PNEUTORQUE PT 52 -SARJA 52/600 & 52/1000 PAINEILMAVÄÄNTIMET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PNEUTORQUE PT 52 -SARJA 52/600 & 52/1000 PAINEILMAVÄÄNTIMET"

Transkriptio

1 PNEUTORQUE PT 52 -SARJA 52/600 & 52/1000 PAINEILMAVÄÄNTIMET KÄYTTÖOPAS (OSANRO FIN), (SUOMI) NORBAR TORQUE TOOLS LTD, Beaumont Road, Banbury, Oxfordshire, OX16 1XJ, UNITED KINGDOM Puh.: + 44 (0) Fax: + 44 (0)

2

3 Sivu 1/16 SISÄLLYSLUETTELO SIVU Turvallisuus 2 Johdanto 3 Ominaisuuksia ja toimintoja 4 Asetusohjeet 4 Käyttöohjeet 10 Huolto 12 Teknisiä tietoja 14 Vaatimustenmukaisuusvakuutus 15 Vianhaku 16 Sanasto 16 KÄYTTÖOPPAAN KATTAMAT MALLINUMEROT: TILAUSKOODI SUUNTA MALLI MAKSIMI- MOMENTTI 18039F R B F R B F R B F R B06 Vain myötäpäivään Vain vastapäivään Suunnanvaihdolla Vain myötäpäivään Vain vastapäivään Suunnanvaihdolla Vain myötäpäivään Vain vastapäivään Suunnanvaihdolla Vain myötäpäivään Vain vastapäivään Suunnanvaihdolla PT52/600 paineilmaväännin ulkoisella säätimellä PT52/1000 paineilmaväännin ulkoisella säätimellä PT52/600 paineilmaväännin sisäänrakennetulla säätimellä PT52/1000 paineilmaväännin sisäänrakennetulla säätimellä MOMENTIN- VALVONTA 600 Nm Väännin pysähtyy ulkoisen säätimen asetusten mukaisesti Nm Väännin pysähtyy ulkoisen säätimen asetusten mukaisesti. 600 Nm Väännin pysähtyy sisäänrakennetun säätimen asetusten mukaisesti Nm Väännin pysähtyy sisäänrakennetun säätimen asetusten mukaisesti. Tilauskoodin 06-pääte ilmoittaa ¾ tuuman (19 mm) vääntiökoon.

4 Sivu 2/16 TURVALLISUUS TÄRKEÄÄ: LUE NÄMÄ OHJEET ENNEN TYÖKALUN KÄYTTÖÖNOTTOA HENKILÖVAHINKOJEN JA TYÖKALUN VAURIOITUMISEN VÄLTTÄMISEKSI. Tämä työkalu on tarkoitettu käytettäväksi kierteistettyihin kiinnittimiin. Työkalua ei suositella mihinkään muuhun käyttöön. Kuulosuojaimien käyttö on suositeltavaa. Älä käytä tätä työkalua räjähdysherkässä ympäristössä, sillä työkalussa on voiteluaineita, jotka voivat aiheuttaa räjähdysvaaran, jos ilmassa on puhdasta happea. Näissä työkaluissa on käytetty myös alumiiniseosmateriaaleja, jotka voivat aiheuttaa vaaran tietyissä räjähdysherkissä ympäristöissä. Varo työkalun vastavoimavarren äkillisiä liikkeitä, sillä ne voivat aiheuttaa henkilövahinkoja. Vääntiön vauriot saattavat myös aiheuttaa työkalun ennakoimattoman liikkeen. Irrota työkalu paineilmaletkuista ennen työkalun säätö- tai korjaustoimenpiteitä. Varo jättämästä käsiäsi vastavoimavarren ja tukipisteen väliin. Pidä kädet poissa vastavoimavarresta. Pidä kädet poissa työkalun ilman ulostulon edestä Varo, että löysä vaatetus, hiukset tms. ei pääse kietoutumaan työkalun pyörivään osaan. Nämä työkalut vaativat vastavoimavarren käyttöä. Ks. kohta Momentin vastatuenta. Varmista, että kaikki letkut on kiinnitetty oikein ennen paineilman kytkemistä järjestelmään. Tällöin vältetään irtoavien paineilmaletkujen aiheuttama henkilövahinkovaara. Käytä vain sellaisia hyväkuntoisia voimahylsyjä ja sovitteita, jotka on tarkoitettu käytettäviksi voimatyökalujen kanssa. Pneutorque -vääntimet ovat tasaisesti vääntäviä, tarkkaan momenttiin säädettäviä pultinkiristystyökaluja ja niitä käytettäessä on varmistuttava, että seuraavat edellytkset täyttyvät: käytä puhdasta, kuivaa ilmaa; minimivirtaus 19 litraa/s (40 CFM) ilmansäätimen, voitelulaitteen ja paineilmaletkujen sisäläpimitta on 12 mm käytä voimahylsyjä käytä vastavoimavartta.

5 Sivu 3/16 JOHDANTO Pneutorque 52 mm -sarja edustaa paineilmatoimisia voimatyökaluja, jotka on suunniteltu kierteisten kiinnittimien kiristämiseen tarkkaan momenttiin. Tuotemallien kattamat vääntömomenttikapasiteetit ovat 600 Nm ja 1000 Nm. Näitä malleja on saatavilla kahtena tyyppinä: Paineilmaväännin ulkoisella säätimellä Näiden työkalujen vääntömomentti määräytyy ulkoisella säätimellä asetetun paineilman paineen mukaan. Paineilmaväännin sisäänrakennetulla säätimellä Näissä työkaluissa sisäänrakennettu säädin määrittää vääntömomentin. Tälloin työkalun asetukset voidaan määrittää ilman ulkoista paineilman säädintä. OSAT: TILAUSKOODI KUVAUS MÄÄRÄ 180****06 Pneutorque Vastavoimavarsi Vastavoimalevy Nostoripustin Vastavoimalevyn kiinnike Käyttöopas 1 J2364 Paineensäätimen säätötyökalu (toimitetaan ainoastaan paineensäädinten mukana) 1 LISÄVARUSTEET: TILAUSKOODI KUVAUS " nokkakappale " nokkakappale " nokkakappale ¾" vääntiö " vääntiö Yksipuolinen vastavoimalevy Kaksipuolinen vastavoimalevy Vaimennin Valvontayksikkö

6 Sivu 4/16 OMINAISUUKSIA JA TOIMINTOJA VAIHDETTAVA VÄÄNTIÖ Kaikissa työkaluissa on 3/4" (19 mm) vääntiö, joka on helposti vaihdettavissa. Saatavana on myös 1" vääntiö (tilauskoodi 18545). ÖLJYTÖN KÄYTTÖ Näitä työkaluja voidaan käyttää ilman paineilman sumuvoitelua. Tämä mahdollistaa työkalun käytön puhtaissa tiloissa. On kuitenkin suositeltavaa käyttää sumuvoitelua aina, kun olosuhteet niin sallivat. LIIPASIN Liipasimella voidaan säätää ilman virtausta. Mitä enemmän liipasinta painetaan, sitä enemmän ilmaa virtaa työkaluun. Tämä mahdollistaa työkalun pyörimisnopeuden säädön ja helpottaa vastavoimavarren paikalleasettamisessa. Kun työkalu ja vastavoimavarsi ovat paikoillaan, liipasin on painettava pohjaan oikean kiristysarvon saavuttamiseksi. SUUNNANVAIHTO Tällä toiminnolla varustettuja työkaluja voidaan käyttää sekä pulttien avaamiseen että kiristämiseen. Työkalun vaihteistus on suunniteltu siten, että korkein momentti saavutetaan vastapäiväisessä pyörimisliikkeessä, jotta työkalu suoriutuu sekä kiristyksestä että avaamisesta ilman uudelleensäätöä. RIPUSTUSLENKKI Ripustuslenkkiä voidaan käyttää työkalun ripustamiseen keventimeen. Ripustin mahdollistaa pysty- ja vaakasuorat liikkeet. ASETUSOHJEET IRRONNUT PAINEILMALETKU VOI AIHEUTTAA VAARATILANTEEN. TÄMÄN VÄLTTÄMISEKSI SUORITA KAIKKI LIITÄNNÄT TYÖKALUUN ENNEN PAINEILMAN KYTKEMISTÄ. Varmista, että kaikki paineilmaletkut ja liittimet ovat puhtaita. 1. Liitä työkalun ilmantuloletku (C) painesäätimen (B) ulostuloon ilmanvirtauksen suunnan mukaisesti. Käytä sisämitaltaan 12 mm letkua, jonka pituus on enintään 3 m. VIHJE. Käytä ilmantuloletkun kytkemiseksi sisämitaltaan ½-tuumaisen letkuun ½-tuuman BSP uros-uros -liitintä. Tähän tarvitset kaksi kiintoavainta (avainvälit 22 ja 24 mm). 2. Liitä painesäätimen sisääntulo (B) ilmansyöttöön (A) käyttämällä sisämitaltaan vähintään 12 mm letkua. 3. Vältä yli 5 m pituisten sisämitaltaan 12 mm letkujen käyttöä, sillä työkalun suorituskyky voi heikentyä.

