Kissanäyttelytilastot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kissanäyttelytilastot 2005-2015"

Transkriptio

1 Kissanäyttelytilastot Kissamäärät kategorioittain vuosina I II III IV KK Kuvat käyrät numeroina: Ylläolevat käyrät ja taulukot summaavat viimeisen yhdentoista vuoden aikana näyttelyssä käyneiden kissojen määrät kategorioittain. Luvut kuvaavat Suomen näyttelyitä ja laskenta on tehty näyttelytuloksista. Tilastoista voidaan tulkita se, että viime vuonna kissojen määrät näyttelyissä ovat jatkaneet laskemista. Vuonna 2014 pudotusta oli 2227 kissan verran, vuonna 2015 tämä luku on 821. Laskeminen hiukan siis taantui, mutta pudotusta edelleen ja kun vielä otetaan huomioon, että näyttelyiden lukumäärä on kasvanut. Kissamäärä on toiseksi alhaisin tällä 11 vuoden seurantajaksolla, vain 586 kissaa enemmän kuin vuonna Laskusuuntaisen trendin jatkuessa, ensi vuonna kissamäärät ovat alhaisimmillaan. Kategoriakohtaisesti kissamäärät ovat laskeneet vuoden 2014 lukuihin seuraavasti: Vuodesta 2016 on tulossa mielenkiintoinen uuden kategoriajaon vuoksi. Mikä on tämän vaikutus kissamääriin vaikea ennustaa, mutta arvelen laskun jatkuvan erityisesti kategorioissa, joissa muutokset ovat suurimmat (I ja IV). Tein pienen simulaation uuden kategoriajaon mukaisesta näyttelystä. Simulaation tulos on hiukan yllättävä (tietty uuden jaon mukaiset pois jäävät kissat olivat mukana).

2 Kissamäärät näyttelyissä roduittain Alla olevassa taulukossa edelliset luvut on hajoitettu rotukohtaisiksi luvuiksi. Näistä voi johdatella ehkä rotujen suosion ja kasvatusmäärän vaikutusta näyttelyissä käymiseen. Mielenkiintoinen ristihaku voisi olla näiden lukujen peilaus rotujen rekisteröintimääriin. Rotu Nimi KA EXO Exotic PER Persialainen ACL American Curl, pitkakarvainen ACS American Curl, lyhytkarvainen LPL LaPerm pitkakarvainen LPS LaPerm lyhytkarvainen MCO Maine Coon NEM Neva Masquerade NFO Norjalainen Metsakissa RAG Ragdoll SBI Pyha Birma SIB Siperian kissa SRL Selkirk Rex pitkakarvainen SRS Selkirk Rex lyhytkarvainen TUA Turkkilainen Angora TUV Turkkilainen Van ABY Abessinialainen BEN Bengali BML Burmilla BRI Brittilainen lyhytkarva BUR Burma CHA Kartusiaani CRX Cornish Rex CYM Cymric DRX Devon Rex DSP Don Sfinx EUR Eurooppalainen GRX German Rex JBT Japanin Bobtail KBL Kuriilien Bobtail pitkakarvainen

3 KBS Kuriilien Bobtail lyhytkarvainen KOR Korat MAN Manx MAU Egyptin Mau OCI Ocicat RUS Venajan sininen SIN Singapura SNO Snowshoe SOK Sokoke SOM Somali SPH Sfinx BAL Balineesi OLH Itamainen pitkakarva OSH Itamainen lyhytkarva PEB Peterbald SIA Siamilainen SYL Seychellien pitkakarva SYS Seychellien lyhytkarva THA Thai HCL Pitkäkarvainen kotikissa HCS Lyhytkarvainen kotikissa Selitystä hiukan taulukolle (en tehnyt graafeja, kun niistä tuli sotkuisia ja siten sanoma jää näkymättömiin): 1. Rotukohtaiset näyttelymäärät vuosille Keskimääräinen määrä vuosilla Rodun kissamäärän muutos vuodesta > 2015 Viime vuonna kyselin rotuyhdistyksiltä ja kasvattajilta, mitä on mahdollisesti mennyt pieleen/tapahtunut, kun lukumäärät näyttelyissä lähtivät laskuun. Mielestäni sama trendi näkyy tiettyjen rotujen kohdalla edelleen. Esimerkiksi aina vahvat rodut, kuten MCO ja NFO pitävät lukumäärät samalla tasolla. Mutta joiden ennen lukumäärällisesti isojen rotujen kohdalla lasku on jatkuvaa. Taloudellinen tilanne tietysti vaikuttaa, mutta uskallan hiukan epäillä tätäkin, koska nuo isoimmat rodut ovat pitäneet lukumäärät samoilla tasoilla, lisäksi joissain ns. pienissä roduissa kissämäärät ovat lisääntymään päin. Voiko kyseessä olla turhautuminen näyttelyiden tulosten ennalta-arvattavuuteen? Kenties samat kissat pyörivät voittamassa näyttelystä toiseen/vuodesta toiseen? Arvostelevissa tuomareissa ehkä ei riittävästi vaihtuvuutta?

4 Yhdistyskohtaiset näyttelytilastot ISROK Vuosi Kissoja KA ISROKin tilastoissa näkyy selvästi se, että ISROKilla ei ole säännönmukaisesti näyttelyitä kahtena viikonloppuna vuodessa. Siksi kokonaiskissamäärän trendiviiva näyttää nostetta. Kun jaetaan kissamäärät/vuosi/näyttely, trendi on selkeästi laskeva. Tästä voisi päätellä, että Itä-Suomen alueella näyttelyinnostus on laskemaan päin ja/tai innostus muualta Suomesta matkustaa Kuopio-Siilinjärvi alueelle näyttelyyn on laskemaan päin. Vuosi 2015 yleisellä tasolla lukujen valossa vahvistaa tuota yllä olevaa viime vuotista aatelmaa. Tosin, 2015 ISROKin näyttelyissa kissojen keskimääräinen määrä nousi hiukan, joten näyttelyiden kannattavuus paranee. Kuvassa Linear (Kissoja) on kissamäärien kehityssuunta 10:n vuoden tietojen perusteella. Kuvassa Linear (KA) on näyttelykohtaisten kissamäärien kehityssuunta. Taulukossa KA tarkoittaa keskimääräistä näyttelykohtaista kissamäärää vuositasolla.

