Verkkotiedote 2/2012 1/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Verkkotiedote 2/2012 1/5 23.8.2012"

Transkriptio

1 Verkkotiedote 2/2012 1/5 SISÄLTÖ Miia Hietaniemi, aluekoordinaattori Ehkäise tapaturmat hanke Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ALUEKOORDINAATTORIN AJATELMIA...1 AJANKOHTAISTA...2 SYRJÄYTYMISEN EHKÄISYN TOIMINTAMALLI YLI HYVÄ JUTTU - JOKO KÄYTÖSSÄ TEILLÄ?... 2 HANKKEEN KOORDINOIMAT KOULUTUKSET HANKE MUKANA TIETOPROVINSSI-TAPAHTUMASSA...4 TUTKIMUSTIETOA...4 VALTAKUNNALLISIA JA ALUEELLISIA SEMINAAREJA ALUEKOORDINAATTORIN AJATELMIA Maakuntalehtemme Ilkka ja useat paikallislehtemme ovat tasaisesti pitäneet liikenneturvallisuusaiheita esillä koko kesän. - Kaunis kiitos siitä toimittajille! Kirjoitusten luulisi puhuttelevan vähitellen myös riskikäyttäytymiseen taipuvaisia. Turvavälineiden käytössä on parantamisen varaa. Edelliskesän Liikenneturvan toteuttamien tarkkailujen mukaan pyöräilykypäränkäyttöaste jäi Etelä-Pohjanmaalla hälyttävään 14 %:iin. Valtakunnallisesti käyttöaste on 37 %. Uskon siihen, että kun jokin asia on positiivisessa ja kannustavassa mielessä riittävästi esillä, siitä tulee vähitellen toimintaamme ohjaava itsestäänselvyys. Näin toivoisin tapahtuvan myös liikenteen turvavälineiden osalta. Kymmenen vuoden päästä kypäränkäyttöä ei tarvitse enää maakunnassamme perustella. Syksyllä on tarkoitus käynnistää kypäränkäytön edistämiseksi useita toimia hankkeen interventiokunnissa (Alajärvi, Kauhava, Kuortane, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Töysä, Vimpeli ja JIK-terveyskuntayhtymä). Aihe valittiin pilottikuntien kokouksessa toukokuussa ja aluekoordinaattori lähetti kokouksessa sovitun pohjalta toimeksiantokirjeen kuntien hankeyhteistyöhön nimeämille edustajille ennen kesää. Tarkoituksellista toimintaa olisi, että yhteisöt (koulut, työpaikat, harrasteseurat) laativat kypäränkäytöstä yhteistyösopimuksia ja kunnat kokoavat pyöräilykypäränkäyttöä edistävistä toimista vuosikellon hallintokunnittain tms. jaottelua apuna käyttäen. Hanke järjestää syksyn aikana liikenneturvallisuuteen ja riskikäyttäytymiseen liittyen koulutuksia liikuntaseuratoimijoille, liikunnan ja terveystiedon opettajille ja nuorisotoimijoille. AJANKOHTAISTA Ehkäise tapaturmat hankkeen kotisivut ovat uudistuneet - Käy tutustumassa! Sekä uudistuneilla kotisivuilla että tämän verkkotiedotteen kautta hankkeen yhteistyöverkostojen on mahdollisuus tiedottaa ajankohtaisista asioista, toiminnasta ja tapahtumista sekä jakaa hyviä käytäntöjä. Ota yhteys aluekoordinaattoriin.

