EPÄSÄÄNNÖLLINEN PÄIVÄHOITO SAHURIN PÄIVÄKODISSA: aamuhoito iltahoito: la-hoito:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EPÄSÄÄNNÖLLINEN PÄIVÄHOITO SAHURIN PÄIVÄKODISSA: aamuhoito 5.00-6.30 iltahoito: 17.00-22.00 la-hoito: 5.00-18.00"

Transkriptio

1 EPÄSÄÄNNÖLLINEN PÄIVÄHOITO SAHURIN PÄIVÄKODISSA: aamuhoito iltahoito: la-hoito:

2 Muutos alkaen Akaan valtuusto on kokouksessaan talousarviokäsittelyn yhteydessä hyväksynyt lasten päivähoidon tehtäväalueen tasapainottamistoimenpiteet, joihin sisältyi yöhoidon ja sunnuntaihoidon päättyminen Sahurin päiväkodissa. Sahurin päiväkoti tarjoaa päivähoitoa lukien maanantaista perjantaihin klo ja lauantaisin klo välisenä aikana Akaan kaupungissa epäsäännöllinen hoito on keskitetty Sahurin päiväkotiin. Päiväkodin päivittäinen aukioloaika on 06:30-17:00. Epäsäännöllisellä hoidolla tarkoitetaan päiväkodin aukioloajan ulkopuolelle sijoittuvaa hoidon tarvetta. Lapsella on oikeus hoitoon kunnes hän menee kolmannelle luokalle. PERLA : Epäsäännöllisen päivähoidon käytännöt Akaan kaupungin päiväkodit ja perhepäivähoito on avoinna maanantaista perjantaihin kello Sahurin päiväkoti tarjoaa tästä poiketen päivähoitoa maanantaista perjantaihin klo ja lauantaisin klo välisenä aikana. Kaikki päiväkodit ovat suljettuina seuraavina pyhä-tai juhlapäivinä: uudenvuodenpäivä, loppiainen, pitkäperjantai, 1. ja 2. pääsiäispäivä, helatorstai, vapunpäivä, helluntaipäivä, juhannusaatto, pyhäinpäivä, itsenäisyyspäivä, jouluaatto, joulupäivä ja tapaninpäivä. Sahurin päiväkodissa olevan lapsen molempien vanhempien/huoltajien ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvien avo-/aviopuolisoiden on toimitettava työnantajan tai oppilaitoksen kirjallinen todistus epäsäännöllisistä työ - ja opiskeluajoista. Molempien vanhempien / huoltajien on ilmoitettava ja toimitettava työnantajan oikeaksi todistama jäljennös työvuorolistasta, joihin lapsen päivähoidon tarve perustuu. Mikäli asiakirjoja ei toimiteta määräaikaan mennessä, kaupunki ei ole velvollinen järjestämään Sahurin päiväkodissa vanhempien ilmoittamaa epäsäännöllistä päivähoitoa.

3 Päivähoitoaikojen varaaminen Sahurin päiväkodissa normaalin päivähoitoajan ulkopuolella on sitovaa. Ellei peruutusta tehdä edellisen viikon maanantaihin mennessä, peritään maksu varatusta päivästä. Normaalin hoitoajan ulkopuolella olevan lapsen hoitovuorolistat on toimitettava Sahurin päiväkotiin kirjallisina viimeistään hoidon tarvetta edeltävän viikon maanantaina klo mennessä. Mikäli erittäin painavista syistä päivähoitoa tarvitaan edellä mainittujen aikojen ulkopuolella, asiasta on ilmoitettava päivähoitohakemuksessa. Tässä tapauksessa päivähoidon johtaja tarveharkinnan mukaan määrittää ulkopuolisen palvelun tuottajan. Lapsi on oikeutettu epäsäännölliseen hoitoon, kun molemmat vanhemmat/huoltajat ovat työssä tai ammatillisessa koulutuksessa. Epäsäännöllisen hoidon perustana on aina vanhemman ja/tai puolison/avopuolison työajat. Myöhemmin töihin menevä tuo lapsen hoitoon ja aikaisemmin töistä pääsevä hakee lapsen hoidosta. Mikäli lapsen yhtäjaksoiseen hoitoaikaan sisältyy epäsäännöllistä hoitoa, muodostuvat laskutettavat hoitopäivät seuraavasti: alle 10 tuntia = 1 hoitopäivä 10 tuntia tai alle 20 tuntia = 2 hoitopäivää 20 tuntia tai alle 30 tuntia = 3 hoitopäivää Suosituksena päivähoitolaissa on, ettei lapsen hoitopäivä saisi ylittää 10 tuntia. Mikäli Sahurin päiväkodissa päivähoitoa käyttävien lasten sopimuspäiviksi on määritelty 1-13 pv / kk, huomioidaan päivähoidon käyttö seuraavasti: lapsen hoitoaika on klo = 1 hoitopäivä lapsen hoitoaika alkaa ennen 6.30 tai päättyy klo jälkeen ja hoito on jatkunut yli 10 tuntia = 2 hoitopäivää. EPÄSÄÄNNÖLLISEN HOIDON VARAAMINEN JA PERUUTTAMINEN Lapsen hoidon tarve tulee ilmoittaa edellisen viikon maanantaina klo 12:00 mennessä kirjallisena Metsureiden ryhmään (sininen ovi). Lapsen omalle ryhmälle jätetyt hoitoajat eivät välttämättä tavoita epäsäännöllisen hoidon työvuorolistojen laatijaa. Näin vältymme mahdollisilta tietokatkoilta. Jos ette pysty toimittamaan hoitoaikoja kirjallisena, laittakaa

4 hoitoajat määräaikaan mennessä sähköpostilla osoitteeseen tai tekstiviestillä numeroon Työvuorolistat tulee kuitenkin toimittaa jälkikäteen vastaavalle, joka ilmoittaa hoitoajat muille ryhmille. Vanhempien työvuorojen äkillisesti muuttuessa tai myöhemmin kuin määräaikaan mennessä ilmoitettuihin hoidontarpeisiin ei voida varauksetta vastata. Epäsäännöllisen hoidon työntekijöiden seuraavan viikon työvuorolistat laaditaan seuraavalle viikolle kulumassa olevan viikon maanantaina. KVTES 3.luku, 30, 2mom.: työvuoroluettelo on saatettava kirjallisesti työntekijöiden tietoon hyvissä ajoin, viimeistään viikkoa ennen siinä tarkoitettua ajanjakson alkamista. Tämän jälkeen työvuoroluetteloa saa muuttaa vain työntekijän suostumuksella tai perustellusta syystä Mikäli epäsäännöllisen hoidon tarve peruuntuu (lapsen/huoltajan sairastuminen ym.), tulee siitä ilmoittaa heti Metsureille. Hoidon peruuntuminen aiheuttaa muutoksia työvuoroihin. Myös keittiölle pitää saada tieto peruuntuneista ruuista mahdollisimman pian. Epäsäännöllistä hoitoa ei tarjota seuraavina pyhä- tai juhlapyhäpäivinä: uudenvuodenpäivä, loppiainen, pitkäperjantai, 1. ja 2. pääsiäispäivä, helatorstai, vapunpäivä, helluntaipäivä, juhannuspäivä, pyhäinpäivä, itsenäisyyspäivä, jouluaatto, joulupäivä ja tapaninpäivä. Ruokailu: jos vanhempien/huoltajien työaika alkaa klo 11:00 jälkeen, voi lapsen/lapset tuoda päiväunille klo 11:30, kotona nautitun lounaan jälkeen. Päivällinen tarjotaan jos lapsen/lapsien hoitoaika on klo 18:00 asti tai sen yli, sitä ennen haettavat lapset saavat pienen välipalan. Iltapala tarjotaan jos lapsen/lapsien hoitoaika on klo 20:00 asti tai sen yli. Lauantaisin lounasta tarjotaan lapsille joiden hoitoaika alkaa klo 11:00 tai sitä ennen. Esikoululaiset/koululaiset (1.-2.lk): Aamuisin hoito Sahurissa klo Muina aikoina lapsi on omassa aamu-/ iltapäiväkerhossaan. Päivähoito ei voi ottaa vastuulleen esikoululaisia tai koululaisia klo välisellä ajalla. Heidät on vakuutettu sivistystoimen puolelta kyseiseksi ajaksi. Päivähoidon kirjoilla lapsi/lapset ovat ainoastaan maanantaista perjantaihin ja sekä lauantaisin välisenä aikana. Sama käytäntö on myös loma-aikoina. Sovi loma-aikojen hoidontarpeesta taksikuljetuksineen hyvissä ajoin lapsesi aamu- /iltapäiväkerhossa.

5 Taksi: vanhemmat tilaavat itse tarvittaessa taksin, Teemu Pihlajamaalta numerosta Vanhemmat huolehtivat myös itse varatun taksin peruuttamisesta esim. sairastumistapauksissa. Kyytioikeuden lapsi saa, kun huoltaja ottaa yhteyttä koulun rehtoriin ja kertoo kyydin tarpeesta. Mikäli teillä on kysyttävää/kommentoitavaa epäsäännöllisestä hoidosta, ottakaa yhteyttä: vastaava tai päivähoitoalue 3:n aluevastaava Kaarina Kormano- Linnala. EPÄSÄÄNNÖLLISEN HOIDON SÄÄNNÖT PÄHKINÄNKUORESSA epäsäännöllisellä hoidolla tarkoitetaan päivähoitoa maanantaista perjantaihin klo ja lauantaisin kello ilta- ja lauantaihoitoa annetaan vain lapselle, jonka molemmat vanhemmat/huoltajat ovat yhtäaikaisesti poissa kotoa: työssä tai ammatillisessa koulutuksessa vanhempien/huoltajien on toimitettava kirjallinen todistus, sekä työvuorolistat seuraavan viikon ilta - ja lauantaihoidon tarve tulee ilmoittaa viimeistään edellisen viikon maanantaihin klo 12:00 mennessä ilta - ja lauantaihoidon hoitoajat ja hoitoaikojen muutokset ilmoitettava vastaavalle p jos vanhempien/huoltajien työaika alkaa klo 11:00 jälkeen, voi lapsen/lapset tuoda päiväunille, kotona nautitun lounaan jälkeen esikoululaisten ja koululaisten vanhemmat tilaavat tarvittaessa itse taksin iltahoitoa ei tarjota tiettyinä pyhä- tai juhlapyhäpäivinä