ASEMAKAAVAMUUTOS KORTTELEISSA 4 JA 6 SEKÄ LÄHIVIRKISTYS-, KATU- JA LIIKENNE- ALUEILLA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASEMAKAAVAMUUTOS KORTTELEISSA 4 JA 6 SEKÄ LÄHIVIRKISTYS-, KATU- JA LIIKENNE- ALUEILLA"

Transkriptio

1 OJAKKALA PIETILÄ ASEMAKAAVAMUUTOS KORTTELEISSA 4 JA 6 SEKÄ LÄHIVIRKISTYS-, KATU- JA LIIKENNE- ALUEILLA Kaava Oj 14 SELOSTUS ( )

2 KAAVAPROSESSI asia: 24/713/2004 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ympa YMPA LIITE 6 kaavan vireille tulon kuulutus vuorovaikutusprosessi osallisten kanssa täydennetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma ympa YMPA LIITE 1 kaavamuutosehdotus ympa om. f kaava nähtävillä MRL korjattu kaavaehdotus ympa om. d VIHDIN KUNNAN TEKNINEN JA YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖASIAT / KAAVOITUS kaavoitusteknikko Matti Hult s-posti: matti.hult at vihti.fi, p. (09) (25)

3 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Vihti Taajama: Ojakkala Taajamanosa: Pietilä Muutettava asemakaava: 12 A 2a Korttelit: 4 ja 6 Muut alueet: lähivirkistys-, katu- ja liikennealueet 1.2 Kaava-alueen sijainti Asemakaavamuutoksen sijainti opaskartalla kartta mittaustoimi 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus OJAKKALAN TAAJAMAN PIETILÄN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 4 JA 6 SEKÄ LÄHIVIRKISTYS-, KATU- JA LIIKEN- NEALUEILLA, KAAVA Oj 14. ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE PIETILÄN TAAJAMANOSAN KORTTELEITA 4 JA 6 SEKÄ LÄHIVIRKISTYS-, KATU- JA LIIKENNEALUEITA. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU PIETILÄN TAAJAMANOSAN KORTTELI 4 JA OSA KORTTELISTA 5a SEKÄ KATUALUEITA. Selostuksen valokuvat Matti Hult 3 (25)

4 1.4 Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT TUNNISTETIEDOT KAAVA-ALUEEN SIJAINTI KAAVAN NIMI JA TARKOITUS SISÄLLYSLUETTELO LUETTELO SELOSTUKSEN LIITEASIAKIRJOISTA LUETTELO MUISTA KAAVAA KOSKEVISTA ASIAKIRJOISTA JA TAUSTASELVITYKSISTÄ JA LÄHDEMATERIAALISTA TIIVISTELMÄ KAAVAPROSESSIN VAIHEET ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN LÄHTÖKOHDAT SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö Maanomistus SUUNNITTELUTILANNE Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN TARVE SUUNNITTELUN KÄYNNISTÄMINEN JA SITÄ KOSKEVAT PÄÄTÖKSET OSALLISTUMINEN JA YHTEISTYÖ...17 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa on täydennetty kaavaehdotusvaiheessa Kaavoituksen lähtökohdista ja kaavan valmisteluaineiston luonnoksista on neuvoteltu maanomistajien ja kunnallistekniikan kanssa Osalliset Vireille tulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Viranomaisyhteistyö ASEMAKAAVAN TAVOITTEET Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet ASEMAKAAVARATKAISUN VAIHTOEHDOT JA NIIDEN VAIKUTUKSET Alustavan suunnitelman kuvaus Vaikutusten selvittäminen, arviointi ja vertailu Asemakaavaratkaisun valinta ja perusteet Suunnitteluvaiheiden käsittelyt ja päätökset ASEMAKAAVAN KUVAUS KAAVAN RAKENNE Mitoitus (25)

5 5.3 ALUEVARAUKSET Korttelialueet Muut alueet KAAVAN VAIKUTUKSET Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Vaikutukset valtakunnallisiin alueidenkäyttötavoitteisiin YMPÄRISTÖN HÄIRIÖTEKIJÄT ASEMAKAAVA, KAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET NIMISTÖ ASEMAKAAVAN TOTEUTUS TOTEUTUSTA OHJAAVAT JA HAVAINNOLLISTAVAT SUUNNITELMAT KAAVATALOUDELLINEN TARKASTELU TOTEUTTAMINEN JA AJOITUS Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Liite 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (päivitys ) Liite 2 Asemakaavan muutosehdotus Liite 3 Havainnepiirustus Liite 4 Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto, liitteenä sitten kun kaava viedään hyväksyttäväksi Liite 5 Poikakoulunkuja katusuunnitelma 1.6 Luettelo muista kaavaa koskevista asiakirjoista ja taustaselvityksistä ja lähdemateriaalista Maakuntakaava 2006, Uudenmaan liitto Vihdin yleiskaava -86 Nummelan koillisosien ja Ojakkalan osayleiskaavaehdotus Ojakkalan rakennuskaava n:ot 12 A 2a Kaavamuutoshakemukset Vihdin maisemahistoriallinen selvitys. Johanna Forsius-Nummela, Vihdin tieliikenteen meluselvitys, Tielaitos ja 1998 Ympäristöohjelma, kv Vihdin kulttuurihistorialliset alueet ja rakennukset, 1982 Kaavoitusohjelma vuodelle kv Ojakkalan asemakaavan Oj 14 meluselvitys, WSP (25)

6 2 TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet Kaavaprosessi on käynnistetty , jolloin kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma merkittiin tiedoksi ympäristölautakunnassa. Ympäristölautakunta päätti olla laajentamatta kaavamuutosta Mörkölänpolun alueelle. Se katsoi, että katu tarvitaan liikenteen järjestämiseksi korttelin 4 rakennuspaikoille. Kaava kuulutettiin vireille Kunnanjohtaja käytti otto-oikeutta ja vei asian kunnanhallituksen käsittelyyn Kunnanhallitus päätti laajentaa asemakaavamuutoksen koskemaan korttelia 4 ja Mörkölänpolun katualuetta. Kunnanvaltuusto asetti kaavamuutosalueen rakennuskieltoon. Kaavoituksen lähtökohdista ja kaavan sisällöstä on neuvoteltu maanomistajien ja kunnallistekniikan kanssa. Kaavan tavoitteet ovat lähtöisin kaavamuutoshakemuksista. Kaavan valmisteluaineiston perusteella käytiin vuorovaikutus osallisten kanssa. Ympäristölautakunta hyväksyi kaavaehdotuksen asetettavaksi MRL 65 :n mukaisessa tarkoituksessa julkisesti nähtäville. Kaavaehdotus pidettiin nähtävillä Korjattu kaavaehdotus valmisteltiin hyväksymiskäsittelyyn ympäristölautakunnan marraskuun kokoukseen. 2.2 Asemakaava Asemakaavamuutoksella osa korttelin 6 KTY-1 -korttelialueesta on muutettu asumiseen (AO-6). Voimassa olevan kaavan muilla erillispientalojen korttelialueilla on asemakaavaan tehty vain vähäisiä muutoksia. Pyölintien liikennealue on muutettu katualueeksi kaavamuutosalueen kohdalta. Mörkölänpolun katualueesta osa on muutettu maatilojen talouskeskusten korttelialueeksi (AM-1) liitettäväksi kaavan 12 A 2a kortteliin 5a. Poikakoulukujan katualuetta on jatkettu lähivirkistysalueelle korttelin 4 lounais- ja eteläpuolelle. 2.3 Asemakaavan toteuttaminen 6 (25)

