Tapaturmapäivä

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tapaturmapäivä 13.8.2010"

Transkriptio

1 Tapaturmapäivä Loppuraportti Kaisa Hara ja Tiina Salo

2 2 Sisällysluettelo 1. Mikä Tapaturmapäivä? Aikaisemmat Tapaturmapäivät Tapaturmapäivän 2010 organisaatio Tapaturmapäivän 2010 toteutus Teema Kohderyhmä Tunnus Tapaturmapaiva.fi-sivusto Sisäinen viestintä ja markkinointi Mediaviestintä Radiomainonta Verkkomainonta Jääkaappimagneettien jakotapahtumat Kilpailu Vaasan päätapahtuma Kehittämiskohteet... 8 Liitteet: Seurantaraportit... 8

3 3 1. Mikä Tapaturmapäivä? Tapaturmapäivä kiinnittää vuosittain kaikkien suomalaisten huomion johonkin yleiseen tapaturmariskiin ja siihen liittyvien onnettomuuksien ehkäisyyn. Alusta asti päivän tavoitteena on ollut kiinnittää kansalaisten huomio keinoihin, joilla jokapäiväisiä vaaratilanteita voi välttää. Suomalaisille sattuu usein erilaisia, varsinkin koti- ja vapaa-ajantapaturmia, verrattuna muiden länsieurooppalaisten maiden asukkaisiin. Suomessa sattuu vuosittain peräti noin miljoona tapaturmaa, joista kaksi kolmasosaa kotona ja vapaa-ajalla. Suurin osa tapaturmista olisi kuitenkin ennakolta ehkäistävissä. Tapaturmapäivän kaltaiselle kampanjalle on siis yhteiskunnallinen tilaus. Tapaturmapäivä edistää tapaturmien torjunnan parissa työskentelevien tahojen yhteistyötä. Sosiaali- ja terveystoimi, pelastustoimi, työturvallisuus jne. ovat aloja, jotka ovat osallistuneet Tapaturmapäivään. Torjuntatyössä asiakas kansalainen on kaikille yhteinen. Sattuu mitä tahansa, kysymys on samasta ihmisestä, ja hänellä on vain yksi henki Aikaisemmat Tapaturmapäivät Tapaturmapäivää on vietetty vuodesta 1995, aina vuoden jonain perjantaina 13. päivä. Aiemmat Tapaturmapäivät: 1995 Ethän loukkaannu, ethän Me ollaan sankareita kaikki Onnea ja holttia Hyvää päivää Miljoona tapaturmaa vuodessa Tapaturmatalkoot kaikki OK? Vähemmän kohellusta, niin kesäkin maistuu VALOA työssä, kotona, liikenteessä, vapaa-aikana Turvallista kesää Suomalainen älä nyt loukkaannu sillä humalaisen tuuria ei ole Ettei homma jäisi kesken Kansalainen, liiku turvallisesti Tuttu ympäristö yllättää Turvat kiinni elämäsi turvavälineet Hyvää matkaa ehjänä kotiin! Tapaturmapäivän yhteistyökumppanina on yleensä ollut jokin kaupunki, joka on järjestänyt asiantuntijaseminaarin ja mahdollisia yleisötapahtumia.

4 Tapaturmapäivän 2010 organisaatio Valtakunnallinen tapaturmayhteistyöryhmä: Hannu Tapola, sosiaali- ja terveysministeriö, työsuojeluosasto (puheenjohtaja) Merja Söderholm, sosiaali- ja terveysministeriö Maija Peltokangas, sisäasiainministeriö Timo Ajaste, Poliisihallitus Merja Nikkinen, liikenne- ja viestintäministeriö Veikko Kalliomäki, Puolustusvoimat Mirka Råback, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Sami Uotinen, Suomen Kuntaliitto Lasse Kammonen, Työturvallisuuskeskus Pia Perttula, Työterveyslaitos Juha Hassila, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK ry Varpu Tavaststjerna, Liikenneturva Kaarina Tamminiemi, Terveyden edistämisen keskus Johanna Salomaa-Valkamo, Turvatekniikan keskus Janne Sysi-Aho, Tapaturmavakuutuslaitosten liitto Jonne Kolima, Finanssialan Keskusliitto Tapaturmapäivän viestintäryhmä Kaisa Hara, Liikenneturva (puheenjohtaja) Hannu Tapola, sosiaali- ja terveysministeriö, työsuojeluosasto Tiina Tikander (sijaisena Milla Meretniemi), sosiaali- ja terveysministeriö Mirka Råback, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Kerttuli Harjanne, Työturvallisuuskeskus Juha Hassila, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK ry Kaarina Tamminiemi, Terveyden edistämisen keskus Johanna Salomaa-Valkamo, Turvatekniikan keskus Seppo Mäenpää, Vaasan kaupunki Viestintäryhmä kokoontui ennen Tapaturmapäivää viidesti: 13.1., 9.3., 12.4., ja 4.8. Mainoskampanjan toteutuksesta vastasivat Jukka Jerkku ja Kari Virtanen, Coodi Oy ja viestintäryhmää koordinoi ja avusti Tiina Salo, Viestintä Tiina Salo. 2. Tapaturmapäivän 2010 toteutus Vuoden 2010 Tapaturmapäivän toteutuksessa päätettiin keskittää mediamainonta radioon, MTV3-verkkosivuston haltuunottoon ja suurimmissa kaupungeissa toteutettuun kampanjamateriaalin jakotapahtumaan. Lisäksi uusittiin verkkosivusto ja panostettiin sisäiseen viestintään ja markkinointiin, jota kautta tavoitettiin osapuolten oman henkilöstön lisäksi näiden sidosryhmiä Teema Tapaturmapäivä sijoittui elokuulle kesälomien loppumisen aikoihin. Teemana oli paluu arkeen: lomilta palataan kotiin, töihin, kouluun ja hoitopaikkaan. Kampanjalla muistuttiin arjen vaaranpaikoista ja vaaratilanteista jotka liittyvät arkirutiineihin.

5 5 Erityisteemoina nostettiin esille työ- ja koulumatkat, koulun ja päiväkodin alkaminen, mopoilu ja kodin paloturvallisuus. 2.2 Kohderyhmä Kampanjan pääkohderyhmänä olivat lapsiperheet. 2.3 Tunnus Kampanjan tunnukseksi valittiin Arjen käyttö on sallittua. Siinä yhdistetään arki ja järki positiivisella tavalla ja se mahdollistaa monipuolisen toteutuksen. Julisteessa ja lehti-ilmoituksessa käytettiin aikaisemmista vuosista tutuksi tullutta Robinson-hahmoa. Kampanjan tunnukseksi ruotsiksi valittiin Sunt förnuft åär tillåtet. 2.4 Tapaturmapaiva.fi-sivusto Tapaturmapäivän verkkosivuston (www.tapaturmapaiva.fi) sisällönhallintajärjestelmä uudistettiin. Haluttiin helppoa päivitettävyyttä, mahdollisuutta sisällöntuotantovastuun jakamiseen sekä hakukonenäkyvyyden ja sisällön levittämismahdollisuuksien parantamista. Pyydettiin kolme tarjousta, joista päädyttiin sivuston aiemminkin toimittaneeseen Hallanvaara Oy:hyn. Uudistettu sivusto julkaistiin heinäkuun alussa. Sivustolla on uutisia ja teema-artikkeleita, kampanjan materiaali, kilpailulomake sekä tietoa Tapaturmapäivästä, yhteistyötahoista ja edellisten vuosien aineistoja. Kampanjasivusto on myös ruotsin kielellä. Kävijöitä Tapaturma.fi-sivustolla oli , joista noin kävi sivustolla Keskimääräinen sivustolla käytetty aika oli vajaa 2 minuuttia ja kävijät kävivät keskimäärin 2,5 sivulla. (Raportti verkkokäynneistä liitteenä) 2.5 Sisäinen viestintä ja markkinointi Kampanjan ilmoitus tai uutinen Tapaturmapäivästä julkaistiin useiden kampanjatahojen omissa lehdissä kesän aikana: TTK:n Telmassa, Tekryn Promossa, THL:n ja STM:n Tessossa, SPEKin Paloposti Ladyssä ja Spektaakkelissa, Vakesin Tapaturmavakuutuksessa, LT:n Liikennevilkussa sekä Tukesin julkaisussa. Monet osapuolet laittoivat nettisivulleen Tapaturmapäivän bannerin ja linkin Tapaturmapäivän sivustolle. Kampanjan jakomateriaalina ollutta jääkaappimagneettia jaettiin kampanjatahojen henkilöstölle ja asiakkaille Tapaturmapäivää edeltävällä viikolla yhteensä kpl. Luvussa ovat mukana päätapahtumassa Vaasassa jaetut magneetit.

