ASUMISOHJE VEHKAKUJA 2 ASUNTO OY JYVÄSKYLÄN JYY-ASUNNOT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASUMISOHJE VEHKAKUJA 2 ASUNTO OY JYVÄSKYLÄN JYY-ASUNNOT"

Transkriptio

1 ASUMISOHJE VEHKAKUJA 2 ASUNTO OY JYVÄSKYLÄN JYY-ASUNNOT

2 YHTEYSTIETOJA Laitosmiehet JYY-Palvelut Oy päivystysnumero 24 h (ovenavaukset, kiireelliset korjaukset) vikailmoitukset JYY Asukas- ja talouspalvelut käynti- ja postiosoite internet-sivut faksi Vehkakuja 2 B, Jyväskylä Asukastoimisto: asunnot@jyy.fi vuokravalvonta Taloustoimisto: talous@jyy.fi palkat, vippikassamaksut kirjanpito maksuliikenne Talouspäällikkö Tekninen isännöitsijä huolto@jyy.fi Kiinteistöpäällikkö isannoitsija@jyy.fi Liity Vehkakujan omalle tiedotuslistalle osoitteessa

3 TERVETULOA VEHKAKUJAN ASUKKAAKSI! Tämän asumisohjeen tarkoituksena on esitellä sinulle tärkeimpiä asumiseen liittyviä vinkkejä ja sääntöjä. Toivomme, että lukiessasi oppaan läpi saat vastauksen useimpiin mieltäsi painaviin kysymyksiin. Asumisohjeen laajempi versio löytyy osoitteesta vehkakuja. Painetussa asumisohjeessa tieto saattaa vanhentua tilapäisesti, mutta internet-versiosta löydät ajan tasalla olevat tiedot. Säilytä asumisohje ja käytä sitä! Opas palvelee sinua yllättävissäkin tilanteissa. Mikäli sinulla on kysyttävää asumiseen, maksuihin tai asumisoikeuteen liittyvissä asioissa, ota yhteyttä asukastoimistoon. Teknisissä asioissa, kuten korjauksissa tai varustepuutteissa, ota yhteyttä laitosmiehiin tai tekniseen isännöitsijään. Iloista asumista Vehkakujalla!

4 ASUKASTOIMIKUNTA Asukkaiden aloitteiden kanavana, asukasviihtyisyyden lisääjänä ja harraste- ja vapaa-ajanmahdollisuuksien järjestäjänä toimii vuosittain valittava 6-9-jäseninen asukastoimikunta, joka valitaan vuosittain syyskuussa. Toimintaan voivat osallistua kaikki Vehkakujan talojen asukkaat. Toimikunta tiedottaa ilmoitustauluilla. toiminnastaan talojen ASUKASTOIMISTO hoitaa asuntojen vuokraukseen liittyvät asiat, kuten vuokrasopimusten teon, avainten luovutuksen ja asumiseen liittyvän laskutuksen. Asukastoimistosta voi lainata myös vara-avaimia toimiston aukioloaikoina. Lisäksi asukastoimistoon voit palauttaa JYYn vippilainahakemuksen. Asukastoimistoon voit olla yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse ASUMISOIKEUS on voimassa toistaiseksi. Asukkaalla on vuokranantajan suostumuksella mahdollisuus vuokrata asuntonsa tilapäisesti edelleen korkeintaan neljän kuukauden ajaksi. Katso lisää kohdasta välivuokraus.

5 AVAIMET Asunnoissa on korttiavaimet, joiden maksimivoimassaoloaika on kaksi vuotta. Tämän vuoksi avainkortit pyydetään uusimaan asukastoimistossa säännöllisesti noin kahden vuoden välein. Uusimisesta tiedotetaan noin kuukautta aikaisemmin talojen ilmoitustauluilla. Varastokoppien lukkojen avaimet (2 kpl) saat panttia vastaan asukastoimistosta. Panttisumma (20 v. 2010) palautetaan kokonaisuudessaan takuuvuokran palautuksen yhteydessä, kun varastokoppi on tyhjennetty ja avaimet on palautettu. Asuntojen vara-avaimia voi lainata asukastoimistosta toimiston aukioloaikoina. Vara-avaimen laina-aika on kaksi viikkoa. Ovenavauksista huolehtivat JYYPalvelut Oy:n laitosmiehet numerossa Ovenavaus on maksullista. GRILLI C-talon takapihalla sijaitsevat grillikatos sekä ulkogrilli pöytineen. Grillikatoksen avaimet löytyvät C-talon alakerrassa sijaitsevalta kerhohuoneelta. Hiljaisuus klo pätee myös grillien käytössä. ILMOITUSVELVOLLISUUS VIOISTA on jokaisella asukkaalla. Voit tehdä vikailmoituksen osoitteessa Mikäli vika tarvitsee välitöntä korjausta, soita laitosmiesten päivystysnumeroon

6 IRTISANOMINEN Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi. Vuokrasopimus on irtisanottava kirjallisesti. Vuokrasopimuksen voi irtisanoa vain täysin kuukausin. Jos siis esimerkiksi haluat maksaa viimeisen vuokrasi toukokuussa, sinun on toimitettava kirjallinen irtisanominen asukastoimistoon viimeistään huhtikuun viimeisenä päivänä. Sama periaate on tietysti voimassa ympäri vuoden. Irtisanomislomakkeen löydät sivustolta Palvelut ja hallinto Asukastoimisto Lomakkeita. JYY-PALVELUT OY JYY-Palvelut Oy:n laitosmiehet ja siivoojat vastaavat Vehkakujan kunnossapito- ja huoltotöistä sekä yleisten tilojen siisteydestä. Laitosmiehet huolehtivat myös ovien avauksista. Katso myös kohta ilmoitusvelvollisuus vioista. JÄTEHUOLTO Jätteet Vehkakujalla lajitellaan Jyväskylän kaupungin jätehuoltomääräysten mukaisesti. Jätepisteet sijaitsevat A- ja B-talojen edustoilla. Metallinkeräysastia löytyy A-talon edustalta, lasinkeräysastia ja paristonkeräysastia B-talon edustalta. Lisäksi kartonginkeräysastia sijaitsee A-talon polkupyörävaraston edustalla.

7 Jätteet lajitellaan seuraavasti: sekajäte: kierrätyskelvoton jäte biojäte: ruuan tähteet, kasvien osat ja multa paperi: puhdas sanomalehti- ja kirjoituspaperi, mainokset lasi: puhtaat lasipurkit ja -pullot metalli: puhtaat metalliastiat ja -esineet kartonki: pahvi, kartonki, maito- ja mehupurkit, kartonkipakkaukset, pizzalaatikot, kananmunakennot, wcpaperihylsyt paristot Muut jätteet on toimitettava itse soveltuviin keräyspisteisiin. Ongelmajäte, elektroniikkajäte ja roska-astioihin liian suuret jätteet on toimitettava kierrätykseen, ongelmajätteen käsittelypisteisiin tai kaatopaikalle. Lisää tietoa jätteiden lajittelupisteistä löydät Jyväskylän kaupungin sivuilta, Vanhojen huonekalujen, ym. säilyttäminen yleisissä tiloissa tai hylkääminen esimerkiksi käytäville on EHDOTTOMASTI kielletty.

8 KERHOHUONE sijaitsee C-talon alakerrassa. Huone toimii harrastetilana sekä asukastoimikunnan kokoontumistilana. Huoneesta löytyy biljardipöytä, lautapelejä ja lehtiä. Hiljaisuus klo koskee myös kerhohuonetta. LIIKKUMINEN JA PYSÄKÖINTI Polkupyörien säilytys tapahtuu jokaisen talon edustalla olevissa varastoissa. Polkupyörien säilytys käytävillä on kielletty. Talvisin pyörää on mahdollista sulattaa vuorokauden ajan vaunuvarastossa merkityllä paikalla. Jyväskylän liikenteen linja-autot 18 ja 25 liikennöivät Vehkakujan lähellä. Linjan 18 pysäkki on Kaivokadulla, aivan Vehkakujan risteyksessä. Linjan 25 pysäkki on Savelantien varressa. Lämpötolpallisia pysäköintipaikkoja on Vehkakujan alapihalla viisikymmentä kappaletta. Näistä viisitoista paikkaa on katoksellisia. Pysäköintipaikat ovat maksullisia. Paikkoja voi kysellä asukastoimistosta. Vieraspaikkoja löytyy kaksi. Autojen ja muiden moottoriajoneuvojen pysäköinti on sallittu vain niille varatuilla pysäköintipaikoilla, ei talojen pihoissa tai ympäröivillä kaduilla. Talvella autopaikan haltija on velvollinen poistamaan itse lumen autopaikalta. Tätä varten kaikista polkupyörävarastoista löytyvät lapio ja lumikola.

