VUOSIKERTOMUS. Kuurojen Lähetys. De Dövas Mission ry

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VUOSIKERTOMUS. Kuurojen Lähetys. De Dövas Mission ry"

Transkriptio

1 VUOSIKERTOMUS 2013 Kuurojen Lähetys De Dövas Mission ry

2 2

3 3 PUHEENJOHTAJAN AJATUKSIA Kieli ja identiteetti - identiteetti ja kieli! Kieli on viittomakieli ja identiteetti kuuron identiteetti. Nämä kaksi asiaa ovat tärkeitä kuurojenkoulun oppilaille. Näitä kahta asiaa kuurojenkoulujen opetuksen pitää tukea. Sen tähden viittomakielen merkitys on kaikkein tärkein myös Kuurojen Lähetyksen työssä. Lähetystyö ei ole valmiiden ratkaisujen ja toimintatapojen siirtämistä täältä Suomesta Eritreaan tai Tansaniaan. Lähetystyö on mahdollistamista. Tarvitaan kuuroja aikuisia, jotka antavat lapsille ja nuorille mallin siitä, millaista on elää kuurona, viittomakielisenä aikuisena. Tarvitaan viittomakielentaitoisia opettajia, jotka näyttävät opettajille ja muille työtekijöille, miten elintärkeää on saada oma kieli. Kieli, jolla voi oppia, kommunikoida, ajatella, ilmaista itseään. Kieli, joka antaa välineitä oman identiteetin luomiseen. Oppilaiden kertomukset todistavat viittomakielen merkitystä. Ne kertovat myös oman identiteetin muotoutumisesta. Kummitoiminta on merkittävää työtä tämän tavoitteen hyväksi. On mukavaa, jos voi seurata kummilapsen kasvamista ja kehittymistä. Se auttaa kummeja jaksamaan omassa tehtävässään. Kiitos teille, kummit! Kuurojen Lähetyksen työ on aina työtä ihmiseltä ihmiselle. Jokainen vapaaehtoinen, kummi, lahjoittaja, rukoilija tekee arvokasta työtä yhden lapsen tai nuoren elämän parantamiseksi. Kiitos teille kaikille. Jumala antakoon voimaa jatkaa uskollisesti omassa kutsumuksessanne. VISIO: Jumalan rakkauden, elämän toivon ja lähimmäisyyden jakaminen kuurojen keskuudessa

4 4 TAPAHTUMIA VUONNA 2013 Kuurojen Lähetyksen toimistossa toiminnanjohtaja Inkeri Vyyryläinen hoiti yhdistyksen taloutta, huolehti varainhankinnasta, valmisteli ja toimi johtokunnan ja työvaliokunnan sihteerinä sekä laittoi täytäntöön tehdyt päätökset. Toiminnanjohtaja oli mukana vuosikokouksen ja juhlan valmistelussa ja toteutuksessa, huolehti monimuotoisen tiedotuksen toteutuksesta jäsenille, kummeille ja seurakunnille sekä yhteyksistä yhteistyökumppaneihin. Tärkeä työmuoto oli yhteyksien pitäminen Afrikkaan Eritrean ja Tansanian kuurojenkouluihin sekä luterilaisten kirkkojen edustajiin, heille taloudellisen tuen toimittaminen ja annettujen tukien käytön valvonta. Inkeri Vyyryläisen työaika oli alkuvuodesta elokuun loppuun asti 40 % ja sen jälkeen 60 % kokonaistyöajasta. LIIKKUVA LÄHETYS KUUROJEN LÄHETYSJUHLAT LAHDESSA Kuurojen Lähetyksen vuosijuhla ja kokous keräsi yhteen noin 170 henkeä eri puolilta Suomea lähetyksen ystäviä Siikaniemen kurssikeskukseen. Tuloaulassa osanottajat pääsivät tutustumaan erilaisiin peleihin: Papin kaato, Koripallokone, Stressipallonheitto sekä tekemään ostoksia myyjäispöydiltä, jotka olivat täynnä ihania käsitöitä, karamelleja, serviettejä, stressipalloja yms. kotiin viemisiksi. Juhlien alussa nähtiin eri tahojen tervetulotoivotuksia sekä Tero Suomisen ja hänen ryhmänsä esittämä viittomakuoroesitys Vihreiden harjujen maa. Liikuntapappi Eeva-Liisa Helle luennoi kehollisuudesta.

5 5 Kuurojen Lähetyksen vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Tero Suominen ja kokouksessa päätettiin, että Kuurojen Lähetyksen puheenjohtajana jatkaa Riitta Kuusi. Erovuoroisten jäsenten tilalle valittiin uudelleen Marja-Leena Lehtonen ja uutena Pirkko Johansson Jyväskylästä. Uudeksi varajäseneksi valittiin Tiina Eskelinen Mikkelistä. Illan juhlaohjelmassa nautittiin juhlaillallinen Hämäläiseen tapaan, seurattiin taidokkaita afrikkalaisia tanssiesityksiä ja katseltiin Medialähetyksen toiminnasta esitystä. Ilta huipentui turkishuutokauppaan sekä arpajaisiin. Kuurojen Lähetyksen standaarien saajat 2013: Irja Remmi (oik.)ja Mauri Malkavaara (toinen vas.), molemmat Lahdesta. (Kuvassa yhdessä läheistensä kanssa.)

6 6 Liikkuvan lähetyksen päätösjuhlassa Lahti luovutti Kajaanille suksen viestikapulana seuraavien juhlien järjestämiseksi. SILJA LEINO VAPAAEHTOISTYÖNTEKIJÄNÄ TANSANIASSA HELMI- MAALISKUUSSA 2013 Silja Leino oli ensin neljä viikkoa Mwangan kuurojenkoululla ja sitten kävi myös viidennellä viikolla Njomben kuurojenkoululla. Mwangan kuurojenkoululle häntä oli pyydetty vapaaehtoistyöntekijäksi. Koululla Silja työskenteli paljon kuurosokeiden oppilaiden kanssa. Silja tapasi myös kuurojenpappi Enochin, Enoch tekee paljon matkoja myös Moshin ulkopuolelle. Työ kuurojen seurakunnissa on vakiintunut ja laajentunut. Silja toi mukanaan paljon terveisiä koulujen kummilapsilta sekä kuvia ja kertomuksia kuurojenkoulujen elämästä.

7 7 KUUROJEN LÄHETYKSEN LÄHETYSNÄYTTELY TARVASJOELLA Inkeri Vyyryläinen rakensi näyttelyn Tarvasjoen seurakuntatalolle ja oli kertomassa kuurojen lähetystyöstä Tansaniassa ja Eritreassa. Johtokunnan jäsen Marja-Leena Lehtonen oli myös yhtenä päivänä esittelemässä toimintaa. Näyttelyssä kävivät kaikki Tarvasjoen koulun eri luokat opettajineen sekä eri seurakunnan toimintapiirit, yhteensä 388 henkeä.

8 8 VIITTOVA LÄHETYS KUUROJEN OMA TILAISUUS SUOMEN LÄHETYSSEURAN LÄHETYSJUHLILLA HELSINGISSÄ Viittovan lähetyksen ohjelmaa olivat valmistelleet Helsingin seudun kuurot ja he esittivät hienon draamamonologin Elsien Roosin elämästä Jos Jumala tahtoo. Sen oli käsikirjoittanut Birgitta Wallvik, kääntänyt ja sovittanut työryhmä: Pirkko Johansson, Päivi Korhonen ja Katja Laurila. Elsietä esitti Pirkko Johansson Helsingistä. Pääkaupunkiseudun viittomakuoro esitti laulut Tuulen teitä ja Kauas kuuluu ääni Vapahtajan sekä yhteisesti laulettiin ja viitottiin Siunaa koko maailmaa. Johanna Ylinen toi terveisensä kokemuksistaan Njomben kuurojenkoululla, jossa hän oli puoli vuotta Kuurojen Lähetyksen lähettämänä työelämäharjoittelussa. Johanna kertoi, että Tansaniassa elää vahvasti stigma: Kuurojen ei tarvitse käydä koulua, kuurot eivät voi oppia. Mutta tätä asennetta vastaan taistellaan ja yritetään saada kuuroja lapsia kouluun. Aikuisten kuurojen malli on tärkeä, esimerkiksi tansanialaiset kuuro opettaja Upendo sekä kuurojenpappi Enoch ovat roolimalleja ja oppilaat haaveilevat sitten juuri näistä ammateista. Johanna Ylisen työ koululla oli opettaa tietotekniikkaa, koululla on nyt käytössä tietotekniikkaluokka! Lisäksi Johanna antoi erityisopetusta englannissa ja matematiikassa ja järjesti kummityöpajoja. Ruoka ostetaan pääasiassa torilta ja elämä on todella erilaista kuin täällä meillä Suomessa. Johanna Ylisen työ Njomben kuurojenkoululla päättyi helmikuun lopussa. Kuurojen Lähetyksellä oli myös oma myyjäispöytä juhlien lähetystorilla, josta huolehtivat pääkaupunkiseudun kuurojen seurakunnan vapaaehtoiset sekä Kuurojen Lähetyksen johtokunnan jäsenet.

