Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen. vapaa-ajan käytön vakiovuorojen. toimintaohjeet. ja maksujen perusteet. 1.6.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen. vapaa-ajan käytön vakiovuorojen. toimintaohjeet. ja maksujen perusteet. 1.6."

Transkriptio

1 Vantaan kaupunki Sivistystoimi Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön vakiovuorojen toimintaohjeet ja maksujen perusteet alkaen koskee päiväkoteja, kouluja, oppilaitoksia, Pointia ja Lumoa

2 Vapaa-ajan käytön ehdot 2 (33) Sisällysluettelo sivu 1. YLEISTÄ SIVISTYSTOIMEN HALLINNASSA OLEVIEN TILOJEN VAPAA-AJAN KÄYTÖN TOIMINTAOHJEESTA TOIMINTA-AJAT KÄYTTÖVUOROT JA NIIDEN MYÖNTÄMISJÄRJESTYS KÄYTTÖVUOROJEN HAKEMINEN JA HAKUAJAT LIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROT MUIDEN KUIN LIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROT PÄÄTÖKSENTEON PERUSTEET KÄYTTÖVUORON HYVÄKSYMINEN KÄYTTÖVUORON PERUUTTAMINEN VAPAA-AJAN TOIMINNAN LASKUTUS VAPAA-AJAN TILOJEN JA VÄLINEIDEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT PÄIHTEIDEN KÄYTTÖ SIVISTYSTOIMEN TILOISSA KÄYTTÄJÄN TEHTÄVÄT MUUTA... 13

3 Vapaa-ajan käytön ehdot 3 (33) 1. Yleistä sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön toimintaohjeesta Tätä ohjetta noudatetaan silloin, kun sivistystoimen hallinnassa olevia tiloja, kalustoa ja/tai tonttialueita luovutetaan muuhun tarkoitukseen kuin toimialan perustehtävään. Tätä kutsutaan vapaa-ajan toiminnaksi. Ohje koskee päiväkotien, koulujen, oppilaitosten, Pakkalan oppimis- ja informaatiotalo Pointin (jatkossa käytetään nimitystä Point) ja monitoimikeskus Lumon (jatkossa käytetään nimitystä Lumo) tilojen vakiovuoroja. Tämän toimintaohjeen sisällöstä päättää opetuslautakunta ja täytäntöönpanosta huolehtii sivistysvirasto. Sivistystoimen tiloja, tonttialueita ja välineitä voivat käyttää kaupungin muut hallintokunnat, valtion laitokset, seurakunnat, järjestöt, yritykset ja yksityiset henkilöt harrastusym. vapaa-ajan toimintaan tietyin rajoituksin. Tiloja luovutetaan vakiovuoroihin ja tilapäiseen tarpeeseen sekä yöpymiskäyttöön. Tapahtuman järjestäjä vastaa tilaisuuden turvallisuussuunnitelman laatimisesta ja tarvittavien ilmoitusten tekemisestä eri viranomaistahoille. 2. Toiminta-ajat Vakiovuoroja ovat kaikki toimintakautena säännöllisesti toistuvat, sekä kesäajaksi myönnetyt vuorot. Tiloja luovutetaan myös tilapäiseen tarpeeseen, kuten turnauksiin, otteluihin, kilpailuihin, leireihin, juhliin yms Toimintakausi ja kesän käyttöaika Pääsääntöisesti toimintakausi on ja kesän käyttöaika ja Tilan käyttöä voidaan rajoittaa perustellusta syystä esimerkiksi kesäksi, pyhien ajaksi tai kauden lopussa. Rajoitukset näkyvät WebTimmissä. Lumon toimintakausi on pääsääntöisesti Kesän käyttöaika on Aikuis- ja musiikkiopistolle sekä Vantaalaisille taiteen perusopetusta antaville tahoille myönnetään vakinaisia vuoroja myös muina aikoina niiden toimintakauden mukaisesti.

4 Vapaa-ajan käytön ehdot 4 (33) 2.2. Päivittäinen käyttöaika Päiväkodit: - pääsääntöisesti ma - pe klo , la su erikseen sovittaessa. Koulut/oppilaitokset ja Point: - liikuntatilat pääsääntöisesti ma - pe klo , la - su muut tilat pääsääntöisesti ma - pe klo , la su Lumo: - aukioloaika ja pääsääntöinen tilojen käyttöaika toimintakautena on ma - pe klo :00, la klo Su on erikseen sovittavissa. - kesäaikana lyhyemmät aukioloajat. Peseytymis- ja pukeutumistiloja voi käyttää 15 minuuttia ennen vuoron alkua ja 15 minuuttia vuoron päättymisen jälkeen. Aikuis- ja musiikkiopistolle sekä Vantaalaisille taiteen perusopetusta antaville tahoille voidaan myöntää vakinaisia käyttövuoroja myös muina aikoina, edellyttäen ettei se aiheuta haittaa yksikön perustoiminnalle. Mikäli käyttö aiheuttaa ylimääräisiä kuluja, käyttäjä maksaa korvaukset hinnaston mukaisesti. 3. Käyttövuorot ja niiden myöntämisjärjestys Tiloja ei luovuteta sellaiseen toimintaan, josta on haittaa yksikön omalle toiminnalle tai kiinteistössä asuvalle. Tilojen käyttövuorot vapaa-ajan toimintaan ratkaistaan sen jälkeen, kun sivistystoimen ylläpitämät yksiköt ovat määritelleet perustehtävästään aiheutuvat tilatarpeensa käytössä olevassa kiinteistössään. Käyttövuorot myönnetään seuraavassa järjestyksessä: 1. Sivistystoimen yksiköihin kiinteästi liittyvä toiminta - johtokuntien, vanhempainyhdistysten ja luokkatoimikuntien yms. kodin ja yksiköiden välisten yhteistyöelinten järjestämät tilaisuudet - opetuslautakunnan tai sen jaoston järjestämät tilaisuudet - sivistystoimen järjestämät tilaisuudet - oppilaiden ja opiskelijoiden (opettajien valvonnassa) järjestämät tilaisuudet - sivistystoimen yksiköiden väliset yhteiset kilpailut ja tapahtumat, kuten Vaikuttaja päivä.

5 Vapaa-ajan käytön ehdot 5 (33) 2. Kaupungin muu toiminta - aikuis- ja musiikkiopistolle, liikuntapalveluiden ryhmäliikunnalle, sekä vantaalaisille taiteen perusopetusta antaville tahoille myönnetään vuorot yksiköiden omien vuorovarausten jälkeen. Luokkatilojen vuorot myönnetään lukujärjestysten valmistumisen jälkeen. 3. Vantaalaisten yhdistysten ja yhteisöjen toiminta - Vantaalaisten yhdistysten ja yhteisöjen lapsille ja nuorille järjestämä toiminta on etusijalla, kun käyttövuoroja jaetaan. 4. Muiden kuin vantaalaisten yhdistysten ja yhteisöjen toiminta 4. Käyttövuorojen hakeminen ja hakuajat Käyttövuoroja haetaan WebTimmi ajanvarausjärjestelmän kautta ( Käyttövuorojen hakeminen edellyttää rekisteröitymistä WebTimmin asiakkaaksi. Rekisteröitymisen voi tehdä yrityksen, yhdistyksen, yksityishenkilön, kerhon tai muun käyttäjän nimellä. Rekisteröitymiskäsittelyn jälkeen hakija saa tunnukset, joilla kirjaudutaan ajanvarausjärjestelmään. Lumon tiloja haetaan lomakkeella, jonka saa kaupungin Verkkoasiointi -sivuilta. Käyttövuorojen hakuaika alkaa helmikuun puolessa välissä ja päättyy helmikuun lopussa. Luokkien ja ryhmätilojen hakuaika on maaliskuu. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida. Vapaiksi jääneitä ja peruutettuja vuoroja voi hakea kun vuorojen jaosta on päätetty. Liikuntatilojen peruutusvuorojen hakuaika päättyy pääsääntöisesti 1.8. Peruutusvuorojen haun jälkeen liikuntatiloja voi hakea ympäri toimintakauden. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Vapaiksi jääneitä ja peruutettuja vuoroja voi hakea vuorojen myöntämisen jälkeen toimintakauden loppuun saakka. Kesävuoroja, tilapäis- ja vakiovuoroja seuraavaksi toimintakaudeksi koskeva hakuilmoitus julkaistaan helmikuussa kaupungin ilmoituslehdessä, ilmoitustauluilla tai viestikansiossa, sekä Internetissä. Lisäksi WebTimmiin rekisteröityneille asiakkaille lähetetään sähköpostiilmoitus hakuajan alkamisesta.

6 Vapaa-ajan käytön ehdot 6 (33) 5. Liikuntatilojen käyttövuorot 5.1. Liikuntatilojen hakeminen Tilojen varaustilanteita voi selailla WebTimmi -ajanvarausjärjestelmässä. Varaustilanne kannattaa tarkistaa esim. viikolta 47 ennen hakemuksen tekoa. Aikuis- ja musiikkiopistolle sekä Vantaalla taiteen perusopetusta antaville on myönnetty vakiovuorot ennen hakuajan alkamista. Hakijayhteisön vastuuhenkilö tekee liikuntatilahakemukset kootusti. Jokaiselle ryhmälle/joukkueelle haetaan vuoroa omalla hakemuksella. Vuoron pituus on lajista riippuen enintään kaksi tuntia. Hakemuksen lisätietoihin voi kirjoittaa vaihtoehtoisia paikkoja ja/tai aikoja. Koulujen kenttien käyttövuoroja haetaan liikuntapalveluiden kautta käyttövuorohakemuksella, joka saa kaupungin Verkkoasiointi sivuilta. Pointin ulkoalueiden, parkkipaikkojen ja piha-alueen käyttöluvat haetaan tilakeskukselta sähköpostitse: pasi.salo(at)vantaa.fi. Lumon tilojen käyttövuoroja haetaan käyttöhakemuksella, jonka saa kaupungin Verkkoasiointi -sivuilta. 6. Muiden kuin liikuntatilojen käyttövuorot Muita kuin liikuntatiloja haetaan WebTimmin kautta vähintään seitsemän (7) päivää ennen haluttua ajankohtaa. Käyttövuoron voi aloittaa vasta päätöksen teon jälkeen. Lumon tiloja haetaan lomakkeella (käyttöhakemus), jonka saa kaupungin Verkkoasiointi sivuilta. Lumosalia hakiessa täytetään aina myös tekniikan liite. Lumon aukioloaikojen ulkopuolinen käyttö neuvotellaan tapauskohtaisesti toiminnanjohtajan kanssa ennen päätöksen tekoa. Puh , Sähköposti: ulla.soimala(at)vantaa.fi. 7. Päätöksenteon perusteet Käyttövuorojen myöntämiseen vaikuttaa muilta yksiköiltä saadut lausunnot sekä hakijan aiempi toiminta tiloissa. Sivistysvirasto selvittää kultakin toimintakaudelta tilojen käyttöasteet myönnettyjen ja käytettyjen vuorojen perusteella, peruutukset ja muut asiaan vaikuttavat seikat kuten tilojen siisteydestä huolehtimisen ja mahdollisten maksujen suorittamisen.

