Dno.i&/ a ei/t y (YNli 6/it)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Dno.i&/ a ei/t y (YNli 6/it)"

Transkriptio

1 h KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopaivä 1 (10) Taltionumero 194 Diaarinumero 2020/3/12 Asia Kunnallisasiaa koskeva valitus JOENSUUN KAUPUNKI Konsernihallinto Saap. I/ 20/Y Dno.i&/ a ei/t y (YNli 6/it) Valittaja Jouko Kärnä. Joensuu Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely Hallinto-oikeuden ratkaisu Kuopion hallinto-oikeus nro 12/0156/3 Joensuun kaupunginvaltuusto on ( 108) päättänyt hyväksyä allekirjoitetun kaupungin ja kaupunginjohtaja Kari Karjalai sen välillä solmitun kaupunginjohtajasopimuksen ja sen mukaiset kau punginjohtajan palvelussuhteen ehdot. Kuopion hallinto-oikeus on valituksenalaisella päätöksellään jättänyt tut kirnatta hyväksytyn kaupunginj ohtaj asopimuksen muuttamista koskevat vaatimukset. Muilta osin hallinto-oikeus on hylännyt valituksen sekä Kämän ja kau punginhal lituksen oikeudenkäynti ku Luj en korvaairiista koskevat vaati mukset. 1-lali into-oikeus on perustel lut päätöstään seuraavasti: Tutkirnatta jättäminen Kunnal lisvalitus on luonteeltaan kassatorinen muutoksenhakukeino. Tämä tarkoittaa sitä, että hallinto-oikeus ei pääsääntöisesti voi kunnallis valiluksen perusteella muuttaa valituksenalaista päätöstä. Päätös voidaan lähtökohtaisesti vain joko kumota tai pysyttää taikka palauttaa viran omaisen uudelleen käsiteltäväksi.

2 2(10) Kunnallisvalituksen kassatorisuuden vuoksi hallinto-oikeus jättää tutki matta valituksessa esitetyt hyväksytyn kaupunginj ohtaj asopimuksen muuttamista koskevat vaatimukset. Asian tatistaaja selvitettävät seikat Valtuusto oli tekemällään päätöksellä valinnut kaupunginjohta jan virkaan Kari Karjalaisen. Lisäksi valtuusto oli valtuuttanut kaupun ginhallituksen tekemään j ohtaj asopimuksen Karjalaisen kanssa. Valittaja oli valittanut päätöksestä Kuopion hallinto-oikeuteen. Hallintooikeus on päätöksellään nro 11/0285/3 hylännyt valituksen kaupunginjohtajan valinnan osalta, mutta kumonnut päätöksen siltä osin kuin valtuusto oli valtuuttanut kaupunginhallituksen tekemään johtajaso pirnuksen kaupunginj ohtaj aksi vai ituksi tulleen kanssa. 1-1 allinto-oikeu den perustelujen mukaan valtuuston päätös oli kokouskutsuun liittyvän puutteen vuoksi syntynyt main ituilta osin virheellisessä järjestyksessä. Kaupunginhallitus on käsitellyt johtajasopimuksen hyväksymistä ko kouksessaan ii :n 388 kohdalla. Kokousta koskevan pöytäkirjan otteen mukaan johtajasopirnuksen hyväksymisessä tapahtunut menette lyvirhe on mahdollista korjata yksinkertaisimmin siten, että valtuusto hyväksyy suoraan osaltaan johtajasopimuksen. Asiassa on kysymys kaupunginj ohtaj asopirnuksen hyväksymisen lai lli suudesta. Asiassa on selvitettävä, onko valtuuston päätös syntynyt vali tuksessa esitetyillä perusteilla virheellisessä järjestyksessä tai onko val tuusto ylittänyt toirnivaltansa hyväksyessään johtajasopirnuksen siitä il menevän sisältöisenä. Lisäksi on selvitettävä, onko päätös valituksessa esitetyn johdosta muutoin lainvastainen tai loukkaako se kuntalaisten yhdenvertaisen kohtelun periaatetta. Estee Ilisvys Sove lie Itavat sään iökset Kuntalain 52 :n 2 momentin mukaan kunnan viranhaltijan ja työnteki jän esteellisyydestä on voimassa, mitä hallintolain :ssä sääde tään. l-lallintoiain 28 :n 1 mornentin 3 kohdan mukaan virkamies on esteelii nen, jos asian ratkaisusta on odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa hänelle. Saman momentin 4 kohdan mukaan virkamies on esteellinen.

3 3 (10) jos hän on palvelussuhteessa tai käsiteltävään asiaan liittyvässä toirneksi antosuhteessa asianosaiseen tai siihen, jolle asian ratkaisusta on odotetta vissa erityistä hyötyä tai vahinkoa. Saman mornentin 7 kohdan mukaan virkamies on esteellinen, jos luottamus hänen puolueettornuuteensa muusta erityisestä syystä vaarantuu. Kuntalain 52 :n 3 mornenhin mukaan hallintolain 28 :n 1 mornentin 4 kohdassa tarkoitettu palvelussuhde kuntaan ei kuitenkaan tee viranhal tijaa tai työntekijää esteelliseksi asiassa, jossa kunta on asianosainen. Kaupunginhallituksen selvitys Kaupunginhallituksen lausunnon mukaan kaupunginlakirnies on valmis tellut asiaa koskevan esittelytekstin, mutta hän ei ole toiminut esittelijänä eikä muutoinkaan esitellyt asiaa kaupunginhallituksessa eikä valtuustos sa. Kaupunginlakirniehen palkkaus ei riipu kaupunginjohtajan palkkauk sesta. Arviointia ja johtopäätös esteellisyyden osalta Valittaja ei ole osoittanut kaupunginlakirniehen palkkauksen olevan yh teydessä tai riippuvainen kaupunginjohtajan palkkauksesta. Valittaja ei ole muutoinkaan osoittanut, että päätöksestä olisi ollut odotettavissa eri tyistä hyötyä tai vahinkoa kaupunginlakimiehelle. Näin ollen kaupunginlakimies ei ole ollut esteellinen hallintolain 28 :n 1 rnornentin 3 kohdan perusteella. Hän ei ole kuntalain 52 :n 3 momentin nojalla ollut myös kään palvelussuhteensa perusteella esteellinen asiassa. Asiassa ei ole il mennyt. että kaupungini akirnies olisi muutoinkaan ollut esteellinen vali - tuksessa esitetyillä perusteilla. Päätöstä ei siten ole kurnottava kaupun ginlakimiehen esteellisyyttä koskevan valitusperusteen johdosta. Asian valmisteluja esitteleniinen Valtuuston tvöjär/estyksen inääräi kset Kaupunginvaltuuston voimaan tulleen työjärjestyksen 8 :n mukaan valtuuston kokouskutsussa on i lmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Työjärjeslyksen 9 :n mukaan esityslista, joka sisältää selostuksen kiisiteltävistii asioista ja ehdotukset valtuuston päätöksistä, on lähetettävä kokouskulsun yhteydessä, jolleivät erityiset syyt ole esteenä.