2 Verkkotiedote 2/2012 2/5 Tiedätkö, mikä on tapaturmatilanne kunnassasi? - Tapaturmakatsaukset 2012 kertovat! Hyödyntäkää Tapaturmakatsauksiin koottua alueellista ja kuntakohtaista tietoa tapaturmatilanteesta Piste tapaturmille! -verkkopalvelussa. -> Tapaturmakatsaus on tehty palvelemaan kunta- ja seutukuntakohtaista turvallisuussuunnittelua. Katsaukseen on koottu tieto, joka on tällä hetkellä mahdollista tuottaa terveystilastoista. SYRJÄYTYMISEN EHKÄISYN TOIMINTAMALLI YLI HYVÄ JUTTU - JOKO KÄYTÖSSÄ TEILLÄ? Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella lähdetään aktiivisesti edistämään Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kehittämää ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nyt koordinoimaa Yli Hyvä Juttu-toimintamallia. Tavoitteena on houkutella vapaaehtoispalokuntien nuorisotoimintaan uusia kiinnostuneita 7 17-vuotiaita lapsia ja nuoria sosiaali- ja koulutoimen ja etsivän nuorisotyön kautta. Kohderyhmänä toiminnassa ovat erityisesti sosiaalisissa tilanteissa syrjäänvetäytyvät, itsensä yksinäisiksi tuntevat ja rajoja tarvitsevat, maahanmuuttajataustaiset sekä ne jotka ovat kiinnostuneita oppimaan palomiestaitojen lisäksi monia yleishyödyllisiä taitoja tai ovat ilman vertaisryhmää. Palokuntanuorisotoiminta tarjoaa syrjäytymisvaarassa oleville turvallisen aikuisen ja vertaisryhmän sekä harrastuksen, jossa voi saada onnistumisen kokemuksia. Asian tiimoilta on kesän aikana lähestytty alueen palokuntia ja niiden kuntien sosiaalitoimia, joissa palokuntanuorisotoimintaa on tarjolla. - Kiinnostuitko? Lue lisää SPEKin verkkosivuilta /Palokuntanuoret/Yli-Hyva-Juttu tai ota yhteyttä Jaana Markkulaan jaana.markkula(at)thl.fi HANKKEEN KOORDINOIMAT KOULUTUKSET TYÖPAJA: Menetelmien kehittäminen nuoriso-ohjaajille hyödynnettäväksi nuorten tapaturmien ehkäisyssä ja liikennekasvatuksessa Lue lisää.. /ajankohtaista/etelapohjanmaalla/koulutukset Ma klo , Mediwest, Koskenalantie 16, kokoustila 1 krs, Seinäjoki Kohderyhmä: Kuntien nuorisotoimi Lisätietoja: jaana.markkula(at)thl.fi tai puh

3 Verkkotiedote 2/2012 3/5 TURVALLISESTI HARRASTUKSIIN - Liikuntaseurat mukaan tapaturmien ehkäisyyn ja liikenneturvallisuustyöhön Ke klo , Etelä-Pohjanmaan Elinkeinotalo, Huhtalantie 2, Seinäjoki Tarjoamme liikuntaseuroille käytännönläheisen koulutuksen. Tule ja innostut! Käytännön läheisen koulutuksen aiheena on liikenneturvallisuusteeman sisällyttäminen seuratyöhön ja seuran pelisääntöihin, liikenteen turvavälineiden käytön tehostaminen ja turvalliset harrastematkat. Koulutuksen tavoitteena on syventää liikuntaharrasteseurojen toimijoiden, valmentajien ja ohjaajien osaamista lasten ja nuorten liikenneturvallisuuskasvatukseen osana seuratyötä. Kohderyhmä: Liikunta ja urheiluseurojen valmentajat, ohjaajat ja toimijat Kutsu ja Ohjelma -> /ajankohtaista/etelapohjanmaalla/koulutukset Ilmoittautuminen: mennessä Koulutus on maksuton ja iltaan sisältyy kahvitarjoilu! TYÖKALUJA TURVALLISEEN LIIKKUMISEEN VESO - koulutus terveystiedon ja liikunnan opettajille Torstai klo Hotelli Cumulus Seinäjoki, Kauppakatu 10, Seinäjoki Koulutuksen tavoitteena on syventää terveystiedon ja liikunnan opettajien tietoa ja osaamista nuorten liikenneturvallisuuskasvatukseen sekä liikuntavammojen ja tapaturmien ehkäisyyn. Koulutuksen järjestävät Ehkäise tapaturmat hanke , Liikuntavammojen Valtakunnallisen Ehkäisyohjelma (LiVE):n Terve koululainen-hanke ja Liikenneturvan Vaasan aluetoimisto. Koulutus on maksuton ja iltaan sisältyy kahvitarjoilu! Kutsu ja Ohjelma -> /ajankohtaista/etela-pohjanmaalla/koulutukset Ilmoittautuminen: mennessä Koulutus on rakennettu sisällöltään siten, että se oikeuttaa hakemaan 1/2 veso-päivää. Päätös on tehty sivistystoimenjohtajien kokouksessa 22.8.

