SEITSEMÄN SÄDETTÄ. Aslak Larjo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SEITSEMÄN SÄDETTÄ. Aslak Larjo"

Transkriptio

1 SEITSEMÄN SÄDETTÄ Aslak Larjo Seitsemän säteen viisaus on oppi kosmoksessa vaikuttavista Jumalaisista energioista/ voimista. Ne ovat näkyvän ja näkymättömän maailman rakentajia. Niiden avulla voidaan selittää ja tulkita mikro- ja makrokosmosta. Säteisen jaksottaiset vaikutukset luovat ja heikentävät sivilisaatioita ja kulttuureja. Sädeopin avulla voidaan tarkastella ihmistä, kansakuntia, eri luomakuntia ja viimekädessä koko kosmosta. Uusi tuleva psykologia ja astrologia tulee perustumaan käsitykseni mukaan tähän esoteeriseen tosiasiaan. (Huom. Se mikä on ihmiselle totta, on hänen oman järkensä ymmärtämä asia ja hänen sydämensä hyväksymä fakta. Muita guruja ei tarvita.) Aurinkokunnassa ei ole mitään, jota ei voida selittää seitsemän säteen avulla. Tieto seitsemästä säteestä on saatu 1900-luvun alkupuolella eläneen Alice A. Baileyn ( ) kanavoimista ja kirjoittamista kirjoista. Lähteenä on ollut Valkoisen Veljeskunnan mestari Djwhal Khul, joka toimii Rakkaus-Viisaus säteen vaikutuksen alaisena ja mestari Kuthumin alaisuudessa. Oppi seitsemästä säteestä tutkii perimmäisen luonnetta. Mikä on kaiken takana? Vastaus on Yksi tai Jumala, jota myös Aurinkologokseksi voidaan kutsua. Kaikki virtaa ulos Yhdestä ja palaa Yhteen. Vallitsevat seitsemän sädettä ovat Hänen aspektejaan, joista nuo kolme ensimmäistä ovat Hänen kolmet kasvonsa. Nämä kolme pääsädettä ovat: 1. Säde: Voima eli tahto; Isä Väri: Punainen Symboli: Palava miekka 2. Säde. Rakkaus-Viisaus; Poika/ Äiti Väri. Sininen. Symboli: Graalin malja. 3.Säde: Aktiivinen älykkyys; Pyhä Henki Väri: Keltainen. Symboli: Kolmio. Nämä kolme ilmentävät Jumaluutta ja ovat aktiivisia jokaisessa luomakunnassa ja kaikkina luomisen aikajaksoina (Nyt elämme alkaa 2012). 1. persoona: Isä: Elämä/ Tahto/Tarkoitus/ Suunnitelma Sähkötuli eli Henki Positiivinen energia 2 Poika Tietoisuus/Rakkaus-Viisaus. Aurikotuli eli Sielu Tasapainoittava neutraalienergia. 3. Pyhä Henki: Muoto/ Aktiivinen äly Kitkatuli eli aine; Negatiivinen energia. Ensimmäinen säde käsittää Jumalan idean, Jumalaisen Tahdon, jonka pohjalta luomistyö alkaa. Toinen säde puolestaan kattaa Jumalaisen suunnitelman. Tämän vuodatuksen kautta kaikki saa muotonsa, Jumala geometrisoi sanotaan. Kolmas säde käsittää aktiiviset rakennusvoimat, joiden avulla Suuri Arkkitehti organisoi rakennusmateriaalin ja aloittaa rakennustyön. Sivusäteet ovat: (Nämä sivusäteet ovat pääsäteitten yhdistelmiä) 4.Säde: Konfliktin kautta harmoniaan ja kauneuteen, taide. (S1+S2). Vihreä. Timantti. 5.Säde: Konkreettinen tieto, tiede.(s1+s3). Oranssi. Pentagrammi + kolmio/pyramidi. 6.Säde: Abstraktinen idealismi tai omistautuminen; esim. uskonnot. (S2+S3). Indigo. Risti. 7.Säde: Seremoniallinen magia ja rituaalit, esim. mysteeriolaitokset ja vapaamuurarius. (S1+S2+S3). Violetti. Pentagrammi. Nämä seitsemän sädettä ilmenevät syklisesti eri aikakausina muodostaen siten eri kulttuuri- ja sivistyskaudet. Periaatteena on Jumalainen liike ja lepo.

