Kaupunginhallituksen lupajaosto 442/2018 Annettu julkipanon jälkeen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupunginhallituksen lupajaosto 442/2018 Annettu julkipanon jälkeen"

Transkriptio

1 LIEKSAN KAUPUNKI MAA-AINES- JA YMPÄRISTÖLUPA Kaupunginhallituksen lupajaosto 442/2018 Annettu julkipanon jälkeen Kokouspäivämäärä LIITE 2 ASIA Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta maa-aineslupahakemuksesta ja ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta, joka koskee kiviaineksen louhintaa ja murskausta. Päätös sisältää ratkaisun maa-aineslain 21 :n ja ympäristönsuojelulain 199 :n mukaisesta hakemuksesta toiminnan aloittamiseen mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. LUVAN HAKIJA JA KIINTEISTÖN HALTIJA Destia Oy, kiviaines Microkatu 1 PL Kuopio Y-tunnus Yhteyshenkilö: Tiina Ullgren p tiina.ullgren@destia.fi Kiinteistön omistaja: Destia Oy Neilikkatie 17 PL VANTAA TOIMINTA JA SEN SIJAINTI Kalliokiviaineksen ottaminen, kiviaineksen louhinta ja murskaus. Lieksan kaupunki, Huuhkajanlouhi Kylkilammen kallioalue, Pankajärventie 44. Toiminta sijoittuu jo käytössä olevalle Kylkilammen kallioalueelle, joka on Lieksan keskustasta noin 6 km luoteeseen. Kallioalue on Kylkilammen lounaisrannalla. Kyseessä on olemassa olevan maa-ainesalueen jatkokäyttö. LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Maa-aineslain 4 :n mukaan maa-ainesten ottamiseen on oltava lupa. Ympäristölupahakemus perustuu ympäristönsuojelulain 27 :ään ja lain liitteen 1 taulukko 2 kohtaan 7 c ja e; kivenlouhimo ja tietylle alueelle sijoitettava siirrettävä murskaamo, jonka toiminta-aika on yhteensä vähintään 50 päivää.

2 2 2 Maa-aineslain 4 a :n (424/2015) ja ympäristönsuojelulain 47 a :n (423/2015) mukaan maa-ainesten ottamista koskeva lupahakemus ja samaa hanketta koskeva ympäristölupahakemus on käsiteltävä yhdessä ja ratkaistava samalla päätöksellä, jollei sitä ole erityisestä syystä pidettävä tarpeettomana. Maa-aineslain 7 :n mukaan luvan maa-ainesten ottamiseen myöntää kunnan ympäristönsuojeluviranomainen. Ympäristölupaviranomaisena toimii ympäristönsuojeluasetuksen (713/2014) 2 :n kohtien 6 a ja b kunnan ympäristönsuojeluviranomainen. Lieksan kaupungin hallintosäännön mukaan kaupunginhallituksen lupajaosto toimii maa-aineslain 7 :n mukaisena lupaviranomaisena ja kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena. ASIAN VIREILLETULO JA LUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY Vireille tulo Hakemus saapui Kuulutus Hakemuksen vireillä olosta on kuulutettu Lieksan kaupungin ilmoitustaululla ja kaupungin internet-sivuilla ja Lieksan Lehdessä Lupahakemuksesta tiedottaminen Hakemuksen vireilläolosta on lähetty kirjallinen ilmoitus naapurikiinteistöjen ja lähimpien asuin- ja lomarakennusten omistajille (6 kpl) sekä Lieksan kalastuskunnalle. Muistutukset ja mielipiteet Hakemukseen tuli yksi muistutus. Lieksan kalastuskunta pyytää huomioimaan, että suunnitelma-alueen vesiluontoarvoissa on tapahtunut merkittävä muutos Saarijoen kalataloudellisen kunnostuksen myötä. Saarijokeen on rakennettu vuonna 2017 ns. Myllypadon ohittava kalatie, joka sijaitsee noin 300 m ottamisalueen alapuolella. Lisäksi Saarijokeen on rakennettu taimenelle sopivia lisääntymisalueita useampaan kohtaan välille Saarijärvi-Lieksanjoki. Kunnostustyöt jatkuvat kesällä Saarijoesta on kunnostuksen myötä tulossa maakunnallisesti merkittävä lisääntymisalue uhanalaiselle Vuoksen järvitaimenelle. Saarijoen

3 3 3 kunnostushanke kuuluu osana uhanalaisten lohikalojen pelastamiseen liittyvään valtioneuvoston kärkihankkeeseen. Kalastuskunta vaatii, että louhosalueen pohjan taso suunnitellaan viettäväksi alueen länsipuolella olevalle suolle. Näin imeytysalue laajenee ja mahdollinen vahinko vesistöön minimoidaan. Lisäksi kalastuskunta vaatii, että lupaehtoihin sisällytetään jonkinlainen vesistöntarkkailuvelvoite, koska louhosalueella käytetään ja varastoidaan vesiluonnolle haitallisia poltto- ja voiteluaineita. Muistutuksessa esitettyjä vaatimuksia perustellaan Saarijoen ja siihen liittyvän Kylkilammen suurella merkityksellä Vuoksen vesistöalueen erittäin uhanalaisen taimenkannan hoidossa. Lausunnot Pohjois-Savon ELY-keskuksen, Järvi-Suomen kalatalouspalveluiden lausunnossa todetaan seuraavaa: Yleistä kalatalousetua valvovana viranomaisena Pohjois-Savon elinkeino-,liikenne- ja ympäristökeskus on tutkinut hakemuksen ja arvioi, että hakemuksen mukaisen hankkeen toteuttamiselle ei ole estettä yleisen kalatalousedun kannalta. Hankkeen toteutuksessa tulee kuitenkin kiinnittää huomiota, että toiminta ei aiheuta vesistökuormitusta (lähinnä kiintoainepäästöjä) Kylkilampeen. Kylkilammesta Lieksanjokeen laskevassa Saarijoessa elää luontaisesti lissääntyvä taimenkanta. Jokeen on rakennettu aiemmin nousuesteen muodostaneen padon yhteyteen kalatie vuonna Kalatie mahdollistaa nyt vaelluskalojen kulkuyhteyden Kylkilammen ja Lieksanjoen/Pielisen välillä. Saarijoki on arvokas taimenjoki, johon kohdistuvaa ulkoista kuormitusta tulee pyrkiä välttämään kaikin keinoin. Pohjois-Karjalan ympäristöterveyden lausunto : Louhinta- ja murskaustoiminnasta aiheutuvat mahdolliset terveyshaitat liittyvät lähinnä meluun ja pölyämiseen. Toiminnasta syntyvään meluun tulee kiinnittää erityistä huomiota. Melutasot on varmennettava tarvittaessa toiminnan alettua mittauksin toiminnanharjoittajan toimesta, jos naapurustolle aiheutuu meluhaittaa, joka johtaa meluvalitukseen häiriintyvän kohteen osalta. Toiminnasta aiheutuva melutaso asunnoissa ei saa ylittää sosiaali- ja terveysministeriön asunnon ja muun oleskelutilan terveydellisistä olosuhteista sekä ulkopuolisten asiantuntijoiden pätevyysvaatimuksista annetun asetuksen (545/2015) melutason toimenpiderajoja (päiväajan keskiäänitaso klo 7-22 välillä 35 db ja yöajan keskiäänitaso klo 22-7 välillä 30 db).

4 4 4 Pölyn torjuntaan tulee myös kiinnittää riittävästi huomiota. Pölyn varsinainen terveyshaitta liittyy hengitettäviin pienhiukkasiin (PM10- ja PM2,5-jakeet). Pienhiukkaset hengitettyinä aiheuttavat terveysriskin, jonka suuruus riippuu hiukkasten pitoisuudessa ilmassa. Luvanhakijan vastine ELY-keskuksen lausuntoon ja kalastuskunnan muistutukseen Kiviainestuotannossa ei synny hulevesiä. Pääasiassa louhos kerää lähiympäristöstä valuvia sadevesiä ja lumen sulamisvesiä. Louhokseen valuvien pintavesien laatu on hyvä, koska ne ovat peräisin lähiympäristön moreenipeitteiseltä alueelta. Alueelle ei synny merkittäviä virtoja tai valumia, jotka irrottaisivat tai kuljettaisivat mukanaan kiintoainesta, sillä lähiympäristöstä valuvat sadevedet ja lumen sulamisvedet imeytyvät pääosin murskepintaiseen, hyvin vettä läpäisevään maaperään. Murskelouhoksilla kiveä ei sahata tai porata, kuten rakennuskivilouhimoilla, minkä johdosta maanpinnalla olevan kivipölyn ja siten kiintoaineksen määrä on marginaalinen. Alueen reuna-alueilla ei ole havaittu kiintoaineen kasaumia. Päästöt vesiin on esitetty hakemuksen kohdassa 6.4. Öljytuotteiden käsittely ja varastointi järjestetään siten, ettei niistä voi aiheutua maaperän tai pohjaveden pilaantumista. Polttonesteiden varastointi on esitetty hakemuksen kohdassa 5.8. Riskienhallinta (toimintatavat, maaperän suojaus ja rakenteelliset suojaukset) on esitetty hakemuksen kohdassa 7. Hakija ei katsonut tarpeelliseksi vastineen antamista terveydensuojeluviranomaisen lausuntoon. Neuvottelut Neuvotteluja ei käyty, koska hakemus on tehty hyvin ja olennaiset asiat selviävät siitä. Tarkastus alueella Tämän luvan valmisteluun liittyen alueella ei tehty tarkastusta. Aiemman maa-ainesluvan ja kivenmurskaamon ympäristöluvan valvontaan liittyen alueella on tehty useita valvontatarkastuksia. TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT Rakennus- ja ympäristölautakunnan myöntämä viimeisin maa-aineslupa päättyy Luvan mukainen kokonaisottomäärä on m3ktr. Tätä ennen alueella oli rakennuslautakunnan myöntämä maa-aineslupa m 3 ktr:n kokonaisottomäärälle.

