TW- 3G HSPA+ KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TW- 3G HSPA+ KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 TW- 3G HSPA+ KÄYTTÖOHJE

2 Sisällys 1. Johdanto Käyttöliittymän kuvaus Ohjelman aktivointi Yleistä käyttöliittymästä Toiminnot kuvake Tilatiedot Laitekuvake Kuvakkeen sisältövalikko Yhteys Automaattinen verkkoyhteys Yhteys verkkoon Verkkoyhteyden katkaiseminen Muokkaa verkkoyhteyttä Määritellyn listan valinta Profiilin muokkaus Profiilin poistaminen Profiili oletusasetuksille Käyttö Liikenteen seuranta Päällä olevan yhteyden tiedot Yhteyksien historiatiedot Liikenteen seurannan laskurien nollaus Puhelinluettelo (Phonebook) Kaikki (All) Uuden yhteystiedon lisääminen Etsi yhteystieto Yhteystietojen katselu Ryhmä (Group) Tekstiviestit (SMS) Uusi ja lähetetty tekstiviesti (SMS) Uusi tekstiviesti Vastaanottolaatikko (Inbox) SMS - kehote... 14

3 6.2.2 Tekstiviestien etsiminen Tekstiviestien katselu Lähetetyt, Kesken ja Suosikit Lähetetyt viestit (Outbox) Keskeneräiset (Draft) Suosikit (Favorite) Raportti (Report) ja Roskakori (Dustbin) Raportti (Report) Roskakori (Dustbin) Viestit (U)SIM- kortilla Asetukset Yhteys Ääniasetukset (Sound Settings) Yhteysasetukset (Connection Settings) Yhteystyypin valinta PIN- koodin hallinta PIN- koodin käyttöönotto Muuta PIN- koodia Viestiasetukset Tekstiviestiasetukset (SMS Settings) SMS - keskusnumero SMS- tilaraportti Uusi SMS- viestihälytys Uusi SMS- viestien tallennuspaikka Verkkoyhteys Verkon etsintä Verkon valinta Diagnostiikka Usein esitetyt kysymykset... 22

4 1. Johdanto TW- 3G HSPA+ USB - modeemi on suunniteltu PC- ja Mac- käyttäjille Internet- yhteyksien käyttäen GPRS/EDGE/UMTS/HSPA - verkkoja. Se on toteutettu standardi USB- liitännällä, jolla saadaan helposti nopea ja luotettava Internet- yhteys. TW- 3G USB - laitteen ohjelmisto sisältää seuraavat ominaisuudet: Langaton Internet- yhteys Käyttö Puhelinluettelo Tekstiviestit (SMS) Asetukset Huomaa: Laitteen asennuksesta tietokoneelle on erillinen ohje. 2. Käyttöliittymän kuvaus 2.1 Ohjelman aktivointi Käyttäjän käyttöliittymä otetaan käyttöön kaksoisnapauttamalla pikakuvaketta käyttäjän työpöydällä. Huomaa: Ohjeita PIN- koodin käyttöön: Jos käyttäjä aktivoi PIN- koodin asetusvalikosta, PIN- koodin tulee olla oikein. Käyttäjällä on 3 kertaa mahdollisuus yrittää syöttää PIN- koodi oikein. Jos PIN- koodi syötetään 3 kertaa väärin, tarvitaan PUK- koodi, jolla PIN- koodi voidaan vapauttaa uudestaan käyttöön. Jos taas PUK- koodi syötetään 10 kertaa väärin (U)SIM menee lukkoon tai vahingoittuu. Jos näin käy, ota yhteyttä palvelun tarjoajaan (operaattoriin), jolta olet SIM- kortin hankkinut. (U)SIM- kortti on hankittava palvelun tarjoajalta, tavallisesti operaattorilta.

5 2.2 Yleistä käyttöliittymästä Toiminnot kuvake Käyttöliittymän kuvakkeiden tehtävät ovat seuraavat: Tilatiedot Tilatiedot, joita käyttöliittymä sisältää on lueteltu seuraavassa: Asia Symboli Kuvaus Signaalivoimakkuus Kertoo signaalivoimakkuuden sen hetkisessä verkossa Näytössä kun toimitaan EDGE- verkossa Verkkotyypit /H+ Näytössä kun toimitaan EDGE- verkossa Näytössä kun toimitaan HSPA/HSPA+ - verkossa Näytössä kun toimitaan GSM (GPRS) - verkossa Näytössä kun toimitaan UMTS- verkossa Laitteen ja verkon ilmoitukset Yhteyden tila SMS- tilatieto No device - ilmoitus, jos laitetta ei löydy. No (U)SIM - ilmoitus, jos (U)SIM- korttia ei löydy. Invalid - ilmoitus, jos asennettu (U)SIM- kortti ei ole kelvollinen. Searching - ilmoitus, kun laite etsii verkkoa. No service - ilmoitus, kun laite ei löydä verkkoa. Näytetään operaattorin nimi kun laite on rekisteröitynyt verkkoon. Ilmoittaa, että verkkoyhteys on päällä. Ilmoittaa, että verkkoyhteyttä ei ole. Ilmoittaa vastaanotetuista lukemattomista viesteistä Ilmoittaa, kun viestien vastaanottolaatikko on täynnä.

