Yhdistyksen ylimääräisen syyskokouksen esityslista Klo Nuorisokeskus Kasisali, Sammonkatu 8, Lahti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhdistyksen ylimääräisen syyskokouksen esityslista 24.10.2015 Klo 12.30-13.30 Nuorisokeskus Kasisali, Sammonkatu 8, 15140 Lahti"

Transkriptio

1 Yhdistyksen ylimääräisen syyskokouksen esityslista Klo Nuorisokeskus Kasisali, Sammonkatu 8, Lahti 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen, toimihenkilöiden valitseminen kokoukseen Puheenjohtaja Sihteeri 2 pöytäkirjan tarkastajaa 2 ääntenlaskijaa 3. Kokouksen päätösvaltaisuuden ja laillisuuden toteaminen 4. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5. Vuoden 2014 toimintakertomus ja tilinpäätös 6. Tilintarkastajien lausunto ja tilinpäätöksen vahvistaminen vuodelle Tili- ja vastuuvapauden myöntäminen edellisen toimintakauden hallitukselle ja muille mahdollisille vastuuvelvollisille 7. Vuoden 2016 toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen 8. Vuoden 2016 jäsenmaksun määrääminen 9. Sääntömuutokset Eliitti Pet Kasvattajanimisäännöt Näyttelysäännöt Suomen Muotovaliosäännöt liite Muut jäsenistön kokoukselle esitetyt asiat 11. Kokouksen päättäminen

2 Liite 1 Sääntömuutos ehdotuksemme : (Anu Saarela) Kilpailuluokat nykyinen: Baby-luokka: 2-4kk Nuorten luokka: 4-6kk Avoin luokka: 6-36kk Veteraaniluokka: 36 kk - EHDOTUS : Kilpailuluokat: Junior luokka: 2-5kk Avoin luokka: 5-- Valioluokka : Suomen muotovalioille valioitumisen jälkeen (selvennys alla) Perustelu ko.ikäjako on voimassa muissa pohjoismaissa. EHDOTUS : Kaikkiin näyttelyihin JUNIOR ROP & BIS. Käytössä muissa pohjoismaissa, tasa-arvoistaa ja kannustaa junioreiden näyttelytystä. EHDOTUS : BIS SIJAT JAETAAN ILMOITTAUTUNEIDEN ELÄINTEN MUKAAN, ei paikalla olijoiden. Kaikki ilmoittautuneet ovat maksaneet osallistumisestaan, on väärin että palkinto sijoja vähennetään jos joku ei olekaan paikalla tai tuo eläintään arvosteluun, se ei ole paikallaolijoiden syy. EHDOTUS : JALOSTUSLUOKKA POISTETAAN EHDOTUS : VALIOITUMISEEN KELPAA VAIN YKSI BABY & NUORTEN LUOKAN SERTI AVOIMEN LUOKAN SERTIÄ käyttöön kannustimeksi ehdotuksemme pysyvät JUNIOR ROP:it ja BIS. Nämä ehdotukset allekirjoittaa :

3 Minna Aatela (SMY kasvattaja vuodesta 1997 & jäsen) Raisa Ristimäki (SMY kasvattaja vuodesta 2003 & jäsen) Anu Saarela (jäsen, kasvattaja vuodesta 2006 ja SMY:n hallituksen varajäsen, SMF kasvattaja vuodesta 2011 & jäsen) Anne Jalonen (SMY kasvattaja vuodesta 1992 & jäsen) Katja Nyström (SMY kasvattaja vuodesta 2014 & jäsen) Jonna Tikka (kasvattaja) SELVENNYS valioluokasta VALIOLUOKKA =KILPAILULUOKKA MUOTOVALIOILLE Perus idea : Valmistuttuaan Suomen muotovalioksi marsu siirtyy kilpailuluokkaa nimeltä valioluokka. Kilpailuluokka on tarkoitettu VAIN Suomen muotovalioksi valmistuneille marsuille. Ulkolainen marsu kilpailee Suomessa valioluokassa vasta valmistuttuaan Suomen muotovalioksi. Valioluokka arvostellaan viimeisen avoimen luokan jälkeen. ESIM. kun kaikki selfit on arvosteltu arvostellaan KAIKKI MUOTOVALIO selffit, väriin katsomatta samassa luokassa! Tuomari saa jakaa myös valioluokan marsuille sertejä ja kunniapalkintoja. Tämän jälkeen tuomari valitsee ROP:it. Jos ehdotuksemme pysyvistä junior ROP JA BIS menee läpi, tuomari valitsee ROP:iin marsut avoimesta luokasta ja valioluokasta, muutoin myös juniorit otetaan myös huomioon ROP valinnoissa. Vuoden voittaja pisteet lasketaan normaalisti. *** Ruotsissa on ollut nyt reilun vuoden MultiChampion titteli, jonka valioluokan marsu saa saatuaan valioluokassa 3 sertiä ja sijoituttuaan BIS sijoille kahdesti. Tätä voitaisiin myös harkita, koeajan jälkeen Liite 2.

4 Aida Depnerin jalostusluokan sääntöehdotus: Sääntö nyt: Jalostusluokka on tarkoitettu jalostuseläimelle ja sen 2-4 samaa muunnosta olevalle, vähintään kahdesta eri poikueesta syntyneelle jälkeläiselle. Näytteilleasettaja on velvollinen tuomaan marsunsa jalostusluokkaan, jos marsun kasvattaja niin vaatii. Jalostueläimellä saa esittää yhden ryhmän/ näyttely. Jalostusluokkaan ei voi osallistua ei-standardi- muunnoksella. Sääntöehdotus: Jalostusluokka on tarkoitettu jalostuseläimelle ja sen 2 vähintään kahdesta eri poikueesta syntyneelle jälkeläiselle. Näytteilleasettaja on velvollinen tuomaan marsunsa jalostusluokkaan, jos marsun kasvattaja niin vaatii. Jalostueläimellä saa esittää yhden ryhmän/näyttely. Perustelu: Poistetaan "sama muunnos", koska esimerkiksi crest uros ei välttämättä ikinä saa crest poikasta ja näin ei pystyisi osallistumaan jalostusluokkaan self jälkeläisten kanssa. Jalostusluokkaan pitää voida osallistua myös ei-standardillakin. Liite3. Eliitti-PET säännöt Ohjeistus tittelin saavuttamiseen ja hakemiseen Eliitti-Pet on lemmikkiluokan marsuille titteli, joka saavutetaan seuraavasti: 1. Marsu valmistuu Suomen EliittiPetiksi kolmella Eliittikortilla joita saa PPM-sijoituksista. Eliittikorttien tulee olla SMY:n hyväksymistä näyttelystä. Vähintään yhden Eliittikortin on oltava avoimesta- tai veteraaniluokasta, kaksi saa olla baby- tai nuorten luokasta. Eliittikorttien pitää olla vähintään kahdelta eri tuomarilta. 2. EliittiPethakemus täytetään huolellisesti ja lähetetään hakemusten käsittelijälle. Hakemuksen mukana tulee lähettää Eliittikortit sekä mahdollinen rekisteröintitodistus/ sukutaulu. Palautuskuorta ei tarvitse lähettää. 3. Paluupostissa tulee EliittiPettodistus, Eliittikortit, EliittiPet-leimalla varustetun rekisteritodistuksen/sukutaulun sekä lapun jolla voit ostaa EliittiPet-ruusukkeen marsullesi yhdistyksen infosta. Vasta todistuksen saavuttua, on marsun nimen edessä oikeus käyttää EPET-titteliä. Hakemuksen käsittelijän yhteystiedot löytyvät hakemuksesta.

5 MegaEliitti-PET säännöt Ohjeistus tittelin saavuttamiseen ja hakemiseen MegaEliittiPet on lemmikkiluokan EliittiPet-marsuille titteli, joka saavutetaan seuraavasti: 1. Marsu valmistuu Suomen MegaEliittiPetiksi kolmella uudella Eliittikortilla joita saa PPMsijoituksista. Eliittikorttien tulee olla SMY:n hyväksymistä näyttelystä. Kaikkien kolmen Eliittikortin on oltava avoimesta- tai veteraaniluokasta ja EliittiPet tittelin vahvistamispäivämärän jälkeen saaduista näyttelyistä. Eliittikorttien pitää olla vähintään kahdelta eri tuomarilta. 2. MegaEliittiPethakemus täytetään huolellisesti ja lähetetään hakemusten käsittelijälle. Hakemuksen mukana tulee lähettää Eliittikortit sekä mahdollinen rekisteröintitodistus/sukutaulu. Palautuskuorta ei tarvitse lähettää. 3. Paluupostissa tulee MegaEliittiPettodistus, Eliittikortit, MegaEliittiPet-leimalla varustetun rekisteritodistuksen/sukutaulun sekä lapun jolla voit ostaa MegaEliittiPet-ruusukkeen marsullesi yhdistyksen infosta. Vasta todistuksen saavuttua, on marsun nimen edessä oikeus käyttää M-EPET-titteliä. Hakemuksen käsittelijän yhteystiedot löytyvät hakemuksesta. Liite 4: Näyttelysääntömuutosehdotus Annukka Juntunen & Kirsi Ruotsalainen Näyttelysäännöt Yleiset näyttelysäännöt SÄÄNTÖJEN NOUDATTAMINEN Näitä sääntöjä noudatetaan lähtien kaikissa Suomen Marsuyhdistys ry:n (jatkossa SMY) järjestämissä näyttelyissä ja muissa SMY:n hyväksymissä näyttelyissä. NÄYTTELYT Näyttelyissä voidaan järjestää marsuille ulkomuoto- sekä lemmikkiluokkia sekä muille jyrsijöille ja kaneille lemmikkiluokkia. VAHINKOTAPAUKSET SMY:n näyttelyiden järjestäjinä toimivat kaikki hallituksen jäsenet tai muut mahdolliset, kutakin näyttelyä kohti osoitetut henkilöt. Järjestäjät, SMY tai tuomarit eivät vastaa eläimille, näytteilleasettajille, esineille tai yleisölle sattuneista vahingoista. Jokainen näytteilleasettaja on itse vastuussa aiheuttamastaan tai eläimensä aiheuttamasta vahingosta.

6 TUOMARIT SMY:n sekä sen hyväksymissä näyttelyissä tuomarina toimivat ainoastaan SMY:n hyväksymät tuomarit. Tuomari ei saa arvostella omaa tai perheenjäsenensä eläintä. Ulkomaisten tuomareiden tulee omata vastaavat arvosteluoikeudet omassa maassaan. SMY:n hallitus voi myöntää tähän sääntöön tarvittaessa poikkeuslupia. NÄYTTELYYN ILMOITTAUTUMINEN Näyttelyyn ilmoittaudutaan näyttelykutsun mukaisesti. SMY:n näyttelyissä eläin voi osallistua joko ulkomuotoluokkaan, pet-luokkaan tai molempiin. Näyttelyilmoittautumisen ajankohta katsotaan sähköpostin lähetysajan mukaan. Mikäli eläin on ilmoitettu osoitetun ajan jälkeen, voi ilmoittautumisten vastaanottaja katsoa ilmoittautumisen jälkiilmoittautumiseksi tai evätä sen kokonaan. Ulkomuotoluokkiin ilmoitettaessa Suomessa asuvan näytteilleasettajan omistuksessa olevalla marsulla pitää olla suomalainen rekisterinumero. Ulkomaalaisessa omistuksessa oleva marsu tulee olla rekisteröity omassa maassaan, mikäli ko. maassa on puhdasrotuisten marsujen rekisteröintijärjestelmä. Näyttelymaksun suuruus päätetään näyttelykohtaisesti ja se suoritetaan näyttelykutsussa mainitulla tavalla. Näyttelykutsussa mainittuja hintoja ei voida jälkikäteen muuttaa. Ilmoittautumismaksu maksetaan kaikista ilmoitetuista eläimistä huolimatta siitä osallistuuko eläin tapahtumaan. Maksut voidaan periä myös jälkikäteen ja SMY voi määrätä henkilön näyttelykieltoon kunnes maksut on suoritettu. NÄYTTELYYN OSALLISTUMINEN Ennen varsinaisen arvostelun alkua suoritetaan eläintentarkastus. Eläintentarkastuksen laajuus ja tapa vaihtelevat näyttelykohtaisesti. Eläin voidaan tarkastuksen yhteydessä hylätä tai kokonaan evätä sen pääsy näyttelyalueelle jos sillä on ulkoloisia, se on kantava tai imettää, todella aggressiivinen tai muuten kunnoltaan soveltumaton näyttelyyn. Myyntieläimet tarkastetaan tapauskohtaisesti. Tarkastuksessa hylätyn eläimen näyttelymaksu pitää maksaa, eikä jo maksettua ilmoittautumismaksua makseta takaisin. Eläimen turkkia ei saa käsitellä vierailla aineilla, jotka muuttavat sen alkuperäistä laatua tai väriä. Eläin ei saa olla lääkityksen alaisena. Eläimet arvostellaan näyttelyluettelon mukaisessa tai tuomarin ilmoittamassa järjestyksessä. Omistaja / näytteilleasettaja huolehtii siitä, että marsu on arvosteltavana oikeaan aikaan. Mikäli eläin ei tule arvosteltavaksi omalla vuorollaan, voi tuomari jättää eläimen kokonaan arvostelematta. Tällöin ilmoittautumismaksua ei makseta takaisin. Ulkomuotoluokka sijoitetaan lemmikkiluokan edelle, mikäli marsu on menossa molempiin luokkiin yhtä aikaa. Satiinien esittäminen sekä ulkomuoto- että petluokassa on kielletty. ILMOITTAUTUMISMAKSUN PALAUTTAMINEN Näytteilleasettajan suorittama ilmoittautumismaksu palautetaan, jos:

7 näyttely perutaan näytteilleasettaja, hänen perheenjäsenensä, yhteisessä omistuksessa olevan eläimen toinen omistaja kutsutaan tuomariksi omistaja tuomarinvaihdoksen tapahtuessa niin vaatii. Vaatimus tulee kuitenkin esittää ennen arvostelun alkua. ilmoitettu marsu sairastuu tai kuolee ja siitä esitetään hallitukselle eläinlääkärin todistus. Tällöin näyttelymaksua ei tarvitse maksaa tai se hyvitetään. NÄYTTELYARVOSTELUSTA VALITTAMINEN Tuomarin arvostelusta ja hänen antamastaan palkintosijasta ei voi valittaa, ellei tuomari ole toiminut edellä mainittujen sääntöjen vastaisesti. Valitus rikkomuksesta on tehtävä kirjallisesti kahden viikon kuluessa ko. näyttelystä SMY:n hallitukselle. TUOMARIIN VAIKUTTAMINEN Näytteilleasettaja tai yleisössä oleva henkilö ei saa häiritä tuomaria näyttelyn aikana. Tuomarille on annettava työrauha eikä arvosteluun saa vaikuttaa. Näyttelypaikalla tulee noudattaa hyviä käytöstapoja sekä reilua kilpailuhenkeä. MUU ULKOPUOLINEN TOIMINTA SMY:n näyttelyissä on mahdollista myydä tuotteita. Tuotteita voivat myydä niin yksityisetkin henkilöt kuin yrityksetkin. Kauppaa ei saa suorittaa näyttelyalueella kierrellen. Myytävät tuotteet tulee sijoittaa sille erikseen varattuun paikkaan. Myyntilupa tulee anoa vähintään kahta (2) viikkoa ennen näyttelyä hallitukselta. Hallitus voi hyväksyä tai evätä myyntiluvan. KASVATTAJAKATSELMOINTI Näyttelyissä voidaan suorittaa kasvattajakatselmointeja. Katso tarkemmin kohdasta kasvattajanimisäännöt. NÄYTTELYSÄÄNTÖJEN RIKKOMINEN Henkilölle, joka rikkoo näitä sääntöjä tai hyvää tapaa, voidaan antaa suullinen tai kirjallinen huomautus, kirjallinen varoitus, määräaikainen näyttelykielto- ja toimintakielto tai erottaa yhdistyksestä. Sanktiosta häiriköijä voi tehdä kirjallisen valituksen SMY:n hallitukselle kahden viikon kuluttua sen vastaanottamisesta. ULKOMUOTOLUOKKA Ulkomuotoluokka on tarkoitettu puhdasrotuisille, rekisteröidyille marsuille, jotka arvostellaan rotumääritelmän mukaisesti. Mikäli marsu poikkeaa suuresti rotumääritelmän ihanteesta, voi tuomari halutessaan jättää marsun arvostelematta kokonaan tai osittain. Tällöin arvostelukaavakkeeseen merkitään EVA (Ei Voida Arvostella). Ulkomuotoluokissa marsut jaotellaan rotuihin, sekä lyhytkarvaiset rodut lisäksi väreihin ja kuvioihin. Kilpailuluokat: Baby luokka: 2-4kk Nuorten luokka: 4-6kk

8 Avoin luokka: 6-36kk Veteraani luokka: 36 kk Valio luokka 6 kk Muotovalio arvonimen saaneille marsuille Klipattu luokka: 6kk Koe-standardi luokka: 2kk Ei-standardi luokka: 2kk Kasvattajaluokka Jalostusluokka Valio luokka Valmistuttuaan Suomen muotovalioksi marsu siirtyy kilpailuluokkaa nimeltä valioluokka. Kilpailuluokka on tarkoitettu VAIN Suomen muotovalioksi valmistuneille marsuille. Ulkolainen marsu kilpailee Suomessa valioluokassa vasta valmistuttuaan Suomen muotovalioksi. Valioluokka arvostellaan viimeisen avoimen luokan jälkeen. Tuomari saa jakaa myös valioluokan marsuille sertejä ja kunniapalkintoja. Tämän jälkeen tuomari valitsee ROP:it. Klipattu luokka Klipattu luokka on tarkoitettu pitkäkarvaisille marsuille, joiden turkki on leikattu lyhyeksi. Turkin tulisi kuitenkin ylettyä näyttelylautaan. Klipattuun luokkaan saavat marsut osallistua täytettyään 6 kk. Tässä luokassa eläimet jaetaan roduittain, mutta ei ikäluokkiin. Koe-standardi luokka Tarkoitettu kaikille hyväksytyille koestandardimuunnoksille. Tähän luokkaan ilmoitetun marsun tulee olla rekisteröity ja vähintään 2 kk. Tässä luokassa eläimet jaetaan muunnoksittain. Pitkäkarvaisten muunnosten tulee olla turkissaan. Ei-standardi luokka Tarkoitettu kaikille tunnistettaville muunnoksille, jotka eivät kuulu standardiin tai koestandardiin. Mikäli näytteilleasettaja haluaa ilmoittaa näyttelyyn ei-standardiin kuuluvan muunnoksen jota ei aiemmin ole Suomessa esitetty, tulee hänen toimittaa standarditoimikunnalle kuukautta ennen viimeistä ilmoittautumispäivää siitä suomen- tai englanninkielinen ohjeistus sekä mahdolliset lähteet, joista tuomarit voivat etsiä lisätietoa. Tähän luokkaan ilmoitetun marsun ei tarvitse olla rekisteröity. Marsun tulee olla vähintään 2 kk. Tässä luokassa eläimet jaetaan muunnoksittain, mutta ei ikäluokkiin. Pitkäkarvaisten muunnosten tulee olla turkissaan. Kasvattajaluokka Kasvattajaluokka on tarkoitettu kasvattajanimellisille marsukasvattajille, jotka esittävät 2-4 samaa muunnosta olevaa, vähintään kahdesta poikueesta olevaa kasvattiaan ryhmänä. Kasvattajaluokkaan saa osallistua kasvattajanimen omaava kasvattaja. Kasvattajaluokan kaikkien eläinten on oltava kasvattajanimeltään samoja. Kasvattajaluokkaan osallistuvien eläinten täytyy osallistua samassa tapahtumassa viralliseen luokkaan. Kasvattajan ei tarvitse itse olla näyttelypaikalla esittämässä ryhmää, vaan toinen näytteilleasettaja voi esittää kasvattajan puolesta ryhmän. Tällöin kasvattajan täytyy itse

9 ilmoittaa ja maksaa ennakkoon ryhmä viimeiseen ennakkoilmoittautumispäivään mennessä kyseiseen näyttelyyn. Kasvattajaluokassa kasvattien ei tarvitse olla kasvattajan omistuksessa. Näytteilleasettaja on velvollinen tuomaan marsunsa kasvattajaluokkaan, jos marsun kasvattaja niin vaatii. Kasvattaja saa esittää yhden ryhmän / muunnos / näyttely. Kasvattajaluokkaan ei voi osallistua ei-standardi -muunnoksella. Jalostusluokka Jalostusluokka on tarkoitettu jalostuseläimelle ja sen 2 vähintään kahdesta eri poikueesta syntyneelle jälkeläiselle. Näytteilleasettaja on velvollinen tuomaan marsunsa jalostusluokkaan, jos marsun kasvattaja niin vaatii. Jalostueläimellä saa esittää yhden ryhmän/näyttely. HYVÄKSYTYT RODUT, VÄRIT JA KUVIOT: Lyhytkarvaiset rodut: Sileäkarvainen yksivärinen, sileäkarvainen kuvioitu, englannincrest yksivärinen, englannincrest kuvioitu, amerikancrest yksivärinen, amerikancrest kuvioitu. Karkeakarvaiset ja karvattomat rodut: abessinialainen, rex, rex crest, teddy, skinny, baldwin Pitkäkarvaiset rodut: sheltie, texel, peruaani, alpakka, coronet, merino, lunkaryanperuaani. Hyväksytyt värit: p.e. white, d.e. white, cream, buff, lemon, saffron p.e. golden, d.e.golden, red, beige, lilac, grey, chocolate, black. Hyväksytyt kuviot: silver agouti, golden agouti, cinnamon agouti, lemon agouti, orange agouti, buff agouti, saffron agouti, cream agouti, myös solid agoiti muunnokset silver argente, golden argente, cinnamon argente, lemon argente, orange argente, buff argente, saffron argente, cream argente, myös solid argente muunnokset grey silver argente, grey golden argente, grey lemon argente, myös solid agouti/argente muunnoksina. roan (hyväksytyt agoutit, argentet, tortoishell, brindle sekä hyväksytyt värit valkoista lukuunottamatta). himalaya (black, chocolate, beige, lilac, cinnamon agouti, silver agouti, cinnamon argente, silver argente). tortoiseshell tortoiseshell & white. tricolor (mitkä tahansa kolme hyväksyttyä väriä, agoutia, argentea, paitsi black/red/white). bicolor (mitkä tahansa kaksi hyväksyttyä väriä, agoutia, argentea, paitsi black/red). dalmatialainen (hyväksytyt agoutit, argentet, tortoishell, brindle sekä värit valkoista lukuunottamatta). dutch (hyväksytyt agoutit, argentet, tortoishell, brindle sekä värit valkoista lukuunottamatta). tan (black, chocolate, lilac, grey ja beige). fox (black, chocolate, lilac, grey ja beige). otter (black, chocolate, lilac, grey ja beige). harlekiini (black/cream, chocolate/cream). magpie (black/white, chocolate/white). brindle (black/red). Hyväksytyt koe-standardi muunnokset: ch-teddy, ch-teddy crest, lunkaryansheltie, lunkaryancoronet Kaikki muut luetaan ei-standardi-muunnoksiksi.

10 ULKOMUOTOLUOKISSA JAETTAVAT PALKINNOT JA PISTEET: Rotunsa Paras eli ROP ROP 1 8p. ROP 2 6p. Tuomari voi halutessaan jakaa kunniamaininnan ja/tai sertifikaatin saaneiden joukosta rodun parhaalle ROP1 ja toiseksi parhaalle ROP2 palkinnot. Sertifikaatti 10p. Tuomari voi halutessaan jakaa hyväksyttyjen rotujen osallistujille (baby-, nuorten-, avoimenveteraani- ja -valioluokan marsuille) sertifikaatteja. Jaettavien sertifikaattien lukumäärää ei ole rajoitettu. Kun Suomessa rekisteröity marsu on saanut 3 sertifikaattia vähintään kahdelta eri tuomarilta, joista vähintään yhden tulee olla avoimesta tai veteraani luokasta, marsun omistaja voi anoa marsulleen Suomen Muotovalio- titteliä (FI MVA). Mikäli marsu on toisen Pohjoismaan tai Viron muotovalio, valmistuu se anomuksella Suomen Muotovalioksi saatuaan yhden sertifikaatin Suomessa. Kunniamaininta 5p. Tuomari voi halutessaan jakaa haluamilleen marsuille kunniamaininnan. Tuomarin suosikki Tuomari voi halutessaan jakaa mieleiselleen marsulle Tuomarin Suosikki palkinnon. Best in Show eli BIS Tuomarin valitsemat hyväksyttyjen rotujen baby-, nuorten-, avoimen- veteraani- ja valioluokan marsut ilmoittaumismäärän Best In Show kilpailuun. Tuomari ei voi sijoittaa BIS-kilpailussa rotumuunnoksen ROP2:sta ROP1:n edelle. Koe- ja Ei-standardi luokkaan sekä Klipattuun luokkaan ilmoitettu marsu ei ole oikeutettu osallistumaan Best In Show-kilpailuun BIS-sijoituksia jaetaan hyväksyttyjen rotujen ilmoittaumismäärän mukaan seuraavasti: 1-9 osallistujaa BIS osallistujaa BIS osallistujaa BIS osallistujaa BIS osallistujaa BIS osallistujaa BIS osallistujaa BIS tai enemmän BIS 1-8 BIS I 16p. BIS II 14p. BIS III 12p. BIS IV 10p. BIS V 8p. BIS VI 6p.

11 BIS VII 4p. BIS VIII 2p. Kasvattajaluokassa palkitaan ilmoittaumismäärän mukaan seuraavasti: 1-3 osallistujaa palkitaan osallistujaa palkitaan osallistujaa palkitaan osallistujaa palkitaan 4 13 tai enemmän palkitaan 5 Paras Kasvattaja 10p. 2. Paras Kasvattaja 8p. 3. Paras Kasvattaja 6p. 4. Paras Kasvattaja 4p. 5. Paras Kasvattaja 2p. Jalostusluokassa palkitaan ilmoittautumismäärän mukaan seuraavasti: 1-3 osallistujaa palkitaan osallistujaa palkitaan osallistujaa palkitaan osallistujaa palkitaan 4 13 tai enemmän palkitaan 5 Paras Jalostuseläin 10p. (eläimen kasvattaja saa myös 10p.) 2. Paras Jalostuseläin 8p. (eläimen kasvattaja saa myös 8p.) 3. Paras Jalostuseläin 6p. (eläimen kasvattaja saa myös 6p.) 4. Paras Jalostuseläin 4p. (eläimen kasvattaja saa myös 4p.) 5. Paras Jalostuseläin 2p. (eläimen kasvattaja saa myös 2.) Klipattu luokka: Paras Klipattu 8p. 2. Paras Klipattu 6p. Tuomari voi halutessaan jakaa parhaalle Paras Klipattu ja toiseksi parhaalle Paras Klipattu2 palkinnot. Koe- ja Ei-standardi luokka: Paras Koe-Standardi 8p. 2.Paras Koe-Standardi 6p. Paras Ei-Standardi 8p. 2. Paras Ei-Standardi 6p. Tuomari voi halutessaan jakaa parhaalle Paras Koe/Ei-standardi ja toiseksi parhaalle Paras Koe/Eistandardi2 palkinnot.

12 Junior Best In Show kilpailu järjestetään vähintään Juhlanäyttelyssä sekä Grand Galassa. Mikäli näyttelyssä järjestetään Junior Best In Show kilpailu, pitää se sisällään kaikki näyttelyluokat klipattuja lukuun ottamatta. Junior Best In Shown säännöt ja pisteytys ovat samat kuin tavallisessa Best In Show:ssa. ULKOMUOTOLUOKISSA JAETTAVAT TITTELIT Juhlanäyttelyn Best In Show voittaja on oikeutettu käyttämään nimensä edessä JV vuosiluku - titteliä. Best In Show Junior voittaja on oikeutettu käyttämään nimensä edessä JJV -vuosiluku titteliä. Grand Galan Best In Show voittajamarsu on oikeutettu käyttämään nimensä edessä GG vuosi luku titteliä. Best In Show Junior voittaja on oikeutettu käyttämään nimensä edessä JGG vuosiluku titteliä. Vuosiluku ilmoitetaan titteleissä aina vuosiluvun kahdella viimeisellä numerolla. VUODEN VOITTAJA, VUODEN LYHYTKARVAINEN, VUODEN KARKEAKARVAINEN, VUODEN KARVATON, VUODEN PITKÄKARVAINEN, VUODEN JALOSTUSELÄIN, VUODEN KLIPATTU, VUODEN KOE-STANDARDI JA VUODEN EI-STANDARDI -KILPAILUT Kilpailuaika on kalenterivuosi kerrallaan ja pisteitä jaetaan kaikista SMY:n tai sen hyväksymistä näyttelyistä. Tuloksiin huomioidaan marsun viisi eniten pisteitä kerännyttä näyttelyä. Kilpailut on tarkoitettu rekisteröidyille marsuille. Vuosiluku ilmoitetaan titteleissä aina vuosiluvun kahdella viimeisellä numerolla. VUODEN KASVATTAJA -KILPAILU Kilpailuaika on kalenterivuosi kerrallaan ja pisteitä jaetaan kaikista SMY:n tai sen hyväksymistä näyttelyistä. Tuloksiin huomioidaan kasvattajan viisi eniten pisteitä kerännyttä näyttelyä, sekä kaikki kasvattaja - ja jalostusluokista saadut pisteet. Vuosiluku ilmoitetaan tittelissä aina vuosiluvun kahdella viimeisellä numerolla. Kilpailu on tarkoitettu vain SMY:n hyväksymille kasvattajille sekä SMY:n rekisteröimille marsuille. Titteleistä käytetään seuraavia lyhenteitä: VUODEN VOITTAJA = VV - VV10 - vuosiluku VUODEN LYHYTKARVAINEN = VLK vuosiluku VUODEN KARKEAKARVAINEN = VKK vuosiluku VUODEN KARVATON = VKA - vuosiluku VUODEN PITKÄKARVAINEN VPK - vuosiluku VUODEN KASVATTAJA = VK vuosiluku VUODEN JALOSTUSELÄIN = VJE vuosiluku VUODEN KLIPATTU = VKL vuosiluku

13 VUODEN KOE-STANDARDI = VKS vuosiluku VUODEN EI-STANDARDI = VES vuosiluku PET-LUOKKA Pet-luokka eli lemmikkiluokka on avoin kaikille marsuille. Pet-luokissa eläimen ei tarvitse olla rekisteröity. Arvostelussa kiinnitetään erityistä huomiota kuntoon, käsiteltävyyteen ja luonteeseen. SMY mahdollisesti järjestää ns. Pet Shownäyttelyitä, joihin voivat ottaa osaa kaikki kanit ja jyrsijät. Näyttelyissä voidaan jakaa seuraavia palkintoja: Pet-marsuille jaetaan PPM palkinnot osallistumismäärän mukaan: 1-9 osallistujaa jaetaan PPM osallistujaa jaetaan PPM osallistujaa jaetaan PPM osallistujaa jaetaan PPM osallistujaa jaetaan PPM osallistujaa jaetaan PPM osallistujaa jaetaan PPM osallistujaa tai enemmän PPM1-8 Sijoja jaetaan maksimissaan kahdeksan (8). Paras Pet Marsu (PPM) valinta on pidettävä, jos tuomareita on enemmän kuin yksi. PPM-sijoille sijoittuneet marsut saavat myös itselleen Eliittikortin. PPM-palkintojen lisäksi jaetaan Kunniamainintoja (KuMa) ja Kunniapalkintoja (KuPa). KuMa ja KuPa jaetaan ruusukkeina tai sertinauhan tapaisina palkintoina, joiden värin päättää pet-toimikunta. Tuomari voi halutessaan jakaa Tuomarin Suosikki-palkinnon ja mahdollisia lahjoituspalkintoja. Eliitti-PET säännöt Ohjeistus tittelin saavuttamiseen ja hakemiseen Eliitti-Pet on lemmikkiluokan marsuille titteli, joka saavutetaan seuraavasti: 1. Marsu valmistuu Suomen Eliitti-Petiksi kolmella Eliittikortilla joita saa PPM-sijoituksista. Eliittikorttien tulee olla SMY:n hyväksymistä näyttelystä. Vähintään yhden Eliitti-kortin on oltava avoimesta- tai veteraaniluokasta, kaksi saa olla baby- tai nuorten luokasta. Eliitti-korttien pitää olla vähintään kahdelta eri tuomarilta. 2. Eliitti-Pet hakemus täytetään huolellisesti ja lähetetään hakemusten käsittelijälle. Hakemuksen mukana tulee lähettää Eliitti-kortit sekä mahdollinen rekisteröintitodistus/ sukutaulu. Palautuskuorta ei tarvitse lähettää. 3. Paluupostissa tulee EliittiPet-todistus, Eliitti-kortit, EliittiPet-leimalla varustetun rekisteritodistuksen/sukutaulun sekä lapun jolla voit ostaa EliittiPet-ruusukkeen marsullesi yhdistyksen infosta. Vasta todistuksen saavuttua, on marsun nimen edessä oikeus käyttää EPET-titteliä. Hakemuksen käsittelijän yhteystiedot löytyvät hakemuksesta.

14 MegaEliitti-PET säännöt Ohjeistus tittelin saavuttamiseen ja hakemiseen MegaEliittiPet on lemmikkiluokan EliittiPet-marsuille titteli, joka saavutetaan seuraavasti: 1. Marsu valmistuu Suomen MegaEliitti-Petiksi kolmella uudella Eliittikortilla joita saa PPMsijoituksista. Eliittikorttien tulee olla SMY:n hyväksymistä näyttelystä. Kaikkien kolmen Eliittikortin on oltava avoimesta- tai veteraaniluokasta ja EliittiPet tittelin vahvistamispäivämärän jälkeen saaduista näyttelyistä. Eliittikorttien pitää olla vähintään kahdelta eri tuomarilta. 2. MegaEliittiPethakemus täytetään huolellisesti ja lähetetään hakemusten käsittelijälle. Hakemuksen mukana tulee lähettää Eliittikortit sekä mahdollinen rekisteröintitodistus/sukutaulu. Palautuskuorta ei tarvitse lähettää. 3. Paluupostissa tulee MegaEliittiPettodistus, Eliittikortit, MegaEliittiPet-leimalla varustetun rekisteritodistuksen/sukutaulun sekä lapun jolla voit ostaa MegaEliittiPet-ruusukkeen marsullesi yhdistyksen infosta. Vasta todistuksen saavuttua, on marsun nimen edessä oikeus käyttää MEPET-titteliä. Hakemuksen käsittelijän yhteystiedot löytyvät hakemuksesta. Kilpailuluokat: Baby-luokka: 2-4kk Nuorten luokka: 4-6kk Avoin luokka: 6-36kk Veteraaniluokka: 36 kk PET-LUOKISSA JAETTAVAT TITTELIT Juhlanäyttelyn Paras Pet Marsu voittaja on oikeutettu käyttämään nimensä edessä JVpet vuosiluku -titteliä Grand Galan Paras Pet Marsu voittaja on oikeutettu käyttämään nimensä edessä GGpet vuosiluku titteliä VUODEN VOITTAJA PET-kilpailu ja -pisteet Kilpailuaika on kalenterivuosi kerrallaan ja pisteitä jaetaan kaikista SMY:n tai sen hyväksymistä näyttelyistä. Tuloksiin huomioidaan marsun kaikki näyttelyt. VUODEN VOITTAJA PET = VVpet VVpet5 vuosiluku KuMa 5p. KuPa 5p. Tuomarin suosikki 3p. PPM I 15p. PPM II 14p.

15 PPM III 13p. PPM IV 12p. PPM V 11p. PPM VI 10p. PPM VII 9p. PPM VIII 8p. Liite 5 Lea Rahtu-Korpela Kasvattajasääntö muutokset: 1) Yksi ryhmä koostuu kahdesta samaa rotumuunnosta/ väriä/kuviota olevasta eläimestä, jotka eivät saa olla samasta poikueesta. Molempien parien tulee koostua eri eläimistä (yhteensä 4 eri eläintä). Näiden neljän eläimen tulee olla vähintään kahdesta eri poikueesta. Muutos ehdotus: Yksi ryhmä koostuu kahdesta yhteensopivaa rotumuunnosta/ väriä/kuviota olevasta eläimestä, jotka eivät saa olla samasta poikueesta. Molempien parien tulee koostua eri eläimistä (yhteensä 4 eri eläintä). Näiden neljän eläimen tulee olla vähintään kahdesta eri poikueesta. 2) Kaikista eri muunnoksista on tehtävä oma suunnitelmansa kasvattajanimeä anottaessa. muutos ehdotus: Yhteensopivista muunnoksista riittää yksi suunnitelma kasvattajanimeä anottaessa. 3) MUUNNOSTEN LISÄÄMINEN KASVATTAJANIMEN ALLE Yhteensopiva jo listalla olevan muunnoksen kanssa: Vähintään yhden marsun kaikki tiedot ilmoitettava SMY:n virallisella kaavakkeella joko postitse tai sähköpostitse ja mukaan on liitettävä vaaditut SMY:n rekisterinumerot (väh. 1 kpl) ja mahdolliset sukutaulut rekisteröimättömistä marsuista.

16 Ei-yhteensopiva muunnos: Vähintään kolmen marsun kaikki tiedot on ilmoitettava SMY:n virallisella kaavakkeella ja mukaan on liitettävä vaaditut SMY:n rekisterinumerot (väh. 3 kpl) ja mahdolliset sukutaulut rekisteröimättömistä marsuista. Jalostussuunnitelmaa ei vaadita. Haettaessa voimassaolevalle kasvattajanimelle uusia muunnoksia, maksua ei makseta. muutos ehdotus: MUUNNOSTEN LISÄÄMINEN KASVATTAJANIMEN ALLE Kasvattajanimellinen kasvattaja voi lisätä muunnoksia ilmoituksesta kasvattajalistalle. 4) Kasvattajan tulee osallistua henkilökohtaisesti vähintään kerran vuodessa SMY:n järjestämään tai hyväksymään viralliseen luokkaan vähintään yhden kasvattajanimellisen kasvattinsa kanssa muutosehdotus Kasvattajalta pitää osallistua vähintään yksi kasvattajanimellinen kasvatti vähintään kerran vuodessa SMY:n järjestämään tai hyväksymään viralliseen luokkaan. Liite 6 Lea Rahtu-Korpela Mega valio ehdotus 1) suoraan ruotsin säännöistä - Marsun tulee olla muotovalio - Valioluokasta 3 sertiä ja 2 BIS sijoitusta - Lyhennös FI M- MVA Ehdotus 2) - Marsun tulee olla muotovalio - Marsun tulee saada 3 sertiä valioluokasta ja 3 BIS sijoitusta - Lyhennös FI M-MVA Ehdotus 3) - Marsun tulee olla muotovalio - Marsun tulee saada 5 sertiä valioluokasta ja 3 BIS sijoitusta - Lyhennös FI M- MVA

17 Ehdotus 4) - Marsun tulee olla muotovalio - Marsun tulee saada 3 BIS sijoitusta - Lyhennös FI M-MVA

Tervetuloa! Suomen Marsuyhdistys ry:n syyskokous 4.10.2015 Klo. 12.00 17.00 Kerhotalo Puikkari Os. Hansatie 4, 02780 Espoo

Tervetuloa! Suomen Marsuyhdistys ry:n syyskokous 4.10.2015 Klo. 12.00 17.00 Kerhotalo Puikkari Os. Hansatie 4, 02780 Espoo Tervetuloa! Suomen Marsuyhdistys ry:n syyskokous 4.10.2015 Klo. 12.00 17.00 Kerhotalo Puikkari Os. Hansatie 4, 02780 Espoo Esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, kahden

Lisätiedot

Suomen Marsuyhdistys ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen su klo.13.00

Suomen Marsuyhdistys ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen su klo.13.00 Suomen Marsuyhdistys ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen su 27.4.2014 klo.13.00 Kokouspaikka: Forssan ABC, Matkailijankatu 2, 30100 Forssa Paikalla (valtakirjoin): Annukka Juntunen (Raisa Ristimäki)

Lisätiedot

4. Hyväksytään työjärjestys Työjärjestys hyväksyttiin muutoksin. Kohta 10, 11, 12 ja 13 käsitellään ennen kohtaa 7

4. Hyväksytään työjärjestys Työjärjestys hyväksyttiin muutoksin. Kohta 10, 11, 12 ja 13 käsitellään ennen kohtaa 7 Suomen Marsuyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous 4.10.2015 Kerhotalo Puikkari os. Hansatie 4, 02780 Helsinki Paikalla olijat, suluissa valtakirjat. Kirsi Ruotsalainen, Aida Depner (Satu Sihvo, Pauliina

Lisätiedot

Suomen Marsuyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous

Suomen Marsuyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous Suomen Marsuyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous Aika: 22.11.2014 Paikka: ABC Lohja, Hossanmäentie 1, 08350 Lohja Läsnä (valtakirjat suluissa): Aida Depner (Jaana Peltola), Anna Lindberg, Annukka Juntunen

Lisätiedot

Hämeenlinna Tuomari: Katja Kivipuro SELF:

Hämeenlinna Tuomari: Katja Kivipuro SELF: Hämeenlinna 19.9.2015 Tuomari: Katja Kivipuro SELF: Delfoin Lady Mc, black, om. Kirsi Ruotsalainen Delfoin Lumia, black, om. Kirsi Ruotsalainen FI MVA Almond's Ultimate Grand Supreme, p.e.white, om. Daniela

Lisätiedot

Suomen Näyttely- ja Lemmikkihiirten näyttelysäännöt

Suomen Näyttely- ja Lemmikkihiirten näyttelysäännöt Suomen Näyttely- ja Lemmikkihiirten näyttelysäännöt 1 SÄÄNTÖJEN NOUDATTAMINEN Näitä sääntöjä noudatetaan Suomen Näyttely- ja Lemmikkihiiret ry:n virallisissa näyttelyissä sekä Pet Show -näyttelyissä, samoin

Lisätiedot

Päivitetty

Päivitetty Kanta-Hämeen Setterit ja Pointterit ry:n Vuoden Koira -kilpailujen säännöt 1.1.2017 alkaen 1. Kanta-Hämeen Setterit ja Pointterit ry järjestää Vuoden Koira -kilpailut yhdistyksen edustamille roduille (englanninsetteri,

Lisätiedot

Suomen Rotukanayhdistys ry järjestämän kansallisen näyttelyn

Suomen Rotukanayhdistys ry järjestämän kansallisen näyttelyn Suomen Rotukanayhdistys ry järjestämän kansallisen näyttelyn ULKOMUOTOLUOKKIEN NÄYTTELYSÄÄNNÖT POHJOISMAINEN STANDARDI Missä sitä noudatetaan ja ketkä sitä käyttävät Skandinavisk Fjerkrae siipikarjastandardia

Lisätiedot

NORD-NÄYTTELYIDEN SÄÄNNÖT

NORD-NÄYTTELYIDEN SÄÄNNÖT Voimassa 1.1.2018 alkaen NORD-NÄYTTELYIDEN SÄÄNNÖT Pohjoismainen Kennelunioni Sisällys Yleistä. 4 Anomukset... 4 Luokat. 4 Pohjoismainen sertifikaatti... 4 Tuomarit... 5 Pohjoismaiden muotovalio... 5

Lisätiedot

Vuoden Mittelspitz-kilpailujen säännöt

Vuoden Mittelspitz-kilpailujen säännöt Vuoden Mittelspitz-kilpailujen säännöt Kilpailuihin voivat osallistua suomalaisessa omistuksessa olevat SKL:n rekisteröimät koirat, joiden omistajan tulee olla yhdistyksen jäsen. Mikäli koiralla on useita

Lisätiedot

Päivitetty 27.8.2011 SUOMEN RUSS-PONIEN YSTÄVÄT RY - NÄYTTELYSÄÄNNÖT

Päivitetty 27.8.2011 SUOMEN RUSS-PONIEN YSTÄVÄT RY - NÄYTTELYSÄÄNNÖT Päivitetty 27.8.2011 SUOMEN RUSS-PONIEN YSTÄVÄT RY - NÄYTTELYSÄÄNNÖT Näitä näyttelysääntöjä noudatetaan Suomen Russ-ponien Ystävät ry:n ja sen yhteistyökumppaneiden järjestämissä gotlanninrussponien rotunäyttelyissä.

Lisätiedot

Lohja Tuomari Rita Ribeiro. Self. Nonself. Englannincrest yksivärinen

Lohja Tuomari Rita Ribeiro. Self. Nonself. Englannincrest yksivärinen Lohja 4.4.2015 Tuomari Rita Ribeiro Self FI & S MVA BB-14 Almond s Pretty in Pink, p.e.white, om. Ninni-Maria Rantala Dame Bieta, d.e.golden, om. Johanna Hiekkamies FI MVA Almond s Ultimate Grand Supreme,

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

Pistetaulukko: Pistetaulukko: ryhmä kansallinen kansainvälinen erikois- näyttely näyttely näyttely näyttely

Pistetaulukko: Pistetaulukko: ryhmä kansallinen kansainvälinen erikois- näyttely näyttely näyttely näyttely Astuu voimaan vuonna 2015 Näyttelykilpailujen säännöt Vuoden Coton ja Vuoden VeteraaniCoton-kilpailuihin osallistuu vakituisesti Suomessa asuvan Coton de Tuléar Suomen Coton de Tuléar ry:n jäsenen omistuksessa

Lisätiedot

- Kasvattajatuomariksi katsotaan tuomari, joka on kasvattanut vähintään kolme pentuetta.

- Kasvattajatuomariksi katsotaan tuomari, joka on kasvattanut vähintään kolme pentuetta. VUODEN NÄYTTELYBOKSERI KIERTOPALKINTO Vuoden Näyttelybokseri kilpailun pisteet lasketaan alla olevan taulukon mukaisesti vuoden aikana virallisiin näyttelyihin osallistuneiden bokserien tuloksista. - Kasvattajatuomarilla

Lisätiedot

VUODEN NÄYTTELYBOKSERI KIERTOPALKINTO SÄÄNNÖT

VUODEN NÄYTTELYBOKSERI KIERTOPALKINTO SÄÄNNÖT VUODEN NÄYTTELYBOKSERI KIERTOPALKINTO SÄÄNNÖT Vuoden Näyttelybokseri kilpailun pisteet lasketaan alla olevan taulukon mukaisesti vuoden aikana virallisiin näyttelyihin osallistuneiden bokserien tuloksista.

Lisätiedot

KUTSU HPSH RY VUOSIKOKOUKSEEN

KUTSU HPSH RY VUOSIKOKOUKSEEN KUTSU HPSH RY VUOSIKOKOUKSEEN Harjavallan Palvelus- ja Seurakoiraharrastajat ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 14.2.2019 klo 18.00 alkaen Harjavallan Palvelus- ja Seurakoiraharrastajat

Lisätiedot

VUODEN HAVANNANKOIRA-KILPAILUN SÄÄNNÖT. Alkaen (Kohtaa 4 tarkennettu, muuten säännöt ovat pysyneet ennallaan)

VUODEN HAVANNANKOIRA-KILPAILUN SÄÄNNÖT. Alkaen (Kohtaa 4 tarkennettu, muuten säännöt ovat pysyneet ennallaan) VUODEN HAVANNANKOIRA-KILPAILUN SÄÄNNÖT Alkaen 1.1.2017 (Kohtaa 4 tarkennettu, muuten säännöt ovat pysyneet ennallaan) 1. Kunkin Vuoden havannankoira kilpailun kilpailukausi käsittää kalenterivuoden aikana

Lisätiedot

Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi on kalenterivuosi.

Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi on kalenterivuosi. Tampereen Seudun Koirakerho ry VUODEN KOIRA -KILPAILUSÄÄNNÖT kaudelle 1.1.2014 31.12.2014 Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi

Lisätiedot

Vuoden Coton de Tuléar- kilpailu

Vuoden Coton de Tuléar- kilpailu Vuoden Coton de Tuléar- kilpailu Näyttelykilpailun säännöt Kilpailuun voi osallistua vakituisesti Suomessa asuvan Suomen Coton de Tuléar ry:n jäsenen omistuksessa oleva, Suomessa rekisteröity Coton de

Lisätiedot

mukaisessa kokojärjestyksessä. Pistelaskussa huomioidaan 1 arvostelu / tuomari.

mukaisessa kokojärjestyksessä. Pistelaskussa huomioidaan 1 arvostelu / tuomari. Vuoden cairn Vuoden näyttely cairn -säännöt Vuoden agility cairn säännöt Vuoden toko cairn -säännöt Vuoden rally-toko cairn -säännöt Vuoden koiratanssi cairn -säännöt Tältä sivulta löydät kaikkien vuoden

Lisätiedot

Vuoden Näyttelykoira-kilpailu

Vuoden Näyttelykoira-kilpailu Vuoden Näyttelykoira-kilpailu Säännöt voimassa??.2016 alkaen (edellinen päivitys 01.01.2010). Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailun kiertopalkinnoista kilpailevat kuitenkin ainoastaan Suomen Pyreneläiset

Lisätiedot

Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi on kalenterivuosi.

Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi on kalenterivuosi. Tampereen Seudun Koirakerho ry VUODEN KOIRA -KILPAILUSÄÄNNÖT kaudelle 1.1.2015 31.12.2015 Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi

Lisätiedot

Vuoden cairn -voimassa asti

Vuoden cairn -voimassa asti Vuoden cairn -voimassa 31.12.2018 asti Vuoden näyttely cairn -säännöt Vuoden agility cairn säännöt Vuoden toko cairn -säännöt Vuoden rally-toko cairn -säännöt Vuoden koiratanssi cairn -säännöt Tältä sivulta

Lisätiedot

Suomen Englanninbulldoggiyhdistyksen Vuoden 2014 voitokkain -kilpailu

Suomen Englanninbulldoggiyhdistyksen Vuoden 2014 voitokkain -kilpailu Suomen Englanninbulldoggiyhdistyksen Vuoden 2014 voitokkain -kilpailu Suomen Englanninbulldoggiyhdistys jakaa vuosittain kiertopalkinnon Vuoden voitokkaimmalle bulldoggille, veteraanille, pennulle ja kasvattajalle

Lisätiedot

Vuoden Dalmatiankoira -kilpailut

Vuoden Dalmatiankoira -kilpailut Vuoden Dalmatiankoira -kilpailut Yleistä Dalmatiankoirat - Dalmatinerna ry:n jäsen. Näyttelyjä koskevissa kilpailuissa pisteitä lasketaan ainoastaan kotimaisista virallisista näyttelyistä sekä yhdistyksen

Lisätiedot

ETELÄ-POHJANMAAN JYRSIJÄYHDISTYS RY. TULOSKAAVAKKEET 3.8.2013. Marsujen Ulkomuotoluokat Bettan Gileborn-Sundberg SELF NONSELF ENGLANNINCREST KUVIOITU

ETELÄ-POHJANMAAN JYRSIJÄYHDISTYS RY. TULOSKAAVAKKEET 3.8.2013. Marsujen Ulkomuotoluokat Bettan Gileborn-Sundberg SELF NONSELF ENGLANNINCREST KUVIOITU ETELÄ-POHJANMAAN JYRSIJÄYHDISTYS RY. TULOSKAAVAKKEET 3.8.2013 Marsujen Ulkomuotoluokat Bettan Gileborn-Sundberg SELF Rop+Serti: Almond s Wonderful One Night Stand Rop2+Serti: Almond s Perfect Stranger**

Lisätiedot

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 25.3.2014. Blanko ry:n sääntömääräinen vuosikokous 25.3.2014 kello 17.00 Anttilansalissa (FY1103)

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 25.3.2014. Blanko ry:n sääntömääräinen vuosikokous 25.3.2014 kello 17.00 Anttilansalissa (FY1103) Esityslista 25.3.2014 Blanko ry:n sääntömääräinen vuosikokous 25.3.2014 kello 17.00 Anttilansalissa (FY1103) Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

SUOMEN RUSSPONIYHDISTYS RY - NÄYTTELYSÄÄNNÖT

SUOMEN RUSSPONIYHDISTYS RY - NÄYTTELYSÄÄNNÖT Päivitetty 26.6.2019 SUOMEN RUSSPONIYHDISTYS RY - NÄYTTELYSÄÄNNÖT Näitä näyttelysääntöjä noudatetaan Suomen Russponiyhdistys ry:n ja sen yhteistyökumppaneiden järjestämissä gotlanninrussponien rotunäyttelyissä.

Lisätiedot

Wuoden Westie -kilpailusarjojen säännöt, sivu 1/7

Wuoden Westie -kilpailusarjojen säännöt, sivu 1/7 Wuoden Westie -kilpailusarjojen säännöt, sivu 1/7 Kilpailuun osallistuvien koirien omistajien tulee olla Kilpailussa jaetaan pisteitä seuraavasti: KILPAILULUOKKA: PISTEET: ROP 6 VSP 5 PU-2/PN-2 4 PU-3/PN-3

Lisätiedot

Pieni opas näyttelytoimihenkilöksi haluaville

Pieni opas näyttelytoimihenkilöksi haluaville Pieni opas näyttelytoimihenkilöksi haluaville Ilmoittautumismaksujen vastaanottaja Näyttelyyn saapuva asioi ensimmäisenä ilmoittautumisten vastaanottajan kanssa. Hänen tehtävänään on ottaa vastaan ilmoittautumismaksut,

Lisätiedot

Kaikissa kilpailuissa kilpailukautena on kalenterivuosi ja tuloksiin huomioidaan vain Suomessa saavutetut tulokset.

Kaikissa kilpailuissa kilpailukautena on kalenterivuosi ja tuloksiin huomioidaan vain Suomessa saavutetut tulokset. Vuoden palkitut kilpailun säännöt ja pistelasku Sisällys Vuoden näyttelykerry ja vuoden näyttelyvehnä -kilpailut... 2 Vuoden näyttelykerry- ja näyttelyvehnäveteraani -kilpailu... Vuoden näyttelykerry-

Lisätiedot

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 19.3.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 19.3.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen Esityslista 19.3.2013 Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

VUODEN KÄÄPIÖPINSERI KILPAILUT NÄYTTELYT

VUODEN KÄÄPIÖPINSERI KILPAILUT NÄYTTELYT VUODEN KÄÄPIÖPINSERI KILPAILUT Suomen Kääpiöpinserit ry:n hallitus on kokouksessaan 7/2013 hyväksynyt vuoden kääpiöpinseri kilpailun säännöt. Suomen Kääpiöpinserit ry:n yleiskokous on hyväksynyt säännöt

Lisätiedot

Vuoden 2011 parhaat haussa!

Vuoden 2011 parhaat haussa! Vuoden 2011 parhaat haussa! Pian on taas käsillä se hetki, jolloin PON-kerho voi ylpeänä onnitella menestyneitä jäseniään! Tietoja Paras PON 2011 -pisteistä kerätään heti vuoden alusta ja tulokset julkistetaan

Lisätiedot

Vuoden Ragdoll 2013 kilpailusäännöt

Vuoden Ragdoll 2013 kilpailusäännöt Vuoden Ragdoll 2013 kilpailusäännöt Vuoden Ragdoll 2013 -kilpailuun on jokaisen ilmoittauduttava aktiivisesti samaan tapaan kuin SRK:n Vuoden Kissa -kilpailuun. Kilpailuluokat: - Vuoden bicolour naaras,

Lisätiedot

PET TULOKSET LAHTI

PET TULOKSET LAHTI PET TLOKSET 15.3.2014 LAHTI Tuomari: PET : Kirsi Ruotsalainen TOMARI KIRSI ROTSALAINEN PET LOKKA Kunniamaininnat: Viiden pisteen kohdista: Onni, risteytys, 7kk, om. Heli Lipponen Handsome Bob, nonself,

Lisätiedot

VUODEN KARJIS -SÄÄNNÖT

VUODEN KARJIS -SÄÄNNÖT Näyttelykarjis s. 2 Veteraani s. 3 Pentu s. 4 Kasvattaja s. 4-5 PK-karjis s. 6 PEKO-karjis s. 6 VEPE-karjis s. 6 Agility s. 7 TOKO-karjis s. 7 Rally-Toko s. 8 Säännöt on tarkistettu ja hyväksytty 18.10.2015

Lisätiedot

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Kilpailut Suomen Kettuterrierit ry järjestää vuosittain: Vuoden Kettuterrieri, Vuoden Metsästyskettuterrieri, Vuoden Näyttelykettuterrieri (erikseen molemmille

Lisätiedot

Jurva Tuomari: Daniel Banasiak. SELF: ROP1 & serti FI MVA Almond s Ultimate Grand Supreme, om. Daniela Vainionpää

Jurva Tuomari: Daniel Banasiak. SELF: ROP1 & serti FI MVA Almond s Ultimate Grand Supreme, om. Daniela Vainionpää Jurva 1.8.2015 Järjestäjä: Etelä-Pohjanmaan Jyrsijäyhdistys ry Tuomari: Daniel Banasiak SELF: FI MVA Almond s Ultimate Grand Supreme, om. Daniela Vainionpää Amarillon Golden Hope, om. Mirva Kuoppamäki

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen SUOMEN KARTOITTAJAYHDISTYS SKY ry SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 Paikka Rakennusmestarien toimitila Kajaaninkatu 16, Oulu Valtakirjojen tarkastus on kokoushuoneessa klo 15.45. Aika 3.3.2016 klo 16.15

Lisätiedot

Kilpailussa huomioidaan korkeintaan kuusi (6) parasta tulosta pennuilla, aikuisilla ja veteraaneilla.

Kilpailussa huomioidaan korkeintaan kuusi (6) parasta tulosta pennuilla, aikuisilla ja veteraaneilla. Pistelaskusäännöt - NN-kilpailu 2017 Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa näyttelyissä käyneet ja pisteitä keränneet norfolkin- ja norwichinterrierit sekä niiden kasvattajat. Ainoastaan Suomen

Lisätiedot

PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI SÄÄNNÖT

PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI SÄÄNNÖT PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI SÄÄNNÖT Kilpailuihin voi osallistua: - Suomessa vakituisesti asuva ja Pinserit ry:n jäsen. - Pinseri joka on rekisteröity Suomen Kennelliiton FIN, FI, ER tai EJ rekisteriin.

Lisätiedot

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Kilpailut Suomen Kettuterrierit ry järjestää vuosittain: Vuoden Kettuterrieri, Vuoden Metsästyskettuterrieri, Vuoden Näyttelykettuterrieri (erikseen molemmille karvanlaaduille), Vuoden Agilitykettuterrieri,

Lisätiedot

PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI SÄÄNNÖT

PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI SÄÄNNÖT PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI SÄÄNNÖT Kilpailuihin voi osallistua: - Suomessa vakituisesti asuva ja Pinserit ry:n jäsen. - Pinseri joka on rekisteröity Suomen Kennelliiton FIN, FI, ER tai EJ rekisteriin.

Lisätiedot

TULOKSET PPKJY 10V JUHLANÄYTTELY YLIVIESKA

TULOKSET PPKJY 10V JUHLANÄYTTELY YLIVIESKA TULOKSET PPKJY 10V JUHLANÄYTTELY YLIVIESKA 8.4.2017 NÄYTTELY1, TUOMARI: Lea Rahtu-Korpela REX Rop1, serti Snoop s Silver Star. Om: Ari&Sini Nuutinen Rop2 serti, FI MVA VROP-16 Jaanuskan Kenraalimajuri,

Lisätiedot

Vuoden Näyttelykoira -kilpailun säännöt

Vuoden Näyttelykoira -kilpailun säännöt Vuoden Näyttelykoira -kilpailun säännöt 1. Vuoden näyttelykoira -arvosta on oikeutettu kilpailemaan jokainen K-SPKY ry:n jäsen omistamallaan Suomessa rekisteröidyllä, vähintään palveluskoirien BH-kokeen

Lisätiedot

f Ä~~ àxüü xü à Üç cé~ttä áùùçç à

f Ä~~ àxüü xü à Üç cé~ttä áùùçç à f Ä~~ àxüü xü à Üç cé~ttä áùùçç à VUODEN SILKKI pokaali Lahjoittanut Raija Tuomola Pokaalin saa itselleen vuodeksi parhaiten kalenterivuotena Suomessa menestynyt silkkiterrieri. VUODEN JUNNU pokaali Lahjoittanut

Lisätiedot

PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI SÄÄNNÖT

PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI SÄÄNNÖT PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI SÄÄNNÖT Kilpailuihin voi osallistua: - Suomessa vakituisesti asuva ja Pinserit ry:n jäsen. - Pinseri joka on rekisteröity Suomen Kennelliiton FIN, FI, ER tai EJ rekisteriin.

Lisätiedot

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Kilpailut Suomen Kettuterrierit ry järjestää vuosittain: Vuoden Kettuterrieri, Vuoden Metsästyskettuterrieri, Vuoden Näyttelykettuterrieri (erikseen molemmille

Lisätiedot

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Yleistä Kilpailut Suomen Kettuterrierit ry järjestää vuosittain Vuoden Kettuterrieri-, Vuoden Metsästyskettuterrieri-, Vuoden Näyttelykettuterrieri- (erikseen

Lisätiedot

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT HYY seniorit ry, HUS seniorer rf SÄÄNNÖT Yhdistysrekisteri vahvistanut 27.10.2005 HYY-seniorit, HUS-seniorer rf SÄÄNNÖT 2 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on HYY-seniorit ry, HUS-seniorer

Lisätiedot

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Kilpailut Suomen Kettuterrierit ry järjestää vuosittain: Vuoden Kettuterrieri, Vuoden Metsästyskettuterrieri, Vuoden Näyttelykettuterrieri (erikseen molemmille

Lisätiedot

Suomen Snautserikerho ry Vuoden Snautseri-kilpailujen säännöt

Suomen Snautserikerho ry Vuoden Snautseri-kilpailujen säännöt 1 VUODEN SNAUTSERI Vuoden Snautseri kilpailuun saa pisteitä seuraavien kilpailusijoitusten perusteella Vuoden Näyttely-Snautseri tai Vuoden Näyttely-Snautseri, Veteraani (koira voi saada pisteet ainoastaan

Lisätiedot

Sääntömääräinen vaalikokous Esityslista 26.11.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen

Sääntömääräinen vaalikokous Esityslista 26.11.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen Esityslista 26.11.2013 Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

OSTYn vuoden 2014 terrierikilpailut

OSTYn vuoden 2014 terrierikilpailut OSTYn vuoden 2014 terrierikilpailut Oheisiin kilpailuihin on ehdottomasti ilmoittauduttava kirjallisesti määräaikaan mennessä. Tämä koskee myös valiokoiria, myöskin vuoden kuluessa ilmoitetut tittelit

Lisätiedot

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13 Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous torstaina 28.2.2013 klo 17-19:30. Paikka: Uudenmaan Marttojen 6.krs Sali, Lapinlahdenkatu 3, Helsinki. VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA

Lisätiedot

Luokkasijoituspisteet lasketaan vain PU/PN-sijoituksista, ei arvosteluluokan sijoituksista (esim. vak1, juk2 jne.)

Luokkasijoituspisteet lasketaan vain PU/PN-sijoituksista, ei arvosteluluokan sijoituksista (esim. vak1, juk2 jne.) Vuoden koirat-pisteiden laskuohjeisiin on tullut pieniä muutoksia ja tarkennuksia, nämä uudet muutokset on tummennettu. Suurin muutos on kotimaan näyttelykoira-kilpailussa, jossa tästä lähtien kaikki karvanlaadun

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS RY 21.10.2014

SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS RY 21.10.2014 SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS R.Y:N SÄÄNNÖT Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksessa 10.7.2009 ja 14.10.2009 (1 ja 5 ) SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja toiminta-alue Yhdistyksen

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN LIITTOKOKOUKSEN ESITYSLISTA

SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN LIITTOKOKOUKSEN ESITYSLISTA SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN LIITTOKOKOUKSEN ESITYSLISTA Aika: 2.-3.12.2017, alkaen lauantaina 2.12. klo 14:00 Paikka: Allianssi-talo, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki 1. KOKOUKSEN AVAUS Esitys: Eurooppanuorten

Lisätiedot

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS Aika Maanantai 22.5.2017 klo 12.00 (mahdollisuus oppilaitoslounaaseen klo 11.15 11.50) Paikka Tampereen yhteiskoulun lukio, auditorio, Hallituskatu 32, Tampere

Lisätiedot

Suomen Coton de Tuléar ry:n hallitus. Tiedote. Suomen Coton de Tuléar ry. Vuoden Coton 2015 kilpailun pisteiden lasku. Hei,

Suomen Coton de Tuléar ry:n hallitus. Tiedote. Suomen Coton de Tuléar ry. Vuoden Coton 2015 kilpailun pisteiden lasku. Hei, Vuoden Coton 2015 kilpailun pisteiden lasku Hei, valitettavasti hallituksesta riippumattomista syistä Vuoden Coton kilpailun pisteiden lasku on tänä vuonna viivästynyt. Aikuisten ja veteraanien, sekä kasvattajien

Lisätiedot

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka.

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka. PoPoPet Ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Omaisuus 4 Jäsenet Yhdistyksen nimi on PoPoPet Ry (Pohjois-Pohjanmaan hylättyjen pieneläinten tuki ja sijaiskoti ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu

Lisätiedot

Suomen Snautserikerho ry

Suomen Snautserikerho ry 1 VUODEN SNAUTSERI Vuoden Snautseri kilpailuun saa pisteitä seuraavien kilpailusijoitusten perusteella Vuoden Näyttely-Snautseri tai Vuoden Näyttely-Snautseri, Veteraani (koira voi saada pisteet ainoastaan

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N kotipaikka Yhdistyksen on nimi Hämeenlinna. on Hämeenlinnan kristillisen koulun kannatusyhdistys ry ja sen 2 YHDISTYKSEN

Lisätiedot

AURAN NUUSKUT ry:n VUODEN KOIRA -PALKINNOT

AURAN NUUSKUT ry:n VUODEN KOIRA -PALKINNOT AURAN NUUSKUT ry:n VUODEN KOIRA -PALKINNOT Yleiset säännöt 1 Palkinnot jaetaan vuosittain huomioiden kalenterivuoden tulokset. Palkinnon tulee olla esinepalkinto, johon on kaiverrettu palkinnon nimi, vuosiluku

Lisätiedot

Vuoden parhaiden palkitseminen - pistelasku

Vuoden parhaiden palkitseminen - pistelasku Vuoden parhaiden palkitseminen - pistelasku VUODEN NÄYTTELYKOIRA Pistelaskussa huomioidaan viiden (5) näyttelyn tulokset. Tulokset tulee olla kahdelta (2) eri tuomarilta ja pistelaskussa huomioidaan vain

Lisätiedot

Palauta vuoden agilitykoira ja vuoden näyttelykoira tulokset lomakkeella, joka löytyy VASin wwwsivuilta kohdasta Vuoden koira.

Palauta vuoden agilitykoira ja vuoden näyttelykoira tulokset lomakkeella, joka löytyy VASin wwwsivuilta kohdasta Vuoden koira. Vuoden koira 2014-kilpailu Vuoden koira valintaan voit osallistua toimittamalla ohjeiden mukaan vuoden aikana virallisista kokeista tai näyttelyistä saavutetut tulokset (+kopion kilpailukirjasta) alla

Lisätiedot

Vuoden 2014 parhaat haussa! Vuoden kasvattaja 2014

Vuoden 2014 parhaat haussa! Vuoden kasvattaja 2014 Vuoden 2014 parhaat haussa! Tietoja Paras PON 2014 -pisteistä kerätään vuoden 2015 alussa ja tulokset julkaistaan saman vuoden kevätkokouksessa. Paraskin PON on tässä suhteessa vaatimaton ja sen vuoksi

Lisätiedot

SAKSANPAIMENKOIRALIITTO RY

SAKSANPAIMENKOIRALIITTO RY SAKSANPAIMENKOIRALIITTO RY SPL NÄYTTELYOHJE 2005 SPL-NÄYTTELYOHJE Hyväksytty Saksanpaimenkoiraliitto ry:n hallituksen kokouksessa 15.10.2004 1 YLEISTÄ 1.1 Näyttelyiden tarkoitus 2 NÄYTTELYIDEN ANOMINEN

Lisätiedot

NäyttelyP uli PULIT RY. PALKINTOSÄÄNNÖT

NäyttelyP uli PULIT RY. PALKINTOSÄÄNNÖT PULIT RY. PALKINTOSÄÄNNÖT NäyttelyP uli 1. Kilpailun tarkoitus on kannustaa harrastamaan, ja painotus on osallistumisessa näyttelymenestyksen ja koiramäärien tai näyttelytyyppien sijaan. 2. Näyttelypuli-kilpailussa

Lisätiedot

PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI 2019 SÄÄNNÖT

PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI 2019 SÄÄNNÖT PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI 2019 SÄÄNNÖT Kilpailuihin voivat osallistua Suomessa vakituisesti asuvien tai vain tilapäisesti ulkomailla oleskelevien, Pinserit ry:n jäsenten pinserit, jotka on rekisteröity

Lisätiedot

Vuoden palkitut -kilpailujen säännöt ja pistelasku

Vuoden palkitut -kilpailujen säännöt ja pistelasku Vuoden palkitut -kilpailujen säännöt ja pistelasku Palkinnoista voi kilpailla ainoastaan Imatran Kennelkerho ry:n jäsenen omistama tai jäsenen luona asuva koira. Palkintojen saamisen edellytyksenä on,

Lisätiedot

Sääntömääräinen syyskokous

Sääntömääräinen syyskokous Sääntömääräinen syyskokous La 1.11.2014 klo 17:00 Kartano Koskenranta, Voikkaa Esityslista 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2 Läsnä olevien toteaminen, kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Esityslistan

Lisätiedot

Vuoden Beauceron -säännöt 2018

Vuoden Beauceron -säännöt 2018 2018 Yleisiä periaatteita Kilpailukausi on kalenterivuosi. Mukaan hyväksytään vain KoiraNetistä löytyvät tulokset pl. erikseen pisteytetyt arvokilpailut. Näyttelybeauceron-kategoriassa erikoisnäyttelyksi

Lisätiedot

SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi

SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi 6.10.2006 Voimassa olevat säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Ravitsemustieteen Yhdistys Föreningen

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 I NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi on Toivalan Urheilijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Siilinjärven kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää liikuntakasvatusta

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄ Ä NNÖ T

YHDISTYKSEN SÄ Ä NNÖ T YHDISTYKSEN SÄ Ä NNÖ T Nimi: Kuopion Rakennusarkkitehtiopiskelijat ry Kotipaikka Kuopio Osoite Opistotie 2 70200 KUOPIO Rekisterinumero: 216.108 Perustamisajankohta: 20.10.2015 Rekisteröity 17.11.2015

Lisätiedot

Toimikuntien koulutus. Kouvola Pirjo Peltonen, Harry Turtiainen

Toimikuntien koulutus. Kouvola Pirjo Peltonen, Harry Turtiainen Toimikuntien koulutus Kouvola 11.11.2017 Pirjo Peltonen, Harry Turtiainen Päivän aikataulu Tiedotuksia, muistutuksia 10:00 NORD-näyttelyiden säännöt ja ohjeet havaintoja vuosien 2016-2017 piirin näyttelyistä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KIRI&KIRITTÄRET JUNIORIT RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT

JYVÄSKYLÄN KIRI&KIRITTÄRET JUNIORIT RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT JYVÄSKYLÄN KIRI&KIRITTÄRET JUNIORIT RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka, perustamisaika, toiminta-alue ja kieli 1 Seuraksi kutsuttavan yhdistyksen nimi on Jyväskylän Kiri&Kirittäret Juniorit ry. Seuran

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 1/5 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 Aika 9.4.2017 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 22 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT

TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT Turunmaan Kennelyhdistys Åbolands Kennelförening ry palkitsee vuosittain voitokkaimmat jäsentensä omistuksessa olevat koirat. Lisäksi

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kennelharrastusta ja siihen liittyvää kilpailutoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kennelharrastusta ja siihen liittyvää kilpailutoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta. TVA- Pori ry:n Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on TVA Pori ja sen kotipaikka on Pori Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT

TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT Turunmaan Kennelyhdistys Åbolands Kennelförening ry palkitsee vuosittain voitokkaimmat jäsentensä omistuksessa olevat koirat. Lisäksi

Lisätiedot

Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt

Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt (s. 1/6) Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt I 1 Yhdistyksen nimi on Osakuntien Yhteisvaltuuskunta Nationernas Samdelegation ry, ja sen tarkoituksena on toimia

Lisätiedot

Kiertopalkintoja hakemaan

Kiertopalkintoja hakemaan Kiertopalkintoja hakemaan On taas aika kerätä kokoon kuluneen vuoden tulokset ja osallistua kilpailuun kiertopalkinnoista. Kopioita arvosteluista ei tarvitse lähettää, mutta hakemuksissa on oltava tieto

Lisätiedot

MLL Tapaninkylän kevätkokous. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistys ry.

MLL Tapaninkylän kevätkokous. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistys ry. MLL Tapaninkylän kevätkokous Tapaninkylän paikallisyhdistys ry. 1. Kokouksen avaus Yhdistyksen puheenjohtaja avaa kokouksen. Hän pitää usein myös lyhyen tervetulopuheenvuoron: Hyvät osanottajat, toivotan

Lisätiedot

Varkauden Palvelus- ja Seurakoirat ry - PALKINTOSÄÄNNÖT. Palkintosäännöt

Varkauden Palvelus- ja Seurakoirat ry - PALKINTOSÄÄNNÖT. Palkintosäännöt Palkintosäännöt Yleistä Säännöt koskevat Varkauden Palvelus- ja Seurakoirat ry:n jäseniä ja heidän omistuksessaan, osaomistuksessaan tai hallinnassaan olevia koiria. Vuoden toko-, palvelus- ja agilitykoira-

Lisätiedot

Vuoden palkitut -kilpailujen säännöt ja pistelasku

Vuoden palkitut -kilpailujen säännöt ja pistelasku Vuoden palkitut -kilpailujen säännöt ja pistelasku Palkinnoista voi kilpailla ainoastaan Imatran Kennelkerho ry:n jäsenen omistama tai jäsenen luona asuva koira. Palkintojen saamisen edellytyksenä on,

Lisätiedot

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS ESITYSLISTA Aika: 19.2.2014 klo 18.00 Paikka: Kahvila Nanda Wanha Talo, Savilahdenkatu 12, Mikkeli 1. VUOSIKOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi-Maaria

Lisätiedot

Kokoustyypit. Timo Reko

Kokoustyypit. Timo Reko Kokoustyypit Timo Reko timo.reko@msl.fi Kokoustyypit Sääntömääräiset kokoukset, joita on joko yksi tai kaksi vuodessa (syys- ja kevätkokous). Sääntömääräiset kokoukset käyttävät ylintä valtaa. Ylimääräiset

Lisätiedot

Suomen Kaniyhdistys Ry:n ULKOMUOTOLUOKKIEN NÄYTTELYSÄÄNNÖT

Suomen Kaniyhdistys Ry:n ULKOMUOTOLUOKKIEN NÄYTTELYSÄÄNNÖT Suomen Kaniyhdistys Ry:n ULKOMUOTOLUOKKIEN NÄYTTELYSÄÄNNÖT POHJOISMAINEN KANISTANDARDI Missä sitä noudatetaan ja ketkä sitä käyttävät Pohjoismaista kanistandardia käyttävät näyttelyissään Pohjoismaiden

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 1/5 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 Aika 10.4.2016 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 23 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA

Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA Aika: lauantai 21.11.2015 Paikka: Satakuntatalon Kiltasali, Lapinrinne 1, Helsinki klo 9.30 klo10.45 klo 12.00 klo 13.00 Ilmoittautuminen ja kokousedustajien

Lisätiedot

Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005.

Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005. Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005. 1. Yhdistyksen nimi on Lappeenrannan Taideyhdistys r.y., sen

Lisätiedot

Jäsentiedote 1/ Vuosikokouskutsu. Hyvä Suomen Fyysikkoseuran jäsen,

Jäsentiedote 1/ Vuosikokouskutsu. Hyvä Suomen Fyysikkoseuran jäsen, Jäsentiedote 1/2007 7.3.2007 Hyvä Suomen Fyysikkoseuran jäsen, Suomen Fyysikkoseuran varsinainen kokous on vuosikokous, joka pidetään tänäkin vuonna Fysiikan päivien yhteydessä. Ohessa kokouskutsu ja esityslista

Lisätiedot

Kanta-Hämeen Setterit ja Pointterit ry:n Vuoden Koira -kilpailujen yleissääntö

Kanta-Hämeen Setterit ja Pointterit ry:n Vuoden Koira -kilpailujen yleissääntö Kanta-Hämeen Setterit ja Pointterit ry:n Vuoden Koira -kilpailujen yleissääntö 1. Kanta-Hämeen Setterit ja Pointterit ry järjestää kilpailut englannin- ja gordoninsettereille ja pointtereille parhaasta

Lisätiedot