7 Sivu 5/16 Kuva 1 3. Jos työkalua käytetään sumuvoitelulaitteen kanssa, pitää öljytaso tarkastaa säännöllisesti ja tarvittaessa on lisättävä öljyä. (ks. kohta Huolto) VIHJE. Näitä työkaluja voidaan tarvittaessa käyttää puhtaan ja kuivan voitelemattoman paineilman kanssa. Jos työkalua käytetään ilman sumuvoitelulaitetta, on suositeltavaa tehdä näin alusta saakka, jotta vanhat öljyjäämät eivät pääse tukkimaan ilmakanavia. 4. Aseta vastavoimalevy (E) vääntiön yli rungon uritukseen. Aseta mukana toimitettu lukkorengas paikoilleen (tilauskoodi 26588). 5. Kiinnitä vastavoimavarsi (D) vastavoimalevyyn (E) siten, että vastavoimavarressa oleva pyöreä tappi tulee vääntiön suuntaisesti. Varmista, että lukitussokka (F) menee paikoilleen. 6. Kiinnitä ripustuslenkki (G) paikalleen kahvan molemmilla puolilla oleviin reikiin. VIHJE. Jos työkalua käytetään kiinteässä paikassa, esimerkiksi tuotantolinjalla, voidaan työkalun käyttöä keventää kannattamalla sitä ripustuslenkistä. Muussa tapauksessa ripustuslenkin asennus on tarpeetonta.

8 Sivu 6/16 MOMENTIN VASTATUENTA Kun Pneutorque on käytössä, vastavoimavarsi pyörii vastakkaiseen suuntaan vääntiöön nähden ja sen on annettava asettua kohtisuoraan kiinteää, pultin viereistä esinettä tai pintaa vasten. (Ks. kuva 2). PIDÄ KÄDET POISSA VASTAVOIMAVARREN TIELTÄ TYÖKALUA KÄYTETTÄESSÄ, MUUTEN SEURAUKSENA VOI OLLA VAKAVA LOUKKAANTUMINEN. Kuva 2a (myötäpäivään) Kuva 2b (vastapäivään) PIDÄ HUOLTA, ETTÄ VASTAVOIMAVARTTA KÄYTETÄÄN VAIN KUVAN 3 OSOITTAMISSA RAJOISSA. Vakiovartta voidaan pidentää erityissovelluksissa tai kun on käytettävä erityisen pitkiä hylsyjä, mutta vain kuvan 3 osoittamissa rajoissa. Saatavana on erityisvalmisteisia vastavoimaratkaisuja. MIKÄLI VAKIOVASTAVOIMAVARREN ERIKOISSOVELLUKSISSA EI NOUDATETA KUVAN 3 OSOITTAMIA RAJOJA, SEURAUKSENA VOI OLLA TYÖKALUN ENNENAIKAINEN KULUMINEN TAI VAURIOITUMINEN. Jatkovarsia EI SAA käyttää. Saatavana on laaja valikoima erikoisvalmisteisia sovitteita täyttämään monenlaiset tarpeet. Nämä on suunniteltu toimimaan työkalun kanssa oikealla tavalla. Kuvassa ylhäällä vakiomittainen hylsy alhaalla pitkä hylsy Vastavoiman tulee kohdistua kuvassa varjostetulle alueelle Kuva 3

9 Sivu 7/16 SUUNNAN VAIHTAMINEN Myötäpäivään (Nuoli kohti neliotappia) Kuva 4a Vastapäivään (Nuoli poispain neliotapista) Kuva 4b VIHJE. Suunnan vaihtaminen onnistuu helpoimmin, kun työkalua käytetään kevyesti vapaalla suunnanvaihtonupin ollessa väliasennossa ennen suunnanvaihdon lukitusasentoa. "Vapaa"-asento Kuva 4c VARMISTA, ETTÄ SUUNNANVAIHTONUPPI ON TÄSMÄLLEEN OIKEASSA ASENNOSSA. SUUNNANVAIHDON JÄÄDESSÄ PUOLITTAIN KYTKETYKSI SEURAUKSENA ON VAIHTEEN VAURIOITUMINEN.

10 Sivu 8/16 MOMENTIN SÄÄTÖ PAINEILMAVÄÄNNIN MALLIT JA Näiden työkalujen vääntömomentti määräytyy ulkoisella säätimellä asetetun paineilman paineen mukaan. Laitteiden mukana tulee ilmapaine/momenttikaavio, josta selviää ilmanpainearvojen tuottamat kiristysmomentit. Momentinasetus: 1. Varmista, että suunnanvalitsin on halutussa asennossa (jos työkalussa on suunnanvaihtomahdollisuus) 2. Aseta tarvittava ilmanpaine ilmanpainekaavion mukaisesti. 3. Käytä työkalua ja säädä säädintä, kunnes mittari näyttää haluttua lukemaa. TÄRKEÄÄ: KUN ILMANPAINETTA SÄÄDETÄÄN, ON VÄÄNNINTÄ KÄYTETTÄVÄ VAPAALLA, JOTTA TULOKSEKSI SAADAAN OIKEA ASETUS. PAINEILMAVÄÄNNIN SISÄÄNRAKENNETULLA SÄÄTIMELLÄ MALLIT JA Työkalun asetukset voidaan määrittää kahdella tavalla. A. Työkalun asetukset voidaan määrittää ilmapainekaavion avulla, kuten ulkoisella säätimellä varustettu mallikin, kunhan säätimen venttiili on täysin auki. (Tehtaalla venttiili on asetettu täysin auki). Käytä tällöin samaa säätötapaa kuin malleille ja B. Sisäänrakennetun säätimen asettamiseen tarvitaan soveltuvaa kalibrointilaitetta (ks. Sanasto.) Määritä työkalun asetukset toimimalla seuraavasti. 1. Varmista, että suunnanvalitsin on halutussa asennossa (jos työkalussa on suunnanvaihtomahdollisuus). 2. Jos työkalu on kytketty paineilmajärjestelmään, katkaise paineilman syöttö ja paina liipaisinta, jolloin paineensäätimen ja työkalun väliin jäänyt ilma purkautuu. Irrota paineilmaletku työkalusta. 3. Aseta säätötyökalu J2364 ilmansyöttöletkuun siten, että hylsyavain ottaa kiinni lukkomutteriin (A). Löysää lukkomutteria (C) 90 astetta. 4. Aseta ruuvitaltta (D) venttiilin rungon (B) päässä olevaan reikään. Muuta momentinasetusta ruuvitalttaa (D) kääntämällä. 5. Kiristä lukkomutteri (C) ja irrota säätötyökalu. 6. Kytke työkalu takaisin ilmanpainesyöttöön, ja varmista vääntömomentti kalibrointilaitteen avulla. Halutun momentinasetuksen määrittäminen saattaa vaatia useita säätökertoja. 7. Työkalu on nyt käyttövalmis. Kuva 5