4 4(10) Arviointia ja johtopäätös as jan vaim istelwi ja esittelem isen osalta Valtuuston päättämässä asiassa on ollut kysymys kaupungin ja kaupun ginjohtajan välisen kaupunginjohtajasopimuksen ja sen mukaisten kau pungin ohtaj an palvelussuhteen ehtoj en hyväksymistä. Asian luonteen johdosta kokouskutsussa ja esityslistassa ei ole ollut tarpeen erikseen se lostaa sopimukseen sisältyviä palkkausperusteita eikä edellisen kaupun ginjohtajan palkkausta. Asia on voitu käsitellä valtuustossa kaupungin hallituksen esityksen pohjalta ilman kaupunginlakirniehen selostusta kaupunginj ohtaj an tai aikaisemman kaupunginj ohtaj an palkkauksen pe rusteista. Kaupunginhallituksen lausunnon mukaan asia oli valmisteltu asianmu kaisesti ja valtuutetuille oli esitetty riittävät tiedot päätöksen perustaksi. Valtuusto oli pitänyt asiassa tehtyä valmistelua riittävänä. Toimielimen itsensä arvioitavaksi jää, onko asian valmistelu ollut riittä vää ja asianmukaista. Tehdessään kaupunginjohtajasopirnuksen hyväksy mistä koskevan päätöksen, valtuusto on samalla arvioinut sillä olleen käytössä tarvittavat tiedot ratkaisun tekemiseksi myös kaupunginjohta jan palkkauksen perusteiden osalta ja valmistelun olleen muutoinkin riit tävää. Edellä selostetun perusteella päätöstä ei ole kurnottava valituksessa esi tetyi Ilä asian valmistelua ja esittelemistä koskevilla valitusperusteilla. Kaupwzginjohtajasopimuksen laillisuus Sovellettavat säännökset Kuntalain 24 :n 1 mornentin mukaan kunnanjohtaja johtaa kunnan hal lintoa, taloudenhoitoa sekä muuta toimintaa kunnanhallituksen alaisena. Kuntalaissa ei ole säännöksiä kunnan ja kunnanjohtajan välisestä johta jasopimuksesta ja sen hyväksymismenettelystä. Kaupuiiginjohtajasopim us Valtuusto on hyväksynyt kaupungin ja kaupunginjohtaja Karjalaisen vä lillä solinitun kaupunginjohtajasopimuksen sekä sen mukaiset kaupun ginjohtajan palvelussuhteen ehdot. Sopimuksessa on sovittu kaupunginjohtajan asemasta, tehtävistä ja painopislealueista, kaupunginjohtajan

5 harkintaan. 5(10) b Johtajasopimuksiin sisältyykin käytännössä inonentyyppisiä ehtoja, joi johdosta pitää laillisena. yleensä monin osin lähinnä poliittinen asiakirja, siinä voi olla myös sel luonteeltaan lähinnä poliittista ja moraalista. antajan edustajana, kaupunginjohtajan työn arviointirnenettelystä. luotta työnjaosta poliittisen johdon kanssa, kaupunginjohtajan asemasta työn Kunnanjohtajan palkkaukseen liittyvistä seikoista voidaan sopia muun muassa johtajasopirnuksessa. Erokorvausta koskevilta osiltaan johtajaso pimusta voidaan verrata yksityisoikeudelliseen varallisuusoikeudellisen sopimukseen. Valtuusto on liarkintavaltansa nojalla voinut päättää kati punginjohtajan palkkauksesia. palkkakehityksen penisteista ja erokor tyisoikeudellisina sopimuksina. Hallinto-oikeudella ei ole lähtökohtai mustehtävistä ja sivutoirnista. palkkauksesta. koulutuksesta ja matkoista den sitovuus on luonteeltaan erilaista. Vaikka johtajasopirnus onkin irtisanoutumisesta luottarnuspulan vuoksi. Muilta osin virkasuhteen eh sekä virkasuhteen voirnassaolosta, irtisanornisaj asta ja vapaaehtoisesta väitteitä ja erimielisyyksiä. tojen oli sovittu määräytyvän kunnallisen virkaehtosopirnuksen mukaan. Hallinto-oikeudessa voidaan kuitenkin tutkia, onko kunnan viranomai Sopimuksen mukaan kaupunginjohtajan virkasuhteessa noudatetaan la sesti toimivaltaa tutkia yksityisoikeudellisiin sopimuksiin kohdistuv ja sopimuksen määräyksiä sekä kaupungin omia säännöksiä ja päätöksiä. kien, asetusten ja muiden säännösten sekä kunnallisen yleisen virkaehto laisia ehtoja, joita voidaan pitää osapuolten välillä selvästi sitovina yksi ole ollut välttämätöntä perustella erikseen sopimusta hyviiksy ttäessä. Kuntaliiton ohjeistuksen mukaan johtajasopimus on luonteeltaan kun nen kyseisestä ehdosta päättäessään käyttänyt harkintavaltaansa lainvas nanjohtajan ja kunnan poliittisen johdon keskinäisiä toirnintatapoja mää rittelevä asiakirja, jonka sitovuus on oikeudellisen sitovuuden sijaan sällöltään ja sopimistavaltaan sellainen, että kunnan viranoniaisen voi taisesti. Kunnanjohtajan asemaan ja etuihin liittyvä sopimus voi olla si Arviointia kaupunginjohtajasopim uksen laillis uuden osalta daan katsoa ylittäneen harkintavaltansa rajat, eikä sopimusta voida sen Kunnallisissa yleisissä virka- ja työehlosopirnuksissa on jätetty kunnanjohtajan palkkausta koskevat asiat kunnan asianomaisen viranomaisen vauksesta sopimuksesta ilmenevällä tavalla. Kuukausipalkan määrää ei

