TW- 3G HSPA+ KÄYTTÖOHJE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TW- 3G HSPA+ KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 TW- 3G HSPA+ KÄYTTÖOHJE

2 Sisällys 1. Johdanto Käyttöliittymän kuvaus Ohjelman aktivointi Yleistä käyttöliittymästä Toiminnot kuvake Tilatiedot Laitekuvake Kuvakkeen sisältövalikko Yhteys Automaattinen verkkoyhteys Yhteys verkkoon Verkkoyhteyden katkaiseminen Muokkaa verkkoyhteyttä Määritellyn listan valinta Profiilin muokkaus Profiilin poistaminen Profiili oletusasetuksille Käyttö Liikenteen seuranta Päällä olevan yhteyden tiedot Yhteyksien historiatiedot Liikenteen seurannan laskurien nollaus Puhelinluettelo (Phonebook) Kaikki (All) Uuden yhteystiedon lisääminen Etsi yhteystieto Yhteystietojen katselu Ryhmä (Group) Tekstiviestit (SMS) Uusi ja lähetetty tekstiviesti (SMS) Uusi tekstiviesti Vastaanottolaatikko (Inbox) SMS - kehote... 14

3 6.2.2 Tekstiviestien etsiminen Tekstiviestien katselu Lähetetyt, Kesken ja Suosikit Lähetetyt viestit (Outbox) Keskeneräiset (Draft) Suosikit (Favorite) Raportti (Report) ja Roskakori (Dustbin) Raportti (Report) Roskakori (Dustbin) Viestit (U)SIM- kortilla Asetukset Yhteys Ääniasetukset (Sound Settings) Yhteysasetukset (Connection Settings) Yhteystyypin valinta PIN- koodin hallinta PIN- koodin käyttöönotto Muuta PIN- koodia Viestiasetukset Tekstiviestiasetukset (SMS Settings) SMS - keskusnumero SMS- tilaraportti Uusi SMS- viestihälytys Uusi SMS- viestien tallennuspaikka Verkkoyhteys Verkon etsintä Verkon valinta Diagnostiikka Usein esitetyt kysymykset... 22

4 1. Johdanto TW- 3G HSPA+ USB - modeemi on suunniteltu PC- ja Mac- käyttäjille Internet- yhteyksien käyttäen GPRS/EDGE/UMTS/HSPA - verkkoja. Se on toteutettu standardi USB- liitännällä, jolla saadaan helposti nopea ja luotettava Internet- yhteys. TW- 3G USB - laitteen ohjelmisto sisältää seuraavat ominaisuudet: Langaton Internet- yhteys Käyttö Puhelinluettelo Tekstiviestit (SMS) Asetukset Huomaa: Laitteen asennuksesta tietokoneelle on erillinen ohje. 2. Käyttöliittymän kuvaus 2.1 Ohjelman aktivointi Käyttäjän käyttöliittymä otetaan käyttöön kaksoisnapauttamalla pikakuvaketta käyttäjän työpöydällä. Huomaa: Ohjeita PIN- koodin käyttöön: Jos käyttäjä aktivoi PIN- koodin asetusvalikosta, PIN- koodin tulee olla oikein. Käyttäjällä on 3 kertaa mahdollisuus yrittää syöttää PIN- koodi oikein. Jos PIN- koodi syötetään 3 kertaa väärin, tarvitaan PUK- koodi, jolla PIN- koodi voidaan vapauttaa uudestaan käyttöön. Jos taas PUK- koodi syötetään 10 kertaa väärin (U)SIM menee lukkoon tai vahingoittuu. Jos näin käy, ota yhteyttä palvelun tarjoajaan (operaattoriin), jolta olet SIM- kortin hankkinut. (U)SIM- kortti on hankittava palvelun tarjoajalta, tavallisesti operaattorilta.

5 2.2 Yleistä käyttöliittymästä Toiminnot kuvake Käyttöliittymän kuvakkeiden tehtävät ovat seuraavat: Tilatiedot Tilatiedot, joita käyttöliittymä sisältää on lueteltu seuraavassa: Asia Symboli Kuvaus Signaalivoimakkuus Kertoo signaalivoimakkuuden sen hetkisessä verkossa Näytössä kun toimitaan EDGE- verkossa Verkkotyypit /H+ Näytössä kun toimitaan EDGE- verkossa Näytössä kun toimitaan HSPA/HSPA+ - verkossa Näytössä kun toimitaan GSM (GPRS) - verkossa Näytössä kun toimitaan UMTS- verkossa Laitteen ja verkon ilmoitukset Yhteyden tila SMS- tilatieto No device - ilmoitus, jos laitetta ei löydy. No (U)SIM - ilmoitus, jos (U)SIM- korttia ei löydy. Invalid - ilmoitus, jos asennettu (U)SIM- kortti ei ole kelvollinen. Searching - ilmoitus, kun laite etsii verkkoa. No service - ilmoitus, kun laite ei löydä verkkoa. Näytetään operaattorin nimi kun laite on rekisteröitynyt verkkoon. Ilmoittaa, että verkkoyhteys on päällä. Ilmoittaa, että verkkoyhteyttä ei ole. Ilmoittaa vastaanotetuista lukemattomista viesteistä Ilmoittaa, kun viestien vastaanottolaatikko on täynnä.

6 2.2.3 Laitekuvake Vaihe 1: Napauta sovelluksen sulje kuvaketta oikeasta yläkulmasta, saat piilotettua ikkunan. Vaihe 2: Pääikkuna voidaan avata uudestaan kaksoisnapauttamalla laitekuvaketta Kuvakkeen sisältövalikko Valikkoon pääsee viemällä hiiri kuvakkeen päälle ja painamalla hiiren oikeanpuoleista nappia. Open: Avaa pääikkunan. About: Näyttää laitteen ohjelmistoversion. Exit: Poistutaan sovellusohjelmasta. 3. Yhteys Tässä käsitellään automaattinen yhteydenmuodostus ja yhteyden muokkaustilat liityttäessä verkkoon. 3.1 Automaattinen verkkoyhteys Kun käytetään yhteyden oletusasetuksia, tulee yhteys ottaa sen mukaan, jotka oletusprofiilissa on määritelty Yhteys verkkoon Vaihe 1: Valitse yhteystila. Vaihe 2: Napauta Connect - painiketta, joka avaa yhteyden automaattisesti. Huomaa: Jos yhteys onnistuu, yhteyden tila - kuvake ikkunan tilapalkissa vaihtuu Verkkoyhteyden katkaiseminen Vaihe 1: Napauta Disconnect - painiketta yhteys- ikkunassa ja verkkoyhteys katkeaa. 3.2 Muokkaa verkkoyhteyttä Vaihe 1: Napauta asetukset- kuvaketta (työkalut). Vaihe 2: Avaa Connection, napauttamalla kohtaa Connection. Vaihe 3: Valitse Connetion settings - toiminto. Vaihe 4: Napauta New - painiketta ja täytä tiedot.

7 Huomaa: Profiilin tarvitsemat tiedot saat yhteyspalvelun tarjoajalta Määritellyn listan valinta Vaihe 1: Napauta asetukset- kuvaketta. Vaihe 2: Avaa Connection napauttamalla kohtaa Connection. Vaihe 3: Valitse Connection setting - toiminto. Vaihe 4: Napauta Predefined - painiketta ja valitse määritelty yhteys. Vaihe 5: Valinnan jälkeen, hyväksy määritelty yhteys, painamalla Ok - painiketta Profiilin muokkaus Vaihe 1: Napauta asetustilat kuvaketta. Vaihe 2: Suurenna Connection napauttamalla kohtaa Connection. Vaihe 3: Valitse Connection setting - toiminto. Vaihe 4: Valitse muokattava profiili listasta ja napauta Edit - painiketta. Vaihe 5: Tee halutut muutokset ja hyväksy muutokset Ok - painikkeella.

8 3.2.4 Profiilin poistaminen Vaihe 1: Napauta asetustilat kuvaketta. Vaihe 2: Suurenna Connection napauttamalla kohtaa Connection. Vaihe 3: Valitse Connection Settings - toiminto. Vaihe 4: Valitse poistettava profiili listasta ja napauta Delete - painiketta. Vaihe 5: Vahvista poistaminen napauttamalla Ok - painiketta Profiili oletusasetuksille Vaihe 1: Napauta asetustilat kuvaketta. Vaihe 2: Suurenna Connection napauttamalla kohtaa Connection. Vaihe 3: Valitse Connection Settings - toiminto. Vaihe 4: Valitse hiirellä listalta yksi käytössä oleva profiili. Vaihe 5: Valitse Set default - painike, joka sijaitsee oikeassa nurkassa ja asettaa profiilin arvot oletusasetuksille. Huomaa: Oletusasetuksilla olevan profiilin poistamisessa tee vaiheet 1-4 ja lopuksi napauta Cancel deafault - painiketta. 4. Käyttö Verkossa liittymän kautta kulkevaa liittymän käyttöä voi seurata käyttämällä ohjelmiston erityistä liikenteenseuranta toimintoa.

9 4.1 Liikenteen seuranta Päällä olevan yhteyden tiedot Vaihe 1: Liikenteen seurantaan pääsee napauttamalla ohjelman käyttö- kuvaketta tai valitsemalla valikosta File ja Usage. Vaihe 2: Nyt nähdään päällä olevan yhteyden aika, datan lähetys- ja vastaanottonopeus sekä liikennemäärä edellyttäen, että liikennettä on liittymässä Yhteyksien historiatiedot Vaihe 1: Historiatiedot saa näkyviin valitsemalla Käyttö- kuvakkeen, tai File - valikosta kohdan Usage. Vaihe 2: Ikkunaan tulee viimeisen yhteyden tiedot, jossa näkyy siirretty liikenne sekä päivämäärä, milloin siirto tapahtunut (Daily/Monthly/Yearly). Huomaa: Liikenne, joka näkyy käyttö- sovelluksen ikkunassa, on ainoastaan vertailukohta. 4.2 Liikenteen seurannan laskurien nollaus Vaihe 1: Liikennelaskurit nollataan valitsemalla Käyttö- kuvake tai valitsemalla File - valikosta kohdan Usage. Vaihe 2: Paina hiiren oikeanpuoleista näppäintä ympyröidyn alueen sisällä ja valitse Reset, laskurit nollautuvat.

10 5. Puhelinluettelo (Phonebook) Toiminto on tarkoitettu yhteystietojen hallintaan. Toiminto sisältää kasi ryhmävaihtoehtoa: (All) kaikki ja (Group) ryhmä. 5.1 Kaikki (All) Kaikki yhteystiedot, jotka on tallennettu PC:lle ja (U)SIM- kortilla, voidaan luoda seuraavien toimintojen avulla: Uuden yhteystiedon lisääminen Vaihe 1: Napauta Puhelinluettelo- kuvaketta tai valitse valikkopalkista File ja edelleen kohta Phonebook. Vaihe 2: Napauta + - kuvaketta ja lisää uusi yhteystieto. Vaihe 3: Syötä uudet yhteystiedot ja hyväksy ja tallenna tiedot painalla Ok - painiketta. Huomaa: Yhteystietoa ei voi tallentaa jos numerokenttä on tyhjä Etsi yhteystieto Vaihe 1: Valitse Puhelinluettelo- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Phonebook. Vaihe 2: Syötä yhteystiedon avainsana (yhteyden nimi) hakutoiminnon tekstilaatikkoon. Huomaa: Yhteystiedot haetaan automaattisesti siihen järjestykseen, joka parhaiten sopii avainsanaan. Sovellus tunnistaa pienet ja isot kirjaimet erikseen Yhteystietojen katselu Vaihe 1: Valitse Puhelinluettelo- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Phonebook. Vaihe 2: Avaa näkymä ja valitse All ja edelleen PC. Vaihe 3: Valitse haluttu yhteystieto.

