EURA SORKKISTEN ASEMAKAAVAN MUUTOS,

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EURA SORKKISTEN ASEMAKAAVAN MUUTOS,"

Transkriptio

1 EURA SORKKISTEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, Kortteli 041 ja Pysäkintie KAAVASELOSTUS Selostus koskee päivättyä asemakaavan muutosehdotusta Vireilletulo: Kunnanhallitus Kaavaehdotus nähtävillä: Kunnanhallituksen hyväksymispäivämäärä: Asemakaavamuutos lainvoimainen:

2 2(14) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Suunnittelualueen sijainti Kaavan nimi ja tarkoitus Asemakaavamuutoksen tilaaja ja laatija Asemakaavan vireilletulo Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista TIIVISTELMÄ Asemakaavan vaiheet Asemakaavan keskeinen sisältö Asemakaavan toteuttaminen LÄHTÖKOHDAT Alueen yleiskuvaus Kulttuuriympäristö ja -maisema Luonnonympäristö Liikenne Maanomistus Pohjavesialueet Palvelut Pohjakartta Kaavaa koskevat suunnitelmat ja päätökset Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Maakuntakaava Yleiskaava Asemakaava Rakennusjärjestys ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavamuutoksen tarve Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettely Viranomaisyhteistyö Asemakaavamuutoksen tavoitteet ASEMAKAAVAN KUVAUS Kaavan rakenne Mitoitus Aluevaraukset Korttelialueet Liikennealueet Muut alueet Katu- ja kunnallistekninen järjestely Hulevedet Asemakaavamerkinnät ja määräykset Kaavan vaikutukset Vaikutukset yhdyskuntarakenteeseen Vaikutukset kulttuuriympäristöön ja maisemaan Vaikutukset liikenteeseen Taloudelliset vaikutukset ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN Asemakaavamuutoksen toteutus ja seuranta Kannen kuva: Google Maps

3 3(14) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1. Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee: Kunta Eura 050 Kiinteistöt Korttelit Kortteli 041 tontti 2 sekä siihen liittyvät puisto-, maatalous- ja katualueet. Asemakaavan muutoksella muodostuu: Kunta Eura 050 Korttelit Kortteli 041 tontti 2 (TY), autopaikkojen korttelialue (LPA) sekä niihin liittyvät katu- ja maatalousalueet (MT) Suunnittelualueen sijainti Suunnittelualue sijaitsee Euran keskustaajamasta pohjoiseen valtatien 12 (Rauma- Huittinen) pohjoispuolella peltoalueiden ympäröimänä. Suunnittelualueella sijaitsee Pintos Oy:n betonirakentamisen tuotteita valmistava yritys. Pintos Oy:n korttelin kaakkoispuolella kulkee Pysäkintie. Suunnittelualueen koko on n. 14,7 ha. Suunnittelualueen sijainti. (Lähde: MML)

4 4(14) Suunnittelualue ilmakuvalla. (Lähde: Google Maps) 1.3. Kaavan nimi ja tarkoitus Asemakaavan nimi on Sorkkisten asemakaavan muutos, Kortteli 041 ja Pysäkintie. Asemakaavamuutos laaditaan Euran kunnan aloitteesta. Sorkkisten alueen asemakaava on hyväksytty Asemakaavan laatimisen jälkeen tavoitteet sekä Pysäkintien linjaukselle että korttelin 041 laajennusalueille ovat muuttuneet. Kunnalla on nyt tavoitteena rakentaa kevyen liikenteen väylä Pysäkintien nykyisen linjauksen varteen sen kaakkoispuolelle. Tämä vaatii asemakaavamuutoksen, jossa Pysäkintien katualue merkitään tien nykyiselle paikalle ja Pysäkintien eteläpuolelle jäävät korttelin 041 laajennusalueet merkitään nykyisen käytön mukaisesti maatalousalueiksi. Pysäkintien leveys osoitetaan kaavamuutoksessa siten, että kevyen liikenteen väylä ja kunnallistekniikan vaatimat aluevaraukset sijoittuvat katualueelle Asemakaavamuutoksen tilaaja ja laatija Asemakaavan muutoksen tilaaja on Euran kunta. Kaavan laatijana toimii REJLERS FINLAND OY Isolinnankatu 22 A Pori Kaavamuutos laaditaan yhteistyössä Euran kunnan kanssa Asemakaavan vireilletulo Asemakaavamuutos laaditaan Euran kunnan aloitteesta. Asemakaavamuutos on tullut vireille kunnanhallituksen päätöksellä Asemakaavamuutoksesta ei ole tarpeen laatia erillistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa, koska kyseessä on ns. vaikutuksiltaan vähäinen asemakaavan muutos (MRL 63 ).