5 SUROK SUROKin näyttelyiden kissamäärän trendi on selvästi laskusuuntainen sekä absoluuttisina lukuina ja keskimääräisinä lukuina. Tämä lienee yleiskuva näyttelyiden kissamääristä yleensä. Tätä tukee se, että SUROKin näyttelyt ovat olleet lähes koko 10 vuotisen jakson samoilla päivillä. Toki, tammikuun näyttely on vaihtanut sijaintiaan Helsingin ja Lahden välillä, sekä vuonna 2015 ensimmäistä kertaa useampaan vuoteen heinäkuun näyttely ei ollut Helsingissä. Vuonna 2015 nähdään kissamäärissä SUROKilla pienen pientä parannusta vuoteen 2014 verrattuna.

6 TUROK TUROKin näyttelyiden kissamäärät ovat olleet pitkälti samat jatkuvasti poislukien 2014, jolloin laskua tuli rajusti (~-30%). Yleisesti voisi kai tulkita, että Turun Messukeskusta pidetään suuresti näyttelypaikkana ja TUROKin kykyyn järjestää hyviä näyttelyitä luotetaan. Vuoden 2014 alamäki johtunee osin siitä, että TUROKin näyttelyiden läheisyyteen on tullut muiden yhdistysten näyttelyitä. Vuonna 2015 TUROK kasvatti kissamääriä näyttelyissään huomattavasti ja näin ajatelmat vuoden 2014 tilanteeseen osittain varmaan pitivät paikkansa. TUROK on luotettava järjestäjä.

7 PIROK PIROKin kissamäärät menevät lähdes samoilla käyrillä kuin SUROKin. Eli, yleinen trendi kissamäärien laskusta näkyy myös PIROKille. Pudotusta huippuvuosista ehkä hiukan jopa enemmän. Vuosi 2015 on selkeästi PIROKille ollut menestyksekäs kuten TUROKille. Ehkä syksyinen jaettu näyttely toi piristystä näytteilleasettajille?

8 RUROK RUROKin näyttelyiden kissamäärät vuositasolla ovat pysyneet varsin samoina koko 10 vuoden ajan. Mutta keskimääräisesti RUROKilla kissamäärät ovat pudonneet selkeästi eniten parin viimeisen vuoden aikana. Tämä johtunee näyttelymäärien noususta. Suora tulkinta numeroista on se, että RUROKin näyttelykustannukset vs tuotot ovat laskemaan päin, koska kissamäärät eivät nouse näyttelymäärien noston suhteessa. Vuonna 2015 sama trendi jatkuu, RUROKin näyttelyiden kissamäärät ovat jääneet keskimääräistä alemmalle tasolle ja siten useamman näyttelyn järjestäminen ei nosta kissamääriä kokonaisuudessaan. Lisäksi RUROKin näyttelyissä Kotikissojen määrät ovat huomattavan korkeat, ja vastaavasti poissaolevien kotikissojen määrät huomattavan korkeat (20-50% / näyttely). Keskimäärin poissaolevien kissojen määrät ovat 5-7%:n luokkaa.

9 URK URKin näyttelyt 2015 ovat selkeästi pienentyneet edellisvuosiin verrattuna. Syynä varmasti uusi näyttelypaikka Salossa, joka varmasti on positiivinen asia koko kissanäyttelyharrastuksen kannalta. Uudet kaupungit ja uudet näyttelypaikat ovat aina tervetulleita. Pidemmän ajan tilastoihin tuo vuoden 2015 alenema ei vielä vaikuta, toivottavasti tuo ei myöskään ole vaikuttanut URKin rahallisiin resursseihin liialti.

10 ERY-SYD ERYn näyttelyiden kissamäärät ovat nousseet ensimmäisen 5 vuoden aikana huomattavasti, myös keskimääräisesti tosin on alkanut laskusuunta, joka keskimääräisesti on jatkunut. Piristystä 2014 on tuonut luultavammin ERYn parin vuoden jatkuva Drive-In näyttelyiden järjestäminen, joka varmasti innostaa suurta osaa näytteilleasettajia. Vuonna 2015 kansallinen näyttely aiheutti suuren kissamäärän pudotuksen suurimman kaikista näyttelyviikonlopuista. Mietityttää hiukan, kuinka järkevää on yleensä kansallisia näyttelyitä järjestää.

11 POH-KIS POH-KIS on yksi näyttelyiden järjestäjänä tahtia parannellut yhdistys. Luvut ovat kasvussa joka suunnalla. Näyttelyt tosin eivät ole isoja, mutta paikallisuus vallitsee ja tuottaa lähes oman kissakannan näyttelyihin. Trendinä POH-KIS pitää asemansa vakaana, ellei jopa hiukan kasvata kissamääriä. Viimeisen parin vuoden aikana näyttelyiden kissamäärät ovat hiukan laskeneet, oletettavasti uudet näyttelypaikat Kokkolassa ja Lapualla eivät mahdollista Seinäjoen ja Vaasan näyttelyiden kokoja. 11 vuoden jaksolla näyttelyiden koot ovat kuitenkin vielä kasvamassa.

12 KES-KIS KES-KIS lienee järjestävänä yhdistyksenä se suurin pudottaja. Syynä taitaa eniten olla näyttelypaikkojen soveltuvuus ja niiden saaminen. Kulta-aikoina Paviljongin näyttelyt olivat isoja, hienoja ja ennenkaikkea mukavia ja sijainniltaan Jyväskylä on luonnollisesti Suomen keskipisteessä. Kaikilla siis pitkämatka. KES-KISin näyttelyt ovat olleet vakaasti samoilla kalenteripäivillä jo vuosia. Ja paikkakunnatkin pysytelleen varsin hyvin samoina. Viimeisen neljän vuoden aikana KES-KIS:n näyttelyt ovat vakiintuneet pienten näyttelyiden luokkaan, eli noin 300:n kissan näyttelyiksi. Näyttelykutsusta helmikuulle 2016 huomaan, että KES-KIS palaa Paviljongille. Hienoa!

13 POROK POROK on POH-KISin ohella parhaiten selviytynyt yhdistys näyttelyiden suhteen. Mukava paikka, kivan kokoinen pienehkö näyttely vetää kissanomistajia paikalle ja luonnollisesti ainoat näyttelyt ns. Pohjoisessa Suomessa takaavat myös oman kissakannan. Oletan, että myös Ruotsin puolelta on suhteellisen vakio näyttelyporukka paikalla. POROKin näyttelyt jatkavat tasaista, mutta maltillista kasvua vuodesta toiseen.