5 5 5 Ensimmäisen luvan alueelle on myöntänyt Lieksan kaupunginhallitus vuonna Rakennus- ja ympäristölautakunnan myöntämä ympäristölupa kallion louhintaan ja kiviaineksen murskaukseen sekä puretun päällysteen välivarastointiin ja murskaukseen. Lupa on voimassa asti. Myös kivenmurskaamon sijoituspaikka- ja ympäristölupia on ollut aiemminkin. ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Pohjois-Karjalan maakuntakaavassa alueelle ei ole merkintöjä. Alueella ei ole yleiskaavaa. TOIMINNAN SIJAINTIPAIKAN YMPÄRISTÖOLOSUHTEET Toiminta sijoittuu olemassa olevalle kalliokiviaineksen ottamisalueelle, josta kalliokiviainesta on otettu noin 30 vuotta. Louhittavaksi suunnitellun alueen maanpinnan korkeimmat kohdat ovat noin tasossa Matalimman alueen maanpinta on jo otetulla tasolla noin Viereisen Kylkilammen pinnantaso on noin 111,80-111,90. Pohjavesien suojelun ja kiviaineshuollon yhteensovittamishankkeen (Poski-hanke) raportissa alueelle ei ole varauksia. Alue ei ole luokiteltua pohjavesialuetta. Lähimmät talousvesikaivot ovat noin 300 m etäisyydellä. Kallioalue rajoittuu Kylkilampeen. Hakemuksen mukainen ottamis-/louhinta-alueen itä-/koillisraja on lähimmillään noin 30 m päässä lammen rannasta. Kylkilammen rantaan rajoittuva korkea kalliojyrkänne jää ottamisalueen rajauksen ja lammenrannan väliin. Kylkilammesta Lieksanjokeen laskevassa Saarijoessa elää luontaisesti lisääntyvä taimenkanta. Saarijokeen on rakennettu vuonna 2017 olemassa olevan padon yhteyteen kalatie, joka mahdollistaa vaelluskalojen kulkuyhteyden Kylkilammen ja Lieksanjoen/Pielisen välillä. Saarijoki on siis nykyisellään arvokas taimenjoki. Saarijoen lisäksi alueella ei ole tiedossa olevia muita uhanalaisia eläin- tai kasvilajeja tai erityisiä luonnonarvoja. Lähin luonnonsuojelualue on yksityismaalla oleva Koveronkosken luonnonsuojelualue, joka on noin 2,2 km:n päässä kallioalueesta kaakkoon. Lähimmät vakituiseen asumiseen käytettävät asuinrakennukset ovat kallioalueen kaakkoispuolella, noin m päässä louhosalueesta. Lähin lomarakennus on Kylkilammen rannalla noin 300 m päässä louhosalueesta pohjoiseen. Kylkilammen länsirannalla, louhosalueesta luoteeseen olevaan lomarakennukseen on noin 380 m.

6 6 6 LAITOKSEN TOIMINTA Kalliokiviaineksen louhinta, rikotus ja murskaus Maa-aineslupaa haetaan kalliokiviaineksen ottamiseen 10 vuodeksi m 3 ktr kokonaisottomäärälle. Arvioitu vuotuinen ottomäärä vaihtelee käyttötarpeen mukaan. Suunnittelualueen pinta-ala on 5,25 ha, johon sisältyy louhinta-alueen lisäksi tukitoimintojen alueet sekä alueen ympärille jätettävä suoja-alue. Varsinaisen ottamisalueen pinta-ala on 1,33 ha. Louhittava alue koostuu kahdesta kalliokohoumasta, jotka sijoittuvat aiempina lupakausina louhitun alueen luoteis- ja kaakkoispuolelle. Louhinta-alueelle sijoittuvat kaikki ottotoimintaan liittyvät toiminnot. Louhinta-alue ei laajene aiempaan maa-aineslupaan nähden. Alin ottamistaso on aikaisemman maa-ainesluvan mukainen, +117,30 (N2000). Ylimmäksi pohjaveden korkeudeksi on ilmoitettu +111,8 eli Kylkilammen vedenpinnan taso. Pohjantaso on suunniteltu viettäväksi siten, että pinta- ja vuotovedet pääsevät virtaamaan alueen keskiosasta Kylkilammen puoleiseen alavampaan maastoon. Ottotaso nousee noin metrin alueen keskeltä kohti luoteis- ja kaakkoisosia. Ennen toiminnan aloittamista varmistetaan, että louhinta-alueen rajat on merkitty. Alin ottamistaso merkitään korkokolmioin tai merkein siten, että ottamissyvyyttä ja tasoa voidaan ottotoiminnan yhteydessä seurata ja valvoa. Louhintatyö tehdään aliurakkana. Louhinta-alueelta poistetaan pintamaat, jotka varastoidaan maisemointia varten alueen reunoille. Kalliokiviaines irrotetaan poraamalla ja räjäyttämällä. Poraus tapahtuu hydraulisella porauskalustolla, jossa on pölynkeräyslaitteisto. Yhdellä räjäytyksellä irrotetaan keskimäärin k-m3 kalliota. Räjäytyksiä on keskimääräiseen vuosittaiseen ottomäärään suhteutettuna 1-2 kpl vuodessa. Kiviaineksen irrotuksen jälkeen ylisuuret kivilohkareet (tilavuudeltaan yli 1m3) rikotetaan ennen murskausta hydraulisella, kaivinkoneeseen tai esimurskaimeen liitetyllä iskuvasaralla. Louhinnan ja rikotuksen jälkeen kalliolouhe murskataan siirrettävällä murskauslaitoksella. Eri murskelajikkeita tuotetaan keskimäärin tonnia, maksimissaan tonnia/toimintavuosi. Murskauslaitos voi olla kaksi- tai kolmivaiheinen murskaamo, jossa on esi-, väli- ja jälkimurskain, hihnakuljettimet ja seulat. Esimurskaimena käytetään yleensä leukamurskainta ja väli- ja jälkimurskaimina kara- tai

7 7 7 kartiomurskaimia. Murskauslaitos sijoitetaan louhosalueen pohjatasolle mahdollisimman lähelle kalliorintausta. Laitos on polttomoottorikäyttöinen tai sen sähköenergia tuotetaan aggregaatilla. Louhintaa ja murskausta on noin 1-3 vuoden välein. Murskaus tehdään urakoina niin, että yhden murskausjakson kesto on yleensä 2-8 viikkoa (10-40 työpäivää). Louhintaa ja murskausta ei tehdä juhannusaaton ja heinäkuun lopun välisenä aikana. Hakemuksessa esitetyt päivittäiset toiminta-ajat ovat valtioneuvoston asetuksen 800/2010 mukaiset: murskaus ma-pe klo 7-22 välisenä aikana poraaminen ma-pe klo 7-21 välisenä aikana rikotus ma-pe klo 8-18 välisenä aikana räjäytykset ma-pe klo 8-18 välisenä aikana kiviaineksen kuormaaminen ja kuljetukset ma-pe klo 6-22 välisenä aikana. Turvallisuus- ja liikennejärjestelyt Työn aluksi louhinta-alue merkitään maastoon varoituskyltein ja lippusiimoin. Jyrkät rintaukset suojataan suojanauhalla tai vastaavalla. Hakemuksen mukaan aluetta ympäröi vanha teräsverkkoaita, jonka kunto varmistetaan ja joka korjataan/uusitaan tarpeen mukaan. Työmaa-alue pidetään siistinä maa-aines- ja ympäristöluvan mukaisesti. Asiattomien pääsy alueelle on kielletty. Liikennöinti alueelle tapahtuu Pankajärventieltä erkanevaa Immon yksityistietä pitkin. Liikennettä on enimmillään noin autoa vuorokaudessa silloin, kun alueella on murskaustoimintaa. Muina aikoina liikenne koostuu satunnaisista myyntikuljetuksista. Poltto-ja voiteluaineiden varastointi Alueella varastoidaan polttonesteitä vain toimintajaksojen aikaan koneiden ja laitteiden sen hetkistä tarvetta vastaava määrä. Polttoainesäiliöt ovat kaksoisvaipallisia ja ylitäytönestimillä varustettuja. Säiliöiden alla oleva maaperä suojataan tiiviillä öljynsuojamuovilla, jonka päällä on rikkoutumisen estävä hienojakoinen maa-aineskerros. Tankkaus tapahtuu valvotusti. Mahdolliset pienet polttoaineläikät kerätään talteen heti ja likaantunut maa kuljetetaan sille tarkoitettuun välivarastoon tai vastaanottopisteeseen. Hydrauliikkaöljyt, voiteluaineet ja jäteöljyt varastoidaan murskauslaitoksen mukana kulkevassa lukittavassa varastokontissa. Varastokontin pohja on tiivis ja reunoiltaan korotettu. Varastoitava määrä on enimmillään 200 kg. Kiviaineksen varastointi

