ASUMISOHJE VEHKAKUJA 2 ASUNTO OY JYVÄSKYLÄN JYY-ASUNNOT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASUMISOHJE VEHKAKUJA 2 ASUNTO OY JYVÄSKYLÄN JYY-ASUNNOT"

Transkriptio

1 ASUMISOHJE VEHKAKUJA 2 ASUNTO OY JYVÄSKYLÄN JYY-ASUNNOT

2 YHTEYSTIETOJA Laitosmiehet JYY-Palvelut Oy päivystysnumero 24 h (ovenavaukset, kiireelliset korjaukset) vikailmoitukset JYY Asukas- ja talouspalvelut käynti- ja postiosoite internet-sivut faksi Vehkakuja 2 B, Jyväskylä Asukastoimisto: vuokravalvonta Taloustoimisto: palkat, vippikassamaksut kirjanpito maksuliikenne Talouspäällikkö Tekninen isännöitsijä Kiinteistöpäällikkö Liity Vehkakujan omalle tiedotuslistalle osoitteessa

3 TERVETULOA VEHKAKUJAN ASUKKAAKSI! Tämän asumisohjeen tarkoituksena on esitellä sinulle tärkeimpiä asumiseen liittyviä vinkkejä ja sääntöjä. Toivomme, että lukiessasi oppaan läpi saat vastauksen useimpiin mieltäsi painaviin kysymyksiin. Asumisohjeen laajempi versio löytyy osoitteesta vehkakuja. Painetussa asumisohjeessa tieto saattaa vanhentua tilapäisesti, mutta internet-versiosta löydät ajan tasalla olevat tiedot. Säilytä asumisohje ja käytä sitä! Opas palvelee sinua yllättävissäkin tilanteissa. Mikäli sinulla on kysyttävää asumiseen, maksuihin tai asumisoikeuteen liittyvissä asioissa, ota yhteyttä asukastoimistoon. Teknisissä asioissa, kuten korjauksissa tai varustepuutteissa, ota yhteyttä laitosmiehiin tai tekniseen isännöitsijään. Iloista asumista Vehkakujalla!

4 ASUKASTOIMIKUNTA Asukkaiden aloitteiden kanavana, asukasviihtyisyyden lisääjänä ja harraste- ja vapaa-ajanmahdollisuuksien järjestäjänä toimii vuosittain valittava 6-9-jäseninen asukastoimikunta, joka valitaan vuosittain syyskuussa. Toimintaan voivat osallistua kaikki Vehkakujan talojen asukkaat. Toimikunta tiedottaa ilmoitustauluilla. toiminnastaan talojen ASUKASTOIMISTO hoitaa asuntojen vuokraukseen liittyvät asiat, kuten vuokrasopimusten teon, avainten luovutuksen ja asumiseen liittyvän laskutuksen. Asukastoimistosta voi lainata myös vara-avaimia toimiston aukioloaikoina. Lisäksi asukastoimistoon voit palauttaa JYYn vippilainahakemuksen. Asukastoimistoon voit olla yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse ASUMISOIKEUS on voimassa toistaiseksi. Asukkaalla on vuokranantajan suostumuksella mahdollisuus vuokrata asuntonsa tilapäisesti edelleen korkeintaan neljän kuukauden ajaksi. Katso lisää kohdasta välivuokraus.

5 AVAIMET Asunnoissa on korttiavaimet, joiden maksimivoimassaoloaika on kaksi vuotta. Tämän vuoksi avainkortit pyydetään uusimaan asukastoimistossa säännöllisesti noin kahden vuoden välein. Uusimisesta tiedotetaan noin kuukautta aikaisemmin talojen ilmoitustauluilla. Varastokoppien lukkojen avaimet (2 kpl) saat panttia vastaan asukastoimistosta. Panttisumma (20 v. 2010) palautetaan kokonaisuudessaan takuuvuokran palautuksen yhteydessä, kun varastokoppi on tyhjennetty ja avaimet on palautettu. Asuntojen vara-avaimia voi lainata asukastoimistosta toimiston aukioloaikoina. Vara-avaimen laina-aika on kaksi viikkoa. Ovenavauksista huolehtivat JYYPalvelut Oy:n laitosmiehet numerossa Ovenavaus on maksullista. GRILLI C-talon takapihalla sijaitsevat grillikatos sekä ulkogrilli pöytineen. Grillikatoksen avaimet löytyvät C-talon alakerrassa sijaitsevalta kerhohuoneelta. Hiljaisuus klo pätee myös grillien käytössä. ILMOITUSVELVOLLISUUS VIOISTA on jokaisella asukkaalla. Voit tehdä vikailmoituksen osoitteessa Mikäli vika tarvitsee välitöntä korjausta, soita laitosmiesten päivystysnumeroon

6 IRTISANOMINEN Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi. Vuokrasopimus on irtisanottava kirjallisesti. Vuokrasopimuksen voi irtisanoa vain täysin kuukausin. Jos siis esimerkiksi haluat maksaa viimeisen vuokrasi toukokuussa, sinun on toimitettava kirjallinen irtisanominen asukastoimistoon viimeistään huhtikuun viimeisenä päivänä. Sama periaate on tietysti voimassa ympäri vuoden. Irtisanomislomakkeen löydät sivustolta Palvelut ja hallinto Asukastoimisto Lomakkeita. JYY-PALVELUT OY JYY-Palvelut Oy:n laitosmiehet ja siivoojat vastaavat Vehkakujan kunnossapito- ja huoltotöistä sekä yleisten tilojen siisteydestä. Laitosmiehet huolehtivat myös ovien avauksista. Katso myös kohta ilmoitusvelvollisuus vioista. JÄTEHUOLTO Jätteet Vehkakujalla lajitellaan Jyväskylän kaupungin jätehuoltomääräysten mukaisesti. Jätepisteet sijaitsevat A- ja B-talojen edustoilla. Metallinkeräysastia löytyy A-talon edustalta, lasinkeräysastia ja paristonkeräysastia B-talon edustalta. Lisäksi kartonginkeräysastia sijaitsee A-talon polkupyörävaraston edustalla.

7 Jätteet lajitellaan seuraavasti: sekajäte: kierrätyskelvoton jäte biojäte: ruuan tähteet, kasvien osat ja multa paperi: puhdas sanomalehti- ja kirjoituspaperi, mainokset lasi: puhtaat lasipurkit ja -pullot metalli: puhtaat metalliastiat ja -esineet kartonki: pahvi, kartonki, maito- ja mehupurkit, kartonkipakkaukset, pizzalaatikot, kananmunakennot, wcpaperihylsyt paristot Muut jätteet on toimitettava itse soveltuviin keräyspisteisiin. Ongelmajäte, elektroniikkajäte ja roska-astioihin liian suuret jätteet on toimitettava kierrätykseen, ongelmajätteen käsittelypisteisiin tai kaatopaikalle. Lisää tietoa jätteiden lajittelupisteistä löydät Jyväskylän kaupungin sivuilta, Vanhojen huonekalujen, ym. säilyttäminen yleisissä tiloissa tai hylkääminen esimerkiksi käytäville on EHDOTTOMASTI kielletty.

8 KERHOHUONE sijaitsee C-talon alakerrassa. Huone toimii harrastetilana sekä asukastoimikunnan kokoontumistilana. Huoneesta löytyy biljardipöytä, lautapelejä ja lehtiä. Hiljaisuus klo koskee myös kerhohuonetta. LIIKKUMINEN JA PYSÄKÖINTI Polkupyörien säilytys tapahtuu jokaisen talon edustalla olevissa varastoissa. Polkupyörien säilytys käytävillä on kielletty. Talvisin pyörää on mahdollista sulattaa vuorokauden ajan vaunuvarastossa merkityllä paikalla. Jyväskylän liikenteen linja-autot 18 ja 25 liikennöivät Vehkakujan lähellä. Linjan 18 pysäkki on Kaivokadulla, aivan Vehkakujan risteyksessä. Linjan 25 pysäkki on Savelantien varressa. Lämpötolpallisia pysäköintipaikkoja on Vehkakujan alapihalla viisikymmentä kappaletta. Näistä viisitoista paikkaa on katoksellisia. Pysäköintipaikat ovat maksullisia. Paikkoja voi kysellä asukastoimistosta. Vieraspaikkoja löytyy kaksi. Autojen ja muiden moottoriajoneuvojen pysäköinti on sallittu vain niille varatuilla pysäköintipaikoilla, ei talojen pihoissa tai ympäröivillä kaduilla. Talvella autopaikan haltija on velvollinen poistamaan itse lumen autopaikalta. Tätä varten kaikista polkupyörävarastoista löytyvät lapio ja lumikola.

9 MAKSUT Muuttaessasi Vehkakujalle saat henkilökohtaiset maksutiedot vuokran maksamista varten. Käytä aina maksaessasi henkilökohtaista viitenumeroasi! PALOTURVALLISUUS, POISTUMISTIET, PELASTUSSUUNNITELMA Jokaisesta asunnosta löytyy toiminnasta vastaa asukas muuttaessasi, että palovaroitin paristo toimii. Mikäli paristo vastuulla ostaa uusi paristo. palovaroitin, jonka itse. Tarkista sisään on paikoillaan ja että loppuu, on asukkaan Pelastussuunnitelma löytyy osoitteesta kohdasta asumisohje. Tutustu pelastussuunnitelmaan huolellisesti! Tutustu asuintalosi poistumisteihin. Paloturvallisuuden takia käytävät ja portaikot on pidettävä tyhjinä. Parveke on huoneistosi varapoistumisväylä, joten muista pitää parvekkeesi tyhjänä ylimääräisistä tavaroista. Hätänumero: 112

10 POIS MUUTTAMINEN Kun olet irtisanonut asuntosi huoneenvuokralain mukaisesti (katso kohta irtisanominen), sinun on huolehdittava asuntosi siivouksesta ja avainten palautuksesta. Asunto on luovutettava pois muuttaessa siivottuna ja kunnossa. Lähtötarkastus tehdään sen jälkeen, kun olet palauttanut avaimesi. Mikäli tarkastuksessa todetaan siivouksen laiminlyönti tai muita kuin normaalista asumisesta aiheutuneita vikoja, siivous ja korjaukset laskutetaan sinulta. Avaimet on palautettava asukastoimistoon tai aukioloaikojen ulkopuolella asukastoimiston ulkoseinässä, sisäänkäynnin vieressä, sijaitsevaan postilaatikkoon. PYYKKITUVAT ovat käytössä päivittäin jokaisessa talossa kello välisenä aikana. Koneen voi varata ilmoitustaululla viikoittain vaihdettaviin varauslistoihin. Kaikkien talojen pyykkituvat ovat kaikkien talojen asukkaiden käytettävissä. Pesukoneiden käyttö on maksutonta.

11 SAUNAT löytyvät A- ja C-talojen ullakkokerroksista. Yleisiä saunavuoroja on kuutena iltana viikossa ja ne ovat maksuttomia. Saunavuorojen ajankohdat ovat nähtävillä ilmoitustauluilla. Perhesaunavuoroja voi varata asukastoimistosta. Perhesaunavuorot ovat maksullisia. SIISTEYS JA YMPÄRISTÖ Hiljaisuus vallitsee Vehkakujalla Jyväskylän kaupungin järjestyssääntöjen mukaisesti klo Käytävät on pidettävä tyhjinä paloturvallisuuden ja asuinhygienian vuoksi. Kaikenlaisten tavaroiden, huonekalujen, roskapussien tai polkupyörien jättäminen käytävään on ehdottomasti kiellettyä! Palo-ovet on pidettävä suljettuina. Mainokset kuuluvat ilmoitustauluille, eivät oviin ja ikkunoihin. B-talo on allergiatalo. Tupakointi ja lemmikkien pito asunnoissa, parvekkeilla ja yhteisissä tiloissa on kielletty.

12 TARKASTUKSET Kun muutat sisään asuntoosi, täytä kahden viikon kuluessa kuntotarkastuslomake internetissä. Ohjeet lomakkeen täyttöön saat asukastoimistosta. Oman kuntotarkastuksen tekeminen on tärkeää, ettet joutuisi vastuuseen asunnossasi mahdollisesti jo olevista vioista. Ulosmuuttosi yhteydessä laitosmiehet tarkastavat asuntosi. Asunnon on oltava siivottu ja kunnossa. Mahdolliset syntyneet viat ja siivous laskutetaan asukkaalta. Mikäli laitosmies toteaa, esimerkiksi asunnossa remontin yhteydessä käydessään, siivouksen tarpeen, voidaan asukkaalle antaa siivouskehotus. Asunto on siivottava ilmoitettuun tarkastuspäivään mennessä. Siivouksen laiminlyönti voi johtaa pahimmillaan vuokrasopimuksen purkamiseen.

13 TIEDOTUS Vehkakujan päätiedotuskanavana toimii Tiedotteita lisäksi talojen ilmoitustauluille ja asuntoihin. sivusto jaetaan TIETOVERKKO Vehkakujan tietoverkko on osa yliopiston verkkoa. Vapaaehtoisvoimin toimivat henkilöt, verkonvanhimmat, hoitavat verkkoon kirjautumisia, joten kärsivällisyys kirjautumispyynnön odottelussa on valttia. Ohjeet verkon käyttöönottoon saat asukastoimistosta tai osoitteesta Vehkakujan asukkaat voivat pyytää verkkoyhteysongelmiinsa apua lähettämällä sähköpostia ylioppilaskylän atk-apulistalle: Vapaaehtoisilta atk-apulaisilta voi kysyä neuvoa tietokoneiden tekniseen puoleen tai käyttöön liittyvissä asioissa.

14 VARASTOT Jokaisessa talossa on asuntokohtaisia varastotiloja ylimääräisen tavaran säilyttämiseen. Komerot sijaitsevat talosta riippuen pohjakerroksessa tai ullakolla. Osa C -talon varastoista on B-talon pohjakerroksessa (asuntonumerot 51-64). Tiloihin pääsee asunnon avaimella. Komeron lukon avaimen saat panttia vastaan asukastoimistosta. On kuitenkin syytä välttää arvoesineiden varastointia näihin tiloihin, sillä kiinteistöyhtiöllä ei ole murtovakuutusta tilojen osalta. Varastojen käytävät on pidettävä tyhjinä paloturvallisuuden vuoksi. Huonekaluja, pahvilaatikoita, polkupyöriä tai muuta tavaraa ei saa säilyttää käytävillä. VÄLIVUOKRAUS on sallittua korkeintaan neljäksi kuukaudeksi kerrallaan. Antaessasi asuntosi välivuokralle olet itse päävuokralaisena vastuussa vuokrasuhteen velvoitteista kuten maksuista. Välivuokralaisesta on tehtävä ilmoitus asukastoimistoon.

15

16 Piirrokset Jaakko Mehtälä

ASUMISOPAS. Ole hyvä tarkista asumisoppaan viimeisin versio www-sivuiltamme, http://www.oppilastalo.fi/asumisopas.pdf.

ASUMISOPAS. Ole hyvä tarkista asumisoppaan viimeisin versio www-sivuiltamme, http://www.oppilastalo.fi/asumisopas.pdf. ASUMISOPAS OPPILASTALO OY:LLÄ on Lahdessa noin 1200 asuntopaikkaa opiskelijoille. Yhtiö on sitoutunut huolehtimaan siitä, että asunnot ovat kunnossa, laadukkaita ja viihtyisiä. Asunnot antavat terveellisen

Lisätiedot

ASUKASOPAS. A-yhtiöiden vuokralaisille A-YHTIÖT. www.a-yhtiot.fi. Asumispalveluja vauvasta vaariin - asumisen vahva osaaja

ASUKASOPAS. A-yhtiöiden vuokralaisille A-YHTIÖT. www.a-yhtiot.fi. Asumispalveluja vauvasta vaariin - asumisen vahva osaaja ASUKASOPAS A-yhtiöiden vuokralaisille A-YHTIÖT Asumispalveluja vauvasta vaariin - asumisen vahva osaaja www.a-yhtiot.fi YHTIÖT Tervetuloa A-kotiin Tervetuloa A-yhtiöiden vuokralaiseksi. A-konsernin emoyhtiö

Lisätiedot

Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä;

Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä; Asumisinfo 1 (15) TERVETULOA ASUKKAAKSI Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä; Kotivakuutus Koy Oulun Metsätähti/Peltokurki Kurkelantie 10 B, 90230 Oulu Koy Hiirosen Jänönkulma Repolaisentie

Lisätiedot

ASUKASOPAS. A-yhtiöiden vuokralaisille

ASUKASOPAS. A-yhtiöiden vuokralaisille ASUKASOPAS A-yhtiöiden vuokralaisille YHTIÖT Tervetuloa A-kotiin Tervetuloa A-yhtiöiden vuokralaiseksi. A-konsernin emoyhtiö on Porvoon A-asunnot Oy, jonka toiminta keskittyy aravavuokra-asuntoihin. A-

Lisätiedot

SAVOLAISTEN YLIOPPILAIDEN SÄÄTIÖN ASUKASINFO

SAVOLAISTEN YLIOPPILAIDEN SÄÄTIÖN ASUKASINFO SAVOLAISTEN YLIOPPILAIDEN SÄÄTIÖN ASUKASINFO 1 1 TÄRKEITÄ YHTEISTIETOJA...3 2 SISÄÄNMUUTTO... 4 Takuumaksu... 4 Asunnon avain ja muuttoilmoituslomake... 4 Muuta muistettavaa... 4 3 ASUMINEN... 4 Vuokranmaksu...

Lisätiedot

Asukasopas. Lue ja säilytä!

Asukasopas. Lue ja säilytä! Asukasopas Lue ja säilytä! 2 Sisältö Onnea uuteen kotiin! MUUTTAMINEN tervetuloa asukkaaksi... 4 Vuokrasopimus Vakuusmaksu Tulotarkastus Muuttoilmoitus Sähkösopimus Internet-yhteys Saunavuoro Autopaikka

Lisätiedot

HAMINA-ASUNNOT ASUKASOPAS ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! ASUKASOPAS

HAMINA-ASUNNOT ASUKASOPAS ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! ASUKASOPAS HAMINA-ASUNNOT ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! 1 HAMINA-ASUNNOT Muistiinpanoja 2 Sisällysluettelo Tervetuloa asukkaaksi 4 Toimitustyö: Eija Nevalainen

Lisätiedot

Opas asukkaalle Y-Asunnot

Opas asukkaalle Y-Asunnot Opas asukkaalle Y-Asunnot 16.03.2015 1 Tervetuloa Y-Asuntojen asukkaaksi Tämän asukasoppaan tarkoitus on helpottaa asettumistasi uuteen kotiin, ja antaa neuvoja asumiseen liittyviin yleisiin käytännön

Lisätiedot

ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! 1 MESTARIASUKASOPAS

ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! 1 MESTARIASUKASOPAS MESTARIASUKASOPAS ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! MESTARIASUKASOPAS 1 Tervehdys asukkaamme, Järvenpään Mestariasunnot on kaupunkimme suurin kodintarjoaja.

Lisätiedot

1. Tervetuloa Otokylään!

1. Tervetuloa Otokylään! 3 1. Tervetuloa Otokylään! Otokylä on jo muodostunut käsitteeksi Oulun opiskelijoiden ajatusmaailmassa kun puhutaan asumisesta. Onhan Otokylässä asunut jo merkittävä määrä ihmisiä siitä asti, kun ensimmäinen

Lisätiedot

Opas Kotkan Asuntoihin muuttavalle

Opas Kotkan Asuntoihin muuttavalle Opas Kotkan Asuntoihin muuttavalle Muuttaminen Vuokrasopimus tulee allekirjoittaa Kotkan Asunnot toimistolla (vuokravakuus ja mahdolliset liitteet tulee olla hoidettu ennen sopimuksen allekirjoitusta).

Lisätiedot

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Tervetuloa Lahden Taloihin! Sisältö Käy taloksi! 3 Vuokrasopimus Muuttoilmoitus Sähkösopimus Internet-yhteys Vuokran maksaminen Saunavuoro ja autopaikka Vakuusmaksu

Lisätiedot

Turvallisen asumisen opas

Turvallisen asumisen opas Turvallisen asumisen opas Turvallisen asumisen opas Sisällys: Ennen muuttoa Asunnon hakeminen ja vastaanotto Vakuusraha Vuokrasopimuksen allekirjoitus Avaimet Muuttajan muistilista muuta huomioitavaa muutettaessa

Lisätiedot

ASUKASOPAS. Tornion Krunni Oy SÄILYTÄ ASUNNOSSA. Asukasopas nyt myös Internetissä www.tornio.fi/tornionkrunni

ASUKASOPAS. Tornion Krunni Oy SÄILYTÄ ASUNNOSSA. Asukasopas nyt myös Internetissä www.tornio.fi/tornionkrunni ASUKASOPAS Tornion Krunni Oy 2004 Asukasopas nyt myös Internetissä www.tornio.fi/tornionkrunni 1 SÄILYTÄ ASUNNOSSA LUKIJALLE Tornion Krunni Oy on isännöintiin ja rakennusten kiinteistönhoitoon erikoistunut

Lisätiedot

OPAS ASUKKAAN. OHJEITA hyvään asumiseen. Koteja isoiksi kasvaneille. Muuttajan muistilista. Asumisturvallisuus kuuluu kaikille

OPAS ASUKKAAN. OHJEITA hyvään asumiseen. Koteja isoiksi kasvaneille. Muuttajan muistilista. Asumisturvallisuus kuuluu kaikille ASUKKAAN OPAS Koteja isoiksi kasvaneille OHJEITA hyvään asumiseen Asumisturvallisuus kuuluu kaikille Muuttajan muistilista Talleta tärkeät puhelinnumerot Tampereen Kotilinnasäätiön, Vellamonkodit Oy:n

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY KESÄHEINÄ Mökki nro ASUKASOPAS

KIINTEISTÖ OY KESÄHEINÄ Mökki nro ASUKASOPAS KIINTEISTÖ OY KESÄHEINÄ Mökki nro ASUKASOPAS SISÄLLYSLUETTELO HAKUSANATAULUKKO... 1 KIINTEISTÖ OY KESÄHEINÄN JÄRJESTYSMÄÄRÄYKSET... 9 1 Yleistä... 9 2 Yleiset alueet... 10 3 Jätehuolto... 10 4 Vesihuolto...

Lisätiedot

Hyvä Espoon Asuntojen asukas

Hyvä Espoon Asuntojen asukas Asukasopas Hyvä Espoon Asuntojen asukas Tervetuloa asumaan uuteen kotiisi. Toivomme sinun ja läheistesi viihtyvän asunnossasi. Helpottaaksemme arkeasi olemme koonneet tähän oppaaseen ajankohtaista tietoa

Lisätiedot

AVARUUSKADUN INFO 2003

AVARUUSKADUN INFO 2003 AVARUUSKADUN INFO 2003 SISÄLLYSLUETTELO ASUKASTOIMIKUNTA (AT) 2003...3 LAINATTAVAT TAVARAT JA AVAIMET...3 KERHOHUONE JA TIETOKONEHUONE...3 PUNTTISALI...3 ASKARTELUHUONE...3 BÄNDIHUONE...4 LAINATAVARAT...4

Lisätiedot

Opas asukkaalle. Vammaisten ja osatyökykyisten työllisyys Suomessa. Oikeaan kotiin. Säilytä tämä opas huoneistossasi! TEEMA. Sivu 14. Sivu 4.

Opas asukkaalle. Vammaisten ja osatyökykyisten työllisyys Suomessa. Oikeaan kotiin. Säilytä tämä opas huoneistossasi! TEEMA. Sivu 14. Sivu 4. Oikeaan kotiin. Opas asukkaalle Sivu 14 TEEMA Vammaisten ja osatyökykyisten työllisyys Suomessa Sivu 4 Sivu 8 Sivu 20 Säilytä tämä opas huoneistossasi! Sisältö Tervetuloa asukkaaksi 3 Vuokrasuhteen alkaessa

Lisätiedot

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä Koteja kaikille Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä JVA palkitsee pitkäaikaisia asukkaita ja asukasaktiiveja Toivomme, että tunnet asunnon kodiksesi ja viihdyt pitkään. Asukasetuun oikeuttavia pisteitä

Lisätiedot

Parvikoti Pomon käsikirja

Parvikoti Pomon käsikirja Parvikoti Pomon käsikirja Tämä on Parvikoti-pomon käsikirja. Saat tästä kaiken tarvittavan tiedon, kun olet hankkimassa Parvikotia itsellesi ja porukallesi. Vastaamme tässä käsikirjassa oleellisimpiin

Lisätiedot

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä Koteja kaikille Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä JVA palkitsee pitkäaikaisia asukkaita ja asukasaktiiveja Toivomme, että tunnet asunnon kodiksesi ja viihdyt pitkään. Asukasetuun oikeuttavia pisteitä

Lisätiedot

Yhteystiedot. Walo-Asunnot Oy:n asukkaiden ohjeet. Vuokran laskutus ja isännöinti. Kiinteistöhuolto. Tekninen isännöinti 1 (12)

Yhteystiedot. Walo-Asunnot Oy:n asukkaiden ohjeet. Vuokran laskutus ja isännöinti. Kiinteistöhuolto. Tekninen isännöinti 1 (12) Walo-Asunnot Oy:n asukkaiden ohjeet Kiinteistöhuolto...1 Vuokran laskutus ja taloudellinen isännöinti...1 Isännöitsijä...1 Autopaikat...2 Vuokrasopimuksen irtisanominen...3 Muutto...3 Muuttoilmoitus...3

Lisätiedot

Olemme iloisia päätöksestäsi muuttaa Asuntosäätiön asumisoikeuskotiin.

Olemme iloisia päätöksestäsi muuttaa Asuntosäätiön asumisoikeuskotiin. A S U M I S O P A S 1 2 TERVETULOA ASUKKAAKSI Olemme iloisia päätöksestäsi muuttaa Asuntosäätiön asumisoikeuskotiin. Teemme parhaamme, jotta asumisesi olisi mukavaa ja vaivatonta. Tätä varten on tämäkin

Lisätiedot

Hyvä Espoon Asuntojen asukas

Hyvä Espoon Asuntojen asukas Asukasopas Hyvä Espoon Asuntojen asukas Tervetuloa asumaan uuteen kotiisi. Toivomme sinun ja läheistesi viihtyvän asunnossasi. Helpottaaksemme arkeasi olemme koonneet tähän oppaaseen ajankohtaista tietoa

Lisätiedot

TALOON MUUTTO. Vuokrasopimus. Vuokrasopimus tehdään yleensä toistaiseksi ja irtisanomisaika. puolelta yksi kuukausi laskettuna

TALOON MUUTTO. Vuokrasopimus. Vuokrasopimus tehdään yleensä toistaiseksi ja irtisanomisaika. puolelta yksi kuukausi laskettuna 1 TALOON MUUTTO Vuokrasopimus tehdään Viialan Asuntotuotanto Oy:n toimistossa os. Keskuskatu 43, 37830 Viiala. Vakuusmaksu on maksettava ennen vuokrasopimuksen alle-kirjoitusta. Vakuusmaksu palautetaan

Lisätiedot

ASUMINEN WARTALO KODISSA

ASUMINEN WARTALO KODISSA Asukkaan OPAS Sisällys ASUMINEN WARTALO KODISSA 3 Vakuusmaksun maksaminen 3 Vuokrasopimus 3 Vuokranmaksu 3 Asuntoon muutto 3 Sähkösopimukset 4 Vakuutukset 4 Talonkirjaote 4 Asukastoiminta 4 Asumishäiriöt

Lisätiedot

Tässä Sinulle ohjeita, muistilistaa ja vinkkejä liittyen asumiseesi Suomen Vuokrakotien asunnossa. Toivotamme Sinulle viihtyisiä hetkiä kodissasi!

Tässä Sinulle ohjeita, muistilistaa ja vinkkejä liittyen asumiseesi Suomen Vuokrakotien asunnossa. Toivotamme Sinulle viihtyisiä hetkiä kodissasi! 1 Asukasopas Ohjeita asukkaille Tässä Sinulle ohjeita, muistilistaa ja vinkkejä liittyen asumiseesi Suomen Vuokrakotien asunnossa. Toivotamme Sinulle viihtyisiä hetkiä kodissasi! Ennen muuttoa laadimme

Lisätiedot

Asukasopas. Espoonkruunun

Asukasopas. Espoonkruunun Asukasopas Espoonkruunun Hyvä Espoonkruunun asukas! Tämä asukasopas antaa ajantasaista tietoa asumisesta, muuttamisesta sekä vuokratalojen hallinnosta. Opas annetaan vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä

Lisätiedot

TUPAOPAS DOMUS ACADEMICA. www.domusacademica.fi

TUPAOPAS DOMUS ACADEMICA. www.domusacademica.fi TUPAOPAS DOMUS ACADEMICA www.domusacademica.fi Asukaspalvelu / HOAS 09-5499 00 klo 9-16 vuokranmaksu avaimet vuokrasopimukset Kampin aluetoimisto: Pohjoinen Rautatiekatu 29 e-mail: asiakaspalvelu@hoas.fi,

Lisätiedot