VANHATIEN YMPÄRISTÖN MAISEMASELVITYS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VANHATIEN YMPÄRISTÖN MAISEMASELVITYS"

Transkriptio

1 Vastaanottaja Pyhäjoen kunta Asiakirjatyyppi Luonnosvaiheen maisemaselvitys Päivämäärä VANHATIEN YMPÄRISTÖN MAISEMASELVITYS JOKIKARTANON ALUE

2 Päivämäärä Laatija Tarkastaja Kuvaus Kaisa Rantee Minna Lehtonen Viite

3 SISÄLTÖ 1. Johdanto 4 2. Valtakunnalliset, maakunnalliset ja paikalliset arvot Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet Valtakunnallisesti merkittävät kulttuurihistorialliset ympäristöt Maakunnallisesti merkittävät maisema-alueet Maakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt Uudet maakunnallisesti merkittävät kohteet ehdotus Paikalliset arvot Muinaisjäännöskohteet ja perinnemaisemat 7 3. Maiseman perusrunko 8 4. Asemakaavoituksessa huomioitavia maisema- ja taajamakuvan tekijöitä Vanhatie Pyhäjoki ja muuta maisemalliset arvot 9 5. Lähteet Liitteet 11 Liite 1 Maisema- ja taajamakuva 1: Liite 2 Jokikartanon asemakaava. Rakennusinventointi. Inventointikohteet kartalla KIOSKI-tietokannan kohderaportit

4 4 1. JOHDANTO Tämä maisemaselvitys on laadittu Jokikartanon asemakaavamuutostyön yhteydessä. Maiseman, taajamakuvan ja rakennetun kulttuuriympäristön kannalta kaavatyön yhteydessä selvitettävät tärkeimmät asiat ovat kaava-alueen liittyminen Pohjanmaan rantatiehen ja Pyhäjoen jokimaisemiin. Selvityksen taustatyö pohjautuu Pyhäjoella vuosien aikana vireillä olleiden yleiskaavojen ja asemakaavamuutoksien yhteydessä tehtyihin maisemaselvityksiin ja maastokäynteihin. Seudun suurmaisemaa ja maisemarakennetta on käsitelty Pyhäjoen keskustan yleiskaavan 2025 maisemaselvityksessä ja näihin tekijöihin viitataan tässä selvityksessä vain yleispiirteisesti. Vanhatien taajamakuvaa on aiemmin selvitetty Vanhatien ympäristön maisemaselvityksessä , jossa käsiteltiin Pyhäjoen Pohjoishaaran pohjoispuoleisia osia, eli kunnantalon, liikekeskuksen, kirkonseudun ja Valistustalon välistä tieosuutta sekä Kielosaaren maisemaselvityksessä Aiemmat Vanhatietä koskevat selvitykset on laadittu erityisesti seuraavien asemakaavamuutosten tueksi: - Kirkonseudun korttelin 160 asemakaavan muutos, - Kirkonseudun korttelien asemakaavan muutos - Kirkonseudun korttelien asemakaavan muutos - Saarenalueen asemakaavan muutos ja laajennus Lisäksi Pyhäjoen jokimaisemaa on käsitelty Hourunkosken ja Koskipuiston maisemaselvityksessä sekä Aatosvainion ja Hourunkosken maisemaselvityksessä , jotka liittyvät seuraaviin kaavoihin: - Niskanmäen asemakaavan muutos Aatosvainion asemakaavan muutos ja laajennus Hourunkosken puiston asemakaavan muutos Tämä maisemaselvitys on tehty ympäristöhallinnon paikkatietopohjaisia palveluja, karttaaineistoja sekä historiatietoja hyödyntäen. Tietoja on täydennetty vuosien aikana tehdyillä maastokäynneillä. Maisemaselvityksestä on vastannut maisema-arkkitehti Kaisa Rantee Ramboll Oy:stä. Työhön on lisäksi osallistunut miljöösuunnittelija, ins. Maria Rautajoki.

5 5 2. VALTAKUNNALLISET, MAAKUNNALLISET JA PAI- KALLISET ARVOT 2.1 Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet Jokikartanon asemakaavan muutosalueella tai sen vaikutuspiirissä ei ole valtakunnallisesti arvokkaita maisema-alueita. Lähimmät valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet ovat Kalajokilaakson kulttuurimaisema sekä Oulun seudulla sijaitsevat Limingan lakeus, Oulujoen laakso ja Hailuoto. (Ympäristöministeriö 1993) 2.2 Valtakunnallisesti merkittävät kulttuurihistorialliset ympäristöt Valtakunnallisesti merkittävien kulttuurihistoriallisten ympäristöjen luettelon päivitys (RKY 2009) on tullut voimaan Suunnittelualue rajautuu Vanhatiehen eli Pohjanmaan rantatiehen, joka on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen kohde. (Museovirasto, 2009) 2.3 Maakunnallisesti merkittävät maisema-alueet Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaavassa on osoitettu maakunnallisesti merkittävät maisemaalueet ja luetteloitu maakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristökohteet. Pyhäjoen suun maakunnallisesti merkittävään maisema-alueeseen kuuluvat joen suistoalueen keskeiset alueet; Etelä- ja Pohjoishaarat kokonaisuudessaan, Etelänkylän kulttuurimaisemat ja Vanhatien varteen sijoittuva taajaman keskusta-alue. Siten myös Jokikartanon alue sisältyy em. maisema-alueeseen. (Pohjois-Pohjanmaan liitto, 1993a) Kuva 1. Maakunnallisesti arvokas Pyhäjoen suun maisema-alue.

6 6 2.4 Maakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt Kiiskiläntie on maakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. - Kiiskilänraitti (kartalla kohde nro 10) Suunnittelualueella ei sijaitse muita maakunnallisesti merkittäviä rakennetun kulttuuriympäristön kohteita, mutta sen läheisyydessä Kiiskiläntien varressa sijaitsevat seuraavat kohteet: - Isotalo, Kiiskiläntie (kartalla kohde nro 12) - Kiiskilä, Kiiskiläntie (kartalla kohde nro 11) - Lohikoski, Pohjankylä (kartalla kohde nro 13) (Pohjois-Pohjanmaan liitto, 1993b) 2.5 Uudet maakunnallisesti merkittävät kohteet ehdotus Pyhäjoen kunnan kulttuuriympäristöohjelma sisältää ehdotuksia uusiksi maakunnallisesti arvokkaiksi kohteiksi. Suunnittelualuetta lähinnä sijaitseva tällainen kohde on Kittilän mylly ja saha, joka sijaitsee Jokikartanon kohdalla, Pohjoishaaran vastarannalla. (kartalla kohde nro 15) (Heikkinen, 2012) Kuva 2. Maakunnallisesti merkittävät rakennetun kulttuuriympäristön kohteet Pyhäjoen keskustassa.

7 7 2.6 Paikalliset arvot Rakennusinventoinnin (Ramboll, 2014) yhteydessä on määritelty maisemallista arvoa seuraaville kaava-alueella sijaitseville kohteille: - Kyrö. (kohde 19) 1900-luvun alun pihapiirillä ja pikkutuvalla on maisemalista merkitystä osana Vanhatien raittimaisemaa. - Laakso v (kohde 20) Entisellä Raahen seudun Osuuskassan sivukonttorilla on maisemallista merkitystä osana Vanhatien raittimaisemaa. - Marjomäki, v (kohde 21) Paikallista maisemallista merkitystä osana Vanhatien varteen sijoittuvaa kolmen talon ryhmää. - Rantaluoto v (kohde 23) Paikallista maisemallista merkitystä osana Vanhatien varteen sijoittuvaa kolmen talon ryhmää. Kuva 3. Jokikartanon asemakaavan rakennusinventoinnissa inventoidut kohteet. (Ramboll 2014) 2.7 Muinaisjäännöskohteet ja perinnemaisemat Selvitysalue on inventoitu Pyhäjoen keskustan osayleiskaavan 2025 muinaisjäännösinventointityön yhteydessä. Alueelta ei löytynyt muinaisjäännöksiä, mutta inventointiraportin mukaan selvitysalueella sijaitsee talotontti vuodelta (Mikroliitti Oy, 2014) Selvitysalueella ei sijaitse perinnemaisemia. (Heikkinen, 2012) Kuva 4. Pyhäjoen keskustan osayleiskaavan laadinnan yhteydessä inventoitu alue rajattu vihreällä. Ote Mikroliitin muinaisjäännösinventoinnista. Mikroliitti Oy 2014.

8 8 3. MAISEMAN PERUSRUNKO Pyhäjoen suu on maisemallinen solmukohta, jonka kosket ovat houkutelleet sahateollisuutta ja myllyjä paikkakunnalle ja 1800-lukujen taitteesta alkaen. Joen suisto, meri ja metsämaat ovat tarjonneet edellytykset myös kalastuselinkeinolle, metsästykselle ja maa- ja metsätaloudelle. Pohjanmaan rantatie on tarjonnut manneryhteyden rannikon kirkonkylien ja kaupunkien välillä ja myös Pyhäjoella taajaman keskusta ja keskeiset rakennukset kuten kirkko, kunnantalo, liikerakennukset, yhdistystoimintaan liittyneet rakennukset ja koulu ovat keskittyneet Pohjanmaan rantatien varteen. Selvitysalue sijoittuu keskeiselle paikalle Pohjoishaaran ja Etelähaaran mantereesta erottamalle saarelle. Saarelle ja maisemalliseen solmukohtaan sijoittumisen vuoksi selvitysalueen ja sen ympäristön maisemassa on omaleimaisuutta. Saarella kulttuuri- ja suistomaisemaan liittyvät piirteet ovat korostuneet, sillä sinne ei sijoitu lainkaan laakeita soistuvia vedenjakajametsävyöhykkeitä, jotka muutoin ovat seudun maisematiloille ja kyläalueille tyypillisiä. Selvitysalueen miljöötyypit, kuten viljelymaisemat tai rakennettu kulttuuriympäristö rajautuvat joen koskipaikkoihin, jokirantojen tulvaniittyihin tai reheviin rantametsiin. Merellisyys kasvaa saaren luoteiskärkeä kohden ja Kiiskilänraitin kautta on ajo- ja kulkuyhteys Tervon satamaan. Kuva 5. Ote Pyhäjoen kirkonkylän osayleiskaavatyön yhteydessä tehdystä maisemarakennetta ja maisemakuvaa selventävästä kartasta (Pöyry 2014)