11 Sivu 9/16 HUOM.: SISÄÄNRAKENNETULLA SÄÄTIMELLÄ EI VOIDA KÄYTTÄÄ TYÖKALUN KOKO TOIMINTA-ALUETTA. SISÄÄNRAKENNETUN SÄÄTIMEN TOIMINTA-ALUE ON NOIN % MAKSIMIMOMENTTIARVOSTA. VIHJE. Pienempi momentti saadaan aikaan työkaluun syötettävää ilmanpainetta laskemalla. HUOM.: TÄRKEÄÄ: SÄÄTIMEN KÄYTTÖ SAATTAA VAIKUTTAA TYÖKALUN TOISTOTARKKUUTEEN. JOS TYÖKALUA KÄYTETÄÄN SUMUVOITELULAITTEEN KANSSA, TARKISTA, ETTÄ SUMUVOITELULAITE ANTAA VÄHINTÄÄN KUUSI TIPPAA ÖLJYÄ MINUUTISSA KONEEN PYÖRIESSÄ VAPAASTI. JOS TYÖKALUA KÄYTETÄÄN SISÄÄNRAKENNETUN SÄÄTIMEN KANSSA, ON TYÖKALU ON KALIBROITAVA ETUKÄTEEN ASETETTUUN MOMENTTIARVOON SOVELTUVAN KALIBROINTILAITTEEN AVULLA. OTA EPÄSELVISSÄ TAPAUKSISSA YHTEYS JÄLLEENMYYJÄÄN. MOMENTIN SÄÄTÖ PULTIN AVAUKSEEN HUOM.: TÄMÄ TOIMENPIDE KOSKEE VAIN SUUNNANVAIHDOLLA VARUSTETTUJA TYÖKALUJA. Työkalut on suunniteltu hieman korkeammalle momentille vastapäivään käytettäessä. Tämä mahdollistaa pulttien avaamisen tarvitsematta nostaa ilmanpainetta. 1. Varmista, että suunnanvalitsin on oikeassa asennossa. 2. Löysää pulttia painamalla liipasinta. VIHJE. Lisää ilmanpainetta hieman, jos pultti ei avaudu. Kuva 6 SUURIMMAN SALLITUN ILMANPAINEEN YLITTÄMINEN JOHTAA YLIKUORMITUKSEEN JA SAATTAA AIHEUTTAA VAKAVIA VAURIOITA. JOS JÄRJESTELMÄN ILMANPAINETTA MUUTETAAN PAINESÄÄTIMEN ASETUKSEN JÄLKEEN, MYÖS TYÖKALUN ANTAMA MOMENTTI MUUTTUU.

12 Sivu 10/16 KÄYTTÖOHJEET PIDÄ KÄDET POISSA VASTAVOIMAVARREN LÄHEISYYDESTÄ. TYÖKALUSTA ON KÄYTETTÄESSÄ PIDETTÄVÄ KUNNOLLA KIINNI PUTOAMISEN JA MUIDEN VAURIOIDEN ESTÄMISEKSI. A. KIRISTÄMINEN 1. Asenna Pneutorque -paineilmavääntimeen oikeankokoinen voimahylsy. 2. Varmista, että suunnanvalitsin on oikeassa asennossa (suunnanvaihdolla varustetut mallit). 3. Käännä kahva sopivaan asentoon vastavoimavarteen nähden. Siirrä työkalu kiristettävälle pultille ja vastavoimavarsi lähelle kohdetta, josta vastavoima otetaan. Ks. kuva Ota tukeva työskentelyasento. 5. Paina liipasinta kevyesti, kunnes vastavoimavarsi on saavuttanut kohdepinnan, johon se tukeutuu. 6. Pidä liipasin pohjaan painettuna, kunnes liike pysähtyy. Vapauta liipasin tämän jälkeen. Jos liipasinta ei paineta pohjaan, pultti ei kiristy haluttuun momenttiarvoon. 7. Poista työkalu pultilta. Kuva 7

13 Sivu 11/16 B. AVAAMINEN HUOM.: KOSKEE VAIN TYÖKALUJA, JOISSA ON SUUNNANVAIHTO 1. Asenna Pneutorque -paineilmavääntimeen oikean kokoinen voimahylsy. 2. Varmista, että suunnanvalitsin on aukaisuasennossa. 3. Käännä pistoolin kahva sopivaan asentoon vastavoimavarteen nähden. Siirrä työkalu kiristettävälle pultille ja vastavoimavarsi lähelle kohdetta, josta vastavoima otetaan. Ks. kuva Ota tukeva työskentelyasento. 5. Paina liipasinta kevyesti, kunnes vastavoimavarsi on saavuttanut kohdepinnan, josta vastavoima otetaan. 6. Pidä liipasin pohjaanpainettuna, kunnes pultti irtoaa. VIHJE. Jos pultti ei irtoa, lisää vääntömomenttia korottamalla vähän ilmanpainetta. Varo liiallisen ilmanpaineen käyttöä. SUURIMMAN SALLITUN ILMANPAINEEN YLITTÄMINEN JOHTAA YLIKUORMITUKSEEN JA SAATTAA AIHEUTTAA VAKAVIA VAURIOITA. JOS JÄRJESTELMÄN ILMANPAINETTA MUUTETAAN PAINESÄÄTIMEN ASETUKSEN JÄLKEEN, MYÖS TYÖKALUN ANTAMA MOMENTTI MUUTTUU. Kuva 8

14 Sivu 12/16 HUOLTO Parhaan suorituskyvyn ja turvallisuuden ylläpitämiseksi huoltotoimet on suoritettava säännöllisin väliajoin. Ainoa tässä työkalussa käyttäjän suoritettavaksi tarkoitettu huoltotoimi on vääntiön ja vaimentimen vaihto. Kaikki muut huoltotoimet on jätettävä Norbarin tai Norbarin hyväksymän edustajan suoritettavaksi osana vakiohuoltoa. Huoltojen väliajat riippuvat työkalujen käyttötyypistä ja niiden käyttöympäristöstä. SUMUVOITELULAITTEEN ÖLJY Käytä Shell Tellus 15 tai vastaavaa laadukasta hydrauliöljyä. HUOM.: Vääntimiä voidaan käyttää myös ilman sumuvoitelua, jos halutaan välttää öljysumun joutuminen käyttöympäristöön. VAIHDELAATIKKO Vaihdetta ei tarvitse normaaleissa käyttöolosuhteissa voidella uudelleen. Vaihde sisältää Lubcon Turmogrease Li 802 EP -voiteluainetta tai vastaavaa laadukasta voiteluainetta. VAIMENNIN Vaimennin (tilauskoodi 18591) on vaihdettava 12 kuukauden väliajoin. Vaihtoväli voi olla lyhyempi, jos laite on kovassa käytössä tai sitä käytetään likaisessa ympäristössä. VIHJE. Vaihda vaimennin työkalun ollessa käännettynä ylösalaisin kuvan esittämällä tavalla, jotta sisäosat (jousi ja venttiili) pysyvät paikallaan. 1. Irrota M4-ruuvi (A) (tilauskoodi ) 2,5 mm kuusiokoloavaimella. 2. Irrota sokka (B) (tilauskoodi 26284) sokanirrottimella. 3. Vedä ulos ilmantuloputki (D) sekä pohjalevy ja vaimennin. 4. Poista vaimennin (E) ilmantuloputkesta. 5. Asenna uusi vaimennin (tilausnumero 18591) ilmantuloputken päälle. 6. Asenna ilmantuloputkiasetelma (C, D, E) kahvaan jousivastusta vastaan. 7. Aseta sokka (B) paikalleen esimerkiksi vasaralla. 8. Kiristä ruuvi (A) käsikireydelle. Älä kiristä tätä ruuvia liikaa, muuten pohjalevy voi murtua (enintään 0,5 Nm). VIHJE. Kun ilmantuloputkiasetelmaa asennetaan uudelleen kahvaan, on tärkeää, että ilmantuloputki ja jousi on oikein kohdistettu. On ehkä helpompaa asentaa jousi ensin ilmantuloputkeen ja pidättää se paikallaan pienellä määrällä rasvaa. Kuva 9