4 Verkkotiedote 2/2012 4/5 HANKE MUKANA TIETOPROVINSSI-TAPAHTUMASSA Kampanjoimme Seinäjoella järjestettävässä Tietoprovinssissa. Kohderyhmänämme ovat lapsiperheet. Epstorilla (Kauppakatu 5, Seinäjoki) on kello Terveysneuvontakioski, jonka yhteydessä aluekoordinaattorilla infopisteen lisäksi tapahtumassa luentovartit klo 13 ja alkaen "Pyöräilykypärä ehkäisee pään vammoja" kello 15 lähtien Ehkäise tapaturmat -hanke esittäytyy Framin messuosastolla teemalla "Turvaa pääsi!" Lisätietoja tapahtumasta TUTKIMUSTIETOA Ehkäise tapaturmat hankkeen Etelä-Kymenlaakson aluekoordinaattorin pro gradu on valmistunut Alkoholin yhteys ensiavussa todettuihin tapaturmiin ja hoitohenkilökunnan asenteet ja osaaminen päihtyneen potilaan kohtaamisessa Heikkilä, Anne, Itä-Suomen yliopisto, 2012, Terveystieteiden tiedekunta / Hoitotieteen laitos, Pro gradu, hoitotiede VALTAKUNNALLISIA JA ALUEELLISIA SEMINAAREJA LASTEN JA NUORTEN TAPATURMIEN EHKÄISYN FOORUMI II KLO , HELSINKI Foorumin painotuksena tapaturmat eriarvoisuuden ja erityisesti kunnan näkökulmasta. Lisätietoja ja ohjelma -> en_foorumi Foorumi on maksuton! Ilmoittautuminen ma mennessä. NuoriMieli Seinäjoella NuoriMieli 2012 on Etelä-Pohjanmaan korkeakoulukonsortion järjestämä seminaari, jossa käsitellään käytännön ja tutkimuksen kautta lasten ja nuorten mielenterveyden kannalta keskeisiä teemoja. Lisätietoja -> Seminaarin yhteyshenkilöt: Minna Zechner ja Tuula Salo Ilmoittautuminen mennessä.

5 Verkkotiedote 2/2012 5/5 ALUEELLINEN SISÄISEN TURVALLISUUDEN YHTEISTYÖ - UHKA VAI MAHDOLLISUUS? , VAASA Järjestäjät: Sisäasiainministeriö ja aluehallintovirastot Seminaarin teemoina mm. kolmannen sisäisen turvallisuuden ohjelman valmisteluun liittyvät kysymykset, alueellisten toimeenpanosuunnitelmien valmistelu, paikallisten turvallisuussuunnitelmien tarkistaminen. Lisätietoja: sisäisen turvallisuuden sihteeristön päällikkö Tarja Mankkinen, ja kehittämis- ja strategiapäällikkö Marja- Riitta Vest, Ilmoittautuminen mennessä TURVALLINEN HUOMINEN RAKENNETAAN TÄNÄÄN Rikoksentorjuntaseminaari turvallisesta kaupunkiympäristöstä ja syrjäytymisen ehkäisemisestä , TAMPERE Rikoksentorjuntaneuvoston ja Tampereen kaupungin järjestämässä seminaarissa käsitellään lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyä ja turvallisen kaupunkiympäristön rakentamista rikoksentorjunnan näkökulmasta. Seminaari on suunnattu kuntien ja poliisin edustajille ja kolmannen sektorin toimijoille, rikoksentorjunnan yhdyshenkilöille, turvallisuusvastaaville, kuntien turvallisuussuunnitteluun osallistuville ja muille seminaarin aihealueesta kiinnostuneille. Lisätiedot: Ilmoittautuminen mennessä Seminaari on maksuton. KAATUMISET KURIIN - IÄKKÄIDEN KAATUMISTEN EHKÄISY , SEINÄJOKI Järjestäjä: Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu Ry Kaatumiset kuriin on Ikäinstituutin koulutus, josta saa todistuksen. Koulutus kestää 10 tuntia ja se on jaettu kolmelle illalle, 3., 8., ja Koulutuksen tavoitteena on syventää tietoja iäkkäiden kaatumisten syistä oppia tunnistamaan kaatumisvaarassa olevat iäkkäät oppia kaatumisten ehkäisyä moniammatillisella yhteistyöllä sekä oppia motivoimaan iäkästä sekä hänen läheisiään toteuttamaan kaatumisten vähentämiseen tähtääviä toimenpiteitä. Lisätietoja: Susanna Välimäki, , Sitovat ilmoittautumiset mennessä.