6 2.2.3 Laitekuvake Vaihe 1: Napauta sovelluksen sulje kuvaketta oikeasta yläkulmasta, saat piilotettua ikkunan. Vaihe 2: Pääikkuna voidaan avata uudestaan kaksoisnapauttamalla laitekuvaketta Kuvakkeen sisältövalikko Valikkoon pääsee viemällä hiiri kuvakkeen päälle ja painamalla hiiren oikeanpuoleista nappia. Open: Avaa pääikkunan. About: Näyttää laitteen ohjelmistoversion. Exit: Poistutaan sovellusohjelmasta. 3. Yhteys Tässä käsitellään automaattinen yhteydenmuodostus ja yhteyden muokkaustilat liityttäessä verkkoon. 3.1 Automaattinen verkkoyhteys Kun käytetään yhteyden oletusasetuksia, tulee yhteys ottaa sen mukaan, jotka oletusprofiilissa on määritelty Yhteys verkkoon Vaihe 1: Valitse yhteystila. Vaihe 2: Napauta Connect - painiketta, joka avaa yhteyden automaattisesti. Huomaa: Jos yhteys onnistuu, yhteyden tila - kuvake ikkunan tilapalkissa vaihtuu Verkkoyhteyden katkaiseminen Vaihe 1: Napauta Disconnect - painiketta yhteys- ikkunassa ja verkkoyhteys katkeaa. 3.2 Muokkaa verkkoyhteyttä Vaihe 1: Napauta asetukset- kuvaketta (työkalut). Vaihe 2: Avaa Connection, napauttamalla kohtaa Connection. Vaihe 3: Valitse Connetion settings - toiminto. Vaihe 4: Napauta New - painiketta ja täytä tiedot.

7 Huomaa: Profiilin tarvitsemat tiedot saat yhteyspalvelun tarjoajalta Määritellyn listan valinta Vaihe 1: Napauta asetukset- kuvaketta. Vaihe 2: Avaa Connection napauttamalla kohtaa Connection. Vaihe 3: Valitse Connection setting - toiminto. Vaihe 4: Napauta Predefined - painiketta ja valitse määritelty yhteys. Vaihe 5: Valinnan jälkeen, hyväksy määritelty yhteys, painamalla Ok - painiketta Profiilin muokkaus Vaihe 1: Napauta asetustilat kuvaketta. Vaihe 2: Suurenna Connection napauttamalla kohtaa Connection. Vaihe 3: Valitse Connection setting - toiminto. Vaihe 4: Valitse muokattava profiili listasta ja napauta Edit - painiketta. Vaihe 5: Tee halutut muutokset ja hyväksy muutokset Ok - painikkeella.

8 3.2.4 Profiilin poistaminen Vaihe 1: Napauta asetustilat kuvaketta. Vaihe 2: Suurenna Connection napauttamalla kohtaa Connection. Vaihe 3: Valitse Connection Settings - toiminto. Vaihe 4: Valitse poistettava profiili listasta ja napauta Delete - painiketta. Vaihe 5: Vahvista poistaminen napauttamalla Ok - painiketta Profiili oletusasetuksille Vaihe 1: Napauta asetustilat kuvaketta. Vaihe 2: Suurenna Connection napauttamalla kohtaa Connection. Vaihe 3: Valitse Connection Settings - toiminto. Vaihe 4: Valitse hiirellä listalta yksi käytössä oleva profiili. Vaihe 5: Valitse Set default - painike, joka sijaitsee oikeassa nurkassa ja asettaa profiilin arvot oletusasetuksille. Huomaa: Oletusasetuksilla olevan profiilin poistamisessa tee vaiheet 1-4 ja lopuksi napauta Cancel deafault - painiketta. 4. Käyttö Verkossa liittymän kautta kulkevaa liittymän käyttöä voi seurata käyttämällä ohjelmiston erityistä liikenteenseuranta toimintoa.

9 4.1 Liikenteen seuranta Päällä olevan yhteyden tiedot Vaihe 1: Liikenteen seurantaan pääsee napauttamalla ohjelman käyttö- kuvaketta tai valitsemalla valikosta File ja Usage. Vaihe 2: Nyt nähdään päällä olevan yhteyden aika, datan lähetys- ja vastaanottonopeus sekä liikennemäärä edellyttäen, että liikennettä on liittymässä Yhteyksien historiatiedot Vaihe 1: Historiatiedot saa näkyviin valitsemalla Käyttö- kuvakkeen, tai File - valikosta kohdan Usage. Vaihe 2: Ikkunaan tulee viimeisen yhteyden tiedot, jossa näkyy siirretty liikenne sekä päivämäärä, milloin siirto tapahtunut (Daily/Monthly/Yearly). Huomaa: Liikenne, joka näkyy käyttö- sovelluksen ikkunassa, on ainoastaan vertailukohta. 4.2 Liikenteen seurannan laskurien nollaus Vaihe 1: Liikennelaskurit nollataan valitsemalla Käyttö- kuvake tai valitsemalla File - valikosta kohdan Usage. Vaihe 2: Paina hiiren oikeanpuoleista näppäintä ympyröidyn alueen sisällä ja valitse Reset, laskurit nollautuvat.

