Dream Luuppi uusi konsepti ja tila

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Dream Luuppi uusi konsepti ja tila"

Transkriptio

1 Dream Luuppi uusi konsepti ja tila

2 Mistä on kyse? Museot ovat monen kaupungin keskeisin vetovoimatekijä. Oulussa nykytilanne on haastava. Sekä Pohjois-Pohjanmaan museo että Tietomaa ovat mittavien ja kalliiden peruskorjausten edessä. Myöskään nykyiset tilat eivät palvele 2010-luvun museo- ja tapahtumakeskuksen vaatimuksia. Ydinkysymys on, korjataanko vanhat kiinteistöt saavuttamatta juurikaan uutta vetovoimaa, vai toteutammeko uuden museokonseptin uudisrakennuksessa, jolle asetetaan korkeat matkailulliset ja toiminnalliset tavoitteet. Ouluun tarvitaan uusi moderni näyttely- ja yleisötila, joka korvaa vanhat tilat. Uusi tila voi toimia kohtaamispaikkana, oppimisympäristönä ja modernien näyttelyiden mahdollistajana. Uusi tila on kaupungin sydän, jossa viihtyvät niin kaupunkilaiset kuin matkailijatkin. Nykytilan korjaamiseksi kaupunginjohtaja Päivi Laajala asetti Museo- ja tiedekeskus Luupin toimintakonsepti- ja tilatyöryhmän tarkastelemaan Oulun kaupungin mahdollisuuksia tilanteessa. Työryhmä esittää, että keskustaan rakennetaan uusi nykyaikainen näyttely- ja tapahtumatila, joka on kooltaan noin neliötä. Työryhmä esittää, että Pohjois-Pohjanmaan museon, Tietomaan ja taidemuseon rakennuksista luovutaan. Työryhmä esittää, että Luupin uuden rakennuksen suunnittelua jatketaan hankeselvityksessä, jossa tarkastellaan sijoittuminen kauppatorille tai uuden asemakeskuksen yhteyteen.

3 Oulu matkalla Euroopan kulttuuripääkaupungiksi

4 Oulu katsoo tulevaisuuteen Oulu haluaa erottua edukseen Pohjois-Euroopan elämyksellisenä, kukoistavana ja kulttuuririkkaana kaupunkina. Oulu tekee merkittäviä panostuksia ihmisten viihtyvyyden, osaamisen ja hyvinvoinnin eteen. Yhtenä keskeisenä tähtäimenä Oululla on olla Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu haluaa saada kuntalaiset kukoistamaan Oulun haluaa rakentaa valovoimaista kaupunkia sivistyksen kautta. Tapahtumat, aito osallisuus ja laadukkaat kulttuuripalvelut rakentavat elämyksellistä ja vetovoimaista Oulua. Osaavat ja luovat ihmiset ovat jatkossa Oulun tärkein voimavara ja kilpailutekijä. Oululla on mahdollisuus erottua edukseen Matka kulttuuripääkaupungiksi rakentaa kulttuuririkasta Oulua ja luo uutta Oulu-identiteettiä. Uusi näyttelyja tapahtumakeskus on sinetti Oulun uudelle brändille pohjoisen sivistyksen kotina. Samalla se elävöittää keskustaa, toimii kaupunkilaisten viihtyisänä olohuoneena ja kohtaamispaikkana, mahdollistaa erilaisten ja uudenlaisten tapahtumien järjestämisen ja tuo Ouluun menestyneet modernit interaktiiviset näyttelyt. Uusi näyttely- ja tapahtumakeskus vastaa nykyajan kaupunkitrendeihin ja kohottaa Oulun ilmettä niin kaupunkilaisten kuin matkailijoiden silmissä.

5 Uudet kaupunkitrendit haastavat muuttumaan

6 Elämysten tulevaisuus Kaupunkitrendit ohjaavat suuntaan, jossa kaupunkien on välttämätöntä panostaa nykyaikaisiin moderneihin elämyksiin ja tapahtumiin. Ne rakentavat kaupunkia, ja niillä on merkittävä rooli elävän ja elinvoimaisen kaupunkikulttuurin syntymisessä. Kuluttajatrendit ohjaavat Aineettomat palvelut ja elämykset ovat nousussa tavaran hamstraamisen sijaan. Paikalliset ja aidot kokemukset kiinnostavat, ja eri palveluja ja elämyksiä yhdistelevät uudenlaiset kokonaisuudet saavat kuluttajat liikkeelle. Myös perheille on tärkeää löytää elämyksiä, joissa lapset ja nuoret voivat oppia ja löytää uusia kiinnostuksen kohteita. Museoille on uudenlaista tilausta Museot toimivat yhteiskunnallisen muutoksen agentteina ja peileinä. Perinteinen tapa tuottaa museopalveluita ei siis enää riitä, vaan ihmisiä houkuttelevat uudenlaiset tilat ja kohtaamispaikat. Nykyaikaisen museokonseptin lähtökohtana tulee olla toiminnallisuus, yleisölähtöisyys sekä vaikuttavuus.

7 Miten nämä trendit näkyvät tällä hetkellä?

8 MAS Antwerpen Antwerpen on ollut tavaranvaihdon ja erilaisten ihmisten kohtaamispaikka vuosisatojen ajan. MAS museokeskus on kaupunkilaisten kohtaamispaikka, jossa Antwerpen kohtaa koko maailman ja historia nykyajan. MAS pyrkii irti perinteisen museon tavasta toimia ja johdattaa vierailijan mielenkiintoisella tavalla historiasta nykyaikaan ja aina tulevaisuuteen saakka. MASin omintakeinen arkkitehtuuri tekee paikasta uniikin kokonaisuuden, joka toimii samalla magneettina lukuisille vierailijoille ympäri maailmaa. Oodi Oodi on Helsingin uusi keskustakirjasto ja kaupunkilaisten elävä kohtaamispaikka Kansalaistorilla, aivan Helsingin sydämessä. Oodin monipuoliset ja modernit palvelut ovat kaupunkilaisten käytössä seitsemänä päivänä viikossa, aamuvarhaisesta iltamyöhään. Oodissa voit tavata ystäviä, luoda omaa taidetta, lukea ja rentoutua tai viettää vaikkapa työpäivää rauhallisessa ympäristössä. Suuren suosion saavuttanut Oodi on kaupunkilaisten oma olohuone, joka palvelee kansalaisia Helsingin ytimessä.

9 Elämykset toimivat talouden moottorina

10

11

12 Millainen on Oulun Tilanne nyt?

13 Luuppi nykyaikaan Luupin palvelut kaipaavat kasvojenkohotusta, jolla vastataan modernien kuluttajien tarpeisiin. Luupilla ei ole toimintaedellytyksiä kehittää toimintaa irrallisissa toimipisteissä. Nyt käytössä olevat tilat eivät myöskään mahdollista uusimman teknologian käyttöönottoa, jolla tuotaisiin Oulun kulttuuripalvelut nykyaikaan. Tapahtumatilat vaativat yli 14 miljoonan peruskorjausinvestointeja Pohjois-Pohjanmaan museo ja Tietomaa vaativat 14,6 miljoonan euron peruskorjausinvestointia, joka ei silti lisäisi tilojen toiminnallisuutta. Lisäksi Oulun taidemuseon kiinteistön peruskorjaus on ajankohtainen vuoden sisällä. (Hankeselvitys 2014). Peruskorjaus ei ratkaise kaikkia ongelmia Nykyisten tilojen käyttömahdollisuudet eivät vastaa nykyajan standardeja ja mahdollista uudenlaisia toimintakokonaisuuksia. Peruskorjaamalla vanhat kiinteistöt palvelurakenne pysyy sirpaleisena ja vanhakantaisena, eikä tilanteessa saavuteta vastaavia hyötyjä kuin uudisrakennuksen tapauksessa.

14 Työryhmän esitys

15 Rakennetaan elävää Oulua ja vahvempaa Oulu-identiteettiä Työryhmä esittää, että keskustaan rakennetaan uusi nykyaikainen tapahtuma- ja näyttelytila. Tehdään Oulusta entistä houkuttelevampi kaupunki niin matkailijoiden, muuttajien kuin nykyisten asukkaiden silmissä. Uusi museokeskus toimii Oulun uutena maamerkkinä, joka korostaa Oulun brändiä sivistyksen ja kulttuurin kehtona.

16 Vaihtoehto: Uusi museo- ja tiedekeskus, jossa yhdistyvät Tietomaa, Taidemuseo ja Pohjois-Pohjanmaan museo

17 Vahvuudet Matkailullisesti vetovoimainen kohde WAU-arkkitehtuuri Kustannussäästöä tiloissa, kokonaisneliöt pienenevät Uudenlainen, vetovoimainen toimintakonsepti Kaupunkiolohuone / sisätori Säännölliset mega-näyttelyt Luuppi selkeästi yhden brändin alla Ydinkeskustaan muutakin kuin kauppoja Torilla kaupungilla maaomistus Heikkoudet Ei ole voimassaolevaa asemakaavaa, joka mahdollistaa uudisrakennuksen ydinkeskustan läheisyyteen Uusi museo- ja tiedekeskus, jossa yhdistyvät Tietomaa, Taidemuseo ja Pohjois-Pohjanmaan museo. Mahdollisuudet Uhat Uudentyyppiset sisällöt, digitaalisuus Laajat aukioloajat Suuri kävijämäärä, sekä ilmaisiin että maksullisiin tapahtumiin Uudentyyppiset tapahtumat Yhteistyöverkosto ja naapurit Keskustan kehittäminen Pelimaailman kehittäminen Luotettava kumppani näyttelytuottajien silmissä Kävijälle tulee tunne, että Oulun näyttelytarjonta on vähäistä, koska tiloja vain yksi Menetetään nykyisten tilojen sympaattisuus, kuten Tietomaan torni Nykyisten kiinteistöjen jatkojalostus Toteutuuko ennen vuotta 2025? Asemanseudulla maanomistus ei ole kaupungilla

18 Vaihtoehto: Uusi museo- ja tiedekeskus, jossa yhdistyvät Tietomaan ja Pohjois-Pohjanmaan museon toiminnot; Taidemuseo jatkaa nykyisellään

19 Vahvuudet Matkailullisesti vetovoimainen kohde WAU-arkkitehtuuri Ratkaistaan yhden talon jatkokäyttö, eli jalostukseen vain Tietomaa ja Ainola Uudenlainen, vetovoimainen toimintakonsepti Kaupunkiolohuone / sisätori Säännölliset mega-näyttelyt Ydinkeskustaan muutakin kuin kauppoja Torilla kaupungilla maaomistus Heikkoudet Tilojen kokonaisneliöt suuremmat Henkilöstökulut asiakaspalvelussa suuremmat kuin yhden tilan vaihtoehdossa Taidemuseon peruskorjaus tulossa Uusi museo- ja tiedekeskus, jossa yhdistyvät Tietomaan ja Pohjois-Pohjanmaan museon toiminnot; Taidemuseo jatkaa nykyisellään Mahdollisuudet Uhat Uudentyyppiset sisällöt, digitaalisuus Laajat aukioloajat Kasvavat kävijämäärät, sekä ilmaiset että maksulliset Uudentyyppiset tapahtumat Yhteistyöverkosto ja naapurit Keskustan kehittäminen Pelimaailman kehittäminen Luotettava kumppani näyttelytuottajien silmissä Kokoelmanäyttelyt eivät kehity Luuppi niin sanotusti hajoaa, taidemuseo jää erilleen Menetetään osin nykyisten tilojen sympaattisuus, kuten Tietomaan torni Pohjois-Pohjanmaan museon ja Tietomaan jatkojalostus

20 Vaihtoehto: Vuonna 2014 toteutetun hankesuunnitelman mukainen korjaus ja laajennus

21 Vahvuudet Myllytullin alueen elinvoima säilyy tai jopa lisääntyy, ei pelkästään nukkumalähiö Osin matkailullisesti vetovoimainen kohde WAU-arkkitehtuuria voidaan soveltaa uudisrakennusosaan Nykyisten tilojen erikoisluonne, vrt. Tietomaan torni, saman saavuttaminen uusissa tiloissa voi olla vaikeaa Kulttuurihistoriallistenrakennusten kehittäminen jatkossakin Luupin vastuulla Heikkoudet Ei lisää ydinkeskustan vetovoimaa, pitää olla oma syy tulla Myllytulliin, ei tukeudu keskustan pysäköintinormitukseen Keskustasta lähestyttäessä rakennusmassa ei juurikaan näy Vanhoissa tiloissa hankalaa toteuttaa nykyaikaisia näyttelyitä Yhteistyön tekeminen vanhalta pohjalta hankalampaa, uusi tila, uusi mahdollisuus Vanhojen korjaaminen kallista suhteessa siihen, mitä saadaan (panos-tuotos) Taidemuseossa ei ole kahvilaa (paljon kysytty), oheispalvelujen kehittäminen eri taloissa on hankalaa, kysyntä ei riitä kaikkiin kolmeen taloon Pedatilat nykyisissä taloissa ovat heikot, Ainolassa ei ole ollenkaan Kauppojen kehittäminen vaikeaa nykyisisä tiloissa Vuonna 2014 toteutetun hankesuunnitelman mukainen korjaus ja laajennus Eli kaikki ne toiminnot, minkä ympärille nykyisin rakennetaan vetovoimainen museo ei ole mahdollista toteuttaa nykyisissä tiloissa, puuttuu ns. sisätori Taidemuseossa ei ole mahdollista esittää uutta digitaidetta, vrt. Amos Rex (hydrauliikka, sähköt yms.), nykyinen toimii hyvin tauluille ja veistoksille Alueen kaava ei tue elämysmatkailua Joukkoliikenteen puute Yrittäjät vetäytyneet ympäriltä Mahdollisuudet Uhat Hupisaarten alue Vahva leima vanhoissa taloissa, salliiko tilojen monikäyttöisyyttä, mitä vaaditaan erityisesti taidemuseon osalta, minne kohdistuu paine tuottaa isommat kansainväliset näyttelyt kaikkien teemojen alta

22 3 3 3 Sirpaleinen palvelurakenne. Irralliset palvelut. 1 1 Uuden ajan kulttuurikeskus. Fiksu palvelukokonaisuus.

23

24 Vaihtoehdot korostuvat: Fiksu palvelukokonaisuus, elävät tarinat ja elämyksellisyys, toiminnallisuus ja vuorovaikutus, avoin oppimisympäristö ja kaupunkilaisten kohtaamispaikka.

25

26

27 Sisäpuolella Elävät tarinat ja elämyksellisyys, toiminnallisuus ja vuorovaikutus, avoin oppimisympäristö.

28

29 Ulkopuolella Vetovoimainen matkailukohde, jalkautuminen kaupunkiin, oivaltava ja kutsuva identiteetti.

30

31

32 Ja tästä Oululle syntyy

33 Oppimisympäristö ja sivistyksen koti.

34 Kaupungin maamerkki ja sydän.

35 Uusi moderni näyttely- ja yleisötila.

36 Paikka kohtaamisille.

37 Toteutusaikataulu

38 Kiitos.

Oulu kyselyn tulokset

Oulu kyselyn tulokset Oulu 2026 -kyselyn tulokset Oulu 2026 -kysely 18.9. 1.10.2017 Kyselyyn vastasi hiukan yli 2000 oululaista. Kyselyyn vastattiin kampanjasivulla osoitteessa oujees.oulu.com. Kiitos kaikille vastaajille!

