Musiikkinäytelmä suomalaisen naisen ja charmikkaan Fiat 600:n ystävyydestä Kuopion Rauhalahden Teatteriareenalla kesällä 2012.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Musiikkinäytelmä suomalaisen naisen ja charmikkaan Fiat 600:n ystävyydestä Kuopion Rauhalahden Teatteriareenalla kesällä 2012."

Transkriptio

1

2 BUONA SERA SIGNORINA! Musiikkinäytelmä suomalaisen naisen ja charmikkaan Fiat 600:n ystävyydestä Kuopion Rauhalahden Teatteriareenalla kesällä Buona Sera Signorina! on italomusiikin tahdittama hulvaton ajomatka halki kesäisen Suomen. Auton rattiin hyppää YLEn kanavilta koko kansalle tuttu Jaana Pesonen, apukuskin penkille hyppää Fiatin henki, teatterin todellinen grand old man Oiva Lohtander, ylikonstaapelina laulajavirtuoosi Sami Kojonen ja kesäistä tunnelmaa luomassa lisäksi maanmainiot näyttelijät Liisa Ruuskanen ja Jukka Väinölä. Maruzella Pöyhönen on kiltti suomalainen nainen, joka lähtee entistä elämäänsä pakoon. Tästä alkaa kesäinen road movie, italoiskelmien tahdittama hulvaton ajomatka halki kesäisen Suomen. Kesä, auto ja rakkaus. Aamukasteisen koskettava kertomus naisen ja auton välille kasvavasta ystävyydestä, joka kestää kesäsateen ja korroosion. Aitoihin italialais- ja kesätunnelmiin joukon vauhdittaa sikermä ikivihreitä iskusävelmiä kuten Mambo Italiano, Hopeinen Kuu, Maruzella, Hei Buena Notte, luonnollisesti Buona Sera Signorina sekä lukuisia muita italialaisen musiikin helmiä.

3 Italomusiikkiin pohjautuvan kantaesityksen, Buona Sera Signorina!, takana on jälleen käsikirjoittajakolmikko Johanna Keinänen Sami Kojonen Kimmo Virtanen. Suuren yleisömenestyksen saavuttaneet trilogian aikaisemmat esitykset, Matti ja Teppo musikaali Kaiken takana on nainen! kesällä 2010 ja urheiluaiheinen musiikkinäytelmä Olen Suomalainen! kesällä 2011 saavat nyt arvoisensa jatkon suomalais-italialaisen näkökulman kesään, tunteisiin ja itsensä löytämiseen. Viiden ammattinäyttelijän panosta täydentää jälleen kesällä 2012 joukko energisiä nuoria, joiden voimat kyllä riittävät laittamaan Fiatin vaikka mäkilähdöllä käyntiin. Jaana Pesonen esittää elämän kolhimaa suomalaista naista, Maruzellaa, joka lähtee etsimään elämälleen uutta suuntaa! JAANA PESONEN Jaana Pesonen on Jyväskylästä kotoisin oleva ammattinäyttelijä, joka on tullut koko kansalle tutuksi riemastuttavan rakastettavasta Rouva Ruudun hahmosta. Tässä roolissa hän esiintyi ensimmäisen kerran YLE:n kuusiosaisessa Muistikuvaputki-sarjassa, jonka jälkeen hahmolle luotiin vielä kaksi nimikkosarjaa, Rouva Ruudun musiikinhistoria sekä Rouva Ruutu ja nuoriso-ongelma. Tätä ennen Jaana on työskennellyt uransa aikana lukuisissa rooleissa monissa eri kaupunginteattereissa ja vapaissa ryhmissä, toiminut teatteripedagogina ja -ohjaajana, tullut tutuksi dokumenttien kertojaäänenä sekä piipahdellut eri tv-sarjoissa mm. Kotikatu, Sydänjää, Salatut elämät ja elokuvissa, joista esimerkkeinä Putoavia enkeleitä ja Pelon maantiede. Kuopion Rauhalahdessa Jaana riemastuttaa katsojia irtisanotun irtisanoajan, Maruzella Pöyhösen, roolissa. Tuoko Fiat 600 hänen elämälleen mielenrauhan ja sisällön vai viekö se loputkin! Kesä näyttää.

4 Oiva Lohtander esittää Fiat 600:n sielua, omanarvontuntoista ja, ah, kuitenkin niin herkästi loukkaantuvaa Luigia. OIVA LOHTANDER Näyttelijä Oiva Lohtander kuuluu suomalaisen teatterimaailmaan ehdottomaan tähtikaartiin. Käytyään teatterikoulun 1960-luvulla hän on esiintynyt vuosien varrella lukemattomissa teatteriesityksissä, kuunnelmissa, tv-teatterissa, tv-sarjoissa ja elokuvissa. Pelkästään tv-sarja- ja elokuvarooleja hänellä on ollut puolensataa. Oivan suurelle yleisölle kenties tunnetuin hahmo on Raid-televisiosarjan komisario Jansson, joka loi käsitteen vähäeleiselle ja omaperäiselle huumorille. Tästä roolistaan hänet myös palkittiin parhaan miespääosan Venlalla vuonna Oiva oli Yleisradion televisioteatterin pitkäaikainen vakionäyttelijä, joka on saavuttanut urallaan parhaan miessivuosa-jussin roolistaan elokuvassa Joulubileet. Onneksemme saimme houkuteltua Oivan Helsingin Pasilasta kesäksi 2012 Kuopion Rauhalahteen, jossa tämä teatterin grand old man ilahduttaa yleisöä Fiat 600:n sielun, Luigin, roolissa. Eipä Fiat aikoinaan tehtaalta lähtiessään arvannut, minkälainen henki konepellin alle asettuu.

5 Sami Kojosen roolihahmo on komisario Seppo Koppa, jolle tuo salaperäinen nainen Fiat 600:ssaan muodostuu pakkomielteeksi SAMI KOJONEN Sami Kojonen on Skavabölen poikia, Tuusulasta Siilinjävelle mutkien kautta tiensä löytänyt laulaja, näyttelijä ja teatteri-ilmaisun opettaja. Sami on ollut mukana lukemattomissa eri kaupunginteatterien ja vapaiden teatterien esityksissä eri puolilla Suomea. Musiikkiteatteria hän on tehnyt mm. helsinkiläisen Komediateatteri Arenan lavalla. Freelance-teatterintekijä on esiintynyt useissa TV-sarjoissa ja mainoksissa ja kiertänyt tanssipaikkoja oman tanssiorkesterin solistina. Matti ja Teppo musikaalista kesältä 2010 Sami muistetaan roolihahmonsa Urho Helteen vahvoista tulkinnoista kappaleille Minä rakastan sua ja Pidä itsestäsi huolta. Olen suomalainen! musiikkinäytelmästä viime kesältä yleisö takuuvarmasti muistaa Samin esittämän tinkimättömän urheiluvalmentajan Esko Patolan huikean roolisuorituksen. Jos ei muusta, niin ainakin virheettömästä laulusuorituksesta ja samanaikaisista etunojapunnerruksista kappaleessa Seitsemän kertaa seitsemän! Tulevana kesänä komisario Seppo Kopan pään saa pyörälle tuo iki-ihana Fiat-kuski Maruzella. Mutta miten sujuu komisariolta tällainen piiritys?

6 Liisa Ruuskanen on karavaanarirouva Kaija Muta-aho, räväkkä leski, joka ystävystyy Maruzellan kanssa. LIISA RUUSKANEN Tanssija-koreografi-näyttelijä Liisa Ruuskanen on Tanssiteatteri Minimin perustajajäseniä ja toimi tanssija-koreografina ryhmässä 16 vuoden ajan. Ruuskanen on tehnyt lukuisia omia koreografioita ja vierailut koreografina useissa teattereissa Ruuskanen valmistui ravintolakokiksi ja kehitti sen jälkeen Ruokateatterikonseptin. Tällä hetkellä Ruuskanen työskentelee freelance tanssijana, koreografina ja näyttelijänä sekä esittää ruokateatteriesityksiä. Liisa on moniosaamisen konkreettinen todiste, mikä näkyi ja kuului kesällä 2011.Elina Suomalaisen 7-ottelijan rooli Olen Suomalainen! musiikkinäytelmässä antoi vakuuttavan fyysisen ja emotionaalisen näytön tulevaa kesää varten. Karavaanarirouva Kaija Muta-ahon rooli asettaa nyt uudet haasteet, miten asuntovaunu taittuu oikealle paikalleen camping-ruutuun?

