USB-RANNEVERENPAINEMITTARI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "USB-RANNEVERENPAINEMITTARI"

Transkriptio

1 USB-RANNEVERENPAINEMITTARI PIKAKÄYTTÖOPAS SUOMI KÄYTTÖOHJE VERSIO 1.3

2 LUE TÄMÄ ENNEN KÄYTTÖÄ VAROITUKSET JA VAROTOIMET ÄLÄ käytä tätä laitetta verenpaineen mittaukseen pikkulapsilta tai henkilöiltä, jotka eivät tajuttomuuden tai muun syyn vuoksi pysty ilmaisemaan tuntemuksiaan. Tällainen käyttö voi aiheuttaa vakavan onnettomuuden. Tämän laitteen käyttö ei paranna mitään oireita tai sairauksia. Sillä saadaan ainoastaan tietoa verenpaineesta ja sykkeestä. Pyydä lääkäriäsi tulkitsemaan mittausten tulokset. Lähellä oleva matkapuhelin tai mikroaaltouuni saattaa häiritä mittausta ja aiheuttaa siten epätarkkuutta mittaustuloksiin. Käytä tätä laitetta vain verenpaineen mittaukseen, älä mihinkään muuhun. Älä missään tapauksessa pura itse laitetta tai sen mansettia osiin; laite voi vaurioitua pysyvästi. Tällä laitteella ei voi mitata verenpainetta yleisten sydämen rytmihäiriöiden, kuten eteis- tai kammiolisälyöntisyyden tai eteisvärinän aikana. Ne voivat aiheuttaa mittausvirheitä.

3 KÄYTTÖTARKOITUS Kiitos, kun hankit ION Healthin USB-ranneverenpainemittarin. Laite mittaa verenpaineen kivuttomasti oskillometrisellä menetelmällä. Laite on tarkoitettu yli 18-vuotiaille ja ainoastaan tavalliseen kotikäyttöön. Lue koko käyttöohje huolellisesti ennen kuin alat käyttää laitetta. Jos sinulla on jotain kysyttävää laitteesta, ota yhteyttä ION Healthiin. Säilytä ostokuitti. Jos haluat rekisteröityä tuotteen käyttäjäksi, tee se internetsivuillamme osoitteessa: Laitteen ominaisuudet: Yksi painallus, tarkka mittaustulos 20 sekunnissa. Mukava ja kivuton automaattinen pumppaus ja tyhjennys. Muistitilaa 352 mittaussarjalle kellonaikoineen ja päivämäärineen; laskee tulosten keskiarvon automaattisesti. Kytkeytyy automaattisesti pois päältä 3 minuutin kuluttua käytöstä.

4 TIETOA VERENPAINEESTA Verenpaine kertoo terveydentilastasi. Ihmisen verenpaine nousee luonnollisesti keski-iän saavuttamisen jälkeen. Se johtuu verisuonten ikääntymisestä. Muita syitä verenpaineen kohoamiseen ovat lihavuus, liikunnan puute sekä verisuoniin kertyvä kolesteroli (LDL). Verenpaineen nousu kiihdyttää valtimoiden kovettumista ja lisää aivohalvauksen ja sydäninfarktin riskiä. Maailman terveysjärjestö (WHO) on julkaissut seuraavan ohjeellisen verenpainetaulukon: Systolinen Huomattavasti kohonnut verenpaine Kohtalaisesti kohonnut verenpaine Lievästi kohonnut verenpaine Tyydyttävä verenpaine Normaali Ihannearvo Diastolinen

5 TIETOA LAITTEESTA Pakkauksen sisältö: Verenpainemittari Rannemansetti USB-kaapeli Ohjelmisto-CD Säilytyskotelo kaksi AAA-paristoa Pikakäyttöopas Varmista, että kaikki yllä luetellut osat ovat mukana pakkauksessa. Jos jotain puuttuu, palauta tuote ostopaikkaan.