9 MAKSUT Muuttaessasi Vehkakujalle saat henkilökohtaiset maksutiedot vuokran maksamista varten. Käytä aina maksaessasi henkilökohtaista viitenumeroasi! PALOTURVALLISUUS, POISTUMISTIET, PELASTUSSUUNNITELMA Jokaisesta asunnosta löytyy toiminnasta vastaa asukas muuttaessasi, että palovaroitin paristo toimii. Mikäli paristo vastuulla ostaa uusi paristo. palovaroitin, jonka itse. Tarkista sisään on paikoillaan ja että loppuu, on asukkaan Pelastussuunnitelma löytyy osoitteesta kohdasta asumisohje. Tutustu pelastussuunnitelmaan huolellisesti! Tutustu asuintalosi poistumisteihin. Paloturvallisuuden takia käytävät ja portaikot on pidettävä tyhjinä. Parveke on huoneistosi varapoistumisväylä, joten muista pitää parvekkeesi tyhjänä ylimääräisistä tavaroista. Hätänumero: 112

10 POIS MUUTTAMINEN Kun olet irtisanonut asuntosi huoneenvuokralain mukaisesti (katso kohta irtisanominen), sinun on huolehdittava asuntosi siivouksesta ja avainten palautuksesta. Asunto on luovutettava pois muuttaessa siivottuna ja kunnossa. Lähtötarkastus tehdään sen jälkeen, kun olet palauttanut avaimesi. Mikäli tarkastuksessa todetaan siivouksen laiminlyönti tai muita kuin normaalista asumisesta aiheutuneita vikoja, siivous ja korjaukset laskutetaan sinulta. Avaimet on palautettava asukastoimistoon tai aukioloaikojen ulkopuolella asukastoimiston ulkoseinässä, sisäänkäynnin vieressä, sijaitsevaan postilaatikkoon. PYYKKITUVAT ovat käytössä päivittäin jokaisessa talossa kello välisenä aikana. Koneen voi varata ilmoitustaululla viikoittain vaihdettaviin varauslistoihin. Kaikkien talojen pyykkituvat ovat kaikkien talojen asukkaiden käytettävissä. Pesukoneiden käyttö on maksutonta.

11 SAUNAT löytyvät A- ja C-talojen ullakkokerroksista. Yleisiä saunavuoroja on kuutena iltana viikossa ja ne ovat maksuttomia. Saunavuorojen ajankohdat ovat nähtävillä ilmoitustauluilla. Perhesaunavuoroja voi varata asukastoimistosta. Perhesaunavuorot ovat maksullisia. SIISTEYS JA YMPÄRISTÖ Hiljaisuus vallitsee Vehkakujalla Jyväskylän kaupungin järjestyssääntöjen mukaisesti klo Käytävät on pidettävä tyhjinä paloturvallisuuden ja asuinhygienian vuoksi. Kaikenlaisten tavaroiden, huonekalujen, roskapussien tai polkupyörien jättäminen käytävään on ehdottomasti kiellettyä! Palo-ovet on pidettävä suljettuina. Mainokset kuuluvat ilmoitustauluille, eivät oviin ja ikkunoihin. B-talo on allergiatalo. Tupakointi ja lemmikkien pito asunnoissa, parvekkeilla ja yhteisissä tiloissa on kielletty.

12 TARKASTUKSET Kun muutat sisään asuntoosi, täytä kahden viikon kuluessa kuntotarkastuslomake internetissä. Ohjeet lomakkeen täyttöön saat asukastoimistosta. Oman kuntotarkastuksen tekeminen on tärkeää, ettet joutuisi vastuuseen asunnossasi mahdollisesti jo olevista vioista. Ulosmuuttosi yhteydessä laitosmiehet tarkastavat asuntosi. Asunnon on oltava siivottu ja kunnossa. Mahdolliset syntyneet viat ja siivous laskutetaan asukkaalta. Mikäli laitosmies toteaa, esimerkiksi asunnossa remontin yhteydessä käydessään, siivouksen tarpeen, voidaan asukkaalle antaa siivouskehotus. Asunto on siivottava ilmoitettuun tarkastuspäivään mennessä. Siivouksen laiminlyönti voi johtaa pahimmillaan vuokrasopimuksen purkamiseen.

13 TIEDOTUS Vehkakujan päätiedotuskanavana toimii Tiedotteita lisäksi talojen ilmoitustauluille ja asuntoihin. sivusto jaetaan TIETOVERKKO Vehkakujan tietoverkko on osa yliopiston verkkoa. Vapaaehtoisvoimin toimivat henkilöt, verkonvanhimmat, hoitavat verkkoon kirjautumisia, joten kärsivällisyys kirjautumispyynnön odottelussa on valttia. Ohjeet verkon käyttöönottoon saat asukastoimistosta tai osoitteesta Vehkakujan asukkaat voivat pyytää verkkoyhteysongelmiinsa apua lähettämällä sähköpostia ylioppilaskylän atk-apulistalle: Vapaaehtoisilta atk-apulaisilta voi kysyä neuvoa tietokoneiden tekniseen puoleen tai käyttöön liittyvissä asioissa.

14 VARASTOT Jokaisessa talossa on asuntokohtaisia varastotiloja ylimääräisen tavaran säilyttämiseen. Komerot sijaitsevat talosta riippuen pohjakerroksessa tai ullakolla. Osa C -talon varastoista on B-talon pohjakerroksessa (asuntonumerot 51-64). Tiloihin pääsee asunnon avaimella. Komeron lukon avaimen saat panttia vastaan asukastoimistosta. On kuitenkin syytä välttää arvoesineiden varastointia näihin tiloihin, sillä kiinteistöyhtiöllä ei ole murtovakuutusta tilojen osalta. Varastojen käytävät on pidettävä tyhjinä paloturvallisuuden vuoksi. Huonekaluja, pahvilaatikoita, polkupyöriä tai muuta tavaraa ei saa säilyttää käytävillä. VÄLIVUOKRAUS on sallittua korkeintaan neljäksi kuukaudeksi kerrallaan. Antaessasi asuntosi välivuokralle olet itse päävuokralaisena vastuussa vuokrasuhteen velvoitteista kuten maksuista. Välivuokralaisesta on tehtävä ilmoitus asukastoimistoon.

15

16 Piirrokset Jaakko Mehtälä

Mistä saat tietoa taloyhtiösi järjestyssäännöistä? Mistä voi hakea vuokra-asuntoa?

Mistä saat tietoa taloyhtiösi järjestyssäännöistä? Mistä voi hakea vuokra-asuntoa? Mistä voi hakea vuokra-asuntoa? kunnalta kaupungilta Nuorisoasuntoliitolta (NAL) yksityisiltä vuokranantajilta esim. VVO ja SATO yksityisiltä henkilöiltä Mistä saat tietoa taloyhtiösi järjestyssäännöistä?

