SEITSEMÄN SÄDETTÄ. Aslak Larjo

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SEITSEMÄN SÄDETTÄ. Aslak Larjo"

Transkriptio

1 SEITSEMÄN SÄDETTÄ Aslak Larjo Seitsemän säteen viisaus on oppi kosmoksessa vaikuttavista Jumalaisista energioista/ voimista. Ne ovat näkyvän ja näkymättömän maailman rakentajia. Niiden avulla voidaan selittää ja tulkita mikro- ja makrokosmosta. Säteisen jaksottaiset vaikutukset luovat ja heikentävät sivilisaatioita ja kulttuureja. Sädeopin avulla voidaan tarkastella ihmistä, kansakuntia, eri luomakuntia ja viimekädessä koko kosmosta. Uusi tuleva psykologia ja astrologia tulee perustumaan käsitykseni mukaan tähän esoteeriseen tosiasiaan. (Huom. Se mikä on ihmiselle totta, on hänen oman järkensä ymmärtämä asia ja hänen sydämensä hyväksymä fakta. Muita guruja ei tarvita.) Aurinkokunnassa ei ole mitään, jota ei voida selittää seitsemän säteen avulla. Tieto seitsemästä säteestä on saatu 1900-luvun alkupuolella eläneen Alice A. Baileyn ( ) kanavoimista ja kirjoittamista kirjoista. Lähteenä on ollut Valkoisen Veljeskunnan mestari Djwhal Khul, joka toimii Rakkaus-Viisaus säteen vaikutuksen alaisena ja mestari Kuthumin alaisuudessa. Oppi seitsemästä säteestä tutkii perimmäisen luonnetta. Mikä on kaiken takana? Vastaus on Yksi tai Jumala, jota myös Aurinkologokseksi voidaan kutsua. Kaikki virtaa ulos Yhdestä ja palaa Yhteen. Vallitsevat seitsemän sädettä ovat Hänen aspektejaan, joista nuo kolme ensimmäistä ovat Hänen kolmet kasvonsa. Nämä kolme pääsädettä ovat: 1. Säde: Voima eli tahto; Isä Väri: Punainen Symboli: Palava miekka 2. Säde. Rakkaus-Viisaus; Poika/ Äiti Väri. Sininen. Symboli: Graalin malja. 3.Säde: Aktiivinen älykkyys; Pyhä Henki Väri: Keltainen. Symboli: Kolmio. Nämä kolme ilmentävät Jumaluutta ja ovat aktiivisia jokaisessa luomakunnassa ja kaikkina luomisen aikajaksoina (Nyt elämme alkaa 2012). 1. persoona: Isä: Elämä/ Tahto/Tarkoitus/ Suunnitelma Sähkötuli eli Henki Positiivinen energia 2 Poika Tietoisuus/Rakkaus-Viisaus. Aurikotuli eli Sielu Tasapainoittava neutraalienergia. 3. Pyhä Henki: Muoto/ Aktiivinen äly Kitkatuli eli aine; Negatiivinen energia. Ensimmäinen säde käsittää Jumalan idean, Jumalaisen Tahdon, jonka pohjalta luomistyö alkaa. Toinen säde puolestaan kattaa Jumalaisen suunnitelman. Tämän vuodatuksen kautta kaikki saa muotonsa, Jumala geometrisoi sanotaan. Kolmas säde käsittää aktiiviset rakennusvoimat, joiden avulla Suuri Arkkitehti organisoi rakennusmateriaalin ja aloittaa rakennustyön. Sivusäteet ovat: (Nämä sivusäteet ovat pääsäteitten yhdistelmiä) 4.Säde: Konfliktin kautta harmoniaan ja kauneuteen, taide. (S1+S2). Vihreä. Timantti. 5.Säde: Konkreettinen tieto, tiede.(s1+s3). Oranssi. Pentagrammi + kolmio/pyramidi. 6.Säde: Abstraktinen idealismi tai omistautuminen; esim. uskonnot. (S2+S3). Indigo. Risti. 7.Säde: Seremoniallinen magia ja rituaalit, esim. mysteeriolaitokset ja vapaamuurarius. (S1+S2+S3). Violetti. Pentagrammi. Nämä seitsemän sädettä ilmenevät syklisesti eri aikakausina muodostaen siten eri kulttuuri- ja sivistyskaudet. Periaatteena on Jumalainen liike ja lepo.

2 Säteitten jaksottaisuus ilmenee alla: Säde 1... Ei ilmennyt Säde 2... Ilmentynyt vuodesta 1575 j.kr. Säde j.kr. Säde 4... Alkaa hitaasti vuoden Säde 5... Ilmentynyt vuodesta Säde 6... Alkoi siirtyä pois Säde 7... Ilmentynyt vuodesta 2025 j.kr. jälkeen 1775 j.kr j.kr j.kr. Näiden seitsemän säteen lisäksi on tullut tietoa 1900-luvun lopussa seuraavista viidestä säteestä: (Joshua D. Stone: Cosmic Ascension) 8. Säde: Puhdistava energia:... S4+S5+S7....Merellisen vihreä. 9. Säde: Ilon energia.... S1+S2...Sini-vihreä. 10. Säde: Liittää sielun kehoon.... S1+S2+S3...Helmiäinen. 11. Säde: Palvelu/ silta uuteen aikaan.... S1+S2+S5...Pinkki-oranssi 12. Säde: Liittää yhteen uuden ajan ja Kristus-tietoisuuden...Kulta S1+S2+S3+S4+S5+S6+S7 Kaavio XIII + taulukko PLANEETAT JA SÄTEET: PYHÄ SÄDE EPÄPYHÄ SÄDE Vulkanus 1. Mars 6. Merkurius 4. Maa 3. Venus 5. Pluto 1. Jupiter 2 Kuu 1) 4. Saturnus 3. Aurinko 1) 2 Neptunus 6 Uranus 7. 1) Peittävät kätketyn planeetan. Planeetoilla, kuten ihmisilläkin, on ns. sielun- ja persoonallisuuden säteet, jotka ilmentävät niiden energiaa. Maapallon sielun sädettä ei ole ilmoitettu, mutta käsitykseni on se, että se on 2. Persoonallisuuden säde on 3. Seitsemäinen rakenne hallitsee kaikilla tasoilla. Aurinkokuntaan kuuluu seitsemän keskusta/ planeettalogosta. Planeettalogoksella on seitsemän planeettaketjua; kts. Kaaviot II, V,VI, VII ja XII. Ihmisellä on seitsemän prinsiippiä ja tsakraa. Kosmisella keskuksella, Parabrahmanilla, on 7 aurinkokuntaa. Okkultinen lause on: Kuten ylhäällä, niin myös alhaalla.

3 IHMISEN SÄDEKARTTA Säteet vaikuttavat siis myös ihmiseen/ mikrokosmokseen. Ihmisen ns. sädekartta on seuraava: Monadinen säde:... On yksi kolmesta pääsäteestä. Ei muutu ilmeisesti inkarnaatioiden välillä. Sielunsäde:... Vaihtuu ihmisen kehittyessä henkisesti. Persoonallisuuden säde:... Vaihtuu inkarnaatioiden välillä. Mentaalin säde:... Astraalin säde... Fyysinen säde... Esimerkkejä: Esimerkeistä jätetty monadinen säde pois: - Brahms: Fransiskus Assisilainen: Rubens: Leonardo da Vinci: Bach: Apollonius Tyanalainen: Archmedes: Alice A. Bailey: Roger Bacon: H.P. Blavastky: William Blake: Sidhatha Gautama: Leonid Brezhnev: Martin Luther: Adolf Hitler: Immanuel Kant: Mao Tse-Tung: Karl Marx: Metternich: Magdalan Maria: Jeesus Nasaretilainen: Maria Jeesuksen äiti: W.A.Mozart: D. Sostakovich:

4 - Rudolph Stainer: Stalin: Richard Wagner: Marilyn Monroe: Mohammed: Persoonallisuuden säde vaihtelee eri inkarnaatioissa, kunnes ihminen hioutuu ns. elämän koulussa. - Henkisen ihmisen sielunsäde vaikuttaa ihmiseen enemmän kuin persoonallisuuden säde. - Materialistisen ihmisen persoonallisuuden säde vaikuttaa häneen enemmän kuin sielun säde. - Esoteerisesti tarkoitus on, että ihminen yhdistää alemman minänsä ylempää sieluun. - Säteet vaikuttavat ihmisiin tsakrojen kautta seuraavasti: SÄTEET TSAKRAT RAUHANEN KEHON OSA PLANEETTA: 1.S. Kruunu Käpyrauhanen Aivot Vulkanus/ Pluto 2.S. Sydän Kateenkorva Sydän Jupiter/ Aurinko 3.S. Kurkku Kilpirauhanen Keuhkot Saturnus/ Maa 4.S. Perus Häntäluun alaosa Selkäranka Merkurius/Kuu 5.S. Otsa Aivolisäke Silmät/ Korvat Venus 6.S. Napa HaimaVatsa/ Maksa Neptunus/Mars 7.S. Perna Munasarjat, Sukupuolielimet Uranus 1.SÄDE: TAHDON JA VOIMAN SÄDE. Kyseessä on pioneerin säde. Tunkeutuessaan eteenpäin tämä punainen säde hajottaa vanhoja rakenteita tehden tilaa uudelle. Se on hyvin tuhoisa säde ilman rakkautta (säde 2). Se on dynaaminen säde, jota soturityyppi edustaa. Ensimmäinen säde esiintyy usein kriisien aikana, jolloin luodaan uutta. Tämän säteen hallitsemilla ihmisillä on taipumus kyllästyä nopeasti ja he eivät pidä yksityiskohdista. He ovat makrotason ihmisiä. He ovat suurten linjojen miehiä ja naisia. Esimerkkeinä tällaisista ihmistä ovat esim. Aleksanteri Suuri, Mao Tse-tung, Indira Gandhi, Tito, Wagner, Nietzche Hyveinä on vahvuus, rohkeus, järkkymättömyys, lujuus, tahdonvoima, päämäärätietoisuus, visiokyky Heikkouksina on Ylpeys, kunnianhimo, kovuus, ylimielisyys, jääräpäisyys, halu hallita muita, viha.. Hankittavia hyveitä on: Hellyys, nöyryys, sympatia, empatia, kärsivällisyys, suvaitsevaisuus. Tämän säteen arkkityyppeinä olivat Herkules ja Poimandres, joka varasti tulen jumalilta. Kulttuureista ja filosofioista tämän säteen vaikutuspiirissä ovat olleet Vanha Testamentin juutalaisuus, antiikin Rooma, zenbuddhismi ja Vedanta-filosofia. Wagnerin Valkyyrioitten ratsastus tulkitsee musiikillisesti 1. säteen energiaa. 1.säde on luomisen säde. Se hallitsee elämää ja kuolemaa. Se tuhoaa muodot ja vanhentuneet järjestelmät. Se uudistaa. Usein suuria valtiomiehiä kuten Bismark, Paasikivi, Charles DeGaulle ja Churchill inspiroi 1. säde, joka auttoi häntä muutostyössä. 1.säde edustaa Jumalaista suunnitelmaa.

5 Sähkö ja valo saavat voimansa 1. säteestä. Ensimmäinen säde hallitsee vihkimyksen polkua siinä missä 6. säde kokelaan ja 2. säde oppilaan polkua. Suuressa Valkoisessa Veljeskunnassa mestari El Morya on 1. säteen mestari. Enkelihierarkiassa arkkienkelinä on Mikael. Kun ihminen alkaa ymmärtää Jumalaista Tahtoa 1. säde alkaa vaikuttamaan niin, että ihminen myös alkaa ilmentää tätä (Jumalaista Tahtoa). 2.SÄDE: RAKKAUS-VIISAUDEN SÄDE. Suuret henkiset opettajat löytyvät usein tästä 2. sinisestä säteestä. Kristus-energia edustaa 2. sädettä. Tahdikkuus ja harkinta ovat 2. säteen ihmisille ominaisia ja tietysti rakkaus. He ovat erinomaisia diplomaatteja ja opettajia. Esimerkkejä tällaisista ihmisistä ovat esim. Buddha, Erasmus Rotterdamilainen, faarao Ekhnaton, Albert Schweitser.. Hyveinä on tyyneys, kärsivällisyys, uskollisuus, rakkaus, kirkas äly, intuitio, viisaus.. Heikkouksina: Yliomistautuminen, itsekkyys, epäloogisuus. Ihmisten enemmistö edustaa 2. ja 3. sädettä. Heidän tehtävänä on muuttaa tiedon säde (5) viisaudeksi. Toisen säteen persoonallisuudet ovat rakastavia, sallivia, huomaavaisia, ystävällisiä ja vastuuntuntoisia. 2. säde liittyy ihmisten välisiin suhteisiin ja veljesrakkauteen. Wagnerin Trista ja Isolde oopperan loppuhuipentuma kuvaa musiikin keinoin 2. säteen energiaa. Toisen säteen mestari Suuressa Valkoisessa Veljeskunnassa on Kuthumi. Säteen arkkienkeli on Jofiel. 3.SÄDE ELI AKTIIVINEN LUOVA ÄLY. Kolmos säteen ihmisellä on kehittynyt mielikuvitus, jonka avulla hän kykenee tajuamaan totuuden ytimen. Hän voi olla uneksija tai teoreetikko, jonka henkiset kyvyt ja varovaisuus auttavat häntä näkemään asiat monelta eri kulmalta. Hän tarvitsee usein avukseen käytännön ihmisen toteuttamaan ideoitaan. Hän menestyy liike-elämässä siten esim. juutalaisiin tämä säde vaikuttaa voimakkaasti. Tämän säteen ihmiset kiinnittävät kaiken huomionsa siihen mihinkä uskovat ja joka on heidän projektinsa. Se saattat lyödä laimin kaiken muun. Kolmannen säteen ihminen toimii usein Jumalaisten energioiden kanavana. He ovatkin usein parantajia. Hän voi olla myös valkoinen maagikko, jonka kautta valo loistaa. Kolmannen säteen ihmistä voidaan kuvata sinnikkääksi ja filosofiseksi. Tämän säteen tyypillisimpiä edustajia ovat olleet kardinaali Richelieu, Kungfutse, Bertrand Russell.. Hyveinä on laajat näkemykset abstraktisista kysymyksistä, rehellisyys, kirkas äly, keskittymiskyky Heikkouksina: Älyllinen ylpeys, kylmyys, eristäytyminen, epätarkkuus, jääräpäisyys, poissaolevuus, laiskuus.. Hankittavia hyveitä: Sympatia, suvaitsevaisuus, täsmällisyys, tervejärkisyys.. Kolmannen säteen mestari on Paul Venetsialainen. Arkkienkeli on Chamuel.