2 Säteitten jaksottaisuus ilmenee alla: Säde 1... Ei ilmennyt Säde 2... Ilmentynyt vuodesta 1575 j.kr. Säde j.kr. Säde 4... Alkaa hitaasti vuoden Säde 5... Ilmentynyt vuodesta Säde 6... Alkoi siirtyä pois Säde 7... Ilmentynyt vuodesta 2025 j.kr. jälkeen 1775 j.kr j.kr j.kr. Näiden seitsemän säteen lisäksi on tullut tietoa 1900-luvun lopussa seuraavista viidestä säteestä: (Joshua D. Stone: Cosmic Ascension) 8. Säde: Puhdistava energia:... S4+S5+S7....Merellisen vihreä. 9. Säde: Ilon energia.... S1+S2...Sini-vihreä. 10. Säde: Liittää sielun kehoon.... S1+S2+S3...Helmiäinen. 11. Säde: Palvelu/ silta uuteen aikaan.... S1+S2+S5...Pinkki-oranssi 12. Säde: Liittää yhteen uuden ajan ja Kristus-tietoisuuden...Kulta S1+S2+S3+S4+S5+S6+S7 Kaavio XIII + taulukko PLANEETAT JA SÄTEET: PYHÄ SÄDE EPÄPYHÄ SÄDE Vulkanus 1. Mars 6. Merkurius 4. Maa 3. Venus 5. Pluto 1. Jupiter 2 Kuu 1) 4. Saturnus 3. Aurinko 1) 2 Neptunus 6 Uranus 7. 1) Peittävät kätketyn planeetan. Planeetoilla, kuten ihmisilläkin, on ns. sielun- ja persoonallisuuden säteet, jotka ilmentävät niiden energiaa. Maapallon sielun sädettä ei ole ilmoitettu, mutta käsitykseni on se, että se on 2. Persoonallisuuden säde on 3. Seitsemäinen rakenne hallitsee kaikilla tasoilla. Aurinkokuntaan kuuluu seitsemän keskusta/ planeettalogosta. Planeettalogoksella on seitsemän planeettaketjua; kts. Kaaviot II, V,VI, VII ja XII. Ihmisellä on seitsemän prinsiippiä ja tsakraa. Kosmisella keskuksella, Parabrahmanilla, on 7 aurinkokuntaa. Okkultinen lause on: Kuten ylhäällä, niin myös alhaalla.

3 IHMISEN SÄDEKARTTA Säteet vaikuttavat siis myös ihmiseen/ mikrokosmokseen. Ihmisen ns. sädekartta on seuraava: Monadinen säde:... On yksi kolmesta pääsäteestä. Ei muutu ilmeisesti inkarnaatioiden välillä. Sielunsäde:... Vaihtuu ihmisen kehittyessä henkisesti. Persoonallisuuden säde:... Vaihtuu inkarnaatioiden välillä. Mentaalin säde:... Astraalin säde... Fyysinen säde... Esimerkkejä: Esimerkeistä jätetty monadinen säde pois: - Brahms: Fransiskus Assisilainen: Rubens: Leonardo da Vinci: Bach: Apollonius Tyanalainen: Archmedes: Alice A. Bailey: Roger Bacon: H.P. Blavastky: William Blake: Sidhatha Gautama: Leonid Brezhnev: Martin Luther: Adolf Hitler: Immanuel Kant: Mao Tse-Tung: Karl Marx: Metternich: Magdalan Maria: Jeesus Nasaretilainen: Maria Jeesuksen äiti: W.A.Mozart: D. Sostakovich:

4 - Rudolph Stainer: Stalin: Richard Wagner: Marilyn Monroe: Mohammed: Persoonallisuuden säde vaihtelee eri inkarnaatioissa, kunnes ihminen hioutuu ns. elämän koulussa. - Henkisen ihmisen sielunsäde vaikuttaa ihmiseen enemmän kuin persoonallisuuden säde. - Materialistisen ihmisen persoonallisuuden säde vaikuttaa häneen enemmän kuin sielun säde. - Esoteerisesti tarkoitus on, että ihminen yhdistää alemman minänsä ylempää sieluun. - Säteet vaikuttavat ihmisiin tsakrojen kautta seuraavasti: SÄTEET TSAKRAT RAUHANEN KEHON OSA PLANEETTA: 1.S. Kruunu Käpyrauhanen Aivot Vulkanus/ Pluto 2.S. Sydän Kateenkorva Sydän Jupiter/ Aurinko 3.S. Kurkku Kilpirauhanen Keuhkot Saturnus/ Maa 4.S. Perus Häntäluun alaosa Selkäranka Merkurius/Kuu 5.S. Otsa Aivolisäke Silmät/ Korvat Venus 6.S. Napa HaimaVatsa/ Maksa Neptunus/Mars 7.S. Perna Munasarjat, Sukupuolielimet Uranus 1.SÄDE: TAHDON JA VOIMAN SÄDE. Kyseessä on pioneerin säde. Tunkeutuessaan eteenpäin tämä punainen säde hajottaa vanhoja rakenteita tehden tilaa uudelle. Se on hyvin tuhoisa säde ilman rakkautta (säde 2). Se on dynaaminen säde, jota soturityyppi edustaa. Ensimmäinen säde esiintyy usein kriisien aikana, jolloin luodaan uutta. Tämän säteen hallitsemilla ihmisillä on taipumus kyllästyä nopeasti ja he eivät pidä yksityiskohdista. He ovat makrotason ihmisiä. He ovat suurten linjojen miehiä ja naisia. Esimerkkeinä tällaisista ihmistä ovat esim. Aleksanteri Suuri, Mao Tse-tung, Indira Gandhi, Tito, Wagner, Nietzche Hyveinä on vahvuus, rohkeus, järkkymättömyys, lujuus, tahdonvoima, päämäärätietoisuus, visiokyky Heikkouksina on Ylpeys, kunnianhimo, kovuus, ylimielisyys, jääräpäisyys, halu hallita muita, viha.. Hankittavia hyveitä on: Hellyys, nöyryys, sympatia, empatia, kärsivällisyys, suvaitsevaisuus. Tämän säteen arkkityyppeinä olivat Herkules ja Poimandres, joka varasti tulen jumalilta. Kulttuureista ja filosofioista tämän säteen vaikutuspiirissä ovat olleet Vanha Testamentin juutalaisuus, antiikin Rooma, zenbuddhismi ja Vedanta-filosofia. Wagnerin Valkyyrioitten ratsastus tulkitsee musiikillisesti 1. säteen energiaa. 1.säde on luomisen säde. Se hallitsee elämää ja kuolemaa. Se tuhoaa muodot ja vanhentuneet järjestelmät. Se uudistaa. Usein suuria valtiomiehiä kuten Bismark, Paasikivi, Charles DeGaulle ja Churchill inspiroi 1. säde, joka auttoi häntä muutostyössä. 1.säde edustaa Jumalaista suunnitelmaa.

5 Sähkö ja valo saavat voimansa 1. säteestä. Ensimmäinen säde hallitsee vihkimyksen polkua siinä missä 6. säde kokelaan ja 2. säde oppilaan polkua. Suuressa Valkoisessa Veljeskunnassa mestari El Morya on 1. säteen mestari. Enkelihierarkiassa arkkienkelinä on Mikael. Kun ihminen alkaa ymmärtää Jumalaista Tahtoa 1. säde alkaa vaikuttamaan niin, että ihminen myös alkaa ilmentää tätä (Jumalaista Tahtoa). 2.SÄDE: RAKKAUS-VIISAUDEN SÄDE. Suuret henkiset opettajat löytyvät usein tästä 2. sinisestä säteestä. Kristus-energia edustaa 2. sädettä. Tahdikkuus ja harkinta ovat 2. säteen ihmisille ominaisia ja tietysti rakkaus. He ovat erinomaisia diplomaatteja ja opettajia. Esimerkkejä tällaisista ihmisistä ovat esim. Buddha, Erasmus Rotterdamilainen, faarao Ekhnaton, Albert Schweitser.. Hyveinä on tyyneys, kärsivällisyys, uskollisuus, rakkaus, kirkas äly, intuitio, viisaus.. Heikkouksina: Yliomistautuminen, itsekkyys, epäloogisuus. Ihmisten enemmistö edustaa 2. ja 3. sädettä. Heidän tehtävänä on muuttaa tiedon säde (5) viisaudeksi. Toisen säteen persoonallisuudet ovat rakastavia, sallivia, huomaavaisia, ystävällisiä ja vastuuntuntoisia. 2. säde liittyy ihmisten välisiin suhteisiin ja veljesrakkauteen. Wagnerin Trista ja Isolde oopperan loppuhuipentuma kuvaa musiikin keinoin 2. säteen energiaa. Toisen säteen mestari Suuressa Valkoisessa Veljeskunnassa on Kuthumi. Säteen arkkienkeli on Jofiel. 3.SÄDE ELI AKTIIVINEN LUOVA ÄLY. Kolmos säteen ihmisellä on kehittynyt mielikuvitus, jonka avulla hän kykenee tajuamaan totuuden ytimen. Hän voi olla uneksija tai teoreetikko, jonka henkiset kyvyt ja varovaisuus auttavat häntä näkemään asiat monelta eri kulmalta. Hän tarvitsee usein avukseen käytännön ihmisen toteuttamaan ideoitaan. Hän menestyy liike-elämässä siten esim. juutalaisiin tämä säde vaikuttaa voimakkaasti. Tämän säteen ihmiset kiinnittävät kaiken huomionsa siihen mihinkä uskovat ja joka on heidän projektinsa. Se saattat lyödä laimin kaiken muun. Kolmannen säteen ihminen toimii usein Jumalaisten energioiden kanavana. He ovatkin usein parantajia. Hän voi olla myös valkoinen maagikko, jonka kautta valo loistaa. Kolmannen säteen ihmistä voidaan kuvata sinnikkääksi ja filosofiseksi. Tämän säteen tyypillisimpiä edustajia ovat olleet kardinaali Richelieu, Kungfutse, Bertrand Russell.. Hyveinä on laajat näkemykset abstraktisista kysymyksistä, rehellisyys, kirkas äly, keskittymiskyky Heikkouksina: Älyllinen ylpeys, kylmyys, eristäytyminen, epätarkkuus, jääräpäisyys, poissaolevuus, laiskuus.. Hankittavia hyveitä: Sympatia, suvaitsevaisuus, täsmällisyys, tervejärkisyys.. Kolmannen säteen mestari on Paul Venetsialainen. Arkkienkeli on Chamuel.