6 LAITTEEN JA NÄYTÖN OSAT Merkkiääni Kellonaika Päiväys Systolinen paine Diastolinen paine Sykkeen symboli Muistin symboli Asetuspainike SET Pumppaus Tyhjennys Mittayksiköt Paristosymboli Syke Keskiarvo Muistipainike M Nestekidenäyttö Virtakytkin

7 ENNEN KÄYTTÖÄ Verenpainemittariin on asennettu paristot valmiiksi tehtaalla. Kun vaihdat paristoja, käytä VAIN 1,5 V AAA alkaliparistoja. Alkaliparistot varmistavat laitteen suorituskyvyn ja kestävät käytössä tavallisia paristoja pitempään. Paristojen tyhjenemisen osoitin: Kun paristot alkavat tyhjetä, laite varoittaa sinua kaksivaiheisesti: Paristosymboli tulee näkyviin mittaustuloksen viereen. Paristot ovat tyhjenemässä, ja ne täytyy vaihtaa lähiaikoina (tämän symbolin ilmestymisen jälkeen paristoissa on virtaa vielä noin 30 mittauskertaan). Paristosymboli alkaa vilkkua. Paristot ovat tyhjät ja ne täytyy vaihtaa ennen seuraavan mittauksen suorittamista.

8 Paristojen vaihto: 1. Kytke laite ensin pois päältä. Paina paristokotelon kannen reunaa, työnnä kantta ylöspäin ja ota se pois. Huomaa: Laitteen muistiin tallennetut mittaustulokset säilyvät paristojen vaihdon ajan, mutta saatat joutua päivittämään asetukset, kuten kellonajan. 2. Ota vanhat paristot ulos. Huomaa: Älä käytä yhtä aikaa erityyppisiä, eri-ikäisiä tai erimerkkisiä paristoja. Käytä vain uusia alkaliparistoja. 3. Laita paristokoteloon kaksi 1,5 V AAA alkaliparistoa. Varmista, että paristot tulevat oikein päin niin, että pariston (+)- ja ( )-merkinnät vastaavat paristokotelon merkintöjä. Kun paristot menevät oikein paikoilleen, laitteesta kuuluu "piip" -merkkiääni.

9 Asetukset: Kellonaika, päiväys ja mittayksiköt on asetettu valmiiksi. Voit tarvittaessa muuttaa niitä. Asetukset on tehtävä uudelleen myös aina paristojen vaihdon jälkeen. 1. Varmista, että laite on pois päältä, ja avaa paristokotelon kansi kohdassa "Paristojen vaihto" neuvotulla tavalla. Siirry asetusten muuttotilaan painamalla paristokotelon sisällä olevaa SETpainiketta. 2. Paina SET-painiketta uudelleen valitaksesi asetuksen, jota haluat muuttaa. Valittuna oleva asetus vilkkuu. Säädä kyseinen asetus haluamaksesi painamalla muistipainiketta M. 3. Tallenna tekemäsi muutos painamalla SET-painiketta. Laite siirtyy samalla seuraavan muutettavan asetuksen kohdalle.

10 Esimerkki: 1. Varmista, että laite on pois päältä, ja avaa paristokotelon kansi kohdassa "Paristojen vaihto" neuvotulla tavalla. Siirry asetusten muuttotilaan painamalla paristokotelon sisällä olevaa SET-painiketta. Ensin tulee esiin vuosiluku, sen numero vilkkuu. 2. Paina vuosipainiketta M ja vapauta se, niin vuosiluku kasvaa yhdellä. Huomaa: Kun pidät muistipainiketta M painettuna, niin luku kasvaa nopeammin. 3. Vahvista vuosilukuasetus painamalla SET-painiketta. Päivämäärä tulee näkyviin näytölle ja kuukausi alkaa vilkkua. 4. Aseta kuukausi, päivä, tunnit, minuutit, mittayksikkö (mmhg tai KPa) ja merkkiääni (on=päällä / off=pois päältä) samalla tavalla. 5. Paina viimeisen asetuksen (merkkiääni on/off) jälkeen SET-painiketta tallentaaksesi asetukset ja kytke sitten laite pois päältä. Huomaa: Voit poistua asetustilasta myös kesken asetusten kytkemällä laitteen pois päältä virtakytkimestä.

11 LAITTEEN KÄYTTÖ VERENPAINEEN MITTAUS Noudata seuraavia neuvoja ennen mittausta: Älä nauti kahvia, teetä tai muita kofeiinipitoisia juomia tai alkoholia äläkä tupakoi vähintään puoleen tuntiin ennen mittausta. Odota liikunnan tai kylvyn jälkeen vähintään puoli tuntia, ennen kuin mittaat verenpaineen. Istu tai makaa vähintään 10 minuuttia ennen verenpaineen mittausta. Älä mittaa verenpainetta ollessasi hermostunut tai jännittynyt. Pidä 5-10 minuutin tauko mittausten välillä. Tauon aikana verisuonesi ehtivät palautua normaalitilaan. Tarvittaessa voit pitää pidemmänkin tauon, jos fyysinen tilasi sitä edellyttää. Säilytä mittaustulokset, jotta voit näyttää niitä lääkärillesi.

12 Rannemansetin kiinnitys: 1. Pidä vasenta kättä edessäsi kämmenpuoli ylöspäin. Pujota mansetti ranteeseesi. Varmista, että verenpainemittari jää ranteen sisäpuolelle, jotta näet näytön helposti. 2. Kiedo mansetti kunnolla ranteen ympärille. Kiristä mansetin ylä- ja alareuna tasaisesti ranteen ympärille. Huomaa: Laitteen yläreunan kuuluu jäädä noin 0,5 1,5 cm kämmenen alapuolelle. 3. Kun mansetti on kunnolla paikoillaan, taita sen ylimääräinen pää taakse ja kiinnitä takiaistarra huolellisesti. Huomaa: Verenpaine vaihtelee luonnollisesti käsien välillä. Suorita mittaus siksi aina samasta ranteesta.

13 Verenpaineen mittaaminen: 1. Istu tai makaa vähintään 10 minuuttia ennen verenpaineen mittaamista. Suorita mittaus istumaasennossa. 2. Kiinnitä ensin mansetti paikalleen (yllä kerrotulla tavalla). 3. Paina Virtakytkintä ja nosta käsi rinnalle, sormet kohti vastakkaista olkapäätä. Rentoudu ja varmista, että laite on sydämesi korkeudella. Voit pitää toisella kädellä kiinni mittarikäden kyynärpäästä, niin käsi pysyy paremmin liikkumatta mittauksen ajan. Älä liiku äläkä puhu mittauksen aikana. 4. Kun kytket laitteen päälle, se pumppaa mansetin automaattisesti ja Pumppauksen symboli tulee näkyviin näytölle. Lukema näytöllä kasvaa. Kun mansetti on saavuttanut oikean paineen, se alkaa tyhjetä. Tyhjenemisen aikana näytöllä näkyy Tyhjennyksen symboli. Lukema näytöllä pienenee ja Sykkeen symboli alkaa vilkkua näytöllä heti kun laite tunnistaa sykkeen.

14 Verenpaineen mittaaminen (jatkoa): 5. Kun mansetti on täysin tyhjentynyt, mitattu systolinen ja diastolinen paine sekä syke tulevat näkyviin näytölle. 6. Kytke laite pois päältä painamalla Virtakytkintä. Muista: Pidä laite mittauksen ajan sydämesi korkeudella. Jos pidät mittaria sydämen alapuolella, saamasi verenpainelukema on todellista korkeampi, jos taas pidät sitä sydämen yläpuolella, saamasi lukema on todellista arvoa alhaisempi. Laite keskeyttää tyhjennyksen ja aloittaa pumppauksen uudelleen, mikäli paine jäi ensimmäisellä yrityksellä liian alhaiseksi. Jos painat Virtakytkintä kesken mittauksen, laite kytkeytyy pois päältä.

15 MUISTI Laitteen muistiin mahtuu 352 viimeisintä mittausta. Voit tarkastella niitä mittarin omalta näytöltä tai tietokoneelta, joka täyttää ohjelman järjestelmävaatimukset. Tulosten tarkastelu mittarin näytöllä: 1. Paina muistipainiketta M laitteen ollessa pois päältä. Kaikkien laitteen muistissa olevien mittausten systolisen ja diastolisen paineen sekä sykkeen keskiarvot tulevat näkyviin. 2. Paina sitten uudelleen muistipainiketta M. Näkyviin tulee numero 1 ja uusin mittaustulos. 3. Jatka muistipainikkeen M painamista, niin saat vuorotellen näkyviin kaikki mittaustulokset uusimmasta vanhimpaan. Kun olet nähnyt vanhimmankin mittaustuloksen, paina taas muistipainiketta M, niin pääset takaisin uusimpaan tulokseen. Kun muisti tulee täyteen, vanhimmat tulokset poistuvat automaattisesti muistista sitä mukaa, kun uusia lisätään. 4. Jos haluat keskeyttää muistissa olevien tulosten tarkastelun, kytke näyttö pois päältä painamalla