6 4.SÄDE ELI KONFLIKTIN KAUTTA HARMONIAAN, KAUNEUS JA TAIDE. Neljäs säde voimistaa harmoniaa ja luo kauneutta. Tämä tapahtuu konfliktin kautta. Tämä säde työskentelee harmonisoidakseen asioita ja virtauksia, jotka virtaavat syiden maailmasta. 4. säde on jalostaja, joka luo täydellisiä muotoja. Neljäs säde hallitsee 4. luomakuntaa eli ihmistuntaa. Se omalta osaltaan aktivoi ihmiskunnan läksyä, joka on veljesrakkauden läksy. Tämä rakkaus liittyy tunteeseen jalostaen sitä. Säteen arkkityyppeinä voidaan pitää Ofreusta. Säde vaatii tasapainoa, muuten se voi riistäytyä käsistä kuten esim. Vincent van Goghin ja Pablo Picasson tapauksessa. Neljäs säde on taiteen ja suurten taiteilijoitten säde. Esimerkkeinä tästä ovat sellaiset ihmiset kuten Ludvig van Beethoven, Amadeus Mozart, Herman Hesse. Neljännen säteen ihmiset rakastavat värejä. Musiikissa 4. säteen sielut mieltyvät melodisiin teemoihin. Kirjallisuudessa ja runoudessa 4. säteen ihmiset tuottavat ja lukevat runsasta ja rikasta tekstiä. Hyveinä on sympatia, anteliaisuus, omistautuminen, voimakas kiintymys.. Heikkouksina: Itsekkyys, huolestuneisuus, voimakkaat intohimot, laiskuus, itsekurin puute, liioitteleminen.. Hankittavat hyveet: Tyyneys, itseluottamus, itsehillintä, puhtaus, tarkkuus, mentaalinen ja moraalinen tasapaino.. Neljännen säteen kausia historiassa edustaa renessanssi ja klassinen Kreikka. Säteen mestari on Seraphis Bey. Arkkienkkeli on Gabriel. 5.SÄDE ELI KONKREETTISEN TIEDON SÄDE JA TIEDE. Viides säde on mentaalin säde. Se on suurten tiedemiesten ja teknisen insinööritaidon omaavien ihmisten säde. Esimerkkeidä tällaisesta ovat esim. Robert Oppenheimer, Wilhelm von Rötgen, Pascal, Pasteur, Leibniz, Descartes, Arkhimedes, Henry Ford.. Säteen arkkityyppi on Hermes Trisgemistus eli egyptiläinen Thot-jumala. Hyveinä on tarkkuus, oikeudenmukaisuus, kestävyys, tervejärkisyys, suoraselkäisyys, riippumattomuus, kirkas äly, totuudenmukaisuus.. Heikkouksina on kova kritiikki, kapea-alaisuus, ylimielisyys, anteeksiantamattomuus, sympatian puute, taipumus eristäytyä.. Hankittavia hyveitä: Omistautuminen, kunnioitus, sympatia, rakkaus, laajakatseisuus. Viidennen säteen mestari Hilarion ja arkkienkeli on Rafael. A.A.B. kirjoittaa Esoteerinen Psykologia I-kirjassaan: Ihmiskuntaa elähyttävän olennon sielunsäde on 4. säde ja persoonallisuuden säde on 5. säde, konkreettisen tiedon tai tieteen säde. Ristiriidan kautta harmoniaan ja kyky saavuttaa tietoa nämä ovat ne kaksi sädettä, jotka läpäisevät ihmiskunnan ja ajavat sitä eteenpäin kohti sen jumalaista kohtaloaan. 6.SÄDE, ABSTRAKTI IDEALISMI JA OMISTAUTUMINEN. Tämän säteen edustajat ovat mystikoita, uskonnollisia ajattelijoita ja uudistajia kuten Tuomas Akvinolainen, Martti Luther, kirkkoisä Augustinus, mestari Eckhart.. ja monet Raamatus henkilöt kuten Mooses, Maria Jeesuksen äiti, Magdalan Maria, Luukas ja muut opetuslapset. Jeesus Nasaretilaisella oli 6. säde sielun säteenä ja 1. säde persoonallisuuden säteenä. Sielun säteenä on ollut 6 myös Kolumbuksella (St. Germain), Schopenhauerilla ja Immanuel Kantilla.

7 Kuudes säde voimistaa omistautumista ja uhrautumista. Monien mystikoiden synnintunto on 6. säteen vaikutusta. Fransiskus Assisilaisen sädekartta oli: ! Säteillä 2 ja 6 on läheinen yhteys. Se viittaa rakkauteen, empatiaan ja sympatiaan. Hyveinä on omistautuminen, antaumus, rakkaus, hellyys, intuitio, lojaalisuus, kunnioitus, idealismi, sympatia. Heikkouksina: Itsekäs ja mustasukkainen rakkaus, määräävyys, puolueellisuus, itsepetos, taikauskoisuus, ennakkoluuloisuus, suuttumus, väkivalta, epäluuloisuus, fanaattisuus. Hankittavia hyveitä ovat voima, puhtaus, totuudellisuus, suvaitsevaisuus, tyyneys, tasapainoisuus, tervejärkisyys.. Kuudennen säteen mestari on mestari Jeesus (Nada) ja arkkienkeli on Uriel. 7.SÄDE ELI SEREMONIALLINEN MAGIA JA RITUAALIT. Seitsemännen säteen tehtävä on suhteuttaa elämä ja muoto, sisäinen ja ulkoinen todellisuus toisiinsa. Sen vaikutus näkyy mysteeriolaitoksissa ja liikkeissä kuten vapaamuurarius. Säteen myyttinen hahmo on Osiris. Seitsemännen säteen edustajia ovat olleet Roger ja Francis Bacon, Pablo Picasso, Nicolas Roerich, C.W. Leadbeater, Annie Bessant.. Hyveinä on voima, kestävyys, rohkeus, sydämellisyys, tunnollisuus, luovuus, itsenäisyys, organisointikyky.. Heikkouksina on muodollisuus, ahdasmielisyys, kapea-alaisuus, heikko arvostelukyky, ylimielisyys, rutiinin korostaminen.. Hankittavat hyveet: Ykseyden oivaltaminen, laaja-alaisuus, suvaitsevaisuus, nöyryys, lempeys, rakkaus Seitsemännen säteen mestarina on ollut St. Germain, mutta hän on nyt siirtynyt Mahachonaksi eli sivilisaation herraksi eli 3. säde-energiavirtauksen johtajaksi. Kuka on tullut hänen paikalleen sitä ei vielä tiedetä. Arkkienkeli on Zadkiel. Seitsemättä sädettä pidetään alkavan kehityskauden eli vesimieskauden säteen. SÄTEET JA TASOT: TASO: 1. JUMALAINEN TASO 2. MONADINEN TASO 3. HENKINEN TASO/ ATMA 4. INTUITIO 5. MENTALINEN TASO 6. ASTRAALINEN TASO 7. FYYSINEN TASO

8 KOLMEN PÄÄSÄTEEN VAIKUTUKSET: SÄDE 1 SÄDE 2 SÄDE 3: ISÄ POIKA PYHÄ HENKI SHIVA VISHNU BRAHMA SHAMBALLA HIERARKIA IHMISKUNTA HENKI SIELU AINE MONADI SIELU PERSOONALLISUUS MENTAALI ASTRAALI FYYSINEN TASO ELÄMÄ LAATU MUOTO MASKULIINI FEMINIINI ANDROGYYNI TAHTO TIETO ÄLYKKYYS PÄÄ SYDÄN KURKKU VULKANUS JUPITER SATURNUS PLUTO AURINKO MAA SUURI KARHU SIRIUS SEULASET SÄTEET JA LUONNONVALTAKUNNAT: LUONNON VALTAKUNTA...SÄDE/ILMAUS KIVIKUNTA... 1/VOIMA,... 7/RADIOAKTIIVISUUS KASVIKUNAT... 2/MAGNEETTISUUS... 4/KAUNEUS/ HARMONIA... 5/YLÖSPÄIN PYRKIVÄ VOIMA ELÄINKUNTA... 3/VAISTO... 6/OMISTAUTUMINEN IHMISKUNTA... 4/KOKEMUS/ KASVU... 5/TIETO SÄTEET JA MINERAALIT: SÄDE JALOKIVI KORVAAVA MINERAALI: TIMANTTI... VUORIKRISTALLI SAFIIRI... LASUURIKIVI/ SOALIITTI SMARAGDI... AKVAMARIINI/ JADO/MEKANIITTI JASPIS... AKAATTI/ SERPENTIINI/KALSEDONI TOPAASI... KELTAINEN KVARTSI/STEALIITTI RUBIINI... TURMALIINI/ GRANAATTI/KATNEOLI AMETISTI... PORTYYLI

9 KANSAKUNNAT JA SÄTEET: MAA... PERS.SÄDE/SIELU SÄDE MOTTO: INTIA... 4/1.... Minä kätken valon. KIINA... 3/1.... Minä osoitan tien. JAPANI... 4/6.... KOREA... 4/6.... SAKSA... 1/4.... Minä suojelen. RANSKA... 3/5.... Minä vapautan valon. ENGLANTI... 1/2.... Minä palvelen. ITALIA... 4/6.... Minä raivaan polut. ESPANJA... 7/6.... Minä hälvennän pilvet. BELGIA... 7/5.... HOLLANTI... 7/5.... ITÄVALTA... 5/4.... Minä palvelen valaistua tietä. SUOMI... 2/3.... RUOTSI... 2/3.... NORJA... 4/2.... TANSKA.... 2/3... U.S.A... 6/2.... Minä valaisen polun. VENÄJÄ... 6/7.... Minä yhdistän kaksi tietä. AFRIKKA... 7/6.... AASIA... 4/6.... EUROOPPA... 3/4.... SKANDINAVIA... 2/3.... SÄTEET, VIHKIMYKSET, TSAKRAT JA PLANEETAT: VIHKIMYS: SÄDE TSAKRA PLANEETTA: 1. SYNTYMÄ PERNA...VULKANUS/ PLUTO 2. KASTE NAPA...NEPTUNUS/ VENUS/ JUPITER 3. KIRKASTUS OTSA...MARS/ KUU 4. LUOPUMINEN SYDÄN...MERKURIUS/ SATURNUS 5. ILMESTYS PERUS...URANUS/ JUPITER 6. PÄÄTÖS KURKKU YLÖSNOUSEMUS KRUUNU...

10 8. SIIRTYMINEN HIERARKIA KIELTÄYMYS SHAMBALLA... SÄTEET, PLANEETAT JA ELÄINRADAN MERKIT: SÄDE PLANEETTA PLANEETTA ELÄINRADAN MERKKI: (PYHÄ) (EI PYHÄ) VULKANUS...PLUTO... OINAS JUPITER...AURINKO... NEITSYT SATUNUS...MAA... RAPU MERKURIUS...KUU... SKORPIONI VENUS... LEIJONA NEPTUNUS...MARS... JOUSIMIES URANUS... KAURIS SÄTEET JA AISTIT: AISTI:... SÄDE: KUULO TUNTO NÄKÖ MAKU HAJU TAJU INTUITIO...2. SÄTEET JA VÄRIT: SÄDE: VÄRI: PUNAINEN 2... SININEN 3... KELTAINEN 4... ORANSSI 5... VIHREÄ 6... VIOLETTI 7... INDIGO

DEEVAT JA ELEMENTAALIT KESKUUDESSAMME. Aslak Larjo

DEEVAT JA ELEMENTAALIT KESKUUDESSAMME. Aslak Larjo DEEVAT JA ELEMENTAALIT KESKUUDESSAMME. Aslak Larjo Deevojen merkitys ihmisten ja ihmiskunnan kehitykselle tulevaisuudessa Vesimieskaudella tulee olemaan tärkeä. Siksi niistä on hyvä tietää mitä ne ovat,

Lisätiedot

Esoteerinen Astrologia 7

Esoteerinen Astrologia 7 Esoteerinen Astrologia 7 VAAKA 1 I choose the way that leads between the two great lines of force. Minä valitsen tien, joka johtaa kahden (lain) voimalinjan väliin. Säde: Kolmio: Väri: Risti: Elementti:

Lisätiedot

SYDÄMELLISESTI TERVETULOA TIETOA CHAKROISTA VERKKOKURSSILLE!

SYDÄMELLISESTI TERVETULOA TIETOA CHAKROISTA VERKKOKURSSILLE! SYDÄMELLISESTI TERVETULOA TIETOA CHAKROISTA VERKKOKURSSILLE! Sana Chakrat on sanskritinkieltä ja tarkoittaa pyörää. Chakralla tarkoitetaan kaltaisia pyörteitä, jotka perinteisen Intialaisen lääkinnän mukaan

Lisätiedot

SEITSEMÄN ERILAISTA OPPILUUDEN ASTETTA. Aslak Larjo

SEITSEMÄN ERILAISTA OPPILUUDEN ASTETTA. Aslak Larjo SEITSEMÄN ERILAISTA OPPILUUDEN ASTETTA. Aslak Larjo Vihkimys on ihmisen sisäinen prosessi ja tapahtuma, jossa hänen tietoisuutensa nousee ja tajunta laajenee. Se on valaistumisen tila, jossa oppilas voi

Lisätiedot

VIHKIMYKSEN POLKU. Vihkimyskäsite on noussut viime aikoina yleiseen tietoisuuteen

VIHKIMYKSEN POLKU. Vihkimyskäsite on noussut viime aikoina yleiseen tietoisuuteen 1 VIHKIMYKSEN POLKU Vihkimyskäsite on noussut viime aikoina yleiseen tietoisuuteen mm. sen johdosta, että tämä henkinen kehitysprosessi on yleistynyt aikakausien vaihtuessa kalojen kaudesta vesimieskauteen-

Lisätiedot

Pekka Ervastin avauspuhe Ruusu-Ristin vuosikokouksessa 1934

Pekka Ervastin avauspuhe Ruusu-Ristin vuosikokouksessa 1934 Pekka Ervastin avauspuhe Ruusu-Ristin vuosikokouksessa 1934 Lausun teidät kaikki tervetulleiksi Ruusu-Ristin vuosikokoukseen. Olemme nyt saapuneet kaikki viettämään neljättätoista vuosikokousta ja toinen

Lisätiedot

Ihmisen chakrajärjestelmä

Ihmisen chakrajärjestelmä Ihmisen chakrajärjestelmä Aivan ulommaisena meitä ympäröi aura. Se toimii suojaavana kerroksena ihmisen ja maailman välissä. Aurassa on neljä kerrosta, neljä energiakehoamme fyysisen kehomme ympärillä;

Lisätiedot

Aslak Larjo ANTAHKARANAN RAKENTAMINEN

Aslak Larjo ANTAHKARANAN RAKENTAMINEN Aslak Larjo ANTAHKARANAN RAKENTAMINEN Antahkarana on silta, jonka ihminen rakentaa eettisen puhtaan elämän ja meditaation avulla sielun ja persoonallisuuden väliin (ylemmän ja alemman mentaalin/ ylemmän

Lisätiedot

Handmade by Marika Soinio 925 hopea

Handmade by Marika Soinio 925 hopea Handmade by Marika Soinio 925 hopea Vuorikiteellä on useita parantavia vaikutuksia esimerkiksi mielen puhdistaminen ja kirkastaminen - vuorikide on kiviterapiassa mestariparantaja. Vuorikide on horoskooppimerkki

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

Handmade by Marika Soinio 925 hopea

Handmade by Marika Soinio 925 hopea Handmade by Marika Soinio 925 hopea Mari korvikset aventuriini helmillä, 27. Aventuriini hoitaa sydänchakraa. Se näkyy rakastavien ominaisuuksien kehittymisenä. Tunnemme myötätuntoa, olemme läsnä ja tasapaino

Lisätiedot

Minua opastaa vapaa tahto! Minua tasapainottaa tunneälykkyys. Luomisvoimani ovat yllätys ja mielenselkeys.

