Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry"

Transkriptio

1 Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Toimintasuunnitelma 2019

2 Johdanto Filantropia on Suomen ortodoksisen kirkon kansainvälistä diakoniaa ja lähetystyötä tekevä valtakunnallinen kansalaisjärjestö. Toiminnan tavoitteena on, että diakonia-, lähetys- ja lähimmäisvastuuta kannetaan olennaisena osana Suomen ortodoksisen kirkon piirissä tehtävää työtä kotimaassa ja ulkomailla. Suomen ortodoksinen kirkko tukee vuosina Filantropiaa eurolla vuodessa. Muu toimintarahoitus kertyy ortodoksisten seurakuntien avustuksista, yksityislahjoituksista ja muista tuloista sekä mahdollisista kehitysyhteistyön hanketuista. Vuoden 2019 arvioidut tulot ovat euroa. Strategia Filantropian hallitus on hyväksynyt kolmevuotisen strategian, jonka myötä järjestö keskittyy seuraavina vuosina kolmen pääkohdan edistämiseen työssään: 1) Pakolaisuus ja yhteisöjen tukeminen, 2) Ihmisoikeuskysymykset ja kirkko, sekä 3) Luomakunnan hyvinvointi ja kristityn vastuu. Käytännössä tämä tarkoittaa ensinnäkin, että ortodoksisen kirkon diakonia- ja lähetystyötä Filantropian kumppanimaissa Itä-Afrikassa tuetaan omavaraisuuden ja pitkäjänteisen suunnittelun suuntaan yhteistyössä paikallisten kumppanien kanssa. Toiseksi, globaalin ja paikallisen lähimmäis- ja luomakuntavastuun kantamista sekä ihmisoikeuskysymysten käsittelyä edistetään ortodoksisen kirkon piirissä Suomessa ja Filantropian kumppanien kanssa. Kolmanneksi, osaaminen ja asiantuntijuus kirkon diakonia- ja lähetystyössä kasvaa Suomen ortodoksisen kirkon ja seurakuntien piirissä toimivilla työntekijöillä ja vapaaehtoisilla. Vuoden 2019 kohokohdat Keniaan on alkanut syntyä pieniä luostariyhteisöjä, joiden toimintamahdollisuuksia Filantropia tukee lähetystyön varoista. Kisumun ja Nyerin hiippakunnissa jatkuu naisten osuuskuntien jäsenten koulutus pienyritysten perustamiseksi ja perheiden toimeentulon parantamiseksi. Ugandassa Filantropia jatkaa kaksi vuotta käynnissä ollutta naisten omistusoikeuksia edistävää kehitysyhteistyön hanketta Jinjan ja Mayugen alueiden kylissä. Tavoitteena on saada perustuslain turvaama tasa-arvoinen omistusoikeus toteutumaan myös käytännössä naisten arjessa. Kotimaan toiminnassa Filantropia nostaa esiin pakolaisten aseman sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksen luomakunnan hyvinvointiin. Ihmisten paikallinen osallistuminen on mahdollista muun muassa paastokalenterin, luomakuntafestariteltan, koulutusten ja valtakunnallisen ristisaaton valmistelun kautta.

3 10 Kirkollinen työ Kirkon tuki (62 %), seurakuntien tuki (10 %), oma varainhankinta ja muut tulot (28 %) 11 Itä-Afrikka Kenia Filantropian työ Keniassa on paikallisen ortodoksisen kirkon vahvistamista. Yhteistyö keskittyy vuonna 2019 kolmen hiippakunnan alueella toteutettavaan koulutukseen, naistyöhön ja luostarilaitoksen tukemiseen. Koulutus kattaa eri hiippakuntien alueella tapahtuvaa nuorisotyötä ja ortodoksisten oppilaitosten kehittämistä. Koulupankkiin kertyneistä varoista tuetaan yläkouluikäisten tyttöjen koulumaksuja. Lisäksi Filantropia tukee isä Evangelos Thianin väitöskirjantyön loppuun saattamista Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa. Ikonisiltahankkeen kolmas vaihe, jossa kaksi kenialaista opiskelijaa saataisiin opiskelemaan ikonimaalausta Valamon opistoon, toteutuu mahdollisesti syksyllä Hankkeen tavoitteena on kenialaisen ikonimaalausperinteen luominen ja vahvistaminen. Naisten parissa tehtävä työ on hiippakuntien Äitiliittojen rinnalle perustettujen osuuskuntien vahvistamista pienyritysten perustamiseen liittyvien koulutusten järjestämisessä Kisumussa ja Nyerissä. Tavoitteena on seurakuntalaisten toimeentulon parantaminen. Luostarilaitoksen kehittyminen on Keniassa vuosikymmenten tauon jälkeen ottanut merkittäviä askelia eteenpäin. Ensimmäinen munkkiluostari on valmistumassa Nairobin hiippakunnan alueelle vuonna 2019 ja vastaavasti Nyerin ja Mount Kenian hiippakunnan tontille on nousemassa nunnaluostari. Lisäksi kreetalaiset nunnat rakentavat Pyhän Kleopatran luostaria Chavogereen, Kisumun hiippakuntaan. Filantropia tukee luostareita osana Kenian ortodoksisen kirkon vahvistumista. Burundi ja Ruanda Burundin ja Ruandan nuoren hiippakunnan vahvistuminen on haasteellista, koska väkivalta varjostaa molempien maiden yhteiskuntaa. Ruandan 1994 kansanmurhassa menetti henkensä noin ihmistä. Vaikka maa on nyt yksi Afrikan mantereen nopeimmin kehittyvistä valtioista, diktatuurimainen johto ja ihmisoikeusloukkaukset rajoittavat kirkon toimintamahdollisuuksia. Burundissa poliittinen tilanne on levoton ja aseellisia yhteenottoja on muun muassa opposition edustajien ja turvallisuusjoukkojen välillä. Korruptoituminen näkyy kaikilla tasoilla. Miljoonittain burundilaisia on paennut levottomuuksia maan rajojen ulkopuolelle käydyn sisällissodan jäljiltä maan turvallisuustilanne on edelleenkin heikko.

