Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen. vapaa-ajan käytön vakiovuorojen. toimintaohjeet. ja maksujen perusteet. 1.6.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen. vapaa-ajan käytön vakiovuorojen. toimintaohjeet. ja maksujen perusteet. 1.6."

Transkriptio

1 Vantaan kaupunki Sivistystoimi Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön vakiovuorojen toimintaohjeet ja maksujen perusteet alkaen koskee päiväkoteja, kouluja, oppilaitoksia, Pointia ja Lumoa

2 Vapaa-ajan käytön ehdot 2 (33) Sisällysluettelo sivu 1. YLEISTÄ SIVISTYSTOIMEN HALLINNASSA OLEVIEN TILOJEN VAPAA-AJAN KÄYTÖN TOIMINTAOHJEESTA TOIMINTA-AJAT KÄYTTÖVUOROT JA NIIDEN MYÖNTÄMISJÄRJESTYS KÄYTTÖVUOROJEN HAKEMINEN JA HAKUAJAT LIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROT MUIDEN KUIN LIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROT PÄÄTÖKSENTEON PERUSTEET KÄYTTÖVUORON HYVÄKSYMINEN KÄYTTÖVUORON PERUUTTAMINEN VAPAA-AJAN TOIMINNAN LASKUTUS VAPAA-AJAN TILOJEN JA VÄLINEIDEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT PÄIHTEIDEN KÄYTTÖ SIVISTYSTOIMEN TILOISSA KÄYTTÄJÄN TEHTÄVÄT MUUTA... 13

3 Vapaa-ajan käytön ehdot 3 (33) 1. Yleistä sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön toimintaohjeesta Tätä ohjetta noudatetaan silloin, kun sivistystoimen hallinnassa olevia tiloja, kalustoa ja/tai tonttialueita luovutetaan muuhun tarkoitukseen kuin toimialan perustehtävään. Tätä kutsutaan vapaa-ajan toiminnaksi. Ohje koskee päiväkotien, koulujen, oppilaitosten, Pakkalan oppimis- ja informaatiotalo Pointin (jatkossa käytetään nimitystä Point) ja monitoimikeskus Lumon (jatkossa käytetään nimitystä Lumo) tilojen vakiovuoroja. Tämän toimintaohjeen sisällöstä päättää opetuslautakunta ja täytäntöönpanosta huolehtii sivistysvirasto. Sivistystoimen tiloja, tonttialueita ja välineitä voivat käyttää kaupungin muut hallintokunnat, valtion laitokset, seurakunnat, järjestöt, yritykset ja yksityiset henkilöt harrastusym. vapaa-ajan toimintaan tietyin rajoituksin. Tiloja luovutetaan vakiovuoroihin ja tilapäiseen tarpeeseen sekä yöpymiskäyttöön. Tapahtuman järjestäjä vastaa tilaisuuden turvallisuussuunnitelman laatimisesta ja tarvittavien ilmoitusten tekemisestä eri viranomaistahoille. 2. Toiminta-ajat Vakiovuoroja ovat kaikki toimintakautena säännöllisesti toistuvat, sekä kesäajaksi myönnetyt vuorot. Tiloja luovutetaan myös tilapäiseen tarpeeseen, kuten turnauksiin, otteluihin, kilpailuihin, leireihin, juhliin yms Toimintakausi ja kesän käyttöaika Pääsääntöisesti toimintakausi on ja kesän käyttöaika ja Tilan käyttöä voidaan rajoittaa perustellusta syystä esimerkiksi kesäksi, pyhien ajaksi tai kauden lopussa. Rajoitukset näkyvät WebTimmissä. Lumon toimintakausi on pääsääntöisesti Kesän käyttöaika on Aikuis- ja musiikkiopistolle sekä Vantaalaisille taiteen perusopetusta antaville tahoille myönnetään vakinaisia vuoroja myös muina aikoina niiden toimintakauden mukaisesti.

4 Vapaa-ajan käytön ehdot 4 (33) 2.2. Päivittäinen käyttöaika Päiväkodit: - pääsääntöisesti ma - pe klo , la su erikseen sovittaessa. Koulut/oppilaitokset ja Point: - liikuntatilat pääsääntöisesti ma - pe klo , la - su muut tilat pääsääntöisesti ma - pe klo , la su Lumo: - aukioloaika ja pääsääntöinen tilojen käyttöaika toimintakautena on ma - pe klo :00, la klo Su on erikseen sovittavissa. - kesäaikana lyhyemmät aukioloajat. Peseytymis- ja pukeutumistiloja voi käyttää 15 minuuttia ennen vuoron alkua ja 15 minuuttia vuoron päättymisen jälkeen. Aikuis- ja musiikkiopistolle sekä Vantaalaisille taiteen perusopetusta antaville tahoille voidaan myöntää vakinaisia käyttövuoroja myös muina aikoina, edellyttäen ettei se aiheuta haittaa yksikön perustoiminnalle. Mikäli käyttö aiheuttaa ylimääräisiä kuluja, käyttäjä maksaa korvaukset hinnaston mukaisesti. 3. Käyttövuorot ja niiden myöntämisjärjestys Tiloja ei luovuteta sellaiseen toimintaan, josta on haittaa yksikön omalle toiminnalle tai kiinteistössä asuvalle. Tilojen käyttövuorot vapaa-ajan toimintaan ratkaistaan sen jälkeen, kun sivistystoimen ylläpitämät yksiköt ovat määritelleet perustehtävästään aiheutuvat tilatarpeensa käytössä olevassa kiinteistössään. Käyttövuorot myönnetään seuraavassa järjestyksessä: 1. Sivistystoimen yksiköihin kiinteästi liittyvä toiminta - johtokuntien, vanhempainyhdistysten ja luokkatoimikuntien yms. kodin ja yksiköiden välisten yhteistyöelinten järjestämät tilaisuudet - opetuslautakunnan tai sen jaoston järjestämät tilaisuudet - sivistystoimen järjestämät tilaisuudet - oppilaiden ja opiskelijoiden (opettajien valvonnassa) järjestämät tilaisuudet - sivistystoimen yksiköiden väliset yhteiset kilpailut ja tapahtumat, kuten Vaikuttaja päivä.

5 Vapaa-ajan käytön ehdot 5 (33) 2. Kaupungin muu toiminta - aikuis- ja musiikkiopistolle, liikuntapalveluiden ryhmäliikunnalle, sekä vantaalaisille taiteen perusopetusta antaville tahoille myönnetään vuorot yksiköiden omien vuorovarausten jälkeen. Luokkatilojen vuorot myönnetään lukujärjestysten valmistumisen jälkeen. 3. Vantaalaisten yhdistysten ja yhteisöjen toiminta - Vantaalaisten yhdistysten ja yhteisöjen lapsille ja nuorille järjestämä toiminta on etusijalla, kun käyttövuoroja jaetaan. 4. Muiden kuin vantaalaisten yhdistysten ja yhteisöjen toiminta 4. Käyttövuorojen hakeminen ja hakuajat Käyttövuoroja haetaan WebTimmi ajanvarausjärjestelmän kautta (www.vantaa.fi/tilavaraukset). Käyttövuorojen hakeminen edellyttää rekisteröitymistä WebTimmin asiakkaaksi. Rekisteröitymisen voi tehdä yrityksen, yhdistyksen, yksityishenkilön, kerhon tai muun käyttäjän nimellä. Rekisteröitymiskäsittelyn jälkeen hakija saa tunnukset, joilla kirjaudutaan ajanvarausjärjestelmään. Lumon tiloja haetaan lomakkeella, jonka saa kaupungin Verkkoasiointi -sivuilta. Käyttövuorojen hakuaika alkaa helmikuun puolessa välissä ja päättyy helmikuun lopussa. Luokkien ja ryhmätilojen hakuaika on maaliskuu. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida. Vapaiksi jääneitä ja peruutettuja vuoroja voi hakea kun vuorojen jaosta on päätetty. Liikuntatilojen peruutusvuorojen hakuaika päättyy pääsääntöisesti 1.8. Peruutusvuorojen haun jälkeen liikuntatiloja voi hakea ympäri toimintakauden. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Vapaiksi jääneitä ja peruutettuja vuoroja voi hakea vuorojen myöntämisen jälkeen toimintakauden loppuun saakka. Kesävuoroja, tilapäis- ja vakiovuoroja seuraavaksi toimintakaudeksi koskeva hakuilmoitus julkaistaan helmikuussa kaupungin ilmoituslehdessä, ilmoitustauluilla tai viestikansiossa, sekä Internetissä. Lisäksi WebTimmiin rekisteröityneille asiakkaille lähetetään sähköpostiilmoitus hakuajan alkamisesta.

6 Vapaa-ajan käytön ehdot 6 (33) 5. Liikuntatilojen käyttövuorot 5.1. Liikuntatilojen hakeminen Tilojen varaustilanteita voi selailla WebTimmi -ajanvarausjärjestelmässä. Varaustilanne kannattaa tarkistaa esim. viikolta 47 ennen hakemuksen tekoa. Aikuis- ja musiikkiopistolle sekä Vantaalla taiteen perusopetusta antaville on myönnetty vakiovuorot ennen hakuajan alkamista. Hakijayhteisön vastuuhenkilö tekee liikuntatilahakemukset kootusti. Jokaiselle ryhmälle/joukkueelle haetaan vuoroa omalla hakemuksella. Vuoron pituus on lajista riippuen enintään kaksi tuntia. Hakemuksen lisätietoihin voi kirjoittaa vaihtoehtoisia paikkoja ja/tai aikoja. Koulujen kenttien käyttövuoroja haetaan liikuntapalveluiden kautta käyttövuorohakemuksella, joka saa kaupungin Verkkoasiointi sivuilta. Pointin ulkoalueiden, parkkipaikkojen ja piha-alueen käyttöluvat haetaan tilakeskukselta sähköpostitse: pasi.salo(at)vantaa.fi. Lumon tilojen käyttövuoroja haetaan käyttöhakemuksella, jonka saa kaupungin Verkkoasiointi -sivuilta. 6. Muiden kuin liikuntatilojen käyttövuorot Muita kuin liikuntatiloja haetaan WebTimmin kautta vähintään seitsemän (7) päivää ennen haluttua ajankohtaa. Käyttövuoron voi aloittaa vasta päätöksen teon jälkeen. Lumon tiloja haetaan lomakkeella (käyttöhakemus), jonka saa kaupungin Verkkoasiointi sivuilta. Lumosalia hakiessa täytetään aina myös tekniikan liite. Lumon aukioloaikojen ulkopuolinen käyttö neuvotellaan tapauskohtaisesti toiminnanjohtajan kanssa ennen päätöksen tekoa. Puh , Sähköposti: ulla.soimala(at)vantaa.fi. 7. Päätöksenteon perusteet Käyttövuorojen myöntämiseen vaikuttaa muilta yksiköiltä saadut lausunnot sekä hakijan aiempi toiminta tiloissa. Sivistysvirasto selvittää kultakin toimintakaudelta tilojen käyttöasteet myönnettyjen ja käytettyjen vuorojen perusteella, peruutukset ja muut asiaan vaikuttavat seikat kuten tilojen siisteydestä huolehtimisen ja mahdollisten maksujen suorittamisen.

7 Vapaa-ajan käytön ehdot 7 (33) 7.1. Ratkaisuvalta Päiväkotien tilat Päiväkodin johtaja päättää toimintayksikkönsä hallinnassa olevien tilojen ja irtaimen omaisuuden luovuttamisesta tilapäisesti ulkopuoliseen käyttöön. Ruotsinkielisen tulosalueen johtaja tai hänen määräämänsä päättää tulosalueen hallinnassa olevien päivähoidon tilojen ja irtaimen omaisuuden luovuttamisesta tilapäisesti ulkopuoliseen käyttöön Koulujen, oppilaitosten, Pointin ja Lumon tilat Sivistystoimen hallintopäällikkö päättää liikuntatilojen kesä- ja vakiovuorot. Vakiovuoroksi katsotaan kun käyttökertoja on yli kolme. Koulujen ja oppilaitosten rehtorit, koulunjohtajat tai heidän määräämänsä viranhaltijat myöntävät tilojen käyttölupien lisäksi liikuntatilojen tilapäiset käyttöluvat. Tilapäiseksi käytöksi katsotaan 1-3 käyttökertaa. Kirjaston tilojen käyttöluvat myöntävät aluekirjastonjohtajat alueen kirjastojen osalta, Pointin kirjaston toiminnanjohtaja Pointin talon ja Pointin kirjaston osalta sekä Lumon toiminnanjohtaja Lumon tilojen osalta Päätöksestä tiedottaminen Kevään hakuajan loputtua, kun vuorot on saatu jaettua, päätös liikuntatilan vuorosta lähetetään sähköpostitse hakijan yhdyshenkilölle. Elokuun peruutusvuorojen jaon jälkeen hyväksytyistä ja hylätyistä hakemuksista hakijalle lähetetään WebTimmistä automaattinen sähköpostiviesti. Hyväksytty vuoro näkyy WebTimmin varauskalenterissa ja lisäksi hakijalle lähetetään päätös postitse. Lumon hyväksytyistä ja hylätyistä hakemuksista lähetetään päätös hakijalle sähköpostilla ja/tai postitse. 8. Käyttövuoron hyväksyminen Kun hakija saa hyväksytyn päätöksen vuorostaan, tilan käyttö voi alkaa päätöksen mukaisesti. Lumon osalta hakijan tulee vahvistaa tai peruuttaa myönnetty kausivuoro vahvistus/ peruuttamislomakkeella.

8 Vapaa-ajan käytön ehdot 8 (33) 9. Käyttövuoron peruuttaminen 9.1. Peruuttajana käyttäjä Tilojen käyttäjä voi peruuttaa käyttövuoronsa Internetissä WebTimmin varauskalenterista 24h ennen vuoron alkua, jos tilaa ei tarvita. Tämän jälkeen peruminen on mahdotonta ja käyttövuoro laskutetaan myös tilojen korvausten suorittamisesta vapautetuilta. Koulujen kenttävuorojen peruutuksesta tulee ilmoittaa liikuntapalveluihin Lauri Vainiolle (lauri.vainio(at)vantaa.fi). Lumon käyttövuoron peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti 14 vuorokautta ennen käyttöpäivää vuoron myöntäjälle Peruuttajana käyttövuoron myöntäjä a) Käyttövuoron myöntäjä voi peruuttaa vuoron joko määräajaksi, tai kokonaan, mikäli - käyttäjä on toiminut annettujen ohjeiden vastaisesti - tilassa tapahtuva toiminta ei vastaa myönnettyä käyttötarkoitusta - käyttäjä on jättänyt maksamatta laskutettuja käyttömaksuja - käyttäjä on aiheuttanut haittaa kiinteistön varsinaiselle toiminnalle, sen omaisuudelle, tai kiinteistössä asuville - käyttäjä ei ole käyttänyt tai peruuttanut vuoroa kolmena peräkkäisenä kertana (vajaakäyttö luetaan käyttämättömäksi vuoroksi) b) Käyttövuoro peruutetaan myös silloin, kun käyttäjämäärä jää kolmena perättäisenä käyttövuorokertana alle seuraavien henkilömäärien: - auditorioiden sekä vähintään 450 m²:n suuruisten liikuntasalien osalta yhdeksän henkilöä - kuntosalien ja alle 450 m²:n liikuntasalien osalta kuusi henkilöä. Em. rajoitukset eivät koske tennistä, sulkapalloa, rytmistä voimistelua ja kilpatanssia Yksittäisen käyttövuoron peruuttaminen Käyttövuoron myöntäjä voi joutua peruuttamaan yksittäisen käyttövuoron yksikön oman toiminnan tai muun tarpeen vuoksi. Käyttövuoron peruutuksesta ilmoitetaan yhteyshenkilölle sähköpostitse tai puhelimitse. Vuoron peruuttaja merkitsee WebTimmin varauskalenteriin oman varausmerkintänsä. Vakiokäyttäjien on hyvä seurata WebTimmin varauskalenteria varaustilanteiden muutosten varalta.

9 Vapaa-ajan käytön ehdot 9 (33) Lumo ilmoittaa peruutuksista puhelimitse, kirjeitse tai Lumon ilmoitustaululla. Peruutus tulee tehdä 14 päivää aikaisemmin. 10. Vapaa-ajan toiminnan laskutus Laskutusperusteet Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytöstä peritään käyttövuoromaksuja voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Sivistystoimen apulaiskaupungin johtaja päättää tilojen vapaa-ajan käytön maksuista opetuslautakunnan päättämien perusteiden mukaan Yleistä tilojen käytön laskutuksesta Käyttövuorot laskutetaan kuukausittain neljännestunnin tarkkuudella. Lumon vakituiset käyttövuorot laskutetaan kolme kertaa vuodessa ja tilapäiskäytöstä laskutetaan kuukausittain. Jos käyttäjä aiheuttaa vahinkoa kiinteistölle, välineistölle tai muulle tilassa olevalle omaisuudelle, peritään vahingosta aiheutuneet kulut vahingon aiheuttaneelta Tilojen käyttömaksuista vapautetut Koululaisten aamu- ja iltapäiväkerhojen lisäksi tilojen korvausten suorittamisesta vapautetaan (maksuvapautetut) seuraavat vantaalaiset käyttäjät ja toiminnat: - koululaisyhtyeet - päiväkotien, oppilaiden tai opiskelijoiden hyväksi toimivien johtokuntien, vanhempainyhdistysten ja luokkatoimikuntien kokouskäyttö - lasten tai nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi järjestetty toiminta, johon on myönnetty kaupungin avustusta - kaupungin henkilöstön työhyvinvointiin liittyvä toiminta - Vantaalle rekisteröitynyt yhdistys, silloin kun tilan käyttäjistä 2/3 on alle 18 vuotiaita. Lisäksi vauvajumppa, perheliikunta ja aikuinen lapsi liikunta, jossa aikuinen toimii lapsen avustajana - taiteen perusopetusta antavien laitosten ja yhteisöjen toiminta - eläkejärjestöjen toiminta - rintamamies- ja sotaveteraanien toiminta - työttömien järjestöjen toiminta - Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys Vanvary ry:n toiminta - kaupungin henkilöstöä edustavien ammattijärjestöjen toiminta - ystävyysseurat, jotka toimivat aktiivisesti kaupungin virallisen ystävyyskaupunkitoiminnan tukena. Näitä ystävyysseuroja ovat tällä hetkellä Vantaan

10 Vapaa-ajan käytön ehdot 10 (33) Suomi-Puola yhdistys ry., Suomi-Unkari Seuran Vantaan osasto ry ja Vantaan Suomi- Israel yhdistys ry. Lisäksi korvausten suorittamisesta vapautetaan: - SPR/verenluovutustilaisuudet - Vantaan Kehitysvammaisten Tuki ry:n toiminta - Helsingin Yliopiston Avoin yliopiston toiminta Tikkurilan lukion opetustiloissa - Vantaan seurakuntayhtymän koulutilojen käyttö kouluajan ulkopuolella (KV ) - valtakunnalliset tilaisuudet voidaan vapauttaa tulosaluejohtajien harkinnan mukaan. Tilojen käytöstä peritään maksu edellä mainituilta käyttäjiltä, jos - tilan vapaa-ajan käytöstä aiheutuu lisäkustannuksia. Lisäkustannuksia ovat esim. työvuorojärjestelyistä aihetuvat ylimääräiset henkilöstökustannukset tai normaalia korkeammat energiakustannukset. - tilaisuus on kaupallinen tai tilojen vapaa-ajan käyttö voidaan katsoa kaupalliseksi tai siihen rinnastettavaksi toiminnaksi. Kaupalliseksi toiminnaksi ei kuitenkaan katsota liikuntajärjestöjen turnaus-, ottelu- tai muuta kilpaurheilutoimintaa, vaikka yhdistys perisi osanotto- tai pääsymaksuja, joilla katetaan toiminnasta aiheutuvien ohjaajien, materiaalien yms. kustannuksia Vuorot joita ei laskuteta - maksuvapautettujen vuorot - käyttöluvan myöntäjä on perunut vuoron - aikuisten vuoro, joka on peruttu 24 tuntia aiemmin WebTimmin kautta, Lumossa 14 vuorokautta aiemmin Laskutettavat vuorot - käyttövuorot laskutetaan muilta kuin maksuvapautetuilta - lasten vuoro, jota ei ole kuitattu vapaa-ajan käytön päiväkirjaan tai peruttu 24 tuntia aiemmin WebTimmin kautta, Lumossa 14 vuorokautta aiemmin. Vantaalla toimivilta yksityisiltä tiekunnilta peritään koulutilojen käytöstä samansuuruista vuokraa kuin Vantaalle rekisteröidyiltä yhdistyksiltä Muiden kustannusten laskuttaminen - lisäkulut, kuten kaupungille aiheutuvat ylimääräiset henkilöstömenot, siivouskulut, ym. kustannukset laskutetaan myös maksuvapautetuilta - vahingoista aiheutuneet kustannukset, kuten avaimen hukkaamisesta aiheutuvat lukkojen uudelleensarjoittaminen tai tilojen rikkoutuminen

11 Vapaa-ajan käytön ehdot 11 (33) - aiheutettu hälytys, hälytysaikojen muutoksesta aiheutuvat kustannukset 11. Vapaa-ajan tilojen ja välineiden käyttösäännöt Leikki- ja opetusvälineiden, sekä musiikki-instrumenttien käyttöön tulee saada lupa käyttövuoron myöntäjältä. Av-, atk-laitteita ja muita erikoisvälineitä ei saa käyttää ilman erillistä opastusta. Niiden käytöstä on sovittava aina etukäteen päätöksen tekijän kanssa. Musiikkiopistolla, aikuisopistolla ja Vantaalaisilla taiteen perusopetusta antavilla tahoilla on oikeus käyttää opettajienhuoneita, niiden saniteettitiloja ja puhelinta kohteen oman käytön sallimissa rajoissa sekä tarvitsemiaan opetusvälineitä ja laitteita käyttövuoron myöntäjän antamien ohjeiden mukaisesti Auditoriot Auditorioiden vakinaisten käyttövuorojen vähimmäiskäyttäjämäärä on satunnaisia poikkeuksia lukuun ottamatta yhdeksän henkilöä. Auditorion näyttämön käyttöoikeus sisältyy käyttölupaan. Jos käyttäjä haluaa pelkästään näyttämötilan käyttöönsä, haetaan sen käyttölupa erikseen. Auditorion kalusteiden ja välineiden käytöstä tulee sopia etukäteen käyttövuoron myöntäjän kanssa. Auditorion kalusteita ja välineitä ei saa käyttää ilman opastusta Liikuntatilat Liikuntatilojen käyttäjät voivat käyttää kiinteiden laitteiden lisäksi raskaita liikuntavälineitä kuten nojapuita, voimistelupenkkejä, rekkitankoja, puomeja, hyppyarkkuja, pukkeja, hevosia, ponnistuslautoja, voimistelumattoja, korkeushyppytelineitä, lentopalloverkkoa ja sählymaaleja. Liikuntatilojen käyttäjät eivät saa käyttää kohteiden omia kevyitä liikuntavälineitä (esim. sählymailat, pallot). Päiväkotitilojen patjoja/voimistelumattoja ei luovuteta ulkopuoliseen käyttöön. Lumon liikuntahallin katsomon käytöstä tulee sopia erikseen Lumon toiminnanjohtajan kanssa Puhelimen käyttö Kiinteistön puhelimet ovat käytettävissä kriisi- ja erityistilanteissa.

12 Vapaa-ajan käytön ehdot 12 (33) Langaton verkko Osassa sivistystoimen tiloja on käytettävissä langaton verkko (WLAN): Langaton verkko vierailijoille. 12. Päihteiden käyttö sivistystoimen tiloissa Tupakoiminen ja huumausaineiden käyttö on kielletty kaikissa sivistystoimen hallinnoimissa tiloissa ja niiden piha-alueilla. Alkoholin myyminen on kielletty sivistystoimen hallinnoimissa tiloissa. Mahdollisista poikkeuksista päättää sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja. Alkoholin käyttö on kielletty sivistystoimen hallinnoimissa koulu-, oppilaitos- ja päiväkotitiloissa niiden työaikana. Muina aikoina luvan voi poikkeuksellisesti (esim. perhejuhlat, syntymäpäivät) myöntää tilojen käytöstä päättävä. Tilojen käyttöoikeuden saaja huolehtii tarvittavista viranomaisilmoituksista. Alkoholin käyttö myös muissa sivistystoimen hallinnoimissa tiloissa on pääsääntöisesti kielletty. 13. Käyttäjän tehtävät Käyttäjä nimeää viimeistään toimintakauden alussa jokaiseen toimintaryhmään 18 vuotta täyttäneen vastuuhenkilön ja tälle 18 vuotta täyttäneen varahenkilön. Käyttäjän tulee ilmoittaa jos - yhdyshenkilö, taloudenhoitaja, tai postitus-/laskutusosoite muuttuu - vuoron käyttäjäryhmä muuttuu - käytössä on vain osa myönnetystä ajasta (esim. myönnetty aika 1,5h - tarve vain 1h) Mikäli yllä mainitut tiedot muuttuvat toimintakauden aikana, on siitä ilmoitettava seuraavasti: - päiväkodin/koulun/oppilaitoksen/pointin osalta sähköpostiosoitteeseen: helena.savin(at)vantaa.fi - Lumon osalta sähköpostiosoitteeseen: lumo(at)vantaa.fi Tilojen valvonta Tiloissa, joissa ei ole vapaa-ajan käytön valvojaa, käyttövuoron saanut järjestää itse valvonnan.

13 Vapaa-ajan käytön ehdot 13 (33) - käyttäjä ja tilan luovuttaja tekee kirjallisen sopimuksen avainten luovuttamisesta Avaintenluovutussopimus - käyttäjien nimeämien vastuuhenkilöiden on tunnettava toimintaohjeessa mainitut käyttäjäryhmän vastuuhenkilön tehtävät (ks. kohta 15.2) - kiinteistössä käyttäjät on opastettava ilmastoinnin, palohälytyksen yms. ohjausjärjestelyihin sekä puhelimen sijaintiin hätätapauksia varten Käyttäjäryhmän vastuuhenkilön tehtävät 14. Muuta Käyttäjäryhmän vastuuhenkilö huolehtii seuraavista tehtävistä: 1. Tilaa käytetään ainoastaan myönnettyyn tarkoitukseen. 2. Toiminnassa noudatetaan opetuslautakunnan, päiväkodin johtajan/koulun johtajan/rehtorin, vapaa-ajan toiminnan valvojan, tai muun henkilökunnan antamia ohjeita. 3. On paikalla 15 minuuttia ennen käyttövuoron alkua, sekä koko käyttövuoron ajan. 4. Vastaa, että järjestys säilyy, ovet pidetään koko käyttövuoron ajan suljettuina, eikä ulkopuolisia päästetä sisään. 5. Vain sitä tilaa, kalustoa ja niitä välineitä käytetään, joihin on lupa. 6. Tilojen käyttäjät eivät tupakoi, eivät ole päihtyneinä, eivätkä tuo tilaan päihteitä, ellei poikkeuslupaa kohdan 14 mukaan ole myönnetty. 7. Käyttöluvassa myönnettyjä käyttöaikoja noudatetaan, eikä ketään jää tilaan myönnetyn käyttöajan jälkeen. 8. Käytössä olleet kalusteet ovat siinä järjestyksessä, jossa ne käytön alkaessa ovat olleet ja välineet palautetaan käyttövuoron päätyttyä niille varattuihin säilytyspaikkoihin, ellei seuraavan ryhmän vastuuhenkilön ja valvojan kanssa ole toisin sovittu. 9. Erikoistiloissa (teknisen työn ja tekstiilityön luokat, ruokasalit, auditoriot yms.) käyttäjät puhdistavat itse työtasonsa. 10. Tilat ovat käytön jälkeen siistit. 11. Merkitsee käyttövuoron päätyttyä kuittauksen vapaa-ajan toiminnan päiväkirjaan, jos tilassa ei ole iltavalvojaa paikalla, ja tarkistaa samalla, että päiväkirjamerkinnät vastaavat käyttöä. Mikäli päiväkirjoja ei ole ollut saatavilla, vastuuhenkilön tulee ilmoittaa asiasta ao. tilan vapaa-ajan käytöstä vastaavalle mahdollisimman pian, jottei vuorosta laskuteta. 12. Viimeinen käyttäjä sammuttaa valot ja tarkistaa tilojen kunnon ja lukituksen. 13. Ilmoittaa välittömästi päiväkotitilan/koulun edustajalle ja yhteisölleen, mikäli kaupungin omaisuutta on vahingoitettu tai jotain muuta vahinkoa on aiheutunut. 14. Huolehtii käyttövuoron peruuttamisesta (päiväkodin/koulun/oppilaitoksen/ Pointin vuoron peruutus WebTimmin kautta)

14 Vapaa-ajan käytön ehdot 14 (33) Jokaisessa kohteessa on infokansio. Kansiossa on mm. yhteystietoja, toimintaohjeita, ja mahdollisuus tilan luovuttajan ja käyttäjän väliseen viestintään. Käyttäjät ovat itse vastuussa henkilökohtaisista tavaroistaan, kaupunki ei korvaa esim. varastettuja tavaroita. Lisätietoja Päiväkotitilojen vapaa-ajan käyttö: päiväkotien johtajat. Koulujen, oppilaitosten ja Pointin vapaa-ajan käyttö: Lumon vapaa-ajan käyttö: Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan tilapäiskäytön toimintaohjeet ja maksujen perusteet alkaen koskee päiväkoteja, kouluja, oppilaitoksia sekä Pointin ja Lumon monitoimitaloja

15 Vapaa-ajan käytön ehdot 15 (33) Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ SIVISTYSTOIMEN HALLINNASSA OLEVIEN TILOJEN VAPAA-AJAN KÄYTÖN TOIMINTAOHJEESTA TOIMINTA-AJAT KÄYTTÖVUOROT JA NIIDEN MYÖNTÄMISJÄRJESTYS (KOSKEE SEKÄ VAKIO- ETTÄ TILAPÄISVUOROJA) VUOROJEN HAKUAJAT VUOROJEN HAKEMINEN YÖPYMINEN PÄÄTÖKSENTEON PERUSTEET KÄYTTÖVUORON HYVÄKSYMINEN KÄYTTÖVUORON PERUUTTAMINEN VAPAA-AJAN TOIMINNAN LASKUTUS VAPAA-AJAN TILOJEN JA VÄLINEIDEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT PÄIHTEIDEN KÄYTTÖ SIVISTYSTOIMEN TILOISSA KÄYTTÄJÄN TEHTÄVÄT MUUTA... 25

16 Vapaa-ajan käytön ehdot 16 (33) 1. Yleistä sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön toimintaohjeesta 2. Toiminta-ajat Tätä ohjetta noudatetaan silloin, kun sivistystoimen hallinnassa olevia tiloja, kalustoa ja/tai tonttialueita luovutetaan muuhun tarkoitukseen kuin toimialan perustehtävään. Tätä kutsutaan vapaa-ajan toiminnaksi. Ohje koskee päiväkotien, koulujen, oppilaitosten, Pakkalan oppimis- ja informaatiotalo Pointin (jatkossa käytetään nimitystä Point) ja monitoimikeskus Lumon (jatkossa käytetään nimitystä Lumo) tiloista luovutettavia tilapäiskäyttövuoroja. Tämän toimintaohjeen sisällöstä päättää opetuslautakunta ja täytäntöönpanosta huolehtii sivistysvirasto. Sivistystoimen tiloja, tonttialueita ja välineitä voivat käyttää kaupungin muut hallintokunnat, valtion laitokset, seurakunnat, järjestöt, yritykset ja yksityiset henkilöt harrastusym. vapaa-ajan toimintaan tietyin rajoituksin. Tiloja luovutetaan vakiovuoroihin ja tilapäiseen tarpeeseen sekä yöpymiskäyttöön. Tilojen vakiovuorokäyttöä varten on erillinen ohje. Tapahtuman järjestäjä vastaa tilaisuuden turvallisuussuunnitelman laatimisesta ja tarvittavien ilmoitusten tekemisestä eri viranomaistahoille. Tiloja luovutetaan tilapäiseen tarpeeseen kuten turnauksiin, otteluihin, kilpailuihin, leireihin, juhliin yms. Vakiovuoroja ovat kaikki toimintakautena säännöllisesti toistuvat, sekä kesäajaksi myönnetyt vuorot. Vakiovuoroksi katsotaan kun käyttökertoja on yli kolme. Vuoroja voidaan myöntää tilapäiskäyttöön milloin tahansa kalenterivuoden aikana tietyin rajoituksin. Mikäli tilapäiskäyttö aiheuttaa kustannuksia, esimerkiksi henkilöstön palkkaamista, laskutetaan käyttäjää kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaisesti (Huom! koskee myös käyttökorvauksista vapautettuja) Päivittäinen käyttöaika Päiväkodit: - pääsääntöisesti ma - pe klo , la su erikseen sovittaessa. Koulut/oppilaitokset ja Point: - liikuntatilat pääsääntöisesti ma - pe klo , la - su muut tilat pääsääntöisesti ma - pe klo , la su

17 Vapaa-ajan käytön ehdot 17 (33) - yöpymiskäyttö on klo Muut yöpymiseen liittyvät käyttötarpeet (esim. varusteiden säilytykseen tarvittava aika ennen ja jälkeen yöpymiskäytön) haetaan erikseen. Lumo: - aukioloaika ja pääsääntöinen tilojen käyttöaika toimintakautena on ma - pe klo :00, la klo Su on erikseen sovittavissa. - kesäaikana lyhyemmät aukioloajat. Peseytymis- ja pukeutumistiloja voi käyttää 15 minuuttia ennen vuoron alkua ja 15 minuuttia vuoron päättymisen jälkeen. Aikuis- ja musiikkiopistolle sekä Vantaalaisille taiteen perusopetusta antaville tahoille voidaan myöntää käyttölupia myös muina aikoina, edellyttäen ettei se aiheuta haittaa yksikön perustoiminnalle. Mikäli käyttö aiheuttaa ylimääräisiä kuluja, käyttäjä maksaa korvaukset hinnaston mukaisesti. 3. Käyttövuorot ja niiden myöntämisjärjestys (koskee sekä vakio- että tilapäisvuoroja) Tiloja ei luovuteta sellaiseen toimintaan, josta on haittaa yksikön omalle toiminnalle tai kiinteistössä asuvalle. Tilojen käyttövuorot vapaa-ajan toimintaan ratkaistaan sen jälkeen, kun sivistystoimen ylläpitämät yksiköt ovat määritelleet perustehtävästään aiheutuvat tilatarpeensa käytössä olevassa kiinteistössään. Käyttövuorot myönnetään seuraavassa järjestyksessä: 1. Sivistystoimen yksiköihin kiinteästi liittyvä toiminta - johtokuntien, vanhempainyhdistysten ja luokkatoimikuntien yms. kodin ja yksiköiden välisten yhteistyöelinten järjestämät tilaisuudet - opetuslautakunnan tai sen jaoston järjestämät tilaisuudet - sivistystoimen järjestämät tilaisuudet - oppilaiden ja opiskelijoiden (opettajien valvonnassa) järjestämät tilaisuudet - sivistystoimen yksiköiden väliset yhteiset kilpailut ja tapahtumat, kuten Vaikuttaja päivä. 2. Kaupungin muu toiminta sekä taiteen perusopetus - aikuis- ja musiikkiopistolle, liikuntapalveluiden ryhmäliikunnalle sekä vantaalaisille taiteen perusopetusta antaville tahoille myönnetään vuorot yksiköiden omien vuorovarausten jälkeen. Luokkatilojen vuorot myönnetään lukujärjestysten valmistumisen jälkeen.

18 Vapaa-ajan käytön ehdot 18 (33) 3. Vantaalaisten yhdistysten ja yhteisöjen toiminta - Vantaalaisten yhdistysten ja yhteisöjen lapsille ja nuorille järjestämä toiminta on etusijalla, kun käyttövuoroja jaetaan. 4. Muiden kuin vantaalaisten yhdistysten ja yhteisöjen toiminta 4. Vuorojen hakuajat Ilmoitus tilojen hakemisesta julkaistaan helmikuussa kaupungin ilmoituslehdessä, ilmoitustauluilla tai viestikansiossa, sekä Internetissä. Lisäksi WebTimmiin rekisteröityneille asiakkaille lähetetään sähköposti-ilmoitus hakuajan alkamisesta. 5. Vuorojen hakeminen Käyttövuoroja haetaan WebTimmi ajanvarausjärjestelmän kautta: Käyttövuorojen hakeminen edellyttää rekisteröitymistä WebTimmin asiakkaaksi. Rekisteröitymisen voi tehdä yrityksen, yhdistyksen, yksityishenkilön, kerhon tai muun käyttäjän nimellä. Rekisteröitymiskäsittelyn jälkeen hakija saa tunnukset, joilla kirjaudutaan ajanvarausjärjestelmään. Hakemus liikuntatilojen tilapäistä käyttöä varten tehdään WebTimmin kautta vähintään seitsemän (7) päivää ennen haluttua ajankohtaa. Hakemuksen alustavasta hyväksymisestä tai hylkäämisestä lähetetään hakijalle automaattinen vastaus sähköpostitse. Päätös lähetetään hakijalle päätöksen teon jälkeen. Mikäli tilojen käyttöä halutaan sellaisena aikana, jolle on jo myönnetty vakiovuoro, tulee hakijan sopia vakiovuoron haltijan kanssa vuoron luovuttamisesta. Hakemuksen pääsee tekemään WebTimmissä vasta kun vakiovuoron haltija on perunut vuoronsa järjestelmässä. Koulujen kenttien käyttövuoroja haetaan liikuntapalveluiden kautta käyttövuorohakemuksella, joka saa kaupungin Verkkoasiointi sivuilta. Koulujen muita piha-alueita haetaan WebTimmin kautta. Pointin ulkoalueiden, parkkipaikkojen ja piha-alueen käyttöluvat haetaan tilakeskukselta sähköpostitse: pasi.salo(at)vantaa.fi. Lumon tiloja haetaan tilapäiskäyttölomakkeella, jonka saa kaupungin Verkkoasiointi - sivuilta. Lumosalia (auditorio) haettaessa täytetään aina myös tekniikan liite. Lumon aukioloaikojen ulkopuolinen käyttö neuvotellaan tapauskohtaisesti toiminnanjohtajan kanssa ennen päätöksen tekoa. Puh , Sähköposti: ulla.soimala(at)vantaa.fi.

19 Vapaa-ajan käytön ehdot 19 (33) 6. Yöpyminen Tiedossa olevat tilapäiskäyttövuorot seuraavaksi toimintakaudeksi on hyvä hakea jo helmikuun hakuaikana, viimeistään kuitenkin toukokuussa ennen vakiovuorojen myöntämistä. Liikuntasaleissa ja luokissa on mahdollista yöpyä. Kaikki rakennukset tai tilat, kuten päiväkodit, eivät sovellu yöpymiseen. Yöpymiskäyttöön liittyvistä yksityiskohdista tulee sopia yksikön rehtorin/johtajan kanssa ennen hakemuksen jättämistä. Yöpymiskäyttöä haetaan WebTimmi ajanvarausjärjestelmän kautta kellonajalle 00:00 08:00. Yöpymiskäytön ulkopuolelle jäävät ajat (esim. klo 14:00 24:00 ja 08:00 16:00) haetaan tavallisina varauksina. Yöpymiskäytössä tulee noudattaa pelastuslaitoksen antamaa toimintaohjetta: Ilmoitus tilapäisestä majoittumisesta. Yöpymiskäyttöä hakevan tulee nimetä päätöksen tekijän edellyttämä määrä valvojia, joiden tulee myös olla paikalla itse. Hakija ilmoittaa yöpymiskäytöstä itse Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle. Yöpymistiloja haetaan vähintään kuukautta ennen haluttua ajankohtaa. Suurempien tapahtumien yöpymistarpeissa on varauduttava pidempään käsittelyaikaan. 7. Päätöksenteon perusteet Käyttövuorojen myöntämiseen vaikuttaa muilta yksiköiltä saadut lausunnot sekä hakijan aiempi toiminta tiloissa. Sivistysvirasto selvittää peruutukset ja muut asiaan vaikuttavat seikat kuten tilojen siisteydestä huolehtimisen ja mahdollisten maksujen suorittamisen. 7.1 Ratkaisuvalta Päiväkotien tilat Päiväkodin johtaja päättää toimintayksikkönsä hallinnassa olevien tilojen ja irtaimen omaisuuden luovuttamisesta ulkopuoliseen käyttöön. Ruotsinkielisen tulosalueen johtaja tai hänen määräämänsä päättää tulosalueen hallinnassa olevien päivähoidon tilojen ja irtaimen omaisuuden luovuttamisesta ulkopuoliseen käyttöön Koulujen, oppilaitosten, Pointin ja Lumon tilat Koulujen ja oppilaitosten rehtorit, koulunjohtajat tai heidän määräämänsä viranhaltijat myöntävät tilapäiset käyttöluvat kaikkiin tiloihinsa. Tilapäiseksi käytöksi katsotaan 1-3 käyttökertaa.

20 Vapaa-ajan käytön ehdot 20 (33) Kirjaston tilojen käyttöluvat myöntävät aluekirjastonjohtajat alueen kirjastojen osalta, Pointin kirjaston toiminnanjohtaja Pointin talon ja Pointin kirjaston osalta sekä Lumon toiminnanjohtaja Lumon tilojen osalta. 7.2 Päätöksestä tiedottaminen Hyväksytyistä ja hylätyistä hakemuksista hakijalle lähetetään WebTimmistä automaattinen sähköpostiviesti. Hyväksytty vuoro näkyy WebTimmin varauskalenterissa ja lisäksi hakijalle lähetetään päätös postitse. Lumon hyväksytyistä ja hylätyistä hakemuksista lähetetään päätös hakijalle sähköpostilla ja/tai postitse. 8. Käyttövuoron hyväksyminen Kun hakija saa hyväksytyn päätöksen vuorostaan, tilan käyttö voi alkaa päätöksen mukaisesti. 9. Käyttövuoron peruuttaminen 9.1 Peruuttajana käyttäjä Tilojen käyttäjä voi peruuttaa käyttövuoronsa WebTimmin varauskalenterista 24h ennen vuoron alkua, jos tilaa ei tarvita. Tämän jälkeen peruminen ei onnistu ja käyttövuoro laskutetaan myös tilojen korvausten suorittamisesta vapautetuilta. Koulujen kenttävuorojen peruutuksesta tulee ilmoittaa liikuntapalveluihin Lauri Vainiolle (lauri.vainio(at)vantaa.fi). Lumon käyttövuoron peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti 14 vuorokautta ennen käyttöpäivää vuoron myöntäjälle. 9.2 Peruuttajana käyttövuoron myöntäjä Käyttövuoron myöntäjä voi joutua peruuttamaan yksittäisen käyttövuoron yksikön oman toiminnan tai muun tarpeen vuoksi. Käyttövuoron peruutuksesta ilmoitetaan yhteyshenkilölle sähköpostitse tai puhelimitse. Vuoron peruuttaja merkitsee WebTimmin varauskalenteriin oman varausmerkintänsä. Lumo ilmoittaa peruutuksista puhelimitse, kirjeitse tai Lumon ilmoitustaululla. Peruutus tulee tehdä 14 päivää aikaisemmin.

Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto 1.9.2013 alkaen, LUMOn 12.8.2013 alkaen

Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto 1.9.2013 alkaen, LUMOn 12.8.2013 alkaen Vantaan kaupunki Sivistystoimi Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön hinnasto 1.9.2013 alkaen, LUMOn 12.8.2013 alkaen Perusmaksu ja huojennettu maksuluokka 1.6.2014 alkaen 2 Sivistystoimen

Lisätiedot

Sivistystoimen tilojen käytön toimintaohje

Sivistystoimen tilojen käytön toimintaohje 1/17 Toimintaohje 1.6.2015 Sivistystoimen tilojen käytön toimintaohje Päiväkotien, koulujen, oppilaitosten, Pointin ja LUMOn vapaa-ajan käyttö sekä liikuntapalveluiden hallinnoimien tilojen käyttö JOHDANTO...

Lisätiedot

Sivistystoimen tilojen vapaa-ajan käytön toimintaohje

Sivistystoimen tilojen vapaa-ajan käytön toimintaohje Toimintaohje 1/11 7.5.2014 Sivistystoimen tilojen vapaa-ajan käytön toimintaohje koulut ja oppilaitokset, päiväkodit, LUMO, Point 2(13) SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO... 3 TOIMINTAKAUSI JA KESÄKAUSI... 4 TILOJEN

Lisätiedot

Sivistystoimen tilojen vapaa-ajan käytön toimintaohje

Sivistystoimen tilojen vapaa-ajan käytön toimintaohje TOIMINTAOHJE 1/18 7.5.2014 Sivistystoimen tilojen vapaa-ajan käytön toimintaohje koulut ja oppilaitokset, päiväkodit, LUMO, Point 2 SISÄLLYSLUETTELO Sisällys JOHDANTO... 3 TOIMINTAKAUSI JA KESÄKAUSI...

Lisätiedot

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT 26.3.2015 ALKAEN

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT 26.3.2015 ALKAEN KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT 26.3.2015 ALKAEN 1 Sisällys 1. KÄYTTÖVUOROJEN HAKU... 3 1.2 YLEISTÄ... 3 2. KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA -KÄYTÄNTEET... 3 2.1 VAKIOVUOROT...

Lisätiedot

Ohjeet ja säännöt 11.8.2014. Oikeudet muutoksiin pidätetään

Ohjeet ja säännöt 11.8.2014. Oikeudet muutoksiin pidätetään Ohjeet ja säännöt 11.8.2014 Oikeudet muutoksiin pidätetään Sisällysluettelo Vapaa-ajantoimiston ohjeet... 1 Hakuajat säännöllisiin salivuoroihin ovat seuraavat:...2 Käyttöä koskevat ohjeet ja säännöt...

Lisätiedot

Tilavaraukset. Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 27.4.2016

Tilavaraukset. Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 27.4.2016 Tilavaraukset Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 27.4.2016 Tiloja, alueita ja paikkoja vapaa-ajan käyttöön Vapaasti käytettäviä tiloja - Maksutta esim. lähiliikuntapaikat ja monitoimikentät (jalkapallo,

Lisätiedot

Nokian koulun liikuntatila KOULUJEN LIIKUNTATILOJEN ILTA- JA VIIKONLOPPUKÄYTTÖ

Nokian koulun liikuntatila KOULUJEN LIIKUNTATILOJEN ILTA- JA VIIKONLOPPUKÄYTTÖ Nokian koulun liikuntatila KOULUJEN LIIKUNTATILOJEN ILTA- JA VIIKONLOPPUKÄYTTÖ 2014 2015 Hakeminen Vakituiset (säännölliset) harjoitus- ja kilpailuvuorot haetaan liikuntatoimesta. Vakituisten käyttövuorojen

Lisätiedot

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT alkaen 1.2.2016 1 Sisällys 1. KÄYTTÖVUOROJEN HAKU... 3 1.1 YLEISTÄ... 3 2. KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÄNTEET... 3 2.1 VAKIOVUOROT...

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA SÄÄNNÖT

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA SÄÄNNÖT YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA SÄÄNNÖT (Päivitys 5/2015) YLEISTÄ Ylöjärven liikuntapalvelujen hallinnassa olevia sisäliikuntatiloja ovat koulujen liikuntasalit

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 20.6.2012 48 (Voimaantulo 1.8.2012 alkaen) KUNNAN OMISTAMIEN TILOJEN VUOKRAUS / OHJEET JA TAKSA

Tekninen lautakunta 20.6.2012 48 (Voimaantulo 1.8.2012 alkaen) KUNNAN OMISTAMIEN TILOJEN VUOKRAUS / OHJEET JA TAKSA Tekninen lautakunta 20.6.2012 48 (Voimaantulo 1.8.2012 alkaen) KUNNAN OMISTAMIEN TILOJEN VUOKRAUS / OHJEET JA TAKSA Kunnan omistamien ja hallitsemien eri tilojen vuokrauskäytäntö ja vuokratasot määritellään

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN Sisäliikuntapaikkojen vuokrat Kuntosalien käyttömaksut Ohjaus- ja muut palvelut - 1 - YLÖJÄRVEN SISÄLIIKUNTAPAIKKOJEN VUOKRAUS Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut

Lisätiedot

LIIKUNTAHINNASTO 2014

LIIKUNTAHINNASTO 2014 LIIKUNTAHINNASTO 2014 Liikuntapaikkojen hinnat 1.1.2014 alkaen Tarkennettu hinnasto 9.4.2014 Yleiset ehdot 1. Urheiluseurojen hinnat Urheiluseurojen hinnat koskevat nokialaisia rekisteröityneitä urheilu-

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA. YLEISOHJEET kunnan tilojen vuokraajille. Voimassa 1.9.2013 alkaen

KANGASALAN KUNTA. YLEISOHJEET kunnan tilojen vuokraajille. Voimassa 1.9.2013 alkaen KANGASALAN KUNTA YLEISOHJEET kunnan tilojen vuokraajille Voimassa 1.9.2013 alkaen YLEISOHJEET Sivu 2 / 6 YLEISTÄ Tilojen käyttö Tilojen käytöllä tarkoitetaan muuta kuin tilan pääkäyttäjän omaa toimintaa.

Lisätiedot

KARKKILAN LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN HINNASTO

KARKKILAN LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN HINNASTO KARKKILAN LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN HINNASTO 1.1.2016 KARKKILAN VAPAA-AIKALAUTAKUNTA HINTOJEN MÄÄRÄYTYMINEN Karkkilalaiset liikunta- ja nuorisoyhdistykset - hinnat koskevat rekisteröityneitä Karkkilalaisia

Lisätiedot

Kunnanhallitus 7.9.2015 152 (Voimaantulo 1.10.2015)

Kunnanhallitus 7.9.2015 152 (Voimaantulo 1.10.2015) Kunnanhallitus 7.9.2015 152 (Voimaantulo 1.10.2015) KUNNAN OMISTAMIEN TILOJEN VUOKRAUS / OHJEET JA TAKSA Kunnan omistamien ja hallitsemien eri tilojen vuokrauskäytäntö ja vuokratasot määritellään tällä

Lisätiedot

käyttövuorot (1.9.2011 alkaen)

käyttövuorot (1.9.2011 alkaen) Z J t U L T T U U R I JA V A P A A- A IK A nuorisolautakunta Nuorisotilojen käyttövuorot (1.9.2011 alkaen) 1. KÄYTTÖVUOROJEN HINNAT 2. KÄYTTÖVUOROJEN HAKU- JA JAKOPERUSTEET 3. KÄYTTÖVUOROJEN EHDOT JA OHJEET

Lisätiedot

ORIMATTILAN LIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERIAATTEET JA MENETTELYTAPAOHJEET

ORIMATTILAN LIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERIAATTEET JA MENETTELYTAPAOHJEET ORIMATTILAN LIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERIAATTEET JA MENETTELYTAPAOHJEET Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 16.12.2014 157 Liikuntatilojen käyttövuorojen jakoperiaatteet ja toimintaohjeet Orimattilan

Lisätiedot

Siuntion kunta Sjundeå kommun 1

Siuntion kunta Sjundeå kommun 1 Siuntion kunta Sjundeå kommun 1 SIVLTK 362/2010 SIVLTK 24.4.2013 23 Siuntion kunnan sivistystoimen hallinnoimien tilojen KÄYTTÖMAKSUT 1.5.2013 alkaen Siuntion kunta Sjundeå kommun 2 1. Sivistystoimen tiloja

Lisätiedot

Kangasalan Kunta / Vapaa-aikapalvelut

Kangasalan Kunta / Vapaa-aikapalvelut Kangasalan Kunta / Vapaa-aikapalvelut 15.12.2011 (päivitetty versio) YLEISOHJEET KOULUJEN LIIKUNTASALIEN KÄYTÖLLE Yleiset ohjeet Hakeminen Koulutilojen ulkopuolisella käytöllä tarkoitetaan yleensä arki-iltana

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2015 alkaen

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2015 alkaen LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2015 alkaen Sisäliikuntapaikkojen vuokrausohje sekä vuokrat: - Kurun urheilutalo - Koulujen liikuntasalit - Urheilutalo ja uimahalli Urheilutalon muut maksut ja tilavuokrat:

Lisätiedot

Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 %

Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % Liikuntapalveluiden hinnasto Kentät Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Aikuiset 17,00 27,00 A-juniorit ja nuoremmat 9,00 12,00 Kaupunginosaseurat ja kylätoimikunnat

Lisätiedot

Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut 1.8.2015

Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut 1.8.2015 Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut 1.8.2015 Loviisan kaupunki Vapaa-aikatoimi Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut Tämä hinnasto astuu voimaan 1.8.2015 Kaikkia Loviisan kaupungin

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNNAN SISÄLIIKUNTATILOJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÖN LINJAUKSET

LEMPÄÄLÄN KUNNAN SISÄLIIKUNTATILOJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÖN LINJAUKSET Vapaa-aikalautakunta 5.2.2015 LEMPÄÄLÄN KUNNAN SISÄLIIKUNTATILOJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÖN LINJAUKSET YLEISTÄ Lempäälän kunnan liikuntapalvelujen hallinnassa olevia sisäliikuntatiloja ovat Hakkarin, Kuljun,

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Hakemuksen teko:... 5 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee hakemaan seuraavasti:

Lisätiedot

JANAKKALAN SISÄLIIKUNTATILOJEN VUOROJAKOPERUSTEET. Salivuoroihin oikeutetut

JANAKKALAN SISÄLIIKUNTATILOJEN VUOROJAKOPERUSTEET. Salivuoroihin oikeutetut hyväksytty ella 23.2.2016 12 JANAKKALAN SISÄLIIKUNTATILOJEN VUOROJAKOPERUSTEET Salivuoroihin oikeutetut Janakkalan sisäliikuntatilojen vuoroihin oikeutettuja ovat rekisteröidyt urheiluseurat / liikuntajärjestöt,

Lisätiedot

aikuiset 2,00 alle 18 v. ja opiskelijat 1,00 alle 4 v. ilmaiseksi ei kausikortteja, hinnat sisältävät alv:n (10 %)

aikuiset 2,00 alle 18 v. ja opiskelijat 1,00 alle 4 v. ilmaiseksi ei kausikortteja, hinnat sisältävät alv:n (10 %) Kansalaistoiminnan ltk 8.6.2010, liite 24/2010 Kansalaistoiminnan lautakunta 18.1.2011 9 Kansalaistoiminnan lautakunta 3.6.2014 36 Kansalaistoiminnan lautakunta 4.11.2014 77 1 HYVINVOINNIN EDISTÄMISPALVELUT

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN NUORISOTILOJEN VAKIOKÄYTTÖVUOROHAKEMUS AJALLE 02.09.2013 31.05.2015

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN NUORISOTILOJEN VAKIOKÄYTTÖVUOROHAKEMUS AJALLE 02.09.2013 31.05.2015 JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI VAKIOVUOROLOMAKE 2013-2015 Nuorisotyö PL 41 04401 JÄRVENPÄÄ JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN NUORISOTILOJEN VAKIOKÄYTTÖVUOROHAKEMUS AJALLE 02.09.2013 31.05.2015 1. TIEDOT HAKIJASTA uusi hakija

Lisätiedot

Y L E I S O H J E E T Tilavaraukset Järjestökeskus Onnensilta Sahanmäen palvelukeskus

Y L E I S O H J E E T Tilavaraukset Järjestökeskus Onnensilta Sahanmäen palvelukeskus Y L E I S O H J E E T Tilavaraukset Järjestökeskus Onnensilta Sahanmäen palvelukeskus Järjestökeskus Onnensilta, Siltakatu 6 Hyvinkää SISÄLLYS sivu YLEISET OHJEET... 3 HAKEMINEN, VUOKRAAMINEN JA PERUUTTAMINEN...

Lisätiedot

JANAKKALAN SISÄLIIKUNTATILOJEN VUOROJAKOPERUSTEET. Hakumenettely

JANAKKALAN SISÄLIIKUNTATILOJEN VUOROJAKOPERUSTEET. Hakumenettely Pöytäkirjan liite 2 / ella 10.12.2014 45 JANAKKALAN SISÄLIIKUNTATILOJEN VUOROJAKOPERUSTEET Hakumenettely Vakituiset harjoitusvuorot, vuorot otteluita, kilpailuja ja muita tapahtumia varten haetaan kaikki

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA TILAVUOKRAT. Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana

KANGASALAN KUNTA TILAVUOKRAT. Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana KANGASALAN KUNTA TILAVUOKRAT Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana HINNASTON OHJEET HINNASTON OHJEET JA MAKSUET RYHMÄ LUOKITUS Paikalliset kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoyhdistykset

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA. TILAVUOKRAT Liikunta. Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana

KANGASALAN KUNTA. TILAVUOKRAT Liikunta. Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana KANGASALAN KUNTA TILAVUOKRAT Liikunta Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana HINNASTON OHJEET HINNASTON OHJEET JA MAKSUET RYHMÄ LUOKITUS Paikalliset kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoyhdistykset

Lisätiedot

Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 %

Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 % Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 % Ulkoliikuntapaikat (kentät, ladut) Hänninkenttä, kesäkausi Harjoitukset Aikuiset

Lisätiedot

AKAAN KAUPUNKI Liikuntapalvelut

AKAAN KAUPUNKI Liikuntapalvelut 1. LIIKUNTAPAIKKOJEN VARAUKSET... 2 2. TILOJEN/HARRASTEPAIKKOJEN VUOKRAUKSEN PERIAATTEET... 2 3. LIIKUNTATILOJEN JA -ALUEIDEN KÄYTTÖMAKSUT... 6 3.1 Monitoimihalli... 6 3.2. Koulujen liikuntatilojen, Rasin

Lisätiedot

1. Koulutilojen ulkopuolisilta käyttäjiltä perittävät maksut säännöllisestä käytöstä:

1. Koulutilojen ulkopuolisilta käyttäjiltä perittävät maksut säännöllisestä käytöstä: KOULUTOIMI 1. Koulutilojen ulkopuolisilta käyttäjiltä perittävät maksut säännöllisestä käytöstä: yli 100m² liikuntatila alle 100m²liikuntatila luokkatila erityisluokka tai -tila lisäksi atk-luokka 6,00

Lisätiedot

EPÄSÄÄNNÖLLINEN PÄIVÄHOITO SAHURIN PÄIVÄKODISSA: aamuhoito 5.00-6.30 iltahoito: 17.00-22.00 la-hoito: 5.00-18.00

EPÄSÄÄNNÖLLINEN PÄIVÄHOITO SAHURIN PÄIVÄKODISSA: aamuhoito 5.00-6.30 iltahoito: 17.00-22.00 la-hoito: 5.00-18.00 EPÄSÄÄNNÖLLINEN PÄIVÄHOITO SAHURIN PÄIVÄKODISSA: aamuhoito 5.00-6.30 iltahoito: 17.00-22.00 la-hoito: 5.00-18.00 Muutos 1.3.2015 alkaen Akaan valtuusto on kokouksessaan 17.12.2014 talousarviokäsittelyn

Lisätiedot

Kylpylän pääsymaksut

Kylpylän pääsymaksut Sivistyslautakunta 82 17.06.2015 Liikuntapalveluiden maksut 1.8.2015 alkaen SIVLTK 82 Kunnan hallintosääntö 47: Omaisuuden myynti, osto ja vuokraus: Lautakunta päättää toimialansa irtaimen omaisuuden vuokrauksesta

Lisätiedot

ILMAJOKI-HALLI. LIIKUNTATOIMEN TAKASAT JA MAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Hyväksytty: khall. 15.12.2014, 328

ILMAJOKI-HALLI. LIIKUNTATOIMEN TAKASAT JA MAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Hyväksytty: khall. 15.12.2014, 328 LIIKUNTATOIMEN TAKASAT JA MAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Hyväksytty: khall. 15.12.2014, 328 ILMAJOKI-HALLI LIIKUNTASALI UUSI 1 / 1 -SALI TAKSA * alle 16-vuotiaat 6,80 * yli 16-vuotiaat 18,50 muiden urheiluseurojen

Lisätiedot

Oulun kaupunki - Sivistys- ja kulttuuripalvelut Tilojen hinnasto (Hinnat sis. alv 24%, liikuntatilojen alv 10%) alk. 1.10.2015

Oulun kaupunki - Sivistys- ja kulttuuripalvelut Tilojen hinnasto (Hinnat sis. alv 24%, liikuntatilojen alv 10%) alk. 1.10.2015 Oulun kaupunki - Sivistys- ja kulttuuripalvelut Tilojen hinnasto (Hinnat sis. alv 24%, liikuntatilojen alv 10%) alk. 1.10.2015 Koulujen ja monitoimitalojen liikuntasalit (alv 10%) Kausihinta tarkoittaa

Lisätiedot

Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015. Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana

Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015. Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015 Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana VAPAA-AIKALAUTAKUNTA 19.3.2015 LIIKUNTAPALVELUT Liikuntatilat ja -alueet Liikuntatilojen

Lisätiedot

1. HUHKOLINNA LIIKUNTATOIMINTA Vakiovuorot - paikalliset urheiluseurat, nuorisoyhdistykset, erityisliikuntaryhmät,

1. HUHKOLINNA LIIKUNTATOIMINTA Vakiovuorot - paikalliset urheiluseurat, nuorisoyhdistykset, erityisliikuntaryhmät, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUJEN MAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Nuoriso- ja liikuntalautakunta 15.5.2014 34 /Liite nro 8 1. HUHKOLINNA LIIKUNTATOIMINTA Veroton Alv Verollinen - mikäli toimintaan liittyy erityinen

Lisätiedot

DOMUS BOTHNICAN JUHLASALIN JA SAUNATILOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -OHJEET

DOMUS BOTHNICAN JUHLASALIN JA SAUNATILOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -OHJEET DOMUS BOTHNICAN JUHLASALIN JA SAUNATILOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -OHJEET Yliopistonranta 5, 65200 Vaasa 1. Tiloja voi vuokrata ainoastaan luonnollinen henkilö (vuokralainen), joka tekee VYY Holding Oy:n (VYH)

Lisätiedot

Sisällysluettelo Yhteystiedot Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot Liikuntasalit Uimahalli Ulkoliikuntapaikat Sauvosaaren urheilupuisto Tervahalli

Sisällysluettelo Yhteystiedot Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot Liikuntasalit Uimahalli Ulkoliikuntapaikat Sauvosaaren urheilupuisto Tervahalli Sisällysluettelo Yhteystiedot 3 Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot 4 Liikuntasalit 5 Uimahalli 6 Ulkoliikuntapaikat 9 Sauvosaaren urheilupuisto 10 Tervahalli 11 Sauvosali ja Nyrkkeilysali 12 Kuntotestit

Lisätiedot

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa EROTTAJAN KASINON YLEISET VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT (VOIMASSA 1.8.2012 ALKAEN) 1. Soveltamisala Näitä Erottajan Kasinon yleisiä varaus- ja peruutusehtoja ( Yleiset Ehdot ) ja Erottajan Kasinon käyttösääntöjä

Lisätiedot

Inarin kunta Liikuntatoimen liikuntapaikat

Inarin kunta Liikuntatoimen liikuntapaikat Inarin kunta Liikuntatoimen liikuntapaikat Ohjeistus asiakkaalle 1.1.2014 alkaen Liikuntapaikkojen käyttömaksut (1.1.2014 alkaen) Kertalippu (Ivalo: uimahalli, sulkapallokenttä, kuntosali) 3 - alennettu

Lisätiedot

HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2016 ALKAEN

HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2016 ALKAEN HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2016 ALKAEN Hyväksytty kulttuuri- ja vapaaaikalautakunnassa 13.12.2012 86 SISÄLLYSLUETTELO LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ

Lisätiedot

turun seudun musiikkiopisto Turun seudun musiikkiopiston säännöt

turun seudun musiikkiopisto Turun seudun musiikkiopiston säännöt turun seudun musiikkiopisto Turun seudun musiikkiopiston säännöt 2 Yleistä Tähän järjestyssääntöön/opinto-oppaaseen on koottu musiikkioppilaitoksia ja taiteen perusopetusta koskevia yleisiä sääntöjä sekä

Lisätiedot

Tilojen ym. käyttömaksut

Tilojen ym. käyttömaksut Tilojen ym. käyttömaksut Yhteenveto hinnastoista Nilsiä-neuvottelukunnalle, huomioitu vain liikuntapaikat ja tilat, jotka vaikuttavat Nilsiään. Peruskoulujen ja lukioiden tilojen käyttömaksut 1.1.2015

Lisätiedot

SIUNTION KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN HALLINNOIMIEN TILOJEN KÄYTÖN JA MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET 1.5.2012 ALKAEN

SIUNTION KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN HALLINNOIMIEN TILOJEN KÄYTÖN JA MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET 1.5.2012 ALKAEN SIUNTION KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN HALLINNOIMIEN TILOJEN KÄYTÖN JA MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET 1.5.2012 ALKAEN Sivistyslautakunnalle 24.5.2012 1. Käyttövuoron hakeminen Siuntion kunnanvaltuusto on 15.11.2010

Lisätiedot

Näyttelykeskus WeeGeen vuokraehdot

Näyttelykeskus WeeGeen vuokraehdot Näyttelykeskus WeeGeen vuokraehdot 1. Vuokralaisen vastuu Vuokralainen on velvollinen suojelemaan vahingoilta vuokraamiaan tiloja ja kalusteita. Vuokralainen vastaa kaikista vahingoista, jotka vuokralainen,

Lisätiedot

HENKILÖKUNNAN YLITYÖKORVAUKSET

HENKILÖKUNNAN YLITYÖKORVAUKSET MAKSULUOKAT (ei uimahalli, kuntosali, kopiot) Maksuluokka 0 Maksuluokka 1 Maksuluokka 2 Maksuluokka 3 Outokumpulaisten seurojen yms.outokumpulaisten seurojen Ulkopaikkakuntal. seurojen Ulkopaikkakuntalaiset

Lisätiedot

Liikuntatilojen ja toiminnan hinnasto 1.1.2015

Liikuntatilojen ja toiminnan hinnasto 1.1.2015 Liikuntatilojen ja toiminnan hinnasto 1.1.2015 Orimattilan kaupunki Liikuntapalvelut Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 14.10.2014 134 LIIKUNTATILOJEN JA TOIMINNAN MAKSUT 1.1.2015 Sisällysluettelo URHEILUTALO...

Lisätiedot

AKAAN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Vapaa-aikalautakunta 26.11.2014 1. VAP 26.11.2014 56 Liite: Akaan liikuntapalveluiden maksut 2015

AKAAN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Vapaa-aikalautakunta 26.11.2014 1. VAP 26.11.2014 56 Liite: Akaan liikuntapalveluiden maksut 2015 OTE Kokouspäivämäärä Sivu Vapaa-aikalautakunta 26.11.2014 1 Dnro AKAA: 674/ 2014 56 Akaan liikuntapalveluiden maksut vuodelle 2015 VAP 26.11.2014 56 Liite: Akaan liikuntapalveluiden maksut 2015 Oheiseen

Lisätiedot

SIUNTION KUNTA SJUNDEÅ KOMMUN

SIUNTION KUNTA SJUNDEÅ KOMMUN Siuntion kunnan sivistyslautakunnan hallinnoimien tilojen käytön ja myöntämisen periaatteet 1.8.2014 sekä käyttömaksut 1.1.2015 alkaen 1. Käyttövuoron hakeminen Siuntion kunnanvaltuusto on 15.11.2010 93

Lisätiedot

Jokiniemen koulu Valkoisenlähteentien ruokala (WLAN) koulussa ei ole iltavalvojaa, joten ruokalan käyttö edellyttää valvojan tilaamisen

Jokiniemen koulu Valkoisenlähteentien ruokala (WLAN) koulussa ei ole iltavalvojaa, joten ruokalan käyttö edellyttää valvojan tilaamisen Ruokalat Askiston koulun ruokala 136 m² (WLAN) äänestystila Dickursby skolan ruokala, 96 paikkaa (WLAN) Havukosken koulun ruokala 160 m², 150 paikkaa Helsinge skolan ruokala 120 m², 120 paikkaa (WLAN)

Lisätiedot

VETUMA rekisteröityminen

VETUMA rekisteröityminen VETUMA rekisteröityminen Rekisteröityminen tapahtuu kirjautumalla WebTimmiin klikkaamalla Selailu liikuntapalvelut Tampere -linkkiä ja valitsemalla Rekisteröityminen Rekisteröidy käyttäjäksi. Linkistä

Lisätiedot

Terveisin Mäntsälän Messut 2014-tiimi

Terveisin Mäntsälän Messut 2014-tiimi Mäntsälän Messut 2014 PL 2O 04601 Mäntsälä Irma Pesonen Puh 045 2090700 irma.peso@gmail.com Mäntsälän Messut 2014 järjestetään elokuussa Mäntsälän Suurlavalla. Messut tarjoavat yrittäjille, yhdistyksille

Lisätiedot

NUORISO-, LIIKUNTA-, KULTTUURITOIMEN JA KUNTA-AVUSTUKSEN AVUSTUSOHJEET

NUORISO-, LIIKUNTA-, KULTTUURITOIMEN JA KUNTA-AVUSTUKSEN AVUSTUSOHJEET NUORISO-, LIIKUNTA-, KULTTUURITOIMEN JA KUNTA-AVUSTUKSEN AVUSTUSOHJEET 1. YLEISTÄ Mäntsälässä nuoriso-, liikunta-, kulttuuri- ja muuta toimintaa harjoittavien yhdistysten tukemisesta ja avustamisesta vastaa

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat. Uimahalli. Soveltava liikunta. Nuoriso- ja liikuntatoimisto

Sisällysluettelo. Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat. Uimahalli. Soveltava liikunta. Nuoriso- ja liikuntatoimisto Sisällysluettelo Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat Liikuntasihteeri Ilkka Kotala 050 427 6460 ilkka.kotala@kemi.fi Toimistosihteeri Eija Juntunen 040 728 6507 eija.juntunen@kemi.fi Yhteystiedot

Lisätiedot

Koulutilojen käytön periaatteet sekä perittävien vuokrien ja maksujen tarkistaminen

Koulutilojen käytön periaatteet sekä perittävien vuokrien ja maksujen tarkistaminen Sivistyslautakunta 4 21.01.2014 Kunnanhallitus 25 03.02.2014 Kunnanhallitus 33 10.02.2014 Sivistyslautakunta 32 04.03.2014 Koulutilojen käytön periaatteet sekä perittävien vuokrien ja maksujen tarkistaminen

Lisätiedot

Kulttuurin avustukset 23.4.2014. Lastenkulttuurin päällikkö Reeli Karimäki

Kulttuurin avustukset 23.4.2014. Lastenkulttuurin päällikkö Reeli Karimäki Kulttuurin avustukset 23.4.2014 Lastenkulttuurin päällikkö Reeli Karimäki AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISEN YLEISET PERIAATTEET Kulttuuritoimintaan tarkoitettujen avustusten jakoperusteet noudattavat Vantaan kaupungin

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO KENTÄT Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Harjoitukset, Ottelut, kilpailut, Mikkeliläiset rekisteröidyt urheiluseurat Aikuiset 20,00 30,00 A-juniorit ja nuoremmat

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

Timmiin kirjautuminen

Timmiin kirjautuminen Sisällys Timmiin kirjautuminen... 1 Varaushakemukset - Oma asiointi... 2 Omat tiedot... 3 Omat tiedot ja edustamani organisaation tiedot... 3 Sähköpostiosoitteiden muutokset... 3 Käyttöoikeuksien laajennus...

Lisätiedot

SOPIMUS TILAISUUDEN JÄRJESTÄMISESTÄ

SOPIMUS TILAISUUDEN JÄRJESTÄMISESTÄ Kauppaporvarin kulttuuri- ja kongressitilat Raahesalin lipunmyynti Kirkkokatu 28, 92100 Raahe Kirkkokatu 28, 92100 Raahe tilavaraukset puh. 044 439 3232 puh. 044 439 3237 tekniikanhoitaja puh. 044 439

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen.

VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen. VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen. I luku Tehtäväalue 1 Tehtäväalue Sivistystoimen toimialan tehtävänä

Lisätiedot

KULTTUURI- JA VAPAA-AIKALAUTAKUNTA 12.2.2014 LIITE 3 LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKO- JA PALKITSEMIS-PERUSTEET

KULTTUURI- JA VAPAA-AIKALAUTAKUNTA 12.2.2014 LIITE 3 LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKO- JA PALKITSEMIS-PERUSTEET KULTTUURI- JA VAPAA-AIKALAUTAKUNTA 12.2.2014 LIITE 3 LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKO- JA PALKITSEMIS-PERUSTEET Kulttuuri-ja vapaa-aikalautakunta AVUSTUSMUODOT 1. Toiminta-avustus 2. Koulutusavustus

Lisätiedot

Ruokala j Keittiö, tarve 1+ työntekijää, joiden palkat laskutetaan tilavuokran lisäksi

Ruokala j Keittiö, tarve 1+ työntekijää, joiden palkat laskutetaan tilavuokran lisäksi Tiedustelut Aija Taavila, (03) 849 3401, aija.taavila @heinola.fi 19 12 2013 Heinolan lukio, Rajakatu 29, 18100 HEINOLA Heinolan kau punki Koulukiinteistön kä yttöhakemus toimisto.heinmky@gmail.com i Nro,

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN PALVELU- JA KÄYTTÖKORVAUSMAKSUT 1.1.2016 ALKAEN TILAT

SIVISTYSLAUTAKUNNAN PALVELU- JA KÄYTTÖKORVAUSMAKSUT 1.1.2016 ALKAEN TILAT SIVISTYSLAUTAKUNNAN PALVELU- JA KÄYTTÖKORVAUSMAKSUT 1.1.2016 ALKAEN TILAT KOULUT yksikkö alv 24 % Yhteensä Juhlasali Pogostan alakoulu h 7,42 1,78 9,20 Juhlasali Pogostan alakoulu vrk 45,73 10,97 56,70

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N kotipaikka Yhdistyksen on nimi Hämeenlinna. on Hämeenlinnan kristillisen koulun kannatusyhdistys ry ja sen 2 YHDISTYKSEN

Lisätiedot

VIHDIN KUNNAN LIIKUNTATOIMEN ULKOISET MAKSUT 1.1.2006 ALKAEN Maksut sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron.

VIHDIN KUNNAN LIIKUNTATOIMEN ULKOISET MAKSUT 1.1.2006 ALKAEN Maksut sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron. VIHDIN KUNNAN LIIKUNTATOIMEN ULKOISET MAKSUT 1.1.2006 ALKAEN Maksut sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron. 1. KENTÄT 1.1. Vihdin ja Nummelan Urheilukentät Jalkapallonurmi vakioharjoitusvuoro/tunti

Lisätiedot

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Tuusulan kunta Päivitetty 29.2.2016 Kasvatus- ja sivistystoimi Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Sisällys Rekisteröityminen yksityishenkilönä... 2 Organisaation (rekisteröityneen seuran ja yhdistyksen)

Lisätiedot

Liikuntajärjestöjen avustusohjeet

Liikuntajärjestöjen avustusohjeet HEINOLAN KAUPUNKI LIIKUNTAPALVELUT Liikuntajärjestöjen avustusohjeet Heinolan liikunta- ja kulttuurilautakunta 12.2.2013 (4.11.2014 74 säännöt urheiluasioiden palkitsemisesta, 3.6.2015 33 3. Kohdeavustukset)

Lisätiedot

A V E R ETÄMYYNNIN ENNAKKOTIEDOT / KOSKEE HELPMEANS-VERKKOKAUPAN ASIAKKAIDEN TOIMEKSIANTOSOPIMUKSIA AVER ASIANAJOTOIMISTO OY

A V E R ETÄMYYNNIN ENNAKKOTIEDOT / KOSKEE HELPMEANS-VERKKOKAUPAN ASIAKKAIDEN TOIMEKSIANTOSOPIMUKSIA AVER ASIANAJOTOIMISTO OY A V E R 1 (5) ETÄMYYNNIN ENNAKKOTIEDOT / KOSKEE HELPMEANS-VERKKOKAUPAN ASIAKKAIDEN TOIMEKSIANTOSOPIMUKSIA 1 Osapuolet 1.1 (jäljempänä asiakas ) 1.2 Aver Asianajotoimisto Oy Fredrikinkatu 25 A 24 00120

Lisätiedot

AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS

AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ PL 29 00023 VALTIONEUVOSTO AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS Espoon kaupunki, sivistystoimi, luopuu aikuisten lukiokoulutuksen järjestämisestä.

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA Rauman Veden taksa 7 05 11

RAUMAN KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA Rauman Veden taksa 7 05 11 RAUMAN VEDEN TAKSA Kaupunginvaltuusto hyväksynyt taksarakenteen 18.11.2002, voimaan 22.11.2002 Rauman vesi- ja viemäriliikelaitoksen johtokunta hyväksynyt maksujen suuruudet 25.11.2014 Voimaantulopäivä

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Soveltaminen... 2 1.2 Työmenetelmät... 2 2 TOIMITTAJAN VELVOLLISUUDET... 2 2.1 Yleistä... 2 2.2 Tiedottaminen palvelun edistymisestä... 2 3 TILAAJAN

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY

NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY 1 Nurmijärven kunnan liikuntalautakunta jakaa vuosittain lautakunnan johtosäännön 4 :n 2. kohdan mukaisesti avustuksia paikallisen

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET

ORIMATTILAN KAUPUNKI LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 18.11.2014 146 Kaupunginhallitus 24.11.2014 404 AVUSTUSMUODOT 1. Toiminta-avustus 2. Koulutusavustus 3. Tilavuokra-avustus

Lisätiedot

Porvoon liikuntapalveluiden SEURAINFO

Porvoon liikuntapalveluiden SEURAINFO Porvoon liikuntapalveluiden SEURAINFO 14.03.2014 Vuosi 2014 tuo sekä liikuntapalveluiden että urheiluseurojen osalta jonkin verran muutoksia tullessaan. Sivistyslautakunta hyväksyi 12.3. uuden liikuntahinnaston,

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LUKU... 2 SIVISTYSTOIMEN YLEISET TOIMINTAPERUSTEET... 2 1 Toiminta-ajatus... 2 2 LUKU... 2 ORGANISAATIO... 2 2 Lautakunnat... 2 3 Lautakuntien

Lisätiedot

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA LIIKUNTAKESKUKSEN KÄYTTÖMAKSUT

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA LIIKUNTAKESKUKSEN KÄYTTÖMAKSUT KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA LIIKUNTAKESKUKSEN KÄYTTÖMAKSUT Nakkilan kunta Voimaantulo 14.11.2005 LIIKUNTAKESKUKSEN KÄYTTÖMAKSUT SISÄLLYSLUETTELO: UIMAHALLI...2 KEILAHALLI...3 VOIMAILUSALI/VANHA KUNTOSALI

Lisätiedot

Apurahahakemus Heinon Tukun 100-vuotisjuhlarahastolle

Apurahahakemus Heinon Tukun 100-vuotisjuhlarahastolle Apurahahakemus Heinon Tukun 100-vuotisjuhlarahastolle 1 (2) Hakija voi olla henkilö tai ryhmä. Sukunimi: Etunimet: Osoite: Syntymävuosi: Puhelinnumero: Sähköposti: Nykyinen työ- tai opiskelupaikka: Ryhmän

Lisätiedot

HAIHARAN KARTANORAKENNUKSEN VUOKRAUSEHDOT

HAIHARAN KARTANORAKENNUKSEN VUOKRAUSEHDOT Vuokrausehdot Sivu 1 / 5 HAIHARAN KARTANORAKENNUKSEN VUOKRAUSEHDOT 1. YLEISET EHDOT Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut vuokraa Kaukajärvellä Haiharan taidekeskuksen alueella sijaitsevaa kartanorakennusta,

Lisätiedot

Liikuntapalveluiden maksut 1.9.2014 alkaen

Liikuntapalveluiden maksut 1.9.2014 alkaen Sivistyslautakunta 79 18.06.2014 Liikuntapalveluiden maksut 1.9.2014 alkaen SIVLTK 79 Kunnan hallintosääntö 47: Omaisuuden myynti, osto ja vuokraus: "Lautakunta päättää toimialansa irtaimen omaisuuden

Lisätiedot

Tehtyään varauksen asiakas saa laskun joko sähköpostiin tai kotiosoitteeseen.

Tehtyään varauksen asiakas saa laskun joko sähköpostiin tai kotiosoitteeseen. Rovanperän kelomökkien varausehdot Tehtyään varauksen asiakas saa laskun joko sähköpostiin tai kotiosoitteeseen. Varaus on sitova, kun ennakkovaraus, 20% varauksen hinnasta, on maksettu vahvistuskuitissa

Lisätiedot

VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO

VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO YLEISET EHDOT 1. Urheiluseurojen hinnat Urheiluseurojen hinnat koskevat haukiputaalaisia rekisteröityjä urheiluseuroja. Ulkopaikkakuntalaisilta urheiluseuroilta veloitetaan muiden

Lisätiedot

Vuorojen jaossa ja vuorojen ajoittamisessa pyritään noudattamaan seuraavaa jakojärjestystä:

Vuorojen jaossa ja vuorojen ajoittamisessa pyritään noudattamaan seuraavaa jakojärjestystä: PielisAreena 2015-2016 KAUSIMÄÄRITELMÄT 2015-2016 Syksykausi 2015: Talvikausi 2016: Kesäkausi 2016: syys-joulukuu, viikot 36 53 (31.8. - 3.1.), kauden kesto: 18 viikkoa tammi-toukokuu, viikot 1 21 (4.1-29.5.),

Lisätiedot

VAPAA-AIKA- JA HARRASTUSPALVELUT MAKSUT 2013

VAPAA-AIKA- JA HARRASTUSPALVELUT MAKSUT 2013 VAPAA-AIKA- JA HARRASTUSPALVELUT MAKSUT 2013 LIIKUNTAPALVELUT Liikunta- ja harrastuspaikat (sis.alv) RYHMÄ 1 (kuukausivuokra /kk) Myllytien nyrkkeilysali (280m2) 600,00 Harjulan voimailusali (180m2) 400,00

Lisätiedot

TIMMI 4,0 Selaaja-asiakkaan pikaohje tilavarausjärjestelmän käyttöön

TIMMI 4,0 Selaaja-asiakkaan pikaohje tilavarausjärjestelmän käyttöön TIMMI 4,0 Selaaja-asiakkaan pikaohje tilavarausjärjestelmän käyttöön Tilojen varaaminen Kaikki sivistystoimen varattavissa olevat tilat näkyvät Timmin kalentereissa. Tilojen varaaminen tapahtuu kunkin

Lisätiedot

Lautakunnan esittelijänä toimii vapaa-aikatoimenjohtaja.

Lautakunnan esittelijänä toimii vapaa-aikatoimenjohtaja. 1 SIMON KUNTA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty Simon kunnanvaltuusto 15.6.2015 36 Voimaantulo 1.8.2015 1 Toiminta-ajatus Sivistystoimen tehtävänä on varhaiskasvatuksen, koulutuksen

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA. TILAVUOKRAT Vapaa-aikatilat. Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana

KANGASALAN KUNTA. TILAVUOKRAT Vapaa-aikatilat. Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana KANGASALAN KUNTA TILAVUOKRAT Vapaa-aikatilat Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana HINNASTON OHJEET HINNASTON OHJEET JA MAKSUET RYHMÄ LUOKITUS Paikalliset kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoyhdistykset

Lisätiedot

Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 8.10.2012 102 x.xx.2013 xx ja tulee voimaan 1.1.2013 1.1.2014 Muutos KV 10.12.2012 134

Lisätiedot

OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE

OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE SISÄLLYSLUETTELO 1 Hinnasto... 3 2 Lukeman vuokrauskäytännöt ja ohjeistukset... 5 3 Tilojen varaaminen... 6 4 Siivousohjeet... 7 5 Muita ohjeita... 10 6 Tilat... 11 7 Lukeman

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2012 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/9 28.08.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2012 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/9 28.08.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2012 1 (6) 144 Opetuslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Helsingin musiikki- ja taideoppilaitosten yhteisestä esityksestä koskien koulutilojen iltakäyttöä taiteen

Lisätiedot

NUORISOTOIMEN HINNAT, MAKSUT, VUOKRAT JA KORVAUKSET 1.1.2015 ALKAEN

NUORISOTOIMEN HINNAT, MAKSUT, VUOKRAT JA KORVAUKSET 1.1.2015 ALKAEN YLEISTÄ MAKSURYHMITTELY ja nuorisopiirijärjestöt sekä nuorten ryhmät ulkopaikkakuntalaiset nuorisoyhdistykset ja nuorisoryhmät aikuisjärjestöt, ulkopaikkakuntalaiset seurakunnat ja uskonnolliset yhteisöt,

Lisätiedot

LAITEPAIKKA- HINNASTO

LAITEPAIKKA- HINNASTO 1 OPERAATTORIHINNASTO LAITEPAIKKA- HINNASTO Hinnasto sisältää Ikaalisten- Parkanon Puhelin Osakeyhtiön vahvistamat laitepaikkahinnat Operaattorihinnaston yleiset ehdot Voimassa 1.1. 2013 lukien 1. Oikeus

Lisätiedot