Minua opastaa vapaa tahto! Minua tasapainottaa tunneälykkyys. Luomisvoimani ovat yllätys ja mielenselkeys. Päivä 67 3.8 Sininen Lunaarinen Käsi Mistä pitää kiinni kaksin käsin ja mistä irrottaa ote? Haasteen lunaarinen sointu tarjoilee valintoja ja vastakohtia. On aika valita niin että oma voima saa virrata

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

1. Uskon puolustus. Jyväskylän Vapaaseurakunta

1. Uskon puolustus. Jyväskylän Vapaaseurakunta 1. Uskon puolustus Jyväskylän Vapaaseurakunta 2. Sisältö Klo 12-13.30 Timo K: 1) Katsaus ateismiin ja uusateismiin 2) Mitä meiltä kysytään? Mitä vastamme kysymyksiin? *Miksi on kärsimystä, jos Jumala on

Lisätiedot

1. ydinkokonaisuus, työpajapäivä 2. Mirja Borgström

1. ydinkokonaisuus, työpajapäivä 2. Mirja Borgström 1. ydinkokonaisuus, työpajapäivä 2. Mirja Borgström Ihmissuhdetaidoista riippuva palvelun käyttäjäkokemus Ihmiskäsitys, ihmissuhdekyvyt Itsensä/toisen arvostus Vuorovaikutus, viestintä Empatia Älykkyys

Lisätiedot

Kultaisia sanoja. (Uusi Aika 1901, N:o 2, Tammikuun 12 p )

Kultaisia sanoja. (Uusi Aika 1901, N:o 2, Tammikuun 12 p ) Kuta enemmän tiedät ja kuta paremmin ymmärrät, sitä ankarammin sinua tuomitaan, jollei elämäsi ole yhtä pyhä kuin tietosi on laaja. Tuomas Kempiläinen. Vaikka maailma tuhansine ilmiöineen vetää ihmisen

Lisätiedot

Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari nro 8 VIHKIMYKSET. Kappale III (s. 19-22) HIERARKIAN TYÖ

Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari nro 8 VIHKIMYKSET. Kappale III (s. 19-22) HIERARKIAN TYÖ 1 Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari nro 8 VIHKIMYKSET Kappale III (s. 19-22) HIERARKIAN TYÖ Vaikka planeettamme okkulttinen Hierarkia on tavalliselle ihmiselle erittäin syvän ja merkityksellisen

Lisätiedot

Valkoisen Veljeskunnan toimesta tapahtunut ja yhä tapahtuva ihmiskunnan kasvatustyö on uskontojen avulla suoritettavaa valistustyötä.

Valkoisen Veljeskunnan toimesta tapahtunut ja yhä tapahtuva ihmiskunnan kasvatustyö on uskontojen avulla suoritettavaa valistustyötä. Valkoisen Veljeskunnan toimesta tapahtunut ja yhä tapahtuva ihmiskunnan kasvatustyö on uskontojen avulla suoritettavaa valistustyötä. Veljeskunta lähettää keskuudestaan viisaan ihmisen, joka julistuksellaan

Lisätiedot

Esoteerinen Astrologia 6

Esoteerinen Astrologia 6 1 Esoteerinen Astrologia 6 NEITSYT 2 I am the mother and the child, I God, I matter Am. Minä olen äiti ja lapsi, Minä Jumala, Minä materia Olen. Säde: Kolmio: Väri: Risti: Elementti: R2, R6 Kaksonen-Neitsyt-Kalat

Lisätiedot

Olet arvokas! Jokainen ihminen on arvokas ja siihen on syy.

Olet arvokas! Jokainen ihminen on arvokas ja siihen on syy. Olet arvokas! Jokainen ihminen on arvokas ja siihen on syy. Asiat ovat eriarvoisia! Elämme maailmassa, jossa asiat ovat eriarvoisia! Kulta on hopeaa arvokkaampaa, öljy on vettä kalliimpaa, jne.! Tämä arvottaminen

Lisätiedot

ONKO ONNELLISUUS SEURAUS VAI SYY?

ONKO ONNELLISUUS SEURAUS VAI SYY? ONKO ONNELLISUUS SEURAUS VAI SYY? ONKO ONNELLISUUS JOTAKIN, JONKA VOIMME SAAVUTTAA SAAMALLA ITSELLEMME SEN, MIKÄ TEKISI MEISTÄ ONNELLISIA? TUTKITTUANI ITSEÄNI JA ELÄMÄÄNI OLEN TULLUT TODISTANEEKSI ITSELLENI,

Lisätiedot

Fransiskaanit ja teologia

Fransiskaanit ja teologia Fransiskaanit ja teologia sääntökunnilla yliopistossa omat oppituolinsa opetus omassa konventissa ) omat teologiset traditiot (k. 1245) opetti Pariisissa aluksi sekulaariteologina (=ei-sääntökuntalaisena)

Lisätiedot

UUSI AIKA. Sisällys NYT ON AIKA VALITA HYVÄ ELÄMÄ JA TULEVAISUUS, JOKA ON MAHDOLLINEN.

UUSI AIKA. Sisällys NYT ON AIKA VALITA HYVÄ ELÄMÄ JA TULEVAISUUS, JOKA ON MAHDOLLINEN. UUSI AIKA NYT ON AIKA VALITA HYVÄ ELÄMÄ JA TULEVAISUUS, JOKA ON MAHDOLLINEN. Me voimme päästä irti nykyisestä kestämättömästä elämäntavastamme ja maailmastamme ja luoda uuden maailman, joka ei ole enää

Lisätiedot

Esoteerinen Astrologia 8

Esoteerinen Astrologia 8 Esoteerinen Astrologia 8 SKORPIONI 1 Warrior am I and from the battle I emerge triumphant. Minä soturi olen ja taistelusta minä tulen esiin voittoisana. Säde: Kolmio: Väri: Risti: Elementti: R4 (R6+R1)

Lisätiedot

Esoteerinen Astrologia 4

Esoteerinen Astrologia 4 1 Esoteerinen Astrologia 4 RAPU 2 I build a lighted house and therein dwell. Minä rakennan kirkastetun talon ja siellä asun. (Vrt. Kristuksen kirkastuminen-kääntäjän huom.) Säde: Kolmio: Väri: Risti: Elementti:

Lisätiedot

Fellmannian kulma 5.10.2013 Virpi Koskela LUT/Lahti School of Innovation

Fellmannian kulma 5.10.2013 Virpi Koskela LUT/Lahti School of Innovation Fellmannian kulma 5.10.2013 Virpi Koskela LUT/Lahti School of Innovation Jokaisessa uudessa kohtaamisessa kannamme mukanamme kehoissamme kaikkien edellisten kohtaamisten historiaa. Jako kahteen! - Ruumis

Lisätiedot

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka Kirkkovuosi Adventti aloittaa kirkkovuoden. Ensimmäisenä adventtina lauletaan Hoosianna ja sytytetään ensimmäinen kynttilä, toisena toinen, kolmantena kolmas ja neljäntenä neljäs kynttilä. Adventti, Adventus

Lisätiedot

Kristinusko (AR) Kristinuskon historia. Kristinuskon syntymä

Kristinusko (AR) Kristinuskon historia. Kristinuskon syntymä Kristinusko (AR) Kristinuskon historia Kristinuskon syntymä Juutalaisuudessa oli kauan jo odotettu, että maan päälle syntyy Messias, joka pelastaa maailman. Neitsyt Maria synnytti pojan Jeesus Nasaretilaisen,

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Kolminaisuusoppi. Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki

Kolminaisuusoppi. Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki Kolminaisuusoppi Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki KOLMINAISUUSOPPI - KIRKON TÄRKEIN OPPI Kolminaisuusoppia pidetään yhtenä kristinuskon tärkeimmistä opeista. Se erottaa kirkon uskon muista uskonnoista.

Lisätiedot

VIHKIMYKSET Kappale IV (s. 26-28)

VIHKIMYKSET Kappale IV (s. 26-28) 1 Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari nro 10 VIHKIMYKSET Kappale IV (s. 26-28) HIERARKIAN PERUSTAMINEN Sen ilmestyminen planeetalle Tässä kirjassa ei pyritä käsittelemään askelmia, jotka johtivat

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

Esoteerinen Astrologia 3

Esoteerinen Astrologia 3 Esoteerinen Astrologia 3 KAKSONEN 1 I see my other self and in the waning of that self I grow and glow. Minä näen toisen itseni ja tuon itsen vähetessä, Minä kasvan ja loistan. Säde: Kolmio: Väri: Risti:

Lisätiedot

KANSAINVÄLISTEN HENKILÖSTÖRESURSSIEN OHJAUS. Timo Malin

KANSAINVÄLISTEN HENKILÖSTÖRESURSSIEN OHJAUS. Timo Malin KANSAINVÄLISTEN HENKILÖSTÖRESURSSIEN OHJAUS Timo Malin Mitä on Kulttuuri? Mielen sivistämistä erityisesti kasvatuksen, taiteen tai kirjallisuuden kautta Elämän tavalliset asiat, kuten tervehtiminen, syöminen,

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

PERKELE KIUSAA JEESUSTA

PERKELE KIUSAA JEESUSTA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) PERKELE KIUSAA JEESUSTA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Erämaassa b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Kuva: Dreamstime. Vahvuuksien kalenteri

Kuva: Dreamstime. Vahvuuksien kalenteri Kuva: Dreamstime Vahvuuksien kalenteri 2017 Tammikuu 2017 Tieto ja viisaus Tieto ja viisaus Uteliaisuus Tiedonjano Katsoessamme peiliin me näemme naamion. Mitä piileskelee tuon naamion takana? Hämmennys

Lisätiedot

4. Ilmoitus. Room. 1:19-23

4. Ilmoitus. Room. 1:19-23 4. Persoonallinen Jumala ja kristinuskon totuusvaatimus ihminen oppii tuntemaan Jumalan vasta kun Jumala itse kertoo itsestään ihmisen osuus? ilmoituksen käsite Raamatun asema ilmoituksessa kokemus ja

Lisätiedot

PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN?

PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN? PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN? Jouni Välijärvi, professori Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto EDUCA 2014 Helsinki 25.1.2014 30.1.2014 Suomalaisnuorten osaaminen

Lisätiedot

8. Skolastiikan kritiikki

8. Skolastiikan kritiikki 8. Skolastiikan kritiikki luterilaisen ja katolisen reformaation ristiriidat kehittyivät Lutherin myöhäiskeskiajan teologiaan kohdistuvan kritiikin pohjalta reformoitu traditio omaksui suuren osan luterilaista

Lisätiedot

MITÄ ARVOT OVAT? Perustuvatko arvot tunteisiin, tietoon, tehokkuuteen, demokratiaan vai päämäärään? Ovatko arvot ominaisuuksia?

MITÄ ARVOT OVAT? Perustuvatko arvot tunteisiin, tietoon, tehokkuuteen, demokratiaan vai päämäärään? Ovatko arvot ominaisuuksia? MITÄ ARVOT OVAT? Esimerkiksi: Mikä on hyvää? Onko hyvää se, mikä tuntuu hyvältä? minkä joku (auktoriteetti) sanoo olevan hyvää? minkä hyvyydestä suurin osa on samaa mieltä? mikä toimii hyvin (tai sopii

Lisätiedot

Planeetan määritelmä

Planeetan määritelmä Planeetta on suurimassainen tähteä kiertävä kappale, joka on painovoimansa vaikutuksen vuoksi lähes pallon muotoinen ja on tyhjentänyt ympäristönsä planetesimaalista. Sana planeetta tulee muinaiskreikan

Lisätiedot

Kirkko vuosi alkaa ensimmäisestä adventista Adventin väri on valkoinen. Se kuvaa iloa ja puhtautta

Kirkko vuosi alkaa ensimmäisestä adventista Adventin väri on valkoinen. Se kuvaa iloa ja puhtautta Kirkkovuoden juhlat Kirkko vuosi alkaa ensimmäisestä adventista Adventin väri on valkoinen. Se kuvaa iloa ja puhtautta Adventin jälkeen seuraava juhla on Suomen itsenäisyyspäivä 6.12$ Kirkossa rukoillaan

Lisätiedot

Vanhan ajan mysteriot ja niiden kasvatussuunnat

Vanhan ajan mysteriot ja niiden kasvatussuunnat Vanhan ajan mysteriot ja niiden kasvatussuunnat Pekka Ervastin esitelmät kesäkursseilla 1914 (Aapo Pihlajamäen muistiinpanojen mukaan) I luento Tiede kulkee tutkimuksissaan induktiivista tietä, aloittaa

Lisätiedot

II Elämän tarkoituksettomuuskokemuksen taustaa

II Elämän tarkoituksettomuuskokemuksen taustaa Sisältö Alkusanat... 11 I Sattuma vai tarkoitus? Elämä on mutta mitä?... 17 Kirjan rakenne ja lukuohje.... 23 Kaksi uudistamisen ja itsekasvatuksen tapaa... 28 Sydämen ajattelu... 31 II Elämän tarkoituksettomuuskokemuksen

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille Matt. 11:28-30 Väsyneille ja stressaantuneille Tulkaa minun luokseni.. ..kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.. Minä annan teille levon. Matt. 11:29-30..Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja oppikaa minusta:

Lisätiedot

Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari 13 VIHKIMYKSET. Kappale V jatkoa. (s.41-47) HIERARKIAN KOLME OSASTOA

Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari 13 VIHKIMYKSET. Kappale V jatkoa. (s.41-47) HIERARKIAN KOLME OSASTOA 1 Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari 13 VIHKIMYKSET Kappale V jatkoa (s.41-47) Maailmanopettaja Kristuksen työ HIERARKIAN KOLME OSASTOA Toisella ryhmällä on maailmanopettaja johtajanaan. Hän on se

Lisätiedot

Henkisen kasvun luennot osa 8 - Ylo snousemus

Henkisen kasvun luennot osa 8 - Ylo snousemus Henkisen kasvun luennot osa 8 - Ylo snousemus Rakkaus energiana ja sen magneettinen vetovoima Rakkaus energiana on kaiken läpäisevä kultainen muuntava, mutta itsessään muuttumaton kaiken voiman yläpuolella

Lisätiedot

VANHA KIINALAINEN TAIKANELIÖ

VANHA KIINALAINEN TAIKANELIÖ VANHA KIINALAINEN TAIKANELIÖ Pekka Ervastin esitelmä 25.4.1925 Tämä luento on jatkoa viime sunnuntaiseen luentoon ja niihin esitelmiin, joita on jonkun aikaa pidetty. Nämä esitelmät ovat tavallista kevyempää

Lisätiedot

Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari nro 7

Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari nro 7 1 Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari nro 7 VIHKIMYKSET Jatkoa Kappaleeseen II (s. 14-18) Vihkimyksen (tapahtuma)paikka ja sen vaikutus Vihkimyksen seremonia tapahtuu mentaalitason kolmella korkeammalla

Lisätiedot

Minua opastaa sydämeni ääni. Tasapainoa luo kykyni jakaa sisäinen tietoni. Luomisvoimani ovat herkät aistimukset ja elämän ilo.

Minua opastaa sydämeni ääni. Tasapainoa luo kykyni jakaa sisäinen tietoni. Luomisvoimani ovat herkät aistimukset ja elämän ilo. Päivä 74 29.9 Valkoinen Solaarinen Taikuri Solaarinen sointu tuo päivään tekemisen meininkiä mutta tekeminen saattaa tapahtua enemmän omassa sisäisessä maailmassa, oman pään sisäisissä ajatelmissa. Hiljaisena

Lisätiedot

Tulkaa, juokaa kuolemattomuuden

Tulkaa, juokaa kuolemattomuuden Tulkaa, juokaa kuolemattomuuden lähteestä "Jumalanpalvelus - seurakunnan elämän lähde Keminmaan seurakunnan ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n talvitapahtuma 23.-25.1.2009 Reijo Telaranta 1. Aterian aikana

Lisätiedot

Odpowiedzi do ćwiczeń

Odpowiedzi do ćwiczeń Odpowiedzi do ćwiczeń Lekcja 1 1. c 2. b 3. d 4. a 5. c Lekcja 2 1. ruotsia 2. Norja 3. tanskalainen 4. venäjää 5. virolainen 6. englantia 7. Saksa 8. kiina 9. espanjaa 10. Suomi 11. puolalainen 12. englanti

Lisätiedot

Planeetat. Planeetat Astrologisella kartalla 2 Aurinko 3 Kuu 4 Merkurius 5 Venus 6 Mars 7 Jupiter 8 Saturnus 9 Uranus 10 Neptunus 11 Pluto 12