8 8 8 Valmiit tuotteet varastoidaan kasoihin alueella olevalla varastoalueella. Osa murskeista voidaan kuljettaa suoraan käyttökohteeseen. Kaivannaisjätteet ja muut jätteet Pintamaa on poistettu aikaisempina toimintavuosina otetulta, noin 1,8 ha:n alueelta. Nämä maat on varastoitu louhitun alueen reunoille. Maita arvioidaan olevan noin 7500 m3. Tämän ottamissuunnitelman mukaiselta louhinta-alueelta arvioidaan kertyvän pintamaita noin 3500 m 3 eli yhteensä pintamaita on laskennallisesti m3. Pintamaat hyödynnetään alueen maisemoinnissa. Toiminnassa ei synny ylijäämämateriaalia tai muuta sivukiveä, koska kaikki käyttökelpoinen kiviaines hyödynnetään. Kantoja ja hakkuutähteitä arvioidaan kertyvän 1000 m 3. Nämä toimitetaan energiahyötykäyttöön. Muut jätteet Kaikki jätteet lajitellaan ja kerätään niille varattuihin keräysastioihin. Astiat säilytetään murskauslaitoksen mukana olevassa tiivispohjaisessa, lukitussa varastokontissa. Jätteet toimitetaan asianmukaisiin vastaanottopaikkoihin. Maisemointi ja jälkihoito Luiskakaltevuudet vaihtelevat lähes pystysuorista seinämistä noin 1:1-1:2 loivennettuihin luiskiin. Luiskien yläreunat pyöristetään ja jyrkiksi jätettäviltä seinämiltä poistetaan irtokivet. Muualla alue louhitaan tasaiseksi alimpaan ottotasoon, siistitään ja sopeutetaan ympäröivään maisemaan. Muotoilua voidaan tehdä jo ottamisen yhteydessä, mikäli se ottamisen ja alueen muun käytön kannalta on mahdollista ja tarkoituksenmukaista. Loivat luiskat ja ottoalueen pohja peitetään alueelta kuorituilla pintamailla. Tarpeen vaatiessa verhoilu- ja luiskamateriaalina voidaan käyttää muualta tuotuja puhtaita maa-aineksia. Alueen annetaan metsittyä luontaisesti ja tarvittaessa metsittämistä täydennetään kylvämällä tai istutuksilla. YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET JA NIIDEN RAJOITTAMINEN Vaikutukset maisemaan ja luonnonolosuhteisiin Ottamisalue sijoittuu olemassa olevalle kalliolouhosalueelle. Vaikutukset alueen maisemakuvaan, luonnonesiintymään ja olosuhteisiin on ratkaistu aikaisemmassa maa-aineslain mukaisessa lupaharkinnassa.

9 9 9 Ottoalueen metsä on pääosin kaadettu, joten alue ei ole enää luonnontilainen. Aluetta ympäröivät pohjois- ja länsipuolella metsät, joten alue ei juurikaan erotu kaukomaisemassa. Kylkilammen rantaan rajoittuva korkea kalliojyrkänne rajautuu aiemman suunnitelman mukaisesti ottotoiminnan ulkopuolelle. Melu ja tärinä Melua aiheutuu porauksesta, räjäytyksistä, ylisuurien kalliolohkareiden rikotuksesta, murskauksesta, seulonnasta ja kiviaineksen kuormauksesta sekä raskaasta liikenteestä. Suurin potentiaalinen meluhaitta aiheutuu porauksesta, koska se sijoittuu maastollisesti korkealle. Poraus on kausittaista ja sen kesto keskimääräisenä tuotantovuotena on noin 5 työpäivää. Ajallisesti pisimpään melua aiheuttaa murskauslaitos. Murskauslaitos ja muut kiviaineksen käsittelytoiminnot sijoitetaan aina alueen pohjatasolle, jolloin maastonmuodot, varastokasat ja kallionseinämät estävät melun leviämisen asutuksen suuntaan. Murskaus on kausittaista ja vuosittainen toiminta-aika on suhteellisen lyhyt. Kallioalueella tehtävien räjäytysten aiheuttama tärinä leviää hetkellisesti alueen lähiympäristöön. Tärinän vaikutusalue ja rakennuskohtainen tärinän ohjearvo voidaan laskennallisesti arvioida louhinnan suunnitteluvaiheessa. Hakemuksen mukaan toimintajaksoista ja esimerkiksi räjäytyksistä voidaan tiedottaa lähimmille asukkaille etukäteen. Päästöt ilmaan Koneiden ilmapäästöjen määrää minimoidaan koneiden ja laitteiden säännöllisellä huollolla ja kunnossapidolla. Pölypäästöjä syntyy murskausprosessin eri vaiheissa ja jonkin verran murskeen siirrossa ja seulonnassa. Pölyn leviämistä estetään olosuhteiden ja mahdollisuuksien mukaan kastelemalla käsiteltävä materiaali (murskauksessa) ja koteloimalla laitoksen kuljettimet ja seulat. Pölyämistä vähennetään myös pitämällä putoamiskorkeudet mahdollisimman pieninä. Alueen maapohjan pölyämistä estetään tarvittaessa kastelemalla tai suolaamalla. Päästöt veteen ja maaperään Toiminnassa ei synny hulevesiä. Sade- ja sulamisvedet imeytyvät murskepintaiseen, hyvin vettä läpäisevään maaperään. Merkittävää pintavaluntaa ei synny. Vähäiset määrät sade- ja sulamisvesiä pääsevät virtaamaan alueen keskiosasta maastoon. Louhoksen pohjalle ei anneta muodostua pintavettä kerääviä kuoppia tai lammikoita.

10 10 10 Murskausprosessissa ei synny jätevesiä. Murskauslaitoksen sosiaalitilan käymälän jätevedet johdetaan umpisäiliöön ja viedään jätevedenpuhdistamolle. Vaihtoehtoisesti käytetään kuivakäymälää. Työkoneita ei pestä eikä huolleta alueella. Alueella ei sallita öljyä vuotavien työkoneiden ja autojen työskentelyä. Jätteet Jätteet toimitetaan asianmukaisiin vastaanottopaikkoihin. Vaaralliset jätteet säilytetään niille varatuissa tiiviissä säiliöissä ja varastoidaan lukittavassa varastokontissa. POIKKEUKSELLISET TILANTEET JA NIIHIN VARAUTUMINEN Hakemukseen on kirjattu toimintaan liittyvät riskit ja toimenpiteet riskien hallinnassa. Riskienhallinta tapahtuu toimintatavoissa, maaperän suojauksessa ja rakenteellisilla suojauksilla. Työn aikana noudatetaan Destia Oy:n työ- ja ympäristönsuojeluohjeita. Kaikista ympäristövahingoista ilmoitetaan välittömästi Lieksan ympäristönsuojeluviranomaiselle, Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselle ja ELY-keskukselle ja ryhdytään asianmukaisiin toimenpiteisiin vahingon torjumiseksi. ARVIO PARHAAN KÄYTTÖKELPOISEN TEKNIIKAN (BAT) SOVELTAMISESTA Murskausalalle ei toistaiseksi ole laadittu yleiseurooppalaisia BAT-vertailuasiakirjoja. Kylkilammen kallioalueen toiminnassa noudatetaan Suomen ympäristökeskuksen ja Infra ry:n julkaisussa Ympäristöasioiden hallinta kiviainestuotannossa esitettyjä toimintaperiaatteita. TOIMINNAN TARKKAILU JA RAPORTOINTI Alueelta otettavien maa-ainesten määrä ja laatu ilmoitetaan maa-aineslupaviranomaiselle vuosittain maa-aineslain 23 a :n mukaisesti. Laitoksen toiminnasta pidetään käyttöpäiväkirjaa, johon kirjataan mm. päivittäinen tuotantoaika, tehdyt tarkastukset, huollot, keskeytykset ja poikkeavat tilanteet. Syntyvää melua ja pölyä arvioidaan tuotannon aikana jatkuvasti aistinvaraisesti. Päästöt pidetään hakemuksen mukaisina tarkkailemalla ja huoltamalla laitteita päivittäin. Ympäristöluvan mukainen raportti toimitetaan vuosittain Lieksan ympäristönsuojeluviranomaiselle. LUPAVIRANOMAISEN RATKAISU