6 4.SÄDE ELI KONFLIKTIN KAUTTA HARMONIAAN, KAUNEUS JA TAIDE. Neljäs säde voimistaa harmoniaa ja luo kauneutta. Tämä tapahtuu konfliktin kautta. Tämä säde työskentelee harmonisoidakseen asioita ja virtauksia, jotka virtaavat syiden maailmasta. 4. säde on jalostaja, joka luo täydellisiä muotoja. Neljäs säde hallitsee 4. luomakuntaa eli ihmistuntaa. Se omalta osaltaan aktivoi ihmiskunnan läksyä, joka on veljesrakkauden läksy. Tämä rakkaus liittyy tunteeseen jalostaen sitä. Säteen arkkityyppeinä voidaan pitää Ofreusta. Säde vaatii tasapainoa, muuten se voi riistäytyä käsistä kuten esim. Vincent van Goghin ja Pablo Picasson tapauksessa. Neljäs säde on taiteen ja suurten taiteilijoitten säde. Esimerkkeinä tästä ovat sellaiset ihmiset kuten Ludvig van Beethoven, Amadeus Mozart, Herman Hesse. Neljännen säteen ihmiset rakastavat värejä. Musiikissa 4. säteen sielut mieltyvät melodisiin teemoihin. Kirjallisuudessa ja runoudessa 4. säteen ihmiset tuottavat ja lukevat runsasta ja rikasta tekstiä. Hyveinä on sympatia, anteliaisuus, omistautuminen, voimakas kiintymys.. Heikkouksina: Itsekkyys, huolestuneisuus, voimakkaat intohimot, laiskuus, itsekurin puute, liioitteleminen.. Hankittavat hyveet: Tyyneys, itseluottamus, itsehillintä, puhtaus, tarkkuus, mentaalinen ja moraalinen tasapaino.. Neljännen säteen kausia historiassa edustaa renessanssi ja klassinen Kreikka. Säteen mestari on Seraphis Bey. Arkkienkkeli on Gabriel. 5.SÄDE ELI KONKREETTISEN TIEDON SÄDE JA TIEDE. Viides säde on mentaalin säde. Se on suurten tiedemiesten ja teknisen insinööritaidon omaavien ihmisten säde. Esimerkkeidä tällaisesta ovat esim. Robert Oppenheimer, Wilhelm von Rötgen, Pascal, Pasteur, Leibniz, Descartes, Arkhimedes, Henry Ford.. Säteen arkkityyppi on Hermes Trisgemistus eli egyptiläinen Thot-jumala. Hyveinä on tarkkuus, oikeudenmukaisuus, kestävyys, tervejärkisyys, suoraselkäisyys, riippumattomuus, kirkas äly, totuudenmukaisuus.. Heikkouksina on kova kritiikki, kapea-alaisuus, ylimielisyys, anteeksiantamattomuus, sympatian puute, taipumus eristäytyä.. Hankittavia hyveitä: Omistautuminen, kunnioitus, sympatia, rakkaus, laajakatseisuus. Viidennen säteen mestari Hilarion ja arkkienkeli on Rafael. A.A.B. kirjoittaa Esoteerinen Psykologia I-kirjassaan: Ihmiskuntaa elähyttävän olennon sielunsäde on 4. säde ja persoonallisuuden säde on 5. säde, konkreettisen tiedon tai tieteen säde. Ristiriidan kautta harmoniaan ja kyky saavuttaa tietoa nämä ovat ne kaksi sädettä, jotka läpäisevät ihmiskunnan ja ajavat sitä eteenpäin kohti sen jumalaista kohtaloaan. 6.SÄDE, ABSTRAKTI IDEALISMI JA OMISTAUTUMINEN. Tämän säteen edustajat ovat mystikoita, uskonnollisia ajattelijoita ja uudistajia kuten Tuomas Akvinolainen, Martti Luther, kirkkoisä Augustinus, mestari Eckhart.. ja monet Raamatus henkilöt kuten Mooses, Maria Jeesuksen äiti, Magdalan Maria, Luukas ja muut opetuslapset. Jeesus Nasaretilaisella oli 6. säde sielun säteenä ja 1. säde persoonallisuuden säteenä. Sielun säteenä on ollut 6 myös Kolumbuksella (St. Germain), Schopenhauerilla ja Immanuel Kantilla.

7 Kuudes säde voimistaa omistautumista ja uhrautumista. Monien mystikoiden synnintunto on 6. säteen vaikutusta. Fransiskus Assisilaisen sädekartta oli: ! Säteillä 2 ja 6 on läheinen yhteys. Se viittaa rakkauteen, empatiaan ja sympatiaan. Hyveinä on omistautuminen, antaumus, rakkaus, hellyys, intuitio, lojaalisuus, kunnioitus, idealismi, sympatia. Heikkouksina: Itsekäs ja mustasukkainen rakkaus, määräävyys, puolueellisuus, itsepetos, taikauskoisuus, ennakkoluuloisuus, suuttumus, väkivalta, epäluuloisuus, fanaattisuus. Hankittavia hyveitä ovat voima, puhtaus, totuudellisuus, suvaitsevaisuus, tyyneys, tasapainoisuus, tervejärkisyys.. Kuudennen säteen mestari on mestari Jeesus (Nada) ja arkkienkeli on Uriel. 7.SÄDE ELI SEREMONIALLINEN MAGIA JA RITUAALIT. Seitsemännen säteen tehtävä on suhteuttaa elämä ja muoto, sisäinen ja ulkoinen todellisuus toisiinsa. Sen vaikutus näkyy mysteeriolaitoksissa ja liikkeissä kuten vapaamuurarius. Säteen myyttinen hahmo on Osiris. Seitsemännen säteen edustajia ovat olleet Roger ja Francis Bacon, Pablo Picasso, Nicolas Roerich, C.W. Leadbeater, Annie Bessant.. Hyveinä on voima, kestävyys, rohkeus, sydämellisyys, tunnollisuus, luovuus, itsenäisyys, organisointikyky.. Heikkouksina on muodollisuus, ahdasmielisyys, kapea-alaisuus, heikko arvostelukyky, ylimielisyys, rutiinin korostaminen.. Hankittavat hyveet: Ykseyden oivaltaminen, laaja-alaisuus, suvaitsevaisuus, nöyryys, lempeys, rakkaus Seitsemännen säteen mestarina on ollut St. Germain, mutta hän on nyt siirtynyt Mahachonaksi eli sivilisaation herraksi eli 3. säde-energiavirtauksen johtajaksi. Kuka on tullut hänen paikalleen sitä ei vielä tiedetä. Arkkienkeli on Zadkiel. Seitsemättä sädettä pidetään alkavan kehityskauden eli vesimieskauden säteen. SÄTEET JA TASOT: TASO: 1. JUMALAINEN TASO 2. MONADINEN TASO 3. HENKINEN TASO/ ATMA 4. INTUITIO 5. MENTALINEN TASO 6. ASTRAALINEN TASO 7. FYYSINEN TASO

8 KOLMEN PÄÄSÄTEEN VAIKUTUKSET: SÄDE 1 SÄDE 2 SÄDE 3: ISÄ POIKA PYHÄ HENKI SHIVA VISHNU BRAHMA SHAMBALLA HIERARKIA IHMISKUNTA HENKI SIELU AINE MONADI SIELU PERSOONALLISUUS MENTAALI ASTRAALI FYYSINEN TASO ELÄMÄ LAATU MUOTO MASKULIINI FEMINIINI ANDROGYYNI TAHTO TIETO ÄLYKKYYS PÄÄ SYDÄN KURKKU VULKANUS JUPITER SATURNUS PLUTO AURINKO MAA SUURI KARHU SIRIUS SEULASET SÄTEET JA LUONNONVALTAKUNNAT: LUONNON VALTAKUNTA...SÄDE/ILMAUS KIVIKUNTA... 1/VOIMA,... 7/RADIOAKTIIVISUUS KASVIKUNAT... 2/MAGNEETTISUUS... 4/KAUNEUS/ HARMONIA... 5/YLÖSPÄIN PYRKIVÄ VOIMA ELÄINKUNTA... 3/VAISTO... 6/OMISTAUTUMINEN IHMISKUNTA... 4/KOKEMUS/ KASVU... 5/TIETO SÄTEET JA MINERAALIT: SÄDE JALOKIVI KORVAAVA MINERAALI: TIMANTTI... VUORIKRISTALLI SAFIIRI... LASUURIKIVI/ SOALIITTI SMARAGDI... AKVAMARIINI/ JADO/MEKANIITTI JASPIS... AKAATTI/ SERPENTIINI/KALSEDONI TOPAASI... KELTAINEN KVARTSI/STEALIITTI RUBIINI... TURMALIINI/ GRANAATTI/KATNEOLI AMETISTI... PORTYYLI

9 KANSAKUNNAT JA SÄTEET: MAA... PERS.SÄDE/SIELU SÄDE MOTTO: INTIA... 4/1.... Minä kätken valon. KIINA... 3/1.... Minä osoitan tien. JAPANI... 4/6.... KOREA... 4/6.... SAKSA... 1/4.... Minä suojelen. RANSKA... 3/5.... Minä vapautan valon. ENGLANTI... 1/2.... Minä palvelen. ITALIA... 4/6.... Minä raivaan polut. ESPANJA... 7/6.... Minä hälvennän pilvet. BELGIA... 7/5.... HOLLANTI... 7/5.... ITÄVALTA... 5/4.... Minä palvelen valaistua tietä. SUOMI... 2/3.... RUOTSI... 2/3.... NORJA... 4/2.... TANSKA.... 2/3... U.S.A... 6/2.... Minä valaisen polun. VENÄJÄ... 6/7.... Minä yhdistän kaksi tietä. AFRIKKA... 7/6.... AASIA... 4/6.... EUROOPPA... 3/4.... SKANDINAVIA... 2/3.... SÄTEET, VIHKIMYKSET, TSAKRAT JA PLANEETAT: VIHKIMYS: SÄDE TSAKRA PLANEETTA: 1. SYNTYMÄ PERNA...VULKANUS/ PLUTO 2. KASTE NAPA...NEPTUNUS/ VENUS/ JUPITER 3. KIRKASTUS OTSA...MARS/ KUU 4. LUOPUMINEN SYDÄN...MERKURIUS/ SATURNUS 5. ILMESTYS PERUS...URANUS/ JUPITER 6. PÄÄTÖS KURKKU YLÖSNOUSEMUS KRUUNU...