VANVARYn kehittämissuunnitelma 2014

VANVARYn kehittämissuunnitelma 2014 Sisältö TAUSTAA... 2 YHDISTYKSEN PITKÄN TÄHTÄIMEN SUUNNITELMAT... 2 YHTEISTYÖ VANTAAN KAUPUNGIN KANSSA... 2 SWOT-ANALYYSI... 2 VANVARYN KEHITTÄMISSUUNNITELMA... 4 SUUNNITELMAN PAINOPISTEALUEET... 4 SUUNNITELMAN

Lisätiedot

ELLA Sirpa Tuomela-Jaskari ja Auli Romppainen Taitto & etusivun kuva: Anne Lampimäki

ELLA Sirpa Tuomela-Jaskari ja Auli Romppainen Taitto & etusivun kuva: Anne Lampimäki ELLA Sirpa Tuomela-Jaskari ja Auli Romppainen Taitto & etusivun kuva: Anne Lampimäki SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 5 2. MITÄ HYVÄLLÄ KÄYTÄNNÖLLÄ TARKOITETAAN?... 5 3. MITEN HYVÄT KÄYTÄNNÖT KERÄTTIIN?...

Lisätiedot

Keski-Suomen Kaste-kuulumiset 2/2011

Keski-Suomen Kaste-kuulumiset 2/2011 1 Keski-Suomen Kaste-kuulumiset 2/2011 Lasten ja perheiden hyvinvointipalveluiden kehittäminen Itä- ja Keski-Suomessa II Lapset ja perheet Kaste -hankkeessa tehtävä työ etenee hyvää vauhtia. Ehkäisevän

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Jäsenkirje 1/2011 Tampereella maaliskuussa 2011 Koonnut tiedottaja Jaana Teräväinen jaana.teravainen@kvtl.fi Lämmin juhlavuoden tervehdys Tampereelta! Hyvä jäsenyhdistys, talvi alkaa olla voiton puolella

Lisätiedot

ALUEVIISARI 1 /2014 - ALUETYÖ TIEDOTTAA

ALUEVIISARI 1 /2014 - ALUETYÖ TIEDOTTAA - ALUETYÖ TIEDOTTAA Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry:n paikallisyhdistyksiin lähetetään kaksi ALUEVIISARI-tiedotetta vuonna 2014. Tässä ALUEVIISARISSA kerrotaan aluetyöstä, esitellään aluekohtaiset

Lisätiedot

4 LIIKENNETURVALLISUUSTYÖN KEHITTÄMINEN

4 LIIKENNETURVALLISUUSTYÖN KEHITTÄMINEN 29 4 Tässä luvussa on esitetty käsikirjamaisesti yleisiä, käytössä olevia ja hyviä liikenneturvallisuustyön muotoja. 4.1 Liikenneturvallisuustyön tarkoitus ja ohjaus Liikennekasvatuksella pyritään vaikuttamaan

Lisätiedot

VAMMAISPOLITIIKAN AJANKOHTAISET... 3 JÄRJESTÖTOIMINTA... 5. Valtakunnallisen CP-viikon Savonlinnan teemaseminaari... 6

VAMMAISPOLITIIKAN AJANKOHTAISET... 3 JÄRJESTÖTOIMINTA... 5. Valtakunnallisen CP-viikon Savonlinnan teemaseminaari... 6 Jäsentiedote 2/12 Sisältö VAMMAISPOLITIIKAN AJANKOHTAISET... 3 JÄRJESTÖTOIMINTA... 5 Valtakunnallisen CP-viikon Savonlinnan teemaseminaari... 6 SOPEUTUMISVALMENNUKSEN 40v JUHLASEMINAARI 29.11.2012... 9

Lisätiedot

EHYT IKÄHANKE ESITTÄYTYY. Hankkeen toiminnassa ja seminaarissa perehdytään hyvään ikääntymiseen 12-14 > 18 >