11 11 11 Kaupunginhallituksen lupajaosto myöntää Destia Oy:lle maa-ainesten ottoluvan ja ympäristöluvan kallion louhintaan ja kivenmurskaamolle. Tämä lupaa korvaa rakennus- ja ympäristölautakunnan myöntämän maa-ainesluvan ja myöntämän ympäristöluvan. Toiminta voidaan aloittaa lupapäätöstä noudattaen mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. Lupamääräykset 1. Maa-ainesten ottamisessa on noudatettava päivättyä ottamissuunnitelmaa. Alin ottamistaso on (N2000). Ylimmän pohjavedenpinnan ja ottamistason väliin on kuitenkin aina jätettävä vähintään 2 metrin suojakerros. 2. Maa-ainesta saa ottaa ottamissuunnitelman mukaisesti siten, että kokonaisottomäärä on m³ktr ja ottamisalueen (louhinta-alue) pinta-ala on 1,33 hehtaaria. 3. Korkotasot, alin ottamistaso ja ottamisalueen rajat on merkittävä selvästi maastoon ja merkinnät on pidettävä kunnossa. 4. Louhosalueen korkeat rintaukset on merkittävä selvästi havaittavalla lippusiimalla tai muulla tavalla. Alueelle johtavan tien varteen on laitettava putoamisvaarasta varoittava varoitustaulu. Louhosalueelle johtavalle tielle ennen varsinaista louhosta olisi suositeltavaa asentaa lukittava puomi tai laittaa esim. lukollinen kettinki. 5. Ennen ottamistoiminnan aloittamista alueella on pidettävä lupaviranomaisen edustajan ja luvansaajan kesken katselmus, jossa todetaan ottamisalueen merkinnät. 6. Louhosalueelta kertyvät sade- ja sulamisvedet on johdettava niin, että ne imeytyvät maastoon. Vesien johtamisessa on huomioitava, että ne eivät pääse suoraan Kylkilampeen. 7. Maa-ainesluvan haltijan on vuosittain viimeistään mennessä ilmoitettava otetun aineksen määrä ja laatu ensisijaisesti sähköisesti valtakunnalliseen NOTTO-tietokantaan. Vaihtoehtoisesti ilmoitus voidaan tehdä kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. 8. Toimintaa voidaan harjoittaa hakemuksessa esitettyjen toiminta-aikojen mukaisesti. Louhintaa ja murskausta ei saa tehdä juhannusaaton ja heinäkuun lopun välisenä aikana. 9. Toiminnassa on noudatettava valtioneuvoston asetusta (800/2010) kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta.

12 Louhinta- ja murskausjaksoista on ilmoitettava lähimpien asuinrakennusten ja lomarakennusten omistajille hyvissä ajoin ennen toiminnan aloittamista. 11.Toiminnasta aiheutuva melu ei saa ylittää lähimpien lomarakennusten piha-alueella ekvivalenttimelutasoa 45 db (LAeq) klo 7-22 eikä asuinrakennusten piha-alueilla ekvivalenttimelutasoa 55 db (LAeq) klo Murskaamo on sijoitettava louhosalueen pohjalle niin, että melun leviäminen lähimpien häiriintyvien kohteiden suuntaan on mahdollisimman vähäistä. Jos valvontaviranomaisen tietoon tulee perusteltuja epäilyksiä edellä annettujen melutasojen ylityksistä, on toiminnanharjoittajan varauduttava melumittauksiin. Mittaussuunnitelma on toimitettava ympäristönsuojeluviranomaisen hyväksyttäväksi ennen mittausten tekemistä. 12.Laitosta on käytettävä siten, että päästöt ilmaan ovat mahdollisimman pienet. Toiminnasta aiheutuva hiukkaspitoisuus ei saa ylittää lähimpien loma-ja asuinkiinteistöjen piha-alueilla hengitettävien hiukkasten (PM10) osalta raja-arvoa 50 µg/m3, 24 h keskiarvona mitattuna. Pölypäästöjen hallintaan on kiinnitettävä erityistä huomiota myös louhosalueella niin, että haitallisia päästöjä ei aiheudu Kylkilampeen eikä Saarijokeen. Mahdollisia pölyhaittoja on rajoitettava valtioneuvoston asetuksen 800/ :n mukaisilla keinoilla. Jos valvontaviranomaisen tietoon tulee perusteltuja epäilyksiä em. raja-arvon ylityksistä tai haitallisista pölypäästöistä läheiseen vesistöön, niin toiminnanharjoittajan on varauduttava hiukkasmittauksiin. Mittaussuunnitelma on toimitettava ympäristönsuojeluviranomaisen hyväksyttäväksi ennen mittauksia. 13.Polttoainesäiliöiden on oltava kaksivaippaisia tai kiinteästi valuma-altaallisia säilöitä. Säiliöissä on oltava ylitäytönestimet ja tankkauslaitteistot on varustettava lukittavilla sulkuventtiileillä. Koneiden tankkauspaikan on oltava suojattu siten, että maaperään, pohjaveteen ja läheiseen lampeen ei pääse haitallisia aineita. 14.Työkoneiden sellaista huoltoa, josta voi aiheutua päästöjä ympäristöön, ei saa tehdä toiminta-alueella. Alueella saa käyttää vain hyväkuntoisia huollettuja koneita ja laitteita. 15.Jätehuolto on hoidettava hakemuksessa esitetyllä tavalla. Alueella muodostuvat jätteet on toimitettava kunkin toimintajakson jälkeen luvalliseen vastaanottopaikkaan. Käytetyt räjähdysainepakkaukset ja muut räjäytyksistä peräisin olevat jätteet on siivottava alueelta pois. Mitään jätteitä ei saa hävittää louhosalueella polttamalla.

13 Toiminnasta on pidettävä käyttöpäiväkirjaa, joka on pyydettäessä esitettävä ympäristönsuojeluviranomaiselle. Käyttöpäiväkirjaan on merkittävä ainakin seuraavat tiedot: murskauslaitoksen tuotanto ja käyntiajat räjäytysten ajankohdat ja käytetyt räjähdysaineet polttoaineiden kulutus tiedot vaarallisten jätteiden määristä ja toimituspaikoista tiedot ympäristönsuojelun kannalta merkityksellisistä häiriöistä (syy, kestoaika, arvio päästöistä ja niiden ympäristövaikutuksista sekä tehdyt toimenpiteet) mahdolliset mittaustulokset 17.Mahdollisista häiriötilanteista sekä vahingoista ja onnettomuuksista, jotka voivat aiheuttaa merkittävää ympäristöhaittaa, on ilmoitettava välittömästi ympäristönsuojeluviranomaiselle. Polttoaine- ja öljyvahingoista on aina ensin ilmoitettava pelastuslaitokselle. 18.Kallion louhinnan ja murskauslaitoksen toiminnan aloittamisesta ja lopettamisesta on tehtävä kunkin toimintajakson osalta ilmoitus ympäristönsuojeluviranomaiselle aloitus- ja lopputarkastuksen tekoa varten. Toiminnan olennaisesta muuttamisesta, lopettamisesta tai toiminnanharjoittajan vaihtumisesta on ilmoitettava hyvissä ajoin ympäristönsuojeluviranomaiselle. 19.Ottoaluetta on muotoiltava mahdollisuuksien mukaan vaiheittain ottamisen edistymisen mukaan ja kokonaismaisemointi on tehtävä hakemuksessa esitetyn mukaisesti välittömästi ottotoiminnan päätyttyä, kuitenkin viimeistään luvan voimassaoloaikana. Ottamisalueen pohjataso on muotoiltava niin, että alueelle ei jää pintavettä kerääviä painanteita eikä myöskään tapahdu maisemointia haittaavaa lammikoitumista. Louhinta-alueen jyrkänteiden yläreunaan on asennettava ottamistoiminnan päätyttyä suoja-aita niihin kohtiin, joissa on mahdollista päästä liikkumaan. 20.Maa-ainesten oton loputtua vakuuden voimassaoloaikana on alueella pidettävä loppukatselmus, jossa todetaan alueen jälkihoidon ja maisemointitöiden riittävyys. RATKAISUN PERUSTELUT Luvan myöntämisen edellytykset Noudatettaessa hakemuksen liitteenä olevaa maa-ainesten ottamissuunnitelmaa ja ympäristölupahakemusta sekä tässä päätöksessä annettuja määräyksiä maa-ainesten ottaminen ei ole ristiriidassa