9 9 4. ASEMAKAAVOITUKSESSA HUOMIOITAVIA MAISE- MA- JA TAAJAMAKUVAN TEKIJÖITÄ Selvitysalue rajautuu etelässä Vanhatiehen ja pohjoisessa Pyhäjoen uomaan, jotka ovat maisemallisia arvoja ja ympäristön laatua kohentavia tekijöitä. 4.1 Vanhatie Selvitysalueen tuntumassa ja Vanhatien varressa sijaitsee julkisia ja liiketoimintaan liittyviä rakennuksia, torialue sekä yksityisiä asuintontteja. Tielinjan eteläpuolella on mataliin kalliokumpareisiin tukeutuvaa rakennuskantaa ja puustoisia saarekkeita, mutta muutoin taajama on rakentunut loivasti jokea kohden viettävälle vanhalle peltomaalle. Maisemakuvan yleisilme on avara paikoittaisesta umpeenkasvusta huolimatta. Huomionarvoisimpia tekijöitä ovat kaartuvan tielinjan lisäksi tiemaisemaa rytmittävät omakotitalot, vanhat rakennukset ja palvelukeskuksen ympäristö, joka julkisena rakennuksena luo omanlaista ympäristöä tiemaisemaan. Vanhatiehen liittyy selvitysalueella muutamia katuja ja tonttiliittymiä, mutta maisemallisesti merkittävin on Kiiskilänraitin ja Vanhatien risteys, jossa Vanhatien jyrkkä mutka, rakennukset ja pihapiirit muodostavat tiiviin katumaisen tilan. Edellä mainittujen tekijöiden vuoksi näkyvyys on risteysalueella heikkoa, minkä vuoksi myös risteysalueen liikenneturvallisuudessa on parannettavaa. Vanhatien raittimaisemassa huomionarvoisia tekijöitä ovat: - Pohjoishaaran ylittävä silta (solmukohta) ja näkymät sillalle ja sillalta, - julkiset rakennukset ja aukiot (kaupan ja terveydenhuollon rakennukset, torialue) osana raittinäkymää; rakennusten julkisivujen, pihapiirien ja sisäänkäyntialueiden jäsennöitymistä osaksi taajamakuvaa voisi edelleen kehittää, - erillinen kevyenliikenteen väylä ja istutetut katupuut ajoväylän ja kevyen liikenteen väylän välillä luovat hoidettua tiemaisemaa. Erilliset kevyen liikenteen väylät leventävät tiealuetta, minkä vuoksi istutetut katupuut ovat mittakaavan miellyttävänä säilymisen kanalta tärkeitä. Katupuiden säilyminen osana tiemaisemaa olisi edelleen suotavaa, luvun omakotitalot luovat rytmiä tiemaisemaan, mutta toisaalta niiden suhteellisen ísot tontit tuovat väljyyttä raitin tilallisuuteen, - pensasaidat Vanhatiehen rajautuvilla tonttien sivuilla rajaavat tilaa ja antavat suojaa piha-alueille. Korkeiksi kasvaessaan pensasaidat kuitenkin sulkevat rakennuskannan ja pihapiirit pois tienäkymistä, mikä köyhdyttää Vanhatien kulttuurihistoriallista arvoa ja poikkeaa esim. keskusta-alueen raitista, jossa pihapiirit ovat tyypillisesti osa raittinäkymiä 4.2 Pyhäjoki ja muuta maisemalliset arvot Pyhäjoki on maisemallinen arvo, jota kannattaa edelleen hyödyntää osana kehittyvää taajamakuvaa, vaikkei joella olekaan entisaikojen kaltaista merkitystä elinkeinojen kannalta. Jokimaisemaan liittyvät oleellisesti tulvaniityt, rantapuusto ja jokivarresta nousevat pellot. Kiiskilänraitin rakennukset sijoittuvat matalalle kannakselle saaren keskiosaan ja rakennuksilta on ollut tai on edelleen maisemallinen yhteys viljelyalueiden ylitse sekä Pyhäjoen Etelähaaralle että Pohjoishaaralle, kohti kirkkoa. Kiiskilän peltojen maisemallinen arvo perustuu vanhan rakennuskannan, tiestön ja jokimaisemien muodostamaan kokonaisuuteen. Maisemallisesti huomionarvoisia piirteitä ovat: - Pyhäjokiuoman ja koskipaikkojen näkyminen taajamarakenteeseen; näkymien säilyttäminen tai uusien merkittävien näkymälinjojen luominen, - Pyhäjoen rantaniityt ja kasvillisuus osana maisemakuvaa. - Pyhäjoen rantojen hyödyntäminen virkistyskäytössä ja palvelukeskuksen pihapiirissä. - Rannan suuntaisten virkistysyhteyksien kehittäminen, - edelleen viljelykäytössä olevat peltoalueet ja näiden liittyminen Kiiskilän rakennettuun kulttuuriympäristöön, Pyhäjokeen ja kaava-alueeseen, - pienipiirteiset säilyneet avokalliot ja niihin liittyvä kasvillisuus, mm. palvelukeskuksen sisäpihalla,

10 Jokikartanon pysäköintikentän ylitse (Kiiskilänraitin puoleisella piha-alueella) avautuu näkymiä kohti Pyhäjokea, joita myöten myös kirkontorni näkyy Jokikartanon alueelle, selvitysalueen keskellä sijaitsevalla aktiivisesta viljelykäytöstä poistuneella peltokuviolla ei nykytilassa ole maisemallista merkitystä, sillä näkymät joelle ovat rakentamisen vuoksi estyneet, eikä peltoalue ei liity arvokkaaseen rakennuskantaan tai yhtenäisiin peltoalueisiin. Kuvat 6 ja 7. Näkymiä kaava-alueelta Pyhäjoen ylitse koti kirkkoa ja Kittilän myllyä ja sahaa. Kuvat 8 ja 9. Näkymä palvelukeskuksen kulmalta kohti Pyhäjokea ja Ylikiiskiläntien risteys.

11 11 5. LÄHTEET Heikkinen Pyhäjoen kunnan kulttuuriympäristöohjelma. Mikroliitti Oy, Pyhäjoki. Keskustan osayleiskaava Muinaisjäännösinventointi Museovirasto Rakennettu kulttuuriympäristö - Valtakunnallisesti merkittävät kulttuurihistorialliset ympäristöt Pohjois-Pohjanmaan liitto. 1993a. Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaava, Pohjois-Pohjanmaan kulttuurihistoriallisesti merkittävät kohteet, liite 1. Pohjois-Pohjanmaan liitto. 1993b. Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaava, Pohjois-Pohjanmaan arvokkaat maisema-alueet, liite 2. Ympäristöministeriö Arvokkaat maisema-alueet, Maisema-aluetyöryhmän mietintö II Valtion ympäristöhallinto, 6. LIITTEET Liite 1 Maisema- ja taajamakuva 1: Liite 2 Jokikartanon asemakaava. Rakennusinventointi. Inventointikohteet kartalla KIOSKI-tietokannan kohderaportit

12 Vastaanottaja Pyhäjoen kunta Asiakirjatyyppi Rakennusinventointi Päivämäärä Syyskuu 2014 JOKIKARTANON ASEMAKAAVA RAKENNUSINVENTOINTI

13 1 1. RAKENNUSINVENTOINTI 1.1 Johdanto Pyhäjoen Saaren alueelle, Jokikartanon ympäristöön on laadittu rakennuskannan inventointi asemakaavoituksen perusselvitysaineistoksi. Inventoinnin tavoitteena on antaa kaavoitustyötä varten riittävä pohjatieto alueen rakennuskulttuurin ominaisuuksista ja arvoista. Inventoinnin on laatinut Pyhäjoen kunnan toimeksiannosta Ramboll Finland Oy:n Seinäjoen toimisto, jossa työstä ovat vastanneet inventoija Annukka Rajala sekä inventoinnin ohjaajana toiminut Juha-Matti Märijärvi. Pyhäjoella on tehty useita rakennusinventointeja 1980-luvulta alkaen. Pyhäjoen kulttuuriympäristöohjelma on valmistunut vuonna 2011 ja siihen on pyritty kokoamaan kunnassa aiemmin tehtyjen inventointien aineistot. Kulttuuriympäristöohjelmassa on suunnittelualueelta mainittu yksi kohde (Muna-Jussi Kiiskilä). Suunnittelualue rajautuu eteläosastaan Vanhatiehen (Pohjanmaan rantatie), joka on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen kohde (RKY 2009). Tällä inventoinnilla täydennetään alueelta aiemmin laadittuja rakennuskulttuuri-inventointeja. Täydennysinventoinnissa on tutkittu pihapiirejä ja rakennusryhmiä, jotka sijaitsevat Saaren alueen asemakaavan kortteleissa 148 sekä Alueelle laaditaan parhaillaan asemakaavamuutosta, jonka tavoitteena on lisärakentamismahdollisuuden osoittaminen Jokikartanon palvelukeskuksen yhteyteen kunnan sosiaali- ja terveyspalveluja varten. Samassa yhteydessä arvioidaan myös alueen asemakaavan ajanmukaisuus. Asemakaavoitusta varten on inventointikohteiksi valittu suunnittelualueella sijaitsevat ennen vuotta 1965 rakennetut kohteet. Inventointikohteita on yhteensä seitsemän: 18. Koivula 19. Kyrö 20. Laakso 21. Marjomäki 22. Muna-Jussi Kiiskilä 23. Rantaluoto 24. Ylikiiskilä Kohteiden sijainti on esitetty liitteessä Selvityksen menetelmät ja vaiheet Inventoinnin maastotyöt tehtiin syyskuussa Inventoija kiersi ja valokuvasi kohteet ja kirjasi havainnot kohteesta ja ympäristöstä ylös. Inventoinnissa selvitettiin muun muassa kohteen ikä, rakennustapa ja tyyppi, materiaalit ja erityispiirteet ja mahdollisuuksien mukaan myös käyttöhistoriaa. Inventointitiedot tallennettiin KIOSKI-tietokantaan, josta ne ovat viranomaisten, tutkijoiden ja kunnan käytettävissä. Tietokannan inventointitiedot koottiin myös asemakaavoituksen yhteydessä laaditun maisemaselvitysraportin liitteeksi. 1.3 Yhteenveto rakennusinventoinnin tuloksista Suunnittelualueen nykyinen rakennuskanta sisältää pihapiirejä ja rakennuksia 1800-luvun lopulta nykypäivään. Rakennusten ikä, tyyli ja rakennusmateriaalit vaihtelevat, mutta alueen yleisilme on kuitenkin suhteellisen yhtenäinen johtuen rakennusten mittakaavan (1-1½-kerrosta), kattomuodon (harjakatto), kattovärin (pääasiallisesti tiilenpunainen) ja julkisivuvärityksen (perinteinen punainen ja vaaleat sävyt) yhteneväisyyksistä. Myös alueen muuta rakennuskantaa merkittävästi suurempi terveysasema (rakennettu vuonna ja laajennettu vuosina 1993 ja 1997) on kohtalaisen onnistuneesti sovitettu raittimaisemaan ja alueen pienipiirteiseen mittakaavaan. Suunnittelualueen vanhin rakennuskanta sijoittuu Kiiskilää (kohde 22) lukuun ottamatta Vanhatien varteen. Yhdessä Vanhatien eteläpuolisen rakennuskannan kanssa muodostuu maisemallisesti merkittäviä raittijaksoja ja -näkymiä.

