VUOSIKERTOMUS. Kuurojen Lähetys. De Dövas Mission ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VUOSIKERTOMUS. Kuurojen Lähetys. De Dövas Mission ry"

Transkriptio

1 VUOSIKERTOMUS 2013 Kuurojen Lähetys De Dövas Mission ry

2 2

3 3 PUHEENJOHTAJAN AJATUKSIA Kieli ja identiteetti - identiteetti ja kieli! Kieli on viittomakieli ja identiteetti kuuron identiteetti. Nämä kaksi asiaa ovat tärkeitä kuurojenkoulun oppilaille. Näitä kahta asiaa kuurojenkoulujen opetuksen pitää tukea. Sen tähden viittomakielen merkitys on kaikkein tärkein myös Kuurojen Lähetyksen työssä. Lähetystyö ei ole valmiiden ratkaisujen ja toimintatapojen siirtämistä täältä Suomesta Eritreaan tai Tansaniaan. Lähetystyö on mahdollistamista. Tarvitaan kuuroja aikuisia, jotka antavat lapsille ja nuorille mallin siitä, millaista on elää kuurona, viittomakielisenä aikuisena. Tarvitaan viittomakielentaitoisia opettajia, jotka näyttävät opettajille ja muille työtekijöille, miten elintärkeää on saada oma kieli. Kieli, jolla voi oppia, kommunikoida, ajatella, ilmaista itseään. Kieli, joka antaa välineitä oman identiteetin luomiseen. Oppilaiden kertomukset todistavat viittomakielen merkitystä. Ne kertovat myös oman identiteetin muotoutumisesta. Kummitoiminta on merkittävää työtä tämän tavoitteen hyväksi. On mukavaa, jos voi seurata kummilapsen kasvamista ja kehittymistä. Se auttaa kummeja jaksamaan omassa tehtävässään. Kiitos teille, kummit! Kuurojen Lähetyksen työ on aina työtä ihmiseltä ihmiselle. Jokainen vapaaehtoinen, kummi, lahjoittaja, rukoilija tekee arvokasta työtä yhden lapsen tai nuoren elämän parantamiseksi. Kiitos teille kaikille. Jumala antakoon voimaa jatkaa uskollisesti omassa kutsumuksessanne. VISIO: Jumalan rakkauden, elämän toivon ja lähimmäisyyden jakaminen kuurojen keskuudessa

4 4 TAPAHTUMIA VUONNA 2013 Kuurojen Lähetyksen toimistossa toiminnanjohtaja Inkeri Vyyryläinen hoiti yhdistyksen taloutta, huolehti varainhankinnasta, valmisteli ja toimi johtokunnan ja työvaliokunnan sihteerinä sekä laittoi täytäntöön tehdyt päätökset. Toiminnanjohtaja oli mukana vuosikokouksen ja juhlan valmistelussa ja toteutuksessa, huolehti monimuotoisen tiedotuksen toteutuksesta jäsenille, kummeille ja seurakunnille sekä yhteyksistä yhteistyökumppaneihin. Tärkeä työmuoto oli yhteyksien pitäminen Afrikkaan Eritrean ja Tansanian kuurojenkouluihin sekä luterilaisten kirkkojen edustajiin, heille taloudellisen tuen toimittaminen ja annettujen tukien käytön valvonta. Inkeri Vyyryläisen työaika oli alkuvuodesta elokuun loppuun asti 40 % ja sen jälkeen 60 % kokonaistyöajasta. LIIKKUVA LÄHETYS KUUROJEN LÄHETYSJUHLAT LAHDESSA Kuurojen Lähetyksen vuosijuhla ja kokous keräsi yhteen noin 170 henkeä eri puolilta Suomea lähetyksen ystäviä Siikaniemen kurssikeskukseen. Tuloaulassa osanottajat pääsivät tutustumaan erilaisiin peleihin: Papin kaato, Koripallokone, Stressipallonheitto sekä tekemään ostoksia myyjäispöydiltä, jotka olivat täynnä ihania käsitöitä, karamelleja, serviettejä, stressipalloja yms. kotiin viemisiksi. Juhlien alussa nähtiin eri tahojen tervetulotoivotuksia sekä Tero Suomisen ja hänen ryhmänsä esittämä viittomakuoroesitys Vihreiden harjujen maa. Liikuntapappi Eeva-Liisa Helle luennoi kehollisuudesta.

5 5 Kuurojen Lähetyksen vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Tero Suominen ja kokouksessa päätettiin, että Kuurojen Lähetyksen puheenjohtajana jatkaa Riitta Kuusi. Erovuoroisten jäsenten tilalle valittiin uudelleen Marja-Leena Lehtonen ja uutena Pirkko Johansson Jyväskylästä. Uudeksi varajäseneksi valittiin Tiina Eskelinen Mikkelistä. Illan juhlaohjelmassa nautittiin juhlaillallinen Hämäläiseen tapaan, seurattiin taidokkaita afrikkalaisia tanssiesityksiä ja katseltiin Medialähetyksen toiminnasta esitystä. Ilta huipentui turkishuutokauppaan sekä arpajaisiin. Kuurojen Lähetyksen standaarien saajat 2013: Irja Remmi (oik.)ja Mauri Malkavaara (toinen vas.), molemmat Lahdesta. (Kuvassa yhdessä läheistensä kanssa.)

6 6 Liikkuvan lähetyksen päätösjuhlassa Lahti luovutti Kajaanille suksen viestikapulana seuraavien juhlien järjestämiseksi. SILJA LEINO VAPAAEHTOISTYÖNTEKIJÄNÄ TANSANIASSA HELMI- MAALISKUUSSA 2013 Silja Leino oli ensin neljä viikkoa Mwangan kuurojenkoululla ja sitten kävi myös viidennellä viikolla Njomben kuurojenkoululla. Mwangan kuurojenkoululle häntä oli pyydetty vapaaehtoistyöntekijäksi. Koululla Silja työskenteli paljon kuurosokeiden oppilaiden kanssa. Silja tapasi myös kuurojenpappi Enochin, Enoch tekee paljon matkoja myös Moshin ulkopuolelle. Työ kuurojen seurakunnissa on vakiintunut ja laajentunut. Silja toi mukanaan paljon terveisiä koulujen kummilapsilta sekä kuvia ja kertomuksia kuurojenkoulujen elämästä.

7 7 KUUROJEN LÄHETYKSEN LÄHETYSNÄYTTELY TARVASJOELLA Inkeri Vyyryläinen rakensi näyttelyn Tarvasjoen seurakuntatalolle ja oli kertomassa kuurojen lähetystyöstä Tansaniassa ja Eritreassa. Johtokunnan jäsen Marja-Leena Lehtonen oli myös yhtenä päivänä esittelemässä toimintaa. Näyttelyssä kävivät kaikki Tarvasjoen koulun eri luokat opettajineen sekä eri seurakunnan toimintapiirit, yhteensä 388 henkeä.

8 8 VIITTOVA LÄHETYS KUUROJEN OMA TILAISUUS SUOMEN LÄHETYSSEURAN LÄHETYSJUHLILLA HELSINGISSÄ Viittovan lähetyksen ohjelmaa olivat valmistelleet Helsingin seudun kuurot ja he esittivät hienon draamamonologin Elsien Roosin elämästä Jos Jumala tahtoo. Sen oli käsikirjoittanut Birgitta Wallvik, kääntänyt ja sovittanut työryhmä: Pirkko Johansson, Päivi Korhonen ja Katja Laurila. Elsietä esitti Pirkko Johansson Helsingistä. Pääkaupunkiseudun viittomakuoro esitti laulut Tuulen teitä ja Kauas kuuluu ääni Vapahtajan sekä yhteisesti laulettiin ja viitottiin Siunaa koko maailmaa. Johanna Ylinen toi terveisensä kokemuksistaan Njomben kuurojenkoululla, jossa hän oli puoli vuotta Kuurojen Lähetyksen lähettämänä työelämäharjoittelussa. Johanna kertoi, että Tansaniassa elää vahvasti stigma: Kuurojen ei tarvitse käydä koulua, kuurot eivät voi oppia. Mutta tätä asennetta vastaan taistellaan ja yritetään saada kuuroja lapsia kouluun. Aikuisten kuurojen malli on tärkeä, esimerkiksi tansanialaiset kuuro opettaja Upendo sekä kuurojenpappi Enoch ovat roolimalleja ja oppilaat haaveilevat sitten juuri näistä ammateista. Johanna Ylisen työ koululla oli opettaa tietotekniikkaa, koululla on nyt käytössä tietotekniikkaluokka! Lisäksi Johanna antoi erityisopetusta englannissa ja matematiikassa ja järjesti kummityöpajoja. Ruoka ostetaan pääasiassa torilta ja elämä on todella erilaista kuin täällä meillä Suomessa. Johanna Ylisen työ Njomben kuurojenkoululla päättyi helmikuun lopussa. Kuurojen Lähetyksellä oli myös oma myyjäispöytä juhlien lähetystorilla, josta huolehtivat pääkaupunkiseudun kuurojen seurakunnan vapaaehtoiset sekä Kuurojen Lähetyksen johtokunnan jäsenet.