7 Vapaa-ajan käytön ehdot 7 (33) 7.1. Ratkaisuvalta Päiväkotien tilat Päiväkodin johtaja päättää toimintayksikkönsä hallinnassa olevien tilojen ja irtaimen omaisuuden luovuttamisesta tilapäisesti ulkopuoliseen käyttöön. Ruotsinkielisen tulosalueen johtaja tai hänen määräämänsä päättää tulosalueen hallinnassa olevien päivähoidon tilojen ja irtaimen omaisuuden luovuttamisesta tilapäisesti ulkopuoliseen käyttöön Koulujen, oppilaitosten, Pointin ja Lumon tilat Sivistystoimen hallintopäällikkö päättää liikuntatilojen kesä- ja vakiovuorot. Vakiovuoroksi katsotaan kun käyttökertoja on yli kolme. Koulujen ja oppilaitosten rehtorit, koulunjohtajat tai heidän määräämänsä viranhaltijat myöntävät tilojen käyttölupien lisäksi liikuntatilojen tilapäiset käyttöluvat. Tilapäiseksi käytöksi katsotaan 1-3 käyttökertaa. Kirjaston tilojen käyttöluvat myöntävät aluekirjastonjohtajat alueen kirjastojen osalta, Pointin kirjaston toiminnanjohtaja Pointin talon ja Pointin kirjaston osalta sekä Lumon toiminnanjohtaja Lumon tilojen osalta Päätöksestä tiedottaminen Kevään hakuajan loputtua, kun vuorot on saatu jaettua, päätös liikuntatilan vuorosta lähetetään sähköpostitse hakijan yhdyshenkilölle. Elokuun peruutusvuorojen jaon jälkeen hyväksytyistä ja hylätyistä hakemuksista hakijalle lähetetään WebTimmistä automaattinen sähköpostiviesti. Hyväksytty vuoro näkyy WebTimmin varauskalenterissa ja lisäksi hakijalle lähetetään päätös postitse. Lumon hyväksytyistä ja hylätyistä hakemuksista lähetetään päätös hakijalle sähköpostilla ja/tai postitse. 8. Käyttövuoron hyväksyminen Kun hakija saa hyväksytyn päätöksen vuorostaan, tilan käyttö voi alkaa päätöksen mukaisesti. Lumon osalta hakijan tulee vahvistaa tai peruuttaa myönnetty kausivuoro vahvistus/ peruuttamislomakkeella.

8 Vapaa-ajan käytön ehdot 8 (33) 9. Käyttövuoron peruuttaminen 9.1. Peruuttajana käyttäjä Tilojen käyttäjä voi peruuttaa käyttövuoronsa Internetissä WebTimmin varauskalenterista 24h ennen vuoron alkua, jos tilaa ei tarvita. Tämän jälkeen peruminen on mahdotonta ja käyttövuoro laskutetaan myös tilojen korvausten suorittamisesta vapautetuilta. Koulujen kenttävuorojen peruutuksesta tulee ilmoittaa liikuntapalveluihin Lauri Vainiolle (lauri.vainio(at)vantaa.fi). Lumon käyttövuoron peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti 14 vuorokautta ennen käyttöpäivää vuoron myöntäjälle Peruuttajana käyttövuoron myöntäjä a) Käyttövuoron myöntäjä voi peruuttaa vuoron joko määräajaksi, tai kokonaan, mikäli - käyttäjä on toiminut annettujen ohjeiden vastaisesti - tilassa tapahtuva toiminta ei vastaa myönnettyä käyttötarkoitusta - käyttäjä on jättänyt maksamatta laskutettuja käyttömaksuja - käyttäjä on aiheuttanut haittaa kiinteistön varsinaiselle toiminnalle, sen omaisuudelle, tai kiinteistössä asuville - käyttäjä ei ole käyttänyt tai peruuttanut vuoroa kolmena peräkkäisenä kertana (vajaakäyttö luetaan käyttämättömäksi vuoroksi) b) Käyttövuoro peruutetaan myös silloin, kun käyttäjämäärä jää kolmena perättäisenä käyttövuorokertana alle seuraavien henkilömäärien: - auditorioiden sekä vähintään 450 m²:n suuruisten liikuntasalien osalta yhdeksän henkilöä - kuntosalien ja alle 450 m²:n liikuntasalien osalta kuusi henkilöä. Em. rajoitukset eivät koske tennistä, sulkapalloa, rytmistä voimistelua ja kilpatanssia Yksittäisen käyttövuoron peruuttaminen Käyttövuoron myöntäjä voi joutua peruuttamaan yksittäisen käyttövuoron yksikön oman toiminnan tai muun tarpeen vuoksi. Käyttövuoron peruutuksesta ilmoitetaan yhteyshenkilölle sähköpostitse tai puhelimitse. Vuoron peruuttaja merkitsee WebTimmin varauskalenteriin oman varausmerkintänsä. Vakiokäyttäjien on hyvä seurata WebTimmin varauskalenteria varaustilanteiden muutosten varalta.

9 Vapaa-ajan käytön ehdot 9 (33) Lumo ilmoittaa peruutuksista puhelimitse, kirjeitse tai Lumon ilmoitustaululla. Peruutus tulee tehdä 14 päivää aikaisemmin. 10. Vapaa-ajan toiminnan laskutus Laskutusperusteet Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytöstä peritään käyttövuoromaksuja voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Sivistystoimen apulaiskaupungin johtaja päättää tilojen vapaa-ajan käytön maksuista opetuslautakunnan päättämien perusteiden mukaan Yleistä tilojen käytön laskutuksesta Käyttövuorot laskutetaan kuukausittain neljännestunnin tarkkuudella. Lumon vakituiset käyttövuorot laskutetaan kolme kertaa vuodessa ja tilapäiskäytöstä laskutetaan kuukausittain. Jos käyttäjä aiheuttaa vahinkoa kiinteistölle, välineistölle tai muulle tilassa olevalle omaisuudelle, peritään vahingosta aiheutuneet kulut vahingon aiheuttaneelta Tilojen käyttömaksuista vapautetut Koululaisten aamu- ja iltapäiväkerhojen lisäksi tilojen korvausten suorittamisesta vapautetaan (maksuvapautetut) seuraavat vantaalaiset käyttäjät ja toiminnat: - koululaisyhtyeet - päiväkotien, oppilaiden tai opiskelijoiden hyväksi toimivien johtokuntien, vanhempainyhdistysten ja luokkatoimikuntien kokouskäyttö - lasten tai nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi järjestetty toiminta, johon on myönnetty kaupungin avustusta - kaupungin henkilöstön työhyvinvointiin liittyvä toiminta - Vantaalle rekisteröitynyt yhdistys, silloin kun tilan käyttäjistä 2/3 on alle 18 vuotiaita. Lisäksi vauvajumppa, perheliikunta ja aikuinen lapsi liikunta, jossa aikuinen toimii lapsen avustajana - taiteen perusopetusta antavien laitosten ja yhteisöjen toiminta - eläkejärjestöjen toiminta - rintamamies- ja sotaveteraanien toiminta - työttömien järjestöjen toiminta - Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys Vanvary ry:n toiminta - kaupungin henkilöstöä edustavien ammattijärjestöjen toiminta - ystävyysseurat, jotka toimivat aktiivisesti kaupungin virallisen ystävyyskaupunkitoiminnan tukena. Näitä ystävyysseuroja ovat tällä hetkellä Vantaan

10 Vapaa-ajan käytön ehdot 10 (33) Suomi-Puola yhdistys ry., Suomi-Unkari Seuran Vantaan osasto ry ja Vantaan Suomi- Israel yhdistys ry. Lisäksi korvausten suorittamisesta vapautetaan: - SPR/verenluovutustilaisuudet - Vantaan Kehitysvammaisten Tuki ry:n toiminta - Helsingin Yliopiston Avoin yliopiston toiminta Tikkurilan lukion opetustiloissa - Vantaan seurakuntayhtymän koulutilojen käyttö kouluajan ulkopuolella (KV ) - valtakunnalliset tilaisuudet voidaan vapauttaa tulosaluejohtajien harkinnan mukaan. Tilojen käytöstä peritään maksu edellä mainituilta käyttäjiltä, jos - tilan vapaa-ajan käytöstä aiheutuu lisäkustannuksia. Lisäkustannuksia ovat esim. työvuorojärjestelyistä aihetuvat ylimääräiset henkilöstökustannukset tai normaalia korkeammat energiakustannukset. - tilaisuus on kaupallinen tai tilojen vapaa-ajan käyttö voidaan katsoa kaupalliseksi tai siihen rinnastettavaksi toiminnaksi. Kaupalliseksi toiminnaksi ei kuitenkaan katsota liikuntajärjestöjen turnaus-, ottelu- tai muuta kilpaurheilutoimintaa, vaikka yhdistys perisi osanotto- tai pääsymaksuja, joilla katetaan toiminnasta aiheutuvien ohjaajien, materiaalien yms. kustannuksia Vuorot joita ei laskuteta - maksuvapautettujen vuorot - käyttöluvan myöntäjä on perunut vuoron - aikuisten vuoro, joka on peruttu 24 tuntia aiemmin WebTimmin kautta, Lumossa 14 vuorokautta aiemmin Laskutettavat vuorot - käyttövuorot laskutetaan muilta kuin maksuvapautetuilta - lasten vuoro, jota ei ole kuitattu vapaa-ajan käytön päiväkirjaan tai peruttu 24 tuntia aiemmin WebTimmin kautta, Lumossa 14 vuorokautta aiemmin. Vantaalla toimivilta yksityisiltä tiekunnilta peritään koulutilojen käytöstä samansuuruista vuokraa kuin Vantaalle rekisteröidyiltä yhdistyksiltä Muiden kustannusten laskuttaminen - lisäkulut, kuten kaupungille aiheutuvat ylimääräiset henkilöstömenot, siivouskulut, ym. kustannukset laskutetaan myös maksuvapautetuilta - vahingoista aiheutuneet kustannukset, kuten avaimen hukkaamisesta aiheutuvat lukkojen uudelleensarjoittaminen tai tilojen rikkoutuminen