15 Sivu 13/16 VÄÄNTIÖ: Jotta vaihteisto ei vaurioituisi (erityisesti liiallisen momentin vuoksi), vääntiö murtuu, toimien siten ylikuormitussuojana. Siten vältytään kalliilta vaihteiston korjauksilta ja päästään pienillä korjauskustannuksilla. Kuva 10 Vääntiöitä on saatavissa ¾-tuumaisina (tilauskoodi 18544) tai 1-tuumaisina (tilauskoodi 18545). Vääntiö toimitetaan kiinnitysruuveineen (tilauskoodi ). Vääntiön vaihtaminen: 1. Irrota ruuvi 3 mm kuusiokoloavaimella. 2. Poista vanha vääntiö. 3. Asenna uusi vääntiö. 4. Asenna uusi ruuvi ja kiristä momenttiin 4 Nm 5 Nm. VIHJE. Tarkista, ettei vääntiön murtumisen lisäksi muita vaurioita ole tapahtunut. Puhdista vääntiön kolo kaikista murtuneista osista ja siruista. PUHDISTUS: Pidä työkalu puhtaana turvallisuuden edistämiseksi. Älä käytä hankaavia tai liuotepohjaisia puhdistusaineita.

16 Sivu 14/16 TEKNISET TIEDOT MALLI TOIMINTA-ALUE MINIMI MAKSIMI MAKSIMI- YLIKUORMITUS TYÖKALUN NOPEUS (KUORMITTAMATTOMANA, MAKS. ILMANPAINEELLA) & Nm 600 Nm 660 Nm 200 kierr./min & Nm 1000 Nm 1100 Nm 125 kierr./min Toistotarkkuus: ± 5 % Ilmansyöttö: Suositeltu voiteluaine: Käyttölämpötila: Suurin ilmankosteus: Kotelon materiaalit / viimeistely: Maksimipaine 6,3 bar (maksimimomentin saavuttamiseksi) Shell Tellus 15 sumuvoitelulaitetta varten C (toiminnassa), -20 C +60 C (varastoituna). 85 % suhteellinen kosteus 30 C:ssa Kahva: Alumiini, epoksijauheviimeistely. Suunnanvaihdin: Alumiini, epoksijauheviimeistely. Sisähampainen hammaspyörä: Erikoisteräs, nikkelöity. Työntölevy: Erikoisteräs, epoksijauheviimeistely. Tyyppi Mallit Paino Mitat Vain myötäpäivään 180XXF06 3,8 kg 345 mm x leveys 55 mm x 255 mm Vain vastapäivään 180XXR06 4,0 kg 385 mm x leveys 55 mm x 255 mm Suunnanvaihdolla 180XXB06 4,0 kg 385 mm x leveys 55 mm x 255 mm Maksimitärinä kahvassa: < 2,5 m/s 2 Melutaso: Ympäristö: Konedirektiivi: Testattu käsikäyttöisiä kannettavia työkaluja koskevan standardin ISO mukaisesti. Tärinämittaukset suoritettu kahvasta. 83 dba, mitattu 1 m etäisyydellä, jatkuvalla A-painotetulla tasolla. Testattu standardin BS ISO 3744 mukaisesti: 1994 Akustiikka (1994 Acoustics) Äänen painetta tuottavien äänilähteiden äänenvoimakkuusmääritys tyhjässä tilassa heijastavan tason yllä. Testi suoritettu kuormittamattomassa käytössä, syöttöpaine 6,3 bar. Tarkoitettu käytettäväksi sisätiloissa kevyessä teollisuudessa. Seuraavan standardin mukaisesti: BSEN 792-6:2000 Käsikäyttöiset työkalut. Turvallisuusvaatimukset. Kokoonpanotyökalut kierrekiinnittimiä varten. Johtuen jatkuvista parannuksista teknisiä tietoja voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta.

17 Sivu 15/16 Vaatimustenmukaisuusvakuutus Valmistaja: Norbar Torque Tools Ltd., Beaumont Road, Banbury, Oxon, OX16 1XJ, United Kingdom Tämän lausunnon kattamat direktiivit Koneturvallisuusdirektiivi, 98/37/EY Tämän lausunnon kattamat laitteet Laite: 52 mm paineilmaväännin. Mallinro(t): 18039F06, 18039R06, 18039B06, 18040F06, 18040R06, 18040B06, 18041F06, 18041R06, 18041B06, 18042F06, 18042R06 ja 18042B06. Vaatimustenmukaisuusperusteet Yllä kuvattu laite on yllämainittujen direktiivien asettamien turvallisuusvaatimusten mukainen ja siihen on sovellettu seuraavassa mainittuja standardeja: EN 792-6:2000 Käsikäyttöiset työkalut. Turvallisuusvaatimukset. Osa 6: Kokoonpanotyökalut kierrekiinnittimiä varten. Tarvittavat tekniset tiedot sisältävä asiakirjakokonaisuus, joka osoittaa, että tuotteet ovat yllä mainittujen direktiivien vaatimusten mukaisia, on toimivaltaisten viranomaisten tarkastettavissa. CE-merkintää sovellettiin ensimmäistä kertaa vuonna Allekirjoitus: John Bazeley, Engineering Manager Päiväys: 21. maaliskuuta 2002

18 Sivu 16/16 VIANHAKU Seuraava taulukko on tarkoitettu vain opastukseksi. Kun on kyse vakavammista vioista, ota yhteyttä lähimpään Norbarin jälleenmyyjään tai suoraan valmistajaan. ONGELMA Vääntiö ei pyöri, kun liipasinta painetaan. Vääntiö murtunut. Työkalu ei pysähdy. MAHDOLLISIA RATKAISUJA Tarkista, tuleeko vääntimelle paineilmaa ja onko väännin liitetty paineilmaverkkoon. Tarkista ilmanpaineen asetus (vähintään 1 bar). Tarkista, onko suunnanvalitsin oikeassa asennossa. Vääntiö on murtunut ja se pitää vaihtaa. Hammaspyörävaihde tai paineilmamoottori on vaurioitunut. Katso osan vaihtoa koskevia ohjeita kohdasta Huolto. Työkalu ei ole saavuttanut momenttia, lisää ilmanpainetta. Ruuvi on murtunut tai kierteet ovat vaurioituneet. Hammaspyörävaihde tai paineilmamoottori on vaurioitunut. SANASTO SANA TAI TERMI Ilmanpainekaavio Kaksisuuntainen, suunnanvaihto Valvontalaite/- yksikkö Öljytön ilma Pneutorque Vastavoimavarsi Kalibrointilaite MERKITYS Kaavio toimitetaan vain ilmanpaineella säädettävien mallien asetusta varten. Työkalu toimii myötä- ja vastapäivään. Suodatin ja sumuvoitelulaite sekä paineensäädin. Tilattava erikseen. Säädelty paineilma ilman sumuvoitelua. Paineilmavääntimen tuotenimi. Neutraloi momentin aiheuttaman voiman. Vääntömomentin kalibrointijärjestelmä, johon kuuluu maksimimomentin mittaamiseen soveltuva momenttimittari ja näyttö. Järjestelmään kuuluu myös testaukseen soveltuva osa tai testauspultti. Momenttimittaria voi käyttää myös kiristettävään pulttiin.

PNEUTORQUE PT 72mm -sarja 500/1000/1500/2000/4500 KAUKO-OHJATULLA ILMAMOOTTORILLA

PNEUTORQUE PT 72mm -sarja 500/1000/1500/2000/4500 KAUKO-OHJATULLA ILMAMOOTTORILLA PNEUTORQUE PT 72mm -sarja 500/1000/1500/2000/4500 KAUKO-OHJATULLA ILMAMOOTTORILLA KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA (OSANUMERO 34310) Numero 1 (SUOMI) NORBAR TORQUE TOOLS LTD, Beaumont Road, Banbury, Oxfordshire, OX16

Lisätiedot

PNEUTORQUE PTM-IC-SARJA AUTOMAATTISESTI PYSÄHTYVÄT MOMENTTIVÄÄNTIMET SISÄÄNRAKENNETULLA SÄÄTIMELLÄ

PNEUTORQUE PTM-IC-SARJA AUTOMAATTISESTI PYSÄHTYVÄT MOMENTTIVÄÄNTIMET SISÄÄNRAKENNETULLA SÄÄTIMELLÄ PNEUTORQUE PTM-IC-SARJA AUTOMAATTISESTI PYSÄHTYVÄT MOMENTTIVÄÄNTIMET SISÄÄNRAKENNETULLA SÄÄTIMELLÄ KÄYTTÖOPAS (OSANUMERO 34282) 4. julkaisu (SUOMI) NORBAR TORQUE TOOLS LTD, Beaumont Road, Banbury, Oxfordshire,

Lisätiedot

PNEUTORQUE PT 72mm -SARJA 500/1000/1500/2000 KAUKO-OHJATULLA ILMAMOOTTORILLAREMOTE

PNEUTORQUE PT 72mm -SARJA 500/1000/1500/2000 KAUKO-OHJATULLA ILMAMOOTTORILLAREMOTE KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA PNEUTORQUE PT 72mm -SARJA 500/1000/1500/2000 KAUKO-OHJATULLA ILMAMOOTTORILLAREMOTE Osanumero 34310 Numero 2 Käännös Alkuperäisistä Ohjeista (Suomi) SISÄLTÖ Käyttöoppaan Kattamat Mallinumerot

Lisätiedot

ELECTROTORQUE MOMENTTIVÄÄNTIMET

ELECTROTORQUE MOMENTTIVÄÄNTIMET PAGE 19 ELECTROTORQUE MOMENTTIVÄÄNTIMET KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA (OSA N:O 34131) EMC direktiivi 89/336/EEC ja korjattu 91/263/EEC & 92/31/EEC Standardit EN55014:1987, IEC 801-2, IEC 801-4, IEC 801-3 Matalajännite

Lisätiedot

PNEUTORQUE PTM & PTME -SARJAT AUTOMAATTISESTI PYSÄHTYVÄT TYÖKALUT SISÄISELLÄ SÄÄTIMELLÄ

PNEUTORQUE PTM & PTME -SARJAT AUTOMAATTISESTI PYSÄHTYVÄT TYÖKALUT SISÄISELLÄ SÄÄTIMELLÄ PNEUTORQUE PTM & PTME -SARJAT AUTOMAATTISESTI PYSÄHTYVÄT TYÖKALUT SISÄISELLÄ SÄÄTIMELLÄ KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA (OSANRO 34322) Numero 2 Käännös alkuperäisistä ohjeista (SUOMI) NORBAR TORQUE TOOLS LTD, Beaumont

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA PNEUTORQUE VAKIO- JA PIENILÄPIMITTAISET MOMENTTIVÄÄNTIMET. Osanumero 34317 Numero 4 Käännös alkuperäisistä ohjeista (Suomi)

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA PNEUTORQUE VAKIO- JA PIENILÄPIMITTAISET MOMENTTIVÄÄNTIMET. Osanumero 34317 Numero 4 Käännös alkuperäisistä ohjeista (Suomi) KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA PNEUTORQUE VAKIO- JA PIENILÄPIMITTAISET MOMENTTIVÄÄNTIMET Osanumero 34317 Numero 4 Käännös alkuperäisistä ohjeista (Suomi) SISÄLLYS Käyttöoppaan Kattamat Mallinumerot 2 Turvallisuus

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA PNEUTORQUE PT 72 -SARJA 500/1000/1500/2000 PAINEILMAVÄÄNTIMET. Osanumero Numero 2 Käännös Alkuperäisistä Ohjeista (Suomi)

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA PNEUTORQUE PT 72 -SARJA 500/1000/1500/2000 PAINEILMAVÄÄNTIMET. Osanumero Numero 2 Käännös Alkuperäisistä Ohjeista (Suomi) KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA PNEUTORQUE PT 72 -SARJA 500/1000/1500/2000 PAINEILMAVÄÄNTIMET Osanumero 34309 Numero 2 Käännös Alkuperäisistä Ohjeista (Suomi) SISÄLTÖ Käyttöoppaan Kattamat Mallinumerot 1 Turvallisuus

Lisätiedot

PNEUTORQUE PTM & PTME -SARJAT AUTOMAATTISESTI PYSÄHTYVÄT TYÖKALUT SISÄISELLÄ SÄÄTIMELLÄ

PNEUTORQUE PTM & PTME -SARJAT AUTOMAATTISESTI PYSÄHTYVÄT TYÖKALUT SISÄISELLÄ SÄÄTIMELLÄ KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA PNEUTORQUE PTM & PTME -SARJAT AUTOMAATTISESTI PYSÄHTYVÄT TYÖKALUT SISÄISELLÄ SÄÄTIMELLÄ Osanro 34322 Numero 3 Käännös alkuperäisistä ohjeista (Suomi) SISÄLTÖ Käyttöoppaan kattamat

Lisätiedot

PNEUTORQUE PTM, PTME & TRUKTORQUE -SARJAT PAINEILMAVÄÄNTIMET

PNEUTORQUE PTM, PTME & TRUKTORQUE -SARJAT PAINEILMAVÄÄNTIMET PNEUTORQUE PTM, PTME & TRUKTORQUE -SARJAT PAINEILMAVÄÄNTIMET KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA (OSANRO 34321) Numero 3 Käännös alkuperäisistä ohjeista (SUOMI) NORBAR TORQUE TOOLS LTD, Beaumont Road, Banbury, Oxfordshire,

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA PNEUTORQUE VAKIO- JA PIENILÄPIMITTAISET MOMENTTIVÄÄNTIMET KAUKOKÄYTETTY ILMAMOOTTORI

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA PNEUTORQUE VAKIO- JA PIENILÄPIMITTAISET MOMENTTIVÄÄNTIMET KAUKOKÄYTETTY ILMAMOOTTORI KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA PNEUTORQUE VAKIO- JA PIENILÄPIMITTAISET MOMENTTIVÄÄNTIMET KAUKOKÄYTETTY ILMAMOOTTORI Osanumero 34318 Numero 4 Käännös alkuperäisistä ohjeista (Suomi) SISÄLLYS Käyttöoppaan Kattamat

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA PNEUTORQUE PTM, PTME & TRUKTORQUE -SARJAT PAINEILMAVÄÄNTIMET. Osanro Numero 5 Käännös Alkuperäisistä Ohjeista (Suomi)

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA PNEUTORQUE PTM, PTME & TRUKTORQUE -SARJAT PAINEILMAVÄÄNTIMET. Osanro Numero 5 Käännös Alkuperäisistä Ohjeista (Suomi) KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA PNEUTORQUE PTM, PTME & TRUKTORQUE -SARJAT PAINEILMAVÄÄNTIMET Osanro 34321 Numero 5 Käännös Alkuperäisistä Ohjeista (Suomi) SISÄLTÖ Käyttöoppaan Kattamat Mallinumerot 2 Turvallisuus

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450

KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450 1 4.8.2006 12:27 KO HP 450.doc KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450 Maahantuonti: Hollolan Sähköautomatiikka Oy Höylääjänkatu 5 15520 LAHTI Puh. (03) 884 230 Fax (03) 884 2310 hsa@hsaoy.com www.hsaoy.com

Lisätiedot

PNEUTORQUE VAKIO- JA PIENILÄPIMITTAISET MOMENTTIVÄÄNTIMET

PNEUTORQUE VAKIO- JA PIENILÄPIMITTAISET MOMENTTIVÄÄNTIMET PNEUTORQUE VAKIO- JA PIENILÄPIMITTAISET MOMENTTIVÄÄNTIMET KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA (OSANUMERO 34317) 2. julkaisu Käännös alkuperäisistä ohjeista (SUOMI) NORBAR TORQUE TOOLS LTD, Beaumont Road, Banbury, Oxfordshire,

Lisätiedot

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0457350/6 IM-P045-10 CH Issue 6 BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Suositeltava asennus 2. Asennus ja huolto 3. Varaosat 4. Ulkoinen impulssiputki IM-P045-10 CH Issue 6 Copyright 20001

Lisätiedot

STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10

STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10 STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10 A 1. 5. B 2. 6. 3. 7. 4. 8. 2 9. 10. Z X 11. V W Y Denna produkt, eller delar därav, omfattas av följande mönsterskydd: This product, or part of it, is covered by the following

Lisätiedot

DM-SL (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Vaihdevipu. RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700

DM-SL (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Vaihdevipu. RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700 (Finnish) DM-SL0006-02 Jälleenmyyjän opas MAANTIE MTB Retkipyöräily City Touring/ Comfort-pyörä URBAN SPORT E-BIKE Vaihdevipu RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700 SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄ TIEDOTE... 3

Lisätiedot

Timco PSJ kg:n soodapuhallin

Timco PSJ kg:n soodapuhallin Timco PSJ100 45 kg:n soodapuhallin Asennus- ja käyttöohje Lue käyttöohje ja turvaohjeet huolellisesti ennen laitteen asentamista ja käyttöä. Ohjeiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen.