9 9 PORKKANAMARKKINAT TURUSSA Kuurojen Lähetys oli mukana Turun seurakuntien kuurojen työn kanssa samassa myyntipöydässä Turun Tuomiokirkon edustalla. Päivä oli kaunis ja aurinkoinen ja tavaraa myytiin mukavasti. UUSI SOPIMUS NOJMBEN KUUROJEN KOULUN KANSSA Uutta sopimusta Njomben kuurojenkoulun kanssa valmisteltiin koko alkuvuosi ja se allekirjoitettiin ja allekirjoittajina olivat Njomben kuurojenkoulu, ELCT ja Kuurojen Lähetys, sopimus on tehty englanninkielellä. Sopimuksessa sovittiin, että Kuurojen Lähetys tukee Njomben kuurojenkouluja yhteensä ,00 /vuosi (alakoulu ja yläkoulu) ja vastaavasti Njomben kuurojenkoululta tulee selvitykset rahojen käytöstä sekä kokonaisselvitys koulujen taloudesta. Lisäksi koulu sitoutuu antamaan tiedotteen koulun toiminnasta ja kummioppilaiden kuulumisista vuosittain. Näitä kummioppilaiden kuulumisia valmistellaan kummityöpajoissa, joiden ohjaajalle maksetaan Kuurojen Lähetyksestä 100,00 palkkio. KUUROJEN LÄHETYKSEN KOTIPIIRI-TOIMINTA ALOITTI Kuurojen Lähetys aloitti uuden Kotipiiri-toiminnan, jonka tarkoituksena on laajentaa ja syventää tietämystä Kuurojen Lähetyksestä. Kotipiiri-toiminta sai avustuksen Pyhän Henrikin säätiöltä toiminnan sisällön kehittämiseen ja toteutukseen. Ensimmäisen kotipiirin järjestivät Silja ja Taisto Leino omassa kodissaan. Mukana oli 15 henkeä. Kotipiirissä pidettiin hauskat arpajaiset, joissa jokainen sai mukaansa ainakin patalapun. Lisäksi askarreltiin yhdessä tulevia joulumyyjäisiä varten sydämenmuotoisia rintakoruja.

10 10 JC KOKOUS SUOMESSA TURUSSA JC-kokous järjestettiin Turussa Linnasmäellä. JC-kokoukseen osallistuivat Saksan edustajina JC:n puheenjohtaja Rolf Hörndlein, DAFEG ja jäsen Josef Groβ, DAFEG, Kuurojen Lähetyksen puheenjohtaja, jäsen Riitta Kuusi, sekä Kuurojen Lähetyksen toiminnanjohtaja, JC:n rahastonhoitaja Inkeri Vyyryläinen. Lisäksi kokousta oli seuraamassa suurin osa Kuurojen Lähetyksen johtokunnasta. Kokouksessa vaihdettiin kuulumisia Mwangan, Kerenin ja Asmaran kuurojenkouluista, niiden taloudesta ja vaikeuksista selvitä arjen haasteista. Samalla tarkastettiin edellisen vuoden taloudenhoito ja sovittiin ensi vuoden budjetista eli millaisia tukia annetaan kuurojenkouluille.

11 11 TANSANIA NJOMBEN KUUROJEN KESKUS Sophia Mgaya opiskelee Njomben alakoulun 4. luokalla. Sophia on 16-vuotias kuuro tyttö ja hänen vanhempansa asuvat Njombessa. Vanhempiaan Sophia näkee lomaaikoina. Äiti on töissä kaupassa. Lempiaineita koulussa ovat suahili, matematiikka, englanti ja historia. Sophia haluaisi oppia lisää ruoanlaittoa ja erilaisia taideaineita. Koulun jälkeen Sophia haaveilee liikenaisen ammatista. Siksi hän yrittää opiskella ahkerasti Njombessa ja tykkää myös pelata erilaisia pelejä. Koska vanhemmilla ei ole riittävästi rahaa jokapäiväiseen elämään, Sophia haluaa opiskella niin hyvin, että tulevaisuudessa pystyy auttamaan vanhempiaan. Sophia lähettää parhaimmat terveiset ja kiitokset Suomeen!

12 12 Njomben kuurojen keskuksen johtajana toimii pastori Alphonce Ngavatula. Hän lähettää suomalaisille Njomben koulun ystäville terveisiä: Jumalan rakkaus on kuin valtameri. Voimme nähdä sen alun, mutta emme loppua. Voimme rohkaista itseämme selviytymään hänen loputtoman rakkautensa tähden. Seuratkaamme ja palvelkaamme Häntä uskollisesti. Kiitos uskollisesta tuestanne rakkaat suomalaiset ystävämme! Kuurojen Lähetys on tukenut Njomben Kuurojen keskusta, sen alakoulun ja yläkoulun käyttökustannuksia vuonna 2013 yhteensä ,00.

13 Doto Waya on 19-vuotias kuuro nuori mies, joka opiskelee Njomben yläkoulussa ensimmäistä vuotta. Doton perheeseen kuuluu isä ja neljä sisarusta. He asuvat Mafinga- Iringassa. Sinne on pitkä matka, joten Doto tapaa perhettä loma-aikoina, kaksi kertaa vuodessa. Doton lempiaineita ovat historia, maantieto ja kemia. Doto haaveilee puusepän tai maanviljelijän ammatista. Koulussa hänen mielestään on hyvä olla, koska siellä on riittävästi opettajia ja ruokaa saa riittävästi, toisin kuin kotona. Doto toivottaa hyvää onnea ja hyvää elämää tänne Suomeen, Jumala olkoon kanssanne ja siunatkoon teitä ja sukulaisianne ja ystäviänne, Aamen. 13

14 14 TANSANIA MWANGAN KUUROJENKOULU Safina Amani Hemedi opiskelee Mwangan kuurojenkoulussa kahdeksatta vuotta eli hän on luokalla 6. Safina on 19-vuotias ja hänen lempiaineitaan koulussa ovat suahili, englanti ja matematiikka. Hän asuu vanhempiensa luona. Isä on muslimi. Safina päätti kääntyä kristityksi ja isän suostumuksella hänet kastettiin. Safinan uusi nimi on Sifaeli, joka tarkoittaa ylistys Jumalalle.

15 15 Mwangan kuurojenkoulun johtaja Longio Msangi kirjoitti seuraavaa: Monet kiitokset tiedosta, että saimme ylimääräistä tukea tänä vuonna! Koulun johtokunnan kokouksessa käsittelimme asiaa, ja kaikki olivat hyvin iloisia asiasta. Koko koulu, oppilaat, opettajat, muu henkilökunta ja johtokunnan jäsenet lähettävät paljon kiitoksia ja terveisiä Joint Committeelle sekä Suomeen! Kuurojen Lähetys on tukenut Joint Committeen kautta Mwangan kuurojenkoulua yhdessä Saksan kuurojen lähetyksen kanssa vuonna 2013 yhteensä ,00.

16 16 ERITREA ASMARAN KUUROJENKOULU AKRIA Hei, nimeni on Fithawit Mekonen, olen syntynyt Eritreassa alueella, jonka nimi on Wasdemba, 80 kilometriä Asmarasta länteen. Vanhempani kertoivat, että kuurouduin kuumetaudin jälkeen. Ennen kuin pääsin kuurojenkouluun, autoin vanhempiani hakemalla vettä ja kaitsemalla vuohia ja lampaita. Aloitin ensin koulun kuulevien koulussa, jossa ei käytetty lainkaan viittomakieltä. En ymmärtänyt juuri mitään, kopioin vain taululta, mitä sinne kirjoitettiin, ei mitään muuta. Kun vanhempani toivat minut Asmaran kuurojenkouluun, olin todella hämmästynyt, kun tapasin niin paljon kuuroja lapsia. Minua harmitti se aika, jonka olin kuluttanut kuulevien koulussa ja minua hävetti ajan tuhlaus paikassa, jossa en oppinut ja saanut tietoa. Aloitin opiskeluni toisella luokalla. Siellä opin viittomakieltä ja huulilta lukua. On selvää, että viittomakieli auttaa minua kommunikoinnissa kavereiden kanssa ja seuraamaan oppitunteja. Opettajani käytti viittomia, huuliolukua sekä sormiaakkosia. Kaikki perheessäni ovat kuulevia. Olen niin onnellinen, että isä ja äiti ovat oppineet vähän viittomaan. He käyttävät kanssani viittomakieltä kotona ja yritämme keskustella. Jos menemme matkoille tai tapaamme muita ihmisiä, äitini toimii tulkkina ja niin ymmärrän miltei kaiken. Minulla on kotona myös oma työ. Pidän huolta vauvaveljestäni, leikin hänen kanssaan. Joskus katson televisiosta ohjelmia, erityisesti elokuvia ja urheilua. Minä harrastan tietokoneohjelmia ja siksi otan tietokonetunteja kolme kertaa viikossa muun koulunkäynnin rinnalla. Teen kaikkeni, jotta pystyn näyttämään kykyni kuulevien maailmassa ja todistan, että kuuro voi tehdä samoja asioita kuin kuuleva. Uskon, että lähitulevaisuudessa unelmani voivat toteutua kaikkine vaatimuksineen, joita olen sille asettanut. Teitä tervehtien Fithawit