6 6 2.6 Mediaviestintä Kampanjan ennakkotiedote lähetettiin medialle Liikenneturvasta 5.7. Samalla julkaistiin uusi verkkosivusto, josta ohjattiin hakemaan lisätietoja. Varsinainen tiedote lähetettiin torstaina 5.8. Molemmat tiedotteet laadittiin sekä suomeksi että ruotsiksi. Päätapahtuman järjestäjä Vaasan kaupunki lähetti omat tiedotteensa samaan aikaan erityisesti oman alueensa medialle sekä järjesti lehdistötilaisuuden aamulla ennen seminaaria. Tapaturmapäivää käsiteltiin sanomalehdissä 80 kertaa, joista valtakunnallisissa ja maakunnallisissa ykköslehdissä 36 kertaa. Uutistoimistoista STT käsitteli aihetta 2 kertaa ja FNB kerran. Lisäksi aihe oli esillä TV2:n Pohjanmaan uutisissa ja viestintäryhmän jäsenet antoivat kolme haastattelua radioon. Cisionin julkisuusraportin mukaan osumien vastaava mainosarvo on euroa. Verkko-osumia oli noin 50. Verkko-osumista voi havaita, että kampanjan osapuolet olivat ottaneet aiheen kiitettävästi esille. (Cisionin mediaseuranta ja raportti mediaosumista verkossa liitteinä) 2.7 Radiomainonta Tapaturmapäivän radiospottia esitettiin Suomen Radioiden liiton 49 jäsenasemalla (320 taajuutta) ajalla Toistoja 25 sekunnin spotilla oli valtakunnallisesti 1728, yhteensä 32 kertaa/radioasema. Kampanjan tavoittavuus oli yli 15 -vuotiasta suomalaista eli % kohderyhmästä (OTH 6,3). Edellisvuonna 2009 toistoja oli selkeästi enemmän: 96 kertaa/radioasema, valtakunnallisesti yhteensä kertaa. Silloin tavoitettiin yli 15-vuotiasta suomalaista eli 72,07 % kohderyhmästä. (Radiomainonnan raportti liitteenä) 2.8 Verkkomainonta Verkkomainonta käsitti MTV3-verkkosivuston haltuunoton Tapaturmapäivänä Bannereilla houkuteltiin tutustumaan Tapaturmapaiva.fi-sivustoon ja osallistumaan kilpailuun. Bannerit toteutti Hallanvaara Oy. Dagmarin kampanja-analyysin mukaan Tapaturmapäivän kampanja tavoitti yhden päivän aikana yhteensä eri ihmistä, jotka kohtasivat viestin keskimäärin neljä kertaa kertaa. Mainoksen nähneistä eri ihmisistä takeoverin näkyvyyselementtejä oli klikannut 2,21 % ja kaikista mainosnäytöistä klikkiin johti 0,64 %. Tämä on Dagmarin kampanjapankin perusteella alakanttiin näinkin suurelle näkyvyydelle. Kampanjan luovaratkaisu ei ole saanut sivuston kävijöitä aktivoitumaan riittävästi. Klikkihinnaltaan kampanja on selvästi keskiarvojen alle ja kontaktihinnaltaan hieman keskiarvojen yläpuolella. (Dagmarin raportti verkkomainonnasta liitteenä)

7 7 2.9 Jääkaappimagneettien jakotapahtumat Kampanjan tunnuksesta valmistettiin kpl pyöreitä, 6 cm:n kokoisia jääkaappimagneetteja. Magneetit toimitti Jerkka Tuote Oy. Magneetteja toimitettiin sisäiseen jakeluun 19 yhteistyökumppanille. Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Oulussa toteutettiin Tapaturmapäivänä jakotapahtumia, joissa jaettiin yhteensä magneettia. Toteutuksesta vastasi Addlife Oy. Jakajia oli yhteensä 24. Vaasassa magneetteja jaettiin toritapahtumassa sekä kaupungin työntekijälle. (Raportti jakelutapahtumien toteutuksesta liitteenä) 2.10 Kilpailu Tapaturmapaiva.fi -sivustolla pääsi osallistumaan kilpailuun, jonka palkintona oli 500 euron arvoinen matkalahjakortti. Kilpailuun houkuteltiin osallistumaan radiomainoksissa, jakotapahtumien jääkaappimagneeteissa ja verkkomainonnalla (MTV3-sivuston haltuunotto). Kilpailuun osallistui yli henkilöä. Kilpailussa tiedusteltiin, mistä vastaaja oli saanut tietää Tapaturmapäivästä. Yli 60 % vastanneista sanoi saaneensa tiedon netistä, 15 % radiosta, 7 % lehdestä ja saman verran ystävältä. Palkinto voitti Tiina Nerep Espoosta 2.11 Vaasan päätapahtuma Tapaturmapäivän päätapahtuman yhteistyökumppani Vaasa järjesti yhteistyössä THL:n ja Länsi- ja Sisä- Suomen AVIn kanssa asiantuntijaseminaarin Kohti kokonaisvaltaista lasten ja nuorten tapaturmien ehkäisyä, jossa osallistujia oli 115. Seminaaria ennen, samana aamuna Vaasan kaupunki järjesti lehdistötilaisuuden. Toritapahtuman järjestämiseen osallistui Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto, kasvatus- ja opetusvirasto, vapaa-aikaviraston nuoriso-osasto, päiväkoteja, SPR, poliisi- ja pelastuslaitos, SPEK ja VPK, Liikenneturva, Terveys ry, Hälsa & Trafik, Maatalousyrittäjien eläkelaitos ja vakuutusyhtiöt OP-Pohjola, Fennia ja Lähivakuutus. Lisäksi sisäsatamassa järjestettiin meripelastusnäytös, kirjastoissa oli näyttely tapaturma-aiheisista kirjoista ja apteekit sekä Tropiclandia ja Wasalandia osallistuivat tapahtumaan. Tapahtumapäivä sijoittui Vaasassa järjestettävälle Sinnekulttuuriviikolle ja se sai hyvin näkyvyyttä paikallisissa viestimissä jo ennen tilaisuutta. Tapaturmapäivän tapahtumista ilmoiteltiin paikallisissa lehdissä: Pohjalainen, Wasabladet ja Vaasan Ikkuna.

8 8 3. Kehittämiskohteet Tänä vuonna panostettiin erityisesti sisäiseen viestintään ja markkinointiin. Kampanjan osapuolet olivatkin aktiivisesti mukana ja antoivat tilaa Tapaturmapäivälle lehdissään, nettisivustoillaan ja sisäisillä jääkaappimagneettien jakeluillaan. Slogan Arjen käyttö on sallittua aiheutti jonkin verran keskustelua moniselitteisyydellään. Vaasan kaupunki sai erittäin hyvin eri tahoja mukaan suunnittelemaan ja ideoimaan yleisötapahtumia. Tapaturmapäivä ajoittui kulttuuriviikolle ja edellisenä iltana oli vietetty Taiteiden yötä. Tapaturmapäivänä oli erittäin lämmin ja aurinkoinen päivä ja toritapahtuma onnistui kokonaisuudessaan hyvin. Kaikki esittelypöydät olisi ollut hyvä saada lähemmäksi ns. toiminnallisia rasteja, jotta ne olisivat kiinnostaneet enemmän. Kuva: Pekka Mäkynen Asiantuntijaseminaaria pidettiin onnistuneena ja sisällöltään mielenkiintoisena. Lyhyet minuutin esitykset olivat monipuolisia, mutta aikataulu ei sallinut keskustelua, mitä oli hieman moitittu. Osallistujia oli kaikkiaan 115. Tänä vuonna THL osallistui aktiivisesti seminaarin toteuttamiseen yhteistyössä Vaasan alueen viranomaisten kanssa. Seminaarin yhteyteen Vaasan kaupunki järjesti lehdistötilaisuuden, jossa oli paikalla ministeri Paula Risikon lisäksi kaupungin ja AVIn sekä Tapaturmapäivän edustajia. Tilaisuus sujui muuten hyvin, mutta työnjaossa oli hieman epäselvyyttä. Mediasta paikalla oli mm. STT, Pohjalainen, Ilkka ja Vasabladet. Alueellinen media käsitteli aktiivisesti Tapaturmapäivää ja Vaasan päätapahtumaa. Myös STT oli aktiivinen, minkä vuoksi kampanja näkyi hyvin paikallis- ja ilmaisjakelulehdissä. Ministeri Risikon avauspuhe ja siitä tehty lehdistötiedote menivät myös hyvin läpi mediassa. Päätapahtumapaikkakunnan ja kampanjaorganisaation välillä on hyvä sopia selkeästi työnjaosta. Yleensä kampanja on maksanut tapahtuman lehti-ilmoitukset ja niiden suunnittelun sekä markkinoinut tapahtumaa verkkosivustollaan. Lisäksi seminaarin järjestelyihin on osallistuttu tarpeen mukaan. Tapaturmapäivät ajoittuvat aina arkipäivälle, perjantaille ja se tuo joka vuosi haasteensa kävijöiden saamiselle yleisötapahtumiin. Liitteet: Seurantaraportit Raportti magneettien jakelutapahtumista Raportti radiomainonnasta Raportti verkkomainonnasta (Dagmar) Julkisuusraportti (Cision) Raportti mediaosumista verkossa Verkkokäynnit Tapaturmapaiva.fi-sivustolla