Planeetat. Planeetat Astrologisella kartalla 2 Aurinko 3 Kuu 4 Merkurius 5 Venus 6 Mars 7 Jupiter 8 Saturnus 9 Uranus 10 Neptunus 11 Pluto 12 Planeetat Planeetat Astrologisella kartalla 2 Aurinko 3 Kuu 4 Merkurius 5 Venus 6 Mars 7 Jupiter 8 Saturnus 9 Uranus 10 Neptunus 11 Pluto 12 Planeetat Astrologisella kartalla Aurinko, Kuu ja planeetat

Lisätiedot

Hyvä Sisärengaslainen,

Hyvä Sisärengaslainen, Lisää 1. Joh 3:sta? http://www.sley.fi/luennot/raamattu/ UT/Johanneksen_kirjeet/1Joh03EK.h tm Hyvä Sisärengaslainen, 1. Johanneksen kirjeen kolmas luku puhuu Jumalan lahjasta, mutta myös hänen pyhästä

Lisätiedot

JEESUS KRISTUS JA SOTA

JEESUS KRISTUS JA SOTA JEESUS KRISTUS JA SOTA RR huhtikuu 1970 nro 4 Muutamat Teosofisen Seuran jäsenet moittivat minua siitä, etten enää ole sama harras T. S:n presidentin kannattaja kuin ennen. Ennen oli Mrs. Besant korkein

Lisätiedot

Lapsen osallistava opetus. = Lapsilähtöisyys = Toiminnallisuus/ Kokemuksellisuus

Lapsen osallistava opetus. = Lapsilähtöisyys = Toiminnallisuus/ Kokemuksellisuus Lapsen osallistava opetus = Lapsilähtöisyys = Toiminnallisuus/ Kokemuksellisuus Teemu Lappalainen 2008 Osallistavan opetuksen tavoite Lapsi ymmärtää Lapsi ymmärtää kokemusten kautta Ei toiminnallisuutta

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta Nettiraamattu lapsille Prinssi joesta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

ei ole syntiä. Ehkä sotakin toisinaan tuomitaan sunnuntaipuheissa,

ei ole syntiä. Ehkä sotakin toisinaan tuomitaan sunnuntaipuheissa, V PELASTUKSEN KAIPUU Henkisen elämän siirtyessä kuvailemallemme kolmannelle portaalle, ikuiseen elämään johtavalle tielle, vie se totuudenetsijän oman sielunsa pariin, oman sielunsa heikkouksiin, puutteisiin

Lisätiedot

PERIMMÄISIIN KYSYMYKSIIN

PERIMMÄISIIN KYSYMYKSIIN JOHDANTO USKONTOON USKONTO ILMIÖNÄ Koska uskontoa on vaikea määritellä, tyydytään usein siihen, että mainitaan uskonnon kolme keskeisintä piirrettä: 1. Uskontoon liittyy käsitys YLILUONNOLLISESTA. Uskontoon

Lisätiedot

Pekka Ervastin esitelmä 1/

Pekka Ervastin esitelmä 1/ Mitä on usko? Pekka Ervastin esitelmä 1/10 1916 Te muistatte ja tiedätte kaikki, kuinka tässä protestanttisessa kirkossa pidetään uskoa ja elämää uskossa ainoana oikeana kristillisyytenä, ja kulmakivenä

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

Elinkeinoelämän tulevaisuuden osaamistarpeita

Elinkeinoelämän tulevaisuuden osaamistarpeita Elinkeinoelämän tulevaisuuden osaamistarpeita 29.10.2007 Tiedosta kompetensseihin Räjäytetään rajat mielissä ja järjestelmissä Satu Ågren Esityksen sisältö Muutosvoimat uudistumisen moottoreina Arvot ja

Lisätiedot

Ensimmäinen matkani aurinkokuntaan

Ensimmäinen matkani aurinkokuntaan EDITORIAL WEEBLE Ensimmäinen matkani aurinkokuntaan FERNANDO G. RODRIGUEZ http://editorialweeble.com/suomi/ Ensimmäinen matkani aurinkokuntaan 2014 Editorial Weeble Kirjoittaja: Fernando G. Rodríguez info@editorialweeble.com

Lisätiedot

Valoon saattaminen ja tilojen puhdistaminen

Valoon saattaminen ja tilojen puhdistaminen Valoon saattaminen ja tilojen puhdistaminen Koonnut ja ohjeistanut kanavointina, Anu Markoff, Rakkaudentähti Ry Ennen rukouksia voit sytyttää kynttilän ja suitsuttaa huonetta Salvialla ja Paolo Santolla.

Lisätiedot

VÄREISTÄ JA VAAROISTA

VÄREISTÄ JA VAAROISTA VÄREISTÄ JA VAAROISTA VÄRIEN KÄYTTÖ 1/2 asioiden ryhmittelyyn huomion kiinnittämiseen houkuttelevuuden lisäämiseen tyylikkyyden tavoitteluun kuitenkin liian paljon värejä = värikaaos (5+-2 väriä)

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Tähtitieteen peruskurssi Lounais-Hämeen Uranus ry 2013 Aurinkokunta. Kuva NASA

Tähtitieteen peruskurssi Lounais-Hämeen Uranus ry 2013 Aurinkokunta. Kuva NASA Tähtitieteen peruskurssi Lounais-Hämeen Uranus ry 2013 Aurinkokunta Kuva NASA Aurinkokunnan rakenne Keskustähti, Aurinko Aurinkoa kiertävät planeetat Planeettoja kiertävät kuut Planeettoja pienemmät kääpiöplaneetat,

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen

Lisätiedot

En voi olla kirjoittamatta - Kirjoittamisen astrologia

En voi olla kirjoittamatta - Kirjoittamisen astrologia En voi olla kirjoittamatta - Kirjoittamisen astrologia Ammatikseen kirjoittaville ja luovaa työtä tekeville kirjailijoille kauhistuttavin tilanne on tyhjän paperin pelko. Mitä tehdä silloin kun kirjoitustyö

Lisätiedot

Sielun tie. Syntymä Kehittyminen Siirtyminen Jälleensyntyminen

Sielun tie. Syntymä Kehittyminen Siirtyminen Jälleensyntyminen Sielun tie Syntymä Kehittyminen Siirtyminen Jälleensyntyminen Gnostilaiset uskovat, että ihmisen sielu on osa jumalallista henkeä, joka ihmisen kuoltua palaa takaisin Jumalan yhteyteen Ihminen Ruumis Henki

Lisätiedot

VIHKIMYKSET Jatkoa kappaleeseen III (s. 22-25)

VIHKIMYKSET Jatkoa kappaleeseen III (s. 22-25) 1 Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari 9 VIHKIMYKSET Jatkoa kappaleeseen III (s. 22-25) Välittää eteenpäin Planeetta Logoksen tahtoa He toimivat Planeetta Logoksen, ja Hänen kauttaan Aurinko Logoksen,

Lisätiedot

Maailman valutuotanto

Maailman valutuotanto Maailman valutuotanto Yhteenveto Modern Castings-lehden ja American Foundry Society (AFS) - yhdistyksen tilastoimista luvuista vuosilta 2004, 2006, 2008, 2010 ja 2012 Tuula Höök 9.9.2014 Tilastoinnissa

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen

SISÄLTÖ. Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen Seksuaalisuus SISÄLTÖ Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen Lapsen kysymykset Lapsen häiritty seksuaalisuus Suojele lasta ja nuorta

Lisätiedot

Tämä Jyväskylän helluntaiseurakunnan julkaisema esite on tarkoitettu niille, jotka haluavat aloittaa matkan kohti eheämpää elämää.