17 Asmaran kuurojenkoulun johtajana toimii pastori Medhin Yohannes, hän kertoo: Meillä on ollut viime aikoina paljon ongelmia sekä sähkön saannissa että internetin käytössä. Koulu toimii hyvin. Olemme suunnitelleet koulun 25- vuotisjuhlaa, mutta suunnitelmat eivät ole vielä valmiina. Haluan toivottaa teille kaikille sinne Suomeen: Menestystä Rauhaa Terveyttä ja Jumalan siunausta! Luuk. 2:

18 18 ERITREA KERENIN KUUROJENKOULU Minun nimeni on Delina Dawit, synnyin suureen perheeseen. Elämäni oli hyvin monimutkaista kunnes pääsin kuurojenkouluun. Perheessäni ei käytetty lainkaan viittomakieltä. En tiennyt elämästä muuta kuin leikit ulkona ja kotiin syömään tulemisen. Yhtenä päivänä isäni toi minut täysin uuteen maailmaan, maailmaan, jossa ihmiset puhuivat käsillään. Myöhemmin ymmärsin, että he käyttivät viittomakieltä ja kuurot käyttävät sitä ympäri maailman. Sinä päivänä kun tulin kuurojenkouluun, tiesin, että tästä tulisi minun maailmani. Elämä oli niin helppoa kuurojen parissa, koska aloitin elämäni yhdessä kuurojen siskojen ja veljien kanssa (koti poissa kotoa). Koulussa oppimieni taitojen lisäksi opin sosiaalisia taitoja yms. joita aktiivinen aikuinen tyttö tarvitsee. Minulla kesti pitkään kouluun rekisteröitymisen jälkeen ennen kuin opin viittomakieltä. Haluankin kiittää koulua ja sen henkilökuntaa, koska he tekivät elämästäni helpompaa. Ette usko, kuinka paljon minä kaipasin koulua ja kuuroja kavereitani, kun olin lomalla perheeni luona. En koskaan halunnut mennä takaisin omaan kylääni, koska tiesin, että kukaan ei osannut kommunikoida viittomakielellä kanssani. Nyt käyn 5. luokkaa. Tämän jälkeen minun on mentävä takaisin kylääni perheeni luo, koska täällä ei ole kuuroille opetusta 5. luokan jälkeen. Kuurot on pakotettu menemään kuulevien kouluun. Kuulevien lasten luokissa on noin oppilasta. Tavallisissa luokissa opettajille on suuri haaste saada kuuro lapsi ymmärtämään opetusta, mutta he yrittävät ja olen siitä kiitollinen. Tulevaisuudessa haluaisin valmistua opettajaksi kuurojenkouluun ja auttaa kuuroja lapsia Eritreassa. Terveiseni sinne kaukaiseen Suomeen, Sinun Delina

19 19 Kerenin kuurojenkoulun johtajana toimii edelleen pastori Zere Bekit. Häneltä emme ole saaneet viestejä tänä vuonna. Kerenin koulun tiedot olemme saaneet Asmaran koulun johtajan kautta. Kuurojen Lähetys on tukenut yhdessä Saksan Kuurojen lähetyksen kanssa Asmaran ja Kerenin kuurojenkouluja vuonna 2013 yhteensä , 96.

20 20 KUMMITOIMINTA Kummisihteeri Silja Leino kävi useissa tilaisuuksissa kertomassa kummitoiminnasta ja uusia kummisopimuksia tehtiin vuoden aikana, mutta silti on vielä kuuroja lapsia, jotka kaipaavat Suomesta omaa kummia. Tansaniassa Njomben kuurojenkoulun opettaja Victoria opettaa ensimmäisen luokan lapsia. Opettaja Victoria huolehti myös kummityöpajasta, jossa kirjoitettiin kirjeitä ja piirrettiin kuvia suomalaisille kummeille. Tätä toimintaa pyritään laajentamaan niin, että jatkossa kaikki kummilapset niitä tekisivät. Ideaa yritetään viedä myös muihin Kuurojen Lähetyksen kohde kouluihin. STIPENDIAATTITOIMINTA Yläkoulussa opiskelevat nuoret ovat saaneet tukea Kuurojen Lähetyksen stipendiaattitoiminnan kautta. Stipendi on 30 /kk yläasteen keston ajan eli neljä vuotta. Vuoden aikana 7 nuorta sai tukea opiskeluihinsa.

21 21 KUUROJEN LÄHETYKSEN NIMIKKOLÄHETIT SUOMEN LÄHETYSSEURAN KAUTTA NJOMBEN KUUROJEN KESKUS, TANSANIA: ELINA JA MIKA TIKKANEN Njomben kuurojenkoululla järjestettiin kesällä viikon verran joka päivä viittomakielen opiskelua aamusta myöhäiseen iltapäivään saakka. Molempien koulujen henkilökunnat osallistuivat viittomakielen seminaariin, jonka opettajina toimivat kuurot Paulo Wadugu ja Malise Swila Tansanian kuurojen liitosta CHAVITAsta. Tämä seminaari oli kaikin puolin onnistunut ja palaute oli positiivista. Jatkossakin Njombessa on tarkoitus järjestää säännöllisesti yhteistyössä kuurojen liiton kanssa viittomakielen seminaareja. Viittomakielen seminaarin pohjalta kuvattiin myös noin 700 viittoman DVD. Njomben kuurojenkoulu on maan ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa, jossa viittomakieli on otettu oppiaineeksi viikoittaiseen työjärjestykseen. Mika Tikkanen on tehnyt tätä viittomakielen opetusta. Kun he palasivat Suomeen kesällä, työtä jatkoivat apuopettaja Charles Shitindi ja toukokuun alussa työnsä aloittanut opettaja Magreth Tozary. Molemmat ovat kuuroja. Viittomakielen opettamisen lisäksi heidän positiivinen asenteensa sekä halu tukea ja auttaa toisia kuuroja antaa tärkeää kannustusta koulun oppilaille. Yläkoulun tietotekniikan opetusohjelman aloittaminen on onnistunut hyvin. Oppilaat ovat motivoituneita ja oppivat nopeasti, tilat ja laitteet ovat laadukkaat. Koska tietotekniikan opetus on vielä niin uutta Tansaniassa, kukaan opettajista ei ollut halukas tarttumaan haasteeseen ja ottamaan opetusta vastuulleen. Onneksi henkilökunnasta löytyi kuitenkin työlle jatkaja. Elina Tikkasen aloittamaa opetustyötä jatkaa yläkoulun sihteeri. Elina ja Mika Tikkanen palasivat kesällä 2013 Suomeen ja heidän työkautensa Njombessa päättyi.