14 2 Inventoidut kohteet ovat tavanomaisia luvun vaihteen ja jälleenrakennuskauden asuinrakennuksia pihapiireineen. Lisäksi kohteisiin sisältyy yksi aikakaudelleen tyypillinen luvun asuin- ja liikerakennus (Laakso). Rakennuksiin on tehty eri aikoina laajennuksia ja muutoksia, mm. ikkunoita ja kuisteja on muutettu. Parhaiten perinteisen kaltaisessa ulkoasussa on säilynyt Kyrön pihapiiriin (kohde 19) kuuluva pikkutupa ja ulkorakennukset sekä entisen Osuuskassan rakennus (kohde 20 Laakso). Kyrön pihapiirillä ja erityisesti siihen kuuluvalla pikkutuvalla on maisemallista merkitystä osana Vanhatien raittimaisemaa. Pihapiirin perällä sijaitseva otsallinen aitta on pihapiirin muita rakennuksia vanhempi ja rakennushistoriallisesti arvokas. Kohteen päärakennuksen maisemallinen ja rakennushistoriallinen arvo on vähentynyt ulkoasumuutosten johdosta. Vuonna 1958 rakennetulla entisen Osuuskassan rakennuksella (kohde 20 Laakso) on maisemallista merkitystä osana Vanhatien raittimaisemaa sekä entisenä pankkirakennuksena myös vähäistä paikallishistoriallista merkitystä. Marjomäellä (kohde 21) ja Rantaluodolla (kohde 23) on paikallista maisemallista merkitystä osana Vanhatien varteen sijoittuvaa kolmen talon ryhmää, joiden päärakennukset ovat tehdyistä muutoksista huolimatta säilyneet mittasuhteiltaan ja ilmeeltään perinteisen luonteisina. Ylikiiskilän (kohde 24) ja Kiiskilän (kohde 22) mahdollinen kulttuurihistoriallinen merkitys on häviämässä rakennusten huonokuntoisuuden vuoksi. Ylikiiskilälle on haettu purkulupaa, koska alueelle kohdistuu Pohjois-Suomen ELY-keskuksen käynnistämä Vanhatien liikennejärjestelyhanke liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Hanke on vireillä (huhtikuu 2015). Kiiskiläntien varressa sijaitseva Koivula (kohde 18) on tavanomainen 60-luvun asuinrakennus. 1.4 Suojelutilanne Voimassa olevassa asemakaavassa (KV , 59) kohteet 19, 27 ja 23 on osoitettu merkinnällä /s1 -korttelialue, jolla olevat rakennukset ympäristöineen tulee säilyttää siten, ettei ympäristön luonne muutu. Uudisrakennusten tulee muodostaa olemassa olevien rakennusten kanssa yhtenäinen kokonaisuus. Peruskorjausta tai muita kunnostustöitä tehtäessä on rakennuksen ulkonäkö ja sille ominaiset yksityiskohdat säilytettävä. 1.5 Liitteet Liite 1. Inventointikohteet kartalla Liite 2. KIOSKI-tietokannan kohderaportit

15 rp rp Rp74 rp Rp59 rp :14 4:284 3:9 48:23 878:7 4:303 12:0 61:0 4:257 48:10 4:90 95:0 121:0 59:2 3:54 81:10 878:7 63:0 48:21 116:3 4:310 4:179 4:245 48:22 3:99 4:228 4:273 4:286 48:23 66:5 878:7 3:103 66:9 4:274 66:11 878:7 4:105 64:2 48:5 4:231 4: :7 2:13 1: 81:1 878:7 45:1 124:0 4:285 4:142 4:196 4:290 4:102 4:270 37:1 2:7 878:7 4:255 4:314 96:0 27:0 4: :7 66:13 116:1 4:309 4:181 4:287 4: :7 59:1 116:2 48:22 111:0 2:127 66:12 3:88 4:256 4:297 48:15 66:10 878:1 4: :7 3:104 :24 66:23 66:18 66:17 66:21 59:3 9:5 59: ,9 4,1 3,5 3,5 1,5 1,6 4,7 2,3 3,7 4,6 5,2 4,7 6,6 5,1 3,2 5,6 4,4 6,3 7,9 6,9 6,4 6,5 6,9 6,6 6,3 5,5 6,7 6,6 6,6 7,9 8,2 6,2 6,7 7,3 6,7 5,0 3,6 4,1 5,6 7,9 1,8 3,1 2,5 1,8 3, Pohjankylä k k k k k k k k k Z Z Z Z 94M9418 ar 38 II 4,8 4,8 6,3 5,8 4,7 4,6 4,7 3,0 2,

16 alueraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ SAAREN ALUE, JOKIKARTANO pohjakartta Maanmittauslaitos lupanro 001/HTA/08 id: pääas. kunta: Pyhäjoki pääas. kylä: Pohjankylä laji: inventointialue tyyppi: kyläympäristö arvottaminen: ei määritelty alueen sisältämät kohteet: Koivula Kyrö Laakso Marjomäki Muna-Jussi Kiiskilä Rantaluoto Ylikiiskilä Pohjois-Pohjanmaan liitto alueraportti

17 kuvaus: Pyhäjoen Saaren alueelle, Jokikartanon ympäristöön on laadittu rakennuskannan inventointi asemakaavoituksen perusselvitysaineistoksi. Inventoinnin tavoitteena on antaa kaavoitustyötä varten riittävä pohjatieto alueen rakennuskulttuurin ominaisuuksista ja arvoista. Inventoinnin on laatinut Pyhäjoen kunnan toimeksiannosta Ramboll Finland Oy:n Seinäjoen toimisto, jossa työstä ovat vastanneet inventoija Annukka Rajala sekä inventoinnin ohjaajana toiminut Juha-Matti Märijärvi. Täydennysinventoinnissa on tutkittu pihapiirejä ja rakennusryhmiä, jotka sijaitsevat Saaren alueen asemakaavan kortteleissa 148 sekä Alueelle laaditaan parhaillaan asemakaavamuutosta, jonka tavoitteena on lisärakentamismahdollisuuden osoittaminen Jokikartanon palvelukeskuksen yhteyteen sosiaali- ja terveyspalveluja varten. Samassa yhteydessä arvioidaan myös asemakaavan ajanmukaisuus. Asemakaavoitusta varten on inventointikohteiksi valittu suunnittelualueella ennen vuotta 1965 rakennetut kohteet. Inventointikohteita on yhteensä seitsemän. Inventoinnin maastotyöt tehtiin syyskuussa Inventoija kiersi kohteet läpi ja kirjasi havainnot kohteesta ja ympäristöstä ylös. Inventoinnissa selvitettiin muun muassa kohteen ikä, rakennustapa ja tyyppi, materiaalit ja erityispiirteet ja mahdollisuuksien mukaan myös käyttöhistoriaa. Inventointitiedot tallennettiin KIOSKI-tietokantaan, josta ne ovat viranomaisten, tutkijoiden ja kunnan käytettävissä. Tietokannan inventointitiedot kootaan myös asemakaavoituksen yhteydessä laaditun maisemaselvitysraportin liitteeksi. KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto alueraportti

18 laaja kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ KOIVULA Asuinrakennuksen julkisivu pihaan tultaessa (A.Rajala ) Asuinrakennuksen pihan puoleinen julkisivu (A.Rajala ) pohjakartta Maanmittauslaitos lupanro 001/HTA/08 id: kunta: Pyhäjoki kylä: Pohjankylä kiinteistötunnus: sijainti: Kiiskiläntie 8 tyyppi: asuinrakentaminen Pohjois-Pohjanmaan liitto kohderaportti

19 ajoitus: ajoitusselite: Asuinrakennus vuodelta 1964 luokitus: ei määritelty arvottaminen: ei määritelty inventoija A. Rajala kuvaus: Asuinrakennus sijaitsee Kiiskiläntien varressa. Rakennus on vuodelta 1964 ja on alkuperäisessä asussaan. Asuinrakennuksen lisäksi pihapiirissä sijaitsee ulkorakennus. arviointi: Tavanomainen 60-luvun asuinrakennus, yksittäiskohteena ei erityistä maisemallista merkitystä. KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto kohderaportti

20 kohteen kuvalistausraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ KOIVULA kuvateksti: Asuinrakennuksen julkisivu pihaan tultaessa kuvateksti: Asuinrakennuksen pihan puoleinen julkisivu kuvateksti: Talousrakennus pihapiirin pohjoisreunalla KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto kohteen kuvalistausraportti

21 kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ KYRÖ Näkymä Vanhatien suunnasta (A.Rajala ) Asuinrakennus (A.Rajala ) pohjakartta Maanmittauslaitos lupanro 001/HTA/08 id: kunta: Pyhäjoki kylä: Pohjankylä kiinteistötunnus: sijainti: Vanhatie 67 tyyppi: asuinrakentaminen Pohjois-Pohjanmaan liitto kohderaportti

22 ajoitus: ajoitusselite: asuinrakennus vuodelta 1923 luokitus: ei määritelty arvottaminen: ei määritelty kohteen sisältämät rakennukset: 1. Asuinrakennus 2. Pikkutupa 3. Aittarakennus 4. Navetta-/talousrakennus 5. Aitat kuvaus: Vanhantien varressa sijaitseva 1900-luvun alun pihapiiri, jossa sijaitsee asuinrakennuksen lisäksi pikkutupa, aittarakennus, navetta-/talousrakennus. Rakennukset reunustavat pihaa muodostaen melko umpinaisen piha-alueen. Piha-alueen poikki kulkee tie aittarakennuksen taakse. Aittarakennuksen takana on rakentamaton nurmialue, jonka laidoilla sijaitsee kaksi aittaa, riihi sekä saunarakennus. suojelutilanne: Kohde on nykyisessä asemakaavassa (KV ) osoitettu erillispientalojen korttelialueeksi, jolla olevat rakennukset ympäristöineen tulee säilyttää siten, ettei ympäristön luonne muutu (AO/s1). Uudisrakennuksen tulee muodostaa olemassa olevien rakennusten kanssa yhtenäinen kokonaisuus. Peruskorjausta tai muuta kunnostusta tehtäessä on rakennuksen ulkonäkö ja sille ominaiset yksityiskohdat säilytettävä. arviointi: Päärakennuksen maisemallinen ja rakennushistoriallinen arvo on vähentynyt ulkoasumuutosten johdosta. Pikkutupa ja pihapiirin muut rakennukset muodostavat vielä perinteisen ilmeensä säilyttäneen kokonaisuuden. Pihapiirillä ja erityisesti pikkutuvalla on maisemallista merkitystä osana Vanhatien raittimaisemaa. Rakennushistoriallista merkitystä on erityisesti pihapiirin perällä sijaitsevalla otsallisella aitalla, joka on pihapiirin muita rakennuksia vanhempi. KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto kohderaportti

23 kohteen kuvalistausraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ KYRÖ kuvateksti: Näkymä Vanhatien suunnasta kuvateksti: Asuinrakennus kuvateksti: Pikkutupa kuvateksti: Pihapiiriä reunustaa navetta- ja talousrakennus sekä aittarakennus Pohjois-Pohjanmaan liitto kohteen kuvalistausraportti

24 kuvateksti: Riihi sijaitsee tontin reunalla kuvateksti: Tontilla sijaitsee myös pihasauna KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto kohteen kuvalistausraportti

25 rakennusraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ KYRÖ 1. ASUINRAKENNUS Asuinrakennukseen on myöhemmin rakennettu laajennusosa, jossa sisäänkäynti (A.Rajala ) Pohjoispuoleista julkisivua (A.Rajala ) id: kunta: kylä: kohde: rakennustyyppi: alkup. käyttö: nyk. käyttö: Pyhäjoki Pohjankylä Kyrö asuinrakennukset 011 yhden asunnon talot 011 yhden asunnon talot ajoitus: Asuinrakennus on rakennettu 1923, myöhemmin on tehty muutoksia mm. laajennusosa ja ikkunat kerrosluku: 1 1/2 perustus: lohkokivi, laajennusosassa valettu perustus runko: vuoraus: ulkoväri: kattomuoto: kate: ikkunat: hirsi, rankorakenteinen laajennusosa vaakalaudoitus luonnonvalkoinen, vaaleanruskeat nurkka- ja räystäslaudat, ikkunankarmit ja hirsisalvosten koristelaudat. Valkoiset ikkunanpuitteet ja ruskeat ovet. satula, pulpettikattoinen kuisti uusittu peltikate uusitut tuuletusikkunalliset KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennusraportti

26 rakennuksen kuvalistausraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ KYRÖ 1. ASUINRAKENNUS kuvateksti: Asuinrakennukseen on myöhemmin rakennettu laajennusosa, jossa sisäänkäynti kuvateksti: Pohjoispuoleista julkisivua kuvateksti: Asuinrakennuksen länsipääty kuvateksti: Asuinrakennuksen länsipäätyä. Rakennuksen päätykolmioissa on alkuperäiiset kuusiruutuiset ikkunat, joissa on koristeelliset vuorilaudat Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

27 kuvateksti: Julkisivu etelään. Asuinrakennuksen nurkkalaudoissa ja hirsisalvoksissa on koristelaudoitus. kuvateksti: Rakennuksessa on lohkokiviperusta KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

28 rakennusraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ KYRÖ 2. PIKKUTUPA Pikkutuvan lännen puoleinen julkisivu, takana Vanhatie (A.Rajala ) Pikkutuvan eteläpääty. Rakennuksessa on alkuperäiset kuusiruutuiset ikkunat. (A.Rajala ) id: kunta: kylä: kohde: rakennustyyppi: alkup. käyttö: nyk. käyttö: Pyhäjoki Pohjankylä Kyrö ajoitus: 1923 kerrosluku: 1 1/2 perustus: lohkokivi runko: hirsi vuoraus: ulkoväri: kattomuoto: kate: ikkunat: asuinrakennukset 011 yhden asunnon talot ei täytetty pystyrimalaudoitus, kuistissa vaakalaudoitus punainen, valkoiset nurkat, räystäslaudat, listoitukset sekä ikkunoiden puitteet ja vuorilaudat. satula uusittu musta peltikate alkuperäiset kuusiruutuiset KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennusraportti

29 rakennuksen kuvalistausraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ KYRÖ 2. PIKKUTUPA kuvateksti: Pikkutuvan lännen puoleinen julkisivu, takana Vanhatie kuvateksti: Pikkutuvan eteläpääty. Rakennuksessa on alkuperäiset kuusiruutuiset ikkunat. kuvateksti: Pikkutupa kuvateksti: kuvalaji: kuvaaja: Näkymä pihapiiristä Vanhatien suuntaan tunnuskuva A.Rajala Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

30 KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

31 rakennusraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ KYRÖ 3. AITTARAKENNUS Aittarakennus kuvattuna Vanhatien suunnasta (A.Rajala ) Aittarakennuksen julkisivu, rakennus on painunut (A.Rajala ) id: kunta: Pyhäjoki kylä: kohde: rakennustyyppi: alkup. käyttö: nyk. käyttö: ajoitus: Pohjankylä Kyrö aitat 941 talousrakennukset 941 talousrakennukset ei täytetty kerrosluku: 1 1/2 perustus: ei täytetty runko: pitkähirsi vuoraus: vuoraamaton/pystyrimalaudoitettu ulkoväri: kattomuoto: kate: ikkunat: punainen, valkoiset salvosten päät sekä ovien karmit ja ikkunat, keltaiset ovet satula huopa alkuperäiset kuusiruutuiset KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennusraportti

32 rakennuksen kuvalistausraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ KYRÖ 3. AITTARAKENNUS kuvateksti: Aittarakennus kuvattuna Vanhatien suunnasta kuvateksti: Aittarakennuksen julkisivu, rakennus on painunut kuvateksti: Aittarakennuksen yhdessä osassa on ylhäällä ikkuna kuvateksti: kuvalaji: kuvaaja: Aittarakennus taakse on tehty lautarakenteinen sivukas tunnuskuva A.Rajala Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

33 kuvateksti: Aittarakennuksen ja navetta- /ulkorakennuksen välissä on aita KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

34 rakennusraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ KYRÖ 4. NAVETTA-/TALOUSRAKENNUS Rakennuksen itäosa, rakennus on pahoin painunut (A.Rajala ) Rakennuksen länsiosa (A.Rajala ) id: kunta: Pyhäjoki kylä: kohde: rakennustyyppi: alkup. käyttö: nyk. käyttö: ajoitus: Pohjankylä Kyrö talousrakennukset 941 talousrakennukset 941 talousrakennukset ei täytetty suunnittelija: ei täytetty kerrosluku: 1 1/2 perustus: ei täytetty runko: hirsi, osittain lautarakenteinen vuoraus: ulkoväri: kattomuoto: kate: ikkunat: vuoraamaton/pystyrimalaudoitettu punainen, valkoiset ovien karmit ja ikkunat, keltaiset ovet satula huopa alkuperäiset neliruutuiset KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennusraportti

35 rakennuksen kuvalistausraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ KYRÖ 4. NAVETTA-/TALOUSRAKENNUS kuvateksti: Rakennuksen itäosa, rakennus on pahoin painunut kuvateksti: Rakennuksen länsiosa kuvateksti: Navetta-/ ulkorakennus rajaa pihapiiriä kuvateksti: kuvalaji: kuvaaja: Rakennuksen itäpääty, jossa neliruutuinen ikkuna tunnuskuva A.Rajala Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

36 kuvateksti: Rakennuksen länsipääty kuvateksti: Pihapiiriä aittarakenuksen eteläpäädyltä kuvattuna kuvalaji: rakennuspiirros KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

37 rakennusraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ KYRÖ 5. AITAT Aitat, joista toinen on otsallinen (A.Rajala ) Aitat (A.Rajala ) id: kunta: Pyhäjoki kylä: Pohjankylä kohde: rakennustyyppi: alkup. käyttö: nyk. käyttö: ajoitus: suunnittelija: Kyrö aitat 941 talousrakennukset 719 muut varastorakennukset ei täytetty ei täytetty kerrosluku: 1 perustus: ei perustusta, siirretty ojan päälle runko: hirsi, pitkä nurkka vuoraus: vuoraamaton ulkoväri: kattomuoto: kate: ikkunat: punainen, valkoiset nurkat ja oven karmit, keltaiset ovet satula huopa ei täytetty KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennusraportti

38 rakennuksen kuvalistausraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ KYRÖ 5. AITAT kuvateksti: Aitat, joista toinen on otsallinen kuvateksti: Aitat kuvateksti: Aitat kuvateksti: kuvalaji: Aitat, takana navetta- /talousrakennus ja aittarakennus ja sivukas tunnuskuva Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

39 kuvateksti: Aitta kuvateksti: Aitan julkisivu kuvateksti: Aitan sivuseinällä rakenne länkien tai jalasten tekoon kuvateksti: Aitan kulunut ovi Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

40 kuvateksti: Otsallinen aitta kuvateksti: Otsallisen aitan sivu kuvateksti: Otsallisen aitan seinää kuvateksti: Otsallisen aitan julkisivua Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

41 kuvateksti: Otsallisen aitan julkisivua kuvateksti: Aitat on siirretty tälle tontille, merkkinä siitä hirsien numeroinnit KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

42 kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ LAAKSO Julkisivu Vanhatien suuntaan (A.Rajala ) (A.Rajala ) pohjakartta Maanmittauslaitos lupanro 001/HTA/08 id: kunta: Pyhäjoki kylä: Pohjankylä kiinteistötunnus: sijainti: Vanhatie 55 tyyppi: liike-elämä ja kaupankäynti Pohjois-Pohjanmaan liitto kohderaportti

43 ajoitus: ajoitusselite: Rakennus vuodelta 1958 luokitus: ei määritelty arvottaminen: ei määritelty kohteen sisältämät rakennukset: 1. Asuinrakennus kuvaus: Kohde sijaitsee Vanhatien varressa, terveyskeskuksen läheisyydessä. Asuin- ja liikerakennus on entinen Raahen Seudun Osuuskassan sivukonttori vuodelta historia: Vetten Laijoilta: Pyhäjoen historiaa kivikaudelta 1990-luvulle. Pyhäjoen kunta, Pyhäjoen seurakunta, Turunen, Forss et al arviointi: Alkuperäisessä asussaan säilynyt 1950-luvun asuin-/liikerakennus, jolla on maisemallista merkitystä osana Vanhatien raittimaisemaa sekä paikallista rakennushistoriallista merkitystä. KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto kohderaportti

44 rakennusraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ LAAKSO 1. ASUINRAKENNUS Rakennuksen julkisivu Vanhatien suuntaan (A.Rajala ) Rakennuksen julkisivu Vanhatien suuntaan (A.Rajala ) id: kunta: Pyhäjoki kylä: kohde: rakennustyyppi: Pohjankylä Laakso asuin- ja liikerakennukset alkup. käyttö: ei täytetty nyk. käyttö: 011 yhden asunnon talot ajoitus: 1958 suunnittelija: kerrosluku: perustus: runko: vuoraus: ulkoväri: kattomuoto: kate: ikkunat: ei täytetty 1 1/2 + kellari valettu rankarakenteinen rapattu valkoinen, sininen perustus satula punatiili alkuperäiset kaksi- ja kolmeruutuiset KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennusraportti

45 rakennuksen kuvalistausraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ LAAKSO 1. ASUINRAKENNUS kuvateksti: Rakennuksen julkisivu Vanhatien suuntaan kuvateksti: Rakennuksen julkisivu Vanhatien suuntaan kuvateksti: Asuinrakennuksen itäpääty kuvateksti: Asuinrakennuksen länsipääty Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

46 kuvateksti: Asuinrakennuksen pihan puoleinen julkisivu kuvateksti: Asuinrakennuksen pihan puoleista julkisivua kuvateksti: Asuinrakennuksen länsipäätyä KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

47 kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ MARJOMÄKI Julkisivu Vanhatien suuntaan (A.Rajala ) Julkisivu pihan puolelta (A.Rajala ) pohjakartta Maanmittauslaitos lupanro 001/HTA/08 id: kunta: Pyhäjoki kylä: Pohjankylä kiinteistötunnus: tyyppi: asuinrakentaminen ajoitus: Pohjois-Pohjanmaan liitto kohderaportti

48 ajoitusselite: Asuinrakennus vuodelta luokitus: ei määritelty arvottaminen: ei määritelty kohteen sisältämät rakennukset: 1. Asuinrakennus kuvaus: Kohde sijaitsee Vanhatien varressa. Asuinrakennus on rakennettu vuonna arviointi: Rakennuksella on paikallista maisemallista merkitystä osana Vanhatien varteen sijoittuvaa kolmen talon ryhmää, joiden päärakennukset ovat tehdyistä muutoksista huolimatta säilyneet mittasuhteiltaan ja ilmeeltään perinteisen luonteisina. KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto kohderaportti

49 rakennusraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ MARJOMÄKI 1. ASUINRAKENNUS Julkisivu Vanhatien suuntaan (A.Rajala ) Pihan puoleinen julkisivu (A.Rajala ) id: kunta: Pyhäjoki kylä: Pohjankylä kohde: rakennustyyppi: alkup. käyttö: Marjomäki asuinrakennukset 011 yhden asunnon talot nyk. käyttö: 011 yhden asunnon talot ajoitus: 1958 kerrosluku: 1 1/2 + kellari perustus: runko: vuoraus: ulkoväri: kattomuoto: kate: ikkunat: Valettu Rankarakenteinen Vaakalaudoitus Luonnonvalkoinen, ruskeat listoitukset ja vuorilaudat, valkoiset ikkunapuitteet, punainen kate Satula Huopa Uusitut kaksiruutuiset KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennusraportti

50 rakennuksen kuvalistausraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ MARJOMÄKI 1. ASUINRAKENNUS kuvateksti: Julkisivu Vanhatien suuntaan kuvateksti: Pihan puoleinen julkisivu kuvateksti: Rakennuksen itäpääty kuvateksti: Rakennuksen ikkuna Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

51 kuvateksti: Pihan puoleinen julkisivu KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

52 kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ MUNA-JUSSI KIISKILÄ Asuinrakennus, oikealla huonokuntoinen aittarakennus (A.Rajala ) "Muna-Jussi" Kiiskilä on heinittynyt ja autioitunut pihapiiri (A.Rajala ) id: kunta: Pyhäjoki kylä: Pohjankylä kiinteistötunnus: sijainti: Pyhäjoen pohjoishaaran etelärannalla tyyppi: asuinrakentaminen pohjakartta Maanmittauslaitos lupanro 001/HTA/08 Pohjois-Pohjanmaan liitto kohderaportti

53 ajoitus: luokitus: ei määritelty arvottaminen: ei määritelty kohteen sisältämät rakennukset: kuvaus: Kohde on heinittynyt ja asumaton pihapiiri Pyhäjoen pohjoishaaran rannalla vanhainkodin takana. Pihapiirissä on vanha asuinrakennus ja aitta, jossa on vuosiluku Kohdetta on ehdotettu uudeksi paikallisesti merkittäväksi kohteeksi Pyhäjoen kulttuuriympäristöohjelmassa. Kohde sijaitsee nykyisessä asemakaavassa (KV ) puistoalueella (VP-1), jossa olevat rakenukset voidaan säilyttää ja lisäksi rakentaa puiston käyttöä palveleva enintään 60 k-m2 suuruinen rakennus. arviointi: Kohteen maisemallinen merkitys on syrjäisen sijainnin vuoksi vähäinen. Kohteen muukin mahdollinen kulttuurihistoriallinen merkitys on häviämässä rakennuksen huonokuntoisuuden vuoksi. lähteet: Pyhäjoen kulttuuriympäristöohjelma 2011 KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto kohderaportti

54 kohteen kuvalistausraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ MUNA-JUSSI KIISKILÄ kuvateksti: Asuinrakennus, oikealla huonokuntoinen aittarakennus kuvateksti: "Muna-Jussi" Kiiskilä on heinittynyt ja autioitunut pihapiiri kuvateksti: Asuinrakennuksen länsipääty kuvateksti: Asuinrakennuksen julkisivua Pohjois-Pohjanmaan liitto kohteen kuvalistausraportti

55 kuvateksti: Asuinrakennuksen kuisti kuvateksti: Asuinrakennuksen itäpääty kuvateksti: Asuinrakennuksen itäpäätyä kuvateksti: Asuinrakennuksen julkisivua Pohjois-Pohjanmaan liitto kohteen kuvalistausraportti

56 kuvateksti: Asuinrakennusta vastapäätä sijaitseva huonokuntoinen aittarakennus KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto kohteen kuvalistausraportti

57 kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ RANTALUOTO Rantaluoto pihaan tultaessa (A.Rajala ) Asuinrakennuksen julkisivua (A.Rajala ) pohjakartta Maanmittauslaitos lupanro 001/HTA/08 id: kunta: Pyhäjoki kylä: Pohjankylä kiinteistötunnus: sijainti: Vanhatie tyyppi: asuinrakentaminen Pohjois-Pohjanmaan liitto kohderaportti

58 ajoitus: ajoitusselite: Asuinrakennus vuodelta 1889 luokitus: ei määritelty arvottaminen: ei määritelty kohteen sisältämät rakennukset: 1. Asuinrakennus kuvaus: Kohde sijaitsee Vanhatien varressa, Pyhäjoen pohjoishaaran ylittävän sillan läheisyydessä. Asuinrakennus on rakennettu rakennusrekisterin mukaan vuonna 1889 ja siihen on myöhemmin tehty laajennusosa, jossa sisäänkäynti. Pihapiiriissä sijaitsee asuinrakennuksen lisäksi vanha pariaitta ja uudempia ulko-/hallirakennuksia. Pihapiirin välittömässä läheisyydessä sijaitsee toinen pihapiiri, jonka asuinrakennus on luvulta. suojelutilanne: Kohde on nykyisessä asemakaavassa (KV ) osoitettu maatilojen talousrakennusten korttelialueeksi, jolla olevat rakennukset ympäristöineen tulee säilyttää siten, ettei ympäristön luonne muutu (AM-1/s1). Eläinsuojan pitäminen rakennuspaikalla on kielletty. Uudisrakennuksen tulee muodostaa olemassa olevien rakennusten kanssa yhtenäinen kokonaisuus. Peruskorjausta tai muuta kunnostusta tehtäessä on rakennuksen ulkonäkö ja sille ominaiset yksityiskohdat säilytettävä. arviointi: Pihapiirillä on paikallista maisemallista merkitystä osana Vanhatien varteen sijoittuvaa kolmen talon ryhmää, joiden päärakennukset ovat tehdyistä muutoksista huolimatta säilyneet mittasuhteiltaan ja ilmeeltään perinteisen luonteisina. KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto kohderaportti

59 kohteen kuvalistausraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ RANTALUOTO kuvateksti: Rantaluoto pihaan tultaessa kuvateksti: Asuinrakennuksen julkisivua kuvateksti: Pihapiirissä sijaitsee lisäksi vanha aitta KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto kohteen kuvalistausraportti

60 rakennusraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ RANTALUOTO 1. ASUINRAKENNUS Asuinrakennuksen pihan puoleinen julkisivu (A.Rajala ) Asuinrakennuksen pihan puoleinen julkisivu (A.Rajala ) pohjakartta Maanmittauslaitos lupanro 001/HTA/08 id: kunta: Pyhäjoki kylä: Pohjankylä kohde: Rantaluoto Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennusraportti

61 rakennustyyppi: asuinrakennukset alkup. käyttö: 011 yhden asunnon talot nyk. käyttö: 011 yhden asunnon talot ajoitus: 1889 kerrosluku: 1 1/2 perustus: lohkokivi runko: hirsi vuoraus: ulkoväri: kattomuoto: kate: ikkunat: vaakalaudoitus valkoinen, vaaleanruskeat nurkkalaudat ja listoitukset sekä vuorilaudat satula huopa alkuperäiset kaksiruutuiset KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennusraportti

62 rakennuksen kuvalistausraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ RANTALUOTO 1. ASUINRAKENNUS kuvateksti: Asuinrakennuksen pihan puoleinen julkisivu kuvateksti: Asuinrakennuksen pihan puoleinen julkisivu kuvateksti: Asuinrakennuksen pihan puoleinen julkisivu kuvateksti: kuvalaji: kuvaaja: Pihapiiri Vanhantien suunnasta kuvattuna tunnuskuva A.Rajala Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

63 kuvateksti: Asuinrakennuksen länsipääty kuvateksti: Vanhantien puoleista julkisivua kuvateksti: Vanhantien puoleista julkisivua kuvateksti: Asuinrakennuksen itäpääty Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

64 kuvateksti: Asuinrakennuksen itäpääty kuvateksti: Asuinrakennuksen ikkunat ovat kaksiruutuisia KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

65 kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ YLIKIISKILÄ Asuinrakennuksen julkisivu Vanhatien suuntaan (A.Rajala ) Pihapiiri Ylikiiskiläntien suuntaan (A.Rajala ) pohjakartta Maanmittauslaitos lupanro 001/HTA/08 id: kunta: Pyhäjoki kylä: Pohjankylä tyyppi: asuinrakentaminen ajoitus: ajoitusselite: Asuinrakennus vuodelta 1905, perusparannus vuodelta 1979 Pohjois-Pohjanmaan liitto kohderaportti

66 luokitus: arvottaminen: ei määritelty ei määritelty kohteen sisältämät rakennukset: 1. Asuinrakennus 2. Talousrakennus kuvaus: Kohde sijaitsee näkyvällä paikalla Vanhantien varressa. Kohteen länsipuolitse kulkee Ylikiiskiläntie ja kohteen itäpuolella sijaitsee terveysasema pysäköintialueineen. Asuinrakennus on rakennettu vuonna 1905 ja siihen on tehty perusparannus vuonna Rakennus on ollut kylmillään ja asumaton 30 vuotta ja on huonokuntoinen. Pihapiiriin kuuluu asuinrakennuksen lisäksi L-muotoinen ulkorakennus, sauna sekä kauempana pihapiiristä sijaitseva ulko-/varastorakennus. suojelutilanne: Kohde on nykyisessä asemakaavassa (KV ) osoitettu erillispientalojen korttelialueeksi, jolla olevat rakennukset ympäristöineen tulee säilyttää siten, ettei ympäristön luonne muutu (AO/s1). Uudisrakennuksen tulee muodostaa olemassa olevien rakennusten kanssa yhtenäinen kokonaisuus. Peruskorjausta tai muuta kunnostusta tehtäessä on rakennuksen ulkonäkö ja sille ominaiset yksityiskohdat säilytettävä. arviointi: Pihapiiri on maisemallisesti arvokas osana Vanhatien varren raittimaisemaa. Kohde on Pyhäjoen kunnan omistuksessa. Kohteelle on haettu purkulupaa, sillä alueelle kohdistuu Pohjois-Suomen ELY-keskuksen käynnistämä Vanhatien liikennejärjestelyhanke. Hanke on vireillä (huhtikuu 2015). KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto kohderaportti

67 kohteen kuvalistausraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ YLIKIISKILÄ kuvateksti: Asuinrakennuksen julkisivu Vanhatien suuntaan kuvateksti: Pihapiiri Ylikiiskiläntien suuntaan kuvateksti: Kauempana pihapiiristä sijaitseva ulko-/varastorakennus, takana pihapiirin talousrakennus kuvateksti: Pihapiirissä sijaitsee myös saunarakennus Pohjois-Pohjanmaan liitto kohteen kuvalistausraportti

68 KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto kohteen kuvalistausraportti

69 rakennusraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ YLIKIISKILÄ 1. ASUINRAKENNUS Julkisivua Vanhatien suuntaan (A.Rajala ) Julkisivua Vanhatien suuntaan (A.Rajala ) id: kunta: Pyhäjoki kylä: Pohjankylä kohde: rakennustyyppi: alkup. käyttö: Ylikiiskilä asuinrakennukset 011 yhden asunnon talot nyk. käyttö: 011 yhden asunnon talot ajoitus: 1905 suunnittelija: ei täytetty kerrosluku: 1 1/2 perustus: lohkokivi/valettu runko: hirsi vuoraus: vaakalaudoitus, hirsisalvoksissa koristelaudoitus ulkoväri: kattomuoto: kate: ikkunat: luonnonvalkoinen, vihreät koristelaudoitukset ja vuorilaudat, valkoiset ikkunat satula huopa kaksiruutuiset, kuistissa ja päätykolmioissa kuusiruutuiset KIOSKI 2.0 -sovellus -sovellusvuokrauspalvelu Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennusraportti

70 rakennuksen kuvalistausraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pyhäjoen kaavoituksen rakennusinventoinnit PYHÄJOKI POHJANKYLÄ YLIKIISKILÄ 1. ASUINRAKENNUS kuvateksti: Julkisivua Vanhatien suuntaan kuvateksti: Julkisivua Vanhatien suuntaan kuvateksti: Asuinrakennuksen länsipääty kuvateksti: Asuinrakennuksen sisäänkäynti Pohjois-Pohjanmaan liitto rakennuksen kuvalistausraportti

LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET

LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET Page 1 of 2 kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Hailuodon rakennusinventointi HAILUOTO KIRKONKYLÄ RUONALA Ruonalan porakivinavetta on komealla paikalla Rantatien

Lisätiedot

Länsi-Suomen ympäristökeskus Teuvan keskustan ja kauppilan OYK-inventointi

Länsi-Suomen ympäristökeskus Teuvan keskustan ja kauppilan OYK-inventointi Kohderaportti Länsi-Suomen ympäristökeskus n keskustan ja kauppilan OYK-inventointi Säntintien varrella koivukuja Pihapiirin ulkopuolella sijaitsee riihikartano karjarakennus maakellari hirsirunkoinen

Lisätiedot

laaja kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto RAAHE 17. KAUPUNGINOSA HAKALAN KORJAAMO

laaja kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto RAAHE 17. KAUPUNGINOSA HAKALAN KORJAAMO 12/4/2018 Pohjois-Pohjanmaan liitto laaja kohderaportti laaja kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto RAAHE 17. KAUPUNGINOSA HAKALAN KORJAAMO Idän puoleinen pääty ja julkisivu Ouluntielle. (Kuva: Kaisa

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

1(54) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola

1(54) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 5 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

Lisätiedot

koivuranta-895-472-0007-0003 1/13

koivuranta-895-472-0007-0003 1/13 koivuranta-895-472-0007-0003 1/13 Uusikaupunki (895) Vohdensaari (472) Koivuranta 895-472-0007-0003 1 001 Talonpoikaistalo 002 Navetta 003 Sauna 004 Vaja Osoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Historia

Lisätiedot

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk_alue_raportti.aspx?alue_id=20...

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk_alue_raportti.aspx?alue_id=20... Pohjois-Pohjanmaan liitto alueraportti Sivu 1/2 alueraportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Pohjois-Pohjanmaan kulttuurihistoriallisesti merkittävät kohteet 1993 OLLILA VANHA TIE KIRKOLTA VIHILUOTOON pohjakartta

Lisätiedot

2. Kohde RANTALAN PAPPILA JA MAASEURAKUNNAN VIRASTO- JA ASUINTALO. 5. Kohdetyyppi

2. Kohde RANTALAN PAPPILA JA MAASEURAKUNNAN VIRASTO- JA ASUINTALO. 5. Kohdetyyppi SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Kunta Iisalmi 2. Kohde RANTALAN PAPPILA JA MAASEURAKUNNAN VIRASTO- JA ASUINTALO 3. Numero 204 4. Kiinteistötunnus 140-407-18-339

Lisätiedot

1(36) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola

1(36) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 7 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

LAUSUNNOT 1. POHJOIS-POHJANMAAN ELY-KESKUS, 12.8.2013

LAUSUNNOT 1. POHJOIS-POHJANMAAN ELY-KESKUS, 12.8.2013 1 / 5 PYHÄJOEN KUNTA Kirkonseudun korttelien 192-194 asemakaavan muutos Luonnos 22.5.2013 LAUSUNNOT JA MIELIPITEET VASTINEINEEN 3.6 8.8.2013 NÄHTÄVILLÄ OLLEESTA LUONNOKSESTA 19.2.2015 LAUSUNNOT 1. POHJOIS-POHJANMAAN

Lisätiedot

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI)

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) Ympa 31.10.2002 Ympa liite VIHDIN KUNTA NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) RAKENTAMISOHJE KORTTELEILLE 417 JA 457 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖKESKUS 31.10.2002

Lisätiedot

MAISEMAAN SOVELTUVUUDEN ARVIOINTI KAUTTUAN LOHILUOMAN asemakaavan muutos

MAISEMAAN SOVELTUVUUDEN ARVIOINTI KAUTTUAN LOHILUOMAN asemakaavan muutos LIITE 7 Kuva: Rejlers Oy MAISEMAAN SOVELTUVUUDEN ARVIOINTI KAUTTUAN LOHILUOMAN asemakaavan muutos 17.6.2014 2 1. JOHDANTO... 3 2. SUUNNITTELUALUE... 3 2.2 Kuvakooste suunnittelualueesta ja rakennetusta

Lisätiedot

Anjalankatu, asemakaavan muutos, rakennusinventointi Karttaliite. Alueen historia

Anjalankatu, asemakaavan muutos, rakennusinventointi Karttaliite. Alueen historia Karttaliite Alueen historia Salon kauppala 1943 Vuoden 1943 kartassa Anjalankadun (Anjalantie) varrella on rakennuksia, jotka sijoittuvat katulinjaan. Tontin takaosassa on talousrakennuksia. Terhinkadun

Lisätiedot

RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus

RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus 11. Kesäranta 684-403-1-50 1 Tila on perustettu 1940-luvun puolivälissä kesänviettopaikaksi.

Lisätiedot

Kalliola /10

Kalliola /10 Kalliola- 1/10 Uusikaupunki (895) Kuivarauma (482) Kalliola 1 001 Muu asuinrakennus 002 Kellari, kellarivaja 003 Navetta 004 Muu karjarakennus 005 Sauna Osoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Historia

Lisätiedot

SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola

SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 8 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk3_inva_det.aspx?inva_id=400171

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk3_inva_det.aspx?inva_id=400171 https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk3_inva_det.aspx?inva_id=400171 Page 1 of 1 inv.hanke 400171 Hiukeen kalamajat ydintiedot alueet kohteet liitteet raportit kartta kunnat: Ii muokkaa aluetarkenne:

Lisätiedot

Uusikaupunki (895) Kukkainen (483) Koivuniem

Uusikaupunki (895) Kukkainen (483) Koivuniem Uusikaupunki (895) Kukkainen (483) Koivuniem 895-483-0001-0051 1 001 Torppa 002 Vaja Postinumero: Postitoimipaikka: Historia ja ympäristö Aluetyyppi: Historiallinen tilatyyppi: Asutushistoria: Lähiympäristö:

Lisätiedot

Heikkilän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Heikkilän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Hämeenkosken kunta Heikkilän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1510012986 7.11.2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä

Lisätiedot

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk_alue_raportti.aspx?alue_id=10...

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk_alue_raportti.aspx?alue_id=10... Page 1 of 2 alueraportti Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Purmojärven rantayleiskaavaan liittyvä inventointi KAUHAVA PURMOJÄRVI (KORTESJÄRVI) PURMOJÄRVEN KYLÄNRAITTI pohjakartta Maanmittauslaitos lupanro 001/HTA/08

Lisätiedot

Miljöö, rakennettu ympäristö sekä vanha rakennuskanta ja rakennetun ympäristön suojelukohteet

Miljöö, rakennettu ympäristö sekä vanha rakennuskanta ja rakennetun ympäristön suojelukohteet 1 Virttaan asemakaava Liite 2 Kyläalueen kuvaus Miljöö, rakennettu ympäristö sekä vanha rakennuskanta ja rakennetun ympäristön suojelukohteet Sr- ja/tai /s-merkityt kohteet ovat luokitukseltaan paikallisesti

Lisätiedot

Onks tääl tämmöstäki ollu?

Onks tääl tämmöstäki ollu? Onks tääl tämmöstäki ollu? Liedon kulttuuriympäristön dokumentointihanke Nautelankosken museo Kulttuuriympäristö on ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta syntynyt kokonaisuus Dokumentointihanke tallettaa

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA

MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA PYHÄJOEN STRATEGINEN MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA PARHALAHTI PYHÄJOEN KESKUSTA - hallinto ja palvelut (viheralueet ja väylät yhdistävät) - asuminen - ympäristöstä selkeästi erottuva kokonaisuus, joka osittain

Lisätiedot

LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI

LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI RANTATIE 68 (RNr 7:116) Hirsirunkoinen kesämökki on rakennettu 1930-luvun lopulla, todennäköisesti vuonna

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8445 XI Kyttälä. koskee korttelin 168 tonttia no.1 YLA: 4.2.2014

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8445 XI Kyttälä. koskee korttelin 168 tonttia no.1 YLA: 4.2.2014 RAKENTAMISTAPAOHJE asemakaava nro 8445 XI Kyttälä koskee korttelin 168 tonttia no.1 YLA: 4.2.2014 Maankäytön suunnittelu I. Laakkonen 24.6.2013 tark. 13.1.2014 PERUSTIEDOT Rakentamistapaohjeen käyttö Rakentamistapaohjetta

Lisätiedot

SELVITYS RANTALAN PAPPILAN ALUEEN MAANKÄYTÖN EDELLYTYKSISTÄ

SELVITYS RANTALAN PAPPILAN ALUEEN MAANKÄYTÖN EDELLYTYKSISTÄ RANTALAN PAPPILAN ALUE SELVITYS RANTALAN PAPPILAN ALUEEN MAANKÄYTÖN EDELLYTYKSISTÄ 1 1. Kaavatilanne 1.1 Maakuntakaava Pohjois-Savon maakuntakaava 2030 on vahvistettu YM:ssä 7.12.2011. Terveyskampuksen

Lisätiedot

Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta

Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta Liite raporttiin Turtosen tilan inventointi Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta Turtosen pihapiirissä on tällä hetkellä viisi rakennusta - päärakennus - aittarakennus - entinen sikala - kalustovaja

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus kohderaportti

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus kohderaportti Page 1 of 2 laaja kohderaportti Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Pohjanmaan inventointi, EPO Purmojärven rantayleiskaavaan liittyvä inventointi KAUHAVA PURMOJÄRVI (KORTESJÄRVI) AHONRANTA Ahonrannan tilan päärakennus

Lisätiedot

kesämökki X X X 2X X X 7 nuorempia 4 1950-l 1+1 Jälleenrakennusajan omakotitalo X X 2 Käyttämätön 5 X X X X X X 6 lopussa torppa) ja liiveri

kesämökki X X X 2X X X 7 nuorempia 4 1950-l 1+1 Jälleenrakennusajan omakotitalo X X 2 Käyttämätön 5 X X X X X X 6 lopussa torppa) ja liiveri 1 VALTAALAN, ORISMALAN JA NAPUENKYLÄN VANHAN RAKENNUSKANNAN ARVOTUSLUONNOS v. 2002 RAKENNUSKANNAN ARVOTUS/ KAJ HÖGLUND, POHJANMAAN MUSEO JA TIINA LEHTISAARI, INVENTOIJA 29.05.2007 määrä 1 1953 1+1 Jälleenrakennusajan

Lisätiedot

PIRTTIKOSKEN RANTAOSAYLEISKAAVA

PIRTTIKOSKEN RANTAOSAYLEISKAAVA PIRTTIKOSKEN RANTAOSAYLEISKAAVA PAIKALLISESTI ARVOKKAIDEN RAKENNUSKOHTEIDEN TARKISTUSINVENTOINTI 2018 Arvoluokitus Suositusten värikoodit R = rakennushistoriallinen = Suositellaan suojeltavan kaavassa

Lisätiedot

Pyhännän kirkonkylän yleiskaavan kulttuuriympäristöselvitys

Pyhännän kirkonkylän yleiskaavan kulttuuriympäristöselvitys 30.10.2017 Pyhännän kirkonkylän yleiskaavan kulttuuriympäristöselvitys Kulttuuriympäristöselvitys on laadittu yleiskaavatasoisena selvityksenä alueen paikallisesti arvokkaiden rakennuskohteiden ja kulttuuriympäristöjen

Lisätiedot

LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA

LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA Mikkelin kaupunki (491) Vitsiälän kylä (564) Heikintila 1:114 Loma-Löytö 1:133 (osa) Löytö 1:145 (osa) Kartanonranta 1:177 Kaavaluonnos 22.3.2013 1: 2000 MRL 63 ja 62 :

Lisätiedot

Rakennus on viimeksi ollut päiväkotikäytössä ja sen käyttötarkoitus on v. 2007 muutettu päiväkodiksi.