16 Virtakytkintä.

17 Tulosten tarkastelu tietokoneella: Voit siirtää ja tallentaa verenpainemittarin muistissa olevat mittaustulokset tietokoneellesi ja tarkastella niitä tietokoneella verenpainemittarin mukana toimitetun ION Health Suite -ohjelman avulla. 1. Aseta laitteen mukana toimitettu CD-levy tietokoneesi levyasemaan ja asenna ION Health Suite noudattamalla näytölle tulevia ohjeita. 2. Liitä laitteen mukana toimitettu USB-kaapeli tietokoneen takana olevaan USB-liitäntään. Kytke verenpainemittari pois päältä ja liitä USB-kaapelin toinen pää mittarin sivulla olevaan liitäntään. Mittarin näytölle ilmestyy teksti PCL (PC Link), mikä tarkoittaa sitä, että laite on nyt valmis siirtämään tiedot tietokoneelle. 3. Noudata ohjelman antamia ohjeita siirtääksesi tulokset tietokoneelle. Mittaustulosten mukana myös niiden mittauspäivä- ja kellonaikatiedot siirtyvät tietokoneelle. Kun tiedonsiirto on valmis, irrota USB-kaapeli tietokoneesta ja verenpainemittarista. (Mittari kytkeytyy automaattisesti pois päältä.) Huomaa: Et voi mitata verenpainetta mittarin ollessa liitettynä tietokoneeseen.

18 Muistin tyhjennys: Huomaa: Muista kytkeä verenpainemittari pois päältä ennen muistin tyhjennystä. 1. Paina muistipainiketta M ja pidä sitä painettuna viiden sekunnin ajan, kunnes teksti CLr ALL ilmestyy näytölle. 2. Vapauta muistipainike M, niin laite kytkeytyy automaattisesti pois päältä. Muisti on nyt tyhjennetty. Huomaa: Kun muistissa ei ole yhtään mittaustulosta, laitteen näytöllä näkyvät vain päivämäärä, kellonaika ja Muistin symboli.

19 LAITTEEN HOITO Säilytys Säilytä laitetta suojassa suoralta auringonvalolta ja kosteudelta. Laitteen suorituskyky voi heiketä, jos säilytät tai käytät sitä paikassa, jonka lämpötila ja ilmankosteus eivät vastaa alla kerrottuja arvoja: Käyttöpaikan lämpötila ja ilmankosteus: C, ilman suhteellinen kosteus % Säilytyspaikan lämpötila ja ilmankosteus: C, ilman suhteellinen kosteus % Älä pudota tai ravistele laitetta äläkä kohdista siihen iskuja. Älä missään tapauksessa pura laitetta tai sen mansettia osiin; laite voi vaurioitua pysyvästi. Säilytä ja kuljeta laitetta aina omassa kotelossaan. Paristoista voi vuotaa kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa laitteen elektronisia osia. Ota siksi paristot pois laitteesta, jos et aio käyttää sitä pitkään aikaan (vähintään kolmeen kuukauteen). Puhdistus Käytä laitteen puhdistukseen vedellä tai miedolla puhdistusaineella kostutettua kangasta ja kuivaa laite lopuksi pehmeällä kankaalla. Älä huuhtele laitetta vedellä tai upota sitä veteen. Älä käytä laitteen puhdistukseen bentseeniä, bensiiniä tai mitään alkoholi- tai liuotinpohjaisia puhdistusaineita.

20 Puhdistus (jatkoa) Käytä myös mansetin puhdistukseen vain vedellä ja saippualla kostutettua liinaa. Älä upota mansettia veteen. Älä kierrä tai taita laitteen letkuja. Älä venytä, taivuta tai kisko rannemansettia. Älä käännä mansettia sisäpuoli ulospäin. Älä irrota mansettia mittarista tai pura laitetta osiin. Älä yritä korjata laitetta itse. Jos laitteessa ilmenee ongelmia, ota huoltoa varten yhteyttä ION Healthiin. VIANETSINTÄ Jos sinulla on ongelmia laitteen käytössä, kokeile, voitko ratkaista ne seuraavan vianetsintätaulukon avulla (mitään työkaluja ei tarvita). Jos laitteen näytölle ilmestyy muita kuin alla lueteltuja virheilmoituksia, älä yritä korjata sitä itse. Ota tällöin huoltoa varten yhteyttä ION Healthiin. ONGELMA SYY RATKAISU Näytöllä lukee Err 00. Näytöllä lukee Err 02. Näytöllä lukee Err 04. Näytöllä lukee Err 09. Pulssi on heikko. Laite ei havaitse systolista painetta. Laite ei havaitse diastolista painetta. Mansetin paine ei ole enimmilläänkään riittävän Aseta mansetti tiukemmalle, rentoudu ja toista mittaus. Aseta mansetti tiukemmalle, rentoudu ja toista mittaus. Aseta mansetti tiukemmalle, rentoudu ja toista mittaus. Ota huoltoa varten yhteyttä ION Healthiin.