6 6(10) Sopimuksessa ei määrätä kaupunginj ohtaj an palkkakehityksen mukaisen palkan hyväksymisestä. Tämän johdosta hallinto-oikeus ei ota kantaa sii hen, kuuluuko kaupunginjohtajan mahdollisesta palkan muutoksesta päättärninen valtuuston toimivaltaan. Kaupunginjohtaj asopimuksen mukaan kaupunginj ohtajalla on oikeus osallistua varattuj en määrärahojen puitteissa sellaisen yhteisön matkalle. josta voidaan katsoa olevan hyötyä kaupungille tai kaupunkikonsernille. Sopimuksen mukaan kaupunginjohtajan puolisoii matkakulut kuuluvat korvattaviin matkakulukustannuksiin silloin, kun kutsu on esitetty myös hänelle ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja on hyväksynyt matkaeh dotuksen. Myös kaupunginjohtaj ari puolison matkustuskustannusten korvaam isen osalta johtajasopimusta voidaan verrata yksityisoikeudelliseen varalli suusoikeudellisen sopimukseen. Valtuusto on voinut harkintansa mukaan hyväksyä matkakulukustannu sten korvaam i sen myös kaupunginj ohtaj ari puolison osalta sopimuksesta ilmenevällä tavalla. Kuntalain 16 :n mukaan kunta päättää hallintonsa järjestämisestä tässä laissa säädetyllä tavalla. hallinnon järjestämiseksi valtuusto hyväksyy tarpeelliset johtosäännöl, joissa määrätään kunnan eri viranomaisista sekä niiden toiminnasta, toimivallan jaosta ja tehtävistä. Kunnallisen toirniel imen kokousmenettelyyn ja asian käsittelerniseen liittyvistä seikoista määrätään siis kuntalain 16 :n nojalla kunnan johtosäännöissä. Siitä, että kaupunginjohtaja toimii kaupunginhallituksen esit telijänä, on määräys johtajasopimuksen ohella myös kaupunginhallituk sen voimaan tulleen johtosäännön 9 :ssä. Valtuustossa käsitel tävien asioiden esittelystä ei ole mainintaa kaupunginjohtajasopirnukses sa, eikä sitä ole tarpeen ollakaan, koska muun ohella esittelystä määrä tään kuntalain 16 :n nojalla kunnan johtosäännöissä. Johtajasopimuksen kaupunginjohtajan työn arviointimenettelyä koske van kohdan mukaan kaupunginhallituksen puheenjohtaj isto käy kaupuii ginjohtajan kanssa vuosittain kehityskeskustelun, jonka yhteydessä ar vioidaan edellisen vuoden tulostavoitteiden toteutuminen sekä käsitel lään tulevan vuoden painoiistealueet ja tavoitteet. Kaupunginjohtajasopirnuksessa ei ole sovittu kaupunginjohtajan kanssa käytävien kehityskeskustelujen hyväksvmisestä. Kehityskeskustelujen lopputulosta ei ole hallinto-oikeuden arvion mukaan välttämätöntä hy väksyä valtuustossa, kuten valituksessa oli esitetty.

7 7(10) Johtopäätös johtajasopim uksen laillis uuden osalta Valtuusto on voinut harkintansa mukaan hyväksyä kaupungin ja kaupun ginjohtaja Karjalaisen välisen kaupunginjohtajasopirnuksen sovitun si sältöisenä. Valtuusto ei ole sopimusta hyväksyessään ylittänyt toirnival taansa. Sopimus ei ole lainvastainen eikä valittaja ei ole osoittanut, että sopimus loukkaisi kuntalaisten yhdenvertaisen kohtelun periaatetta. Lopputulos Kaupunginjohtajasopimus ei ole lainvastainen eikä valituksessa viitatun direktiivin vastainen. Sopimus ei ole myöskään syntynyt valituksessa esitetyillä perusteilla virheellisessä järjestyksessä. Johtajasopirnuksen so veltamisen ei ole osoitettu loukkaavan kuntalaisten yhdenvertaisen koh telun periaatetta. Tämän johdosta valitus on tutkituilta osin hylättävä. Tämän valitusasian yhteydessä ei käsitellä valittajan jäternaksuihin liitty viä vaatimuksia. Hallinto-oikeuden soveltamat oikeusohjeet Käsittely korkeimmassa hallinto-oikeudessa Perusteluissa mainitut ja Kuntalaki 90 Hallinto-oikeuslaki 3 Hallintolainkäyttölaki mornentti ja 74 Kärnä on valituksessaan vaatinut, että hallinto-oikeuden ja kaupungin valtuuston päätökset kumotaan ja asia palautetaan kaupunginhallituksel le uudelleen valrnisteltavaksi. Lisäksi Kärnä on vaatinut oikeudenkäynti kulujensa korvaamista. Kärnä on valituksensa perusteluissa esittänyt muun ohella seuraavaa: Joensuun kaupungin lakimies Mikko Kärkkäinen oli esteellinen valmis telernaan johtajasopirnusta, koska Kärkkäinen laati johtajasopirnuksen esimiehelleen kaupunginjohtaja Kari Karjalaiselle. Johtajasopirnus ja hallinto-oikeuden päätös loukkaavat yhdenvertaisen kohtelun periaatetta. Kaupunginjohlajan palkan oikea määrä on enintään euroa kuukaudessa. Palkkaa määrättäessä olisi tullut ottaa huo mioon Joensuun verotulot ja se. että kaupunginjohtajan käytössä on vii den liitoskunnan virkamiehistö. mikä alentaa kaupunginjohtajan vastuuta ja työrnäärää. Myös kaupunginjohtajan vaimon matkakustannusten kor vaaniinen on vastoin vhdenvertaisen kohtelun periaatetta.

8 8(10) Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu Kaupunginjohtajasopirnusta ei ole hyväksytty laillisesti. Kaupunginhalli tus menetteli virheellisesti ja lainvastaisesti, koska hallitus esitti valtuus tolle johtajasopirnusta virheellisinja puutteellisin tiedoin. Vai tuustolta salattiin johtaj asopimukseen liittyvät olennaiset tiedot. Sopi muksen valmistelussa kuntalaisia ja valtuutettuja ei ole kuultu. Hallinto-oikeuden päätös on lainvastainen, koska Kärnää ei kuultu kau punginhal lituksen vastineesta. 1 lail into-oikeus Ofl menetellyt lainvastai sesti, kun se on jättänyt tutkirnatta johtajasopirnuksen muuttamista kos kevat vaatimukset. Hallinto-oikeuden olisi tullut palauttaa asia uudelleen valinisteltavaksi. Kärnä on toimittanut korkeimpaan hallinto-oikeuteen valituksen täyden nyksen, jossa hän on muun ohella vaatinut, että korkein hallinto-oikeus hankkii kaupunginjohtaja Meriläisen palkkatiedot ajalta Joensuun kaupunginhallitus on antanut valituksen johdosta selityksen, jossa se on vaatinut oikeudenkäyntikulujensa korvaarnista. Kärnä on antanut vastaselityksen ja toimittanut lisäselvitystä. 1. Korkein hallinto-oikeus hylkää Kärnän pyynnön kaupunginjohtaja Meriläisen palkkatietojen hankkimisesta. 2. Korkein hallinto-oikeus on tutkinut asian. Valitus hylätään. Hallinto oikeuden päätöksen lopputulosta ei muuteta. 3. Kärnän ja kaupunginhallituksen oikeudenkäyntikulujen korvaarnista koskevat vaatimukset hylätään. Perustelut 1. Pyydettyjen palkkatietojen hankkiminen ei ole tarpeen asian ratkaise miseksi. 2. Hallinto-oikeuden päätöksestä ja asiakirjoista ilmenee, että Kärnälle on varattu tilaisuus antaa vastineensa kaupunginhallituksen lausunnon johdosta. Tämän vuoksi ja kun muuten otetaan huomioon edellä ilmene vät hallinto-oikeuden päätöksen perustelut ja perusteluissa mainitut