7 Poikakoulunkujan ja Mörkölänpolun varressa on vielä toteutumattomia omakotirakennuspaikkoja, KTY-1 korttelialueelle kaavalla 12A2a kaavoitettua lisärakennusoikeutta ei ole toteutettu. Kaavan saatua lainvoiman Pyölintien liikennealue muuttuu kaduiksi, ja sen toteutus ja kunnossapito siirtyy kunnalle kunnes Tiehallinto ja kunta asiasta sopivat. 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Suunnittelualue sijaitsee Pietilän taajamanosassa noin 1 km päässä Ojakkalan taajaman keskustasta ja n. 6 km päässä Nummelan keskustasta. Kaavamuutosalue kuuluu Pietilän alueen rakenteeseen. Alueen lähellä sijaitsee päiväkoti ja Ojakkalan koulu on kilometrin päässä. Erityisesti Pietilän vanhojen maatilojen talouskeskusten kulttuurimaisema vaikuttaa alueen identiteettiin. Alue on osittain toteutunutta omakotialuetta. Alueelle sijaitsee kulttuurihistoriallisesti tärkeä Pietilän vanhan kansakoulu, joka on toiminut kymmeniä vuosia tekstitiilialan yrityksenä. Yritystoiminta kiinteistössä loppuu. Pohjakartta Maanmittauslaitos lupa nro 17/MYY/07 7 (25)

8 Kaavamuutosalue Ojakkalan kokonaisrakenteessa 8 (25)

9 3.1.2 Luonnonympäristö Maisemarakenne, maisemakuva Kaavamuutosalue sijaitsee harjun kaakkoisrinteellä, jossa vanhan asutuksen vuoksi on olemassa paljon puustoa. Alueelta on pitkät näkymät Kotkaniemen pelloille Enäjärven suuntaan. Maaperä Alueen maaperä on soraa ja soveltuu hyvin rakentamiseen. Luonnonolot Tonttialueet ovat osin rakennettuja ja niillä kasvaa myös täysikasvuista puustoa. Poikakoulunkuja Pienilmasto Alueella on suotuisa pienilmasto asumiseen. Vesistöt ja vesitalous Alueella ei ole pintavesistöjä, lukuun ottamatta korttelin 6 KTY-1 korttelialueella olevaa allikkoa ja ojaa. Luonnonsuojelukohteet Kaavamuutosalueella ei ole luonnonsuojelukohteita Rakennettu ympäristö Yhdyskuntarakenne Kaavamuutosalue kuuluu Ojakkalan taajaman keskustan rakenteeseen ja erityisesti Pietilän vanhojen maatilojen talouskeskusten kulttuurimaiseman vaikutuspiiriin. 9 (25)

10 Taajamakuva Kaavamuutosalue kuuluu vuonna 2000 hyväksytyn asemakaavan perusteella rakennettuihin korttelialueisiin. Alueen uudisrakentaminen on lähtemässä käyntiin. Asuminen Kaavamuutosalueella on 3 omakotitaloa. Alueella asuu n. 10 asukasta. Palvelut Pietilän entinen kansakoulu ja sen opettajien talo on ollut viime vuosikymmeninä yritystoiminnan käytössä. Toiminta on loppumassa. Yksi päiväkoti sijaitsee aivan alueen läheisyydessä ja 2 muuta Ojakkalan keskustassa kuten myös koulu. Terveyskeskus on Nummelan suunnassa n. 5 kilometrin päässä. Muut kaupalliset palvelut ovat Ojakkalan keskustassa ja julkiset palvelut Nummelassa. Työpaikat Suunnittelualueella on muutama yksityinen työpaikka. Virkistys Nummelanharjun alue palvelee Pietilän asutusta virkistysalueena. Harjun koillispuolella on laajahkot metsäalueet sekä laskettelukeskus ja golf-kenttä. Liikenne Suunnittelualueen itäreunassa kulkee Pyölintie, joka välittää liikennettä Veikkolan suunnasta Tervalammen ja Ojakkalan kautta Vihdin kirkonkylän suuntaan. Pyölintie on valtion yleinen tie ja se on voimassa olevassa kaavassa liikennealuetta. Alueella sijaitsevat myös Poikakoulunkuja, Mörkölänpolku ja Pietilänkuja nimiset kadut. Lähimmät linja-autopysäkit ovat alueen kohdalla Pyölintiellä ja alueen eteläpuolella Ojakkalantiellä. Ajoneuvoliittymät korttelialueille ovat Poikakoulukujalta, Pietilänkujalta ja Mörkölänpolulta. Alueella ei ole yleisiä pysäköintialueita vaan pysäköinti on hoidettu tonteilla Pyölintiellä alueen kohdalla ei ole jalankulku- ja polkupyörätietä. Rakennettu kulttuuriympäristö ja muinaismuistot Asuntoalue ei omaa erityisiä rakennus- tai kulttuurihistoriallisia arvoja. Korttelissa 6 sijaitsee Pietilän entinen koulukiinteistö, joka on Vihdin vanhin kansakoulu vuodelta Se oli alkuaan poikakoulu. Koulu lopetettiin jo vuonna 1958, jonka jälkeen siinä on toiminut Tukku-Tuote Oy:n ompelimo. Mäellä koulurakennuksen pohjoispuolella sijaitsee vanha alakansakoulu, joka on toiminut lähinnä Tukku-Tuotteen varastona. Koulukiinteistö on inventoitu Rakennukset on luokiteltu kulttuurihistoriallisesti tärkeiksi. 10 (25)

