Toimintakatsaus 2012 Me Itse ry

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimintakatsaus 2012 Me Itse ry"

Transkriptio

1 Toimintakatsaus 2012 Me Itse ry

2 Me Itse on kehitysvammaisten henkilöiden valtakunnallinen yhdistys. Se on liike itsenäisen elämän puolesta. Yhdistyksen tehtävänä on edistää vammaisten kansalaisten osallisuutta edunvalvonnassa eli omien asioiden hoitamisessa ja liittymistä yhteiskuntaan tasaarvoisina kansalaisina. Me Itse ry:n toiminnan perusarvona on ihmisten tasavertaisuus. Yhdistyksen tavoitteet ovat: edistää mahdollisuuksien yhdenvertaisuutta edistää yhteistyötä ja tiedonvälitystä ihmisten kesken estää eriarvoisuutta ja syrjäytymistä laatia suosituksia paremman elämän puolesta vaikuttaa asenteisiin ja toimintatapojen muuttumiseen vaikuttaa valtakunnalliseen vammaispolitiikkaan Me Itse ry:n jäseniä yhdistää vammaisuus ja halu edistää vammaisten henkilöiden asemaa yhteiskunnassa. Yhdistyksen avulla toimimme ihmisarvon, ihmisoikeuksien ja yhteiskunnallisten oikeuksien puolesta. Yhdistyksessä opimme puolustamaan itseämme ja oikeuksiamme. Toimintaamme ohjaa vuonna 2010 julkaistu köyhyyden ja syrjäytymisen torjunnan ohjelma: Puheista tekoihin. Me Itse ry:n ylintä päätösvaltaa käyttää vuosikokous, jossa päätetään tavoitteista ja toiminnasta. Yhdistystä edustaa vuosikokouksessa valittu johtoryhmä. Johtoryhmän tehtävistä on säädetty yhdistyksen säännöissä. Yhdistyksen taloudesta vastaa hallitus. Hallituksen tehtävistä on säädetty yhdistyksen säännöissä.

3 2012 Yleistä Me Itse ry haki Raha-automaattiyhdistykseltä (RAY:ltä) vuodelle 2012 toimintaansa kohdennettua yleisavustusta (Ak) sekä projektirahoitusta. RAY myönsi kertomusvuodelle Me Itse ry:n toimintaan yleisavustusta euroa. Lisäksi Me Itse sai projektirahoituksen Käsikynkkä-projektiin. Projektiavustusta myönnettiin euroa. Jäsenet Kertomusvuoden lopussa yhdistykseen kuului varsinaisia jäseniä 864 sekä yksi kunniajäsen. Kannatusjäseniä yhdistyksellä oli 2012 lopussa 83. Toimintavuoden 2012 tapahtumia: Vuosikokous Me Itse ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Tampereella. Vuosikokoukseen osallistui yli 100 henkilöä, joista äänioikeutettuja oli 63 henkilöä. Äänioikeus on vain yhdistyksen varsinaisilla jäsenillä. Myös lauantain seminaaripäivään osallistui noin 100 henkilöä.

4 Vuosikokouksessa valittiin yhdistykselle uusi johtoryhmä. Johtoryhmään valittiin seitsemän jäsentä. Nämä valitut henkilöt ovat: Sanna Sepponen Helsingistä, Tommi Kivimäki Hyvinkäältä, Heikki Suvilehto Pyhäsalmelta, Jaana Osara Hämeenlinnasta, Päivi Lähtinen Hyvinkäältä, Sakari Lehto Tampereelta ja Eeva Onnela Sodankylästä. Puheenjohtajana jatkaa edelleen vuonna 2010 valitut Olavi Hietaharju ja varapuheenjohtajana Sinikka Haanpää. Johtoryhmään oli ehdolla yhteensä 17 eri henkilöä ympäri Suomea. Me Itse ry:n varsinaisten jäsenten jäsenmaksut päätettiin pitää ennallaan vuodelle 2013, mutta kannatusjäsen maksua korotettiin. Lisäksi päätettiin, että kannatusjäsen voi saada halutessaan jäsenlehdekseen Leijan. Jäsenmaksu vuodelle 2013 on varsinaisille jäsenille 8 euroa ja kannatusjäsenille 30 euroa. Me Itse ry:n vuosikokouksessa valittiin edustajat myös Tukiliiton liittokokoukseen Tampereelle, joka pidettiin Tampereella. Me Itse oli oikeutettu 9 liittokokousedustajaan, jotka olivat Sakari Lehto Tampereelta, Sami Korhonen Lahdesta, Tommi Valli Turusta, Olavi Hietaharju Rantsilasta, Jukka-Pekka Voipaala Vantaalta, Ulla Topi Salosta, Miia Mässeli, Anu Tuomisto ja Nina Mänttäri Kotkasta. Varajäseniksi valittiin Sanna Sepponen Helsingistä, Jaana Osara Hämeenlinnasta, Anssi Karhu Kotkasta ja Kari-Matti Viitala Kauhajoelta. Vuosikokouksen aikana julkistettiin myös Me Itse ry:n aktiiveille myönnettyjen kunniamerkkien saajat, joita olivat: Ritva Vihanto, Jyväskylästä; Tommi Kivimäki, Hyvinkäältä ja Irmeli Vuotila, Turusta.

5 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan itsemääräämisoikeus-työryhmän kuulemistilaisuus Me Itsen puheenjohtaja Olavi Hietaharju ja taustatyöntekijä Sanna Afonne osallistuivat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan itsemääräämisoikeus-työryhmän kuulemistilaisuuteen. Työryhmän tehtävänä on valmistella säännökset sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan itsemääräämisoikeuden vahvistamisesta ja rajoittamisesta. Lainsäädännön uudistamisen tarve koskee muun muassa kehitysvammaisten ja muistisairaiden henkilöiden palveluissa käytettävää pakkoa ja suojatoimenpiteitä. Tilaisuus pidettiin säätytalolla Helsingissä Työryhmää hallinnoi sosiaali- ja terveysministeriö. Olavi Hietaharju esitti Me Itse ry:n kannan keskusteluosuudessa sekä jätti kirjallisen lausunnon työryhmälle. Me Itsen lausunnossa tuotiin esille, että pakkotoimia ei pitäisi käyttää kehitysvammaisten henkilöiden hoidossa tai palveluissa. Valtakunnallisen KEHAS ohjelman kuulemistilaisuus Sosiaali- ja terveysministeriössä Me Itsen puheenjohtaja Olavi Hietaharju ja taustatyöntekijä Sanna Afonne osallistuivat kuulemistilaisuuteen, joka koski valtakunnallista KEHAS-ohjelmaa ja sen työryhmän tekemää suunnitelmaa ohjelman toteuttamiseksi. KEHAS ohjelma on valtakunnallinen ohjelma, jonka tarkoituksena on suunnitella ja antaa toteuttamisehdotuksia kunnille ja kaupungeille laitosten hajauttamiseen. Lisäksi se antaa ohjeita siitä, millaisia uusia asumisratkaisuja tulisi tehdä kehitysvammaisille henkilöille. Olavi Hietaharju esitti puheenvuorossaan Me Itsen kannan siitä, miten asuminen tulisi järjestää lähitulevaisuudessa.