10 5. Puhelinluettelo (Phonebook) Toiminto on tarkoitettu yhteystietojen hallintaan. Toiminto sisältää kasi ryhmävaihtoehtoa: (All) kaikki ja (Group) ryhmä. 5.1 Kaikki (All) Kaikki yhteystiedot, jotka on tallennettu PC:lle ja (U)SIM- kortilla, voidaan luoda seuraavien toimintojen avulla: Uuden yhteystiedon lisääminen Vaihe 1: Napauta Puhelinluettelo- kuvaketta tai valitse valikkopalkista File ja edelleen kohta Phonebook. Vaihe 2: Napauta + - kuvaketta ja lisää uusi yhteystieto. Vaihe 3: Syötä uudet yhteystiedot ja hyväksy ja tallenna tiedot painalla Ok - painiketta. Huomaa: Yhteystietoa ei voi tallentaa jos numerokenttä on tyhjä Etsi yhteystieto Vaihe 1: Valitse Puhelinluettelo- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Phonebook. Vaihe 2: Syötä yhteystiedon avainsana (yhteyden nimi) hakutoiminnon tekstilaatikkoon. Huomaa: Yhteystiedot haetaan automaattisesti siihen järjestykseen, joka parhaiten sopii avainsanaan. Sovellus tunnistaa pienet ja isot kirjaimet erikseen Yhteystietojen katselu Vaihe 1: Valitse Puhelinluettelo- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Phonebook. Vaihe 2: Avaa näkymä ja valitse All ja edelleen PC. Vaihe 3: Valitse haluttu yhteystieto.

11 Huomaa: Tuetut pikavalintavaihtoehdot ovat: Huomaa: Huomaa, että hiiren oikealla näppäimellä voit tehdä myös seuraavat toimenpiteet: Chat: Keskustele käyttäen viestien ja lähetyksessä ja vastaanotossa tekstiviestejä (SMS). Import Vcard file: Lue sisään yhteystiedot käyttäen Vcard- muotoa. Import CSV file: Lue sisään yhteystiedot käyttäen CSV- muotoa.

12 Import Outlook: Lue sisään Puhelinluetteloon Outlookin- yhteystieto. Export selected contacts to Vcard: Siirrä yhteystieto Vcard- tiedostona. Export selected contacts to CSV: Siirrä yhteystieto CSV- tiedostona. Export selected contacts to Outlook: Siirrä valitut yhteystiedot Microsoft Outlook- sovellukseen. Export all contacts to Vcard: Siirrä kaikki yhteystiedot Vcard- tiedostoksi. Export all contacts to CSV: Siirrä kaikki yhteystiedot CSV- tiedostoksi. Export all contacts to Outlook: Siirrä kaikki yhteystiedot Microsoft Outlook - tiedostoksi. Select all: Valitse kaikki yhteystiedot olemassa olevasta luettelosta. Huomaa: Paina <Shift>/ <Ctrl> kun valitset useita yhteystietoja tai paina <Ctrl+ A> jos valitset kaikki yhteystiedot. Yhteystietoja ei voi palauttaa, jos ne on poistettu. 5.2 Ryhmä (Group) Vaihe 1: Valitse Puhelinluettelo- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Phonebook. Vaihe 2: Valitse ikkunan vasemmasta reunasta Group- kuvake ja hiiren oikealla napilla on valittavissa seuraavat toiminnot (kuva) : Huomaa: Ryhmän nimi ei saa olla tyhjä, eikä jo olemassa oleva nimi. Ryhmän hallintaa tuetaan ainoastaan PC- tilassa (PC Mode).

13 Seuraavia toimintoja voidaan käyttää ryhmään hiiren oikean näppäimen kautta: 6. Tekstiviestit (SMS) Toimintoa käytetään tekstiviestien tallentamiseen PC:lle ja (U)SIM- kortille.

14 6.1 Uusi ja lähetetty tekstiviesti (SMS) Uusi tekstiviesti Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse - kuvake, jolla luot uuden viestin. Vaihe 2: Napauta New - kuvaketta, jolla uusi viesti luodaan. Huomaa: Tässä on kaksi tapaa lähettää tekstiviesti kohteelle: Napauta Send to ja valitse kohteen numero puhelinluettelosta. Numero voidaan syöttää myös suoraan Send to - tekstikenttään. Vaihe 3: Syötä tekstiviesti tekstikenttään. Vaihe 4: Viesti lähetetään napauttamalla Send. Huomaa: Joukkotekstiviestien lähetyksessä tuetaan enintään 100 numeroa, joista jokainen erotetaan pilkulla (, ) toisistaan. 6.2 Vastaanottolaatikko (Inbox) Vastaanottolaatikko on paikka josta kaikki saapuneet viestit löytyvät SMS - kehote Kehote näytetään työpöydän oikeassa alakulmassa jos uusia viestejä on saapunut. Se on kuvake, joka ilmaisee laatikossa olevan lukemattomia viestejä Tekstiviestien etsiminen Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse tekstikenttä. Vaihe 3: Kirjoita avainsana jota haet. Huomaa: Automaattinen haku etsii kohteen, joka haku parhaiten sopii. Mitään ei tule näytölle, jos avainsanaa vastaavaa ei löydy Tekstiviestien katselu Kun tekstiviestitoiminto on valittu, seuraavat komennot ovat mahdollisia: New: Luo uusi tekstiviesti (SMS). Delete: Poista valittu tekstiviesti. Reply: Vastaa lähettäjälle. Forward: Välitä valittu viesti seuraavalle. Save number: Tallenne lähettäjän numero puhelinluetteloon. Save to favorite: Tallenna valittu viesti suosikiksi.