21 korkea. ONGELMA SYY RATKAISU Näyttö on tyhjä, vaikka painoit Virtakytkintä. Paristosymboli tulee näkyviin näytölle. Mittaustulos on korkeampi tai alhaisemi kuin verenpaineeni keskimäärin. Sydämen syke on korkeampi tai alhaisemi kuin sykkeeni keskimäärin. Paristot ovat huonosti paikallaan. Paristojen jännite on liian alhainen. Olet säilyttänyt paristoja liian kylmässä (mikä heikentää niiden toimintaa). Paristojen jännite on liian alhainen. Fyysinen tilanteesi ei ehkä ollut mittauksen suorituhetkellä paras mahdollinen. Fyysinen tilanteesi ei ehkä ollut mittauksen suorituhetkellä paras mahdollinen. Varmista että paristot ovat oikein päin. Vaihda paristot. Anna paristojen lämmetä huoneenlämmössä ennen käyttöä (mutta älä kuitenkaan yritä lämmittää niitä millään erityisellä tavalla). Vaihda paristot. Tutustu otsikon VERENPAINEEN MITTAUS alla olevan kohdan "Noudata seuraavia ohjeita ennen mittausta" ohjeisiin. Tutustu otsikon VERENPAINEEN MITTAUS alla olevan kohdan "Noudata seuraavia ohjeita ennen mittausta" ohjeisiin.

22 Mittari kytkeytyy automaattisesti pois päältä muutaman minuutin kuluessa. Laite kytkeytyy automaattisesti pois päältä paristojen virran säästämiseksi. Kytke laite takaisin päälle painamalla Virtakytkintä.

23 TEKNISET TIEDOT Näyttö Mittausmenetelmä Mittausalue Tarkkuus/kalibrointi Muistin kapasiteetti Pumppaus Tyhjennys Paineen vapautus Paineanturi Virtalähde Käyttöpaikan lämpötila ja ilmankosteus Säilytyspaikan lämpötila ja ilmankosteus Paristojen kesto Mansetin koko Mitat Paino Varusteet digitaalinen nestekidenäyttö oskillometrinen Verenpaine: mmhg Syke: / min. Verenpaine: ±3 mmhg tai ±2 % lukemasta Syke: ±4 % lukemasta 352 mittausta + päivämäärät ja kellonajat automaattinen sähköinen venttiili automaattinen pakoventtiili pietsoresistiivinen piipaineanturi kaksi 1,5 V AAA alkaliparistoa C ilman suhteellinen kosteus % C ilman suhteellinen kosteus % noin 200 käyttökertaa ranteenympärys noin mm 76 mm x 64 mm x 29 mm 132 g (paristojen kanssa) USB-kaapeli, ohjelmisto-cd, säilytyskotelo, kaksi AAA paristoa, Pikakäyttöopas

24 TAKUUTIEDOT: Takuutiedot ja teknisen tuen yhteystiedot löydät osoitteesta tai saat soittamalla numeroon: (USA), (Iso-Britannia). SYMBOLI MERKITYS Lue ohjeet ennen laitteen käyttöä Valmistaja Sarjanumero Varo: Tutustu laitteen mukana toimitettuihin ohjeisiin Valtuutettu edustaja Euroopan yhteisössä Älä käytä, jos pakkaus on vahingoittunut Tyypin BF laite CE merkintä Lue ohjeet ennen laitteen käyttöä. KÄYTTÖOHJE VERSIO

Digitaalinen automaattinen verenpainemittari Malli M10-IT Käyttöohje

Digitaalinen automaattinen verenpainemittari Malli M10-IT Käyttöohje Digitaalinen automaattinen verenpainemittari Malli M10-IT Käyttöohje FI IM-HEM-7080IT-E-05-10/2011 Sisältö Ennen laitteen käyttöä Johdanto...3 Tärkeitä turvallisuustietoja...4 1. Laitteen osat...6 2. Valmistelu...10

Lisätiedot

Riippumatta siitä, onko Accu-Chek Aviva Nano -mittari ensimmäinen

Riippumatta siitä, onko Accu-Chek Aviva Nano -mittari ensimmäinen FI Riippumatta siitä, onko Accu-Chek Aviva Nano -mittari ensimmäinen verensokerimittarisi vai oletko käyttänyt mittaria jo jonkin aikaa, lue käyttöohje tarkasti ennen kuin otat uuden mittarin käyttöön.