22 22 JORDANIA JA PYHÄ MAA: JANNE RISSANEN Janne Rissanen, P.O. BOX 584, Jerusalem, ISRAEL Janne Rissanen toimii Suomen Lähetysseuran lähettinä Jordaniassa ja Pyhällä maalla. Janne on Kuurojen Lähetyksen nimikkolähetti. Aikaisemmin Janne Rissanen oli suunnitellut viittomakielen opetusta ja tämän vuoden helmikuussa kurssi toteutui. Se pidettiin Birziet-yliopistossa, joka sijaitsee Pohjois- Ramallahissa. Janne Rissanen sai myös toimia avustajana jumalanpalveluksissa. Kiirastorstain jumalanpalvelus järjestettiin yhdessä diakonien, pappien ja piispan kanssa. Sen jälkeen oli kulkue suoraan kirkosta Getsemaneen. Betlehemissä järjestettiin viittomakielinen jumalanpalvelus heinäkuussa ja mukana oli yli 10 betlehemiläistä kuuroa kristittyä. Osa heistä oli uusia ihmisiä, joihin Janne sai tutustua paremmin kirkkokahvilla. Janne Rissanen on tehnyt myös paljon työmatkoja, vieraillut kuurojen yhdistyksissä yms. Jordaniassa osallistuessaan kokouksiin, hän tapasi kuuroja kristittyjä Ammanissa. Heillä on oma kristillinen kuurojen yhdistys nimeltä Peace Dove Club of the Deaf. Heillä on oma kotisivu, johon voi tutustua osoitteessa:

23 23 KUUROJEN LÄHETYS DE DÖVAS MISSION RY Kuurojen Lähetys toimii koko Suomen alueella. Yhdistyksen tarkoituksena on yhteistoiminnassa Suomen Lähetysseuran kanssa toimia Suomen kuurojen keskuudessa taloudellisen kannatuksen saamiseksi kehitysmaissa toimiville kuurojenkouluille, kehitysmaiden kuurojen elinolosuhteiden parantamiseksi ja kuurojen seurakuntaelämän kehittämiseksi ja tukemiseksi näissä maissa. Yhdistys toimii myös lähetysharrastuksen ja hengellisen elämän elvyttämiseksi omassa maassa ja tukee lähialueiden kuurojen kirkollista työtä. TOIMINTAA VUODELTA 2013 Jäseniä (jäsenmaksu maksettu), joista uusia jäseniä liittyi vuoden aikana Kummisopimuksia, 72, joilla yhteensä 91 kummilasta tai luokkaa joista uusia sopimuksia tänä vuonna 10 (9 kummilasta, 1 kummiluokkaa) Stipendisopimuksia, 7 joista uusia sopimuksia tänä vuonna 3 Johtokunnan kokouksia 4 Työvaliokunnan kokouksia 2 Historiatyöryhmän kokouksia 1 Kummityöryhmän kokouksia 1 Joint Committeen kokouksia 1 (järjestettiin Suomessa) Suomen Lähetysseuran vuosikokousedustajat Ansa Mielty ja Taisto Leino Yhdistyksen standaarin saivat No 47 Irja Remmi No 48 Mauri Malkavaara Yhdistys maksoi tukea Njomben alakoulu, Tansania Njomben yläkoulu, Tansania Mwangan kuurojenkoulu, Tansania Asmaran kuurojenkoulu, Eritrea Kerenin kuurojenkoulu, Eritrea Nimikkosopimus: Elina ja Mika Tikkanen, Njombe, Tansania SLS Nimikkosopimus: Janne Rissanen, Jordania ja Pyhä maa, SLS

24 24 TALOUSKATSAUS VUODELTA 2013 TULOT JA MENOT , ,15 MENOT TULOT VARAINHANKINTA 2013 MUUT TULOT VUOSIJUHLATULOT MYYNTITULOT STIPENDIT KUMMITOIMINTA LÄHETYSPIIRIT KOLEHDIT LAHJOITUKSET JÄSENMAKSUT 1 672, , , , , , , , ,

25 25 KUMMITOIMINTA 2013 YLEISESTI MWANGA NJOMBE KEREN , ,00 KOLEHTITULOT VUOSINA , , , , , , , , ,00 0,

26 26 Kuurojen Lähetys - De Dövas Mission ry y-tunnus TASE V a s t a a v a a PYSYVÄT VASTAAVAT Sijoitukset Muut osakkeet ja osuudet , ,22 Sijoitukset yhteensä , ,22 PYSYVÄT VASTAAVAT YHTEENSÄ , ,22 VAIHTUVAT VASTAAVAT Lyhytaikaiset saamiset Muut saamiset 0, ,71 Siirtosaamiset 1807, ,85 Lyhytaikaiset saamiset yhteensä 1807, ,56 Rahat ja pankkisaamiset Pankkisaamiset , ,26 VAIHTUVAT VASTAAVAT YHTEENSÄ , ,82 V a s t a a v a a yhteensä , ,04 V a s t a t t a v a a OMA PÄÄOMA Muut rahastot , ,84 Edellisten tilikausien voitto (tappio) , ,64 Tilikauden voitto (tappio) yhteensä , ,39 OMA PÄÄOMA YHTEENSÄ , ,81 VIERAS PÄÄOMA Lyhytaikainen vieras pääoma Saadut ennakot 0, ,86 Ostovelat 127,36 118,37 Siirtovelat 483,05 522,00 Lyhytaikainen vieras pääoma yhteensä 610, ,23 VIERAS PÄÄOMA YHTEENSÄ 610, ,23 V a s t a t t a v a a yhteensä , ,04

27 27 Kuurojen Lähetys - De Dövas Mission ry y-tunnus TULOSLASKELMA EUR EUR VARSINAINEN TOIMINTA Asmara/Keren -Eritrea Tuotot , ,70 Kulut , ,00 Mwanga - Tansania Tuotot 1 600,00 0,00 Kulut , ,00 Njombe - Tansania Tuotot 150,00 95,00 Kulut , ,00 Njombe Secondary School - Tansania Tuotot ,10 0,00 Kulut ,71 0,00 Nimikkolähetit Kulut , ,00 Varsinaisen toiminnan kulut yhteensä , ,30 Yhteiset kulut Kulut Henkilöstökulut , ,35 Hallintokulut , ,84 Matka- ja kokouskulut , ,76 Yhteiset kulut yhteensä , ,95 KULUJÄÄMÄ , ,25 VARAINHANKINTA Tuotot , ,71 Varainhankinnan tulot yhteensä , ,71 KULUJÄÄMÄ 7 719, ,54 SIJOITUS- JA RAHOITUSTOIMINTA Tuotot 2 297, ,95 Sijoitus- ja rahoitustoiminta yhteensä 2 297, ,95 KULUJÄÄMÄ , ,59 TILINPÄÄTÖSSIIROT Siirto rahastosta 5 034, ,20 YLEISAVUSTUKSET 3 104,75 100,00 TILIKAUDEN TULOS , ,59 TILIKAUDEN YLIJÄÄMÄ (ALIJÄÄMÄ) , ,39

28 28

29 29

30 30

31 31 KUUROJEN LÄHETYS - DE DÖVAS MISSION R.Y. VUOSIKERTOMUS 2013 HALLINTO 2013 JOHTOKUNTA Puheenjohtaja: Riitta Kuusi, Mikkeli Varapuheenjohtaja: Esko Sänkiniemi, Turku Jäsenet: Pirkko Johansson, Jyväskylä Niini Aalto, Vantaa Marja-Leena Lehtonen, Raisio Silja Leino, Kaarina Jaana Aaltonen, Turku Varajäsenet: Ansa Mielty, Vantaa Tiina Eskelinen, Mikkeli Taisto Leino, Kaarina HISTORIATYÖRYHMÄ Riitta Kuusi Esko Sänkiniemi Martti Lankonen Esko Päivistö Birgitta Wallvik KUMMITYÖRYHMÄ Marja-Leena Lehtonen Silja Leino Inkeri Vyyryläinen TYÖVALIOKUNTA Riitta Kuusi Marja-Leena Lehtonen Esko Sänkiniemi TILINTARKASTAJAT: Anne Malin (KHT), varalla Vesa Halme (KHT) Seppo Repo (KHT), varalla Paul Vikman (KHT) JC - JOINT COMMITTEE Rolf Hörndlein, puh.joht. Saksa Inkeri Vyyryläinen, rahastonhoit. Suomi Josef Groβ, jäsen, Saksa Riitta Kuusi, jäsen, Suomi TOIMINNANJOHTAJA Inkeri Vyyryläinen

32 32 Kuurojen Lähetys - De Dövas Mission ry. YHTEYSTIETOJA Toimisto: Läntinen Pitkäkatu 22 A 3, Turku Toiminnanjohtaja: Inkeri Vyyryläinen Läntinen Pitkäkatu 22 A 3, Turku Pankkiyhteys: DANSKE BANK IBAN: FI Kotisivut: Kuurojen Lähetys on myös facebookissa Kuurojenkoulujen osoitteita: School for the Deaf, P.O. Box 2, Keren, Eritrea Asmara School for the Deaf, P.O. Box 905, Asmara, Eritrea School for the Deaf, P.O. Box 115, Hosanna, Ethiopia School for the Deaf, P.O. Box 200, Mwanga-Kilimanjaro, Tanzania School for the Deaf, P.O. Box 693/783, Njombe, Tanzania TEMA-TEAM

VUOSIKERTOMUS 2015 KUUROJEN LÄHETYS 60 VUOTTA

VUOSIKERTOMUS 2015 KUUROJEN LÄHETYS 60 VUOTTA VUOSIKERTOMUS 2015 KUUROJEN LÄHETYS 60 VUOTTA Kuurojen Lähetys De Dövas Mission ry. 2 Kuurojen Lähetys ry täytti 60 vuotta vuonna 2015 Juhlakeräys: AFRIKAN KUUROILLE OIKEUKSIA vuosina 2015 2016 Kuurojen