9 Tapaturmapäivä

10 Arjen käyttö on sallittua Kuudessa kaupungissa toteutettiin yhtäaikaa perjantaina Tapaturmapäivä - jääkaappimagneettien jakelu. Kampanja toteutettiin Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lahdessa, Jyväskylässä sekä Oulussa. Jalkautuksen tavoitteena oli lisätä Tapaturmapäivän tunnettuutta ja ohjata ihmisiä nettisivuille osallistumaan kilpailuun ja sitä kautta saada heidät tutustumaan Tapaturmapäivän ideaan. Jakeluun osallistui yhteensä 24 työntekijää. He olivat puettu punaisiin Tapaturmapäivä - T-paitoihin sekä magneetteja jaettiin kampanjan mukaan brändätyistä kangaskasseista. Jääkaappimagneetteja jaettiin perjantain aikana yhteensä noin kpl.

11 Helsinki Helsingissä jakauduttiin neljäksi kahden hengen tiimiksi. Tiimit jakoivat magneetteja rautatieaseman, Kaisaniemen, Kampin ja Hakaniemen ympäristössä, Aleksanterinkadulla sekä Esplanadeilla. Magneetteja jaettiin

12 Tampere Tampereella jakauduttiin kahdeksi kahden hengen tiimiksi. Tiimit jakoivat magneetteja Hämeenkadun, rautatieaseman sekä torin ympäristössä. Magneetteja jaettiin

13 Turku Turussa oli yksi kolmen hengen tiimi. Magneetteja jaettiin yliopistostokadun, rautatieaseman sekä Turun torin ympäristössä. Magneetteja jaettiin

14 Lahti Lahdessa oli yksi kolmen hengen tiimi. Magneetteja jaettiin kauppakeskus Trion sekä torin ympäristössä. Magneetteja jaettiin

15 Jyväskylä Jyväskylässä oli yksi kolmen hengen tiimi. Magneetteja jaettiin kävelykadulla sekä sen ympäristössä. Magneetteja jaettiin

16 Oulu Oulussa oli yksi kolmen hengen tiimi. Magneetteja jaettiin rotuaarilla sekä sen ympäristössä. Magneetteja jaettiin

17 Yhteenveto Yleisesti ottaen ihmiset suhtautuivat positiivisesti Tapaturmapäivään. Tapaturmapäivä ei ollut ihmisille yleisesti tuttu ja monet kyselivät mistä on kysymys. Koulutetut työntekijät jakoivat kyselijöille tietoa Tapaturmapäivästä. Tapaturmapäivän slogan oli tarttuva ja ihmiset toistelivat ääneen arjen käyttö on sallittua, joka huvitti heitä. Ihmisiä ohjattiin nettiin tutustumaan sivustoihin. Moni sanoikin menevänsä sivuille tutustumaan ja osallistuvansa kilpailuun. Nuoremmat olivat vanhempia enemmän kiinnostuneita matkalahjakortin arvonnasta.

18 Yhteys Juho Wickström

19 TNS Mainonnan Atlas Tapaturmapäivä Radiomedia, Radiomainonnan Huomioarvotutkimus Viikko 33 / Elokuu 2010 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman TNS Gallup Oy:n lupaa. Projektinumero: 78509, Vastaava tutkija: Marjo Seppä TNS Gallup Oy Media

20 2 Tutkimuksen tavoite ja toteutus Tutkimuksen tavoite: Selvittää kampanjan huomioarvo, mainostettavan asian muistaminen mainoksesta, mainonnan herättämät ajatukset, mainonnasta pitäminen sekä mainonnan vaikuttavuus ja kokeminen. Menetelmä: Haastattelut tehtiin internetin välityksellä TNS GallupForumissa. Kohderyhmä: Suomen vuotta täyttänyt väestö Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Haastattelujen määrä: 295 kpl Tiedonkeräysaika: Otanta ja painotus Aineisto on painotettu vastaamaan viimeisintä Väestötilastoa ( ) vuotta täyttäneen väestön osalta sukupuolen, iän ja asuinpaikkakuntatyypin suhteen. Ikäpainotus on tehty molempien sukupuolten osalta erikseen seuraavissa luokissa: 15-24, 25-34, 35-44, ja vuotta. Asuinkuntapainotus on tehty neliluokkaisena: Suur-Helsinki, muut suuret kaupungit (Tampere, Turku, Jyväskylä, Lahti, Pori, Kuopio, Oulu), muut kaupungit, muut kunnat. Tutkimuksen toteutus: TNS Gallup Oy Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

21 Tapaturmapäivä Huomioarvo taustoittain, % Kaiken yhteiskunnallisen mainonnan keskiarvo % Kaikki 3 Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

22 Tapaturmapäivä Huomioarvo taustoittain, % Vertailu aiempiin mittauksiin Kaiken yhteiskunnallisen mainonnan keskiarvo % Kaikki 4 Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 * n-luku alle 30, tulos vain suuntaa-antava Media

23 Tapaturmapäivä Huomioarvo kanavakuuntelijoittain, % 5 ** n-luku alle 20, tulos ei luotettava Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

24 Tapaturmapäivä Mitä mainoksessa mainostettiin, % (Mainontaa kuulleista) 6 Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 * n-luku alle 30, tulos vain suuntaa antava Media

25 Tapaturmapäivä Mainoksen herättämät spontaanit ajatukset Poimintoja vastauksista 7 Positiivista. Positiivista Aina sattuu vahinkoja Ainakin kiinnitti huomiota tapaturmien mahdollisuuteen Ajatuksia jokapäiväisessä elämässä piileviin tapaturmamahdollisuuksiin ja yleiseen varovaisuuteen Arjen ja kotitapaturmat ovat aika yleisiä. Arjessa on monia erilaisia mahdollisuuksia joutua tapaturmaan, eikä niitä tule usein ajatelleeksi. Arkipäivän riskejä Arvonnan palkinto houkuttaa, taidan osallistua. Ehkä laittoi miettimään, että milloin sellaista päivää vietetään. Erikoinen, myyvä Hauska sanaleikki jäi pyörimään mieleen. Että arkiset asiat voi suojata. Hauskassa muodossa oleva valistus Hauskuutta vakavassa asiassa Herätti kiinnostuksen tapaturmapäivän tapahtumiin ja aiheisiin. Herätti mielenkiinnon, koska puhuja puhuu niin nopeasti, että jää kuuntelemaan, että mitä hänellä on sanottavana. Hyvä juttu Hyvä muistutus Ihan hauska idea Ihan hyvä tietoisku Järkevä info. Järkevä juttu Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Kaikessa päivittäisessä toiminnassa, on tapaturmariski. Koulun alku ja pienet lapset liikenteessä Koulunsa aloittaneita pitää varoa liikenteessä Lapsien liikkuminen liikenteessä on aina vaaran paikka Lähinnä kiinnostuin siitä, mikä on tapaturmapäivä Mia Nuutilalla on sexy ääni Missä vain voi sattua mitä vain Muistutti tarpeesta huolellisuuteen ja varovaisuuteen arjen tilanteissa Oikeita huomioita arjen asioista Ok Ok Ole huolellinen Ole varovainen Ole varovainen liikenteessä Olisi kiva saada lisää tietoa, jos vain muistaisi katsoa netistä. Turvallisuutta, ajan hallintaa Tärkeä asia sinänsä... Tätä piti oikein ajatella, että mitä siinä mainostetaan, mutta silti oli mielestäni hyvä mainos Media