Lisätiedot

Welch Allyn Connex ProBP 3400 digitaalinen verenpainemittari. Käyttöohjeet

Welch Allyn Connex ProBP 3400 digitaalinen verenpainemittari. Käyttöohjeet Welch Allyn Connex ProBP 3400 digitaalinen verenpainemittari Käyttöohjeet 2011 Welch Allyn. Kaikki oikeudet pidätetään. Tuotteen ostajalla on oikeus kopioida tätä julkaisua Welch Allyn - yhtiön toimittamasta

Lisätiedot

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista FIN Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran

Lisätiedot

e_kb485.book Page 0 Wednesday, July 1, 2009 2:10 PM

e_kb485.book Page 0 Wednesday, July 1, 2009 2:10 PM e_kb485.book Page 0 Wednesday, July 1, 2009 2:10 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

DAIKIN HUONEEN ILMASTOINTILAITE. Käyttöohjeet FTXR28EV1B FTXR42EV1B FTXR50EV1B

DAIKIN HUONEEN ILMASTOINTILAITE. Käyttöohjeet FTXR28EV1B FTXR42EV1B FTXR50EV1B DAIKIN HUONEEN ILMASTOINTILAITE Käyttöohjeet FTXR8EVB FTXR4EVB FTXR50EVB SISÄLLYS LUE ENNEN KÄYTTÖÄ Turvaohjeet... Osien nimet...3 Toimenpiteet ennen käynnistystä...6 KÄYTTÖ JÄÄHDYTYS SARARA-KUIVAUS-käyttö...8

Lisätiedot

Polar FT60 käyttöohje SUOMI

Polar FT60 käyttöohje SUOMI Polar FT60 käyttöohje SUOMI SISÄLLYS 1. KÄYTÖN ALOITTAMINEN... 3 Tutustu Polar FT60 -harjoitustietokoneeseesi... 3 Perusasetuksista aloittaminen... 3 Näppäimet ja valikkorakenne... 4 Näytön symbolit...

Lisätiedot

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30 JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30 No.720201 SISÄLTÖ Sivu Takuu 1 Yleiset turvallisuusohjeet 2 Erityisesti huomiotavat varoitukset 3 Asennus 4 Pakkauksen purkaminen & Asennus 5 Asennuskaavio (1) 6 Osaluettelo

Lisätiedot

HB 10M00 KÄYTTÖOHJE V 1.0, 03/09

HB 10M00 KÄYTTÖOHJE V 1.0, 03/09 HB 10M00 KÄYTTÖOHJE V 1.0, 03/09 Laite noudattaa direktiivien 89/336/EEC vaatimuksia, mikä on vahvistettu CE-merkillä. Tässä ohjekirjassa julkaissut tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. This

Lisätiedot

5.2 mmol KÄYTTÖOPAS. Hälytys Asetukset. Enn. ateriaa. Fin. verenglukoosin seurantajärjestelmä. 12:24 l 13.10

5.2 mmol KÄYTTÖOPAS. Hälytys Asetukset. Enn. ateriaa. Fin. verenglukoosin seurantajärjestelmä. 12:24 l 13.10 verenglukoosin seurantajärjestelmä 12:24 l 13.10 L 5.2 mmol Enn. ateriaa Hälytys Fin KÄYTTÖOPAS Käyttää Bayerin Contour Next verensokerin testiliuskoja KÄYTTÖTARKOITUS Bayerin Contour Next USB -verenglukoosin

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN Käyttäjän ohjekirja SISÄLLYSLUETTELO Varoitustarran asettaminen... 2 Tärkeitä varotoimenpiteitä... 2 Ennen kuin aloitat... 5 Kokoaminen... 6 Sykemittarivyön käyttö... 15 Toiminta ja säädöt... 16 Juoksumaton

Lisätiedot

Digitaalinen henkilövaaka

Digitaalinen henkilövaaka HN-283 Digitaalinen henkilövaaka Käyttöohje Kiitämme OMRONin digitaalisen henkilövaa'an hankkimisesta. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen vaa'an käyttöä, jotta osaat käyttää vaakaa turvallisesti ja

Lisätiedot

Osat. arkinsyöttölaite paperituki syöttölaitteen suojus. reunaohjain. asiakirjakansi. tulostelokero. asiakirja-alusta. lasitaso