15 Hiiren oikean näppäimen kautta on lisäksi käytössä seuraavat toiminteet: Huomaa: Paina <Shift>/ <Ctrl> kun valitset useita viestejä tai paina <Ctrl+ A> jos valitset kaikki viestit. Vastaanottolaatikosta (Inbox) poistetut tekstiviestit menevät Dustbin - laatikkoon. 6.3 Lähetetyt, Kesken ja Suosikit Lähetettyjen laatikkoon Outbox tallentuvat lähetetyt viestit sisältäen onnistuneet ja epäonnistuneet lähetykset, Kesken laatikkoon Draft työn alla olevat viestit ja Suosikit Favourite - kansiossa on käyttäjän keräämät viestit Lähetetyt viestit (Outbox) Vaihe 1: Valitse Tekstiviesti- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse Outbox, josta nähdään lähetetyt viestit Keskeneräiset (Draft) Vaihe 1: Valitse Tekstiviestin- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse Draft, josta nähdään keskeneräiset viestit Suosikit (Favorite) Vaihe 1: Valitse Tekstiviesti - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse Favourites, josta nähdään valitut suosikkiviestit. Huomaa: Katso myös vastaanottolaatikon Inbox toiminteet.

16 6.4 Raportti (Report) ja Roskakori (Dustbin) Raporttitieto tallentuu kun viesti on lähetetty. Roskakorissa on poistetut viestit Raportti (Report) Vaihe 1: Valitse Tekstiviesti- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse Report, josta nähdään viestien tila Roskakori (Dustbin) Vaihe 1: Valitse Tekstiviesti- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta SMS. Vaihe 2: Valitse Dustbin, josta nähdään poistetut sanomat. Huomaa: Roskakoriin ei tallennu (U)SIM- kortilta poistetut viestit. Viestin palauttaminen roskakorista tapahtuu valitsemalla hiiren oikea nappi viestin kohdalla ja valitsemalla palauta Revert. 6.5 Viestit (U)SIM- kortilla Katso kohta Tekstiviestit. Tekstiviestien katselu tapahtuu samalla tavoin. 7. Asetukset

17 7.1 Yhteys Napauta Yhteys- kuvaketta, joka näyttää yhteysprofiilit Ääniasetukset (Sound Settings) Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Suurenna Settings valitsemalla Settings. Vaihe 3: Laajenna Connection valitsemalla Connection. Vaihe 4: Valitse Sound - kohta valikosta. Vaihe 5: Tarkista, että yhteyden merkkiääni Connect Prompting Tone ja merkkiäänen valinta on rastitettu Yhteysasetukset (Connection Settings) Katso kohdan 3.2 teksti muokatuista yhteystiedoista Yhteystyypin valinta Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Avaa Settings valitsemalla Settings. Vaihe 3: Avaa Connection valitsemalla Connection setting. Vaihe 4: Valitse Type. Vaihe 5: Valitse haluttu verkkotyyppi.

18 7.2 PIN- koodin hallinta PIN- koodin käyttöönotto Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Suurenna Settings valitsemalla Settings. Vaihe 3: Suurenna PIN- hallinta valitsemalla PIN management. Vaihe 4: Napauta Enable PIN - valitsinta, jolla valitaan PIN- toiminto päälle/pois, Enable/Disable ja aktivoidaan PIN- toiminto tai sulje valintaikkuna. Vaihe 5: Syötä oikea PIN- koodi. Vaihe 6: Vahvista painamalla Ok - painiketta joka vahvistaa valinnan Muuta PIN- koodia Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Suurenna Settings valitsemalla Settings. Vaihe 3: Suurenna PIN- hallinta valitsemalla PIN management. Vaihe 4: Valitse Modify PIN. Vaihe 5: Syötä vanha PIN- koodi. Vaihe 6: Anna uusi PIN- koodi.

19 Vaihe 7: Vahvista ja kirjoita uusi PIN- koodi uudestaan. Vaihe 8: Napauta Ok - painiketta joka vahvistaa valinnan. Huomaa: PIN- koodia voi muuttaa vain silloin Enable PIN on valittuna. 7.3 Viestiasetukset Tekstiviestiasetukset (SMS Settings) Vaihe 1: Valitse Asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Valitse viestiasetukset Message setting SMS - keskusnumero Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Valitse viestiasetukset Message setting. Vaihe 3: Valitse SMS. Vaihe 4: Syötä SMS- keskusnumero. Huomaa: SMS- keskusnumero on luettavissa (U)SIM- kortilta. SMS- keskusnumero on tallennettu SIM- kortille palveluntarjoaja- tai operaattorikohtaisesti SMS- tilaraportti Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Valitse viestiasetukset Message setting.

20 Vaihe 3: Valitse SMS. Vaihe 4: Valitse päälle/pois (Enable/Disable) alasvetovalikosta. Huomaa: Asetus on oletuksena pois päältä Disable Uusi SMS- viestihälytys Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Valitse viestiasetukset Message setting. Vaihe 3: Valitse SMS. Vaihe 4: Tarkista, onko New SMS promt alert tarkistusmerkki päällä Enable/Disable. Vaihe 5: Napauta Browse - painiketta ja valitse uusi *.wav- tiedosto. Vaihe 6: Valinnan jälkeen napauta Open - painiketta Uusi SMS- viestien tallennuspaikka Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Valitse viestiasetukset Message settings. Vaihe 3: Valitse SMS. Vaihe 4: Valitse PC tai (U)SIM- kortti alasvetovalikosta. Huomaa: Oletuksena tallennuspaikka on PC- laite.