6 Tarinoita kansalaisuudesta- seminaari Me Itsen edustajat osallistuivat Kehitysvammaisten Palvelusäätiön järjestämään kaksipäiväiseen kansainväliseen seminaariin. Me Itsen puheenjohtaja Olavi Hietaharju toimi toisen päivän puheenjohtajana. Muita edustajia olivat johtoryhmän jäsenet Päivi Lähtinen, Jaana Osara ja Tomi Tuominen. Lisäksi seminaariin osallistui UIla Topi ja Tommi Kivimäki. Tilaisuudessa käsiteltiin vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia täysivaltaiseen kansalaisuuteen sekä sitä miten kansalaisuus ja itsemääräämisoikeus toteutuvat haastavissa tilanteissa. Puhujina oli irlantilaisia ja suomalaisia vammaisjärjestöjen edustajia. Keskustelutilaisuus laitosten hajauttamisesta Me Itse ry:n edustaja Krisse Pääskynen ja taustatyöntekijä Sanna Afonne osallistuivat Kehitysvammaisten Palvelusäätiön järjestämään tilaisuuteen Keskustelutilaisuudessa esitettiin eurooppalaisen asiantuntijaryhmän tekemää tutkimusta laitosten hajauttamisesta Euroopan eri maissa. Tämän jälkeen suomalaisten eri järjestöjen edustajat kertoivat asiantuntijaryhmälle Suomen tilanteesta. Päivän aiheena oli Eurooppalainen näkökulma laitoshajautukseen. Turun Me Itse alajaoksen 10-vuotisjuhlat Turun Me Itse alajaos juhlisti 10 vuotis taivaltaan Yhdistyksen työntekijä Sanna Afonne ja Kehitysvammaisten Tukiliiton tiedottaja Jaana Teräväinen osallistuivat juhlaan. Jaana Teräväinen haastatteli alajaoksen jäseniä kehitysvammaisten asumiseen liittyvistä asioista.

7 Kehitysvammaisten Tukiliiton liittokokous Tukiliiton liittokokous pidettiin Tampereella. Paikkana oli Juhlatila Konsu. Perjantaina pidettiin Tukiliiton jäsenyhdistyksille suunnattu seminaaripäivä. Teemana oli Jaetaan osaamista hyvien käytäntöjen päivä. Seminaarin puheenvuoroissa jaettiin kehittämisideoita yhdistysten toiminnan edistämiseksi. Lisäksi tapahtuman yhteyteen järjestettiin Kehitysvammaisten Palvelusäätiön 20-vuotisen historian kunniaksi iltajuhla, jonka Palvelusäätiö tarjosi kokoukseen osallistuville. Liittokokouksen yhteydessä oli myös lapsiperheille suunnattu Hyvän Tuulen päivä tapahtuma. Liittokokouksessa valittiin muun muassa uusia jäseniä liittohallitukseen. Me Itse ry:n edustajaksi valittiin Tommi Kivimäki ja hänen varaedustajakseen Ulla Topi Me Itsen vuosikokouksen ehdotuksen mukaisesti. Tukiliiton liittokokouksessa myönnettiin Teuvo Taipaleelle korkein mahdollinen kunnianosoitus eli kultatulppaani. Europarlaamentikko Sari Essayahin tapaaminen Brysselissä EPSA:n edustaja Krisse Pääskynen tapasi yhdessä Sanna Afonnen kanssa Europarlamentikko Sari Essayahin Brysselissä He keskustelivat kehitysvammaisten ihmisten työasioista ja Krisse Pääskynen kertoi työstään Epsa:n ohjausryhmän jäsenenä.

8 Me Itse toiminnan esittely Pietarilaisille vierailijoille Kehitysvammaisten Palvelusäätiöllä on yhteistoimintaa Pietarilaisten vammaisjärjestöjen kanssa. Pietarilaiset tekivät opintomatkan Tampereelle teemalla Elämä omissa käsissä. Yhtenä heidän teemoistaan oli Me Itsen toiminnan esittely. Puhujina toimivat puheenjohtaja Olavi Hietaharju, Sinikka Haanpää ja Jaana Osara. Me Itsen puheenvuoro oli yksi pidetyimmistä esityksistä ja puhujat saivat paljon kiitosta esiintymisestään. Strategia- työryhmän toiminta Jukka Kaukola on valmistellut Me Itsen strategiaa eli tavoite ja toimintaohjelmaa yhdessä johtoryhmän valitseman työryhmän kanssa. Työryhmään kuului Olavi Hietaharju, Heikki Suvilehto, Ulla Topi, Sakari Lehto, Teuvo Taipale ja Tommi Kivimäki. Työryhmä kokoontui vuoden 2012 aikana 4 kertaa. Kehitysvammaisten henkilöiden Euroviisukilpailut Me Itse ry järjesti Suomen euroviisukarsinnat vuonna Voittajaksi valittiin Jutta Tahvanainen Seinäjoelta. Tämän jälkeen ei ole järjestetty kansainvälisiä kilpailuja. Kansainväliset kilpailut järjestettiin viimein vuonna 2012 Irlannissa. Pääjärjestäjänä oli Irlantilainen palvelujentuottaja COPE Foundation. Kilpailut järjestettiin Corkin kaupungissa. Kilpailuihin osallistui yhteensä 17 kilpailijaa, Euroopan eri maista. Suomen edustajana oli Jutta Tahvanainen. Kilpailumatkalle osallistui hänen tukihenkilönään Maria Tahvanainen ja tulkkina Me Itsen työntekijä Sanna Afonne. Kilpailun voitti belgialainen The Gypsies yhtye.

9 Taustatyöntekijöiden koulutuspäivät Me Itsen alajaosten taustatyöntekijöille suunnatut koulutus- ja vertaistukipäivät järjestettiin Pirkkalassa. Päivien aiheena oli Työkaluja alajaosten tukemiseen. Päiville osallistui yhteensä 16 eri taustatyöntekijää. Päivien aiheita oli muun muassa kehitysvammaisten työelämään liittyvät ajankohtaiset asiat ja sosiaalisen median ja videoiden hyödyntäminen alajaostoiminnassa. Päiville toivottiin jatkoa myös tulevina vuosina. Me Itse ry:n osallistuminen Juuret ja siivet seminaariin Kehitysvammaisten Palvelusäätiö kutsui 20 vuotis juhlaseminaariinsa Me Itse ry:n johtoryhmän sekä Ulla Topin, Tommi Kivimäen ja Teuvo Taipaleen. Teuvo Taipale piti kansainvälisessä seminaarissaan puheenvuoron omasta elämänkokemuksestaan. Seminaarissa oli puhujana myös Irlantilaisen vammaisjärjestön edustaja. Me Itse ry:n vierailu Ylisen kuntoutuskeskuksessa Kokemuspuhuja Sakari Lehto ja taustatyöntekijä Sanna Afonne vierailivat Ylisen kuntoutuskeskuksen asukastoimikunnan kokouksessa Vierailun aiheena oli Me Itse toiminnan esittely ja Sakari Lehdon kokemuspuheenvuoro. Valtakunnalliset Alajaospäivät Oulussa Alajaospäivät järjestettiin Oulussa, Hotelli Scandicissa. Iltajuhla järjestettiin Ravintola Perlassa. Alajaospäiville osallistuivat alajaoksien puheenjohtajia, sihteereitä ja muita alajaosten valitsemia edustajia sekä Me Itsen johtoryhmä. Osallistujia oli yhteensä 68 henkilöä eri alajaoksista. Päivien teemana oli Me Itsen strategian eli tavoite ja toimintaohjelman käsitteleminen vuosille

10 YK:n vammaisten henkilöitä koskeva yleissopimus Suomen vammaispolitiikan viitoittajana seminaari Me Itsen edustaja Ulla Topi ja Merja Hakala osallistuivat valtakunnallisen vammaisneuvoston järjestämään seminaariin Seminaarissa käsiteltiin yleissopimuksen sisältöä ja velvoitteita sekä nykytilannetta Suomessa. Teemaviikko ja Porin elokuvaseminaari Vuoden 2012 teemaviikon aiheena oli Aina on oikea ikä. Me Itse ry:n alajaokset järjestivät viikon aikana alueellisia tapahtumia. Me Itsen johtoryhmän edustajat Olavi Hietaharju, Sami Helle, Päivi Lähtinen ja Anne Aalto osallistuivat Porissa pidettävään elokuvaseminaariin. Seminaari pidettiin Teemana oli pohtia aktiivista ikääntymistä ja sukupolvien välistä solidaarisuutta. Päivän ohjelman järjesti Porin seudun kansalaisopiston erityisryhmien sosiaalisen median kurssi ja Porin Me Itse alajaos. Me Itse esitti myös oman kannanottonsa ikääntymisestä lyhytvideon kautta. Lisäksi Käsikynkkä projektin kouluttama kokemuspuhuja Heikki Suvilehto piti puheenvuoron ikääntymisestä.

11 Yhdistyksen vuosittaisia toimintoja Hallitus Me Itse ry:n hallituksessa ovat toimineet vuonna 2012: Olli-Pekka Haverinen, Veijo Lehtonen, Raimo Kemppi ja Marjatta Tammisto. Hallituksen varajäsenenä on toiminut Jukka Kaukola. Lisäksi yhdistyksen puheenjohtajalla Olavi Hietaharjulla oli puhe- ja läsnäolo-oikeus hallituksen kokouksissa. Hallitus kokoontui yhteensä kahdeksan kertaa toimintavuoden aikana. Johtoryhmä Me Itse ry:n puheenjohtajan Olavi Hietaharjun lisäksi johtoryhmään ovat kuuluneet vuonna 2011 kahdeksan varsinaista jäsentä. Sinikka Haanpää toimi varapuheenjohtajana. Muita jäseniä olivat Sami Helle, Sanna Sepponen, Jaana Osara, Anne Aalto, Päivi Lähtinen ja Tomi Tuominen. Johtoryhmä kokoontui toimintavuoden aikana yhteensä kahdeksan kertaa. Työntekijät Yhdistyksen työntekijä vammaistyön suunnittelija Merja Hakala oli opintovapaalla syyskuun loppuun asti. Merja Hakalan sijaisena toimi Sanna Afonne, hän jäi äitiyslomalle lokakuun alusta. Merja Hakala aloitti työnsä jälleen opintovapaan jälkeen lokakuun 2012 alussa. Kaija Aho on toiminut yhdistyksen osa-aikaisena toimistotyöntekijänä lokakuun 2012 alusta lähtien. Käsikynkkä-projektin työntekijänä on toiminut Sirkka Nikulainen.

12 Sidosryhmät ja edustustehtävät Yhdistyksen edustajia on kertomusvuonna toiminut monissa erilaisissa yhteistyöryhmissä: Valtakunnallinen vammaisneuvosto, VANE: Ulla Topi Leijan toimitusneuvosto: Anu Lehtonen, Aki Lindroos, Seppo Pöylä, Ritva Vihanto ja Irmeli Vuotila Vernerin selkotyöryhmä: Sinikka Haanpää Selkokeskuksen neuvottelukunta: Sami Helle, varajäsen Jaana Osara Selkouutisten toimitusneuvosto: Teuvo Taipale KVTL:n liittohallitus: Tommi Kivimäki, varajäsen Ulla Topi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n Eettinen neuvosto: Teuvo Taipale Henkilökohtainen avustajatyöryhmä: Teuvo Taipale ja Sanna Afonne sekä Merja Hakala. Kehitysvammaisten Palvelusäätiön turvallisuuskoulutuksen ohjausryhmä: Tommi Kivimäki, varajäsen Tommi Valli Vammaisfoorumi: Ulla Topi Naisverkosto: Ulla Topi Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta/laatutyöryhmä: Tommi Kivimäki, varajäsen Sami Helle KVANK: työn- ja päivätoiminnan työryhmä: Jaana Osara, varajäsen Sinikka Haanpää Etevan eettinen toimikunta: Sinikka Haanpää NSR (Pohjoismainen yhteistyöverkosto): Olavi Hietaharju EPSA ja IE: Krisse Pääskynen

13 Tiedän mitä tahdon henkilökohtainen budjetointi-työryhmä: Ulla Topi Lyhty ry:n/radio Valon ohjausryhmä: Merja Hakala, Sami Helle Assistentti-info työvaliokunta ja eettinen neuvosto: Ulla Topi Käsikynkän ohjausryhmä: Ulla Topi ja Jaana Nordlund Iltalinjalla projektin ohjausryhmä: Sirkka Nikulainen Pirkanmaan alueen KASTE hankkeen ja välittäjä työryhmän edustajana: Aki Lindroos taustatukihenkilönsä kanssa. Kaste hanke, Vammaispalveluhankkeen ohjausryhmän varapuheenjohtajana toimii: Päivi Lähtinen sekä ETEVAn alueellisessa (Keravan) työryhmässä toimivat: Jaana Osara ja Tommi Kivimäki KIPINÖITÄ hanke: Jaana Osara ja Sinikka Haanpää TOPSIDE hanke: Sinikka Haanpää KLAARA Hanke: Ulla Topi ja Merja Hakala Kehitysvammaisten Tukiliiton työryhmät: Vaikuttamistoiminta: Ulla Topi ja Olavi Hietaharju Asiantuntijuus: Päivi Lähtinen ja Sinikka Haanpää Kansalaistoiminta: Sami Helle ja Heikki Suvilehto Tiedotus Me Itse ry julkaisi toimintavuonna kolme jäsentiedotetta. Selkolehti Leija ja Tukiviesti -lehti toimivat yhdistyksen tiedotuslehtinä. Yhdistyksen internetsivut ovat osoitteessa ww.meitse.fi. Yhdistys ilmoitti tapahtumistaan myös sosiaalisen median välityksellä esimerkiksi Facebookin Me Itse ryhmä sivustollaan.