4 Hiippakunnan alueella arvioidaan olevan muutama tuhat ortodoksia. Piispa Innocentios vieraili Suomessa vuonna Filantropian suunnittelumatka Ruandaan tehtiin keväällä 2017 ja piispaa tavattiin myös Ugandassa keväällä Vuoden 2019 aikana Burundin ja Ruandan hiippakuntaan lahjoitetaan paikalliskielille käännettyä kirkollista kirjallisuutta, jonka Filantropia painattaa hiippakunnan työhön kertyneillä lahjoitusvaroilla. Tavoitteena on myös toteuttaa piispan vierailu Suomeen kevään 2019 aikana. Itä-Afrikan työn toimintokulut ovat toimintavuonna euroa sisältäen seurantamatkakulut euroa, työntekijäkulut sivukuluineen euroa ja käytettävä työaika reilut 6 kk, sekä vuokra, ulkopuoliset palvelut ja muut kulut euroa. 12 Suomi Suuren paaston aikana keväällä 2019 toteutetaan luomakuntateemalla digitaalinen paastokalenteri yhteistyössä kirkon, seurakuntien ja vapaaehtoisten kanssa. Filantropia ja Suomen ortodoksinen kirkko järjestävät vuosittain kirkon työntekijöille ja vapaaehtoisille temaattisen seminaarin tai koulutustilaisuuden, joka striimataan ja videomateriaali julkaistaan kirkon youtube-kanavalla. Toimintavuonna on tavoitteena järjestää syyskuussa kolme hiippakunnallista seminaaria, joissa diakonia- ja lähetystyön aiheina ovat turvapaikanhakijat ja vertaistuki sekä valtakunnallinen ristisaatto Lisäksi vieraillaan mahdollisuuksien mukaan seurakunnissa ja vahvistetaan Filantropian vapaaehtoisverkostoa. Filantropia osallistuu toimintavuoden aikana erilaisiin ihmisoikeuksia ja muita globaaleja teemoja sekä ekumeniaa käsitteleviin kampanjoihin. Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) koordinoimaa Ekumeenista rukousviikkoa vietetään Palmusunnuntaina Filantropia osallistuu SEN:n rukoustilaisuuteen, joka järjestetään Euroopan kirkkojen siirtolaiskomission (CCME) esityksestä EU:n ulkorajoille menehtyneiden muistoksi. Filantropia on mukana Kirkkopäivillä ja Lähetysjuhlilla Jyväskylässä Maailma kylässä - festivaaleilla teemana on ilmastonmuutos ja Filantropia tuo viikonlopun ajaksi Helsingin Kaisaniemen puistoon luomakuntateltan. YK:n päivän tienoilla vietetään Ekumeenista vastuuviikkoa ja Reilun kaupan viikkoa, joihin myös Filantropia osallistuu. Järjestöyhteistyötä Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunnan, Ortodoksisten nuorten liiton ja Valamon opiston kanssa jatketaan kahdella isolla tapahtumalla. Valamon opistolla järjestetään Church for Everyone -viikonloppuseminaari. Elokuussa Filantropia on mukana Lapissa järjestettävässä ristisaatossa, joka toimii harjoituksena valtakunnalliselle ristisaattovuodelle Toimintokulut Suomessa ovat euroa, työntekijäkulut sivukuluineen euroa ja käytettävä työaika reilut 6 kk sekä vuokra ja muut kulut euroa.

5 20 Kehitysyhteistyö Oma varainhankinta (46 %), EU-tuki (38 %) ja muut tulot (16 %) 21 Uganda Filantropia jatkaa tammikuussa 2017 aloitetun ihmisoikeuksia edistävän hankkeen tukemista Jinjan ja Mayugen alueilla Itä-Ugandassa. Hanketta koordinoi ja toteuttaa paikallinen kumppani United Religions Initiative Great Lakes (URI-GL). Tavoitteena on edistää naisten omistusoikeuksien toteutumista Ugandan perustuslain mukaisesti ja parantaa naisten toimeentuloa osuuskuntatoiminnan kautta. Kyläyhteisöt, paikallinen poliisi, hallintoviranomaiset sekä kulttuuriset ja uskonnolliset johtajat osallistuvat hankkeen tukemiseen ja toteuttamiseen. Toimintavuonna keskitytään yhteisötyöntekijöiden, aluehallinnon työntekijöiden ja uskonnollisten johtajien jatkokouluttamiseen sekä paikallisyhteisöjen miesten ja kylävaltuustojen johtajien perehdyttämiseen naisten omistusoikeuksista. Lisäksi osuuskuntatoiminnan kautta tuetaan yhteisötyöntekijöitä, jotka neuvovat paikallisia naisia ongelmatilanteissa. Ugandan osalta toimintasuunnitelmaa päivitetään mikäli jatkohanke saa rahoituksen ulko-ministeriöstä. Toimintokuluihin on varattu euroa, työntekijäkuluihin sivukuluineen euroa ja työaikaa 1 kk, seurantamatkakuluihin euroa sekä vuokraan ja muihin kuluihin 820 euroa. 22 Frame, Voice & Report -hanke Filantropia on saanut Fingo ry:n kautta EU-tuen viestinnälliseen kehitysyhteistyön hankkeeseen, joka kohdistuu järjestön työhön Ugandassa ja erityisesti naisten oikeuksien edistämiseen. Hanke kestää 11 kuukautta vuosien aikana ja sen tavoitteena on kuvata askeleita kohti sukupuolten välistä tasaarvoa esittelemällä positiivisia muutoksia ugandalaisten naisten ja tyttöjen omistusoikeuksissa. Hanke antaa suomalaisille kohderyhmille välineitä ymmärtää kehitysongelmien syitä, erilaisia lähtötasoja ja keinoja, joilla muutosta voidaan tehdä. Kesällä 2019 Ugandaan tehdään tiedonkeruumatka, johon osallistuu Filantropian työntekijän kanssa toimittaja ja kuvaaja. Työryhmä tuottaa minidokumentteja ja artikkeleita suomalaisiin lehtiin. Loppuvuodesta aloitetaan korkeakouluvierailut, joissa kehitysyhteistyön lisäksi teemana ovat eettinen viestintä ja median

6 rooli. Toimintokuluihin on varattu euroa sisältäen tiedonkeruumatkan kulut euroa, työntekijäkuluihin sivukuluineen euroa ja työaikaa vajaat 2 kk sekä vuokraan ja muihin kuluihin euroa. 23 Viestintä- ja globaalikasvatushanke Filantropia, Helsingin Diakonissalaitos, Filoksenia ja Suomen Caritas toteuttavat ulkoministeriön tuella kaksivuotisen viestintä- ja globaalikasvatushankkeen, joka keskittyy lisäämään tietoisuutta Agenda 2030 osatavoitteesta 10.2 Eriarvoisuuden vähentäminen erityisesti kehitysmaissa toimivien suomalaisten yritysten parissa. Filantropia on osatoteuttaja, jonka vastuulla on kyselytutkimuksen toteuttaminen yhteistyössä Jyväskylän Ammattikorkeakoulun kanssa hankkeen alussa ja lopussa sekä osallistuminen viestinnällisen materiaalin tuottamiseen ja levittämiseen. Toimintokuluihin on varattu euroa, työntekijäkuluihin sivukuluineen euroa ja työaikaa 1,5 kk sekä vuokraan ja muihin kuluihin 650 euroa. 30 Avustustyö Oma varainhankinta (100 %) 31 Katastrofiapu Filantropialla on valmius välittää katastrofiapua tulleiden katastrofilahjoitusten puitteissa vuositasolla euroa. Katastrofiavun välittämisestä päättää Filantropian hallitus ja apu välitetään luotettavien kumppaneiden kautta. 32 Humanitaarinen apu Filantropia tukee tulleista lahjoituksista Antiokian patriarkaatin (GOPA- DERD, Greek Orthodox Patriarchate of Antioch and all the East - Department of Ecumenical Relations and Development) tekemää työtä Syyrian sodan uhrien auttamiseksi. Pakolaistyötä johtaa arkkimandriitta Alexi Chehadeh, joka vieraili Suomessa keväällä Filantropia on tukenut muun muassa kaivohanketta Blemanan luostarissa, joka on toiminut monen pakolaisen turvapaikkana. Lisäksi toimintavuonna tuetaan kohdelahjoituksista koulujen varustamista apuvälineillä, jotka helpottavat vammaisten lasten koulunkäyntiä Etiopiassa. Avustukset euroa, työntekijäkulut sivukuluineen euroa ja työaika 1kk sekä vuokra ja muita kuluja 900 euroa.

7 40 Viestintä ja tukitoimet Kirkon tuki (67 %), seurakuntien tuki (4 %), oma varainhankinta ja muut tulot (29 %) Filantropia viestii toiminnastaan kotisivuillaan osoitteessa ja järjestöllä on oma Facebook -sivu osoitteessa Järjestön toiminnasta kerrotaan myös sähköpostitse lähetettävällä uutiskirjeellä 5 6 kertaa vuodessa. Filantropian tiedotuslehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa 8-sivuisena kevät- ja syysnumerona, ja lehden taitto-, paino- ja postikuluihin on varattu euroa. Filantropian toiminnasta kirjoitetaan uutisia ja artikkeleja julkaistavaksi kirkollisissa ja muissa lehdissä sekä ortodoksisen kirkon kotisivuilla. Vuoden 2019 aikana toteutetaan jäsenhankintakampanja ja jäsenille lähetetään kesällä jäsenkirje. Jäsenrekisterin päivittämisen yhteydessä poistetaan jäsenet, jotka eivät ole ilmoittaneet yhteystietojaan. Filantropian työntekijät ovat ortodoksisen kirkon palvelukeskuksen käytettävissä järjestön työalaan liittyvissä asiantuntijakysymyksissä. Vuosittainen raportointi- ja arviointipäivä pidetään kirkon palvelukeskuksen kanssa toukokuun loppuun mennessä. Filantropia kertoo tarvittaessa toiminnastaan myös kirkolliskokousedustajien seminaarissa kesäkuussa. Filantropia on Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN), Suomen Lähetysneuvoston (SLN), Suomalaiset kehitysjärjestöt Finnish Development NGOs Fingon, Reilun kaupan edistämisyhdistyksen ja Agricolaopintokeskuksen jäsen. Filantropian toimisto, varasto ja arkisto sijaitsevat Helsingissä osoitteessa Asemamiehenkatu 4 B, ja tilat on vuokrattu adoptio- ja kehitysjärjestö Interpedialta. Lisäksi Filantropia vastaa Koroistentien asunnon osavastikkeesta. Toimintavuoden aikana kartoitetaan arkiston tilanne ja selvitetään mahdollisuus siirtää osa arkistosta esimerkiksi Kansallisarkiston Joensuun yksikköön, jossa on ONL:n ja PSHV:n vanhempaa aineistoa. Viestinnän ja tukitoimien osalta vuokra- ja vastikekulut ovat euroa ja muut toimistokulut euroa. Matka- ja majoituskulut ovat euroa ja graafikon kulut 800 euroa. Työntekijöillä on käytettävissä työterveyspalvelut, työnohjaus sekä liikunta- ja kulttuurisetelit. Työterveys- ja työhyvinvointikuluihin on varattu euroa. Työntekijät voivat osallistua vuoden aikana alaan liittyviin koulutuksiin ja hankkia työhön liittyvää kirjallisuutta, mihin on varattu 900 euroa. Filantropian hallitus kokoontuu 3 4 kertaa vuodessa ja pitää tarvittaessa sähköpostikokouksia. Hallituksen asiantuntijajäseniä ovat Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo sekä Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg. Filantropian toiminnanjohtaja on asiantuntijajäsen Kirkon

8 Ulkomaanavun hallituksessa. Vuosikokous pidetään Aleksanteri Syväriläisen kappelissa Helsingin Myllypurossa Vuosikokoukseen, hallituksen kokouksiin, muihin kokouskuluihin, edustustilaisuuksiin, huomionosoituksiin ja vapaaehtoisten kuluihin on varattu euroa. Yhdistyksen vuosikirjanpidosta vastaa Interfina Oy alkaen. Tilintarkastajana toimii Risto Ekholm (KHT) BDO Oy:stä ja varatilintarkastajana Harri Kauttonen (KHT) Ernst&Youngista. Toiminnantarkastaja on Varvara Merras-Häyrynen ja varatoiminnantarkastaja Tuomas Lempinen. Kirjanpitoon, tilintarkastukseen, hankintoihin, vakuutuksiin, jäsenmaksuihin ja muihin kuluihin viestinnän ja tukitoimien osalta on varattu euroa, ja työntekijäkulut sivukuluineen ovat euroa ja työaika 5 kk ,947 Toimintojen jakautuminen ,113 17, ,65 4,52, ,9 37,211 Kirkollinen työ Kehitysyhteistyö Avustustyö Viestintä ja tukitoimet 16, ,636 9,963 1,5 Varainhankinta Toiminta ja työ / t Toiminta ja työ / kk Muut kulut /

9 50 Varainhankinta Oma varainhankinta , josta siirto hankkeisiin ja viestintään (84 %) Suuren paaston keräys pidetään ja sen kohteena on naisten oikeuksien edistäminen Ugandan kehitysyhteistyön hankkeessa. Joulupaastokeräyksellä tuetaan nuorisotyötä. Syyriakeräys jatkuu läpi vuoden ja sen tuotolla avustetaan Syyrian sodan vuoksi kärsiviä Antiokian patriarkaatin kautta. Katastrofirahastoon tehdyt lahjoitukset käytetään katastrofiapuun. Filantropian työtä voi tukea yleislahjoituksella tai kerta- ja kuukausilahjoituksilla lähetys-, diakonia- ja kehitysyhteistyöhön sekä koulumaksuihin. Lisäksi Filantropiaa voi tukea merkkipäivälahjoituksilla ja testamentilla. Seurakuntia pyydetään kantamaan lähetystyön kolehti ristin kumartamisen sunnuntaina ja kansainvälisen diakonian kolehti ristin ylentämisen juhlan jälkeisenä sunnuntaina Monissa seurakunnissa järjestetään myyjäisiä Filantropian työn hyväksi. Filantropialta voi ostaa Kiitosakatistos ja Pyhiinvaeltajan lauluja cd-levyjä, joulukortteja sekä onnittelu- ja suruadresseja. Varainhankintaan sekä pankki- ja postikuluihin on varattu euroa, keräyskuluihin euroa, cdjulkaisun kuluihin euroa sekä kirjanpitoon ja keräystilintarkastukseen euroa. Työntekijäkulut sivukuluineen ovat euroa ja työaika 1,5 kk. Filantropia ry:n hallitus ja vuosikokous

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Toimintasuunnitelma 2018 TOIMINNAN TARKOITUS Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Toimintasuunnitelma 2017 TOIMINNAN TARKOITUS Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Toimintakertomus 2018 TOIMINNAN TARKOITUS Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Toimintasuunnitelma 2015 TOIMINNAN TARKOITUS Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Toimintakertomus 2017 TOIMINNAN TARKOITUS Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Toimintakertomus 2016 TOIMINNAN TARKOITUS Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Toimintasuunnitelma 2014 TOIMINNAN TARKOITUS Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Toimintakertomus 2014 TOIMINNAN TARKOITUS Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma Kooste jäsenkokoukselle

Toimintasuunnitelma Kooste jäsenkokoukselle Toimintasuunnitelma 2017 Kooste jäsenkokoukselle 29.10.2016 Strategiset tavoitteet Toimijoiden määrän kasvu Verkoston laaja näkyvyys Vaikuttamistoiminnan pitkäjänteisyys ja teemaryhmien asiantuntemuksen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Me Itse ry Toimintasuunnitelma 2015 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma Sinä osoitat minulle elämän tien. Ps 16:11a Du visar mig vägen till liv.

Toimintasuunnitelma Sinä osoitat minulle elämän tien. Ps 16:11a Du visar mig vägen till liv. Toimintasuunnitelma 2019 Sinä osoitat minulle elämän tien. Ps 16:11a Du visar mig vägen till liv. Johdanto visio, missio ja arvot Kehitämme toimintatapaa, suunnittelua, toteutusta ja tavoitteiden seurantaa

Lisätiedot

9.12.2011. www.kepa.fi

9.12.2011. www.kepa.fi 9.12.2011 www.kepa.fi Mikä Kepa? Vuonna 1985 perustettu Kepa on kehitysyhteistyön kattojärjestö. Kepaan kuuluu lähes 300 kehitysmaa- ja globaalikysymysten kanssa työskentelevää tai niitä seuraavaa järjestöä.

Lisätiedot

Espoon Pelastakaa Lapset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 3.11.2015

Espoon Pelastakaa Lapset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 3.11.2015 KOKOUSKUTSU 27.10.2015 Hei Espoon PeLan jäsen! Espoon Pelastakaa Lapset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 3.11.2015 klo 18:00 osoitteessa Thurmaninaukio 10 A 2, Kauniainen. Kokouksessa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Toimintasuunnitelma 2014 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin osana

Lisätiedot

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry toimintasuunnitelma 2019 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n toimintasuunnitelma toimintavuodelle 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka

Lisätiedot

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2018 Vahvistettu paikallistoimikunnan syyskokouksessa 2.10.2017 Yleistä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (VAPEPA)

Lisätiedot

1 (7) 16.9.2015/tl. Talousarvio 2016. Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava 2 015 2016. Varsinainen toiminta. Ay avustus

1 (7) 16.9.2015/tl. Talousarvio 2016. Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava 2 015 2016. Varsinainen toiminta. Ay avustus 1 (7) 16.9.2015/tl Talousarvio 2016 Varsinainen toiminta Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava Ay avustus Ray avustukset 795 000 860 000 Palkat 440 000 479 000 Palkkiot, hallitus 6 000 6 000 Eläkekulut

Lisätiedot

TEKOJA IHMISARVON PUOLESTA

TEKOJA IHMISARVON PUOLESTA TEKOJA IHMISARVON PUOLESTA KIRKON ULKOMAANAPU Kirkon Ulkomaanapu (KUA) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon järjestö, joka tekee kehitysyhteistyötä, humanitaarista avustustyötä ja vaikuttamistyötä.

Lisätiedot

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Toimintakertomus 2013

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Toimintakertomus 2013 Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Toimintakertomus 2013 YLEISTÄ Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry aloitti vuoden 2013 uudella

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry 15.9.2011/tl

Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry 15.9.2011/tl 1 (9) Varsinainen toiminta Ay avustus Ray avustukset 879 000 666 000 1. Perusjärjestötyö a) Edunvalvonta Palkat 57 000 56 000 Lakisääteiset sosiaalikulut 10 000 10 000 Työterveyshuolto 500 500 Luontoisedut

Lisätiedot

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017 Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017 1. Johdanto Seuran ensimmäinen strategia on laadittu viisivuotiskaudelle 2013-2017. Sen laatimiseen ovat osallistuneet seuran hallitus sekä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Martoissa on arjen mahdollisuus Vuosikokous 26.4.2014 Tavoitteet 2015 Toiminnan tunnettuuden parantaminen sisältölähtöisesti Kestävän kehityksen edistäminen kotitalousneuvonnan

Lisätiedot

Varsinainen toiminta. Tarkennettu Talousarvio Talousarvio 2014 2015. Ay avustus. Tuotot Ray avustukset 754 000 839 000

Varsinainen toiminta. Tarkennettu Talousarvio Talousarvio 2014 2015. Ay avustus. Tuotot Ray avustukset 754 000 839 000 1 (7) 22.9.2014/tl Varsinainen toiminta Tarkennettu Talousarvio Ay avustus Ray avustukset 754 000 839 000 Palkat 414 500 467 500 Palkkiot 12 500 8 000 Eläkekulut 91 000 88 750 Lakisääteiset sos.kulut 27

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

PAKOLAISIA ENEMMÄN KUIN KOSKAAN. Yläkoulu / lukio. Maailman pakolaiset. Tehtävien lisätiedot opettajalle. Taustaksi:

PAKOLAISIA ENEMMÄN KUIN KOSKAAN. Yläkoulu / lukio. Maailman pakolaiset. Tehtävien lisätiedot opettajalle. Taustaksi: PAKOLAISIA ENEMMÄN KUIN KOSKAAN Yläkoulu / lukio Maailman pakolaiset Ottakaa selvää: Mitä tarkoittavat käsitteet pakolainen ja turvapaikanhakija? Keitä ovat kiintiöpakolaiset? Kuinka monta kiintiöpakolaista

Lisätiedot

Yhteiset Lapsemme ry Yhteiset Lapsemme rakentaa monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytyksiä.

Yhteiset Lapsemme ry Yhteiset Lapsemme rakentaa monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytyksiä. Yhteiset Lapsemme ry 19.10.2017 Strategia 2017-2020 Strateginen tavoite Monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytykset toteutuvat Suomessa. Kansainvälisesti tuemme haavoittuvassa asemassa olevien lasten

Lisätiedot

Crohn ja Colitis ry.

Crohn ja Colitis ry. Crohn ja Colitis ry www.ibd.fi Strateginen toimintasuunnitelma 2019-2023 #meidänjärjestö 2 IBD lukuina MAAILMASSA IBD:tä SAIRASTAVIA YLI 10 MILJOONAA SUOMESSA IBD:tä SAIRASTAVIA 50 000 Toimisto Tampereella

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2011

TOIMINTASUUNNITELMA 2011 TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Kepan voimassaolevan strategian ja ohjelman mukainen Tavoitteena poliittinen muutos, köyhdyttävien rakenteiden purkaminen ja köyhdyttämisen lopettaminen 29,3 % rahoituksesta käytetään

Lisätiedot

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019 Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Toiminnan tavoitteet vuonna 2019... 3 3. Toiminta... 3 4. Tiedotus... 4 5. Hallinto... 4 5.1. Vuosikokous... 4 5.2. Hallitus... 4 6. Yhteistyötahot... 5 7. Talous... 5 Liite:

Lisätiedot

Strategiset tavoitteet Suomen Lions-liiton vuosikokous, Pori Puheenjohtaja Tuomo Holopainen

Strategiset tavoitteet Suomen Lions-liiton vuosikokous, Pori Puheenjohtaja Tuomo Holopainen Strategiset tavoitteet 2014-2019 Suomen Lions-liiton vuosikokous, Pori Puheenjohtaja 2014 2015 Copyright Rastor Oy Lions-liiton strategia 2014-2019 Strategiset linjaukset Kriittiset menestystekijät Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2014 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2014 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry 1 AVUSTUKSET 2014 toiminta-avustukset Lieksan Kuuloyhdistys ry jäs. 151 Yhdistys toimii alueensa kuulonhuollon hyväksi jakaen tietoutta apuvälineistä ja niiden käytöstä sekä ohjaten jäseniään hakemaan

Lisätiedot

Ilmansuojeluyhdistys ry. Luftvårdsföreningen rf. Finnish Air Pollution Prevention Society

Ilmansuojeluyhdistys ry. Luftvårdsföreningen rf. Finnish Air Pollution Prevention Society 1 ILMANSUOJELUYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2/2015 Aika: 26.11.2015 klo 15.00 Paikka: THL, Mannerheimintie 168 B ESITYSLISTA: 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin sekä kahden pöytäkirjantarkastajan

Lisätiedot

TOIVON TIEKARTTA SUOMEN LÄHETYSSEURAN STRATEGIA

TOIVON TIEKARTTA SUOMEN LÄHETYSSEURAN STRATEGIA TOIVON TIEKARTTA SUOMEN LÄHETYSSEURAN STRATEGIA 2017-2022 Suomen Lähetysseura on perustettu vuonna 1859 ja se on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja sen seurakuntien lähetysjärjestö. Lähetysseuran

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. Yleistä seurasta Hallinnon Tutkimuksen Seura ry. on tieteellinen yhdistys, jonka tarkoitus on edistää hallinnon tutkimusta Suomessa ja osallistua alan kansainväliseen

Lisätiedot

Työtä Suomen ja suomalaisten hyväksi

Työtä Suomen ja suomalaisten hyväksi Työtä Suomen ja suomalaisten hyväksi Suomen silmät ja korvat maailmalla Mitä ulkoministeriö tekee? Ulkoministeriö edistää Suomen ja suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia. Toimii turvallisen ja oikeudenmukaisen

Lisätiedot

Yhteiset Lapsemme ry Yhteiset Lapsemme rakentaa monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytyksiä.

Yhteiset Lapsemme ry Yhteiset Lapsemme rakentaa monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytyksiä. Yhteiset Lapsemme ry 25.10.2016 Strategia 2017-2020 Strateginen tavoite Monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytykset toteutuvat Suomessa. Kansainvälisesti tuemme haavoittuvassa asemassa olevien lasten

Lisätiedot

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2013 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2013 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry 1 AVUSTUKSET 2014 toiminta-avustukset Lieksan Kuuloyhdistys ry jäs. 147 Yhdistys toimii alueensa kuulonhuollon hyväksi jakaen tietoutta apuvälineistä ja niiden käytöstä sekä ohjaten jäseniään hakemaan

Lisätiedot

Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Oulun kaupunki, Sivistys- ja kulttuuripalvelut, nuorisopalvelut. Jaana Fedotoff 23.5.

Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Oulun kaupunki, Sivistys- ja kulttuuripalvelut, nuorisopalvelut. Jaana Fedotoff 23.5. Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Oulun kaupunki, Sivistys- ja kulttuuripalvelut, nuorisopalvelut Jaana Fedotoff 23.5.2013 Helsinki Nuorten tieto- ja neuvontatyön tavoite: Nuorten sosiaalinen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

Toimintasuunnitelma 2013. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Toimintasuunnitelma 2013 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä 1 Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Tehtävät ja painopistealueet... 3. Hanketoiminta... 3 4. Hallinto... 5. Henkilökunta ja toimisto...

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma TOIMINTAVUOSI 2015. Malliyhdistys Ry. Hallituksen ehdotus hyväksyttäväksi yhdistyksen vuosikokoukselle

Toimintasuunnitelma TOIMINTAVUOSI 2015. Malliyhdistys Ry. Hallituksen ehdotus hyväksyttäväksi yhdistyksen vuosikokoukselle Toimintasuunnitelma TOIMINTAVUOSI 2015 Hallituksen ehdotus hyväksyttäväksi yhdistyksen vuosikokoukselle Malliyhdistys Ry Puh. 040 123 4567 Y-tunnus 12345-6 Tiekatu 23 A 15 00120 PAIKKAKUNTA www.malliyhdistys.fi

Lisätiedot

Tyttöjen koulunkäynnin ja seksuaalioikeuksien edistäminen Malawin maaseudulla

Tyttöjen koulunkäynnin ja seksuaalioikeuksien edistäminen Malawin maaseudulla Tyttöjen koulunkäynnin ja seksuaalioikeuksien edistäminen Malawin maaseudulla Väestöliitto, MLL ja Martat Marttaliitto 2018 Terhi Lindqvist Tyttöjen seksuaalioikeuksien ja koulunkäynnin edistäminen Malawissa

Lisätiedot

Katsaus kuluvaan vuoteen

Katsaus kuluvaan vuoteen Katsaus kuluvaan vuoteen 2018 NNKY:ssä Liiton strategia 2019-2021. Nuorten naisten työpaja, tarkoituksena ideoiden tuottaminen strategiaan ja nuorilta nuorille. Työryhmien tilalle kehittäjäverkostot. Maailman

Lisätiedot

Kysely kansalaisjärjestölinjauksesta

Kysely kansalaisjärjestölinjauksesta Kysely kansalaisjärjestölinjauksesta 1. Voidaanko kansalaisjärjestöiltä edellyttää kehitysyhteistyöhankkeissaan kansalaisyhteiskunnan vahvistamiseen liittyvää kapasiteetin luomista kohdemaissa? Kyllä 90.9%

Lisätiedot

R U K A. ratkaisijana

R U K A. ratkaisijana R U K A ratkaisijana Ruoka globaalien haasteiden ratkaisijana Ruokaturvan ja kestävien ruokajärjestelmien tulee nousta kehitys poliittiseksi paino pisteeksi ja näkyä kehitysyhteistyön rahoituksessa. MAAPALLOLLA

Lisätiedot

Järjestöhautomo. Sosiaalipedagoginen näkökulma

Järjestöhautomo. Sosiaalipedagoginen näkökulma Järjestöhautomo Sosiaalipedagoginen näkökulma Marjo Raivio, 1100247 Metropolia Ammattikorkeakoulu Hyvinvointi ja toimintakyky Sosiaaliala Suullinen, kirjallinen ja verkkoviestintä XXXAC03-2284 Laaja kirjallinen

Lisätiedot

Suomi-Mosambik seura toimintasuunnitelma 2013

Suomi-Mosambik seura toimintasuunnitelma 2013 Suomi-Mosambik seura toimintasuunnitelma 2013 7.2.2013 esitys vuosikokoukselle 1 Suomi-Mosambik seuran toimintasuunnitelma vuodelle 2013 esitys vuosikokoukselle 7.2.2013 Toimintasuunnitelman vahvistaa

Lisätiedot

Ainejärjestöt ja kehitysyhteistyö. Noora Luukka Anni Loukaskorpi

Ainejärjestöt ja kehitysyhteistyö. Noora Luukka Anni Loukaskorpi Ainejärjestöt ja kehitysyhteistyö Noora Luukka Anni Loukaskorpi Koulutuksen sisältö Esittelykierros JYY:n kehysektori Avaintoimijat ja -tehtävät Kehy-valiokunta Päähankkeet Kehitysyhteistyöprojekti Intiassa

Lisätiedot

Pelastakaa Lasten Läheltä tueksi hanke ja vanhempien oma ryhmä Café Social

Pelastakaa Lasten Läheltä tueksi hanke ja vanhempien oma ryhmä Café Social Pelastakaa Lasten Läheltä tueksi hanke ja vanhempien oma ryhmä Café Social 23.5.2017 Pelastakaa Lapset ry Vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka taistelee lapsen oikeuksien puolesta laadukkaan

Lisätiedot

ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA sivu 1 Herättäjä-Yhdistys ry:n paikallisosaston vuosikokous ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA Kokouksen paikka ja aika: Kokoukseen osallistui henkilöä. 1 Kokouksen avaus Kokouksen avasi klo. 2 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA Naisagronomien jäsenkirje 2/2014 28. lokakuuta 2014 HYVÄ NAISAGRONOMI Syksy on jo pitkällä ja pian on taas vuosikokouksen aika, toivottavasti pääset osallistumaan. Kaipaamme myös ajatuksiasi ja toiveitasi

Lisätiedot

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä PIÄLLYSMIES Toimintasuunnitelma 2015 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa xx.xx.2014 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto...

Lisätiedot

Lisäksi puheenjohtaja kutsuu tarpeelliset kokousavustajat. 3 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisäksi puheenjohtaja kutsuu tarpeelliset kokousavustajat. 3 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen SUOMEN LÄHETYSSEURA RY:N VUOSIKOKOUS Aika lauantai 13.6.2015 klo 9.00 Paikka Rovaniemen kirkko, Yliopistonkatu 2, Rovaniemi ESITYSLISTA 1 Kokouksen avaus Kokouksen avaa hallituksen puheenjohtaja Matti

Lisätiedot

Kotkan Pelastakaa Lapset ry

Kotkan Pelastakaa Lapset ry Kotkan Pelastakaa Lapset ry Perustettu 1948 vuonna 2018 70-vuotisjuhlavuosi Pelastakaa Lapset järjestön paikallisyhdistys 68 paikallisyhdistystä Jäseniä on tällä hetkellä 147 Poliittisesti ja eri uskontokuntiin

Lisätiedot

Nälkäpäiväkampanja. Sinä voit auttaa! Kuva: Joonas Brandt

Nälkäpäiväkampanja. Sinä voit auttaa! Kuva: Joonas Brandt Nälkäpäiväkampanja Sinä voit auttaa! Kuva: Joonas Brandt Nälkäpäivä pähkinänkuoressa Nälkäpäivänä kerätään varoja katastrofirahastoon. Rahaston turvin Punainen Risti auttaa Suomessa ja ulkomailla. Katastrofirahaston

Lisätiedot

09.12.2013. Muutosilmoitus yhdistysrekisteriin, sääntömuutos 09.12.2013. Patentti- ja rekisterihallituksen paperille tulostettuna asiakirja on

09.12.2013. Muutosilmoitus yhdistysrekisteriin, sääntömuutos 09.12.2013. Patentti- ja rekisterihallituksen paperille tulostettuna asiakirja on PÄÄTÖS 1(1) Dnro 2013/001435Y Valamontie 42 79850 Uusi-valamo ILMOITUKSEN REKISTERÖINTI Ilmoittaja: Rekisterinumero: 31.714 Ilmoitus: Rekisteröity: Muutosilmoitus yhdistysrekisteriin, sääntömuutos Päätöksen

Lisätiedot

Sääntöuudistus Jyväskylä liittokokous 2018

Sääntöuudistus Jyväskylä liittokokous 2018 Sääntöuudistus Jyväskylä liittokokous 2018 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on eläkeläisten ja eläketurvaa tarvitsevien henkisten ja aineellisten etujen valvominen sekä heidän sosiaalisen turvallisuutensa

Lisätiedot

Katastrofin ainekset

Katastrofin ainekset Katastrofin ainekset KOULUTUKSEN Katastrofi Monessa maassa yhä useampi lapsi aloittaa koulunkäynnin. Koulua käymättömien lasten määrä laski vuosien 2000 ja 2011 välillä lähes puoleen, 102 miljoonasta 57

Lisätiedot

EU-rahoitus järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeille. Hanna Lauha, EU-hankeneuvoja, Kehys ry Kansalaisjärjestöseminaari 5.3.2008 hanna.lauha@kehys.

EU-rahoitus järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeille. Hanna Lauha, EU-hankeneuvoja, Kehys ry Kansalaisjärjestöseminaari 5.3.2008 hanna.lauha@kehys. EU-rahoitus järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeille Hanna Lauha, EU-hankeneuvoja, Kehys ry Kansalaisjärjestöseminaari 5.3.2008 hanna.lauha@kehys.fi Kaksi rahoituslähdettä Yhteisön kehitysyhteistyön rahoitus

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Hallituksen esitys kevätkokoukselle 14.4.2016 Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Säännöt 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Naisjärjestöjen Keskusliitto Kvinnoorganisationernas

Lisätiedot

Yhdistys sitoutuu noudattamaan Pelastakaa Lasten toimintaperiaatteita lasten suojelemiseksi sekä muita liiton antamia toimintaohjeita.

Yhdistys sitoutuu noudattamaan Pelastakaa Lasten toimintaperiaatteita lasten suojelemiseksi sekä muita liiton antamia toimintaohjeita. TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Kotkan Pelastakaa Lapset ry Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja päämäärä Yhdistyksen tarkoituksena ja päämääränä on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/5 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä MLL Meilahden yhdistys ry () on keskoslasten ja heidän vanhempiensa ja muiden läheistensä sekä keskosten kanssa työskentelevien oma yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot

Järjestöjen rahoituslähteitä Yleiskatsaus Tiina Sivonen, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry PÄHKINÖITÄ PUSSIIN KOULUTUS

Järjestöjen rahoituslähteitä Yleiskatsaus Tiina Sivonen, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry PÄHKINÖITÄ PUSSIIN KOULUTUS Järjestöjen rahoituslähteitä Yleiskatsaus Tiina Sivonen, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry PÄHKINÖITÄ PUSSIIN KOULUTUS 13.2.2014 Rahoituslähteitä kehittämishankkeisiin ja toiminnan toteuttamiseen Kansalliset

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on KIIHTELYSVAARAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN säännöt (hyväksytty 10.1.2006) 1 Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Yhteyshenkilön materiaalikirje toukokuu 2017

Yhteyshenkilön materiaalikirje toukokuu 2017 Yhteyshenkilön materiaalikirje toukokuu 2017 Tämä materiaalikirje tulee seurakuntaan vain nimetyille Kirkon Ulkomaanavun yhteyshenkilöille. Ota uudet materiaalit käyttöösi ja kartoita lisätarvetta eri

Lisätiedot

Lapin Yrittäjät. Toimintasuunnitelma 2019

Lapin Yrittäjät. Toimintasuunnitelma 2019 Lapin Yrittäjät Toimintasuunnitelma 2019 1 ARVOT Mihin toimintamme perustuu? Rohkeus 2 Luotettavuus Uusiutuminen Tehtäväalueet mitä teemme? VAIKUTTAA VERKOSTOI VAHVISTAA V I E S T I I 3 Vaikuttaa q Resurssien

Lisätiedot

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Aluefoorumi Tornio 3.10.2015 EHYT ry:n strategiasta 2014-2020 Yhdistämme vapaaehtoistoiminnan voiman ja asiantuntijoidemme osaamisen Vapaaehtoistoiminta

Lisätiedot

PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA. Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän

PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA. Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän PERUSTEHTÄVÄ / MISSIO Seurakunta kutsuu ihmisiä armollisen ja kolmiyhteisen Jumalan yhteyteen, julistaa evankeliumia ja rohkaisee

Lisätiedot

Lappeen Kotiseutuyhdistys ry. vuodelle 2017

Lappeen Kotiseutuyhdistys ry. vuodelle 2017 Lappeen Kotiseutuyhdistys ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Lappeen Kotiseutuyhdistys ry on vuonna 1991 uudelleen perustettu kotiseutuyhdistys, joka toimii Lappeenrannan kaupungissa. Suurin osa jäsenistä

Lisätiedot

Päivätyökeräys 2015 2016. Kampanja pakolaisten ja siirtolaisten oikeuksien puolesta.

Päivätyökeräys 2015 2016. Kampanja pakolaisten ja siirtolaisten oikeuksien puolesta. Päivätyökeräys 2015 2016 Kampanja pakolaisten ja siirtolaisten oikeuksien puolesta. Kuka on pakolainen? Pakolainen on henkilö, jolle on myönnetty turvapaikka kotimaansa ulkopuolella. Hän on paennut sotaa,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET

TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET MARTTATOIMINTA 2020 TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET TEEMME ARJEN TEKOJA HUOMISTA VARTEN Huominen arki rakentuu tämän päivän teoista. Tiedostamme maapallon rajat ja kohtuullisen kulutuksen välttämättömyyden.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA toimintasuunnitelma 2008 Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTASUUNNITELMA 2008 sivu 1. JOHDANTO 3 2. PERUSTOIMINTA 3 3. PERUSTOIMINTAAN KUULUVAT

Lisätiedot

Reilu maailma työn alla. Laura Ventä

Reilu maailma työn alla. Laura Ventä Reilu maailma työn alla Laura Ventä 29.5.2018 SASK Suomen ainoa työntekijöiden oikeuksiin keskittyvä kehitysyhteistyöjärjestö Perustettu vuonna 1986 (SAK) Jäsenenä 34 suomalaista ammattiliittoa kaikista

Lisätiedot

Kansan valta. Citizen Voice and Action. World Visionin kansalaisvaikuttamisen ja yhteiskuntavastuun lähestymistapa

Kansan valta. Citizen Voice and Action. World Visionin kansalaisvaikuttamisen ja yhteiskuntavastuun lähestymistapa Kansan valta Citizen Voice and Action World Visionin kansalaisvaikuttamisen ja yhteiskuntavastuun lähestymistapa Demokratiaa kaikille? Seminaari demokratian tukemisesta kehitysyhteistyössä 27.11.2014 Katri

Lisätiedot

Keitä olemme? ZONTA INTERNATIONAL ZONTA INTERNATIONAL FOUNDATION ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20

Keitä olemme? ZONTA INTERNATIONAL ZONTA INTERNATIONAL FOUNDATION ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20 Keitä olemme? ZONTA INTERNATIONAL Zonta International on 1919 perustettu maailmanlaajuinen palvelujärjestö. Sen 30 000 jäsentä kuuluvat 1200 kerhoon 63 maassa. Jäsenet antavat vapaaehtoisesti aikaansa,

Lisätiedot

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keravan Taidemuseon ystävät ry. ja sen kotipaikka on Kerava. Yhdistyksen toimialue on Keravan kaupunki ja sen lähialueella

Lisätiedot

Suomen Punaisen Ristin toiminnasta

Suomen Punaisen Ristin toiminnasta Suomen Punaisen Ristin toiminnasta Alueellinen maanpuolustuskurssi, 2.2.2017 Sirkka-Liisa Oinaala, toiminnanjohtaja Suomen Punainen Risti, osa maailmanlaajuista liikettä Suomen Punainen Risti kuuluu Punaisen

Lisätiedot

Kuinka tärkeää on, että päättäjät kuuntelevat nuorten mielipiteitä?

Kuinka tärkeää on, että päättäjät kuuntelevat nuorten mielipiteitä? Kuinka tärkeää on, että päättäjät kuuntelevat nuorten mielipiteitä? Ei lainkaan tärkeää En osaa sanoa Ei kovin tärkeää 6% 1% 5% 38% Erittäin tärkeää Useampi kuin joka kolmas kokee erittäin tärkeäksi, että

Lisätiedot

IO1.A5 Moduli 3 Maahanmuuttajan kotoutumisteoriaa ja malleja

IO1.A5 Moduli 3 Maahanmuuttajan kotoutumisteoriaa ja malleja IO1.A5 Moduli 3 Maahanmuuttajan kotoutumisteoriaa ja malleja Modulin/osan sisältö Teoreettisia malleja kotoutumisesta maahanmuuttajan uudessa kotimaassa Modulin tavoite on esittää: - kotoutumisen ideat

Lisätiedot

Komitean esittely kirkolliskokouksen täysistunnon kyselytunnilla

Komitean esittely kirkolliskokouksen täysistunnon kyselytunnilla Komitean esittely kirkolliskokouksen täysistunnon kyselytunnilla 25 kirkolliskokousedustajan aloite toukokuussa 2014 Kirkko vakavissa talousongelmissa jäsenkadon myötä Uudistushankkeista puuttuu kokonaiskuva

Lisätiedot

SUOMEN PUNAISEN RISTIN TOIMINNAN RAHOITUS

SUOMEN PUNAISEN RISTIN TOIMINNAN RAHOITUS PUNAINEN RISTI TOIMII Suomen Punaisen Ristin toiminnan rahoitus Suomen Punainen Risti Järjestökoulutus 2012 Suomen Punainen Risti Järjestökoulutus 2012 Sivu 1 SUOMEN PUNAISEN RISTIN TOIMINNAN RAHOITUS

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 KOTEL 14-002 26.2.2014 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

Ennakkotietoa Kirkon koulutuskeskuksen alkavista koulutuksista 2019 KIRKON KOULUTUSKESKUS. Lähijaksojen ajankohdat PASTORAALIKOULUTUS

Ennakkotietoa Kirkon koulutuskeskuksen alkavista koulutuksista 2019 KIRKON KOULUTUSKESKUS. Lähijaksojen ajankohdat PASTORAALIKOULUTUS Ennakkotietoa Kirkon koulutuskeskuksen alkavista koulutuksista 2019 Kirkon koulutuskeskus on Järvenpäässä sijaitseva Kirkkohallituksen koulutuksen ja kehittämisen asiantuntijayksikkö. Koulutuskeskuksen

Lisätiedot

Luku 1 Nimi ja kotikunta

Luku 1 Nimi ja kotikunta Suomi - Afganistanin Akatemia AFA ry:n säännöt Luku 1 Nimi ja kotikunta 1. Yhdistyksen nimi Suomeksi Suomi Afganistan Akatemia AFA ry Englanniksi Academy of Finland Afghanistan AFA Dariksi Akademi Finland

Lisätiedot

Sovitut toimintatavat

Sovitut toimintatavat Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat 4.4.2013 Toimielimet Vuosikokous Valitsee hallituksen ja sen puheenjohtajan sekä vaalitoimikunnan, sääntömuutokset Hyväksyy vuosittain toimintasuunnitelman

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014 sivu 2 / 8 Toimintasuunnitelma ja talousarvioehdotus vuodelle 2014 SISÄLLYSLUETTELO 3. VUODEN 2014 TOIMINNAN PAINOPISTEET 1. PARANNETAAN NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot

Kantelut Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispan menettelystä

Kantelut Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispan menettelystä ANONYMISOITU PÄÄTÖS 07.11.2012 Dnro OKV/1273/1/2011 OKV/1329/1/2011 OKV/111/1/2012 1/6 ASIA Kantelut Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispan menettelystä KANTELUT Oikeuskanslerinvirastoon on saapunut kolme

Lisätiedot

The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring

The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring Perustettu 2005 Suomen Toimii yhdyselimenä omaishoidon alalla tai siihen läheisesti liittyvällä alueella Suomessa toimivien järjestöjen, säätiöiden

Lisätiedot

Suomen Punaisen Ristin toiminta pandemian uhatessa

Suomen Punaisen Ristin toiminta pandemian uhatessa Suomen Punaisen Ristin toiminta pandemian uhatessa STETE ry:n seminaari Pandemia turvallisuushaaste Anja Alila 11.joulukuuta 2007 Eduskuntatalon auditorio SUOMEN PUNAINEN RISTI Suomen Punainen Risti -

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

KIRKKOHALLITUS KIRKON ULKOASIAIN OSASTO

KIRKKOHALLITUS KIRKON ULKOASIAIN OSASTO KIRKKOHALLITUS KIRKON ULKOASIAIN OSASTO 1 Kirkon ulkoasiain osasto Hoitaa kirkon ekumeenisia suhteita ja niihin liittyviä teologisia asioita Vastaa ulkomailla asuvien suomalaisten ja Suomessa asuvien ulkomaalaisten

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry. Nimi ja kotipaikka

SÄÄNNÖT. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry. Nimi ja kotipaikka SÄÄNNÖT Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry ja sitä kutsutaan näissä säännöissä yhdistykseksi.

Lisätiedot

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT HYY seniorit ry, HUS seniorer rf SÄÄNNÖT Yhdistysrekisteri vahvistanut 27.10.2005 HYY-seniorit, HUS-seniorer rf SÄÄNNÖT 2 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on HYY-seniorit ry, HUS-seniorer

Lisätiedot

MARTTA- TOIMINTA. Kotitalousneuvonta Ruoka ja ravitsemus Kodin talous ja kuluttaja-asiat Kodinhoito Kotipuutarha ja ympäristö

MARTTA- TOIMINTA. Kotitalousneuvonta Ruoka ja ravitsemus Kodin talous ja kuluttaja-asiat Kodinhoito Kotipuutarha ja ympäristö SINUSTAKO MARTTA HISTORIA Marttajärjestö syntyi vuonna 1899. Suomessa elettiin tuolloin kansallisen heräämisen, naisasialiikkeen ja kansanvalistustyön aikaa. Lucina Hagmanin aloitteesta perustettu naisyhdistys

Lisätiedot

Suomen Punaisen Ristin toiminnasta

Suomen Punaisen Ristin toiminnasta Suomen Punaisen Ristin toiminnasta Alueellinen maanpuolustuskurssi, 24.11.2016 Sirkka-Liisa Oinaala, toiminnanjohtaja Suomen Punainen Risti, osa maailmanlaajuista liikettä Suomen Punainen Risti kuuluu

Lisätiedot

KIJANA! TAKSVÄRKKI-OPAS OPPILASKUNNILLE

KIJANA! TAKSVÄRKKI-OPAS OPPILASKUNNILLE KIJANA! TAKSVÄRKKI-OPAS OPPILASKUNNILLE Taksvärkki-kampanja on paljon enemmän kuin rahankeruupäivä. Se on nuorten omaa yhteisvastuuta, jossa opiskelijat keräävät varoja kehitysyhteistyöhankkeeseen. Taksvärkki-kampanjaan

Lisätiedot

Yhdistyslaturin kysely 2019

Yhdistyslaturin kysely 2019 Yhdistyslaturin kysely 2019 Kyselyn tavoitteena oli selvittää yhdistystoiminnan kipupisteitä. Kyselyssä kartoitimme kiinnostusta yhdistystoiminnan eri alueiden kehittämiseen. Kyselyn tuloksia käytämme

Lisätiedot