Rakennus on viimeksi ollut päiväkotikäytössä ja sen käyttötarkoitus on v. 2007 muutettu päiväkodiksi. Kiinteistö 1025/5, Olantie 3, 05200 Rajamäki Tontti Tontti sijaitsee Rajamäen Tykkitorninmäen asemakaava-alueella. Asemakaavamerkintä on AO-15, erillispientalojen korttelialue. Tontille saa rakentaa yhden

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

2. Kohde Iisalmen sairaalan asuinrivitalo, R2. 5. Kohdetyyppi

2. Kohde Iisalmen sairaalan asuinrivitalo, R2. 5. Kohdetyyppi SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Kunta Iisalmi 4. Kiinteistötunnus 140-1-36-1-3 6. Koordinaatit 7. Osoite 9. RAKENNUKSEN KUVAUS Riistakatu 23 2. Kohde Iisalmen

Lisätiedot

RAKENNUS 15 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

RAKENNUS 15 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 3A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 15 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS Ote osoitekartasta. KOHDEALUE Asemakaavan muutosalue sijaitsee Pumminmäen kaupunginosassa Tarmonpolun varressa. Muutosalueeseen kuuluu kortteli 4. Korttelin pinta-ala on

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.9.2007

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.9.2007 LIITE 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.9.2007 Suunnittelualue: Suunnittelualueet sijaitsevat Kihniön kunnassa Kirkonkylän taajaman keskustassa (kuva 1). Suunnittelualueeseen sisältyvät Kihniön

Lisätiedot

RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 4E 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

Alavus Härkösen alueelle suunnitellun uuden tielinjan muinaisjäännösinventointi 2009

Alavus Härkösen alueelle suunnitellun uuden tielinjan muinaisjäännösinventointi 2009 1 Alavus Härkösen alueelle suunnitellun uuden tielinjan muinaisjäännösinventointi 2009 Timo Jussila Hannu Poutiainen Kustantaja: Alavuden kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Historiallinen

Lisätiedot

Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011

Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011 Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011 Joulukuu 2011 Juha Rajahalme, rakennusarkkitehti AMK RakennusArkki RA Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011 Inventoinnin tausta Juankosken keskustaajamassa

Lisätiedot

KOUVOLA MUSEOKORTTELIEN RAKENTAMISTAPAOHJEET

KOUVOLA MUSEOKORTTELIEN RAKENTAMISTAPAOHJEET KOUVOLA MUSEOKORTTELIEN RAKENTAMISTAPAOHJEET Korttelit 2001, 2005, 2064, 2066 KOUVOLAN KAUPUNKI Kaava 124:2 KUNTATEKNIIKAN TOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU 22.11.2007 Nro 0020002 1 MUSEOKORTTELIEN RAKENTAMISTAPAOHJEET

Lisätiedot

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta 356 Isojakokartat 1800-luvun pitäjänkartat 1950-luvun peruskartta Vuoden 2014 peruskartta 357 Kihniö Virrat YLÖJÄRVI Mutalan kulttuurimaisema Parkano Mänttä-Vilppula Ruovesi Ikaalinen Ylöjärvi Juupajoki

Lisätiedot

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta 304 Maakirjakartat 1800-luvun pitäjänkartat Karttaa ei ole saatavilla 0 0,5 1 km 1950-luvun peruskartta Vuoden 2014 peruskartta 0 0,5 1 km 0 0,5 1 km 305 Virrat Kihniö Mänttä-Vilppula Parkano Ruovesi Ikaalinen

Lisätiedot

IKAALISTEN KAUPUNKI, YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KESKEISEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN. MIELIPITEET Ohessa mielipiteet tiivistettynä.

IKAALISTEN KAUPUNKI, YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KESKEISEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN. MIELIPITEET Ohessa mielipiteet tiivistettynä. 1 IKAALISTEN KAUPUNKI, YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KESKEISEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN MIELIPITEET Ohessa mielipiteet tiivistettynä. Mielipiteen antaja 1. Maria ja Juha Änkö, Tapio Änkö Kuolinpesä,

Lisätiedot

Lausuntopyyntö asemakaavoituksen edellytyksistä korttelissa 8093

Lausuntopyyntö asemakaavoituksen edellytyksistä korttelissa 8093 YMPÄRISTÖPALVELUT Kaavoitus Lausuntopyyntö 7.11.2016 Pohjois-Pohjanmaan museo Pohjois-Pohjanmaan liitto Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Lausuntopyyntö asemakaavoituksen edellytyksistä korttelissa 8093 Kempeleen

Lisätiedot

Kulttuuriympäristön maastokäynti

Kulttuuriympäristön maastokäynti FCG Finnish Consulting Group Oy Laukon kartano LAUKONSELÄN JA KARTANOALUEEN RANTA- ASEMAKAAVA Kulttuuriympäristön maastokäynti 303461-15872 26.10.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Kulttuuriympäristön

Lisätiedot

KOHTEEN INVENTOINTIRAPORTTI Kiinteistö Oy Rauman Burger, Hesburger Hampurilaisravintola

KOHTEEN INVENTOINTIRAPORTTI Kiinteistö Oy Rauman Burger, Hesburger Hampurilaisravintola KOHTEEN INVENTOINTIRAPORTTI Kiinteistö Oy Rauman Burger, Hesburger Hampurilaisravintola Kunta: Rauma Kylä/kosa: (Tarvonsaari) Sijainti: Nortamonkatu 3, Tallikedonkatu 1, 26100 RAUMA Kohdetyyppi: liike-elämä

Lisätiedot

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö Varkauden rakennettu kulttuuriperintö 2005/2007 inventoinnit Kangaslammin kirkonkylä Inventointinumero: Manttu 261 Kohteen nimi: Maatila Lumpeela 262 Maatila Kivenlahti 263 Pappila 264 pajaharju, museo

Lisätiedot

TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA

TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA VIITASAAREN KAUPUNKI Maankäyttö 10.3.2010 TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA KORTTELIT 270-274 SEKÄ NIIHIN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA KATUALUEET RAKENNUSTAPAOHJEET TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVAN RAKENNUSTAPAOHJEET 2 KORTTELI

Lisätiedot

Suomelan asemakaava. Rakentamistapaohjeet. A-Insinöörit Suunnittelu Oy. Korttelit 230-258

Suomelan asemakaava. Rakentamistapaohjeet. A-Insinöörit Suunnittelu Oy. Korttelit 230-258 Suomelan asemakaava Rakentamistapaohjeet Korttelit 230-258 A-Insinöörit Suunnittelu Oy Kansikuva: Ilmakuva Suomelan asemakaava-alueesta lähiympäristöineen, Vesilahden kunta 3 (12) Suomelan asemakaava-alue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 UUSIKYKÄ III A ASEMAKAAVAN MUUTOS Kohde Asemakaavamuutok-sen tarkoitus Kaavoitus tilanne Asemakaava ja asemakaavan muutos: Uusikylä III A:

Lisätiedot

Onks tääl tämmöstäki ollu?

Onks tääl tämmöstäki ollu? Onks tääl tämmöstäki ollu? Liedon kulttuuriympäristön dokumentointihanke Nautelankosken museo Kulttuuriympäristö on ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta syntynyt kokonaisuus Dokumentointihanke tallettaa

Lisätiedot

Pihassa on samoin paikallisesta liuskeisesta kivestä rakennettu navetta (ikä? mahdollisesti 1920-30-luku?).

Pihassa on samoin paikallisesta liuskeisesta kivestä rakennettu navetta (ikä? mahdollisesti 1920-30-luku?). SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Kuopio 3. Kohde 2. Kunta Iisalmi 4. Kylä/rekisterinumero Pörsänmäki 21:3 5. Kaup.osa/Kortteli/Talo 6. Kohdetyyppi MUSEOVIRASTO TUHKAKANGAS

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 4.10.2012

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 4.10.2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 54 TONTEILLA 3 JA 4 (PURSIMIEHENKATU 3 JA 5) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Saviniemen kaupunginosassa korttelin

Lisätiedot

Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos)

Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos) Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos) Kaavaluonnoksesta saadut huomautukset ja niihin laaditut vastineet

Lisätiedot

5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti

5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti 5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti Korkeakoskenhaaran ja Koivukoskenhaaran haarautumiskohdassa on laaja kulttuurikeskittymä vanhoilla kylätonteilla sijaitsevine kylineen ja vanhoine peltoineen. Joen niemekkeet

Lisätiedot

LOIMIJOEN MAISEMA JA TEOLLISUUS HISTORIASTA TULEVAAN

LOIMIJOEN MAISEMA JA TEOLLISUUS HISTORIASTA TULEVAAN MAISEMALLINEN SELVITYS LINIKKALAN OSAYLEISKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU LOIMIJOEN MAISEMA JA TEOLLISUUS HISTORIASTA TULEVAAN MAAKIRJAKARTAT 1660-70-LUKU Linikkalan osayleiskaava-alueen

Lisätiedot

LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Kaava-alueen sijainti ja luonne

LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Kaava-alueen sijainti ja luonne LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18. päivänä elokuuta 2011 päivättyä ja 5.1.2012

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 272-2-1-10, ASUNTO

Lisätiedot

VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA

VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA Vastaanottaja KEURUUN KAUPUNKI Asiakirjatyyppi Selvitys Päivämäärä 1.9.2012, tark. 24.6.2014 VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA RAKENNUSKANNAN SELVITYS Tarkastus 1.9.2012 Päivämäärä 1.9.2012, tark. 24.6.2014

Lisätiedot

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. Kohdetyyppi asuintontti

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. Kohdetyyppi asuintontti SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde 2. Kunta Kristiinankaupunki Tila 1:93 4. Kylä/rekisterinumero Dagsmark / 1:93 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

LINJA-AUTOASEMA: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 1(8) 20.3.2014

LINJA-AUTOASEMA: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 1(8) 20.3.2014 TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 20.3.2014 1(8) LINJA-AUTOASEMA: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Asemakaavamuutos koskee Tornion kaupungin 4. Suensaaren

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. 16USP0049.65042 Kvalt... 25.8.2014. JALASJÄRVI Jokipiin asemakaavan muutos. Osakortteli 9

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. 16USP0049.65042 Kvalt... 25.8.2014. JALASJÄRVI Jokipiin asemakaavan muutos. Osakortteli 9 ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16USP0049.65042 Kvalt... 25.8.2014 JALASJÄRVI Jokipiin asemakaavan muutos Osakortteli 9 JALASJÄRVEN KUNTA 1 JOKIPIIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 25.8.2014 1 PERUSTIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan rantaasemakaavan muutoksen kaavaehdotuksen liite

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan rantaasemakaavan muutoksen kaavaehdotuksen liite Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan rantaasemakaavan muutoksen kaavaehdotuksen liite Vastineet kaavaehdotukseen 14.02.2015 esitettyihin lausuntoihin ja muistutukseen 14.05.2015 Kaavaehdotukseen

Lisätiedot

Asemanseudun arvoalue=punainen rasteri. Punaiset renkaat viittaavat alueen kiinteistöinventoihin.