10 8. SIIRTYMINEN HIERARKIA KIELTÄYMYS SHAMBALLA... SÄTEET, PLANEETAT JA ELÄINRADAN MERKIT: SÄDE PLANEETTA PLANEETTA ELÄINRADAN MERKKI: (PYHÄ) (EI PYHÄ) VULKANUS...PLUTO... OINAS JUPITER...AURINKO... NEITSYT SATUNUS...MAA... RAPU MERKURIUS...KUU... SKORPIONI VENUS... LEIJONA NEPTUNUS...MARS... JOUSIMIES URANUS... KAURIS SÄTEET JA AISTIT: AISTI:... SÄDE: KUULO TUNTO NÄKÖ MAKU HAJU TAJU INTUITIO...2. SÄTEET JA VÄRIT: SÄDE: VÄRI: PUNAINEN 2... SININEN 3... KELTAINEN 4... ORANSSI 5... VIHREÄ 6... VIOLETTI 7... INDIGO

SEITSEMÄN ERILAISTA OPPILUUDEN ASTETTA. Aslak Larjo

SEITSEMÄN ERILAISTA OPPILUUDEN ASTETTA. Aslak Larjo SEITSEMÄN ERILAISTA OPPILUUDEN ASTETTA. Aslak Larjo Vihkimys on ihmisen sisäinen prosessi ja tapahtuma, jossa hänen tietoisuutensa nousee ja tajunta laajenee. Se on valaistumisen tila, jossa oppilas voi

Lisätiedot

Ro s a et Cr u x. Ruusuristin Veljeskunta AMORCin Jäsenlehti. Nro 2, joulukuu 2006, 9 vuosikerta

Ro s a et Cr u x. Ruusuristin Veljeskunta AMORCin Jäsenlehti. Nro 2, joulukuu 2006, 9 vuosikerta Ro s a et Cr u x Nro 2, joulukuu 2006, 9 vuosikerta Filosofiaa - Mystiikkaa - Tiedettä - Kulttuuria Ruusuristin Veljeskunta AMORCin Jäsenlehti Leonardo da Vinci, mestarimystikko... 4 Ristin kehitys...

Lisätiedot

VIHKIMYKSET KAPPALE II (s. 8-11)

VIHKIMYKSET KAPPALE II (s. 8-11) 1 Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari nro 4 VIHKIMYKSET KAPPALE II (s. 8-11) VIHKIMYKSEN MÄÄRITELMÄ Vihkimys on aihe, joka tulee enemmän ja enemmän julkiseen valoon. Ennen kuin montakaan vuosisataa

Lisätiedot

Näkökulmia ruusuristiläisyyteen, hengentieteeseen ja tieteeseen

Näkökulmia ruusuristiläisyyteen, hengentieteeseen ja tieteeseen Artikkelikokoelma Näkökulmia ruusuristiläisyyteen, hengentieteeseen ja tieteeseen Antti Savinainen 2014 www.teosofia.net e-kirjat 1 artikkelikokoelma Sisällysluettelo Esipuhe...3 I Kuolema, jälleensyntyminen

Lisätiedot

KUUSI. 6.1 Ihmisen tajunnanlajit 1 Vain esoteriikka on kyennyt selkeästi määrittelemään ihmisen eri tajunnanlajit, nimittäin

KUUSI. 6.1 Ihmisen tajunnanlajit 1 Vain esoteriikka on kyennyt selkeästi määrittelemään ihmisen eri tajunnanlajit, nimittäin KUUSI 6.1 Ihmisen tajunnanlajit 1 Vain esoteriikka on kyennyt selkeästi määrittelemään ihmisen eri tajunnanlajit, nimittäin liittämällä ne eri ainelajien verhoihin. Esoteerikot ovat saaneet muun ihmiskunnan

Lisätiedot

Tiloja vuokrattavana Kerimäellä

Tiloja vuokrattavana Kerimäellä Tiloja vuokrattavana Kerimäellä Via-Akatemia, Kaukalinna (rakennettu1853), Viitamäentie 189 Via ry, Wanha Apteekintalo (rakennettu 1911), Ristisolantie 1 AAMIAISMAJOITUS oopperajuhlien aikaan 2011 Wanhalla

Lisätiedot

pentagrammi sisällys suuri ihme, oi asklepius, on ihminen 9. vuosikerta nro 2-2008 kutsuttu suuruuteen antakaamme viiniköynnöksen kukkia

pentagrammi sisällys suuri ihme, oi asklepius, on ihminen 9. vuosikerta nro 2-2008 kutsuttu suuruuteen antakaamme viiniköynnöksen kukkia pentagrammi suuri ihme, oi asklepius, on ihminen Suuri ihme, oi Asklepius, on ihminen, ovat tunnetut Hermeksen sanat. 9. vuosikerta nro 2-2008 sisällys Mitä meidän olisi tehtävä, että nuoret ihmiset löytäisivät

Lisätiedot

Nro 2, helmikuu 2000, 3 vuosikerta. Ruusuristin Veljeskunta AMORCin Jäsenlehti ...

Nro 2, helmikuu 2000, 3 vuosikerta. Ruusuristin Veljeskunta AMORCin Jäsenlehti ... ROSA ET CRUX Nro 2, helmikuu 2000, 3 vuosikerta FILOSOFIAA - TIEDETTÄ - KULTTURIA Ruusuristin Veljeskunta AMORCin Jäsenlehti... Toimituksesta... 3 Imperaattori Christian Bernardin haastattelu... 5 Ympyrä...

Lisätiedot

Tietoisuuden Laajentuminen Tähtilapsen Perspektiivi

Tietoisuuden Laajentuminen Tähtilapsen Perspektiivi Tietoisuuden Laajentuminen Tähtilapsen Perspektiivi Saul von Bell Sisällysluettelo Luku 1: Johdanto...6 Luku 2: Kirjoittajasta ja hänen taustastaan...9 Luku 3: Starseed Wanderer...12 Luku 4: Indigot Tulevaisuuden

Lisätiedot

IHMINEN NÄKYVÄISENÄ JA NÄKYMÄTTÖMÄNÄ

IHMINEN NÄKYVÄISENÄ JA NÄKYMÄTTÖMÄNÄ TEOSOFINEN MAAILMANKATSOMUS IHMINEN NÄKYVÄISENÄ JA NÄKYMÄTTÖMÄNÄ [Man Visible And Invisible] [1902] Esimerkkejä eri ihmistyypeistä nähtynä harjaantuneen selvänäön avulla Kirjoittanut C. W. LEADBEATER Suomentanut

Lisätiedot

pentagrammi 2012 NUMERO 2 Lectorium Rosicrucianum

pentagrammi 2012 NUMERO 2 Lectorium Rosicrucianum pentagrammi Lectorium Rosicrucianum Salainen ruusutarha Valo on löytänyt minut Valon kääntöpuoli Fotoni on nimeni Olemmeko Valo- vai näennäisolentoja Näkö Anna itsellesi aikaa: suo Valon tulla 2012 NUMERO

Lisätiedot

I. TEOSOFINEN TIETO. Kysymme: mitä on teosofinen tieto? Vastaamme ensiksi: teosofinen tieto on sellaista tietoa, joka on totta itsessään. Toiseksi: teosofinen tieto on sitä tietoa, mikä toimii järkkymättöminä

Lisätiedot

TEOSOFINEN SEURA ry (The Theosophical Societyn (Adyar) Suomen osasto) www.teosofinenseura.fi

TEOSOFINEN SEURA ry (The Theosophical Societyn (Adyar) Suomen osasto) www.teosofinenseura.fi TEOSOFINEN SEURA ry (The Theosophical Societyn (Adyar) Suomen osasto) www.teosofinenseura.fi Vironkatu 7 C 2, 00170 Helsinki Puh. (09) 135 6205 Sähköposti: info@teosofinenseura.fi Tilinumero: FI20 8000

Lisätiedot

Tietoisuuden Laajentuminen

Tietoisuuden Laajentuminen Tietoisuuden Laajentuminen Tähtilapsen Perspektiivi Saul von Bell Copyright 2010 Saul von Bell Kansitaide ja kirjan kuvitus: Saul von Bell http://www.enlightenment.fi/ostakirja.php http://zale81.blogspot.com

Lisätiedot

TEOSOFINEN SEURA ry (The Theosophical Societyn (Adyar) Suomen osasto) www.teosofinenseura.fi

TEOSOFINEN SEURA ry (The Theosophical Societyn (Adyar) Suomen osasto) www.teosofinenseura.fi TEOSOFINEN SEURA ry (The Theosophical Societyn (Adyar) Suomen osasto) www.teosofinenseura.fi Vironkatu 7 C 2, 00170 Helsinki Puh. (09) 135 6205 Sähköposti: info@teosofinenseura.fi Tilinumero: FI20 8000

Lisätiedot

ROSA ET CRUX Nro 1, toukokuu 2007, 10 vuosikerta

ROSA ET CRUX Nro 1, toukokuu 2007, 10 vuosikerta ROSA ET CRUX Nro 1, toukokuu 2007, 10 vuosikerta FILOSOFIAA - MYSTIIKKAA - TIEDETTÄ - KULTTUURIA Ruusuristin Veljeskunta AMORCin Jäsenlehti Anteeksianto... 4 Arkkityypit ja kollektiivinen piilotajunta...

Lisätiedot

MITÄ JOKAISEN TULEE TIETÄÄ TEOSOFIASTA?

MITÄ JOKAISEN TULEE TIETÄÄ TEOSOFIASTA? MITÄ JOKAISEN TULEE TIETÄÄ TEOSOFIASTA? kirj. Pekka Ervast 1919 [Sanojen kirjoitusasua nykyaikaistettu] Teosofia Sana teosofia on kreikkalaista alkuperää; muodostettuna kahdesta sanasta theos, jumala,

Lisätiedot

Sielu. Ihmisen kuolematon tosiolemus. Pentti Tuominen

Sielu. Ihmisen kuolematon tosiolemus. Pentti Tuominen Sielu Ihmisen kuolematon tosiolemus Pentti Tuominen Luennon agenda Mikä on sielu? Antiikin filosofien sielukäsityksiä Eri uskontojen sielukäsityksiä Gnostilainen sielukäsitys Sielun tie o Syntymä o Kehittyminen

Lisätiedot

Keskusteluja Jumalan kanssa parantava rukous

Keskusteluja Jumalan kanssa parantava rukous Keskusteluja Jumalan kanssa parantava rukous Marie Helm, CSB Luin kerran vitsin, jossa kysyttiin: Miksi on niin, että kun puhumme Jumalalle, meidän sanotaan rukoilevan, mutta kun Jumala puhuu meille, meitä

Lisätiedot

Ruusuristin Veljeskunta AMORCin Jäsenlehti

Ruusuristin Veljeskunta AMORCin Jäsenlehti Filosofiaa - Mystiikkaa - Tiedettä - Kulttuuria Nro 2, lokakuu 2013, 16 vuosikerta Ruusuristin Veljeskunta AMORCin Jäsenlehti Ruusuristiläisyyden historiaa: osa IV... 4 Krakova ja Puolan mystinen perinne...