Lisätiedot

Kaupunkistrategiasta sivistysohjelmaan Valovoimainen Oulu

Kaupunkistrategiasta sivistysohjelmaan Valovoimainen Oulu Kaupunkistrategiasta sivistysohjelmaan Valovoimainen Oulu Luonnos Facebook-keskustelua varten 17.9.2018 Visio 2026 Valovoimainen Oulu #oulu #oulu2026 Oulun valovoimaisuus on kasvua, oululaista asennetta

Lisätiedot

KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT

KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Toiminta-ajatus Uudenkaupungin kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalvelun yksiköt tuottavat kuntalaisille hyvinvointia lisääviä ja tukevia palveluita. Ne tarjoavat

Lisätiedot

Teollisuuskaupungista taide- ja matkailukaupungiksi

Teollisuuskaupungista taide- ja matkailukaupungiksi Teollisuuskaupungista taide- ja matkailukaupungiksi Antti Korkka, ohjelmajohtaja MW-Kehitys Oy Seppälän puistotie 15, PL 69, 35801 Mänttä www.mw-kehitys.com etunimi.sukunimi@mw-kehitys.com Antti Korkka

Lisätiedot

AMOS ANDERSON LASIPALATSI

AMOS ANDERSON LASIPALATSI AMOS ANDERSON LASIPALATSI AMOS ANDERSON LASIPALATSI HANKE Ajatus Amos Andersonin taidemuseon muutosta uusiin tiloihin syntyi keväällä 2013. Ensimmäisissä hahmotelmissa museon tilaohjelmaa sovitettiin Lasipalatsiin

Lisätiedot

Saaristomuseo Pentala. Merellisen Espoon helmi

Saaristomuseo Pentala. Merellisen Espoon helmi Saaristomuseo Pentala Merellisen Espoon helmi Kehitämme menestyvää ja hyvinvoivaa Espoota. Tulevaisuuden Espoo on luova ja rohkea kulttuurikaupunki, joka tukee kestävää elämäntapaa ja uuden talouden toimintaa.

Lisätiedot

Vanha Suurtori. Vapaan tilan sydän 2015. Vallaton visio Benito Casagranden hengessä

Vanha Suurtori. Vapaan tilan sydän 2015. Vallaton visio Benito Casagranden hengessä Vanha Suurtori Vapaan tilan sydän 2015 Vallaton visio Benito Casagranden hengessä 1 Katseet tulevaisuuteen Kaupunki laajenee ja kehittyy. Tätä kehitystä täytyy ohjata dynaaminen ympäristökäsitys. Asioita

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA

KUNTASTRATEGIA KUNTASTRATEGIA 2018 2021 Arvot IHMISLÄHEINEN VASTUULLINEN AKTIIVINEN Visio KARSTULA ON ELINVOIMAINEN KUNTA, JOSSA IHMISTEN ON HYVÄ ELÄÄ JA YRITYSTEN MENESTYÄ! Palvelut ja hyvinvointi IHMISTÄ LÄHELLÄ Karstunen

Lisätiedot

KUOPION KESKUSKENTÄN ALUEEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

KUOPION KESKUSKENTÄN ALUEEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KUOPION KESKUSKENTÄN ALUEEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA LIITE 1: SUUNNITTELUVARAUSHAKEMUS 16.12.2016 1 KUOPION KESKUSKENTÄN ALUEEN KEHITTÄMINEN SUUNNITTELUVARAUKSEN PERUSTEET Hakija on tehnyt Kuopion Keskuskentän

Lisätiedot

Kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain infotilaisuus

Kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain infotilaisuus Kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain infotilaisuus Arja Huotari Kulttuuritalon johtaja Kulttuuripalvelupäällikkö 21.3.2019 KULTTUURI-ILMASTONMUUTOS Cultural Climate Change ROHKEASTI REUNALLA Hinterland

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2338/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2338/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 16 16.2.2016 67 Asianro 2338/10.03.02/2014 Kuopion museon peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen Päätöshistoria

Lisätiedot

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys. Oulun raati , Pohjoinen alue

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys. Oulun raati , Pohjoinen alue Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys Oulun raati 9.1.2018, Pohjoinen alue Ohjelma Kahvit klo 18.00 saakka klo 18.00 Tilaisuuden avaus, Satu Haapanen, sivistys- ja kulttuurilautakunnan

Lisätiedot

Kiikelin tontinluovutuskilpailu Kilpailuohjelma 2017

Kiikelin tontinluovutuskilpailu Kilpailuohjelma 2017 Kiikelin tontinluovutuskilpailu Kilpailuohjelma 2017 Sisällysluettelo 1. Kilpailun tarkoitus ja tavoitteet 1 2. Kilpailualue 2 3. Menettelyt 3 4. Lähtötiedot 4 5. Ilmoittautuminen 5 6. Tontinluovutuskilpailu

Lisätiedot

Asemakaavamuutos A-2619, Rautatienkatu 18, Rajasen kulma sekä siihen liittyvä tonttijaon muutosehdotus M

Asemakaavamuutos A-2619, Rautatienkatu 18, Rajasen kulma sekä siihen liittyvä tonttijaon muutosehdotus M MUISTUTUS 1(2) Vanha Ahtialantie 93 15300 LAHTI liekkiyhdistys@gmail.com 8.2.2016 LAHDEN KAUPUNKI Tekninen ja ympäristölautakunta diaari.teky@lahti.fi Asemakaavamuutos A-2619, Rautatienkatu 18, Rajasen

Lisätiedot

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys. Oulun raati , Keskinen alue

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys. Oulun raati , Keskinen alue Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys Oulun raati 18.1.2018, Keskinen alue Ohjelma Kahvit klo 18.00 saakka klo 18.00 Tilaisuuden avaus, Kyösti Oikarinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Lisätiedot

Lusto vahvistaa suhteita metsään

Lusto vahvistaa suhteita metsään Lusto vahvistaa suhteita metsään LUSTO SUOMEN METSÄMUSEO STRATEGIA 2018 2022 LUSTO SUOMEN METSÄMUSEO STRATEGIA 2018-2022 Suomen Metsämuseo Luston toimintaympäristössä on viime vuosien aikana tapahtunut

Lisätiedot

Tammelan kirjasto. Kumppanuuspöytä kirjastopalveluiden kehittämiseksi

Tammelan kirjasto. Kumppanuuspöytä kirjastopalveluiden kehittämiseksi Tammelan kirjasto Kumppanuuspöytä kirjastopalveluiden kehittämiseksi Kumppanuuspöydän työskentely Sivistyslautakunta päätti 25.10.2017: kumppanuuspöytä perustetaan 31.1.2018 ideointia ja jäsenten valinta

Lisätiedot

Aaltoa kulttuurimatkaillen. Seinäjoen kaupunki Kulttuuritoimi PL 215 60101 SEINÄJOKI

Aaltoa kulttuurimatkaillen. Seinäjoen kaupunki Kulttuuritoimi PL 215 60101 SEINÄJOKI Aaltoa kulttuurimatkaillen Seinäjoen kaupunki Kulttuuritoimi PL 215 60101 SEINÄJOKI Alvar Aalto Seinäjoella Seinäjoki on Etelä-Pohjanmaan maakunnan keskus ja yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista kaupunkikeskuksista.

Lisätiedot

SILTASAARENKATU 10, HELSINKI. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen.