EHYT IKÄHANKE ESITTÄYTYY. Hankkeen toiminnassa ja seminaarissa perehdytään hyvään ikääntymiseen 12-14 > 18 > EHYT 3 17.9.2013 Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n järjestötiedote IKÄHANKE ESITTÄYTYY Hankkeen toiminnassa ja seminaarissa perehdytään hyvään ikääntymiseen 12-14 > Minna Lehtinen EHYT ry:n aluefoorumit jatkuvat

Lisätiedot

Kerhotoiminnan opas yhdistyksille. Opas MLL:n kerhotoiminnan järjestämiseen, toiminnan suunnitteluun ja ohjaukseen

Kerhotoiminnan opas yhdistyksille. Opas MLL:n kerhotoiminnan järjestämiseen, toiminnan suunnitteluun ja ohjaukseen Kerhotoiminnan opas yhdistyksille Opas MLL:n kerhotoiminnan järjestämiseen, toiminnan suunnitteluun ja ohjaukseen Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka edistää

Lisätiedot

JÄRJESTÖTIEDOTE 5.10.2011

JÄRJESTÖTIEDOTE 5.10.2011 JÄRJESTÖTIEDOTE 5.10.2011 Järjestötiedote on Järjestöhautomon kuukausittain julkaisema tiedote järjestötoiminnan ajankohtaisista asioista. Tiedotteen kautta saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja

Lisätiedot

Ehkäisevän päihdetyön viikko haastaa toimintaan kautta maan

Ehkäisevän päihdetyön viikko haastaa toimintaan kautta maan EHYT 4 14.10.2014 Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n järjestötiedote Ehkäisevän päihdetyön viikko haastaa toimintaan kautta maan JATKUU SIVULLA Tammikuussa tienataan Tipattomalla EHYT ry:n koordinoima Tipaton

Lisätiedot

Uuden Seinäjoen kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelma 2008 (Seinäjoki, Nurmo ja Ylistaro)

Uuden Seinäjoen kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelma 2008 (Seinäjoki, Nurmo ja Ylistaro) Uuden Seinäjoen kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelma 2008 (Seinäjoki, Nurmo ja Ylistaro) Seinäjoen, Nurmon ja Ylistaron liikenneturvallisuussuunnitelma 3 Uuden Seinäjoen kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelma

Lisätiedot

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1 JÄSENKIRJE 2/2013 VAPAASTI JAETTAVISSA Kokoajat Oili Jyrkämä ja Jaana Teräväinen päivitetty 2.10.2013 oili.jyrkama@kvtl.fi, jaana.teravainen@kvtl.fi Aika haastaa Olen viime aikoina osallistunut useampaankin

Lisätiedot

Sähkösanoma. Epilepsialiiton järjestötiedote 4/2009 SISÄLTÖ: SYYSILOA! Toiminnanjohtajan palsta. Kampanja-aineistoa epilepsiaviikolle.

Sähkösanoma. Epilepsialiiton järjestötiedote 4/2009 SISÄLTÖ: SYYSILOA! Toiminnanjohtajan palsta. Kampanja-aineistoa epilepsiaviikolle. Sähkösanoma Epilepsialiiton järjestötiedote 4/2009 SISÄLTÖ: Toiminnanjohtajan palsta Kampanja-aineistoa epilepsiaviikolle Järjestöpäällikön terveiset Toiminta-alueet: liikunta seniorit nuoriso perhe vaikeat

Lisätiedot

DEHKO-raportti 2007:1. Palkitut ja arjessa koetellut. - Diabeteksen ehkäisyn ja hoidon. hyvät käytännöt

DEHKO-raportti 2007:1. Palkitut ja arjessa koetellut. - Diabeteksen ehkäisyn ja hoidon. hyvät käytännöt DEHKO-raportti 2007:1 Palkitut ja arjessa koetellut - Diabeteksen ehkäisyn ja hoidon hyvät käytännöt Suomen Diabetesliitto ry Tampere 2007 ESIPUHE Diabeteksen hoidon ja ehkäisyn hankkeet kansissa DEHKO

Lisätiedot

YHDESSÄ TOIMIEN LASTEN JA PERHEIDEN TUEKSI

YHDESSÄ TOIMIEN LASTEN JA PERHEIDEN TUEKSI YHDESSÄ TOIMIEN LASTEN JA PERHEIDEN TUEKSI SUUNNITELMA JÄRVI-POHJANMAAN LASTENSUOJELUN JÄRJES- TÄMISESTÄ JA KEHITTÄMISESTÄ VUOSILLE 2013-2016 -ENNALTA EHKÄISYSTÄ KORJAAVAAN TYÖHÖN SISÄLTÖ 1 JOHDANTO 3

Lisätiedot

LAPSEN PARHAAKSI. tukea ja laatua aamu- ja iltapäivätoimintaan. Riitta Rajala (toim.)