5 5(14) 1.6. Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista 1. Asemakaavan seurantalomake 2. Asemakaavan muutoskartta 1: TIIVISTELMÄ 2.1. Asemakaavan vaiheet - Vireilletulo: Kunnanhallitus Kaavaehdotus nähtävillä: - Hyväksymispäätös: - Asemakaavamuutos lainvoimainen: 2.2. Asemakaavan keskeinen sisältö Pysäkintien katualue siirretään Pysäkintien nykyiselle paikalle korttelin 041 laajennusalueen kaakkoisreunasta, johon se muutettavassa asemakaavassa on osoitettu. Pysäkintien katualueen leveys osoitetaan asemakaavamuutokseen sellaiseksi, että kevyen liikenteen reitti voidaan toteuttaa katualueelle ja että leveys mahdollistaa vesija viemärijohtojen sekä sähköjohtojen sijoittamisen katualueelle tai sen reunaan. Kortteli 041 käyttötarkoitus säilyy muutoksessa: TY, teollisuusrakennusten korttelialue, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia. Nykyiselle peltoalueelle muutettavassa kaavassa osoitettu korttelin 041 laajennusalue merkitään kaavamuutoksessamaatalousalueeksi,mt. Korttelia 041 palveleva, Pysäkintien kaakkoispuolella sijaitseva pysäköintialue merkitään kaavamuutokseen autopaikkojen korttelialueeksi, LPA Asemakaavan toteuttaminen Asemakaavan muutos voidaan toteuttaa heti asemakaavamuutoksen lainvoimaiseksi tulon jälkeen. 3. LÄHTÖKOHDAT 3.1. Alueen yleiskuvaus Asemakaavan muutosalue sijaitsee n. 3 km päässä Euran keskustaajamasta. Muutosalue on peltojen ympäröimä. Suunnittelualueesta koilliseen sijoittuu Nikkarin omakotialue. Suunnittelualueen halkaisee Pysäkintie, josta on liittymät sen luoteispuolella sijaitsevaan Pintos Oy:n kortteliin ja Pysäkintien kaakkoispuolella sijaitsevalle Pintos Oy:tä palvelevalle pysäköintialueelle. Maatalousliittymiä ei Pysäkintieltä suunnittelualueen kohdalla ole. Voimassa olevassa asemakaavassa Pysäkintien katualueelle on osoitettu uusi linjaus nykyistä linjausta etelämmäksi viljelykäytössä olevalle peltoalueelle. Uusi linjaus ei ole toteutunut Kulttuuriympäristö ja -maisema Suunnittelualue sijoittuu maakunnallisesti arvokkaan maisema-alueen, Euran ja Kiukaisten kulttuurimaisema-alueen reunaan. Euran ja Kiukaisten kulttuurimaisemat ovat edustavia ja hyvin säilyneitä Ala-Satakunnan viljelyseudun elinkeinomaisemia, joille tasankomaiset viljelyalueet ja asutusnauhat ovat tunnusomaisia. Alue on tällä hetkellä maakunnallisesti arvokas maisema-alue, jota esitetään inventointien perusteella valtakunnallisesti arvokkaaksi.

6 6(14) Euran ja Kiukaisten valtakunnallisesti merkittävän kulttuurimaiseman rajausehdotus. Suunnittelualue esitetty sinisellä soikiolla. (Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet, MAPIO-työryhmän ehdotus) Luonnonympäristö Suunnittelualueella tai sen läheisyydessä ei ole luonnontilaista ympäristöä. Puusto korttelin 041 reuna-alueilla on istutettua Liikenne Pysäkintie on osa keskustaajaman reuna-alueiden tieverkkoa. Väyläviraston liikennemääräkartan mukaan Pysäkintien liikennemäärä on 407 ajoneuvoa vuorokaudessa. Pintos Oy:n toimitiloille on Pysäkintieltä yhteensä viisi liittymää Maanomistus Kaavamuutosalue on pääosin yksityisen omistuksessa. Valtio omistaa nykyisen Pysäkintien alueen Pohjavesialueet Suunnittelualue ei sijaitse pohjavesialueella Palvelut Pääosa kunnallisista ja yksityistä palveluista sijaitsee Euran keskustaajamassa n. 2-3 kilometrin päässä suunnittelualueelta Pohjakartta Asemakaavamuutoksen pohjakartan on hyväksynyt Kari Ruohonen Pohjakartta on MRL 54 :n vaatimusten mukainen.

7 7(14) 3.2. Kaavaa koskevat suunnitelmat ja päätökset Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Asemakaavan muutostyötä ohjaavat Euran kunnan ja osallisten asettamien tavoitteiden, maakuntakaavan ja osayleiskaavan lisäksi valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet. Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet ovat osa maankäyttö- ja rakennuslain mukaista suunnittelujärjestelmää. Valtioneuvosto päätti uudistetuista valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista ja ne astuivat voimaan Uudistetut tavoitteet jakautuvat viiteen kokonaisuuteen: - Toimivat yhdyskunnat ja kestävä liikkuminen - Tehokas liikennejärjestelmä - Terveellinen ja turvallinen elinympäristö - Elinvoimainen luonto- ja kulttuuriympäristö sekä luonnonvarat - Uusiutumiskykyinen energiahuolto Alueidenkäyttötavoitteiden avulla halutaan vähentää yhdyskuntien ja liikenteen päästöjä, turvata luonnon monimuotoisuutta ja kulttuuriympäristön arvoja sekä parantaa elinkeinojen uudistumismahdollisuuksia. Uusissa tavoitteissa ovat vahvasti esillä myös sopeutuminen ilmastonmuutoksen seurauksiin ja sään ääri-ilmiöihin: - Huolehditaan virkistyskäyttöön soveltuvien alueiden riittävyydestä sekä viheralueverkoston jatkuvuudesta. - Varaudutaan sään ääri-ilmiöihin ja tulviin sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksiin. Uusi rakentaminen sijoitetaan tulvavaara-alueiden ulkopuolelle tai tulvariskien hallinta varmistetaan muutoin. - Ehkäistään melusta, tärinästä ja huonosta ilmanlaadusta aiheutuvia ympäristöja terveyshaittoja Maakuntakaava Suunnittelualueella on voimassa ympäristöministeriön vahvistama Satakunnan maakuntakaava. Maakuntakaava on saanut lainvoiman korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) päätöksellä Maakuntakaavassa kaavamuutosalueelle on osoitettu: Teollisuus- ja varastotoimintojen alue (T) Merkinnällä osoitetaan merkittävät teollisuus- ja varastotoimintojen alueet. Suunnittelumääräys: Alueen suunnittelussa tulee erityistä huomiota kiinnittää liikenteellisten olosuhteiden järjestämiseen sekä huolehtia, että teollisuustuotannosta tai muusta toiminnasta viereisten alueiden ympäristölle ja asutukselle sekä mahdollisille pohjavesialueille aiheutuvat merkittävät haitalliset vaikutukset estetään. Taajamatoimintojen alue (A) Merkinnällä osoitetaan yksityiskohtaista suunnittelua edellyttävät asumiseen ja muille taajamatoiminnoille, kuten keskustatoiminnoille, palveluille ja teollisuudelle rakentamisalueita, pääväyliä pienempiä liikenneväyläalueita, virkistys- ja puistoalueita sekä erityisalueita. Suunnittelumääräys: Aluetta suunniteltaessa tulee kiinnittää erityistä huomiota yhdyskuntarakenteen eheyttämiseen ja täydentämiseen hajanaisesti ja vajaasti rakennetuilla alueilla. Uusi rakentaminen ja muu maankäyttö on sopeutettava suunnittelulla ympäristöönsä tavalla, joka vahvistaa taajaman omaleimaisuutta. Täydennysrakentamista ja muuta alueidenkäyttöä suunniteltaessa on otettava huomioon alueen kulttuurihistorialliset ja