7 Jukka Väinölä on Trasseli-Jussi, automekaanikko, joka on päätynyt myymään pullaa ja kahvia JUKKA VÄINÖLÄ Näyttelijä Jukka Väinölä on Tampereella vaikuttava näyttelijä-muusikko, joka on uusi tuttavuus Kuopion Uudessa Kesäteatterissa vaikka on tätä ennen ehtinyt kiertää Suomen teatterikenttää laidasta laitaan. Hänen osaamisrepertuaariinsa kuuluu näyttelemisen lisäksi klassista yksinlaulua, ilmaisunohjaajaa ja kurtun taidokasta käsittelyä harmonikka on ollut Jukan soittimena jo parinkymmenen vuoden ajan. Jukan positiivista olemusta on voitu ihailla lukuisilla kaupungin- ja kesäteatteriareenoilla eri puolilla Suomea. Vuodesta 2011 alkaen Ahaa-teatteri on hänen vakioensemblensa. Buona Sera Signorina! musiikkinäytelmässä näemme hänet mm. entisen automekaanikon Trasseli-Jussin roolissa.

8 Fiat 600 esittää Fiat 600:aa FIAT 600 Automaailman yksi kuuluisuuksista on Fiat 600, jonka menestyksekäs ura alkoi miniauto Topolinon renkaanjäljillä Geneven autonäyttelyssä vuonna Auton hevosvoimissa mitattavat tehot kasvoivat vuosien myötä 21,5:stä aina huikaiseviin 32:een. Torinon tehtaalta rullattiin ulos kaiken kaikkiaan yli 2,5 miljoonaa autoa vuoteen 1970 mennessä. Tämän jälkeen Fiat 600:n tarinaa jatkoivat hieman erilaisina versioina Seat- ja Zastavamerkeillä valmistetut autot. Suomeen Fiat 600:ia on tuotu n autoa ja tämä sympaattinen kusiainen onkin saavuttanut legendaarisen maineen vuosien varrella. Rakkaalla lapsella on myös monta nimeä ja häntä on suurella lämmöllä muistettu värikkäällä verbaalisella ilottelulla kuten pimppiäinen, pompannappi, kuoppatutka. Kesän 2012 esitykseen Fiat 600:mme vai pitäisikö sanoa LUIGI-1 suhtautuu suurella vakavuudella. Rooli on hyvin keskeinen ja vaativa, en ole yleensä tottunut olemaan kaiken huomion keskipisteenä, muut automerkit ovat yleensä olleet kirkkaimmissa parrasvaloissa. Koen kuitenkin, että tämä on minulle ja koko Torinon autoperinteelle suuri kunnia!, hän toteaa hieman tiivistynyttä kosteutta etuvalaisimiensa kulmissa.

9 Peltipoliisi osaa ottaa yleisönsä säästä, vuoden- tai vuorokauden ajasta riippumatta aina yhtä tasainen suoritus omalla La Strada estradillaan. PELTIPOLIISI Kaikkien suomalaisten tuntema nopeusvalvontakamera on saavuttanut jo parinkymmenen vuoden iän. Peltipoliisi aloitti menestyksekkään uransa vuonna 1992 Valtatie 1:ltä Turusta ja on sittemmin saanut pysyvän kiinnityksen lukemattomille eri paikkakunnille avaintehtäviin. Uran merkittäviin saavutuksiin voi lukea kuvan vuotuisen rajan ylittyminen vuonna Autoilla liikkuvaa yleisöä hänellä on pitkälti toistakymmentä miljoonaa ajoneuvoa vuodessa. Roolisuorituksestaan peltipoliisi on kritiikin lisäksi myös saanut kehuja hänen sanotaan kohtaavan yleisönsä aina samalla tinkimättömällä tarkkuudella ikään tai sukupuoleen katsomatta. Teen vain työtäni ja yritän ottaa kauniita kuvia toteaa haastattelemamme peltipoliisi toisinaan häneen kohdistuvasta negatiivisesta kritiikistä. Työn haittapuolia hän ei tehtävästään juurikaan löydä, tosin jatkuva 3-vuorotyö tuntuu toisinaan väsyttävältä.

10 Buona Sera Signorina! musiikkinäytelmän koreografia ja liikekieli kumpuavat Johannan ohjauksesta ja oivalluksista. JOHANNA KEINÄNEN Johanna Keinänen on tanssitaiteilija-koomikko-koreografi, joka aloitti tanssin- ja teatterintekijänä kuopiolaisessa Tanssiteatteri Minimissä. Siirryttyään free lanceriksi Johanna on esiintynyt paitsi tanssijana, myös stand up-koomikkona ja tietysti jo vuodesta 1993 yleisölle rakkaaksi käyneenä eläkeläishahmona, Tyyne Kettusena. Kesällä 2010 teatteriyleisö ihasteli Johannan Matti ja Teppo musikaalin lavalle taikoman koreografian energisyyttä ja intensiteettiä. Hänen oma lavatulkintansa Kissankultaa kappaleesta on myös syöpynyt vahvasti tunnemuistiin. Olen suomalainen! -musiikkinäytelmässä Johanna keskittyi loihtimaan vaikuttavat koregorafiat tanssi- ja laulunumeroihin yleisöllä on edelleen tuoreessa tunnemuistissa Sade -kappaleen lumoavan kaunis toteutus. Ensi kesän koreografian haasteisiin Johanna suhtautuu rautaisen ammattilaisen tyyneydellä Kyllä Fiatkin oppii askeleet, kun oikein hiotaan!

11 Kimmo Virtasen vahva ohjausote jatkuu suomalaisuus-trilogian kolmannessa osassa, Buona Sera Signorina -musiikkinäytelmässä KIMMO VIRTANEN Kimmo Virtanen on ohjaaja ja näyttelijä. Hän on työskennellyt ohjaajana Rovaniemen kaupunginteatterissa ja tehnyt ohjaajavierailuja mm. Järvenpään ja Mikkelin teattereihin sekä Kotkan kaupunginteatteriin. Hänen tuotantoonsa kuuluu näytelmäsovituksia ja omia näytelmätekstejä. Näyttelijänä hän on toiminut Mikkelin, Rovaniemen ja Varkauden teattereissa ja kiertänyt maata mm. Teatteri Eurooppa Neljän ja Tanssiteatteri Hurjaruuthin riveissä. Näyttelijänä Kimmo on nähty myös TV-sarjoissa. Kimmo ohjasi kesällä 2010 energisen ja mukaansa temmanneen Matti ja Teppo musikaalin, jossa bonuksena hänelle osui mahdollisuus hypätä lavalle lyhyellä varoitusajalla kaivinkonekuski Markun rooliin. Pikku-Markku löysikin tiensä yleisön suosikiksi. Kesällä 2011 hän pystyi keskittymään Suomalaisen perheen roolisuorituksien hiomiseen Olen Suomalainen! esityksessä ja urheiluaiheisen musiikkinäytelmän tuloskunto oli vaikuttava esitys saavutti yleisön jakamattoman suosion. Buona Sera Signorinan ohjaukseen Kimmo suhteutuu ammattimaisen tyynesti. Autoa en ole kyllä urallani aiemmin ohjannut, hän toteaa rauhalliseen tapaansa.