14 YkkösKissat YkkösKissat on ns. uusi yrittäjä näyttelymarkkinoilla. Kahden vuoden tiedoilla ei tilastollista analyysia pysty tekemään. Toki, jos YkkösKissat jatkaa samalla linjalla, uskoisin, että näyttelyille on oma paikkansa kokoluokassa kissaa/näyttely.

15 Tuomareiden arvostelukerrat 2014 & 2015 Alla pieni vertailu eniten arvostelleista tuomareista Suomen näyttelyissä 2014 ja 2015.

Kissanäyttelytilastot

Kissanäyttelytilastot Kissanäyttelytilastot 2005-2014 Kissamäärät kategorioittain vuosina 2005-2014 10000 9000 8000 7000 6000 5000 4000 3000 2000 1000 0 I II III IV KK I 1558 1524 1826 1857 1608 1376 1608 1620 1375 1221 II

Lisätiedot

FIFellä on käytössään alkaen uusi FIFen yleiskokouksen 2013 hyväksymä näyttelykategoriajako.

FIFellä on käytössään alkaen uusi FIFen yleiskokouksen 2013 hyväksymä näyttelykategoriajako. FIFen tiedotus uudesta kategoriajaosta FIFen hallitus tiedottaa seuraavasti uusien näyttelykategorioiden käyttöönotosta 1.1.2016 alkaen. (käännös Suomen Tuomarikollegio / Marjatta Koskenkangas) FIFellä

Lisätiedot

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe 01.10.2014 / SK 01.01.2015

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe 01.10.2014 / SK 01.01.2015 Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe 01.10.2014 / SK 01.01.2015 FIFe Breeding & Registration Rules 01.10.2014 (käännös) ja Suomen Kissaliitto ry:n kansalliset säännöt 01.01.2015 Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt

Lisätiedot

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe / SK 01.10.2015

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe / SK 01.10.2015 Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe / SK 01.10.2015 FIFe Breeding & Registration Rules 01.10.2015 (käännös) ja Suomen Kissaliitto ry:n kansalliset säännöt 28.03.2015 (13.3, 14.3, liitteet SK 1, 2 ja

Lisätiedot

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt 01.01.2014 FIFe Breeding & Registration Rules 01.01.2014 (käännös) ja Suomen Kissaliitto ry:n kansalliset säännöt

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt 01.01.2014 FIFe Breeding & Registration Rules 01.01.2014 (käännös) ja Suomen Kissaliitto ry:n kansalliset säännöt Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt 01.01.2014 FIFe Breeding & Registration Rules 01.01.2014 (käännös) ja Suomen Kissaliitto ry:n kansalliset säännöt Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt Suomen Kissaliitto

Lisätiedot

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt 16.03.2013 (03.10.2013)

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt 16.03.2013 (03.10.2013) Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt 16.03.2013 (03.10.2013) FIFe Breeding & Registration Rules 01.01.2013 (käännös) ja Suomen Kissaliitto ry:n kansalliset säännöt sisältäen liittokokouksessa 16.03.2013 vahvistetut

Lisätiedot

Suomen Kissaliitto ry

Suomen Kissaliitto ry Suomen Kissaliitto ry PÖYTÄKIRJA 28.4.2008 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2008 Aika: Lauantai 29.3.2008 klo 11.00 Paikka: Ravintola Mestaritalli, Merikannontie 2, Helsinki 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen

Lisätiedot

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe / SK

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe / SK Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe 01.01.2018 / SK 01.01.2018 FIFe Breeding & Registration Rules 01.01.2018 (käännös) ja Suomen Kissaliitto ry:n kansalliset säännöt 01.01.2018 Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt

Lisätiedot

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe / SK

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe / SK Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe 1.1.2019 / SK 1.7.2019 FIFe Breeding & Registration Rules 1.1.2019 (käännös) ja Suomen Kissaliitto ry:n kansalliset säännöt 1.7.2019 Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt

Lisätiedot

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe / SK

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe / SK Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe 1.1.2018 / SK 17.3.2018 FIFe Breeding & Registration Rules 1.1.2018 (käännös) ja Suomen Kissaliitto ry:n kansalliset säännöt 17.3.2018 Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt

Lisätiedot

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe / SK

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe / SK Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe 01.01.2017 / SK 01.01.2017 FIFe Breeding & Registration Rules 01.01.2017 (käännös) ja Suomen Kissaliitto ry:n kansalliset säännöt 01.01.2017 Muokattu 05.01.2017 Kasvatus-

Lisätiedot

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt 1.1.2011 FIFe säännöt ja SRK:n kansalliset säännöt 3.1.2011 FIFe/SRK kasvatus- ja rekisteröintisäännöt Suomen Kissaliitto ry 2011 1/35 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 5

Lisätiedot

Kokouksen kokonaisäänimääräksi todettiin 52 ääntä. Yksinkertaiseen ääntenenemmistöön vaaditaan 27 ääntä ja määräenemmistöön 39 ääntä.

Kokouksen kokonaisäänimääräksi todettiin 52 ääntä. Yksinkertaiseen ääntenenemmistöön vaaditaan 27 ääntä ja määräenemmistöön 39 ääntä. Suomen Kissaliitto ry PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2007 Aika: Lauantai 31.3.2007 klo 11.00 Paikka: Ravintola Villa Solvik, Solvikinkatu 4, 00990 Helsinki (Vuosaari) 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen

Lisätiedot

Suomen Kissaliitto ry

Suomen Kissaliitto ry Suomen Kissaliitto ry 27.3.2009 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2009 Aika: Lauantai 21.3.2009 klo 10.00 Paikka: Ravintola Kaisaniemi, Kaisaniemen Puisto 1, Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen

Lisätiedot

Suomen Kissaliitto ry PÖYTÄKIRJA

Suomen Kissaliitto ry PÖYTÄKIRJA . Suomen Kissaliitto ry PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2004 17.8.2004 Aika: Lauantai 20.3.2004 klo 10.00-16.30 Paikka: Ravintola Kaisaniemi, Helsinki 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen tarkistus

Lisätiedot

Pyhä Birman Kissa ry jäsenlehti 1/2016

Pyhä Birman Kissa ry jäsenlehti 1/2016 Pyhä Birman Kissa ry jäsenlehti 1/2016 Pyhä Birma 1/2016 1 Näyttelyuran tähtihetkiä Terveys Vuoden Supreme 2013 kastraattinaaras Premier FI*Canth s Xavier, SBI d 21 SP, SC FI*Tamus Vectra Pipro, DVM, DSM