Lisätiedot

Hanke Development of Secondary and Vocational Education for the Deaf / Kuurojen opetuksen kehittämishanke

Hanke Development of Secondary and Vocational Education for the Deaf / Kuurojen opetuksen kehittämishanke Nimikkosopimushankkeen raportti 1/2013 Maa/alue Tansania, Njombe Hanke Development of Secondary and Vocational Education for the Deaf / Kuurojen opetuksen kehittämishanke Hankenumero 14616 Kumppani Raportoija

Lisätiedot

Urheiluseura ry - kaava 3 - Asteri kirjanpidon tulostusmalli

Urheiluseura ry - kaava 3 - Asteri kirjanpidon tulostusmalli TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim. tuotot

Lisätiedot

U1 - Urheiluseura (yhdistyksen kaava) - Asterin malli

U1 - Urheiluseura (yhdistyksen kaava) - Asterin malli TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Yleisavustukset TILIKAUDEN TULOS Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Veroperust. varausten

Lisätiedot

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys:

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: 1/5 Vuosikokouksen 2013 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: Kokonaisohjelma:

Lisätiedot

VARSINAISEN TOIMINNAN KULUJÄÄMÄ -214 095,11-190 099,44

VARSINAISEN TOIMINNAN KULUJÄÄMÄ -214 095,11-190 099,44 Y-tunnus 0678820-6 2 TULOSLASKELMA Euroina Euroina VARSINAINEN TOIMINTA 1.1.2015-31.12.2015 1.1.2014-31.12.2014 1. Tuotot Työtoimintatuotot 60 408,58 55 222,39 Järjestötoimintatuotot 4 988,00 5 116,00

Lisätiedot

U3 Asteri urheiluseurau314.wtr

U3 Asteri urheiluseurau314.wtr U3 Asteri urheiluseurau314.wtr TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset

Lisätiedot

Yh16 - Aatteellinen yhdistys - Asterin malli

Yh16 - Aatteellinen yhdistys - Asterin malli TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Yleisavustukset Tilikauden tulos Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Verotusper. varausten

Lisätiedot

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u313)

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u313) Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u313) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 Maa- ja vesialueet 1110 Rakennukset

Lisätiedot

Tilinpäätös

Tilinpäätös Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry Fredrikinkatu 33 A 4 krs 00120 Helsinki Y-tunnus: 1897609-5 Tilinpäätös 1.1.2009 31.12.2009 Tase 1 Tuloslaskelma 2-3 Liitetiedot 4 Hallituksen allekirjoitukset

Lisätiedot

Urheiluseura - kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u211)

Urheiluseura - kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u211) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta Kansainvälinen toiminta Hallinto Muu varsinainen toiminta Poistot

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

SPL/P-Suomen piiri ry

SPL/P-Suomen piiri ry TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2014 Säilytettävä vähintään 31.12.2024 asti. Osoite: Rautatienkatu 46 90120 OULU Kotipaikka Oulu Y-tunnus 1000046-9 TASEKIRJA 31.12.2014 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2014

Lisätiedot

UB urheiluseura alv UB14.WTR

UB urheiluseura alv UB14.WTR TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset saamiset Myyntisaamiset lyhytaik.

Lisätiedot

TILIKARTTA. VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto. Suomen Kinestetiikkayhdistys ry

TILIKARTTA. VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto. Suomen Kinestetiikkayhdistys ry TILIKARTTA Suomen Kinestetiikkayhdistys ry 1.1.2016 31.12.2016 VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto 1200 Koneet ja kalusto Vaihtuvat vastaavat Vaihto-omaisuus Muu vaihto-omaisuus

Lisätiedot

Pohjanmaan Partiolaiset ry

Pohjanmaan Partiolaiset ry TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2015 Säilytettävä vähintään 31.12.2025 asti. Osoite: Hallituskatu 35 A 5 90100 Oulu Kotipaikka Oulu Y-tunnus 2169301-0 TASEKIRJA 31.12.2015 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2015

Lisätiedot

T A S E K I R JA

T A S E K I R JA Y-tunnus 0928095-0 T A S E K I R JA 31.12.2013 TILIKAUSI 01.01.2013 31.12.2013 Y-tunnus 0928095-0 SISÄLTÖ: VUOSIKERTOMUS 1. 4. TULOSLASKELMA 5. TASE 6. 7. LIITETIEDOT 8. 9. LUETTELO KÄYTETYISTÄ KIRJANPITOKIRJOISTA

Lisätiedot

Tringa TASE VASTAAVAA. Kaudelta

Tringa TASE VASTAAVAA. Kaudelta TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET MAA- JA VESIALUEET 1110 Maa- ja vesialueet/liittymisma 2 95 2 95 2 95 2 95 RAKENNUKSET JA RAKENNELMAT 1120 Rakennukset ja rakennelmat 4 666,67 4

Lisätiedot

Pohjanmaan Partiolaiset ry

Pohjanmaan Partiolaiset ry TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2011 Säilytettävä vähintään 31.12.2021 asti. Osoite: Hallituskatu 35 A 5 90100 Oulu Kotipaikka Oulu Y-tunnus 2169301-0 TASEKIRJA 31.12.2011 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2011

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

ProCom Viestinnän ammattilaiset ry

ProCom Viestinnän ammattilaiset ry ProCom Viestinnän ammattilaiset ry Kalevankatu 30 00100 Helsinki Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: 0288699-2 TASEKIRJA 1.1.2015-31.12.2015 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2025 asti Tilinpäätöksen toteutti:

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. Y-tunnus

TILINPÄÄTÖS SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. Y-tunnus SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. Y-tunnus 0224257-2 TILINPÄÄTÖS 1.1.2015-31.12.2015 sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2 Liitetiedot 3 Luettelo kirjanpitokirjoista ja tositteista 4 Tilinpäätöksen

Lisätiedot

TASEKIRJA Suomen Lähetysneuvosto ry

TASEKIRJA Suomen Lähetysneuvosto ry 1 / 9 TASEKIRJA Suomen Lähetysneuvosto ry Y-tunnus: 01.01.2015-31.12.2015 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2025 asti 2 / 9 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2015-31.12.2015 Sisällysluettelo Tase... 3

Lisätiedot

Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry Tilikauden yli-/alijäämä , ,42

Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry Tilikauden yli-/alijäämä , ,42 TULOSLASKELMA 1.1.- 1.1.-31.12.2014 Varsinainen toiminta 1 666 346,78 1 559 407,74 Henkilöstökulut -1 088 520,90-1 010 103,53 Muut kulut -624 774,61-608 425,26-1 713 295,51-1 618 528,79 Kulujäämä -46 948,73-59

Lisätiedot

SUOMEN PETANQUE-LIITTO SP-L RY:N KEVÄTLIITTOKOKOUS

SUOMEN PETANQUE-LIITTO SP-L RY:N KEVÄTLIITTOKOKOUS SUOMEN PETANQUE-LIITTO SP-L RY:N KEVÄTLIITTOKOKOUS AIKA Sunnuntai 30.3.2014 klo 12:00. Valtakirjojen tarkistus klo 11:30 alkaen PAIKKA Helsinki Petankin halli, Pasila, Tallikatu 99 ALUSTAVA ESITYSLISTA

Lisätiedot

SUOMEN SHAKKILIITTO RY TASEKIRJA

SUOMEN SHAKKILIITTO RY TASEKIRJA SUOMEN SHAKKILIITTO RY TASEKIRJA 1.1.2015 31.12.2015 SUOMEN SHAKKILIITTO RY Hiomotie 10 00380 Helsinki Kotipaikka Helsinki Y-tunnus 1106880-1 Tilinpäätös kaudelta 1.1.2015 31.12.2015 Tuloslaskelma 1 2

Lisätiedot

NUORISOTUTKIMUSSEURA RY T A S E K I R J A

NUORISOTUTKIMUSSEURA RY T A S E K I R J A Nuorisotutkimusseura Ry Asemapäällikönkatu 1 00520 Helsinki Y-tunnus 0835106-7 NUORISOTUTKIMUSSEURA RY T A S E K I R J A 1.1. - 31.12.2014 Säilytettävä 31.12.2024 asti Nuorisotutkimusseura Ry Asemapäällikönkatu

Lisätiedot

LAHDEN SEUDUN EKONOMIT r.y. Y-tunnus 0359261-1 T A S E K I R J A

LAHDEN SEUDUN EKONOMIT r.y. Y-tunnus 0359261-1 T A S E K I R J A LAHDEN SEUDUN EKONOMIT r.y. Y-tunnus 0359261-1 T A S E K I R J A 31.12.2015 Lahden Seudun Ekonomit r.y. 2/ 15 Sisältö: Tuloslaskelma 1.1.-31.12.2015 3, 4 Tase 31.12.2015 5, 6 Liitetiedot 7 Luettelo käytetyistä

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö.