Lisätiedot

1 YYTERI BEACH JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

1 YYTERI BEACH JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sisältö 1 YYTERI BEACH JÄRJESTYSSÄÄNNÖT... 3 1.1 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ASUMISTA VARTEN... 3 1.1.1 YLEISTÄ... 3 1.1.2 VELVOITTAVUUS... 3 1.1.3 YHTEISET ALUEET... 3 1.1.4 JÄTEHUOLTO... 3 1.1.5 PYSÄKÖINTI... 3

Lisätiedot

VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN

VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN Koulukatu 19 Skolhusgatan PL 2 PB, Vaasa 65101 Vasa faksi/fax (06) 325 3629, www.pikipruukki.com Pvm TÄYTÄ JA TULOSTA. Palauta allekirjoitettuna osoitteeseen: Koy Pikipruukki,

Lisätiedot

Tervetuloa SATOkotiin. Muuttajan usein kysytyt kysymykset

Tervetuloa SATOkotiin. Muuttajan usein kysytyt kysymykset Tervetuloa SATOkotiin Muuttajan usein kysytyt kysymykset SATOn Asiakaspalvelu p. 020 334 443 asiakaspalvelu@sato.fi sato.fi facebook.com/sato Milloin saan hakea avaimet? Uuden kotisi avaimet saat vuokrasopimuksen

Lisätiedot

Miten asutaan? ASUMISNEUVONTAHANKE 2006-2008

Miten asutaan? ASUMISNEUVONTAHANKE 2006-2008 1 Miten asutaan? ASUMISNEUVONTAHANKE 2006-2008 2 Erilaisia asumismuotoja Vuokra-asumisessa vuokralainen maksaa joka kuukausi vuokraa vuokranantajalle. Asunnon voi vuokrata yksityisiltä omistajilta ja yleishyödyllisiltä

Lisätiedot

>ASUNTONI >MUUTTO. MILLOIN VOIN ALOITTAA MUUTON? Voit aloittaa muuton tiistaina 30.9.2014.

>ASUNTONI >MUUTTO. MILLOIN VOIN ALOITTAA MUUTON? Voit aloittaa muuton tiistaina 30.9.2014. 215 TOAS PEKOLA 27 >ASUNTONI MINKÄLAISIA LAITTEITA KEITTIÖSSÄNI ON? Keittiössä on vakioliesi ja jää-/pakastinkaappi. Lieden yläpuolella on liesikupu, joka on yhdistetty talon koneelliseen ilmanvaihtojärjestelmään

Lisätiedot

ASUMISOIKEUDEN LUOPUMISILMOITUS

ASUMISOIKEUDEN LUOPUMISILMOITUS ASUMISOIKEUDEN LUOPUMISILMOITUS Koulukatu 19 Skolhusgatan PL 2 PB, Vaasa 65101 Vasa faksi/fax (06) 325 3629, www.pikipruukki.com Pvm TÄYTÄ JA TULOSTA. Palauta allekirjoitettuna osoitteeseen: Oy Vaasan

Lisätiedot

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Asuminen vastaanottokeskuksen asunnossa Vastaanottokeskus järjestää sinulle tilapäisen majoituksen

Lisätiedot

>ASUNTONI >MUUTTO. MILLOIN VOIN ALOITTAA MUUTON? Voit aloittaa muuton perjantaina 30.5.2014.

>ASUNTONI >MUUTTO. MILLOIN VOIN ALOITTAA MUUTON? Voit aloittaa muuton perjantaina 30.5.2014. 215 TOAS PEKOLA 31 >MUUTTO MILLOIN VOIN ALOITTAA MUUTON? Voit aloittaa muuton perjantaina 30.5.2014. MISTÄ JA KUINKA SAAN AVAIMET? Asunnon avaimet voit noutaa perjantaista 30.5.2014 alkaen asuntotoimistostamme,

Lisätiedot

ASUMISPAKKI- koulutus Asukasdemokratia ja järjestysmääräykset

ASUMISPAKKI- koulutus Asukasdemokratia ja järjestysmääräykset ASUMISPAKKI- koulutus Asukasdemokratia ja järjestysmääräykset 1 Asukasdemokratia Laki yhteishallinnosta vuokrataloissa 16.7.1990/649 eli Yhteishallintolaki : Laki antaa vuokralaisille oikeuden ottaa osaa

Lisätiedot

DOMUS BOTHNICAN JUHLASALIN JA SAUNATILOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -OHJEET

DOMUS BOTHNICAN JUHLASALIN JA SAUNATILOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -OHJEET DOMUS BOTHNICAN JUHLASALIN JA SAUNATILOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -OHJEET Yliopistonranta 5, 65200 Vaasa 1. Tiloja voi vuokrata ainoastaan luonnollinen henkilö (vuokralainen), joka tekee VYY Holding Oy:n (VYH)

Lisätiedot

ASUINHUONEISTON VUOKRASOPIMUS

ASUINHUONEISTON VUOKRASOPIMUS 1(5) ASUINHUONEISTON VUOKRASOPIMUS 1. VUOKRANANTAJA Nimi: Nuorten kuntoutuspalvelut tosimielellä Oy Henkilötunnus / Y-tunnus: 1909446-5 Osoite: Torikatu 24 C 48, 80100 Joensuu Puhelin: Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Opas Kotkan Asuntoihin muuttavalle

Opas Kotkan Asuntoihin muuttavalle Opas Kotkan Asuntoihin muuttavalle Muuttaminen Vuokrasopimus tulee allekirjoittaa Kotkan Asunnot toimistolla (vuokravakuus ja mahdolliset liitteet tulee olla hoidettu ennen sopimuksen allekirjoitusta).

Lisätiedot

VUOKRASOPIMUS. 1. Vuokranantaja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Paasikivenkatu 7 15110 Lahti Ly: 0993644-6

VUOKRASOPIMUS. 1. Vuokranantaja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Paasikivenkatu 7 15110 Lahti Ly: 0993644-6 VUOKRASOPIMUS 1. Vuokranantaja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Paasikivenkatu 7 15110 Lahti Ly: 0993644-6 2. Vuokralainen Orimattilan kaupunki Ly: 0129920-0 3. Vuokrauskohde Osoitteessa Koulutie 19,

Lisätiedot

Asuntolan järjestyssäännöt

Asuntolan järjestyssäännöt Asuntolan järjestyssäännöt Koulutuksen järjestäjä on päättänyt näistä järjestyssäännöistä 26.1.2016 ja ne ovat voimassa 1.2.2016 alkaen toistaiseksi. Järjestyssääntöjen valmisteluvaiheessa on kuultu sekä

Lisätiedot

Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista asukkaan tulee toimittaa vuokranantajalle yhden (1) kuukauden vuokraa vastaava vuokravakuus.

Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista asukkaan tulee toimittaa vuokranantajalle yhden (1) kuukauden vuokraa vastaava vuokravakuus. Sisällys Joensuun Kodit... 2 Vuokrasopimus ja asuntoon muutto... 2 Vuokrasopimus ja vuokravakuuden toimittaminen... 2 Asuntotarkastus... 2 Avaimet... 2 Ovenavaus... 2 Saunavuoron ja autopaikkojen varaukset

Lisätiedot

ASUINHUONEISTON VUOKRASOPIMUS

ASUINHUONEISTON VUOKRASOPIMUS 1(5) ASUINHUONEISTON VUOKRASOPIMUS 1. VUOKRANANTAJA Nimi Puhelin Sähköposti 2. VUOKRALAINEN Nimi Henkilötunnus Puhelin Sposti 3. VUOKRAUSKOHDE Huoneiden lukumäärä Pinta-ala noin Huoneisto vuokrataan asuinkäyttöön

Lisätiedot

VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN

VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN Koulukatu 19 Skolhusgatan PL 2 PB, Vaasa 65101 Vasa faksi/fax (06) 325 3629, www.pikipruukki.com Pvm TÄYTÄ JA TULOSTA. Palauta allekirjoitettuna osoitteeseen: Koy Pikipruukki,

Lisätiedot

KERROSTALO. A. Katso kuvaa numero 1. Mikä kuvassa on? Kuvassa on. B. Katso kuvaa numero 1. Missä kuvassa ovat nämä tilat? Lisää kuvaan numero.

KERROSTALO. A. Katso kuvaa numero 1. Mikä kuvassa on? Kuvassa on. B. Katso kuvaa numero 1. Missä kuvassa ovat nämä tilat? Lisää kuvaan numero. KERROSTALO A. Katso kuvaa numero 1. Mikä kuvassa on? Kuvassa on B. Katso kuvaa numero 1. Missä kuvassa ovat nämä tilat? Lisää kuvaan numero. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. uima-allas

Lisätiedot

VUOKRANANTAJAKOULU 2012 Suomen Vuokranantajat ry

VUOKRANANTAJAKOULU 2012 Suomen Vuokranantajat ry VUOKRANANTAJAKOULU 2012 Suomen Vuokranantajat ry Onnistu ja menesty vuokranantajana ja asuntosijoittajana Tuorein tieto vuokramarkkinoista, lainsäädännöstä ja yleisistä käytännöistä Neuvontapalvelu, jossa

Lisätiedot

Talokirja. Porin. Siilo. Turvallisen viihtyvyyden tekijä.

Talokirja. Porin. Siilo. Turvallisen viihtyvyyden tekijä. Talokirja Porin Siilo Turvallisen viihtyvyyden tekijä. Tervetuloa asumaan Porin Siiloon! Tästä kirjasta löydät hyödyllistä tietoa Porin Siilosta ja muuttamisesta. Porin Siilo on 1938 valmistunut rakennus

Lisätiedot

Caverion Suomi esitys. Kierrätyshuoneet

Caverion Suomi esitys. Kierrätyshuoneet 29.10.2014 Caverion Suomi esitys Kierrätyshuoneet Jätteen putkikeräysjärjestelmä Asukasinfo 29.10.2014 Martti-Veikko Salo Järjestelmän toimintaperiaate 1 2 3 4 5 6 Syöttöpisteet voivat sijaita sisällä

Lisätiedot

Mitä koulun jälkeen?

Mitä koulun jälkeen? Tietoa asumisesta Mitä koulun jälkeen? Yhteishaku Lukio/ammattikoulu/opisto Muutto edessä? Valmistumisen jälkeen työelämän tai jatkoopintojen haasteet Ajankohtaiseksi tulee oman paikan hankinta Asumismuoto

Lisätiedot

Yhteystiedot. Walo-Asunnot Oy:n asukkaiden ohjeet. Vuokran laskutus ja isännöinti. Kiinteistöhuolto. Tekninen isännöinti 1 (12)

Yhteystiedot. Walo-Asunnot Oy:n asukkaiden ohjeet. Vuokran laskutus ja isännöinti. Kiinteistöhuolto. Tekninen isännöinti 1 (12) Walo-Asunnot Oy:n asukkaiden ohjeet Kiinteistöhuolto...1 Vuokran laskutus ja taloudellinen isännöinti...1 Isännöitsijä...1 Autopaikat...2 Vuokrasopimuksen irtisanominen...3 Muutto...3 Muuttoilmoitus...3

Lisätiedot

1 (5) ASUINHUONEISTON VUOKRASOPIMUS. 1. Vuokranantaja/vuokranantajat. Nimi. - Osoite. Puhelinnumero Sähköpostisoite Yhteyshenkilö.

1 (5) ASUINHUONEISTON VUOKRASOPIMUS. 1. Vuokranantaja/vuokranantajat. Nimi. - Osoite. Puhelinnumero Sähköpostisoite Yhteyshenkilö. 1 (5) ASUINHUONEISTON VUOKRASOPIMUS 1. Vuokranantaja/vuokranantajat Nimi Henkilötunnus tai Y-tunnus / _ Puhelinnumero Nimi Henkilötunnus tai Y-tunnus / Puhelinnumero 2. Vuokralainen/vuokralaiset Nimi Henkilötunnus

Lisätiedot

Caverion Suomi esitys. Kierrätyshuoneet

Caverion Suomi esitys. Kierrätyshuoneet 30.10.2014 Caverion Suomi esitys Kierrätyshuoneet Jätteen putkikeräysjärjestelmä Asukasinfo 30.10.2014 Petri Pouttu Järjestelmän toimintaperiaate 1 2 3 4 5 6 Syöttöpisteet voivat sijaita sisällä tai ulkona

Lisätiedot

Paloriski-ilmoitus: Ilmeisen paloriskin määrittely, ilmoitusvelvolliset, ilmoitusmenettely

Paloriski-ilmoitus: Ilmeisen paloriskin määrittely, ilmoitusvelvolliset, ilmoitusmenettely Paloriski-ilmoitus: Ilmeisen paloriskin määrittely, ilmoitusvelvolliset, ilmoitusmenettely Miten määritellä paloriski? Ilmeisen paloriskin määrittely tilastojen valossa Toimintakyvyltään alentunut, tupakoiva,

Lisätiedot

IsoKristiinan myynti-ja promootiopaikkojen käyttöehdot

IsoKristiinan myynti-ja promootiopaikkojen käyttöehdot IsoKristiinan myynti-ja promootiopaikkojen käyttöehdot Tekemällä varauksen kauppakeskuksen myynti- ja promootiopaikalle sitoudut noudattamaan näitä käyttöehtoja. Luethan siis huolella ehdot läpi ja varmistat

Lisätiedot

ASUMISPAKKI- koulutus Muutettaessa uuteen kotiin. KOTILO-projekti

ASUMISPAKKI- koulutus Muutettaessa uuteen kotiin. KOTILO-projekti ASUMISPAKKI- koulutus Muutettaessa uuteen kotiin Kun etsit vuokra-asuntoa Asuntoja voi vuokrata esimerkiksi kaupungeilta, kunnilta, yksityisiltä ja markkinoilta. Useimmat asunnonhakulomakkeet ym. löytyvät

Lisätiedot

22,5 m², 1h+keittosyve..., 395 / kk

22,5 m², 1h+keittosyve..., 395 / kk Kohteen ilmoittaja Nimi: Toimisto Puh: 05-217 100 Merikotkan Pesä Ky Koulukatu 10 48100 Kotka Puh: 05 217 100 AIVAN KARHULAN KESKUSTASSA SUPERNÄPPÄRÄ, JUURI UUDET PINNAT SAANUT, VALOISA PIENKOTI! YRITYKSETKIN

Lisätiedot

KESKISUOMALAISEN OSAKUNNAN ASUNTO-OHJESÄÄNTÖ

KESKISUOMALAISEN OSAKUNNAN ASUNTO-OHJESÄÄNTÖ 1 KESKISUOMALAISEN OSAKUNNAN ASUNTO-OHJESÄÄNTÖ 1 Asumisoikeuden myöntämisestä Keskisuomalaisen Osakunnan hallitsemiin asuntoihin sekä tämän asumisoikeuden käyttämisestä on voimassa olevien huoneenvuokralainsäädännön

Lisätiedot

Ohje asuntojen vuokralaisille

Ohje asuntojen vuokralaisille Ohje asuntojen vuokralaisille NuVa kuntayhtymä NuVa kuntayhtymä 1. Asukasvalinnat ja tehtävät päätökset 1.1 Asukasvalintaa koskevat säädökset Sosiaalihuoltolaki 1301/2014 11,14,21 1.2 Miten asuntoa haetaan

Lisätiedot

ASUKASOPAS YLEISIÄ OHJEITA VUOKRALAISILLE

ASUKASOPAS YLEISIÄ OHJEITA VUOKRALAISILLE Sivu 1 / 5 ASUKASOPAS YLEISIÄ OHJEITA VUOKRALAISILLE Tämä opas tarjoaa Taitokaari Oy:n vuokralaisille yleistä tietoa ja hyödyllisiä ohjeita jokapäiväistä asumista varten. Oppaan lopusta löydät myös kaikki

Lisätiedot

Vuokranantaja on Helsingin kaupunki, rakennusvirasto. Vuokralainen on xxxxxxxxxxxxxxx(y-tunnus ),xxxxxxxxxxxxxxx

Vuokranantaja on Helsingin kaupunki, rakennusvirasto. Vuokralainen on xxxxxxxxxxxxxxx(y-tunnus ),xxxxxxxxxxxxxxx VUOKRASOPIMUS 1 (5) LIIKEHUONEISTON VUOKRASOPIMUS Vuokranantaja on Helsingin kaupunki, rakennusvirasto. Yhteyshenkilö puhelin Vuokralainen on xxxxxxxxxxxxxxx(y-tunnus ),xxxxxxxxxxxxxxx Osoite Postinumero

Lisätiedot

Ennen asunnonhakua: Kun kiinnostava asunto löytyy: Kartoita omia tuloja ja menojasi Selvitä mihin asumisen tukiin ja etuuksiin sinulla on mahdollinen oikeus (ole tarvittaessa yhteydessä oman kuntasi sosiaalitoimeen

Lisätiedot

HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010

HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010 HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO: 1. JÄTEASEMIEN VASTAANOTTOHINNAT 3 2. KIINTEISTÖN JÄTEMAKSUT 4-6 Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Ankkurikatu 8, 06100 Porvoo Asiakaspalvelu, puh.

Lisätiedot

1 (5) ASUINHUONEISTON VUOKRASOPIMUS. 1. Vuokranantaja/vuokranantajat

1 (5) ASUINHUONEISTON VUOKRASOPIMUS. 1. Vuokranantaja/vuokranantajat 1 (5) ASUINHUONEISTON VUOKRASOPIMUS 1. Vuokranantaja/vuokranantajat - - 2. Vuokralainen/vuokralaiset - - 2 (5) 3. Vuokrauskohde Osoite Postinumero Toimipaikka Huoneiden lukumäärä Pinta-ala noin m². Vuokratun

Lisätiedot

Kannattaa ottaa selvää myös tulevista remonteista ja niiden vaikutuk sesta asumiseesi.

Kannattaa ottaa selvää myös tulevista remonteista ja niiden vaikutuk sesta asumiseesi. Dia 1 Mistä vuokra-asunto? Vuokra-asuntoja voi hakea: kaupunkien ja kuntien kiinteistöyhtiöt yleishyödylliset vuokranantajat yksityiset vuokranantajat yritykset yhteisöt Asunnonhakulomakkeet löytyvät usein

Lisätiedot

Maksaessasi vuokraa sinulla on täysi oikeus nauttia asumisestasi. Tähän oikeuteen liittyy myös velvollisuuksia.

Maksaessasi vuokraa sinulla on täysi oikeus nauttia asumisestasi. Tähän oikeuteen liittyy myös velvollisuuksia. Arvoisa asukkaamme Vuokranmaksu Maksaessasi vuokraa sinulla on täysi oikeus nauttia asumisestasi. Tähän oikeuteen liittyy myös velvollisuuksia. Olet allekirjoituksellasi hyväksynyt vuokranmaksupäiväksi

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 (5) LIIKUNTAVIRASTO. Liikuntajohtaja (.2015) Helsingin kaupungin liikuntavirasto

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 (5) LIIKUNTAVIRASTO. Liikuntajohtaja (.2015) Helsingin kaupungin liikuntavirasto HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 (5) VUOKRASOPIMUS TMI MERCARTON KANSSA LAUTTASAAREN UIMARANNAN KIOSKI- JA VARASTOTILOISTA Sopimuksen numero Kaupungin päätös HEL 2015-000717 Liikuntajohtaja (.2015) Vuokra-alueen

Lisätiedot

TURVALLISESTI KODISSANI. Oma turvallisuuteni. Valitse kyllä tai ei. Tiedän hätänumeron. Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti.

TURVALLISESTI KODISSANI. Oma turvallisuuteni. Valitse kyllä tai ei. Tiedän hätänumeron. Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti. Oma turvallisuuteni Valitse kyllä tai ei. TURVALLISESTI Tiedän hätänumeron. kyllä ei KODISSANI Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti. Huoneessani on toimiva palovaroitin. Tiedän, mitä

Lisätiedot

Taitavaa talonpitoa jo yli 30 vuotta! Asunto Oy Helsingin Kotisaareen

Taitavaa talonpitoa jo yli 30 vuotta! Asunto Oy Helsingin Kotisaareen Asunto Oy Helsingin Kotisaareen 29.11.2013 Hyvät osakkaat! Tervetuloa As Oy Helsingin Kotisaareen! Tällä tiedotteella pyrimme vastaamaan mahdollisimman moniin yleisimpiin kysymyksiin. Pyydämme Teitä tutustumaan

Lisätiedot

Kaasupullojen käsittely.

Kaasupullojen käsittely. Kaasupullojen käsittely. 2 Turvallinen käsittely Turvallinen käsittely. Kiitos, että valitsit AGAn! Autamme sinua turvallisessa kaasunkäsittelyssä, olitpa sitten aloittelija tai jo kokenut käyttäjä. Tärkein

Lisätiedot

TÄRKEITÄ OHJEITA TAPAHTUMAN JA PROMOOTION JÄRJESTÄJÄLLE KAUPPAKESKUS SKANSSISSA

TÄRKEITÄ OHJEITA TAPAHTUMAN JA PROMOOTION JÄRJESTÄJÄLLE KAUPPAKESKUS SKANSSISSA TÄRKEITÄ OHJEITA TAPAHTUMAN JA PROMOOTION JÄRJESTÄJÄLLE KAUPPAKESKUS SKANSSISSA Lue tämä dokumentti tarkasti ja välitä se Skanssiin paikalle tuleville promootiohenkilöille. Ohjeista heitä ottamaan dokumentti

Lisätiedot

TUPAOPAS DOMUS ACADEMICA. www.domusacademica.fi

TUPAOPAS DOMUS ACADEMICA. www.domusacademica.fi TUPAOPAS DOMUS ACADEMICA www.domusacademica.fi Asukaspalvelu / HOAS 09-5499 00 klo 9-16 vuokranmaksu avaimet vuokrasopimukset Kampin aluetoimisto: Pohjoinen Rautatiekatu 29 e-mail: asiakaspalvelu@hoas.fi,

Lisätiedot

Torikatu 2 KERAVA, ALEKSINKULMA. Vuokraus ja tiedustelut. Sirkka Taskin, puh ,

Torikatu 2 KERAVA, ALEKSINKULMA. Vuokraus ja tiedustelut. Sirkka Taskin, puh , KERAVA, ALEKSINKULMA Torikatu 2 Vuokraus ja tiedustelut Sirkka Taskin, puh. 010 228 6125, sirkka.taskin@realia.fi REALIA ASUNTOVUOKRAUS Sibeliuksenkatu 19 E, 2. krs, 04400 Järvenpää uh. 010 228 5555, asunnot.ilmarinen@realia.fi

Lisätiedot

Liite 1/23.9.2010 /tekn.ltk

Liite 1/23.9.2010 /tekn.ltk Liite 1/23.9.2010 /tekn.ltk UTAJÄRVEN KUNTA KUNNAN VUOKRA-ASUNTOJEN JÄR- JESTYSSÄÄNNÖT Hyväksytty : Tekninen lautakunta VUOKRA-ASUNNON JÄRJESTYSSÄÄNNÖT YLEISTÄ Nämä talon järjestyssäännöt on säilytettävä

Lisätiedot

LIIKEHUONEISTON VUOKRASOPIMUS Nro 3060

LIIKEHUONEISTON VUOKRASOPIMUS Nro 3060 LIIKEHUONEISTON VUOKRASOPIMUS 1. VUOKRAN- ANTAJA 2. VUOKRA- LAINEN 3. VUOKRAUS- KOHDE ESPOON KAUPUNKI / TILAKESKUS -LIIKELAITOS Virastopiha 2B, 5.krs 02070 Yhteyshenkilö Pankki ja tilinumero Y-tunnus Puhelin

Lisätiedot

Kiinteistönomistajan ja asukkaan välinen. vastuunjakotaulukko 2.12.2015. Lämmitys. Ilmanvaihto

Kiinteistönomistajan ja asukkaan välinen. vastuunjakotaulukko 2.12.2015. Lämmitys. Ilmanvaihto Kiinteistönomistajan ja asukkaan välinen 2.12.2015 vastuunjakotaulukko Tämä taulukko määrittelee asukkaan ja kiinteistön omistajan väliset vastuut asunnon hoidossa. Epäselvissä tilanteissä ota yhteyttä

Lisätiedot

Ohje asuntojen vuokralaisille

Ohje asuntojen vuokralaisille Ohje asuntojen vuokralaisille Palvelukeskus Kyrölä, Kyröntupa ja Kuusikummun Asumisyksikkö NURMEKSEN KAUPUNKI 1. Asukasvalinnat ja tehtävät päätökset 1.1 Asukasvalintaa koskevat säädökset Sosiaalihuoltolaki

Lisätiedot

kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta!

kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta! Paloturvallisuustietoa kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta! Ohjeet asukkaalle Palovaroitin Asunnon jokainen kerros sekä niihin yhteydessä olevat kellarikerrokset ja ullakot on varustettava

Lisätiedot

Asukasvalintojen tekeminen kaupungin vuokra-asuntoihin

Asukasvalintojen tekeminen kaupungin vuokra-asuntoihin HENKILÖREKISTERISELOSTE Rekisterin nimi: Rekisterinpitäjä: Vuokra-asuntohakemusrekisteri Keuruun Vuokra-asunnot liikelaitos Osoite: PL 125 42701 Keuruu Rekisteriasioita hoitavat henkilöt Vastuuhenkilö,

Lisätiedot

INTERVAC KANSAINVÄLINEN LOMAPALVELU. Lomailijoille, jotka kulkevat omia polkujaan

INTERVAC KANSAINVÄLINEN LOMAPALVELU. Lomailijoille, jotka kulkevat omia polkujaan INTERVAC KANSAINVÄLINEN LOMAPALVELU Lomailijoille, jotka kulkevat omia polkujaan INTERVAC-lomapalvelu aina vuodesta 1953 lähtien u Voit vaihtaa asunnon toisen kanssa kotimaassa tai ulkomailla. Kun asut

Lisätiedot

ASUKASTIEDOTE. Myyrmäki, Patotie 2, 01600 Vantaa asiakaspalvelu on avoinna kävijöille maanantaisin klo 8 17, ti - pe klo 8 16

ASUKASTIEDOTE. Myyrmäki, Patotie 2, 01600 Vantaa asiakaspalvelu on avoinna kävijöille maanantaisin klo 8 17, ti - pe klo 8 16 ASUKASTIEDOTE TOIMISTOMME Meidät on helppo tavoittaa. Toimitilamme sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien päässä, Myyrmäessä Louhelan aseman vieressä, sekä Pihlajistossa aivan alueen keskellä. Tervetuloa!

Lisätiedot

Saimaan Satamat Oy Satamatie 4 80220 Joensuu VENESATAMASÄÄNNÖT

Saimaan Satamat Oy Satamatie 4 80220 Joensuu VENESATAMASÄÄNNÖT Saimaan Satamat Oy Satamatie 4 80220 Joensuu VENESATAMASÄÄNNÖT Venesatamasäännöt koskevat kaikkia Saimaan Satamat Oy:n ylläpitämiä ja hallinnoimia venepaikkoja, niiden talvisäilytysalueita sekä kalastusvälinevajoja.

Lisätiedot

VUOKRA- SOPIMUKSEN PÄÄTTÄMINEN

VUOKRA- SOPIMUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kun olen kaksin koirani kanssa, kuulen kun hänen tassut napsuttelee Angie Myyrmäki KORJAAVA JA EHKÄISEVÄ ASUMIS- SOSIAALINEN TYÖ SEMINAARI 11.10.2018 VUOKRA- SOPIMUKSEN PÄÄTTÄMINEN 11.10.2018 Vuokrasopimuksen

Lisätiedot

Viitasaaren Vuokra-asunnot Oy 1(5)

Viitasaaren Vuokra-asunnot Oy 1(5) 3 vko 2 vko 1 vko 2 kk 1 kk 1 vuodessa Jatkuva 3 vko 2 vko 1 vko 2 kk 1 kk 1 vuodessa As Oy Mallitalo Oy 1.6.2008 Viitasaaren Vuokra-asunnot Oy 1(5) YLEISET HOITOTEHTÄVÄT Työnjohto Työ- ja vikailmoitusten

Lisätiedot

Vuokrasopimuksen yleiset ehdot

Vuokrasopimuksen yleiset ehdot 01.01.2016 Vuokrasopimuksen yleiset ehdot 1. Perusteet Säätiön opiskelija-asunnot on tarkoitettu Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten alueella toimivissa peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa perustutkintoa

Lisätiedot

Hyvä vuokratapa uudistui - mikä muuttui? Mia Koro-Kanerva OTM, toiminnanjohtaja Suomen Vuokranantajat ry

Hyvä vuokratapa uudistui - mikä muuttui? Mia Koro-Kanerva OTM, toiminnanjohtaja Suomen Vuokranantajat ry Hyvä vuokratapa uudistui - mikä muuttui? Mia Koro-Kanerva OTM, toiminnanjohtaja Suomen Vuokranantajat ry Hyvä viestintä vuokrasuhteessa Hyvässä viestinnässä käytetään sovittua yhteydenpitokanavaa Sähköinen

Lisätiedot

Muuttajan muistio Varman vuokra-asujalle

Muuttajan muistio Varman vuokra-asujalle Muuttajan muistio Varman vuokra-asujalle Muuttajan muistio Varman vuokra-asujalle Muutto on suuri elämänmuutos, johon liittyy sekä iloa uudesta kodista että luopumisen haikeutta. Se vie myös voimia, sillä

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 (5) LIIKUNTAVIRASTO. Vs. osastopäällikkö Maunula/sle HEL

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 (5) LIIKUNTAVIRASTO. Vs. osastopäällikkö Maunula/sle HEL HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 (5) KIOSKITOIMINTA KALLAHDENNIEMEN UIMARANNALLA KESÄKAUDEKSI 2014 Liikuntaviraston merellisen osaston osastopäällikkö vuokraa Kallahdenniemen uimarannan huoltorakennuksesta

Lisätiedot

SOPIMUS LIIKUNTATILOJEN KÄYTÖSTÄ

SOPIMUS LIIKUNTATILOJEN KÄYTÖSTÄ SOPIMUS LIIKUNTATILOJEN KÄYTÖSTÄ Sopimusosapuolet: Oy Vihdin Jäähalli Ab, myöhemmin Myyjä Vihti-Nummela Mudo Taekwondoseura ry, myöhemmin Ostaja Tausta Myyjä on kolmannen sektorin yritys, joka yhtiöjärjestyksensä

Lisätiedot

HUONEISTON VUOKRASOPIMUS

HUONEISTON VUOKRASOPIMUS 1(6) HUONEISTON VUOKRASOPIMUS 1. VUOKRANANTAJA Nimi Laihian seurakunta Osoite Laihiantie 29, 66400 Laihia Puhelin 044 477 7784 Kiinteistöön liittyvissä asioissa Talouspäällikkö Eija-Maria Tuomela Sähköposti

Lisätiedot

Asukastoiminta. Osallistumista Vaikuttamista Viihtymistä

Asukastoiminta. Osallistumista Vaikuttamista Viihtymistä Asukastoiminta Osallistumista Vaikuttamista Viihtymistä Asukastoiminnan tärkeimpiä tehtäviä Asumisviihtyvyyden lisääminen asuinkiinteistössäsi Osallistumista Olet asumisesi paras asiantuntija - voit vaikuttaa

Lisätiedot

LAKI ASUINHUONEISTON VUOKRAUKSESTA JA TUKIASUMINEN, VUOKRASOPIMUKSEN PÄÄTTÄMINEN 17.9.2013

LAKI ASUINHUONEISTON VUOKRAUKSESTA JA TUKIASUMINEN, VUOKRASOPIMUKSEN PÄÄTTÄMINEN 17.9.2013 LAKI ASUINHUONEISTON VUOKRAUKSESTA JA TUKIASUMINEN, VUOKRASOPIMUKSEN PÄÄTTÄMINEN 17.9.2013 J U H A N I S K A N E N K I I N T E I S T Ö P Ä Ä L L I K K Ö Y - S Ä Ä T I Ö LAKI ASUINHUONEISTON VUOKRAAMISESTA

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 YRJÖNKADUN UIMAHALLIKIINTEISTÖSSÄ SIJAITSEVAN TYÖTILAN VUOKRAAMINEN ADALIA SALON & SOLARIUMILLE Sopijapuolet: Vuokranantaja Vuokralaiset Helsingin kaupungin liikuntavirasto

Lisätiedot

1 Yhtiön toiminimi on Asunto Oy Lakeuden Helmi, Tyrnävä.

1 Yhtiön toiminimi on Asunto Oy Lakeuden Helmi, Tyrnävä. Sivu: 1(5) Kysytty 01-09-2014. Voimassa 28-08-2014 lähtien Asunto Oy Lakeuden Helmi, Tyrnävä Yhtiöjärjestys 1 Yhtiön toiminimi on Asunto Oy Lakeuden Helmi, Tyrnävä. 2 Yhtiön kotipaikka on Tyrnävä. 3 Yhtiön

Lisätiedot

OPISKELIJA-ASUNTOJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LIITTEINEEN

OPISKELIJA-ASUNTOJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LIITTEINEEN OPISKELIJA-ASUNTOJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LIITTEINEEN Järjestyssäännöt ovat lukion sisäistä säädöstä. Suomussalmen kunnan sivistyslautakunta on hyväksynyt säännöt Suomussalmen lukion asuntojen järjestyssääntö

Lisätiedot

AVARUUSKADUN INFO 2003

AVARUUSKADUN INFO 2003 AVARUUSKADUN INFO 2003 SISÄLLYSLUETTELO ASUKASTOIMIKUNTA (AT) 2003...3 LAINATTAVAT TAVARAT JA AVAIMET...3 KERHOHUONE JA TIETOKONEHUONE...3 PUNTTISALI...3 ASKARTELUHUONE...3 BÄNDIHUONE...4 LAINATAVARAT...4

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 TOIMISTOTILAN VUOKRAAMINEN LIIKUNTAMYLLYSTÄ SALIBANDYSEURA VIIKINGIT RY:LLE Vuokranantaja Vuokralainen Helsingin kaupungin liikuntavirasto PL 4800, Toivonkatu 2 A 00099

Lisätiedot

Ympäristökoulutus. Jaana Romppainen Ympäristövastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

Ympäristökoulutus. Jaana Romppainen Ympäristövastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Ympäristökoulutus Jaana Romppainen Ympäristövastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Sisältö JYYn ympäristösektori Ympäristövaliokunta Jätteiden lajittelu Kierrättäminen Ympäristöopas Ympäristökilpailu

Lisätiedot

Keskuskauppakamarin Arvosteluperusteet LVV-koe välittäjäkoelautakunta

Keskuskauppakamarin Arvosteluperusteet LVV-koe välittäjäkoelautakunta Tehtävä 1 Toimeksiantosopimus tehdään kirjallisesti tai sähköisesti ja niin, ettei sopimusehtoja voida yksipuolisesti muuttaa. Sopimusehtojen pitää säilyä toimeksiantajan saatavilla myös sähköisesti tehtynä.

Lisätiedot

HINNASTO 1/2009. 1.1.2009 alkaen

HINNASTO 1/2009. 1.1.2009 alkaen HINNASTO 1/2009 1.1.2009 alkaen YHTEYSTIEDOT: DOMARGÅRDIN JÄTEASEMA Ritamäentie 20, 06200 PORVOO AVOINNA: ma-pe 7.00-19.00 Puh 020 637 7080, fax 020 637 7050 la 9.00-14.00 PIENJÄTEASEMAT MÖMOSSENIN PIENJÄTEASEMA

Lisätiedot

Vapaa-ajan asuntojen jätehuolto Kaskisten kalarantapäivät / Merja Rosendal

Vapaa-ajan asuntojen jätehuolto Kaskisten kalarantapäivät / Merja Rosendal Vapaa-ajan asuntojen jätehuolto Kaskisten kalarantapäivät 30.6.2018 / Merja Rosendal TIETOA YHTIÖSTÄ Kahdeksan kunnan vuonna 1996 perustama jätelaitos Jurva liitetty Kurikkaan 2009 Pinta-ala 4825 km 2

Lisätiedot

HEKAN ASUKASKYSELY 2016: ASUKKAIDEN TYYTYVÄISYYS SAMALLA HYVÄLLÄ TASOLLA KUIN AIEMPINA VUOSINA

HEKAN ASUKASKYSELY 2016: ASUKKAIDEN TYYTYVÄISYYS SAMALLA HYVÄLLÄ TASOLLA KUIN AIEMPINA VUOSINA HEKAN ASUKASKYSELY 2016: ASUKKAIDEN TYYTYVÄISYYS SAMALLA HYVÄLLÄ TASOLLA KUIN AIEMPINA VUOSINA 1.3.2017 1 TAUSTAA 1.3.2017 2 ASUKASKYSELYN TOTEUTUKSESTA Samalla mallilla vuodesta 2008 Neljättä vuotta mukana

Lisätiedot

>ASUNTONI >MUUTTO ONKO ASUNNOSSANI PALOVAROITTIMIA? MISTÄ LÖYDÄN TIETOA ASUNNON KÄYTTÖÄ JA HUOLTOA VARTEN?

>ASUNTONI >MUUTTO ONKO ASUNNOSSANI PALOVAROITTIMIA? MISTÄ LÖYDÄN TIETOA ASUNNON KÄYTTÖÄ JA HUOLTOA VARTEN? 220 TOAS MESSUKYLÄ >ASUNTONI MINKÄLAISIA KEITTIÖN LAITTEITA ASUNNOSSANI ON? Keittiössä on vakioliesi, tiskiallas, jää-/viileä- tai jää-/pakastinkaappi sekä liesikupu, joka on yhdistetty talon ilmanvaihto-järjestelmään

Lisätiedot

Paikka: (myös katuosoite) avasi kokouksen klo.

Paikka: (myös katuosoite) avasi kokouksen klo. 1 (6) VAV Asunnot Oy Pöytäkirja 1 / 20 ASUKASKOKOUS Aika: / 20 klo Paikka: (myös katuosoite) Läsnä: Liite 1, osanottajaluettelo 1. Kokouksen avaus avasi kokouksen klo. 2. Läsnäolijoiden toteaminen Äänioikeutettuja

Lisätiedot

LIIKEHUONEISTON VUOKRASOPIMUS

LIIKEHUONEISTON VUOKRASOPIMUS 1. VUOKRAN- ANTAJA LIIKEHUONEISTON VUOKRASOPIMUS 2167217-2 2. VUOKRA- LAINEN 3. VUOKRA- KOHDE 4. VUOKRA- AIKA Osoite Yhteyshenkilö C/O KIINTEISTÖ- OY, PL 3 02010 Toistaiseksi voimassa oleva Alkamispäivä

Lisätiedot

Keskuskauppakamarin Arvosteluperusteet LVV-koe 21.11.2015 välittäjäkoelautakunta

Keskuskauppakamarin Arvosteluperusteet LVV-koe 21.11.2015 välittäjäkoelautakunta Tehtävä 1 Puutteet: a. markkinointi ennen toimeksiantosopimuksen tekemistä (hyvä vuokranvälitystapa) 2 p. b. selvitys vuokranantajan oikeudesta vuokrata huoneisto jäi tekemättä, vuokralaiselle ei esitetty

Lisätiedot

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1 KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1. Sopijaosapuolet Tikkamäen Palvelut Oy (jäljempänä vuokranantaja) ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitoja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, (jäljempänä vuokralainen) ovat sopineet

Lisätiedot

MATKAILUN VERTAISPALVELUIDEN VAKUUTTAMINEN. Heli Kallio

MATKAILUN VERTAISPALVELUIDEN VAKUUTTAMINEN. Heli Kallio MATKAILUN VERTAISPALVELUIDEN VAKUUTTAMINEN Heli Kallio 21.3.2017 VAI VAKUUTTAMATTOMUUS? MATKAILUN VERTAISPALVELUJA Majoitus Liikkuminen Ruokailu Elämykset Airbnb HBB Uber Shareit Blox Car Bonappetour Rentaguide

Lisätiedot

ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET

ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET Turvallista asumista YH Kodeilla YH Kodit tarjoaa elämän kestävää asumista, joka on paljon enemmän kuin pelkkä asunto. Me arvostamme turvallisen asumisen ja toimivan elinympäristön

Lisätiedot

PENNO Selvitä rahatilanteesi

PENNO Selvitä rahatilanteesi PENNO Selvitä rahatilanteesi TIEDÄTKÖ, KUINKA PALJON SINULLA ON RAHAA KÄYTÖSSÄSI? Kuuluuko arkeesi taiteilu laskujen ja välttämättömien menojen kanssa? Tiedätkö, mihin rahasi kuluvat? Tämän Penno-työkirjan

Lisätiedot

Jätetaksa 1.2.2016 alkaen

Jätetaksa 1.2.2016 alkaen Sivu 1 / 9 Jätetaksa 1.2.2016 alkaen Hyväksynyt Ylä-Savon jätehuoltolautakunta xx.xx.2016 Iisalmi Kiuruvesi Keitele Lapinlahti Pielavesi Sonkajärvi Vieremä Sivu 2 / 9 1 Yleistä jätetaksasta Ylä-Savon Jätehuolto

Lisätiedot

Opettajainkokous. 2.9.2010 Porin työväenopiston auditorio. Heikki Haaparanta 9/3/10. Porin kaupungin työväenopisto Ulvilan kansalaisopisto

Opettajainkokous. 2.9.2010 Porin työväenopiston auditorio. Heikki Haaparanta 9/3/10. Porin kaupungin työväenopisto Ulvilan kansalaisopisto Opettajainkokous 2.9.2010 Porin työväenopiston auditorio 1 Tuntiopettaja on opiston kasvot! Tuntiopettajat tekevät opiston kannalta äärettömän merkittävää työtä. Tuntiopettajien työpanos on sitä, mistä

Lisätiedot

Kouvolan ja Iitin uudet jätteenkuljetusurakat alkavat 1.1.2014

Kouvolan ja Iitin uudet jätteenkuljetusurakat alkavat 1.1.2014 Sivu 1 / 5 TIEDOTE KOUVOLAN JA IITIN ISÄNNÖITSIJÖILLE 20.11.2013 Kouvolan ja Iitin uudet jätteenkuljetusurakat alkavat 1.1.2014 myös entiset Kuusankoski ja Anjalankoski yhtenäisen jätteenkuljetuksen ja

Lisätiedot

Asunto-Oy Säästökenno Ikkunoiden ja ovien uusiminen

Asunto-Oy Säästökenno Ikkunoiden ja ovien uusiminen TIEDOTE Asunto-Oy Säästökenno Ikkunoiden ja ovien uusiminen 2017-2018 HUOM. Huoneistoissa tulee tehdä valmisteluja sujuvan asennuksen varmistamiseksi. Katso asennukseen valmistautuminen. Remontin sisältö

Lisätiedot

15.1.2015. Myyntipaikkaan voi tulla tuntia ennen kauppahallin avautumista ja sieltä tulee poistua tunnin kuluessa kauppahallin sulkeutumisesta.

15.1.2015. Myyntipaikkaan voi tulla tuntia ennen kauppahallin avautumista ja sieltä tulee poistua tunnin kuluessa kauppahallin sulkeutumisesta. 1 (5) Hakemukset kauppiasyhdistykselle (puheenjohtajan tai edustajan hyväksymä hakemus): alle 1 kalenterikuukausi (1-4 viikkoa) - etusijalla Hakaniemen kauppahallin vuokralaiset (kauppiasyhdistys päättää

Lisätiedot

LUOTTISSEMINAARI Riitta Suomi

LUOTTISSEMINAARI Riitta Suomi LUOTTISSEMINAARI 28.1.2017 Riitta Suomi Partiotoimistot Piirillä on kaksi toimistoa o Turku, Läntinen Pitkäkatu 13 o Pori, Antinkatu 6 Molempien toimistojen kokoustilat ovat jaostojen ja ryhmien käytössä

Lisätiedot

HEKAN ASUKASKYSELY 2015: TYYTYVÄISYYS EDELLEEN KORKEALLA TASOLLA

HEKAN ASUKASKYSELY 2015: TYYTYVÄISYYS EDELLEEN KORKEALLA TASOLLA HEKAN ASUKASKYSELY 2015: TYYTYVÄISYYS EDELLEEN KORKEALLA TASOLLA 28.1.2016 1 TAUSTAA 28.1.2016 2 ASUKASKYSELYN TOTEUTUKSESTA Samalla mallilla vuodesta 2008 Kolmatta vuotta mukana myös asiointiin, asuntoon

Lisätiedot

vuokranantajat.fi/liity

vuokranantajat.fi/liity vuokranantajat.fi/liity Liittymislahjana tässä tilaisuudessa VastuunjakotaulukkoPLUS 2017 (ovh 43 ) Kampanjatunnus netissä: VAK2017 Vuokranantajakoulu Suomen Vuokranantajat ry Tapaus 1 Asumistuki Opiskelija

Lisätiedot

IMATRAN VUOKRAVARASTOT yleiset sopimusehdot

IMATRAN VUOKRAVARASTOT yleiset sopimusehdot Sivu 1 / 6 IMATRAN VUOKRAVARASTOT yleiset sopimusehdot Vuokrasopimuksen allekirjoituksella vuokralainen vahvistaa lukeneensa varastojen vuokraehdot ja sitoutuu noudattamaan niitä. 1. Varaston kunto ja

Lisätiedot

TUPAOPAS DOMUS ACADEMICA. www.domusacademica.fi

TUPAOPAS DOMUS ACADEMICA. www.domusacademica.fi TUPAOPAS DOMUS ACADEMICA www.domusacademica.fi Asukaspalvelu / HOAS 09-5499 0350 klo 9-16 vuokranmaksu avaimet vuokrasopimukset Kampin aluetoimisto: Pohjoinen Rautatiekatu 29 e-mail: kamppi@hoas.fi, www.hoas.fi

Lisätiedot

ASUMISHÄIRIÖT. Asumishäiriöiden käsittely

ASUMISHÄIRIÖT. Asumishäiriöiden käsittely Mitä ovat asumishäiriöt? Yleisesti ottaen muita talon asukkaita häiritsevä käyttäytyminen, joka jatkuu pitkiä aikoja toistuvasti Voi tapahtua asunnossa tai kiinteistön yhteisissä tiloissa aiheuttajana

Lisätiedot

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi Tervetuloa asumaan Kotisiipi Päivärinteen palvelutalon Kotisiipi on turvallinen ryhmäkoti kuudelle ikäihmiselle. Toiminta-ajatus Kotisiipi on Päivärinteen palvelutalossa sijaitseva kuuden asukkaan ryhmäkoti.

Lisätiedot

ASUNTO OY SATOJÄKÄLÄ 18.3.2013 1

ASUNTO OY SATOJÄKÄLÄ 18.3.2013 1 ASUNTO OY SATOJÄKÄLÄ 18.3.2013 1 Tervetuloa As. Oy Satojäkälään - opas asukkaille Yhtiömme 80 asuntoa ja noin 200 asukasta muodostavat kokonaisuuden, joka ei toimi hyvin ilman kaikkien tiedossa olevia

Lisätiedot

LASSILA & TIKANOJA OY Suomalaisten kierrätysasenteet ja jätteiden lajitteluhalukkuus 2012

LASSILA & TIKANOJA OY Suomalaisten kierrätysasenteet ja jätteiden lajitteluhalukkuus 2012 LASSILA & TIKANOJA OY Suomalaisten kierrätysasenteet ja jätteiden lajitteluhalukkuus 2012 I N N O L I N K R E S E A R C H O Y T A M P E L L A N E S P L A N A D I 2, 4. k r s, 3 3 1 0 0 T A M P E R E F

Lisätiedot

Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75

Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75 Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75 VENEPAIKKOJEN VUOKRAUSSÄÄNNÖT, PIENVENESATAMASÄÄNNÖT JA KARTAT Muutettu 19.10.2005 75 Hyväksytty liikuntalautakunnassa 17.11.2004 66 KIRKKONUMMEN KUNNAN

Lisätiedot

Kiinteistöön liittyvissä hätätapauksissa Palmian päivystys palvelee teitä 24h, puh

Kiinteistöön liittyvissä hätätapauksissa Palmian päivystys palvelee teitä 24h, puh TALOON PEREHDYTYS Osoite: Knutersintie 915 00890 Helsinki Puhelinnumero: 09 310 79784 Sähköposti: ostersundom.leirikeskus@hel.fi Kotisivut: ostersundom.munstadi.fi Facebook: ostersundominleirikeskus KOORDINAATIT:

Lisätiedot