Osat. arkinsyöttölaite paperituki syöttölaitteen suojus. reunaohjain. asiakirjakansi. tulostelokero. asiakirja-alusta. lasitaso Osat reunaohjain arkinsyöttölaite paperituki syöttölaitteen suojus asiakirjakansi tulostelokero kuljetuslukon vipu asiakirja-alusta lasitaso ohjauspaneeli (Lisätietoja on kohdassa Ohjauspaneelin toiminnot

Lisätiedot

Sisällysluettelo Toimintohaku Asetusten haku Hakemisto. Käsikirja. Mobile HD Snap -kamera MHS-TS10/TS20/TS20K. 2010 Sony Corporation 4-261-657-12(1)

Sisällysluettelo Toimintohaku Asetusten haku Hakemisto. Käsikirja. Mobile HD Snap -kamera MHS-TS10/TS20/TS20K. 2010 Sony Corporation 4-261-657-12(1) Käsikirja Mobile HD Snap -kamera MHS-TS10/TS20/TS20K 2010 Sony Corporation 4-261-657-12(1) FI Käsikirjan käyttäminen Voit siirtyä vastaavalle sivulle napsauttamalla oikealla puolella olevaa painiketta.

Lisätiedot

X15i. Multimediaprojektori Käyttäjän ohjekirja. Tästä ohjekirjasta. Kiitämme tämän projektorin ostamisesta.

X15i. Multimediaprojektori Käyttäjän ohjekirja. Tästä ohjekirjasta. Kiitämme tämän projektorin ostamisesta. X15i Multimediaprojektori Käyttäjän ohjekirja Kiitämme tämän projektorin ostamisesta. VAROITUS Lue Laitteen turvaohjeet ja nämä ohjeet ennen käyttöä, jotta ymmärrät ohjeet ja osaat käyttää laitetta oikein.

Lisätiedot

Käyttöohje.... Älykkäät hedelmällisyystietokoneet...

Käyttöohje.... Älykkäät hedelmällisyystietokoneet... Käyttöohje... Älykkäät hedelmällisyystietokoneet... ... Laadunhallinta Vapaaehtoinen osallistuminen säännölliseen valvontaan EN ISO13485:2003 + AC:2007 Laadunhallinta Lääkintälaitedirektiivi 93/42/EEC

Lisätiedot

myreader Käyttöohje 11 Mary Muller Drive, P.O. Box 3044 Christchurch, New Zealand www.humanware.com P/N MY283 V4.0

myreader Käyttöohje 11 Mary Muller Drive, P.O. Box 3044 Christchurch, New Zealand www.humanware.com P/N MY283 V4.0 myreader Käyttöohje Copyright 2005-2006 by HumanWare Limited, Christchurch, New Zealand. kaikki oikeudet pidätetään. Tämän ohjeen osittainen kopioiminen tai jakelu tai tietokantoihin taltiointi ilman HumanWare

Lisätiedot

Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digitaalikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän RICOH WG-M1 -digitaalikameran hankinnasta. Ennen

Lisätiedot

Tekijänoikeudet ja käyttöoikeus. Tämän julkaisun tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta.

Tekijänoikeudet ja käyttöoikeus. Tämän julkaisun tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Tekijänoikeudet ja käyttöoikeus Copyright 2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Näiden ohjeiden tiedot voivat muuttua ilmoituksetta. Tämän julkaisun tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta.

Lisätiedot

Kameran käyttöopas SUOMI. Lue tämä opas, ennen kuin käytät kameraa. Säilytä opas myöhempää käyttöä varten. IXUS 105-kameran kuva

Kameran käyttöopas SUOMI. Lue tämä opas, ennen kuin käytät kameraa. Säilytä opas myöhempää käyttöä varten. IXUS 105-kameran kuva Kameran käyttöopas IXUS 105-kameran kuva SUOMI Lue tämä opas, ennen kuin käytät kameraa. Säilytä opas myöhempää käyttöä varten. Pakkauksen sisällön tarkastaminen Tarkista, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat

Lisätiedot

NORDCEL NV -sarjan ilmalämpöpumpun käyttöohje

NORDCEL NV -sarjan ilmalämpöpumpun käyttöohje NORDCEL NV -sarjan ilmalämpöpumpun käyttöohje Kiitos, että olet valinnut Nordcel NH -sarjan ilmalämpöpumpun. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöä. Säilytä käyttöohje.