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö. KYRÖSKOSKEN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS KOSKEN KOPLA RY Säännöt 22.9.2014 (vuosikokous) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje 1-2016 3.5. 2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Olen uusi Venäjän alueen kummityön kordinaattori Ammi Kallio. Tämä on ensimmäinen kummikirje, jonka kirjoitan teille alueelta.

Lisätiedot

TASEKIRJA 31.12.2008. FarmiPeli Oy TILINPÄÄTÖS Y-tunnus 2148374-2 27.9.2007 31.12.2008

TASEKIRJA 31.12.2008. FarmiPeli Oy TILINPÄÄTÖS Y-tunnus 2148374-2 27.9.2007 31.12.2008 TASEKIRJA 31.12.2008 Sisällys sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Liitetiedot 4-5 Luettelo käytetyistä kirjanpitokirjoista 5 Tositelajit ja säilyttämistapa 5 Tilinpäätöksen allekirjoitus 6 Tilikartta 7 Tasekirja

Lisätiedot

Tringa TASE VASTAAVAA. Period

Tringa TASE VASTAAVAA. Period TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET MAA- JA VESIALUEET 1110 Maa- ja vesialueet/liittymisma 2 95 2 95 2 95 2 95 RAKENNUKSET JA RAKENNELMAT 1120 Rakennukset ja rakennelmat 4 986,18 4

Lisätiedot

SUOMEN METSÄTIETEELLINEN SEURA TASEKIRJA

SUOMEN METSÄTIETEELLINEN SEURA TASEKIRJA SUOMEN METSÄTIETEELLINEN SEURA TASEKIRJA 01.01.2015-31.12.2015 SUOMEN METSÄTIETEELLINEN SEURA Kotipaikka Helsinki Y -tunnus 0202223-8 Tasekirja tilikaudelta 01.01.2015-31.12.2015 Sisällysluettelo: Tilinpäätös

Lisätiedot

Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry TASEKIRJA

Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry TASEKIRJA Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry TASEKIRJA 1.1. 31.12.2012 II Sisällysluettelo Toimintakertomus 1.1. 31.12.2012... 1 Toiminnan tarkoitus..... 1 Yleistä..... 1 Hallitustyöskentely vuonna 2012... 1

Lisätiedot

HeSeta ry TASEKIRJA. Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2013

HeSeta ry TASEKIRJA. Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2013 HeSeta ry TASEKIRJA Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2013 on säilytettävä vähintään 31.12.2023 asti. (KPL 2:10.1 ) Tilikauden kirjanpitoaineisto on säilytettävä vähintään 31.12.2019 asti. (KPL 2:10.2

Lisätiedot

T U L O S L A S K E L M A Rahayksikkö EURO

T U L O S L A S K E L M A Rahayksikkö EURO Eestinmäen Palvelukeskus Oy T U L O S L A S K E L M A Y-tunnus 0315218-1 1.1.2016 1.1.2015 Rahayksikkö EURO - 31.3.2016-31.3.2015 Vastikkeet 13 621,92 13 621,92 Kiinteistön tuotoista suoritettava arvonlisävero

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN JÄÄ-TIIKERIT RY

MÄNTSÄLÄN JÄÄ-TIIKERIT RY TASE VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineelliset hyödykkeet 1120 koneet ja kalusto 1121 koneet ja kalusto 1125 joukkueiden koneet ja kalusto 1130 varusteet Aineelliset hyödykkeet yhteensä Sijoitukset 1200

Lisätiedot

Metsänhoitoyhdistys TASE VASTAAVAA. Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Muut pitkävaikutteiset menot

Metsänhoitoyhdistys TASE VASTAAVAA. Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Muut pitkävaikutteiset menot TASE VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa- ja vesialueet Rakennukset ja rakennelmat Koneet ja kalusto

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2015 1.1. 31.12.2014 LIIKEVAIHTO 124 532 128 967 Valmistus omaan käyttöön 4 647 4 869 Liiketoiminnan

Lisätiedot

1-4/2016 Liikevaihto ,72. Liiketoiminnan muut tuotot 200,00

1-4/2016 Liikevaihto ,72. Liiketoiminnan muut tuotot 200,00 1-4/2016 Liikevaihto 840 677,72 300, Yleiset myyntitilit 840 677,72 3000, Myynti 840 677,72 Liiketoiminnan muut tuotot 200,00 3980, Muut tuotot 200,00 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat

Lisätiedot

TASE VASTAAVAA. SAAMISET MYYNTISAAMISET 1700 Myyntisaamiset 580,00 580,00 370,00 370,00 SIIRTOSAAMISET 1870 Ennakkomaksut 540,50 540,50 0,00 0,00

TASE VASTAAVAA. SAAMISET MYYNTISAAMISET 1700 Myyntisaamiset 580,00 580,00 370,00 370,00 SIIRTOSAAMISET 1870 Ennakkomaksut 540,50 540,50 0,00 0,00 TASE VASTAAVAA 31.12.2012 31.12.2011 TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT AINEETTOMAT HYÖDYKKEET AINEETTOMAT OIKEUDET 1031 ATK-ohjelmat 44 44 66 66 AINEETTOMAT HYÖDYKKEET yhteensä 44 66 AINEELLISET HYÖDYKKEET

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja

Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja Kun pienen lapsen äiti ja isä ottavat lapsen syliin ja painavat häntä lähelle sydäntään, he antavat hänelle rakkautta ja huolenpitoa. Tällä

Lisätiedot

TASE VASTAAVAA. GR-moottoripyöräkerho ry. Y-tunnus

TASE VASTAAVAA. GR-moottoripyöräkerho ry. Y-tunnus TASE VASTAAVAA 31.12.2013 31.12.2012 TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT AINEETTOMAT HYÖDYKKEET AINEETTOMAT OIKEUDET 1031 ATK-ohjelmat 220,00 220,00 440,00 440,00 AINEETTOMAT HYÖDYKKEET yhteensä 220,00 440,00

Lisätiedot

SUOMEN SAHATEOLLISUUSMIESTEN YHDISTYS RY Y-tunnus: TASEKIRJA

SUOMEN SAHATEOLLISUUSMIESTEN YHDISTYS RY Y-tunnus: TASEKIRJA Y-tunnus:0217058-0 1.1.-31.12.2015 TASEKIRJA Y-tunnus: 02{ 7058-0 Ti I i n päätös 1.1.201 5-31.1 2.201 5 Sisällysluettelo Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Tilinpäätöksen allekirjoitukset Luettelo käytetyistä

Lisätiedot

Työssäoppimassa Tanskassa

Työssäoppimassa Tanskassa Työssäoppimassa Tanskassa Taustatietoja kohteesta: Herning- kaupunki sijaitsee Tanskassa Keski- Jyllannissa. Herningissä asukkaita on noin. 45 890. Soglimt koostuu yhteensä 50 hoitopaikasta. Soglimtissa

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2015

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2015 TILINPÄÄTÖS 2015 TULOSLASKELMA 2015 2014 Liikevaihto 3 576 109 3 741 821 Valmistus omaan käyttöön 140 276 961 779 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -115 284-96 375 Palvelujen ostot

Lisätiedot

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA...3 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS...3 3 TOIMINNAN LAATU...3 4 JÄSENYYTTÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET...4 5 YHDISTYKSESTÄ EROAMINEN

Lisätiedot

TASEKIRJA Tietojärjestelmien tarkastus- ja valvonta ry

TASEKIRJA Tietojärjestelmien tarkastus- ja valvonta ry 1 / 11 TASEKIRJA Tietojärjestelmien tarkastus- ja valvonta ry Y-tunnus: 01.05.2013-30.04.2014 Tämä tasekirja on säilytettävä 30.4.2024 asti 2 / 11 Tilinpäätös tilikaudelta 01.05.2013-30.04.2014 Sisällysluettelo

Lisätiedot

PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle

PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle PIENYRITYKSEN KULULAJIKOHTAINEN TULOSLASKELMA 1. LIIKEVAIHTO 2. Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen muutos 3. Valmistus omaan käyttöön 4. Liiketoiminnan

Lisätiedot

Helsingin Metsänkävijät ry Tuloslaskelma 1.1.-31.12.2014 Tase 31.12.2014 Budjetti vuodeksi 2015

Helsingin Metsänkävijät ry Tuloslaskelma 1.1.-31.12.2014 Tase 31.12.2014 Budjetti vuodeksi 2015 Tuloslaskelma 1.1.-31.12.2014 Tase 31.12.2014 Budjetti vuodeksi 2015 KOULUTUSTOIMINTA Koulutuksen tuotot Osallistumismaksut 0,00 814,00 103,07 184,00 0,00 0,00 0,00 EA-kurssien osallistumismaksut 0,00

