SEITSEMÄN SÄDETTÄ. Aslak Larjo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SEITSEMÄN SÄDETTÄ. Aslak Larjo"

Transkriptio

1 SEITSEMÄN SÄDETTÄ Aslak Larjo Seitsemän säteen viisaus on oppi kosmoksessa vaikuttavista Jumalaisista energioista/ voimista. Ne ovat näkyvän ja näkymättömän maailman rakentajia. Niiden avulla voidaan selittää ja tulkita mikro- ja makrokosmosta. Säteisen jaksottaiset vaikutukset luovat ja heikentävät sivilisaatioita ja kulttuureja. Sädeopin avulla voidaan tarkastella ihmistä, kansakuntia, eri luomakuntia ja viimekädessä koko kosmosta. Uusi tuleva psykologia ja astrologia tulee perustumaan käsitykseni mukaan tähän esoteeriseen tosiasiaan. (Huom. Se mikä on ihmiselle totta, on hänen oman järkensä ymmärtämä asia ja hänen sydämensä hyväksymä fakta. Muita guruja ei tarvita.) Aurinkokunnassa ei ole mitään, jota ei voida selittää seitsemän säteen avulla. Tieto seitsemästä säteestä on saatu 1900-luvun alkupuolella eläneen Alice A. Baileyn ( ) kanavoimista ja kirjoittamista kirjoista. Lähteenä on ollut Valkoisen Veljeskunnan mestari Djwhal Khul, joka toimii Rakkaus-Viisaus säteen vaikutuksen alaisena ja mestari Kuthumin alaisuudessa. Oppi seitsemästä säteestä tutkii perimmäisen luonnetta. Mikä on kaiken takana? Vastaus on Yksi tai Jumala, jota myös Aurinkologokseksi voidaan kutsua. Kaikki virtaa ulos Yhdestä ja palaa Yhteen. Vallitsevat seitsemän sädettä ovat Hänen aspektejaan, joista nuo kolme ensimmäistä ovat Hänen kolmet kasvonsa. Nämä kolme pääsädettä ovat: 1. Säde: Voima eli tahto; Isä Väri: Punainen Symboli: Palava miekka 2. Säde. Rakkaus-Viisaus; Poika/ Äiti Väri. Sininen. Symboli: Graalin malja. 3.Säde: Aktiivinen älykkyys; Pyhä Henki Väri: Keltainen. Symboli: Kolmio. Nämä kolme ilmentävät Jumaluutta ja ovat aktiivisia jokaisessa luomakunnassa ja kaikkina luomisen aikajaksoina (Nyt elämme alkaa 2012). 1. persoona: Isä: Elämä/ Tahto/Tarkoitus/ Suunnitelma Sähkötuli eli Henki Positiivinen energia 2 Poika Tietoisuus/Rakkaus-Viisaus. Aurikotuli eli Sielu Tasapainoittava neutraalienergia. 3. Pyhä Henki: Muoto/ Aktiivinen äly Kitkatuli eli aine; Negatiivinen energia. Ensimmäinen säde käsittää Jumalan idean, Jumalaisen Tahdon, jonka pohjalta luomistyö alkaa. Toinen säde puolestaan kattaa Jumalaisen suunnitelman. Tämän vuodatuksen kautta kaikki saa muotonsa, Jumala geometrisoi sanotaan. Kolmas säde käsittää aktiiviset rakennusvoimat, joiden avulla Suuri Arkkitehti organisoi rakennusmateriaalin ja aloittaa rakennustyön. Sivusäteet ovat: (Nämä sivusäteet ovat pääsäteitten yhdistelmiä) 4.Säde: Konfliktin kautta harmoniaan ja kauneuteen, taide. (S1+S2). Vihreä. Timantti. 5.Säde: Konkreettinen tieto, tiede.(s1+s3). Oranssi. Pentagrammi + kolmio/pyramidi. 6.Säde: Abstraktinen idealismi tai omistautuminen; esim. uskonnot. (S2+S3). Indigo. Risti. 7.Säde: Seremoniallinen magia ja rituaalit, esim. mysteeriolaitokset ja vapaamuurarius. (S1+S2+S3). Violetti. Pentagrammi. Nämä seitsemän sädettä ilmenevät syklisesti eri aikakausina muodostaen siten eri kulttuuri- ja sivistyskaudet. Periaatteena on Jumalainen liike ja lepo.

2 Säteitten jaksottaisuus ilmenee alla: Säde 1... Ei ilmennyt Säde 2... Ilmentynyt vuodesta 1575 j.kr. Säde j.kr. Säde 4... Alkaa hitaasti vuoden Säde 5... Ilmentynyt vuodesta Säde 6... Alkoi siirtyä pois Säde 7... Ilmentynyt vuodesta 2025 j.kr. jälkeen 1775 j.kr j.kr j.kr. Näiden seitsemän säteen lisäksi on tullut tietoa 1900-luvun lopussa seuraavista viidestä säteestä: (Joshua D. Stone: Cosmic Ascension) 8. Säde: Puhdistava energia:... S4+S5+S7....Merellisen vihreä. 9. Säde: Ilon energia.... S1+S2...Sini-vihreä. 10. Säde: Liittää sielun kehoon.... S1+S2+S3...Helmiäinen. 11. Säde: Palvelu/ silta uuteen aikaan.... S1+S2+S5...Pinkki-oranssi 12. Säde: Liittää yhteen uuden ajan ja Kristus-tietoisuuden...Kulta S1+S2+S3+S4+S5+S6+S7 Kaavio XIII + taulukko PLANEETAT JA SÄTEET: PYHÄ SÄDE EPÄPYHÄ SÄDE Vulkanus 1. Mars 6. Merkurius 4. Maa 3. Venus 5. Pluto 1. Jupiter 2 Kuu 1) 4. Saturnus 3. Aurinko 1) 2 Neptunus 6 Uranus 7. 1) Peittävät kätketyn planeetan. Planeetoilla, kuten ihmisilläkin, on ns. sielun- ja persoonallisuuden säteet, jotka ilmentävät niiden energiaa. Maapallon sielun sädettä ei ole ilmoitettu, mutta käsitykseni on se, että se on 2. Persoonallisuuden säde on 3. Seitsemäinen rakenne hallitsee kaikilla tasoilla. Aurinkokuntaan kuuluu seitsemän keskusta/ planeettalogosta. Planeettalogoksella on seitsemän planeettaketjua; kts. Kaaviot II, V,VI, VII ja XII. Ihmisellä on seitsemän prinsiippiä ja tsakraa. Kosmisella keskuksella, Parabrahmanilla, on 7 aurinkokuntaa. Okkultinen lause on: Kuten ylhäällä, niin myös alhaalla.

3 IHMISEN SÄDEKARTTA Säteet vaikuttavat siis myös ihmiseen/ mikrokosmokseen. Ihmisen ns. sädekartta on seuraava: Monadinen säde:... On yksi kolmesta pääsäteestä. Ei muutu ilmeisesti inkarnaatioiden välillä. Sielunsäde:... Vaihtuu ihmisen kehittyessä henkisesti. Persoonallisuuden säde:... Vaihtuu inkarnaatioiden välillä. Mentaalin säde:... Astraalin säde... Fyysinen säde... Esimerkkejä: Esimerkeistä jätetty monadinen säde pois: - Brahms: Fransiskus Assisilainen: Rubens: Leonardo da Vinci: Bach: Apollonius Tyanalainen: Archmedes: Alice A. Bailey: Roger Bacon: H.P. Blavastky: William Blake: Sidhatha Gautama: Leonid Brezhnev: Martin Luther: Adolf Hitler: Immanuel Kant: Mao Tse-Tung: Karl Marx: Metternich: Magdalan Maria: Jeesus Nasaretilainen: Maria Jeesuksen äiti: W.A.Mozart: D. Sostakovich:

4 - Rudolph Stainer: Stalin: Richard Wagner: Marilyn Monroe: Mohammed: Persoonallisuuden säde vaihtelee eri inkarnaatioissa, kunnes ihminen hioutuu ns. elämän koulussa. - Henkisen ihmisen sielunsäde vaikuttaa ihmiseen enemmän kuin persoonallisuuden säde. - Materialistisen ihmisen persoonallisuuden säde vaikuttaa häneen enemmän kuin sielun säde. - Esoteerisesti tarkoitus on, että ihminen yhdistää alemman minänsä ylempää sieluun. - Säteet vaikuttavat ihmisiin tsakrojen kautta seuraavasti: SÄTEET TSAKRAT RAUHANEN KEHON OSA PLANEETTA: 1.S. Kruunu Käpyrauhanen Aivot Vulkanus/ Pluto 2.S. Sydän Kateenkorva Sydän Jupiter/ Aurinko 3.S. Kurkku Kilpirauhanen Keuhkot Saturnus/ Maa 4.S. Perus Häntäluun alaosa Selkäranka Merkurius/Kuu 5.S. Otsa Aivolisäke Silmät/ Korvat Venus 6.S. Napa HaimaVatsa/ Maksa Neptunus/Mars 7.S. Perna Munasarjat, Sukupuolielimet Uranus 1.SÄDE: TAHDON JA VOIMAN SÄDE. Kyseessä on pioneerin säde. Tunkeutuessaan eteenpäin tämä punainen säde hajottaa vanhoja rakenteita tehden tilaa uudelle. Se on hyvin tuhoisa säde ilman rakkautta (säde 2). Se on dynaaminen säde, jota soturityyppi edustaa. Ensimmäinen säde esiintyy usein kriisien aikana, jolloin luodaan uutta. Tämän säteen hallitsemilla ihmisillä on taipumus kyllästyä nopeasti ja he eivät pidä yksityiskohdista. He ovat makrotason ihmisiä. He ovat suurten linjojen miehiä ja naisia. Esimerkkeinä tällaisista ihmistä ovat esim. Aleksanteri Suuri, Mao Tse-tung, Indira Gandhi, Tito, Wagner, Nietzche Hyveinä on vahvuus, rohkeus, järkkymättömyys, lujuus, tahdonvoima, päämäärätietoisuus, visiokyky Heikkouksina on Ylpeys, kunnianhimo, kovuus, ylimielisyys, jääräpäisyys, halu hallita muita, viha.. Hankittavia hyveitä on: Hellyys, nöyryys, sympatia, empatia, kärsivällisyys, suvaitsevaisuus. Tämän säteen arkkityyppeinä olivat Herkules ja Poimandres, joka varasti tulen jumalilta. Kulttuureista ja filosofioista tämän säteen vaikutuspiirissä ovat olleet Vanha Testamentin juutalaisuus, antiikin Rooma, zenbuddhismi ja Vedanta-filosofia. Wagnerin Valkyyrioitten ratsastus tulkitsee musiikillisesti 1. säteen energiaa. 1.säde on luomisen säde. Se hallitsee elämää ja kuolemaa. Se tuhoaa muodot ja vanhentuneet järjestelmät. Se uudistaa. Usein suuria valtiomiehiä kuten Bismark, Paasikivi, Charles DeGaulle ja Churchill inspiroi 1. säde, joka auttoi häntä muutostyössä. 1.säde edustaa Jumalaista suunnitelmaa.

5 Sähkö ja valo saavat voimansa 1. säteestä. Ensimmäinen säde hallitsee vihkimyksen polkua siinä missä 6. säde kokelaan ja 2. säde oppilaan polkua. Suuressa Valkoisessa Veljeskunnassa mestari El Morya on 1. säteen mestari. Enkelihierarkiassa arkkienkelinä on Mikael. Kun ihminen alkaa ymmärtää Jumalaista Tahtoa 1. säde alkaa vaikuttamaan niin, että ihminen myös alkaa ilmentää tätä (Jumalaista Tahtoa). 2.SÄDE: RAKKAUS-VIISAUDEN SÄDE. Suuret henkiset opettajat löytyvät usein tästä 2. sinisestä säteestä. Kristus-energia edustaa 2. sädettä. Tahdikkuus ja harkinta ovat 2. säteen ihmisille ominaisia ja tietysti rakkaus. He ovat erinomaisia diplomaatteja ja opettajia. Esimerkkejä tällaisista ihmisistä ovat esim. Buddha, Erasmus Rotterdamilainen, faarao Ekhnaton, Albert Schweitser.. Hyveinä on tyyneys, kärsivällisyys, uskollisuus, rakkaus, kirkas äly, intuitio, viisaus.. Heikkouksina: Yliomistautuminen, itsekkyys, epäloogisuus. Ihmisten enemmistö edustaa 2. ja 3. sädettä. Heidän tehtävänä on muuttaa tiedon säde (5) viisaudeksi. Toisen säteen persoonallisuudet ovat rakastavia, sallivia, huomaavaisia, ystävällisiä ja vastuuntuntoisia. 2. säde liittyy ihmisten välisiin suhteisiin ja veljesrakkauteen. Wagnerin Trista ja Isolde oopperan loppuhuipentuma kuvaa musiikin keinoin 2. säteen energiaa. Toisen säteen mestari Suuressa Valkoisessa Veljeskunnassa on Kuthumi. Säteen arkkienkeli on Jofiel. 3.SÄDE ELI AKTIIVINEN LUOVA ÄLY. Kolmos säteen ihmisellä on kehittynyt mielikuvitus, jonka avulla hän kykenee tajuamaan totuuden ytimen. Hän voi olla uneksija tai teoreetikko, jonka henkiset kyvyt ja varovaisuus auttavat häntä näkemään asiat monelta eri kulmalta. Hän tarvitsee usein avukseen käytännön ihmisen toteuttamaan ideoitaan. Hän menestyy liike-elämässä siten esim. juutalaisiin tämä säde vaikuttaa voimakkaasti. Tämän säteen ihmiset kiinnittävät kaiken huomionsa siihen mihinkä uskovat ja joka on heidän projektinsa. Se saattat lyödä laimin kaiken muun. Kolmannen säteen ihminen toimii usein Jumalaisten energioiden kanavana. He ovatkin usein parantajia. Hän voi olla myös valkoinen maagikko, jonka kautta valo loistaa. Kolmannen säteen ihmistä voidaan kuvata sinnikkääksi ja filosofiseksi. Tämän säteen tyypillisimpiä edustajia ovat olleet kardinaali Richelieu, Kungfutse, Bertrand Russell.. Hyveinä on laajat näkemykset abstraktisista kysymyksistä, rehellisyys, kirkas äly, keskittymiskyky Heikkouksina: Älyllinen ylpeys, kylmyys, eristäytyminen, epätarkkuus, jääräpäisyys, poissaolevuus, laiskuus.. Hankittavia hyveitä: Sympatia, suvaitsevaisuus, täsmällisyys, tervejärkisyys.. Kolmannen säteen mestari on Paul Venetsialainen. Arkkienkeli on Chamuel.