LAPSEN PARHAAKSI. tukea ja laatua aamu- ja iltapäivätoimintaan. Riitta Rajala (toim.) LAPSEN PARHAAKSI tukea ja laatua aamu- ja iltapäivätoimintaan Riitta Rajala (toim.) Aamu- ja iltapäivätoiminnan logon kuvaus Jokaisen tuntema sympaattinen noppa kuvastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitetta

Lisätiedot

Yhdistysposti 2/2012. TEKIJÄT: Järjestösuunnittelija Veijo Kivistö veijo.kivisto@aivoliitto.fi, p. 040 5430 009

Yhdistysposti 2/2012. TEKIJÄT: Järjestösuunnittelija Veijo Kivistö veijo.kivisto@aivoliitto.fi, p. 040 5430 009 2 Toiminnanjohtajan terveiset 3 Ajankohtaista toimenpiteitä varten 3 Yhdistysväen tapaamiset 4 Tukea yhdistysten vertaistukitoimintaan 5 Suvipäivä Suvituulessa 5 Yhdistysten internet-sivut 6 Tue Aivoliittoa

Lisätiedot

KESKI-SATAKUNNAN JA PYHÄJÄRVISEUDUN PILOTTI LOPPURAPORTTI

KESKI-SATAKUNNAN JA PYHÄJÄRVISEUDUN PILOTTI LOPPURAPORTTI KESKI-SATAKUNNAN JA PYHÄJÄRVISEUDUN PILOTTI LOPPURAPORTTI Länsi 2013 Länsi-Suomen päihde- ja mielenterveystyön jatko- ja juurruttamishanke 1.10.2012 31.7.2013 Virpi Valiola, hanketyöntekijä Kokemäen perheja

Lisätiedot

Suomen terveyttä edistävät sairaalat ja organisaatiot ry Hälsofrämjande sjukhus och organisationer i Finland rf

Suomen terveyttä edistävät sairaalat ja organisaatiot ry Hälsofrämjande sjukhus och organisationer i Finland rf TOIMINTAKERTOMUS 2014 1. YHDISTYKSEN HALLINTO Toimihenkilöt Astila Piia, SATSHP Järvi Leea, PPSHP Krogerus Sinikka, KSSHP Luhta Reetta-Maija, EPSHP Eeva Häkkinen, Kangasniemen kunta Hallituksen jäsenet

Lisätiedot

Vuosisuunnitelma vuodelle 2015 ja strategia vuoteen 2020

Vuosisuunnitelma vuodelle 2015 ja strategia vuoteen 2020 Vuosisuunnitelma vuodelle 2015 ja strategia vuoteen 2020 FinFami Etelä-Pohjanmaa ry Kauppakatu 11 A 4 60100 Seinäjoki 06-4148994 toimisto@finfamiep.fi www.finfamiep.fi 2 Sisältö: sivu 1. Yhdistyksen toiminta-ajatus

Lisätiedot

Paikallinen turvallisuussuunnittelu. Prosessi tutuksi ja ideoita työn kehittämiseen kunnissa

Paikallinen turvallisuussuunnittelu. Prosessi tutuksi ja ideoita työn kehittämiseen kunnissa Paikallinen turvallisuussuunnittelu Prosessi tutuksi ja ideoita työn kehittämiseen kunnissa 1 Tämä julkaisu on tarkoitettu erityisesti Sinulle, joka osallistut paikalliseen, seudulliseen tai maakunnalliseen

Lisätiedot

Valtakunnalliset ehkäisevän työn päivät Ehkäisevä työ näkyväksi! 18. 19.9.2013. Porin keskustan nuorisotalo, Isolinnankatu 12, Pori