SILTASAARENKATU 10, HELSINKI. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen. 2 Kautta historian moni uusi ja ihmeellinen asia on nähnyt päivänvalon Hakaniemessä. Tarina jatkuu,

Lisätiedot

Millaisena asukkaat näkevät Oulun ilmeen OULUN ARKKITEHTUURIOHJELMAN KYSELY OULUN ILME

Millaisena asukkaat näkevät Oulun ilmeen OULUN ARKKITEHTUURIOHJELMAN KYSELY OULUN ILME Millaisena asukkaat näkevät Oulun ilmeen OULUN ARKKITEHTUURIOHJELMAN KYSELY OULUN ILME 19.03.-15.05.2015 HARAVA Karttapohjainen kyselypalvelu Edistää kansalaisten ja yhteisöjen vaikutusmahdollisuuksia

Lisätiedot

Asemakeskus - Kansi - Monitoimiareena

Asemakeskus - Kansi - Monitoimiareena Asemakeskus - Kansi - Monitoimiareena Uusi moderni ja monipuolinen kaupunginosa Tampereen ydinkeskustaan Hanke koostuu asemakeskuksesta, maailmanluokan tapahtumia, kulttuuria ja huippu-urheilua palvelevasta

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNALLISJÄRJESTÖ Vaaliohjelma ELINVOIMAA TUUSULAAN - HALLINNOSTA IHMISTEN YHTEISÖKSI

TUUSULAN KUNNALLISJÄRJESTÖ Vaaliohjelma ELINVOIMAA TUUSULAAN - HALLINNOSTA IHMISTEN YHTEISÖKSI TUUSULAN KUNNALLISJÄRJESTÖ Vaaliohjelma 2017 - ELINVOIMAA TUUSULAAN - HALLINNOSTA IHMISTEN YHTEISÖKSI Keskustalla on yhdessä tekemisestä 110 vuotinen perinne. Keskusta rakentaa politiikkansa ihmisen, ei

Lisätiedot

Oulun keskustan korkean rakentamisen laatuperiaatteet

Oulun keskustan korkean rakentamisen laatuperiaatteet Oulun keskustan korkean rakentamisen laatuperiaatteet yhteenveto verkkokyselyn 9.-23.11.2018 vastauksista vastauksia 478 kpl keskustan korkean rakentamisen laatuperiaatteiden verkkosivut: https://www.ouka.fi/oulu/kaupunkisuunnittelu/korkea-rakentaminen

Lisätiedot

Kaupunkistrategiasta sivistysohjelmaan Valovoimainen Oulu

Kaupunkistrategiasta sivistysohjelmaan Valovoimainen Oulu Kaupunkistrategiasta sivistysohjelmaan Valovoimainen Oulu Luonnos Facebook-keskustelua varten 10.9.2018 Visio 2026 Valovoimainen Oulu #oulu #oulu2026 Oulun valovoimaisuus on kasvua, oululaista asennetta

Lisätiedot

Lahden museot Tarkoitus ja strategiat

Lahden museot Tarkoitus ja strategiat Lahden museoiden strategiatulkinta kaupungin strategiaan Lahden museot Tarkoitus ja strategiat 09.11.2018 Strategialla kohti kokonaisvaltaista muutosta TARKOITUS Olemassaolomme ja työmme syy STRATEGIAT

Lisätiedot

Tampereen strategian lähtökohdat elinvoiman ja kilpailukyvyn näkökulmasta

Tampereen strategian lähtökohdat elinvoiman ja kilpailukyvyn näkökulmasta Tampereen strategian lähtökohdat elinvoiman ja kilpailukyvyn näkökulmasta Johtoryhmien strategiastartti 25.4.2017 Johtaja Teppo Rantanen 1 Kokemukset nykyisestä strategiasta ja odotukset uudelle strategialle

Lisätiedot

Takapihalta etupihalle Uusi Amos Andersonin taidemuseo Lasipalatsissa

Takapihalta etupihalle Uusi Amos Andersonin taidemuseo Lasipalatsissa Takapihalta etupihalle Uusi Amos Andersonin taidemuseo Lasipalatsissa Näyttelypäällikkö Susanna Luojus & Intendentti Kaj Martin 24.9.2015 Kypsän miehen iän saavuttanut, omillaan toimeentuleva, määrätietoinen

Lisätiedot

NÄKÖKULMIA OULUN KAUPUNKISEUDULTA. yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen

NÄKÖKULMIA OULUN KAUPUNKISEUDULTA. yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen NÄKÖKULMIA OULUN KAUPUNKISEUDULTA yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen 13.12.2017 tilaa, valoa ja pohjoista voimaa H A U K I P U D A S, K I I M I N K I, O U L U, O U L U N S A L O, Y L I - II Pohjois- Pohjanmaan

Lisätiedot

Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1. Strategiaseminaari

Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1. Strategiaseminaari Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1 Strategiaseminaari 27.6.2017 Visio 2030 Suomen houkuttelevin seutukaupunki Strategiset ohjelmat Vetovoima ja kasvu Osaaminen ja hyvinvointi Toimiva kaupunkiympäristö

Lisätiedot

Menestys rakennetaan sydämellä ja elinvoimalla. Laukaan kunnan strategia

Menestys rakennetaan sydämellä ja elinvoimalla. Laukaan kunnan strategia Menestys rakennetaan sydämellä ja elinvoimalla. Laukaan kunnan strategia 2017 2021 SISÄLTÖ 4 Arvot 6 Slogan 8 Strategiakartta Missio Visio Strategia 10 Kärkiteemat Laukaassa 14 Tavoitteet, seuranta & mittaaminen

Lisätiedot

Maakuntauudistus ja kuntien uusi rooli. Asko Peltola Valmistelujohtaja

Maakuntauudistus ja kuntien uusi rooli. Asko Peltola Valmistelujohtaja Maakuntauudistus ja kuntien uusi rooli Asko Peltola Valmistelujohtaja 19.3.2018 KUNNAT Missä ollaan nyt? MAAKUNNAT - Suomessa kunnilla paljon tehtäviä muuhun Eurooppaan verrattuna - Eniten kuntien rahoja

Lisätiedot

STRATEGIALLA KILPAILUKYKYÄ MIKKELISSÄ Tähtäimessä avoin digitaalinen kaupunki

STRATEGIALLA KILPAILUKYKYÄ MIKKELISSÄ Tähtäimessä avoin digitaalinen kaupunki STRATEGIALLA KILPAILUKYKYÄ MIKKELISSÄ Tähtäimessä avoin digitaalinen kaupunki KAUPUNKIA RAKENNETAAN STRATEGIOIDEN JA UNELMIEN AVULLA Kaupunkia ei rakenneta vain materian, vaan myös strategioiden ja unelmien

Lisätiedot

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys. Oulun raati , Itäinen alue

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys. Oulun raati , Itäinen alue Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys Oulun raati 11.1.2018, Itäinen alue Ohjelma Kahvit klo 18.00 saakka klo 18.00 Tilaisuuden avaus, Juha Hänninen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Lisätiedot

MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU

MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU 1.9. 30.11.2016 Alustava vastausraportti (28.11.2016) Vantaan kaupunkisuunnittelussa tehdään parhaillaan suunnitelmaa tulevaisuuden Myyrmäestä. Suunnitelmalla varmistetaan

Lisätiedot

TAMPEREEN TARINA Tekoja ja tarinaa strategia- ja brändiseminaari Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuija Telén

TAMPEREEN TARINA Tekoja ja tarinaa strategia- ja brändiseminaari Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuija Telén TAMPEREEN TARINA Tekoja ja tarinaa strategia- ja brändiseminaari 23.8.2017 Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuija Telén 1 Mitä? Yhteinen tarina brändilupaus ja pääviestit Kohderyhmät Kohderyhmäkohtaiset

Lisätiedot

Mitä muissa koneistutustutkimuksissa meneillään?

Mitä muissa koneistutustutkimuksissa meneillään? Mitä muissa koneistutustutkimuksissa meneillään? METSÄNTUTKIMUSPÄIVÄ Paikkatietoon yhdistetyn koneistutuksen kehittäminen Pohjois-Pohjanmaalla MMT Timo Saksa Metsäntutkimuslaitos Tulevaisuuden metsät ja

Lisätiedot

LUOvUUS Pohjois-Pohjanmaan luovan talouden kehittämisohjelma Kansalaisopisto luovan talouden toimintaympäristönä

LUOvUUS Pohjois-Pohjanmaan luovan talouden kehittämisohjelma Kansalaisopisto luovan talouden toimintaympäristönä LUOvUUS Pohjois-Pohjanmaan luovan talouden kehittämisohjelma 2018 Kansalaisopisto luovan talouden toimintaympäristönä YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus Jokaisella on oikeus ja tasaarvoinen

Lisätiedot

STRATEGIA 2020. Pieniä kosketuksia, pysyviä vaikutuksia

STRATEGIA 2020. Pieniä kosketuksia, pysyviä vaikutuksia STRATEGIA 2020 Pieniä kosketuksia, pysyviä vaikutuksia 1 Sisällysluettelo Visio s. 3 Edistämme kaupunkilaisten hyvinvointia kulttuurikosketuksilla Viemme kulttuuria ja taidetta keskelle kaupunkilaisten

Lisätiedot

COR GROUP OY CORONARIA OY OULUN RAKENNUSTEHO OY ARKK. TOIMISTO SEPPO VALJUS OY

COR GROUP OY CORONARIA OY OULUN RAKENNUSTEHO OY ARKK. TOIMISTO SEPPO VALJUS OY Lipporanta Oulu, Health City Mikä Lipporanta on? - oululaiselle - yrityksille ja muille sidosryhmille Lipporanta hankkeen tavoitteet Lipporannan asumisen arvoja Hankeaikataulu Hanketiedot Hankekumppanit

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTASTRATEGIALUONNOS

MÄNTSÄLÄN KUNTASTRATEGIALUONNOS MÄNTSÄLÄN KUNTASTRATEGIALUONNOS 19.10.2017 1 Kuntastrategia on kuntakokonaisuuden pitkän tähtäyksen päätöksentekoa ja toimintaa ohjaava tulevaisuuden suunta tai kantava idea. Visio = toivottu ja haluttu

Lisätiedot

Kittilä puhdasta kultaa. Kittilän kuntastrategia Kittilän kunnanvaltuusto

Kittilä puhdasta kultaa. Kittilän kuntastrategia Kittilän kunnanvaltuusto Kittilä puhdasta kultaa Kittilän kuntastrategia Kittilän kunnanvaltuusto 20.8.2018 Kittilän kuntastrategia Kittilän kunnanvaltuusto hyväksyi Kittilän kuntastrategian 20.8.2018 Kyseessä on kunnan ensimmäinen,

Lisätiedot

Avoin Kotka kokeiluhanke Kokemuksia,tuloksia, suosituksia

Avoin Kotka kokeiluhanke Kokemuksia,tuloksia, suosituksia Avoin Kotka kokeiluhanke Kokemuksia,tuloksia, suosituksia Toimitusjohtaja Jouni Eho, Oxford Research Oy,10.6.2013 Copyright 2012 Sisällysluettelo 1. Miksi Avoinkotka kokeiluhanke? 2. Miten kokeiluhanke

Lisätiedot

Valovoimainen Oulu Kaupunkistrategia 2026

Valovoimainen Oulu Kaupunkistrategia 2026 Valovoimainen Oulu Kaupunkistrategia 2026 Visio 2026 Valovoimainen Oulu #oulu #oulu2026 Oulun valovoimaisuus on kasvua, oululaista asennetta ja tapa toimia. Yhdessä tekemisen kulttuuri ja korkea osaaminen

Lisätiedot

Kuntastrategia

Kuntastrategia Kuntastrategia 2018-2021 Olemme nuorekas ja uudistuva kunta Luontoa, palveluita, yrittäjyyttä kaikki kätevästi liikenneyhteyksien varrella. Liperissä kaikki tarvittava on luonnollisesti lähellä kolmessa

Lisätiedot

Koonti kyselyjen tuloksista

Koonti kyselyjen tuloksista Koonti kyselyjen tuloksista Tampereen kaupungin johdon yhteinen strategiastartti Tampere-talolla 25.4.2017 1 27.4.2017 Tampereen kaupungin johdolle järjestettiin 25.4.17 yhteinen Tampereen Raadilla toteutettiin

Lisätiedot

3D-IDEAKILPAILU. Kaupunkikudelmia - kilpailuohjelma

3D-IDEAKILPAILU. Kaupunkikudelmia - kilpailuohjelma keltainen rajaus = ohjeellinen kilpailualue Kaupunkikudelmia - kilpailuohjelma Hyvinkäällä on parhaillaan käynnissä kansainvälinen Europan 15-suunnittelukilpailu, jossa nuoret kaupunkisuunnittelijat ideoivat

Lisätiedot

EURAN KUNTASTRATEGIA voimaan Uuden kuntalain mukaiset täydennykset Valtuusto /84

EURAN KUNTASTRATEGIA voimaan Uuden kuntalain mukaiset täydennykset Valtuusto /84 EURAN KUNTASTRATEGIA 2020 voimaan 1.9.2016 Uuden kuntalain mukaiset täydennykset Valtuusto 4.12.2017/84 Kuntastrategia Kuntalaki (410/2015) 37 Kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää

Lisätiedot

SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU

SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU UUDEN KOULURAKENNUKSEN TAUSTAT JA LÄHTÖKOHDAT Timo Juolevi rakennuttajapäällikkö 20.11.2018 PERUSKORJAUKSEN SELVITYS 10/2013-> Lähtötilanne Koulun sisäilma on koettu huonoksi

Lisätiedot

Mitä on markkinointiviestintä?

Mitä on markkinointiviestintä? Mitä on markkinointiviestintä? Tiina Karppinen 17.3.2011 Markkinointiviestintä on yrityksen ulkoisiin sidosryhmiin kohdistuvaa viestintää, jonka tarkoituksena on välillisesti tai suoraan saada aikaan kysyntää

Lisätiedot

Vantaan keskustojen kehittäminen

Vantaan keskustojen kehittäminen Vantaan keskustojen kehittäminen Asukastilaisuus Myyrmäen yritystilaisuus 2.11.2016 Kilterin 17.11.2016 koulu Anne Olkkola Lea Varpanen, kehittämispäällikkö Kansainvälinen Vantaa, maailma lähellä 6.8.2015

Lisätiedot

Tulevaisuuden Museo-Suomi. Kulttuuriasiainneuvos Päivi Salonen Tulevaisuuden museo seminaari, Mobilia

Tulevaisuuden Museo-Suomi. Kulttuuriasiainneuvos Päivi Salonen Tulevaisuuden museo seminaari, Mobilia Tulevaisuuden Museo-Suomi Kulttuuriasiainneuvos Päivi Salonen Tulevaisuuden museo seminaari, Mobilia 24.10.2010 Taiteen ja kulttuurin luova vaikutus säteilee elämän kaikille alueille. Hallitusohjelma Kattavin

Lisätiedot

Tulevaisuuden Tampere

Tulevaisuuden Tampere Tulevaisuuden Tampere Tampereen Lasten Parlamentin kommentit Tampereen tulevaisuustyöhön 1 Kysymys 1: Mitkä ovat Tampereen nykyiset vahvuudet? Missä olemme hyviä, mistä olemme ylpeitä? Tampereen nykyiset

Lisätiedot

K A N S A L L I S M U S E O N

K A N S A L L I S M U S E O N M e t r o p o l i a A M K M u o t o i l u n i n n o v a a t i o p r o j e k t i 2 0 1 5 K A N S A L L I S M U S E O N E e v a T e r ä v ä S i s u s t u s a r k k i t e h t u u r i 1 6. 1 0. 2 0 1 5 B

Lisätiedot

Arvomme ovat. Yhteistyökykyisyys Palveluhenkisyys Avoimuus

Arvomme ovat. Yhteistyökykyisyys Palveluhenkisyys Avoimuus Jämsän tarina 2035 Arvomme ovat Yhteistyökykyisyys Palveluhenkisyys Avoimuus 2 Visio 2035 Jämsä Himoittu osaamisen, yrittämisen ja matkailun kaupunki 3 Toiminta-ajatus Jämpsän aktiiviset äijät ja ämmät

Lisätiedot

Tampereen strategian lähtökohdat kaupunkiympäristön näkökulmasta

Tampereen strategian lähtökohdat kaupunkiympäristön näkökulmasta Tampereen strategian lähtökohdat kaupunkiympäristön näkökulmasta Johtoryhmien strategiastartti johtaja Mikko Nurminen 1 Kokemukset nykyisestä strategiasta ja odotukset uudelle strategialle Nykyinen strategia

Lisätiedot

Tulevaisuuden kunta ja Kunnat ohjelma

Tulevaisuuden kunta ja Kunnat ohjelma Tulevaisuuden kunta ja Kunnat 2021 -ohjelma Kainuun maakuntatilaisuus 19.4.2016 Jarkko Majava, va kehityspäällikkö Aineisto: www.kunnat.net/maakuntatilaisuudet 4.4.2016 Luonnos Kuntaliiton strategisista

Lisätiedot

Tuija-Liisa Soininen, kulttuuriympäristö ja matkailu; puheenvuoro kulttuurimatkailuseminaarin yhteydessä Työväenmuseo Werstaalla, Tampereella

Tuija-Liisa Soininen, kulttuuriympäristö ja matkailu; puheenvuoro kulttuurimatkailuseminaarin yhteydessä Työväenmuseo Werstaalla, Tampereella Tuija-Liisa Soininen, kulttuuriympäristö ja matkailu; puheenvuoro kulttuurimatkailuseminaarin yhteydessä Työväenmuseo Werstaalla, Tampereella 25.10.2017 Photo: Vapriikki photo archive, S. Säilynoja Kulttuuriympäristöä

Lisätiedot

Yhteistyön tiivistäminen uusissa maakunnissa Kumppanuuspäivä

Yhteistyön tiivistäminen uusissa maakunnissa Kumppanuuspäivä Yhteistyön tiivistäminen uusissa maakunnissa Kumppanuuspäivä 18.10.2017 Asko Peltola Maakuntajohtaja Etelä-Pohjanmaan liitto Mitä tapahtuu? Sote-tehtävät siirtyvät kunnilta maakunnille yli puolet kuntien

Lisätiedot

Tampereen kaupunkimarkkinoinnin suuntaviivat

Tampereen kaupunkimarkkinoinnin suuntaviivat Tampereen kaupunkimarkkinoinnin suuntaviivat Kaupunkimarkkinoinnin suuntaviivojen lähtökohdat Vetovoiman kasvattaminen Kansainvälisen näkyvyyden ja tunnettuuden vahvistaminen Koko kaupunkiorganisaation

Lisätiedot

Saarijärven elinkeinostrategia.

Saarijärven elinkeinostrategia. Saarijärven elinkeinostrategia www.ssypkehitys.fi Sisällys 1. Strategian iso kuva 2. Visio 3. Asiakkaat 4. Toiminnan tärkeimmät fokukset 5. Toimintatapa 6. Isot strategiset muutokset 7. Strategian sisällölliset

Lisätiedot

Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry

Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry Kehittämisstrategia 2014-2020 Sivu 1 9.6.2014 Toiminta-alue 43 930 asukasta 5 554 km 2 Sivu 2 9.6.2014 MMM, Mavi Kunnat kuntaraha 20% ELY-keskus yhteistyö Leader-ryhmä -tj.

Lisätiedot

HARALD HERLIN - OPPIMISKESKUS. Tulevaisuutta tehdään täällä

HARALD HERLIN - OPPIMISKESKUS. Tulevaisuutta tehdään täällä HARALD HERLIN - OPPIMISKESKUS Tulevaisuutta tehdään täällä Tervetuloa Harald Herlin - oppimiskeskukseen! Oppimiskeskus on osa Aalto-yliopistoa, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Opi

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON STRATEGIA Osaava ja hyvinvoiva ihminen KAMPUKSEN KEHITTÄMISOHJELMA

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON STRATEGIA Osaava ja hyvinvoiva ihminen KAMPUKSEN KEHITTÄMISOHJELMA JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON STRATEGIA 2019-2030 Osaava ja hyvinvoiva ihminen KAMPUKSEN KEHITTÄMISOHJELMA STRATEGINEN PÄÄMÄÄRÄ JYUNIQUE CAMPUS Jyväskylän yliopistolla on 2020-luvulla Suomen vetovoimaisin kampus,

Lisätiedot

I I I 4.1 4.1 3.1 4.2 4.7 4.5 4.0 ulkoterassi 4.8 Annankatu 4.8 5.0 3.6 4.9 6 9 2.2 Hallituskatu 4.9 2.3 2.5 I 2.5 Panimokuja 2.8 4.8 Museonpuisto Asukkaat 5.8 6.8 6.8 2.5 Eteläranta 3.2 PÄÄSISÄÄNKÄYNTI

Lisätiedot

TAMPERE 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkihaku

TAMPERE 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkihaku TAMPERE 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkihaku 1 MIKÄ KULTTUURIPÄÄKAUPUNKI (ECOC)? - EU:n komission myöntämä status, joka myönnetään vuosittain kahdelle kaupungille Euroopassa. - Suomalainen kaupunki saa

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelun seminaari Matti Karhula

Kaupunkisuunnittelun seminaari Matti Karhula Kaupunkisuunnittelun seminaari 8.9.2010 Matti Karhula KOHTI ELÄVÄÄ KAUPUNKIKESKUSTAA Viihtyisä Oulun keskusta sykkii elämää läpi vuoden ja vuorokauden. Se pitää arvossa pohjoista kulttuuria, hyvinvointia,

Lisätiedot

Vaalan kuntastrategia 2030

Vaalan kuntastrategia 2030 Vaalan kuntastrategia 2030 Mikä on kuntastrategia? Kuntastrategiassa kunnanvaltuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Strategisen suunnittelun tarkoituksena on etsiä

Lisätiedot

Vetovoimainen Ylivieska 2021 hyvinvointia koko alueelle

Vetovoimainen Ylivieska 2021 hyvinvointia koko alueelle Vetovoimainen Ylivieska 2021 hyvinvointia koko alueelle Vetovoimainen Ylivieska 2021 - hyvinvointia koko alueelle -kaupunkistrategia Ylivieskan kaupunkistrategia perustuu Ylivieskan asemaan alueensa kasvavana

Lisätiedot

Aikuisten museo. Aikuisten museo

Aikuisten museo. Aikuisten museo Aikuisten museo Aikuisten museo Aikuisten museo Johdatus päivän teemaan 15.12.2009 Kalle Kallio museonjohtaja Työväenmuseo Werstas Päivän ohjelma ennen lounasta 11.00-12.15 Miten kapitalismi ruostuttaa

Lisätiedot

Sosiaalinen kuntoutus: erityistoimenpiteistä osallisuuden tiloihin. Lehtori, VTT Ari Nieminen, Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Sosiaalinen kuntoutus: erityistoimenpiteistä osallisuuden tiloihin. Lehtori, VTT Ari Nieminen, Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) 1 Tuettu työllistyminen ja työllistymisen tukipalvelut 11.12.2017 Sosiaalinen kuntoutus: erityistoimenpiteistä osallisuuden tiloihin Lehtori, VTT Ari Nieminen, Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) ari.nieminen@diak.fi

Lisätiedot

Saimaa Geomatkailukohteeksi Saimaa Geopark valmisteluhanke projektipäällikkö Minna Kähtävä-Marttinen. www.kehy.fi

Saimaa Geomatkailukohteeksi Saimaa Geopark valmisteluhanke projektipäällikkö Minna Kähtävä-Marttinen. www.kehy.fi Saimaa Geopark valmisteluhanke projektipäällikkö Minna Kähtävä-Marttinen Saimaa geomatkailukohteeksi miksi? Saimaa on kansainvälisesti ainutlaatuinen ja kiinnostava järvialue - esimerkiksi Lonely Planet

Lisätiedot

A B C. Avoimen hallinnon ja LOGO

A B C. Avoimen hallinnon ja LOGO Kokei le!?! A B C Avoimen hallinnon ja vuoropuhelun edistäjä LOGO Otakantaa.fi on oikeusministeriön kehittämä avoimen valmistelun vuorovaikutuskanava. Ota käyttöön päätöksenteon valmistelun ja johtamisen

Lisätiedot

Strateginen toimenpideohjelma

Strateginen toimenpideohjelma Strateginen toimenpideohjelma 2014-2018 Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys ry Yhdistyksen tarkoituksena on vahvistaa Hämeenlinnan kaupunkikeskustan kaupallista vetovoimaa, lisätä elämää ja asiakaskäyntejä

Lisätiedot

SIIKAJOEN KUNTA Ruukin asemanseudun osayleiskaavan uudistaminen

SIIKAJOEN KUNTA Ruukin asemanseudun osayleiskaavan uudistaminen SIIKAJOEN KUNTA Ruukin asemanseudun osayleiskaavan uudistaminen Kysely alueen asukkaille ja maanomistajille Hyvä asukas tai maanomistaja! Ruukin asemanseudun osayleiskaavaa ollaan uusimassa. Nykyinen vuonna

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN STRATEGIA 2020. Hallinnonalan rakennerahastopäivät 9.9.2010. Iiris Patosalmi Neuvotteleva virkamies

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN STRATEGIA 2020. Hallinnonalan rakennerahastopäivät 9.9.2010. Iiris Patosalmi Neuvotteleva virkamies OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN STRATEGIA 2020 Hallinnonalan rakennerahastopäivät 9.9.2010 Iiris Patosalmi Neuvotteleva virkamies Strategian tausta laajat muutostrendit haastavat toiminnan kehittämiseen

Lisätiedot

Kainuun kaupan palveluverkkoselvitys Page 1

Kainuun kaupan palveluverkkoselvitys Page 1 Kainuun kaupan palveluverkkoselvitys 31.3.2014 Page 1 Kaupan palveluverkkoselvityksessä: Selvitettiin Kainuun kaupan palvelurakenteen ja yhdyskuntarakenteen kehitys, nykytilanne ja kehitysnäkymät Laadittiin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2018 1 (5) 355 Valtuutettu Jörn Donnerin toivomusponsi laaja-alaisen komitean asettamisesta visioimaan monimuotoista kulttuuri-ilmapiiriä Päätös päätti merkitä tiedoksi

Lisätiedot

Kulttuuriympäristö ihmisen ympäristö

Kulttuuriympäristö ihmisen ympäristö Kulttuuriympäristö ihmisen ympäristö Kulttuuriympäristö ihmisen ympäristö tarvitsee strategian Maisemat ilmentävät eurooppalaisen kulttuuri- ja luonnonperinnön monimuotoisuutta. Niillä on tärkeä merkitys

Lisätiedot

Rauman Tarina osa 2 Kaupunginvaltuusto

Rauman Tarina osa 2 Kaupunginvaltuusto Rauman Tarina osa 2 Kaupunginvaltuusto 27.11.2017 Rauman Tarina 2, 2018-2021 2 Hyvinvointia ja elinvoimaa tukevat linjaukset Terveellinen, turvallinen ja palveleva Rauma Vireän elinkeinoelämän Rauma Hyvien

Lisätiedot

Nordia-ilta Eriarvoistuminen ja arjen turvallisuus. Arjen turvaa Resurssien järkevää käyttöä ja voimavarojen kokoamista uudessa kunnassa

Nordia-ilta Eriarvoistuminen ja arjen turvallisuus. Arjen turvaa Resurssien järkevää käyttöä ja voimavarojen kokoamista uudessa kunnassa Nordia-ilta 26.4.2017 Eriarvoistuminen ja arjen turvallisuus Arjen turvaa Resurssien järkevää käyttöä ja voimavarojen kokoamista uudessa kunnassa Ilpo Tapaninen Pohjois-Pohjanmaan liitto Tärkeimmät

Lisätiedot

Oulun Matkailun Yhteismarkkinointi 25.2.2010

Oulun Matkailun Yhteismarkkinointi 25.2.2010 Pohjolan Mylly Oulun Matkailun Yhteismarkkinointi 25.2.2010 Pohjolan Mylly 2009 Yhteismarkkinointi Joukkueajattelu Paras matkailualue (joukkue) voittaa Resurssit Yhdessä enemmän kuin yksin Yhteinen suunta

Lisätiedot

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys. Oulun raati , Eteläinen alue

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys. Oulun raati , Eteläinen alue Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys Oulun raati 17.1.2018, Eteläinen alue Ohjelma Kahvit klo 18.00 saakka klo 18.00 Tilaisuuden avaus, Satu Haapanen, sivistys- ja kulttuurilautakunnan

Lisätiedot

Puupäivä Janne Pihlajaniemi, professori Oulun yliopisto, arkkitehtuurin tiedekunta MODERNI HIRSIKAUPUNKI -HANKE

Puupäivä Janne Pihlajaniemi, professori Oulun yliopisto, arkkitehtuurin tiedekunta MODERNI HIRSIKAUPUNKI -HANKE Puupäivä 2016 10.11.2016 Janne Pihlajaniemi, professori Oulun yliopisto, arkkitehtuurin tiedekunta MODERNI HIRSIKAUPUNKI -HANKE MODERNI HIRSIKAUPUNKI -HANKE Tavoite Selvittää hirsirakentamisen markkinaosuuden

Lisätiedot

Pyhäjoella virtaa Pyhäjoen kuntastrategia

Pyhäjoella virtaa Pyhäjoen kuntastrategia Pyhäjoella virtaa 2030 Pyhäjoen kuntastrategia Toimintaympäristömme VAHVUUDET 1. Hanhikivi 1-investoinnit alueelle ja liikenneyhteyksiin 2. Kunnan talous on vakaa 3. Hyvät ja toimivat peruspalvelut 4.

Lisätiedot

Kulttuuritoimi. Kulttuurista hyvinvointia, elinvoimaa, osallisuutta ja vetovoimaa!

Kulttuuritoimi. Kulttuurista hyvinvointia, elinvoimaa, osallisuutta ja vetovoimaa! Kulttuuritoimi Kulttuurista hyvinvointia, elinvoimaa, osallisuutta ja vetovoimaa! ORGANISAATIO Kaupunginvaltuusto pj. Anna-Maija Koskela 43 jäsentä Kaupunginhallitus pj. Rami Ala-Nisula 11 jäsentä Vapaa-aikalautakunta

Lisätiedot

-FORTUNAN PUUTTAVA KULMA

-FORTUNAN PUUTTAVA KULMA Museorakennus sijaitsee Turun ydinkeskustassa, historiallisessa Fortunakorttelissa. Fortuna on kulttuurihistoriallisesti erittäin arvokas kortteli, jonka historia alkaa 1600-luvulta. Fortuna on historiansa

Lisätiedot

KAUPUNKIMUOTOILU. Kankaanpään elinkeinoseminaari Päivi Raivio

KAUPUNKIMUOTOILU. Kankaanpään elinkeinoseminaari Päivi Raivio KAUPUNKIMUOTOILU Kankaanpään elinkeinoseminaari 30.1.2018 Päivi Raivio JULKISEN TILAN TAIDE YHTEISÖTAIDE KAUPUNKIMUOTOILU PLACEMAKING PALVELUMUOTOILU KULTTUURISUUNNITTELU KOKEILUKULTTUURIA Notkistaa ja

Lisätiedot

KIRJASTOISSA JÄRJESTETTÄVÄT TAPAHTUMAT JA TILANKÄYTTÖ SEKÄ KIRJASTOTYÖN EETTISET PERIAATTEET SAVINAINEN PÄIVI, KUOPION KAUPUNGINKIRJASTO

KIRJASTOISSA JÄRJESTETTÄVÄT TAPAHTUMAT JA TILANKÄYTTÖ SEKÄ KIRJASTOTYÖN EETTISET PERIAATTEET SAVINAINEN PÄIVI, KUOPION KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTOISSA JÄRJESTETTÄVÄT TAPAHTUMAT JA TILANKÄYTTÖ SEKÄ KIRJASTOTYÖN EETTISET PERIAATTEET SAVINAINEN PÄIVI, KUOPION KAUPUNGINKIRJASTO MAAKUNTAKIRJASTO PÄÄKKÖLÄ JOUNI, OULUN KAUPUNGINKIRJASTO MAAKUNTAKIRJASTO

Lisätiedot

Myykö museo? Tunnemmeko vierailijamme palvelemmeko heitä oikein? Markkinoinnin näkökulma Maria Pecoraro (FM, KTM) Jyväskylän yliopisto

Myykö museo? Tunnemmeko vierailijamme palvelemmeko heitä oikein? Markkinoinnin näkökulma Maria Pecoraro (FM, KTM) Jyväskylän yliopisto Myykö museo? Tunnemmeko vierailijamme palvelemmeko heitä oikein? Markkinoinnin näkökulma 3.4.2008 Maria Pecoraro (FM, KTM) Jyväskylän yliopisto Puheenvuoroni teemat I. Taloustieteiden näkökulma II. Museon

Lisätiedot

Kulttuuriperinnöstä eväitä tähän päivään ja tulevaan. Etelä-Savon maakuntapäivä 14.5.2012 Savonlinna Projektipäällikkö Pia Puntanen

Kulttuuriperinnöstä eväitä tähän päivään ja tulevaan. Etelä-Savon maakuntapäivä 14.5.2012 Savonlinna Projektipäällikkö Pia Puntanen Kulttuuriperinnöstä eväitä tähän päivään ja tulevaan Etelä-Savon maakuntapäivä 14.5.2012 Savonlinna Projektipäällikkö Pia Puntanen Mikkelin seudun kulttuuriperintöohjelma -hanke Vetovoimainen kasvukeskus

Lisätiedot

RAJAT YLITTÄVÄÄ VOIMAA. Brändikäsikirja

RAJAT YLITTÄVÄÄ VOIMAA. Brändikäsikirja RAJAT YLITTÄVÄÄ VOIMAA Brändikäsikirja RAJAT YLITTÄVÄÄ VOIMAA Imatran brändikäsikirja Sisällys... 2 Johdanto... 3 Arvokartta... 5 Tavoitemielikuva...6 Brändipersoona...8 Brändiattribuutit...9 Ydinviesti...10

Lisätiedot

Tapiolan keskus uudistuu

Tapiolan keskus uudistuu Tapiolan keskus uudistuu Tapiolan keskuksen uudistamisen nykyvaihe ja keskeiset hankkeet Projektinjohtaja Antti Mäkinen, Espoon kaupunki Kulttuurikeskus uudistuu ja monipuolistuu Kulttuurijohtaja Susanna

Lisätiedot

Yleisö. Kaupunkilainen, turisti, asiakas, kävijä, ihminen kulttuurin kuluttajan tulee olla kaupungin kulttuurintuotannon keskiössä.

Yleisö. Kaupunkilainen, turisti, asiakas, kävijä, ihminen kulttuurin kuluttajan tulee olla kaupungin kulttuurintuotannon keskiössä. Tarvitaan kulttuurin rakennemuutos: nykyinen rakenne tukee koulunpenkiltä tehtaaseen ajattelua. Tilanne on nyt ihan toinen ja tämä pitää saada näkymään myös Kotkan kulttuurissa. Jari Järvelä Yleisö Kaupunkilainen,

Lisätiedot

Hämeenlinnan seudun puheenvuoro

Hämeenlinnan seudun puheenvuoro Häme-markkinointi 2.0 Hämeenlinnan seudun puheenvuoro Vanajanlinna 22.2.2010 Kehittämiskeskus Oy Häme Tapio Vekka Hallituksen pj 1 Seudun tulevaisuutta koskevien suunnitelmien yhteenveto MAAKUNTATASO Maakuntaohjelman

Lisätiedot

Vaasan keskustastrategia Kysely kaupunkilaisille rakennemallivaihtoehtoihin liittyen 2.-27.5.2012. Vaihtoehtojen esittely kyselyn taustaksi

Vaasan keskustastrategia Kysely kaupunkilaisille rakennemallivaihtoehtoihin liittyen 2.-27.5.2012. Vaihtoehtojen esittely kyselyn taustaksi Vaasan keskustastrategia Kysely kaupunkilaisille rakennemallivaihtoehtoihin liittyen 2.-27.5.2012 Vaihtoehtojen esittely kyselyn taustaksi 2.5.2012 Keskustastrategian rakennemallivaihtoehdot 3 kpl maankäytön

Lisätiedot

Tutkimusympäristömme ovat moderneja, inspiroivia ja tarkoituksenmukaisia.

Tutkimusympäristömme ovat moderneja, inspiroivia ja tarkoituksenmukaisia. Jyväskylän yliopiston kampuksen vahva kulttuurihistoriallinen sivistysperintö ja maailmanluokan arkkitehtuuri tarjoavat vetovoimaisen toimintaympäristön dynaamiselle ja hyvinvoivalle akateemiselle yhteisölle.

Lisätiedot

Iloa tuottava tila - Lahden pääkirjaston uudistaminen. Salla Palmi-Felin

Iloa tuottava tila - Lahden pääkirjaston uudistaminen. Salla Palmi-Felin Iloa tuottava tila - Lahden pääkirjaston uudistaminen Salla Palmi-Felin 27.4.2017 Kirjastotalo rakennettu 1990: tila ei vastannut nykyisiä tarpeita mm. sähköjen suhteen. Lisäksi tavaraa ja kalusteita kertynyt

Lisätiedot

Lohjan Järvikeskus liiketaloudellinen tarkastelu 21.1.2010 www.kaukoviisas.fi Jukka Kauko Tehtävän tarkoitus Selvitystyö keskittyy alueen liiketoiminta- mahdollisuuksien selvittämiseen ja alueen toimintojen

Lisätiedot

Lähiöstrategioiden laadinta Tiekartta hyviin lähiöihin -työpajaosuus

Lähiöstrategioiden laadinta Tiekartta hyviin lähiöihin -työpajaosuus Lähiöstrategioiden laadinta Tiekartta hyviin lähiöihin -työpajaosuus Sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävä kehitys Elinkaarijohtaminen ja resurssiviisaus Osaamisen kokoaminen ja synergioiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Verha/Ktj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Verha/Ktj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (5) 56 Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan lausunto valtuutettu Koulumiehen ym. aloitteeseen, että Helsingin luovuttava keskustakirjastohankkeesta HEL 2014-002641 T

Lisätiedot