6 4.SÄDE ELI KONFLIKTIN KAUTTA HARMONIAAN, KAUNEUS JA TAIDE. Neljäs säde voimistaa harmoniaa ja luo kauneutta. Tämä tapahtuu konfliktin kautta. Tämä säde työskentelee harmonisoidakseen asioita ja virtauksia, jotka virtaavat syiden maailmasta. 4. säde on jalostaja, joka luo täydellisiä muotoja. Neljäs säde hallitsee 4. luomakuntaa eli ihmistuntaa. Se omalta osaltaan aktivoi ihmiskunnan läksyä, joka on veljesrakkauden läksy. Tämä rakkaus liittyy tunteeseen jalostaen sitä. Säteen arkkityyppeinä voidaan pitää Ofreusta. Säde vaatii tasapainoa, muuten se voi riistäytyä käsistä kuten esim. Vincent van Goghin ja Pablo Picasson tapauksessa. Neljäs säde on taiteen ja suurten taiteilijoitten säde. Esimerkkeinä tästä ovat sellaiset ihmiset kuten Ludvig van Beethoven, Amadeus Mozart, Herman Hesse. Neljännen säteen ihmiset rakastavat värejä. Musiikissa 4. säteen sielut mieltyvät melodisiin teemoihin. Kirjallisuudessa ja runoudessa 4. säteen ihmiset tuottavat ja lukevat runsasta ja rikasta tekstiä. Hyveinä on sympatia, anteliaisuus, omistautuminen, voimakas kiintymys.. Heikkouksina: Itsekkyys, huolestuneisuus, voimakkaat intohimot, laiskuus, itsekurin puute, liioitteleminen.. Hankittavat hyveet: Tyyneys, itseluottamus, itsehillintä, puhtaus, tarkkuus, mentaalinen ja moraalinen tasapaino.. Neljännen säteen kausia historiassa edustaa renessanssi ja klassinen Kreikka. Säteen mestari on Seraphis Bey. Arkkienkkeli on Gabriel. 5.SÄDE ELI KONKREETTISEN TIEDON SÄDE JA TIEDE. Viides säde on mentaalin säde. Se on suurten tiedemiesten ja teknisen insinööritaidon omaavien ihmisten säde. Esimerkkeidä tällaisesta ovat esim. Robert Oppenheimer, Wilhelm von Rötgen, Pascal, Pasteur, Leibniz, Descartes, Arkhimedes, Henry Ford.. Säteen arkkityyppi on Hermes Trisgemistus eli egyptiläinen Thot-jumala. Hyveinä on tarkkuus, oikeudenmukaisuus, kestävyys, tervejärkisyys, suoraselkäisyys, riippumattomuus, kirkas äly, totuudenmukaisuus.. Heikkouksina on kova kritiikki, kapea-alaisuus, ylimielisyys, anteeksiantamattomuus, sympatian puute, taipumus eristäytyä.. Hankittavia hyveitä: Omistautuminen, kunnioitus, sympatia, rakkaus, laajakatseisuus. Viidennen säteen mestari Hilarion ja arkkienkeli on Rafael. A.A.B. kirjoittaa Esoteerinen Psykologia I-kirjassaan: Ihmiskuntaa elähyttävän olennon sielunsäde on 4. säde ja persoonallisuuden säde on 5. säde, konkreettisen tiedon tai tieteen säde. Ristiriidan kautta harmoniaan ja kyky saavuttaa tietoa nämä ovat ne kaksi sädettä, jotka läpäisevät ihmiskunnan ja ajavat sitä eteenpäin kohti sen jumalaista kohtaloaan. 6.SÄDE, ABSTRAKTI IDEALISMI JA OMISTAUTUMINEN. Tämän säteen edustajat ovat mystikoita, uskonnollisia ajattelijoita ja uudistajia kuten Tuomas Akvinolainen, Martti Luther, kirkkoisä Augustinus, mestari Eckhart.. ja monet Raamatus henkilöt kuten Mooses, Maria Jeesuksen äiti, Magdalan Maria, Luukas ja muut opetuslapset. Jeesus Nasaretilaisella oli 6. säde sielun säteenä ja 1. säde persoonallisuuden säteenä. Sielun säteenä on ollut 6 myös Kolumbuksella (St. Germain), Schopenhauerilla ja Immanuel Kantilla.

7 Kuudes säde voimistaa omistautumista ja uhrautumista. Monien mystikoiden synnintunto on 6. säteen vaikutusta. Fransiskus Assisilaisen sädekartta oli: ! Säteillä 2 ja 6 on läheinen yhteys. Se viittaa rakkauteen, empatiaan ja sympatiaan. Hyveinä on omistautuminen, antaumus, rakkaus, hellyys, intuitio, lojaalisuus, kunnioitus, idealismi, sympatia. Heikkouksina: Itsekäs ja mustasukkainen rakkaus, määräävyys, puolueellisuus, itsepetos, taikauskoisuus, ennakkoluuloisuus, suuttumus, väkivalta, epäluuloisuus, fanaattisuus. Hankittavia hyveitä ovat voima, puhtaus, totuudellisuus, suvaitsevaisuus, tyyneys, tasapainoisuus, tervejärkisyys.. Kuudennen säteen mestari on mestari Jeesus (Nada) ja arkkienkeli on Uriel. 7.SÄDE ELI SEREMONIALLINEN MAGIA JA RITUAALIT. Seitsemännen säteen tehtävä on suhteuttaa elämä ja muoto, sisäinen ja ulkoinen todellisuus toisiinsa. Sen vaikutus näkyy mysteeriolaitoksissa ja liikkeissä kuten vapaamuurarius. Säteen myyttinen hahmo on Osiris. Seitsemännen säteen edustajia ovat olleet Roger ja Francis Bacon, Pablo Picasso, Nicolas Roerich, C.W. Leadbeater, Annie Bessant.. Hyveinä on voima, kestävyys, rohkeus, sydämellisyys, tunnollisuus, luovuus, itsenäisyys, organisointikyky.. Heikkouksina on muodollisuus, ahdasmielisyys, kapea-alaisuus, heikko arvostelukyky, ylimielisyys, rutiinin korostaminen.. Hankittavat hyveet: Ykseyden oivaltaminen, laaja-alaisuus, suvaitsevaisuus, nöyryys, lempeys, rakkaus Seitsemännen säteen mestarina on ollut St. Germain, mutta hän on nyt siirtynyt Mahachonaksi eli sivilisaation herraksi eli 3. säde-energiavirtauksen johtajaksi. Kuka on tullut hänen paikalleen sitä ei vielä tiedetä. Arkkienkeli on Zadkiel. Seitsemättä sädettä pidetään alkavan kehityskauden eli vesimieskauden säteen. SÄTEET JA TASOT: TASO: 1. JUMALAINEN TASO 2. MONADINEN TASO 3. HENKINEN TASO/ ATMA 4. INTUITIO 5. MENTALINEN TASO 6. ASTRAALINEN TASO 7. FYYSINEN TASO

8 KOLMEN PÄÄSÄTEEN VAIKUTUKSET: SÄDE 1 SÄDE 2 SÄDE 3: ISÄ POIKA PYHÄ HENKI SHIVA VISHNU BRAHMA SHAMBALLA HIERARKIA IHMISKUNTA HENKI SIELU AINE MONADI SIELU PERSOONALLISUUS MENTAALI ASTRAALI FYYSINEN TASO ELÄMÄ LAATU MUOTO MASKULIINI FEMINIINI ANDROGYYNI TAHTO TIETO ÄLYKKYYS PÄÄ SYDÄN KURKKU VULKANUS JUPITER SATURNUS PLUTO AURINKO MAA SUURI KARHU SIRIUS SEULASET SÄTEET JA LUONNONVALTAKUNNAT: LUONNON VALTAKUNTA...SÄDE/ILMAUS KIVIKUNTA... 1/VOIMA,... 7/RADIOAKTIIVISUUS KASVIKUNAT... 2/MAGNEETTISUUS... 4/KAUNEUS/ HARMONIA... 5/YLÖSPÄIN PYRKIVÄ VOIMA ELÄINKUNTA... 3/VAISTO... 6/OMISTAUTUMINEN IHMISKUNTA... 4/KOKEMUS/ KASVU... 5/TIETO SÄTEET JA MINERAALIT: SÄDE JALOKIVI KORVAAVA MINERAALI: TIMANTTI... VUORIKRISTALLI SAFIIRI... LASUURIKIVI/ SOALIITTI SMARAGDI... AKVAMARIINI/ JADO/MEKANIITTI JASPIS... AKAATTI/ SERPENTIINI/KALSEDONI TOPAASI... KELTAINEN KVARTSI/STEALIITTI RUBIINI... TURMALIINI/ GRANAATTI/KATNEOLI AMETISTI... PORTYYLI

9 KANSAKUNNAT JA SÄTEET: MAA... PERS.SÄDE/SIELU SÄDE MOTTO: INTIA... 4/1.... Minä kätken valon. KIINA... 3/1.... Minä osoitan tien. JAPANI... 4/6.... KOREA... 4/6.... SAKSA... 1/4.... Minä suojelen. RANSKA... 3/5.... Minä vapautan valon. ENGLANTI... 1/2.... Minä palvelen. ITALIA... 4/6.... Minä raivaan polut. ESPANJA... 7/6.... Minä hälvennän pilvet. BELGIA... 7/5.... HOLLANTI... 7/5.... ITÄVALTA... 5/4.... Minä palvelen valaistua tietä. SUOMI... 2/3.... RUOTSI... 2/3.... NORJA... 4/2.... TANSKA.... 2/3... U.S.A... 6/2.... Minä valaisen polun. VENÄJÄ... 6/7.... Minä yhdistän kaksi tietä. AFRIKKA... 7/6.... AASIA... 4/6.... EUROOPPA... 3/4.... SKANDINAVIA... 2/3.... SÄTEET, VIHKIMYKSET, TSAKRAT JA PLANEETAT: VIHKIMYS: SÄDE TSAKRA PLANEETTA: 1. SYNTYMÄ PERNA...VULKANUS/ PLUTO 2. KASTE NAPA...NEPTUNUS/ VENUS/ JUPITER 3. KIRKASTUS OTSA...MARS/ KUU 4. LUOPUMINEN SYDÄN...MERKURIUS/ SATURNUS 5. ILMESTYS PERUS...URANUS/ JUPITER 6. PÄÄTÖS KURKKU YLÖSNOUSEMUS KRUUNU...

