TOIMINTAKERTOMUS Yleinen kehitys

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTAKERTOMUS 2011. Yleinen kehitys"

Transkriptio

1 TOIMINTAKERTOMUS 2011 Yleinen kehitys Kainuun Museon kävijämäärä kasvoi voimakkaasti kuluneena vuonna erityisesti alkuvuoden 1950-luku näyttelyn ansiosta. Se oli moneen vuoteen museon suosituin näyttely: 2436 kävijää. Museokävijät ovat olleet edellisvuosien tapaan myös tyytyväisiä näyttelyihin ja asiakaspalveluun. Museo osallistui kaupungin kulttuuritoimijoiden yhteismarkkinointiin Kulttuuri Kajaani otsikon alla, mikä on yksi uusi yhteistyömuoto vuoden aikana valmistuneen kaupungin kulttuuristrategian toimenpiteistä. Koululaisryhmille tilauksesta annettavien näyttelyopastusten rinnalle saatiin Tapiolan päiväkodin alaisen leikkikerho Silmun järjestämiä päiväkotiryhmille suunnattuja näyttelyopastuksia. Kokoelmahallinnan WebMusketti-ohjelma saatiin vihdoin käyttöön loppukeväällä. Sen täysi hyödyntäminen vaatii vielä opettelua. Museon sisäistä yhteistyötä, viestintää ja suunnitelmallisuutta lisättiin näyttelytoiminnassa. Museo sai tiedon, että kaupunki aikoo myydä Varastokadulla sijaitsevan kokoelmien säilytykseen käytetyn rakennuksen. Tilanteeseen etsittiin ratkaisua, mutta sopivia korvaavia tiloja ei löytynyt vuoden loppuun mennessä. Antti Mäkinen museonjohtaja I Museon hallinto 1. Omistus ja hallinto Kainuun museon omistaa Kajaanin kaupunki, jolle museo siirtyi Kainuun museoyhdistys ry:ltä (perustettu 1930, nyk. Kainuun museo- ja kotiseutuyhdistys). Opetusministeriö on nimennyt Kainuun Museon valtioneuvoston päätöksen 404/79 tarkoittamaksi maakuntamuseoksi alkaen. Museolla on voimassa oleva sopimus Museoviraston ja Kainuun Museon yhteistyöstä ja työnjaosta kulttuuriympäristön vaalimisessa. Samoin Museoviraston kanssa on sovittu alueellisesta toiminnasta kaudella Museon hallinnosta vastasi vuoden 2009 alussa toimikautensa aloittanut sivistyslautakunta (johtosääntö vahvistettu ), jonka puheenjohtajana toimi Raimo Tornberg. 2. Jäsenyydet Suomen museoliitto, alkaen Kainuun museo- ja kotiseutuyhdistys, alkaen.

2 II Museon henkilökunta 1. Henkilökunta Vakinainen henkilökunta (suluissa työn alkamisvuosi): Kauppila Raili, amanuenssi (1990) Kinnunen Ritva, toimistosihteeri (2001) Kovalainen Tuula, siivooja (2006) Laukkanen Rauni, rakennustutkija (2008) Lonkila Helena, tekstiilikonservaattori (1986), tutkija-konservaattori (2005) Mäkinen Antti, tutkija-valokuvaaja (1993), museonjohtaja (1996) Peltola Ossi, nuorempi ammattimies (1990), museomestari (1997) Piirainen Aino, valokuvauslaborantti (1994) Suominen Esa, arkeologi (1986 määräaik., 1990 vak.) Säkkinen Senja, maakuntatutkija (1984 määräaik., 1990 vak., 2004 osa-aikainen) Välisaari Kristiina, museoassistentti (2005 määräaik., 2006 vak.) Kuukausipalkkaiset museovalvojat: Kemppainen Linda, museovalvoja (2008) Laakkonen Anna, museovalvoja alkaen Leinonen Tarja, museovalvoja (2008) saakka Määräaikainen henkilökunta: Anttalainen Tommi, valvoja-opas Luostarinen Annina, valvoja-opas Kesätyöntekijät: Anttalainen Tommi, Kajaanin kaupungin kesätyöseteli 2011, Luostarinen Annina, museoharjoittelija, Työelämään tutustuminen: Anni Heikkinen, Hauholan koulu, Koulutukset ja seminaarit Työntekijät ovat osallistuneet seuraaviin koulutuksiin ja seminaareihin: Hyvän työyhteisön pelisäännöt, Kajaani 4.1. Rakennussuojelulaki -koulutus, Oulu Toimivan työyhteisön pelisäännöt, Kajaani 7.2. Ekomuseo-hankkeen esittely, Mieslahti WebMusketti pääkäyttäjäkoulutus, Museovirasto, Helsinki Kajaanin ammattikorkeakoulun, KAOn ja Kajaanin sivistystoimialan varautumiskoulutus, Kajaani WebMusketti-koulutus, Kajaani Rakennettu hyvinvointi -seminaari, Lahti Rakennusperinnön hoidon ja korjausrakentamisen neuvottelupäivät, Helsinki Ilmastoseminaari, Kajaani 6.5. Maaseudun asutushistoriallisia muinaisjäännöksiä käsittelevä työseminaari, Helsinki Valtakunnalliset museopäivät, Turku

3 Rakennetun ympäristön neuvottelupäivät, Espoo Siivouskoulutuspäivä, Oulu 7.6. SAP BI raportointikoulutus, Kajaani, Talousarvion infotilaisuus, Kajaani Kainuun kulttuurifoorumi, Puolanka 1.7. Henkilötietojen suoja kunnassa, Kajaani Budjettikoulutus, Kajaani Julkisuusperiaate ja sen toteuttaminen kunnassa, Kajaani Kulttuurimaiseman hoidon neuvottelupäivät, Heinola Tehokkuutta ajanhallintaan - tuottavuutta toimistotyöhön, Kajaani Photoshop kurssi, Kajaani 19.9., 26.9., ja Terva - Pohjolan musta kulta -seminaari, Oulu Rakentamisen ohjauksen neuvottelupäivä, Kajaani Pohjois-Suomen kulttuurista vastaavien lautakuntien tapaaminen, Oulu Riskienhallinta ja sisäinen valvonta kunnallishallinnossa, Kajaani Pohjoisten metsien kulttuuriperintö seminaari, Rovaniemi Tietohallinnon- ja asianhallinnan kehityspäivä, Kajaani ICOM / Demhist.komitean kokous, Antwerpen, Belgia Moninaisuus ja monialaisuus kulttuuriympäristö yhteistyöhaasteena seminaari, Vaasa Tulevaisuuden museo -seminaari, Kangasala ja Tampere TAKO raporttipäivä, Museovirasto, Helsinki Ostolaskujen käsittely - Rondo R8, Kajaani Tekniikan alan museopäivä, Tekniikan museo, Helsinki Matkat ja muu toiminta Henkilökunta teki tutustumismatka Joensuuhun Lisäksi henkilökuntaa osallistui seuraaviin tilaisuuksiin: Näyttely-yhteistyön neuvottelu, Helsinki ja 7.3., Kuopio 12.4., ja Oulujoen pääuoman kalateiden suunnittelu ja tukitoimenpiteet -hankkeen kokous, Oulu Maakuntamuseoiden, aluetaidemuseoiden ja valtakunnallisten erikoismuseoiden johtajien tapaaminen, Hämeenlinna 2.2. ja Helsinki Arkistotutkimusta (Hövelö), Oulun maakunta-arkisto ja Kuopion museo Arkistotutkimus, Jyväskylä TAKO-yhteistyön Pooli 1:n kokous, Helsinki 8.3., 2.5., 7.6. Kajaanin keskustaajaman oas, viranomaisneuvottelu Arkistotutkimus, Helsinki Linnojen neuvottelukunnan kokous, Turku ja Hämeenlinna Ota sielusi täyteen! -teoksen julkistamistilaisuus Gallen-Kallelan Museo, Espoo Alueellisen museotyön teemapäivä, Helsinki Flora & Fauna -yhteistyöryhmän kokous, Kuopio Kajaanin keskustan kehittämisprojektiin liittyen tutustumismatka Mikkeliin ja Kuopioon Salonki- ja ArtHelsinki-messut, Helsinki Maakuntatutkijoiden tapaaminen, Joensuu WebMusketti kokous, Lahti Istekin ohjausryhmän kokous, Kuopio Sivistysjohtoryhmän tutustumismatka, Kostamus Kokoelmien kuljetus ja arkistotutkimus. Kanavuori ja Jyväskylä Arkistotutkimus, Oulu 2.12.