Lisätiedot

Suomen Kissaliitto ry

Suomen Kissaliitto ry Suomen Kissaliitto ry 23.05.2006 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2006 Aika: Lauantai 25.3.2006 klo 10.00 Paikka: Ravintola Kaisaniemi, Kaisaniementie 6, Helsinki 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen tarkistus

Lisätiedot

Suomen Kissaliitto ry

Suomen Kissaliitto ry Suomen Kissaliitto ry PÖYTÄKIRJA 24.11.2002 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2002 Aika: Lauantai 26.10.2002 klo 10.00 Paikka: Ravintola Myllärit, Åkerlundinkatu 4, Tampere 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen

Lisätiedot

NÄYTTELYN TOIMIHENKILÖT NÄYTTELYN AIKATAULU. Lauantai. Sunnuntai POH-KIS HALLITUS 2016

NÄYTTELYN TOIMIHENKILÖT NÄYTTELYN AIKATAULU. Lauantai. Sunnuntai POH-KIS HALLITUS 2016 NÄYTTELYN TOIMIHENKILÖT Näyttelypäällikkö Näyttelymentori Näyttelysihteeri Raha-asiat Tuomariemäntä Näyttelyluettelo Sihteeristö, tuloslaskenta Palkinnot ja ruusukkeet Jury Annukka Rintakumpu Kirsi Rintapää

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2015

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2015 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2015 7.10.2015 Aika: Lauantai 17.10.2015 klo 10.00 Paikka: Ravintola Finlaysonin Palatsi, Kuninkaankatu 1, 33210 Tampere Esityslista 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen tarkistus

Lisätiedot

Suomen Kissaliitto ry

Suomen Kissaliitto ry Suomen Kissaliitto ry 18.11.2008 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2008 Aika: Lauantai 18.10.2008 klo 10.00 Paikka: Cumulus, Koskikatu 5, Tampere 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen tarkistus Liiton hallituksen

Lisätiedot

Suomen Kissaliitto ry

Suomen Kissaliitto ry Suomen Kissaliitto ry PÖYTÄKIRJA 31.10.2004 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2004 Aika: Lauantai 23.10.2004 klo 10.00 Paikka: Ravintola Myllärit, Åkerlundinkatu 4, Tampere 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen

Lisätiedot

KISSARODUT OPAS KISSAN OSTAJALLE TURUN ROTUKISSAYHDISTYS RY

KISSARODUT OPAS KISSAN OSTAJALLE TURUN ROTUKISSAYHDISTYS RY KISSARODUT OPAS KISSAN OSTAJALLE TURUN ROTUKISSAYHDISTYS RY OPPAAN KUVAT Kansi: Jan Nyström Sivu 8: (1) Ari Tanttu, Studio Amanda (2) Heikki Siltala Sivu 9: (1) Outi Niemi (2) Heikki Siltala Sivu 10: (1)

Lisätiedot

Suomen Kissaliitto ry

Suomen Kissaliitto ry Suomen Kissaliitto ry PÖYTÄKIRJA 9.11.2010 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2010 Aika: Lauantai 30.10.2010 klo 10.00 Paikka: Ravintola Myllärit, Åkerlundinkatu 4, Tampere 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen

Lisätiedot

NÄYTTELYN AIKATAULU. NÄYTTELYN TOIMIHENKILÖT Näyttelypäällikkö. Annukka Rintakumpu. Lauantai. Näyttelymentori. Kirsi Rintapää

NÄYTTELYN AIKATAULU. NÄYTTELYN TOIMIHENKILÖT Näyttelypäällikkö. Annukka Rintakumpu. Lauantai. Näyttelymentori. Kirsi Rintapää 1 NÄYTTELYN TOIMIHENKILÖT Näyttelypäällikkö Näyttelymentori Näyttelysihteeri Raha-asiat Tuomariemäntä Näyttelyluettelo Sihteeristö, tuloslaskenta Palkinnot ja ruusukkeet Jury Ensiapu Eläinlääkärit Pääassistentti

Lisätiedot

Suomen Kissaliitto ry

Suomen Kissaliitto ry Suomen Kissaliitto ry PÖYTÄKIRJA 27.03.2005 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2005 Aika: Lauantai 19.03.2005 klo 10.00 Paikka: Ravintola Kaisaniemi, Kaisaniemien puisto Helsinki 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen

Lisätiedot

Suomen Rotukissayhdistys ry 1(8)

Suomen Rotukissayhdistys ry 1(8) Rotukissayhdistys ry 1(8) MUISTIO SUOMEN KISSALIITON SÄÄNTÖMÄÄRÄISESTÄ SYYSKOKOUKSESTA 2007 Aika: Lauantai 20.10.2006 klo 10.00 18.12 Paikka: Ravintola Myllärit, Tampere 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen

Lisätiedot

Suomen Rotukissayhdistys ry

Suomen Rotukissayhdistys ry Yhteenveto Kissaliiton sääntömääräisestä syyskokouksesta 18.10.2008 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen tarkistus: Ery-Syd: 1 ääni InCat: 4 ääntä Isrok 3 ääntä Kes-Kis 2 ääntä Pirok 6 ääntä Poh-Kis 2 ääntä

Lisätiedot

POH-KIS HALLITUS 2017

POH-KIS HALLITUS 2017 NÄYTTELYN TOIMIHENKILÖT Näyttelypäällikkö Annukka Rintakumpu Näyttelymentori Kirsi Rintapää Näyttelysihteeri Tiina Palomäki Raha-asiat Tuomariemäntä Pia Pörn Jaana Korkiakoski Näyttelyluettelo Tiina Palomäki

Lisätiedot

Suomen Kissaliitto ry

Suomen Kissaliitto ry Suomen Kissaliitto ry 3.11.2009 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2009 Aika: Lauantai 31.10.2009 klo 10.00 Paikka: Ravintola Myllärit, Åkerlundinkatu 4, Tampere 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen tarkistus Liiton

Lisätiedot

Näyttelyilmoittautumisessa suositellaan käytettäväksi Omakissa palvelua ( Mikäli Omakissassa ilmoittautuminen ei

Näyttelyilmoittautumisessa suositellaan käytettäväksi Omakissa palvelua (  Mikäli Omakissassa ilmoittautuminen ei Näyttelyilmoittautumisessa suositellaan käytettäväksi Omakissa palvelua (https://omakissa.kissaliitto.fi/). Mikäli Omakissassa ilmoittautuminen ei ole mahdollista, näyttelyyn voi ilmoittautua myös paperilomakkeella,

Lisätiedot

Tiivistelmät hallituksen pöytäkirjoista 2015

Tiivistelmät hallituksen pöytäkirjoista 2015 Tiivistelmät hallituksen pöytäkirjoista 2015 12/2015, 8.12.2015 Tampere Marraskuun rekisteröinnit yhteensä 244 kpl, tuonteja 18 kpl. Yhteensä koko vuonna rekisteröintejä 3904 kpl, joista tuonteja 250 kpl.