14 Alajaostoiminta Vuonna 2012 alajaoksia oli yhteensä 31 paikkakunnalla, joista aktiivisesti toimivia oli Espoossa, Haapavedellä, Haukiputaalla, Harjavallassa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Ilmajoella, Jyväskylässä, Kauhajoella, Kuopiossa, Kotkassa, Lahdessa, Merikarvialla, Oulussa, Pohjois-Karjalassa, Porissa, Pyhäjärvellä, Riihimäellä, Seinäjoella, Tampereella, Teuvalla, Turussa ja Vantaalla. Toimintavuoden aikana Tommi Kivimäki vieraili Raahessa esittelemässä yhdistyksen toimintaa ja Kuusankoskella. Lisäksi hän oli mukana Mäntsälän alajaoksen toiminnan uudelleen käynnistämisessä. Yhdistyksen työntekijä Sanna Afonne vieraili Turun alajaoksen kymmenvuotisjuhlissa toukokuussa ja Jyväskylän alajaoksen kokouksessa syyskuussa. Alajaostoimintaan osallistui noin 350 Me Itse ry:n jäsentä. Useat alajaokset pitävät kokouksensa kerran kuukaudessa ja toiset harvemmin. Alajaoksilla oli hyvin vaihtelevaa toimintaa. Toiminnasta päättävät alajaokset itse. Kansainvälinen toiminta Toimintavuonna yhdistyksen jäsen Krisse Pääskynen toimi Eurooppalaisen keskustelufoorumin EPSA:n jäsenenä. Toukokuussa 2012 Krisse Pääskynen valittiin toiseksi kaksivuotiskaudeksi EPSA:n ohjausryhmän jäseneksi. Lisäksi hänet valittiin EPSA:n edustajana Inclusion Europen hallituksen jäseneksi. EPSA:n tehtävänä on toimia kansallisten vammaisten henkilöiden omien yhdistyksien kokoavana toimielimenä. Näiden tavoitteena on edistää ja puolustaa kehitysvammaisten ihmisten tasavertaisia oikeuksia Euroopan alueella. EPSA toimii läheisessä yhteistyössä Inclusion Europen (IE) kanssa. Puheenjohtaja Olavi Hietaharju osallistui Pohjoismaiden yhteisiin kokoontumisiin (NSR). Kokoontumiset järjestettiin Oslossa (Norja) ja Helsingissä. Helsingissä järjestettävään kokoukseen osallistui Olavi Hietaharjun lisäksi varapuheenjohtaja Sinikka Haanpää.

15 Kannanotot ja lausunnot Joulukuun kehitysvammaisten teemaviikolle valmisteltiin johtoryhmän kannanotto ikääntymisestä videolla. Video on julkaistu Radio Valon nettisivuilla osoitteessa Lisäksi Olavi Hietaharju valmisteli ja luovutti Me Itsen kannanoton sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan itsemääräämisoikeus-työryhmän ja valtakunnallisen KEHAS ohjelman sekä suullisesti että kirjallisesti. Yhteistyötahot Raha-automaattiyhdistys, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Kehitysvammaliitto ry, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, FDUV, Steg för Steg rf, Valtakunnallinen vammaisneuvosto, Vammaisjärjestöjen naisverkosto, Suomen vammaisurheilu- ja liikunta ry (VAU), Asumispalvelusäätiö ASPA, Sosiaalija terveysministeriö (STM), Verneri, Kynnys ry, Nordiska Samarbetsrådet (NSR), Inclusion Europe, Luovin erityisammattikoulu Tampereen yksikkö, Iltalinjalla projekti, Lyhty ry, SEKK, MEKA-TV, Bovallius erityisammattioppilaitos, Pohjois-Karjalan kehitysvammaisten tukipiiri, TAMK, Haaga-Helia, Lyhty ry/radio Valo Luovin erityisammattikoulu Tampereen yksikkö Me Itsen toimiston työntekijät ovat tehneet yhteistyötä yhdessä Luovin opiskelijoiden kanssa. Eri opiskelijaryhmät ovat tehneet avustavia toimistotehtäviä työntekijöiden työruuhkan helpottamiseksi. Tampereen alajaos, Tampereen Hämpit Tampereen Hämpit ovat hoitaneet yhdistyksen jäsenkirjeiden postituksen.

16 Käsikynkkä-projekti ( ) Käsikynkkä-projektin tavoitteet Käsikynkkä-projekti pyrkii toiminnallaan edistämään kehitysvammaisten ihmisten yhteiskunnallista tasa-arvoa ja yhdenvertaista asemaa muiden kansalaisten joukossa. Samalla projekti täydentää toiminnallaan Me Itse ry:n sisällöllisiä pyrkimyksiä ja tarkoitusta. Käsikynkkä-projektin tavoitteena on saada kehitysvammaisten ihmisten oma ääni enemmän kuuluviin. On tärkeää, että kehitysvammaisia ihmisiä kuullaan aiempaa enemmän ja että heitä kohdellaan kunnioittavasti ja tasavertaisesti. Käsikynkkä-projektin tarkoitus Käsikynkkä-projekti on valtakunnallisen Me Itse ry:n toimintaa. Sen päätavoitteena on koota ja kouluttaa 50 kehitysvammaista ihmistä kokemuspuhujiksi. Kokemuksen ääni -koulutuksia järjestettiin seitsemällä alueella eri puolilla Suomea. Koulutuspaikkakunnat ovat: Helsinki, Turku, Tampere, Pori, Joensuu, Jyväskylä ja Oulu. Koulutetuista puhujista kootaan puhujapankki Me Itse ry:n ylläpitämään rekisteriin. Eri tahot ja yhteistyökumppanit voivat puhujapankin kautta tilata aiempaa helpommin kokemuspuhujia erilaisiin tilaisuuksiinsa. Käsikynkkä-projekti suosittelee, että tilaaja maksaa kokemuspuhujalle itselleen puhujapalkkion ja kustantaa puhetilaisuudesta aiheutuvat kulukorvaukset.

17 Käsikynkkä-projektin toiminta vuonna 2012 Kokemuksen ääni koulutukset Puhujapankki Projektin seuranta ja arviointi Lopuksi

TOIMINTAKATSAUS 2013

TOIMINTAKATSAUS 2013 TOIMINTAKATSAUS 2013 Me Itse ry 1 Me Itse ry Me Itse on kehitysvammaisten henkilöiden valtakunnallinen yhdistys. Se on liike itsenäisen elämän puolesta. Yhdistyksen tehtävänä on edistää vammaisten kansalaisten

Lisätiedot

Toimintakatsaus 2011. Me Itse ry

Toimintakatsaus 2011. Me Itse ry Toimintakatsaus 2011 Me Itse ry Me Itse ry Kehitysvammaisten henkilöiden valtakunnallinen yhdistys - liike itsenäisen elämän puolesta Yhdistyksen tehtävänä on edistää vammaisten kansalaisten osallisuutta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Toimintasuunnitelma 2014 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin osana

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Me Itse ry Toimintasuunnitelma 2015 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 3/2009. Me Itse ry

JÄSENTIEDOTE 3/2009. Me Itse ry JÄSENTIEDOTE 3/2009 Me Itse ry Hyvät jäsenet! Tämä on ylimääräinen Jäsenkirje, joka tulee sen takia, että saamme teille kiireellisiä tietoja. Kuten on aikaisemmin sovittu, seuraava Jäsenkirje tulee loka-marraskuun

Lisätiedot

Meikäläiset. Me Itse ry. Me Itse ry:n jäsentiedote Tervetuloa Me Itse -päiville Seinäjoelle, lue ohjeet! Liike itsenäisen elämän puolesta

Meikäläiset. Me Itse ry. Me Itse ry:n jäsentiedote Tervetuloa Me Itse -päiville Seinäjoelle, lue ohjeet! Liike itsenäisen elämän puolesta Meikäläiset Me Itse ry:n jäsentiedote 1. 2017 Kuvaaja Jari Luomanen Tervetuloa Me Itse -päiville Seinäjoelle, lue ohjeet! Me Itse ry Liike itsenäisen elämän puolesta SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ TUKEE

Lisätiedot

Meikäläiset Me Itse ry:n Jäsentiedote 2 / 2013

Meikäläiset Me Itse ry:n Jäsentiedote 2 / 2013 Meikäläiset Me Itse ry:n Jäsentiedote 2 / 2013 Ministeri Krista Kiuru otti syyskuussa vastaan päättäjille kirjoitetut viestit. Kuva Kaisa Kaatra / Selkokeskus Raha-automaattiyhdistys tukee toimintaamme

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous 2017 Selkeä esityslista lista on kokouksen ohjelma. Siinä kerrotaan kokouksessa päätettävät asiat. esityslista 1. Kokouksen avaus Liittokokous

Lisätiedot

Meikäläisiä Satakunnasta

Meikäläisiä Satakunnasta Meikäläisiä Satakunnasta syystiedote 2014 päivitys 17.9.2014 Meikäläisiä Satakunnassa on kehitysvammaisten Me Itse ry:n aktivistien sekä MEKA TV toiminnoissa osallistuvien meikäläisten yhteinen työnimi.

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto. 50 vuotta työtä kehitysvammaisten henkilöiden ihmis- ja perusoikeuksien ja perheiden hyväksi

Kehitysvammaisten Tukiliitto. 50 vuotta työtä kehitysvammaisten henkilöiden ihmis- ja perusoikeuksien ja perheiden hyväksi Kehitysvammaisten Tukiliitto 50 vuotta työtä kehitysvammaisten henkilöiden ihmis- ja perusoikeuksien ja perheiden hyväksi Tukiliitto on kansalaisjärjestö Yhteiskuntaa pyörittää neljä sektoria: Julkinen

Lisätiedot

Meikäläiset. Me Itse ry:n jäsentiedote 1. 2015

Meikäläiset. Me Itse ry:n jäsentiedote 1. 2015 Meikäläiset Me Itse ry:n jäsentiedote 1. 2015 Yhdistys järjesti huhtikuussa koulutuspäivän, johon osallistui Me Itse ry:n johtoryhmän lisäksi satakuntalaisia Me Itse -aktiiveja ja Tampereen Hämppejä. Kuvassa

Lisätiedot

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi.

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi. ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Paikka Järjestötalo, Paulan Sali, Seinäjoki Aika Ke 25.5.2016 klo 18.00 - Läsnä VUOSIKOKOUS 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen järjestäytyminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri,

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry. Nimi ja kotipaikka

SÄÄNNÖT. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry. Nimi ja kotipaikka SÄÄNNÖT Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry ja sitä kutsutaan näissä säännöissä yhdistykseksi.

Lisätiedot

Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015

Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015 Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015 Tukiliiton toimintaan vaikuttavia muutoksia 1. Valtion ja kuntien talous kiristyy. Taloudellisuus

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Itsenäinen elämä ja asuminen Kuva: Jan Piilman Me Itsen jäseniä kokoontui Helsinkiin mielenosoitukseen syksyllä 2016. Kannanoton aiheena oli asumisen kilpailuttamisen vastustaminen.

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI Pohjois-Savon terveydenhoitajayhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI YHDISTYKSEN HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT HALLITUS Puheenjohtaja Fatima Moursad (Maaninka),

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 1 SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF YLEISTÄ Liiton kotisivu: www.shk.fi Y-tunnus: 1480117-5 LIITTOKOKOUS

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2015 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Olemme valtakunnallinen kansalaisjärjestö, jonka perustehtävä on edistää kehitysvammaisen ihmisen ja hänen perheensä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja elämänlaatua - hyvää

Lisätiedot

Sami Helteen ja Kari Aallon kansalaisaloite kehitysvammaisten palvelujen kilpailuttamisen lopettamiseksi Suomessa.

Sami Helteen ja Kari Aallon kansalaisaloite kehitysvammaisten palvelujen kilpailuttamisen lopettamiseksi Suomessa. 14.10.2013 Tiedote Ei kilpailutukselle Kyllä Ihmisoikeuksille! Ihminen ei ole kauppatavaraa Sami Helteen ja Kari Aallon kansalaisaloite kehitysvammaisten palvelujen kilpailuttamisen lopettamiseksi Suomessa.

Lisätiedot

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 29.3.2014. 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ja

Lisätiedot

sunnuntai kello 9 noin kello 14 Pinninkatu 76 (sisäänkäynti), Kalevantie 5 Tampere

sunnuntai kello 9 noin kello 14 Pinninkatu 76 (sisäänkäynti), Kalevantie 5 Tampere Me Itse ry Vuosikokous 2017 Aika sunnuntai 19.3.2017 kello 9 noin kello 14 Paikka Tampereen yliopisto Väinö Linna-sali Pinninkatu 76 (sisäänkäynti), Kalevantie 5 Tampere Esityslista Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011 Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry Vuosikertomus 2010 Yleistä Toiminnan tarkoitus Tukea yhdessä Lihastautiliiton kanssa neuromuskulaarisia tauteja sairastavien ja

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2014 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

kaksi (2) puheenjohtajaa sihteereiksi kutsutaan Maritta Ekmark ja Anne Vuorenpää

kaksi (2) puheenjohtajaa sihteereiksi kutsutaan Maritta Ekmark ja Anne Vuorenpää 1 Kokouksen avaus Me Itsen puheenjohtaja Sakari Lehto avaa kokouksen. 2 Kokouksen järjestäytyminen Esitys: Valitaan kokoukselle kaksi (2) puheenjohtajaa sihteereiksi kutsutaan Maritta Ekmark ja Anne Vuorenpää

Lisätiedot

Samaa luuta ja nahkaa

Samaa luuta ja nahkaa Samaa luuta ja nahkaa Me Itse ry:n tavoite- ja toimintaohjelma 2013 2016 Luonnos 2. 12.1.2013 Sisällys 1. Ketä me olemme 1.1. Me Itse pähkinänkuoressa 1.2. Me Itse ry:n historia 2. Me Itse ry:n toiminnan

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin ESITYSLISTA 6.10.2015 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 15.11.2015 kello 9.00. Paikka Kokoustila Snellman & Kallavedet, Scandic Hotelli, Satamakatu 1, 70100 Kuopio I KOKOUKSEN

Lisätiedot

VAMN 22 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 23 VAMN 23 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 23

VAMN 22 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 23 VAMN 23 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 23 4/2010 1.12.2010 Asiat VAMN 22 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 23 VAMN 23 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 23 VAMN 24 KEHITYSVAMMAISTEN ASUMISPALVELUIDEN SUUNNITELMA 24 VAMN 25 PIRKANMAAN VAMMAISKASTE-HANKE

Lisätiedot

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry. Ohjesääntö

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry. Ohjesääntö 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry Ohjesääntö Tällä ohjesäännöllä

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

KEHAS-OHJELMA -LAITOKSISTA YKSILÖLLISEEN ASUMISEEN. Heidi Hautala Yksi naapureista hanke KAJAANI

KEHAS-OHJELMA -LAITOKSISTA YKSILÖLLISEEN ASUMISEEN. Heidi Hautala Yksi naapureista hanke KAJAANI KEHAS-OHJELMA -LAITOKSISTA YKSILÖLLISEEN ASUMISEEN KAJAANI 23.8.2012 Heidi Hautala Yksi naapureista hanke Kehitysvammaisten Palvelusäätiö 2 Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on omaisjärjestötaustainen valtakunnallinen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

Yhdistysluettelo 2017

Yhdistysluettelo 2017 Yhdistysluettelo 2017 Jäsen- ja äänimäärät Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n jäsenyhdistykset Jäsenmäärä 1.1.2017 liiton rekisterin mukaan Äänimäärä ALAJÄRVI-VIMPELIN KVT RY 41 1 ALAVIESKAN KVT RY 41 1

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki. SAUNASEURA VASTAISKU RY 1(5) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistys pyrkii edistämään yhteistyöverkoston

Lisätiedot

19.5.2014. KVANK / Työn ja päivätoiminnan valiokunta / Laatukriteerityöryhmä

19.5.2014. KVANK / Työn ja päivätoiminnan valiokunta / Laatukriteerityöryhmä MUISTIO/MA ja SG 19.5.2014 KVANK / Työn ja päivätoiminnan valiokunta / Laatukriteerityöryhmä Aika: 16.5.2014 klo 9.40-15.30 Paikka: Kehitysvammaliitto, Viljatie 4 A, 00700 Helsinki Läsnä-/poissaolijat:

Lisätiedot

Ei mitään meistä ilman meitä!

Ei mitään meistä ilman meitä! Ei mitään meistä ilman meitä! Me Itse ry:n tavoite- ja toimintaohjelma 2013-2016 Sisällys 1. Ketä me olemme 1.1. Miksi Me Itse ry? 1.2. Me Itse ry:n historia 2. Me Itse ry:n toiminnan arvot 2.1. Ihminen

Lisätiedot

Sovitut toimintatavat

Sovitut toimintatavat Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat 4.4.2013 Toimielimet Vuosikokous Valitsee hallituksen ja sen puheenjohtajan sekä vaalitoimikunnan, sääntömuutokset Hyväksyy vuosittain toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Vammaiskortin mahdollisuudet

Vammaiskortin mahdollisuudet Vammaiskortin mahdollisuudet 2.12.2016 Miksi Vammaiskorttia tarvitaan? Euroopassa on noin 80 miljoonaa ihmistä, jotka kohtaavat arjessaan haasteita osallistumisessa ja liikkumisessa vammaisuuden vuoksi.

Lisätiedot

Me Itse ry. Meikäläiset. Me Itse ry:n Jäsentiedote 1 / 2014. Liike itsenäisen elämän puolesta

Me Itse ry. Meikäläiset. Me Itse ry:n Jäsentiedote 1 / 2014. Liike itsenäisen elämän puolesta Meikäläiset Me Itse ry:n Jäsentiedote 1 / 2014 Kuva Laura Kotila Yhdistyksen puheenjohtaja Olavi Hietaharju vuosikokouksessa 2014. Vierellä avustava puhetulkki. Me Itse ry Liike itsenäisen elämän puolesta

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

Asiantuntijaryhmä arvioimassa ja kehittämässä toimintaa , Soste Arviointiverkoston tapaaminen Sanna Sepponen ja Petra Tiihonen

Asiantuntijaryhmä arvioimassa ja kehittämässä toimintaa , Soste Arviointiverkoston tapaaminen Sanna Sepponen ja Petra Tiihonen Asiantuntijaryhmä arvioimassa ja kehittämässä toimintaa 21.4.2015, Soste Arviointiverkoston tapaaminen Sanna Sepponen ja Petra Tiihonen Keitä me olemme? Sanna Sepponen asiantuntija Asiantuntijaryhmä Petra

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA toimintasuunnitelma 2008 Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTASUUNNITELMA 2008 sivu 1. JOHDANTO 3 2. PERUSTOIMINTA 3 3. PERUSTOIMINTAAN KUULUVAT

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry S i v u 2 DIABETESHOITAJAT RY VUOSIKERTOMUS 2014 SISÄLTÖ 1.YHDISTYS... 2 3.HALLINTO... 3 5.2. Yhteistyö... 4 5.3. Tiedotus... 4 5.4. Toimikuntatyöskentely... 5 6.1.

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

minäkin voin osallistua ja edustaa! Kehitysvammaisten Tukiliiton uudistus Esittely - lyhyt versio

minäkin voin osallistua ja edustaa! Kehitysvammaisten Tukiliiton uudistus Esittely - lyhyt versio minäkin voin osallistua ja edustaa! Kehitysvammaisten Tukiliiton uudistus Esittely - lyhyt versio Hyvä liittokokousedustaja ja hyvät jäsenyhdistykset, Haluamme, että järjestötoiminta on hauskaa. Haluamme

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa.

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 1(3) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 2. Yhdistyksen tarkoituksen on toimia omaishoitajien

Lisätiedot

Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue.

Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue. 1/5 SÄÄNNÖT 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue. 2. TARKOITUS Yhdistys on käyttäjävetoinen SAP Finland Oy:sta

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry JÄSENTIEDOTE 2/2015 Tässä tiedotteessa Yhdistyskuulumiset... 2 Hallituksen kokoukset... 2 Toimiston kesäloma... 2 Lahden Seudun me itse... 2 Vapaa-ajan toiminta...

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 Oulun-seudun Lämpö-,Vesi-ja Ilmastointitekninen Yhdistys ry, OuLVI TOIMINTAKERTOMUS 2012 Perustietoja yhdistyksestä: Rekisteri no 110.106 Asiakirja no 69195649 Y-10161609 Merkitty rekisteriin 13.6.1972

Lisätiedot

, iso neuvotteluhuone, Ilkantie 4 Valkea talo, Helsinki.

, iso neuvotteluhuone, Ilkantie 4 Valkea talo, Helsinki. Hallituksen kokous 1 (5) Aika 24.9.2016, iso neuvotteluhuone, Ilkantie 4 Valkea talo, Helsinki. Läsnä Hallituksen puheen ja jäsenet poissa Aaltonen Jaana Ahonen Outi Blundin Elina Hanhikoski Cecilia Lähteenmäki

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto - kansalaisjärjestö. Jyrki Pinomaa Jyväskylä 23.2.2012

Kehitysvammaisten Tukiliitto - kansalaisjärjestö. Jyrki Pinomaa Jyväskylä 23.2.2012 Kehitysvammaisten Tukiliitto - kansalaisjärjestö Jyrki Pinomaa Jyväskylä 23.2.2012 KVPS Tukena Oy Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Kehitysvammaisten Tukiliitto ry yhdistys yhdistys yhdistys yhdistys yhdistys

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN VANHUSNEUVOSTO

OULUN KAUPUNGIN VANHUSNEUVOSTO Toimintakertomus 2015 1(4) OULUN KAUPUNGIN VANHUSNEUVOSTO Yleistä on vanhuspalvelulakiin (laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista) perustuva Oulun

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN LIITTOKOKOUKSEN ESITYSLISTA

SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN LIITTOKOKOUKSEN ESITYSLISTA SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN LIITTOKOKOUKSEN ESITYSLISTA Aika: 2.-3.12.2017, alkaen lauantaina 2.12. klo 14:00 Paikka: Allianssi-talo, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki 1. KOKOUKSEN AVAUS Esitys: Eurooppanuorten

Lisätiedot

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry, ruotsiksi Miljöstuderande MYY rf ja englanniksi The Association

Lisätiedot

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Inarijärvi-yhdistys ry ja sen kotipaikka on Inarin kunta. Yhdistyksen toiminta-alue käsittää Inarin, Utsjoen ja Sodankylän

Lisätiedot

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille.

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille. Lounaisrannikon Senioriopettajat ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lounaisrannikon Senioriopettajat ry, epävirallinen lyhenne LRSO. Sen kotipaikka on Naantali. Yhdistys

Lisätiedot

KVANK LASTEN JA NUORTEN JAOS ESITYSLISTA 16.5.2013. Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta

KVANK LASTEN JA NUORTEN JAOS ESITYSLISTA 16.5.2013. Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta KVANK ESITYSLISTA 16.5.2013 Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta LASTEN JA NUORTEN JAOS Aika 16.5.2013 klo 12.30 15.00 Paikka Kehitysvammaliitto, Helsinki Läsnä Alinen, Terhi Heinonen Hanna Hintsala,

Lisätiedot

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vankien Omaiset VAO ry. Yhdistyksen kotipaikka on Alajärvi. 2 TARKOITUS JA TOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vankien

Lisätiedot

Reserviläisliitto Yhdistyskysely sääntömuutoksesta

Reserviläisliitto Yhdistyskysely sääntömuutoksesta Reserviläisliitto Yhdistyskysely sääntömuutoksesta 3.6.2016 Taustatietoja Piiri, johon yhdistys kuuluu Etelä-Häme Etelä-Karjala Etelä-Pohjanmaa Helsinki Kainuu Keski-Pohjanmaa Keski-Suomi Kymenlaakso Lappi

Lisätiedot

Keskusjärjestön tuki paikallisyhdistyksille

Keskusjärjestön tuki paikallisyhdistyksille Mitä Perheily on? Se voi olla mitä vaan lapsiperhetoimintaa, esim. vertaistukea tai palveluihin vaikuttamista, jota yhdistys haluaa järjestää. Tukiliiton väki on yhdistysten apuna Perheilyn toteuttamisessa

Lisätiedot

ENSI- JA TURVAKOTIEN LIITTO RY:N SÄÄNNÖT NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALA. 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toiminta-alue

ENSI- JA TURVAKOTIEN LIITTO RY:N SÄÄNNÖT NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALA. 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toiminta-alue ENSI- JA TURVAKOTIEN LIITTO RY:N SÄÄNNÖT NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALA 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toiminta-alue Yhdistyksen nimi on Ensi- ja turvakotien liitto ry., ruotsiksi Förbundet för mödra

Lisätiedot

LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta.

LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta. 1(6) LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia teatterista kiinnostuneiden henkilöiden

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry

Keravan Reserviläiset ry Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus Tuloslaskelma ja tase 2011 Yleistä Vuosi 2011 oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Suomen Kliinisen Fysiologian Yhdistys r.y. Jäsenkirje 1/2014. Sisällys

Suomen Kliinisen Fysiologian Yhdistys r.y. Jäsenkirje 1/2014. Sisällys 1 Suomen Kliinisen Fysiologian Yhdistys r.y. Jäsenkirje 1/2014 Sisällys 1. Puheenjohtajan palsta 2. Tulevia koulutustilaisuuksia 3. Yhteistyökumppanin tiedotus, Spira Oy Hallituksen kokouksen esityslistalle

Lisätiedot

Espoo IKÄVAKIOIDUT. Yhteensä 0,0. Ikäluokittain. IKÄVAKIOIMATTOMAT Yhteensä -100-50 0 50 100 1,8 0,6 8,3 2,9

Espoo IKÄVAKIOIDUT. Yhteensä 0,0. Ikäluokittain. IKÄVAKIOIMATTOMAT Yhteensä -100-50 0 50 100 1,8 0,6 8,3 2,9 Espoo % -00-0 0 0 00 0 -, -,, 0,,,,0, -, -, -0, -, -, -,, - v. -, -0,,,, -, Espoo -00-0 -0-0 - 0 Miljoonaa euroa 0 -, -, -, -,0 -, -,0 -, -,, 0,, 0,,, 0, - v. -, -0,,, 0, -, Helsinki % -00-0 0 0 00 0,

Lisätiedot

Koonti työpajatyöskentelyistä Edustajiston kokouksessa Lahdessa

Koonti työpajatyöskentelyistä Edustajiston kokouksessa Lahdessa Edustajiston kokouksessa Lahdessa 21.03.2015 Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajisto kokoontui vuoden 2015 ensimmäiseen kasvokkaintapaamiseen Lahdessa 21.03.2015. Kokouksen lisäksi paikalla olleet edustajat

Lisätiedot

2 Yhdistys on aatteellinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys. 1. järjestää esitelmätilaisuuksia ja muuta tiedotustoimintaa

2 Yhdistys on aatteellinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys. 1. järjestää esitelmätilaisuuksia ja muuta tiedotustoimintaa HELSINGIN PSYKOTERAPIAYHDISTYS r.y. HELSINGFORS PSYKOTERAPIFÖRENING r.f. SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on Helsingin Psykoterapiayhdistys r.y., Helsingfors Psykoterapiförening

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kennelharrastusta ja siihen liittyvää kilpailutoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kennelharrastusta ja siihen liittyvää kilpailutoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta. TVA- Pori ry:n Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on TVA Pori ja sen kotipaikka on Pori Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

Aika lauantai 14.11.2015 klo 12.05-12.55 Paikka Ruissalon Kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku

Aika lauantai 14.11.2015 klo 12.05-12.55 Paikka Ruissalon Kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku 16.11.2015 1(5) YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika lauantai 14.11.2015 klo 12.05-12.55 Paikka Ruissalon Kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku 1 Kokouksen avaus 2 Läsnäolijoiden toteaminen 3

Lisätiedot

VAMN 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VAMN 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 VAMN 17 SUOMEN VAMMAISPOLIITTINEN OHJELMA 2010-2015 17

VAMN 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VAMN 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 VAMN 17 SUOMEN VAMMAISPOLIITTINEN OHJELMA 2010-2015 17 3/2010 27.10.2010 Asiat VAMN 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VAMN 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 VAMN 17 SUOMEN VAMMAISPOLIITTINEN OHJELMA 2010-2015 17 VAMN 18 PALAUTE SEUTUKUNNAN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1/

PÖYTÄKIRJA 1/ PÖYTÄKIRJA 1/2017 7.2.2017 KERAVAN VAMMAISNEUVOSTONKOKOUS AIKA 7.2.2017 klo 17.00 19.14 PAIKKA TERVEYSKESKUS RUOKATILA, METSOLANTIE 2 LÄSNÄ Taipale Olavi, puheenjohtaja Johansson Erja Kiiski Aarne Sinijoki

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 1/5 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 Aika 10.4.2016 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 23 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Hyvinkään Keilailuliitto ry. Sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 2 Liiton tarkoituksena on johtaa

Lisätiedot

The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring

The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring Perustettu 2005 Suomen Toimii yhdyselimenä omaishoidon alalla tai siihen läheisesti liittyvällä alueella Suomessa toimivien järjestöjen, säätiöiden

Lisätiedot

SUOMEN TMT-MUSIIKKITERAPEUTIT RY.