10 8. SIIRTYMINEN HIERARKIA KIELTÄYMYS SHAMBALLA... SÄTEET, PLANEETAT JA ELÄINRADAN MERKIT: SÄDE PLANEETTA PLANEETTA ELÄINRADAN MERKKI: (PYHÄ) (EI PYHÄ) VULKANUS...PLUTO... OINAS JUPITER...AURINKO... NEITSYT SATUNUS...MAA... RAPU MERKURIUS...KUU... SKORPIONI VENUS... LEIJONA NEPTUNUS...MARS... JOUSIMIES URANUS... KAURIS SÄTEET JA AISTIT: AISTI:... SÄDE: KUULO TUNTO NÄKÖ MAKU HAJU TAJU INTUITIO...2. SÄTEET JA VÄRIT: SÄDE: VÄRI: PUNAINEN 2... SININEN 3... KELTAINEN 4... ORANSSI 5... VIHREÄ 6... VIOLETTI 7... INDIGO

Pekka Ervastin avauspuhe Ruusu-Ristin vuosikokouksessa 1934

Pekka Ervastin avauspuhe Ruusu-Ristin vuosikokouksessa 1934 Pekka Ervastin avauspuhe Ruusu-Ristin vuosikokouksessa 1934 Lausun teidät kaikki tervetulleiksi Ruusu-Ristin vuosikokoukseen. Olemme nyt saapuneet kaikki viettämään neljättätoista vuosikokousta ja toinen

Lisätiedot

Ihmisen chakrajärjestelmä

Ihmisen chakrajärjestelmä Ihmisen chakrajärjestelmä Aivan ulommaisena meitä ympäröi aura. Se toimii suojaavana kerroksena ihmisen ja maailman välissä. Aurassa on neljä kerrosta, neljä energiakehoamme fyysisen kehomme ympärillä;

Lisätiedot

VIHKIMYKSEN POLKU. Vihkimyskäsite on noussut viime aikoina yleiseen tietoisuuteen

VIHKIMYKSEN POLKU. Vihkimyskäsite on noussut viime aikoina yleiseen tietoisuuteen 1 VIHKIMYKSEN POLKU Vihkimyskäsite on noussut viime aikoina yleiseen tietoisuuteen mm. sen johdosta, että tämä henkinen kehitysprosessi on yleistynyt aikakausien vaihtuessa kalojen kaudesta vesimieskauteen-

Lisätiedot

Minua opastaa vapaa tahto! Minua tasapainottaa tunneälykkyys. Luomisvoimani ovat yllätys ja mielenselkeys.

Minua opastaa vapaa tahto! Minua tasapainottaa tunneälykkyys. Luomisvoimani ovat yllätys ja mielenselkeys. Päivä 67 3.8 Sininen Lunaarinen Käsi Mistä pitää kiinni kaksin käsin ja mistä irrottaa ote? Haasteen lunaarinen sointu tarjoilee valintoja ja vastakohtia. On aika valita niin että oma voima saa virrata

Lisätiedot

Kultaisia sanoja. (Uusi Aika 1901, N:o 2, Tammikuun 12 p )

Kultaisia sanoja. (Uusi Aika 1901, N:o 2, Tammikuun 12 p ) Kuta enemmän tiedät ja kuta paremmin ymmärrät, sitä ankarammin sinua tuomitaan, jollei elämäsi ole yhtä pyhä kuin tietosi on laaja. Tuomas Kempiläinen. Vaikka maailma tuhansine ilmiöineen vetää ihmisen

Lisätiedot

Kristinusko (AR) Kristinuskon historia. Kristinuskon syntymä

Kristinusko (AR) Kristinuskon historia. Kristinuskon syntymä Kristinusko (AR) Kristinuskon historia Kristinuskon syntymä Juutalaisuudessa oli kauan jo odotettu, että maan päälle syntyy Messias, joka pelastaa maailman. Neitsyt Maria synnytti pojan Jeesus Nasaretilaisen,

Lisätiedot

Valkoisen Veljeskunnan toimesta tapahtunut ja yhä tapahtuva ihmiskunnan kasvatustyö on uskontojen avulla suoritettavaa valistustyötä.

Valkoisen Veljeskunnan toimesta tapahtunut ja yhä tapahtuva ihmiskunnan kasvatustyö on uskontojen avulla suoritettavaa valistustyötä. Valkoisen Veljeskunnan toimesta tapahtunut ja yhä tapahtuva ihmiskunnan kasvatustyö on uskontojen avulla suoritettavaa valistustyötä. Veljeskunta lähettää keskuudestaan viisaan ihmisen, joka julistuksellaan

Lisätiedot

PERKELE KIUSAA JEESUSTA

PERKELE KIUSAA JEESUSTA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) PERKELE KIUSAA JEESUSTA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Erämaassa b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Esoteerinen Astrologia 8

Esoteerinen Astrologia 8 Esoteerinen Astrologia 8 SKORPIONI 1 Warrior am I and from the battle I emerge triumphant. Minä soturi olen ja taistelusta minä tulen esiin voittoisana. Säde: Kolmio: Väri: Risti: Elementti: R4 (R6+R1)

Lisätiedot

Kirkko vuosi alkaa ensimmäisestä adventista Adventin väri on valkoinen. Se kuvaa iloa ja puhtautta

Kirkko vuosi alkaa ensimmäisestä adventista Adventin väri on valkoinen. Se kuvaa iloa ja puhtautta Kirkkovuoden juhlat Kirkko vuosi alkaa ensimmäisestä adventista Adventin väri on valkoinen. Se kuvaa iloa ja puhtautta Adventin jälkeen seuraava juhla on Suomen itsenäisyyspäivä 6.12$ Kirkossa rukoillaan

Lisätiedot

II Elämän tarkoituksettomuuskokemuksen taustaa

II Elämän tarkoituksettomuuskokemuksen taustaa Sisältö Alkusanat... 11 I Sattuma vai tarkoitus? Elämä on mutta mitä?... 17 Kirjan rakenne ja lukuohje.... 23 Kaksi uudistamisen ja itsekasvatuksen tapaa... 28 Sydämen ajattelu... 31 II Elämän tarkoituksettomuuskokemuksen

Lisätiedot

Minua opastaa sydämeni ääni. Tasapainoa luo kykyni jakaa sisäinen tietoni. Luomisvoimani ovat herkät aistimukset ja elämän ilo.

Minua opastaa sydämeni ääni. Tasapainoa luo kykyni jakaa sisäinen tietoni. Luomisvoimani ovat herkät aistimukset ja elämän ilo. Päivä 74 29.9 Valkoinen Solaarinen Taikuri Solaarinen sointu tuo päivään tekemisen meininkiä mutta tekeminen saattaa tapahtua enemmän omassa sisäisessä maailmassa, oman pään sisäisissä ajatelmissa. Hiljaisena

Lisätiedot

Hyvä Sisärengaslainen,

Hyvä Sisärengaslainen, Lisää 1. Joh 3:sta? http://www.sley.fi/luennot/raamattu/ UT/Johanneksen_kirjeet/1Joh03EK.h tm Hyvä Sisärengaslainen, 1. Johanneksen kirjeen kolmas luku puhuu Jumalan lahjasta, mutta myös hänen pyhästä

Lisätiedot

JEESUS KRISTUS JA SOTA

JEESUS KRISTUS JA SOTA JEESUS KRISTUS JA SOTA RR huhtikuu 1970 nro 4 Muutamat Teosofisen Seuran jäsenet moittivat minua siitä, etten enää ole sama harras T. S:n presidentin kannattaja kuin ennen. Ennen oli Mrs. Besant korkein

Lisätiedot

Sivistyksessä Suomen tulevaisuus. KOULUTUS 2030 Pitkän aikavälin kehittämistarpeet ja tavoitteet Opetusministeri Henna Virkkunen

Sivistyksessä Suomen tulevaisuus. KOULUTUS 2030 Pitkän aikavälin kehittämistarpeet ja tavoitteet Opetusministeri Henna Virkkunen Sivistyksessä Suomen tulevaisuus KOULUTUS 2030 Pitkän aikavälin kehittämistarpeet ja tavoitteet Opetusministeri Henna Virkkunen Millaisia tietoja ja taitoja tulevaisuudessa tarvitaan? Tulevaisuuden tietojen

Lisätiedot

Yrityselämän kansainvälisyystaidot - mitä tulevilta ammattilaisilta odotetaan? Piia Alvesalo Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Yrityselämän kansainvälisyystaidot - mitä tulevilta ammattilaisilta odotetaan? Piia Alvesalo Elinkeinoelämän keskusliitto EK Lisää tähän otsikko Yrityselämän kansainvälisyystaidot - mitä tulevilta ammattilaisilta odotetaan? 7.10.09 Piia Alvesalo Elinkeinoelämän keskusliitto EK www.ek.fi Ketä Elinkeinoelämän keskusliitto EK edustaa?

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Planeetan määritelmä

Planeetan määritelmä Planeetta on suurimassainen tähteä kiertävä kappale, joka on painovoimansa vaikutuksen vuoksi lähes pallon muotoinen ja on tyhjentänyt ympäristönsä planetesimaalista. Sana planeetta tulee muinaiskreikan

Lisätiedot

Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari nro 7

Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari nro 7 1 Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari nro 7 VIHKIMYKSET Jatkoa Kappaleeseen II (s. 14-18) Vihkimyksen (tapahtuma)paikka ja sen vaikutus Vihkimyksen seremonia tapahtuu mentaalitason kolmella korkeammalla

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Pekka Ervastin esitelmä 1/

Pekka Ervastin esitelmä 1/ Mitä on usko? Pekka Ervastin esitelmä 1/10 1916 Te muistatte ja tiedätte kaikki, kuinka tässä protestanttisessa kirkossa pidetään uskoa ja elämää uskossa ainoana oikeana kristillisyytenä, ja kulmakivenä

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Sielun tie. Syntymä Kehittyminen Siirtyminen Jälleensyntyminen

Sielun tie. Syntymä Kehittyminen Siirtyminen Jälleensyntyminen Sielun tie Syntymä Kehittyminen Siirtyminen Jälleensyntyminen Gnostilaiset uskovat, että ihmisen sielu on osa jumalallista henkeä, joka ihmisen kuoltua palaa takaisin Jumalan yhteyteen Ihminen Ruumis Henki

Lisätiedot

Äidinkielen ja kirjallisuuden syventävä kurssi

Äidinkielen ja kirjallisuuden syventävä kurssi Äidinkielen ja kirjallisuuden syventävä kurssi Kurssilla monipuolistetaan ja syvennetään äidinkielen oppimista. Oppilaat pääsevät valitsemaan itseään kiinnostavia aiheita, esimerkiksi ilmaisutaitoa/draamaa,

Lisätiedot

Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna

Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna 2016-2017 Piirros Mika Kolehmainen Aseman koulun valinnaisuudesta info-tilaisuus 4.-5. lkn huoltajille ja oppilaille 6.4 klo 18 valinnat tehdään huoltajan WILMAssa

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

1. Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan. Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C

1. Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan. Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C C E F G C Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan C G C G Kuinka kauniisti kaiken teki

Lisätiedot

Hyvä Sisärengaslainen,

Hyvä Sisärengaslainen, Hyvä Sisärengaslainen, Tervetuloa SLEY:n nuorisotyön sisärenkaan raamattukouluun! Tämän kevään kuluessa käymme läpi Johanneksen evankeliumin lyhyissä jaksoissa. Voit lähettää kysymyksiä, palautetta, esirukousaiheita

Lisätiedot

Hengen miekka: Jumalan Sana rukouksin. Rukouskoulu jakso

Hengen miekka: Jumalan Sana rukouksin. Rukouskoulu jakso Hengen miekka: Jumalan Sana rukouksin Rukouskoulu 2014 2. jakso Mitä rukous on Ylösnousemuksen voima On Kristus ylösnoussut Hän elää minussa Kristus meissä, kirkkauden toivo Herätetyt yhdessä Hänen kanssaan,

Lisätiedot

Millainen on Sinun Jumalasi?

Millainen on Sinun Jumalasi? Millainen on Sinun Jumalasi? Mielikuvat ja todellisuus Mikko Summala 12.01.2014 Johdanto Vuoden vaihde ja uuden vuoden alku on aina hyvää aikaa katsoa tarkemmin elämäämme, arvoida kulunutta vuotta sekä

Lisätiedot

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Jerikon kaupungin lähellä. Jeriko on Juudeassa oleva kaupunki

Lisätiedot

Pohjolan Valon MysteeriKoulu. Kommentaari nro 18 VIHKIMYKSET. KAPPALE VII jatkoa. ( s. 61-63) KOKELAAN (KOETUKSEN) POLKU

Pohjolan Valon MysteeriKoulu. Kommentaari nro 18 VIHKIMYKSET. KAPPALE VII jatkoa. ( s. 61-63) KOKELAAN (KOETUKSEN) POLKU 1 Pohjolan Valon MysteeriKoulu Kommentaari nro 18 VIHKIMYKSET KAPPALE VII jatkoa ( s. 61-63) KOKELAAN (KOETUKSEN) POLKU./.. Kun ihminen on Kokelaan Polulla, hänet opetetaan pääasiallisesti tuntemaan itsensä,

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Sisällysluettelo ENSIMMÄINEN OSA. Alkusyyt. Luku I Jumala... 85. Luku II Maailmankaikkeuden yleiset alkutekijät... 93. Luku III Luominen...

Sisällysluettelo ENSIMMÄINEN OSA. Alkusyyt. Luku I Jumala... 85. Luku II Maailmankaikkeuden yleiset alkutekijät... 93. Luku III Luominen... Sisällysluettelo Termistö ja viitteet...13 Biografia - Allan Kardec...21 Johdanto spiritistisen opin opiskeluun...31 Esipuhe...79 ENSIMMÄINEN OSA Alkusyyt Luku I Jumala... 85 Jumala ja äärettömyys...85

Lisätiedot

Fysiikan historia Luento 2

Fysiikan historia Luento 2 Fysiikan historia Luento 2 Ibn al- Haytham (Alhazen), ensimmäinen tiedemies Keskiajan tiede Kiinnostus =iloso=iaa ja luonnontiedettä kohtaan alkoi laantua Rooman vallan kasvaessa Osa vanhasta tiedosta

Lisätiedot

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939 RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen Rinnetie 10 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.muukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Raamatunkäännös: KR 1933/38 JÄSENNYS

Lisätiedot

Tiibetiläiset tietoisen unen harjoitukset

Tiibetiläiset tietoisen unen harjoitukset Tiibetiläiset tietoisen unen harjoitukset Unijoogakurssi 12.2.2008 Olli Erjanti, FM 12.2.2008 Unijooga (c) Olli Erjanti 2008 1 Tiibetiläinen unijooga "Tarkastele unikokemustasi huomataksesi oletko todella

Lisätiedot

Pekka Ervastin esitelmä 3/

Pekka Ervastin esitelmä 3/ Totuus vaiko rakkaus? Pekka Ervastin esitelmä 3/10 1915 Kristinuskossa puhutaan rakkaudesta Jumalaan, ja Jumalan rakkaudesta maailmaa ja meitä ihmisiä kohtaan. Vaikka muissakin uskonnoissa puhutaan Jumalan

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 4/2016 30.6.2016 Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain *) Pl. henkilöautojen

Lisätiedot

HYVÄ ELÄMÄ KAIKILLE! UUSI AIKA ON TIE ETEENPÄIN

HYVÄ ELÄMÄ KAIKILLE! UUSI AIKA ON TIE ETEENPÄIN UUSI AIKA ON TIE ETEENPÄIN Nykyinen kapitalistinen taloudellinen ja poliittinen järjestelmämme ei ole enää kestävällä pohjalla Se on ajamassa meidät kohti taloudellista ja sosiaalista kaaosta sekä ekologista

Lisätiedot

Esimerkkejä Euroopasta. Koonnut (2012): Tutkija Anneli Miettinen

Esimerkkejä Euroopasta. Koonnut (2012): Tutkija Anneli Miettinen Esimerkkejä Euroopasta Koonnut (2012): Tutkija Anneli Miettinen Ruotsi Tanska Slovenia Liettua Hollanti Itävalta Latvia Portugali Ranska Kypros SUOMI Belgia Saksa Bulgaria Viro Puola Luxembourg Tsekin

Lisätiedot

Jälleensyntyminen, karma ja täydellisyys. Pekka Ervastin looshipuhe Tampereella

Jälleensyntyminen, karma ja täydellisyys. Pekka Ervastin looshipuhe Tampereella Jälleensyntyminen, karma ja täydellisyys Pekka Ervastin looshipuhe Tampereella 28. 3. 1910 Ihmisen päämäärä on tulla täydelliseksi. Meillä jokaisella on jonkinlainen käsitys täydellisestä ihmisestä, ihmisestä,

Lisätiedot

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen ELÄMÄN HALLINTA & HYVÄ ARKI ITSEVARMA URHEILIJA MYÖNTEINEN ASENNE MOTIVAATIO & TAVOITTEEN ASETTAMINEN Myönteinen asenne Pidä hyvää huolta sisäisestä lapsestasi,

Lisätiedot

ETNIMU-projektin, aivoterveyttä edistävän kurssin 5.osa. Aistit.

ETNIMU-projektin, aivoterveyttä edistävän kurssin 5.osa. Aistit. ETNIMU-projektin, aivoterveyttä edistävän kurssin 5.osa Aistit. Aistien maailma Ympäristön havainnointi tapahtuu aistien välityksellä. Tarkkailemme aistien avulla jatkuvasti enemmän tai vähemmän tietoisesti

Lisätiedot

Lihan teot ja Hengen hedelmät

Lihan teot ja Hengen hedelmät Lihan teot ja Hengen hedelmät 18.10.2009 19.Lihan aikaansaannokset ovat selvästi nähtävissä. Niitä ovat siveettömyys, saastaisuus, irstaus, 20.epäjumalien palveleminen, noituus, vihamielisyys, riidat,

Lisätiedot

SISÄLLYS 11 ALKUSANAT 13 I AAMU, JOKA MUUTTI KAIKEN 15 II EHTYMÄTÖN ENERGIA

SISÄLLYS 11 ALKUSANAT 13 I AAMU, JOKA MUUTTI KAIKEN 15 II EHTYMÄTÖN ENERGIA SISÄLLYS 11 ALKUSANAT 13 I AAMU, JOKA MUUTTI KAIKEN 15 II EHTYMÄTÖN ENERGIA 18 Onko energisoinnista jotain hyötyäkin? 20 Tahdonvoima on avain ehtymättömään energia-arkkuun 21 Harjoitus 23 Sinkkuelämää

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Prinssistä paimeneksi

Nettiraamattu lapsille. Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Jeesus Kristus ja ikuinen evankeliumi, oppilaan lukutehtävät

Jeesus Kristus ja ikuinen evankeliumi, oppilaan lukutehtävät Jeesus Kristus ja ikuinen evankeliumi, oppilaan lukutehtävät Uskonto 250 Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko Suomi Mielipiteet ja oikaisut ovat tervetulleita. Lähetä ne sekä huomaamasi

Lisätiedot

Kokemusasiantuntija mielenterveys- ja päihdepalveluja uudistamassa

Kokemusasiantuntija mielenterveys- ja päihdepalveluja uudistamassa Kokemusasiantuntija mielenterveys- ja päihdepalveluja uudistamassa 13.02.2013 Helsinki Kristian Wahlbeck Kehitysjohtaja kristian.wahlbeck@mielenterveysseura.fi 13.2.2013 Kokemusasiantuntija palvelujen

Lisätiedot

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa 1 opettaja- Isak Penzev 21.0.3.2013 Jatkamme Johanneksen kirjeen tutkimista. Tämä oppitunti kuuluu opetussarjaan, jossa me tutkimme Uutta testamenttia. Kun me tutkimme

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot

Miten voin itse vaikuttaa työhyvinvointiin? Päivi Rautio

Miten voin itse vaikuttaa työhyvinvointiin? Päivi Rautio Miten voin itse vaikuttaa työhyvinvointiin? Päivi Rautio 8.10.2010 ARVOT JA IHANTEET Mikä on minun mielestäni itseni arvo? TUNNE-ELÄMÄN TARPEET Ihmisellä on kaksi tunne-elämän perustarvetta rakastaa ja

Lisätiedot

Stressinhallintaa itsensä johtamisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin avulla Anne Karilahti

Stressinhallintaa itsensä johtamisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin avulla Anne Karilahti Stressinhallintaa itsensä johtamisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin avulla Anne Karilahti Valmennuksen sisältö Mitä stressi on? Mielen ja tunteiden johtaminen Itsensä johtaminen stressin hallinnan työkaluna

Lisätiedot

2. Teologia ja tiede. Tiede ja uskonto

2. Teologia ja tiede. Tiede ja uskonto 2. Teologia ja tiede akateeminen ja kirkollinen teologia perinteinen teologia esim. Augustinus, Luther yliopistot kristillisten hallitsijoiden palveluksessa 13 Tiede ja uskonto uskonto tieteen näkökulmasta

Lisätiedot

Syntyikö maa luomalla vai räjähtämällä?

Syntyikö maa luomalla vai räjähtämällä? Syntyikö maa luomalla vai räjähtämällä? Tätä kirjoittaessani nousi mieleeni eräs tuntemani insinööri T. Palosaari. Hän oli aikansa lahjakkuus. Hän oli todellinen nörtti. Hän teki heti tietokoneiden tultua

Lisätiedot

MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? Hullua rakkautta: Asian ydin (s )

MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? Hullua rakkautta: Asian ydin (s ) MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? Hullua rakkautta: Asian ydin (s. 168-179) MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? Annie Dillard: Tapa, jolla vietämme päivämme, on tapa jolla vietämme elämämme. MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI?

Lisätiedot

Meidän koulu -kysely. Isojoen Koulukolmio 6-9.lk Niko Halkola 8.lk

Meidän koulu -kysely. Isojoen Koulukolmio 6-9.lk Niko Halkola 8.lk Meidän koulu -kysely Isojoen Koulukolmio 6-9.lk Niko Halkola 8.lk Sisällysluettelo 1. Johdanto...3 2. Tulokset...4 2.1 Sukupuoli...4 2.2 Luokka...4 2.3 Silmien väri... 2.4 Koulumatkan pituus... 2. Horoskooppi...6

Lisätiedot

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan.

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JAAKOBIN PAINI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. b)

Lisätiedot

Sokrates. Sokrates. 469 399 eaa. 469 399 ekr

Sokrates. Sokrates. 469 399 eaa. 469 399 ekr Sokrates 469 399 eaa Sokrates 469 399 ekr tunnetaan ennen kaikkea Platonin dialogeista; muut lähteet: Xenefonin kirjoitukset, eräät Aristoteleen lausumat, Aristofanesin farssi Pilvet Sokrates vastusti:

Lisätiedot

JEESUKSEN YLÖSNOUSEMUS JA VARHAINEN KRISTINUSKO

JEESUKSEN YLÖSNOUSEMUS JA VARHAINEN KRISTINUSKO JEESUKSEN YLÖSNOUSEMUS JA VARHAINEN KRISTINUSKO Ylösnousemustutkimukseen liittyy laaja filosofinen keskustelu, koska kyseessä on kristinuskon oppijärjestelmän kannalta varsin keskeinen uskonkappale Jeesuksen

Lisätiedot

Meidän koulu.»isojoen koulukolmio«milja Forsman

Meidän koulu.»isojoen koulukolmio«milja Forsman Meidän koulu»isojoen koulukolmio«milja Forsman 31.5.2016 Sisällysluettelo Meidän koulu...1 1. Johdanto...3 2. Tulokset...4 2.1 Sukupuoli?...4 2.2 Luokka?...4 2.3 Silmien väri?...5 2.4 Koulumatkan pituus?...5

Lisätiedot

Alusta loppuun vaiko olemassaolon pyörässä?

Alusta loppuun vaiko olemassaolon pyörässä? Ilmestys (kr. Αποκαλυψις) tarkoittaa verhon pois ottamista. Emme näe verhottuja asioita ennen niiden paljastumista, ilmoittamista. Jumala on aina paljastanut omilleen sen, mikä on tarpeen tietää tulevaisuudesta.

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA

AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA Iina Lempinen Voimavaravalmentaja, kirjailija, kouluttaja Valmiina Coaching 24.11.2015 Tehy Terveydenhoitajien opintopäivät 1 VALMENNUKSEN TAVOITTEET Tulet tietoisemmaksi

Lisätiedot

TYÖ JA LEPO NÄKÖKULMA LUOMISKERTOMUKSEEN. raamattutunti 24.11.2014 kirkkoherra Pekka Tuovinen, Rautalammin seurakunta

TYÖ JA LEPO NÄKÖKULMA LUOMISKERTOMUKSEEN. raamattutunti 24.11.2014 kirkkoherra Pekka Tuovinen, Rautalammin seurakunta TYÖ JA LEPO NÄKÖKULMA LUOMISKERTOMUKSEEN raamattutunti 24.11.2014 kirkkoherra Pekka Tuovinen, Rautalammin seurakunta LUOMINEN / MAAILMANKAIKKEUDEN SYNTY RAAMATUN LUOMISKERTOMUKSEN (1.Moos.1.-2.) MUKAAN

Lisätiedot

Liturgiset värit. Vihreä on kesän ja kasvun väri. Valkoinen merkitsee iloa ja puhtautta. Punainen kuvaa tulta ja verta. Violetti kuvaa katumusta.

Liturgiset värit. Vihreä on kesän ja kasvun väri. Valkoinen merkitsee iloa ja puhtautta. Punainen kuvaa tulta ja verta. Violetti kuvaa katumusta. Kirkkovuosi Vihreä on kesän ja kasvun väri Liturgiset värit Valkoinen merkitsee iloa ja puhtautta. Punainen kuvaa tulta ja verta. Violetti kuvaa katumusta. Musta on surun ja murheen väri. Talvi Ensimmäinen

Lisätiedot

HELIA 1 (15) Outi Virkki Käyttöliittymät ja ohjelmiston suunnittelu 23.11.00 13:28

HELIA 1 (15) Outi Virkki Käyttöliittymät ja ohjelmiston suunnittelu 23.11.00 13:28 HELIA 1 (15) Luento 3 Käytettävyyden osapuolet... 2 Ihminen tietojenkäsittelijänä... 3 Muistitoiminnot... 4 Työmuisti (lyhytkestoinen muisti )... 4 Säilömuisti (pitkäkestoinen muisti)... 4 Sensoriset muistit...

Lisätiedot

Armoon pohjaten maailmassa aikaansaaden

Armoon pohjaten maailmassa aikaansaaden Lundin hiippakunnan visio Armoon pohjaten maailmassa aikaansaaden Oppimaan innostaen ja toivon ympärille kokoontuen... kaste perustana kohtaamaan elämän ja maailman haasteet Armoon pohjaten, maailmassa

Lisätiedot

Esoteerinen Astrologia 9

Esoteerinen Astrologia 9 1 Esoteerinen Astrologia 9 JOUSIMIES 2 I see the goal, I reach that goal and then I see another. Minä näen päämäärän, saavutan tuon päämäärän ja sen jälkeen Minä näen uuden. Säde: Kolmio: Väri: Risti:

Lisätiedot

Teosofinen itsekasvatus veljeyteen ja vapauteen. Pekka Ervastin esitelmä 25/ Teosofisen Seuran vuosijuhlassa

Teosofinen itsekasvatus veljeyteen ja vapauteen. Pekka Ervastin esitelmä 25/ Teosofisen Seuran vuosijuhlassa Teosofinen itsekasvatus veljeyteen ja vapauteen Pekka Ervastin esitelmä 25/6 1916 Teosofisen Seuran vuosijuhlassa En aio ilman muuta antaa käytännöllisiä neuvoja tähän itsekasvatukseen, sillä jos meillä

Lisätiedot

Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo

Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo Nettiraamattu lapsille Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen syntymä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen syntymä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen syntymä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Kati Hämäläinen Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012

Lisätiedot

Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017

Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017 Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 217 Bkt:n kehitys 217 / 216, % Pohjois-Amerikka: +2,2 % USA +2,2 % Kanada +2, % Etelä- ja Väli-Amerikka: +2,1 % Brasilia +1,2 % Meksiko +2,2 % Argentiina

Lisätiedot

Timo Tavast Hiippakuntadekaani Porin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto

Timo Tavast Hiippakuntadekaani Porin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto Timo Tavast Hiippakuntadekaani Porin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto 7.11.2012 Kirkko- ja seurakuntakäsitys, jossa sekä salatulla että näkyvällä on paikkansa Kaksinaisuus kirkon / seurakunnan

Lisätiedot

Kyselylomaketta hyödyntävien tulee viitata siihen asianmukaisesti lähdeviitteellä. Lisätiedot: http://www.fsd.uta.fi/

Kyselylomaketta hyödyntävien tulee viitata siihen asianmukaisesti lähdeviitteellä. Lisätiedot: http://www.fsd.uta.fi/ KYSELYLOMAKE Tämä kyselylomake on osa Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon arkistoitua tutkimusaineistoa FSD2521 Nuorisobarometri 1995 Kyselylomaketta hyödyntävien tulee viitata siihen asianmukaisesti

Lisätiedot

Lukiolaisen opas Sallan lukio (75 kurssia = lukiotutkinto)

Lukiolaisen opas Sallan lukio (75 kurssia = lukiotutkinto) Lukiolaisen opas Sallan lukio (75 kurssia = lukiotutkinto) Kurssien nimet 2016 2017 uusi OPS ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS Äidinkieli ja kirjallisuus, suomi äidinkielenä 1. Tekstit ja vuorovaikutus (ÄI01)

Lisätiedot

Kristus-keskeinen elämä. Osa 4: Majakka-ilta

Kristus-keskeinen elämä. Osa 4: Majakka-ilta Kristus-keskeinen elämä Osa 4: Majakka-ilta 17.10.2009 Antti.Ronkainen@majakka.net Room. 8:29 (KR92) Ne, jotka hän edeltäkäsin on valinnut, hän on myös edeltä määrännyt oman Poikansa kaltaisiksi, niin

Lisätiedot

Pekka Ervastin puhe 30/ Teosofisen Nuorisoliiton Kalevan Nuorten vuosijuhlassa

Pekka Ervastin puhe 30/ Teosofisen Nuorisoliiton Kalevan Nuorten vuosijuhlassa Uskonnollisista seremonioista Pekka Ervastin puhe 30/1 1915 Teosofisen Nuorisoliiton Kalevan Nuorten vuosijuhlassa Minua on pyydetty vastaamaan erääseen kysymykseen. Monet ihmiset, monet nuoret niiden

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies Nettiraamattu lapsille Jumalan lähettämä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

NOLO 2016 Me erilaiset työntekijät ja työssä jaksaminen miten olemme yhdessä enemmän Helsinki Congress Paasitorni

NOLO 2016 Me erilaiset työntekijät ja työssä jaksaminen miten olemme yhdessä enemmän Helsinki Congress Paasitorni NOLO 2016 Me erilaiset työntekijät ja työssä jaksaminen miten olemme yhdessä enemmän Helsinki Congress Paasitorni 29.4. 2016 Helka Pirinen People & Leadership Consulting PLC Oy, p. 040 51 21 470, www.peopleleadership.fi

Lisätiedot

Lapin matkailu. lokakuu 2016

Lapin matkailu. lokakuu 2016 Lapin matkailu lokakuu 2016 Rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat 7,0 prosenttia Lokakuussa 2016 Lapissa yövyttiin 87 tuhatta yötä, joista suomalaiset yöpyivät 65 tuhatta yötä ja ulkomaalaiset 23 tuhatta yötä.