Valtakunnalliset ehkäisevän työn päivät Ehkäisevä työ näkyväksi! 18. 19.9.2013. Porin keskustan nuorisotalo, Isolinnankatu 12, Pori Valtakunnalliset ehkäisevän työn päivät Ehkäisevä työ näkyväksi! 18. 19.9.2013 Porin keskustan nuorisotalo, Isolinnankatu 12, Pori Ehkäisevä työ näkyväksi! Aika 18.-19.9.2013 Paikka Porin keskustan nuorisotalo,

Lisätiedot

Kehittämistä ja kestäviä ratkaisuja. Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Koordinaatin toimintakertomus 2013

Kehittämistä ja kestäviä ratkaisuja. Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Koordinaatin toimintakertomus 2013 Kehittämistä ja kestäviä ratkaisuja Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Koordinaatin toimintakertomus 2013 1 Kehittämistä ja kestäviä ratkaisuja Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus

Lisätiedot

VALO SUOmALAISen yhteiskunnan ja LIIkUntAkULttUUrIn keskeiset muutokset Visio maalit Pelitapa menestystekijät joukkueemme henkilöstö jäsenet

VALO SUOmALAISen yhteiskunnan ja LIIkUntAkULttUUrIn keskeiset muutokset Visio maalit Pelitapa menestystekijät joukkueemme henkilöstö jäsenet VALOVUOSI 2014 Perustettu 18.6.2012 VALO Visio Olemme maailman liikkuvin urheilukansa ja Pohjoismaiden menestynein 2020 Maalit Liikkuva lapsuus luo perustan sekä liikkujan että urheilijan poluille Liikkujan

Lisätiedot

Tieto on oikeus! Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämispäivät 4.-5.10.2012 Kuopio Raportti

Tieto on oikeus! Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämispäivät 4.-5.10.2012 Kuopio Raportti Tieto on oikeus! Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämispäivät 4.-5.10.2012 Kuopio Raportti 1 Tieto on oikeus! Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämispäivät 4.-5.10.2012 Kuopio Raportti Koordinaatti

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA vuosille 2011 2014

TOIMINTASUUNNITELMA vuosille 2011 2014 TOIMINTASUUNNITELMA vuosille 2011 2014 SISÄLLYS 1. JOHDANTO 3 1.1. Keskeiset toiminnalliset osa-alueet 4 2. Valonia asiantuntijaorganisaationa 5 2.1. Alueelliset strategiat ja ohjelmat 5 2.2. Kuntien ja

Lisätiedot

Hyvinvointia moniammatillisella yhteistyöllä

Hyvinvointia moniammatillisella yhteistyöllä Hyvinvointia moniammatillisella yhteistyöllä Markus Salonen, Sointu Kallio, Leena Normia-Ahlsten OPETUSVIRASTON JULKAISUJA B2:2012 Hyvinvointia moniammatillisella yhteistyöllä Helsingin kaupungin opetusviraston

Lisätiedot

Lappajärven kunnan vapaa-aikatoimen strategia 2014-2020. Vapaa-aikalautakunta 9.10.2013 35 Kunnanhallitus 2.12.2013 222 Kunnanvaltuusto 16.12.

Lappajärven kunnan vapaa-aikatoimen strategia 2014-2020. Vapaa-aikalautakunta 9.10.2013 35 Kunnanhallitus 2.12.2013 222 Kunnanvaltuusto 16.12. Lappajärven kunnan vapaa-aikatoimen strategia 2014-2020 Vapaa-aikalautakunta 9.10.2013 35 Kunnanhallitus 2.12.2013 222 Kunnanvaltuusto 16.12.2013 93 LAPPAJÄRVEN KUNNAN VAPAA-AIKATOIMEN STRATEGIA 2014-2020

Lisätiedot

Julkaisija Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry Toinen linja 17, PL 141, 00531 Helsinki p. 075 324 51 mll@mll.fi www.mll.fi

Julkaisija Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry Toinen linja 17, PL 141, 00531 Helsinki p. 075 324 51 mll@mll.fi www.mll.fi Vuosikertomus 2009 Julkaisija Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry Toinen linja 17, PL 141, 00531 Helsinki p. 075 324 51 mll@mll.fi www.mll.fi Taitto: Merja Lensu Valokuvat: www.comma.fi, Antero Aaltonen,

Lisätiedot