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 1 6/2016 1 6/2015 1 12/2015 Liikevaihto, 1000 EUR 10 370 17 218 27 442 Liikevoitto ( tappio), 1000 EUR 647 5 205 6 471 Liikevoitto, % liikevaihdosta 6,2 % 30,2 % 23,6 %

Lisätiedot

KANSAN SIVISTYSRAHASTO

KANSAN SIVISTYSRAHASTO Kansan Sivistysrahasto Siltasaarenkatu 6 00530 HELSINKI Y-tunnus 0213501-3 KANSAN SIVISTYSRAHASTO TILINPÄÄTÖS 31.10.2011 SISÄLLYSLUETTELO Tuloslaskelma 1 Tase 2 Tilinpäätöksen liitetiedot 3-5 Kirjanpitokirjat,

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Pääkirja

Pääkirja Pääkirja 1.1.2015 31.12.2015 Sivu 1 Tili Päivämäärä Debet Kredit Saldo Selite 1911 Pankkitili 1 08.01.2015 9.49-9.49 Toimistotarvikkeiden hankkiminen yhdistyks 2 29.01.2015 100.00 90.51 ViNOn yleisavustus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2013

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2013 TILINPÄÄTÖS 2013 TULOSLASKELMA 2013 2012 Liikevaihto 3 960 771 3 660 966 Valmistus omaan käyttöön 1 111 378 147 160 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -104 230-104 683 Palvelujen ostot

Lisätiedot

1 Yleistä. 2 Hallitus, toiminnantarkastajat ja edustajat vuodelle Hallitus vuodelle Toiminnantarkastajat 2017

1 Yleistä. 2 Hallitus, toiminnantarkastajat ja edustajat vuodelle Hallitus vuodelle Toiminnantarkastajat 2017 Seinäjoki TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1 Yleistä Kerhon tehtävänä on maanpuolustustahdon ja taitojen ylläpitäminen ja niiden kohottaminen, turvallisuuspoliittisen tiedon jakaminen, fyysisen kunnon

Lisätiedot

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2011 1 (6) TASEKIRJA Sisältö: Sivu: Tuloslaskelma 2 Tase 3 Liitetiedot 4 Kirjanpitoasiakirjat 6 Voiton käyttöä koskeva esitys 6 Allekirjoitus 6 Liitteet: - Tase-erittelyt - Tilintarkastuskertomus

Lisätiedot

MAATALOUSTUOTTAJAIN PUKKILAN YHDISTYS YHDISTYKSEN VUOSIKERTOMUS 2012

MAATALOUSTUOTTAJAIN PUKKILAN YHDISTYS YHDISTYKSEN VUOSIKERTOMUS 2012 MAATALOUSTUOTTAJAIN PUKKILAN YHDISTYS YHDISTYKSEN VUOSIKERTOMUS 212 Yhdistyksen perustamisvuosi 1917 JÄSENET Henkilöjäsenet: Viljelijöiden lukumäärä peltopinta-ala luokittain Metsä,1-1, - 25, - 5, - 1,

Lisätiedot

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013.

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013. Vallilan vanhemmat-yhdistyksen kokous 02.04.2013 Aika: Tiistai 02.04.2013 klo 18.00 Paikka: Vallilan koulun opettajanhuone 1. Läsnä Opettaja Sami Paavola Annu Kilpeläinen (3A) Anu Vauramo (6A) Kati Lounema

Lisätiedot

TOISEN ASTEEN KOULUTUS, LUKIO JA AMMATILLINEN KOULUTUS

TOISEN ASTEEN KOULUTUS, LUKIO JA AMMATILLINEN KOULUTUS TOISEN ASTEEN KOULUTUS, LUKIO JA AMMATILLINEN KOULUTUS Toisen asteen koulutukseen kuuluu lukio ja ammatillinen koulutus. Toisen asteen koulutukseen voi hakea vain kaksi kertaa vuodessa eli keväällä ja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO Kokousaika Keskiviikko 24.4. klo 17 Kokouspaikka Lempoisten srk-talo, pieni sali 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 KOKOUKSEN AVAUS VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje syksy 2016 25.11.2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kiitos teille kaikille tuesta ja esirukouksista Viipurin turvakodin toiminnan puolesta! Teidän avullanne lapsen elämä muuttuu

Lisätiedot

Vas. Tina ja keskellä Thaimaalaisia joita kävimme tapaamassa ja lahjoittamassa thaimaalaista ruokaa, jota oli tuotu Kirkolle jaettavaksi.

Vas. Tina ja keskellä Thaimaalaisia joita kävimme tapaamassa ja lahjoittamassa thaimaalaista ruokaa, jota oli tuotu Kirkolle jaettavaksi. Kaija Grundell Kaohsiung, Taiwan 29.04.2016 Terveiset kesäisen kuumasta Kaohsiungista! Päivälämpötila jo yli +30! Kielenopiskeluni päättyi helmikuun lopussa. Alla kuvassa opettajiani ja takarivissä opiskelutovereita,

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Yhdistyksen tarkoitus. 3 Yhdistyksen toiminta

Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Yhdistyksen tarkoitus. 3 Yhdistyksen toiminta Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Seinäjoen kristillisen opiskelijatyön tuki ry. Yhdistyksen kotipaikka on Seinäjoki. 2 Yhdistyksen tarkoitus

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku.

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 1 Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on -edistää oppilaiden vanhempien ja koulun välistä

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TUKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT Voimassa 1.12.2015 alkaen

ETELÄ-KARJALAN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TUKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT Voimassa 1.12.2015 alkaen tukisäätiön hallitus 17.9.2015 1 (4) ETELÄ-KARJALAN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TUKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT Voimassa 1.12.2015 alkaen 1 Säätiön nimi on Etelä-Karjalan ammatillisen koulutuksen tukisäätiö sr ja kotipaikka

Lisätiedot

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2009 1 (6) TASEKIRJA Sisältö: Sivu: Tuloslaskelma 2 Tase 3 Liitetiedot 4 Kirjanpitoasiakirjat 6 Voiton käyttöä koskeva esitys 6 Allekirjoitus 6 AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2009

Lisätiedot

Talousarvio ja tilinpäätös Janne Santala 6.11.2007

Talousarvio ja tilinpäätös Janne Santala 6.11.2007 Yhdistyskoulutus Talousarvio ja tilinpäätös Janne Santala 6.11.2007 Talousarvio = suunnitelma yhdistyksen tilikauden varojen hankinnasta ja käytöstä Yhdistyksen kokous hyväksyy talousarvion. Säännöt määräävät

Lisätiedot

TASEKIRJA SUOMEN PAINONNOSTOLIITTO SPNL RY 31.12.15. Y-tunnus 0202241-4

TASEKIRJA SUOMEN PAINONNOSTOLIITTO SPNL RY 31.12.15. Y-tunnus 0202241-4 TASEKIRJA SUOMEN PAINONNOSTOLIITTO SPNL RY 31.12.15 Y-tunnus 0202241-4 SUOMEN PAINONNOSTOLIITTO SPNL RY:N TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA 1.1.2015-31.12.2015 Sisällys Sivu Tuloslaskelma 1-2 Tase 3 LiiteJedot

Lisätiedot

Kolarin koti ja koulu ry..._..,.=

Kolarin koti ja koulu ry..._..,.= Kolarin koti ja koulu ry..._..,.= PÖYTÄKIRJA 1(4) VUOSIKOKOUS 2016 Aika: 26.10.2016 klo 18:21-19:35 Paikka: Läsnä: Kolarin peruskoulun ruokala Mikko Jokinen, puheenjohtaja Tiina Heikkilä Birgitta Vaattovaara

Lisätiedot

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 27.9.2011 1 Yhdistyksen nimi on Yy-Kaa-Koo ry (Yhteinen Kasvatus Koulussa), ja se toimii Piikkiön yhtenäiskoulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Kaarinan

Lisätiedot

Oletus. Kuluva vuosi - LIIKEVAIHTO Edellinen vuosi - LIIKEVAIHTO

Oletus. Kuluva vuosi - LIIKEVAIHTO Edellinen vuosi - LIIKEVAIHTO Oletus 1, 8, 6, 4, 2,, Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Kuluva vuosi - LIIKEVAIHTO Edellinen vuosi - LIIKEVAIHTO 913 KUM TOT. 912 KUM TOT. Ero ed. vuoteen 1212 KUM TOT. Ennuste ed. vuoden

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 7 12/2015 7 12/2014 1 12/2015 1 12/2014 Liikevaihto, 1000 EUR 10 223 9 751 27 442 20 427 Liikevoitto ( tappio), 1000 EUR 1 266 1 959 6 471 3 876 Liikevoitto, % liikevaihdosta