9 9 PORKKANAMARKKINAT TURUSSA Kuurojen Lähetys oli mukana Turun seurakuntien kuurojen työn kanssa samassa myyntipöydässä Turun Tuomiokirkon edustalla. Päivä oli kaunis ja aurinkoinen ja tavaraa myytiin mukavasti. UUSI SOPIMUS NOJMBEN KUUROJEN KOULUN KANSSA Uutta sopimusta Njomben kuurojenkoulun kanssa valmisteltiin koko alkuvuosi ja se allekirjoitettiin ja allekirjoittajina olivat Njomben kuurojenkoulu, ELCT ja Kuurojen Lähetys, sopimus on tehty englanninkielellä. Sopimuksessa sovittiin, että Kuurojen Lähetys tukee Njomben kuurojenkouluja yhteensä ,00 /vuosi (alakoulu ja yläkoulu) ja vastaavasti Njomben kuurojenkoululta tulee selvitykset rahojen käytöstä sekä kokonaisselvitys koulujen taloudesta. Lisäksi koulu sitoutuu antamaan tiedotteen koulun toiminnasta ja kummioppilaiden kuulumisista vuosittain. Näitä kummioppilaiden kuulumisia valmistellaan kummityöpajoissa, joiden ohjaajalle maksetaan Kuurojen Lähetyksestä 100,00 palkkio. KUUROJEN LÄHETYKSEN KOTIPIIRI-TOIMINTA ALOITTI Kuurojen Lähetys aloitti uuden Kotipiiri-toiminnan, jonka tarkoituksena on laajentaa ja syventää tietämystä Kuurojen Lähetyksestä. Kotipiiri-toiminta sai avustuksen Pyhän Henrikin säätiöltä toiminnan sisällön kehittämiseen ja toteutukseen. Ensimmäisen kotipiirin järjestivät Silja ja Taisto Leino omassa kodissaan. Mukana oli 15 henkeä. Kotipiirissä pidettiin hauskat arpajaiset, joissa jokainen sai mukaansa ainakin patalapun. Lisäksi askarreltiin yhdessä tulevia joulumyyjäisiä varten sydämenmuotoisia rintakoruja.

10 10 JC KOKOUS SUOMESSA TURUSSA JC-kokous järjestettiin Turussa Linnasmäellä. JC-kokoukseen osallistuivat Saksan edustajina JC:n puheenjohtaja Rolf Hörndlein, DAFEG ja jäsen Josef Groβ, DAFEG, Kuurojen Lähetyksen puheenjohtaja, jäsen Riitta Kuusi, sekä Kuurojen Lähetyksen toiminnanjohtaja, JC:n rahastonhoitaja Inkeri Vyyryläinen. Lisäksi kokousta oli seuraamassa suurin osa Kuurojen Lähetyksen johtokunnasta. Kokouksessa vaihdettiin kuulumisia Mwangan, Kerenin ja Asmaran kuurojenkouluista, niiden taloudesta ja vaikeuksista selvitä arjen haasteista. Samalla tarkastettiin edellisen vuoden taloudenhoito ja sovittiin ensi vuoden budjetista eli millaisia tukia annetaan kuurojenkouluille.

11 11 TANSANIA NJOMBEN KUUROJEN KESKUS Sophia Mgaya opiskelee Njomben alakoulun 4. luokalla. Sophia on 16-vuotias kuuro tyttö ja hänen vanhempansa asuvat Njombessa. Vanhempiaan Sophia näkee lomaaikoina. Äiti on töissä kaupassa. Lempiaineita koulussa ovat suahili, matematiikka, englanti ja historia. Sophia haluaisi oppia lisää ruoanlaittoa ja erilaisia taideaineita. Koulun jälkeen Sophia haaveilee liikenaisen ammatista. Siksi hän yrittää opiskella ahkerasti Njombessa ja tykkää myös pelata erilaisia pelejä. Koska vanhemmilla ei ole riittävästi rahaa jokapäiväiseen elämään, Sophia haluaa opiskella niin hyvin, että tulevaisuudessa pystyy auttamaan vanhempiaan. Sophia lähettää parhaimmat terveiset ja kiitokset Suomeen!

12 12 Njomben kuurojen keskuksen johtajana toimii pastori Alphonce Ngavatula. Hän lähettää suomalaisille Njomben koulun ystäville terveisiä: Jumalan rakkaus on kuin valtameri. Voimme nähdä sen alun, mutta emme loppua. Voimme rohkaista itseämme selviytymään hänen loputtoman rakkautensa tähden. Seuratkaamme ja palvelkaamme Häntä uskollisesti. Kiitos uskollisesta tuestanne rakkaat suomalaiset ystävämme! Kuurojen Lähetys on tukenut Njomben Kuurojen keskusta, sen alakoulun ja yläkoulun käyttökustannuksia vuonna 2013 yhteensä ,00.

13 Doto Waya on 19-vuotias kuuro nuori mies, joka opiskelee Njomben yläkoulussa ensimmäistä vuotta. Doton perheeseen kuuluu isä ja neljä sisarusta. He asuvat Mafinga- Iringassa. Sinne on pitkä matka, joten Doto tapaa perhettä loma-aikoina, kaksi kertaa vuodessa. Doton lempiaineita ovat historia, maantieto ja kemia. Doto haaveilee puusepän tai maanviljelijän ammatista. Koulussa hänen mielestään on hyvä olla, koska siellä on riittävästi opettajia ja ruokaa saa riittävästi, toisin kuin kotona. Doto toivottaa hyvää onnea ja hyvää elämää tänne Suomeen, Jumala olkoon kanssanne ja siunatkoon teitä ja sukulaisianne ja ystäviänne, Aamen. 13

14 14 TANSANIA MWANGAN KUUROJENKOULU Safina Amani Hemedi opiskelee Mwangan kuurojenkoulussa kahdeksatta vuotta eli hän on luokalla 6. Safina on 19-vuotias ja hänen lempiaineitaan koulussa ovat suahili, englanti ja matematiikka. Hän asuu vanhempiensa luona. Isä on muslimi. Safina päätti kääntyä kristityksi ja isän suostumuksella hänet kastettiin. Safinan uusi nimi on Sifaeli, joka tarkoittaa ylistys Jumalalle.

15 15 Mwangan kuurojenkoulun johtaja Longio Msangi kirjoitti seuraavaa: Monet kiitokset tiedosta, että saimme ylimääräistä tukea tänä vuonna! Koulun johtokunnan kokouksessa käsittelimme asiaa, ja kaikki olivat hyvin iloisia asiasta. Koko koulu, oppilaat, opettajat, muu henkilökunta ja johtokunnan jäsenet lähettävät paljon kiitoksia ja terveisiä Joint Committeelle sekä Suomeen! Kuurojen Lähetys on tukenut Joint Committeen kautta Mwangan kuurojenkoulua yhdessä Saksan kuurojen lähetyksen kanssa vuonna 2013 yhteensä ,00.