26 Tapaturmapäivä Mainoksen herättämät spontaanit ajatukset Poimintoja vastauksista 8 Neutraalia Negatiivista Kuulosti vakuutusyhtiön mainokselta Kysymyksen: 'Ai onko sellainenkin päivä olemassa? Jaha, että loman jälkeinen arki on hengästyttävän täysi Joku vakuutusyhtiön mainos Joskus on joku erityinen tapaturmapäivä? Järjenkäyttö olisi todellakin suotavaa liikenteessä. Harmi vaan, ettei suomalaisilla ole resursseja. Mainos Mainos muitten joukossa Mitä kaikkea pitäisi varoa Mitähän tuohon tapaturmapäivään oikein sisältyy Naisääni oli hyvin kuunneltava, selkeä ja asiallinen. Itse asia tuli hyvin esille. Alun miesäänen lukema lista oli aivan liian pitkä ja esitystapa poikkesi liikaa jatkosta. En pitänyt. Neutraali No eipä paljon mitään. Onko vakuutukset kunnossa? Pitäis käydä kuullus osoitees kattomas Pitäisi olla kokoajan varuillaan tapaturmien vuoksi Puntti Valtosen ääni Vakuutusten myyntiyritys Mistä kysymys? Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Jotain sekojuttua, eipä taida olla mitään kiinnostavaa. Nyt en kyllä pysynyt kärryillä. Oli aika epäselvä, mutta mainosti tapaturmapaiva.fi:tä Oli aika sekava. Milloin päivä on? Olipas ärsyttävä mainos. Puhe oli liian nopeaa ja epäselvää. Mainoksen seuraaminen oli vaivalloista. Rasittava mainos Rasittava miesääni ja aika sekava kokonaisuus Rasittava miesääni. En jaksaisi kuunnella. Se oli jotenkin sekava. Sekava Liian epäselvä! Liian levoton kuunneltavaksi Liian pitkä Liian pitkä ja sekava mainos, et en jaksanut kiinnostua. Liian pitkä, sekava, en pystynyt liittämään miehen sanomisia mainostettavaan asiaan Liian sekava, jotta jaksaisi kuunnella Liian sekavaa Liikaa asiaa ahdettu tähän Media

27 Tapaturmapäivä Mainoksesta pitäminen, Keskiarvo (asteikko 1-4) Kaiken yhteiskunnallisen mainonnan keskiarvo ,49 Kaikki 2,69 Mainontaa kuulleet 9 Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 * n-luku alle 30, tulos vain suuntaa antava ** n-luku alle 20, tulos ei luotettava Media

28 Tapaturmapäivä Mainoksesta pitäminen, Hajonta %, (Kaikki vastaajat) 10 Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

29 Tapaturmapäivä Mainoksesta pitäminen, Keskiarvo (asteikko 1-4, kaikki vastaajat) Vertailu aiempiin mittauksiin, kohderyhmässä kaikki vastaajat Kaiken yhteiskunnallisen mainonnan keskiarvo ,49 Kaikki 11 * n-luku alle 30, tulos vain suuntaa antava Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 19 / Toukokuu 2010 Media

30 Tapaturmapäivä Mainosten vaikuttavuus, % (Mainontaa kuulleet) 1/2 12 Kaikki vastaajat (n=43) Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

31 Tapaturmapäivä Mainosten vaikuttavuus, % (Mainontaa kuulleet) 2/2 13 Kuunnellut kaupallista radioasemaa lähes joka päivä (n=28*) * n-luku alle 30, tulos vain suuntaa antava Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

32 Tapaturmapäivä Mainoksen vaikuttavuus, % (Mainontaa kuulleista, Sopii erittäin + melko hyvin -vastaukset) Vertailu aiempiin mittauksiin 14 Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

33 Tapaturmapäivä Mainoksen kokeminen, % (Mainontaa kuulleista) 15 Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 * n-luku alle 30, tulos vain suuntaa antava Media

34 Tapaturmapäivä Mainoksen kokeminen, % (Mainontaa kuulleista) Vertailu aiempiin mittauksiin 16 Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

35 Yhteenveto Media

36 Tapaturmapäivä Yhteenveto, %, Huomioarvo kaikissa vastaajissa (n=295), muut luvut mainontaa kuulleissa (n=43) 18 Vaikuttavuus, % (Sopii erittäin + melko hyvin -vastaukset) Kokeminen, % Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

37 Asiakas: Liikenneturva Tuote: Tapaturmapäivä Kohderyhmä: Kaikki Kampanja aika: Yhteyshenkilö: Raija Piitulainen Suunnittelija: Juho Koikkalainen Verkkokampanjan raportti ROI Markkinoinnin kustannustehokkuus SEM Mediakustannus Netto CPT CPT CPUC CPC Kustannus CPC Tavoite 0 0,00 0,00 #JAKO/0! #JAKO/0! Kampanja ,21 8,81 1,59 1,38 Kampanja analyysi: Tapaturmapäivän kampanja tavoitti yhden päivän aikana yhteensä eri ihmistä, jotka kohtasivat viestin keskimäärin neljä kertaa. Mainoksen nähneistä eri ihmisistä takeoverin näkyvyyselementtejä oli klikannut 2,21 % ja kaikista mainosnäytöistä klikkiin johti 0,64 %. Tämä on meidän kampanjapankin perusteella alakanttiin näinkin suurelle näkyvyydelle. Näinpä kampanjan luovaratkaisu ei ole saanut sivuston kävijöitä aktivoitumaan riittävästi. Klikkihinnaltaan kampanja on selvästi keskiarvojen ki alle ja kontaktihinnaltaan k hieman keskiarvojen ki yläpuolella. l ll Verkkokampanjan tulokset SEM Sivuston statistiikka Tavoittavuus Aktivointi Google Adwords Koko sivu Maalisivu Välitön poistuminen Mainosnäytöt Nettokontaktit OTS Klikit Nettoklikit Nettoklikki% Klikit Sijainti Nollataso Tavoite , ,00 % Tavoite Kampanja , ,21 % Kampanja Kampanjassa on lisäksi ajettu mainontaa klikkiseurannassa Nettoklikit 0 OTS: Oppoturnity to see CPT: Cost per Thousand, CPUC: Cost per Unique Click, CPC: Cost per click Nollataso: Kävijät ennen kampanjan alkua

38 Asiakas: Liikenneturva Tuote: Tapaturmapäivä Kohderyhmä: Kaikki Kampanja aika: Yhteyshenkilö: Raija Piitulainen Suunnittelija: Juho Koikkalainen Verkkokampanjan tulokset ROI Tavoittavuus Aktivointi Markkinoinnin kustannustehokkuus Media Mainosnäytöt Nettokontaktit OTS Klikit Nettoklikit Nettoklikki% Mediakustannus Netto CPT CPT CPUC CPC Dominanssi Mtv3 Etusivu PE vk 32 1x1 pixel + klikkiseuranta , ,02 % ,26 8,81 1,59 1,38

39 Asiakas: Liikenneturva Tuote: Tapaturmapäivä Kohderyhmä: Kaikki Kampanja aika: Yhteyshenkilö: Raija Piitulainen Suunnittelija: Juho Koikkalainen Materiaalit M i k k M i k i i M i ä töt Klikit Klikki% Mainoskoko Mainoksen nimi Mainosnäytöt Klikit Klikki% 980x400, 3 kpl 160x600, 300Takeover ,64

40 Julkisuusraportti+ Liikenneturva Elokuu 2010 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu A Helsinki tel: +358 (0) fax: +358 (0)

41 Sivu 2(7) Liikenneturva Kaisa Hara PL HELSINKI Julkisuusraportti+ Kuukausi: Elokuu 2010 Tilaus: Julkisuusraportti+ antaa Sinulle yksityiskohtaista tietoa mediaseurantatoimeksiantosi tuottamasta julkisuudesta edelliseltä kuukaudelta sekä trenditietoa viimeisten 13 kuukauden ajalta. Julkisuusraportti+ sisältää: 1. Julkisuuden määrä kuukausittain 2. Julkisuuden yhteenlaskettu levikki kuukausittain 3. Osumien vastaava mainosarvo kuukasittain 4. Julkisuuden määrän jakautuminen mediaryhmittäin kuukausittain 5. Edellisen kuukauden julkisuuden jakautuminen mediaryhmittäin 6. Viimeisten 12 kuukauden julkisuuden jakautuminen mediaryhmittäin 7. Julkisuuden määrän jakautuminen lehtiryhmittäin kuukausittain 8. Edellisen kuukauden julkisuuden jakautuminen lehtiryhmittäin 9. Viimeisten 12 kuukauden julkisuuden jakautuminen lehtiryhmittäin 10. Osumalista edellisen kuukauden julkisuudesta Julkisuusraportti+ sisältää vain Suomessa ilmestyviä julkaisuja. Vastaava mainosarvo lasketaan koko osumalle. Vastaava mainosarvo lasketaan printtimedioista. Levikkitiedot perustuvat Suomen Mediatarkastus Oy:n ja kustantajien julkaisemiin levikki- ja painosmäärälukuihin. Yhteenlaskussa on käytetty tuoreinta levikkitietoa myös takautuvasti. Julkisuusraportti+ ei sisällä katsoja- ja kuuntelijalukuja. Julkisuusraportti+ ei huomioi mahdollisia palautettuja/hyvitettyjä osumia.