Lisätiedot

Sisällysluettelo 1. Sisällysluettelo

Sisällysluettelo 1. Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Korkeimman Mestari Ching Hain lyhyt elämäkerta... 9 Tuonpuoleisen maailman mysteeri... 12 Korkeimman Mestari Ching Hain luento 26. kesäkuuta, 1992, Yhdistyneissä

Lisätiedot

KIRJOTTANUT PEKKA ERVAST

KIRJOTTANUT PEKKA ERVAST SALAINEN OPPI JA MUITA KIRJOTUKSIA KIRJOTTANUT PEKKA ERVAST HELSINGISSÄ 1904 Näköispainos Kesävuori Purujärvi 1985 Digitalisoitu näköispainos 2006 HELSINKI KIRJAPAINOYHTIÖ VALO 1904 SALAINEN OPPI. I. H.

Lisätiedot

The Holy See. menossa? Miksi on olemassa pahaa? Mitä tulee tämän elämän jälkeen? Nämä kysymykset

The Holy See. menossa? Miksi on olemassa pahaa? Mitä tulee tämän elämän jälkeen? Nämä kysymykset The Holy See Ioannes Paulus PP. II Fides et ratio Usko ja järki 1998.09.14 Kunnioitettavat veljet piispanvirassa, lähetän teille tervehdykseni ja apostolisen siunauksen! Usko ja järki (fides et ratio)

Lisätiedot

SYNTYNYTTÄ MAAILMANUSKONTOA

SYNTYNYTTÄ MAAILMANUSKONTOA SYNTYNYTTÄ MAAILMANUSKONTOA SYNTYNYTTÄ MAAILMANUSKONTOA KIRJOITTANUT J. R. H A N N U L A P. E:N KANNATUSLIITTO Painettu 1941 Tampereen Työväen Kirjapainossa I. MISSÄ ONGELMAN RATKAISU? Pekka Ervast esitti

Lisätiedot

RUUSU-RISTI JA KUOLEMA

RUUSU-RISTI JA KUOLEMA RUUSU-RISTI JA KUOLEMA Pekka Ervastin esitelmä 23.12.1928 Kuolemaa olemme koettaneet kuvata täällä useassa esitelmässä. Olemme koettaneet kuvata, mitä kuolema merkitsee sekä tavallisille kuolevaisille,

Lisätiedot

HARHAT JA TODELLISUUS

HARHAT JA TODELLISUUS HARHAT JA TODELLISUUS Sanonta kaikki virtaa tarkoittaa, että tämä näkyväinen maailma on harhanomainen, epätodellinen. Kaikki olevainen muuttuu, haihtuu, katoaa. Aineellinen elämä on vain hetkellinen leimahdus

Lisätiedot

IHMISEN TAISTELU HENKIVALTOJA VASTAAN

IHMISEN TAISTELU HENKIVALTOJA VASTAAN IHMISEN TAISTELU HENKIVALTOJA VASTAAN Pekka Ervastin esitelmä 28.2.1932 Kulmakoululla Pahan problemia, jota me nyt viimeksi olemme käsitelleet, ei voida tyydyttävästi ratkaista muuten kuin okkultistien

Lisätiedot

Uskon henki. Ruhi-instituutti ESIJULKAISUVERSIO, MATERIAALI EDELLEEN TYÖN ALLA VERSIO I

Uskon henki. Ruhi-instituutti ESIJULKAISUVERSIO, MATERIAALI EDELLEEN TYÖN ALLA VERSIO I USKON HENKI 1 2 Uskon henki ESIJULKAISUVERSIO, MATERIAALI EDELLEEN TYÖN ALLA VERSIO I Ruhi-instituutti 3 Englanninkielinen alkuteos: Spirit of Faith Copyright 2005 Ruhi Foundation, Colombia. Palabra Publications

Lisätiedot

Sukellus Roomalaiskirjeeseen. Uusia tuulia, Room 12-13 ja 15

Sukellus Roomalaiskirjeeseen. Uusia tuulia, Room 12-13 ja 15 Sukellus Roomalaiskirjeeseen Paavalin tärkeimmän kirjeen sanakäänteiden takaa löytyy paljon tuttua myös sinulle ja minulle. Tervetuloa roomalaisten saappaisiin pohtimaan uskoa, Jumalalle kelpaamista ja

Lisätiedot

VIISAUDEN PALAUTUS Suomalaiseen yhteiskuntaan

VIISAUDEN PALAUTUS Suomalaiseen yhteiskuntaan VIISAUDEN PALAUTUS Suomalaiseen yhteiskuntaan Raimo E. O. Stenberg Valkeakoskella elokuussa, 2015. Johdannoksi. Johdannon aluksi todettakoon, että tämä suomalaiselle yhteiskunnalle omistettu dokumentti

Lisätiedot