12 Kuopion Uuden Kesäteatterin tuottaminen on Juha Kojosen vastuulla. JUHA KOJONEN Juha Kojonen on vaikuttanut viimeiset kaksikymmentä vuotta kansainvälisessä liiketoiminnassa ja toiminut vastuullisissa myynnin- ja projektijohtamisrooleissa Euroopassa, Arabimaissa ja Aasiassa. Pitkän myyntiuransa lisäksi hän on toiminut useiden vuosien ajan liiketoiminnan kehittämistehtävissä Juha on suorittanut mielenkiintoisen loikan kansainvälisen kaupan parista taiteen ja viihteen tuottamiseen ja markkinoimiseen aloitettuaan Tahtiteatterin tuottajana ja myyntijohtajana syksyllä Syypäänä tähän on veljensä Sami, joka harjoitti väsymätöntä käännytystyötä viimeisten parin vuoden aikana. Tuottamisvastuu alkoi kokemusrikkaalla kesällä Matti ja Teppo musikaalin tuottamisesta 2010, jatkui dream team:n johdattamisessa viime kesän Olen Suomalainen! urheilukoitokseen ja nyt on meneillään tuotannon rakentaminen suomalais-iltalialaiseen iskelmäiloitteluun. Suupieli-indeksin Juha lanseerasi viime kesänä, tarkkaillessaan yleisön tyytyväisyyttä esityksen jälkeen, mielenkiinnolla odotamme mitä on vuorossa tulevana kesänä. Juhaa ei voi syyttää heittäytymisen puutteesta. Toisinaan hänen kuitenkin kannattaisi kuunnella taiteellista työryhmää, joka Juhan valvottua kesällä 2011 noin kahdenkymmenen esityksen toteutusta antoi hänelle asiallisen palautteen Juha, sinulle on nyt porttikielto teatteriareenalle, tämä homma kyllä toimii!

13 Tarjoiluvaihtoehdot ryhmille Palvelutarjotin, Buona Sera Signorina!, italoiskelmien tahdittama hulvaton ajomatka halki kesäisen Suomen! Vaihtoehdot ja hinnat 1. Teatteriliput näytöslippu 28,00 eläkeläiset ja opiskelijat 26,00 lapset alle 15 vuotta 20,00 Lippupisteen kautta ostettuihin lippuihin lisätään palvelumaksu. 2. Ryhmäliput, esityspäivät vähintään 15 henkilön ryhmä > 40 henkilön bussiryhmässä ryhmänjohtaja ja bussikuski veloituksetta hinta: 26 /hlö kesäkuu: 26/27/28/29/30 heinäkuu 1/4/5/6/7/8/11/12/13/14/15/18/19/20/21/22/25/26/27/28/29 elokuu 1/2/3/4/5/6/7/12, ensi-ilta 27.6., ennakko esitysajat: arkisin klo 19:00, sunnuntaisin klo 15:00 HUOM! Esityskauden päättää tuplaesitys klo 15:00 ja 19:00

14 3. Säännöllinen reittiliikenne, Tilausristeilyt säännöllinen laivaliikenne näytöskaudella Kuopion satamasta Rauhalahden leirintäalueen laituriin tarkemmat laiva-aikataulut ilmestyvät kevään kuluessa alukset tilausristeilyille varattavissa ryhmän toiveiden mukaisesti, 4. Väliaika- ja illallistarjoilut illallinen ennakkotilauksesta joko ennen tai jälkeen esitystä väliaikatarjoilut joko suolaisilla tai makeilla leivonnaisilla Katettu ravintolatila sijaitsee Rauhalahti Areenan välittömässä tuntumassa ja Teatteriareena tarjoaa Kallaveden rannan upeat puitteet maistuvalle väliaikavirkistykselle. Ennakkotilausmenut ryhmille Matkailukeskuksen ravintolan italialaistorilla 1. Kanaleipä/metsästäjänleipä (lämmin leipä ja salaatti) 16,50 2. Pasta Garbonara (kermainen savukinkkukastike) 14,50 3. Pestogratinoitu porsaan filee, punaviinikastike, maalaisyrttiperunat, kasvislisäke 22,00 4. Kanarisotto pannulta, salaatti, patonki, levite 15,00 5. Lohikeitto ja ruisleipä, voi 13,00 6. Alkuun Tapaspöytä (pääruokien kanssa) 5,00 7. Kahvi ja Tiramisu-leivos (ruokailun yhteydessä) 5,00 Väliaikatarjoilut Teatteriareenalla Katettuna valmiiksi ryhmällenne 1. Kahvi ja Tiramisu-leivos 7,50 2. Kahvi ja Pulla 6,50 3. Kahvi ja Ciapatta 9,50 Alkoholit Baarista, A-oikeudet, italialaisjuomia Väliajalla tarjolla mm. makkaroita, virvokkeita, makeisia Räätälöimme mielellään Teidän ryhmällenne maistuvan ja ikimuistoisen illan musiikkiteatterin ja hyvän ruoan parissa! Lisätietoja: Juha Kojonen, tuottaja,

OI MIKÄ IHANA ILTA. Suomi-hiteillä varustettu musikaalikomedia häähumusta. Kuopion Rauhalahden Teatteriareenalla kesällä 2014.

OI MIKÄ IHANA ILTA. Suomi-hiteillä varustettu musikaalikomedia häähumusta. Kuopion Rauhalahden Teatteriareenalla kesällä 2014. OI MIKÄ IHANA ILTA Suomi-hiteillä varustettu musikaalikomedia häähumusta Kuopion Rauhalahden Teatteriareenalla kesällä 2014. Vala ikuisesta ystävyydestä! Urahakuisen bisnesnaisen, Elinan, suureleisiin

Lisätiedot

Musiikkinäytelmä yrittäjyydestä, Kekkosen aikakaudesta ja aurinkotytöistä

Musiikkinäytelmä yrittäjyydestä, Kekkosen aikakaudesta ja aurinkotytöistä TOIVOTAAN, TOIVOTAAN C-KASETTIMUSIKAALI! Musiikkinäytelmä yrittäjyydestä, Kekkosen aikakaudesta ja aurinkotytöistä Kuopion Rauhalahden Teatteriareenalla kesällä 2013. C-kasetti soikoon! On vuosi 2013.

Lisätiedot

OI MIKÄ IHANA ILTA Musiikkinäytelmä ystävyydestä, rehellisyydestä ja toisesta ihmisestä. J. Karjalaisen musiikkiin.

OI MIKÄ IHANA ILTA Musiikkinäytelmä ystävyydestä, rehellisyydestä ja toisesta ihmisestä. J. Karjalaisen musiikkiin. OI MIKÄ IHANA ILTA Musiikkinäytelmä ystävyydestä, rehellisyydestä ja toisesta ihmisestä. J. Karjalaisen musiikkiin. Kuopion Rauhalahden Teatteriareenalla kesällä 2014. Vala ikuisesta ystävyydestä! Urahakuisen

Lisätiedot

Täysikuu, Tulisuudelma, Armi... musikaali tangokuninkaan haaveista ja rakkauden kaipuusta

Täysikuu, Tulisuudelma, Armi... musikaali tangokuninkaan haaveista ja rakkauden kaipuusta SOLISTINA OLAVI VIRTA Täysikuu, Tulisuudelma, Armi... musikaali tangokuninkaan haaveista ja rakkauden kaipuusta Olavi Virta, näyttelijä Sami Kojonen, kuva: Petra Tiihonen Kuopion Rauhalahden Teatteriareenalla

Lisätiedot

Musiikkinäytelmä urheilusta ja elämästä Kuopion Rauhalahden Teatteriareenalla kesällä 2011

Musiikkinäytelmä urheilusta ja elämästä Kuopion Rauhalahden Teatteriareenalla kesällä 2011 OLEN SUOMALAINEN! Musiikkinäytelmä urheilusta ja elämästä Kuopion Rauhalahden Teatteriareenalla kesällä 2011 Olen suomalainen! on urheiluaiheinen musiikkinäytelmä, jota siivittävät suomalaisen iskelmän

Lisätiedot

sappeen kesäteatteri ylpeänä esittää musikaalin iskelmätaivaan legendaarisesta tähdestä!

sappeen kesäteatteri ylpeänä esittää musikaalin iskelmätaivaan legendaarisesta tähdestä! sappeen kesäteatteri ylpeänä esittää musikaalin iskelmätaivaan legendaarisesta tähdestä! Tanssiin jo lähtee toiset, kai kuulet Eva, kun sävel kaunis meille soi..." Kesällä 2019 Sappeen Kesäteatterissa

Lisätiedot

Sydämellisesti tervetuloa kesäteatteriin!