42 Liikenneturva Copyright Oy Cision Finland Ab 1. Osumien lukumäärä, koko mediakenttä Tilaus: Kuukausi: Elokuu 2010 Sivu 3(7) Osumien levikki, painettu media Osumien vastaava mainosarvo( ), painettu media

43 Liikenneturva Copyright Oy Cision Finland Ab Tilaus: Kuukausi: Elokuu 2010 Sivu 4(7) 4. Julkisuuden määrä mediaryhmittäin Osumia kpl Sanomalehdet Aikakauslehdet Uutistoimistot Radio TV 5. Julkisuuden intermediajakuma, Elokuu % 3% 1% 6. Julkisuuden intermediajakauma, edelliset 12 kk 3% 3% 1% 92% 92% Sanomalehdet Aikakauslehdet Uutistoimistot Radio TV

44 Liikenneturva Copyright Oy Cision Finland Ab Tilaus: Kuukausi: Elokuu 2010 Sivu 5(7) 7. Julkisuuden määrä lehtiryhmittäin Osumia kpl Top Ten Muut valtak. ja maak.lehdet Aluelehdet Paikallislehdet Ilmaisjakelulehdet Aikakaus- ja ammattilehdet 8. Julkisuuden jakautuminen lehtiryhmittäin, Elokuu Julkisuuden jakautuminen lehtiryhmittäin, edelliset 12 kk 8% 4% 10% 8% 4% 10% 33% 34% 33% 34% 12% 12% Top Ten Muut valtak. ja maak.lehdet Aluelehdet Paikallislehdet Ilmaisjakelulehdet Aikakaus- ja ammattilehdet

45 Liikenneturva Tilaus: Sivu 6(7) Copyright Oy Cision Finland Ab Kuukausi: Elokuu 2010 Osumien lukumäärä Levikki Yhteislevikki Artikkeli-AVE yhteensä ( ) Press- ja online osumat: Top Ten Aamulehti LT Hufvudstadsbladet LT Kaleva LT Keskisuomalainen LT Savon Sanomat LT Top Ten yhteensä Muut valtak. ja maak.lehdet Etelä-Suomen Sanomat LT Hämeen Sanomat LT Ilkka LT Kainuun Sanomat LT Keskipohjanmaa LT Kouvolan Sanomat LT Kymen Sanomat LT Maaseudun Tulevaisuus LT Pohjalainen LT Pohjolan Sanomat LT Satakunnan Kansa LT Uutispäivä Demari LT Vasabladet LT Muut valtak. ja maak.lehdet yhteensä Aluelehdet Aamuposti LT Itä-Häme LT Itä-Savo LT Länsi-Suomi LT Länsi-Uusimaa LT Salon Seudun Sanomat LT Warkauden Lehti LT Österbottens Tidning LT Aluelehdet yhteensä Paikallislehdet Iijokiseutu LT Jämsän Seutu LT Kankaanpään Seutu LT Kansan Tahto LT Keski-Suomen Viikko LT Koillis-Lappi LT Lieksan Lehti LT Luumäen Lehti LT Nivala LT Pietarsaaren Sanomat LT Pohjois-Satakunta LT Pohjolan Työ LT Raahen Seutu LT Satakunnan Työ LT Siikajokilaakso LT Soisalon Seutu LT Suupohjan Sanomat LT

Julkisuusraportti+ 24579 Kesäkuu 2010 Oy Cision Finland Ab

Julkisuusraportti+ 24579 Kesäkuu 2010 Oy Cision Finland Ab Julkisuusraportti+ 24579 Kesäkuu 2010 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu 2(8) 24579

Lisätiedot

Julkisuusraportti+ 24579 Maaliskuu 2011 Oy Cision Finland Ab

Julkisuusraportti+ 24579 Maaliskuu 2011 Oy Cision Finland Ab Julkisuusraportti+ 24579 Maaliskuu 2011 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu 2(8)

Lisätiedot

Julkisuusraportti Lokakuu 2009 Oy Cision Finland Ab

Julkisuusraportti Lokakuu 2009 Oy Cision Finland Ab Julkisuusraportti+ 24579 Lokakuu 2009 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu 2(8) 24579

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(8) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Toukokuu 2008

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Toukokuu 2008 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Toukokuu 2008 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Elokuu 2009

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Elokuu 2009 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Elokuu 2009 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Tammikuu 2009

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Tammikuu 2009 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Tammikuu 2009 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Julkisuusraportti Helmikuu 2011 Oy Cision Finland Ab

Julkisuusraportti Helmikuu 2011 Oy Cision Finland Ab Julkisuusraportti+ 4579 Helmikuu 011 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 9-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)0 786 0400 fax: +358 (0)0 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu (7) 4579 Suomen

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Heinäkuu 2009

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Heinäkuu 2009 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Heinäkuu 2009 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Julkisuusraportti Syyskuu 2010 Oy Cision Finland Ab

Julkisuusraportti Syyskuu 2010 Oy Cision Finland Ab Julkisuusraportti+ 24579 Syyskuu 2010 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu 2(8) 24579

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Toukokuu 2009

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Toukokuu 2009 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Toukokuu 2009 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(8) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Joulukuu 2008

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Joulukuu 2008 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Joulukuu 2008 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(8) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Lokakuu 2007

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Lokakuu 2007 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Lokakuu 2007 Oy Cision Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Huhtikuu 2009

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Huhtikuu 2009 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Huhtikuu 2009 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Toukokuu 2007

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Toukokuu 2007 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Toukokuu 2007 Oy Cision Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Julkisuusraportti Helmikuu 2010 Oy Cision Finland Ab

Julkisuusraportti Helmikuu 2010 Oy Cision Finland Ab Julkisuusraportti+ 24579 Helmikuu 2010 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu 2(7) 24579

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Kesäkuu 2009

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Kesäkuu 2009 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Kesäkuu 2009 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Julkisuusraportti Maaliskuu 2010 Oy Cision Finland Ab

Julkisuusraportti Maaliskuu 2010 Oy Cision Finland Ab Julkisuusraportti+ 24579 Maaliskuu 2010 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu 2(7)

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Kesäkuu 2007

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Kesäkuu 2007 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Kesäkuu 2007 Oy Cision Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu

Lisätiedot

Julkisuusraportti Marraskuu 2010 Oy Cision Finland Ab

Julkisuusraportti Marraskuu 2010 Oy Cision Finland Ab Julkisuusraportti+ 24579 Marraskuu 2010 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu 2(8)

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(7) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Syyskuu 2007

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Syyskuu 2007 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Syyskuu 2007 Oy Cision Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Maaliskuu 2008

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Maaliskuu 2008 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Maaliskuu 2008 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Huhtikuu 2007

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Huhtikuu 2007 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Huhtikuu 2007 Oy Cision Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Syyskuu 2009

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Syyskuu 2009 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Syyskuu 2009 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(8) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Tammikuu 2008

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Tammikuu 2008 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Tammikuu 2008 Oy Cision Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(7) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(7) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Lokakuu 2008

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Lokakuu 2008 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Lokakuu 2008 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(7) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Julkisuusraportti Marraskuu 2009 Oy Cision Finland Ab

Julkisuusraportti Marraskuu 2009 Oy Cision Finland Ab Julkisuusraportti+ 24579 Marraskuu 2009 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu 2(7)

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(7) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Joulukuu 2007

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Joulukuu 2007 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Joulukuu 2007 Oy Cision Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(7) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Työ- ja elinkeinoministeriö Osuustoiminnallinen yrittäminen ja yhteisötalous projekti: Yhdessä yrittämään

Työ- ja elinkeinoministeriö Osuustoiminnallinen yrittäminen ja yhteisötalous projekti: Yhdessä yrittämään TNS Työ- ja elinkeinoministeriö Osuustoiminnallinen yrittäminen ja yhteisötalous projekti: Yhdessä yrittämään Radiomedia, Radiomainonnan Huomioarvotutkimus Viikko 6 / Helmikuu 2010 Tämän tutkimuksen tulokset