Tämä Jyväskylän helluntaiseurakunnan julkaisema esite on tarkoitettu niille, jotka haluavat aloittaa matkan kohti eheämpää elämää. Tämä Jyväskylän helluntaiseurakunnan julkaisema esite on tarkoitettu niille, jotka haluavat aloittaa matkan kohti eheämpää elämää. Matkan perustana on aito ja alkuperäinen kristinusko. Kuva: futureimagebank.com

Lisätiedot

Pohjolan Valon MysteeriKoulu. Kommentaari nro 18 VIHKIMYKSET. KAPPALE VII jatkoa. ( s. 61-63) KOKELAAN (KOETUKSEN) POLKU

Pohjolan Valon MysteeriKoulu. Kommentaari nro 18 VIHKIMYKSET. KAPPALE VII jatkoa. ( s. 61-63) KOKELAAN (KOETUKSEN) POLKU 1 Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari nro 18 VIHKIMYKSET KAPPALE VII jatkoa ( s. 61-63) KOKELAAN (KOETUKSEN) POLKU./.. Kun ihminen on Kokelaan Polulla, hänet opetetaan pääasiallisesti tuntemaan itsensä,

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Sivistyksessä Suomen tulevaisuus. KOULUTUS 2030 Pitkän aikavälin kehittämistarpeet ja tavoitteet Opetusministeri Henna Virkkunen

Sivistyksessä Suomen tulevaisuus. KOULUTUS 2030 Pitkän aikavälin kehittämistarpeet ja tavoitteet Opetusministeri Henna Virkkunen Sivistyksessä Suomen tulevaisuus KOULUTUS 2030 Pitkän aikavälin kehittämistarpeet ja tavoitteet Opetusministeri Henna Virkkunen Millaisia tietoja ja taitoja tulevaisuudessa tarvitaan? Tulevaisuuden tietojen

Lisätiedot

MAAILMANUSKONNON SISÄLTÖ

MAAILMANUSKONNON SISÄLTÖ MAAILMANUSKONNON SISÄLTÖ Kristosofia on maailmanuskonnon ydin ja teosofia johdattaa meitä tämän ytimen luo. Mitä siis on teosofia ja mitä kristosofia? Entä maailmanuskonto? Vastaamme näin: Maailmanuskonto

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Yrityselämän kansainvälisyystaidot - mitä tulevilta ammattilaisilta odotetaan? Piia Alvesalo Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Yrityselämän kansainvälisyystaidot - mitä tulevilta ammattilaisilta odotetaan? Piia Alvesalo Elinkeinoelämän keskusliitto EK Lisää tähän otsikko Yrityselämän kansainvälisyystaidot - mitä tulevilta ammattilaisilta odotetaan? 7.10.09 Piia Alvesalo Elinkeinoelämän keskusliitto EK www.ek.fi Ketä Elinkeinoelämän keskusliitto EK edustaa?

Lisätiedot

UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms. JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA

UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms. JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA Kaikille muille sydämenlyönnit ovat rummutus kohti hautaa, mutta me elämme elämää

Lisätiedot

Case: The Enemy is Inside

Case: The Enemy is Inside Sisältö Case: The Enemy is Inside ESIMIES Ammatillinen kasvu JOHTAJA IHMINEN Kasvu ihmisenä Rakkaus Viha Mielivä halu Kiivas halu Epälasnä hyvä Mieli Rakkaus Läsnä oleva hyvä Ilo Epäläsnä paha Inho Viha

Lisätiedot

Sisältö. Case: The Enemy is Inside

Sisältö. Case: The Enemy is Inside Sisältö Case: The Enemy is Inside 1 ESIMIES Ammatillinen kasvu JOHTAJA IHMINEN Kasvu ihmisenä Rakkaus Viha Mielivä halu Kiivas halu 2 Epälasnä hyvä Mieli Rakkaus Läsnä oleva hyvä Ilo Epäläsnä paha Inho

Lisätiedot

Prinssistä paimeneksi

Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Esimerkkejä mielikuvitusta korostavista taiteen tyylisuunnista, aikakausista ja taiteilijoista. mielikuvitus

Esimerkkejä mielikuvitusta korostavista taiteen tyylisuunnista, aikakausista ja taiteilijoista. mielikuvitus Esimerkkejä mielikuvitusta korostavista taiteen tyylisuunnista, aikakausista ja taiteilijoista mielikuvitus Romantiikka -1700-luvun loppu, 1800-luvun alku - jo 1700-luvulla muodissa olivat romanssit, eli

Lisätiedot

Sisällysluettelo ENSIMMÄINEN OSA. Alkusyyt. Luku I Jumala... 85. Luku II Maailmankaikkeuden yleiset alkutekijät... 93. Luku III Luominen...

Sisällysluettelo ENSIMMÄINEN OSA. Alkusyyt. Luku I Jumala... 85. Luku II Maailmankaikkeuden yleiset alkutekijät... 93. Luku III Luominen... Sisällysluettelo Termistö ja viitteet...13 Biografia - Allan Kardec...21 Johdanto spiritistisen opin opiskeluun...31 Esipuhe...79 ENSIMMÄINEN OSA Alkusyyt Luku I Jumala... 85 Jumala ja äärettömyys...85

Lisätiedot

Yhdessäolon voimaa. Mikävertaistuessavoimaannuttaa, tekee hyvää?! Krisse Lipponen www.taitoba.fi

Yhdessäolon voimaa. Mikävertaistuessavoimaannuttaa, tekee hyvää?! Krisse Lipponen www.taitoba.fi Yhdessäolon voimaa Mikävertaistuessavoimaannuttaa, tekee hyvää?! Krisse Lipponen www.taitoba.fi Ihmisen perustarpeet Liittyminen Autonomia eli itsenäisyys Merkityksellisyys, mielekkyys Mielekkyystekijättutkimusten

Lisätiedot

KRISTUS, KUOLEMAN HERRA

KRISTUS, KUOLEMAN HERRA KRISTUS, KUOLEMAN HERRA Pekka Ervastin esitelmä 11.10.1925 Olemme näissä luennoissa nähneet, mitenkä ihmisten kuolemanjälkeiset taivaat muodostuvat suuriksi kehitysvoimiksi elämän kuluessa, kuinka taivaissa

Lisätiedot

Talvi & Joulu 2012. Talvi & Joulu 2013. www.mariadrockila.fi

Talvi & Joulu 2012. Talvi & Joulu 2013. www.mariadrockila.fi Talvi & Joulu 2012 Talvi & Joulu 2013 www.mariadrockila.fi Arvoisat asiakkaamme, Suomalainen käsityö kantaa. Maria Drockilan kynttiläpajaa kotimainen kädentaito ja sinivalkoisesta luonnosta syntyvät ideat

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Korkeakouluopiskelijoiden työharjoittelu ulkomailla 2025. 21.5.2014 Valokuvat: Jaana Mutanen_jaMu

Korkeakouluopiskelijoiden työharjoittelu ulkomailla 2025. 21.5.2014 Valokuvat: Jaana Mutanen_jaMu Korkeakouluopiskelijoiden työharjoittelu ulkomailla 2025 TraiNet-kyselyyn vastanneet. Työskentelen, toimin yrittäjänä tai opiskelen: 0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120 130 opetus- ja kulttuuriministeriössä

Lisätiedot

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Jerikon kaupungin lähellä. Jeriko on Juudeassa oleva kaupunki

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Lisätiedot

Raamatun pikakurssi. Raimo Auvinen

Raamatun pikakurssi. Raimo Auvinen Raamatun pikakurssi Osa 15/24 Evankeliumit Lähteet: Raamatut RK92 & RK33/38 & RK & KJV, Learn Bible in 24 Hours, julkiset Raamatun selitysteokset ja Internet, joista lainaukset merkitty erikseen Raimo

Lisätiedot

PEKKA ERVASTIN PUHE. esoteerisessa kokouksessa 6.4.1931. Rakkaat ystävät!

PEKKA ERVASTIN PUHE. esoteerisessa kokouksessa 6.4.1931. Rakkaat ystävät! PEKKA ERVASTIN PUHE esoteerisessa kokouksessa 6.4.1931 Rakkaat ystävät! Madame Blavatsky perusti esoteerisen osaston, sittemmin esoteeriseksi kouluksi nimetyn, v. 1888, sen perästä, kun Teosofisesta Seurasta

Lisätiedot