Sydämellisesti tervetuloa kesäteatteriin! Sydämellisesti tervetuloa kesäteatteriin! Kesällä 2019 Suomen Kesäteatteri esittää Valkeakoskella musikaalin Ilkka Danny Lipsasen elämästä. Hersyvän huumorin värittämä elämäntarina vie katsojan pitkin

Lisätiedot

Timonen Linkola: Uusi musikaali Aleksis Kivestä täynnä tunnetta ja elämää!

Timonen Linkola: Uusi musikaali Aleksis Kivestä täynnä tunnetta ja elämää! Sydämeni laulu Timonen Linkola: Uusi musikaali Aleksis Kivestä täynnä tunnetta ja elämää! Sydämeni laulu Rakastettu kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi on aina kiehtova ja ajankohtainen. Hänen värikäs

Lisätiedot

MITEN TÄLLAISET VAIKEUDET / ONGELMAT NÄKYVÄT OPISKELIJASSA?

MITEN TÄLLAISET VAIKEUDET / ONGELMAT NÄKYVÄT OPISKELIJASSA? 1. Ihmissuhde-Seppo/Saara Seppo/Saara opiskelee ensimmäisen vuoden kevättä. Hän on alkanut seurustelemaan samassa ryhmässä opiskelevan opiskelijan kanssa. Nyt asiat ovat alkaneet kuitenkin mennä huonoon

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin!

Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin! Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin! Pilatestunnit jatkuvat 21.12. saakka ja Aitopilates päättää syksyn ns. old style pilates tuntiin. Syksyllä säännöllisesti studiolla

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

Teatteriohjaaja Käsikirjoittaja

Teatteriohjaaja Käsikirjoittaja 1 CV Kimmo Virtanen Teatteriohjaaja Käsikirjoittaja 2 Käsikirjoitukset Betoniviidakko Katri-Laulajatyttö Lymyilevä Kokkola revyy AtomiAatos Tivoli Hymytyttö Kaksi Muumitarinaa Solistina Olavi Virta Solistina

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

Koko kaupungin henkilö V

Koko kaupungin henkilö V Koko kaupungin henkilö V Kuva: Reija Hirvikoski Lasten ja aikuisten näytelmä Aapelin romaanista Koko kaupungin Vinski Aapelin lastenkirjojen rakastettu sankari Vinski kiertää Suomea kesällä 2014 nimellä

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015

Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015 Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015 Rayong Marriott Resort Rayongin alue tuli vähän yllättäen osaksi tämän kertaista Thaimaan matkaamme. Olemme niin intohimoisia hiekkarantakävelijöitä eli varpaistelijoita,

Lisätiedot

Teatteri Imatra Pn (Teatteri Imatra) ,18 113,85 120,32 Sn (Teatteri Imatra) ,32 147,78 156,17

Teatteri Imatra Pn (Teatteri Imatra) ,18 113,85 120,32 Sn (Teatteri Imatra) ,32 147,78 156,17 Näytelmäkirjailijaliiton ja Suomen Teatterit ry:n suosituksen tariffit yli 2h näytelmät vanha Vanha kust. 2010 kust. 1.1.2012 luokka Paikkoja euro euro euro Turun Kaupunginteatteri Pikkolo (Turun KT) 53

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Lippupiste Oy 7.10.2009 Olli Saarinen

Lippupiste Oy 7.10.2009 Olli Saarinen Katsaus kulttuurialan asiakkuuksiin Lippupiste Oy 7.10.2009 Olli Saarinen Esityksen agenda Lipunmyynnin kehitys, tammi-syyskuut 2007-2009 2009 Vertailussa mukana ne teatterit ja konsertinjärjestäjät jotka

Lisätiedot

POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU

POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU Kuopiossa 21.11.2015 Tapahtuman taustaa Polkuja- koreografiakilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Järjestäjien suureksi yllätykseksi 33 koreografiaa ilmoittautui

Lisätiedot

TÄSSÄ TEHTÄVÄSSÄ EDUKSI LUETAAN ALLAOLEVISTA TAI ON ETUA HAKIESSASI TEHTÄVÄÄN

TÄSSÄ TEHTÄVÄSSÄ EDUKSI LUETAAN ALLAOLEVISTA TAI ON ETUA HAKIESSASI TEHTÄVÄÄN ONNENPELITYÖNTEKIJÄ Onnenpelimme ovat suosittu hupi lapsille, sillä jokainen pelaaja voittaa. Pelejä on tarjolla erilaisia aina Narunvedosta Onnenpyörään ja ne etsivät rohkeita, iloisia ja energisiä vetäjiä.

Lisätiedot

Vuoden 2017 tapahtumia. Vuoden 2018 tapahtumia

Vuoden 2017 tapahtumia. Vuoden 2018 tapahtumia Vuoden 2017 tapahtumia 20.12. Saiturin joulu, Tampereen Teatteri klo 18.30 Sitovat tilaukset viimeistään 12.11. 30.12. Kyllä isä osaa remix, Komediateatteri klo 18 Sitovat tilaukset viimeistään 26.11.

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) minä

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) minä Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) 1 minä Minä olen. Minä laulan. Minä tanssin. Minä maalaan. Minä väritän. Minä piirrän. Minä otan. Minä myyn. Minä istun. = Olen. = Laulan.

Lisätiedot

Tarina. Pressikuvat (www#helsinkifilmi#fi)

Tarina. Pressikuvat (www#helsinkifilmi#fi) Tarina Ganes on tarina Suomen tunnetuimman rock-ikonin! Remun! noususta t"hteyteen# Se kertoo! miten kovissa oloissa kasvanut Henry Remu Aaltonen perusti Suomen legendaarisimman rock-b"ndin Hurriganesin

Lisätiedot

Lasten suosikki. 1PRO- soittimen pitäisi saada Nobel-rauhanpalkinto, koska se hiljentää auton takapenkin pitkänkin ajomatkan ajaksi.

Lasten suosikki. 1PRO- soittimen pitäisi saada Nobel-rauhanpalkinto, koska se hiljentää auton takapenkin pitkänkin ajomatkan ajaksi. Lähes kaikkien autojen keskikonsoliin asennettava CD/ DVD- soitin+ 8 näyttö Lasten suosikki. 1PRO- soittimen pitäisi saada Nobel-rauhanpalkinto, koska se hiljentää auton takapenkin pitkänkin ajomatkan

Lisätiedot

Tärkein visiomme on johdattaa kaikenikäiset sekä taustaltaan erilaiset ihmiset taidemusiikin kiehtovaan maailmaan.

Tärkein visiomme on johdattaa kaikenikäiset sekä taustaltaan erilaiset ihmiset taidemusiikin kiehtovaan maailmaan. Viva Classica on helmikuussa 2010 avattu klassisen musiikin ystäville suunnattu verkkopalvelu ja radiokanava, jota voi kuunnella valtakunnallisesti internetissä osoitteessa www.vivaclassica.fi sekä matkapuhelimella

Lisätiedot

MATKAKERTOMUS TAMPEREEN TEATTERIMATKALTA 25. 27.11.2011

MATKAKERTOMUS TAMPEREEN TEATTERIMATKALTA 25. 27.11.2011 MATKAKERTOMUS TAMPEREEN TEATTERIMATKALTA 25. 27.11.2011 Sateisena marraskuisena perjantai-iltapäivänä kokoonnuimme Oulun rautatieasemalle Tampereen teatterimatkalle lähtöön. Asemalla jaettiin kirje, mikä

Lisätiedot

Keski- Karjalan joulunaika. Kuva: Juhanan tupa, Hepovaaran tila ja Nikon kuvauspalvelu

Keski- Karjalan joulunaika. Kuva: Juhanan tupa, Hepovaaran tila ja Nikon kuvauspalvelu Keski- Karjalan joulunaika Kuva: Juhanan tupa, Hepovaaran tila ja Nikon kuvauspalvelu Tervetuloa Keski- Karjalaan! Keski-Karjalan joulunaika on aitoja makuja ja upeita tapahtumia täynnä. Alueen neljän

Lisätiedot

Tiedotus & markkinointi,

Tiedotus & markkinointi, Tiedotus & markkinointi, kiertuetoiminnassa TEKIJÄ: V KOULUTUSJAKSO 30.- 31.1.2012 Kouvolan Teatteri Leena Björkqvist 2012 Ma 30.1.2012 Onnistuneen markkinoinnin peruspilareita kiertuetoiminnassa Klo 12.00-12.10

Lisätiedot

7 Uusi imago [ 44 ] [ 45 ]

7 Uusi imago [ 44 ] [ 45 ] Ville Haapasalo Ville Haapasalo (s. 1972) on Venäjällä suureen suosioon noussut suomalainen näyttelijä ja julkisuuden henkilö. Viime vuosina hän on tullut tunnetuksi myös Suomessa ja muissa pohjoismaissa

Lisätiedot

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia /

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia / RUOKA LÄMMITTELY 1. Mitä teet aamulla ensimmäiseksi? Entä sen jälkeen? 2. Mihin aikaan syöt yleensä aamupalaa / lounasta / päivällistä / iltapalaa? 3. Mitä teet iltapäivällä? 4. Mitä sinä syöt usein? 5.

Lisätiedot

Kanavan päämääränä on tarjota kuulijoille tunnelmallinen ja inspiroiva levähdyspaikka kauniin ja rentouttavan klassisen musiikin parissa.

Kanavan päämääränä on tarjota kuulijoille tunnelmallinen ja inspiroiva levähdyspaikka kauniin ja rentouttavan klassisen musiikin parissa. Viva Classica on helmikuussa 2010 avattu klassisen musiikin ystäville suunnattu verkkopalvelu ja radiokanava, jota voi kuunnella valtakunnallisesti internetissä osoitteessa www.vivaclassica.fi sekä matkapuhelimella

Lisätiedot

TÄSSÄ TEHTÄVÄSSÄ EDUKSI LUETAAN ALLAOLEVISTA TAI ON ETUA HAKIESSASI TEHTÄVÄÄN

TÄSSÄ TEHTÄVÄSSÄ EDUKSI LUETAAN ALLAOLEVISTA TAI ON ETUA HAKIESSASI TEHTÄVÄÄN ONNENPELITYÖNTEKIJÄ Onnenpelimme ovat suosittu hupi lapsille, sillä jokainen pelaaja voittaa. Pelejä on tarjolla erilaisia aina Narunvedosta Onnenpyörään ja ne etsivät rohkeita, iloisia ja energisiä vetäjiä.

Lisätiedot

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku. Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken.

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku. Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken. Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken.) Todistan, että ei ole mitään todellista palvomisen arvoista jumalaa

Lisätiedot

Ammattilaiskorttiedut Suomen Teatterit ry:n ja Teatterikeskus ry:n jäsenteattereissa sekä Suomen Kansallisoopperassa

Ammattilaiskorttiedut Suomen Teatterit ry:n ja Teatterikeskus ry:n jäsenteattereissa sekä Suomen Kansallisoopperassa Ammattilaiskorttiedut Suomen Teatterit ry:n ja Teatterikeskus ry:n jäsenteattereissa sekä Suomen Kansallisoopperassa Teatterikortti on teattereiden henkilökunnalle ja sen edustajille tarkoitettu etukortti.

Lisätiedot

Salon Rally 3-4.10.2015

Salon Rally 3-4.10.2015 Salon Rally 3-4.10.2015 Laitan tunnelmapaloja Salon Rallysta. Nettisivuille tulevat Hannelen ja Ritva-Liisan esityksistä koosteet. Lauantain esiintyjistä löytyvät kattavat tiedot netistä. Piirin 142 puheenjohtaja

Lisätiedot

SIELTÄHÄN NE PARHAAT ASIAT TULEVAT. OMASTA MAASTA.

SIELTÄHÄN NE PARHAAT ASIAT TULEVAT. OMASTA MAASTA. SIELTÄHÄN NE PARHAAT ASIAT TULEVAT. OMASTA MAASTA. Se tulee omalle pöydälle tai kaverin kylmälaukkuun tutusta kaupasta. Me kannamme sen kassalle tutunnäköisessä pakkauksessa, josta tiedämme tarkkaan, mitä

Lisätiedot

TAIDENÄYTTELY KOIRAKOTKA JÄMSÄN KIVIPANKISSA 4.7. 1.8.2010 joka päivä 12-17

TAIDENÄYTTELY KOIRAKOTKA JÄMSÄN KIVIPANKISSA 4.7. 1.8.2010 joka päivä 12-17 1 TAIDENÄYTTELY KOIRAKOTKA JÄMSÄN KIVIPANKISSA 4.7. 1.8.2010 joka päivä 12-17 TIEDOTE c/o Veijo Kare Särkilahdentie 29 19700 SYSMÄ Puh 0500 734910 veijo.kare@sysma.fi 7.7. 2010 LEHDISTÖ JA MUUT NÄYTTELYVIERAAT

Lisätiedot

Sari Airola PÖÖKÖ JA MYSTEERIN KESÄVIERAAT

Sari Airola PÖÖKÖ JA MYSTEERIN KESÄVIERAAT Sari Airola PÖÖKÖ JA MYSTEERIN KESÄVIERAAT Kuvittaja Sari Airola Sari Airola (s. 1967) valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun Taidekasvatuksen osastolta 1997. Hän aloitti kuvitustöiden

Lisätiedot

NÄYTÖSKALENTERI SAITURIN JOULU REGINA & LEIBLIED REGINA YHTEISILLAT:

NÄYTÖSKALENTERI SAITURIN JOULU REGINA & LEIBLIED REGINA YHTEISILLAT: SYKSY 2015 NÄYTÖSKALENTERI YHTEISILLAT: REGINA & LEIBLIED MANILLA (Manifesti): PE 4.9. klo 19 ensi-ilta SU 6.9. klo 19 MA 7.9. klo 19 Liput 36 / 33 / 21 ROVANIEMI / WILJAMI: TO 5.11. klo 19 PE 6.11. klo

Lisätiedot

Työn alla 2010-2011. Tyrkyllä

Työn alla 2010-2011. Tyrkyllä Anya Productions Anya Productions Ky Kuopiolainen kulttuurialan tuotanto-, koulutus- ja myyntipalveluyritys 2 työntekijää, 3 harjoittelijaa (Ely keskuksen myöntämä ensimmäisen työntekijän tuki) Kirjanpito,

Lisätiedot

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa Maanantai 22.6. Hei olen Joni ja aloitin kesätyöt tänään. Päivä alkoi aamupäivästä kahdentoista pintaan perehdytyksellä työtoimista, sekä ohjeista blogin pitämisen suhteen. Loppu päivä menikin hyllyttäessä

Lisätiedot

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Osa 1: Kuinka valmiita me olemme? Tutkimuksen perustiedot Tutkimukseen on haastateltu 1000 suomalaista Kohderyhmänä olivat 18-64 -vuotiaat pois lukien eläkeläiset

Lisätiedot

PERFORMING ARTS IKM JA SM KARSINTA I 2018 TUOMARIT , Viikin normaalikoulu, Helsinki

PERFORMING ARTS IKM JA SM KARSINTA I 2018 TUOMARIT , Viikin normaalikoulu, Helsinki Marco Behal PERFORMING ARTS IKM JA SM KARSINTA I 2018 TUOMARIT 10.-11.2.2018, Viikin normaalikoulu, Helsinki I had been representing Czech Republic and later in Sweden on numerous international events

Lisätiedot

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi EP Senioripoliisit Kevätmatka 2017 Tämän matkan valmistelu alkoi jo kuukausia ennen sen toteutumista taustoittamalla matkakohteita ja nyt päädyttiin perinteisesti Viroon ja siihen, että olemme koko ajan

Lisätiedot

Vuoden 2017 tapahtumia

Vuoden 2017 tapahtumia Vuoden 2017 tapahtumia 18.11. Coppélia-baletti, Tampere-talo 18 Sitovat tilaukset viimeistään 24.9. 19.11. Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa, Komediateatteri 16 Sitovat tilaukset viimeistään 18.10.

Lisätiedot

Työn voimavarat ja vaatimukset kaupan alalla

Työn voimavarat ja vaatimukset kaupan alalla Taulukkoraportti Työn voimavarat ja vaatimukset kaupan alalla Tässä taulukkoraportissa verrataan kaupan esimiesten ja myymälätyöntekijöiden työn voimavaroja, vaatimuksia ja hyvinvointia. Kysely toteutettiin

Lisätiedot

NEWSLETTER 1/2016 ETÄTÖIHIN PYHTÄÄLLE. monimediakampanja oli menestys. www.dakar.fi. SWING GAME YLE:llä ja Docpoint-festareilla

NEWSLETTER 1/2016 ETÄTÖIHIN PYHTÄÄLLE. monimediakampanja oli menestys. www.dakar.fi. SWING GAME YLE:llä ja Docpoint-festareilla www.dakar.fi VIRITTÄJIEN KUUDES KAUSI KUVATTIIN KOTKASSA! NEWSLETTER 1/2016 ETÄTÖIHIN PYHTÄÄLLE monimediakampanja oli menestys SWING GAME YLE:llä ja Docpoint-festareilla FINTOTO PORUKALLA HAUSKEMPAA FINTOTO

Lisätiedot

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Osa 1: Kuinka valmiita me olemme? Tutkimuksen perustiedot Tutkimukseen on haastateltu 1000 suomalaista Kohderyhmänä olivat 18-64 -vuotiaat pois lukien eläkeläiset

Lisätiedot

Luomu - kysyntää on! Ilkka Alarotu valikoimajohtaja, S-ryhmä Puheenjohtaja, Pro Luomu Ry. Twitter: @IlkkaAlarotu

Luomu - kysyntää on! Ilkka Alarotu valikoimajohtaja, S-ryhmä Puheenjohtaja, Pro Luomu Ry. Twitter: @IlkkaAlarotu 14.11.2012 Päivittäistavarakaupan ketjuohjaus 1 Luomu - kysyntää on! Ilkka Alarotu valikoimajohtaja, S-ryhmä Puheenjohtaja, Pro Luomu Ry Twitter: @IlkkaAlarotu 14.11.2012 Päivittäistavarakaupan ketjuohjaus

Lisätiedot

Vaihto-oppilasvuosi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön linjalla 2012-2013

Vaihto-oppilasvuosi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön linjalla 2012-2013 Vilma Putro CV Teatterialalta Yhteystiedot: Gsm: 045-8036855 vilma.putro@hotmail.com www.vilmaputro.com Henkilötiedot: Syntymäaika: 1988 Pituus: 156cm Kielitaito: suomi (äidinkieli), venäjä, englanti Erityistaidot:

Lisätiedot

RIKKA ENSI-ILTA. Marjaterttu Willman:

RIKKA ENSI-ILTA. Marjaterttu Willman: Vantaan Tanssiopiston jäsenkirje kevät 2016 10.3.2016/ toim. Tiina Jalkanen RIKKA ENSI-ILTA Marjaterttu Willman: Koreografiset työtapani pohjautuvat voimakkaasti liikkeeseen. Pyrin liikkeen kautta käsittelemään

Lisätiedot

KAPPALE 3 RADEK TUTUSTUU JUSSIIN. Tunnetko jo Jussin?

KAPPALE 3 RADEK TUTUSTUU JUSSIIN. Tunnetko jo Jussin? KAPPALE 3 RADEK TUTUSTUU JUSSIIN. Moi Radek! Moi! Tunnetko jo Jussin? En tunne. Hän on Jussi, meidän työkaveri. Hauska tutustua. Mä oon Radek. Ootko sä se uus puolalainen? Joo, kyllä olen. Hauska tutustua

Lisätiedot

Jorma Uotinen ENNEN VIIMEISIÄ AJATUKSIA

Jorma Uotinen ENNEN VIIMEISIÄ AJATUKSIA SYKSY 2014 kuva Seilo Ristimäki Jorma Uotinen ENNEN VIIMEISIÄ AJATUKSIA Rakkaus tulee ja menee, mutta koskaan se ei tule tilaamalla. Koreografina minua kiinnostaa se mitä ei voi ennalta tietää. Se, mikä

Lisätiedot

I dare you to dive deep into. I assure you, all it takes is one bad day. Welcome. K16!!! the mind of a madman.

I dare you to dive deep into. I assure you, all it takes is one bad day. Welcome. K16!!! the mind of a madman. I dare you to dive deep into the mind of a madman. I assure you, all it takes is one bad day. Welcome. K16!!! Shows: 12.8., 18.8., 19.8. and 23.8. All at 19:00. Creators: Otto Haaparanta and Lauri Riihiaho

Lisätiedot

AMMATTITEATTERIT. AHAA TEATTERI Hatanpään valtatie 6 33100 TAMPERE 03 222 4870 www.ahaateatteri.com info@ahaateatteri.com

AMMATTITEATTERIT. AHAA TEATTERI Hatanpään valtatie 6 33100 TAMPERE 03 222 4870 www.ahaateatteri.com info@ahaateatteri.com AMMATTITEATTERIT AHAA TEATTERI Hatanpään valtatie 6 33100 TAMPERE 03 222 4870 www.ahaateatteri.com info@ahaateatteri.com ESPOON PL 10665, 02070 Espoon kaupunki 09 439 3550, fax 467 550 Liput 439 3388 www.espoonteatteri.fi

Lisätiedot

www.kuopionkaupunginteatteri.fi

www.kuopionkaupunginteatteri.fi www.kuopionkaupunginteatteri.fi TEATTERIELÄMYS KUOPIOSSA YLI SATA VUOTTA TEATTERIA Kuopion kaupunginteatterin juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun, jolloin kaupungissa alkoi vilkas teatteritoiminta. Taiteelliset

Lisätiedot

Puhtia hyvästä itsetunnosta

Puhtia hyvästä itsetunnosta Puhtia hyvästä itsetunnosta Kaisu Ylikoski, koulutussihteeri Kolmen vartin aiheet JAKSAMISEEN VOIMIA! LISÄÄ ITSETUNTOA! MISTÄ SAA PUHTIA? JAKSAMISEEN VOIMIA Omaishoitajan hyvinvointi Omaishoitajan on tärkeää

Lisätiedot

Toiminnan tavoite ja kuvaus: Oppilaat kuuntelevat ja rakentavat kuvien avulla uudelleen tarinan

Toiminnan tavoite ja kuvaus: Oppilaat kuuntelevat ja rakentavat kuvien avulla uudelleen tarinan Harjoite 5: TARINAN MUODOSTAMINEN Toiminnan tavoite ja kuvaus: Oppilaat kuuntelevat ja rakentavat kuvien avulla uudelleen tarinan Tavoiteltavat osa-alueet: Kognitiivinen taso: P: Aikajärjestys, IR: Sarjan

Lisätiedot

Avaa ovi RAVINTOLATEATTERIIN

Avaa ovi RAVINTOLATEATTERIIN Avaa ovi RAVINTOLATEATTERIIN Ohjelmassa naurua ja MAKUNAUTINTOJA Wanha Walimo on vuonna 2008 avattu moderni ravintola- ja kokouskeskus Lahden keskustassa. Yli sata vuotta vanhaan tehdasmiljööseen uudistettu

Lisätiedot

Paras Bomba-muisto kilpailu Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus PIKES Oy

Paras Bomba-muisto kilpailu Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus PIKES Oy Paras Bomba-muisto kilpailu 2017 Mistä Bomba muistetaan? Muistot pähkinänkuoressa Kesämarkkinoista Karjalan kielen yhteislauluista Kalevalaisuuteen ja karjalaisuuteen liittyvistä kesäteattereista (Kanteletar

Lisätiedot

Vuorovaikutteisuutta videomainontaan. Teemu Suominen Nelonen Media

Vuorovaikutteisuutta videomainontaan. Teemu Suominen Nelonen Media Vuorovaikutteisuutta videomainontaan Teemu Suominen Nelonen Media Aiheet Tv-sisältöjen kulutus tänä päivänä Miksi interaktiivista videomainontaa Esimerkkejä toteutuksista Kokemuksia ja oppeja TV Päälähetys

Lisätiedot

VIP-PAKETIT VAIN PARASTA VIERAILLESI JA SINULLE.

VIP-PAKETIT VAIN PARASTA VIERAILLESI JA SINULLE. VIP-PAKETIT VAIN PARASTA VIERAILLESI JA SINULLE. HIP TO BE VIP Pori Jazz on tänäkin kesänä must! Tutun tunnelman lisäksi tarjolla on taas uusia elämyksiä ja laadukasta palvelua vaativimpienkin vieraiden

Lisätiedot

Jääkö savolaisesta hissipuheestakin vastuu kuulijalle? LAPSET FARMILLA ohjelma lapsille ja ILTA FARMILLA ohjelma perheille.

Jääkö savolaisesta hissipuheestakin vastuu kuulijalle? LAPSET FARMILLA ohjelma lapsille ja ILTA FARMILLA ohjelma perheille. Perjantai 21.04.2017 klo 09:00-21:00 Tahko Ski Lift Pitch Jääkö savolaisesta hissipuheestakin vastuu kuulijalle? Musiikkinäytelmä: Sinun vuorosi loistaa Nilsiän Manttu, Vesitornintie 1 Nilsiän lukion musiikkinäytelmä

Lisätiedot

Kouvolan seudun ABC-asemat

Kouvolan seudun ABC-asemat Nykyään ABC on S-ryhmän ketju, joka on sekä matkailijan viihtyisä taukopaikka että lähiseudun asukkaan päivittäisiä palveluja tarjoava palvelukeskus. ABC-ketjuun kuuluu ABC-palveluasemia, ABC-automaattiasemia

Lisätiedot

VERSTASTUUTTI. Tule mukaan tekemään yhdessä viestintää! O SALLISTAVAN SOSIAALITURVAN PILOTTI VIESTINTÄVERSTAS 8.9.201 4

VERSTASTUUTTI. Tule mukaan tekemään yhdessä viestintää! O SALLISTAVAN SOSIAALITURVAN PILOTTI VIESTINTÄVERSTAS 8.9.201 4 O SALLISTAVAN SOSIAALITURVAN PILOTTI VIESTINTÄVERSTAS 8.9.201 4 VERSTASTUUTTI Tule mukaan tekemään yhdessä viestintää! E I TARVITSE OSATA VIESTINTÄ- TAI TIETOTEKNIIKKAA ETUKÄTEEN S YYS-JOULUKUUN 201 4

Lisätiedot

Kansalaisten suhtautuminen taidelainaamoihin

Kansalaisten suhtautuminen taidelainaamoihin Kansalaisten suhtautuminen taidelainaamoihin 1..1 TNS Gallup Oy Jaakko Hyry t. Tutkimuksen tarkoitus ja toteutus Suomen Taitelijaseura halusi selvittää suomalaisten suhtautumista taidelainaamoihin. Tutkimus

Lisätiedot

TANSSITYÖPAJAT TILAUS- JA KIERTUE- ESITYKSET MANILLA-TEATTERI. VIERAANAMME, mm.

TANSSITYÖPAJAT TILAUS- JA KIERTUE- ESITYKSET MANILLA-TEATTERI. VIERAANAMME, mm. KEVÄT 2015 TANSSITYÖPAJAT Aurinkobaletti järjestää teoksiin liittyviä tanssityöpajoja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Ammattitanssijoiden ohjaamissa työpajoissa liikutaan itse, kokeillaan kehollista

Lisätiedot

Saarijärven Lossi 74/6 vuotta

Saarijärven Lossi 74/6 vuotta Saarijärven Lossi 74/6 vuotta 25.3.2017 Saarijärven Lossi juhli syntymäpäiväänsä ravintola White Ladyssa Helsingissä lauantaina 25.3. 2017 aiheenaan edesmennyt näyttelijä Tarmo Manni. Seuraavat henkilöt

Lisätiedot

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset:

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset: LAUSETREENEJÄ Kysymykset: Mikä - kuka - millainen? (perusmuoto) Mitkä ketkä millaiset? (t-monikko) Minkä kenen millaisen? (genetiivi) Milloin? Millainen? Minkävärinen? Minkämaalainen? Miten? Kenellä? Keneltä?

Lisätiedot

MIKSEI SE VAAN VOI LOPETTAA? JOS SE RAKASTAA MUA, NIIN MIKSEI SE VAAN LOPETA.

MIKSEI SE VAAN VOI LOPETTAA? JOS SE RAKASTAA MUA, NIIN MIKSEI SE VAAN LOPETA. MIKSEI SE VAAN VOI LOPETTAA? JOS SE RAKASTAA MUA, NIIN MIKSEI SE VAAN LOPETA. Esitys käsittelee alkoholismia ja toimintahäiriöisen perheen dynamiikkaa. Se tuo näkyviin ne tunteet, joita lapsi joutuu piilottelemaan

Lisätiedot

Sinnikkyys. Teet paljon töitä saattaaksesi loppuun sen, minkä aloitit.

Sinnikkyys. Teet paljon töitä saattaaksesi loppuun sen, minkä aloitit. Urheus Olet rohkea henkilö, joka ei peräänny uhkien, haasteiden, vaikeuksien tai kivun edessä. Puhut sen puolesta, mikä on oikein, vaikka kohtaisit vastustusta. Toimit vakaumuksesi mukaan. 1 Sinnikkyys

Lisätiedot

Vuoden 2017 tapahtumia

Vuoden 2017 tapahtumia Vuoden 2017 tapahtumia 6.12. Itsenäisyyspäivän konsertti, Tampere-talo 15 Sitovat tilaukset viimeistään 17.10. 8.12. Avioliitto on ikuista, Tampereen Teatteri, Frenckell 19 Sitovat tilaukset viimeistään

Lisätiedot

Väestökatsaus. Heinäkuu 2015

Väestökatsaus. Heinäkuu 2015 Väestökatsaus Heinäkuu 2015 Turun ennakkoväkiluku oli heinäkuun lopussa 183975, jossa kasvua vuodenvaihteesta 151 henkeä. Elävänä syntyneet 1 159 Kuolleet 1 038 Syntyneiden enemmyys 121 Kuntien välinen

Lisätiedot

TOIMIVA IT TUKEE MYYNTIÄ JA TUOTANTOA

TOIMIVA IT TUKEE MYYNTIÄ JA TUOTANTOA TOIMIVA IT TUKEE MYYNTIÄ JA TUOTANTOA Kuopion Salaatti Oy valmistaa maistuvia tuotteita vain parhaista raaka-aineista Kuopion Salaatti Oy on valmiiden kolmioleipien, patonkien ja salaattien sekä palvelutiskituotteiden

Lisätiedot

VIITTOMAKIELI TOMAKIELI P PEL ELAST ASTAA AA!

VIITTOMAKIELI TOMAKIELI P PEL ELAST ASTAA AA! VIITTOMAKIELI TOMAKIELI P PEL ELAST ASTAA AA! 1 Ulkona on kaunis ilma. Noah herää. Häntä eivät herätä auringonsäteet vaan herätyskello, joka vilkuttaa valoa ja tärisee. Noah on kuuro ja siksi hänen herätyskellonsa

Lisätiedot

Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa

Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa Posted on 12.5.2010 by helehilt Kalevala on aina vaikuttanut vahvasti elämääni, ihan lapsuudesta saakka. Kalevalan päivä oli ehdottomasti lempijuhlapäiviä

Lisätiedot

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ! ME 111 MAALISKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ! ME 111 MAALISKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ! ME 111 MAALISKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA marketta.sarahonka@edu.hel.fi Ympäristöraadin terveiset Viikolla 13 kiinnitimme ruokalassa huomiota hyvään ruokalakäyttäytymiseen ja ruokahävikin

Lisätiedot

LIITE 2. Keski-Uudenmaan tanssiopiston showtanssin opetussuunnitelma

LIITE 2. Keski-Uudenmaan tanssiopiston showtanssin opetussuunnitelma LIITE 2 Keski-Uudenmaan tanssiopiston showtanssin opetussuunnitelma 1 SISÄLTÖ 1 Showtanssin määritelmä...3 2 Showtanssitekniikka...4 3 Esiintyminen...4 4 Improvisaatio tie persoonalliseksi tanssijaksi...6

Lisätiedot

Papuri.papunet.net. Kuvia vuosikymmenten takaa

Papuri.papunet.net. Kuvia vuosikymmenten takaa Papuri.papunet.net Julkisuuden henkilöitä Kuvia vuosikymmenten takaa Armi Kuusela (1934 ) Armi Kuusela valittiin vuonna 1952 maailman kauneimmaksi naiseksi. Silloin järjestettiin ensimmäisen kerran Miss

Lisätiedot

TUOTANTOTUKI AMMATTILAISRYHMÄT Kvltk HAKIJA APURAHAN KÄYTTÖTARKOITUS, esitys lihavoitu HAETTU ESITYS MYÖN-

TUOTANTOTUKI AMMATTILAISRYHMÄT Kvltk HAKIJA APURAHAN KÄYTTÖTARKOITUS, esitys lihavoitu HAETTU ESITYS MYÖN- TUOTANTOTUKI AMMATTILAISRYHMÄT Kvltk 15.2.2018 7 HAKIJA APURAHAN KÄYTTÖTARKOITUS, esitys lihavoitu HAETTU ESITYS MYÖN- 1. Ainon vieraana -työryhmä / Paavo Maijala / Tuusula Järjestämme Tuusulan Aino-salissa

Lisätiedot

Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin!

Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin! Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin! Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja Juurihoito Kansallisteatterin liput ovat mainio tapa varainkeruuseen - Teatteriesitys tarjoaa aina jotain ainutkertaista

Lisätiedot

MUSIIKKI. Lämmittely. Sanastoa

MUSIIKKI. Lämmittely. Sanastoa Lämmittely Millaista musiikkia vanhassa kotimaassasi kuunnellaan paljon? Nimeä lempiartistisi ja kerro, millaista hänen musiikkinsa on. Missä tilanteessa vanhassa kotimaassasi kuunnellaan musiikkia (kotona,

Lisätiedot

Dimex Pohjoismaiden suurimmilla Logistiikka -ja kuljetusalan messuilla kesäkuussa

Dimex Pohjoismaiden suurimmilla Logistiikka -ja kuljetusalan messuilla kesäkuussa Dimex Pohjoismaiden suurimmilla Logistiikka -ja kuljetusalan messuilla kesäkuussa Logistiikka Kuljetus on teollisuuden, kaupan ja logistiikan palvelutarjoajien suurin kotimainen tapahtuma, joka järjestetään

Lisätiedot

Äijälän Rustin veneretket

Äijälän Rustin veneretket Äijälän Rustin veneretket Veneemme 360 -asteinen kuva veneen sisätiloista, klikkaa: http://www.paratiisisaari.com/rusti_pure/harmony.html M/y Harmony luxusjahti Elegance 65, 19,6 m, max. 40 hlö M/s Juhana

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Aihe: VL: VL: Lisätietopyyntö: Meluilmoitus Zodiak Kartanonkaari 29 Äänentoistolaitteiden paikka ja suunta.pdf

Aihe: VL: VL: Lisätietopyyntö: Meluilmoitus Zodiak Kartanonkaari 29 Äänentoistolaitteiden paikka ja suunta.pdf Järvisalo Kirsi Lähettäjä: Pelkonen Johanna Lähetetty: 31. heinäkuuta 2017 14:43 Vastaanottaja: Järvisalo Kirsi Aihe: VL: VL: Lisätietopyyntö: Meluilmoitus Zodiak Kartanonkaari 29 Liitteet: Äänentoistolaitteiden

Lisätiedot

Työ- ja elinkeinoministeriö Osuustoiminnallinen yrittäminen ja yhteisötalous projekti: Yhdessä yrittämään

Työ- ja elinkeinoministeriö Osuustoiminnallinen yrittäminen ja yhteisötalous projekti: Yhdessä yrittämään TNS Työ- ja elinkeinoministeriö Osuustoiminnallinen yrittäminen ja yhteisötalous projekti: Yhdessä yrittämään Radiomedia, Radiomainonnan Huomioarvotutkimus Viikko 6 / Helmikuu 2010 Tämän tutkimuksen tulokset

Lisätiedot

KOUKUN HELMEN KOTIATERIAPALVELU

KOUKUN HELMEN KOTIATERIAPALVELU KOUKUN HELMEN KOTIATERIAPALVELU Palveluksessanne 31.1.2014 2009 Tampereen Ateria KOUKUN HELMI Koukun Helmen keittiössä ammattitaitoinen henkilökuntamme valmistaa suurella sydämellä maukkaita aterioita

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

SUOMEN TEATTERIT FINLANDS TEATRAR

SUOMEN TEATTERIT FINLANDS TEATRAR SUOMEN TEATTERIT FINLANDS TEATRAR Vuoden teatteri Suomen Teatterit ry nostaa vuosittain esille suomalaisen teatterivalion valitsemalla Vuoden teatteriksi suomalainen ammattiteatterin, joka on erityisen

Lisätiedot

Väestökatsaus. Kesäkuu 2015

Väestökatsaus. Kesäkuu 2015 Väestökatsaus Kesäkuu 2015 Mikäli väestö kehittyy loppuvuodesta samoin kuin vuosina 2012-2014 keskimäärin, kaupungin väkiluku on vuoden lopussa noin 185 600. 185 000 184 000 183 790 183 824 183 000 182

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

Kuka on arvokas? Liite: EE2015_kuka on arvokas_tulosteet.pdf tulosta oppilaiden lomakkeet tehtäviin 1 ja 2.

Kuka on arvokas? Liite: EE2015_kuka on arvokas_tulosteet.pdf tulosta oppilaiden lomakkeet tehtäviin 1 ja 2. Kuka on arvokas? Jotta voisimme ymmärtää muiden arvon, on meidän ymmärrettävä myös oma arvomme. Jos ei pidä itseään arvokkaana on vaikea myös oppia arvostamaan muita ihmisiä, lähellä tai kaukana olevia.

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

JOKA -pronomini. joka ja mikä

JOKA -pronomini. joka ja mikä JOKA -pronomini joka ja mikä Talon edessä on auto. Auto kolisee kovasti. Talon edessä on auto, joka kolisee kovasti. Tuolla on opettaja. Opettaja kirjoittaa jotain taululle. Tuolla on opettaja, joka kirjoittaa

Lisätiedot

Elävä kuva oppimisympäristönä. Käsikirjoitus

Elävä kuva oppimisympäristönä. Käsikirjoitus Elävä kuva oppimisympäristönä Käsikirjoitus Mihin käsikirjoitusta tarvitaan? Elokuva (lyhyt, täyspitkä, dokumentti)- ja tv -tuotannot Mainokset Musiikkivideot Nettisivut Trailerit Kirjat Kuunnelmat Mikä

Lisätiedot