16 16 ERITREA ASMARAN KUUROJENKOULU AKRIA Hei, nimeni on Fithawit Mekonen, olen syntynyt Eritreassa alueella, jonka nimi on Wasdemba, 80 kilometriä Asmarasta länteen. Vanhempani kertoivat, että kuurouduin kuumetaudin jälkeen. Ennen kuin pääsin kuurojenkouluun, autoin vanhempiani hakemalla vettä ja kaitsemalla vuohia ja lampaita. Aloitin ensin koulun kuulevien koulussa, jossa ei käytetty lainkaan viittomakieltä. En ymmärtänyt juuri mitään, kopioin vain taululta, mitä sinne kirjoitettiin, ei mitään muuta. Kun vanhempani toivat minut Asmaran kuurojenkouluun, olin todella hämmästynyt, kun tapasin niin paljon kuuroja lapsia. Minua harmitti se aika, jonka olin kuluttanut kuulevien koulussa ja minua hävetti ajan tuhlaus paikassa, jossa en oppinut ja saanut tietoa. Aloitin opiskeluni toisella luokalla. Siellä opin viittomakieltä ja huulilta lukua. On selvää, että viittomakieli auttaa minua kommunikoinnissa kavereiden kanssa ja seuraamaan oppitunteja. Opettajani käytti viittomia, huuliolukua sekä sormiaakkosia. Kaikki perheessäni ovat kuulevia. Olen niin onnellinen, että isä ja äiti ovat oppineet vähän viittomaan. He käyttävät kanssani viittomakieltä kotona ja yritämme keskustella. Jos menemme matkoille tai tapaamme muita ihmisiä, äitini toimii tulkkina ja niin ymmärrän miltei kaiken. Minulla on kotona myös oma työ. Pidän huolta vauvaveljestäni, leikin hänen kanssaan. Joskus katson televisiosta ohjelmia, erityisesti elokuvia ja urheilua. Minä harrastan tietokoneohjelmia ja siksi otan tietokonetunteja kolme kertaa viikossa muun koulunkäynnin rinnalla. Teen kaikkeni, jotta pystyn näyttämään kykyni kuulevien maailmassa ja todistan, että kuuro voi tehdä samoja asioita kuin kuuleva. Uskon, että lähitulevaisuudessa unelmani voivat toteutua kaikkine vaatimuksineen, joita olen sille asettanut. Teitä tervehtien Fithawit

17 Asmaran kuurojenkoulun johtajana toimii pastori Medhin Yohannes, hän kertoo: Meillä on ollut viime aikoina paljon ongelmia sekä sähkön saannissa että internetin käytössä. Koulu toimii hyvin. Olemme suunnitelleet koulun 25- vuotisjuhlaa, mutta suunnitelmat eivät ole vielä valmiina. Haluan toivottaa teille kaikille sinne Suomeen: Menestystä Rauhaa Terveyttä ja Jumalan siunausta! Luuk. 2:

18 18 ERITREA KERENIN KUUROJENKOULU Minun nimeni on Delina Dawit, synnyin suureen perheeseen. Elämäni oli hyvin monimutkaista kunnes pääsin kuurojenkouluun. Perheessäni ei käytetty lainkaan viittomakieltä. En tiennyt elämästä muuta kuin leikit ulkona ja kotiin syömään tulemisen. Yhtenä päivänä isäni toi minut täysin uuteen maailmaan, maailmaan, jossa ihmiset puhuivat käsillään. Myöhemmin ymmärsin, että he käyttivät viittomakieltä ja kuurot käyttävät sitä ympäri maailman. Sinä päivänä kun tulin kuurojenkouluun, tiesin, että tästä tulisi minun maailmani. Elämä oli niin helppoa kuurojen parissa, koska aloitin elämäni yhdessä kuurojen siskojen ja veljien kanssa (koti poissa kotoa). Koulussa oppimieni taitojen lisäksi opin sosiaalisia taitoja yms. joita aktiivinen aikuinen tyttö tarvitsee. Minulla kesti pitkään kouluun rekisteröitymisen jälkeen ennen kuin opin viittomakieltä. Haluankin kiittää koulua ja sen henkilökuntaa, koska he tekivät elämästäni helpompaa. Ette usko, kuinka paljon minä kaipasin koulua ja kuuroja kavereitani, kun olin lomalla perheeni luona. En koskaan halunnut mennä takaisin omaan kylääni, koska tiesin, että kukaan ei osannut kommunikoida viittomakielellä kanssani. Nyt käyn 5. luokkaa. Tämän jälkeen minun on mentävä takaisin kylääni perheeni luo, koska täällä ei ole kuuroille opetusta 5. luokan jälkeen. Kuurot on pakotettu menemään kuulevien kouluun. Kuulevien lasten luokissa on noin oppilasta. Tavallisissa luokissa opettajille on suuri haaste saada kuuro lapsi ymmärtämään opetusta, mutta he yrittävät ja olen siitä kiitollinen. Tulevaisuudessa haluaisin valmistua opettajaksi kuurojenkouluun ja auttaa kuuroja lapsia Eritreassa. Terveiseni sinne kaukaiseen Suomeen, Sinun Delina

19 19 Kerenin kuurojenkoulun johtajana toimii edelleen pastori Zere Bekit. Häneltä emme ole saaneet viestejä tänä vuonna. Kerenin koulun tiedot olemme saaneet Asmaran koulun johtajan kautta. Kuurojen Lähetys on tukenut yhdessä Saksan Kuurojen lähetyksen kanssa Asmaran ja Kerenin kuurojenkouluja vuonna 2013 yhteensä , 96.

20 20 KUMMITOIMINTA Kummisihteeri Silja Leino kävi useissa tilaisuuksissa kertomassa kummitoiminnasta ja uusia kummisopimuksia tehtiin vuoden aikana, mutta silti on vielä kuuroja lapsia, jotka kaipaavat Suomesta omaa kummia. Tansaniassa Njomben kuurojenkoulun opettaja Victoria opettaa ensimmäisen luokan lapsia. Opettaja Victoria huolehti myös kummityöpajasta, jossa kirjoitettiin kirjeitä ja piirrettiin kuvia suomalaisille kummeille. Tätä toimintaa pyritään laajentamaan niin, että jatkossa kaikki kummilapset niitä tekisivät. Ideaa yritetään viedä myös muihin Kuurojen Lähetyksen kohde kouluihin. STIPENDIAATTITOIMINTA Yläkoulussa opiskelevat nuoret ovat saaneet tukea Kuurojen Lähetyksen stipendiaattitoiminnan kautta. Stipendi on 30 /kk yläasteen keston ajan eli neljä vuotta. Vuoden aikana 7 nuorta sai tukea opiskeluihinsa.

21 21 KUUROJEN LÄHETYKSEN NIMIKKOLÄHETIT SUOMEN LÄHETYSSEURAN KAUTTA NJOMBEN KUUROJEN KESKUS, TANSANIA: ELINA JA MIKA TIKKANEN Njomben kuurojenkoululla järjestettiin kesällä viikon verran joka päivä viittomakielen opiskelua aamusta myöhäiseen iltapäivään saakka. Molempien koulujen henkilökunnat osallistuivat viittomakielen seminaariin, jonka opettajina toimivat kuurot Paulo Wadugu ja Malise Swila Tansanian kuurojen liitosta CHAVITAsta. Tämä seminaari oli kaikin puolin onnistunut ja palaute oli positiivista. Jatkossakin Njombessa on tarkoitus järjestää säännöllisesti yhteistyössä kuurojen liiton kanssa viittomakielen seminaareja. Viittomakielen seminaarin pohjalta kuvattiin myös noin 700 viittoman DVD. Njomben kuurojenkoulu on maan ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa, jossa viittomakieli on otettu oppiaineeksi viikoittaiseen työjärjestykseen. Mika Tikkanen on tehnyt tätä viittomakielen opetusta. Kun he palasivat Suomeen kesällä, työtä jatkoivat apuopettaja Charles Shitindi ja toukokuun alussa työnsä aloittanut opettaja Magreth Tozary. Molemmat ovat kuuroja. Viittomakielen opettamisen lisäksi heidän positiivinen asenteensa sekä halu tukea ja auttaa toisia kuuroja antaa tärkeää kannustusta koulun oppilaille. Yläkoulun tietotekniikan opetusohjelman aloittaminen on onnistunut hyvin. Oppilaat ovat motivoituneita ja oppivat nopeasti, tilat ja laitteet ovat laadukkaat. Koska tietotekniikan opetus on vielä niin uutta Tansaniassa, kukaan opettajista ei ollut halukas tarttumaan haasteeseen ja ottamaan opetusta vastuulleen. Onneksi henkilökunnasta löytyi kuitenkin työlle jatkaja. Elina Tikkasen aloittamaa opetustyötä jatkaa yläkoulun sihteeri. Elina ja Mika Tikkanen palasivat kesällä 2013 Suomeen ja heidän työkautensa Njombessa päättyi.

22 22 JORDANIA JA PYHÄ MAA: JANNE RISSANEN Janne Rissanen, P.O. BOX 584, Jerusalem, ISRAEL Janne Rissanen toimii Suomen Lähetysseuran lähettinä Jordaniassa ja Pyhällä maalla. Janne on Kuurojen Lähetyksen nimikkolähetti. Aikaisemmin Janne Rissanen oli suunnitellut viittomakielen opetusta ja tämän vuoden helmikuussa kurssi toteutui. Se pidettiin Birziet-yliopistossa, joka sijaitsee Pohjois- Ramallahissa. Janne Rissanen sai myös toimia avustajana jumalanpalveluksissa. Kiirastorstain jumalanpalvelus järjestettiin yhdessä diakonien, pappien ja piispan kanssa. Sen jälkeen oli kulkue suoraan kirkosta Getsemaneen. Betlehemissä järjestettiin viittomakielinen jumalanpalvelus heinäkuussa ja mukana oli yli 10 betlehemiläistä kuuroa kristittyä. Osa heistä oli uusia ihmisiä, joihin Janne sai tutustua paremmin kirkkokahvilla. Janne Rissanen on tehnyt myös paljon työmatkoja, vieraillut kuurojen yhdistyksissä yms. Jordaniassa osallistuessaan kokouksiin, hän tapasi kuuroja kristittyjä Ammanissa. Heillä on oma kristillinen kuurojen yhdistys nimeltä Peace Dove Club of the Deaf. Heillä on oma kotisivu, johon voi tutustua osoitteessa:

23 23 KUUROJEN LÄHETYS DE DÖVAS MISSION RY Kuurojen Lähetys toimii koko Suomen alueella. Yhdistyksen tarkoituksena on yhteistoiminnassa Suomen Lähetysseuran kanssa toimia Suomen kuurojen keskuudessa taloudellisen kannatuksen saamiseksi kehitysmaissa toimiville kuurojenkouluille, kehitysmaiden kuurojen elinolosuhteiden parantamiseksi ja kuurojen seurakuntaelämän kehittämiseksi ja tukemiseksi näissä maissa. Yhdistys toimii myös lähetysharrastuksen ja hengellisen elämän elvyttämiseksi omassa maassa ja tukee lähialueiden kuurojen kirkollista työtä. TOIMINTAA VUODELTA 2013 Jäseniä (jäsenmaksu maksettu), joista uusia jäseniä liittyi vuoden aikana Kummisopimuksia, 72, joilla yhteensä 91 kummilasta tai luokkaa joista uusia sopimuksia tänä vuonna 10 (9 kummilasta, 1 kummiluokkaa) Stipendisopimuksia, 7 joista uusia sopimuksia tänä vuonna 3 Johtokunnan kokouksia 4 Työvaliokunnan kokouksia 2 Historiatyöryhmän kokouksia 1 Kummityöryhmän kokouksia 1 Joint Committeen kokouksia 1 (järjestettiin Suomessa) Suomen Lähetysseuran vuosikokousedustajat Ansa Mielty ja Taisto Leino Yhdistyksen standaarin saivat No 47 Irja Remmi No 48 Mauri Malkavaara Yhdistys maksoi tukea Njomben alakoulu, Tansania Njomben yläkoulu, Tansania Mwangan kuurojenkoulu, Tansania Asmaran kuurojenkoulu, Eritrea Kerenin kuurojenkoulu, Eritrea Nimikkosopimus: Elina ja Mika Tikkanen, Njombe, Tansania SLS Nimikkosopimus: Janne Rissanen, Jordania ja Pyhä maa, SLS

24 24 TALOUSKATSAUS VUODELTA 2013 TULOT JA MENOT , ,15 MENOT TULOT VARAINHANKINTA 2013 MUUT TULOT VUOSIJUHLATULOT MYYNTITULOT STIPENDIT KUMMITOIMINTA LÄHETYSPIIRIT KOLEHDIT LAHJOITUKSET JÄSENMAKSUT 1 672, , , , , , , , ,

25 25 KUMMITOIMINTA 2013 YLEISESTI MWANGA NJOMBE KEREN , ,00 KOLEHTITULOT VUOSINA , , , , , , , , ,00 0,

26 26 Kuurojen Lähetys - De Dövas Mission ry y-tunnus TASE V a s t a a v a a PYSYVÄT VASTAAVAT Sijoitukset Muut osakkeet ja osuudet , ,22 Sijoitukset yhteensä , ,22 PYSYVÄT VASTAAVAT YHTEENSÄ , ,22 VAIHTUVAT VASTAAVAT Lyhytaikaiset saamiset Muut saamiset 0, ,71 Siirtosaamiset 1807, ,85 Lyhytaikaiset saamiset yhteensä 1807, ,56 Rahat ja pankkisaamiset Pankkisaamiset , ,26 VAIHTUVAT VASTAAVAT YHTEENSÄ , ,82 V a s t a a v a a yhteensä , ,04 V a s t a t t a v a a OMA PÄÄOMA Muut rahastot , ,84 Edellisten tilikausien voitto (tappio) , ,64 Tilikauden voitto (tappio) yhteensä , ,39 OMA PÄÄOMA YHTEENSÄ , ,81 VIERAS PÄÄOMA Lyhytaikainen vieras pääoma Saadut ennakot 0, ,86 Ostovelat 127,36 118,37 Siirtovelat 483,05 522,00 Lyhytaikainen vieras pääoma yhteensä 610, ,23 VIERAS PÄÄOMA YHTEENSÄ 610, ,23 V a s t a t t a v a a yhteensä , ,04

27 27 Kuurojen Lähetys - De Dövas Mission ry y-tunnus TULOSLASKELMA EUR EUR VARSINAINEN TOIMINTA Asmara/Keren -Eritrea Tuotot , ,70 Kulut , ,00 Mwanga - Tansania Tuotot 1 600,00 0,00 Kulut , ,00 Njombe - Tansania Tuotot 150,00 95,00 Kulut , ,00 Njombe Secondary School - Tansania Tuotot ,10 0,00 Kulut ,71 0,00 Nimikkolähetit Kulut , ,00 Varsinaisen toiminnan kulut yhteensä , ,30 Yhteiset kulut Kulut Henkilöstökulut , ,35 Hallintokulut , ,84 Matka- ja kokouskulut , ,76 Yhteiset kulut yhteensä , ,95 KULUJÄÄMÄ , ,25 VARAINHANKINTA Tuotot , ,71 Varainhankinnan tulot yhteensä , ,71 KULUJÄÄMÄ 7 719, ,54 SIJOITUS- JA RAHOITUSTOIMINTA Tuotot 2 297, ,95 Sijoitus- ja rahoitustoiminta yhteensä 2 297, ,95 KULUJÄÄMÄ , ,59 TILINPÄÄTÖSSIIROT Siirto rahastosta 5 034, ,20 YLEISAVUSTUKSET 3 104,75 100,00 TILIKAUDEN TULOS , ,59 TILIKAUDEN YLIJÄÄMÄ (ALIJÄÄMÄ) , ,39

28 28

29 29

30 30

31 31 KUUROJEN LÄHETYS - DE DÖVAS MISSION R.Y. VUOSIKERTOMUS 2013 HALLINTO 2013 JOHTOKUNTA Puheenjohtaja: Riitta Kuusi, Mikkeli Varapuheenjohtaja: Esko Sänkiniemi, Turku Jäsenet: Pirkko Johansson, Jyväskylä Niini Aalto, Vantaa Marja-Leena Lehtonen, Raisio Silja Leino, Kaarina Jaana Aaltonen, Turku Varajäsenet: Ansa Mielty, Vantaa Tiina Eskelinen, Mikkeli Taisto Leino, Kaarina HISTORIATYÖRYHMÄ Riitta Kuusi Esko Sänkiniemi Martti Lankonen Esko Päivistö Birgitta Wallvik KUMMITYÖRYHMÄ Marja-Leena Lehtonen Silja Leino Inkeri Vyyryläinen TYÖVALIOKUNTA Riitta Kuusi Marja-Leena Lehtonen Esko Sänkiniemi TILINTARKASTAJAT: Anne Malin (KHT), varalla Vesa Halme (KHT) Seppo Repo (KHT), varalla Paul Vikman (KHT) JC - JOINT COMMITTEE Rolf Hörndlein, puh.joht. Saksa Inkeri Vyyryläinen, rahastonhoit. Suomi Josef Groβ, jäsen, Saksa Riitta Kuusi, jäsen, Suomi TOIMINNANJOHTAJA Inkeri Vyyryläinen

32 32 Kuurojen Lähetys - De Dövas Mission ry. YHTEYSTIETOJA Toimisto: Läntinen Pitkäkatu 22 A 3, Turku Toiminnanjohtaja: Inkeri Vyyryläinen Läntinen Pitkäkatu 22 A 3, Turku Pankkiyhteys: DANSKE BANK IBAN: FI Kotisivut: Kuurojen Lähetys on myös facebookissa Kuurojenkoulujen osoitteita: School for the Deaf, P.O. Box 2, Keren, Eritrea Asmara School for the Deaf, P.O. Box 905, Asmara, Eritrea School for the Deaf, P.O. Box 115, Hosanna, Ethiopia School for the Deaf, P.O. Box 200, Mwanga-Kilimanjaro, Tanzania School for the Deaf, P.O. Box 693/783, Njombe, Tanzania TEMA-TEAM

VUOSIKERTOMUS 2014. Kuurojen Lähetys De Dövas Mission ry.

VUOSIKERTOMUS 2014. Kuurojen Lähetys De Dövas Mission ry. VUOSIKERTOMUS 2014 Kuurojen Lähetys De Dövas Mission ry. 2 Kuurojen Lähetys ry täyttää 60 vuotta vuonna 2015 Juhlakeräys: AFRIKAN KUUROILLE OIKEUKSIA Kuurojen opetus on alkanut saada enemmän jalansijaa

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2015 KUUROJEN LÄHETYS 60 VUOTTA

VUOSIKERTOMUS 2015 KUUROJEN LÄHETYS 60 VUOTTA VUOSIKERTOMUS 2015 KUUROJEN LÄHETYS 60 VUOTTA Kuurojen Lähetys De Dövas Mission ry. 2 Kuurojen Lähetys ry täytti 60 vuotta vuonna 2015 Juhlakeräys: AFRIKAN KUUROILLE OIKEUKSIA vuosina 2015 2016 Kuurojen

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS Kuurojen Lähetys De Dövas Mission ry.

VUOSIKERTOMUS Kuurojen Lähetys De Dövas Mission ry. VUOSIKERTOMUS 2016 Kuurojen Lähetys De Dövas Mission ry. 2 Puheenjohtajan mietteitä Lähetystyötä voisi luonnehtia sanalla uskollisuus. Sitoutuminen johonkin pitkäksi aikaa ei ole nykyaikana kovin yleistä.

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Eettisen kaupan puolesta ry

TILINPÄÄTÖS Eettisen kaupan puolesta ry 1 / 8 TILINPÄÄTÖS Eettisen kaupan puolesta ry Y-tunnus: 1.1. 31.12.2016 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2026 asti 2 / 8 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. 31.12.2016 Sisällysluettelo Tase... 3 Tuloslaskelma...

Lisätiedot

Kamwene. käytämme tervehtiessämme ihmisiä Njomben alueella. On hauska. miten ihmiset ilostuvat kun tervehdimme heitä heidän omalla

Kamwene. käytämme tervehtiessämme ihmisiä Njomben alueella. On hauska. miten ihmiset ilostuvat kun tervehdimme heitä heidän omalla Tikkasten nimikkokirje maaliskuu 2013 Kamwene! Kamwene on Maaliskuu 2013 bena-heimon kibenankielinen tervehdys, jota käytämme tervehtiessämme ihmisiä Njomben alueella. On hauska miten ihmiset ilostuvat

Lisätiedot

Hanke Development of Secondary and Vocational Education for the Deaf / Kuurojen opetuksen kehittämishanke

Hanke Development of Secondary and Vocational Education for the Deaf / Kuurojen opetuksen kehittämishanke Nimikkosopimushankkeen raportti 1/2013 Maa/alue Tansania, Njombe Hanke Development of Secondary and Vocational Education for the Deaf / Kuurojen opetuksen kehittämishanke Hankenumero 14616 Kumppani Raportoija

Lisätiedot

YH Asteri yhdistys YH14

YH Asteri yhdistys YH14 TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Pitkäaikaiset Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset saamiset Lyhytaikaiset

Lisätiedot

MAANOMISTAJAIN LIITTO - JORDÄGARNAS FÖRBUND RY T A S E K I R J A. Tilinpäätös 31.12.2012

MAANOMISTAJAIN LIITTO - JORDÄGARNAS FÖRBUND RY T A S E K I R J A. Tilinpäätös 31.12.2012 MAANOMISTAJAIN LIITTO - T A S E K I R J A Tilinpäätös 31.12.2012 Toimintakertomus Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Kirjanpitokirjat Allekirjoitukset MAANOMISTAJAIN LIITTO - : y-tunnus 0201663-9 Tuloslaskelma

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Suomen Muinaismuistoyhdistys ry

TILINPÄÄTÖS Suomen Muinaismuistoyhdistys ry 1 / 11 TILINPÄÄTÖS Suomen Muinaismuistoyhdistys ry Y-tunnus: 01.01.2016-31.12.2016 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2026 asti 2 / 11 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2016-31.12.2016 Sisällysluettelo

Lisätiedot

MAANOMISTAJAIN LIITTO - JORDÄGARNAS FÖRBUND RY T A S E K I R J A. Tilinpäätös 31.12.2013

MAANOMISTAJAIN LIITTO - JORDÄGARNAS FÖRBUND RY T A S E K I R J A. Tilinpäätös 31.12.2013 MAANOMISTAJAIN LIITTO - T A S E K I R J A Tilinpäätös 31.12.2013 Toimintakertomus Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Kirjanpitokirjat Allekirjoitukset MAANOMISTAJAIN LIITTO - : y-tunnus 0201663-9 Tuloslaskelma

Lisätiedot

Yhdistys ry Asteri kirjanpito-ohjelman tulostusmalli

Yhdistys ry Asteri kirjanpito-ohjelman tulostusmalli TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset Tilikauden tulos

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (U113)

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (U113) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 Maa- ja vesialueet 1110 Rakennukset ja rakennelmat 1120 Koneet ja kalusto Sijoitukset 1200

Lisätiedot

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (yh11)

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (yh11) TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset Tilikauden tulos

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (u111)

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (u111) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Kulut Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset

Lisätiedot

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (Yh13)

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (Yh13) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 Maa- ja vesialueet 1110 Rakennukset ja rakennelmat 1120 Koneet ja kalusto Sijoitukset 1200

Lisätiedot

SUOMEN JUDOLIITTO RY

SUOMEN JUDOLIITTO RY SUOMEN JUDOLIITTO RY Tilinpäätös ajalta 1.1. - 31.12.2016 Arkistoviite: 2016-003 1 SUOMEN JUDOLIITTO RY Radiokatu 20 00240 Helsinki Kotipaikka Helsinki Y-tunnus 0202136-6 Sisällys Sivu Tuloslaskelma 3

Lisätiedot

TASEKIRJA. tilikausi 01.01. - 31.12.2014

TASEKIRJA. tilikausi 01.01. - 31.12.2014 SUOMEN RANSKANBULLDOGIT RY TASEKIRJA tilikausi 01.01. - 31.12.2014 Tasekirja on säilytettävä vähintään 10 vuotta tilikauden päättymisestä (KPL 2:10 ) Tilikauden tositeaineiston on säilytettävä vähintään

Lisätiedot

Urheiluseura ry - kaava 3 - Asteri kirjanpidon tulostusmalli

Urheiluseura ry - kaava 3 - Asteri kirjanpidon tulostusmalli TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim. tuotot

Lisätiedot

VARSINAISEN TOIMINNAN KULUJÄÄMÄ -214 095,11-190 099,44

VARSINAISEN TOIMINNAN KULUJÄÄMÄ -214 095,11-190 099,44 Y-tunnus 0678820-6 2 TULOSLASKELMA Euroina Euroina VARSINAINEN TOIMINTA 1.1.2015-31.12.2015 1.1.2014-31.12.2014 1. Tuotot Työtoimintatuotot 60 408,58 55 222,39 Järjestötoimintatuotot 4 988,00 5 116,00

Lisätiedot

U1 - Urheiluseura (yhdistyksen kaava) - Asterin malli

U1 - Urheiluseura (yhdistyksen kaava) - Asterin malli TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Yleisavustukset TILIKAUDEN TULOS Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Veroperust. varausten

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri Kirjanpidon mallitilipuitteisto

Urheiluseura - Asteri Kirjanpidon mallitilipuitteisto TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Kulut Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset

Lisätiedot

Tilinpäätös

Tilinpäätös Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry Fredrikinkatu 33 A 4 krs 00120 Helsinki Y-tunnus: 1897609-5 Tilinpäätös 1.1.2008 31.12.2008 Tase 1 Tuloslaskelma 2-3 Liitetiedot 4 Hallituksen allekirjoitukset

Lisätiedot

TASEKIRJA Tilinpäätös tilikaudelta

TASEKIRJA Tilinpäätös tilikaudelta Kotipaikka: Helsinki TASEKIRJA 30.06.2017 Tilinpäätös tilikaudelta 01.07.2016-30.06.2017 Tilinpäätöksen on toteuttanut Pohjois-Helsingin Tilitoimisto Debet & Kredit Helsinki Sisällysluettelo Toimintakertomus

Lisätiedot

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys:

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: 1/5 Vuosikokouksen 2013 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: Kokonaisohjelma:

Lisätiedot

U3 - Urheiluseura (ensin tuotot toiminnanaloittain, sitten kulut toiminnanaloittain)

U3 - Urheiluseura (ensin tuotot toiminnanaloittain, sitten kulut toiminnanaloittain) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim.

Lisätiedot

Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset Muut pysyvät vastaavat. Rahoitusarvopaperit Rahat ja pankkisaamiset

Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset Muut pysyvät vastaavat. Rahoitusarvopaperit Rahat ja pankkisaamiset TASE VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset Muut pysyvät vastaavat Omakatteisten rahastojen varat Aktiiviteettirahastojen varat Muiden omakatteisten rahastojen

Lisätiedot

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY. Y-tunnus 2526928-4 TILINPÄÄTÖS 2013

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY. Y-tunnus 2526928-4 TILINPÄÄTÖS 2013 Y-tunnus 2526928-4 TILINPÄÄTÖS 2013 TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2013 SISÄLLYSLUETTELO Tuloslaskelma 2 Tase 3 Tilinpäätöksen liitetiedot 4 Tuloslaskelma toimialoittain 5 Budjettivertailu 6 Tilinpäätöksen allekirjoitukset

Lisätiedot

Hyvinkään Tennisseura ry. Tilinpäätös

Hyvinkään Tennisseura ry. Tilinpäätös 1.1. - 31.12.2016 Hyvinkään Tennisseura ry Torikatu 12 05800 HYVINKÄÄ Kotipaikka: Hyvinkää Y-tunnus: 0825800-6 tilikaudelta 1.1. - 31.12.2016 Sisällys TULOSLASKELMA... 1 TASE... 2 LIITETIEDOT... 4 TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u311)

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u311) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim.

Lisätiedot

U3 Asteri urheiluseurau314.wtr

U3 Asteri urheiluseurau314.wtr U3 Asteri urheiluseurau314.wtr TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset

Lisätiedot

Urheiluseura - laaja kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u213)

Urheiluseura - laaja kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u213) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Perustamismenot 1000 Aineettomat hyödykkeet Tutkimusmenot Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut

Lisätiedot

Tasekirja. Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys 1.1.-31.12.2011

Tasekirja. Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys 1.1.-31.12.2011 Tasekirja Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys 1.1.-31.12.2011 2 Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys Tase 2011 Vastaavaa Pysyvät vastaavat Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto 327,37 452,01

Lisätiedot

ProCom Viestinnän ammattilaiset ry

ProCom Viestinnän ammattilaiset ry ProCom Viestinnän ammattilaiset ry Pien- ja mikroyritysasetuksen mukainen tilinpäätös ajalta 1.1. - 31.12.2016 Arkistoviite: 2016-003 1 PROCOM VIESTINNÄN AMMATTILAISET RY Kalevankatu 30 00100 Helsinki

Lisätiedot

Yh16 - Aatteellinen yhdistys - Asterin malli

Yh16 - Aatteellinen yhdistys - Asterin malli TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Yleisavustukset Tilikauden tulos Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Verotusper. varausten

Lisätiedot

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Petri Kallio Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Asiantuntijaryhmän jäsen Petra Tiihonen Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Henkilökohtainen avustajatoiminta Syyskuu 2014

Lisätiedot

Oulun Naisfutis ry T A S E K I R J A 2016

Oulun Naisfutis ry T A S E K I R J A 2016 Oulun Naisfutis ry T A S E K I R J A 2016 Sisällysluettelo Tuloslaskelma... 3-5 Tase vastaavaa...6 Tase vastattavaa...7 Liitetiedot...8 Luettelo kirjanpitokirjoista...9 Hallituksen allekirjoitukset...

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

AINEELLISET HYÖDYKKEET yhteensä 0, ,78 0,00 SIJOITUKSET OSAKKEET JA OSUUDET

AINEELLISET HYÖDYKKEET yhteensä 0, ,78 0,00 SIJOITUKSET OSAKKEET JA OSUUDET TASE VASTAAVAA Sivu: 1 (2) PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET KONEET JA KALUSTO 1200 Koneet ja laitteet alv 0% 0,00 0,00 9470,78 9470,78 0,00 0,00 12627,69 12627,69 AINEELLISET HYÖDYKKEET yhteensä

Lisätiedot

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u313)

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u313) Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u313) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 Maa- ja vesialueet 1110 Rakennukset

Lisätiedot

ProCom Viestinnän ammattilaiset ry

ProCom Viestinnän ammattilaiset ry ProCom Viestinnän ammattilaiset ry Pien- ja mikroyritysasetuksen mukainen tilinpäätös ajalta 1.1. - 31.12.2016 Arkistoviite: 2016-003 1 PROCOM VIESTINNÄN AMMATTILAISET RY Kalevankatu 30 00100 Helsinki

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN TYÖLLISTÄJÄT LT RY TILINPÄÄTÖS

LOUNAIS-SUOMEN TYÖLLISTÄJÄT LT RY TILINPÄÄTÖS LOUNAIS-SUOMEN TYÖLLISTÄJÄT LT RY TILINPÄÄTÖS 1.1.2016-31.12.2016 LOUNAIS-SUOMEN TYÖLLISTÄJÄT LT RY SISÄLLYSLUETTELO Tuloslaskelma 1-2 Tase 3 Liitetiedot 4 Luettelo kirjanpidoista ja aineistoista 5 Tilinpäätöksen

Lisätiedot

U2L - Urheiluseura (tuloslaskelma toiminnanaloittain) - laaja tase

U2L - Urheiluseura (tuloslaskelma toiminnanaloittain) - laaja tase U2L - Urheiluseura (tuloslaskelma toiminnanaloittain) - laaja tase TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta

Lisätiedot

Tringa TASE VASTAAVAA

Tringa TASE VASTAAVAA Esitysvaluutta EUR PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET MAA- JA VESIALUEET 1110 Maa- ja vesialueet/liittymisma 2 950,00 2 950,00 2 950,00 2 950,00 RAKENNUKSET JA RAKENNELMAT 1120 Rakennukset ja rakennelmat

Lisätiedot

PUOTILAN VENEKERHO RY T A S E K I R J A 2 0 12. Sisällys:

PUOTILAN VENEKERHO RY T A S E K I R J A 2 0 12. Sisällys: PUOTILAN VENEKERHO RY T A S E K I R J A 2 0 12 Sisällys: Tilinpäätös * Tuloslaskelma * Tase * Tase-erittelyjä * Pääkirja * Päiväkirja * Palkkakortisto Helsingissä 15.11.2012 Taisto Johansson TASE VASTAAVAA

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

Tilinpäätös

Tilinpäätös Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry Fredrikinkatu 33 A 4 krs 00120 Helsinki Y-tunnus: 1897609-5 Tilinpäätös 1.1.2009 31.12.2009 Tase 1 Tuloslaskelma 2-3 Liitetiedot 4 Hallituksen allekirjoitukset

Lisätiedot

Urheiluseura - kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u211)

Urheiluseura - kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u211) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta Kansainvälinen toiminta Hallinto Muu varsinainen toiminta Poistot

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Joensuun Jääkarhut ry

TILINPÄÄTÖS Joensuun Jääkarhut ry 1 / 14 TILINPÄÄTÖS Joensuun Jääkarhut ry Ytunnus: 01.01.2016 31.12.2016 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2026 asti 2 / 14 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2016 31.12.2016 Sisällysluettelo Vuosikertomus

Lisätiedot

SPL/P-Suomen piiri ry

SPL/P-Suomen piiri ry TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2014 Säilytettävä vähintään 31.12.2024 asti. Osoite: Rautatienkatu 46 90120 OULU Kotipaikka Oulu Y-tunnus 1000046-9 TASEKIRJA 31.12.2014 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2014

Lisätiedot

NUORISOTUTKIMUSSEURA RY T A S E K I R J A 1.1. - 31.12.2011

NUORISOTUTKIMUSSEURA RY T A S E K I R J A 1.1. - 31.12.2011 Nuorisotutkimusseura Ry Asemapäällikönkatu 1 00520 Helsinki Y-tunnus 0835106-7 NUORISOTUTKIMUSSEURA RY T A S E K I R J A 1.1. - 31.12.2011 Säilytettävä 31.12.2021 asti Nuorisotutkimusseura Ry Asemapäällikönkatu

Lisätiedot

TASEKIRJA Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y.

TASEKIRJA Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. 1 / 15 TASEKIRJA Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. Y-tunnus: 01.01.2012-31.12.2012 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2022 asti 2 / 15 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2012-31.12.2012 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kognitiivisen psykoterapian yhdistys ry TASEKIRJA 1.1.2012-31.12.2012

Kognitiivisen psykoterapian yhdistys ry TASEKIRJA 1.1.2012-31.12.2012 TASEKIRJA 1.1.2012-31.12.2012 31.12.2012 Kognitiivisen psykoterapian yhdistys ry SISÄLLYSLUETTELO Tase 3-4 Tuloslaskelma 5 Liitetiedot 6 Liitetiedot 7-8 Käytetyt kirjanpitokirjat 9 Tililuettelo 10-11 Allekirjoitukset

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

UB urheiluseura alv UB14.WTR

UB urheiluseura alv UB14.WTR TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset saamiset Myyntisaamiset lyhytaik.

Lisätiedot

TULOSLASKELMA 10. Helsingin Vihreät ry. Y-tunnus 0832062-3 01.01.2010 01.01.2009-31.12.2010-31.12.2009

TULOSLASKELMA 10. Helsingin Vihreät ry. Y-tunnus 0832062-3 01.01.2010 01.01.2009-31.12.2010-31.12.2009 TULOSLASKELMA 10 01.01.2010 01.01.2009-31.12.2010-31.12.2009 VARSINAINEN TOIMINTA Yleinen järjestötoiminta 3000 Avustukset 1 147,90 821,70 3005 Kohdeavustukset, Vihreä liitto 12 456,72 11 475,00 3006 Saadut

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

Varsinaisen toiminnan tuotto- / kulujäämä -1 951 104,22-1 758 750,67. Tuotot Jäsenmaksut 39 140,00 37 720,00. Kulut Varainhankinnan kulut 516,19 0,00

Varsinaisen toiminnan tuotto- / kulujäämä -1 951 104,22-1 758 750,67. Tuotot Jäsenmaksut 39 140,00 37 720,00. Kulut Varainhankinnan kulut 516,19 0,00 SUOMEN LUTERILAINEN EVANKELIUMIYHDISTYS RY TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta 1.1.-31.12.2009 1.1.-31.12.2008 Testamentit 140 489,00 275 845,49 Srk:n talousarviomäärärahat 1 203 139,49 1 351 418,02 Vapaaehtoinen

Lisätiedot

TILIKARTTA. VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto. Suomen Kinestetiikkayhdistys ry

TILIKARTTA. VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto. Suomen Kinestetiikkayhdistys ry TILIKARTTA Suomen Kinestetiikkayhdistys ry 1.1.2016 31.12.2016 VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto 1200 Koneet ja kalusto Vaihtuvat vastaavat Vaihto-omaisuus Muu vaihto-omaisuus

Lisätiedot

Pohjanmaan Partiolaiset ry

Pohjanmaan Partiolaiset ry TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2015 Säilytettävä vähintään 31.12.2025 asti. Osoite: Hallituskatu 35 A 5 90100 Oulu Kotipaikka Oulu Y-tunnus 2169301-0 TASEKIRJA 31.12.2015 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2015

Lisätiedot

Suomen Shakkiliitto ry, Tilinpäätös Suomen Shakkiliitto ry

Suomen Shakkiliitto ry, Tilinpäätös Suomen Shakkiliitto ry Suomen Shakkiliitto ry Tilinpäätös ajalta 1.1. - 31.12.2016 1 SUOMEN SHAKKILIITTO RY Hiomotie 10 00380 HELSINKI Kotipaikka HELSINKI Y-tunnus 1106880-1 Sisällys Sivu Tuloslaskelma 3 Tase 6 Liitetiedot 8

Lisätiedot

Bioenergia Ry. Y-tunnus: Pien- ja mikroyritysasetuksen. mukainen tilinpäätös. ajalta

Bioenergia Ry. Y-tunnus: Pien- ja mikroyritysasetuksen. mukainen tilinpäätös. ajalta 1 / 11 Bioenergia Ry Ytunnus: 24782369 Pien ja mikroyritysasetuksen mukainen tilinpäätös ajalta 01.01.2016 31.12.2016 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2026 asti 2 / 11 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2016

Lisätiedot

Urheiluseura - ALV - Asteri mallitilikartta (ub11)

Urheiluseura - ALV - Asteri mallitilikartta (ub11) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta palkat muut henkilöstökulut Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta Kansainvälinen toiminta Hallinto Muu

Lisätiedot

Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry LYHENNETTY TASEKIRJA 1.1. 31.12.2013

Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry LYHENNETTY TASEKIRJA 1.1. 31.12.2013 Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry LYHENNETTY TASEKIRJA 1.1. 31.12.2013 1 Toimintakertomus 1.1. 31.12.2013 Toiminnan tarkoitus Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry:n (HYSK) sääntöjen mukaan yhdistyksen

Lisätiedot

Pohjanmaan Partiolaiset ry

Pohjanmaan Partiolaiset ry TILINPÄÄTÖS 1.1. - 31.12.2016 Säilytettävä vähintään 31.12.2026 asti. Osoite: Hallituskatu 35 A 5 90100 Oulu Kotipaikka Oulu Y-tunnus 2169301-0 TASEKIRJA 31.12.2016 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2016

Lisätiedot

T A S E K I R JA

T A S E K I R JA Y-tunnus 0928095-0 T A S E K I R JA 31.12.2013 TILIKAUSI 01.01.2013 31.12.2013 Y-tunnus 0928095-0 SISÄLTÖ: VUOSIKERTOMUS 1. 4. TULOSLASKELMA 5. TASE 6. 7. LIITETIEDOT 8. 9. LUETTELO KÄYTETYISTÄ KIRJANPITOKIRJOISTA

Lisätiedot

TASE VASTAAVAA. SAAMISET MYYNTISAAMISET 1700 Myyntisaamiset 0,00 0,00 340,50 340,50 SIIRTOSAAMISET 1870 Ennakkomaksut 5484,25 5484,25 4657,44 4657,44

TASE VASTAAVAA. SAAMISET MYYNTISAAMISET 1700 Myyntisaamiset 0,00 0,00 340,50 340,50 SIIRTOSAAMISET 1870 Ennakkomaksut 5484,25 5484,25 4657,44 4657,44 TASE VASTAAVAA 31.12.2014 31.12.2013 TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT AINEETTOMAT HYÖDYKKEET AINEETTOMAT OIKEUDET 1031 ATK-ohjelmat 0,00 0,00 220,00 220,00 AINEETTOMAT HYÖDYKKEET yhteensä 0,00 220,00 AINEELLISET

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Yb16L - Yhdistys (ALV) - Asterin malli

Yb16L - Yhdistys (ALV) - Asterin malli TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta Kansainvälinen toiminta Hallinto Muu varsinainen toiminta Poistot

Lisätiedot

Urheiluseura - ALV - Asteri mallitilikartta (Ub13)

Urheiluseura - ALV - Asteri mallitilikartta (Ub13) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 maa- ja vesialueet 1110 rakennukset ja rakennelmat 1120 koneet ja kal. kauden alussa 1121

Lisätiedot

Yhdistys - ALV - Asteri mallitilikartta (yb11)

Yhdistys - ALV - Asteri mallitilikartta (yb11) TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Kulut Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset

Lisätiedot

Pohjanmaan Partiolaiset ry

Pohjanmaan Partiolaiset ry TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2011 Säilytettävä vähintään 31.12.2021 asti. Osoite: Hallituskatu 35 A 5 90100 Oulu Kotipaikka Oulu Y-tunnus 2169301-0 TASEKIRJA 31.12.2011 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2011

Lisätiedot

Nepalissa kastittomat ovat edelleen yhteiskunnan alinta pohjasakkaa. Kastittomat lapset syntyvät ja kuolevat luullen, etteivät ole likaista rottaa

Nepalissa kastittomat ovat edelleen yhteiskunnan alinta pohjasakkaa. Kastittomat lapset syntyvät ja kuolevat luullen, etteivät ole likaista rottaa 1 Nepalissa kastittomat ovat edelleen yhteiskunnan alinta pohjasakkaa. Kastittomat lapset syntyvät ja kuolevat luullen, etteivät ole likaista rottaa arvokkaampia. Fidan kristilliset kumppanijärjestöt osoittavat

Lisätiedot

Directors' Institute of Finland - Hallitusammattilaiset ry TASEKIRJA 1.1.2013-31.12.2013

Directors' Institute of Finland - Hallitusammattilaiset ry TASEKIRJA 1.1.2013-31.12.2013 Directors' Institute of Finland - Hallitusammattilaiset ry Aleksanterinkatu 48 A 00100 Helsinki Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: 1831814-8 TASEKIRJA 1.1.2013-31.12.2013 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2023

Lisätiedot

Tringa TASE VASTAAVAA. Kaudelta

Tringa TASE VASTAAVAA. Kaudelta TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET MAA- JA VESIALUEET 1110 Maa- ja vesialueet/liittymisma 2 95 2 95 2 95 2 95 RAKENNUKSET JA RAKENNELMAT 1120 Rakennukset ja rakennelmat 4 666,67 4

Lisätiedot

RI Riistanhoitoyhdistys RI13.WTR

RI Riistanhoitoyhdistys RI13.WTR RI RI13.WTR TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Saamiset Rahat ja pankkisaamiset 31.12.2013 31.12.2012 VASTATTAVAA OMA PÄÄOMA

Lisätiedot

Yhdistys - ALV - Asteri mallitilikartta (Yb13)

Yhdistys - ALV - Asteri mallitilikartta (Yb13) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 maa- ja vesialueet 1110 rakennukset ja rakennelmat 1120 koneet ja kal. kauden alussa 1121

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25

Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25 Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity kaupparekisteriin

Lisätiedot

ProCom Viestinnän ammattilaiset ry

ProCom Viestinnän ammattilaiset ry ProCom Viestinnän ammattilaiset ry Kalevankatu 30 00100 Helsinki Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: 0288699-2 TASEKIRJA 1.1.2015-31.12.2015 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2025 asti Tilinpäätöksen toteutti:

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Tringa TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET MAA- JA VESIALUEET

Tringa TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET MAA- JA VESIALUEET Tringa TASE VASTAAVAA Kirjanpito 9.4.0.133 Esitysvaluutta EUR Kaudelta Kaudelta 1.1.2016-31.12.2016 1.1.2015-31.12.2015 PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET MAA- JA VESIALUEET 1110 Maa- ja vesialueet/liittymisma

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. Y-tunnus

TILINPÄÄTÖS SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. Y-tunnus SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. Y-tunnus 0224257-2 TILINPÄÄTÖS 1.1.2015-31.12.2015 sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2 Liitetiedot 3 Luettelo kirjanpitokirjoista ja tositteista 4 Tilinpäätöksen

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry Tilikauden yli-/alijäämä , ,42

Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry Tilikauden yli-/alijäämä , ,42 TULOSLASKELMA 1.1.- 1.1.-31.12.2014 Varsinainen toiminta 1 666 346,78 1 559 407,74 Henkilöstökulut -1 088 520,90-1 010 103,53 Muut kulut -624 774,61-608 425,26-1 713 295,51-1 618 528,79 Kulujäämä -46 948,73-59

Lisätiedot

RI Riistanhoitoyhdistys ry

RI Riistanhoitoyhdistys ry RI Riistanhoitoyhdistys ry TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Tulot Valtionavustus Metsästäjätutkinto Metsästäjäkurssit Ampumakoe Ulkomaalaisten ampumakoetod. Harrastustodistukset Metsästyksenvalvonta

Lisätiedot

NUORISOTUTKIMUSSEURA RY T A S E K I R J A

NUORISOTUTKIMUSSEURA RY T A S E K I R J A Nuorisotutkimusseura Ry Asemapäällikönkatu 1 00520 Helsinki Y-tunnus 0835106-7 NUORISOTUTKIMUSSEURA RY T A S E K I R J A 1.1. - 31.12.2014 Säilytettävä 31.12.2024 asti Nuorisotutkimusseura Ry Asemapäällikönkatu

Lisätiedot

Suomen Jousiampujain Liitto ry

Suomen Jousiampujain Liitto ry Suomen Jousiampujain Liitto ry Tilinpäätös ajalta 1.1. - 31.12.2016 Arkistoviite: 2016-003 1 SUOMEN JOUSIAMPUJAIN LIITTO RY Radiokatu 20 00240 Helsinki Kotipaikka Helsinki Y-tunnus 0202135-8 Sisällys Sivu

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS TILINPÄÄTÖS

TOIMINTAKERTOMUS TILINPÄÄTÖS TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 31.12.2015 Suomen Golfseniorit Ry Radiokatu 20 00093 SLU TULOSLASKELMA Rahayksikkö EURO 1.1.-31.12.2015 1.1.-31.12.2014 VARSINAINEN TOIMINTA Varsinaisen toiminnan tuotot

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

SUOMEN PETANQUE-LIITTO SP-L RY:N KEVÄTLIITTOKOKOUS

SUOMEN PETANQUE-LIITTO SP-L RY:N KEVÄTLIITTOKOKOUS SUOMEN PETANQUE-LIITTO SP-L RY:N KEVÄTLIITTOKOKOUS AIKA Sunnuntai 30.3.2014 klo 12:00. Valtakirjojen tarkistus klo 11:30 alkaen PAIKKA Helsinki Petankin halli, Pasila, Tallikatu 99 ALUSTAVA ESITYSLISTA

Lisätiedot

TASEKIRJA Suomen Lähetysneuvosto ry

TASEKIRJA Suomen Lähetysneuvosto ry 1 / 9 TASEKIRJA Suomen Lähetysneuvosto ry Y-tunnus: 01.01.2015-31.12.2015 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2025 asti 2 / 9 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2015-31.12.2015 Sisällysluettelo Tase... 3

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24

Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9

Kullo Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9 Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9 TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2020 asti Tilinpäätöksen laatija: Tilisampo Oy 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

Tähän alle/taakse voi listata huomioita aiheesta Leikki ja vapaa aika.

Tähän alle/taakse voi listata huomioita aiheesta Leikki ja vapaa aika. Leikki ja vapaa-aika Lähes aina 1. Yhteisössäni minulla on paikkoja leikkiin, peleihin ja urheiluun. 2. Löydän helposti yhteisöstäni kavereita, joiden kanssa voin leikkiä. 3. Minulla on riittävästi aikaa

Lisätiedot

EMMAUS HELSINKI R.Y. EMMAUS HELSINGFORS R.F. T A S E K I R J A 31.12.2008. Visma Services Aleatus Oy Ab

EMMAUS HELSINKI R.Y. EMMAUS HELSINGFORS R.F. T A S E K I R J A 31.12.2008. Visma Services Aleatus Oy Ab EMMAUS HELSINKI R.Y. EMMAUS HELSINGFORS R.F. T A S E K I R J A 31.12.2008 Emmaus Helsinki r.y. - Emmaus Helsingfors r.f. Y-tunnus 0315404-8 TASEKIRJA 31.12.2008 Sivu V U O S I T I L I N P Ä Ä T Ö S Tuloslaskelma

Lisätiedot

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry Yhdistysrekisteritunnus 169.671 TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2009 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry SISÄLLYSLUETTELO Tilinpäätös 1.1. - 31.12.2009 Sivut TOIMINTAKERTOMUS 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. TASEKIRJA

Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. TASEKIRJA TASEKIRJA Tilikausi: 01.01.2010-31.12.2010 Tämä tilinpäätös on allekirjoitettava ja säilytettävä paperilla 31.12.2020 asti. Laatija: Nurmi Susanna Sivu 2(11) Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2010-31.12.2010

Lisätiedot

Suomen LVI-liitto SuLVI ry Y-tunnus

Suomen LVI-liitto SuLVI ry Y-tunnus Suomen LVIliitto SuLVI ry Ytunnus 01169633 Suomen LVIliitto SuLVI ry TILINPÄÄTÖS 31.12.2016 Suomen LVIliitto SuLVI ry Ytunnus 01169633 Tilikausi 1.1.31.12.2016 Sisällysluettelo Sivut Tuloslaskelma 1 Tase

Lisätiedot