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(7) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(7) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(7) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Helmikuu 2008

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Helmikuu 2008 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Helmikuu 2008 Oy Cision Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 0050 Helsinki tel: +358 (0)9 686 3 fax: +358 (0)9 686 3300 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Marraskuu 2008

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Marraskuu 2008 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Marraskuu 2008 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(7) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Julkisuusraportti+ 24579 Joulukuu 2010 Oy Cision Finland Ab

Julkisuusraportti+ 24579 Joulukuu 2010 Oy Cision Finland Ab Julkisuusraportti+ 24579 Joulukuu 2010 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu 2(8) 24579

Lisätiedot

Hallintakeskus Vertailu: Käynnit. 46,59 % poistui välittömästi Sivun katselut

Hallintakeskus Vertailu: Käynnit. 46,59 % poistui välittömästi Sivun katselut tavarafillari.fi Hallintakeskus 1.4. - 1.5. Vertailu: 1.3. - 9.4. Edellinen: Käynnit Käynnit 8 8 4 4 11. huhtikuuta 18. huhtikuuta 25. huhtikuuta 2. toukokuuta 9. toukok Sivuston käyttö 7 83 Käynnit Edellinen:

Lisätiedot

Hallintakeskus. 1.6.2011-30.6.2011 Vertailu: Sivusto. 4 645 Käynnit. 55,59 % poistui välittömästi. 00:01:38 aikaa käytettiin keskimäärin

Hallintakeskus. 1.6.2011-30.6.2011 Vertailu: Sivusto. 4 645 Käynnit. 55,59 % poistui välittömästi. 00:01:38 aikaa käytettiin keskimäärin Hallintakeskus 1.6.211-3.6.211 3 3 15 15 6. kesäkuuta 13. kesäkuuta 2. kesäkuuta 27. kesäkuuta Sivuston käyttö 4 645 55,59 % poistui välittömästi 14 927 Sivun katselut :1:38 aikaa käytettiin keskimäärin

Lisätiedot

Hallintakeskus. 1.8.2011-31.8.2011 Vertailu: Sivusto. 5 674 Käynnit. 54,25 % poistui välittömästi. 19 726 Sivun katselut

Hallintakeskus. 1.8.2011-31.8.2011 Vertailu: Sivusto. 5 674 Käynnit. 54,25 % poistui välittömästi. 19 726 Sivun katselut Hallintakeskus 1.8.211-31.8.211 4 4 2 2 Sivuston käyttö 5 674 54,25 % poistui välittömästi 19 726 Sivun katselut :2:1 aikaa käytettiin keskimäärin 3,48 sivua/käynti 55,76 % uusia käyntejä Kartta 3 15 3

Lisätiedot

Tapaturmapäivä 13.5.2011

Tapaturmapäivä 13.5.2011 Tapaturmapäivä 13.5.2011 Loppuraportti 10.8.2011 Kaisa Hara ja Tiina Salo 2 Sisällysluettelo 1. Mikä Tapaturmapäivä?... 3 1.1. Aikaisemmat Tapaturmapäivät... 3 1.2. Tapaturmapäivän 2011 organisaatio...

Lisätiedot

Hallintakeskus Vertailu: Sivusto Käynnit. 56,87 % poistui välittömästi. 00:01:59 aikaa käytettiin keskimäärin

Hallintakeskus Vertailu: Sivusto Käynnit. 56,87 % poistui välittömästi. 00:01:59 aikaa käytettiin keskimäärin Hallintakeskus 1.9.211-3.9.211 3 3 15 15 Sivuston käyttö 6 89 56,87 % poistui välittömästi 2 82 Sivun katselut :1:59 aikaa käytettiin keskimäärin 3,3 sivua/käynti 5,6 % uusia käyntejä Kartta 3 15 3 15

Lisätiedot

Hallintakeskus Vertailu: Sivusto Käynnit. 56,80 % poistui välittömästi Sivun katselut

Hallintakeskus Vertailu: Sivusto Käynnit. 56,80 % poistui välittömästi Sivun katselut Hallintakeskus 1.1.211-31.12.211 5 5 25 25 3. tammikuuta 5. helmikuuta 1. maaliskuuta 12. huhtikuuta 15. toukokuuta 17. kesäkuuta 2. heinäkuuta 22. elokuuta 24. syyskuuta 27. lokakuuta 29. marraskuuta

Lisätiedot

Hallintakeskus Vertailu: Sivusto Käynnit. 61,24 % poistui välittömästi Sivun katselut

Hallintakeskus Vertailu: Sivusto Käynnit. 61,24 % poistui välittömästi Sivun katselut Hallintakeskus 1.12.211-31.12.211 3 3 15 15 Sivuston käyttö 4 791 61,24 % poistui välittömästi 13 748 Sivun katselut :1:28 aikaa käytettiin keskimäärin 2,87 sivua/käynti 44,4 % uusia käyntejä Kartta 2

Lisätiedot

Kotitapaturmien ehkäisykampanja 2013

Kotitapaturmien ehkäisykampanja 2013 Kotitapaturmien ehkäisykampanja 2013 Kaarina Tamminiemi, Erityisasiantuntija, kampanjan puheenjohtaja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry Esityksen sisältö Faktaa ja taustaa Kampanjasta yleistä Toiminta

Lisätiedot

Hallintakeskus Vertailu: Sivusto Käynnit. 56,51 % poistui välittömästi. 00:01:50 aikaa käytettiin keskimäärin

Hallintakeskus Vertailu: Sivusto Käynnit. 56,51 % poistui välittömästi. 00:01:50 aikaa käytettiin keskimäärin Hallintakeskus 1.1.212-31.1.212 4 4 2 2 2. tammikuuta 9. tammikuuta 16. tammikuuta 23. tammikuuta 3. tamm Sivuston käyttö 6 369 56,51 % poistui välittömästi 19 853 Sivun katselut :1:5 aikaa käytettiin

Lisätiedot

Hallintakeskus Vertailu: Sivusto Käynnit. 57,14 % poistui välittömästi. 00:01:44 aikaa käytettiin keskimäärin

Hallintakeskus Vertailu: Sivusto Käynnit. 57,14 % poistui välittömästi. 00:01:44 aikaa käytettiin keskimäärin Hallintakeskus 1.2.212-29.2.212 5 5 25 25 6. helmikuuta 13. helmikuuta 2. helmikuuta 27. helmikuuta Sivuston käyttö 6 874 57,14 % poistui välittömästi 2 142 Sivun katselut :1:44 aikaa käytettiin keskimäärin

Lisätiedot

KMT 2014: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet

KMT 2014: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet KMT 2014: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet Lähde: KMT 2014 määrän (yhtä painetun numeroa lukeneiden ja/tai viikon aikana digitaalisia versioita lukeneiden nettoyhteismäärä). Kokonaistavoittavuus

Lisätiedot

KMT syksy 2014/kevät 2015: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet

KMT syksy 2014/kevät 2015: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet KMT syksy 2014/kevät 2015: t ja kokonaistavoittavuudet Sanomalehtien t perustuvat KMT Syksy 2014/Kevät 2015 -aineistoon ja niiden tulokset ovat vertailukelpoisia aikaisempien vuosien tulosten kanssa. Aikakauslehtien

Lisätiedot

KMT syksy 2015/ kevät 2016:lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet

KMT syksy 2015/ kevät 2016:lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet KMT syksy 2015/ kevät 2016:t ja kokonaistavoittavuudet - Painetun -sarake kertoo painetun keskimääräisen n - ( netto) -sarake kertoo painetun ja sen digitaalisten versioiden yhdessä tavoittamien henkilöiden

Lisätiedot

KMT syksy 2013/kevät 2014: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet

KMT syksy 2013/kevät 2014: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet KMT syksy 2013/kevät 2014: t ja kokonaistavoittavuudet Lähde: KMT syksy 2013/kevät 2014 määrän (yhtä painetun numeroa lukeneiden ja/tai viikon aikana digitaalisia versioita lukeneiden nettoyhteismäärä).

Lisätiedot

Ohjausnäkymä. 6.2.2009-8.3.2009 Vertailu: Sivusto. 62,33 % Välitön poistumisprosentti. 2 705 Käynnit. 00:01:19 Keskim.