21 7.4 Verkkoyhteys Verkon etsintä Vaihe 1: Valitse - kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Suurenna asetukset Settings napauttamalla Settings - valintaa. Vaihe 3: Suurenna verkkoyhteys Network connection napauttamalla Network Connection - valintaa. Vaihe 4:??? Vaihe 5: Napauta valintapainiketta, joka käynnistää verkkojen hakutoiminnon. Huomaa: Verkkojen haun jälkeen saadaan lista verkon tiedoista. Valitse listasta käytettävä verkko. Vaihe 6: Napauta Select - painiketta, joka käynnistää verkkoon rekisteröitymisen Verkon valinta Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Avaa asetukset Settings napauttamalla Settings - valintaa. Vaihe 3: Avaa verkkoyhteys Network connection napauttamalla Network Connection - valintaa. Vaihe 4: Valitse Network mode. Vaihe 5: Valitse listasta haluttu verkkotyyppi, joita ovat:

22 7.5 Diagnostiikka Vaihe 1: Valitse asetukset- kuvake tai valikkopalkista File ja edelleen kohta Settings. Vaihe 2: Suurenna asetukset Settings napauttamalla Settings - valintaa. Vaihe 3: Napauta Diagnistics - painiketta, joka avaa diagnostiikkaikkunan. Vaihe 4: Valitse Export - painike, jolla tiedot voidaan siirtää ja tallentaa.txt- tiedostoksi. 8 Usein esitetyt kysymykset K: Mitä käyttöjärjestelmää ohjelmisto tukee? V: Ohjelmisto tukee Mac, Windows XP, Windows Vista ja Windows 7. K: Miksi asennukseni epäonnistuu? V: Kaksi mahdollista syytä on selitetty seuraavassa: 1. Jos automaattinen asennus ei pääty tarkista, että on virustorjunta ja turvallisuusohjelmat käynnissä. Jos ovat päällä, sulje ne ja asenna ohjelma uudelleen. 2. Eräissä PC- laitteissa ajurien asennus voi viedä pitkään. Odota ja älä katkaise tai laitetta kesken asennuksen. Jos asennus epäonnistuu, aja ensin asennuksen poisto (Uninstall) ja tee asennus uudelleen.

23 K: (U)SIM- kortti ei rekisteröidy mihinkään verkkoon V: Syitä voivat olla seuraavat: 1. Saatavilla oleva signaali on huono. 2. Laitteen ohjelmisto on vanhentunut. 3. Laiteongelma. Voit: Kirjautua verkkoon toisessa paikassa, jossa on parempi signaali. Päivittää laitteen ohjelmisto. Tarkista laitteisto tai käytä toista datakorttia ja yritä uudelleen. K: Miksi näytölle tulee ilmoitus Unavailable connection profile? V: Tämä voi ilmestyä, jos automaattinen tunnistustoiminto ei toimi kunnolla. Lisää yhteyden profiili käsin. K: Laite ei saa Internet- yhteyttä? V: Varmista, että yhteyden profiili ja asetukset ovat oikein. K: Yhteyden nopeus ja datasiirto on liian hidasta V: Varmista, että verkon signaalivoimakkuus on riittävä. K: Tekstiviestien lähettäminen ei onnistu. V: Varmista, että SMS- viestikeskuksen numero oikein. Keskuksen numeron voi tarkistaa operaattorilta. K: Tekstiviestien vastaanottaminen ei onnistu V: Varmista, muistitilaa on (U)SIM- kortilla riittävästi. K: Miksi nimestä tallentuu vain osa kun lisään uuden yhteyden? V: Syötettyjen merkkien määrä ylittää (U)SIM- kortille sallitun merkkimäärän.

24 K: Tukeeko laite roaming- ominaisuutta? V: Tätä riippuu paikallisesta operaattorista. Tarkista asia paikalliselta palvelun tarjoajalta tai operaattorilta.

25

26

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

TW-LTE 4G/3G. USB-modeemi (USB 2.0)

TW-LTE 4G/3G. USB-modeemi (USB 2.0) TW-LTE 4G/3G USB-modeemi (USB 2.0) Tiedonsiirtonopeus: 100 Mbps/50 Mbps LTE: 1800/2100/2600 MHz GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz UMTS: 900/2100 MHz Pikaohje (Finnish) CE Käyttöönotto- ohje SIM- kortin

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

THINK TIT-904 GSM-pöytäpuhelin

THINK TIT-904 GSM-pöytäpuhelin 5. Tekniset tiedot GSM taajuusalueet 900/1800MHz Lähetysteho 2W @ 900MHz Kanavaväli 200KHz Käyttöjännite / virrankulutus 5V @ 1500mA Käyttölämpötila-alue -10...+45 Ilman kosteus 5%...95% Ilmanpaine 86...106Kpa

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sovellussivusto

Käyttöohjeet. Sovellussivusto Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3 Mitä sovellussivustolla voi tehdä... 4 Ennen sovellussivuston

Lisätiedot

NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS

NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS 1 NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS YLEISTÄ NAVIGAATTORIN KÄYTÖSSÄ... 2 NAVIGAATTORIN HAKEMINEN... 3 NAVIGAATTORIN KOPIOINTI OMALLE SAP-TUNNUKSELLE... 6 NAVIGAATTORIN MUOKKAUS ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA... 7

Lisätiedot

3GU Connection Manager Käyttöohje

3GU Connection Manager Käyttöohje 3GU Connection Manager Käyttöohje SISÄLTÖ Pääikkuna... 3 Data -yhteys... 5 Data -yhteyden luominen...5 Data -yhteyden katkaiseminen...5 Profiilit (Dial-up konfiguraatio)...6 Lisää...6 Määritä oletusyhteydeksi...6

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3.1 Laajakaistaliittymän asetusten tarkistus / Windows XP Seuraavien ohjeiden avulla tarkistat Windows XP -käyttöjärjestelmien asetukset ja luot Internet-yhteyden.

Lisätiedot

Site Data Manager Käyttöohje

Site Data Manager Käyttöohje Site Data Manager Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Mikä on SDM 2 SDM asennus 2 Ohjelman käyttö 3 Päävalikko 4 Varmuuskopion tekeminen 5 Täydellisen palautuksen tekeminen 6 Osittaisen palautuksen tekeminen

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Nokia Internet Modem Käyttöohje

Nokia Internet Modem Käyttöohje Nokia Internet Modem Käyttöohje 9216562 1. painos FI 1 2009 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Viestien poistaminen Jäsenpostista

Viestien poistaminen Jäsenpostista Viestien poistaminen Jäsenpostista Jäsenpostilaatikkoa on tyhjennettävä aika ajoin, jotta se ei täyty ja viestien toimittaminen osoitteeseen voisi jatkua. Viestien poistamiseksi ja tilan tekemiseksi postilaatikkoon

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

Nokia E5 ja Mail for Exchange

Nokia E5 ja Mail for Exchange Nokia E5 ja Mail for Exchange Uuden esiasennetun puhelinlaitteen käyttöönotto tapahtuu DataInfon käyttäjälle lähettämien ohjeiden mukaan. Ohjeistetussa käyttöönotossa puhelimeen asentuu langattoman verkon

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Ohje 1 (10) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Klikkaa sitä Windows-versiota, jonka haluat kopioida USB-tikulle, niin pääset suoraan oikeaan oppaaseen. Windows

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Opiskelijoiden OneDriveohje Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Opiskelijoiden OneDrive-ohje Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE Järjestelmävaatimukset: Windows (XP, Vista, 7) DirectX 9.x ja uusin ServicePack tai MacOS X 10.3.x (tai suurempi), 3D-grafi ikkkortti ja OpenGL-tuki, min. 512 MB RAM, 1 GB vapaata levytilaa. ASENNUS Asennus

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Welho Wekkula. Welho Wekkula. Welho Wekkula. Asennus- ja käyttöohje WELHO WEKKULA. Asennus- ja käyttöohje

Welho Wekkula. Welho Wekkula. Welho Wekkula. Asennus- ja käyttöohje WELHO WEKKULA. Asennus- ja käyttöohje Welho Wekkula Welho Wekkula Welho Wekkula Asennus- ja käyttöohje WELHO WEKKULA Asennus- ja käyttöohje 032010 1 WELHON ASIAKASPALVELU Welho Store: Sanomatalo, Elielinaukio 00100 Helsinki Avoinna: ma-pe

Lisätiedot

Luentaohjelma M-Bus mittareille Versio 1.77 ja uudemmat

Luentaohjelma M-Bus mittareille Versio 1.77 ja uudemmat 1(8) Sisältö 1 M-Bus -luenta M-Bus Arkin avulla...2 1.0 Mikä on?...2 1.1 Asennus...2 1.2 Käyttö...2 1.3 Yleisimmät kentät ja painikkeet...4 Muita painikkeita:...7 1.4 Modeemi...7 2 M-Bus Arkin käyttö esimerkki...8

Lisätiedot

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi. 3. Aseta valokuva/asiakirja

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

Adobe Digital Editions -ohjeet

Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions on Adoben e-kirjojen lukemiseen tarkoitettu kevyt erillinen lukuohjelma, joka on ollut käytössä Adobe Reader -ohjelman 8-versiosta alkaen. Ohjelman

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty )

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty ) Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty 22.2.2012) Organisaation / tietokoneen asennuksista vastaavalle. Sisältö 1. Järjestelmävaatimukset 2. Ohjelmiston asennus 3. Ohjelmiston käyttöohjeet 4. Ohjelmiston

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio SP1

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio SP1 Toukokuu 2012 1 (8) Aditro versio 6.1.2 SP1 Päivitysohje Toukokuu 2012 2 (8) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku... 3 1.2. Application Pool Identity...

Lisätiedot

RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje

RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje 5.4.2016 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Kirjautuminen palveluun... 4 Työmaat ja Urakat... 5 Käsiteltävän työmaan valitseminen... 5 Työmaan perustaminen... 5 Aliurakoiden

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU006V2 Sweex 2-porttinen PCI-sarjakortti Johdanto Älä altista PU006V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU006V2-korttia erittäin

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIA LANGATON VIERAILIJAVERKKO 2(7) VERKKOYHTEYDEN MÄÄRITTELY WINDOWS XP:LLE (WINDOWS XP SP3)

KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIA LANGATON VIERAILIJAVERKKO 2(7) VERKKOYHTEYDEN MÄÄRITTELY WINDOWS XP:LLE (WINDOWS XP SP3) LANGATON VIERAILIJAVERKKO 1(7) LANGATTOMAN VIERAILIJAVERKON KÄYTTÖ Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia tarjoaa vierailijoiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön suojatun langattoman verkon

Lisätiedot

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Laitteen ensimmäinen käyttöönotto 1. Aseta SIM-kortti laitteen pohjaan pyötätuen takana olevaan SIM-korttipaikkaan 2. Aseta mukana tullut ethernetkaapeli tietokoneen

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU007V2 Sweex 1 portin rinnakkainen & 2 portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU007V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä

Lisätiedot

Lahden Teho-Opetus Oy. Opetusohjelmien Palvelinohjelma. Käyttö- ja asennusohjeet

Lahden Teho-Opetus Oy. Opetusohjelmien Palvelinohjelma. Käyttö- ja asennusohjeet Lahden Teho-Opetus Oy Opetusohjelmien Palvelinohjelma Käyttö- ja asennusohjeet YLEISTÄ Lahden Teho-Opetus Oy:n opetusohjelmia voidaan nyt käyttää verkon välityksellä siten, että itse opetusohjelma asennetaan

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto GEA -tuotannonohjausjärjestelmästä Ammu-ohjelmistoon 07/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot Ammu Ammu versio 1.85 tai

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 17.3.2016 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi ja poista valotuskannen suoja-arkki.

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

Moottorin kierrosnopeus Tämän harjoituksen jälkeen:

Moottorin kierrosnopeus Tämän harjoituksen jälkeen: Moottorin kierrosnopeus Tämän harjoituksen jälkeen: osaat määrittää moottorin kierrosnopeuden pulssianturin ja Counter-sisääntulon avulla, osaat siirtää manuaalisesti mittaustiedoston LabVIEW:sta MATLABiin,

Lisätiedot

MicroStation V8i-käyttöympäristö

MicroStation V8i-käyttöympäristö MicroStation V8i-käyttöympäristö Liite 2 Pääkäyttäjän ohjeet Juha Orre Tekniikan koulutusalan opinnäytetyö Kone- ja tuotantotekniikka Insinööri (AMK) KEMI 2013 SISÄLLYS Liite 2 2(14) SISÄLLYS... 2 1 KÄYTTÖOHJEET...

Lisätiedot

Käyttöohjeet Sovellussivusto

Käyttöohjeet Sovellussivusto Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja pidä se tallessa. Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3

Lisätiedot

MyTheatre asennus ja kanavien haku

MyTheatre asennus ja kanavien haku 25.10.2006 MyTheatre asennus ja kanavien haku Talletettuasi asennusohjelman koneellesi, käynnistä asennus kaksoisklikkaamalla tiedostoa Artec Driverpack by Toptronics.exe Valitse Seuraava Varmista, että

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

zotero www.zotero.org

zotero www.zotero.org zotero www.zotero.org Viitteidenhallintajärjestelmä Zotero toimii Firefox-selaimessa. Muita ilmaisia viitteidenhallintajärjestelmiä ovat esimerkiksi EndNote ja Mendeley. Näissä ohjeissa on kuvataan Zoteron

Lisätiedot

Omapalvelun ka ytto ohjeet

Omapalvelun ka ytto ohjeet Omapalvelun ka ytto ohjeet 1 Sisällys Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen... 4 Liitteiden täydentäminen jälkikäteen... 5 Hakemuksen

Lisätiedot

Windows Vistan varmuuskopiointi

Windows Vistan varmuuskopiointi Vaihtoehtoja varmuuskopiointiin 1 Windows Vistan varmuuskopiointi Sisällysluettelo mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Windows Vistan varmuuskopiointi... 2 Ensimmäinen varmuuskopiointi ja asetukset... 2 Seuraava

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Microsoft Outlook 2003 Automaattinen arkistointi

Microsoft Outlook 2003 Automaattinen arkistointi Sivu 1/5 Microsoft Outlook 2003 Automaattinen arkistointi Kaikilla tietohallinnon Outlook Exhange palvelua käyttävillä on määritelty henkilökohtainen postilaatikko jossa on rajoitettu levytilan määrä.

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Salasanojen hallinta. Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION

Salasanojen hallinta. Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION Salasanojen hallinta Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION Restaurant Enterprise Solution Asiakirjan tarkoitus Tämä asiakirja kertoo tarvittavat säännöt kuinka hallinnoida RES salasanoja

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

Ilmastointilaitteen / Ilmalämpöpumpun ohjaaminen

Ilmastointilaitteen / Ilmalämpöpumpun ohjaaminen Mene sovelluksen etusivulle. Broadlink RM-Pro Ilmastointilaitteen / Ilmalämpöpumpun ohjaaminen Broadlink RM-Pro:n koodikirjastossa on valmiina tuhansien laitteiden infrapunakauko-ohjainten ohjainkoodit,

Lisätiedot

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Tekniikka 11.10.2015 10:45 Olavi Koistinen, Helsingin Sanomat Yhteystietojen siirto Androidista iphoneen kuin Gmail-käyttäjätunnus.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Käyttöohje Twain / WIA Software für DIAGNOcam 2170. Aina turvallisella puolella.