11 Vapaa-ajan käytön ehdot 11 (33) - aiheutettu hälytys, hälytysaikojen muutoksesta aiheutuvat kustannukset 11. Vapaa-ajan tilojen ja välineiden käyttösäännöt Leikki- ja opetusvälineiden, sekä musiikki-instrumenttien käyttöön tulee saada lupa käyttövuoron myöntäjältä. Av-, atk-laitteita ja muita erikoisvälineitä ei saa käyttää ilman erillistä opastusta. Niiden käytöstä on sovittava aina etukäteen päätöksen tekijän kanssa. Musiikkiopistolla, aikuisopistolla ja Vantaalaisilla taiteen perusopetusta antavilla tahoilla on oikeus käyttää opettajienhuoneita, niiden saniteettitiloja ja puhelinta kohteen oman käytön sallimissa rajoissa sekä tarvitsemiaan opetusvälineitä ja laitteita käyttövuoron myöntäjän antamien ohjeiden mukaisesti Auditoriot Auditorioiden vakinaisten käyttövuorojen vähimmäiskäyttäjämäärä on satunnaisia poikkeuksia lukuun ottamatta yhdeksän henkilöä. Auditorion näyttämön käyttöoikeus sisältyy käyttölupaan. Jos käyttäjä haluaa pelkästään näyttämötilan käyttöönsä, haetaan sen käyttölupa erikseen. Auditorion kalusteiden ja välineiden käytöstä tulee sopia etukäteen käyttövuoron myöntäjän kanssa. Auditorion kalusteita ja välineitä ei saa käyttää ilman opastusta Liikuntatilat Liikuntatilojen käyttäjät voivat käyttää kiinteiden laitteiden lisäksi raskaita liikuntavälineitä kuten nojapuita, voimistelupenkkejä, rekkitankoja, puomeja, hyppyarkkuja, pukkeja, hevosia, ponnistuslautoja, voimistelumattoja, korkeushyppytelineitä, lentopalloverkkoa ja sählymaaleja. Liikuntatilojen käyttäjät eivät saa käyttää kohteiden omia kevyitä liikuntavälineitä (esim. sählymailat, pallot). Päiväkotitilojen patjoja/voimistelumattoja ei luovuteta ulkopuoliseen käyttöön. Lumon liikuntahallin katsomon käytöstä tulee sopia erikseen Lumon toiminnanjohtajan kanssa Puhelimen käyttö Kiinteistön puhelimet ovat käytettävissä kriisi- ja erityistilanteissa.

12 Vapaa-ajan käytön ehdot 12 (33) Langaton verkko Osassa sivistystoimen tiloja on käytettävissä langaton verkko (WLAN): Langaton verkko vierailijoille. 12. Päihteiden käyttö sivistystoimen tiloissa Tupakoiminen ja huumausaineiden käyttö on kielletty kaikissa sivistystoimen hallinnoimissa tiloissa ja niiden piha-alueilla. Alkoholin myyminen on kielletty sivistystoimen hallinnoimissa tiloissa. Mahdollisista poikkeuksista päättää sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja. Alkoholin käyttö on kielletty sivistystoimen hallinnoimissa koulu-, oppilaitos- ja päiväkotitiloissa niiden työaikana. Muina aikoina luvan voi poikkeuksellisesti (esim. perhejuhlat, syntymäpäivät) myöntää tilojen käytöstä päättävä. Tilojen käyttöoikeuden saaja huolehtii tarvittavista viranomaisilmoituksista. Alkoholin käyttö myös muissa sivistystoimen hallinnoimissa tiloissa on pääsääntöisesti kielletty. 13. Käyttäjän tehtävät Käyttäjä nimeää viimeistään toimintakauden alussa jokaiseen toimintaryhmään 18 vuotta täyttäneen vastuuhenkilön ja tälle 18 vuotta täyttäneen varahenkilön. Käyttäjän tulee ilmoittaa jos - yhdyshenkilö, taloudenhoitaja, tai postitus-/laskutusosoite muuttuu - vuoron käyttäjäryhmä muuttuu - käytössä on vain osa myönnetystä ajasta (esim. myönnetty aika 1,5h - tarve vain 1h) Mikäli yllä mainitut tiedot muuttuvat toimintakauden aikana, on siitä ilmoitettava seuraavasti: - päiväkodin/koulun/oppilaitoksen/pointin osalta sähköpostiosoitteeseen: helena.savin(at)vantaa.fi - Lumon osalta sähköpostiosoitteeseen: lumo(at)vantaa.fi Tilojen valvonta Tiloissa, joissa ei ole vapaa-ajan käytön valvojaa, käyttövuoron saanut järjestää itse valvonnan.

13 Vapaa-ajan käytön ehdot 13 (33) - käyttäjä ja tilan luovuttaja tekee kirjallisen sopimuksen avainten luovuttamisesta Avaintenluovutussopimus - käyttäjien nimeämien vastuuhenkilöiden on tunnettava toimintaohjeessa mainitut käyttäjäryhmän vastuuhenkilön tehtävät (ks. kohta 15.2) - kiinteistössä käyttäjät on opastettava ilmastoinnin, palohälytyksen yms. ohjausjärjestelyihin sekä puhelimen sijaintiin hätätapauksia varten Käyttäjäryhmän vastuuhenkilön tehtävät 14. Muuta Käyttäjäryhmän vastuuhenkilö huolehtii seuraavista tehtävistä: 1. Tilaa käytetään ainoastaan myönnettyyn tarkoitukseen. 2. Toiminnassa noudatetaan opetuslautakunnan, päiväkodin johtajan/koulun johtajan/rehtorin, vapaa-ajan toiminnan valvojan, tai muun henkilökunnan antamia ohjeita. 3. On paikalla 15 minuuttia ennen käyttövuoron alkua, sekä koko käyttövuoron ajan. 4. Vastaa, että järjestys säilyy, ovet pidetään koko käyttövuoron ajan suljettuina, eikä ulkopuolisia päästetä sisään. 5. Vain sitä tilaa, kalustoa ja niitä välineitä käytetään, joihin on lupa. 6. Tilojen käyttäjät eivät tupakoi, eivät ole päihtyneinä, eivätkä tuo tilaan päihteitä, ellei poikkeuslupaa kohdan 14 mukaan ole myönnetty. 7. Käyttöluvassa myönnettyjä käyttöaikoja noudatetaan, eikä ketään jää tilaan myönnetyn käyttöajan jälkeen. 8. Käytössä olleet kalusteet ovat siinä järjestyksessä, jossa ne käytön alkaessa ovat olleet ja välineet palautetaan käyttövuoron päätyttyä niille varattuihin säilytyspaikkoihin, ellei seuraavan ryhmän vastuuhenkilön ja valvojan kanssa ole toisin sovittu. 9. Erikoistiloissa (teknisen työn ja tekstiilityön luokat, ruokasalit, auditoriot yms.) käyttäjät puhdistavat itse työtasonsa. 10. Tilat ovat käytön jälkeen siistit. 11. Merkitsee käyttövuoron päätyttyä kuittauksen vapaa-ajan toiminnan päiväkirjaan, jos tilassa ei ole iltavalvojaa paikalla, ja tarkistaa samalla, että päiväkirjamerkinnät vastaavat käyttöä. Mikäli päiväkirjoja ei ole ollut saatavilla, vastuuhenkilön tulee ilmoittaa asiasta ao. tilan vapaa-ajan käytöstä vastaavalle mahdollisimman pian, jottei vuorosta laskuteta. 12. Viimeinen käyttäjä sammuttaa valot ja tarkistaa tilojen kunnon ja lukituksen. 13. Ilmoittaa välittömästi päiväkotitilan/koulun edustajalle ja yhteisölleen, mikäli kaupungin omaisuutta on vahingoitettu tai jotain muuta vahinkoa on aiheutunut. 14. Huolehtii käyttövuoron peruuttamisesta (päiväkodin/koulun/oppilaitoksen/ Pointin vuoron peruutus WebTimmin kautta)

14 Vapaa-ajan käytön ehdot 14 (33) Jokaisessa kohteessa on infokansio. Kansiossa on mm. yhteystietoja, toimintaohjeita, ja mahdollisuus tilan luovuttajan ja käyttäjän väliseen viestintään. Käyttäjät ovat itse vastuussa henkilökohtaisista tavaroistaan, kaupunki ei korvaa esim. varastettuja tavaroita. Lisätietoja Päiväkotitilojen vapaa-ajan käyttö: päiväkotien johtajat. Koulujen, oppilaitosten ja Pointin vapaa-ajan käyttö: Lumon vapaa-ajan käyttö: Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan tilapäiskäytön toimintaohjeet ja maksujen perusteet alkaen koskee päiväkoteja, kouluja, oppilaitoksia sekä Pointin ja Lumon monitoimitaloja

15 Vapaa-ajan käytön ehdot 15 (33) Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ SIVISTYSTOIMEN HALLINNASSA OLEVIEN TILOJEN VAPAA-AJAN KÄYTÖN TOIMINTAOHJEESTA TOIMINTA-AJAT KÄYTTÖVUOROT JA NIIDEN MYÖNTÄMISJÄRJESTYS (KOSKEE SEKÄ VAKIO- ETTÄ TILAPÄISVUOROJA) VUOROJEN HAKUAJAT VUOROJEN HAKEMINEN YÖPYMINEN PÄÄTÖKSENTEON PERUSTEET KÄYTTÖVUORON HYVÄKSYMINEN KÄYTTÖVUORON PERUUTTAMINEN VAPAA-AJAN TOIMINNAN LASKUTUS VAPAA-AJAN TILOJEN JA VÄLINEIDEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT PÄIHTEIDEN KÄYTTÖ SIVISTYSTOIMEN TILOISSA KÄYTTÄJÄN TEHTÄVÄT MUUTA... 25

16 Vapaa-ajan käytön ehdot 16 (33) 1. Yleistä sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön toimintaohjeesta 2. Toiminta-ajat Tätä ohjetta noudatetaan silloin, kun sivistystoimen hallinnassa olevia tiloja, kalustoa ja/tai tonttialueita luovutetaan muuhun tarkoitukseen kuin toimialan perustehtävään. Tätä kutsutaan vapaa-ajan toiminnaksi. Ohje koskee päiväkotien, koulujen, oppilaitosten, Pakkalan oppimis- ja informaatiotalo Pointin (jatkossa käytetään nimitystä Point) ja monitoimikeskus Lumon (jatkossa käytetään nimitystä Lumo) tiloista luovutettavia tilapäiskäyttövuoroja. Tämän toimintaohjeen sisällöstä päättää opetuslautakunta ja täytäntöönpanosta huolehtii sivistysvirasto. Sivistystoimen tiloja, tonttialueita ja välineitä voivat käyttää kaupungin muut hallintokunnat, valtion laitokset, seurakunnat, järjestöt, yritykset ja yksityiset henkilöt harrastusym. vapaa-ajan toimintaan tietyin rajoituksin. Tiloja luovutetaan vakiovuoroihin ja tilapäiseen tarpeeseen sekä yöpymiskäyttöön. Tilojen vakiovuorokäyttöä varten on erillinen ohje. Tapahtuman järjestäjä vastaa tilaisuuden turvallisuussuunnitelman laatimisesta ja tarvittavien ilmoitusten tekemisestä eri viranomaistahoille. Tiloja luovutetaan tilapäiseen tarpeeseen kuten turnauksiin, otteluihin, kilpailuihin, leireihin, juhliin yms. Vakiovuoroja ovat kaikki toimintakautena säännöllisesti toistuvat, sekä kesäajaksi myönnetyt vuorot. Vakiovuoroksi katsotaan kun käyttökertoja on yli kolme. Vuoroja voidaan myöntää tilapäiskäyttöön milloin tahansa kalenterivuoden aikana tietyin rajoituksin. Mikäli tilapäiskäyttö aiheuttaa kustannuksia, esimerkiksi henkilöstön palkkaamista, laskutetaan käyttäjää kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaisesti (Huom! koskee myös käyttökorvauksista vapautettuja) Päivittäinen käyttöaika Päiväkodit: - pääsääntöisesti ma - pe klo , la su erikseen sovittaessa. Koulut/oppilaitokset ja Point: - liikuntatilat pääsääntöisesti ma - pe klo , la - su muut tilat pääsääntöisesti ma - pe klo , la su