Ohjausnäkymä. 6.2.2009-8.3.2009 Vertailu: Sivusto. 62,33 % Välitön poistumisprosentti. 2 705 Käynnit. 00:01:19 Keskim. Ohjausnäkymä 2 705 62,33 % 7 923 Näyttökerrat 00:01:19 2,93 86,14 % Kaikki liikenteen lähteet Lähde/Yhteydenottotapa % käynnit google / organic 662 24,47 % (direct) / (none) 422 15,60 % troija.net / referral

Lisätiedot

LT JA JT TARKASTUSTILASTO 2016

LT JA JT TARKASTUSTILASTO 2016 LT JA JT TARKASTUSTILASTO 2016 Päivitetty 10.3.2017 TILASTON SISÄLLYSLUETTELO: SANOMALEHDET: - 7-päiväiset sanomalehdet - 6-päiväiset irtonumerosanomalehdet - 6-päiväiset sanomalehdet - 5-päiväiset sanomalehdet

Lisätiedot

KMT 2015: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet

KMT 2015: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet KMT 2015: t ja kokonaistavoittavuudet Aikakauslehtien lukijamääriä ei saa verrata aiempien vuosien tuloksiin, koska tutkimusmenetelmää on muutettu. Sanomalehtien ja kaupunki- ja noutopistelehtien kysymysmenetelmä

Lisätiedot

Paloturvallisuusviikko 2012. Paloturvallisuusviikko 2012 Raportti 21.5.2013

Paloturvallisuusviikko 2012. Paloturvallisuusviikko 2012 Raportti 21.5.2013 Paloturvallisuusviikko 2012 Pohjoismainen palovaroitinpäivä 1.12. Paloturvallisuusviikko 2012 Raportti 21.5.2013 SM026:00/2012 Paloturvallisuusviikko keksitään Pohjoismaisen pelastustoimesta vastaavat

Lisätiedot

Taloussanomat ipad profiilitutkimus. Helmikuu 2014

Taloussanomat ipad profiilitutkimus. Helmikuu 2014 Taloussanomat ipad profiilitutkimus Helmikuu 2014 Tutkimuksen toteutus Tutkimus on toteutettu InterQuestin SPOT Internet-tutkimuksella, jossa vastaajat kutsutaan kyselyyn satunnaisotannalla suoraan tutkittavalta

Lisätiedot

PRINTIN HINNASTO 2016

PRINTIN HINNASTO 2016 PRINTIN HINNASTO 2016 SANOMALEHDET 2,5 miljoonaa lukijaa VERKKOSIVUSTOT 2,4 miljoonaa kävijää viikottain MOBIILI Yli 2,0 TABLETTI Yli 240 000 lukijaa viikottain miljoonaa kävijää viikottain VIDEO Yli 1

Lisätiedot

Mediamainonnan muutosmittari. Tiedote 1/2011 18.2.2011

Mediamainonnan muutosmittari. Tiedote 1/2011 18.2.2011 Mediamainonnan muutosmittari Tiedote 1/2011 18.2.2011 Copyright TNS 2011 Ajankohtaista Uusi mainosvuosi 2011 on jo hyvässä vauhdissa ja vuoden ensimmäiset mainospanostustiedot raportoidaan viikolla 8.

Lisätiedot

Painetun lehden lukijamäärä (000)

Painetun lehden lukijamäärä (000) KMT syksy 2016/kevät 2017 t ja kokonaistavoittavuus lehden ja näköislehden t ovat lehden keskimääräisen numeron lukijamääriä (AIR). Sanomalehdille tuotettu näköislehden on kysytty erikseen samalla tavalla

Lisätiedot

SBS Media Online paikallisesti

SBS Media Online paikallisesti SBS Media Online paikallisesti SBS Online läsnä kohderyhmäsi arjessa Keski-Suomessa Sivuston vahva haltuunotto Interstitiaali tai DHTML herättää huomion, tapetti+paraati on läsnä pidemmän aikaa. Mainospaikoilla

Lisätiedot

Seuran mediaviestintä. Suunnitelmallisuutta tekemiseen

Seuran mediaviestintä. Suunnitelmallisuutta tekemiseen Seuran mediaviestintä Suunnitelmallisuutta tekemiseen Sisältö Millaista tietoa media haluaa ja missä muodossa Viestintäsuunnitelman laatiminen seuralle Millaista viestinnän tukea SJAL tarjoaa seuroille

Lisätiedot

Verkkomainonnan mahdollisuudet. Kaupan liiton verkkokauppakoulutus 16.11.2011

Verkkomainonnan mahdollisuudet. Kaupan liiton verkkokauppakoulutus 16.11.2011 Verkkomainonnan mahdollisuudet Kaupan liiton verkkokauppakoulutus 16.11.2011 Elina Teräsvirta KTM, 31v. Tuotepäällikkö Sanoma Digital Finlandissa 2010- Displaymainonnan kehittäminen Oikotie Asunnot Oikotie

Lisätiedot

Järjestökenttä väestön terveys- ja hyvinvointitietojen hyödyntäjänä

Järjestökenttä väestön terveys- ja hyvinvointitietojen hyödyntäjänä Järjestökenttä väestön terveys- ja hyvinvointitietojen hyödyntäjänä Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen päivän esitys RAY-kiertueella Satakunnassa 25.2.2015 Janne Jalava, RAY, seurantapäällikkö, dosentti

Lisätiedot

Valtuuston ylimääräinen kokous (jatkokokous)

Valtuuston ylimääräinen kokous (jatkokokous) 1 kokous (jatkokokous) Aika perjantaina 3.5.2013 alkaen klo 10.00 Paikka Hotelli Arthur, Vuorikatu 19, 00100 Helsinki 1 Kokouksen avaus Klo 10.06 valtuuston puheenjohtaja Asko Lehtonen totesi 18.4.2013

Lisätiedot

Päivä Paloasemalla Kodin paloturvallisuusteemapäivä

Päivä Paloasemalla Kodin paloturvallisuusteemapäivä Päivä Paloasemalla Kodin paloturvallisuusteemapäivä SPEK - yhteenveto 10.12.2008 Mika Jäntti Päivä Paloasemalla palautekysely Päivä Paloasemalla tapahtumaan liittyi arviointi, jossa tapahtumassa mukana

Lisätiedot

Digilukeminen lisää lehtien kokonaistavoittavuutta

Digilukeminen lisää lehtien kokonaistavoittavuutta TIEDOTUSVÄLINEILLE Kansallinen Mediatutkimus KMT KMT 2012 Tilaaja: Levikintarkastus Oy 29.4.2013 Toteuttaja: TNS Gallup Oy Digilukeminen lisää lehtien kokonaistavoittavuutta Painettujen lehtien sisältöjen

Lisätiedot

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Click to edit Master title style Agenda Kampanjan eteneminen ja tulokset kesän toimista Paikallisen markkinoinnin ja vies7nnän ak7voin7 Kampanja aikajana Tavoitteet, strateginen viesti, visuaalisuus, mediasuunnitelma

Lisätiedot

LIITE: KMT LUKIJA SYKSY 2012/KEVÄT 2013

LIITE: KMT LUKIJA SYKSY 2012/KEVÄT 2013 LIITE: KMT LUKIJA SYKSY 2012/KEVÄT 2013 Tässä taulukossa ilmoitetut luvut ovat painettujen lehtien lukijamääriä. Kokonaistavaoittavuusluvut löytyvät osoitteesta www.levikintarkastus.fi Lukijamäärät on

Lisätiedot

1. AAMULEHTI 2. AAMUPOSTI 3. AAMUSET 4. AKAAN SEUTU 5. ALASATAKUNTA 6. ALAVIESKA 7. ALUELEHTI SAIMAA 8. ALUESANOMAT 9. ALUEVIESTI 10.

1. AAMULEHTI 2. AAMUPOSTI 3. AAMUSET 4. AKAAN SEUTU 5. ALASATAKUNTA 6. ALAVIESKA 7. ALUELEHTI SAIMAA 8. ALUESANOMAT 9. ALUEVIESTI 10. 1. AAMULEHTI 2. AAMUPOSTI 3. AAMUSET 4. AKAAN SEUTU 5. ALASATAKUNTA 6. ALAVIESKA 7. ALUELEHTI SAIMAA 8. ALUESANOMAT 9. ALUEVIESTI 10. ANNONSBLADET FÖR KIMITOBYGDEN 11. AURANMAAN VIIKKOLEHTI 12. BORGÅBLADET

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Vuoden 2013 pääkampanjat. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

Vuoden 2013 pääkampanjat. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Vuoden 2013 pääkampanjat Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Kevätloma autoilusta 8.4. 12.5.2013 Kampanjakuvaus HSL kampanjoi autoilijakohderyhmälle printissä, verkossa ja radiossa teemalla Ota kevätloma

Lisätiedot

112-päivä nyt ja tulevaisuudessa

112-päivä nyt ja tulevaisuudessa 112-päivä nyt ja tulevaisuudessa Turvallisuusviestinnän opintopäivät 24.5.2017 Katri Kalliomäki 112-päivän puheenjohtaja 112paiva.info 112-päivä on eri turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja 11.2.

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja Tammikuussa 2012 toteutettiin valtakunnallinen Yritys- Suomi lanseerauskampanja. Mikkelin

Lisätiedot

Valtakunnallinen Paikallislehtitutkimus 2009

Valtakunnallinen Paikallislehtitutkimus 2009 Valtakunnallinen Paikallislehtitutkimus 2009 Tutkimusten toteutus 1(2) Tutkimusten tavoitteena on lähinnä selvittää paikallislehtien lukemiseen liittyviä asioita, asemaa paikallisena tietolähteenä ja mielikuvia

Lisätiedot

Pfizer-kampanja Editor Virta

Pfizer-kampanja Editor Virta Pfizer-kampanja Editor Virta Punkin levittämiä tauteja lue mitä eroja on borrelioosilla ja TBE:llä -kampanjaraportti. Kampanja oli aktiivisena ajalla 8.7.-28.7. ja tänä aikana se keräsi oikein hienosti

Lisätiedot

Vinkkejä hankeviestintään

Vinkkejä hankeviestintään Vinkkejä hankeviestintään Viestintä vs. tiedottaminen Tiedon siirto ja vaihdanta kokonaisuutena Kanavina esim. nettisivut, intrat, uutiskirjeet, esitteet ja logot, kokoukset ja tilaisuudet, sosiaalinen

Lisätiedot

Profiilitutkimus 2011

Profiilitutkimus 2011 Profiilitutkimus 2011 Rantapallo SFS-ISO 20252 -sertifioitu Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman TNS

Lisätiedot

Uranus Oy. Nostetta urallesi - osaajia työpaikoille!

Uranus Oy. Nostetta urallesi - osaajia työpaikoille! Uranus Oy Nostetta urallesi - osaajia työpaikoille! Uranus Oy:n liikeidea Uranus Oy on asiakkaidensa kumppani sähköisessä rekrytoinnissa. Toimimme kahdella liiketoiminta-alueella eli osaajien tavoittamisessa

Lisätiedot

Toimitusjohtajan katsaus. Kai Telanne Alma Median yhtiökokous 17.3.2015

Toimitusjohtajan katsaus. Kai Telanne Alma Median yhtiökokous 17.3.2015 Toimitusjohtajan katsaus Kai Telanne Alma Median yhtiökokous Agenda Alma Median liiketoiminnat 2014 Katsaus Suomen mediamarkkinaan Alma Median tulos 2014 Alma Median strategia ja tulevaisuuden näkymät

Lisätiedot

HELSINKI HOOKUP PROFESSIONAL SKATEBOARD CONTEST

HELSINKI HOOKUP PROFESSIONAL SKATEBOARD CONTEST HELSINKI X FINLAND MEDIAKIT 2013 9.8. 11.8.2013 HELSINKI HOOKUP PROFESSIONAL SKATEBOARD CONTEST PROSKATE X SKATE-SM MEDIAKIT 2013 HELSINKI HOOKUP 9. 11. ELOKUUTA 2013 Skeittaus on elämäntyyli joka vaatii

Lisätiedot

Radion kuuntelu Suomessa : Lena Sandell ja Mervi Raulos

Radion kuuntelu Suomessa : Lena Sandell ja Mervi Raulos Radion kuuntelu Suomessa 7..8: Lena Sandell ja Mervi Raulos Radion tavoittavuus vuosina 99-7 koko väestö (9+) % 95 97 98 98 99 97 97 96 95 97 97 97 97 97 96 96 96 9 8 7 6 5 4 8 8 84 85 85 8 8 8 79 8 8

Lisätiedot

Kansalaiset: Ylen ja Suomen tietotoimiston uutisointi luotettavinta

Kansalaiset: Ylen ja Suomen tietotoimiston uutisointi luotettavinta JULKAISTAVISSA.. KLO. JÄLKEEN Kansalaiset: Ylen ja Suomen tietotoimiston uutisointi luotettavinta Median keskinäisessä mittelössä uutisoinnin luotettavuudessa kärkeen asettuvat Ylen TV uutiset ( % arvioi

Lisätiedot

toy Kesän kotimaiset matkailualueet ja esitteet 2006 taloustutkimus oy Suoma ry/ Taulukkoraportti Suomi Tänään 3/2006 Syys-lokakuu

toy Kesän kotimaiset matkailualueet ja esitteet 2006 taloustutkimus oy Suoma ry/ Taulukkoraportti Suomi Tänään 3/2006 Syys-lokakuu toy taloustutkimus oy Kesän kotimaiset matkailualueet ja esitteet 2006 Suoma ry/ Taulukkoraportti Suomi Tänään 3/2006 Syys-lokakuu Tämä raportti on tarkoitettu yksinomaan toimeksiantajan käyttöön. Raporttia

Lisätiedot

Kristina Ruuskanen TV09S1M1

Kristina Ruuskanen TV09S1M1 Kristina Ruuskanen TV09S1M1 1/24 1. Johdanto 2. Digitaalinen markkinointi 3. Digitaalisen markkinoinnin muotoja 4. Suosituimmat digitaalisen markkinoinnin keinot 5. Digitaalisen markkinoinnin käytön syyt

Lisätiedot

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3. Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.2012, Wanha Satama Ennen kuin aloitat mieti seuraavia: Kohderyhmä Tavoitteet Mitä on

Lisätiedot

Tulevaisuuden tärkeät asiat STM:n näkökulma. Joensuu 16.-17.2.2011 Merja Söderholm, STM

Tulevaisuuden tärkeät asiat STM:n näkökulma. Joensuu 16.-17.2.2011 Merja Söderholm, STM Tulevaisuuden tärkeät asiat STM:n näkökulma Joensuu 16.-17.2.2011 Merja Söderholm, STM Sosiaalisesti kestävä Suomi 2020 - Sosiaali- ja terveyspolitiikan strategia 1. Hyvinvoinnille vahva perusta Terveys

Lisätiedot

Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Pohjanmaan TE-toimiston nuorisotakuu-projekti. Projektipäällikkö Matti Koivisto

Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Pohjanmaan TE-toimiston nuorisotakuu-projekti. Projektipäällikkö Matti Koivisto Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Pohjanmaan TE-toimiston nuorisotakuu-projekti Projektipäällikkö Matti Koivisto Taustaa Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Pohjanmaan TE-toimiston yhteisprojekti Toiminta alue sama

Lisätiedot

Tiedätkö, mikä on kustannustehokkain ja modernein tapa tavoittaa osaavia työnhakijoita kaikkialta Suomesta? Se on Uranus.fi:n monikanavarekrytointi!

Tiedätkö, mikä on kustannustehokkain ja modernein tapa tavoittaa osaavia työnhakijoita kaikkialta Suomesta? Se on Uranus.fi:n monikanavarekrytointi! Tiedätkö, mikä on kustannustehokkain ja modernein tapa tavoittaa osaavia työnhakijoita kaikkialta Suomesta? Se on Uranus.fi:n monikanavarekrytointi! Monikanavarekrytointi Yksi kontakti Uranukseen ja tavoitat

Lisätiedot

Helsingin Sanomat mobiilipalvelun profiilitutkimus. Tammikuu 2014

Helsingin Sanomat mobiilipalvelun profiilitutkimus. Tammikuu 2014 Helsingin Sanomat mobiilipalvelun profiilitutkimus Tammikuu 2014 Tutkimuksen toteutus Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin Helsingin Sanomien mobiilipalvelussa 16.1.-30.1.2014 välisenä aikana. Tutkimukseen

Lisätiedot

Uudet tietyypit Tiehallinto 1.1.-31.12.2005

Uudet tietyypit Tiehallinto 1.1.-31.12.2005 JULKISUUSANALYYSI Uudet tietyypit Tiehallinto 1.1.-31.12.2005 Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 e-mail: info@observer.fi www.observer.fi

Lisätiedot

Mediatutkimuskoulu 2009 Yleisimmät tunnusluvut

Mediatutkimuskoulu 2009 Yleisimmät tunnusluvut tutkimuskoulu 2009 Yleisimmät tunnusluvut Marja Ikonen 10.02.2009 tutkimuksista Yleistä Menetelmä ja haastattelujen määrä Vaihtelee: TNS Atlas: puhelin 20.000; kirje n. 8.000 TNS PäättäjäAtlas puhelininformoitu

Lisätiedot