4 III Toimitilat ja varusteet Museon näyttelytilat sekä pääosa työskentely- ja varastotiloista sijaitsevat Kajaanin kaupungin keskustassa entisessä liike- ja varastorakennuksessa Asemakatu 4:ssä. Pää- ja piharakennus ovat kokonaan museotoimen käytössä. Museoesineitä säilytetään lisäksi Varastokatu 7 (n. 184 m 2) ja Vienankatu 5 (n. 337 m 2) kiinteistöissä. Museon käyttämät kiinteistöt on vuokrattu Kajaanin kaupungin toimi-tilapalveluilta ja ne on vakuutettu. IV Esinekokoelmat 1. Kokonaismäärä ja kartunta Esinekartunta vuonna 2011 oli 94 kpl (kaikki lahjoituksia). Vuoden 2011 kartunnasta vähennettiin 6 kpl. Esineiden kokonaismäärä esinediaarin mukaan vuoden 2011 lopussa kpl. Esinekokoelmatiedot on vuonna 2011 siirretty museotietojärjestelmä WebMuskettiin, joka on korvannut aiemman Antikvaria-tietojärjestelmän. Konversion valmistelun ja konversion aikaisen yhteydenpidon toimittajaan sekä palvelimen tarjoajaan hoiti museoassistentti Kristiina Välisaari. Amanuenssi Raili Kauppila tarkasti konversion eri vaiheissa kokoelmatietojen siirtymisen. Henkilöstö on käynyt läpi WebMusketin kuvasovelluksen museokohtaista käyttöä. Uudessa ohjelmassa on vuoden 2011 lopussa luetteloituna kaikkiaan esinettä. Näistä Kainuun Museon kokoelmaan kuuluvia on Järjestelmään tallennettuna on myös RIHMA-käsityöperinneprojektin aikana museolle kerätty esinekokoelma, yhteensä 89 esinettä, sekä museon kokoelmiin liitetty Uutelan esineistö Säräisniemen Jylhämästä, yhteensä 271 esinettä. Kainuun Museon kokoelmiin kuuluu myös vuonna 2009 liitetty Rautaruukki Oy:n Otanmäen kaivosesinekokoelma Vuolijoelta, noin 270 esinettä. Näitä ei ole vielä siirretty museon kokoelmatietokantaan. Paikallismuseoiden kokoelmista WebMuskettiin on siirretty Suomussalmella sijaitsevan Turjanlinnan esineistö, kaikkiaan 414 kpl. Säräisniemen kotiseutumuseon esinekokoelmasta WebMuskettiin on tallennettu 186 kpl (esinetietojen siirto kesken, kokonaismäärä 880 kpl.) Uusia deponointeja vuonna 2011 oli 2 kpl. Deponointien lukumäärä vuoden 2011 lopussa 1081 kpl. Museolle on lisäksi saatu lyhytaikaisia esinelainoja vaihtuviin näyttelyihin. Arkiston kartunta vuonna 2011 oli 17 numeroa (arkisto II). Arkisto I:n kokonaismäärä vuoden 2011 lopussa 108 numeroa ja arkisto II:n kokonaismäärä vuoden 2011 lopussa 652 numeroa. Arkistokirjastoon lisätty 8 nidosta. 2. Konservointi Koska kokoelmien säilytysongelmaa ja konservointitilojen puutetta ei ole pystytty ratkaisemaan, konservointi keskittyi edelleen uushankintoihin ja vaihtuvien näyttelyiden esineturvallisuuteen. Paltaniemen kotiseutuyhdistyksen jäsenet puhdistivat, kuvasivat ja listasivat Paltaniemen museoaittojen esineistön tutkijakonservaattorin ohjaamana. Lonkila teki myös tulo- ja lähtötarkastuksen Kajaanin taidemuseossa esillä olleille Kiasma ARS 11 -satelliittinäyttelyn teoksille.

5 V Valokuva-arkisto 1. Yleistä Kuva-arkiston kartunta lisääntyi lainaajien ja lahjoitusten ansiosta oikein hyvin. Suuristakin lahjoituksista on pystytty vähitellen tekemään kuvaluetteloita. Kuvia skannattiin sekä omiin että asiakkaiden näyttelyihin ja muihin käyttötarkoituksiin. Vanhoja valokuvia tallennettiin digitoimalla ja museon henkilökunta dokumentoi maakunnan juhlia, tapahtumia ja arkielämää digitaalisesti ja myös filmille. Kuvatietoja luetteloitiin Webmuskettiin. Kokoelmien kokonaismäärä ja kartunta: Kuvakartunta vuonna 2011 omat kuvaukset/tallenteet saadut lahjoitukset lainausten reprokuvaukset kpl kpl kpl 34 kpl Luetteloitujen kuvatallenteiden kokonaismäärä vuoden 2011 lopussa kpl Deponoinnit vuoden 2011 lopussa oli kpl. VI Käsikirjasto Käsikirjaston julkaisujen kartunta oli 165 kpl ja kokonaismäärä vuoden 2011 lopussa oli 6345 kpl. VII Näyttelytoiminta 1. Perusnäyttely Museon perusnäyttely esittelee Kainuun historiaa ja kulttuuria. 2. Vaihtuvat ja tilapäiset näyttelyt Yhtiön kuvia 447 kävijää luku 2436 kävijää Enteet ja ennusteet Koiramäen tapaan 1607 kävijää Hövelö 820 kävijää Tontut ja haltijat 1168 kävijää Museon galleriahuoneessa on toteutettu seuraavat pienoisnäyttelyt: Kirjoja museon kokoelmista Taiteilija Niilo Hyttinen Nyíregyháza Unkarissa

6 Kasari Kalevan uutiskuvia 1980-luvulta vuotta sähkövaloa Kajaanissa Parta VIII Tutkimus- ja viranomaistyö A. Museonjohtaja Museonjohtaja osallistui kaikkien vuoden aikana järjestettyjen näyttelyiden toteutukseen henkilöstön kanssa ja suunnitteli pääosan galleriahuoneen pienoisnäyttelyistä. Museonjohtaja osallistui myös näyttelyopastusten järjestämiseen. Museonjohtajan tutkimustyö liittyi edelleen suuriin valokuvalahjoituksiin, joista Kainuun Osuusmeijerin lahjoitus vuodelta 2010 tuli luetteloitua. UPM-Kymmenen vuonna 2009 lahjoittaman kuva-aineiston luettelointi kestää vielä pitkään. Museonjohtaja osallistui sivistystoimialan strategiseen suunnitteluun sekä Kajaanin kaupungin kulttuuristrategian laatimiseen. Sivistyslautakunnan esityslistalle museonjohtaja valmisteli Kajaanin kaupungin kulttuuripalkinnon päättämisen. Museonjohtaja osallistui kulttuuriperintöä koskevien lausuntojen laatimisiin ja vastasi pääosin museon tiedotuksesta. B. Amanuenssi Museokokoelmien suhteen rutiinitehtävien esineiden vastaanotto ja luettelointi lisäksi on vuonna 2011 otettu käyttöön uusi kokoelmahallintajärjestelmä WebMusketti, mikä on vaatinut paljon töitä. Tarvittavat kirjalliset ohjeet valmistuvat vuoden 2012 aikana. Museon vaihtuvien näyttelyjen suunnittelu, näyttelyopastukset sekä tietopalvelu eri muodoissaan ovat olleet merkittävä osa amanuenssi Raili Kauppilan tehtäväkenttää. Amanuenssi on myös valmistellut tekstejä museon kotisivuja varten. C. Tutkija-konservaattori Tutkija-konservaattori Helena Lonkilan työ painottui taiteilijakareliaanien Kainuun matkoja koskevaan arkisto-, museo- ja kenttätutkimukseen. Lonkila kirjoitti Gallen-Kallelan museon kutsumana artikkelin kainuulaisista ja karjalaisista vaikutteista Axel Gallénin naiskuvissa. Tutkija-konservaattori vastasi myös 1950-luku -näyttelyn käsikirjoituksesta ja suunnittelusta, 100 vuotta sähkövaloa Kajaanissa -näyttelyn käsikirjoituksesta ja aineistonhankinnasta yhdessä E.On:in henkilökunnan kanssa ja Hövelö -näyttelyn tekstiilivitriinistä. Lonkila luetteloi, valokuvasi ja pakkasi vuoden 2011 uushankintaesineitä ja täydensi esineistön kontekstitietoja sekä osallistui WebMusketti -ohjelman käyttöönottoon. Tutkija-konservaattori opasti ja luennoi ryhmille kulttuurisen lukutaidon näkökulmasta. Näyttelykohtaisen asiasisällön lisäksi opastuksissa käsiteltiin museon erityistä tapaa esittää menneisyyttä ja museonäyttelyn sisältämiä erilaisia aika- ja paikkakäsityksiä. D. Maakuntatutkija Kaikki Kainuun alueen paikallismuseot olivat kesäkautena avoinna yleisölle. Sotkamon Makasiinimuseo on toiminut 60 vuotta ja Vuolijoen Riihipiha-museo vietti 20-vuotisjuhliaan. Museotoimintaan liittyvää yhteistyötä tehtiin paikallismuseoiden lisäksi kuntien, kotiseutuyhdistysten sekä yksityisten henkilöiden kanssa.