14 14 14 maa-aineslain 3 :ssä säädettyjen rajoitusten kanssa. Ottamissuunnitelma on esitetty lupahakemuksen yhteydessä. Kun toimintaa harjoitetaan ympäristölupahakemuksessa ja tässä päätöksessä esitetyllä tavalla ja noudatetaan annettuja määräyksiä, niin toiminta täyttää ympäristönsuojelulain ja jätelain sekä niiden nojalla annettujen asetusten vaatimukset sekä ne vaatimukset, jotka luonnonsuojelulaissa on säädetty (YSL 48 ). Yleiset perustelut Alueelta on jo otettu kalliokiviainesta useana lupakautena noin 30 vuotta. Louhosalueen sijainti Kylkilammen ranta-alueella on ratkaistu Lieksan kaupunginhallituksen myöntämässä ensimmäisessä maa-ainesluvassa, jolloin lupa on myönnetty vuosille Avatun kalliolouhosalueen hyödyntäminen on tarkoituksenmukaista. Louhosalueen itäreunan ja Kylkilammen väliin jäävä korkea kalliojyrkänne on ottamisalueen rajauksen ulkopuolella, joten varsinainen louhosalue ei juurikaan erotu vesistöstä päin katsottaessa. Ottamisalue ei ole luokitellulla pohjavesialueella. Kylkilammesta Lieksanjokeen laskevassa Saarijoessa elää luontaisesti lisääntyvä taimenkanta. Jokeen on rakennettu aiemmin nousuesteen muodostaneen padon yhteyteen kalatie vuonna Kalatie mahdollistaa nyt vaelluskalojen kulkuyhteyden Kylkilammen ja Lieksanjoen/Pielisen välille. Ympäristölupahakemuksessa esitettyjen pölyn torjuntaa koskevien toimenpiteiden perusteella ja lupaehtojen mukaan toimittaessa Kylkilampeen ja Saarijokeen ei ennalta arvioiden aiheudu haitallisia kiintoainepäästöjä. Ympäristönsuojelulain 52 :n mukaan ympäristöluvassa on annettava määräykset mm. päästöjen rajoittamisesta, jätteiden syntymisen ja haittojen vähentämisestä. Ympäristönsuojelulain 62 :n mukaan luvassa on annettava tarpeelliset määräykset toiminnan ja päästöjen tarkkailusta. Lupamääräysten perustelut Määräykset 1-3 Maa-aineslupa perustuu ottamissuunnitelmaan, joten suunnitelmassa esitetty on sitova kuten lupamääräyksetkin. Alin ottamistaso on hakemuksen mukainen. (MAL 11, VNA 926/2005; 7 ) Määräykset 4-5 Maa-aineslaissa ja maa-ainesten ottamista koskevassa valtioneuvoston asetuksessa on määrätty lupapäätöksen sisällöstä. Määräykset ovat tarpeen valvonnan ja yleisen turvallisuuden kannalta. Suositus puomin tai kettingin laittamisesta alueelle johtavalle tielle on annettu sen takia, että sillä voisi estää louhosalueen epäasiallista käyttöä, kuten esimerkiksi

15 15 15 roskaamista. Asialla olisi merkitystä myös yleisen turvallisuuden kannalta. (MAL 11 ja VNA 926/2005) Määräys 6 Louhosalueelta kertyvien vesien imeyttäminen maaperään on tärkeää mahdollisten kiintoaine- ja muiden päästöjen estämiseksi. Erityisen tärkeää se on tässä tapauksessa, koska Kylkilammesta laskeva Saarijoki on nykyisellään arvokas taimenjoki. Saarijokeen kohdistuvaa ulkoista kuormitusta tulee pyrkiä välttämään kaikin keinoin. (MAL 11 ja VNA 926/2005 6) Määräys 7 Ilmoittamisvelvollisuus perustuu maa-aineslain 23 :ään ja valtioneuvoston asetuksen 926/ :ään. Koska käytössä on valtakunnallinen sähköinen tietojärjestelmä, niin sen käyttö on perusteltua. Määräys 8 Toiminta-ajat ovat hakemuksen mukaiset. Valtioneuvoston asetuksen 800/2010 mukaisia toiminta-aikoja on noudatettava, koska toiminnan etäisyys melulle alttiisiin kohteisiin on alle 500 m. Toiminta-ajan rajoittaminen niin, että louhintaa ja murskausta ei tehdä juhannusaaton ja heinäkuun lopun välisenä aikana, on tarpeen lähiasutukselle aiheutuvan kesäaikaisen häiriön vähentämiseksi. (VNA 800/2010; 8, YSL 7, NaapL 17 ) Määräys 9 Valtioneuvoston asetuksessa 800/2010 säännellään louhinnan ja murskauksen ympäristönsuojelun tasosta. Asetuksen mukaiset määräykset ovat vähimmäisvaatimuksena ympäristöluvissa. (VNA 800/2010, YSL 52 ) Määräys 10 Louhinta- ja murskausjaksoista etukäteen ilmoittaminen on aiheellista, koska lähimmät loma- ja asuinrakennukset ovat noin m päässä louhosalueesta. Erityisen tärkeää on räjäytyksistä ilmoittaminen niin, että lähialueen asukkaat voivat varautua niihin. (YSA 15, NaapL 17 ) Määräys 11 Melua koskeva määräys perustuu valtioneuvoston päätökseen (993/1992), jonka mukaan asumiseen käytettävillä alueilla melutaso ei saa ylittää ulkona melun A-painotetun ekvivalenttitason (LAeq) päiväohjearvoa 55 db. Loma-asumiseen käytettävillä alueilla melutaso ei saa ylittää ekvivalenttitason (LAeq) päiväohjearvoa 45 db. Murskaamon sijoittamispaikalla ja muilla suojaustoimilla voidaan vaikuttaa melun leviämiseen lähimpien häiriintyvien kohteiden suuntaan. Tässä tapauksessa kalliojyrkänne muodostaa hyvän meluesteen lähimpien

16 16 16 loma-asuntojen suuntaan. (VNP 993/1992; 2, YSL 52 ja 62, VNA 800/2010; 6 ja 7, NaapL 17 ) Määräys 12 Ilman epäpuhtauksien aiheuttamien terveyshaittojen ehkäisemiseksi hiukkaspitoisuuksille ulkoilmassa on annettu raja-arvot valtioneuvoston asetuksessa 38/2011. Kiviaineksen ja työmaateiden kastelulla sekä murskauslaitteistojen koteloinnilla voidaan vähentää pölyn leviämistä ympäristöön. Liiallisesta pölyämisestä voi aiheutua läheiseen Kylkilampeen ja Saarijokeen kiintoainekuormitusta, joka voi olla haitallista uhanalaisen järvitaimenen lisääntymisen kannalta. (VNA 38/2011; 4, VNA 800/2010; 4, YSL 7, 52 ja 62, NaapL 17 ) Määräykset 13 ja 14 Polttoaineet saattavat aiheuttaa puutteellisesti käsiteltyinä ja varastoituna maaperän ja pohjaveden pilaantumista. Työkoneiden ja laitteiden huolloista ja huonokuntoisista koneista aiheutuvista päästöistä voi aiheutua maaperän ja pohjaveden pilaantumista. Maaperän ja pohjaveden pilaaminen on kielletty ympäristönsuojelulain perusteella. (MAL 11, YSL 7,16,17 ja 52, VNA 800/2010; 9, Lieksan ympäristönsuojelumääräykset 9 ) Määräys 15 Säännöllinen jätteiden poisvienti alueelta ehkäisee roskaantumista. Vaarallisten jätteiden säännöllinen toimittaminen asianmukaiseen käsittelyyn on tarpeen terveyteen ja ympäristöön kohdistuvien riskien ehkäisemiseksi. (MAL 11, YSL 52 ja 58, JL 15,16 ja 17, JA 7 ja 8, VNA 800/2010; 11, kunnalliset jätehuoltomääräykset) Määräys 16 Kirjanpito- ja raportointivelvollisuus on annettu viranomaisen tiedonsaannin turvaamiseksi ja valvonnan takia. (YSL 62, JL 118 ) Määräys 17 Poikkeuksellisiin tilanteisiin varautumisella ja muilla toimenpiteillä voidaan merkittävästi vähentää vahinkojen määrää ja vakavuutta sekä rajata haitalliset ympäristövaikutukset mahdollisimman pieniksi. (YSL 52 ja 62, VNA 800/2010; 12 ) Määräys 18 Määräys on annettu luvan valvonnan takia. Toiminnan olennainen muuttaminen edellyttää luvan tarkistamista. (YSL 52 ja 170 ) Määräys 19 Ottamisalueen jälkihoidon tarkoituksena on nopeuttaa kasvillisuuden muodostumista ja vähentää maa-ainesten oton haitallisia vaikutuksia