Lisätiedot

Welch Allyn Connex Integrated Wall System. Käyttöohjeet

Welch Allyn Connex Integrated Wall System. Käyttöohjeet Welch Allyn Connex Integrated Wall System Käyttöohjeet 2012 Welch Allyn. Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä julkaisussa kuvatun tuotteen käytön tukemiseksi tuotteen ostaja saa kopioida tämän julkaisun ainoastaan

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE INVERTER LÄMPÖPUMPPU SAP-KRV91EH + SAP-CRV91EH TÄRKEÄÄ FILE NO.

KÄYTTÖ-OHJE INVERTER LÄMPÖPUMPPU SAP-KRV91EH + SAP-CRV91EH TÄRKEÄÄ FILE NO. KÄYTTÖ-OHJE SAP-KRV91EH + SAP-CRV91EH FILE NO. INVERTER LÄMPÖPUMPPU Sisäyksikkö Product Code No. Ulkoyksikkö Product Code No. Alue SAP-KRV91EH 1 852 065 78 SAP-CRV91EH 1 852 065 79 Europe Sisäyksikkö Ulkoyksikkö

Lisätiedot

Leica AutoStainer XL. Värjäysautomaatti

Leica AutoStainer XL. Värjäysautomaatti Leica AutoStainer XL Värjäysautomaatti Käyttöohje Leica AutoStainerXL, V2.3 suomi 10/2012 Tilausnro 14 0456 80104 RevC Säilytä tätä käsikirjaa aina laitteen lähellä! Lue käsikirja huolellisesti läpi, ennen

Lisätiedot

Polar FT40. Käyttöohje 17934440.00 ENG

Polar FT40. Käyttöohje 17934440.00 ENG Polar FT40 Käyttöohje 17934440.00 ENG SISÄLLYS 1. POLAR FT40 -HARJOITUSTIETOKONEEN EDUT... 4 Harjoitustoiminnot... 13 Harjoituksen lopettaminen... 14 Harjoitusvinkkejä... 15 2. KÄYTÖN ALOITTAMINEN... 5

Lisätiedot

Comsys 1000 XL PUHELIN NUMERONÄYTÖLLÄ ODOTUSKAIUTTIMELLA VIP-SIGNAALILLA RUOTSI,TANSKA, NORJA, SUOMI

Comsys 1000 XL PUHELIN NUMERONÄYTÖLLÄ ODOTUSKAIUTTIMELLA VIP-SIGNAALILLA RUOTSI,TANSKA, NORJA, SUOMI Comsys 1000 XL PUHELIN NUMERONÄYTÖLLÄ ODOTUSKAIUTTIMELLA VIP-SIGNAALILLA RUOTSI,TANSKA, NORJA, SUOMI FI KÄYTTÖOHJE OND-2009VII Ond-2009VII Sivu 2 Ond-2009VII Sivu 3 Käyttöohje Sisältö Ominaisuudet 3 Turvaohjeet

Lisätiedot

Säätölaitteet 4 Tärkeitä tietoja 6 Oikea käyttö 6 Oman turvallisuutesi vuoksi 6

Säätölaitteet 4 Tärkeitä tietoja 6 Oikea käyttö 6 Oman turvallisuutesi vuoksi 6 Käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet on palkittu riippumattoman saksalaisen tekniset tarkastusviraston, TÜV SÜDin, hyväksymissinetillä helposti ymmärrettävän tyylinsä, perusteellisuutensa ja turvallisuusnäkökulmien

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. LG C12SQ.NB0 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3990977

Käyttöoppaasi. LG C12SQ.NB0 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3990977 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttäjän opas. Digitaalikamera

Käyttäjän opas. Digitaalikamera Digitaalikamera Fi Käyttäjän opas Kiitämme sinua tämän CASIO-tuotteen ostamisesta. Ennen kuin käytät sitä, muista lukea tämän käyttäjän oppaan varoitukset. Säilytä käyttäjän opasta turvallisessa paikassa

Lisätiedot

Tarkista, että seuraavassa mainitut tarvikkeet on toimitettu laitteen mukana. Jos jotakin puuttuu, ota yhteys ostopaikkaan.

Tarkista, että seuraavassa mainitut tarvikkeet on toimitettu laitteen mukana. Jos jotakin puuttuu, ota yhteys ostopaikkaan. Projektorin poistaminen pakkauksesta Tarkista, että seuraavassa mainitut tarvikkeet on toimitettu laitteen mukana. Jos jotakin puuttuu, ota yhteys ostopaikkaan. YLaite YKaukosäädin Y AA-kuivaparistot (2

Lisätiedot