Lisätiedot

Omatoiminen tehtävävihko

Omatoiminen tehtävävihko Rippikoulu 2014 Ilomantsin ev.lut. seurakunta Omatoiminen tehtävävihko Nimi Rippikouluryhmä palautettava viimeistään 30.4.2014 Rippikoulusi alkaa nyt eikä vasta kesällä leirijaksolle tullessasi. Omatoimiset

Lisätiedot

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2006 1 (6) TASEKIRJA Sisältö: Sivu: Tuloslaskelma 2 Tase 3 Liitetiedot 4 Kirjanpitoasiakirjat 6 Voiton käyttöä koskeva esitys 6 Allekirjoitus 6 AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2006

Lisätiedot

24.3.2015. Osuuskunta KPY:n omistusosuudet ovat seuraavat:

24.3.2015. Osuuskunta KPY:n omistusosuudet ovat seuraavat: Tilinpäätöstiedote vuodelta 2014 1 (7) Osuuskunta KPY -konsernin tilinpäätöstiedote ajalta 1.1. 31.12.2014 Vuoden 2014 tuloskehitys Konsernin liikevaihto oli 323,6 miljoonaa euroa (247,0 milj. euroa vuonna

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Arvot ja Teema 2017 Uudistuva Pori Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Kiinnostavat uudet ajatukset ja kokeilut tarjoavat mahdollisuuksia monipuolistaa yritysten liiketoimintaa, rakentaa

Lisätiedot

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky Näky Kuva: SXC/S. Braswell Kansanlähetys Yhteystiedot Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana Omakotiyhdistyksen säännöt Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Saarenkylän Omakotiyhdistys ry. Sen kotipaikka on Rovaniemi ja toimialue on Saarenkylä. Näissä säännöissä käytetään nimitystä

Lisätiedot

Finnish Estonian Melges 24 Fleet

Finnish Estonian Melges 24 Fleet Finnish Estonian Melges 24 Fleet Vuosikokous 2009 * 6.2.2009 EMK, Espoo Melges 24 -liiton talousperiaatteet 1) Huolehtia liiton kiinteistä kustannuksista (rahoitus venekohtaisista vuosimaksuista) Hallinnolliset

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

TULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2009 1.1.-31.12.2008 LIIKEVAIHTO 7 800 884,11 7 480 643,09

TULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2009 1.1.-31.12.2008 LIIKEVAIHTO 7 800 884,11 7 480 643,09 1. a) Yhtiön nimi: Hevosopisto Oy b) Valtion omistus- ja äänivaltaosuus: 25 % 2. Yhtiöjärjestyksen toimialapykälä Yhtiön toimialana on hevosalan sekä ravi- ja ratsastusurheilun korkeatasoinen koulutustoiminta,

Lisätiedot

1080,00 3279,00 5050,00 4165,00 1805,00 3283,00 1174,00 4025,00 6111,00 29972,00 -182-962,00

1080,00 3279,00 5050,00 4165,00 1805,00 3283,00 1174,00 4025,00 6111,00 29972,00 -182-962,00 POHJOIS- ESPOONPONSI RY TULOSLASKELMA PITKA 00 58 V I RA L L T N E N 01.01.2009- % 31.12.2009 Y-TUNNUS: 0931104-0 01.01.2008- % 31.12.2008 VARSINAINEN TOTMTNTA TUOTOT 3OO1 TOTMINTAMAKSU OLD BOYS 3OO2 TOTMINTAIIAKSU

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 6.-7.6.2015 Paikka Valkea Talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki Lauantai 6.6. Lounas klo 11.30-12.30 Kahvi klo 15.00-15.30 8.30 9.30 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

1 000 euroa TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO/-TAPPIO

1 000 euroa TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO/-TAPPIO Emoyhtiön tilinpäätöksen 1 1 000 euroa 1.1. 31.12.2007 1.1. 31.12.2006 1 TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO/-TAPPIO Liikevaihto toimialoittain Päällystys- ja kiviainesryhmä 301 560

Lisätiedot

Äänestäjien liitto ry

Äänestäjien liitto ry Äänestäjien liitto ry Tilinpäätös ja toimintakertomus 2009 Äänestäjien liitto ry perustettiin vuonna 2009. Halusimme innostaa ihmisiä mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen luomalla heille työkaluja

Lisätiedot

Nyakaton Luterilainen Raamattuopisto. Mwanza, Tanzania VIKTORIAJÄRVEN ITÄISEN HIIPPAKUNNAN TYÖNTEKIJÄKOULUTUS. Nimikkohankeraportti 1/2014

Nyakaton Luterilainen Raamattuopisto. Mwanza, Tanzania VIKTORIAJÄRVEN ITÄISEN HIIPPAKUNNAN TYÖNTEKIJÄKOULUTUS. Nimikkohankeraportti 1/2014 VIKTORIAJÄRVEN ITÄISEN HIIPPAKUNNAN TYÖNTEKIJÄKOULUTUS Nyakaton Luterilainen Raamattuopisto Mwanza, Tanzania Nimikkohankeraportti 1/2014 Hankenumero 14106 115 Nyakato Luterilainen Koulutuskeskus perustettiin

Lisätiedot

Uudenmaan Asuntokiinteistöyhdistys r.y. T A S E K I R J A 31.12.2011

Uudenmaan Asuntokiinteistöyhdistys r.y. T A S E K I R J A 31.12.2011 Uudenmaan Asuntokiinteistöyhdistys r.y. T A S E K I R J A 31.12.2011 Uudenmaan Asuntokiinteistöyhdistys r.y. Y-tunnus 0222474-5 Kotipaikka: Helsinki Säilytä 31.12.2021 asti Uudenmaan Asuntokiinteistöyhdistys

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA. Veszprém, Unkari. Aika 18.3. 12.4.

Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA. Veszprém, Unkari. Aika 18.3. 12.4. 1 Mervi Matinlauri Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö RAPORTTI 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA Paikka Veszprém, Unkari Aika 18.3. 12.4.2007 1. Taustatyö ja kohteen kuvaus Tavoitteenani

Lisätiedot

Haluaisin, että kirkko johon kuulun on

Haluaisin, että kirkko johon kuulun on VIRITTÄYTYMINEN AIHEESEEN Haluaisin, että kirkko johon kuulun on LEIKIN TAVOITE Johdatella ajatuksia illan aiheeseen. Herätellä miettimään mitä minä ajattelen kirkosta, sekä tuoda esiin myös toisten ajatuksia,

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on KIIHTELYSVAARAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN säännöt (hyväksytty 10.1.2006) 1 Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka

Lisätiedot

LIITTYJÄT 0,93 % VOLYYMIT m 3 /a TASE-ENNUSTE MAKSUT alv 0 % 2,0 % 2012 TULOSLASKELMAENNUSTE

LIITTYJÄT 0,93 % VOLYYMIT m 3 /a TASE-ENNUSTE MAKSUT alv 0 % 2,0 % 2012 TULOSLASKELMAENNUSTE Askolan vesihuoltolaitos LIITTYJÄT,93 % Väkiluku as 4 988 Vesijohdon liittymis-% % 65 % Vesijohtoon liittyneet as 3 242 Viemärin liittymis-% % 34 % Viemäriin liittyneet as 1 696 VOLYYMIT m 3 /a Veden pumppaus

Lisätiedot

Yhdistystiedote 1/2016

Yhdistystiedote 1/2016 Yhdistystiedote 1/2016 Tärkeimmät: Aivoituksen aineistopäivä on pe 29.1. Raha-automaattiyhdistys (RAY) myönsi meille jälleen jäsenjärjestöavustuksen Jäsenmäärä kasvoi 2015 vuonna 12% Ystäväkurssilla vielä

Lisätiedot

Suomen Hypoteekkiyhdistyksen konsernin IFRS-siirtymätiedotteen liite, 1/8

Suomen Hypoteekkiyhdistyksen konsernin IFRS-siirtymätiedotteen liite, 1/8 Suomen Hypoteekkiyhdistyksen konsernin IFRS-siirtymätiedotteen liite, 1/8 KONSERNIN AVAAVA TASE 1.1.2006 FAS-tase IAS 39 IAS 19 IAS 16 IFRS- Korkojoh- Eläke- IAS 40 avaava tase 01.01.2006 dannaiset säätiö

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Maanantaina klo 19.00 20.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Raimo Hoffren Pauli

Lisätiedot

Puhdistamohankeen rahoituksen lähtökohta 2008 ja kehitys 1/4

Puhdistamohankeen rahoituksen lähtökohta 2008 ja kehitys 1/4 Kaupunginvaltuusto 25.5.20015 Liite 1 56 Puhdistamohankeen rahoituksen lähtökohta 2008 ja kehitys 1/4 - Puhdistamohankkeen rahoituksesta on sovittu seuraavaa 2009. Veden käyttömaksuja korotetaan etukäteen

Lisätiedot