Lisätiedot

Tulevaisuuden arvoperusta

Tulevaisuuden arvoperusta Tulevaisuuden arvoperusta Lea Pulkkinen Arvoseminaari, Seinäjoki 24.10.2012 Kulttuuriset arvo-orientaatiot (Schwartz, 2011) HARMONIA Islamilainen lähi-itä Länsi- Eurooppa Englantia puhuva alue TASA-ARVO

Lisätiedot

Ihmisenä verkostoissa

Ihmisenä verkostoissa Ihmisenä verkostoissa Merja Niemi-Pynttäri TE-ERKKERI Työvoimaopisto Taustaa.. ihmisen suuri vahvuus on taipumus saada toiset mukaan omiin projekteihinsa ja kyky sijoittaa itsensä tavoitteita tukeviin

Lisätiedot

VIISI. kollektiivinen luonne on primaarinen asia. Yksilöllinen tajunta on sekundaarinen asia ja se on syntynyt kollektiivisesta tajunnasta.

VIISI. kollektiivinen luonne on primaarinen asia. Yksilöllinen tajunta on sekundaarinen asia ja se on syntynyt kollektiivisesta tajunnasta. VIISI 5.1 Tajunnan ykseys 1 Aineaspektista tarkasteltuna kosmos on kerralla suunnaton moninaisuus ja ykseys. Monadit, jotka äärimmiltään ovat kosmoksen ainoa sisältö, ovat ennen kaikkea yksilöitä. Yksilöt

Lisätiedot

8. Skolastiikan kritiikki

8. Skolastiikan kritiikki 8. Skolastiikan kritiikki luterilaisen ja katolisen reformaation ristiriidat kehittyivät Lutherin myöhäiskeskiajan teologiaan ( skolastiikka ) kohdistuvan kritiikin pohjalta reformoitu traditio omaksui

Lisätiedot

Yksinkertaista apologiaa

Yksinkertaista apologiaa Yksinkertaista apologiaa Vesa Ollilainen Kansanlähetyspäivät 2.7.2016 Mitä on apologia? Paavali: tehtäväni on puolustaa evankeliumia. (Fil. 1:16; vrt. jae 7) Kolme tapaa: Puolustus: vastaus arvosteluun

Lisätiedot

Pekka Ervastin esitelmä 9/1 1910

Pekka Ervastin esitelmä 9/1 1910 H. P. Blavatskyn salaisuus Pekka Ervastin esitelmä 9/1 1910 Tällä kerralla haluaisin puhua H. P. Blavatskystä vähän teosofiselta kannalta, tarkastella, kuinka Madame Blavatsky on ymmärrettävä salatieteellisesti.

Lisätiedot

Rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät viisi prosenttia. Kasvua työmatkalaisten yöpymisissä. Majoitusmyynti 25 miljoonaa euroa

Rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät viisi prosenttia. Kasvua työmatkalaisten yöpymisissä. Majoitusmyynti 25 miljoonaa euroa HELSINGIN MATKAILUTILASTOT SYYSKUU 2016 Rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät viisi prosenttia Syyskuussa 2016 Helsingissä kirjattiin lähes 308 000 yöpymistä, joista suomalaisille 133 000 ja ulkomaalaisille

Lisätiedot

Elisse Heinimaa / Luentojen tekstit Tallinnassa ja Tartossa REGGIO EMILIA -PEDAGOGIIKAN PERIAATTEITA JA PERUSKÄSITTEITÄ

Elisse Heinimaa / Luentojen tekstit Tallinnassa ja Tartossa REGGIO EMILIA -PEDAGOGIIKAN PERIAATTEITA JA PERUSKÄSITTEITÄ 1 Elisse Heinimaa / Luentojen tekstit 3. - 4.5.2013 Tallinnassa ja Tartossa REGGIO EMILIA -PEDAGOGIIKAN PERIAATTEITA JA PERUSKÄSITTEITÄ REGGIO EMILIAN PÄIVÄKOTIEN KASVATUSAJATTELUN OMINAISPIIRTEITÄ: PÄIVÄKOTI

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT JOULUKUU 2016

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT JOULUKUU 2016 HELSINGIN MATKAILUTILASTOT JOULUKUU 2016 Rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät kaksi prosenttia Joulukuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 264 000 yöpymistä, joista suomalaisille 122 500 ja ulkomaalaisille

Lisätiedot

KOHTAAMISEN JALOKIVET

KOHTAAMISEN JALOKIVET Lounais-Suomen Nuorisotyöpäivät 17-18.8.2016 Nuorisokeskus Ahtela KOHTAAMISEN JALOKIVET SINIKKA HAAPANEN Nuorisotyön ytimessä on nuoren kokemus arvosta ja vapaudesta Arvo syntyy siitä, että hän tulee nähdyksi,

Lisätiedot

Bahá u lláh, Ridván muistio. www.bahai.fi/lamppu

Bahá u lláh, Ridván muistio. www.bahai.fi/lamppu Jumalallinen kevätaika on koittanut... Kiiruhda kaiken luomakunnan edessä ylistämään Jumalasi nimeä ja kaiuttamaan hänen kiitostansa, niin että kaikki luodut virvoittuisivat ja uudeksi muuttuisivat. Bahá

Lisätiedot

MITÄ ON USKO? RR lokakuu 1970 nro 8

MITÄ ON USKO? RR lokakuu 1970 nro 8 MITÄ ON USKO? RR lokakuu 1970 nro 8 Tässä protestanttisessa kirkossa pidetään uskoa ja elämää uskossa ainoana oikeana kristillisyytenä, ja kulmakivenä pidetään sitä Lutherin opetusta, että usko yksin tekee

Lisätiedot

Kulttuuri. Yhteisiä ja eroavia piirteitä. 3. maaliskuuta 16

Kulttuuri. Yhteisiä ja eroavia piirteitä. 3. maaliskuuta 16 Kulttuuri Yhteisiä ja eroavia piirteitä Kulttuuri Tulee sanasta colere = viljeleminen Kulttuuri kahtena Kulttuuri on henkistä ja fyysistä toimintaa, sekä tämän toiminnan tulokset https://www.youtube.com/watch?

Lisätiedot

Kosmos = maailmankaikkeus

Kosmos = maailmankaikkeus Kosmos = maailmankaikkeus Synty: Big Bang, alkuräjähdys 13 820 000 000 v sitten Koostumus: - Pimeä energia 3/4 - Pimeä aine ¼ - Näkyvä aine 1/20: - vetyä ¾, heliumia ¼, pari prosenttia muita alkuaineita

Lisätiedot

Rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat viisi prosenttia. Kasvua sekä työmatkalaisissa että vapaa-ajan matkustajissa. Majoitusmyynti 23 miljoonaa euroa

Rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat viisi prosenttia. Kasvua sekä työmatkalaisissa että vapaa-ajan matkustajissa. Majoitusmyynti 23 miljoonaa euroa HELSINGIN MATKAILUTILASTOT MARRASKUU 2016 Rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat viisi prosenttia Marraskuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 273 000 yöpymistä, joista suomalaisille 152 000 ja ulkomaalaisille

Lisätiedot

H. P. B:N KÄSITYS IHMISEN KEHITYKSESTÄ

H. P. B:N KÄSITYS IHMISEN KEHITYKSESTÄ H. P. B:N KÄSITYS IHMISEN KEHITYKSESTÄ Puhe v. 1911 Valkoisen Lootuskukan päivän juhlassa. Viettäessämme tällaista juhlaa emme rajoita kunnioitustamme kaikkia niitä teosofeja kohtaan, jotka ovat kuolleet,

Lisätiedot