SUOMEN TMT-MUSIIKKITERAPEUTIT RY. SUOMEN TMT-MUSIIKKITERAPEUTIT RY. SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen TMT-musiikkiterapeutit ry. ja sen kotipaikka on Pietarsaari. Yhdistyksen kielet ovat suomi ja ruotsi.

Lisätiedot

Valtioneuvoston periaatepäätös. asumisen ohjelmasta 2010-2015

Valtioneuvoston periaatepäätös. asumisen ohjelmasta 2010-2015 Valtioneuvoston periaatepäätös kehitysvammaisten asumisen ohjelmasta 2010-2015 Raija Hynynen Ympäristöministeriö Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Tarvitaanko kehitysvammalaitoksia?

Lisätiedot

Liitto voi hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja.

Liitto voi hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja. 1 SÄÄNNÖT 11.8.2010 NAISTEN VALMIUSLIITTO RY Nimi 1 Yhdistyksen nimi on Naisten Valmiusliitto ry, Kvinnornas Beredskapsförbund rf, josta jäljempänä käytetään nimitystä liitto. Sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Vaikuttaminen. Suomen CP-liitto vaikuttajana

Vaikuttaminen. Suomen CP-liitto vaikuttajana Suomen CP-liitto vaikuttajana Suomen CP-liiton kevätneuvottelupäivät 24.3.2012 Hotelli Scandic City Tampere Palvelupäällikkö Ilona Toljamo Suomen CP-liitto/Ilona Toljamo 24.3.2012 1 on viestintää, jonka

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT HYY seniorit ry, HUS seniorer rf SÄÄNNÖT Yhdistysrekisteri vahvistanut 27.10.2005 HYY-seniorit, HUS-seniorer rf SÄÄNNÖT 2 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on HYY-seniorit ry, HUS-seniorer

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

PESÄPUU ry Säännöt 2.12.2013

PESÄPUU ry Säännöt 2.12.2013 PESÄPUU ry Säännöt 2.12.2013 PESÄPUU ry 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on PESÄPUU ry, kotipaikka on Jyväskylän kaupunki ja toimialueena koko maa. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA...3 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS...3 3 TOIMINNAN LAATU...3 4 JÄSENYYTTÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET...4 5 YHDISTYKSESTÄ EROAMINEN

Lisätiedot

Anonyymit Sinkut Seuran säännöt

Anonyymit Sinkut Seuran säännöt Anonyymit Sinkut Seuran säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Anonyymit Sinkut Seura ry ja sen kotipaikka on Jyväskylä 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 1

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2006 1 1. YLEISTÄ Keski Suomen Ekonomit ry. on v.1937 perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on toimia korkeamman taloustieteellisen koulutuksen hankkineiden yhdyssiteenä toiminta alueellaan,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009-10. Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä. 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano. 3. Kokoukset. 4. Työryhmät. 5.

TOIMINTAKERTOMUS 2009-10. Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä. 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano. 3. Kokoukset. 4. Työryhmät. 5. TOIMINTAKERTOMUS 2009-10 Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano 3. Kokoukset 4. Työryhmät 5. Lausunnot 6. Viestintä ja markkinointi 7. Retket, koulutukset ja virkistäytyminen

Lisätiedot

(Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on 135.654))

(Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on 135.654)) Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Tukiyhdistyksen mallisäännöt 1 - yksi (1) sääntömääräinen kokous vuodessa (Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on

Lisätiedot

Yhdessä yhdenvertaisuutta

Yhdessä yhdenvertaisuutta Yhdessä yhdenvertaisuutta Kehitysvammaisten Tukiliiton strategia 2017 2020 Johdanto Tällä strategialla suunnataan Kehitysvammaisten Tukiliiton vuosien 2017 2020 toimintaa Tukiliitto on noin 170 jäsenyhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Reserviläisliitto - Reservistförbundet ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Reserviläisliitto - Reservistförbundet ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Vantaa, 23.1.2016 ESITYS RESERVILÄISLIITON SÄÄNTÖJEN MUUTOKSESTA NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE 1 Yhdistyksen nimi on Reserviläisliitto - Reservistförbundet ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Lisätiedot

Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajisto Säännöt

Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajisto Säännöt Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajiston työvaliokunta/paavilainen Sääntömuutosehdotus Edustajiston sääntöihin Versio 280215 Edustajiston syksyn kasvokkaistapaamisen pohjalta Suomen Nuorisovaltuustojen

Lisätiedot

KIT -uutiskirje 2/2014. Täysi tohina päällä. Tutkimuksessa on saatu ensimmäisiä tuloksia

KIT -uutiskirje 2/2014. Täysi tohina päällä. Tutkimuksessa on saatu ensimmäisiä tuloksia 1/5 KIT -uutiskirje 2/2014 Täysi tohina päällä Kehitysvammaiset ihmiset töihin (KIT) projektissa kevät on ollut touhua täynnä: Tutkimuksessa on kerätty aineistoa ja saatu ensimmäisiä tuloksia. Työvalmentajarengas

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin ESITYSLISTA 13.10.2017 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 19.11.2017 kello 9.00. Paikka Palmgren-konservatorio Rautatienpuistokatu 7, 28130 Pori I KOKOUKSEN AVAAMINEN II KOKOUKSEN

Lisätiedot

Toimintakertomus. vuodelta 2015

Toimintakertomus. vuodelta 2015 Toimintakertomus vuodelta 2015 31.12.2015 Kanta-Hämeen TOIMINTAKERTOMUS 1/8 JOHDANTO Kanta-Hämeen AVH-yhdistys ry. on valtakunnallisen kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö Aivoliitto ry:n jäsenyhdistys

Lisätiedot

Sosiaalihuollon ajankohtaiset uudistukset Laitoshoidon purku ja itsenäinen asuminen

Sosiaalihuollon ajankohtaiset uudistukset Laitoshoidon purku ja itsenäinen asuminen Sosiaalihuollon ajankohtaiset uudistukset Laitoshoidon purku ja itsenäinen asuminen Kuntamarkkinat 11.9.2013 Jaana Viemerö, asiakkuusjohtaja, Järvenpään kaupunki Asukkaita suunnilleen saman verran kuin

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2016/5 Hallitus 27.5.2016 Sivu 2 / 6

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2016/5 Hallitus 27.5.2016 Sivu 2 / 6 Hallitus 27.5.2016 Sivu 1 / 6 Aika: 27.5.2016 klo 12.30-15.15 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto, Kalevankatu 13 A, Helsinki Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander (x) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas

Lisätiedot

Suomen Akateemisten Naisten Liiton kansainvälinen strategia

Suomen Akateemisten Naisten Liiton kansainvälinen strategia Suomen Akateemisten Naisten Liiton kansainvälinen strategia 2018-2021 Liiton kansainvälisen strategian yleiset periaatteet 1/2 Suomen Akateemisten Naisten Liitto (SANL) on osa kansainvälistä korkeasti

Lisätiedot