9 Asian esittelijä, Janne Aer 9(10) Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot. Tuomas Lehtonen (1) Outi Suviranta oikeusohj eet sekä korkeimmassa hallinto-oikeudessa esitetyt vaatimuk muuttarniseen ei ole perusteita. irma Telivuo Alice Guirnaraes-Purokoski set ja asiassa saatu selvitys, hallinto-oikeuden päätöksen lopputuloksen Korkein hallinto-oikeus: 3. Asian näin päättyessä ja kun otetaan huomioon hallintolainkäyttölain esittelijäneuvos Anneli Tulikallio 74 :n 2 momentti, Kärnälle ei ole määrättävä maksettavaksi korvausta oikeudenkäyntikuluista korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Hallintolainkäyttölain 74 :n 3 mornentti huomioon ottaen korkein hal linto-oikeus hylkää myös Joensuun kaupungin vaatimuksen oikeuden käyntikulujen korvaamisesta.

10 10 (10) Jakelu Päätös Jäljennös Jouko Kärnä, oikeudenkäyntirnaksu 226 euroa Kuopion hallinto-oikeus Joensuun kaupunginhallitus Kari Karjalainen 4/ 1 /&/A 2.1 älj ennöksen oikeaksi todistaa. Paikka ja aika kuin yllä..jaostosihteeri Tuula Niilo Rämä

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.11.2016 Taltionumero 4668 Diaarinumero 2984/3/15 1 (6) Asia Valittaja Kunnallisasiaa koskeva valitus Hämeenkyrön kunnanhallitus Päätös,

Lisätiedot

u a UØ Taltionumero 3682/3/14

u a UØ Taltionumero 3682/3/14 KORKEIMMAN HALLINT O-OIKEUDEN PÄÄTUS Ant opäivä 1 (5} 4.2.2015 Taltionumero 265 Diaarinumero 3682/3/14 u a UØ Kiryaamo 05. 02. 2015 Asia Kunnallisvalitus i3 Valittaja Matti Vattulainen, Joutseno Päätös,

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 14.2.2014 Taltionumero 482 Diaarinumero 2669/3/12 1 (6) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle henkilölle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus A Päätös,

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 14.2.2014 Taltionumero 483 Diaarinumero 2577/3/12 1 (5) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle henkilölle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus A Päätös,

Lisätiedot

Esteellisyys valtuustossa

Esteellisyys valtuustossa ESTEELLISYYDESTÄ Yleistä Esteellisyys on henkilön sellainen suhde asiaan/asianosaiseen, että se vaarantaa hänen puolueettomuutensa asian käsittelyssä Esteellisyyssääntelyllä turvataan mm. asioiden puolueetonta

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.6.2011 Taltionumero 1495 Diaarinumero 64/3/11 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Tarjouspyyntö ja hankintapäätös

Lisätiedot

1. Lieksan kaupunki, edustajanaan kaupunginhallitus (jäljempänä kaupunki) 2. kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen (jäljempänä kaupunginjohtaja)

1. Lieksan kaupunki, edustajanaan kaupunginhallitus (jäljempänä kaupunki) 2. kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen (jäljempänä kaupunginjohtaja) JOHTAJASOPIMUS Lieksan kaupunki ja kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen sopivat tällä johtajasopimuksella kaupunginjohtajan avaintehtävistä, työn painopistealueista, niiden arvioinnista ja tarkastamisesta,

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN. 4.2.2009 Heinola 5.2.2009 Lahti

PÄIJÄT-HÄMEEN. 4.2.2009 Heinola 5.2.2009 Lahti PÄIJÄT-HÄMEEN KUNTAPÄÄTTÄJÄSEMINAARI 4.2.2009 Heinola 5.2.2009 Lahti VALTUUTETUN ESTEELLISYYS On rajoitetumpaa kuin muun luottamushenkilön esteellisyys Koskee vain valtuuston kokousta (kuntalaki 52 ) Jos

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 21.3.2014 Taltionumero 879 Diaarinumero 34/3/13 1 (5) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle henkilölle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus A Päätös,

Lisätiedot

Palkanoikaisuvaatimus, Aro Jenni

Palkanoikaisuvaatimus, Aro Jenni Kunnanhallitus 102 08.04.2013 Kunnanhallitus 73 03.03.2014 Palkanoikaisuvaatimus, Jenni Aro 116/01.02.01/2013 Kunnanhallitus 08.04.2013 102 Palkanoikaisuvaatimus, Aro Jenni Erityisluokanopettaja Jenni

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 31.1.2014 Taltionumero 237 Diaarinumero 3362/3/12 1 (6) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle henkilölle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus A Päätös,

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 16.9.2014 Taltionumero 2747 Diaarinumero 1114/3/13 1 (5) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 28.11.2016 Taltionumero 5073 Diaarinumero 3512/3/15 1 (7) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/2015 1 (5) Opetuslautakunta POL/4 25.08.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 8/2015 1 (5) Opetuslautakunta POL/4 25.08.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 8/2015 1 (5) 4 Oikaisuvaatimus luokanopettajan virkaan ottamisesta määräajaksi HEL 2015-006724 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää kuntalain 89 :n

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 13.1.2011 Taltionumero 86 Diaarinumero 2098/2/09 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija, Jyväskylä Päätös, jota valitus koske Selostus

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus Liperin kunnan sivistyslautakunnan päätökseen. Asianajotoimisto Lakipalvelu Petri Sallinen Oy Malmikatu 7 A

Oikaisuvaatimus Liperin kunnan sivistyslautakunnan päätökseen. Asianajotoimisto Lakipalvelu Petri Sallinen Oy Malmikatu 7 A LIPERIN KUNTA 10.09.20114 1 Diaantunnus LIPERIN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNALLE ASIA Oikaisuvaatimus Liperin kunnan sivistyslautakunnan päätökseen OIKAISUVAATIMUKSEN TEKIJÄ Eila Hyvärinen, Joensuu AVUSTAJA

Lisätiedot

Päätös 9.10.2012. Espoon kaupunginvaltuusto 17.10.2011 126

Päätös 9.10.2012. Espoon kaupunginvaltuusto 17.10.2011 126 Helsingin hallinto-oikeus Radanrakentajantie 5 00520 HELSINKI Puhelin 029 56 42000 Faksi 029 56 42079 Sähköposti helsinki.hao@oikeus.fi Päätös 9.10.2012 12/0916/2 Diaarinumero 07990/11/2299 1 (6) Asia

Lisätiedot

Lausunnon antamisen määräaika on 15.1.2016. Lausuntopyyntö ja valitus ovat kokonaisuudessaan nähtävänä kaupunginhallituksen kokouksessa.

Lausunnon antamisen määräaika on 15.1.2016. Lausuntopyyntö ja valitus ovat kokonaisuudessaan nähtävänä kaupunginhallituksen kokouksessa. Kaupunginhallitus 10 11.01.2016 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle valitukseen koskien valtuuston päätöstä vuoden 2016 talousarvion hyväksymisestä Poikeluksen päiväkodin sulkemisen osalta / Koskela

Lisätiedot

JOHTAJASOPIMUS. Rääkkylän kunta. Kunnanjohtaja Tuula Luukkonen. Kunnanhallitus

JOHTAJASOPIMUS. Rääkkylän kunta. Kunnanjohtaja Tuula Luukkonen. Kunnanhallitus JOHTAJASOPIMUS Rääkkylän kunta Kunnanjohtaja Tuula Luukkonen Kunnanhallitus 18.12.2017 231 2 JOHTAJASOPIMUS Rääkkylän kunta ja kunnanjohtaja Tuula Luukkonen sopivat tällä johtajasopimuksella kunnanjohtajan

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 26.4.2013 Taltionumero 1494 Diaarinumero 2340/3/12 1 (5) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus Hyvinvointikuntayhtymä

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 25.9.2013 Taltionumero 3057 Diaarinumero 1828/3/12 1 (5) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus

Lisätiedot

Vaasan hallinto-oikeus Päätös 1 (5) Korsholmanpuistikko 43 PL204 65101 VAASA Puhelin 029 5642611 Faksi 029 56 42760 Sähköposti vaasa.hao@oilceus.

Vaasan hallinto-oikeus Päätös 1 (5) Korsholmanpuistikko 43 PL204 65101 VAASA Puhelin 029 5642611 Faksi 029 56 42760 Sähköposti vaasa.hao@oilceus. Vaasan hallinto-oikeus Päätös 1 (5) Korsholmanpuistikko 43 PL204 65101 VAASA Puhelin 029 5642611 Faksi 029 56 42760 Sähköposti vaasa.hao@oilceus.fi Antopäivä Päätösnumero 24.10.2014 14/0381/1 Diaarinumero

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN KIRJAAMO HELSINGFORS STADS REGISTRATORSKONTOR. SaapunuVlnkommit. l 9, (. /" //a /? {.l ;'.

HELSINGIN KAUPUNGIN KIRJAAMO HELSINGFORS STADS REGISTRATORSKONTOR. SaapunuVlnkommit. l 9, (. / //a /? {.l ;'. KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS HELSINGIN KAUPUNGIN KIRJAAMO HELSINGFORS STADS REGISTRATORSKONTOR SaapunuVlnkommit l 9, 06. 2015 Antopäivä 23.6.2015 Taltionumero 1764 Diaarinumero 2546/3/13 1(8) l

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

KUNNANJOHTAJAN JOHTAJASOPIMUS

KUNNANJOHTAJAN JOHTAJASOPIMUS KUNNANJOHTAJAN JOHTAJASOPIMUS Kontiolahden kunta ja kunnanjohtaja Jere Penttilä sopivat tällä johtajasopimuksella kunnanjohtajan tehtävistä, työn edellytyksistä, menettelytavoista ristiriitatilanteissa

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 16.12.2016 Taltionumero 5353 Diaarinumero 3105/3/16 ja 3181/3/16 1 (5) Asia Valittajat Täytäntöönpanon kieltämistä koskeva valitus 1. Lulu Ranne, Hämeenlinna

Lisätiedot

Tätä johtajasopimusta voidaan tarkistaa sopijaosapuolten yhtäpitävällä suostumuksella. Iin kunta edustajanaan kunnanhallitus (jäljempänä kunta)

Tätä johtajasopimusta voidaan tarkistaa sopijaosapuolten yhtäpitävällä suostumuksella. Iin kunta edustajanaan kunnanhallitus (jäljempänä kunta) 1 IIN KUNTA JOHTAJASOPIMUS 1. SOPIMUKSEN TARKOITUS Tällä johtajasopimuksella sovitaan kunnanjohtajan avaintehtävistä, työn painopistealueista, niiden arvioinnista, palkkauksesta sekä muista palvelussuhteen

Lisätiedot

Turun hallinto-oikeuden päätös

Turun hallinto-oikeuden päätös Turun hallinto-oikeuden päätös Antopäivä Päätösnumero 25.4.2017 17/0131/1 1 (4) Diaarinumero 00902/16/2209 Asia Valitus kunnallisasiassa Valittaja Mauno Mäkiranta Päätös josta valitetaan Honkajoen kunnanhallitus

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 21.3.2014 Taltionumero 877 Diaarinumero 2017/3/12 1 (6) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle henkilölle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus A Päätös,

Lisätiedot

ASIA Lausunto asioissa 11705/14/2207 ja 11779/14/2207. Polvijärventie 14, 83700 Polvijärvi. Puh. 013-631 610, fax. 013-632 610

ASIA Lausunto asioissa 11705/14/2207 ja 11779/14/2207. Polvijärventie 14, 83700 Polvijärvi. Puh. 013-631 610, fax. 013-632 610 1 Polvijärventie 14, 83700 Polvijärvi Puh. (013) 631 610, Fax (013) 632 610 asianajotoimisto@pietarinen.inet.fi ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUS ASIA Lausunto asioissa 11705/14/2207 ja 11779/14/2207 LAUSUNNON

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.7.2011 Taltionumero 1978 Diaarinumero 4367/3/10 1 (5) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Valitus maakuntajohtajan viran täyttämistä koskevassa kunnallisasiassa. Turun hallinto-oikeus nro 17/0375/1

Valitus maakuntajohtajan viran täyttämistä koskevassa kunnallisasiassa. Turun hallinto-oikeus nro 17/0375/1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäiva 16.5.2019 Taltionumero 2211 Diaarinumero 183/3/18 1(9) Asia Valittaja Valitus maakuntajohtajan viran täyttämistä koskevassa kunnallisasiassa Simo Riuttamäki

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 27.9.2016 Taltionumero 4075 Diaarinumero 1045/3/15 1 (6) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus ja hallintoriita-asia A Päätös, jota valitus koskee

Lisätiedot

KUNNANJOHTAJAN JOHTAJASOPIMUS

KUNNANJOHTAJAN JOHTAJASOPIMUS Sivu 1/5 KUNNANJOHTAJAN JOHTAJASOPIMUS Pyhäjoen kunta ja kunnanjohtaja Matti Soronen sopivat johtajasopimuksella kunnanjohtajan avaintehtävistä, työn painopistealueista, niiden arvioinnista ja tarkastamisesta,

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 27.6.2011 HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE. Asia: Vastine asiasta Dnro: 01128/11. PL 85, 34801 Virrat

Kaupunginhallitus 27.6.2011 HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE. Asia: Vastine asiasta Dnro: 01128/11. PL 85, 34801 Virrat VIRTAIN KAUPUNKI LAUSUNTO Kaupunginhallitus 27.6.2011 HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE Asia: Vastine asiasta Dnro: 01128/11 Lausunnon antaja: Virtain kaupunki PL 85, 34801 Virrat p. (03) 485 111 f. (03)

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 14.2.2014 Taltionumero 479 Diaarinumero 2986/3/12 1 (6) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle henkilölle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus A Päätös,

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 4.2.2015 Taltionumero 278 Diaarinumero 4064/3/13 1 (6) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus Nokian kaupunki, perusturvakeskus Päätös, jota valitus

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 14.2.2014 Taltionumero 481 Diaarinumero 2665/3/12 1 (7) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle henkilölle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus A Päätös,

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 20.12.2018 Taltionumero 6100 Diaarinumero 5422/2/17 1 (6) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Korkeimman hallinto-oikeuden päätökset jätteenkuljetusjärjestelmän valinnasta

Korkeimman hallinto-oikeuden päätökset jätteenkuljetusjärjestelmän valinnasta Korkeimman hallinto-oikeuden päätökset jätteenkuljetusjärjestelmän valinnasta Lakimies Amanda Nikkilä Jätehuolto tänään ja huomenna, LHJ:n omistajapäivä KHO:2016:19 Jätelaki Siirtymäsäännös Jätteenkuljetus

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 27.4.2018 Taltionumero 2047 Diaarinumero 3075/2/16 1 (7) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Johtajasopimus: Maakuntajohtaja Ossi Savolainen

Johtajasopimus: Maakuntajohtaja Ossi Savolainen SOPIMUS 1 (5) 16.3.2015 Johtajasopimus: Maakuntajohtaja Ossi Savolainen 1. Sopimuksen tausta ja lähtökohdat Maakuntajohtajan virkaan sovelletaan kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain ja kunnallisen

Lisätiedot

TIIVISTETTYÄ TIETOA ESTEELLISYYDESTÄ ( KUNTALAKI 97 ) Esteellisyydestä..

TIIVISTETTYÄ TIETOA ESTEELLISYYDESTÄ ( KUNTALAKI 97 ) Esteellisyydestä.. TIIVISTETTYÄ TIETOA ESTEELLISYYDESTÄ ( KUNTALAKI 97 ) Esteellisyydestä.. ESTEELLISYYSSÄÄNNÖSTEN TARKOITTAMAT LÄHISUKULAISET JA HEIHIN RINNASTETTAVAT HENKILÖT (Kuntalaki 97 ) Lainkohdan tarkoittamia lähisukulaisia

Lisätiedot

Päätöksenteossa huomioitavaa perehdytyskoulutus uusille luottamushenkilöille

Päätöksenteossa huomioitavaa perehdytyskoulutus uusille luottamushenkilöille Päätöksenteossa huomioitavaa perehdytyskoulutus uusille luottamushenkilöille 6.2.2015 päätösvalmistelupäällikkö Tiina Kyöttilä-Vettenranta 1 9.2.2015 Kokouksen julkisuus - Valtuuston kokoukset ovat julkisia,

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 9.9.2016 Taltionumero 3790 Diaarinumero 1816/3/15 1 (8) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös 15/0789/3, Antero Pohjonen, Antti Annala, Kaija Asunmaa, Kyösti Rahkonen

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös 15/0789/3, Antero Pohjonen, Antti Annala, Kaija Asunmaa, Kyösti Rahkonen KORKEIMMALLE HALLINTO-OIKEUDELLE ASIA Kunnallisasiaa koskeva valitus MUUTOKSENHAUN KOHTEENA OLEVA PÄÄTÖS VALITTAJA VASTAPUOLI Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös 15/0789/3, 9.10.2015 Keuruun kaupunki

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) Aika Tiistai 7.3.2012 klo 9.05 9.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Eija Nurminen puheenjohtaja Jarmo Heinonen Hannu Hyttinen Riitta

Lisätiedot

ASIA. Kaupunginhallituksen, kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan menettely KANTELU

ASIA. Kaupunginhallituksen, kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan menettely KANTELU ANONYMISOITU PÄÄTÖS 21.09.2015 Dnro OKV/1735/1/2014 1/5 ASIA Kaupunginhallituksen, kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan menettely KANTELU Kantelija arvostelee oikeuskanslerille 7.10.2014 osoittamassaan

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 1 (8) 10.1.2008 Taltionumero 22 Diaarinumero 1245/3/07

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 1 (8) 10.1.2008 Taltionumero 22 Diaarinumero 1245/3/07 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 1 (8) 10.1.2008 Taltionumero 22 Diaarinumero 1245/3/07 Asia Valittaja Kansalaisuutta koskeva valitus Somalian kansalainen A Päätös, josta valitetaan Asian

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 28.3.2011 Taltionumero 844 Diaarinumero 4055/3/10 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston päätös 28.5.2012 62

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston päätös 28.5.2012 62 1 (6) Kouvolan hallinto-oikeus PL 401 45100 KOUVOLA Viite Lähete 1680/12, 20.6.2012 ASIA LAUSUNNON ANTAMINEN KOUVOLAN HALLINTO- OIKEUDELLE LAPPEENRANNAN KAUPUNGINVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 28.5.2012 62 MATTI

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 28.11.2016 Taltionumero 5074 Diaarinumero 3514/3/15 1 (5) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A huoltajinaan B ja C Päätös, jota valitus koskee

Lisätiedot

Sivutoimilupien ja - ilmoitusten periaatteet ja hakeminen

Sivutoimilupien ja - ilmoitusten periaatteet ja hakeminen Sivutoimilupien ja - ilmoitusten periaatteet ja hakeminen 1. Noudatettavat lait ja säännökset Laki kunnallisesta viranhaltijasta (304/2003) 18 Työsopimuslaki 3. luku 3 Hallintolaki (6.6.2003/434) 5. luku

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 13.4.2012 Taltionumero 889 Diaarinumero 843/3/11 1 (5) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 19.10.2016 Taltionumero 4403 Diaarinumero 3824/3/15 1 (5) Asia Valittaja Vammaispalvelulain mukaista taloudellista tukitointa koskeva valitus Mäntsälän perusturvalautakunta

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 28.3.2012 Taltionumero 722 Diaarinumero 611/3/11 1 (5) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 21.5.2013 Taltionumero 1751 Diaarinumero 316/3/11 Lyhyt ratkaisuseloste 1 (6) Asia Valittajat Kehitysvammaisen erityishuoltoa koskeva valitus B ja C Päätös,

Lisätiedot

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.)

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) PORIN KAUPUNGIN H A L L I N T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Hallintosäännön soveltaminen ja

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää tehdä valtuustolle seuraavan päätösehdotuksen:

Kunnanhallitus päättää tehdä valtuustolle seuraavan päätösehdotuksen: Puumala Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (6) Kunnanhallitus, 64, 08.06.2015 Valtuusto, 20, 15.06.2015 20 Takauksen antaminen Puumalan Vesiosuuskunnan lainojen konvertoinnille PuuDno-2015-198 Kunnanhallitus,

Lisätiedot

05.11-2014 ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUS 14/5231/4. Antopäivä. Diaarinumero 4.11.2014 01237/13/KO/2299. Kunnallisvalitus. Matti Vattulainen, Lappeenranta

05.11-2014 ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUS 14/5231/4. Antopäivä. Diaarinumero 4.11.2014 01237/13/KO/2299. Kunnallisvalitus. Matti Vattulainen, Lappeenranta Osoite Puhelin Faksi Sähköposti Puijonkatu 29 A, 2. krs, PL 1744 029 56 42500 029 56 42501 ita-suomi.hao@oikeus.fi ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUS PÄÄTÖS 14/5231/4 Antopäivä Diaarinumero 4.11.2014 01237/13/KO/2299

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 17.5.2016 Taltionumero 2191 Diaarinumero 3382/3/14 1 (7) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus Kaarinan perusturvalautakunta Päätös, jota valitus

Lisätiedot

Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle koskien valitusta Peningin koulukiinteistön myynnistä. Asian kuvaus: Peningin koulukiinteistön myynti

Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle koskien valitusta Peningin koulukiinteistön myynnistä. Asian kuvaus: Peningin koulukiinteistön myynti Kunnanhallitus 93 02.05.2016 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle koskien valitusta Peningin koulukiinteistön myynnistä 218/520/2016 Kunnanhallitus 02.05.2016 93 Asia: Kunnallisvalitus Asian kuvaus:

Lisätiedot

Luottamushenkilön asema. Reino Hintsa

Luottamushenkilön asema. Reino Hintsa Luottamushenkilön asema kunnallis- ja hallinto-oikeuden oikeuden näkökulmasta Kunnan jäsenyys kunnan asukas yhteisö, laitos, säätiö, jolla on kotipaikka kunnassa se, joka omistaa kiinteistön kunnassa 2

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 3.11.2010 Taltionumero 3107 Diaarinumero 1783/1/09 1 (8) Asia Valittaja Kunnallisasiaa koskeva valitus Jyväskylän kaupunginhallitus Päätös, jota valitus koskee

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Taltionumero 843 Diaarinumero 2946/2/09. Markkinaoikeus nro 366/2009

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Taltionumero 843 Diaarinumero 2946/2/09. Markkinaoikeus nro 366/2009 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 28.3.2011 Taltionumero 843 Diaarinumero 2946/2/09 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Selostus asiasta Markkinaoikeus

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 12.5.2015 Taltionumero 1249 Diaarinumero 4087/3/13 1 (5) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen Pöytäkirja 2/2015 1 Hallituksen henkilöstöjaosto Aika 23.09.2015 klo 14:06-14:27 Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3 Osallistujat

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 25.5.2018 Taltionumero 2551 Diaarinumero 1202/2/17 1 (6) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI LISÄLISTA 4 2014

NOKIAN KAUPUNKI LISÄLISTA 4 2014 NOKIAN KAUPUNKI LISÄLISTA 4 2014 Kaupunginvaltuusto 16.6.2014 KOKOUSTIEDOT Aika 16.6.2014 klo 18.00 Paikka Kaupungintalo, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT ASIA N:O SIVU 74 ERON MYÖNTÄMINEN TIMO VUORISALOLLE

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 4 20.02.2013 Sivistyslautakunta 60 16.09.2015. Asiantuntijoiden läsnäolo-oikeus lautakunnan kokouksissa 29/00.

Sivistyslautakunta 4 20.02.2013 Sivistyslautakunta 60 16.09.2015. Asiantuntijoiden läsnäolo-oikeus lautakunnan kokouksissa 29/00. Sivistyslautakunta 4 20.02.2013 Sivistyslautakunta 60 16.09.2015 Asiantuntijoiden läsnäolo-oikeus lautakunnan kokouksissa 29/00.01/2013 SIVLK 4 Hallintosihteeri Kuntalain (365/1995) 57 :n 3 momentin mukaan

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 21.3.2014 Taltionumero 876 Diaarinumero 3482/3/12 1 (6) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle henkilölle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus A Päätös,

Lisätiedot

SOPIMUS. Toimitusjohtajan tehtävät määräytyvät kuntalain ja yhtymäkokouksen vahvistaman hallintosäännön mukaisesti.

SOPIMUS. Toimitusjohtajan tehtävät määräytyvät kuntalain ja yhtymäkokouksen vahvistaman hallintosäännön mukaisesti. Sivu 1 / 6 Johtajasopimus ja toimitusjohtaja Osmo Aikio sopivat tällä johtajasopimuksella toimitusjohtajan avaintehtävistä, työn painopistealueista, niiden arvioinnista ja tarkastamisesta, työn edellytyksistä,

Lisätiedot

Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu. Kärkkäinen Eero jäsen

Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu. Kärkkäinen Eero jäsen Esityslista 2/2016 1 Aika 11.04.2016 klo 14:30 Paikka Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu Lisätietoja Osallistujat Huusko Anu puheenjohtaja Isoniemi

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Toimivaltuudet on määritelty Lapuan kaupungin hallintosäännössä.

Toimivaltuudet on määritelty Lapuan kaupungin hallintosäännössä. Johtajasopimus Tällä Lapuan kaupungin ja Satu Kankareen (8.2.1966) välisellä johtajasopimuksella sovitaan kaupunginjohtajan työn painopisteistä ja tavoitteista sekä palvelussuhteen ehdoista. 1 Kaupunginjohtajan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 173. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 173. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 11.05.2015 Sivu 1 / 1 5299/01.02.01/2014 173 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle palkan takaisinperintää koskevassa asiassa Valmistelijat / lisätiedot: Pekka Harju, puh.

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen

Hallintosäännön uudistaminen Kaupunginhallitus 51 20.02.2017 Kaupunginhallitus 59 27.02.2017 Kaupunginhallitus 75 06.03.2017 Hallintosäännön uudistaminen 64/00.01.01.00/2013 Kaupunginhallitus 20.02.2017 51 Kaupunginlakimies Turo Järvinen:

Lisätiedot

Joensuun kaupunginhallitus on päätöksellään 18.5.2015 ( 220) hylännyt oikaisuvaatimuksen.

Joensuun kaupunginhallitus on päätöksellään 18.5.2015 ( 220) hylännyt oikaisuvaatimuksen. / ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUS PÄÄTÖS 16/0090/4 742i6 01314/15/2299?Q förva ASIA Valittaj at Kunnallisasiaa koskeva valitus, viran perustaminen ja lakkauttaminen Vanhempaintoimikunta Vankkuri, Joensuu Uimaharjun

Lisätiedot

VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS

VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS VIRKAMIESLAUTAKUNTA Asia 97/2005 VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS Päätös nro 49/2006 25.8.2006 Asia: Kirjallinen varoitus Päätös, johon haetaan oikaisua Ministeriö on 14.11.2005 antanut yli-insinööri A:lle

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2017 Sivu 1 toimitettu klo 8:40 Kiireellisyysperuste, Hallintosääntö 144 Kunnanhallitus

SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2017 Sivu 1 toimitettu klo 8:40 Kiireellisyysperuste, Hallintosääntö 144 Kunnanhallitus SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2017 Sivu 1 toimitettu 28.9.2017 klo 8:40 Kiireellisyysperuste, Hallintosääntö 144 Aika: Perjantaina 29.09.2017 kello 14.15 Paikka: Kunnanhallituksen kokoushuone K a h v i kokoushuoneessa

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 19.10.2011 Taltionumero 3005 Diaarinumero 1196/3/11 1 (5) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Esityslistan liitteenä: Hakuilmoitus. Vs. kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päät tää. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esityslistan liitteenä: Hakuilmoitus. Vs. kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päät tää. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin. Kaupunginhallitus 86 18.04.2017 Kaupunginhallitus 121 15.05.2017 Kaupunginhallitus 157 05.06.2017 KAUPUNGINJOHTAJAN VIRAN VAALI 171/00.02.022/2017 Kh 18.04.2017 86 Kaupunginjohtajan virka jää avoimeksi

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 19.10.2016 Taltionumero 4420 Diaarinumero 3865/3/15 1 (5) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Luottamushenkilön asema ja päätöksenteko

Luottamushenkilön asema ja päätöksenteko Luottamushenkilön asema ja päätöksenteko Johtokuntakoulutus 20.2.2013 Ritva Salisma projektijohtaja 1 18.2.2013 Kunnan toimielimet valtuusto kaupunginhallitus ja sen jaostot lautakunnat ja niiden jaostot

Lisätiedot

Turun hallinto-oikeuden päätös

Turun hallinto-oikeuden päätös Turun hallinto-oikeuden päätös Antopäivä Päätösnumero 25.4.2017 17/0130/1 1 (7) Diaarinumero 00777/16/2207 Asia Valitus kunnallisasiassa Valittaja Mauno Mäkiranta Päätös josta valitetaan Honkajoen kunnanhallitus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS

VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 1 VIRKAMIESLAUTAKUNTA ASIA 8/2008 VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS Päätös nro 51/2008 29.8.2008 Asia Palkkaa vastaavaa korvausta koskeva vaatimus ym. Virasto yliopisto Vaatimukset Yliopisto on määrättävä maksamaan

Lisätiedot

Lapuan kaupungin lausunto talousarvion v sekä taloussuunnitelman hyväksyminen v liittyvään valitukseen

Lapuan kaupungin lausunto talousarvion v sekä taloussuunnitelman hyväksyminen v liittyvään valitukseen 1 Lausunto 11.2.2019 1 (5) Vaasan hallinto-oikeus Korsholmanpuistikko 43 PL 204 65101 Vaasa Viite: 00017/19/2204 Lapuan kaupungin lausunto talousarvion v. 2019 sekä taloussuunnitelman hyväksyminen v. 2020-2021

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 26.9.2013 Taltionumero 3069 Diaarinumero 1312/3/12 1 (5) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 22.11.2016 Taltionumero 4949 Diaarinumero 4302/3/15 1 (6) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 20.2.2014 Taltionumero 566 Diaarinumero 3582/3/12 1 (8) Asia Valittaja Kunnallisasiaa koskeva valitus Pekka Eklund, Espoo Päätös, jota valitus koskee Asian

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 11.8.2011 Taltionumero 2130 Diaarinumero 3246/3/10 1 (7) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus X:n perusturvalautakunta Päätös, jota valitus koskee

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (6) 14 Korkeimman hallinto-oikeuden päätös sosiaali- ja terveystointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan virantäyttöä koskevassa asiassa HEL 2011-001220 T 01 01 01

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen lausunto OAJ:n Raision paikallisyhdistys ry:n kunnallisvalitukseen

Kaupunginhallituksen lausunto OAJ:n Raision paikallisyhdistys ry:n kunnallisvalitukseen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 313/02.02.01/2013 110 Kaupunginhallituksen lausunto OAJ:n Raision paikallisyhdistys ry:n kunnallisvalitukseen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 26.8.2013 306 Sivistysjohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (9) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (9) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (9) 300 Selitys Korkeimmalle hallinto-oikeudelle Helsingin hallinto-oikeuden 28.12.12012 antamasta päätöksestä tehdystä valituksesta HEL 2011-001220 T 01 01 01 01

Lisätiedot