8 8(14) maisemalliset ominaispiirteet sekä viher- ja virkistysverkko. Alueilla on turvattava yleisten ranta-alueiden varaaminen maisemarakenteellisesti ja -kuvallisesti ja luontoarvoiltaan kestäviltä, korkeatasoisilta alueilta, osana alueen yhtenäistä viher- ja virkistysverkkoa. Ote Satakunnan maakuntakaavasta. Suunnittelualue ympyröity sinisellä. (Lähde: Satakuntaliitto) Kaupunkikehittämisen kohdevyöhyke (kk) Merkinnällä osoitetaan kaupunkiseutuja, niiden osia tai muita yhdyskuntia koskevia kehittämispolitiikan alueidenkäytöllisiä periaatteita. Merkinnällä osoitetaan niitä vyöhykkeitä, joihin kohdistuu valtakunnallisesti, maakunnallisesti tai seudullisesti tärkeitä alueidenkäytöllisiä kehittämistarpeita. Suunnittelumääräys: Aluerakenteeltaan monikeskuksisia vyöhykkeitä kehitetään eheyttämällä olemassa olevien keskusten ja taajamien yhdyskuntarakennetta sekä turvaamalla viher- ja virkistysverkon jatkuvuus sekä palvelujen saatavuus. Yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa tulee edistää elinympäristöjen toimivuutta ja taloudellisuutta hyödyntämällä rakennettuja verkostoja, vähentämällä liikennetarvetta sekä edistämällä joukkoliikenteen ja kevytliikenteen edellytyksiä. Alueen arkeologisten kohteiden, valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden sekä merkittävien kulttuuriympäritöjen tulee olla alueidenkäytön suunnittelun lähtökohtina. Matkailun kehittämisvyöhyke (mv-2) Merkinnällä osoitetaan merkittävät kulttuuriympäristö- ja maisemamatkailun kehittämisen kohdevyöhykkeet. Suunnittelumääräys: Vyöhykkeiden sisällä toteutettavassa alueidenkäytön suunnittelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota matkailuelinkeinojen ja virkistyspalveluiden kehittämiseen. Suunnittelussa on otettava huomioon toteutettavien toimenpiteiden yhteensovittaminen kulttuuri-, maisema- ja luontoarvoihin sekä olemassa oleviin elinkeinoihin ja asutukseen. Matkailuun liittyviä toimintoja suunniteltaessa ja vyöhykkeen vetovoimaisuutta kehitettäessä tulee ottaa huomioon vyöhykkeen erityisominaisuudet ja niiden ominaispiirteiden säilyttäminen. Valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö (kh1) Suunnittelualue rajoittuu maakuntakaavan kh-1 alueeseen. Merkinnällä osoitetaan valtakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt. Merkinnällä on osoitettu valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö RKY , Euran kirkonkylä ja viljelysaukeat.

9 9(14) Suunnittelumääräys: Alueen yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa on otettava huomioon alueen kokonaisuus, erityispiirteet ja ominaisluonne siten, että edistetään niihin liittyvien arvojen säilymistä ja kehittämistä mukaan lukien avoimet viljelyalueet. Kaikista aluetta tai kohdetta koskevista suunnitelmista ja hankkeista, jotka oleellisesti muuttavat vallitsevia olosuhteita, tulee museoviranomaiselle varata mahdollisuus lausunnon antamiseen. Kohteen ja siihen olennaisesti kuuluvan lähiympäristön suunnittelussa on otettava huomioon kohteen kulttuuri-, maisema-, luonto- ja ympäristöarvot sekä huolehdittava, ettei toimenpiteillä ja hankkeilla vaaranneta tai heikennetä edellä mainittujen arvojen säilymistä. Ympäristöministeriö on vahvistanut tuulivoimatuotantoalueita koskevan Satakunnan vaihemaakuntakaavan 1. Kaava on saanut lainvoiman korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä Suunnittelualueelle ei ole osoitettu aluevarauksia vaihemaakuntakaavassa 1. Maakuntavaltuusto hyväksyi Satakunnan vaihemaakuntakaavan 2, jonka teemana on energiantuotanto ja tavoitteena on uusiutuvan energian ja biotalouden kasvumahdollisuuksien edistäminen, muuttuvan kaupan mahdollisuuksien tunnistaminen sekä maakunnan kulttuurisen identiteetin vahvistaminen asukkaat ja luonnonympäristö huomioiden. Tavoitteena on kotimaisen energiatuotannon lisääminen ja huoltovarmuuden edistäminen. Vaihemaakuntakaavaan 2 on merkitty valtakunnallisesti arvokkaan maisema-alueen ehdotus (vma-e). Merkinnällä osoitetaan valtakunnallisesti arvokkaiden maisemaalueiden päivitys- ja täydennysaineistossa ehdotetut alueet. Alue on valtakunnallisesti merkittävät Euran ja Kiukaisten viljelymaisemat Yleiskaava Suunnittelualueella on voimassa Euran keskustan osayleiskaava (Kv hyv , osittainen voimaantulo ). Suunnittelualue on merkitty osayleiskaavaan kokonaisuudessaan teollisuus- ja varastoalueeksi, T. Suunnittelualueen lounaiskulmaan ulottuu yleiskaavaan merkitty mahdollisesti saastunut alue, saa. Ote Euran keskustan osayleiskaavasta. (Lähde: Euran kunta, FCG Oy)