Käyttöohje Twain / WIA Software für DIAGNOcam 2170. Aina turvallisella puolella. Käyttöohje Twain / WIA Software für DIAGNOcam 2170 Aina turvallisella puolella. Valmistaja: Kaltenbach & Voigt GmbH Bismarckring 39 D-88400 Biberach www.kavo.com Myynti: KaVo Dental GmbH Bismarckring 39

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas

DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

EXCEL Perusteet FIN WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, HELSINKI PUH (MA-PE KLO 9-17)

EXCEL Perusteet FIN WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, HELSINKI PUH (MA-PE KLO 9-17) EXCEL Perusteet FIN WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH.09 123 4567 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI Excel perusteet 1 (23) SISÄLLYSLUETTELO Excelin perusteet... 2 Ohjelman

Lisätiedot

Adobe Premiere 6.0 ohjelmasta

Adobe Premiere 6.0 ohjelmasta 1 Adobe Premiere 6.0 ohjelmasta 1. Ohjelman käynnistys...2 2 Ohjelman näkymän esittely...3 Työskentelytila...3 3 VIDEON KAAPPAUS:...6 3.1. Tallennuspaikka valitaan valitsemalla...6 3. 2. Kaappaus aloitetaan

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja. LIB 500 ja LIB 510 v.4.0.2. 8.2. Releasettelutyökalu. 8.2.1. Yleistä. ,NNXQDMRNDLOPRLWWDDHWWlNRKGHRQSlLYLWHWWlYl

Käyttäjän käsikirja. LIB 500 ja LIB 510 v.4.0.2. 8.2. Releasettelutyökalu. 8.2.1. Yleistä. ,NNXQDMRNDLOPRLWWDDHWWlNRKGHRQSlLYLWHWWlYl 1MRS751368-RUM Käyttäjän käsikirja 8.1. Releyksikön valitseminen Releyksiköt esitetään asemakuvassa painikkeina. 8 $VHPDNXYDMRVVDQlN\\UHOH\NVLNN Jos kohteita tarvitsee päivittää, avataan ikkuna (Kuva 8.1.-2)

Lisätiedot

Ohjelmistopohjaisen lisenssin käyttö

Ohjelmistopohjaisen lisenssin käyttö 24.11.15 rev. 2 Ohjelmistopohjaisen lisenssin käyttö Yleistä Mastercam on käyttänyt aina suojauspalikkaan sidottuja lisenssejä. Ne ovat suhteellisen helppokäyttöisiä ja lisenssin siirtämiseen ei tarvita

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Sähköpostilla tulevien hinnastojen tallentaminen

Sähköpostilla tulevien hinnastojen tallentaminen Sivu 1/5 Sähköpostilla tulevien hinnastojen tallentaminen Yleistä Sähköposti on nykyään erittäin suosittu tapa viestiä sähköisesti. Tämä johtuu useistakin hyvistä puolista. Esim. sama viesti voidaan lähettää

Lisätiedot

Viestin lähettäminen ja viestien hallinnointi Viestit-lohkon kautta:

Viestin lähettäminen ja viestien hallinnointi Viestit-lohkon kautta: Viestit Moodlessa on mahdollista käyttää Viestit-toimintoa henkilökohtaiseen viestintään opettajan ja opiskelijan välillä tai opiskelijoiden kesken. Jos haluat hyödyntää viestitoimintoa kurssillasi, kannattaa

Lisätiedot

Siemens Webserver OZW672

Siemens Webserver OZW672 Siemens Webserver OZW67 Climatix IC pilvipalvelu Kytke laite lämpöpumpun ohjaimeen Kytke laite verkkopiuhalla internetiin Mene nettiselaimella Climatix IC palveluun Luo käyttäjätili ja rekisteröi laite

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

TIDOMAT smartone versio 2.1. GSM-modeemin asennus smartone keskusyksikköön

TIDOMAT smartone versio 2.1. GSM-modeemin asennus smartone keskusyksikköön TIDOMAT smartone versio 2.1 GSM-modeemin asennus smartone keskusyksikköön GSM modeemin asetukset (kirjaudu laitteiston ylläpitäjänä) Kytkemällä GSM-modeemin smartone keskusyksikköön SO-3008, mahdollistaa

Lisätiedot

Tulostusongelmien ratkaiseminen

Tulostusongelmien ratkaiseminen 1 Käyttöpaneelin näyttö on tyhjä, tai siinä näkyy vain vinoneliöitä. Työt eivät tulostu. Tulostimen testaus epäonnistui. Tulostin ei ole valmis vastaanottamaan tietoa. Määritetty vastaanottoalusta on täynnä.

Lisätiedot

Pikakäyttöohje Päivitys I OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN SISÄLLYS

Pikakäyttöohje Päivitys I OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN SISÄLLYS Pikakäyttöohje Päivitys 14.11.2011 SISÄLLYS I. Ohjelman käynnistäminen II. Harjoiteltavan osa-alueen ja tehtäväsovelluksen valinta III. Tehtäväsovellusten käyttö Mallisuoritus ja tehtävän suoritusohje

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU013-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU013-korttia

Lisätiedot

MITEN TARKISTAT TIETOKONEESI VERKKOKORTTIASETUKSET

MITEN TARKISTAT TIETOKONEESI VERKKOKORTTIASETUKSET MITEN TARKISTAT TIETOKONEESI VERKKOKORTTIASETUKSET 1. Sisällys 1. Sisällys...2 2. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows 7, Windows 8 ja Windows 10...3 3. Laajakaistaliittymän asetukset / Mac OS X...6

Lisätiedot

Näin asennat MS-DOS käyttöjärjestelmän virtuaalikoneeseen

Näin asennat MS-DOS käyttöjärjestelmän virtuaalikoneeseen Näissä ohjeissa käydään läpi Microsoftin MS-DOS 6.22 -käyttöjärjestelmän asennus Microsoftin Virtual PC 2007 -virtuaalikoneeseen. Asennusta varten sinulla on oltava Virtual PC 2007 asennettuna tietokoneellasi

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla SSID:n

Lisätiedot