7 Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaan ja Museoviraston organisoimaan Paikallismuseotoiminnan kehittäminen hankkeeseen liittyvä kysely lähetettiin Kainuussa 39 paikallismuseolle ja yksityiskokoelmalle. Kyselyssä kerättiin museoiden ja kokoelmien perustietoja vuodelta Kainuun alueen kotiseutumuseoista ja museaalisista näyttelyistä laadittu yhteinen esite päivitettiin ja painatettiin kesän alussa. Maakunnalliseen museotyöhön liittyviä matkoja Kainuun kuntiin oli toimintavuonna yhteensä 33. Museoviraston harkinnanvaraista avustusta sai viisi paikallismuseota - Hyrynsalmen kunta, Kaunislehdon talomuseon kokoelmien luettelointiin ja hoitoon - Kuhmon kaupunki, Kuhmon museon kokoelmien luettelointityöhön - Paltamo-Seura ry, Paltamon kotiseutumuseon perusnäyttelyn uusimiseen. - Sotkamon kunta, Tervajärven talomuseon päärakennuksen pärekaton korjaamiseen. - Suomussalmen kunta, Suomussalmen kotiseutumuseon näyttelysuunnitelmaan ja näyttelyn uusimiseen Kainuun Museo järjesti maakunnallisen museopäivän paikallismuseoiden työntekijöille ja vastuuhenkilöille. Päivän teemoina olivat: museoiden harkinnanvaraiset avustukset vuodelle 2011, valtakunnallinen paikallismuseoiden kehittämishanke, paikallismuseoiden työkirja ja kokoelmien sähköinen luettelointi sekä maakunnallisen museoviikon järjestäminen kesäkuussa Kolmas maakunnallinen museoviikko Käö kahtomassa pidettiin Museoviikon aikana yhdeksän paikallismuseota järjesti erilaisia tilaisuuksia ja työnäytöksiä. Kainuun Museon näyttelyitä oli esillä seuraavasti: Kahvitauko Suomussalmen kotiseutumuseo, (n kävijää) Ristijärven kirjasto, (n. 280 kävijää) Nallepäivä Ristijärven kirjasto, (n. 110 kävijää) Uitossa Paltamon kotiseutumuseo, (n. 720 kävijää) Kiertonäyttelyissä yhteensä noin kävijää. E. Maakunnallinen arkeologi Museoviraston ja Kainuun Museon välille on tehty sopimus yhteistyöstä ja työnjaosta arkeologisen kulttuuriperinnön suojelussa ja hoidossa. Tämän sopimuksen mukaisesti museon vastuulle tulleet lausunnot, kokoukset ja muut viranomaistyöt ovat nykyään arkeologin suurin työllistäjä. Vuoden 2011 aikana Kainuun Museo ei järjestänyt arkeologisia kaivauksia. Maankäyttö- ja rakennuslaki edellyttää, että kaavoitus ja muu maankäyttö perustuu riittäviin selvityksiin. Tämä tarkoittaa muun kulttuuriympäristön ohella myös muinaisjäännöksiä. Kainuun Museo teki tähän liittyviä maastoselvityksiä Puolangalla, Ristijärvellä, Sotkamossa ja Suomussalmella. Ristijärvellä museo inventoi Uva Ristijärvi 110kv johtoreitin sekä Tervajärvellä sijaitsevan kaava-alueen. Puolangalla inventoitiin Pikku Puution pohjoispuolinen kaava-alue. Suomussalmella museo inventoi pienehköt kaava-alueet Piispajärvellä ja Näljängässä. Sotkamossa inventoitiin pieni kaava-alue Kontinjoella sekä Taivaljärven hopeakaivoksen kaivospiirin alue. Kaikista inventointikohteista löytyi tervahautoja, Piispajärveltä lisäksi salmen poikki tehdyn kalapadon jäännökset sekä tarkoitukseltaan epävarma kiviröykkiö. Vuoden aikana tehtiin runsaasti yksittäisiä kenttätyömatkoja Kainuussa sekä välitettiin arkeologisia löytöjä Museovirastoon. Merkittävin löydöistä oli kaksi ehjää pronssikautista Ananjinon kirveen valinmuottia Suomussalmen Vuokkijärveltä. Ne olivat rantahiekassa vierekkäin parinkymmenen sentin läpimittaisella alueella.

8 Inventoinnit, samoin kuin useat maastotyömatkat liittyivät muinaisjäännösten suojeluun. Kaavoitukseen arkeologi osallistui inventointien lisäksi antamalla tietoja muinaisjäännösten sijainnista ja merkityksestä, osallistumalla kaavoja koskeviin kokouksiin ja viranomaisneuvotteluihin sekä antamalla lausuntoja kaavaluonnoksista ja -ehdotuksista. Lisäksi arkeologi osallistui maankäyttö- ja rakennuslain mukaisiin ympäristöviranomaisten ja kuntien välisiin kehittämiskeskusteluihin. Myös muuten tiedotettiin ja neuvottiin muinaisjäännöksiä, muinaismuistolakia ja arkeologisia tutkimuksia koskevissa asioissa. F. Rakennustutkija Rakennustutkija on vuoden 2011 aikana jatkanut tutustumista Kainuun kuntiin ja kulttuurihistoriallisesti ja rakennushistoriallisesti merkittäviin kohteisiin. Tutkija on dokumentoinut valokuvaamalla Kajaanin keskustan uusien kerrostalojen rakentamista ja tietoon tulleita purettavia rakennuksia. Museoviraston kanssa solmitun sopimuksen mukaisesti museon vastuulle tulleet lausunnot, kokoukset ja muu viranomaistyö ovat olleet keskeisimpiä työtehtäviä. Rakennustutkija on osallistunut Kainuun ympäristökeskuksen kunnille järjestämiin kehittämiskeskusteluihin (5) ja kaavoihin liittyviin viranomaisneuvotteluihin (3). Vanhoihin rakennuksiin liittyvä kunnostuksen ohjaus ja korjausneuvonta sekä rakennetun ympäristön kunnostus ovat olleet keskeisimpiä työmuotoja (47). Neuvonnan kohteita ovat olleet pääasiassa kattojen, ikkunoiden ja julkisivujen korjaukset sekä avustusten hakeminen korjauskohteisiin. Rakennustutkija on ollut valvojana kolmessa museoviraston entistämisavustuskohteessa (Vaala: Kankarin koulu, Puolanka: Pikku-Niska ja Kajaani: Setlementti Kainula). Tutkija dokumentoi Renforsin Rannassa (entinen UPM:n tehdasalue) sijaitsevan arkkitehti Eino Pitkäsen suunnitteleman omakotitalon, joka purettiin. Suomen Kotiseutuliiton pääsihteeri Lassi Saresalo, rakennustutkija Leni Pakkala ja tiedottaja Liisa Lohtander tutustuivat tutkijan johdolla Ristijärven keskustassa Pyrylän taloon ja Pyhännän kylätaloon sekä talojen tuleviin kunnostushankkeisiin Museoviraston intendentti Johanna Forsiukselle tutkija esitteli Kainuun ELY-keskuksen tarkastaja Sirpa Lyytisen kanssa Kajaanin VR:n alueella sijaitsevan suojeluun haetun pihapiirin sekä Seppälän, seminaarin ja rajavartioston alueet Tutkija on mukana Kainuun ELY-keskuksen työryhmässä, joka suunnittelee Kainuussa elokuussa 2012 järjestettävää Kulttuurimaiseman hoito -seminaaria. Kainuun Viiskanta-palkinnon ehdokaskohteisiin tutkija tutustui Kainuun ELY-keskuksen kanssa 2. ja Tutkija on osallistunut Kajaanin varuskunnan maankäyttö- ja maisemasuunnitelma -työryhmän kokouksiin(4). Rakennustutkija osallistui 1950-luku -näyttelyn tekemiseen toteuttamalla nykyajan osion Ajatonta sekä kokosi Tontut ja haltijat -näyttelyn. Rakennustutkija on opastanut ryhmiä perusnäyttelyssä ja vaihtuvissa näyttelyissä. G. Kainuun Museon antamat lausunnot Kainuun Museo antoi vuoden aikana 59 lausuntoa, jotka liittyivät pääasiassa erilaisiin kaavoituksiin ja suunnitelmiin. IX Museo ja yleisö 1. Aukioloajat Näyttelyt olivat yleisesti avoinna: ma, ti, pe, su klo 12 16, ke, to 12 19, la suljettu ma, ti, pe, la, su klo 12 16, ke, to Ryhmävierailuja on otettu vastaan myös muina aikoina. Toimisto on ollut avoinna virka-aikana.

9 2. Museonäyttelyiden kävijät Perusnäyttely ja vaihtuvat näyttelyt.: yhteensä kävijää (v ) näistä ryhmäkäyntien kävijöitä (v ) Lainattavat näyttelyt muualla: yhteensä kävijää (v ) 3. Esitelmät ja luennot Näyttelyiden avajaistilaisuuksien ja näyttelyopastusten lisäksi on pidetty seuraavia esitelmiä: Museonjohtaja Antti Mäkinen Luonto Kainuun suurten kirjailijoiden teoksissa, Kulttuurifoorumi Puolanka 1.7. Kajaaninjoki Renforsin valokuvissa, Kajaanin seudun luonto ry:n yleisötilaisuus, pääkirjasto Amanuenssi Raili Kauppila Mitä muistista katoaa mitä muistiin jää. Kokoelmatyön periaatteita. Seminaari, Kajaanin kaupunginkirjasto 2.3., museon puheenvuoro. Tutkija-konservaattori Helena Lonkila Ikkuna itäiseen kansanihmisen heijastuksia Gallen-Kallelan taiteeseen, Gallen-Kallelan Museo, Espoo Renne Haverisen matkassa Kalevalan laulumaille. Kalevala Granàina, Kajaanin taidemuseo Ikkuna itäiseen kuinka karjalainen nainen piirtyy esiin Axel Gallenin Madonna -maalauksessa, Evakon praasniekka, Iisalmi Kuvia käsitöistä käsitöiden kansallista tulkintaa. Paltaniemi, Kylätalo Välitiloja kuinka itäinen ihminen piirtyy suomalaisessa kuvastossa. Переходные состояния - как восточный человек изображается в финском искусстве, II International scientific and practical conference Museums in the Northern Dimension. Petroskoi, Venäjän Karjala Maakuntatutkija Senja Säkkinen Oulujärven vesistön tervavene, Terva-seminaari, Oulu Rakennustutkija Rauni Laukkanen Rakennustutkijan työn esittely, AMK:n talonrakennuskurssi, Kajaani Rakennustutkijan tervehdys Suomen Kotiseutuliiton Hyvän rakentamisen palkinnon luovutusjuhlassa Iskun talolle, Hyrynsalmi X Yhteistyö koulujen kanssa Opetuskäyntejä museossa: päiväkodit 472 alakoulu 770 yläkoulu 397 lukiot 43 ammatilliset oppil. 614 yhteensä 2 296

10 Tarvittaessa museon työntekijät ovat toimineet ryhmien oppaina. XI Tiedotus ja julkaisutoiminta Tiedotusvälineitä on informoitu jatkuvasti museotoimintaan liittyvistä tapahtumista ja museotyö on saanut niissä hyvin julkisuutta. Lisäksi tiedotusvälineitä on autettu historiallisten tietojen välittämisellä ja esittelyllä. Julkaistut painotuotteet Museoiden yhteinen toimintakertomus vuodelta 2010 Esite Kainuun museot ja kokoelmia 2011 Artikkelit ja teokset Museonjohtaja Antti Mäkinen Brahen perustama Kajaani 360 vuotta, Pohjoisen opas lehti Tutkija-konservaattori Helena Lonkila Ikkunoita itäiseen, yksityiskohtien etnografista tulkintaa. Artikkeli. Ota sielusi täyteen, tutkimuksellisia polkuja Akseli Gallen-Kallelan taiteeseen. Gallen-Kallelan museo 2011, s Easter perspectives, ethnographic interpretations of details. Artikkeli. Fill your Soul. Paths of research into the Art of Akseli Gallen-Kallela. Gallen-Kallelan museo 2011,s Переходные состояния - как восточный человек изображается в финском искусстве. (Välitiloja - kuinka itäinen ihminen piirtyy suomalaisessa kuvastossa). Karjalan kansallismuseo. Petroskoi, Venäjän Karjala. XII Muuta toimintaa Seija Mustanevan runoesitys 1950-luku -näyttelyssä Koko Kajjaani meni aivan ulalle Maakunnallinen museopäivä paikallismuseoiden toimijoille Maakunnallinen museoviikko Käö kahtomassa XIII Talous Talousarvio 2011 Toteutunut 2011 Toteutunut 2010 Menot , , ,58 Tulot , , ,82 Netto , , ,76 Vuoden 2011 lakisääteinen valtionosuuden määrä oli Talousarvioin ylitys oli 8655,43 eli 1,4 %.

II Museon henkilökunta

II Museon henkilökunta TOIMINTAKERTOMUS 2010 Yleinen kehitys Toimintavuosi oli kainuulaisen museotoiminnan juhlavuosi, sillä Kainuun Museoyhdistys perustettiin 80 vuotta aiemmin maaliskuussa 1930. Museossa juhlavuosi huomioitiin

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Yleinen kehitys Näyttelytoiminnassa yleisöä kiinnostaa lähimenneisyys. Kaksi vuotta sitten 1950-lukua esitellyt näyttely keräsi runsaasti kävijöitä ja vuonna 2013 yleisöennätyksiä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 TOIMINTAKERTOMUS 2012 Yleinen kehitys Kainuun Museon toiminnassa tapahtui merkittäviä muutoksia. Kajaanin kaupunki myi Varastokadun kiinteistön, jossa museolla oli esinekokoelman säilytystilaa ja pitkän

Lisätiedot

Liite 2 Maakuntamuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 26.11.2013

Liite 2 Maakuntamuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 26.11.2013 Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Paikallismuseoiden esineellisen kulttuuriperinnön turvaaminen, laadullinen monipuolistaminen ja näyttelytoiminnan ja yleisötyön kehittäminen 2.

Lisätiedot

Liite 2 Maakuntamuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 22.11.2013

Liite 2 Maakuntamuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 22.11.2013 Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Paikallismuseotoiminnan edistäminen neuvonnan ja ohjauksen sekä suunnitelmallisen ohjelmatyön (työkirja) avulla 2. Museoportaalin kehittäminen (kieliversiot,

Lisätiedot

Liite 2 Maakuntamuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 29.10.2013

Liite 2 Maakuntamuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 29.10.2013 Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Alueellisen yhteistyön edistäminen sekä ammatillisten että paikallismuseoiden parissa 2. Osallistava, vuorovaikutteinen tiedonvälitys kulttuuriperintöön

Lisätiedot

Satakunnan Museo Satakunnan Museo Rosenlew-museo Luontotalo Arkki Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo Satakunnan kulttuurifoorumi 12.3.

Satakunnan Museo Satakunnan Museo Rosenlew-museo Luontotalo Arkki Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo Satakunnan kulttuurifoorumi 12.3. Satakunnan Museo Satakunnan Museo Rosenlew-museo Luontotalo Arkki Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo Satakunnan kulttuurifoorumi 12.3.2014 Satakunnan Museon tehtävä ja vastuualue Satakunnan

Lisätiedot

Liite 2 Maakuntamuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi Neuvottelupäivämäärä

Liite 2 Maakuntamuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi Neuvottelupäivämäärä Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Paikallismuseotoiminnan kehittäminen ja aktivointi viemällä eteenpäin suunnitelmista esiin nousseita kehittämistavoitteita 2. Kulttuuriympäristöön

Lisätiedot

Tavoite Alueelliset palvelut Alueelliset yleisöt Alueelliset sidosryhmät Paikallismuseotyön tukeminen: Paikallismuseoiden neuvonta

Tavoite Alueelliset palvelut Alueelliset yleisöt Alueelliset sidosryhmät Paikallismuseotyön tukeminen: Paikallismuseoiden neuvonta Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Museoiden tukeminen 2. Kulttuuriperinnön vaalimisen osallistavien menetelmien kehittäminen 3. Kulttuuriperintötiedon saavutettavuuden kehittäminen

Lisätiedot

Liite 2 Maakuntamuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi Neuvottelupäivämäärä

Liite 2 Maakuntamuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi Neuvottelupäivämäärä Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Yhteistyön tiivistäminen ja kehittäminen kulttuuriympäristön vaalimisessa muiden toimijoiden kanssa: yhteistyösopimuksen toteuttaminen nykytasolla

Lisätiedot

Painopiste Tavoite Alueelliset palvelut Alueelliset yleisöt Alueelliset sidosryhmät Etelä Savon kulttuuriympäristöohjelman toteuttaminen (2009 14)

Painopiste Tavoite Alueelliset palvelut Alueelliset yleisöt Alueelliset sidosryhmät Etelä Savon kulttuuriympäristöohjelman toteuttaminen (2009 14) Neuvottelupäivämäärä 10.11.2010 Dnro 112/005/2010/21 Kauden 2011 2013 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Paikallismuseoiden tarkastuskäynnit 2. Museorakennusten kunnosta huolehtiminen 3. Etelä Savon

Lisätiedot

Tavoite Alueelliset palvelut Alueelliset yleisöt Alueelliset sidosryhmät

Tavoite Alueelliset palvelut Alueelliset yleisöt Alueelliset sidosryhmät Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Kulttuuriperinnön ja siihen liittyvän tiedon tallentamisen ja saavutettavuuden edistäminen 2. Kulttuuriperinnön arvostuksen lisääminen Alueellisen

Lisätiedot

MUSEOVIRASTON VALTAKUNNALLINEN PAIKALLISMUSEOKYSELY

MUSEOVIRASTON VALTAKUNNALLINEN PAIKALLISMUSEOKYSELY MUSEOVIRASTON VALTAKUNNALLINEN PAIKALLISMUSEOKYSELY Museoviraston valtakunnallinen paikallismuseokysely tehdään viiden vuoden välein. Kyselyn kohderyhmänä ovat valtion, kuntien, seurakuntien, yhdistysten,

Lisätiedot

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 13.2.2014

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 13.2.2014 Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Aluetaidemuseon asiantuntijaroolin ja alueellisen yhteistyöverkoston vahvistaminen 2. Kiertonäyttelytoiminnan sekä verkkonäyttelyiden kehittäminen

Lisätiedot

Lusto - metsäkulttuuria kansallismaisemassa

Lusto - metsäkulttuuria kansallismaisemassa Lusto - metsäkulttuuria kansallismaisemassa Suomen metsämuseo ja -tietokeskus Lusto avattiin kansallismaisemaan Punkaharjulle 1.6.1994 Toimintaa säätelevät museolaki ja asetus kulttuuri- ja luonnonperintöä

Lisätiedot

LUSTO SUOMEN METSÄMUSEO

LUSTO SUOMEN METSÄMUSEO LUSTO SUOMEN METSÄMUSEO Kauden 2012 2014 valtakunnallisen toiminnan päätavoitteet: 1. Metsäalan museoiden verkoston ja yhteistyömuotojen luominen metsäkulttuurin tunnettuuden ja saavutettavuuden parantamiseksi.

Lisätiedot

KUOPION MUSEOKESKUS Kuopion kaupungin museot TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2018 TOIMINTA-AJATUS

KUOPION MUSEOKESKUS Kuopion kaupungin museot TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2018 TOIMINTA-AJATUS 1 KUOPION MUSEOKESKUS Kuopion kaupungin museot TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2018 TOIMINTA-AJATUS Museokeskus vastaa Kuopion kaupungin museopalveluista, jotka tuotetaan museoiden toimintaajatuksiin perustuen,

Lisätiedot

Museovirasto sekä Turun kaupunki, jota edustaa tätä sopimusta koskevissa asioissa Turun maakuntamuseo.

Museovirasto sekä Turun kaupunki, jota edustaa tätä sopimusta koskevissa asioissa Turun maakuntamuseo. YHTEISTYÖSOPIMUS Sopijapuolet: Museovirasto sekä Turun kaupunki, jota edustaa tätä sopimusta koskevissa asioissa Turun maakuntamuseo. Turun maakuntamuseosta käytetään jäljempänä nimitystä maakuntamuseo.

Lisätiedot

Ajankohtaiset Kokoelmapoistohankkeet 23.9.2015

Ajankohtaiset Kokoelmapoistohankkeet 23.9.2015 Ajankohtaiset Kokoelmapoistohankkeet 23.9.2015 Emilia Västi, hankekoordinaattori Kokoelmapoistojen hyvät käytännöt -hanke (2014-2015) Kokoelmapoistojen yhteiset käytännöt -hanke (2015 2016) 1 Pikakysely

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN TIETOYHTEISKUNTA-OHJELMA

OPETUSMINISTERIÖN TIETOYHTEISKUNTA-OHJELMA OPETUSMINISTERIÖN TIETOYHTEISKUNTA-OHJELMA Valtionavustukset museoiden tietoyhteiskuntahankkeisiin Opetusministeriö on myöntänyt museoille tietoyhteiskuntarahaa vuonna 2001 yhteensä 4 590 000 mk, josta

Lisätiedot

Museoiden jaottelu pääpiirteissään

Museoiden jaottelu pääpiirteissään Suomen museot Suomessa on yli tuhat museota (yksi museo 5000 asukasta kohden) Pääosa museoista on kulttuurihistoriallisia museoita Suuri osa museoista on pieniä Ammatillisesti hoidettuja (museoammatillinen

Lisätiedot

6 Kainuu. 6.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

6 Kainuu. 6.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 6 Kainuu 6.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 6.1. KAINUU Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 1 kpl Taajaan asutut: 1 kpl Maaseutumaiset: 7 kpl Kainuun maakuntaan

Lisätiedot

Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden

Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden Painopiste toteuttaa seuraavia valtakunnallisen erikoismuseon tehtäviä: Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden 1) Valtakunnallisen museotoiminnan ja yhteistyön

Lisätiedot

Historian ilmiöitä & rakennetun ympäristön piirteitä

Historian ilmiöitä & rakennetun ympäristön piirteitä Historian ilmiöitä & rakennetun ympäristön piirteitä Kulttuuriympäristöt huomion kohteena eri mittakaavoissa MRL-neuvottelupäivät 7.-8.9.2016 Muonio, Olos Mikko Mälkki Intendentti MUSEOVIRASTO Kulttuuriympäristö:

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2015

TOIMINTAKERTOMUS 2015 TOIMINTAKERTOMUS 2015 1. JOHDANTO Paltamo-Seuran tarkoituksena on kotiseudun kulttuurien vaaliminen ja edistäminen, kotiseututietouden lisääminen, kotiseutuhengen ylläpitäminen sekä omatoimisuuden voimistaminen.

Lisätiedot

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2016

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2016 Raision museo Harkko Toimintakertomus 2016 Sisällysluettelo 1. KATSAUS VUOTEEN 2016 2 2. TOIMINTA-AJATUS 3 3. NÄYTTELYT JA TOIMINTA VUONNA 2016 3 3.1. Näyttelyt 3 3.2. Toiminta 4 Pedagoginen toiminta 4

Lisätiedot

VOS 10+ museot. Ajankohtaisia asioita

VOS 10+ museot. Ajankohtaisia asioita VOS 10+ museot Ajankohtaisia asioita Juhani Kostet Pääjohtaja Museovirasto 23.9.2015 Museovirasto 2016 Toiminnan painopisteet Kulttuuriympäristön suojelun ja hoidon tehostaminen pyrkimys mahdollistavaan

Lisätiedot

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 6.3.2014

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 6.3.2014 Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Varsinaissuomalaisen kuvataidekulttuurin tukeminen ja sen tunnettuuden lisääminen 2. Varsinais-Suomi on kuvataiteilijoiden näkökulmasta houkutteleva

Lisätiedot

Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden

Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden Painopiste toteuttaa seuraavia valtakunnallisen erikoismuseon tehtäviä: Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden 1) Valtakunnallisen museotoiminnan ja yhteistyön

Lisätiedot

MARU hankkeen tiedotustilaisuus Naapurinvaara 2.9.2014 Aili Jussila/Kainuun ELY keskus

MARU hankkeen tiedotustilaisuus Naapurinvaara 2.9.2014 Aili Jussila/Kainuun ELY keskus Kooste MARU hankkeen Kainuun tapahtumista MARU hankkeen tiedotustilaisuus Naapurinvaara 2.9.2014 Aili Jussila/Kainuun ELY keskus Kainuun tapahtumia Kyläkävelyt Maisemanhoitotöiden organisointi, talkoot

Lisätiedot

HEVOSYRITYS HUIPPUKUNTOON KIERTUE 2010-2013

HEVOSYRITYS HUIPPUKUNTOON KIERTUE 2010-2013 ALUEELLINEN KOULUTUSKALENTERI (tilanne 24.6.2010) Teemapäivät on suunnattu toimiville hevosyrityksille; ravi-, ratsastus-, kasvatus-, siittola-, ym. yrittäjille. Aiheet soveltuvat hyvin myös toimintaa

Lisätiedot

Salon tuotanto- ja kulttuurihistoriallinen museo

Salon tuotanto- ja kulttuurihistoriallinen museo Salon tuotanto- ja kulttuurihistoriallinen museo Vastaa Salon aineellisen perinnön tallentamisesta, tutkimisesta ja näytteille asettamisesta. Perustehtävä Salon tuotanto- ja kulttuurihistorian säilyttäminen

Lisätiedot

19 % 1,2. Museokäyntien ennätysvuosi % museokäynneistä oli maksettuja käyntejä. TILASTOKORTTI 2/2016 MUSEOKÄYNTIEN KASVU

19 % 1,2. Museokäyntien ennätysvuosi % museokäynneistä oli maksettuja käyntejä. TILASTOKORTTI 2/2016 MUSEOKÄYNTIEN KASVU Museokäyntien ennätysvuosi 2016 MUSEOKÄYNTIEN KASVU Vuonna 2016 Suomen ammatillisesti hoidetuissa museoissa tehtiin kaikkien aikojen käyntiennätys. Museokäyntejä tilastoitiin kaikissa museokohteissa yhteensä

Lisätiedot

verkostoissa ja järjestöissä (Worklab, IALHI) Muutetaan Kuurojen museon kokoelmat Helsingin Valkeasta talosta Tampereelle

verkostoissa ja järjestöissä (Worklab, IALHI) Muutetaan Kuurojen museon kokoelmat Helsingin Valkeasta talosta Tampereelle Kauden 2012 2014 valtakunnallisen toiminnan päätavoitteet: 1. Kansallisen ja kansainvälisen verkostoitumisen ja yhteistyön kehittäminen toteuttamalla yhteishankkeita 2. Valtakunnallisen tallennustoiminnan

Lisätiedot

Liite 2 Maakuntamuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 2.12.2013

Liite 2 Maakuntamuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 2.12.2013 Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Maakunnan kulttuuriympäristöjä ja rakennusperintöä koskevan tiedon ja tietoisuuden vahvistaminen. Pakki -sovellusta on kehitetty edelleen ja sen

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2016/9 Hallitus Sivu 1 / 5

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2016/9 Hallitus Sivu 1 / 5 Hallitus 2.12.2016 Sivu 1 / 5 Aika: pe 2.12.2016 klo 12.30-14.15 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto, Kalevankatu 13 A, Helsinki Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas

Lisätiedot

Työssä ympäristöalalla - oma tarinani

Työssä ympäristöalalla - oma tarinani Työssä ympäristöalalla - oma tarinani Turun yliopiston työelämäpalvelut 4.4.2017 Ylitarkastaja Anna Laiho, ympäristönsuojeluyksikkö, Varsinais-Suomen ELY-keskus 5.4.2017 Toiminta-ajatus Elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Osallistuminen oman erikoisalan keskusteluun

Osallistuminen oman erikoisalan keskusteluun Kauden 2012 2014 valtakunnallisen toiminnan päätavoitteet: 1. Oman erikoisalan museo- ja tallennustoiminnan kehittäminen valtakunnallisesti 2. Oman erikoisalan museoiden keskinäisestä yhteistoiminnasta

Lisätiedot

OIKARISTEN SUKUSEURA RY:N TOIMINTAKERTOMUS 2016

OIKARISTEN SUKUSEURA RY:N TOIMINTAKERTOMUS 2016 OIKARISTEN SUKUSEURA RY:N TOIMINTAKERTOMUS 2016 Kuva Sirpa Heikkinen 2009 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 5.12.2016 Oikaristen 16-vuotias sukuseura toimi aktiivisesti. Seuran tavoitteena on ollut

Lisätiedot

KAMUT - yhteistyö oululaisittain

KAMUT - yhteistyö oululaisittain KAMUT - yhteistyö oululaisittain KAMUT = Kirjastot, arkistot ja museot Päivi Kytömäki Oulun yliopiston kirjasto Mistä tarpeesta yhteistyö syntyi? V. 2003 vertaisryhmän haku Oulun muista muistiorganisaatioista

Lisätiedot

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013 Oikaristen Sukuseura Ry:n toimintakertomus 2013 Kuva: Sirpa Heikkinen 2013 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2013 Oikaristen 13-vuotiaan sukuseuran toiminta jatkui edelleen aktiivisena. Seuran

Lisätiedot

Journalistinen kuva-arkisto JOKA

Journalistinen kuva-arkisto JOKA Journalistinen kuva-arkisto JOKA Valtakunnalliset kuva-arkistopäivät 21.-22.11. 2011 Lehtikuvat kellareista ja kotoa kulttuuriperintökäyttöön Ekku Peltomäki ja Aira Samulin JOKA / Kari Pulkkinen JOKA-hanke:

Lisätiedot

OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014. Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti

OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014. Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014 Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti ESITYSLISTA Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Edellisen pöytäkirjan (kokous nro

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 1. JOHDANTO Paltamo-Seuran tarkoituksena on kotiseudun kulttuurien vaaliminen ja edistäminen, kotiseututietouden lisääminen, kotiseutuhengen ylläpitäminen sekä omatoimisuuden voimistaminen.

Lisätiedot

Suomen kirjainstituutin säätiö sr OSAVUOSIKATSAUS

Suomen kirjainstituutin säätiö sr OSAVUOSIKATSAUS Suomen kirjainstituutin säätiö sr OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.4.2016 KÄVIJÄMÄÄRÄT Kävijämäärä on yhteensä 2 636 Kaikki käynnit yhteensä 1841 henkilöä (Tästä maksulliset ja ilmaiset museokäynnit 865 henkilöä)

Lisätiedot

Sosiaalipalvelujen valvonta Kainuussa vanhuspalvelujohtaja Eija Tolonen. Eija Tolonen 7.12.2010 1

Sosiaalipalvelujen valvonta Kainuussa vanhuspalvelujohtaja Eija Tolonen. Eija Tolonen 7.12.2010 1 Sosiaalipalvelujen valvonta Kainuussa vanhuspalvelujohtaja Eija Tolonen Eija Tolonen 7.12.2010 1 Ivalo 625 km Kainuun väkiluku v. 2009 Kainuu 83160 henkilöä Oulu 181 km SUOMUSSALMI PUOLANKA 9435 3183 HYRYNSALMI

Lisätiedot

Koulupsykologipalvelut Kainuun soten alueella

Koulupsykologipalvelut Kainuun soten alueella Koulupsykologipalvelut Kainuun soten alueella Kainuun lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman toteutuminen -seminaari 4.6.2015 / Markku Herrala / perheneuvolan päällikkö Lainsäädäntötaustaa Koulupsykologipalvelujen

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Kainuun Yleisurheilu 2014 Henkilökohtaiset tilastotulokset seuroittain

Kainuun Yleisurheilu 2014 Henkilökohtaiset tilastotulokset seuroittain Kainuun Yleisurheilu 2014 Henkilökohtaiset tilastotulokset seuroittain MIEHET Kajaanin Kipinä: Henri Väyrynen KajKi 1991 : 10,92 +1,5 Kajaani 27.7. Pituus: 7,74 +1,3 Lappeenranta 4.6. 7,53 +0,8 Lahti 15.6.

Lisätiedot

SOPIMUS MUSEOVIRASTON JA KESKI-UUDENMAAN MAAKUNTAMUSEON YHTEISTYÖSTÄ JA TYÖNJAOSTA KULTTUURIYMPÄRISTÖN VAALIMISESSA

SOPIMUS MUSEOVIRASTON JA KESKI-UUDENMAAN MAAKUNTAMUSEON YHTEISTYÖSTÄ JA TYÖNJAOSTA KULTTUURIYMPÄRISTÖN VAALIMISESSA SOPIMUS MUSEOVIRASTON JA KESKI-UUDENMAAN MAAKUNTAMUSEON YHTEISTYÖSTÄ JA TYÖNJAOSTA KULTTUURIYMPÄRISTÖN VAALIMISESSA Sopijapuolet: Museovirasto ja Helsingin kaupunki, jota edustaa tätä sopimusta koskevissa

Lisätiedot

Kulttuuriympäristö. jokaisen oma ja kaikkien yhteinen

Kulttuuriympäristö. jokaisen oma ja kaikkien yhteinen Kulttuuriympäristö jokaisen oma ja kaikkien yhteinen Tästä lähdettiin liikkeelle Toimijoiden välinen yhteistyö satunnaista Ei säännöllisiä kokoontumisia Puheväleissä, mutta kenen kanssa? Vuorovaikutus

Lisätiedot

Saamelainen maisema. Valtakunnalliset museopäivät Anár Inari. Päivi Magga, tutkija Saamelaismuseo Siida

Saamelainen maisema. Valtakunnalliset museopäivät Anár Inari. Päivi Magga, tutkija Saamelaismuseo Siida Saamelainen maisema Valtakunnalliset museopäivät 25.5.2016 Anár Inari Päivi Magga, tutkija Saamelaismuseo Siida Esityksen rakenne Saamelaismuseo Siida hankepolku => Siidan saamelainen kulttuuriyksikkö

Lisätiedot

Rakennusperinnön kunnostusavustukset

Rakennusperinnön kunnostusavustukset Rakennusperinnön kunnostusavustukset Vanhat rakennukset kuntoon 19.4.2017 Pieksämäen Veturitallit KYNÄ Kulttuuriympäristöt näkyväksi 19.4.2017 Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennusperinnön hoitoon

Lisätiedot

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2009

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2009 Raision museo Harkko Toimintakertomus 2009 Sisällysluettelo 1. KATSAUS VUOTEEN 2009 3 2. TOIMINTA-AJATUS 4 3. NÄYTTELYT JA TOIMINTA VUONNA 2009 4 Taidemuseon perusnäyttely 4 Taidemuseon näyttelyt 4 Arkeologisen

Lisätiedot

Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden

Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden Painopiste toteuttaa seuraavia valtakunnallisen erikoismuseon tehtäviä: Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden 1) Valtakunnallisen museotoiminnan ja yhteistyön

Lisätiedot

Kymenlaakson museotoimikunta

Kymenlaakson museotoimikunta Kymenlaakson museotoimikunta toiminut vuodesta 1988 tuki maakuntamuseolle valmistee mm. maakunnallisen koulutus- ja museopäivän toimikunnan rooli muutoksessa -> aktiivisempi ja tavoitteellisempi ote (2/vuosi,

Lisätiedot

Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden

Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden Painopiste toteuttaa seuraavia valtakunnallisen erikoismuseon tehtäviä: Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden 1) Valtakunnallisen museotoiminnan ja yhteistyön

Lisätiedot

SOTE-uudistus, ammattikorkeakoulutus ja opiskelijat innovatiivinen yhteistyö

SOTE-uudistus, ammattikorkeakoulutus ja opiskelijat innovatiivinen yhteistyö SOTE-uudistus, ammattikorkeakoulutus ja opiskelijat innovatiivinen yhteistyö 18.5.2017 Marjo Huovinen-Tervo, hallintoylihoitaja Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä 17.5.2017 Kainuun sosiaali-

Lisätiedot

Museokeskuksen toimintasuunnitelma

Museokeskuksen toimintasuunnitelma Kuopion kaupunki Suunnitelma 1 (6) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan päätös 21.3.2017 Museokeskuksen toimintasuunnitelma 2017-2020 TOIMINTA-AJATUS Museokeskus vastaa Kuopion kaupungin museopalveluista,

Lisätiedot

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2015

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2015 Raision museo Harkko Toimintakertomus 2015 Sisällysluettelo 1. KATSAUS VUOTEEN 2015 2 2. TOIMINTA-AJATUS 3 3. NÄYTTELYT JA TOIMINTA VUONNA 2015 3 3.1. Näyttelyt 3 3.2. Toiminta 3 Pedagoginen toiminta 3

Lisätiedot

(Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 27.10.2008. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.)

(Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 27.10.2008. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) KULTTUURITOIMEN J O H T O S Ä Ä N T Ö (Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 27.10.2008. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) I LUKU KULTTUURILAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Toimiala

Lisätiedot

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2010

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2010 Raision museo Harkko Toimintakertomus 2010 Sisällysluettelo 1. KATSAUS VUOTEEN 2010 3 2. TOIMINTA-AJATUS 4 3. NÄYTTELYT JA TOIMINTA VUONNA 2010 4 Taidemuseon perusnäyttely 4 Taidemuseon näyttelyt 4 Arkeologisen

Lisätiedot

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2014

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2014 Raision museo Harkko Toimintakertomus 2014 Sisällysluettelo 1. KATSAUS VUOTEEN 2013 2 2. TOIMINTA-AJATUS 3 3. NÄYTTELYT JA TOIMINTA VUONNA 2013 3 3.1. Näyttelyt 3 3.2. Toiminta 4 Pedagoginen toiminta 4

Lisätiedot

Aikuiskoulutuksen haasteet ja verkostoyhteistyö

Aikuiskoulutuksen haasteet ja verkostoyhteistyö Aikuiskoulutuksen haasteet ja verkostoyhteistyö Kaukametsä, Kouta-sali Kajaani ti 1.6.2010 Anssi Tuominen koulutustoimialan johtaja Kainuun maakunta -kuntayhtymä KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUKSEN KOULUTUS-

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelut Vastuuhenkilö: hyvinvointijohtaja As. luku

Hyvinvointipalvelut Vastuuhenkilö: hyvinvointijohtaja As. luku Hyvinvointipalvelut Vastuuhenkilö: hyvinvointijohtaja As. luku 76 125 Vapaa aikalautakunnan käsittelyyn 27.9.2016 660 Kulttuuripalvelut Kulttuuripalveluihin kuuluvat yleiset kulttuuripalvelut, lastenkulttuurikeskus,museot,

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta 30.11.2012

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta 30.11.2012 OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta 2012 Kuva Sirpa Heikkinen 2012 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2012 Oikaristen 12-vuotiaan sukuseuran toiminta jatkui edelleen aktiivisena.

Lisätiedot

Avustukset rakennusperinnön hoitoon:

Avustukset rakennusperinnön hoitoon: AVUSTUKSET RAKENNUSPERINNÖN HOITOON Ympäristöhallinnon määrärahoista myönnettävät harkinnanvaraiset valtion avustukset Jämsä, Rakennusperintöilta 23.9.2013 Arkkitehti Liisa Bergius Avustukset rakennusperinnön

Lisätiedot

ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Kulttuurilautakunta 1.4.2009 Liite B 3 20 ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Voimaantulo: SISÄLLYSLUETTELO SISÅLLYSLUETTELO... l 1 TOIMIALA JA KOKOONPAN0... 2 2 KIRJASTOLAITOS... 2 3

Lisätiedot

Suunnitelma Pohjois-Karjalan maakuntamuseon alueellisesta toiminnasta 2014-2017

Suunnitelma Pohjois-Karjalan maakuntamuseon alueellisesta toiminnasta 2014-2017 Suunnitelma Pohjois-Karjalan maakuntamuseon alueellisesta toiminnasta 2014-2017 I Johdanto Maakuntamuseon toiminta-ajatus ja yleiskatsaus toimintaan Pohjois-Karjalan museon tehtävänä on museolain ja asetusten

Lisätiedot

SVM osallistuu Museoviraston vetämään hankkeeseen valokuvaaineistojen

SVM osallistuu Museoviraston vetämään hankkeeseen valokuvaaineistojen Kauden 2012 2014 valtakunnallisen toiminnan päätavoitteet: 1. Museon kokoelmien tuominen verkkoon 2. Museon osallistuminen asiantuntijana Museoviraston vetämään Museo 2015 -hankkeeseen, jossa luodaan valtakunnallista

Lisätiedot

SOPIMUS MUSEOVIRASTON JA SAVONLINNAN MAAKUNTAMUSEON YHTEISTYÖSTÄ JA TYÖNJAOSTA KULTTUURIYMPÄRISTÖN VAALIMISESSA

SOPIMUS MUSEOVIRASTON JA SAVONLINNAN MAAKUNTAMUSEON YHTEISTYÖSTÄ JA TYÖNJAOSTA KULTTUURIYMPÄRISTÖN VAALIMISESSA SOPIMUS MUSEOVIRASTON JA SAVONLINNAN MAAKUNTAMUSEON YHTEISTYÖSTÄ JA TYÖNJAOSTA KULTTUURIYMPÄRISTÖN VAALIMISESSA Diaarinumero: XXX/005/2011 Sopijapuolet: Sopimuksen tausta ja tarkoitus: Museovirasto ja

Lisätiedot

Museoviraston, Keski-Uudenmaan maakuntamuseon ja Espoon ja Vantaan kaupunginmuseoiden yhteistyö ja työnjako kulttuuriympäristön vaalimisessa

Museoviraston, Keski-Uudenmaan maakuntamuseon ja Espoon ja Vantaan kaupunginmuseoiden yhteistyö ja työnjako kulttuuriympäristön vaalimisessa Museoviraston, Keski-Uudenmaan maakuntamuseon ja Espoon ja Vantaan kaupunginmuseoiden yhteistyö ja työnjako kulttuuriympäristön vaalimisessa Museovirasto, Keski-Uudenmaan maakuntamuseo sekä Espoon ja Vantaan

Lisätiedot

Osaamisen kehittäminen Kainuussa

Osaamisen kehittäminen Kainuussa Osaamisen kehittäminen Kainuussa Sokos Hotel Vuokatti ke 3.9.2008 Anssi Tuominen Koulutustoimialan johtaja Kainuun maakunta -kuntayhtymä Koulutustoimiala 2008 toisen asteen koulutus Opiskelijoita noin

Lisätiedot

Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden

Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden Painopiste toteuttaa seuraavia valtakunnallisen erikoismuseon tehtäviä: Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden 1) Valtakunnallisen museotoiminnan ja yhteistyön

Lisätiedot

Sivistystoimen yhteistyörakenne Kainuun maakunnassa. Kongressikeskus Fellmanni, Lahti. ke 1.4.2009

Sivistystoimen yhteistyörakenne Kainuun maakunnassa. Kongressikeskus Fellmanni, Lahti. ke 1.4.2009 Sivistystoimen yhteistyörakenne Kainuun maakunnassa Kongressikeskus Fellmanni, Lahti ke 1.4.2009 Anssi Tuominen Koulutustoimialan johtaja Kainuun maakunta -kuntayhtymä MAAKUNTAKOKEILUN MERKKIPAALUT pääministeri

Lisätiedot

Lisäksi puheenjohtaja kutsuu tarpeelliset kokousavustajat. 3 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisäksi puheenjohtaja kutsuu tarpeelliset kokousavustajat. 3 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen SUOMEN LÄHETYSSEURA RY:N VUOSIKOKOUS Aika lauantai 13.6.2015 klo 9.00 Paikka Rovaniemen kirkko, Yliopistonkatu 2, Rovaniemi ESITYSLISTA 1 Kokouksen avaus Kokouksen avaa hallituksen puheenjohtaja Matti

Lisätiedot

Dnro 8/02.06.01.03/2015. Salon tuotanto- ja kulttuurihistoriallinen museo SAMU. Toimintakertomus 2014. Toiminnan periaatteet

Dnro 8/02.06.01.03/2015. Salon tuotanto- ja kulttuurihistoriallinen museo SAMU. Toimintakertomus 2014. Toiminnan periaatteet Salon tuotanto- ja kulttuurihistoriallinen museo SAMU Toimintakertomus 2014 Toiminnan periaatteet Kunnallinen ja valtiollinen asema ja organisaatio. Salon tuotanto- ja kulttuurihistoriallinen museo SAMU

Lisätiedot

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2008

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2008 Raision museo Harkko Toimintakertomus 2008 1 Sisällysluettelo 1. KATSAUS VUOTEEN 2008... 3 2. TOIMINTA-AJATUS... 4 3. NÄYTTELYT JA TOIMINTA VUONNA 2008... 4 Taidemuseon perusnäyttely... 4 Taidemuseon näyttelyt...

Lisätiedot

Kainuun liitto 19.8.2013

Kainuun liitto 19.8.2013 Kainuun liitto 19.8.2013 KAINUUN KAUPAN VAIHEMAAKUNTAKAAVAN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMAN LUONNOKSESTA ESITETYT LAUSUNNOT SEKÄ NIIDEN VASTINEET Osallistumis- ja arviointisuunnitelman luonnoksesta

Lisätiedot

ProConsona toimeentuloturvarekisterin rekisteriseloste

ProConsona toimeentuloturvarekisterin rekisteriseloste Kainuun maakunta -kuntayhtymä Rekisteriseloste ProConsona toimeentuloturvarekisterin rekisteriseloste Kainuun maakunta -kuntayhtymä Rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN

Lisätiedot

KAINUUN PELASTUSLAITOS

KAINUUN PELASTUSLAITOS KAINUUN PELASTUSLAITOS MUUTOSINFOT ke 22.3. Suomussalmi ke 29.3. Ristijärvi ti 4.4. Paltamo ti 25.4. Puolanka ke 3.5. Sotkamo ke 10.5. Kajaani ke 17.5. Kuhmo to 18.5. Hyrynsalmi KAINUUN PELASTUSLAITOS

Lisätiedot

Salon paikallismuseot - onko visiota?

Salon paikallismuseot - onko visiota? Salon paikallismuseot - onko visiota? Mikä on Salon historiallinen museo? Se on elektroniikkamuseo sekä paikallismuseot. Millaisena näemme Salon historiallisen museon tulevaisuuden? Minkä luonteisena kaupunkimme

Lisätiedot

KUVATAITEILIJA- SENIORI KUVATAITEILIJASENIORIT RY:N TIEDOTE JOULUKUU 2013

KUVATAITEILIJA- SENIORI KUVATAITEILIJASENIORIT RY:N TIEDOTE JOULUKUU 2013 KUVATAITEILIJA- SENIORI KUVATAITEILIJASENIORIT RY:N TIEDOTE JOULUKUU 2013 Näyttely Kaapelin Puristamossa 2012 pj. Pentti Saksala Yhdistyksemme yli 40-vuotisen taipaleen jatkumisen edellytys o n o s a l

Lisätiedot

Museoviraston näkökulma tutkimuksen tulevaisuuden vaihtoehtoihin

Museoviraston näkökulma tutkimuksen tulevaisuuden vaihtoehtoihin Museoviraston näkökulma tutkimuksen tulevaisuuden vaihtoehtoihin Juhani Kostet Museovirasto 12.11.2016 6.12.2016 Juhani Kostet Museoviraston tutkimustehtävät Laki Museovirastosta Huolehtia kulttuurihistoriallisen

Lisätiedot

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2015 Maakunnallinen nuorisovaltuusto Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 2. 2 Läsnäolijoiden toteaminen 3

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2015 Maakunnallinen nuorisovaltuusto Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 2. 2 Läsnäolijoiden toteaminen 3 AIKA 13.5.2015 klo 16:55 18:00 PAIKKA Kainuun liitto, Kauppakatu 1, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Läsnäolijoiden toteaminen 3 3 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Museoala tänään ja huomenna

Museoala tänään ja huomenna Museoala tänään ja huomenna Museoiden toimintaympäristön tuore analyysi Museopäivät 2015 Lappeenranta 19.5.2015 Kimmo Levä Pääsihteeri Tavoite Tavoitteet: Ø Tietoa Suomen museoiden nykytilasta Ø Näkemyksiä

Lisätiedot

Kokoelmahallinnon tärket

Kokoelmahallinnon tärket Kokoelmahallinnon tärket rkeät lomakkeet Tiina Paavola Maakunnallinen museopäiv ivä 2.6.2009 Luovutustodistus Juridinen asiakirja, jolla siirretää ään n lahjoitettavan materiaalin omistusoikeus museolle

Lisätiedot

Alueellinen museotyö ja kuntauudistus. Päivi Salonen Museonjohtajien tapaaminen 13.3.2012

Alueellinen museotyö ja kuntauudistus. Päivi Salonen Museonjohtajien tapaaminen 13.3.2012 Alueellinen museotyö ja kuntauudistus Päivi Salonen Museonjohtajien tapaaminen 13.3.2012 Kuntauudistuksen valmistelu Peruspalveluiden arvioinnin kehittäminen Museopoliittiset linjaukset Kuntauudistus Hallitusohjelma:

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 8.8.2014 nro 3/2014

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 8.8.2014 nro 3/2014 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Perjantai 8.8.2014 kello 13.00 14.20 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Lappeen Kotiseutuyhdistys ry. vuodelle 2017

Lappeen Kotiseutuyhdistys ry. vuodelle 2017 Lappeen Kotiseutuyhdistys ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Lappeen Kotiseutuyhdistys ry on vuonna 1991 uudelleen perustettu kotiseutuyhdistys, joka toimii Lappeenrannan kaupungissa. Suurin osa jäsenistä

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Aika: Keskiviikko 25.3.2015 klo 11.45 14.30 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander ( ) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas ( ) Jäsenet: Annukka

Lisätiedot

Kimmo Levä Museonjohtaja FM, MBA

Kimmo Levä Museonjohtaja FM, MBA Kimmo Levä Museonjohtaja FM, MBA Luovat toimialat: taiteet ja muu kulttuurituotanto, matkailu, arkkitehtuuri, mainonta ja viestintä, muotoilu Luova talous: luovuutta tuotteissaan ja tuotannossaan hyödyntävät

Lisätiedot

Taidetta Turun taidemuseossa

Taidetta Turun taidemuseossa Taidetta Turun taidemuseossa Turun taidemuseon toimintaa ylläpitää Konstföreningen i Åbo - Turun Taideyhdistys ry. Vuonna 1891 toimintansa aloittanut Taideyhdistys on perustettu edistämään taiteen harrastusta,

Lisätiedot

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi Neuvottelupäivämäärä

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi Neuvottelupäivämäärä Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Kuvataidetta ja visuaalista kulttuuria koskevan tiedon saavutettavuutta, saatavuutta ja välittämistä edistetään laadukkailla ja monipuolisilla museopedagogisilla

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009-10. Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä. 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano. 3. Kokoukset. 4. Työryhmät. 5.

TOIMINTAKERTOMUS 2009-10. Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä. 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano. 3. Kokoukset. 4. Työryhmät. 5. TOIMINTAKERTOMUS 2009-10 Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano 3. Kokoukset 4. Työryhmät 5. Lausunnot 6. Viestintä ja markkinointi 7. Retket, koulutukset ja virkistäytyminen

Lisätiedot

KULTTUURIYMPÄRISTÖTIETO SIIRI TAMPEREEN KAUPUNKI, MUSEOPALVELUT, PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSEO

KULTTUURIYMPÄRISTÖTIETO SIIRI TAMPEREEN KAUPUNKI, MUSEOPALVELUT, PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSEO KULTTUURIYMPÄRISTÖTIETO SIIRI Kuva: Tuija-Liisa Soininen, maakuntamuseo- ja kulttuuriympäristöpalvelut. TAMPEREEN KAUPUNKI, MUSEOPALVELUT, PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSEO MIKSI Alueellinen kulttuuriympäristöviranomaistoiminta

Lisätiedot

KULTTUURILAUTAKUNTA 73

KULTTUURILAUTAKUNTA 73 KULTTUURILAUTAKUNTA 73 Palvelu: Kulttuuripalvelut Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Vertailu (%) Vertailu (%) Vastuuhenkilö: Kari Silvennoinen 2012 2013 2014 2015 2015 / 2014 2015 / 2013

Lisätiedot

Oikaristen sukuseura ry:n

Oikaristen sukuseura ry:n Oikaristen sukuseura ry:n toimintakertomus 2015 Kuva: Sirpa Heikkinen 2015 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 24.11.2015 Oikaristen 16-vuotias sukuseura toimi aktiivisesti. Seuran tavoitteena on

Lisätiedot

LAUKON KARTANON ALUE. KULTTUURIYMPÄRISTÖN JA RAKENNUSPERINNÖN HOIDON SEMINAARI VAPRIIKKI Leena Lahtinen aluearkkitehti Vesilahden kunta

LAUKON KARTANON ALUE. KULTTUURIYMPÄRISTÖN JA RAKENNUSPERINNÖN HOIDON SEMINAARI VAPRIIKKI Leena Lahtinen aluearkkitehti Vesilahden kunta LAUKON KARTANON ALUE Laukon rakennuksia 1840-luvulta. Osasuurennos J.Knutsonin piirroksesta kirjasta 'Finland framstäldt i teckningar' vuodelta 1845-52 KULTTUURIYMPÄRISTÖN JA RAKENNUSPERINNÖN HOIDON SEMINAARI

Lisätiedot

MUSEOTILASTO 2011, Kyselyn rakenne

MUSEOTILASTO 2011, Kyselyn rakenne MUSEOTILASTO 2011, Kyselyn rakenne Kävijät... 2 Perustiedot... 3 Talous - Menot... 4 Talous - Tulot... 6 Henkilöstö - Laskennalliset henkilötyövuodet... 8 Henkilöstö - Todelliset henkilötyövuodet... 9

Lisätiedot