10 10(14) Asemakaava Suunnittelualueen muutettava Sorkkisten asemakaava on hyväksytty Suunnittelualue on osoitettu muutettavassa asemakaavassa valtaosaltaan teollisuusrakennusten korttelialueeksi, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia, TY. Ote Euran ajantasakaavasta. (Lähde: Euran kunta, Karttapalvelut) TY-korttelialuetta koskee kaavamääräys: Alue on tarkoitettu teollisuus- ja varastotoiminnalle, joka ei aiheuta ilman pilaantumista, käytä tai valmista pohjavesiä likaavia aineita, ei aiheuta teollisuusalueen ulkopuolella yli 55 dba:n melutasoa tai muuta siihen verrattavaa häiriötä ympäristölle. Korttelialue on ympäröitävä riittävän näkösuojan antavalla puu- ja pensasistutuksilla. Korttelissa 041, teollisuustontilla 1 sijaitsevan yleisen vesijohtojärjestelmään kuuluvien putkien siirron maksaa tontinomistaja. Suunnittelualue on muutettavassa asemakaavassa osin myös katualuetta ja puistoa (VP) Rakennusjärjestys Euran kunnanvaltuuston hyväksymä Pyhäjärviseudun rakennusjärjestys on tullut voimaan ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1. Asemakaavamuutoksen tarve Asemakaavamuutos tarvitaan Pysäkintien nykyisen linjauksen todentamiseksi asemakaavassa sekä kevyen liikenteen reitin toteuttamiseksi Pysäkintien varteen Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Euran kunnanhallitus päätti kokouksessaan ryhtyä Sorkkisten asemakaavan muuttamiseen.

11 11(14) 4.3. Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallisia ovat alueen maanomistajat sekä ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa vaikuttaa. Lisäksi osallisia ovat viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Osallisia ovat siten esimerkiksi: - alueen maanomistajat ja lähialueiden asukkaat - Euran kunnan hallintokunnat, joiden toimialaa hanke koskee - Satakuntaliitto - Varsinais-Suomen ELY-keskus - Satakunnan Museo - Paneliakosken Voima - Satakunnan pelastuslaitos Vireilletulo Asemakaavamuutos tuli vireille kunnanhallituksen päätöksellä Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettely Asemakaavamuutos on vaikutuksiltaan vähäinen (MRL 63 ) ja se asetetaan suoraan ehdotuksena nähtäville ilman valmisteluvaiheen nähtävilläoloa. Asemakaavan muutosehdotuksesta pyydetään lausunnot. Nähtäville asettaminen kuulutetaan paikallislehdessä ja ehdotus on nähtävillä Euran kunnantalolla 30 päivän ajan. Osallisilla on oikeus tehdä muistutus kaavaehdotuksesta sen nähtävilläolon aikana (MRA 27 ). Kaavaehdotuksesta jätettyihin muistutuksiin laaditaan vastineet ja asemakaavaa tarkistetaan tarvittaessa. Euran kunnanhallitus hyväksyy asemakaavamuutoksen, minkä jälkeen kaavaan tyytymätön voi valittaa Turun hallinto-oikeuteen Viranomaisyhteistyö Asemakaavan muutosehdotuksesta pyydetään tarvittavat viranomaislausunnot Asemakaavamuutoksen tavoitteet Asemakaavamuutoksen päätavoitteena on muuttaa kaavaa siten, että Pysäkintien linjaus voidaan säilyttää ennallaan ja sen varteen voidaan rakentaa kevyen liikenteen väylä. Kaavan suhde valtakunnallisiin alueidenkäyttötavoitteisiin Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet (VAT) otetaan huomioon asemakaavoituksessa siinä määrin kuin kaavamuodon tehtävä edellyttää ja mahdollistaa. Asemakaavoituksessa VAT sovitetaan osaksi kunnan osa-alueen alueidenkäytön yksityiskohtaista järjestämistä. Asemakaavoituksessa valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden rooli ja merkitys on yleensä muita kaavamuotoja vähäisempi. Kuitenkin myös asemakaavoituksessa valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet voivat nousta jopa keskeisiksi lähtökohdiksi, mikäli asemakaavoituksella ollaan ratkaisemassa valtakunnallisesti merkittäviä kysymyksiä. Kaavan lähtökohtia ohjaa Euran keskustan osayleiskaava. Asemakaavan sisältövaatimukset Maankäyttö- ja rakennuslain 54 :n mukaan asemakaava on laadittava siten, että luodaan edellytykset terveelliselle, turvalliselle ja viihtyisälle elinympäristölle, palvelujen alueelliselle saatavuudelle ja liikenteen järjestämiselle. Rakennettua ympäristöä ja luonnonympäristöä on vaalittava eikä niihin liittyviä erityisiä arvoja saa hävittää. Kaavoitettavalla alueella tai sen lähiympäristössä on oltava riittävästi puistoja tai muita lähivirkistykseen soveltuvia alueita.

12 12(14) 5. ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1. Kaavan rakenne Kaavan rakenne muuttuu vastaamaan olemassa olevaa tilannetta sekä Pysäkintien linjauksen että maatalousalueiden rajauksien suhteen. Kaavan rakenne on toteava ja vastaa aluerajauksiltaan nykytilannetta Mitoitus Korttelin 041 kerrosluku on II ja tehokkuusluku e = 0, Aluevaraukset Korttelialueet TY Teollisuusrakennusten korttelialue, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia. Kortteli 041 sijoittuu nykyisen Pysäkintien luoteispuolelle ja on osoitettu ympäristöhäiriöitä tuottamattoman teollisuuden käyttöön Liikennealueet LPA Autopaikkojen korttelialue Nykyinen korttelin 041 käytössä oleva pysäköintialue on osoitettu kaavaan autopaikkojen korttelialueeksi. Pysäköintialueen mahdolliseen laajentamistarpeeseen on kaavassa varauduttu osoittamalla pysäköintialueesta koilliseen reservialue pysäköinnille (LPA/res) Muut alueet MT Maatalousalue Nykyiset peltoalueet on osoitettu maatalousalueiksi. saa Mahdollisesti puhdistettava/kunnostettava maa-alue. TY-korttelin lounaiskulmaan on merkitty mahdollisesti saastunut alue, joka tulee tarvittaessa puhdistaa ja kunnostaa. en Alueen osa, jolle saa sijoittaa aurinkoenergian tuotantoon liittyviä laitteita ja rakennelmia. Ennen toteutusta alueelle tulee laatia rakennusvalvonnan hyväksymä kokonaissuunnitelma, jossa on huomioitu soveltuminen sekä rakennettuun ympäristöön että maisemaan Katu- ja kunnallistekninen järjestely Pysäkintien kaakkoispuolelle tullaan rakentamaan kevyen liikenteen väylä sekä uusitaan sähkölinjat kaavan tultua hyväksytyksi Hulevedet Hulevedet tullaan ohjaamaan viemäriverkkoon. Hulevesistä tulee esittää erillinen suunnitelma rakennusluvan yhteydessä.

13 13(14) 5.6. Asemakaavamerkinnät ja määräykset 6. KAAVAN VAIKUTUKSET 6.1. Vaikutukset yhdyskuntarakenteeseen Asemakaava on pääosin toteava ja vastaa jo muodostunutta nykytilannetta, jolloin sen vaikutukset yhdyskuntarakenteeseen ovat vähäiset.

14 14(14) 6.2. Vaikutukset kulttuuriympäristöön ja maisemaan Verrattaessa voimassa olevaan, muutettavaan asemakaavaan asemakaavamuutoksen vaikutukset kulttuuriympäristöön ja maisemaan ovat positiivisia: Pysäkintien nykyinen linjaus säilyy, katualueen varaus peltoalueelta poistuu ja viljelykäytössä oleva peltoalue säilyy maisemassa eheänä. TY-korttelialueen tehokkuus ja kerrosluku säilyvät ennallaan ja muuta uudisrakentamista ei osoiteta. TY-korttelin laajennusalue poistuu peltoalueelta, jolloin vaikutukset rakennettuun kulttuuriympäristöön ovat muutettavaan kaavaan verraten positiiviset Vaikutukset liikenteeseen TY-korttelin tehokkuus säilyy ennallaan, mutta korttelin ala on pienempi kuin muutettavassa kaavassa, jolloin liikenteen ei oleteta kasvavan merkittävästi. Pysäkintien kaakkoispuolelle varataan aluetta kevyen liikenteen reitin rakentamista varten, jolloin liikenneturvallisuus Pysäkintiellä paranee Taloudelliset vaikutukset Taloudellisia vaikutuksia syntyy kevyen liikenteen reitin toteuttamisesta ja kunnallistekniikan rakentamisesta. 7. ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN 7.1. Asemakaavamuutoksen toteutus ja seuranta Asemakaavan muutoksen ja laajennuksen toteuttaminen voi alkaa heti kaavan saatua lainvoiman. Toteutumista seuraa Euran kunnan tekninen osasto ja kunnan rakennusvalvontaviranomainen REJLERS FINLAND OY Isolinnankatu 22 A Pori Kaija Maunula arkkitehti SAFA YKS 524 puh kaija.maunula@rejlers.fi

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 658 TONTTI 3 KIINTEISTÖT 2:574 (osa) 2:261 Kaavan laatija

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUTTUA, KORTTELI 635

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUTTUA, KORTTELI 635 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUTTUA, KORTTELI 635 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 635 osa puistosta VP ja osa katualueesta Kaavan laatija REJLERS

Lisätiedot

Euran kunta Neitsytmäki

Euran kunta Neitsytmäki Euran kunta Neitsytmäki ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 Selostus koskee 15.8.2016 päivättyä asemakaavan muutosehdotusta Vireilletulo: x.x.2016 Ehdotus nähtävillä:.. Kunnanhallituksen hyväksymispäivämäärä:..

Lisätiedot

LUVALAHDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 256 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LUVALAHDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 256 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 122-AK1502 SÄKYLÄN KUNTA LUVALAHDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 256 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.6.2015 20.5.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (7) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Euran kunta Kauttua ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUTTUA, KORTTELI 635. Selostus koskee päivättyä asemakaavan muutosehdotusta

Euran kunta Kauttua ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUTTUA, KORTTELI 635. Selostus koskee päivättyä asemakaavan muutosehdotusta Euran kunta Kauttua ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUTTUA, KORTTELI 635 Selostus koskee 15.8.2016 päivättyä asemakaavan muutosehdotusta Vireilletulo: x.x.2016 Ehdotus nähtävillä:.. Kunnanhallituksen hyväksymispäivämäärä:..

Lisätiedot

PANELIAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS,

PANELIAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, PANELIAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, KORTTELI 86 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 10.4.2017, tark. 20.4.2017 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Panelia 436 KORTTELI 86 TONTIT 1, 2, 3 VL-alueita

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, YHDYSTIEN TEOLLISUUSALUE

ASEMAKAAVAN MUUTOS, YHDYSTIEN TEOLLISUUSALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS, YHDYSTIEN TEOLLISUUSALUE KORTTELI 221 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 24.10.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Köylypolvi 432 KORTTELI 221 TONTIT 1 ja 2 Kaavan laatija REJLERS

Lisätiedot

KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 16.10.2017 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KIINTEISTÖT 50-406-1-57 50-406-1-59 50-406-1-67 50-406-2-712 50-406-876-8

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 122-AK1506 SÄKYLÄN KUNTA KARJANKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 168 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.1.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 122-AK1401 SÄKYLÄN KUNTA LUVALAHDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.5.2014 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (7) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue

Lisätiedot

Euran kunta Neitsytmäki

Euran kunta Neitsytmäki Euran kunta Neitsytmäki ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 Selostus koskee 15.8.2016 päivättyä asemakaavan muutosehdotusta Vireilletulo: 19.9.2016 Ehdotus nähtävillä: 25.10. - 9.11.2016 Kunnanhallituksen

Lisätiedot

VÄHÄSÄKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

VÄHÄSÄKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22-AK44 SÄKYLÄN KUNTA VÄHÄSÄKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLSTUMS- A ARVONTSUUNNTELMA 3.. 27.7.26 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 27.7.26 OSALLSTUMS- A ARVONTSUUNNTELMA

Lisätiedot

VÄHÄSÄKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

VÄHÄSÄKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22-AK44 SÄKYLÄN KUNTA VÄHÄSÄKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLSTUMS- A ARVONTSUUNNTELMA 3.. Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.. OSALLSTUMS- A ARVONTSUUNNTELMA

Lisätiedot

KÄRÄJÄMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 539

KÄRÄJÄMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 539 KÄRÄJÄMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 539 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 16.10.2017 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Isovahe 405 KIINTEISTÖ 50-405-1-620 (osa) PUISTO (VP) Kaavan laatija Aloite

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/1610/2015 VP 44/3.9.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TOEJOKI 52. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 16 TONTTI 1001 (KESKIKATU 26) JA PUISTON RIITAVIIKIN AUKION (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1668 Maankäyttö-

Lisätiedot

EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.10.2015 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Eurakoski 428 KIINTEISTÖT 6:40, 6:84 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORI/2409/2015 VP 16/12.5.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HYVELÄNVIIKIN 54. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 54 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1676 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORI/202/2016 VP 6/17.2.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA FINPYYN (81.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 14 TONTTIA 1 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1671 1. OSOITE Finpyyntie 11 29600 Noormarkku 2. ALOITE

Lisätiedot

Euran kunta Kiukainen

Euran kunta Kiukainen Euran kunta Kiukainen (kuva: Google Maps) ASEMAKAAVAN MUUTOS YHDYSTIEN TEOLLISUUSALUE, KORTTELI 221 Selostus koskee 24.10.2016 päivättyä asemakaavan muutosehdotusta Vireilletulo: 19.9.2016, Kaavatmk 24

Lisätiedot

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA KREULANRANNAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.11.2015, tarkistettu 22.3.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Hinnerjoki 403 KIINTEISTÖT 1:122 (osa), 10:17, 1:135 (osa), 1:139, 1:140,

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnro KAUS/911/10.02.03/2014 VP 18 /13.5.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VIIKINÄINEN (69.) KAUPUNGINOSA, KORTTELIN 12 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1646 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS SÄKYLÄ KATINHÄNNÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS ANSELMINTIE TYÖNUMERO: E Päiväys: Sweco Ympäristö Oy

KAAVASELOSTUS SÄKYLÄ KATINHÄNNÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS ANSELMINTIE TYÖNUMERO: E Päiväys: Sweco Ympäristö Oy KAAVASELOSTUS SÄKYLÄ KATINHÄNNÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS ANSELMINTIE TYÖNUMERO: E24953.30 Päiväys: 28.2. 2014 Sweco Ympäristö Oy - 2 - SÄKYLÄN KUNTA KATINHÄNNÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS ANSELMINTIE 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

, tarkistettu KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Kiinteistö Kristerinrinne Suunnittelualueen pinta-ala on 0,5487 ha.

, tarkistettu KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Kiinteistö Kristerinrinne Suunnittelualueen pinta-ala on 0,5487 ha. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUTTUAN LOHILUOMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, kortteli 435 kiinteistö 2:811 5.3.2014, tarkistettu 17.6.2014 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Kiinteistö Kristerinrinne

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/433/2015 VP 31/28.5.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIINAHARJAN 26. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 33 TONTIN 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1663 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis-

Lisätiedot

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6 SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 12 parantamiseksi

Lisätiedot

Euran kunta Kiukainen

Euran kunta Kiukainen Euran kunta Kiukainen (kuva: Google Maps) ASEMAKAAVAN MUUTOS YHDYSTIEN TEOLLISUUSALUE, KORTTELI 221 Selostus koskee 24.10.2016 päivättyä asemakaavan muutosehdotusta Vireilletulo: 19.9.2016, Kaavatmk 24

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 300-RAK1707 KOKEMÄEN KAUPUNKI KOSKENKYLÄN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.8.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan

Lisätiedot

EURA EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 112 TONTTI

EURA EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 112 TONTTI EURA EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 112 TONTTI 6 KAAVASELOSTUS Selostus koskee 12.3.2018 päivättyä asemakaavan muutosehdotusta Vireilletulo x.x.2018 Kaavaehdotus nähtävillä Kunnanhallitus Asemakaava

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

KARJANKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 168

KARJANKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 168 122-AK1506 SÄKYLÄN KUNTA KARJANKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 168 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 13.1.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (16) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

RISTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS

RISTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Y-tunnus: FI20462958 TENGBOM OY Säkylän kunta RISTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee osaa 17.12.2007 vahvistetun Ristolan asemakaavan liikenneja suojaviheralueista sekä osaa teollisuus-

Lisätiedot

POMARKKU KIRKONKYLÄ. Kiinteistö SUOMEN KÄYTTÖMUOVI OY:N LISÄALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POMARKKU KIRKONKYLÄ. Kiinteistö SUOMEN KÄYTTÖMUOVI OY:N LISÄALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS POMARKKU KIRKONKYLÄ Kiinteistö 608-406-1-86 SUOMEN KÄYTTÖMUOVI OY:N LISÄALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (oas) 13.6.2019 TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi: Suomen Käyttömuovi Oy:n

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

POMARKKU KIRKONKYLÄ. Kortteli 341 (TY-1) RIUTTANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POMARKKU KIRKONKYLÄ. Kortteli 341 (TY-1) RIUTTANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS POMARKKU KIRKONKYLÄ Kortteli 341 (TY-1) RIUTTANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (oas) 16.11.2018, 11.12.2018 TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi: Riuttantien asemakaavan muutos Kunta:

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

KOKEMÄENJOEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 3

KOKEMÄENJOEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 3 361-YK1803 KOKEMÄEN KAUPUNKI KOKEMÄENJOEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 3 Osa kiinteistöä 271-452-5-39 ja osa määräalaa 271-452-6-47- M601 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 29.10.2018 Nosto Consulting

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS TURVAPALVELUN ASEMAKAAVA

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS TURVAPALVELUN ASEMAKAAVA KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS TURVAPALVELUN ASEMAKAAVA EHDOTUS 13.06.2016 Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 3 1.1 Tunnistetiedot... 3 1.2 Kaava-alueen sijainti... 3 1.3 Kaavan nimi

Lisätiedot

VÄHÄSÄKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS

VÄHÄSÄKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS 122-AK1401 SÄKYLÄN KUNTA VÄHÄSÄKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 30.1.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (15) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

Kirkonkylän asemakaavan laajennus

Kirkonkylän asemakaavan laajennus TUUSNIEMI Kirkonkylän asemakaavan laajennus Kaavaselostus HYVÄKSYTTY: KVAL pp.kk.2017 xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 1 (10) Savolainen Lilian 8.9.2017 Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUKKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUKKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS LIITE 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 08.06.2011 Muutettu 09.06.2011 EURAN KUNTA Kunta: Eura 050 Kylä: Kirkonkylä 407 Tilat: 1:190,2:87,2:91 Kaavan laatija REJLERS OY Suunnittelualueen rajaus.

Lisätiedot

EURAN KUNTA ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS EURAN SORKKISTEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, kortteli 45

EURAN KUNTA ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS EURAN SORKKISTEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, kortteli 45 EURAN KUNTA ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS EURAN SORKKISTEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, kortteli 45 Selostus koskee 11.3.2014 päivättyä asemakaavan muutosehdotusta Vireilletulo 10.3.2014 Ehdotus nähtävillä..

Lisätiedot

Suunnittelualue. SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 8 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Ristolan asemakaavan muutos

Suunnittelualue. SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 8 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Ristolan asemakaavan muutos SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 8 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Säkylän kunnan Ristolan teollisuusalueelle laaditaan asemakaavan muutos. Tämä osallistumis- ja

Lisätiedot

Nakkilan kunta TERVASMÄEN ASEMAKAAVA

Nakkilan kunta TERVASMÄEN ASEMAKAAVA KUNTA Nakkila 531 KYLÄ Tervasmäki 407 Nakkilan kunta TERVASMÄEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 26.11.2018 KIINTEISTÖT 531-407-3-72 531-407-1-126 Kaavan laatija Aloite tai hakija

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi (275) KYLÄ Kirkonkylä ALUE Kuhmontien katualue ja siihen liittyvät virkistysalueet

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 132-AK1302a NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELIT 4 JA 8 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.6.2013 Nosto Consulting Oy Suunnittelualue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (8)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS LEHTOSEN KONEPAJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS LEHTOSEN KONEPAJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOKEMÄEN KAUPUNKI LUONNOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS 28.11.2014 LEHTOSEN KONEPAJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 3 1.1 Tunnistetiedot... 3 1.2 Kaava-alueen sijainti... 3 1.3

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

KAUTTUAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, SEPÄNTIE

KAUTTUAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, SEPÄNTIE KAUTTUAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, SEPÄNTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 24.9.2015 KUNTA Eura 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 225 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta S

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Sahantien asemakaavan muutos

Sahantien asemakaavan muutos JUUPAJOEN KUNTA Sahantien asemakaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 9.12.2016 P26375P001 1 (5) 9.12.2016 Liite 2 Sisällysluettelo 1 n tarkoitus... 2 2 Suunnittelualue... 2 3 Suunnittelun tavoitteet...

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN LÄNSIRANNAN RANTA- ASEMAKAAVAN II MUUTOS, KORTTELI 36

PYHÄJÄRVEN LÄNSIRANNAN RANTA- ASEMAKAAVAN II MUUTOS, KORTTELI 36 PYHÄJÄRVEN LÄNSIRANNAN RANTA- ASEMAKAAVAN II MUUTOS, KORTTELI 36 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.4.2017 KUNTA Eura 050 KYLÄ Mannila 416 KIINTEISTÖT 050-416-26-1 050-416-26-2 Kaavan laatija

Lisätiedot

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.6.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORI/244/2016 VP 6/17.2.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA FINPYYN (81.) KAUPUNGINOSAN KOSKIPUISTON JA VT 23:N VÄLISEN ALUEEN 1. ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1677 1. OSOITE Mäkelänkuja

Lisätiedot

POMARKKU KIRKONKYLÄ. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (oas)

POMARKKU KIRKONKYLÄ. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (oas) POMARKKU KIRKONKYLÄ Tilat 608-406-1-71, 608-406-1-7 ja 608-406-1-81 Kortteli 319 (T), puistoalue (VP), suojaviheralue (EV) ja yleisen tien alue (LT) PURURADAN YRITYSALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dno PORI/792/2017 VP 20/2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO 41. KAUPUNGINOSAN MÄKIPUISTON (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1701 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma,

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

HAANMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

HAANMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 285-AK1702 KOKEMÄEN KAUPUNKI HAANMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.4.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (13) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa asemakaavan

Lisätiedot

RISTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS

RISTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Y-tunnus: FI20462958 TENGBOM OY Säkylän kunta RISTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee osaa 17.12.2007 vahvistetun Ristolan asemakaavan liikenneja suojaviheralueista sekä osaa teollisuus-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12.10.2015, tarkistettu 13.1.2016 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 902-926, 930-940, 950-969, 971-974 Kaavan

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS FES OY:N ASEMAKAAVA

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS FES OY:N ASEMAKAAVA KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS FES OY:N ASEMAKAAVA EHDOTUS 13.06.2017 Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 3 1.1 Tunnistetiedot... 3 1.2 Kaava-alueen sijainti... 3 1.3 Kaavan nimi ja

Lisätiedot

Tervolan kirkonkylän asemakaavamuutos keskusurheilukentän alueelle (korttelit 326, 326a ja 326b, VU- ja VP-alueet sekä katu- ja vesialue)

Tervolan kirkonkylän asemakaavamuutos keskusurheilukentän alueelle (korttelit 326, 326a ja 326b, VU- ja VP-alueet sekä katu- ja vesialue) 1 Tervolan kirkonkylän asemakaavamuutos keskusurheilukentän alueelle (korttelit 326, 326a ja 326b, VU- ja VP-alueet sekä katu- ja vesialue) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

KARJANKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 168

KARJANKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 168 122-AK1506 SÄKYLÄN KUNTA KARJANKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 168 KAAVASELOSTUS Versio 1.1 9.3.2016 (9.9.2016) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (18) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 5.4.2019 Korttelin 46 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön

Lisätiedot

KOKEMÄENJOEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 3

KOKEMÄENJOEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 3 361-YK1803 KOKEMÄEN KAUPUNKI KOKEMÄENJOEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 3 Osa kiinteistöä 271-452-5-82 KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 25.3.2019 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (19) Sisällysluettelo

Lisätiedot

NAKKILAN KUNTA VILLILÄN YRITYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

NAKKILAN KUNTA VILLILÄN YRITYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 132-AK1608 NAKKILAN KUNTA VILLILÄN YRITYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 9.1.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.8.2011 tarkistettu 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 650-600 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta Suunnittelualueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.6.2010 Muutettu 11.11.2010, 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kirkonkylä 407 Korttelit osa 175, 186-197 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, kortteli 615

Asemakaavan muutos, kortteli 615 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI Asemakaavan muutos, kortteli 615 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 5.10.2012 P195-P19523 Kaavaselostus

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Kaavatunnus 3-337 Asianumero ASRA.ltk: 19.4.2016 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Asemakaavan muutos koskee korttelin 3772 tonttia 4 Asemakaavan muutoksella muodostuu kortteli 3772

Lisätiedot

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen PIHTIPUTAAN KUNTA Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta- Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1.4.2019 P37114 Kaavaselostus 1 (17) Timo Leskinen 1.4.2019 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) 10.12.2018 Huutokosken teollisuusalueen asemakaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? Maankäyttö- ja

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 331-YK1802 PYHÄRANNAN KUNTA PYHÄRANNAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 2 Kiinteistö 631-405-1-168 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.8.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

Kaavaselostus LUONNOS KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ

Kaavaselostus LUONNOS KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ Kaavaselostus LUONNOS 29.8.2016 KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ Kaavaselostus Sivu 1/8 SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 2 1.1 Suunnittelualueen sijainti ja kuvaus...

Lisätiedot

PEIPOHJAN ERITASOLIITTYMÄALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

PEIPOHJAN ERITASOLIITTYMÄALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 285-AK1702 KOKEMÄEN KAUPUNKI PEIPOHJAN ERITASOLIITTYMÄALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 27.1.2014 23.1.2015 30.6.2016 1.9.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORI 2490/10.02.03/2015 VP 58 /3.12.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUULIKYLÄ (78.) KAUPUNGINOSA, PIENTALOALUEEN LAAJENNUS 1. ASEMAKAAVA 609 1653 1. OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Keisarinviitantien,

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaavamuutos (Ylä-Kittilän niitty) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KH 26.2.2018 Liite 27 273-AK1605 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.2.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja

Lisätiedot

LUVALAHDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 256

LUVALAHDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 256 122-AK1502 SÄKYLÄN KUNTA LUVALAHDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 256 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.6.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella.

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella. asia: 235/713/2006 OAS/Perussel./tavoitteet Ympa 30.5.2006 67 Ympa liite 8 vireilletulokuulutus 9.6.2006 kaavaehdotus MRL 65 /MRA 27 Ympa 20.6.2006 76 Ympa liite 4 MRL 65 nähtävillä olo 23.8.-5.9.2006

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS - LUONNOS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS - LUONNOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS - LUONNOS KARTANON 41. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 3 TONTIN 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1672 Porin kaupunkisuunnittelu Asemakaavan tunnus 609 1672 Asemakaavan diaari PORI/2097/2015 Vireilletulo

Lisätiedot