Lisätiedot

3590050/2 IM-P359-01 CH Issue 2 DN15 - DN100 QL43D, QL43M, QL73D ja QL73M kolmitieventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuustiedote 2. Toiminta 3. Asennus ja käyttöönotto 4. Huolto 5. Varaosat

Lisätiedot

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA Form No. Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo Mallinro: 131-3457 3386-220 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen

Lisätiedot

PNEUTORQUE PTM & PTME -SARJAT AUTOMAATTISESTI PYSÄHTYVÄT TYÖKALUT ULKOISELLA SÄÄTIMELLÄ

PNEUTORQUE PTM & PTME -SARJAT AUTOMAATTISESTI PYSÄHTYVÄT TYÖKALUT ULKOISELLA SÄÄTIMELLÄ PNEUTORQUE PTM & PTME -SARJAT AUTOMAATTISESTI PYSÄHTYVÄT TYÖKALUT ULKOISELLA SÄÄTIMELLÄ KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA (OSANRO 34323) Numero 2 Käännös alkuperäisistä ohjeista (SUOMI) NORBAR TORQUE TOOLS LTD, Beaumont

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ Malli: 010A Sisällysluettelo Tekniset tiedot... 2 Pakkauksen sisältö... 3 Turvaohjeet... 3 Kokoamisohje... 4 Osien esittely... 7 Pituuden säätö sivuttaistuen... 8 Korkeussäätö sivutuki...

Lisätiedot

TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE

TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE Maahantuoja: Agri-Kymi Oy Kaupinkatu 4 45130 KOUVOLA Varaosat: 020 743 2045 Toimisto: 020 743 2043 toimisto@agrikymi.fi 2 3 4 5 TEKNISET TIEDOT Takalanat Malli Työleveys

Lisätiedot

Pyörällisen suihkutuolin osat

Pyörällisen suihkutuolin osat Pyörällisen suihkutuolin osat 1 Työntökahva 2 Selkänoja 3 Istuimen kansi 4 Kiinnitysruuvi 5 Kannellinen ämpäri 6 Rengas, 4 (valinnainen) 7 Kaksiosainen lukitusjarru 8 Käsinoja 9 Jarru 24 :n pyörään (valinnainen)

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 1 AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 1 PAKKAUS JA VARASTOINTI 2 TEKNISET TIEDOT. 3 ASENNUS.

Lisätiedot

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto FX-pumppu on suunniteltu, valmistettu ja testattu FX Airguns AB:ssä Ruotsissa. Pumpuissa käytetyt kaksi eri järjestelmää

Lisätiedot

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 FI SUOMI 1 YLEISTÄ Tämä kuvake tarkoittaa VAROITUS. Ohjeita on

Lisätiedot

Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 -käyttöohje

Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 -käyttöohje Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 -käyttöohje 1.1. painos 2 Tietoja autopidikkeestäsi Nokia Mobile Holder CR-123 -autopidikkeen ja Easy Mount HH-22 -telineen avulla voit pitää puhelimesi helposti

Lisätiedot

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen)

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) (Finnish) DM-HB0001-05 Jälleenmyyjän opas Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) MAANTIE HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 retkipyöräily HB-T670

Lisätiedot

PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE. MALLIT HERKULES 700, 800, 900 ja 1000

PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE. MALLIT HERKULES 700, 800, 900 ja 1000 POTILA PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE MALLIT HERKULES 700, 800, 900 ja 1000 POTILA Tuotanto OY Kiikostentie 7 FIN-38360 KIIKOINEN Puh. 02 528 6500 Fax. 02 553 1385 Alkaen sarjanumerosta 130 POTILA HERKULES PINTA-ÄKEIDEN

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. Ilmanitoja Mallinro: TÄRKEÄÄ: Tuotteen vastaanotettuasi, lue ja noudata kaikkia turvallisuus- ja

KÄYTTÖOHJEET. Ilmanitoja Mallinro: TÄRKEÄÄ: Tuotteen vastaanotettuasi, lue ja noudata kaikkia turvallisuus- ja Ilmanitoja Mallinro: 41381 KÄYTTÖOHJEET TÄRKEÄÄ: Tuotteen vastaanotettuasi, lue ja noudata kaikkia turvallisuus- ja käyttö- ohjeita ennen kuin käytät sitä ensimmäistä kertaa. Säilytä tämä käyttöopas tulevaa

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

CSEasyn toimintaperiaate

CSEasyn toimintaperiaate CSEasyn toimintaperiaate Pultti (6x) Rajoitinkappale Tavallinen vanne CSEasy-rengas CSEasy-sovitin Puristuslevy Sisäsovitin koostuu kolmesta esiasennetusta lohkosta ja yhdestä esiasennetusta kumisesta

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W ASENNUSOPAS Koristepaneeli BYCQ40D7W BYCQ40D7WW 4 9 8 7 4 6 4 4 4 4 4 4+6 a g a c e f d g g h 6 mm 6 4 8 7 9 4 6 BYCQ40D7W Koristepaneeli BYCQ40D7WW Asennusopas Englanninkielinen teksti on alkuperäinen

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

PNEUTORQUE PTM & PTME -SARJAT AUTOMAATTISESTI PYSÄHTYVÄT TYÖKALUT ULKOISELLA SÄÄTIMELLÄ

PNEUTORQUE PTM & PTME -SARJAT AUTOMAATTISESTI PYSÄHTYVÄT TYÖKALUT ULKOISELLA SÄÄTIMELLÄ KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA PNEUTORQUE PTM & PTME -SARJAT AUTOMAATTISESTI PYSÄHTYVÄT TYÖKALUT ULKOISELLA SÄÄTIMELLÄ Osanro 34323 Numero 3 Käännös alkuperäisistä ohjeista (Suomi) SISÄLTÖ Käyttöoppaan Kattamat

Lisätiedot

AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje

AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje Vähentää epäpuhtauksia Luotettava ja turvallinen Useita eri kokoja MYYJÄ AQVA Finland Oy Haukilahdenkatu 4 Helsinki - 00550 Puh: 010 321 5080

Lisätiedot

AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje

AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje Vähentää epäpuhtauksia Luotettava ja turvallinen MYYJÄ AQVA Finland Oy Haukilahdenkatu 4 Helsinki - 00550 Puh: 010 321 5080 Sähköposti: myynti@aqva.fi

Lisätiedot

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1180650/1 IM-P118-03 ST Issue 1 RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat IM-P118-03

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31337686 Versio 1.2 Osa nro 31337677, 31310791, 31357750 Handsfree, bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, bluetooth- 31337686 - V1.2 Sivu 1 / 74 Materiaali

Lisätiedot

AUTOMAATTINEN LASER-VAAIITUSLAITE. Malli: ALL-100 www.nomenta.com

AUTOMAATTINEN LASER-VAAIITUSLAITE. Malli: ALL-100 www.nomenta.com AUTOMAATTINEN LASER-VAAIITUSLAITE Malli: ALL-100 www.nomenta.com FI Turvaohjeet Alla olevien ohjeiden noudattamatta jättäminen saattaa aiheuttaa omaisuus- tai henkilövahingon. Lue ja omaksu kaikki ohjeet

Lisätiedot

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET keraamisen kulhon käyttöohjeet Sisällysluettelo Keraamisen kulhon TURVALLISUUS Tärkeät turvatoimenpiteet...5 keraamisen kulhon käyttö Keraamisen kulhon kiinnittäminen...6 Keraamisen kulhon irrottaminen...7

Lisätiedot

STIGA VILLA 102M 8211-3028-04

STIGA VILLA 102M 8211-3028-04 STIGA VILLA 102M 8211-3028-04 O (x4) M (x4) N (x4) P (x4) J (x2) S (x4) U (x2) T (x2) X (x2) V (x2) Y (x2) Q (x4) 1. O M N P Q J T U R S 2. S C B C D 3. 7. 4. 8. F G 5. 9. 6. 10. 11. 15. 12. 16. 13. 17.