17 Vapaa-ajan käytön ehdot 17 (33) - yöpymiskäyttö on klo Muut yöpymiseen liittyvät käyttötarpeet (esim. varusteiden säilytykseen tarvittava aika ennen ja jälkeen yöpymiskäytön) haetaan erikseen. Lumo: - aukioloaika ja pääsääntöinen tilojen käyttöaika toimintakautena on ma - pe klo :00, la klo Su on erikseen sovittavissa. - kesäaikana lyhyemmät aukioloajat. Peseytymis- ja pukeutumistiloja voi käyttää 15 minuuttia ennen vuoron alkua ja 15 minuuttia vuoron päättymisen jälkeen. Aikuis- ja musiikkiopistolle sekä Vantaalaisille taiteen perusopetusta antaville tahoille voidaan myöntää käyttölupia myös muina aikoina, edellyttäen ettei se aiheuta haittaa yksikön perustoiminnalle. Mikäli käyttö aiheuttaa ylimääräisiä kuluja, käyttäjä maksaa korvaukset hinnaston mukaisesti. 3. Käyttövuorot ja niiden myöntämisjärjestys (koskee sekä vakio- että tilapäisvuoroja) Tiloja ei luovuteta sellaiseen toimintaan, josta on haittaa yksikön omalle toiminnalle tai kiinteistössä asuvalle. Tilojen käyttövuorot vapaa-ajan toimintaan ratkaistaan sen jälkeen, kun sivistystoimen ylläpitämät yksiköt ovat määritelleet perustehtävästään aiheutuvat tilatarpeensa käytössä olevassa kiinteistössään. Käyttövuorot myönnetään seuraavassa järjestyksessä: 1. Sivistystoimen yksiköihin kiinteästi liittyvä toiminta - johtokuntien, vanhempainyhdistysten ja luokkatoimikuntien yms. kodin ja yksiköiden välisten yhteistyöelinten järjestämät tilaisuudet - opetuslautakunnan tai sen jaoston järjestämät tilaisuudet - sivistystoimen järjestämät tilaisuudet - oppilaiden ja opiskelijoiden (opettajien valvonnassa) järjestämät tilaisuudet - sivistystoimen yksiköiden väliset yhteiset kilpailut ja tapahtumat, kuten Vaikuttaja päivä. 2. Kaupungin muu toiminta sekä taiteen perusopetus - aikuis- ja musiikkiopistolle, liikuntapalveluiden ryhmäliikunnalle sekä vantaalaisille taiteen perusopetusta antaville tahoille myönnetään vuorot yksiköiden omien vuorovarausten jälkeen. Luokkatilojen vuorot myönnetään lukujärjestysten valmistumisen jälkeen.

18 Vapaa-ajan käytön ehdot 18 (33) 3. Vantaalaisten yhdistysten ja yhteisöjen toiminta - Vantaalaisten yhdistysten ja yhteisöjen lapsille ja nuorille järjestämä toiminta on etusijalla, kun käyttövuoroja jaetaan. 4. Muiden kuin vantaalaisten yhdistysten ja yhteisöjen toiminta 4. Vuorojen hakuajat Ilmoitus tilojen hakemisesta julkaistaan helmikuussa kaupungin ilmoituslehdessä, ilmoitustauluilla tai viestikansiossa, sekä Internetissä. Lisäksi WebTimmiin rekisteröityneille asiakkaille lähetetään sähköposti-ilmoitus hakuajan alkamisesta. 5. Vuorojen hakeminen Käyttövuoroja haetaan WebTimmi ajanvarausjärjestelmän kautta: Käyttövuorojen hakeminen edellyttää rekisteröitymistä WebTimmin asiakkaaksi. Rekisteröitymisen voi tehdä yrityksen, yhdistyksen, yksityishenkilön, kerhon tai muun käyttäjän nimellä. Rekisteröitymiskäsittelyn jälkeen hakija saa tunnukset, joilla kirjaudutaan ajanvarausjärjestelmään. Hakemus liikuntatilojen tilapäistä käyttöä varten tehdään WebTimmin kautta vähintään seitsemän (7) päivää ennen haluttua ajankohtaa. Hakemuksen alustavasta hyväksymisestä tai hylkäämisestä lähetetään hakijalle automaattinen vastaus sähköpostitse. Päätös lähetetään hakijalle päätöksen teon jälkeen. Mikäli tilojen käyttöä halutaan sellaisena aikana, jolle on jo myönnetty vakiovuoro, tulee hakijan sopia vakiovuoron haltijan kanssa vuoron luovuttamisesta. Hakemuksen pääsee tekemään WebTimmissä vasta kun vakiovuoron haltija on perunut vuoronsa järjestelmässä. Koulujen kenttien käyttövuoroja haetaan liikuntapalveluiden kautta käyttövuorohakemuksella, joka saa kaupungin Verkkoasiointi sivuilta. Koulujen muita piha-alueita haetaan WebTimmin kautta. Pointin ulkoalueiden, parkkipaikkojen ja piha-alueen käyttöluvat haetaan tilakeskukselta sähköpostitse: pasi.salo(at)vantaa.fi. Lumon tiloja haetaan tilapäiskäyttölomakkeella, jonka saa kaupungin Verkkoasiointi - sivuilta. Lumosalia (auditorio) haettaessa täytetään aina myös tekniikan liite. Lumon aukioloaikojen ulkopuolinen käyttö neuvotellaan tapauskohtaisesti toiminnanjohtajan kanssa ennen päätöksen tekoa. Puh , Sähköposti: ulla.soimala(at)vantaa.fi.

19 Vapaa-ajan käytön ehdot 19 (33) 6. Yöpyminen Tiedossa olevat tilapäiskäyttövuorot seuraavaksi toimintakaudeksi on hyvä hakea jo helmikuun hakuaikana, viimeistään kuitenkin toukokuussa ennen vakiovuorojen myöntämistä. Liikuntasaleissa ja luokissa on mahdollista yöpyä. Kaikki rakennukset tai tilat, kuten päiväkodit, eivät sovellu yöpymiseen. Yöpymiskäyttöön liittyvistä yksityiskohdista tulee sopia yksikön rehtorin/johtajan kanssa ennen hakemuksen jättämistä. Yöpymiskäyttöä haetaan WebTimmi ajanvarausjärjestelmän kautta kellonajalle 00:00 08:00. Yöpymiskäytön ulkopuolelle jäävät ajat (esim. klo 14:00 24:00 ja 08:00 16:00) haetaan tavallisina varauksina. Yöpymiskäytössä tulee noudattaa pelastuslaitoksen antamaa toimintaohjetta: Ilmoitus tilapäisestä majoittumisesta. Yöpymiskäyttöä hakevan tulee nimetä päätöksen tekijän edellyttämä määrä valvojia, joiden tulee myös olla paikalla itse. Hakija ilmoittaa yöpymiskäytöstä itse Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle. Yöpymistiloja haetaan vähintään kuukautta ennen haluttua ajankohtaa. Suurempien tapahtumien yöpymistarpeissa on varauduttava pidempään käsittelyaikaan. 7. Päätöksenteon perusteet Käyttövuorojen myöntämiseen vaikuttaa muilta yksiköiltä saadut lausunnot sekä hakijan aiempi toiminta tiloissa. Sivistysvirasto selvittää peruutukset ja muut asiaan vaikuttavat seikat kuten tilojen siisteydestä huolehtimisen ja mahdollisten maksujen suorittamisen. 7.1 Ratkaisuvalta Päiväkotien tilat Päiväkodin johtaja päättää toimintayksikkönsä hallinnassa olevien tilojen ja irtaimen omaisuuden luovuttamisesta ulkopuoliseen käyttöön. Ruotsinkielisen tulosalueen johtaja tai hänen määräämänsä päättää tulosalueen hallinnassa olevien päivähoidon tilojen ja irtaimen omaisuuden luovuttamisesta ulkopuoliseen käyttöön Koulujen, oppilaitosten, Pointin ja Lumon tilat Koulujen ja oppilaitosten rehtorit, koulunjohtajat tai heidän määräämänsä viranhaltijat myöntävät tilapäiset käyttöluvat kaikkiin tiloihinsa. Tilapäiseksi käytöksi katsotaan 1-3 käyttökertaa.

20 Vapaa-ajan käytön ehdot 20 (33) Kirjaston tilojen käyttöluvat myöntävät aluekirjastonjohtajat alueen kirjastojen osalta, Pointin kirjaston toiminnanjohtaja Pointin talon ja Pointin kirjaston osalta sekä Lumon toiminnanjohtaja Lumon tilojen osalta. 7.2 Päätöksestä tiedottaminen Hyväksytyistä ja hylätyistä hakemuksista hakijalle lähetetään WebTimmistä automaattinen sähköpostiviesti. Hyväksytty vuoro näkyy WebTimmin varauskalenterissa ja lisäksi hakijalle lähetetään päätös postitse. Lumon hyväksytyistä ja hylätyistä hakemuksista lähetetään päätös hakijalle sähköpostilla ja/tai postitse. 8. Käyttövuoron hyväksyminen Kun hakija saa hyväksytyn päätöksen vuorostaan, tilan käyttö voi alkaa päätöksen mukaisesti. 9. Käyttövuoron peruuttaminen 9.1 Peruuttajana käyttäjä Tilojen käyttäjä voi peruuttaa käyttövuoronsa WebTimmin varauskalenterista 24h ennen vuoron alkua, jos tilaa ei tarvita. Tämän jälkeen peruminen ei onnistu ja käyttövuoro laskutetaan myös tilojen korvausten suorittamisesta vapautetuilta. Koulujen kenttävuorojen peruutuksesta tulee ilmoittaa liikuntapalveluihin Lauri Vainiolle (lauri.vainio(at)vantaa.fi). Lumon käyttövuoron peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti 14 vuorokautta ennen käyttöpäivää vuoron myöntäjälle. 9.2 Peruuttajana käyttövuoron myöntäjä Käyttövuoron myöntäjä voi joutua peruuttamaan yksittäisen käyttövuoron yksikön oman toiminnan tai muun tarpeen vuoksi. Käyttövuoron peruutuksesta ilmoitetaan yhteyshenkilölle sähköpostitse tai puhelimitse. Vuoron peruuttaja merkitsee WebTimmin varauskalenteriin oman varausmerkintänsä. Lumo ilmoittaa peruutuksista puhelimitse, kirjeitse tai Lumon ilmoitustaululla. Peruutus tulee tehdä 14 päivää aikaisemmin.

Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto 1.9.2013 alkaen, LUMOn 12.8.2013 alkaen

Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto 1.9.2013 alkaen, LUMOn 12.8.2013 alkaen Vantaan kaupunki Sivistystoimi Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto 1.9.2013 alkaen, LUMOn 12.8.2013 alkaen Perusmaksu ja huojennettu maksuluokka 1.6.2014 alkaen 2 Sivistystoimen

Lisätiedot

Huojennettu maksuluokka /h. Hinta liikuntakäytössä. Hinta sis. alv *) 24% sis. alv *)

Huojennettu maksuluokka /h. Hinta liikuntakäytössä. Hinta sis. alv *) 24% sis. alv *) Liikuntatilat Huojennettu maksuluokka liikuntakäytössä 24% liikuntakäytössä 10 % 10 % Päiväkotien, koulujen, oppilaitosten ja Pointin liikuntatilat: sis. alv *) 24% - alle 250 m² 7,00 7,70 8,68 20,00 22,00

Lisätiedot

Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto alkaen, LUMOn alkaen

Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto alkaen, LUMOn alkaen Vantaan kaupunki Sivistystoimi Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto 1.9.2013 alkaen, LUMOn 12.8.2013 alkaen Perusmaksu ja huojennettu maksuluokka 1.6.2014 alkaen Koulut,

Lisätiedot

Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto alkaen

Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto alkaen Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto 1.1.2019 alkaen Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytöstä peritään käyttäjiltä käyttövuoromaksuja. Kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto alkaen, LUMOn alkaen

Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto alkaen, LUMOn alkaen Vantaan kaupunki Sivistystoimi Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto 1.9.2013 alkaen, LUMOn 12.8.2013 alkaen Perusmaksu ja huojennettu maksuluokka 1.6.2014 alkaen Sivistystoimen

Lisätiedot

Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto alkaen, LUMOn alkaen

Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto alkaen, LUMOn alkaen Vantaan kaupunki Sivistystoimi Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto 1.9.2013 alkaen, LUMOn 12.8.2013 alkaen Perusmaksu ja huojennettu maksuluokka 1.6.2014 alkaen Sivistystoimen

Lisätiedot

Tilojen ulkopuolisen käytön toimintaohje ja maksujen perusteet

Tilojen ulkopuolisen käytön toimintaohje ja maksujen perusteet Sosiaali- ja terveyslautakunta 28.10.2013 liite 1.1.3. Vantaan kaupunki Sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala Tilojen ulkopuolisen käytön toimintaohje ja maksujen perusteet 2 Sisällys 1. Johdanto... 3

Lisätiedot

Sivistystoimen tilojen käytön toimintaohje

Sivistystoimen tilojen käytön toimintaohje 1/17 Toimintaohje 1.6.2015 Sivistystoimen tilojen käytön toimintaohje Päiväkotien, koulujen, oppilaitosten, Pointin ja LUMOn vapaa-ajan käyttö sekä liikuntapalveluiden hallinnoimien tilojen käyttö JOHDANTO...

Lisätiedot

Sivistystoimen tilojen vapaa-ajan käytön toimintaohje

Sivistystoimen tilojen vapaa-ajan käytön toimintaohje Toimintaohje 1/11 7.5.2014 Sivistystoimen tilojen vapaa-ajan käytön toimintaohje koulut ja oppilaitokset, päiväkodit, LUMO, Point 2(13) SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO... 3 TOIMINTAKAUSI JA KESÄKAUSI... 4 TILOJEN

Lisätiedot

Sivistystoimen tilojen vapaa-ajan käytön toimintaohje

Sivistystoimen tilojen vapaa-ajan käytön toimintaohje TOIMINTAOHJE 1/18 7.5.2014 Sivistystoimen tilojen vapaa-ajan käytön toimintaohje koulut ja oppilaitokset, päiväkodit, LUMO, Point 2 SISÄLLYSLUETTELO Sisällys JOHDANTO... 3 TOIMINTAKAUSI JA KESÄKAUSI...

Lisätiedot

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT 26.3.2015 ALKAEN

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT 26.3.2015 ALKAEN KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT 26.3.2015 ALKAEN 1 Sisällys 1. KÄYTTÖVUOROJEN HAKU... 3 1.2 YLEISTÄ... 3 2. KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA -KÄYTÄNTEET... 3 2.1 VAKIOVUOROT...

Lisätiedot

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT alkaen 1.2.2018 1 Sisällys 1. KÄYTTÖVUOROJEN HAKU... 3 1.1 YLEISTÄ... 3 2. KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÄNTEET... 3 2.1 VAKIOVUOROT...

Lisätiedot

Sivistystoimen tilojen käytön toimintaohje

Sivistystoimen tilojen käytön toimintaohje 1/17 Toimintaohje 30.6.2018 Sivistystoimen tilojen käytön toimintaohje Päiväkotien, koulujen, oppilaitosten, Pointin ja LUMOn vapaa-ajan käyttö sekä liikuntapalveluiden hallinnoimien tilojen käyttö JOHDANTO...

Lisätiedot

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT alkaen 1.2.2018 1 Sisällys 1. KÄYTTÖVUOROJEN HAKU... 3 1.1 YLEISTÄ... 3 2. KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÄNTEET... 3 2.1 VAKIOVUOROT...

Lisätiedot

Ohjeet ja säännöt 11.8.2014. Oikeudet muutoksiin pidätetään

Ohjeet ja säännöt 11.8.2014. Oikeudet muutoksiin pidätetään Ohjeet ja säännöt 11.8.2014 Oikeudet muutoksiin pidätetään Sisällysluettelo Vapaa-ajantoimiston ohjeet... 1 Hakuajat säännöllisiin salivuoroihin ovat seuraavat:...2 Käyttöä koskevat ohjeet ja säännöt...

Lisätiedot

Tilavaraukset. Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 27.4.2016

Tilavaraukset. Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 27.4.2016 Tilavaraukset Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 27.4.2016 Tiloja, alueita ja paikkoja vapaa-ajan käyttöön Vapaasti käytettäviä tiloja - Maksutta esim. lähiliikuntapaikat ja monitoimikentät (jalkapallo,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimen hallinnoimien tilojen vuokraamisen periaatteet

Sosiaali- ja terveystoimen hallinnoimien tilojen vuokraamisen periaatteet 0 Sosiaali- ja terveystoimen hallinnoimien tilojen vuokraamisen periaatteet 1 1. SISÄLLYS 1. SISÄLLYS... 1 2. YLEISTÄ... 2 3. KÄYTTÖVUOROT... 2 4. VUOROJEN HAKEMINEN JA HAKEMUSTEN KÄSITTELY... 2 4.3.1.

Lisätiedot

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT alkaen 1.2.2016 1 Sisällys 1. KÄYTTÖVUOROJEN HAKU... 3 1.1 YLEISTÄ... 3 2. KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÄNTEET... 3 2.1 VAKIOVUOROT...

Lisätiedot

Nokian koulun liikuntatila KOULUJEN LIIKUNTATILOJEN ILTA- JA VIIKONLOPPUKÄYTTÖ

Nokian koulun liikuntatila KOULUJEN LIIKUNTATILOJEN ILTA- JA VIIKONLOPPUKÄYTTÖ Nokian koulun liikuntatila KOULUJEN LIIKUNTATILOJEN ILTA- JA VIIKONLOPPUKÄYTTÖ 2014 2015 Hakeminen Vakituiset (säännölliset) harjoitus- ja kilpailuvuorot haetaan liikuntatoimesta. Vakituisten käyttövuorojen

Lisätiedot

Sisällys. Vantaan kaupunki 1/43 Sivistystoimi Ehdot

Sisällys. Vantaan kaupunki 1/43 Sivistystoimi Ehdot 1/43 Ehdot Sisällys JOHDANTO... 4 1. KOULUJEN, OPPILAITOSTEN, PÄIVÄKOTIEN, LUMON JA POINTIN TILOJEN VAPAA-AJAN KÄYTTÖ... 4 TOIMINTA- JA KESÄKAUSI... 4 TILOJEN PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖAIKA VAPAA-AJAN TOIMINTAAN...

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 20.6.2012 48 (Voimaantulo 1.8.2012 alkaen) KUNNAN OMISTAMIEN TILOJEN VUOKRAUS / OHJEET JA TAKSA

Tekninen lautakunta 20.6.2012 48 (Voimaantulo 1.8.2012 alkaen) KUNNAN OMISTAMIEN TILOJEN VUOKRAUS / OHJEET JA TAKSA Tekninen lautakunta 20.6.2012 48 (Voimaantulo 1.8.2012 alkaen) KUNNAN OMISTAMIEN TILOJEN VUOKRAUS / OHJEET JA TAKSA Kunnan omistamien ja hallitsemien eri tilojen vuokrauskäytäntö ja vuokratasot määritellään

Lisätiedot

Liite nro NILSIÄN KAUPUNGIN KOULU- JA OPETUSTILOJEN VUOKRAUKSEN OHJEET JA KÄYTÖSTÄ PERITTÄVÄT TILAVUOKRAT 1.1.

Liite nro NILSIÄN KAUPUNGIN KOULU- JA OPETUSTILOJEN VUOKRAUKSEN OHJEET JA KÄYTÖSTÄ PERITTÄVÄT TILAVUOKRAT 1.1. Liite nro 11 35 12.4.2011 NILSIÄN KAUPUNGIN KOULU- JA OPETUSTILOJEN VUOKRAUKSEN OHJEET JA KÄYTÖSTÄ PERITTÄVÄT TILAVUOKRAT 1.1.2011 ALKAEN Koulujen tiloja luovutetaan järjestöjen, yhteisöjen ja yksityisten

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA. YLEISOHJEET kunnan tilojen vuokraajille. Voimassa 1.9.2013 alkaen

KANGASALAN KUNTA. YLEISOHJEET kunnan tilojen vuokraajille. Voimassa 1.9.2013 alkaen KANGASALAN KUNTA YLEISOHJEET kunnan tilojen vuokraajille Voimassa 1.9.2013 alkaen YLEISOHJEET Sivu 2 / 6 YLEISTÄ Tilojen käyttö Tilojen käytöllä tarkoitetaan muuta kuin tilan pääkäyttäjän omaa toimintaa.

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN Sisäliikuntapaikkojen vuokrat Kuntosalien käyttömaksut Ohjaus- ja muut palvelut - 1 - YLÖJÄRVEN SISÄLIIKUNTAPAIKKOJEN VUOKRAUS Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA SÄÄNNÖT

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA SÄÄNNÖT YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA SÄÄNNÖT (Päivitys 5/2015) YLEISTÄ Ylöjärven liikuntapalvelujen hallinnassa olevia sisäliikuntatiloja ovat koulujen liikuntasalit

Lisätiedot

LIIKUNTAHINNASTO 2014

LIIKUNTAHINNASTO 2014 LIIKUNTAHINNASTO 2014 Liikuntapaikkojen hinnat 1.1.2014 alkaen Tarkennettu hinnasto 9.4.2014 Yleiset ehdot 1. Urheiluseurojen hinnat Urheiluseurojen hinnat koskevat nokialaisia rekisteröityneitä urheilu-

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUIDEN HALLINNASSA OLEVIEN SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA SÄÄNNÖT

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUIDEN HALLINNASSA OLEVIEN SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA SÄÄNNÖT YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUIDEN HALLINNASSA OLEVIEN SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA SÄÄNNÖT YLEISTÄ Ylöjärven liikuntapalvelujen hallinnassa olevia sisäliikuntatiloja ovat koulujen

Lisätiedot

KARKKILAN LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN HINNASTO

KARKKILAN LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN HINNASTO KARKKILAN LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN HINNASTO 1.1.2016 KARKKILAN VAPAA-AIKALAUTAKUNTA HINTOJEN MÄÄRÄYTYMINEN Karkkilalaiset liikunta- ja nuorisoyhdistykset - hinnat koskevat rekisteröityneitä Karkkilalaisia

Lisätiedot

Vesilahden kunta, liikunta- ja nuorisotoimen taksat 2019

Vesilahden kunta, liikunta- ja nuorisotoimen taksat 2019 Vesilahden kunta, liikunta- ja nuorisotoimen taksat 2019 SIVISTYSLAUTAKUNTA TAKSAT 1.1.2019 ALKAEN VUOKRAUSEHDOT Maksut, koskevat kaikkia liikuntatiloja. Vesilahtelaisten urheiluseurojen ja yhdistysten

Lisätiedot

Kunnanhallitus 7.9.2015 152 (Voimaantulo 1.10.2015)

Kunnanhallitus 7.9.2015 152 (Voimaantulo 1.10.2015) Kunnanhallitus 7.9.2015 152 (Voimaantulo 1.10.2015) KUNNAN OMISTAMIEN TILOJEN VUOKRAUS / OHJEET JA TAKSA Kunnan omistamien ja hallitsemien eri tilojen vuokrauskäytäntö ja vuokratasot määritellään tällä

Lisätiedot

Siuntion kunta Sjundeå kommun 1

Siuntion kunta Sjundeå kommun 1 Siuntion kunta Sjundeå kommun 1 SIVLTK 362/2010 SIVLTK 24.4.2013 23 Siuntion kunnan sivistystoimen hallinnoimien tilojen KÄYTTÖMAKSUT 1.5.2013 alkaen Siuntion kunta Sjundeå kommun 2 1. Sivistystoimen tiloja

Lisätiedot

URJALAN KUNTA. Sivistyspalvelukeskuksen tilavuokrauksen periaatteet ja tilavuokrat

URJALAN KUNTA. Sivistyspalvelukeskuksen tilavuokrauksen periaatteet ja tilavuokrat URJALAN KUNTA Sivistyspalvelukeskuksen tilavuokrauksen periaatteet ja tilavuokrat Voimaantulo 1.4.2017 (vuokrat 1.6.2017) Hyväksytty: sivistyslautakunta 16.2.2017 8 Sisällys 1. Yleistä:... 2 2. Vuokrattavissa

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Päivitetty 14.10.2018. Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen vuokraajille

Lisätiedot

Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut 1.8.2015

Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut 1.8.2015 Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut 1.8.2015 Loviisan kaupunki Vapaa-aikatoimi Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut Tämä hinnasto astuu voimaan 1.8.2015 Kaikkia Loviisan kaupungin

Lisätiedot

käyttövuorot (1.9.2011 alkaen)

käyttövuorot (1.9.2011 alkaen) Z J t U L T T U U R I JA V A P A A- A IK A nuorisolautakunta Nuorisotilojen käyttövuorot (1.9.2011 alkaen) 1. KÄYTTÖVUOROJEN HINNAT 2. KÄYTTÖVUOROJEN HAKU- JA JAKOPERUSTEET 3. KÄYTTÖVUOROJEN EHDOT JA OHJEET

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2015 alkaen

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2015 alkaen LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2015 alkaen Sisäliikuntapaikkojen vuokrausohje sekä vuokrat: - Kurun urheilutalo - Koulujen liikuntasalit - Urheilutalo ja uimahalli Urheilutalon muut maksut ja tilavuokrat:

Lisätiedot

Kangasalan Kunta / Vapaa-aikapalvelut

Kangasalan Kunta / Vapaa-aikapalvelut Kangasalan Kunta / Vapaa-aikapalvelut 15.12.2011 (päivitetty versio) YLEISOHJEET KOULUJEN LIIKUNTASALIEN KÄYTÖLLE Yleiset ohjeet Hakeminen Koulutilojen ulkopuolisella käytöllä tarkoitetaan yleensä arki-iltana

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen vuokraajille (myöhemmin tilaaja) on

Lisätiedot

ORIMATTILAN LIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERIAATTEET JA MENETTELYTAPAOHJEET

ORIMATTILAN LIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERIAATTEET JA MENETTELYTAPAOHJEET ORIMATTILAN LIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERIAATTEET JA MENETTELYTAPAOHJEET Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 16.12.2014 157 Liikuntatilojen käyttövuorojen jakoperiaatteet ja toimintaohjeet Orimattilan

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Päivitetty ja voimassa 25.1.2019 alkaen. Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen

Lisätiedot

HUITTISTEN KAUPUNGIN SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÖN LINJAUKSET

HUITTISTEN KAUPUNGIN SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÖN LINJAUKSET Liite nro 10 Nultk 39 /31.5.2018 1 HUITTISTEN KAUPUNGIN SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÖN LINJAUKSET YLEISTÄ Huittisten kaupungin nuoriso- ja liikuntapalvelujen hallinnassa olevia

Lisätiedot

Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 %

Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % Liikuntapalveluiden hinnasto Kentät Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Aikuiset 17,00 27,00 A-juniorit ja nuoremmat 9,00 12,00 Kaupunginosaseurat ja kylätoimikunnat

Lisätiedot

Yleisohjeet. Tilavaraukset

Yleisohjeet. Tilavaraukset Yleisohjeet Tilavaraukset 2 Sisällys Yleiset ohjeet... 3 Hakeminen, vuokraaminen ja peruuttaminen... 4 Vastuu ja valvonta... 5 Vastuuhenkilön toimintaohjeet... 5 Tilojen siivous... 6 Keittiön ja ruokalan

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNNAN SISÄLIIKUNTATILOJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÖN LINJAUKSET

LEMPÄÄLÄN KUNNAN SISÄLIIKUNTATILOJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÖN LINJAUKSET Vapaa-aikalautakunta 5.2.2015 LEMPÄÄLÄN KUNNAN SISÄLIIKUNTATILOJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÖN LINJAUKSET YLEISTÄ Lempäälän kunnan liikuntapalvelujen hallinnassa olevia sisäliikuntatiloja ovat Hakkarin, Kuljun,

Lisätiedot

JANAKKALAN SISÄLIIKUNTATILOJEN VUOROJAKOPERUSTEET. Salivuoroihin oikeutetut

JANAKKALAN SISÄLIIKUNTATILOJEN VUOROJAKOPERUSTEET. Salivuoroihin oikeutetut hyväksytty ella 23.2.2016 12 JANAKKALAN SISÄLIIKUNTATILOJEN VUOROJAKOPERUSTEET Salivuoroihin oikeutetut Janakkalan sisäliikuntatilojen vuoroihin oikeutettuja ovat rekisteröidyt urheiluseurat / liikuntajärjestöt,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivistystoimen hallinnassa olevien koulutilojen luovuttaminen vanhempainyhdistysten toimintaan

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivistystoimen hallinnassa olevien koulutilojen luovuttaminen vanhempainyhdistysten toimintaan 18.05.2016 Sivu 1 / 1 2133/2016 10.03.02 74 Sivistystoimen hallinnassa olevien koulutilojen luovuttaminen vanhempainyhdistysten toimintaan Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Leino, puh. 046 877 1846 Jaana

Lisätiedot

Koulujen ja vapaa-aikatoimen perimät maksut ja taksat vuonna Kyläkoulujen liikuntahallien käyttömaksut

Koulujen ja vapaa-aikatoimen perimät maksut ja taksat vuonna Kyläkoulujen liikuntahallien käyttömaksut D/259/02.05.00.00/2018 Koulujen ja vapaa-aikatoimen perimät maksut ja taksat vuonna 2019 Koulutilojen käyttömaksu vuonna 2019 Kyläkoulujen liikuntahallien käyttömaksut veroton hinta Hirvasen koulun liikuntahalli,

Lisätiedot

JANAKKALAN KUNNAN KENTTÄ- JA SISÄTILAVUOROJAKOPERUSTEET

JANAKKALAN KUNNAN KENTTÄ- JA SISÄTILAVUOROJAKOPERUSTEET Annettu tiedoksi TEKLA 22.1.2019 Y, JANAKKALAN KUNNAN KENTTÄ- JA SISÄTILAVUOROJAKOPERUSTEET Kenttä- ja salivuoroihin oikeutetut Janakkalan kenttä- ja sisäliikuntatilojen vakiovuoroihin ensisijaisesti oikeutettuja

Lisätiedot

aikuiset 2,00 alle 18 v. ja opiskelijat 1,00 alle 4 v. ilmaiseksi ei kausikortteja, hinnat sisältävät alv:n (10 %)

aikuiset 2,00 alle 18 v. ja opiskelijat 1,00 alle 4 v. ilmaiseksi ei kausikortteja, hinnat sisältävät alv:n (10 %) Kansalaistoiminnan ltk 8.6.2010, liite 24/2010 Kansalaistoiminnan lautakunta 18.1.2011 9 Kansalaistoiminnan lautakunta 3.6.2014 36 Kansalaistoiminnan lautakunta 4.11.2014 77 1 HYVINVOINNIN EDISTÄMISPALVELUT

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Hakemuksen teko:... 5 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee hakemaan seuraavasti:

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN NUORISOTILOJEN VAKIOKÄYTTÖVUOROHAKEMUS AJALLE 02.09.2013 31.05.2015

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN NUORISOTILOJEN VAKIOKÄYTTÖVUOROHAKEMUS AJALLE 02.09.2013 31.05.2015 JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI VAKIOVUOROLOMAKE 2013-2015 Nuorisotyö PL 41 04401 JÄRVENPÄÄ JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN NUORISOTILOJEN VAKIOKÄYTTÖVUOROHAKEMUS AJALLE 02.09.2013 31.05.2015 1. TIEDOT HAKIJASTA uusi hakija

Lisätiedot

Pudasjärven kaupungin liikuntapalveluiden vuorojen jakoperiaatteet ja käyttöehdot alkaen

Pudasjärven kaupungin liikuntapalveluiden vuorojen jakoperiaatteet ja käyttöehdot alkaen Pudasjärven kaupungin liikuntapalveluiden vuorojen jakoperiaatteet ja käyttöehdot 1.5.2017 alkaen Liikuntafoorumin laatima Vuoronjakoperiaatteet Yleisperiaatteet ja hierarkia kausivuoroja jaettaessa 1.

Lisätiedot

Y L E I S O H J E E T Tilavaraukset Järjestökeskus Onnensilta Sahanmäen palvelukeskus

Y L E I S O H J E E T Tilavaraukset Järjestökeskus Onnensilta Sahanmäen palvelukeskus Y L E I S O H J E E T Tilavaraukset Järjestökeskus Onnensilta Sahanmäen palvelukeskus Järjestökeskus Onnensilta, Siltakatu 6 Hyvinkää SISÄLLYS sivu YLEISET OHJEET... 3 HAKEMINEN, VUOKRAAMINEN JA PERUUTTAMINEN...

Lisätiedot

JANAKKALAN SISÄLIIKUNTATILOJEN VUOROJAKOPERUSTEET. Hakumenettely

JANAKKALAN SISÄLIIKUNTATILOJEN VUOROJAKOPERUSTEET. Hakumenettely Pöytäkirjan liite 2 / ella 10.12.2014 45 JANAKKALAN SISÄLIIKUNTATILOJEN VUOROJAKOPERUSTEET Hakumenettely Vakituiset harjoitusvuorot, vuorot otteluita, kilpailuja ja muita tapahtumia varten haetaan kaikki

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA. TILAVUOKRAT Liikunta. Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana

KANGASALAN KUNTA. TILAVUOKRAT Liikunta. Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana KANGASALAN KUNTA TILAVUOKRAT Liikunta Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana HINNASTON OHJEET HINNASTON OHJEET JA MAKSUET RYHMÄ LUOKITUS Paikalliset kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoyhdistykset

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA TILAVUOKRAT. Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana

KANGASALAN KUNTA TILAVUOKRAT. Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana KANGASALAN KUNTA TILAVUOKRAT Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana HINNASTON OHJEET HINNASTON OHJEET JA MAKSUET RYHMÄ LUOKITUS Paikalliset kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoyhdistykset

Lisätiedot

URJALAN KUNTA. Sivistyspalvelukeskuksen tilavuokrauksen periaatteet ja tilavuokrat

URJALAN KUNTA. Sivistyspalvelukeskuksen tilavuokrauksen periaatteet ja tilavuokrat URJALAN KUNTA Sivistyspalvelukeskuksen tilavuokrauksen periaatteet ja tilavuokrat Voimaantulo 1.4.2017 (vuokrat 1.6.2017) Päivitetty syyskuussa 2018 Hyväksytty: sivistyslautakunta 6.9.2018 57 Sisällys

Lisätiedot

EPÄSÄÄNNÖLLINEN PÄIVÄHOITO SAHURIN PÄIVÄKODISSA: aamuhoito 5.00-6.30 iltahoito: 17.00-22.00 la-hoito: 5.00-18.00

EPÄSÄÄNNÖLLINEN PÄIVÄHOITO SAHURIN PÄIVÄKODISSA: aamuhoito 5.00-6.30 iltahoito: 17.00-22.00 la-hoito: 5.00-18.00 EPÄSÄÄNNÖLLINEN PÄIVÄHOITO SAHURIN PÄIVÄKODISSA: aamuhoito 5.00-6.30 iltahoito: 17.00-22.00 la-hoito: 5.00-18.00 Muutos 1.3.2015 alkaen Akaan valtuusto on kokouksessaan 17.12.2014 talousarviokäsittelyn

Lisätiedot

Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 %

Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 % Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 % Ulkoliikuntapaikat (kentät, ladut) Hänninkenttä, kesäkausi Harjoitukset Aikuiset

Lisätiedot

Kulttuurilautakunnan päätös

Kulttuurilautakunnan päätös IISALMEN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN AVUSTUSSÄÄNTÖ Kulttuurilautakunnan päätös 20.1.2011 7 1. YLEISPERIAATTEET Kulttuurilautakunta esittää vuosittain kaupungin talousarvioon määrärahan käytettäväksi paikallisten

Lisätiedot

AKAAN KAUPUNKI Liikuntapalvelut

AKAAN KAUPUNKI Liikuntapalvelut 1. LIIKUNTAPAIKKOJEN VARAUKSET... 2 2. TILOJEN/HARRASTEPAIKKOJEN VUOKRAUKSEN PERIAATTEET... 2 3. LIIKUNTATILOJEN JA -ALUEIDEN KÄYTTÖMAKSUT... 6 3.1 Monitoimihalli... 6 3.2. Koulujen liikuntatilojen, Rasin

Lisätiedot

LIIKUNTATILOJEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut

LIIKUNTATILOJEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut LIIKUNTATILOJEN HINNASTO 2017 Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut 2 Sisällys Liikuntatilojen hinnoittelun periaatteet... 3 Liikuntatilojen hintaluokitukset ja -perusteet... 3 Hintojen perusteet... 3

Lisätiedot

Koulujen liikuntatilojen, liikuntahallin sekä Särkijärven kuntotalon käyttöohjeet kaudelle

Koulujen liikuntatilojen, liikuntahallin sekä Särkijärven kuntotalon käyttöohjeet kaudelle Koulujen liikuntatilojen, liikuntahallin sekä Särkijärven kuntotalon käyttöohjeet kaudelle 2017 2018 Koulujen liikuntasalien, liikuntahallin sekä Särkijärven kuntotalon vakiovuorot ovat käytettävissä ma

Lisätiedot

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa EROTTAJAN KASINON YLEISET VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT (VOIMASSA 1.8.2012 ALKAEN) 1. Soveltamisala Näitä Erottajan Kasinon yleisiä varaus- ja peruutusehtoja ( Yleiset Ehdot ) ja Erottajan Kasinon käyttösääntöjä

Lisätiedot

Kylpylän pääsymaksut

Kylpylän pääsymaksut Sivistyslautakunta 82 17.06.2015 Liikuntapalveluiden maksut 1.8.2015 alkaen SIVLTK 82 Kunnan hallintosääntö 47: Omaisuuden myynti, osto ja vuokraus: Lautakunta päättää toimialansa irtaimen omaisuuden vuokrauksesta

Lisätiedot

Oulun kaupunki - Sivistys- ja kulttuuripalvelut Tilojen hinnasto (Hinnat sis. alv 24%, liikuntatilojen alv 10%) alk. 1.10.2015

Oulun kaupunki - Sivistys- ja kulttuuripalvelut Tilojen hinnasto (Hinnat sis. alv 24%, liikuntatilojen alv 10%) alk. 1.10.2015 Oulun kaupunki - Sivistys- ja kulttuuripalvelut Tilojen hinnasto (Hinnat sis. alv 24%, liikuntatilojen alv 10%) alk. 1.10.2015 Koulujen ja monitoimitalojen liikuntasalit (alv 10%) Kausihinta tarkoittaa

Lisätiedot

Tilojen ym. käyttömaksut

Tilojen ym. käyttömaksut Tilojen ym. käyttömaksut Yhteenveto hinnastoista Nilsiä-neuvottelukunnalle, huomioitu vain liikuntapaikat ja tilat, jotka vaikuttavat Nilsiään. Peruskoulujen ja lukioiden tilojen käyttömaksut 1.1.2015

Lisätiedot

turun seudun musiikkiopisto Turun seudun musiikkiopiston säännöt

turun seudun musiikkiopisto Turun seudun musiikkiopiston säännöt turun seudun musiikkiopisto Turun seudun musiikkiopiston säännöt 2 Yleistä Tähän järjestyssääntöön/opinto-oppaaseen on koottu musiikkioppilaitoksia ja taiteen perusopetusta koskevia yleisiä sääntöjä sekä

Lisätiedot

Sisällysluettelo Yhteystiedot Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot Liikuntasalit Uimahalli Ulkoliikuntapaikat Sauvosaaren urheilupuisto Tervahalli

Sisällysluettelo Yhteystiedot Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot Liikuntasalit Uimahalli Ulkoliikuntapaikat Sauvosaaren urheilupuisto Tervahalli Sisällysluettelo Yhteystiedot 3 Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot 4 Liikuntasalit 5 Uimahalli 6 Ulkoliikuntapaikat 9 Sauvosaaren urheilupuisto 10 Tervahalli 11 Sauvosali ja Nyrkkeilysali 12 Kuntotestit

Lisätiedot

HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2016 ALKAEN

HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2016 ALKAEN HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2016 ALKAEN Hyväksytty kulttuuri- ja vapaaaikalautakunnassa 13.12.2012 86 SISÄLLYSLUETTELO LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ

Lisätiedot

SIUNTION KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN HALLINNOIMIEN TILOJEN KÄYTÖN JA MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET 1.5.2012 ALKAEN

SIUNTION KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN HALLINNOIMIEN TILOJEN KÄYTÖN JA MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET 1.5.2012 ALKAEN SIUNTION KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN HALLINNOIMIEN TILOJEN KÄYTÖN JA MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET 1.5.2012 ALKAEN Sivistyslautakunnalle 24.5.2012 1. Käyttövuoron hakeminen Siuntion kunnanvaltuusto on 15.11.2010

Lisätiedot

DOMUS BOTHNICAN JUHLASALIN JA SAUNATILOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -OHJEET

DOMUS BOTHNICAN JUHLASALIN JA SAUNATILOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -OHJEET DOMUS BOTHNICAN JUHLASALIN JA SAUNATILOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -OHJEET Yliopistonranta 5, 65200 Vaasa 1. Tiloja voi vuokrata ainoastaan luonnollinen henkilö (vuokralainen), joka tekee VYY Holding Oy:n (VYH)