17 17 17 ympäristöön ja sopeuttaa ottamisalue ympäröivään luontoon ja maisemaan. Suoja-aidan asentaminen kalliorintauksen yläreunaan on tarpeen alueella liikkuvien turvallisuuden kannalta. (MAL 11, VNA 926/2005; 8 ) Määräys 20 Loppukatselmuksessa todetaan alueen jälkihoidon ja maisemointitöiden riittävyys. (MAL 11, VNA 926/2005; 8 ) VASTAUS LAUSUNTOIHIN JA MUISTUTUKSEEN Pohjois-Savon ELY-keskuksen/Järvi-Suomen kalatalouspalveluiden lausunto on huomioitu lupamääräyksissä 6, 9, 12 ja 13. Pohjois-Karjalan ympäristöterveyden lausunto on huomioitu lupamääräyksissä 9, 11 ja 12. Ennalta arvioiden lähimpien asuinhuoneistojen melutaso ei ylitä lausunnon mukaisia sisämelun toimenpiderajoja. Lieksan kalastuskunnan lausunto on osittain huomioitu lupamääräyksissä 6,9,12 ja 13. Louhosalueelta peräisin olevien sade- ja sulamisvesien imeyttäminen hakemuksessa esitetyn mukaisesti voidaan katsoa olevan riittävä toimenpide mahdollisten kiintoainepäästöjen estämiseksi. Pääosa näistä vesistä todennäköisesti imeytyy louhosalueen vettä läpäisevään maaperään. Lausunnossa esitettyä vesistötarkkailuvelvoitetta ei ole määrätty. Hakemuksen mukaisesti toimittaessa polttoaine- ja voiteluaineiden käsittelystä ja varastoinnista ei aiheudu haitallisia vaikutuksia vesiluonnolle. Hakemuksessa on tiedostettu toimintaan liittyvät riskit ja ne on huomioitu urakoitsijoita velvoittavissa toimintatavoissa, maaperän suojauksessa ja rakenteellisissa suojauksissa. SOVELLETUT SÄÄDÖKSET MAL maa-aineslaki 555/1981 YSL ympäristönsuojelulaki 527/2014 YSA valtioneuvoston asetus ympäristönsuojelusta 713/2014 JL jätelaki 646/2011 JA jäteasetus 179/2012 NaapL laki eräistä naapuruussuhteista 26/1920 VNA 926/2005 valtioneuvoston asetus maa-ainesten ottamisesta 926/2005 VNA 379/2008 valtioneuvoston asetus kaivannaisjätteistä 379/2008 VNA 800/2010 valtioneuvoston asetus kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta 800/2010 VNP 993/1992 valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista 993/1992

18 18 18 VNA 38/2011 valtioneuvoston asetus ilmanlaadusta 38/2011 Kunnalliset jätehuoltomääräykset, Savo-Pielisen jätelautakunta Lieksan kaupungin ympäristönsuojelumääräykset, kv Lieksan kaupungin maa-ainestaksa, rakennus- ja ympäristölautakunta ASETUKSEN JA MUIDEN SÄÄNNÖSTEN NOUDATTAMINEN Jos asetuksella annetaan tämän luvan määräyksiä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tarkistamisesta, on asetusta luvan estämättä noudatettava. (YSL 70 ) LUVAN VOIMASSAOLO JA LUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMINEN Tämä päätös on voimassa 10 vuotta päätöksen lainvoimaiseksi tulosta. Luvan viimeinen voimassaolopäivä on Kivenlouhinnan ja murskauslaitoksen toiminnan olennainen muuttaminen edellyttää uutta ympäristölupaa. (YSL 87 ja 89 ) VAKUUS Ennen tämän luvan mukaista ainesten ottamista hakijan on annettava lupamääräysten noudattamiseksi 5000 euron suuruinen vakuus (MAL 12 ). Vakuuden tulee olla voimassa 12 kuukautta yli tämän luvan voimassaoloajan tai siihen saakka, kunnes ottamissuunnitelmassa ja luvassa määrätty ottamisalueen jälkihoito on tehty. Vakuus palautetaan sitten, kun em. jälkihoitotyöt on tehty ja alueella on tehty lopputarkastus. PÄÄTÖKSEN TÄYTÄNTÖÖNPANO Kalliokiviaineksen ottaminen voidaan muutoksenhausta huolimatta aloittaa tätä päätöstä noudattaen. Hakijan on toimitettava ennen toiminnan aloittamista 5000 :n vakuus mahdollisten haittojen, vahinkojen ja kustannusten korvaamiseksi siltä varalta, että lupapäätös kumotaan tai sitä muutetaan. Vakuutena hyväksytään lupamääräysten noudattamiseksi asetettu vakuus. Muutoksenhakutuomioistuin voi kieltää päätöksen täytäntöönpanon. Päätöksen täytäntöönpano ei tee muutoksenhakua hyödyttömäksi, koska ottamistoiminta järjestetään lupapäätöksen määräysten mukaisesti. (MAL 21 ) KÄSITTELYMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN

19 19 19 Maa-ainesluvan käsittelystä peritään Lieksan rakennus- ja ympäristölautakunnan hyväksymän ja voimaan tulleen maa-ainestaksan mukaisesti (185 ottamissuunnitelman tarkistamisesta ja 65 /ha /m 3 ) Maa-aineslain 4 a :n mukaisesta maa-ainesluvan ja ympäristöluvan yhteiskäsittelystä peritään em. mukaisen maksun lisäksi 1000 maksu. Maa-aines- ja ympäristöluvan yhteiskäsittelystä peritään siis yhteensä 2271 ( ). Lisäksi laskutetaan kuulutuskulut. PÄÄTÖKSEN TIEDOKSIANTAMINEN Päätös on annettu julkipanon jälkeen Päätös lähetetään luvansaajalle, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen (ELY), Pohjois-Savon ELY-keskukseen/Järvi-Suomen kalatalouspalveluille, Pohjois-Karjalan ympäristöterveydelle ja Lieksan kalastuskunnalle. Päätöksestä tiedotetaan kuuluttamalla Lieksan kaupungin ilmoitustaululla, kaupungin internet-sivuilla ja Lieksan Lehdessä. Tieto päätöksestä lähetetään lisäksi niille, joille on lähetetty tieto hakemuksen vireilläolosta. VALITUSOSOITUS Päätöksen antamispäivä on Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen kirjallisella valituksella. Valitusaika Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen antopäivästä, sitä päivää lukuun ottamatta. Valitusaika päättyy Valituskirjelmän toimittaminen Valituskirjelmä on toimitettava valitusajassa Vaasan hallinto-oikeudelle. Omalla vastuulla valituskirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Valituskirjelmän sisältö ja allekirjoittaminen Valituskirjelmässä on ilmoitettava: valittajan nimi ja kotikunta postiosoite ja puhelinnumero, joihin asian käsittelyä koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa päätös, johon haetaan muutosta miltä kohdin ja mitä muutoksia päätökseen vaaditaan tehtäväksi

20 20 20 perusteet, joilla muutosta vaaditaan Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä taikka jos valituksen laatijana on muu henkilö, on valituskirjelmässä ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Asiamiehen, jollei hän ole asianajaja tai yleinen oikeusavustaja, on liitettävä valitukseen valtakirja, jollei valittaja ole valtuuttanut häntä suullisesti valitusviranomaisessa. Valituskirjelmän liitteet Valituskirjelmään on liitettävä: rakennus- ja ympäristölautakunnan päätös alkuperäisenä tai jäljennöksenä asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Maksu Valittajalta peritään asian käsittelystä Vaasan hallinto-oikeudessa oikeudenkäyntimaksu 250 (Tuomioistuinmaksulaki 1455/2015). Tuomioistuinmaksulaissa on erikseen säädetty eräistä tapauksista, joissa maksua ei peritä. Vaasan hallinto-oikeuden osoite: Käyntiosoite: Korsholmanpuistikko 43, VAASA Postiosoite: PL 204, VAASA Puhelin: Kirjaamo Telefaksi: Sähköposti:

Kokouspäivämäärä LIITE 1

Kokouspäivämäärä LIITE 1 LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT MAA-AINESLUPA 432/2016 Rakennus- ja ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2016 LIITE 1 Kokouspäivämäärä 20.9.2016 76 ASIA Päätös maa-aineslain (555/1981) 4

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta, joka koskee murskausta

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta, joka koskee murskausta Kaavin kunta VIRANHALTIJAPÄÄTÖS Ympäristösihteeri 29.08.2017 2 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta, joka koskee murskausta ILMOITUKSEN

Lisätiedot

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014)

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 25.11.2008 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 490 110 Dnro KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) 614 273 ASIA Ympäristöluvan siirtäminen HAKIJA Skanska Asfaltti

Lisätiedot

LIITE 4. Maa-ainesten ottamisalue sijaitsee Lieksassa, Hattusaaren kylässä tilalla Kankaala

LIITE 4. Maa-ainesten ottamisalue sijaitsee Lieksassa, Hattusaaren kylässä tilalla Kankaala LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT MAA-AINESLUPA 424/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen 2.6.2015 LIITE 4 Kokouspäivämäärä 26.5.2015 53 ASIA Päätös maa-aineslain (555/1981) 4 :n

Lisätiedot

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON Uudenkaupungin kaupunki Ympäristö-Ja lupalautakunta Vs. ympäristönsuojelupäällikkö ILMOITUS Julkipano 31. 5. 2017 ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON 1.6. 2017 Päätös Vs. ympäristönsuojelupäällikkö

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT MAA-AINESLUPA 436/2017. jälkeen Kokouspäivämäärä LIITE 1

LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT MAA-AINESLUPA 436/2017. jälkeen Kokouspäivämäärä LIITE 1 LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT MAA-AINESLUPA 436/2017 Rakennus- ja ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2017 LIITE 1 Kokouspäivämäärä 17.1.2017 3 ASIA Päätös maa-aineslain (555/1981) 4 :n

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. Yhteyshenkilö: Jari Jakonen, p

Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. Yhteyshenkilö: Jari Jakonen, p Etelä-Savo PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 03.02.2010 Dnro ESAELY/49/07.00/2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. VIREILLETULO 15.1.2010 HAKIJA Mikkelin Urheiluautoilijat

Lisätiedot

Annettu julkipanon jälkeen PL 7. Päivämäärä Numero Diaarinumero Orivesi / /66/662.01/2016

Annettu julkipanon jälkeen PL 7. Päivämäärä Numero Diaarinumero Orivesi / /66/662.01/2016 1 ORIVEDEN KAUPUNKI LUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen PL 7 Päivämäärä Numero Diaarinumero 35301 Orivesi 31.10.2016 3/2016 92/66/662.01/2016 MAA-AINESLUPA JA YMPÄRISTÖLUPA TILALLE

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT Päätös Etelä-Suomi Nro 92/2013/1 Dnro ESAVI/80/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2013 ASIA Hakemus, joka koskee Neste Oil Oyj:n Haminan terminaalin ympäristöluvassa A 1027/KAS-2005-Y-29-111 määrätyn

Lisätiedot

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai Tekninen lautakunta 61 27.06.2019 Maa-aines ja ympäristölupahakemus Metsähallitus Metsätalous Oy TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh. 044 7255256 tai risto.saarinen@kuhmo.fi

Lisätiedot

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA OTE PÖYTÄKIRJASTA Lahden kaupunki Lahden seudun ympäristölautakunta 29.04.2014 27 Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti D/1603/11.01.00.01/2012

Lisätiedot

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa.

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2008 Dnro PPO 2005 Y 294 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee kaatopaikkatoimintaa. Vestia Oy PL 66, 84101

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

LIITE 1. Maa-ainesten ottamisalue sijaitsee Lieksassa Morenia Oy:n omistamalla tilalla Sarvikallio

LIITE 1. Maa-ainesten ottamisalue sijaitsee Lieksassa Morenia Oy:n omistamalla tilalla Sarvikallio LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT MAA-AINESLUPA 422/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2015 LIITE 1 Kokouspäivämäärä 21.4.2015 39 ASIA Päätös maa-aineslain (555/1981) 4

Lisätiedot

KANGASALAN KAUPUNKI PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Dnro TE 1451/2018 Tekninen keskus. Ympäristötarkastaja

KANGASALAN KAUPUNKI PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Dnro TE 1451/2018 Tekninen keskus. Ympäristötarkastaja Ympäristötarkastaja 14.11.2018 1 11 PÄÄTÖS MELUA JA TÄRINÄÄ AIHEUTTAVASTA TILAPÄISESTÄ TOIMINNASTA, SIEVITALO OY Asia Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisen ilmoituksen johdosta. Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.6.2013 ASIA HAKIJA Jätteiden hyödyntämistä koskeva ympäristölupahakemus, Kokkola. CrisolteQ Oy PL 286

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro 30.4.2015 4 195/15 Ympäristösihteeri

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro 30.4.2015 4 195/15 Ympäristösihteeri Asia, jota päätös koskee Asianosaiset PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISESTA MELUA AIHEUTTAVAA TILAPÄISTÄ TOIMINTAA KOSKEVASTA ILMOITUKSESTA Haminan kaupunki / Hamina Bastioni Raatihuoneentori

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 29/2010/2 Dnro ESAVI/484/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Biovakka Suomi Oy:n Topinojan jätevesilietteiden

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121)

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121) POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖKESKUS PL 69, 80101 Joensuu Puh. (013)*1411 PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 31.12.2004 Dnro 0795Y0215 (121) 1 ASIA Ympäristölupa, joka koskee Rääkkylän kunnan kirkonkylän jätevedenpuhdistamon

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Paahtopuu Oy:n pellettitehtaan jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 23.1.2013 ASIA Jätteiden hyödyntämis- tai käsittelytoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Ymp.ltk liite nro 1 5

Ymp.ltk liite nro 1 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 885/11.01.00.00/2017 Pvm 17.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2018 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan määrääminen

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 68/11/1 Dnro PSAVI/266/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 68/11/1 Dnro PSAVI/266/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 68/11/1 Dnro PSAVI/266/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.8.2011 1 ASIA Olostunturin jätevedenpuhdistamon ympäristölupa, Muonio LUVAN HAKIJA Muonion kunta PL 25 99301 MUONIO 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa Etelä-Suomi Päätös Nro 46/2011/2 Dnro ESAVI/708/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.5.2011 ASIA BCDE Group Waste Management Ltd Oy:n biologisen hapetuslaitoksen ympäristölupapäätöksen määräysten tarkistamista

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2014 ASIA LUVAN HAKIJA Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan nro 61/2013/1 lupamääräyksen

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 f)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 f) Etelä-Suomi Päätös Nro 61/2013/1 Dnro ESAVI/387/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 20.3.2013 ASIA Päätös JR-Osa Oy:n autojen ja koneiden purkamotoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta,

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 101/2013/1 Dnro ESAVI/26/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 29.5.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla,

Lisätiedot

Tuusulan kunta Ote pöytäkirjasta 1/ ( 5) Keski- Uudenmaan ympäristölautakunta

Tuusulan kunta Ote pöytäkirjasta 1/ ( 5) Keski- Uudenmaan ympäristölautakunta Tuusulan kunta Ote pöytäkirjasta 1/2019 1 ( 5) 8 Seppälä Matti, maa-ainesluvan siirto, Mäntsälä TUUDno-2018-1491 Valmistelija / lisätiedot: Saku Nurminen Asia Keski- Uudenmaan ympäristölautakunta on myöntänyt

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Demolite Oy:n Tuuloksen kestopuun kierrätysterminaalin ympäristölupapäätökseen liittyvä ympäristömeluselvityksen mittaussuunnitelma, Hämeenlinna.

Demolite Oy:n Tuuloksen kestopuun kierrätysterminaalin ympäristölupapäätökseen liittyvä ympäristömeluselvityksen mittaussuunnitelma, Hämeenlinna. LIITE 2 Etelä-Suomi Päätös Nro 16/2010/2 Dnro ESAVI/432/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.4.2010 ASIA Demolite Oy:n Tuuloksen kestopuun kierrätysterminaalin ympäristölupapäätökseen liittyvä ympäristömeluselvityksen

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 31.1.2013 ASIA Kemikaalien varastointi- ja käsittelytoimintaa harjoittavan laitoksen ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

187/2017 LIITE 1. Kyseessä on sora- ja kiviaineksen ottaminen sekä kiviaineksen ja murskaus, joka sijoittuu II-luokan pohjavesialueelle.

187/2017 LIITE 1. Kyseessä on sora- ja kiviaineksen ottaminen sekä kiviaineksen ja murskaus, joka sijoittuu II-luokan pohjavesialueelle. LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT Rakennus- ja ympäristölautakunta LIITE 1 MAA-AINES- JA YMPÄRISTÖLUPA 187/2017 Annettu julkipanon jälkeen 30.5.2017 Kokouspäivämäärä 23.5.2017 46 ASIA Päätös maa-aineslain

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b)

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b) Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2010/1 Dnro ESAVI/516/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen hakemus Varissuon Lämpö Oy:n lämpökeskuksen ympäristöluvan (Lounais-Suomen

Lisätiedot

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen Tekninen lautakunta 33 17.06.2015 Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen 1. ASIA Ympäristölupa

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisesta ilmoituksesta, Ristiina. Ympäristönsuojelulaki 62 2 momentti.

PÄÄTÖS. Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisesta ilmoituksesta, Ristiina. Ympäristönsuojelulaki 62 2 momentti. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 22.11.2007 Dnro ESA 2005 Y 110 11 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisesta ilmoituksesta, Ristiina ILMOITUKSEN TEKIJÄ UPM Kymmene Wood Oy Pelloksen vaneritehtaat

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/1912/2016 23.1.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Vantaan Energia Oy, Lentokentän lämpökeskus Vantaan Energia Oy:n Lentokentän

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.1.2014 ASIA Ruoppausmassa-alueen R809 sulkemista Kokkolan suurteollisuusalueella koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Etelä-Savon ELY-keskus Ympäristönsuojelulaki (86/2000) 60

Etelä-Savon ELY-keskus Ympäristönsuojelulaki (86/2000) 60 Etelä-Savo 21.1.2011 Dnro ESAELY/6/07.00/2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. VIREILLETULO 14.1.2011 HAKIJA Mikkelin Urheiluautoilijat ry Lekatie 2 50170 Mikkeli Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. Päätös Etelä-Suomi Nro 23/2013/1 Dnro ESAVI/41/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. LAITOS Heinolan Autopurkaamo

Lisätiedot

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008.

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2009 Dnro PPO 2003 Y 391 111 ASIA LUVAN HAKI JA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen

Lisätiedot

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula PÄÄTÖS Nro 67/07/1 Dnro ISY-2007-Y-141 Annettu julkipanon jälkeen 25.6.2007 ASIA Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula HAKIJA Eero Suomäki Suomäentie

Lisätiedot

MERKINTÄ. Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA

MERKINTÄ. Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA Etelä-Suomi Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.5.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Santahaminan keskusampumarata-alueen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 140/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/86/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 140/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/86/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 140/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/86/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA HAKIJA Mahlianmaan kaatopaikan ympäristöluvan 9.12.2005, 1999Y0177-111 kaatopaikan vakuutta

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f Päätös Etelä-Suomi Nro 55/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.3.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus ongelmajätteiden vastaanottokeskuksen toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen,

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386 Annettu julkipanon jälkeen 8.1.2008 ASIA Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, Loimaa HAKIJA

Lisätiedot

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko.

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. Etelä-Suomi Päätös Nro 71/2010/3 Dnro ESAVI/405/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2010 ASIA Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. HAKIJA Arto Heikkilän perikunta Timo Heikkilä,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA HAKIJA Hämeen Hyötymateriaalit Oy:n Vaivian jätteenkäsittelylaitoksen jätelain 120 :n mukainen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden kunta

PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden kunta PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen 17.11.2004 HAKIJA Heinäveden kunta ASIA Kermajärven lauttasalmeen rakennetun moottorikelkkareitin penkereen leventämistä koskevassa päätöksessä

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2010 ASIA HAKIJA Loljunaavan turvetuotannon lopettamiseen liittyvien jälkihoitotoimien vahvistaminen, Keminmaa Vapo Oy PL

Lisätiedot

PÄÄTÖS. ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli

PÄÄTÖS. ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli PÄÄTÖS Länsi- ja Sisä-Suomi Nro 204/2019 Dnro LSSAVI/12329/2018 Annettu julkipanon jälkeen 26.8.2019 ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli HAKIJA Tapio Ylelä Mustikkaharjuntie 108 69280

Lisätiedot

Annettu julkipanon jälkeen PL 7. Päivämäärä Numero Diaarinumero Orivesi / /66/662.01/2016

Annettu julkipanon jälkeen PL 7. Päivämäärä Numero Diaarinumero Orivesi / /66/662.01/2016 1 ORIVEDEN KAUPUNKI LUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen PL 7 Päivämäärä Numero Diaarinumero 35301 Orivesi 31.10.2016 4/2016 91/66/662.01/2016 MAA-AINESLUPA TILALLE MIKKOLA 2 RN:O

Lisätiedot

MELUA AIHEUTTAVA TOIMINTA Enduromoottoripyöräkilpailu SE-Team Enduro

MELUA AIHEUTTAVA TOIMINTA Enduromoottoripyöräkilpailu SE-Team Enduro Päätös 1 (4) ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 :n mukaisesta tilapäistä melua koskevasta ilmoituksesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ Keravan Motoristiseura ry Piikiventie 7 04250 Kerava MELUA AIHEUTTAVA

Lisätiedot

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola Etelä-Suomi Päätös Nro 75/2010/2 Dnro ESAVI/282/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Dnro ESA 2007 Y

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Dnro ESA 2007 Y PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Dnro 14.9.2007 ESA 2007 Y 207 115 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. VIREILLETULO 28.8.2007 HAKIJA Mikkelin Urheiluautoilijat ry Kasarminkatu

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 61/2010/1 Dnro LSSAVI/164/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 22.6.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee uutta porsastuotantotoimintaa

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/1909/2016 19.6.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Hyvinkään lämpövoima Oy, Sahanmäen lämpökeskus, Kerkkolankatu 35 Hyvinkään

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Päätös Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.8.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus

PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen 11.4.2005 HAKIJAT Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus ASIA Lehtolankosken - Muittarinkosken kalataloudellista kunnostamista

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 22.10.2013 ASIA HAKIJA Ällinsuon turvetuotantoalueen lupamääräysten tarkistaminen ja lisäalueen ympäristölupa, Pudasjärvi Turveruukki

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä LIITE 1

Kokouspäivämäärä LIITE 1 LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT MAA-AINESLUPA 433/2016 Rakennus- ja ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen 23.8.2016 LIITE 1 Kokouspäivämäärä 16.8.2016 69 ASIA Päätös maa-aineslain (555/1981) 4

Lisätiedot

435/2016 LIITE 2. Lieksan kaupunki, Pankakoski, Louhirinne Miilun kallioalue, Hattuvaarantie 78.

435/2016 LIITE 2. Lieksan kaupunki, Pankakoski, Louhirinne Miilun kallioalue, Hattuvaarantie 78. LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT Rakennus- ja ympäristölautakunta MAA-AINES- JA YMPÄRISTÖLUPA 435/2016 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2016 ASIA LIITE 2 Kokouspäivämäärä 29.11.2016 98 Päätös maa-aineslain

Lisätiedot

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista,

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista, Etelä-Suomi Päätös Nro:t 1) 51/2010/2 2) 52/2010/2 Dnro:t 1) ESAVI/554/04.08/2010 2) ESAVI/569/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.10.2010 ASIA 1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman

Lisätiedot

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2013/1 Dnro ESAVI/98/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA Southwest Trade Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

Toiminnalla ei ole aikaisemmin myönnettyjä ympäristölupia.

Toiminnalla ei ole aikaisemmin myönnettyjä ympäristölupia. Etelä-Suomi Päätös Nro 88/2014/1 Dnro ESAVI/85/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2014 ASIA Ilmoitus koeluonteisesta toiminnasta tarkoituksena selvittää arinapolton soveltuvuutta jätteiden polttoon

Lisätiedot

1(3) Päätös. Dnro KASELY/1186/

1(3) Päätös. Dnro KASELY/1186/ 1(3) Päätös Dnro KASELY/1186/2017 15.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien BAT -päätelmien vuoksi sekä määräys ympäristöluvan

Lisätiedot

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola.

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola. Etelä-Suomi Päätös Nro 218/2012/1 Dnro ESAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2012 ASIA Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen

Lisätiedot

Johtava ympäristötarkastaja

Johtava ympäristötarkastaja 566/67/675/2012 YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN (86/2000) 60 :N MUKAINEN ILMOITUS ERITYISEN HÄIRITSEVÄÄ MELUA JA TÄRINÄÄ AIHEUTTAVASTA TOIMINNASTA: Stora Enso Oy, Puuaineksen murskaus, Metsäenergiaterminaali Pitkäkadun

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 PÄÄTÖS Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 ASIA HAKIJA Kivilammen maankaatopaikan laajennusta koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2010 1 ASIA HAKIJA Talvivaaran kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan muuttaminen tärinästä aiheutuvien haittojen estämiseksi,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 23/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/7/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 23/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/7/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 23/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/7/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 10.2.2014 ASIA HAKIJA Avilon Fibres Oy:n viskoosikuitutehtaan ympäristönsuojelulain mukaisen ympäristöluvan

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Hallintokatu Äänekoski Dnro 193/ /2018 Pvm

Ympäristölautakunta Hallintokatu Äänekoski Dnro 193/ /2018 Pvm ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 193/11.01.00.00/2018 Pvm 21.2.2018 Annettu julkipanon jälkeen 28.2.2018 ASIA HAKIJA Haapasora Oy:n louhinta- ja murskaustoiminnan

Lisätiedot

Biokaasulaitoksen ympäristöluvan lupamääräyksen 10 muuttaminen, Uusikaupunki.

Biokaasulaitoksen ympäristöluvan lupamääräyksen 10 muuttaminen, Uusikaupunki. Etelä-Suomi Päätös Nro 79/2018/1 Dnro ESAVI/12666/2017 Annettu julkipanon jälkeen 24.5.2018 ASIA HAKIJA Biokaasulaitoksen ympäristöluvan lupamääräyksen 10 muuttaminen, Uusikaupunki. Biolinja Oy Uusikaupunki

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot