TOIMINTA JA SEN SIJAINTI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. Dnro 458/ /2015. Pvm Annetaan julkipanon jälkeen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTA JA SEN SIJAINTI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. Dnro 458/1101000/2015. Pvm 19.8.2015. Annetaan julkipanon jälkeen 25.8.2015"

Transkriptio

1 1 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Dnro 458/ /2015 Pvm Annetaan julkipanon jälkeen ASIA Luja Betoni Oy:n ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen ympäristölupahakemus ja toiminnan aloittaminen mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta (YSL 199 ) HAKIJA Luja Betoni Oy Harjamäentie 1, SIILINJÄRVI Y -tunnus: Toimialatunnus: Yhteyshenkilö: Yksikönjohtaja Markus Haatainen Harjamäentie 1, Siilinjärvi markus.haatainen@luja.fi TOIMINTA JA SEN SIJAINTI Kyseessä on uusi toiminta. Ympäristölupaa haetaan siirrettävälle betoniasemalle vuoden 2016 loppuun saakka. Hakija on pyytänyt toiminnan aloittamislupaa eli päätöksen täytäntöönpanoa mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. Toiminnasta ei hakijan mukaan aiheudu sellaisia ympäristövaikutuksia, joita olisi tarpeen saattaa ennalleen. Ympäristövaikutukset ovat tiedossa ja vähäisiä. Asemalta on tarkoitus toimittaa valmisbetonia Metsä Fibre Oy: rakentamisprojektiin, jonka betonitarve alkaa loppukesällä Tämän vuoksi betoniasema rakennuksineen halutaan pystyttää mahdollisimman pian. Asema on täysin siirrettävä, eli se voidaan purkaa tontilta kokonaan pois ilman ongelmia. Asema on lähtökohtaisesti suunniteltu siirrettäväksi. Tehdas on uusi ja edustaa BAT-tekniikkaa.

2 Hakemuksen mukainen toiminta sijaitsee Äänekosken Rotkolassa osoitteessa Äänekoskentie 645, kiinteistöllä Kolmio LUVAN HAKEMISEN PERUSTE Toiminta on ympäristölupavelvollista ympäristönsuojelulain (527/2014) 27 liitteen 1 taulukon 2 kohta 8 g) mukaan (kiinteä betoniasema tai betonituotetehdas). TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN Äänekosken kaupungin ympäristönsuojeluviranomainen on asiassa toimivaltainen lupaviranomainen ympäristönsuojeluasetuksen (713/2014) 2 :n kohdan 7 b) perusteella. HAKEMUKSEN VIREILLETULO Hakemus on tullut vireille Äänekosken kaupungissa. TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT, SOPIMUKSET JA KAAVOITUSTILANNE Toiminnalla ei ole aiempia toimintaa koskevia lupia tai sopimuksia kyseiseen paikkaan. Tontti on vuokrattu Lujabetoni Oy:lle. Vuokranantaja on Kuljetusliike Harri Nyman Oy. Tehtaan toiminta sijoittuu Äänekosken Rotkolan alueelle. Alueella ei ole asemakaavaa. Äänekosken Suolahden osayleiskaavassa kohde on osoitettu työpaikka-alueeksi (TP) ja se rajoittuu asemakaavan työpaikkaalueen tonttiin. TOIMINNAN SIJAINTIPAIKKA, YMPÄRISTÖ JA HÄIRIINTYVÄT KOHTEET Osittain tontilla sijaitsee Kuljetusliike Harri Nyman Oy:n omistama halli. Tontilla ei ole muita rakennuksia. Tontti rajoittuu länsipuolelta junarataan, itäpuolelta yleiseen tiehen ja pohjoispuolelta Harri Nymanin omistamiin tontteihin. Lähin asuinrakennus on viistottain tontista katsoen lounaaseen noin sadan metrin päässä tuotantolaitoksesta Äänekoskentien toisella puolella. Tuotantolaitoksesta pohjoiseen on myös asutusta noin 150 metrin etäisyydellä. Toiminnan arvioitu maksimivaikutusalue on 150 m. Toimipaikka ei sijaitse luokitellulla pohjavesialueella. Lähin pohjavesialue Valionranta ( ) sijaitsee noin 300 metrin päässä toiminnoista. Toimipaikan läheisyydessä ei sijaitse Natura -alueita tai muita

3 luonnonsuojelualueita. Lähimpään luonnonsuojelualueeseen (Riihilahden luhtaranta YSA092444) on matkaa noin 2,1 km. 3 HAKEMUKSEN MUKAINEN TOIMINTA Toiminnan yleiskuvaus Valmisbetonitehdas myy, valmistaa ja kuljettaa valmisbetonia Metsä Fibre Oy:n tehdasprojektiin ja tarvittaessa yksityisille rakentajille sekä rakennusteollisuudelle. Tehtaan suunniteltu tuotanto on kuutiometriä betonia vuodessa. tehtaan pääsääntöinen toiminta-aika on seitsemänä päivänä viikossa klo 6-22 välillä, asiakkaan vaatimuksesta myös klo Betonin valmistuksessa käytetään raaka-aineina kiviainesta, sementtiä, vettä ja betonin yleisesti käytössä olevia lisäaineita. Kiviainekset ja sementti varastoidaan niille tarkoitetuissa siilostoissa. Kiviainesta voidaan myös välivarastoida pihamaalla kasassa. Muut raaka-aineet varastoidaan konteissa ja kuljetussäiliöissä. Yksittäisten tuotantovuorokausien tuotantomäärät vaihtelevat voimakkaasti nollan ja noin m 3 : välillä, mutta voivat olla satunnaisesti suurempiakin. Tehtaan kapasiteetti riittää noin m 3 toimituksiin saakka vuorokaudessa, mutta tällaiset valumäärät ovat Suomessa harvinaisuuksia. Mahdolliset betoniin lisättävät teräs- ja muovikuituvahvisteet säilytetään säältä suojattuna kuormalavoilla. Tuotanto Tuotteena on valmisbetoni, tuotannon määrä on m 3 /vuosi. Päivittäinen normaali valmistusmäärä vaihtelee noin m 3 :n välillä. Prosessit Valmisbetonin valmistuksessa käytetään raaka-aineina kiviaineksia, sideaineita, seosaineita, vettä sekä betonin ominaisuuksia parantavia lisäaineita. Betonin runkoaines (kiviaines) tuodaan rekka-autoilla ja tyhjennetään betonitehtaan varastointisiiloihin. Betoni valmistetaan annostelemalla vaa oilla betonisekoittimeen kiviainekset, sideaineet ja betonin lisäaineet. Siiloista kiviaines annostellaan kuljettimelle ja siitä edelleen sekoittimeen.

4 4 Raaka-aineet, kemikaalit ja polttoaineet TUOTANNOSSA KÄYTETTÄVÄT RAAKA-AINEET: RAAKA-AINE KULUTUS VARASTOINTI [t/a] [t] KIVIAINES (ERI LAADUT JA LAJIKKEET) TEHTAAN SIILOISSA SEKÄ TARVITTAESSA VÄLIVARASTOINTI KASASSA SEMENTTI KOLMESSA TAI NELJÄSSÄ 100 TERÄSRAKENTEISESSA SIILOSSA LENTOTUHKA/KUONA /SILICA VESI 100/50 YHDESSÄ TERÄSRAKENTEISESSA SIILOSSA KUNNAN VERKOSTOSTA BETONIN LISÄAINEET 15 7,5 NOTKISTIN 100 HUOKOSTIN 2000 KG/A VALUMA-ALTAALLINEN KONTTI TERÄS- MUOVIKUIDUT JA 5-50 POLTTOÖLJY L/A LÄMMITINKONTIN SISÄÄNRAKENNETTU SÄILIÖ JA POLTTOÖLJYKONTTI (VARUSTETTU YLITÄYTÖNESTIMILLÄ) Polttoaineet Toimisto- ja sosiaalitilat sekä osa varastointitiloista lämmitetään sähköllä. Tehdastilojen lämmitys ja raaka-aineiden lämmitys sekä kuuma vesi tuotetaan polttoöljyllä toimivassa energialaitoksessa. Toimittajaa ei ole vielä valittu, mutta se on joko Polarmatic Oy (Turbomatic) Steel-Kamet Oy (3X Turbo) tai Steamrator Oy (SteamJet). Valitun energialaitoksen teho on 1,6 MW. Vedenhankinta ja viemäröinti Prosessi- ja käyttövesi hankitaan kaupungin vesijohtoverkosta, jos se on järkevää huomioiden tehtaan väliaikainen sijoittaminen tontille. Autojen sekoitinsäiliöiden ja betonipumppujen pesuvedet käsitellään kierrätysjärjestelmässä käyttäen selkeytysaltaita. Selkeytettyä vettä käytetään betonin valmistukseen sekä autojen betonisäiliöiden pesuun.

5 Mahdolliset selkeytetyt ylijäämävedet johdetaan umpisäiliöön (jota tyhjennetään tarvittaessa) tai kaupungin jätevesiverkostoon. Jätevedet johdetaan joko kaupungin jätevesiverkostoon tai umpisäiliöön. Puhtaat pintavalumavedet ohjataan tontin pinta-tasauksin tonttia ympäröiviin avo-ojiin. 5 Energian käyttö ja arvio käytön tehokkuudesta Betonitehtaan käyttöenergia otetaan sähköverkosta. Betonin valmistamisen vaatima energia valmisbetonitehtaalla vaihtelee vuodenajan ja valmistettavan betonilaadun mukaan. Ympäristöriskit ja poikkeukselliset tilanteet Valmisbetonituotannon ympäristöriskit ovat vähäiset. Tehtaalla ei käytetä myrkyllisiä aineita. Käytettävät kemikaalit säilytetään suojatuissa tiloissa. Tehtaalle laaditaan kattava ohjeistus hätätilanteisiin reagoinnista Lujabetonin ympäristö- ja toimintajärjestelmän mukaisesti Tehtaan tehdaspäällikkö toimii vastuuhenkilönä toiminta-, kunnossapito- ja turvallisuusjärjestelmien noudattamisessa sekä toimeenpanijana. Selvitys tehtaan laatu- ympäristö- ja turvallisuusjärjestelmästä Lujabetoni Oy:ssä on sertifioitu laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjärjestelmä. Laatujärjestelmä: ISO 9001:2008 Ympäristöjohtamisjärjestelmä: SFS-EN ISO 14001:2004 Laitoksen toimintaa tarkkaillaan ja raportoidaan ympäristöviranomaiselle vuosiraportein seuraavasti: Raaka-aineiden kulutus: -Sementti -Lentotuhka -Kiviaineet -Vesi -Lisäaineet eriteltyinä Ympäristönsuojelun vuosiyhteenvetoraportti (Ympäristöhallinnon lomake 6200/ ) Jätteet ja jätehuoltoraportti (Ympäristöhallinnon lomake 6220/1/ )

6 6 Liikenne Liittymä Äänekoskentielle, josta kaupungin katuverkkoon. Liikennemäärä on betoniautoa vuorokaudessa. Tehtaalla tuodaan kiviainesta rekoilla 5-20 rekallista vuorokaudessa ja sementtiä 1-5 rekallista vuorokaudessa. Pöly Sideainesiilojen täytössä syntyy pölyä, jonka syntyä ehkäistään tarkoitusta varten valmistetuilla tekstiilisuodattimilla. Suodattimet tarkistetaan käyttöohjeen mukaisesti ja tarkastusmerkintä dokumentoidaan käyttö- ja huoltojärjestelmään. Lujabetonin käytössä on Arrow-huollon hallintajärjestelmä. Piha-alueiden pinnoituksena on murske/sora, jota kastellaan tarvittaessa pölyn torjumiseksi. Ajonopeudet piha-alueella ovat pieniä ja pölynmuodostus vähäistä. Autoista syntyy normaaleja liikenteen pakokaasuja. Öljylämmittimistä syntyy kulutuksen mukainen määrä pakokaasua. Päästöjen vähentäminen Sideainesiilojen täytössä muodostuva pöly suodatetaan betonitehtaissa yleisesti käytössä olevilla suodattimilla jotka täyttävät niille asetetut ympäristövaatimukset. Suodattimien kuntoa seurataan ja ne vaihdetaan tarvittaessa ja säännöllisen huolto-ohjelman seurannan mukaan. Melu Valmisbetonitehtaalla melu on harvoin ympäristöongelma. Tehtaan merkittävin melunlähde on liikenne. Valmisbetonitehtaasta tulevat melupäästöt ovat erittäin vähäisiä, koska kaikki koneet ja laitteet ovat sisätiloissa eristettynä. Melua tulee lähinnä kuoma-autoliikenteestä sekä mahdollisesta pyöräkoneen käytöstä. Betonisekoitin ja raaka-ainekuljettimet aiheuttavat tärinää, joka yleisen kokemuksemme mukaan on niin vähäistä, ettei sitä voi mittauksin havaita taustamelusta. Vähäistä ja hetkellistä (muutamia sekunteja kestävää) melua syntyy kiviaineksen ja sementin siirtymisen tehostamisessa käytettyjen täryjen, eli vibrojen käynnistä. Aseman kaikki täryt sijaitsevat koteloitujen rakenteiden sisäpuolella.

7 Kiviaineskuljetusten purkuvaiheessa kahteen ns. vastaanottotaskuun syntyy hetkellistä kovempaa melua, joka kantautuu hieman muuta melua kauemmaksi ympäristöön. Tehtaan aiheuttama melutaso on kokonaisuutena vähäinen ja alittaa yleiset ohjearvot. Suurimman melulähteen aiheuttaa kuorma-autoliikenne joka on melultaan vastaavaa kuin läheisen Äänekoskentien liikenne. 7 Jätteet Valmisbetonitehtaan jätemäärät ovat pieniä. Sekajäte sosiaalitiloista, arvioidusti noin 7 m³/vuosi, toimitetaan yleiseen jätteen kierrätykseen, hyödynnettäväksi tai käsiteltäväksi muuten. Loisteputket, jäteöljyt ja muut mahdolliset ongelmajätteet varastoidaan asianmukaisesti ja toimitetaan erityisjätteenkäsittelyyn. Paras käyttökelpoinen tekniikka (BAT) ja energiatehokkuus Tehtaan tekninen ratkaisu vastaa valmisbetoniteollisuuden uusinta siirrettävä-tehdas tekniikkaa (uusi tehdas). Betoniasemat eivät ole ns. IPPC-laitoksia, eikä niille ole laadittu BREF-dokumentteja. Vaikutukset luontoon ja vesistöihin Betonitehtaan toiminnalla ei ole vaikutuksia luontoon tai luonnonsuojeluarvoihin eikä rakennettuun ympäristöön. Betonitehtaan toiminnalla ei ole haitallisia vaikutuksia vesistöön tai sen käyttöön. Vaikutukset maaperään ja pohjaveteen Toiminnasta ei tule päästöjä maaperään tai pohjaveteen. Melun ja tärinän vaikutukset Itse valmisbetonitehtaasta tulevat melupäästöt ovat erittäin vähäisiä koska kaikki koneet ja laitteet ovat sisätiloissa eristettynä. Melua tulee lähinnä kuoma-autoliikenteestä sekä mahdollisesta pyöräkoneen käytöstä. Tehtaan aiheuttama melutaso on kokonaisuutena vähäinen ja alittaa yleiset ohjearvot. Suurimman melulähteen aiheuttaa kuorma-autoliikenne joka on melultaan vastaavaa kuin läheisen Äänekoskentien liikenne.

8 8 Päästö- ja käyttötarkkailu Päästö- ja käyttötarkkailu tapahtuvat Luja Betoni Oy:n ympäristöjärjestelmän mukaisesti. Raportointi Raportointi toteutetaan Luja Betoni Oy:n laatujärjestelmän mukaisesti. LUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY Hakemuksesta tiedottaminen Lupahakemuksesta on kuulutettu Äänekosken kaupungin virallisella ilmoitustaululla sekä Sisä-Suomen lehdessä Rajanaapureille on lähetetty erityistiedoksianto hakemuksesta. Lausunnot Hakemuksesta on pyydetty lausunto terveydensuojeluviranomaiselta ja hakemus lähetetty tiedoksi Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen. Hakemuksesta saadut muistutukset on lähetetty tiedoksi ympäristökeskukselle, joka on antanut asiassa kannanottonsa ). Keski-Suomen elinkeino, liikenne- ja ympäristökeskus on todennut kannanotossaan seuraavaa: Keski-Suomen ELY keskuksella ei ole huomautettavaa hankkeen johdosta. Keski-Suomen ELY keskus huomauttaa kuitenkin olemassa olevan liittymän huonoista näkemistä ja niihin liittyvistä turvallisuusriskeistä. Samalla muistutetaan, että jos liikenneturvallisuus toiminnan käynnistyessä vaarantuu, liittymän haltija voidaan velvoittaa parantamaan liittymä omalla vastuullaan. Terveydensuojeluviranomainen on antanut asiassa seuraavan lausunnon: Tuotannossa tapahtuvasta normaalikäynnistä poikkeavasta melusta on tehtävä ilmoitus terveydensuojeluviranomaisille sekä naapureille. Tehtaalle laaditaan kattava ohjeistus hätätilanteisiin reagoinnista Luja Betoni Oy:n ympäristö- ja toimintajärjestelmän mukaisesti. Hakijan laatima ohjeistus hätätilanteisiin reagoinnista tulee toimittaa tiedoksi terveydenhoitoviranomaiselle (terveydensuojelulaki 8 ). Muilta osin terveydensuojeluviranomaisella ei ole huomautettavaa hakemukseen.

9 9 Muistutukset ja mielipiteet Hakemuksesta on jätetty kaksi muistutusta. Muistuttaja A.A. Asumme tässä Äänekoskentie varrella ja liikenne on todella kovaa. Emme ole kovin innostuneita siitä, että tielle tulee lisää liikennettä. Liikenteen melua on jo nyt liikaa. Teemme molemmat vuorotyötä mieheni kanssa ja nukumme myös päivällä, joten liikenne häiritsee nukkumista. Meillä on 2- vuotias poika, joka nukkuu myös päiväunet ja liikenteen melu häiritsee unia. Voitte myös lunastaa talomme, tämä on myynnissä ja muutamme maaseudulle. Tässä olisi hyvä lisätontti yrityksellenne. Hakijan kuuleminen Muistuttaja B.B. (jätetty nimettömänä). Toiminnalle ei tule antaa ympäristölupaa, sillä toiminta rajoittuu kaavaalueeseen, jonka merkintä on TY. TY kaava ei salli valmisbetonitoimintaa alueelle, vaan valmisbetoniasema tulee aina sijoittaa puhtaasti T- merkinnällä olevalle kaava-alueelle. Kyseinen tontti ei varsinaisesti edes sijaitse kaavoitetulla alueella. Toiminta aiheuttaa lisäksi merkittävää meluhaittaa lähialueen asukkaille toiminnalla ja raskaan kaluston liikennöinnillä. Lisäksi toiminnasta aiheutuu pölyhaittaa alueelle, kun sementtiä käsitellään ja kuorma-autot liikennöivät asfaltoimattomalla alueella. Myös kiviaineen purku asemalle aiheuttaa niin melu- kuin pölyhaittaakin. Tontti on varsin pieni alue suunnitellulle toiminalle. Lupahakemuksen mukana toimitetun havainnekuvan perusteella voidaan todeta, että toiminta ei sovellu kyseiselle tontille. Hakemus on tehty erittäin suurille tuotantovolyymeille ( m 3 betonia/vuosi) ja kyseinen kapasiteetti tarkoittaa päivittäistä volyymia 230 m 3 /työpäivä. Alan kausiluonteisuudesta johtuen voidaan olettaa päivittäisen tuotannon olevan kiireisinä päivinä huomattavasti suurempaa. Ulos lähtevien toimitusten lisäksi samansuuruinen materiaaliliikenne saapuu tontille päivittäin. En koe kyseisten materiaalivirtojen käsittelyn olevan toteutettavissa ko. alueella. Huomattava raskaan kuljetuskaluston määrä aiheuttaa tontilta liikennöitynä suurta vaaraa tiellä 642 (Äänekoskentie) liikennöiville ajoneuvoille. Tontin liittymistä on erittäin huono näkymä tielle sen kohdalla olevan mutkan ja mäen takia. Hakijaa on kuultu jätetyistä muistutuksista ja lausunnosta hallintolain 34 :n mukaisesti. Vastineessaan hakija on todennut seuraavaa:

10 10 Luja Betoni Oy:n vastine: Muistuttaja A.A. Toteamme, että odotettu rekkaliikenne aiheutuu Metsä-Fibre Oy:n suurinvestoinnista ja sen rakennustöistä, jotka kestävät hankkeen rakennuttajan mukaan noin kaksi vuotta. Betonointitöiden osuus tästä on noin vuosi. Väliaikainen betoniasema rakennetaan palvelemaan käytännössä vain tätä kohdetta ja kohteen valmistumisen jälkeen betoniasema siirretään tontilta pois. Sama tai lähes sama liikennesuorite kohdistuu käsityksemme mukaan Äänekoskentiehen siitä riippumatta, toimittaako kohteen betonit Lujabetoni Oy:n suunniteltu siirrettävä betoniasema vai jokin toinen toimija. Tämän hetken tiedon mukaan valmisbetonit toimitetaan pääosin samaa Äänekoskentietä pitkin toisen toimijan valmisbetoniasemalta. Korostamme edelleen, että liikennehaitta on tilapäinen ja suoraan paikkakuntaa työllistävästä suurinvestoinnista aiheutuva seuraus. Emme ole kiinnostuneita kiinteistökaupoista tässä yhteydessä. Muistuttaja B.B. Tontin ulkopuolisilla kaavamerkinnöillä ei ole lainmukaista merkitystä tontin käyttöön. Valmisbetonitehtaan toiminnan aiheuttamat häiriöt ympäristölle ovat erittäin vähäiset, häiriö on lähinnä liikenteestä aiheutuvaa. Viittaamme edelleen vastaavaan liikennerasitukseen joka kohdistuu joka tapauksessa pääosin Äänekoskentiehen kun betonia toimitetaan toisen toimijan valmisbetoniasemalta. Sementin käsittely ei aiheuta muistutuksessa mainittuja pölyhaittoja, sillä se on täysin suljettu prosessi kuljetusautosta valmiiseen betoniin nykyaikaisessa betonitehtaassa. Olemme tutkineet tontin koon ja todenneet sen soveltuvaksi betoniaseman toimintaan niin sisääntulevan kuin uloslähtevän logistiikan osalta. Sinällään tämä asia ei näkemyksemme mukaan kuulu ympäristöluvan arvioinnin piiriin. Pidämme tontin liittymämahdollisuutta Äänekoskentielle turvallisena ja näkyvyyttä riittävänä. Tontille pääsee kahden liittymän kautta joita voimme käyttää tarpeen mukaan turvallisen liikennöinnin varmistamiseksi.

11 11 Laukaan kunnan terveysviranomaisen lausunto Tulemme toimittamaan hätätilanneohjeistuksen terveyssuojeluviranomaiselle ennen betoniaseman käyttöönottoa. Tarkastukset Suunnitellulle toiminta-alueelle on tehty maastokäynti YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN RATKAISU Äänekosken kaupungin ympäristölautakunta myöntää Luja Betoni Oy:lle ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisen ympäristöluvan Äänekosken kaupungissa Äänekosken kylässä sijaitsevalle kiinteistölle Kolmio Toiminnalle myönnetään YSL (527/2014) 199 :n mukaisesti lupa aloittaa toiminta mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta lupamääräyksiä noudattaen. Hakijan tulee asettaa 5000 euron suuruisen vakuus mahdollisen muutoksenhaun varalle. Vakuudeksi hyväksytään takaus, vakuutus tai pantattu talletus. Muutoksenhakutuomioistuin voi kieltää päätöksen täytäntöönpanon. Lupa myönnetään edellyttäen, että toimitaan päivätyn hakemuksen ja sen liitteiden mukaisesti. Lisäksi on noudatettava tämän päätöksen lupamääräyksiä. Päästöt ilmaan ja melu 1. Tehtaan toiminnasta ei saa aiheutua lähimpien asuinkiinteistöjen piha-alueella ekvivalentin melutason L Aeq 55 db:n ylittymistä päivällä (kello 7-22) eikä tason 50 db ylittymistä yöllä (22-7). Iskumaisen ja kapeakaistaisen melun erityinen häiritsevyys on otettava huomioon mikäli melua on tarpeen mitata. Melutaso on tarvittaessa tarkistettava mittauksin ympäristönsuojeluviranomaisen kanssa erikseen sovittavalla tavalla. 2. Sementin pölyämisestä ja hiekan käsittelystä ei saa aiheutua häiritsevää pölyä ympäristöön. 3. Alue, jolla työkoneet liikkuvat, ja alueelle johtava tie on hoidettava esim. kastelemalla siten, että pölyäminen jää mahdollisimman vähäiseksi.

12 12 4. Työkoneissa käytettävän kevyen polttoöljyn rikkipitoisuus saa olla enintään 0,10 painoprosenttia. Suomessa käytettävän kevyen polttoöljyn rikkipitoisuus saa olla enintään 0,10 painoprosenttia. Lämmitysöljyn rikkipitoisuus saa olla korkeintaan 1,0 painoprosenttia. Jätteet niiden käsittely ja hyödyntäminen 5. Betonijäte on toimitettava viimeistään toiminnan päättyessä mennessä sellaiselle vastaanottajalle, jolla on lupa vastaanottaa kyseistä jätettä. Jätteet on toimitettava mahdollisuuksien mukaan hyötykäyttöön, ensisijaisesti aineena ja toissijaisesti energiana siten, että kaatopaikalle loppusijoitettavaa jätettä muodostuu mahdollisimman vähän. Toiminnasta syntyvät vaaralliset jätteet ja muut hyödynnettäväksi kelpaamattomat jätteet tulee toimittaa paikkaan, jolla on kyseisen jätteen vastaanottoon oikeuttava ympäristölupa. Jätteiden toimittaminen pois tulee tehdä varastotilojen kokoon nähden riittävän usein. 6. Vaaralliset jätteet on varastoitava asianmukaisesti merkityissä astioissa erillään, säiliöissä katettuna tai muuten nestetiiviisti. Nestemäiset vaaralliset jätteet on varastoitava tiiviillä reunakorokkein varustetulla alustalla tai muulla tavalla siten, ettei niistä aiheudu vaaraa tai haittaa ympäristölle. Öljyjätteisiin ei saa varastoinnin aikana sekoittaa muuta jätettä tai ainetta eikä eri öljyjätelaatuja saa tarpeettomasti sekoittaa keskenään. 7. Alueen yleisestä siisteydestä on huolehdittava. Toiminnat on järjestettävä siten, ettei niistä aiheudu epäsiisteyttä, roskaantumista, pilaantumisvaaraa maaperälle tai muuta haittaa ympäristölle. 8. Vaarallisten aineiden pääsy maaperään, pohja- ja pintavesiin ja viemäreihin on estettävä. Polttoöljysäiliöiden on oltava kaksoisvaipallisia tai varustettuja katetulla vähintään säiliön tilavuutta vastaavalla suoja-altaalla. Säiliöissä on oltava vuodonilmaisimet ja ylitäytön estolaitteet. 9. Betonisekoittimen ja betoniautojen pesusta syntyvät ylimääräiset vedet tulee johtaa öljynerotuskaivojen kautta viemäriin tai vaihtoehtoisesti umpikaivoon. Betoniautojen pesu on muutoin hoidettava hallitusti siten, ettei siitä aiheudu valumia ympäristöön.

13 13 Paras käyttökelpoinen tekniikka ja energiatehokkuus 10. Toiminnanharjoittajan on seurattava parhaan käyttökelpoisen tekniikan (BAT) ja käytäntöjen (BEP) kehittymistä. Parasta käyttökelpoista tekniikkaa ja käytäntöjä on hyödynnettävä kaikissa laitoksen toiminnoissa ja toteutettaessa uusinvestointeja niin, että päästöt ja laitoksen ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman vähäisiä sekä energian käyttö mahdollisimman tehokasta. Häiriötilanteet ja muut poikkeukselliset tilanteet 11. Häiriötilanteissa ja muissa poikkeuksellisissa tilanteissa, joissa on aiheutunut tai uhkaa aiheutua määrältään ja laadultaan tavanomaisesta poikkeavia päästöjä ilmaan, viemäriin, vesistöön tai maaperään, on viivytyksettä ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin tällaisten päästöjen ehkäisemiseksi, päästöistä aiheutuvien vahinkojen torjumiseksi ja tapahtuman toistumisen estämiseksi. Kyseisistä tilanteista on viipymättä ilmoitettava ympäristöluvan valvonnasta vastaavalle viranomaiselle (Äänekosken ympäristönsuojeluviranomainen) sekä terveydensuojeluviranomaiselle. Merkittävistä polttoaine- ja kemikaalivuodoista on ilmoitettava välittömästi pelastuslaitokselle. 12. Vahinko- ja onnettomuustilanteiden varalta on laitosalueella oltava saatavilla riittävästi torjuntalaitteita ja tarvikkeita, kuten imeytysmateriaalia. Toiminnanharjoittajan on huolehdittava, että henkilöstö on koulutettu ja perehdytetty torjuntalaitteiden ja tarvikkeiden käyttöön. Vuotoina ympäristöön päässeet kemikaalit on kerättävä välittömästi talteen. Tarkkailumääräykset 13. Mahdollisten poikkeustilanteiden seurauksena tarvittavat mittaukset, näytteenotto ja analysointi tulee tehdä sopivilla yleisesti käytössä olevilla viranomaisten hyväksymillä menetelmillä. Mittausraporteissa on ilmoitettava käytetyt mittausmenetelmät ja niiden mittausepävarmuudet sekä esitettävä arvio tulosten edustavuudesta. 14. Alueella käytössä olevat laitteet ja rakenteet tulee huoltaa ja tarkastaa säännöllisesti ja tarvittaessa korjata viipymättä.

14 Öljysäiliöiden ylitäytönestimien sekä sementtisiilojen täyttymishälyttimen toimivuus on tarkastettava säännöllisesti vähintään kerran vuodessa. 14 Kirjanpito ja raportointi 15. Hakijan on pidettävä kirjaa: - Kunnossapito- ja kunnostustoimenpiteistä, - hälyttimien, laitteiden, rakenteiden ja selkeytysaltaiden tarkastuksista, - poikkeuksellisista tilanteista ja niiden johdosta tehdyistä toimenpiteistä sekä - jäte- ja kierrätysbetonin toimituspaikoista ja määristä on pidettävä kirjaa. - Kirjanpito on pyydettäessä esitettävä valvontaviranomaiselle. 16. Toiminnanharjoittajan on vuosittain helmikuun loppuun mennessä toimitettava Äänekosken ympäristönsuojeluviranomaiselle edellistä vuotta koskeva raportti, josta käyvät ilmi muun muassa seuraavat tiedot: - betonin tuotantomäärät ja laitoksen käyttöpäivien määrä, käytetyt polttoaineet ja niiden kulutustiedot - aseman huoltotoimet - käytettyjen polttoaineiden määrä, niiden polttoaineiden rikkipitoisuus ja laatutiedot, seuraamukset sekä toimenpiteet, joihin tapahtumien vuoksi on ryhdytty - laitoksella käytettyjen raaka-aineiden määrät - laitoksella syntyneiden jätteiden määrä ja toimituspaikat mukaan lukien betoni- ja sementtijätteen määrät tehtaan piha-alueella - ympäristönsuojelun kannalta merkittävät häiriötilanteet ja onnettomuudet (syy, kestoaika ja päästö) ja niistä johtuneet toimenpiteet Ympäristönsuojelun vuosiyhteenvedon perusteena olevat asiakirjat on säilytettävä vähintään kolme (3) vuotta. Toiminnan muuttaminen, keskeyttäminen tai lopettaminen 17. Toiminnanharjoittajan tulee ilmoittaa toiminnan olennaisista muutoksista, toiminnan lopettamisesta tai keskeyttämisestä Äänekosken kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. Hyvissä ajoin,

15 15 vähintään 6 kk ennen toiminnan lopettamista, on tehtävä ympäristönsuojeluviranomaiselle suunnitelma toiminnan lopettamiseen liittyvistä toimista, kuten rakennusten purkamisesta/käytöstä poistamisesta ja varastokasojen edelleen toimittamisesta sekä laskeutusaltaiden kunnostuksesta. Luvanhaltijan vaihtuessa on uuden haltijan ilmoitettava vaihtumisesta kirjallisesti Äänekosken kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. RATKAISUN PERUSTELUT Lupaharkinnan perusteet Toiminta täyttää hakemuksen ja tämän päätöksen lupamääräysten mukaan järjestettynä ympäristönsuojelulain (527/2014) ja jätelain (646/2011) sekä niiden nojalla annettujen asetusten vaatimukset sekä ne vaatimukset, jotka luonnonsuojelulaissa ja sen nojalla on säädetty. Luvan myöntämisen edellytykset Toimittaessa tämän lupapäätöksen mukaisesti laitoksen toiminnasta ei aiheudu terveyshaittaa, merkittävää muuta pilaantumista tai sen vaaraa, maaperän tai pohjaveden pilaantumista, erityistä luonnonolosuhteiden huonontumista, vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeä muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella eikä eräistä naapuruussuhteista annetussa lain 17 :ssä tarkoitettua kohtuutonta rasitusta. Määräyksiä annettaessa on otettu huomioon toiminnan aiheuttama pilaantumisen todennäköisyys ja onnettomuusriski sekä aluetta oikeusvaikutteisessa kaavassa koskevat määräykset. Hakija on toimittanut riittävät selvitykset toiminnan ympäristövaikutuksista lupaharkinnan taustaksi. Toiminta täyttää ympäristönsuojelulain 49 :n (527/2014) mukaiset luvan myöntämisen edellytykset. Lupamääräysten yksilöidyt perustelut Määräys 1. Ympäristömelusta annetut raja-arvot vastaavat valtioneuvoston päätöksessä (993/1992) asuinalueille asetettuja melutason päivä- ja yöajan ohjearvoja. Mikäli toiminnasta aiheutuu ympäristöön haitallisessa määrin melua, melun rajoittamistoimiin tulee ryhtyä terveys ja viihtyisyyshaittojen

16 poistamiseksi. Toiminnanharjoittajan tulee olla selvillä YSL:n 6 :n mukaisesti toimintansa aiheuttamista ympäristövaikutuksista. Mittausvelvoite asetetaan mikäli lupaviranomainen katsoo, että on perusteltu syy olettaa melutason ohjearvojen ylittyvän betonitehtaan toiminnan seurauksena. Määräykset 2-3. Toiminnasta voi aiheutua sen luonteen ja käytettävien materiaalien vuoksi sekä liikenteestä pölyämistä, joka rajoittuu kuitenkin lähinnä laitosalueelle. Myös mahdollista varastoinnista tai liikenteestä aiheutuvaa pölyämistä on tarpeen rajoittaa Naapuruussuhdelain 17 :n nojalla. Betonitehtaan aiheuttamat hengitettävien hiukkasten rajaarvopitoisuuksista on annettu VnP 38/2011, raja-arvo on 50 mikrogrammaa/24 h ja sallittujen ylitysten määrä kalenterivuodessa 35 ja raja-arvo kalenterivuotena 40 mikrogrammaa/vuosi. Hakemuksessa ei ole ei esitetty vastaavan betonitehtaan mittaustuloksista suhteessa raja-arvoihin. Yleisesti uutta tekniikkaa edustavien betonitehtaiden vuorokausikeskiarvot ovat huomattavasti raja-arvoa ja ohjearvoa pienemmät noin 250 metrin etäisyydellä betonitehtaasta. Siten lupaviranomainen arvioi Rotkolan alueelle suunnitellusta betonitehtaan toiminnasta ei aiheudu asuinalueilla em. VnP 38/2011 ylityksiä, vaan pitoisuuksien jäävän alle em. raja-arvojen. Pölyämiseen voidaan puuttua valvonnalla. Määräys 4. Polttoöljyn rikkipitoisuutta koskeva määräys perustuu raskaan polttoöljyn ja kevyen polttoöljyn rikkipitoisuudesta annettuun valtioneuvoston asetukseen (689/2006). Määräykset 5-6. Laitoksen toiminnasta syntyvät jätteet, jotka varastoidaan keräilyä ja kuljetusta varten on kerättävä ja pidettävä toisistaan erillään siinä laajuudessa kuin se on terveydelle tai ympäristölle aiheutuvan vaaran tai haitan ehkäisemiseksi tai etusijajärjestyksen noudattamiseksi tarpeellista. Jätelain mukaan jäte on hyödynnettävä, jos se on teknisesti mahdollista eikä aiheuta kohtuuttomia lisäkustannuksia. Vaarallisen jätteen tuottajan on huolehdittava siitä, että vaaralliset jätteet kuljetetaan lain mukaiseen paikkaan. Määräys 7. Määräys alueen siisteydestä on annettu maaperän ja vesistöjen turvaamiseksi ja roskaantumisen ehkäisemiseksi. Määräykset 8-9. Tehdasalueen toiminnot on järjestettävä ja pintavalunnan vedet on kerättävä ja käsiteltävä hallitusti siten, että epäpuhtauksien ja öljyn pääsy maaperään, pohjavesiin ja vesistöön on mahdollisimman vähäistä. Määräys on annettu pinta- ja pohjavesien pilaantumisen ehkäisemiseksi (YSL 7, 16, 17) 16

17 Määräys 10. Ympäristönsuojelulain 53 :n mukaisesti ympäristövaikutusten minimoimiseksi toiminnanharjoittajan on oltava selvillä parhaan käyttökelpoisen tekniikan kehittymisestä ja sovellettava sen mukaisia laitteistoja ja menetelmiä tarpeen mukaan. Määräykset Häiriö- ja poikkeustilanteisiin varautumista ja niistä ilmoittamista ja niiden yhteydessä tehtäviä toimenpiteitä koskevat velvoitteet on annettu välittömän ympäristövahingon torjumiseksi, viranomaisten ja lähiasukkaiden tiedonsaannin varmistamiseksi ja valvonnan tehostamiseksi. Toiminnanharjoittajan on oltava tietoinen toimintansa aiheuttamista ympäristöriskeistä ja keinoista hallita niitä, mistä syystä turvallisuussuunnitelman on oltava ajan tasalla. (YSL 134 ) Ympäristöluvassa on YSL 62 :n mukaisesti annettava tarpeelliset määräykset päästöjen ja toiminnan tarkkailusta. Tarkkailu on tarpeen toiminnan ympäristövaikutusten selvittämiseksi ja valvonnan toteuttamiseksi. Toiminnanharjoittajan on oltava selvillä toiminnan ympäristövaikutuksista ympäristönsuojelun edistämiseksi ja elinympäristölle aiheutuvien haittojen ehkäisemiseksi. Määräys 13. Ympäristönsuojelulain 209 :n mukaisesti lain täytäntöön panon edellyttämät mittaukset, selvitykset ja tutkimukset on tehtävä pätevästi, luotettavasti ja ne voi tehdä vain Suomen ympäristökeskuksen hyväksymä toimija. Määräys 14. Luvanvaraisen toiminnan harjoittajan on huolehdittava maaperään ja pohjaveteen kohdistuvien päästöjen ehkäisemiseksi toteutettujen toimien, kuten rakenteiden säännöllisestä ylläpidosta, huollosta ja tarkastuksista. Luvassa on annettava tätä koskevat tarpeelliset määräykset (YSL 66). Määräykset 15 ja 16. Kirjanpitoa ja raportointia koskevat määräykset on annettu toiminnan ympäristövaikutusten seuraamiseksi ja luvanmukaisuuden varmistamiseksi. Vuosiraportoinnin toteuttamien sähköisen järjestelmän kautta helpottaa laitoksen valvontaa. Määräys 17. Ympäristöluvassa on annettava toiminnan lopettamista koskevat määräykset. Toiminnassa tapahtuvista muutoksista, kuten luvanhaltijan muutoksesta on ilmoitettava kunnan valvovalle viranomaiselle, jotta viranomainen voi arvioida muutoksen merkittävyyttä. (YSL 170 ). 17 PERUSTELUT ALOITTAMISLUVAN MYÖNTÄMISELLE Luja Betoni Oy pyytää lupaa aloittaa tehtaan toiminta ennen lupapäätöksen lainvoimaisuutta. Toiminnalle myönnetään YSL (527/2014) 199 :n mukaisesti lupa aloittaa toiminta mahdollisesta muutoksenhausta

18 huolimatta lupamääräyksiä noudattaen. Hakijan tulee asettaa 5000 euron suuruisen vakuus mahdollisen muutoksenhaun varalle. Äänekosken betonitehtaan toiminta sijoittuu voimassa olevan asemakaavan mukaisen teollisuusalueen välittömään läheisyyteen. Lähimpiin asuinkiinteistöihin on matkaa vähintään 100 metriä. Melu- ja pölyhaitat eivät aiheuta ympäristö- ja/tai terveyshaittaa hakemuksessa esitettyjen selvitysten perusteella. Tehtaan rakennukset ovat pääasiassa kontteja ja näin ollen ne voidaan helposti siirtää pois kiinteistöltä, jolloin myös vaikutukset ympäristöön kuten melu ja pölypäästöt loppuvat betonitehtaan osalta välittömästi. Koska toiminta voidaan keskeyttää lähes välittömästi ei toiminnan aloittaminen tee muutoksenhakua hyödyttömäksi. Toiminta on lyhytaikaista ja lupaa on haettu saakka. Tehtaan toiminta-ajat määräytyvät rakennustyömaiden aikataulujen ja työaikojen mukaisesti. Biotuotetehtaan rakennusprojekti on kansallsesti tärkeä hanke, jonka rakentaminen on välttämätöntä hoitaa tiukkojen aikataulujen mukaan, betonin tarve on biotuotetehtaan rakennusaikana poikkeuksellisen suuri. Logistisesti on myös olennaista, että betoni voidaan tuoda mahdollisimman läheltä. Biotuotehdashankkeessa tulee olemaan paljon poikkeuksellisen suuria valutöitä. Osa valutöistä aloitetaan jo kesällä Betonitehdas ei voi vaikuttaa työmaiden aikatauluihin. 18 SOVELLETUT OIKEUSOHJEET Ympäristönsuojelulaki (527/2014) 6, 7, 8, 11, 14, 15, 16, 27, Valtioneuvoston asetus ympäristönsuojelusta (713/2014) Jätelaki (646/2011) 5,8,12,13,15,16,17.t Hallintolaki (434/2003) 34 Laki eräistä naapuruussuhteista (26/1920) 17 Kevyen polttoöljyn rikkipitoisuudesta annettu valtioneuvoston asetus (689/2006). Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista (993/1992) Terveydensuojelulaki ( /763) 8 VASTAUS MUISTUTUKSISSA JA LAUSUNNOSSA ESITETTYYN VAATIMUKSEEN Muistuttaja A.A. Lupaviranomainen on ottanut luparatkaisussa lupaehdossa (lupamääräys 1) huomioon valtioneuvoston päätöksen melutason ohjearvoista asuinalueilla. Lupaviranomainen on edellyttänyt hakijaa mittaamaan melutason mikäli on perusteltu syy olettaa toiminnan aiheuttavan melutason ohjearvojen ylityksen. Muistuttaja B.B. on tehnyt muistutuksen nimettömänä. Näin ollen on mahdotonta tarkastaa

19 muistuttajan asianosaisuutta. Muistuttajan B.B. vaatimuksiin on vastattu lupaehdoissa ilmenevällä tavalla. Betonituotetehtaiden ympäristöhaittojen arvioinnissa melu on harvoin betonitehtaan perustamisen este. Äänekoskentien liikenteestä aiheutuva melu on alueen tärkein ympäristöhäiriötä aiheuttava tekijä. Betonituotetehtaan liikenteen aiheuttama meluhaitta ei kuulu ympäristöluvassa harkittaviin asioihin. Toiminta rajautuu teollisuusalueeksi kaavoitettuun alueeseen. Toiminta on väliaikainen ja ympäristölupa päättyy vuoden 2016 lopussa. Toiminta on lyhytaikainen ja melu- ja pölytasot eivät uutta BAT-tekniikkaa edustavissa betonituotetehtaissa ole ongelma. Toiminnot ovat koteloituja. Lupaviranomainen katsoo näillä perustein, ettei ympäristölupaa ole syytä evätä. Vastaus terveydensuojeluviranomaisen lausuntoon: Terveydensuojeluviranomainen voi pyytää suoraan ohjeistuksen terveydensuojelulain 8 :n mukaisiin erityistilanteisiin reagoinnista Luja Betoni Oy:n ympäristö- ja toimintajärjestelmän mukaisesti hakijalta. Asiasta ei voida määrätä ympäristölupapäätöksessä. 19 LUVAN VOIMASSAOLO Tämä päätös on voimassa saakka. Luvan olennaiseen laajentamiseen ja muuttamiseen on oltava lupa. Lupaa ankaramman asetuksen noudattaminen Jos asetuksella annetaan tämän lain tai jätelain nojalla jo myönnetyn luvan määräystä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tarkistamisesta on asetusta luvan estämättä noudatettava (YSL 70 ). KÄSITTELYMAKSUN MÄÄRÄYTYMINEN Käsittelymaksu määräytyy Äänekosken kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen taksan mukaisesti (hyväksytty , 72 ympäristölautakunta). Kevytsoratehdas tai kevytbetonitehdas, joiden tuotantomäärä on yli tonnia vuodessa käsittelymaksu on 1600.

20 20 LUPAPÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN Päätös Luja Betoni Oy Jäljennös päätöksestä Ilmoitus päätöksestä Keski-Suomen ELY keskus, ympäristönsuojelun vastuualue Äänekosken kaupunginhallitus Äänekosken kaupungin terveydensuojeluviranomainen Ilmoitus päätöksestä lähetetään asianosaisille Ilmoittaminen ilmoitustauluilla Päätöksestä kuulutetaan Äänekosken kaupungin virallisella ilmoitustaululla.

21 21 MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen saa hakea muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta valittamalla. (YSL 190 ) Valitusoikeus on hakijalla, luvan haltijalla ja niillä, joiden oikeutta tai etua asia saattaa koskea. (YSL 191 ) Liite Valitusosoitus Lähestymiskartta Asemapiirros Betonitehtaan laitteistot Ympäristöpäällikkö Pirkko Sihvonen Vs. johtava ympäristötarkastaja Jaana Leppänen

22 Kuva 1. Lähestymiskartta Luja Betoni Oy:n betonitehtaan ympäristölupa-asia 22

23 23 Kuva 2. Asemapiirros toimintojen sijoittelusta Kuva 3. Betonitehtaan toiminnot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 348 21.05.2002 3 Ymp 2731-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) Ympkaalk 348 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 1/YMPLA 27.1.2016 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 27.1.2016 3 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 Alastaro 29.1.2016 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suomen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

YMPA , 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY

YMPA , 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY YMPA 6.10.2010, 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY Sellueriste Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee sellueristeen valmistusta keräyspaperista Porin

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598 PÄÄTÖS Helsinki 19.5.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2008-Y-653-111 No YS 598 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee YIT Rakennus Oy:n

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen 1(5) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 28 YLO LOS-2008-Y-1167-111 Annettu julkipanon jälkeen 11.5.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suominen Kuitukankaat Oy:n ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra IMATRAN KAUPUNKI 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra Valmistelija: ympäristötarkastaja Arto Ahonen Johdanto Imatran

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

Ymp.ltk liite nro 1 5

Ymp.ltk liite nro 1 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 885/11.01.00.00/2017 Pvm 17.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2018 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan määrääminen

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2013/1 Dnro ESAVI/98/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA Southwest Trade Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY YMPA 09.12.2008, 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY (JK) Yj:n ehdotus: Elometalli Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa metalliromun käsittely-

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra Valmistelija: ympäristönsuojelupäällikkö Anna-Maija Wikström Johdanto Imatran YH Rakennuttaja

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 330 29.05.2001 1 Ymp 7289-2000 (662) Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut 1.9.2014 alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntöjen muutokset ovat olleet vireillä tätä suojelusuunnitelmaa laadittaessa. Suojelusuunnitelmassa

Lisätiedot

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista,

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista, Etelä-Suomi Päätös Nro:t 1) 51/2010/2 2) 52/2010/2 Dnro:t 1) ESAVI/554/04.08/2010 2) ESAVI/569/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.10.2010 ASIA 1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa.

Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa. PÄÄTÖS Nro 3/2015/1 Dnro ISAVI/55/04.08/2013 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2015 ASIA Varkauden tehtaiden ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen, Varkaus, Joroinen ja Rantasalmi HAKIJA

Lisätiedot

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Kyseessä on uusi toiminta olemassa oleva

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1591

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1591 PÄÄTÖS Helsinki 30.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 519 111 No YS 1591 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Mankkaan kaatopaikan sulkemistoimintojen

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Valmistelija: ympäristötarkastaja Elina Seppälä. Luvan hakemisen peruste Ympäristönsuojelulaki (527/2014) 27 :n 1 momentti

Valmistelija: ympäristötarkastaja Elina Seppälä. Luvan hakemisen peruste Ympäristönsuojelulaki (527/2014) 27 :n 1 momentti Ympäristö- ja terveyslautakunta 16 25.03.2015 Siikaisten kunnan maankaatopaikan ympäristölupa Ympäristö- ja terveyslautakunta 16 Valmistelija: ympäristötarkastaja Elina Seppälä Asia Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Päätös. Päätös EnviOn Oy:n puhdistetun jäähdytysnesteen vastaanotto- ja hyödyntämislaitoksen. raukeamisesta Kouvolan kaupungin Valkealassa

Päätös. Päätös EnviOn Oy:n puhdistetun jäähdytysnesteen vastaanotto- ja hyödyntämislaitoksen. raukeamisesta Kouvolan kaupungin Valkealassa Päätös Etelä-Suomi Nro 30/2011/2 Dnro ESAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 15.4.2011 ASIA HAKIJA Päätös EnviOn Oy:n puhdistetun jäähdytysnesteen vastaanotto- ja hyödyntämislaitoksen toiminnan

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b 1(6) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 35 YLO LOS-2003-Y-1335-111 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Wipro Infrastructure Engineering Oy:n ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesta muutoshakemuksesta,

Lisätiedot

No YS 949. Fortum Power and Heat Oy PL Fortum

No YS 949. Fortum Power and Heat Oy PL Fortum PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMI- SESTA Helsinki 12.8.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2007-Y-639-111 No YS 949 ASIA Ympäristösuojelulain 55 mukainen lupamääräysten tarkistaminen, joka

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S

PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S H Ä M E E N PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Dnro....................... Nro YSO/92/07 Annettu julkipanon jälkeen 20.8.2007 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen ympäristöluvan

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/VEIKKO LEHTI OY Veikko Lehti Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee paperin/pahvin siirtokuormausaseman toimintaa ja hiekanerotuskaivojätteiden

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 465

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 465 PÄÄTÖS Helsinki 11.4.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 63 111 No YS 465 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee Strömsö Property Development

Lisätiedot

TOIMINTA JA SEN SIJAINTI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. Dnro 341/1101000/7.5.2015. Pvm 24.6.2015. Annetaan julkipanon jälkeen 30.6.2015

TOIMINTA JA SEN SIJAINTI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. Dnro 341/1101000/7.5.2015. Pvm 24.6.2015. Annetaan julkipanon jälkeen 30.6.2015 1 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Dnro 341/1101000/7.5.2015 Pvm 24.6.2015 Annetaan julkipanon jälkeen 30.6.2015 ASIA Rudus Oy:n ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen ympäristölupahakemus ja toiminnan aloittaminen mahdollisesta

Lisätiedot

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 29/2010/2 Dnro ESAVI/484/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Biovakka Suomi Oy:n Topinojan jätevesilietteiden

Lisätiedot

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola.

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola. Etelä-Suomi Päätös Nro 218/2012/1 Dnro ESAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2012 ASIA Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 101/2013/1 Dnro ESAVI/26/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 29.5.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla,

Lisätiedot

ASIAN VIREILLETULO, LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAINEN. Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa 21.9.2010.

ASIAN VIREILLETULO, LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAINEN. Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa 21.9.2010. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 99/10/1 Dnro ISAVI/242/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.10.2010 ASIA HAKIJA Kuopion Energia Oy:lle 10.8.2010 myönnettyä kivihiilen käyttöä varapolttoaineena

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen Tekninen lautakunta 33 17.06.2015 Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen 1. ASIA Ympäristölupa

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta

Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Ympla 16.6.2016 89 Riihimäen Metallikaluste Oy:lle on myönnetty ympäristölupa vuonna 2009 (Ympla 29.10.2009 151, Dnro 740/2009). Ympäristöluvan

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 17.2.2003 Kokouspvm 13. 2.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Hakija Turun Moottorikerho ry, Itäinen Pitkäkatu 21, 20700 TURKU

Hakija Turun Moottorikerho ry, Itäinen Pitkäkatu 21, 20700 TURKU VAASAN HALLINTO-OIKEUS Valitus ympäristöluvasta/ Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoittelurata/liedon Rakennus- ja ympäristölautakunta 101/25.6.2008 (Ympäristönsuojelulain 35 :n

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 23.8.2004 Kokouspvm 19.8.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Lihatukku Jouni Partanen Oy, Piiskakuja 5

Ympäristölupahakemus / Lihatukku Jouni Partanen Oy, Piiskakuja 5 TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 709 07.11.2006 1 Ymp 995-2003 (235) Ympäristölupahakemus / Lihatukku Jouni Partanen Oy, Piiskakuja 5 Ympkaalk 709 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA ROMUNKÄSITTELYLAITOS Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA 28.4.2015 Raahen Romu Oy / Seuranta ja tarkkailusuunnitelma 28.4.2014 1/4 1. Laitokselle käsiteltäviksi hyväksyttävät materiaalit Raahen

Lisätiedot

ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323 115, nro YSO/134/2008) muuttaminen,

ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323 115, nro YSO/134/2008) muuttaminen, Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2011/2 Dnro ESAVI/32/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.4.2011 ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain (527/2014) 39 :n mukainen hakemus ympäristöluvan muuttamiseksi.

Ympäristönsuojelulain (527/2014) 39 :n mukainen hakemus ympäristöluvan muuttamiseksi. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä 11.10.2016 Dnro D/1208/11.01.00.02/2016 Lupanro 2016-4 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain (527/2014) 39 :n

Lisätiedot

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola Etelä-Suomi Päätös Nro 75/2010/2 Dnro ESAVI/282/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f Päätös Etelä-Suomi Nro 55/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.3.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus ongelmajätteiden vastaanottokeskuksen toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) Ympäristölautakunta Ysp/13 13.01.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) Ympäristölautakunta Ysp/13 13.01.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) 13 Kuusakoski Oy:n ympäristölupa-asia HEL 2014-012351 T 11 01 00 00 Päätösehdotus Hakija päättää Kuusakoski Oy:n ympäristölupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1031

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1031 PÄÄTÖS Helsinki 24.7.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2003 Y 96 119 No YS 1031 ASIA Päätös Neste Oil Oyj:n Porvoon jalostamon toiminnasta aiheutuvan melun tarkkailuohjelman muuttamisesta ja jalostamoalueen

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b)

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b) Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2010/1 Dnro ESAVI/516/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen hakemus Varissuon Lämpö Oy:n lämpökeskuksen ympäristöluvan (Lounais-Suomen

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra Valmistelija: ympäristönsuojelupäällikkö Anna-Maija Wikström Johdanto Imatran

Lisätiedot

LIITE 8 TARKISTAMISEKSI. Annettu julkipanon jälkeen 10.7.2015 ASIA

LIITE 8 TARKISTAMISEKSI. Annettu julkipanon jälkeen 10.7.2015 ASIA ORIMATTILAN KAUPUNKI Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI Annettu julkipanon jälkeen 10.7.2015 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 71 :n mukaisesta

Lisätiedot

Toiminnan aloituslupapäätös, Rudus Oy, Lahden betonituotetehdas, Orimattilankatu 180, Lahti

Toiminnan aloituslupapäätös, Rudus Oy, Lahden betonituotetehdas, Orimattilankatu 180, Lahti 1 (6) Toiminnan aloituslupapäätös, Rudus Oy, Lahden betonituotetehdas, Orimattilankatu 180, Lahti D/4082/11.01.00.01/2011 Perusteluosa Rudus Oy on jättänyt 26.6.2018 Lahden rakennus- ja ympäristölupalautakunnalle

Lisätiedot

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 "s» Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 Päätös jätehuoltorekisteriin hyväksymisestä LAPE LY/217/07.00/2013 Lappi 19.2.2014 ASIA Päätös jätelain 94 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Paahtopuu Oy:n pellettitehtaan jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 64/04/2 Dnro Psy-2004-y-108 Annettu julkipanon jälkeen ASIA HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 64/04/2 Dnro Psy-2004-y-108 Annettu julkipanon jälkeen ASIA HAKIJA PÄÄTÖS Nro 64/04/2 Dnro Psy-2004-y-108 Annettu julkipanon jälkeen 27.10.2004 1 ASIA HAKIJA Huhannevan, Huhtinevan, Karjonevan, Kurunnevan, Savalonevan, Tahkonevan ja Vesiläisennevan ympäristölupien polttoaineiden

Lisätiedot

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT Päätös Etelä-Suomi Nro 92/2013/1 Dnro ESAVI/80/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2013 ASIA Hakemus, joka koskee Neste Oil Oyj:n Haminan terminaalin ympäristöluvassa A 1027/KAS-2005-Y-29-111 määrätyn

Lisätiedot

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008.

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2009 Dnro PPO 2003 Y 391 111 ASIA LUVAN HAKI JA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen

Lisätiedot

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa Etelä-Suomi Päätös Nro 46/2011/2 Dnro ESAVI/708/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.5.2011 ASIA BCDE Group Waste Management Ltd Oy:n biologisen hapetuslaitoksen ympäristölupapäätöksen määräysten tarkistamista

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko.

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. Etelä-Suomi Päätös Nro 71/2010/3 Dnro ESAVI/405/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2010 ASIA Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. HAKIJA Arto Heikkilän perikunta Timo Heikkilä,

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna

Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna Etelä-Suomi Päätös Nrot 161/2011/1 Dnro ESAVI/272/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 12.12.2011 ASIA Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta PÄÄTÖS UUDELY/3302/2019 25.4.2019 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta ILMOITUKSEN TEKIJÄN NIMI JA OSOITE

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Turun kaupungin kiinteistölaitos

Ympäristölupahakemus / Turun kaupungin kiinteistölaitos TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 241 19.04.2005 1 Ymp 1451-2005 (235, 662) Ympäristölupahakemus / Turun kaupungin kiinteistölaitos Ympkaalk 241 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. Päätös Etelä-Suomi Nro 23/2013/1 Dnro ESAVI/41/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. LAITOS Heinolan Autopurkaamo

Lisätiedot

TOIMINTA JA SEN SIJAINTI

TOIMINTA JA SEN SIJAINTI Ympäristölautakunta 23 13.06.2018 Ympäristölupa asfaltti-, betoni- ja tiilimurskeen hyödyntämiseen 383/11.01.00/2017 Ympäristölautakunta 23 ASIA Ilmari Sippola hakee Ulvilan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselta

Lisätiedot