Lisätiedot

Inarin kunta Liikuntatoimen liikuntapaikat

Inarin kunta Liikuntatoimen liikuntapaikat Inarin kunta Liikuntatoimen liikuntapaikat Ohjeistus asiakkaalle 1.1.2014 alkaen Liikuntapaikkojen käyttömaksut (1.1.2014 alkaen) Kertalippu (Ivalo: uimahalli, sulkapallokenttä, kuntosali) 3 - alennettu

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Yleistä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä on tarkoitettu kaupungin asukkaiden, yritysten, yhdistysten ja kaupungin työntekijöiden työkaluksi varattessa kaupungin

Lisätiedot

1. Koulutilojen ulkopuolisilta käyttäjiltä perittävät maksut säännöllisestä käytöstä:

1. Koulutilojen ulkopuolisilta käyttäjiltä perittävät maksut säännöllisestä käytöstä: KOULUTOIMI 1. Koulutilojen ulkopuolisilta käyttäjiltä perittävät maksut säännöllisestä käytöstä: yli 100m² liikuntatila alle 100m²liikuntatila luokkatila erityisluokka tai -tila lisäksi atk-luokka 6,00

Lisätiedot

Näyttelykeskus WeeGeen vuokraehdot

Näyttelykeskus WeeGeen vuokraehdot Näyttelykeskus WeeGeen vuokraehdot 1. Vuokralaisen vastuu Vuokralainen on velvollinen suojelemaan vahingoilta vuokraamiaan tiloja ja kalusteita. Vuokralainen vastaa kaikista vahingoista, jotka vuokralainen,

Lisätiedot

ILMAJOKI-HALLI. LIIKUNTATOIMEN TAKASAT JA MAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Hyväksytty: khall. 15.12.2014, 328

ILMAJOKI-HALLI. LIIKUNTATOIMEN TAKASAT JA MAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Hyväksytty: khall. 15.12.2014, 328 LIIKUNTATOIMEN TAKASAT JA MAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Hyväksytty: khall. 15.12.2014, 328 ILMAJOKI-HALLI LIIKUNTASALI UUSI 1 / 1 -SALI TAKSA * alle 16-vuotiaat 6,80 * yli 16-vuotiaat 18,50 muiden urheiluseurojen

Lisätiedot

Liikuntalaitosten, -rakennusten, -alueiden sekä välineiden vuokrat ja maksut.

Liikuntalaitosten, -rakennusten, -alueiden sekä välineiden vuokrat ja maksut. LIIKUNTATOIMEN VUOKRAT JA MAKSUT Liikuntalaitosten, -rakennusten, -alueiden sekä välineiden vuokrat ja maksut. Vuokrauksen yleiset ohjeet ja perusteet: Liikuntatoimen vuokraukset hoidetaan pääsääntöisesti

Lisätiedot

1. HUHKOLINNA LIIKUNTATOIMINTA Vakiovuorot - paikalliset urheiluseurat, nuorisoyhdistykset, erityisliikuntaryhmät,

1. HUHKOLINNA LIIKUNTATOIMINTA Vakiovuorot - paikalliset urheiluseurat, nuorisoyhdistykset, erityisliikuntaryhmät, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUJEN MAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Nuoriso- ja liikuntalautakunta 15.5.2014 34 /Liite nro 8 1. HUHKOLINNA LIIKUNTATOIMINTA Veroton Alv Verollinen - mikäli toimintaan liittyy erityinen

Lisätiedot

LIITE Ev 1, Elinvoimalautakunta KANGASALAN KUNTA TILAVUOKRAT. Voimassa alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana

LIITE Ev 1, Elinvoimalautakunta KANGASALAN KUNTA TILAVUOKRAT. Voimassa alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana LIITE Ev 1, Elinvoimalautakunta 27.6.2017 KANGASALAN KUNTA TILAVUOKRAT Voimassa 1.9.2017 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana HINNASTON OHJEET HINNASTON OHJEET JA MAKSUET RYHMÄ LUOKITUS Paikalliset

Lisätiedot

Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut , lisäys

Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut , lisäys Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut 1.8.2016, lisäys 25.9.2018 1 2 Loviisan kaupunki Vapaa-aikatoimi Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut Tämä hinnasto astuu voimaan 1.8.2016.

Lisätiedot

Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015. Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana

Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015. Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015 Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana VAPAA-AIKALAUTAKUNTA 19.3.2015 LIIKUNTAPALVELUT Liikuntatilat ja -alueet Liikuntatilojen

Lisätiedot

HENKILÖKUNNAN YLITYÖKORVAUKSET

HENKILÖKUNNAN YLITYÖKORVAUKSET MAKSULUOKAT (ei uimahalli, kuntosali, kopiot) Maksuluokka 0 Maksuluokka 1 Maksuluokka 2 Maksuluokka 3 Outokumpulaisten seurojen yms.outokumpulaisten seurojen Ulkopaikkakuntal. seurojen Ulkopaikkakuntalaiset

Lisätiedot

NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ

NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginhallituksen toimiala NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Nastolan aluejohtokunta 23.02.2016 12 1 NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Sisällysluettelo Sivu 1. Avustuksen saajat... 2 2. Avustuksen

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset TOIMIALOJEN AVUSTUSTEN YHTEISET JAKOPERUSTEET Kouvolan kaupunki

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Asetukset... 4 Hakemuksen teko:... 4 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee

Lisätiedot

POSELLIN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -MAKSUT

POSELLIN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -MAKSUT POSELLIN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -MAKSUT Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksynyt 19.10.2016 66 Voimaantulopäivä KÄYTTÖSÄÄNNÖT: 1. Tiloja käytetään ensisijaisesti kulttuuritilaisuuksien järjestämiseen 2.

Lisätiedot

Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut , lisäys

Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut , lisäys Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut 1.8.2016, lisäys 25.9.2018 1 2 Loviisan kaupunki Vapaa-aikatoimi Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut Tämä hinnasto astuu voimaan 1.8.2016.

Lisätiedot

Timmi-varausjärjestelmän ja hyvinvointitoimialan vuokrattavien tilojen käyttöehdot

Timmi-varausjärjestelmän ja hyvinvointitoimialan vuokrattavien tilojen käyttöehdot Ohje 1 (5) Timmi-varausjärjestelmän ja hyvinvointitoimialan vuokrattavien tilojen käyttöehdot Sopijapuolet Palveluntarjoaja Asiakas Turun kaupunki, hyvinvointitoimiala Yksityishenkilö, joka rekisteröityy

Lisätiedot

Liikuntatilojen ja toiminnan hinnasto 1.1.2015

Liikuntatilojen ja toiminnan hinnasto 1.1.2015 Liikuntatilojen ja toiminnan hinnasto 1.1.2015 Orimattilan kaupunki Liikuntapalvelut Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 14.10.2014 134 LIIKUNTATILOJEN JA TOIMINNAN MAKSUT 1.1.2015 Sisällysluettelo URHEILUTALO...

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO KENTÄT Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Harjoitukset, Ottelut, kilpailut, Mikkeliläiset rekisteröidyt urheiluseurat Aikuiset 20,00 30,00 A-juniorit ja nuoremmat

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat. Uimahalli. Soveltava liikunta. Nuoriso- ja liikuntatoimisto

Sisällysluettelo. Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat. Uimahalli. Soveltava liikunta. Nuoriso- ja liikuntatoimisto Sisällysluettelo Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat Liikuntasihteeri Ilkka Kotala 050 427 6460 ilkka.kotala@kemi.fi Toimistosihteeri Eija Juntunen 040 728 6507 eija.juntunen@kemi.fi Yhteystiedot

Lisätiedot

JANAKKALAN KUNNAN KENTTÄ- JA SISÄTILAVUOROJAKOPERUSTEET

JANAKKALAN KUNNAN KENTTÄ- JA SISÄTILAVUOROJAKOPERUSTEET Annettu tiedoksi TEKLA 13.2.2018 31, asiakirjaa täsmennetty toimielimen jäsenten toiveiden pohjalta JANAKKALAN KUNNAN KENTTÄ- JA SISÄTILAVUOROJAKOPERUSTEET Kenttä- ja salivuoroihin oikeutetut Janakkalan

Lisätiedot

Terveisin Mäntsälän Messut 2014-tiimi

Terveisin Mäntsälän Messut 2014-tiimi Mäntsälän Messut 2014 PL 2O 04601 Mäntsälä Irma Pesonen Puh 045 2090700 irma.peso@gmail.com Mäntsälän Messut 2014 järjestetään elokuussa Mäntsälän Suurlavalla. Messut tarjoavat yrittäjille, yhdistyksille

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

Jokiniemen koulu Valkoisenlähteentien ruokala (WLAN) koulussa ei ole iltavalvojaa, joten ruokalan käyttö edellyttää valvojan tilaamisen

Jokiniemen koulu Valkoisenlähteentien ruokala (WLAN) koulussa ei ole iltavalvojaa, joten ruokalan käyttö edellyttää valvojan tilaamisen Ruokalat Askiston koulun ruokala 136 m² (WLAN) äänestystila Dickursby skolan ruokala, 96 paikkaa (WLAN) Havukosken koulun ruokala 160 m², 150 paikkaa Helsinge skolan ruokala 120 m², 120 paikkaa (WLAN)

Lisätiedot

Nastolan aluejohtokunnan avustussääntö

Nastolan aluejohtokunnan avustussääntö Nastolan aluejohtokunnan avustussääntö Nastolan aluejohtokunta 22.8.2017 41 Osallisuuden ja hyvinvoinnin jaosto 24.8.2017 11 Kaupunginhallitus 4.9.2017 280 avustussääntö 2 (6) Sisällys 1. Avustuksen saajat...

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen.

VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen. VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen. I luku Tehtäväalue 1 Tehtäväalue Sivistystoimen toimialan tehtävänä

Lisätiedot

TUUSULAN VAPAA-AIKAPALVELUIDEN HINNASTO JA PERIAATTEET ALUSTA LUKIEN (ltk. liite, 2018 )

TUUSULAN VAPAA-AIKAPALVELUIDEN HINNASTO JA PERIAATTEET ALUSTA LUKIEN (ltk. liite, 2018 ) TUUSULAN VAPAA-AIKAPALVELUIDEN HINNASTO JA PERIAATTEET 1.1.2019 ALUSTA LUKIEN (ltk. liite, 2018 ) Tuusulan vapaa-aikapalveluiden tilojen maksuperusteet koostuvat kahdesta erillisestä maksuperustetaulukosta.

Lisätiedot

UIMAHALLIEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut

UIMAHALLIEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut UIMAHALLIEN HINNASTO 2017 Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut 2 Sisällys Liikuntatilojen hinnoittelun periaatteet... 3 Uimahallien hintaluokitukset ja -perusteet... 3 Hintojen perusteet... 3 Tilojen

Lisätiedot