Lisätiedot

Baikal MP-46 ilmapistooli käyttöohje. Eräliike Riistamaa Oy

Baikal MP-46 ilmapistooli käyttöohje. Eräliike Riistamaa Oy Baikal MP-46 ilmapistooli käyttöohje Eräliike Riistamaa Oy 1. Yleistä 1.1 LUE ASEEN OHJEKIRJA HUOLELLA ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA. Ohjekirjassa esitellään lyhyesti aseen tekniset tiedot, muotoilu ja käyttöohjeet.

Lisätiedot

PNEUMAATTINEN SAUMANSULKIJA. Käyttökäsikirja. Malli, jossa on automaattipysäytys

PNEUMAATTINEN SAUMANSULKIJA. Käyttökäsikirja. Malli, jossa on automaattipysäytys PNEUMAATTINEN SAUMANSULKIJA Käyttökäsikirja Malli, jossa on automaattipysäytys 2 Yleistä Konetta voidaan hyvin käyttää useimpien tyyppiä m 82, VM 84 tms. olevien saumojen sulkemiseen. Koneen rakenne on

Lisätiedot

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi.

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi. Asennus Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen asennuksen aikana. Suluissa oleva luku on osan avainnumero. Sulkuja seuraa asennuksessa vaadittavien osien lukumäärä. Huomio: joitain osia on

Lisätiedot

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08 Käyttöohje Asennusohje CD-vaihtaja A8 1 2 3 Vipu Levynpidin Valmistelu Makasiinin lataaminen Kuva 1 Aseta makasiini lataamista varten tähän asentoon (nuoli ylh.) Vedä levynpidin ulos. Älä koskaan poista

Lisätiedot

Ennen asennuksen aloittamista:

Ennen asennuksen aloittamista: Asennusopas Asennusopas Ennen asennuksen aloittamista: 1. Ennen asennuksen aloittamista varmistu että olet hankkinut oikean lukkopesän, joka sopii lukkoon. Yleisesti käytössä oleviin oviin oikeat lukkopesät

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai laitteen

Lisätiedot

Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote.

Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote. KnapSack reppuimuri Turvallisuusohjeet Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote. Toivottavasti koneesta on sinulle paljon iloa. Jos sinulla on kommentteja

Lisätiedot

2. Tarkasta sammuttimen kokonaispaino.

2. Tarkasta sammuttimen kokonaispaino. 1(4) Tarkastus Sammutin tulee tarkastaa vähintään kahden vuoden välein. Milloin sammutin on alttiina sammuttimen toimintakuntoon vaikuttaville tekijöille, kuten sään vaihteluille, kosteudelle tai tärinälle,

Lisätiedot

Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Pure kuulokojeista sivu 3 Pure kuulokojeen pariston vaihto sivu 4 Tilanneohjelmat ja kuulokojeen virtakytkin sivu 5

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas RENGASKONE Käsikäyttöinen rengaskone Käyttöopas PIDÄ KÄYTTÖOPAS TURVALLISESSA PAIKASSA. Käyttöopas antaa tietoja tuotteen kokoamisesta, käytöstä, turvallisuudesta ja osista. KOKOAMISOHJEET 1. Etsi ja

Lisätiedot

Application and processing note (P)

Application and processing note (P) Application and processing note (P) Article Number: 113703 Languages: fi BERNER_Application_and_processing_note_(P) 83892[PDF]_fi.pdf 2015-02-09 PAINE/ALIPAINEPUMPPUSARJA 113703 KÄYTTÖOPAS Lomake 824342

Lisätiedot

Ennen suodattimen asennusta, liitä mukana tulleet imukupit asennusyksikön taakse. Kiinnitä ilmanottoputki säädettävään venturi-ilmanottoaukkoon.

Ennen suodattimen asennusta, liitä mukana tulleet imukupit asennusyksikön taakse. Kiinnitä ilmanottoputki säädettävään venturi-ilmanottoaukkoon. Tetratec In 300 plus / In 400 plus / In 600 plus / In 800 plus / In 1000 plus Hyvä asiakas, onnittelemme teitä uuden ja tehokkaan Tetratec akvaariosuodattimen valinnasta. Tetratect IN plus sisäsuodatin

Lisätiedot

Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg

Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg ICF Group Oy Myrttitie 1 Tel. 09-346 2574 www.icf.fi 01300 Vantaa Fax. 09-346 2576 KOKOAMINEN Huom! Nostin on tarkoitettu ainoastaan henkilöiden nostamiseen

Lisätiedot

Radion kauko-ohjaus ohjauspyörässä

Radion kauko-ohjaus ohjauspyörässä Ohje nro Versio Osa nro 9172666 1.0 Radion kauko-ohjaus ohjauspyörässä M3903274 Sivu 1 / 8 Varuste A0000162 A0000161 M8802509 Sivu 2 / 8 M3903275 Sivu 3 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

Asennus. Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite Mallinro: 130-7190 Form No. 3386-265 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. BPW-tukijalka

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. BPW-tukijalka ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE BPW-tukijalka Sisällysluettelo Sivu Yleiset turvallisuusohjeet...3 Käyttötarkoitus...4 Asennusohje...5 Käyttöohje...6 Voitelu- ja huolto-ohje...8 Tekniset tiedot...10 BPW-tyyppikilpi...11

Lisätiedot

Cristallo ROLLAATTORI. Käyttöohje 1. Tilno:

Cristallo ROLLAATTORI. Käyttöohje 1. Tilno: Cristallo ROLLAATTORI Tilno: 7 00 000 Käyttöohje Rollaattorin osat 4 5 6 0 7 8 9 Kahva Jarru Korkeussäädettävä kahvan tanko 4 Kahvan korkeuden säätövipu 5 Folding suoja 6 varastossa haltijat 7 Takapyörä

Lisätiedot

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Huomio!... 3 2 Turvamääräykset... 3 2.1 Käsittely... 3 2.2 Huolto... 3 3 Käyttö... 3 3.1 Suodattimen merkkivalot...

Lisätiedot

XPi-pumput 10k - 03. Helsinki 0914

XPi-pumput 10k - 03. Helsinki 0914 XPi-pumput 10k - 03 Helsinki 0914 XPi-sarjan pumput on suunniteltu vaikeisiin olosuhteisiin huomioiden: - Pumpun tilantarve - Pumpun kierrosnopeus - Tehontarve Ratkaisuksi HYDRO LEDUC on kehittänyt kulmapumpun,

Lisätiedot

PELTOJYRÄ JH 450, JH 620

PELTOJYRÄ JH 450, JH 620 KÄYTTÖ JA HUOLTO-OHJE PELTOJYRÄ JH 450, JH 620 Alkuperäiset ohjeet 01 / 2015 Sisällysluettelo 1. ESIPUHE... 1 1.1. Koneen käyttötarkoitus... 1 1.2. Tekniset tiedot... 1 1.3. Tyyppikilpi... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

Käyttöohje Kytkin - Henkilöautot Sivuttaisheiton tarkastuslaite Keskitystuurna

Käyttöohje Kytkin - Henkilöautot Sivuttaisheiton tarkastuslaite Keskitystuurna Tuotenumero 4200 080 560 Sisällys 1. Esipuhe... 1 2. Toimituksen sisältö... 2 3.... 2 3.1 Sivuttaisheiton tarkastuslaitteen asennus... 3 3.2 Kytkinlevyn asennus... 4 3.3 Mittarin asennus ja säätäminen...

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Entwicklungs- & Vertriebs GmbH. Palkittu vuonna 2008 Innovaatio palkinnolla NARVA tyhjiöputkien kehityksestä. Heat Pipe asennusohje.

Entwicklungs- & Vertriebs GmbH. Palkittu vuonna 2008 Innovaatio palkinnolla NARVA tyhjiöputkien kehityksestä. Heat Pipe asennusohje. Tyhjiöputkikeräimet Valmistettu Saksassa Palkittu vuonna 2008 Innovaatio palkinnolla NARVA tyhjiöputkien kehityksestä Solar Keymark Heat Pipe asennusohje 1000 2000 3000 02 Asennusohjeet malleille: Vaaditut

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL 1. Käyttö Vinssi on tehty käytettäväksi varastoissa, rakennuksilla jne. Vinssejä on sekä 230V että 400V käyttöjännitteelle,

Lisätiedot

Midwest PetGate koiraportti

Midwest PetGate koiraportti Midwest PetGate koiraportti Asennusohje malleihin 2929sw gl, 2939sw gl 2929sg gl, 2939sg gl. TÄRKEÄÄ TIETOA Pura kaikki osat laatikosta. Säilytä laatikko ja pakkausmateriaalit, kunnes tuote on kasattu.

Lisätiedot

POTILA PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE

POTILA PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE POTILA PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE MALLIT P 550 ja P 700 Kiikostentie 7 FIN-38360 KIIKOINEN FINLAND Puh. 02 5286 500 Fax. 02 5531 385 Alkaen sarjanumerosta 4R0567 POTILA PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE Mallit: P

Lisätiedot

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 SUOMI MD-3-stereokaiuttimissa on hyvälaatuinen ääni kuunneltaessa musiikkia tai radiota yhteensopivalla Nokia-puhelimella tai äänilaitteella. Kaiuttimissa on 3,5 mm:n stereoääniliitin

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

testo 610 Käyttöohje

testo 610 Käyttöohje testo 610 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 610 Pikaohje testo 610 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Kosteus- ja lämpötilasensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

LUKINTALAITE SYLINTERI TOIMILAITTEILLE Malli B_Q, B_W ja B_QW. Asennus-, huolto- ja käyttöohje

LUKINTALAITE SYLINTERI TOIMILAITTEILLE Malli B_Q, B_W ja B_QW. Asennus-, huolto- ja käyttöohje LUKINTALAITE SYLINTERI TOIMILAITTEILLE Malli B_Q, B_W ja B_QW Asennus-, huolto- ja käyttöohje 6 B 70 fi 4/2015 2 6 B 20 fi Sisältö 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Osat ja liittimet...3 2 VAROTOIMENPITEET... 4 3 ASENNUS

Lisätiedot

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä)

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) Model ODS-300 Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03 (Finnish) FM07-702-B 11-22-10 (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA REKISTERÖI

Lisätiedot

Side decor -sarja, Running board

Side decor -sarja, Running board Installation instructions, accessories Ohje nro Versio 31399042 1.10 Osa nro 39836514, 39836505, 39836478, 39836469, 39836460, 39836451, 31439050, 39836541, 39836532, 39836523, 39836487, 39836442, 39836686

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault

900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Ulosvedettävä suksen-/lumilaudanpitimet Accessories Part No. Date Instruction

Lisätiedot

Asennus. CE-sarja Pehmeä E-Z Vac -kaksoiskerääjä Z Master sarjan leikkureille. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. CE-sarja Pehmeä E-Z Vac -kaksoiskerääjä Z Master sarjan leikkureille. Irralliset osat. Asennusohjeet Form No. CE-sarja Pehmeä E-Z Vac -kaksoiskerääjä Z Master 000 -sarjan leikkureille Mallinro: 9-990 -9 Rev A Asennusohjeet Huomaa: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Lisätiedot

Asennus. Käyttäjän jäähdytystuuletin Groundsmaster - tai Reelmaster -ajoyksikkö, jossa on yleiskäyttöinen aurinkosuoja. Irralliset osat.

Asennus. Käyttäjän jäähdytystuuletin Groundsmaster - tai Reelmaster -ajoyksikkö, jossa on yleiskäyttöinen aurinkosuoja. Irralliset osat. Form No. Käyttäjän jäähdytystuuletin Groundsmaster - tai Reelmaster -ajoyksikkö, jossa on yleiskäyttöinen aurinkosuoja Mallinro: 03247 3430-940 Rev A Asennusohjeet Asennus Irralliset osat Tarkista alla

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TT 93500 TT 93600 TT 93500 PL TT 93600 PL ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 2 TEKNISET TIEDOT Laitteen mitat korkeus 140 mm leveys 498 mm (TT 93500 ) leveys 598 mm (TT 93600 ) syvyys 480 mm Sähköliitäntä 230V/10A,

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

DM-MBCS (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Rataspakka SLX CS-M CS-HG500-10

DM-MBCS (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Rataspakka SLX CS-M CS-HG500-10 (Finnish) DM-MBCS001-01 Jälleenmyyjän opas MAANTIE MTB Retkipyöräily City Touring/ Comfort-pyörä URBAN SPORT E-BIKE Rataspakka SLX CS-M7000-11 CS-HG500-10 SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄ TIEDOTE... 3 TURVALLISUUSOHJEITA...

Lisätiedot

MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen

MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen (Finnish) DM-HB0003-04 Jälleenmyyjän opas MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 TÄRKEÄ TIEDOTE Tämä jälleenmyyjän opas on tarkoitettu ensisijaisesti

Lisätiedot

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA 2 KÄYTTÖ SWEPAC F75E Koneella tiivistetään soraa ja hiekkaa pienissä rakennustöissä, kuten valmistaessa alustaa betonikiville tai puutarhojen kivilaatoille. Koneen kompakti muotoilu

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

DHS HEPA-suodattimella varustettu hajotin

DHS HEPA-suodattimella varustettu hajotin DHS HEPA-suodattimella varustettu hajotin Version: 16.02.2012 Vaakasuuntainen pyörreilmasuihku. Laite voidaan asentaa kattoon tai seinään. Paineenmittaus ja aerosolitestit voidaan tehdä etulevyn läpi.

Lisätiedot

DM-RBCS (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Rataspakka CS-HG400-9 CS-HG50-8

DM-RBCS (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Rataspakka CS-HG400-9 CS-HG50-8 (Finnish) DM-RBCS001-02 Jälleenmyyjän opas MAANTIE MTB Retkipyöräily City Touring/ Comfort-pyörä URBAN SPORT E-BIKE Rataspakka CS-HG400-9 CS-HG50-8 SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄ TIEDOTE... 3 TURVALLISUUSOHJEITA...

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

Echo MegaLoop+ Induktiovahvistin. Käyttöohje. Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI

Echo MegaLoop+ Induktiovahvistin. Käyttöohje. Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI Echo Induktiovahvistin Käyttöohje Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI Tärkeitä turvaohjeita Kun käytät tätä laitetta, ota huomioon seuraavat turvaohjeet, jotta laitteen käyttö on

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

AV30 Ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje

AV30 Ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1233450/2 IM-P123-04 ST Issue 2 AV30 Ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1. Yleistä 2. Turvallisuustiedote 3. Asennus 4. Ilmanpoistimen hitsaus 5. Huolto 6. Hävittäminen 7. Saatavat

Lisätiedot

Siemens Pure micon kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens Pure micon kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens Pure micon kuulokojeiden käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Pure micon kuulokojeista sivu 3 Pure micon kuulokojeen pariston vaihto sivu 4 Pure micon kuulokojeen keinukytkin

Lisätiedot