11 Entinen Pietilän koulurakennus, nykyisin Tukku-Tuote Oy Pietilän koulun entinen alakoulu Tekninen huolto Kaavamuutosalue sijaitsee rakennettujen kunnallisteknisten verkkojen piirissä. Joitakin uusia joudutaan rakentamaan jo voimassa olevan kaavankin toteuttamiseksi. Ympäristönsuojelu ja ympäristöhäiriöt Tukku-Tuotteen pihassa on muutamia komeita tammia ja paljon mäntyjä. Kaava-alueen luoteisreuna sijaitsee vt 25:n melualueella. Alueen kohdalla on vt 25:n ajoradan viereen rakennettu betoninen n. 1,0 metrin korkuinen melukaide. Liikennemelun selvittämiseksi kunta teetätti WSP Finland Oy:llä meluselvityksen. Selvitystä on referoitu tässä selostuksessa. 11 (25)

12 Melun leviäminen nykytilanteessa 2030 nykyisillä rakennuksilla ja toteutetuilla meluesteillä, WSP, 2007 Liikenteen aiheuttama melu vt 25:ltä (55 db(a) ulottuu nykytilanteessa noin 55 metrin etäisyydelle tien keskeltä. Teollisuuden aiheuttamia häiriötä ei alueella esiinny. Sosiaalinen ympäristö Alueella ja sen ympäristössä on omakotiasutusta sekä maataloutta ja siihen liittyvää puutavaran jalostusta (sahausta ja höyläystä). Alue on muuten rauhallinen. Turvallisuudessa alueella ei ole ollut ongelmia Maanomistus Suunnittelualue on yksityisomistuksessa. 3.2 Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Maakuntakaava Maakuntakaavassa , alue sijaitsee taajamatoimintojen alueella. Alueen lähistölle on esitetty viherreitti vt 25:n kaakkoispuolelle harjun suuntaisena. 12 (25)

13 Kaavamuutosalue maakuntakaavan 8/11/2006 kartalla Yleiskaavat Kunnanvaltuusto on hyväksynyt koko kuntaa koskevan yleiskaavan (oikeusvaikutukseton). Kaavamuutosalue sijaitsee yleiskaavassa palvelujen ja hallinnon alueella (P), jonka kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennuskanta ja ympäristö säilytetään. Alue sijaitsee pohjaveden kertymäalueella (pv-3) ja osittain vedenottamon kaukosuoja-alueella (pv-2). Valtatie 25 on merkitty valta/kantatieksi ja Pyölintie on seutu/kokoojatieksi. Kaavamuutosalue yleiskaava 86:n kartalla 13 (25)

14 Osayleiskaavat Nummelan koillisosien ja Ojakkalan osayleiskaavan taajama-alueita koskeva osa on hyväksytty kunnanvaltuustossa Kaava ei ole oikeusvaikutteinen. Osayleiskaavassa rakentamiseen varatut alueet on osoitettu erillispientalojen korttelialueeksi (AO) ja liike- ja toimistorakennusten sekä ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten korttelialueeksi (KTY). Molemmilla alueilla on lisämerkintä, että alueen kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennuskanta ja ympäristö säilytetään (/s). Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Koska alueella ei ole oikeusvaikutteista yleiskaavaa tulee valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet suunnittelussa huomioida yhtenä ylemmänasteisena suunnittelutasona. Tavoitteet on ryhmitelty asiasisällön perusteella kuuteen kokonaisuuteen: toimiva aluerakenne, toteutuu alueella eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu, toteutuu alueella kulttuuri- ja luonnonperintö, virkistyskäyttö ja luonnonvarat, toteutuu alueella toimivat yhteysverkot ja energiahuolto, toteutuu alueella Helsingin seudun erityiskysymykset, ei koske aluetta luonto- ja kulttuuriympäristöinä erityiset aluekokonaisuudet, toteutuu alueella Asemakaavat Kaavamuutosaluetta koskee seuraava asemakaava: kaava 12 A 2a, hyv. kv , jossa alue on liike- ja toimistorakennusten sekä ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten korttelialuetta (KTY-1), erillispientalojen korttelialuetta (AO-6) sekä lähivirkistysaluetta (VL-4), liikennealuetta (LT) sekä katualuetta. Korttelin 6 käyttötarkoituksia KTY-1 ja AO-6 koskee lisämääräys; alue, jolla ympäristö säilytetään (/s). 14 (25)

15 Kaavamuutosalueen sijainti asemakaavan n:o 12A2a kartalla Luettelo muista kaavaa koskevista selvityksistä Kaavoitusohjelma 2007, hyväksytty kv Ympäristöohjelma, kunnanvaltuusto (ja luonn. ympa ). Vihdin tieverkko ja liikenneturvallisuussuunnitelman (Tielaitos 2002) päivityksen mukaan alueen kohdalla on kevyenliikenteen yhteystarve Ojakkalan keskustasta Vihdin kirkonkylän suuntaan. Vihdin kulttuurihistorialliset alueet ja rakennukset Tätä kaavaa varten tehty meluselvitys, WSP 2007 Rakennusjärjestys, kiinteistöjako, pohjakartta, rakennuskiellot Vihdin kunnan rakennusjärjestys on hyväksytty kunnanvaltuustossa Kiinteistöjako on korttelialueilla osittain kaavan tarkoituksen vastainen. Pohjakartta on saatettu ajan tasalle syyskuussa vuonna Alueella on voimassa rakennuskielto, kts kartta s (25)

16 4 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Korttelin 6 tontin 5 omistaja on pyytänyt kunnanhallitukselta asemakaavan muutosta omistamansa KTY-1 korttelinosan käyttötarkoituksen muuttamiseksi asumisen tarpeisiin. Korttelialueella olevassa vahassa koulurakennuksessa on vuosikymmeniä toiminut vaatetusalan yritys. Voimassa olevassa kaavassa tontille on kaavoitettu olemassa olevien rakennusten lisäksi 700 kem2:ä KTY-1 rakennusoikeutta, jota ei ole toistaiseksi toteutettu. Alueen viereinen maanomistaja on sittemmin pyytänyt kunnanhallitusta suostumaan kaavamuutoksen heidän maallaan olevan Mörkölänpolku -nimisen katualueen poistamiseksi ja järjestämään Mörkölänpolun varren tonteille ajoyhteydet muuta kautta. Kunnanhallitus on päättänyt, että asia voidaan tutkia tämän kaavamuutoksen yhteydessä. Kunnanvaltuuston hyväksymän kaavoitusohjelman mukaan kaavamuutos tulisi saada kunnanvaltuuston käsittelyyn vuoden 2007 loppuun mennessä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa, joka merkittiin tiedoksi ennen kaavoitusohjelman hyväksymistä on kuitenkin lähdetty siitä että ympäristölautakunta hyväksyy kaavan. Kaavoitusohjelmassa on kirjoitusvirhe tältä osin. 4.2 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Kaavaprosessi on käynnistetty , jolloin kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma merkittiin tiedoksi ympäristölautakunnassa. Ympäristölautakunta päätti olla laajentamatta kaavamuutosta Mörkölänpolun alueelle. Se katsoi, että katu tarvitaan liikenteen järjestämiseksi korttelin 4 rakennuspaikoille. Kaava kuulutettiin vireille Kunnanjohtaja käytti otto-oikeutta ja vei asian kunnanhallituksen käsittelyyn Kunnanhallitus päätti laajentaa asemakaavamuutoksen koskemaan korttelia 4 ja Mörkölänpolun katualuetta. 16 (25)

17 Kunnanvaltuusto asetti kaavamuutosalueen rakennuskieltoon (kartta alla). 4.3 Osallistuminen ja yhteistyö Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa on täydennetty kaavaehdotusvaiheessa Kaavoituksen lähtökohdista ja kaavan valmisteluaineiston luonnoksista on neuvoteltu maanomistajien ja kunnallistekniikan kanssa Osalliset Osallisia ovat: kaava-alueen ja sen ympäristön maanomistajat ja asukkaat, alueella tai sen läheisyydessä toimivat kunnan palvelukeskukset, yhdistykset ja järjestöt joiden toimialaa kaavamuutoksessa käsitellään sekä ainakin Uudenmaan maakuntamuseo ja Tiehallinto Vireille tulo Kaava kuulutettiin vireille , samalla kun kuulutettiin osallistumis- ja arviointisuunnitelman valmistumisesta Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä kunnanvirastossa. Kaavalle avattiin www-sivu, jossa kaavan etenemistä on esitelty ja jonka kautta on voinut antaa palautetta. Alueen maanomistajat ovat ottaneet puhelimitse ja virastossa käyden yhteyttä suunnittelijaan kaavan vuorovaikutuskäsittelyn aikana. 17 (25)

18 Mielipiteet kohdistuivat pääasiassa Mörkölänpolun katualueen poistamiseen kaavasta ja siitä johtuviin ongelmiin korttelin 4 rakennuspaikkojen liittämiseksi katuun Viranomaisyhteistyö Asemakaavasta ja asemakaavan muutoksesta ei ole tarpeen pitää MRL 66 :ssä tarkoitettua viranomaisneuvottelua. 4.4 Asemakaavan tavoitteet Alueen suunnittelussa otetaan huomioon valtakunnalliset alueidenkäytön tavoitteet (kts. kohta ja kohta 5.4) Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet Kunnan asettamat tavoitteet Suunnitella alueen täydennysrakentaminen, tonttijako ja liikennöinti tonteille tarkoituksenmukaiseksi, ottamalla huomioon olemassa oleva rakennuskanta, liikenneturvallisuus ja kunnanhallituksen päätös tutkia Mörkölänpolun mahdollinen poistaminen kaavasta tällä asemakaavamuutoksella. Taajamakuvan ja lähiympäristön kannalta; kaavoittaa alue siten, että otetaan huomioon alueen kulttuurihistoriallisesti tärkeä rakennuskanta sekä alueen luonnonympäristö. Maanomistajien asettamat tavoitteet Muuttaa KTY-1 korttelialueen käyttötarkoitus asumiseen soveltuvaksi. Poistaa Mörkölänpolku niminen katu kaavasta. 4.5 Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset Alustavan suunnitelman kuvaus Voimassa olevan asemakaavan KTY korttelialue on kaavan valmisteluaineistossa on osoitettu asumiseen. Rakennusoikeudet pysyvät samana. Mörkölänpolun katualueen poistamiseksi on tehty monia vaihtoehtoisia suunnitelmia, joiden avulla tutkittiin korttelin 4 rakennuspaikkojen liittämistä katuun. Alla olevassa luonnoksessa näkyy yksi tapa ratkaista asia. Muuten voimassa olevan kaavan osalta on tehty vain virheiden korjausta ja asemakaavan saattamista ajanmukaiseksi mm. kerroslukujen väljentämisellä rinneratkaisujen sallimiseksi. 18 (25)

19 Esimerkki yhdestä kaavaratkaisusta, kaavan Oj 14 valmisteluaineisto Liikenne Pyölintie on merkitty kaduiksi. Ympäristöhäiriöt Alueelle tehdyn meluselvityksen mukaan vt 25:n liikennemelu leviää ennustetilanteessa v. 2030, ottaen huomioon suunniteltujen rakennusten sijoitus, korttelin 6 alueelle enimmillään n. 45 metrin etäisyydelle tien keskilinjasta (kuva alla). Pohjavesialue Kaavamuutosalue on vedenhankinnan kannalta tärkeällä pohjavesialueella. Kaavaan otetaan sen vuoksi merkinnät, jotka säätelevät rakentamista ja muuta toimintaa alueella. 19 (25)

20 Kaavamuutoksen vaikutukset Uudisrakentaminen ei vaikuta ympäristöön enempää kuin voimassa olevan kaavan mahdollistama rakentaminen Vaikutusten selvittäminen, arviointi ja vertailu Voimassa olevan kaavan mukaisille asuinrakennusten korttelialueiden osalta nyt tehtävät muutokset eivät oleellisesti tuo muutosta niiden olosuhteisiin. Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön eivät alueella muutu voimassa olevaan kaavan verrattuna. Vaikutukset sosiaalisiin oloihin Sosiaalisten olot alueella ja sen lähiympäristössä eivät muutu kaavaratkaisun vuoksi verrattuna voimassa olevalla kaavan tilanteeseen Asemakaavaratkaisun valinta ja perusteet Vaikutusarvioinnin ja mielipiteiden vaikutus valittuun kaavaratkaisuun Kaavamuutosehdotuksessa on pyritty ottamaan huomioon osallisten kannanotot, ylemmänasteiset suunnitteluvelvoitteet sekä aikaisemmat alueeseen kohdistuvat päätökset ja asemakaavan laatimisen sisältövaatimukset (MRL 54 ). Niiden perusteella laadittu kaavaehdotus on pääosin valmisteluaineiston luonnoksen mukainen Voimassa olevan asemakaavan mukaisten omakotitonttien käyttötarkoitukseksi on merkitty edelleen AO-6 ja työpaikkakorttelinosan (KTY-1) käyttötarkoitukseksi sekä AO-6 että AOT-2, jolla mahdollistetaan pienimuotoisen työpaikka- tai liiketoiminta alueen vanhassa koulurakennuksessa, mikäli sitä ei järkevästi voida ottaa esim. kokonaan asuinkäyttöön Suunnitteluvaiheiden käsittelyt ja päätökset Kaavamuutoksesta laaditut, osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä perusselvitys- ja tavoiteraportti olivat nähtävillä kunnanvirastossa ja teknisessä keskuksessa. Ympäristölautakunta hyväksyi kaavaehdotuksen asetettavaksi MRL 65 :n mukaisessa tarkoituksessa julkisesti nähtäville. Kaavaehdotus pidettiin nähtävillä Korjattu kaavaehdotus valmisteltiin hyväksymiskäsittelyyn ympäristölautakunnan marraskuun kokoukseen. 20 (25)

21 5 ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1 Kaavan rakenne Mitoitus Eri käyttötarkoitusten rajoja on hieman muutettu tulevaisuudessa esiintyviä tarpeita silmällä pitäen. Rakennusoikeudet ja alat on vastaavasti merkitty voimassa olevan kaavan mukaisina ottaen huomioon mahdolliset laajennusvarat. Mörkölänpolun katualueen (osa) liittäminen AM-1 korttelialueeseen ei lisää sen rakennusoikeutta. Käyttötarkoitus pinta-ala kerrosala Erillispientalojen korttelialue, AO-6, AOT-2 n m2 n kem Maatilojen talouskeskusten korttelialue, AM-1 n. 400 m2 0 kem Katu n m2 yhteensä n m2 n kem 5.3 Aluevaraukset Korttelialueet Erillispientalojen korttelialue, AO-6 Korttelialueelle saadaan rakentaa erillispientaloja. Rakennusoikeus on merkitty käyttötarkoitukselle tehokkuusluvulla e=0,20 tai rakennusalalle rakennusoikeuslukuna (esim. 550). Kerrosluku on 1/2k I u1/2. Erillispientalojen korttelialue, AOT-2 Korttelialueelle saadaan rakentaa erillispientaloja. Rakennusoikeudesta enintään 60 % saadaan käyttää kaavamerkinnän mukaisesti työtiloiksi. Rakennusoikeus on merkitty rakennusalalle rakennusoikeuslukuna. Kerrosluku on 1/2k I u1/2. Maatilojen talouskeskusten korttelialue, AM-1 Mörkölänpolun poistaminen aiheutti sen, että osa katualueesta liitetään viereiseen kortteliin 5a ja samalla se tarkoitti sitä, että korttelit 4 ja 5a yhtyvät, joten tällä kaavamuutoksella muutetaan kortteli 4 korttelin 5a osaksi. AM-1 korttelialueeseen liitetty katualueen osa ei kasvata AM-1 korttelialueen rakennusoikeutta Muut alueet Katualueet Pyölintien liikennealue (LT) on muutettu katualueeksi tämän kaavamuutoksen kohdalla. Katualueen rajaan on merkitty tarpeelliset liittymäkiellot tonteille. Poikakoulunkujaa on jatkettu kiertämään entisen korttelin 4 länsi- ja eteläpuolelle. 21 (25)

22 5.4 Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Uudisrakentamisen sijoittaminen olemassa olevan asutuksen naapurustoon vaikuttaa aina jonkin verran asukkaiden olosuhteisiin. Tällä kaavamuutoksella uutta asuinrakentamista on osoitettu voimassa olevan kaavan mukaiselle KTY korttelin osalle Poikakoulunkujan päähän. Kaavaselostukseen liitetään rakennustapaohjeita uuden asuinrakentamisen osalta, jotta uusi rakentamien täydentää sopivalla tavalla olemassa olevaa omakotirakentamista Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Kaavamuutoksella ei ole suuria vaikutuksia luonnonympäristöön koska alue on jo pääosin kaavoitettu ja osittain rakennettukin. Maisemarakenne ja luonnonolot tonttialueilla eivät muutu kuin rakentamiseen liittyviltä osiltaan. Pohjaveden suojeluun on kaavamerkinnöillä ja määräyksillä kiinnitetty erityistä huomioita Vaikutukset valtakunnallisiin alueidenkäyttötavoitteisiin Ratkaisu tukee eheytyvän yhdyskuntarakenteen ja elinympäristön laadun tavoitetta koska kyseessä on kaavamuutos pääosin rakennetulla asuinalueella. Ratkaisulla ei vaikeuteta viheryhteyksien toteuttamista. Jalankulkuyhteys harjun suunnassa vain muuttuu Mörkölänpolulta Poikakoulunkujalle 5.5 Ympäristön häiriötekijät Liikenteen aiheuttama meluhäiriö rajoittuu Pyölintien 50 km/t nopeusrajoitusalueella parinkymmenen metrin etäisyydelle tien keskilinjasta. Sen sijaan vt 25.n osalta uuden asuinrakentamisen sijoittaminen tarkoittaa meluntorjunnan huomioon ottamista. Kaavassa on varauduttu merkinnöin ja määräyksin meluhaittaan. 5.6 Asemakaava, kaavamerkinnät ja määräykset Selostuksen liitteenä. 5.7 Nimistö Kaavalla ei ole esitetty uusia kadun tai puiston nimiä. 22 (25)

23 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Rakentamattomien rakennuspaikkojen toteutukseen kaavan mukaan voidaan ryhtyä kun kaava on hyväksytty, koska alue on katujen ja kunnallistekniikan piirissä tai ne voidaan nopeasti toteuttaa. 6.1 Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Rakennustapaohjeet Yleistä Koko alueella on uudisrakennukset sopeutettava olemassa olevaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen rakennuskantaan ja ympäristöön (mm. Pietilän maatilojen talouskeskusten alueet ja ent. Poikakoulu). Kortteleissa 5a ja 6 asuinrakennukset porrastetaan rinteeseen kaavan osoittamalla tavalla, silloin kun maaston kaltevuus sitä edellyttää. Kattomuodon tulee olla harjakatto. Korttelissa 6 talousrakennukset / autosuojat tulee sijoittaa vt 25:n puoleiseen osaan rakennuspaikkaa melusuojauksen vuoksi. Mikäli rakennussuunnittelussa voidaan osoittaa niiden sijoitukseen parempi, alueen olosuhteet hyvin huomioon ottava ratkaisu, voidaan ne sijoittaa tontille poiketen kaavan mukaisesta rakennusalasta, kaavoittajan hyväksyttyä ratkaisun rakennusluvan hakemisen yhteydessä. Erityistä K6 rp 5 Rakennuspaikan vt 25:n puoleiselle rajalle tulee rakentaa melun etenemistä pihalle estävä aita tai muuri. Esteen korkeuden tulee olla ainakin 2 metriä. K6 rp 6 Korttelin 6 AO korttelialueen rakennuspaikalle 6 sallittu uudisrakennus tulee istuttaa huolellisella suunnittelulla rinteeseen siten, että rakennuksen rungon ulkomitat ovat korkeintaan 10x8. Rakennuksen suunnittelussa tulee erityisesti ottaa huomioon maaston kaltevuus ja vanhat suojellut rakennukset sekä alueella oleva komea puusto. Rakennuksen kellarin tasolle tai talon eteen/sivulle voidaan rakentaa maan sisään autotalli. K6 rp 7 Rakennuspaikalle voidaan rakentaa paritalo tai kaksi erillistä omakotitaloa kaavan osoittamaan paikkaan siten, että niiden väliin sekä viereen on rakennettava aitaus, jonka melua suojaava vaikutus on mahdollisimman suuri. Kaava osoittaa sellaisen rakentamistavan millä meluselvityksen mukaiset melun ohjearvot saavutetaan piha-alueilla. 23 (25)

24 Havainnepiirustus Asemakaavamuutoksesta on laadittu havainnepiirustus, joka esittää kaavanlaatijan käsityksen siitä miten alueen toiminnot kortteli- ja katualueilla voidaan järjestää. Poikakoulunkujan katusuunnitelma 24 (25)

25 6.2 Kaavataloudellinen tarkastelu Asemakaavamuutoksen alueella on kadut ja vesihuolto jo pääosin rakennettu. Pyölintien yleinen tie siirtyy tulevaisuudessa kunnan kaduiksi, jolloin Pyölintien osalle tullee parantamispaineita ja sen varteen tulee rakentaa jalankulku ja pyörätie. Alustava kustannusarvio katujen ja puistojen rakentamisen ja kaavoituskustannusten osalta (asemakaavan alue). Hintataso 2007, yksikköhinnat Timo Hovi, Tarkastelussa ovat vain kaavamuutoksesta johtuvat lisäkustannukset voimassa olevaan kaavaan verrattuna: kadut pituus n. 70 m, päällysteen lev. n. 4 m kustannus 30 /m2 n valaisimet 4 kpl kustannus 2000 /kpl n vesihuolto ja sadevesi pituus n 70 m kustannus 200 /m n kaavoituskustannukset n meluselvitys n kustannukset yhtensä n kaavamuutoksen hakijoiden velvoitteet n tulot yhteensä 0 erotus Toteuttaminen ja ajoitus Kaava-alueen toteuttaminen (rakentamattomilta osin) voidaan aloittaa heti kaavan saatua lainvoiman, koska alue on liitetty olemassa oleviin katuihin ja kunnallisteknisiin verkkoihin. Vihdissä Jyrki Meronen tekninen ja ympäristöjohtaja Matti Hult kaavoitusteknikko Kaavaselostus on saatettu ajantasalle Kaavan Oj 14 materiaaliin voi tutustua Vihdin kunnan www-sivuilla osoitteessa: olevia kaavoja 25 (25)

ASEMAKAAVAN MUUTOS TUOHIVEHMAAN TAAJAMANOSAN KORTTELISSA 442, LIIKENNEALUEELLA SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUEELLA

ASEMAKAAVAN MUUTOS TUOHIVEHMAAN TAAJAMANOSAN KORTTELISSA 442, LIIKENNEALUEELLA SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUEELLA NUMMELA TUOHIVEHMAA ASEMAKAAVAN MUUTOS TUOHIVEHMAAN TAAJAMANOSAN KORTTELISSA 442, LIIKENNEALUEELLA SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUEELLA KAAVA N:O N 139 Kaavaselostus 20.11.2007 Asia 294/713/2007

Lisätiedot

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella.

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella. asia: 235/713/2006 OAS/Perussel./tavoitteet Ympa 30.5.2006 67 Ympa liite 8 vireilletulokuulutus 9.6.2006 kaavaehdotus MRL 65 /MRA 27 Ympa 20.6.2006 76 Ympa liite 4 MRL 65 nähtävillä olo 23.8.-5.9.2006

Lisätiedot

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy 107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3)

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kaavaselostus 3.9.2014 Tammelan kunnan kaavoitus kaavoittaja Miika Tuki 31300 Tammela puh 050 4643274 miika.tuki@tammela.fi TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi:

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

Asia /713/2006 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ympa 30.5.2006 Ympa liite 8. KAAVA Nu 133. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.5.

Asia /713/2006 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ympa 30.5.2006 Ympa liite 8. KAAVA Nu 133. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.5. Asia /713/2006 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ympa 30.5.2006 Ympa liite 8 VIHDIN KUNTA NUMMELA, LANKILANRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS LANKILANRINTEEN TEOLLISUUSALUEELLA KAAVA Nu 133 Osallistumis- ja

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334 Ilmajoki Asemakaavan muutos ja kumoaminen 2014 Antila-Paalutien alue Kaavaselostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit: Kaava: Ilmajoki Siltalan kunnanosa Antila-Paalutien

Lisätiedot

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011 SÄKYLÄ Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73 Turussa 14.1. 2011 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere, Espoo

Lisätiedot

KOSKI TL ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 62 LUONNOS. tark 20.09.2012 30.07.2012

KOSKI TL ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 62 LUONNOS. tark 20.09.2012 30.07.2012 A R K K I T E H T I T O I M I S T O T A R M O M U S T O N E N O Y L E H M US T I E 27 A 2 0 7 2 0 T U R K U 02-2424 963 tark 20.09.2012 30.07.2012 KOSKI TL ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 62 LUONNOS KOSKI

Lisätiedot

Asikkalan kunta SARAN TONTIN JA NUOKUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2013

Asikkalan kunta SARAN TONTIN JA NUOKUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2013 Asikkalan kunta SARAN TONTIN JA NUOKUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2013 2 SISÄLLYS 1. Tehtävä... 3 2. Aloite... 3 3. Suunnittelualue... 3 4. Suunnittelun lähtökohdat

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asia 563/713/2004 VIHDIN KUNTA Ympa 25.11.2004 Ympa liite 3 Ympa 28.2.2006, kaavaselostuksen liitteenä 1 OTALAMMEN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVA JA ASEMA- KAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 1-7, 10, 30, 30, 31 JA 35

Lisätiedot

NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54

NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 107-AK1602 MYNÄMÄEN KUNTA NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 14.10.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (16) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS Sysmä, Suurikylä SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN TAVOITTEET 3. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3.0 Kaavoituspäätös 3.1 Maanomistus 3.2 Kaavatilanne 3.3 Rakennusjärjestys 3.4 Luonnon ja kulttuurihistorian

Lisätiedot

RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 162-AK1603 MYNÄMÄEN KUNTA RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 28.10.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KORTTELI 27 UTAJÄRVI

KORTTELI 27 UTAJÄRVI KORTTELI 27 UTAJÄRVI ASEMAKAAVAN MUUTOS LUONNOS 23.5.2013 AIRIX Ympäristö Oy Mäkelininkatu 17 A 90100 OULU Puhelin 010 241 4600 Telefax 010 241 4601 UTAJÄRVEN KUNTA Laitilantie 5 PL 18 91600 UTAJÄRVI Vireilletulosta

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. 1. Perus- ja tunnistetiedot. 3. Lähtökohdat. 1.1 Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti. 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. 1. Perus- ja tunnistetiedot. 3. Lähtökohdat. 1.1 Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti. 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Suunnittelutyö koskee asemakaavamuutosta: Paraisten kaupungin Österbyn (05) kaupunginosan Korttelin 19 osassa sekä osassa Österbyntien

Lisätiedot

MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT. Päiväys 16.11.2015.

MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT. Päiväys 16.11.2015. Kunnanhallitus 7.12.2015 154 LIITE 94 MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT Päiväys 16.11.2015. Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 22.6.2015 Luonnos nähtävänä

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

KERAVA 6. SAVIO KOIVIKONTIE 41 ASEMAKAAVAN MUUTOS (2310) Asemakaavan selostus. Tämä selostus koskee 27.5.2015 päivättyä kaavakarttaa KERAVAN KAUPUNKI

KERAVA 6. SAVIO KOIVIKONTIE 41 ASEMAKAAVAN MUUTOS (2310) Asemakaavan selostus. Tämä selostus koskee 27.5.2015 päivättyä kaavakarttaa KERAVAN KAUPUNKI KERAVA 6. SAVIO KOIVIKONTIE 41 ASEMAKAAVAN MUUTOS (2310) Asemakaavan selostus Tämä selostus koskee 27.5.2015 päivättyä kaavakarttaa KERAVAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖPALVELUT Kaupunkikehitysjaosto 10.6.2015 2

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 Diaari 380/10.02.03/2014 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 ULVILAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti 2 MÄNTSÄLÄ URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA 604. KAAVATUNNUS 176 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15. päivänä maaliskuuta 2010

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila Kaavoitusinsinööri 7.3.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 12.6.2014 Vireille tulosta ilmoitettu: Tekninen lautakunta 26.2.2014. Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, 00520

Lisätiedot

Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus täydentyy kaavahankkeen edetessä) LIEKSAN KAUPUNKI

Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus täydentyy kaavahankkeen edetessä) LIEKSAN KAUPUNKI LIEKSAN KAUPUNKI MÄHKÖN (6). KAUPUNGINOSAN KORTTELIA RNO 58 KOSKEVA ASEMAKAAVAMUUTOS JA SITOVA TONTTIJAKO (OSAKORTTELI 58) Kuva 1: Kaavamuutoksen tarkastelualue Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki Ylikylä KAAVASELOSTUSLUONNOS KAAVOITUS 2017 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 2 Asemakaavan muutos Rovaniemen

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark.

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Selostus Työ: 26024 Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. Sweco Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 www.scewo.fi Toimistot:

Lisätiedot

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelin 35 tontteja 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MAANKÄYTTÖOSASTO 2 ULVILA Mukulamäen asemakaavan muutos 1. PERUS- JA

Lisätiedot

V096 Villähde kortteli 284 tontit 2 ja 3 Villähde, kortteli 284 Asemakaavan muutos

V096 Villähde kortteli 284 tontit 2 ja 3 Villähde, kortteli 284 Asemakaavan muutos Nastolan kunta Villähde, kortteli 284 Asemakaavan muutos Kaavaselostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa. Nastolan kunta Kaavoitus Nastolan kunta Selostus 1 (9) 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot

Lisätiedot

Asikkalan kunta KORTTELIN 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 8.1.2014, päivitetty 4.6.2014, 17.2.2015, 4.3.

Asikkalan kunta KORTTELIN 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 8.1.2014, päivitetty 4.6.2014, 17.2.2015, 4.3. Asikkalan kunta KORTTELIN 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 8.1.2014, päivitetty 4.6.2014, 17.2.2015, 4.3.2015 2 SISÄLLYS 1. Tehtävä... 3 2. Aloite... 3 3. Suunnittelualue...

Lisätiedot

S i s ä l l y s l u e t t e l o

S i s ä l l y s l u e t t e l o S i s ä l l y s l u e t t e l o 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus 2 1.4 Liitteet 2 2 LÄHTÖKOHDAT 2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee 20.8.2012 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002123. 1 PERUS-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Kaavatunnus 2-236 Asianumero 144/10.02.03/2014 ASRA.ltk: 8.4.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Asemakaavan muutos koskee korttelin 2061 tonttia 1. Asemakaavan muutoksella muodostuvat

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS VATIALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LENKKITIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 8.10.2013 ASEMAKAAVAN NUMERO 727 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE NATTARI KYLÄ VATIALA KORTTELIT 1350

Lisätiedot

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Tanssijantien_muutos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\0\ Tanssijantien_m.docx\PS N ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAN LAATIJA: LIEDON KUNTA / KAAVOITUS JATEKNISET PALVELUT: Kaavoitusinsinööri Juha Mäki p. 00 09

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16.

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. Selostus 16.5.2011 HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Asemakaava-alue 1.2 Kaava-alueen sijainti

Lisätiedot

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS Kunta: Kirkkonummi Kaavan nimi: VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 Hankenumero: 40118 Piirustusnro: 3121 Laatija: kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Lisätiedot

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS Uudenkaupungin kaupunki Ak 1904 Hallinto- ja kehittämiskeskus Maankäyttöpalvelut 1. Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee: HIU, 19. kaupunginosan kortteleita 20-21 (AO)

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2

SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 243-RAK1605 UUSIKAUPUNKI SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 26.7.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus-

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu Kivistön asemakaavayksikkö Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10.3.2014 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002221. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavamuutos

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS 8.12.2015 ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Salon kaupunki Tehdaskatu 1, 24100 SALO PL 77, 24101 SALO www.salo.fi sa lo@salo.fi Y-tunnus: 0139533-1 2

Lisätiedot

NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE

NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (7) NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 20.8.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 818 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Nattari/002 KORTTELI 1008

Lisätiedot

107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy

107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy 107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 30.5.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS 01.09.2015

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS 01.09.2015 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 334, tiloja 214-406-2-117 ja 214-406-2-542 sekä puistoaluetta koskeva asemakaava ja asemakaavan muutos. 214005182 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI Vastaanottaja Laihian kunta Asiakirjatyyppi Kaavaselostus Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS, MAANTIET KADUIKSI KAAVASELOSTUS Tarkastus

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut 11.12.2014, päivitetty 1.6.2015 Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Aloite Asemakaavan

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

SAIKKOSENTIEN JA REVONTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 41: ASEMAKAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI

SAIKKOSENTIEN JA REVONTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 41: ASEMAKAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI A S E M A K A A V A N S E L O S T U S SAIKKOSENTIEN JA REVONTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 41:040 25.4.2019 40:040 / SAIKKOSENTIEN JA REVONTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / ASEMAKAAVASELOSTUS (2) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

RAJANUMMEN TAAJAMANOSA

RAJANUMMEN TAAJAMANOSA VIHDIN KUNTA 25 Ympa 18.12.2003 Ympa liite 8 Ympa 29.4.2004 Ympa liite 3 Kh 17.5.2004 Kh liite 4 Ympa 21.9.2004 Ympa liite 1 Kh 27.9.2004 Kh liite 4 Kv 4.10.2004 NUMMELA RAJANUMMEN TAAJAMANOSA KAAVA 67C,

Lisätiedot

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (6) ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 13.11.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 815 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Asema KORTTELI KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS

KAAVASELOSTUS KAAVASELOSTUS 191. JÄMSÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN PIETILÄN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN ASEMAKAAVAKARTTAA PÄIVÄTTY 7.1.2011. Kannen kuva: Keski-Suomen liiton kuva-arkisto,

Lisätiedot

RINNEKAARI ASEMAKAAVAN MUUTOS

RINNEKAARI ASEMAKAAVAN MUUTOS PUKKILA RINNEKAARI ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 2.12.2009 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 11.5.2009 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 18.5-16.6.2009 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) 31.8-29.9.2009 Hyväksytty

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Asemakaavamuutoksen ja laajennuksen selostus

Asemakaavamuutoksen ja laajennuksen selostus 1 NURMEKSEN KAUPUNKI Porokylän 131 kaupunginosanrajan muutos ja Laamilan 133 kaupunginosan asemakaavan laajennus (Ylikyläntie 541-895-1-5928) Kuva 1: Kaavamuutoksen ja -laajennuksen tarkastelualue Asemakaavamuutoksen

Lisätiedot

299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy

299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy 299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 19.2.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 634/2013 9:15 Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 9.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2. SUUNNITTELUALUE... 1 3. ALOITE...

Lisätiedot

GOLFKLUBIN asemakaavamuutos

GOLFKLUBIN asemakaavamuutos GOLFKLUBIN asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee asemakaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

BRÄNDÖÖN POHJOISOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS 15.11.2013

BRÄNDÖÖN POHJOISOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS 15.11.2013 BRÄNDÖÖN POHJOISOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS 15.11.2013 Kaavatunnus 484AKAM32013 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee: Merikarvian kunnan Pappilan

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS HUUTIJÄRVEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, YLÄVAINIONTIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 17.5.2016 ASEMAKAAVAN NUMERO 770 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE HUUTIJÄRVI/33 KORTTELI 3108

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

Asemakaavan ehdotus koskee kortteleita 1031-1034 ja 1410 ja niihin liittyviä viheralueita. Asemakaavalla muodostuu uusi kortteli.

Asemakaavan ehdotus koskee kortteleita 1031-1034 ja 1410 ja niihin liittyviä viheralueita. Asemakaavalla muodostuu uusi kortteli. ORIMATTILAN KAUPUNKI RAUHALA PAKAANTIEN ASEMAKAAVAMUUTOS 2011 ORIMATTILAN KAUPUNKI RAUHALA PAKAANTIE KAAVASELOSTUS ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavaehdotuksen selostus, joka koskee 20.6.2011 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 1 (6) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 SELOSTUS NRO 515 KAAVA- ALUEEN SIJAINTI Sijainti Kymenlaakson

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151 Ak 5151 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus 4. kaupunginosa (Tapala) korttelin 314 tontti 5 ja puistoalue YMPÄRISTÖKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 27.3.2007

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 9.3.2016 päivitetty: 13.4.2016 on lakisääteinen (MRL

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 89a JA 264

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 89a JA 264 132-AK1305 NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 89a JA 264 KAAVASELOSTUS Ehdotus 16.1.2014 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...3 3. LAADITUT

Lisätiedot

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 732

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 732 Kydön asemakaavamuutos, kortteli 732 Kaavaselostus 18.10.2011 UUSI KAAVA POISTUVA KAAVA Tammelan kunnan kaavoitus kaavoittaja Miika Tuki 31300 Tammela puh 03 4120507 / 050 4643274 miika.tuki@tammela.fi

Lisätiedot

Kaavaselostus. osakortteli 281. Palon kunnanosan 2 asemakaavan muutos Tuoresluoman alue. Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi

Kaavaselostus. osakortteli 281. Palon kunnanosan 2 asemakaavan muutos Tuoresluoman alue. Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Kaavaselostus Palon kunnanosan 2 asemakaavan muutos Tuoresluoman alue osakortteli 281 Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi 14.6.2018 Sisällysluettelo 1 Perus- ja tunnistetiedot 3 2 Tiivistelmä 4 3 Lähtökohdat

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...3 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...3

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus. Kunnanosa: Koskenkorvan kunnanosa 5 Kortteli: Kortteli 69 Asemakaavan muutos. puh. 044 4191 334. puh.

Asemakaavan muutoksen selostus. Kunnanosa: Koskenkorvan kunnanosa 5 Kortteli: Kortteli 69 Asemakaavan muutos. puh. 044 4191 334. puh. Ilmajoki 16.5.2016 Koskenkorvan kunnanosa 5, kortteli 69 Asemakaavan muutoksen selostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kaavan laatija Vireille tulo Kunta: Ilmajoki Kunnanosa: Koskenkorvan

Lisätiedot

Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos

Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 5070/10.02.03/2013 Aluenumero 411450 Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus,

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot