TW- 3G HSPA+ KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TW- 3G HSPA+ KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 TW- 3G HSPA+ KÄYTTÖOHJE

2 Sisällys 1. Johdanto Käyttöliittymän kuvaus Ohjelman aktivointi Yleistä käyttöliittymästä Toiminnot kuvake Tilatiedot Laitekuvake Kuvakkeen sisältövalikko Yhteys Automaattinen verkkoyhteys Yhteys verkkoon Verkkoyhteyden katkaiseminen Muokkaa verkkoyhteyttä Määritellyn listan valinta Profiilin muokkaus Profiilin poistaminen Profiili oletusasetuksille Käyttö Liikenteen seuranta Päällä olevan yhteyden tiedot Yhteyksien historiatiedot Liikenteen seurannan laskurien nollaus Puhelinluettelo (Phonebook) Kaikki (All) Uuden yhteystiedon lisääminen Etsi yhteystieto Yhteystietojen katselu Ryhmä (Group) Tekstiviestit (SMS) Uusi ja lähetetty tekstiviesti (SMS) Uusi tekstiviesti Vastaanottolaatikko (Inbox) SMS - kehote... 14

3 6.2.2 Tekstiviestien etsiminen Tekstiviestien katselu Lähetetyt, Kesken ja Suosikit Lähetetyt viestit (Outbox) Keskeneräiset (Draft) Suosikit (Favorite) Raportti (Report) ja Roskakori (Dustbin) Raportti (Report) Roskakori (Dustbin) Viestit (U)SIM- kortilla Asetukset Yhteys Ääniasetukset (Sound Settings) Yhteysasetukset (Connection Settings) Yhteystyypin valinta PIN- koodin hallinta PIN- koodin käyttöönotto Muuta PIN- koodia Viestiasetukset Tekstiviestiasetukset (SMS Settings) SMS - keskusnumero SMS- tilaraportti Uusi SMS- viestihälytys Uusi SMS- viestien tallennuspaikka Verkkoyhteys Verkon etsintä Verkon valinta Diagnostiikka Usein esitetyt kysymykset... 22

4 1. Johdanto TW- 3G HSPA+ USB - modeemi on suunniteltu PC- ja Mac- käyttäjille Internet- yhteyksien käyttäen GPRS/EDGE/UMTS/HSPA - verkkoja. Se on toteutettu standardi USB- liitännällä, jolla saadaan helposti nopea ja luotettava Internet- yhteys. TW- 3G USB - laitteen ohjelmisto sisältää seuraavat ominaisuudet: Langaton Internet- yhteys Käyttö Puhelinluettelo Tekstiviestit (SMS) Asetukset Huomaa: Laitteen asennuksesta tietokoneelle on erillinen ohje. 2. Käyttöliittymän kuvaus 2.1 Ohjelman aktivointi Käyttäjän käyttöliittymä otetaan käyttöön kaksoisnapauttamalla pikakuvaketta käyttäjän työpöydällä. Huomaa: Ohjeita PIN- koodin käyttöön: Jos käyttäjä aktivoi PIN- koodin asetusvalikosta, PIN- koodin tulee olla oikein. Käyttäjällä on 3 kertaa mahdollisuus yrittää syöttää PIN- koodi oikein. Jos PIN- koodi syötetään 3 kertaa väärin, tarvitaan PUK- koodi, jolla PIN- koodi voidaan vapauttaa uudestaan käyttöön. Jos taas PUK- koodi syötetään 10 kertaa väärin (U)SIM menee lukkoon tai vahingoittuu. Jos näin käy, ota yhteyttä palvelun tarjoajaan (operaattoriin), jolta olet SIM- kortin hankkinut. (U)SIM- kortti on hankittava palvelun tarjoajalta, tavallisesti operaattorilta.

5 2.2 Yleistä käyttöliittymästä Toiminnot kuvake Käyttöliittymän kuvakkeiden tehtävät ovat seuraavat: Tilatiedot Tilatiedot, joita käyttöliittymä sisältää on lueteltu seuraavassa: Asia Symboli Kuvaus Signaalivoimakkuus Kertoo signaalivoimakkuuden sen hetkisessä verkossa Näytössä kun toimitaan EDGE- verkossa Verkkotyypit /H+ Näytössä kun toimitaan EDGE- verkossa Näytössä kun toimitaan HSPA/HSPA+ - verkossa Näytössä kun toimitaan GSM (GPRS) - verkossa Näytössä kun toimitaan UMTS- verkossa Laitteen ja verkon ilmoitukset Yhteyden tila SMS- tilatieto No device - ilmoitus, jos laitetta ei löydy. No (U)SIM - ilmoitus, jos (U)SIM- korttia ei löydy. Invalid - ilmoitus, jos asennettu (U)SIM- kortti ei ole kelvollinen. Searching - ilmoitus, kun laite etsii verkkoa. No service - ilmoitus, kun laite ei löydä verkkoa. Näytetään operaattorin nimi kun laite on rekisteröitynyt verkkoon. Ilmoittaa, että verkkoyhteys on päällä. Ilmoittaa, että verkkoyhteyttä ei ole. Ilmoittaa vastaanotetuista lukemattomista viesteistä Ilmoittaa, kun viestien vastaanottolaatikko on täynnä.

6 2.2.3 Laitekuvake Vaihe 1: Napauta sovelluksen sulje kuvaketta oikeasta yläkulmasta, saat piilotettua ikkunan. Vaihe 2: Pääikkuna voidaan avata uudestaan kaksoisnapauttamalla laitekuvaketta Kuvakkeen sisältövalikko Valikkoon pääsee viemällä hiiri kuvakkeen päälle ja painamalla hiiren oikeanpuoleista nappia. Open: Avaa pääikkunan. About: Näyttää laitteen ohjelmistoversion. Exit: Poistutaan sovellusohjelmasta. 3. Yhteys Tässä käsitellään automaattinen yhteydenmuodostus ja yhteyden muokkaustilat liityttäessä verkkoon. 3.1 Automaattinen verkkoyhteys Kun käytetään yhteyden oletusasetuksia, tulee yhteys ottaa sen mukaan, jotka oletusprofiilissa on määritelty Yhteys verkkoon Vaihe 1: Valitse yhteystila. Vaihe 2: Napauta Connect - painiketta, joka avaa yhteyden automaattisesti. Huomaa: Jos yhteys onnistuu, yhteyden tila - kuvake ikkunan tilapalkissa vaihtuu Verkkoyhteyden katkaiseminen Vaihe 1: Napauta Disconnect - painiketta yhteys- ikkunassa ja verkkoyhteys katkeaa. 3.2 Muokkaa verkkoyhteyttä Vaihe 1: Napauta asetukset- kuvaketta (työkalut). Vaihe 2: Avaa Connection, napauttamalla kohtaa Connection. Vaihe 3: Valitse Connetion settings - toiminto. Vaihe 4: Napauta New - painiketta ja täytä tiedot.

7 Huomaa: Profiilin tarvitsemat tiedot saat yhteyspalvelun tarjoajalta Määritellyn listan valinta Vaihe 1: Napauta asetukset- kuvaketta. Vaihe 2: Avaa Connection napauttamalla kohtaa Connection. Vaihe 3: Valitse Connection setting - toiminto. Vaihe 4: Napauta Predefined - painiketta ja valitse määritelty yhteys. Vaihe 5: Valinnan jälkeen, hyväksy määritelty yhteys, painamalla Ok - painiketta Profiilin muokkaus Vaihe 1: Napauta asetustilat kuvaketta. Vaihe 2: Suurenna Connection napauttamalla kohtaa Connection. Vaihe 3: Valitse Connection setting - toiminto. Vaihe 4: Valitse muokattava profiili listasta ja napauta Edit - painiketta. Vaihe 5: Tee halutut muutokset ja hyväksy muutokset Ok - painikkeella.

8 3.2.4 Profiilin poistaminen Vaihe 1: Napauta asetustilat kuvaketta. Vaihe 2: Suurenna Connection napauttamalla kohtaa Connection. Vaihe 3: Valitse Connection Settings - toiminto. Vaihe 4: Valitse poistettava profiili listasta ja napauta Delete - painiketta. Vaihe 5: Vahvista poistaminen napauttamalla Ok - painiketta Profiili oletusasetuksille Vaihe 1: Napauta asetustilat kuvaketta. Vaihe 2: Suurenna Connection napauttamalla kohtaa Connection. Vaihe 3: Valitse Connection Settings - toiminto. Vaihe 4: Valitse hiirellä listalta yksi käytössä oleva profiili. Vaihe 5: Valitse Set default - painike, joka sijaitsee oikeassa nurkassa ja asettaa profiilin arvot oletusasetuksille. Huomaa: Oletusasetuksilla olevan profiilin poistamisessa tee vaiheet 1-4 ja lopuksi napauta Cancel deafault - painiketta. 4. Käyttö Verkossa liittymän kautta kulkevaa liittymän käyttöä voi seurata käyttämällä ohjelmiston erityistä liikenteenseuranta toimintoa.

9 4.1 Liikenteen seuranta Päällä olevan yhteyden tiedot Vaihe 1: Liikenteen seurantaan pääsee napauttamalla ohjelman käyttö- kuvaketta tai valitsemalla valikosta File ja Usage. Vaihe 2: Nyt nähdään päällä olevan yhteyden aika, datan lähetys- ja vastaanottonopeus sekä liikennemäärä edellyttäen, että liikennettä on liittymässä Yhteyksien historiatiedot Vaihe 1: Historiatiedot saa näkyviin valitsemalla Käyttö- kuvakkeen, tai File - valikosta kohdan Usage. Vaihe 2: Ikkunaan tulee viimeisen yhteyden tiedot, jossa näkyy siirretty liikenne sekä päivämäärä, milloin siirto tapahtunut (Daily/Monthly/Yearly). Huomaa: Liikenne, joka näkyy käyttö- sovelluksen ikkunassa, on ainoastaan vertailukohta. 4.2 Liikenteen seurannan laskurien nollaus Vaihe 1: Liikennelaskurit nollataan valitsemalla Käyttö- kuvake tai valitsemalla File - valikosta kohdan Usage. Vaihe 2: Paina hiiren oikeanpuoleista näppäintä ympyröidyn alueen sisällä ja valitse Reset, laskurit nollautuvat.

10 5. Puhelinluettelo (Phonebook) Toiminto on tarkoitettu yhteystietojen hallintaan. Toiminto sisältää kasi ryhmävaihtoehtoa: (All) kaikki ja (Group) ryhmä. 5.1 Kaikki (All) Kaikki yhteystiedot, jotka on tallennettu PC:lle ja (U)SIM- kortilla, voidaan luoda seuraavien toimintojen avulla: Uuden yhteystiedon lisääminen Vaihe 1: Napauta Puhelinluettelo- kuvaketta tai valitse valikkopalkista File ja edelleen kohta Phonebook. Vaihe 2: Napauta + - kuvaketta ja lisää uusi yhteystieto. Vaihe 3: Syötä uudet yhteystiedot ja hyväksy ja tallenna tiedot painalla Ok - painiketta. Huomaa: Yhteystietoa ei voi tallentaa jos numerokenttä on tyhjä Etsi yhteystieto Vaihe 1: Valitse Puhelinluettelo- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Phonebook. Vaihe 2: Syötä yhteystiedon avainsana (yhteyden nimi) hakutoiminnon tekstilaatikkoon. Huomaa: Yhteystiedot haetaan automaattisesti siihen järjestykseen, joka parhaiten sopii avainsanaan. Sovellus tunnistaa pienet ja isot kirjaimet erikseen Yhteystietojen katselu Vaihe 1: Valitse Puhelinluettelo- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Phonebook. Vaihe 2: Avaa näkymä ja valitse All ja edelleen PC. Vaihe 3: Valitse haluttu yhteystieto.

11 Huomaa: Tuetut pikavalintavaihtoehdot ovat: Huomaa: Huomaa, että hiiren oikealla näppäimellä voit tehdä myös seuraavat toimenpiteet: Chat: Keskustele käyttäen viestien ja lähetyksessä ja vastaanotossa tekstiviestejä (SMS). Import Vcard file: Lue sisään yhteystiedot käyttäen Vcard- muotoa. Import CSV file: Lue sisään yhteystiedot käyttäen CSV- muotoa.

12 Import Outlook: Lue sisään Puhelinluetteloon Outlookin- yhteystieto. Export selected contacts to Vcard: Siirrä yhteystieto Vcard- tiedostona. Export selected contacts to CSV: Siirrä yhteystieto CSV- tiedostona. Export selected contacts to Outlook: Siirrä valitut yhteystiedot Microsoft Outlook- sovellukseen. Export all contacts to Vcard: Siirrä kaikki yhteystiedot Vcard- tiedostoksi. Export all contacts to CSV: Siirrä kaikki yhteystiedot CSV- tiedostoksi. Export all contacts to Outlook: Siirrä kaikki yhteystiedot Microsoft Outlook - tiedostoksi. Select all: Valitse kaikki yhteystiedot olemassa olevasta luettelosta. Huomaa: Paina <Shift>/ <Ctrl> kun valitset useita yhteystietoja tai paina <Ctrl+ A> jos valitset kaikki yhteystiedot. Yhteystietoja ei voi palauttaa, jos ne on poistettu. 5.2 Ryhmä (Group) Vaihe 1: Valitse Puhelinluettelo- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Phonebook. Vaihe 2: Valitse ikkunan vasemmasta reunasta Group- kuvake ja hiiren oikealla napilla on valittavissa seuraavat toiminnot (kuva) : Huomaa: Ryhmän nimi ei saa olla tyhjä, eikä jo olemassa oleva nimi. Ryhmän hallintaa tuetaan ainoastaan PC- tilassa (PC Mode).

13 Seuraavia toimintoja voidaan käyttää ryhmään hiiren oikean näppäimen kautta: 6. Tekstiviestit (SMS) Toimintoa käytetään tekstiviestien tallentamiseen PC:lle ja (U)SIM- kortille.

14 6.1 Uusi ja lähetetty tekstiviesti (SMS) Uusi tekstiviesti Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse - kuvake, jolla luot uuden viestin. Vaihe 2: Napauta New - kuvaketta, jolla uusi viesti luodaan. Huomaa: Tässä on kaksi tapaa lähettää tekstiviesti kohteelle: Napauta Send to ja valitse kohteen numero puhelinluettelosta. Numero voidaan syöttää myös suoraan Send to - tekstikenttään. Vaihe 3: Syötä tekstiviesti tekstikenttään. Vaihe 4: Viesti lähetetään napauttamalla Send. Huomaa: Joukkotekstiviestien lähetyksessä tuetaan enintään 100 numeroa, joista jokainen erotetaan pilkulla (, ) toisistaan. 6.2 Vastaanottolaatikko (Inbox) Vastaanottolaatikko on paikka josta kaikki saapuneet viestit löytyvät SMS - kehote Kehote näytetään työpöydän oikeassa alakulmassa jos uusia viestejä on saapunut. Se on kuvake, joka ilmaisee laatikossa olevan lukemattomia viestejä Tekstiviestien etsiminen Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse tekstikenttä. Vaihe 3: Kirjoita avainsana jota haet. Huomaa: Automaattinen haku etsii kohteen, joka haku parhaiten sopii. Mitään ei tule näytölle, jos avainsanaa vastaavaa ei löydy Tekstiviestien katselu Kun tekstiviestitoiminto on valittu, seuraavat komennot ovat mahdollisia: New: Luo uusi tekstiviesti (SMS). Delete: Poista valittu tekstiviesti. Reply: Vastaa lähettäjälle. Forward: Välitä valittu viesti seuraavalle. Save number: Tallenne lähettäjän numero puhelinluetteloon. Save to favorite: Tallenna valittu viesti suosikiksi.

15 Hiiren oikean näppäimen kautta on lisäksi käytössä seuraavat toiminteet: Huomaa: Paina <Shift>/ <Ctrl> kun valitset useita viestejä tai paina <Ctrl+ A> jos valitset kaikki viestit. Vastaanottolaatikosta (Inbox) poistetut tekstiviestit menevät Dustbin - laatikkoon. 6.3 Lähetetyt, Kesken ja Suosikit Lähetettyjen laatikkoon Outbox tallentuvat lähetetyt viestit sisältäen onnistuneet ja epäonnistuneet lähetykset, Kesken laatikkoon Draft työn alla olevat viestit ja Suosikit Favourite - kansiossa on käyttäjän keräämät viestit Lähetetyt viestit (Outbox) Vaihe 1: Valitse Tekstiviesti- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse Outbox, josta nähdään lähetetyt viestit Keskeneräiset (Draft) Vaihe 1: Valitse Tekstiviestin- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse Draft, josta nähdään keskeneräiset viestit Suosikit (Favorite) Vaihe 1: Valitse Tekstiviesti - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse Favourites, josta nähdään valitut suosikkiviestit. Huomaa: Katso myös vastaanottolaatikon Inbox toiminteet.

16 6.4 Raportti (Report) ja Roskakori (Dustbin) Raporttitieto tallentuu kun viesti on lähetetty. Roskakorissa on poistetut viestit Raportti (Report) Vaihe 1: Valitse Tekstiviesti- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse Report, josta nähdään viestien tila Roskakori (Dustbin) Vaihe 1: Valitse Tekstiviesti- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse Dustbin, josta nähdään poistetut sanomat. Huomaa: Roskakoriin ei tallennu (U)SIM- kortilta poistetut viestit. Viestin palauttaminen roskakorista tapahtuu valitsemalla hiiren oikea nappi viestin kohdalla ja valitsemalla palauta Revert. 6.5 Viestit (U)SIM- kortilla Katso kohta Tekstiviestit. Tekstiviestien katselu tapahtuu samalla tavoin. 7. Asetukset

17 7.1 Yhteys Napauta Yhteys- kuvaketta, joka näyttää yhteysprofiilit Ääniasetukset (Sound Settings) Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Suurenna Settings valitsemalla Settings. Vaihe 3: Laajenna Connection valitsemalla Connection. Vaihe 4: Valitse Sound - kohta valikosta. Vaihe 5: Tarkista, että yhteyden merkkiääni Connect Prompting Tone ja merkkiäänen valinta on rastitettu Yhteysasetukset (Connection Settings) Katso kohdan 3.2 teksti muokatuista yhteystiedoista Yhteystyypin valinta Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Avaa Settings valitsemalla Settings. Vaihe 3: Avaa Connection valitsemalla Connection setting. Vaihe 4: Valitse Type. Vaihe 5: Valitse haluttu verkkotyyppi.

18 7.2 PIN- koodin hallinta PIN- koodin käyttöönotto Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Suurenna Settings valitsemalla Settings. Vaihe 3: Suurenna PIN- hallinta valitsemalla PIN management. Vaihe 4: Napauta Enable PIN - valitsinta, jolla valitaan PIN- toiminto päälle/pois, Enable/Disable ja aktivoidaan PIN- toiminto tai sulje valintaikkuna. Vaihe 5: Syötä oikea PIN- koodi. Vaihe 6: Vahvista painamalla Ok - painiketta joka vahvistaa valinnan Muuta PIN- koodia Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Suurenna Settings valitsemalla Settings. Vaihe 3: Suurenna PIN- hallinta valitsemalla PIN management. Vaihe 4: Valitse Modify PIN. Vaihe 5: Syötä vanha PIN- koodi. Vaihe 6: Anna uusi PIN- koodi.

19 Vaihe 7: Vahvista ja kirjoita uusi PIN- koodi uudestaan. Vaihe 8: Napauta Ok - painiketta joka vahvistaa valinnan. Huomaa: PIN- koodia voi muuttaa vain silloin Enable PIN on valittuna. 7.3 Viestiasetukset Tekstiviestiasetukset (SMS Settings) Vaihe 1: Valitse Asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Valitse viestiasetukset Message setting SMS - keskusnumero Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Valitse viestiasetukset Message setting. Vaihe 3: Valitse SMS. Vaihe 4: Syötä SMS- keskusnumero. Huomaa: SMS- keskusnumero on luettavissa (U)SIM- kortilta. SMS- keskusnumero on tallennettu SIM- kortille palveluntarjoaja- tai operaattorikohtaisesti SMS- tilaraportti Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Valitse viestiasetukset Message setting.

20 Vaihe 3: Valitse SMS. Vaihe 4: Valitse päälle/pois (Enable/Disable) alasvetovalikosta. Huomaa: Asetus on oletuksena pois päältä Disable Uusi SMS- viestihälytys Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Valitse viestiasetukset Message setting. Vaihe 3: Valitse SMS. Vaihe 4: Tarkista, onko New SMS promt alert tarkistusmerkki päällä Enable/Disable. Vaihe 5: Napauta Browse - painiketta ja valitse uusi *.wav- tiedosto. Vaihe 6: Valinnan jälkeen napauta Open - painiketta Uusi SMS- viestien tallennuspaikka Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Valitse viestiasetukset Message settings. Vaihe 3: Valitse SMS. Vaihe 4: Valitse PC tai (U)SIM- kortti alasvetovalikosta. Huomaa: Oletuksena tallennuspaikka on PC- laite.

21 7.4 Verkkoyhteys Verkon etsintä Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Suurenna asetukset Settings napauttamalla Settings - valintaa. Vaihe 3: Suurenna verkkoyhteys Network connection napauttamalla Network Connection - valintaa. Vaihe 4:??? Vaihe 5: Napauta valintapainiketta, joka käynnistää verkkojen hakutoiminnon. Huomaa: Verkkojen haun jälkeen saadaan lista verkon tiedoista. Valitse listasta käytettävä verkko. Vaihe 6: Napauta Select - painiketta, joka käynnistää verkkoon rekisteröitymisen Verkon valinta Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Avaa asetukset Settings napauttamalla Settings - valintaa. Vaihe 3: Avaa verkkoyhteys Network connection napauttamalla Network Connection - valintaa. Vaihe 4: Valitse Network mode. Vaihe 5: Valitse listasta haluttu verkkotyyppi, joita ovat:

22 7.5 Diagnostiikka Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Suurenna asetukset Settings napauttamalla Settings - valintaa. Vaihe 3: Napauta Diagnistics - painiketta, joka avaa diagnostiikkaikkunan. Vaihe 4: Valitse Export - painike, jolla tiedot voidaan siirtää ja tallentaa.txt- tiedostoksi. 8 Usein esitetyt kysymykset K: Mitä käyttöjärjestelmää ohjelmisto tukee? V: Ohjelmisto tukee Mac, Windows XP, Windows Vista ja Windows 7. K: Miksi asennukseni epäonnistuu? V: Kaksi mahdollista syytä on selitetty seuraavassa: 1. Jos automaattinen asennus ei pääty tarkista, että on virustorjunta ja turvallisuusohjelmat käynnissä. Jos ovat päällä, sulje ne ja asenna ohjelma uudelleen. 2. Eräissä PC- laitteissa ajurien asennus voi viedä pitkään. Odota ja älä katkaise tai laitetta kesken asennuksen. Jos asennus epäonnistuu, aja ensin asennuksen poisto (Uninstall) ja tee asennus uudelleen.

23 K: (U)SIM- kortti ei rekisteröidy mihinkään verkkoon V: Syitä voivat olla seuraavat: 1. Saatavilla oleva signaali on huono. 2. Laitteen ohjelmisto on vanhentunut. 3. Laiteongelma. Voit: Kirjautua verkkoon toisessa paikassa, jossa on parempi signaali. Päivittää laitteen ohjelmisto. Tarkista laitteisto tai käytä toista datakorttia ja yritä uudelleen. K: Miksi näytölle tulee ilmoitus Unavailable connection profile? V: Tämä voi ilmestyä, jos automaattinen tunnistustoiminto ei toimi kunnolla. Lisää yhteyden profiili käsin. K: Laite ei saa Internet- yhteyttä? V: Varmista, että yhteyden profiili ja asetukset ovat oikein. K: Yhteyden nopeus ja datasiirto on liian hidasta V: Varmista, että verkon signaalivoimakkuus on riittävä. K: Tekstiviestien lähettäminen ei onnistu. V: Varmista, että SMS- viestikeskuksen numero oikein. Keskuksen numeron voi tarkistaa operaattorilta. K: Tekstiviestien vastaanottaminen ei onnistu V: Varmista, muistitilaa on (U)SIM- kortilla riittävästi. K: Miksi nimestä tallentuu vain osa kun lisään uuden yhteyden? V: Syötettyjen merkkien määrä ylittää (U)SIM- kortille sallitun merkkimäärän.

24 K: Tukeeko laite roaming- ominaisuutta? V: Tätä riippuu paikallisesta operaattorista. Tarkista asia paikalliselta palvelun tarjoajalta tai operaattorilta.

25

26

DNA MOKKULA USB 309 KÄYTTÖOHJE

DNA MOKKULA USB 309 KÄYTTÖOHJE DNA MOKKULA USB 309 KÄYTTÖOHJE DNA MOKKULA USB 309 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1 ESITTELY... 3 1.1 DNA Liikkuva laajakaista... 3 1.2 DNA Nettikaista... 3 1.3 Toiminta-alue... 3 2 MOKKULAN ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO...

Lisätiedot

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Ring Käyttöohje Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Oyj Elisa Ring 2 (57) 1 Johdanto... 3 2 Elisa Ring salasanan hallinnointi... 4 2.1 Salasanan aktivointi (luonti)... 4 3 Elisa Ring vastaaja...

Lisätiedot

Webforum Teamwork & Professional

Webforum Teamwork & Professional Webforum Teamwork & Professional Käyttö- ja hallinnointiopas versio 15.1 Viimeisin päivitys: 2015-03-31 Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sisään kirjautuminen... 4 Kadotitko tai unohditko henkilökohtaiset

Lisätiedot

mobile CX70 CXT70 CXV70 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile CX70 CXT70 CXV70 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile s mobile Issued by Information and ommunication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Elisa Ring Elisa Ring Välitys

Elisa Ring Elisa Ring Välitys Elisa Ring Elisa Ring Välitys Elisa Oyj Elisa Ring 2 (58) 1 Johdanto... 3 2 Elisa Ring salasanan hallinnointi... 3 2.1 Salasanan aktivointi (luonti)... 3 3 Elisa Ring Välitys... 4 3.1 Asenna Elisa Ring

Lisätiedot

SF65. Designed for life. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

SF65. Designed for life. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s ssued by nformation and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö SISÄLLYS Sisällys... 2 Kurssiaineiston sisältö... 4 Käyttöjärjestelmän mukauttaminen... 4 Tiedostohallinnan asetukset ja pikakuvakkeet... 4 Ikkunoiden hallinta... 4 Tiedoston

Lisätiedot

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri 1 SELKOTIETO OY Netti-Jäseri Käyttöohje Netti-Jäseri N E T T I - J Ä S E R I Y H D I S T Y K S E N J Ä S E N R E K I S T E R I O H J E L M A Käyttöohje Selkotieto Oy PL 24 00351 HELSINKI Puh. 050 517 5386

Lisätiedot

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä.

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Thunderbird Asennus ja käyttöönotto Tämä on käyttöopas Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelman

Lisätiedot

Ultrapoint DoGPS for Android v.1.0.5

Ultrapoint DoGPS for Android v.1.0.5 Ultrapoint DoGPS for Android v.1.0.5 Omistajan käsikirja DoGPS for Android -ohjelmisto on suunniteltu Android-käyttöjärjestelmän puhelimiin. Kaikki muutokset käyttöohjeessa lueteltuihin ominaisuuksiin

Lisätiedot

C75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

C75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s Siemens Aktiengesellschaft, issued by ommunications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2005 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

CL50. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

CL50. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2002 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Nokia C5 00 -käyttöohje

Nokia C5 00 -käyttöohje Nokia C5 00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Tietoja laitteestasi 5 Toimistosovellukset 6 Verkkopalvelut 6 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 SIM-kortin ja akun asentaminen 7

Lisätiedot

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA Pääkohdat Tobii Communicator 4 Ajotila Tämä on ohjelman käyttötila tai käyttäjän tila, jossa muokattuja ja tehtyjä sivuja voidaan käyttää. Kun painikkeita

Lisätiedot

Sähköposti ja Kalenteri. Nebula dokumentti 6.5. Asiakasohjeistus

Sähköposti ja Kalenteri. Nebula dokumentti 6.5. Asiakasohjeistus Nebula dokumentti Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Yhteenveto... 4 2. Ympäristöt... 4 3. Tilityypit... 4 4. Hosted Exchange 2010... 5 4.1. Exchange-tilin käyttöönotto - Outlook 2010... 5 4.2. Exchange-tilin

Lisätiedot

Hakemisto 1. Z Puhelutiedot...39 Z Aika/hinta...40 ] Puheviesti/Vastaaja...41 ] SMS...42 ] MMS...47. Katso myös hakemisto oppaan lopussa

Hakemisto 1. Z Puhelutiedot...39 Z Aika/hinta...40 ] Puheviesti/Vastaaja...41 ] SMS...42 ] MMS...47. Katso myös hakemisto oppaan lopussa s Be inspired SL55 Hakemisto 1 to Turvallisuus... 3 Puhelimen yleiskuva... 5 Näytön symbolit (osa)... 9 Käyttöönotto... 11 SIM-kortti/akku... 11 Lataus... 12 Puhelin päälle tai pois/pin... 13 Ensimmäinen

Lisätiedot

Jaana Nuuttila kesä 2010

Jaana Nuuttila kesä 2010 kesä 2010 Sisältö 1 Näppäimistön ja hiiren käyttö...1 2 Käyttöliittymä...2 2.1 Käynnistä-valikko...3 2.2 Tehtäväpalkki...4 2.3 Pienoisohjelmat...5 2.4 Ikkunoiden ja kuvakkeiden käsittely...6 2.5 Valintanauhat,

Lisätiedot

ImageBrowser EX -käyttöopas

ImageBrowser EX -käyttöopas ImageBrowser EX -käyttöopas ImageBrowser EX CameraWindow CEL-SS4RA60 Perus Käyttöoppaan käytännöt ja oppaassa siirtyminen Tämän käyttöoppaan käytännöt Käyttöoppaassa siirtyminen Tuetut käyttöjärjestelmät

Lisätiedot

Mirasys VMS 7.3. Järjestelmänvalvojan opas

Mirasys VMS 7.3. Järjestelmänvalvojan opas Mirasys VMS 7.3 Järjestelmänvalvojan opas SISÄLLYS Sisällys... 2 Ennen kuin aloitat... 6 Ohjeet...6 Ohjeen sisältö...6 Tekninen tuki... 7 Uutta... 7 Tietoja järjestelmästä... 12 Mikä on Mirasys-ohjelmisto?...

Lisätiedot

Taseri PRO 2.0 Käyttöohje. Taseri PRO 2.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008

Taseri PRO 2.0 Käyttöohje. Taseri PRO 2.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 Taseri PRO 2.0 Käyttöohje Taseri PRO 2.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 T A S E R I P R O Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M A Käyttöohje Web-Media

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. DNA Welho Laajakaista Kaapeli

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. DNA Welho Laajakaista Kaapeli ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE DNA Welho Laajakaista Kaapeli Tervetuloa DNA:n asiakkaaksi! Tervetuloa DNA-asiakkaaksi! Onnittelut hyvästä valinnasta ja mukavia hetkiä uuden laajakaistasi parissa. Muistathan tutustua

Lisätiedot

This is the Internet version of the user's guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the user's guide. Print only for private use. Sisältö Aloittaminen.................... 4 Puhelimen kokoaminen, SIM-kortti, akku, soittaminen. Tutustuminen puhelimeen......... 9 Puhelimen yleiskuvaus, valikoiden käyttäminen, kirjainten syöttäminen,

Lisätiedot

TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011

TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011 TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011 23/01/15 VERSION 5.0 VERSIO HISTORIA Versio päivämäärä Kuka Muutoksien kuvaus Approved By 5.0 23/01/15 KH Käännetty ENG -> FIN V5.0 23/01/15 UD0011PAGE 2 SISÄLTÖ Versio historia...

Lisätiedot

Unifaun ERPConnect. Unifaun OnlineConnect. Asennus ja käyttö 2013-02-04

Unifaun ERPConnect. Unifaun OnlineConnect. Asennus ja käyttö 2013-02-04 Unifaun ERPConnect Unifaun OnlineConnect Asennus ja käyttö 2013-02-04 2 Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Tilaustiedosto... 3 1.2 Järjestelmävaatimukset... 3 1.3 Toiminta... 4 2 Asennus Windows-pohjaisessa

Lisätiedot

Käsikirja. www.mio-tech.be

Käsikirja. www.mio-tech.be Käsikirja www.mio-tech.be Revisio: R00 Tavaramerkit Microsoft, Windows, Windows-logo, Windows Media, Outlook ja ActiveSync ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

FERCS20. asennus- ja käyttöohje

FERCS20. asennus- ja käyttöohje FERCS20 asennus- ja käyttöohje SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. TÄRKEÄÄ LUKEA... 4 2.1. TURVALLISUUSOHJEET... 4 2.2. VAROITUKSET... 4 2.3. MYYNTIPAKKAUKSEN SISÄLTÖ... 4 3. LIITÄNNÄT... 5 3.1. ETUPANEELI...

Lisätiedot

Käyttöohje. Xperia E3 D2202/D2203/D2206

Käyttöohje. Xperia E3 D2202/D2203/D2206 Käyttöohje Xperia E3 D2202/D2203/D2206 Sisältö Aloittaminen...6 Tietoja tästä käyttöoppaasta...6 Yleiskatsaus...6 Kokoaminen...7 Laitteen ensimmäinen käynnistyskerta...9 Miksi Google -tili tarvitaan?...9

Lisätiedot

palvelin EH-net Käyttöönotto ja ylläpito www.ouman.fi

palvelin EH-net Käyttöönotto ja ylläpito www.ouman.fi EH-net palvelin Käyttöönotto ja ylläpito EH-net palvelin on tuote, joka mahdollistaa Ouman säätö- ja ohjausjärjestelmien etäkäytön internetin kautta. EH-net palvelimeen Modbus-väylän avulla liitettyjä

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi Lync Pikaohje Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear www.salcom.fi here. Copyright 2011 Salcom Group Oy Lync Pikaohje 1 (20) SISÄLLYSLUETTELO Lync... 1 Yhteystietoluettelo...

Lisätiedot