Asemanseudun arvoalue=punainen rasteri. Punaiset renkaat viittaavat alueen kiinteistöinventoihin. ARVOALUE: ASEMAN SEUTU Asemanseudun arvoalue=punainen rasteri. Punaiset renkaat viittaavat alueen kiinteistöinventoihin. Kuvaus Arvoalueeksi on rajattu aseman seudulta alue, johon kuuluu Vammalan rautatieaseman

Lisätiedot

VALKEAKOSKI Vallon asemakaava. Rakennustapaohjeet

VALKEAKOSKI Vallon asemakaava. Rakennustapaohjeet Korttelit 9, 10 ja 11 Teema: MODERNI Erityispiirteet Rakennuspaikat sijoittuvat avoimelle peltoaukealle kaupungin sisääntuloväylän varrelle. Rakennuksiin haetaan modernia muotokieltä. Rakennuksen sijoitus

Lisätiedot

Maiseman arvot ja suositukset maankäytölle

Maiseman arvot ja suositukset maankäytölle FCG Finnish Consulting Group Oy LAUKON KARTANOALUEEN RANTA-ASEMAKAAVA Maiseman arvot ja suositukset maankäytölle -P15872 LUONNOS 21.11.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Maiseman arvot ja suositukset

Lisätiedot

K O H D E I N V E N T O I N T I L O M A K E

K O H D E I N V E N T O I N T I L O M A K E InventointiNro: M200 Sava Kylä / Kaup Osa, Rek Nro: 789-40-0002 Koordinaatit: P: 6737425 Postiosoite Katu: Muurolantie 85A Kohteen kuvaus: Yhteisökodin asuinrivitalo ja hoitolaitos Asuinrakennus / hoitolaitos

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 134. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.10.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 134. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.10.2012 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.10.2012 Sivu 1 / 1 3919/10.02.03/2011 134 Röylä, asemakaavan lähtökohdat ja tavoitteet, Pakankylän kartano, aluenumero 710100 Valmistelijat / lisätiedot: Ollus Christian,

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN RÄISÄLÄN JA SUOMUN RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ

KEMIJÄRVEN RÄISÄLÄN JA SUOMUN RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ KEMIJÄRVEN RÄISÄLÄN JA SUOMUN RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ TMI LAURI PUTKONEN 25.11.2009 1 Kannen kuvat: Ylhäällä Suomutunturin kotaravintola ja Suomulinnan seuratalo, keskellä Ala-Kumpulan vanhan ulkorakennuksen

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisuhakemus

Suunnittelutarveratkaisuhakemus ALUEARKKITEHDIN LAUSUNTO Suunnittelutarveratkaisuhakemus Diaarinumero: 734/605/2015 Hakija: Karppinen Anna-Mari ja Ossi Tila: Kirstinä Kiinteistötunnus: 859-401-12-14 Kylä: Tyrnävä Asia: Haetaan suunnittelutarveratkaisua

Lisätiedot

AHLAISTEN LAMMIN TUULIVOI- MAOSAYLEISKAAVA, PORI MAISEMAN YHTEISVAIKUTUSTEN ARVIOINNIN TÄYDENNYS

AHLAISTEN LAMMIN TUULIVOI- MAOSAYLEISKAAVA, PORI MAISEMAN YHTEISVAIKUTUSTEN ARVIOINNIN TÄYDENNYS Vastaanottaja Satawind Oy A. Ahlström Kiinteistöt Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 21.3.2016 Viite 1510006584 AHLAISTEN LAMMIN TUULIVOI- MAOSAYLEISKAAVA, PORI MAISEMAN YHTEISVAIKUTUSTEN ARVIOINNIN

Lisätiedot

MUNKKINIEMI, TIILIMÄKI 22 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MUNKKINIEMI, TIILIMÄKI 22 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1404-00/19 1 (5) Hankenro 0740_58 HEL 2018-012908 7.2.2019 MUNKKINIEMI, TIILIMÄKI 22 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun

Lisätiedot

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI Vastaanottaja Laihian kunta Asiakirjatyyppi Kaavaselostus Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS, MAANTIET KADUIKSI KAAVASELOSTUS Tarkastus

Lisätiedot

Rakennuslupa. Lisätietoja rakentamisesta ja luvista: www.valkeakoski.fi Tekniset palvelut Rakentaminen

Rakennuslupa. Lisätietoja rakentamisesta ja luvista: www.valkeakoski.fi Tekniset palvelut Rakentaminen 8.5.2007 RAKENNUSTAPAOHJEET VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN TONTEILLE Tontti nro 3-22-6 Kauppilankatu 14 Tontti nro 3-32-5 Maijaniitynkatu 25 Tontti nro 4-51-3 Jyräänkatu 5 Tontti nro 4-26-8 Hakakatu 10 Tontti

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201 Kydön asemakaavalaajennus ja -muutos, korttelit 738 ja 738B Aluerajaus kunnanhallituksen päätös ei mittakaavassa Kohde ja suunnittelualue Hakija / Suunnittelutehtävä ja tavoite Alue sijoittuu osin Tammelan

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/sa/sa_kohde_tiedoteraportti.aspx?kohde_id=206442 Page 1 of 3 Rauman Lyseo, 684-2-203-1 Kuvausaika: 26.3.2013 Kuvausaika: 26.3.2013 Kuvausaika: 26.3.2013 https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/sa/sa_kohde_tiedoteraportti.aspx?kohde_id=206442

Lisätiedot

MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156

MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavaehdotuksen selostus, joka koskee 8.9.2011 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavaehdotus koskee Myllylän

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHALA III D ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHALA III D ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA ORTOKUVA ALUEELTA 2011 KAAVA-ALUEEN RAJAUS Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavan tark. Maakuntakaava Asemakaava ja asemakaavan muutos: Kuhala III D: Keskustan kaupunginosan

Lisätiedot

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 16.kaupunginosan korttelin 64 tontteja 32, 39, 40, 41, 42 ja 43 sekä korttelin 62 tontteja 38 ja 52 koskeva asemakaavan muutos. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaavamuutos koskee Sastamalan kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE

KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE Rakentamistapaohje 14.02.2012 Kihintöyrään asemakaava-alue Yleistä Alueen luonne Rakennustapaohjeiden tarkoitus on ohjata rakentamista Kihintöyrään alueelle niin että syntyy

Lisätiedot

ALAJÄRVEN KAUPUNKI KORTTELI 30 -ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS

ALAJÄRVEN KAUPUNKI KORTTELI 30 -ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 1-1 ALAJÄRVEN KAUPUNKI KORTTELI 30 -ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaupunginvaltuuston hyväksymä.. 12.12.2011 Jouni Laitinen / Jenny Jungar Alajärven kaupunki SISÄLTÖ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 3 1.1

Lisätiedot

AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista

AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista 1. Asuintonttien rakennukset 1-519 135 k-m² (tieto citygisistä) 1964 Kuvat eteläisestä julkisivusta ja huoltotiestä,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1.

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1. XVII KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 314 TONTTIEN 1 JA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS- EHDOTUS. KARTTA NO 6680. (ITSENÄISWDENKATU 6 JA 8 ) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 28. päivänä maaliskuuta 1988 päivättyä

Lisätiedot

TYRNÄVÄN KUNTA Murron ja Ojakylän osayleiskaava Liite 7 MURTO-OJAKYLÄN MAISEMASELVITYS YHTEENVETO

TYRNÄVÄN KUNTA Murron ja Ojakylän osayleiskaava Liite 7 MURTO-OJAKYLÄN MAISEMASELVITYS YHTEENVETO TYRNÄVÄN KUNTA Murron ja Ojakylän osayleiskaava Liite 7 MURTO-OJAKYLÄN MAISEMASELVITYS YHTEENVETO LuA 96 / Maisemasuunnittelun koulutusohjelma Maisemasuunnittelun metodit Oulun ammattikorkeakoulu Luonnonvara-alan

Lisätiedot

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN ntie Kettuvaa Tiluskaari Pihaportintie Lypsytarha Lohkotie Palstatie Ahorannantie Aholaidantie Pikkutilantie Saviahonkatu Peltotilkuntie AKR AKR W 7 8 9 0 as s as as as as as as as as e=0. e=0. TONTTIJAKOLASKELMA

Lisätiedot

Uusikaupunki (895) Lokala (508) Niemi 895-508-0002-0021

Uusikaupunki (895) Lokala (508) Niemi 895-508-0002-0021 Lokala (508) Niemi 895-508-0002-002 2 00 Muu asuinrakennus 002 Seurakuntatalo Osoite: Historia ja ympäristö Aluetyyppi: Historiallinen tilatyyppi: Lähiympäristö: Pihapiiri: Other history: Kulttuurihistorialliset

Lisätiedot

Saimaanharjun asemakaavan muutos

Saimaanharjun asemakaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TAIPALSAAREN KUNTA Saimaanharjun asemakaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P233-P23333 1 (7) Sisällysluettelo 1 n tarkoitus... 1 2 Suunnittelualueen sijainti...

Lisätiedot

p/1 (29) PETÄJÄ Petäjän asuinrakennus pihapiireineen luvulta. Pihapiirissä useita, osin huonokuntoisia rakennuksia.

p/1 (29) PETÄJÄ Petäjän asuinrakennus pihapiireineen luvulta. Pihapiirissä useita, osin huonokuntoisia rakennuksia. PAIKALLISESTI ARVOKKAAT RAKENNUSKULTTUURIKOHTEET Liite 8 Numerointi osayleiskaavan mukainen, suluissa inventointinumero (Lapin kulttuuriympäristöt tutuiksi hankkeen inventointitulokset, Lapin ympäristökeskus,

Lisätiedot

Kuva 1: Kaavamuutosalueen likimääräinen rajaus ja sijainti

Kuva 1: Kaavamuutosalueen likimääräinen rajaus ja sijainti FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunntelma 1 ( 5 ) TERVON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Hankekuvaus Asemakaavan muutos koskee kortteleja 9(osa),

Lisätiedot

HALSUANJÄRVEN OSAYLEISKAAVA

HALSUANJÄRVEN OSAYLEISKAAVA LIITE 2 HALSUANJÄRVEN OSAYLEISKAAVA 20.2.2019 Osayleiskaavan alueella ei ole valtakunnallisesti tai maakunnallisesti merkittäviä rakennetun kulttuuriympäristön alueita tai yksittäisiä rakennuksia. Osayleiskaava-alueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201. Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201. Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Aluerajaus kunnanhallituksen päätös 18.2.2013 OAS-vaiheen nähtävillä olo 2.5. 31.5.2013 luonnosvaiheen nähtävillä olo 2.5. 31.5.2013 ehdotusvaiheen nähtävillä

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 2.2.2015 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee noin 1,5 kilometrin etäisyydellä

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu- ja puistoaluetta

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu- ja puistoaluetta LOIMAAN KAUPUNKI 29.4.2016 1( 5) Asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma AK 0183 Torin ympäristö, 1. (Keskusta) kaupunginosa Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu-

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA K Y R Ö N T A A J A M A KYRÖN ASEMANSEUDUN ASEMA- KAAVAN MUUTOS Selvitys Kyrön rautatieaseman alueen liikennejärjestelyistä selvitys liikennejärjestelyistä, sivu 1 SELVITYKSEN LÄHTÖKOHDAT

Lisätiedot