11 Huomaa: Tuetut pikavalintavaihtoehdot ovat: Huomaa: Huomaa, että hiiren oikealla näppäimellä voit tehdä myös seuraavat toimenpiteet: Chat: Keskustele käyttäen viestien ja lähetyksessä ja vastaanotossa tekstiviestejä (SMS). Import Vcard file: Lue sisään yhteystiedot käyttäen Vcard- muotoa. Import CSV file: Lue sisään yhteystiedot käyttäen CSV- muotoa.

12 Import Outlook: Lue sisään Puhelinluetteloon Outlookin- yhteystieto. Export selected contacts to Vcard: Siirrä yhteystieto Vcard- tiedostona. Export selected contacts to CSV: Siirrä yhteystieto CSV- tiedostona. Export selected contacts to Outlook: Siirrä valitut yhteystiedot Microsoft Outlook- sovellukseen. Export all contacts to Vcard: Siirrä kaikki yhteystiedot Vcard- tiedostoksi. Export all contacts to CSV: Siirrä kaikki yhteystiedot CSV- tiedostoksi. Export all contacts to Outlook: Siirrä kaikki yhteystiedot Microsoft Outlook - tiedostoksi. Select all: Valitse kaikki yhteystiedot olemassa olevasta luettelosta. Huomaa: Paina <Shift>/ <Ctrl> kun valitset useita yhteystietoja tai paina <Ctrl+ A> jos valitset kaikki yhteystiedot. Yhteystietoja ei voi palauttaa, jos ne on poistettu. 5.2 Ryhmä (Group) Vaihe 1: Valitse Puhelinluettelo- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Phonebook. Vaihe 2: Valitse ikkunan vasemmasta reunasta Group- kuvake ja hiiren oikealla napilla on valittavissa seuraavat toiminnot (kuva) : Huomaa: Ryhmän nimi ei saa olla tyhjä, eikä jo olemassa oleva nimi. Ryhmän hallintaa tuetaan ainoastaan PC- tilassa (PC Mode).

13 Seuraavia toimintoja voidaan käyttää ryhmään hiiren oikean näppäimen kautta: 6. Tekstiviestit (SMS) Toimintoa käytetään tekstiviestien tallentamiseen PC:lle ja (U)SIM- kortille.

14 6.1 Uusi ja lähetetty tekstiviesti (SMS) Uusi tekstiviesti Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse - kuvake, jolla luot uuden viestin. Vaihe 2: Napauta New - kuvaketta, jolla uusi viesti luodaan. Huomaa: Tässä on kaksi tapaa lähettää tekstiviesti kohteelle: Napauta Send to ja valitse kohteen numero puhelinluettelosta. Numero voidaan syöttää myös suoraan Send to - tekstikenttään. Vaihe 3: Syötä tekstiviesti tekstikenttään. Vaihe 4: Viesti lähetetään napauttamalla Send. Huomaa: Joukkotekstiviestien lähetyksessä tuetaan enintään 100 numeroa, joista jokainen erotetaan pilkulla (, ) toisistaan. 6.2 Vastaanottolaatikko (Inbox) Vastaanottolaatikko on paikka josta kaikki saapuneet viestit löytyvät SMS - kehote Kehote näytetään työpöydän oikeassa alakulmassa jos uusia viestejä on saapunut. Se on kuvake, joka ilmaisee laatikossa olevan lukemattomia viestejä Tekstiviestien etsiminen Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse tekstikenttä. Vaihe 3: Kirjoita avainsana jota haet. Huomaa: Automaattinen haku etsii kohteen, joka haku parhaiten sopii. Mitään ei tule näytölle, jos avainsanaa vastaavaa ei löydy Tekstiviestien katselu Kun tekstiviestitoiminto on valittu, seuraavat komennot ovat mahdollisia: New: Luo uusi tekstiviesti (SMS). Delete: Poista valittu tekstiviesti. Reply: Vastaa lähettäjälle. Forward: Välitä valittu viesti seuraavalle. Save number: Tallenne lähettäjän numero puhelinluetteloon. Save to favorite: Tallenna valittu viesti suosikiksi.

15 Hiiren oikean näppäimen kautta on lisäksi käytössä seuraavat toiminteet: Huomaa: Paina <Shift>/ <Ctrl> kun valitset useita viestejä tai paina <Ctrl+ A> jos valitset kaikki viestit. Vastaanottolaatikosta (Inbox) poistetut tekstiviestit menevät Dustbin - laatikkoon. 6.3 Lähetetyt, Kesken ja Suosikit Lähetettyjen laatikkoon Outbox tallentuvat lähetetyt viestit sisältäen onnistuneet ja epäonnistuneet lähetykset, Kesken laatikkoon Draft työn alla olevat viestit ja Suosikit Favourite - kansiossa on käyttäjän keräämät viestit Lähetetyt viestit (Outbox) Vaihe 1: Valitse Tekstiviesti- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse Outbox, josta nähdään lähetetyt viestit Keskeneräiset (Draft) Vaihe 1: Valitse Tekstiviestin- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse Draft, josta nähdään keskeneräiset viestit Suosikit (Favorite) Vaihe 1: Valitse Tekstiviesti - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse Favourites, josta nähdään valitut suosikkiviestit. Huomaa: Katso myös vastaanottolaatikon Inbox toiminteet.

16 6.4 Raportti (Report) ja Roskakori (Dustbin) Raporttitieto tallentuu kun viesti on lähetetty. Roskakorissa on poistetut viestit Raportti (Report) Vaihe 1: Valitse Tekstiviesti- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse Report, josta nähdään viestien tila Roskakori (Dustbin) Vaihe 1: Valitse Tekstiviesti- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse Dustbin, josta nähdään poistetut sanomat. Huomaa: Roskakoriin ei tallennu (U)SIM- kortilta poistetut viestit. Viestin palauttaminen roskakorista tapahtuu valitsemalla hiiren oikea nappi viestin kohdalla ja valitsemalla palauta Revert. 6.5 Viestit (U)SIM- kortilla Katso kohta Tekstiviestit. Tekstiviestien katselu tapahtuu samalla tavoin. 7. Asetukset

17 7.1 Yhteys Napauta Yhteys- kuvaketta, joka näyttää yhteysprofiilit Ääniasetukset (Sound Settings) Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Suurenna Settings valitsemalla Settings. Vaihe 3: Laajenna Connection valitsemalla Connection. Vaihe 4: Valitse Sound - kohta valikosta. Vaihe 5: Tarkista, että yhteyden merkkiääni Connect Prompting Tone ja merkkiäänen valinta on rastitettu Yhteysasetukset (Connection Settings) Katso kohdan 3.2 teksti muokatuista yhteystiedoista Yhteystyypin valinta Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Avaa Settings valitsemalla Settings. Vaihe 3: Avaa Connection valitsemalla Connection setting. Vaihe 4: Valitse Type. Vaihe 5: Valitse haluttu verkkotyyppi.

18 7.2 PIN- koodin hallinta PIN- koodin käyttöönotto Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Suurenna Settings valitsemalla Settings. Vaihe 3: Suurenna PIN- hallinta valitsemalla PIN management. Vaihe 4: Napauta Enable PIN - valitsinta, jolla valitaan PIN- toiminto päälle/pois, Enable/Disable ja aktivoidaan PIN- toiminto tai sulje valintaikkuna. Vaihe 5: Syötä oikea PIN- koodi. Vaihe 6: Vahvista painamalla Ok - painiketta joka vahvistaa valinnan Muuta PIN- koodia Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Suurenna Settings valitsemalla Settings. Vaihe 3: Suurenna PIN- hallinta valitsemalla PIN management. Vaihe 4: Valitse Modify PIN. Vaihe 5: Syötä vanha PIN- koodi. Vaihe 6: Anna uusi PIN- koodi.

19 Vaihe 7: Vahvista ja kirjoita uusi PIN- koodi uudestaan. Vaihe 8: Napauta Ok - painiketta joka vahvistaa valinnan. Huomaa: PIN- koodia voi muuttaa vain silloin Enable PIN on valittuna. 7.3 Viestiasetukset Tekstiviestiasetukset (SMS Settings) Vaihe 1: Valitse Asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Valitse viestiasetukset Message setting SMS - keskusnumero Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Valitse viestiasetukset Message setting. Vaihe 3: Valitse SMS. Vaihe 4: Syötä SMS- keskusnumero. Huomaa: SMS- keskusnumero on luettavissa (U)SIM- kortilta. SMS- keskusnumero on tallennettu SIM- kortille palveluntarjoaja- tai operaattorikohtaisesti SMS- tilaraportti Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Valitse viestiasetukset Message setting.

20 Vaihe 3: Valitse SMS. Vaihe 4: Valitse päälle/pois (Enable/Disable) alasvetovalikosta. Huomaa: Asetus on oletuksena pois päältä Disable Uusi SMS- viestihälytys Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Valitse viestiasetukset Message setting. Vaihe 3: Valitse SMS. Vaihe 4: Tarkista, onko New SMS promt alert tarkistusmerkki päällä Enable/Disable. Vaihe 5: Napauta Browse - painiketta ja valitse uusi *.wav- tiedosto. Vaihe 6: Valinnan jälkeen napauta Open - painiketta Uusi SMS- viestien tallennuspaikka Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Valitse viestiasetukset Message settings. Vaihe 3: Valitse SMS. Vaihe 4: Valitse PC tai (U)SIM- kortti alasvetovalikosta. Huomaa: Oletuksena tallennuspaikka on PC- laite.

21 7.4 Verkkoyhteys Verkon etsintä Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Suurenna asetukset Settings napauttamalla Settings - valintaa. Vaihe 3: Suurenna verkkoyhteys Network connection napauttamalla Network Connection - valintaa. Vaihe 4:??? Vaihe 5: Napauta valintapainiketta, joka käynnistää verkkojen hakutoiminnon. Huomaa: Verkkojen haun jälkeen saadaan lista verkon tiedoista. Valitse listasta käytettävä verkko. Vaihe 6: Napauta Select - painiketta, joka käynnistää verkkoon rekisteröitymisen Verkon valinta Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Avaa asetukset Settings napauttamalla Settings - valintaa. Vaihe 3: Avaa verkkoyhteys Network connection napauttamalla Network Connection - valintaa. Vaihe 4: Valitse Network mode. Vaihe 5: Valitse listasta haluttu verkkotyyppi, joita ovat:

22 7.5 Diagnostiikka Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Suurenna asetukset Settings napauttamalla Settings - valintaa. Vaihe 3: Napauta Diagnistics - painiketta, joka avaa diagnostiikkaikkunan. Vaihe 4: Valitse Export - painike, jolla tiedot voidaan siirtää ja tallentaa.txt- tiedostoksi. 8 Usein esitetyt kysymykset K: Mitä käyttöjärjestelmää ohjelmisto tukee? V: Ohjelmisto tukee Mac, Windows XP, Windows Vista ja Windows 7. K: Miksi asennukseni epäonnistuu? V: Kaksi mahdollista syytä on selitetty seuraavassa: 1. Jos automaattinen asennus ei pääty tarkista, että on virustorjunta ja turvallisuusohjelmat käynnissä. Jos ovat päällä, sulje ne ja asenna ohjelma uudelleen. 2. Eräissä PC- laitteissa ajurien asennus voi viedä pitkään. Odota ja älä katkaise tai laitetta kesken asennuksen. Jos asennus epäonnistuu, aja ensin asennuksen poisto (Uninstall) ja tee asennus uudelleen.

23 K: (U)SIM- kortti ei rekisteröidy mihinkään verkkoon V: Syitä voivat olla seuraavat: 1. Saatavilla oleva signaali on huono. 2. Laitteen ohjelmisto on vanhentunut. 3. Laiteongelma. Voit: Kirjautua verkkoon toisessa paikassa, jossa on parempi signaali. Päivittää laitteen ohjelmisto. Tarkista laitteisto tai käytä toista datakorttia ja yritä uudelleen. K: Miksi näytölle tulee ilmoitus Unavailable connection profile? V: Tämä voi ilmestyä, jos automaattinen tunnistustoiminto ei toimi kunnolla. Lisää yhteyden profiili käsin. K: Laite ei saa Internet- yhteyttä? V: Varmista, että yhteyden profiili ja asetukset ovat oikein. K: Yhteyden nopeus ja datasiirto on liian hidasta V: Varmista, että verkon signaalivoimakkuus on riittävä. K: Tekstiviestien lähettäminen ei onnistu. V: Varmista, että SMS- viestikeskuksen numero oikein. Keskuksen numeron voi tarkistaa operaattorilta. K: Tekstiviestien vastaanottaminen ei onnistu V: Varmista, muistitilaa on (U)SIM- kortilla riittävästi. K: Miksi nimestä tallentuu vain osa kun lisään uuden yhteyden? V: Syötettyjen merkkien määrä ylittää (U)SIM- kortille sallitun merkkimäärän.

24 K: Tukeeko laite roaming- ominaisuutta? V: Tätä riippuu paikallisesta operaattorista. Tarkista asia paikalliselta palvelun tarjoajalta tai operaattorilta.

25

26

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Connection Manager -käyttöohje

Connection Manager -käyttöohje Connection Manager -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Tee yhteysongelmien vianmääritys 10 Tietoja yhteydenhallintasovelluksesta 3 Näin pääset alkuun 3 Avaa yhteydenhallintasovellus 3 Tarkista nykyisen yhteyden

Lisätiedot

TeleWell TW-3G+ USB / EXPRESS. HSDPA / 3G (UMTS) / EDGE / GPRS -modeemi ASENNUSOHJE

TeleWell TW-3G+ USB / EXPRESS. HSDPA / 3G (UMTS) / EDGE / GPRS -modeemi ASENNUSOHJE TeleWell TW-3G+ USB / EXPRESS HSDPA / 3G (UMTS) / EDGE / GPRS -modeemi ASENNUSOHJE Copyright Telewell Oy SISÄLTÖ 1. Modeemin kuvaus... 3 1.1. Tiedonsiirto-ominaisuudet... 3 1.3. Järjestelmävaatimukset...

Lisätiedot

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KUVAUS BaseMidlet on matkapuhelimessa toimiva sovellus jolla voi etäkäyttää Tiimi 7000 sarjan säätimiä. Copyright Team-Control Oy, oikeudet muutoksiin pidätetään. TiiMi on Team-Control

Lisätiedot

TeleWell TW-LTE/4G/3G USB -modeemi Cat 4 150/50 Mbps

TeleWell TW-LTE/4G/3G USB -modeemi Cat 4 150/50 Mbps TeleWell TW-LTE/4G/3G USB -modeemi Cat 4 150/50 Mbps Pikaohje Laite toimii Windows XP SP3, Windows 7,8,10 ja Mac OSx 10.5 tai käyttöjärjestelmissä, Linux tuki netistä ladattavilla ajureilla USB portin

Lisätiedot

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE Vaihe 1, Client manager ohjelmiston ja sovittimen ajureiden asennus Asennuksen vaiheissa saattaa olla sovitin ja käyttöjärjestelmä kohtaisia eroja. Alla olevassa

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB

TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB V2 Copyright Pikaohje Pakkauksen sisältö. 1 USB-sovittimen asennus Windows Xp.... 2 Windows Vista..... 6 Mac OS X..... 10 Wlan-tukiasemaan yhdistäminen Windows XP / Vista...

Lisätiedot

SSH Secure Shell & SSH File Transfer

SSH Secure Shell & SSH File Transfer SSH Secure Shell & SSH File Transfer TIETOHALLINTO Janne Suvanto 1.9 2002 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Yleistä... 2 SSH Secure Shell ohjelman asetukset... 3 POP3 tunnelin asetukset... 6 Yhteyden

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Selaimen ja Netikka-yhteyden asennus. Netikka.netin asennus

Selaimen ja Netikka-yhteyden asennus. Netikka.netin asennus Taloyhtiöliittymän käyttöönotto Taloyhtiöliittymä toteutetaan joko HomePNA- tai Ethernet-tekniikalla. Jos et tiedä, millä tekniikalla taloyhtiösi liittymä on toteutettu, tarkista asia VLP:n asiakaspalvelusta.

Lisätiedot

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa Asetukset perustiedoissa: SMS -palvelun aktivointi tehdään kohdassa Perustiedot/Yrityksen asetukset/sms Asetukset (ks. kuva yllä) SMS -palvelun aktivointi:

Lisätiedot

MPCC-työkalua voidaan käyttää yhden laitteen valvontaan ja yhden tai useamman laitteen konfigurointiin (Modbus broadcast, osoite 0).

MPCC-työkalua voidaan käyttää yhden laitteen valvontaan ja yhden tai useamman laitteen konfigurointiin (Modbus broadcast, osoite 0). V1.0.0 (14.10.2015) 1 (7) KYTKENTÄ HUOM: toimii Modbus-masterina. Tämän vuoksi toinen mahdollinen Modbus-master on irrotettava verkosta, kun kytketään valmiiseen Modbus-verkkoon. Produalin Modbus-laitteiden

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Epson EMP-765 langaton käyttö

Epson EMP-765 langaton käyttö Epson EMP-765 langaton käyttö Tämä on yleinen käyttöohje Epsonin videotykin langattomaan käyttöön. Kannattaakin huomioida, että eri kannettavissa koneissa langaton käyttö saattaa hieman poiketa tässä ohjeessa

Lisätiedot

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP DHCP-käyttöönotto 1 1. YLEISTÄ...2 2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP...2 3. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN - RAS PPPoE Windows 2000 / XP...4 4. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN Windows

Lisätiedot

MASSER Loader V2.00. käyttö- ja asennusohje 5.5.2014

MASSER Loader V2.00. käyttö- ja asennusohje 5.5.2014 MASSER Loader V2.00 käyttö- ja asennusohje 5.5.2014 Masser Oy Tel. +358 400 904 500 BID No 0665142-9 Jämytie 1 Fax. +358 16 282 554 VAT No. FI06651429 FI-96910 Rovaniemi, Finland Domicile Rovaniemi OHJELMAN

Lisätiedot

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET...

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 2010 SISÄLLYS WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 3 MS OUTLOOK OHJE HTTP://OFFICE.MICROSOFT.COM/FI-FI/OUTLOOK-HELP/... 3 LAAJENNETTU VALINTANAUHA... 3 ASETUKSET... 4 LISÄÄ TILAA

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

THINK TIT-904 GSM-pöytäpuhelin

THINK TIT-904 GSM-pöytäpuhelin 5. Tekniset tiedot GSM taajuusalueet 900/1800MHz Lähetysteho 2W @ 900MHz Kanavaväli 200KHz Käyttöjännite / virrankulutus 5V @ 1500mA Käyttölämpötila-alue -10...+45 Ilman kosteus 5%...95% Ilmanpaine 86...106Kpa

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Tietojen haku tuotannonohjausjärjestelmästä ja lähettäminen Minun Maatilani -ohjelmistolle MMAmmuLinkillä

Tietojen haku tuotannonohjausjärjestelmästä ja lähettäminen Minun Maatilani -ohjelmistolle MMAmmuLinkillä Tietojen haku tuotannonohjausjärjestelmästä ja lähettäminen Minun Maatilani -ohjelmistolle MMAmmuLinkillä MMAmmuLink käyttöönotto 08/2017 MMAmmuLink 1.0 MMAmmuLink on tietokoneelle asennettava pc-ohjelma.

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

TW-LTE 4G/3G. USB-modeemi (USB 2.0)

TW-LTE 4G/3G. USB-modeemi (USB 2.0) TW-LTE 4G/3G USB-modeemi (USB 2.0) Tiedonsiirtonopeus: 100 Mbps/50 Mbps LTE: 1800/2100/2600 MHz GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz UMTS: 900/2100 MHz Pikaohje (Finnish) CE Käyttöönotto- ohje SIM- kortin

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Asennus Windows XP ja Vista -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows XP ja Vista -käyttöjärjestelmiin LW056V2 Langaton Sweex LAN-korttiväyläsovitin 54 Mbps Johdanto Älä altista langatonta Sweex LAN-korttiväylän sovitinta 54 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 3 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytössä Mozzilla Firefox tai

Lisätiedot

3GU Connection Manager Käyttöohje

3GU Connection Manager Käyttöohje 3GU Connection Manager Käyttöohje SISÄLTÖ Pääikkuna... 3 Data -yhteys... 5 Data -yhteyden luominen...5 Data -yhteyden katkaiseminen...5 Profiilit (Dial-up konfiguraatio)...6 Lisää...6 Määritä oletusyhteydeksi...6

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa Sisällys Laitteen käyttöönotto...3 Latauskehdon asennus...3 Tiedonsiirto-ohjelman asennus...4 Keräilylaitteen käyttö...5 Viivakoodien luku...5

Lisätiedot

Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje

Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje Ohjelmaversio 1.0 Dokumenttiversio 1.0 2 Ohjelman lataaminen Voit ladata henkilöstö- ja koulutusrekisteriohjelman asennuspaketin EduSetup.exe sivustolta valitsemalla

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 2 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytät selaimena Mozilla, Firefox

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 2012 Tecalemit Oy Seppo Koskivuori Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 Vaatimukset: - tietokone (PC), jossa vapaa USB portti - käyttöjärjestelmä Windows XP, Vista tai Windows

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

VISUAALISEN PALVELUN TALLENNUS- JA TOISTO-OHJE

VISUAALISEN PALVELUN TALLENNUS- JA TOISTO-OHJE VISUAALISEN PALVELUN TALLENNUS- JA TOISTO-OHJE VISUAALISEN PALVELUN TALLENNUS- JA TOISTO-OHJE Soita tallentavaan virtuaalihuoneeseen Telia tallentava virtuaalihuone Voit tallentaa kokouksen ja jakaa sen

Lisätiedot

Aloitus. TellStick Net. Telldus Technologies AB www.telldus.com

Aloitus. TellStick Net. Telldus Technologies AB www.telldus.com Aloitus TellStick Net Telldus Technologies AB Arvoisa asiakas Tämä pikaopas ohjaa sinut asennuksen läpi ja näyttää, kuinka voit käyttää TellStick Netin perustoimintoja. Suosittelemme, että tarkistat säännöllisesti

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Nokia Internet Modem Käyttöohje

Nokia Internet Modem Käyttöohje Nokia Internet Modem Käyttöohje 9216562 1. painos FI 1 2009 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

Lisätiedot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Kaikki ZoomTextin asetukset voidaan tallentaa ja palauttaa käyttämällä mallitiedostoja. Mallitiedostot kontrolloivat kaikkia ZoomTextin toimintoja mukaan lukien suurennustasot,

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sovellussivusto

Käyttöohjeet. Sovellussivusto Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3 Mitä sovellussivustolla voi tehdä... 4 Ennen sovellussivuston

Lisätiedot

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, )

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, ) IT-ohjeita (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, 22.1.2015) Sisällysluettelo 1. Salasanan vaihtaminen...2 2. Puhelimiin liittyvät asiat...2 3. Verkkolevyyn yhdistäminen...3 4. Microsoft Outlook 2010 (sähköposti)...5

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

POP-UP -IKKUNOIDEN SALLIMINEN

POP-UP -IKKUNOIDEN SALLIMINEN Sivu 1(5) Windows XP SP2 www.procountor.com Windows XP:n Service Pack 2:n (SP2) mukana tulee Internet Explorer 6:een mukaan pop-up ikkunoiden esto toiminto. ProCountor -Taloushallinto-ohjelmistossa voidaan

Lisätiedot

Site Data Manager Käyttöohje

Site Data Manager Käyttöohje Site Data Manager Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Mikä on SDM 2 SDM asennus 2 Ohjelman käyttö 3 Päävalikko 4 Varmuuskopion tekeminen 5 Täydellisen palautuksen tekeminen 6 Osittaisen palautuksen tekeminen

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 1 (11) Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 2 (11) 1 Johdanto... 3 2 Silverlight sovellukset... 3 2.1 Windows... 3 2.1.1 Microsoft Silverlight... 3 2.1.2 Tablet-laitteet... 4 2.1.3 Selaimet...

Lisätiedot

Selaimen asetukset. Toukokuu 2014 1 (7) Selaimen asetukset. 1994-2014 Tikon Oy. All rights reserved.

Selaimen asetukset. Toukokuu 2014 1 (7) Selaimen asetukset. 1994-2014 Tikon Oy. All rights reserved. Toukokuu 2014 1 (7) Selaimen asetukset Toukokuu 2014 2 (7) 1 Johdanto... 3 2 Windows... 3 3 Selaimet... 3 3.1 Yleiset asetukset (kaikki selaimet)... 3 3.1.1 Zoom-asetus... 3 3.1.2 Pop-up Blocker... 3 3.2

Lisätiedot

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3.1 Laajakaistaliittymän asetusten tarkistus / Windows XP Seuraavien ohjeiden avulla tarkistat Windows XP -käyttöjärjestelmien asetukset ja luot Internet-yhteyden.

Lisätiedot

EMVHost Online SUBJECT: EMVHOST ONLINE CLIENT - AUTOMAATTISIIRROT COMPANY: EMVHost Online Client sovelluksen käyttöohje AUTHOR: DATE: 15.03.

EMVHost Online SUBJECT: EMVHOST ONLINE CLIENT - AUTOMAATTISIIRROT COMPANY: EMVHost Online Client sovelluksen käyttöohje AUTHOR: DATE: 15.03. EMVHost Online SUBJECT: COMPANY: COMMENTS: AUTHOR: EMVHOST ONLINE CLIENT - AUTOMAATTISIIRROT NETS OY EMVHost Online Client sovelluksen käyttöohje NETS OY DATE: 15.03.2011 VERSION: 1.0 1 SISÄLLYS SISÄLLYS...

Lisätiedot

NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS

NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS 1 NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS YLEISTÄ NAVIGAATTORIN KÄYTÖSSÄ... 2 NAVIGAATTORIN HAKEMINEN... 3 NAVIGAATTORIN KOPIOINTI OMALLE SAP-TUNNUKSELLE... 6 NAVIGAATTORIN MUOKKAUS ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA... 7

Lisätiedot

Moodlen lohkon käyttöohje

Moodlen lohkon käyttöohje Koulutuskeskus Tavastia Moodlen lohkon käyttöohje Versio 1.0.1 Janne Kalmari 24.10.2007 MOODLEN TEKSTIVIESTI LOHKON KÄYTTÖOHJE Yleistä... 1 Rakenne... 2 Käyttö... 4 Tallennetut viestit... 4 Vastaanottajat...

Lisätiedot

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto 2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto Asenna ensin tietokoneeseesi modeemi tai ISDN-sovitin valmistajan ohjeiden mukaisesti. Varmista myös, että Windowsissa on asennettu puhelinverkkoyhteydet. Seuraa

Lisätiedot

Viestien poistaminen Jäsenpostista

Viestien poistaminen Jäsenpostista Viestien poistaminen Jäsenpostista Jäsenpostilaatikkoa on tyhjennettävä aika ajoin, jotta se ei täyty ja viestien toimittaminen osoitteeseen voisi jatkua. Viestien poistamiseksi ja tilan tekemiseksi postilaatikkoon

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Muistio 1 (7) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

Tukipyyntö-toiminnon ohje

Tukipyyntö-toiminnon ohje Tukipyyntö-toiminnon ohje Diagnoosilaitteen teknisen tukipyyntötoiminnon avulla avataan teknistä tukea koskeva asiakirja, joka sisältää tietoja ongelmatilanteen ratkaisemiseksi. Sen kautta saadaan käyttöön

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

GroupWise 6.5-ohje 1. Group Wise perusteet

GroupWise 6.5-ohje 1. Group Wise perusteet GroupWise 6.5-ohje 1 Group Wise perusteet GroupWise 6.5-ohje 2 GROUPWISE-SÄHKÖPOSTIN PERUSKÄYTTÖ Kaksoisnapsauta hiirellä GroupWise - kuvaketta työpöydällä. Katso kuvaa vasemmalla. Jollet löydä vastaavaa

Lisätiedot

Outlook Web App ver 1.2

Outlook Web App ver 1.2 Outlook Web App ver 1.2 Kirjautuminen Kirjoita selaimen osoiteriville: o365.edu.hel.fi Kirjoita opetuksen verkon tunnuksesi ja salasanasi avautuvalla kirjautumissivulla. Hetken odottelun jälkeen esiin

Lisätiedot

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö Versio 1.0 Tiedostonsiirto FTP -menetelmällä Lahden Väriasemoinnilla on käytössä suurempien tiedostojen siirtoa varten oma FTP -yhteys. Tällä menetelmällä saadaan

Lisätiedot

Microsoft. Outlook Express 6

Microsoft. Outlook Express 6 Microsoft Outlook Express 6 Koulutuskeskus Salpaus/Tietojenkäsittely - Vesa Rinne, Taru Honkapää SISÄLLYSLUETTELO 1 KÄYNNISTÄMINEN JA NÄYTÖN ASETUKSET... 1 2 UUDEN VIESTIN LUOMINEN... 2 2.1 VASTAANOTTAJAN

Lisätiedot

Käyttöohje Contact WP Poca

Käyttöohje Contact WP Poca Käyttöohje Contact WP Poca 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen...3 3 Poca-laitteen aktivoiminen...4 3.1 Toiminnon aktivoiminen:...4 4 Tilauksen vastaanottaminen...6

Lisätiedot

Ohjelmistojen eta ka ytto

Ohjelmistojen eta ka ytto 1 Ohjelmistojen eta ka ytto Sisältö Yleistä ohjelmistojen etäkäytöstä... 1... 2 Ongelmia ja ratkaisuja... 6 Citrix-asiakasohjelmiston oletusasetusten palautus... 10 Yleistä ohjelmistojen etäkäytöstä Citrix-asiakasohjelmiston

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot

Pajun sähköpostien siirto Outlookiin

Pajun sähköpostien siirto Outlookiin Pajun sähköpostien siirto Outlookiin Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka Pajun sähköpostit on mahdollista siirtää käytettäväksi Outlook-sähköpostissa ja kuinka sähköpostiviestit voidaan tallettaa omalle tietokoneelle.

Lisätiedot

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ Windows XP-käyttöjärjestelmän asetuksilla sekä Word-asetuksilla voit vaikuttaa tietokoneen näytön ulkoasuun, selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen.. 1) ASETUKSET

Lisätiedot

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Elisa tarjoaa maksupäätteiksi Netsin Ingenico ipp350 tai iwl250 Ethernet yhteydellä ja iwl250 mallia Bluetooth yhteydellä. Jotta maksupääte toimii Elisa

Lisätiedot

KSENIA GEMINO 4 GSM/GPRS-modeemi. Pikaohjelmointiohje

KSENIA GEMINO 4 GSM/GPRS-modeemi. Pikaohjelmointiohje KSENIA GEMINO 4 GSM/GPRS-modeemi Pikaohjelmointiohje Basis-ohjelman asennus Hae basis-ohjelma www.kseniasecurity.com osoitteesta (SOLUTIONS - SOFTWARE) ja avaa asennustiedosto. Hyväksy painamalla I agree.

Lisätiedot

Kuvaruudun striimaus tai nauhoitus. Open Broadcaster Software V.20. Tero Keso, Atso Arat & Niina Järvinen (muokattu )

Kuvaruudun striimaus tai nauhoitus. Open Broadcaster Software V.20. Tero Keso, Atso Arat & Niina Järvinen (muokattu ) Kuvaruudun striimaus tai nauhoitus Open Broadcaster Software V.20 Tero Keso, Atso Arat & Niina Järvinen (muokattu 28.11.2017) OBS 1 (12) Sisällysluettelo Mikä on OBS... 2 Ohjelman perusasetukset... 2 Tarvittavat

Lisätiedot

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle 3.2.2015 Esa Väistö Sisällysluettelo 2 (8) Office2013 ProPlus asennus opiskelijoille ja opettajille... 3 Asennus Windows työasemaan... 3 Asennus

Lisätiedot

D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0

D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0 D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0 Tervetuloa D-Link ADSL reitittimen omistajaksi. Tämän ohjeen avulla saat reitittimesi helposti ja nopeasti toimimaan. Tämä ohje kannattaa lukea läpi

Lisätiedot

Site Data Manager Käyttöohje

Site Data Manager Käyttöohje Site Data Manager Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Mikä on SDM 2 SDM asennus 2 Ohjelman käyttö 3 Päävalikko 4 Varmuuskopion tekeminen 5 Täydellisen palautuksen tekeminen 6 Osittaisen palautuksen tekeminen

Lisätiedot

Maventa Connector Käyttöohje

Maventa Connector Käyttöohje Maventa Connector Käyttöohje 17.4.2015 Sisällys 1. Esittely... 2 1.1. Käytön edellytykset... 2 1.2. Tuetut aineistomuodot... 2 2. Asennustiedosto... 3 2.1. Sisäänkirjautuminen... 7 3. Asetuksien määrittäminen...

Lisätiedot

TW- LTE 4G/3G. USB- sovitin (USB 2.0)

TW- LTE 4G/3G. USB- sovitin (USB 2.0) TW- LTE 4G/3G USB- sovitin (USB 2.0) Tiedonsiirtonopeus: 100 Mbps/50 Mbps LTE: 800/1800/2600 MHz GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz UMTS: 900/2100 MHz Pikaohje (Finnish) CE Käyttöönotto- ohje SIM- kortin

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta Etusivu > Tietohallintokeskus > Ohjeet > Tutoriaalit > Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Ohjeet Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelman

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Marraskuu 2014 1 (9) Tikon Web-sovellukset Marraskuu 2014 2 (9) 1 Johdanto... 3 2 Windows... 3 2.1 Microsoft Silverlight... 3 3 Tablet-laitteet... 4 4 Selaimet... 5 4.1 Yleiset asetukset (kaikki selaimet)...

Lisätiedot

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle OHJE 1/9 Yleistä Saunalahti on lähettänyt asiakkaillemme uuden SIM kortin. Kaikki Saunalahden SIM kortit tulevat vaihtumaan jollakin aikajaksolla Saunalahden siirryttyä palveluoperaattorista virtuaalioperaattoriksi.

Lisätiedot

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8)

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -protokollan avulla Windows Vista (SP2 tai uudempi)-, Windows 7- ja Windows 8 -

Lisätiedot

1/10 E-RESULTS LITE-OHJEET ITÄRASTEILLE (JL 30.7.2009)

1/10 E-RESULTS LITE-OHJEET ITÄRASTEILLE (JL 30.7.2009) 1/10 E-RESULTS LITE-OHJEET ITÄRASTEILLE (JL 30.7.2009) 1 OHJELMAN OMAT OHJEET Avaa tulospalveluohjelma kaksoisklikkaamalla EResultsLite.lnk kuviota. Lue ohjelman omat ohjeet valitsemalla Ohje-Avustus...

Lisätiedot

Useimmin kysytyt kysymykset

Useimmin kysytyt kysymykset Useimmin kysytyt kysymykset Versio 1.1 1 1. Mikä mobiilikortti on? Mobiilikortti on matkapuhelimessa toimiva sovellus ja www.mobiilikortti.com osoitteessa oleva palvelu. Sovelluksen avulla voit siirtää

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

Sport In The Box Käyttöohje

Sport In The Box Käyttöohje Sport In The Box Käyttöohje Esivalmistelut: Kytke käytössä oleva pelikello/konsoli kiinni USBkaapelilla tietokoneeseen ennen virran kytkemistä pelikelloon/konsoliin. Odota että laite on asennettu käyttövalmiiksi,

Lisätiedot

Nokia E5 ja Mail for Exchange

Nokia E5 ja Mail for Exchange Nokia E5 ja Mail for Exchange Uuden esiasennetun puhelinlaitteen käyttöönotto tapahtuu DataInfon käyttäjälle lähettämien ohjeiden mukaan. Ohjeistetussa käyttöönotossa puhelimeen asentuu langattoman verkon

Lisätiedot