Lisätiedot

Vuoden Ragdoll 2013 kilpailusäännöt

Vuoden Ragdoll 2013 kilpailusäännöt Vuoden Ragdoll 2013 kilpailusäännöt Vuoden Ragdoll 2013 -kilpailuun on jokaisen ilmoittauduttava aktiivisesti samaan tapaan kuin SRK:n Vuoden Kissa -kilpailuun. Kilpailuluokat: - Vuoden bicolour naaras,

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2014

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2014 8.4.2014 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2014 Aika: Lauantai 29.3.2014 klo 10.08 15.40 Paikka: Villa Solvik, Solvikinkatu 4, 00990 Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen tarkistus Liiton

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2018

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2018 4 17.4.2018 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2018 Aika: Lauantai 17.3.2018 klo 10.00 12.24 Paikka: Ravintola Töölö 49, Töölönkatu 49, Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen tarkistus Liiton

Lisätiedot

RUROKin VUODEN KISSAT 2011

RUROKin VUODEN KISSAT 2011 RUROKin VUODEN KISSAT 2011 KATEGORIA I 1. SC Fin* Amysantti Early Allert PER n 518,17 om. 2. IC Fi*Shamirin Sebastian PER n 22 508,19 3. EC Fin* Chevhill`s Crash Boom Bang PER n 22 498 4. IC Fin* Shamirin

Lisätiedot

NÄYTTELYN AIKATAULU Lauantai. Sunnuntai

NÄYTTELYN AIKATAULU Lauantai. Sunnuntai NÄYTTELYN AIKATAULU Lauantai Eläinlääkärin tarkastus klo 08.30-0.00 Arvostelu alkaa klo 0.30 Näyttely avataan yleisölle klo 0.00 Näyttely suljetaan yleisöltä klo 6.00 Näyttely päättyy viimeistään klo 6.00

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2015

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2015 2.4.2015 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2015 Aika: Lauantai 28.3.2015 klo 10.00 13.56 Paikka: Villa Solvik, Solvikinkatu 4, 00990 Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen tarkistus Liiton

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2013

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2013 25.10.2013 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2013 Aika: Lauantai 19.10.2013 klo 10.00-16.09 Paikka: Ravintola Finlaysonin Palatsi, Tampere ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen tarkistus Liiton hallituksen

Lisätiedot

Työttömyysasteen kehitys (12 kk liukuva keskiarvo) suurimmissa maakunnissa ajalla 2007 2013 (heinä)

Työttömyysasteen kehitys (12 kk liukuva keskiarvo) suurimmissa maakunnissa ajalla 2007 2013 (heinä) Maakunnan tila 1 Työttömyysasteen kehitys (12 kk liukuva keskiarvo) suurimmissa maakunnissa ajalla 27 213 (heinä) 14,5 14, 13,5 13, 12,5 12, 11,5 11, 1,5 1, 9,5 9, 8,5 8, 7,5 7, 6,5 6, 5,5 5, Luku alueen

Lisätiedot

Lauantai. Sunnuntai. Varapuheenjohtaja: Pasi Urpiola Jäsenrekisteri Tiina Palomäki

Lauantai. Sunnuntai. Varapuheenjohtaja: Pasi Urpiola Jäsenrekisteri Tiina Palomäki 1 NÄYTTELYN AIKATAULU NÄYTTELYN TOIMIHENKILÖT Näyttelypäällikkö Näyttelymentori Näyttelysihteeri Raha-asiat Tuomariemäntä Näyttelyluettelo Sihteeristö, tuloslaskenta Palkinnot ja ruusukkeet Annukka Rintakumpu

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2016 Aika: Lauantai klo Paikka: Ravintola Piha, Pyhäjärvenkatu 5 B, Tampere

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2016 Aika: Lauantai klo Paikka: Ravintola Piha, Pyhäjärvenkatu 5 B, Tampere SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2016 Aika: Lauantai 22.10.2016 klo 10.00 Paikka: Ravintola Piha, Pyhäjärvenkatu 5 B, 33200 Tampere 28.9.2016 Esityslista 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen tarkistus 2. Valitaan

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2016

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2016 26.10.2016 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2016 Aika: 22.10.2016 klo 10.03 15.39 Paikka: Ravintola Piha, Pyhäjärvenkatu 5 B, 33200 Tampere PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen tarkistus Liiton sihteeri

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2017

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2017 18.3.2017 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2017 Aika: Lauantai 18.3.2017 klo 10.00 16:20 Paikka: Ravintola Töölö 49, Töölönkatu 49, Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen tarkistus Liiton

Lisätiedot

Suomen Kissaliitto ry

Suomen Kissaliitto ry Suomen Kissaliitto ry PÖYTÄKIRJA 3.12.2003 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2003 Aika: Lauantai 25.10.2003 klo 10.00 Paikka: Ravintola Myllärit, Åkerlundinkatu 4, Tampere 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen

Lisätiedot

Vuoden komondor, Vuoden kuvasz, Vuoden mudi, Vuoden puli (muut värit), Vuoden puli (valkoinen), Vuoden pumi

Vuoden komondor, Vuoden kuvasz, Vuoden mudi, Vuoden puli (muut värit), Vuoden puli (valkoinen), Vuoden pumi Unkarinpaimenkoirat ry Vuoden komondor, Vuoden kuvasz, Vuoden mudi, Vuoden puli (muut värit), Vuoden puli (valkoinen), Vuoden pumi 1. Palkitaan vuosittain kunkin yhdistyksen edustaman rodun (komondor,

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 4/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 4/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 4/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 7/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-huhtikuussa Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt enemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Kutsu unkarinvizslojen mestaruuskokeeseen ja vizslamaiseen viikonloppuun 12. 14.10.2012. sekä. spinone-vizslat haasteotteluun 14.10.

Kutsu unkarinvizslojen mestaruuskokeeseen ja vizslamaiseen viikonloppuun 12. 14.10.2012. sekä. spinone-vizslat haasteotteluun 14.10. Kutsu unkarinvizslojen mestaruuskokeeseen ja vizslamaiseen viikonloppuun 12. 14.10.2012 sekä spinone-vizslat haasteotteluun 14.10.2012 Vizslamestaruuskoe 13.10.2012 Viime vuonna aloitetun perinteen mukaisesti

Lisätiedot

Suomen Kissaliitto ry

Suomen Kissaliitto ry Suomen Kissaliitto ry Tampere 28.2.2011 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2011 Aika: Lauantai 26.3.2011 klo 10.00 Paikka: Ravintola Mestaritalli, Merikannontie 2, Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen

Lisätiedot

Vuoden Kissa 2010-kisan tulokset

Vuoden Kissa 2010-kisan tulokset Vuoden Kissa 2010-kisan tulokset TUROKin Vuoden Kissa 2010-kisan tulokset ovat nyt valmiit. Onnittelut voittajille! Voittajat palkitaan Kissanpäivillä VPK-talolla sunnuntaina 6.2.2011 klo 14 alkaen. Kaikille

Lisätiedot

nykyisyydestä ja kenties tulevastakin.

nykyisyydestä ja kenties tulevastakin. Tervepä teille! Kesä, syksy ja kohta jo talvikin on takana. Eli onko nyt tallikausi? Kaipa niin sitten. Pitänee yrittää sitäkin, mutta mutta Lienee tässä hieman muutakin asiaa kuin noista saamattomuuksistani

Lisätiedot

Satakissan 1.&2. kansainvälinen. Rotukissanäyttely

Satakissan 1.&2. kansainvälinen. Rotukissanäyttely 6.-7.2.2016 Satakissan 1.&2. kansainvälinen Rotukissanäyttely HALLITUS 2016 satakissa.hallitus@gmail.com Puheenjohtaja Kimmo Kolkka Salmentie 460, 31700 Urjala as puh. 050 579 2642 satakissa.pj@gmail.com

Lisätiedot

Suomen Kissaliitto ry

Suomen Kissaliitto ry Suomen Kissaliitto ry 23.3.2010 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2010 Aika: Lauantai 20.3.2010 klo 10.00 Paikka: Ravintola Kaisaniemi, Kaisaniementie 6, Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen

Lisätiedot

KYSELY YHDYSKUNTATEKNIIKKA NÄYTTELYN KÄVIJÖILLE

KYSELY YHDYSKUNTATEKNIIKKA NÄYTTELYN KÄVIJÖILLE KYSELY YHDYSKUNTATEKNIIKKA 2019 -NÄYTTELYN KÄVIJÖILLE Sivu 1 / 7 Kyselyn avulla selvitettiin Yhdyskuntatekniikka 2019 -näyttelyn kävijärakennetta, kävijöiden tyytyväisyyttä ja mielipiteitä näyttelystä.

Lisätiedot

Suomen Kissaliitto ry

Suomen Kissaliitto ry Suomen Kissaliitto ry 30.3.2011 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2011 Aika: Lauantai 26.3.2011 klo 10.00 Paikka: Ravintola Mestaritalli, Merikannontie 2, Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 1/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 1/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 1/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 1/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammikuussa Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt enemmän lapsia kuin kahtena

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 3/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 3/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 3/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 5/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-maaliskuussa Kemi-Tornioseudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin

Lisätiedot

SPONDYLOOSI JA SYNNYNNÄISET NIKAMIEN EPÄMUODOSTUMAT SUOMALAISILLA ROTUKISSOILLA

SPONDYLOOSI JA SYNNYNNÄISET NIKAMIEN EPÄMUODOSTUMAT SUOMALAISILLA ROTUKISSOILLA SPONDYLOOSI JA SYNNYNNÄISET NIKAMIEN EPÄMUODOSTUMAT SUOMALAISILLA ROTUKISSOILLA Lisensiaatin tutkielma 2012 Satu Marttila, ELK Helsingin yliopisto, eläinlääketieteellinen tiedekunta, kliinisen hevos- ja

Lisätiedot

Tiivistelmät hallituksen pöytäkirjoista 2011

Tiivistelmät hallituksen pöytäkirjoista 2011 Tiivistelmät hallituksen pöytäkirjoista 2011 01/2012 28.12.2011 Helsinki uusi hallitus järjestäytyi ja valitsi toimikuntien yhteyshenkilöt: KPT Merja Lindgren, Tuomarikollegio Tellervo Kass, NTK Eeva Lindblom,

Lisätiedot

Tulosten ohjeellinen tulkinta-asteikko on seuraava: alle 60 huono taso 60 75 välttävä / tyydyttävä 75 100 hyvä / erittäin hyvä.

Tulosten ohjeellinen tulkinta-asteikko on seuraava: alle 60 huono taso 60 75 välttävä / tyydyttävä 75 100 hyvä / erittäin hyvä. EPSI Rating tutkii vuosittain suomalaisten tyytyväisyyttä kunnallisiin palveluihin. Indeksi tuotetaan asteikolla 0 100, missä 75 on hyvä taso. Suomen kuntien keskimääräinen tyytyväisyys asuinkuntaan nousee

Lisätiedot

Eläinhoitola Pikuliina

Eläinhoitola Pikuliina 1 2017 Kaupat ja palvelut Eläinhoitola Pikuliina Lemmikkisi toinen koti Kansikuva Tuomari Vladimir Isakov tarkastelee pyhä birma -rotuista kissaa Satakissan näyttelystä. Lue lisää sivuilta 13 17. Sisältö

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 6/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 6/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 6/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 9/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-kesäkuussa Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt hieman vähemmän lapsia

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 2/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 2/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 2/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 2/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-helmikuussa Kemi-Tornioseudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Yhteenveto Espoon ruotsinkielisen väestön kehityksestä alkaen vuodesta 1999

Yhteenveto Espoon ruotsinkielisen väestön kehityksestä alkaen vuodesta 1999 Yhteenveto Espoon ruotsinkielisen väestön kehityksestä alkaen vuodesta 1999 Sisältäen: Espoon ruotsinkielinen väestö vs. Helsingin ruotsinkielinen väestö. Olennaiset erot väestön kehityksessä. Lasten lukumäärän

Lisätiedot

Suomen Kissaliitto ry

Suomen Kissaliitto ry Suomen Kissaliitto ry PÖYTÄKIRJA 30.10.2005 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2005 Aika: Lauantai 22.10.2004 klo 10.00 Paikka: Ravintola Myllärit, Åkerlundinkatu 4, Tampere 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2013

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2013 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2013 Aika: Lauantai 16.3.2013 klo 10.00 Paikka: Ravintola Seurasaari, 00250 Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen tarkistus 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja,

Lisätiedot

TUOMARI- JA TUOMARIOPPILASSÄÄNNÖT

TUOMARI- JA TUOMARIOPPILASSÄÄNNÖT TUOMARI- JA TUOMARIOPPILASSÄÄNNÖT 1.1.2018 1 Yleinen osa 3 1.1 FIFe-tuomarin toimintaperiaatteet 3 1.2 Tapasäännöt 3 1.3 FIFen sääntöjen noudattaminen 3 1.4 FIFen rotumääritelmien noudattaminen 3 1.5 Tuomarin

Lisätiedot

Koulutukset Pohjois-Hämeen kennelpiiri Suomen Kennelliitto

Koulutukset Pohjois-Hämeen kennelpiiri Suomen Kennelliitto Koulutukset Pohjois-Hämeen kennelpiiri 2016 10.11.2016 Suomen Kennelliitto 1 Näyttelysääntöjä täydentävät ohjeet sekä näyttelyiden järjestämisohjeet (Kennelliiton hallitus 6.10.2016, voimassa 1.1.2017

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 12/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-elokuussa Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 7/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 7/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 7/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 1/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-heinäkuussa Kemi-Tornioseudulla on syntynyt hieman vähemmän lapsia

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 13/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-syyskuussa Kemi-Tornioseudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 15/217 [1] Syntyneet Vuonna 217 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin edellisvuosina.

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 3/2019

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 3/2019 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 3/219 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 3/219 [1] Syntyneet Tammi-maaliskuussa 219 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt 14 lasta vähemmän kuin vastaavana

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2012

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2012 11.4.2012 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2012 Aika: Lauantai 31.3.2012 klo 10.00 Paikka: Ravintola Paloma, Kankurinkatu 4-6, Hyvinkää (Villatehtaan vieressä) ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen

Lisätiedot

Jyväskylän seudun suhdannetiedot Q2/2016. Olli Patrikainen

Jyväskylän seudun suhdannetiedot Q2/2016. Olli Patrikainen suhdannetiedot Q2/2016 Olli Patrikainen 27.9.2016 Tuoteseloste Tietojen lähteenä on Tilastokeskuksen asiakaskohtainen suhdannepalvelu. Liikevaihto lasketaan ilman arvonlisäveroa. Kuvattava liikevaihto

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2015

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2015 1.3.2015 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2015 Aika: Lauantai 28.3.2015 klo 10.00 Paikka: Villa Solvik, Solvikinkatu 4, 00990 Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen tarkistus 2. Valitaan kokouksen

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 5/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 5/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 5/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 8/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-toukokuussa Kemi-Tornioseudulla on syntynyt suunnilleen saman verran

Lisätiedot

VUODEN HAVANNANKOIRA-KILPAILUN SÄÄNNÖT. Alkaen (Kohtaa 4 tarkennettu, muuten säännöt ovat pysyneet ennallaan)

VUODEN HAVANNANKOIRA-KILPAILUN SÄÄNNÖT. Alkaen (Kohtaa 4 tarkennettu, muuten säännöt ovat pysyneet ennallaan) VUODEN HAVANNANKOIRA-KILPAILUN SÄÄNNÖT Alkaen 1.1.2017 (Kohtaa 4 tarkennettu, muuten säännöt ovat pysyneet ennallaan) 1. Kunkin Vuoden havannankoira kilpailun kilpailukausi käsittää kalenterivuoden aikana

Lisätiedot

AMERIKANKARVATONTERRIERI, ROTTATERRIERI, AMERIKANKÄÄPIÖTERRIERI SEKÄ ALASKAN KLEE KAI ROTUISILLE UKC-REKISTERÖIDYILLE KOIRILLE KAKSI UKC-NÄYTTELYÄ

AMERIKANKARVATONTERRIERI, ROTTATERRIERI, AMERIKANKÄÄPIÖTERRIERI SEKÄ ALASKAN KLEE KAI ROTUISILLE UKC-REKISTERÖIDYILLE KOIRILLE KAKSI UKC-NÄYTTELYÄ AMERIKANKARVATONTERRIERI, ROTTATERRIERI, AMERIKANKÄÄPIÖTERRIERI SEKÄ ALASKAN KLEE KAI ROTUISILLE UKC-REKISTERÖIDYILLE KOIRILLE KAKSI UKC-NÄYTTELYÄ JA NELJÄ TERRIER RACE KILPAILUA EM. TERRIEREILLE (ELI

Lisätiedot

Keski-Suomen Aikajana 3/2016

Keski-Suomen Aikajana 3/2016 Keski-Suomen Aikajana 3/2016 Tuoreimmat käänteet liiketoiminnan kehityksessä: Talouskasvua on jokaisella seudulla ja jokaisella toimialalla. Kasvu on heijastunut myös työllisyyteen jokaisella toimialalla.

Lisätiedot

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe 01.01.2016 / SK 26.03.2016

Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe 01.01.2016 / SK 26.03.2016 Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt FIFe 01.01.2016 / SK 26.03.2016 FIFe Breeding & Registration Rules 01.01.2016 (käännös) ja Suomen Kissaliitto ry:n kansalliset säännöt 26.03.2016 Muokattu 25.05.2016 Kasvatus-

Lisätiedot

Suomen Kissaliitto ry

Suomen Kissaliitto ry Suomen Kissaliitto ry PÖYTÄKIRJA 26.10.2011 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2011 Aika: Lauantai 22.10.2011 klo 10.00 Paikka: Ravintola Myllärit, Åkerlundinkatu 4, Tampere 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen

Lisätiedot

NORD-NÄYTTELYIDEN SÄÄNNÖT

NORD-NÄYTTELYIDEN SÄÄNNÖT Voimassa 1.1.2018 alkaen NORD-NÄYTTELYIDEN SÄÄNNÖT Pohjoismainen Kennelunioni Sisällys Yleistä. 4 Anomukset... 4 Luokat. 4 Pohjoismainen sertifikaatti... 4 Tuomarit... 5 Pohjoismaiden muotovalio... 5

Lisätiedot

Yliopistojen valtionperusrahoitus ja täydentävä rahoitus

Yliopistojen valtionperusrahoitus ja täydentävä rahoitus 1 Yliopistojen valtionperusrahoitus ja täydentävä rahoitus Yliopistojen valtion perusrahoitusta on leikattu talousarvioesitysten perusteella melko paljon vuodesta 2015. Perusrahoituksen lisäksi yliopistojen

Lisätiedot

Kategoria I. Urokset. 1. GIC Sabrimin Prince, JW PER d 650,59. Omistaja Tiina & Arto Puurunen. 2. SC IxiDixi s Crazy for You, JW, DSM EXO a 650,36

Kategoria I. Urokset. 1. GIC Sabrimin Prince, JW PER d 650,59. Omistaja Tiina & Arto Puurunen. 2. SC IxiDixi s Crazy for You, JW, DSM EXO a 650,36 Kategoria I Urokset 1. GIC Sabrimin Prince, JW PER d 650,59 Omistaja Tiina & Arto Puurunen 2. SC IxiDixi s Crazy for You, JW, DSM EXO a 650,36 Omistja Merja Jokinen 3. PR, GIC BlueIce s Blazing Glory PER

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 2/2019

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 2/2019 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 2/19 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 2/19 [1] Syntyneet Tammi-helmikuussa 19 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt 13 lasta vähemmän kuin vastaavana

Lisätiedot

Joensuun seutukirjaston tilastovertailu muiden maakuntakirjastojen kanssa

Joensuun seutukirjaston tilastovertailu muiden maakuntakirjastojen kanssa 1 (5) Joensuun seutukirjaston tilastovertailu muiden maakuntakirjastojen kanssa 1. Suoritevertailu Tilastoissa Joensuun seutukirjaston toimintatilastoja on verrattu muihin maakuntakirjastoihin, mutta pääkaupunkiseudun

Lisätiedot

MUUTOKSEN SUUNNAT PORISSA

MUUTOKSEN SUUNNAT PORISSA Kuva: Antero Saari Kuva: Toni Mailanen Kuva: Toni Mailanen MUUTOKSEN SUUNNAT PORISSA IV neljännes (loka-marraskuu) 2014 Kuva: Marianne Ståhl 23.2.2015 KONSERNIHALLINTO Timo Aro ja Timo Widbom Kuva: Toni

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 2/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 2/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 2/18 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 2/18 [1] Syntyneet Tammi-helmikuussa 18 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt enemmän lapsia kuin vastaavana

Lisätiedot

Vuoden Mittelspitz-kilpailujen säännöt

Vuoden Mittelspitz-kilpailujen säännöt Vuoden Mittelspitz-kilpailujen säännöt Kilpailuihin voivat osallistua suomalaisessa omistuksessa olevat SKL:n rekisteröimät koirat, joiden omistajan tulee olla yhdistyksen jäsen. Mikäli koiralla on useita

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 10/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 10/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 1/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 13/218 [1] Syntyneet Tammi-lokakuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt 12 lasta enemmän kuin vastaavana

Lisätiedot

Grant Thorntonin tuore Women in Business -tutkimus: Naisten määrä johtotehtävissä laskenut selvästi myös Suomessa

Grant Thorntonin tuore Women in Business -tutkimus: Naisten määrä johtotehtävissä laskenut selvästi myös Suomessa Lehdistötiedote 6.3.2015 Grant Thorntonin tuore Women in Business -tutkimus: Naisten määrä johtotehtävissä laskenut selvästi myös Suomessa Naisjohtajien määrässä on ollut havaittavissa hidasta laskua viimeisen

Lisätiedot

Kaikissa kilpailuissa kilpailukautena on kalenterivuosi ja tuloksiin huomioidaan vain Suomessa saavutetut tulokset.

Kaikissa kilpailuissa kilpailukautena on kalenterivuosi ja tuloksiin huomioidaan vain Suomessa saavutetut tulokset. Vuoden palkitut kilpailun säännöt ja pistelasku Sisällys Vuoden näyttelykerry ja vuoden näyttelyvehnä -kilpailut... 2 Vuoden näyttelykerry- ja näyttelyvehnäveteraani -kilpailu... Vuoden näyttelykerry-

Lisätiedot

Tuomari-, tuomarioppilas- ja assistenttisäännöt

Tuomari-, tuomarioppilas- ja assistenttisäännöt Fédération Internationale Féline Tuomari-, tuomarioppilas- ja assistenttisäännöt Suomen Kissaliitto ry 1.1.2010 Päivitys/käännös Anne Paloluoma-Sundholm TUOMARI-, TUOMARIOPPILAS- JA ASSISTENTTISÄÄNNÖT

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 1/218 [1] Syntyneet Tammi-elokuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt kaksi lasta enemmän kuin vastaavana

Lisätiedot

KONKURSSIAALLOT RANTAUTUVAT MAAKUNTIIN ERI TAHDISSA

KONKURSSIAALLOT RANTAUTUVAT MAAKUNTIIN ERI TAHDISSA KONKURSSIAALLOT RANTAUTUVAT MAAKUNTIIN ERI TAHDISSA Kun Suomen talous lähti heikkenemään vuoden 2008 aikana, työttömyys lähti saman vuoden lopussa jyrkkään kasvuun lähes yhtä aikaa kaikissa maakunnissa.

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 7/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 7/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 7/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 9/218 [1] Syntyneet Tammi-heinäkuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt viisi lasta enemmän kuin

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2015

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2015 6.11.2015 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2015 Aika: Lauantai 17.10.2015 klo 10.00-16.12 Paikka: Ravintola Finlaysonin Palatsi, Kuninkaankatu 1, 33210 Tampere ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus ja valtakirjojen

Lisätiedot

Työttömyyskatsaus Toukokuu 2019

Työttömyyskatsaus Toukokuu 2019 Turun työttömyysaste kuukausittain 1/2016-5/2019 20 18 16 14 12 2016 2017 2018 2019 10 10,8 8 tammi helmi maalis huhti touko kesä heinä elo syys loka marras joulu Työttömyyskatsaus Toukokuu 2019 Konsernihallinto/Strategia

Lisätiedot