Tapaturmapäivä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tapaturmapäivä 13.8.2010"

Transkriptio

1 Tapaturmapäivä Loppuraportti Kaisa Hara ja Tiina Salo

2 2 Sisällysluettelo 1. Mikä Tapaturmapäivä? Aikaisemmat Tapaturmapäivät Tapaturmapäivän 2010 organisaatio Tapaturmapäivän 2010 toteutus Teema Kohderyhmä Tunnus Tapaturmapaiva.fi-sivusto Sisäinen viestintä ja markkinointi Mediaviestintä Radiomainonta Verkkomainonta Jääkaappimagneettien jakotapahtumat Kilpailu Vaasan päätapahtuma Kehittämiskohteet... 8 Liitteet: Seurantaraportit... 8

3 3 1. Mikä Tapaturmapäivä? Tapaturmapäivä kiinnittää vuosittain kaikkien suomalaisten huomion johonkin yleiseen tapaturmariskiin ja siihen liittyvien onnettomuuksien ehkäisyyn. Alusta asti päivän tavoitteena on ollut kiinnittää kansalaisten huomio keinoihin, joilla jokapäiväisiä vaaratilanteita voi välttää. Suomalaisille sattuu usein erilaisia, varsinkin koti- ja vapaa-ajantapaturmia, verrattuna muiden länsieurooppalaisten maiden asukkaisiin. Suomessa sattuu vuosittain peräti noin miljoona tapaturmaa, joista kaksi kolmasosaa kotona ja vapaa-ajalla. Suurin osa tapaturmista olisi kuitenkin ennakolta ehkäistävissä. Tapaturmapäivän kaltaiselle kampanjalle on siis yhteiskunnallinen tilaus. Tapaturmapäivä edistää tapaturmien torjunnan parissa työskentelevien tahojen yhteistyötä. Sosiaali- ja terveystoimi, pelastustoimi, työturvallisuus jne. ovat aloja, jotka ovat osallistuneet Tapaturmapäivään. Torjuntatyössä asiakas kansalainen on kaikille yhteinen. Sattuu mitä tahansa, kysymys on samasta ihmisestä, ja hänellä on vain yksi henki Aikaisemmat Tapaturmapäivät Tapaturmapäivää on vietetty vuodesta 1995, aina vuoden jonain perjantaina 13. päivä. Aiemmat Tapaturmapäivät: 1995 Ethän loukkaannu, ethän Me ollaan sankareita kaikki Onnea ja holttia Hyvää päivää Miljoona tapaturmaa vuodessa Tapaturmatalkoot kaikki OK? Vähemmän kohellusta, niin kesäkin maistuu VALOA työssä, kotona, liikenteessä, vapaa-aikana Turvallista kesää Suomalainen älä nyt loukkaannu sillä humalaisen tuuria ei ole Ettei homma jäisi kesken Kansalainen, liiku turvallisesti Tuttu ympäristö yllättää Turvat kiinni elämäsi turvavälineet Hyvää matkaa ehjänä kotiin! Tapaturmapäivän yhteistyökumppanina on yleensä ollut jokin kaupunki, joka on järjestänyt asiantuntijaseminaarin ja mahdollisia yleisötapahtumia.

4 Tapaturmapäivän 2010 organisaatio Valtakunnallinen tapaturmayhteistyöryhmä: Hannu Tapola, sosiaali- ja terveysministeriö, työsuojeluosasto (puheenjohtaja) Merja Söderholm, sosiaali- ja terveysministeriö Maija Peltokangas, sisäasiainministeriö Timo Ajaste, Poliisihallitus Merja Nikkinen, liikenne- ja viestintäministeriö Veikko Kalliomäki, Puolustusvoimat Mirka Råback, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Sami Uotinen, Suomen Kuntaliitto Lasse Kammonen, Työturvallisuuskeskus Pia Perttula, Työterveyslaitos Juha Hassila, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK ry Varpu Tavaststjerna, Liikenneturva Kaarina Tamminiemi, Terveyden edistämisen keskus Johanna Salomaa-Valkamo, Turvatekniikan keskus Janne Sysi-Aho, Tapaturmavakuutuslaitosten liitto Jonne Kolima, Finanssialan Keskusliitto Tapaturmapäivän viestintäryhmä Kaisa Hara, Liikenneturva (puheenjohtaja) Hannu Tapola, sosiaali- ja terveysministeriö, työsuojeluosasto Tiina Tikander (sijaisena Milla Meretniemi), sosiaali- ja terveysministeriö Mirka Råback, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Kerttuli Harjanne, Työturvallisuuskeskus Juha Hassila, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK ry Kaarina Tamminiemi, Terveyden edistämisen keskus Johanna Salomaa-Valkamo, Turvatekniikan keskus Seppo Mäenpää, Vaasan kaupunki Viestintäryhmä kokoontui ennen Tapaturmapäivää viidesti: 13.1., 9.3., 12.4., ja 4.8. Mainoskampanjan toteutuksesta vastasivat Jukka Jerkku ja Kari Virtanen, Coodi Oy ja viestintäryhmää koordinoi ja avusti Tiina Salo, Viestintä Tiina Salo. 2. Tapaturmapäivän 2010 toteutus Vuoden 2010 Tapaturmapäivän toteutuksessa päätettiin keskittää mediamainonta radioon, MTV3-verkkosivuston haltuunottoon ja suurimmissa kaupungeissa toteutettuun kampanjamateriaalin jakotapahtumaan. Lisäksi uusittiin verkkosivusto ja panostettiin sisäiseen viestintään ja markkinointiin, jota kautta tavoitettiin osapuolten oman henkilöstön lisäksi näiden sidosryhmiä Teema Tapaturmapäivä sijoittui elokuulle kesälomien loppumisen aikoihin. Teemana oli paluu arkeen: lomilta palataan kotiin, töihin, kouluun ja hoitopaikkaan. Kampanjalla muistuttiin arjen vaaranpaikoista ja vaaratilanteista jotka liittyvät arkirutiineihin.

5 5 Erityisteemoina nostettiin esille työ- ja koulumatkat, koulun ja päiväkodin alkaminen, mopoilu ja kodin paloturvallisuus. 2.2 Kohderyhmä Kampanjan pääkohderyhmänä olivat lapsiperheet. 2.3 Tunnus Kampanjan tunnukseksi valittiin Arjen käyttö on sallittua. Siinä yhdistetään arki ja järki positiivisella tavalla ja se mahdollistaa monipuolisen toteutuksen. Julisteessa ja lehti-ilmoituksessa käytettiin aikaisemmista vuosista tutuksi tullutta Robinson-hahmoa. Kampanjan tunnukseksi ruotsiksi valittiin Sunt förnuft åär tillåtet. 2.4 Tapaturmapaiva.fi-sivusto Tapaturmapäivän verkkosivuston (www.tapaturmapaiva.fi) sisällönhallintajärjestelmä uudistettiin. Haluttiin helppoa päivitettävyyttä, mahdollisuutta sisällöntuotantovastuun jakamiseen sekä hakukonenäkyvyyden ja sisällön levittämismahdollisuuksien parantamista. Pyydettiin kolme tarjousta, joista päädyttiin sivuston aiemminkin toimittaneeseen Hallanvaara Oy:hyn. Uudistettu sivusto julkaistiin heinäkuun alussa. Sivustolla on uutisia ja teema-artikkeleita, kampanjan materiaali, kilpailulomake sekä tietoa Tapaturmapäivästä, yhteistyötahoista ja edellisten vuosien aineistoja. Kampanjasivusto on myös ruotsin kielellä. Kävijöitä Tapaturma.fi-sivustolla oli , joista noin kävi sivustolla Keskimääräinen sivustolla käytetty aika oli vajaa 2 minuuttia ja kävijät kävivät keskimäärin 2,5 sivulla. (Raportti verkkokäynneistä liitteenä) 2.5 Sisäinen viestintä ja markkinointi Kampanjan ilmoitus tai uutinen Tapaturmapäivästä julkaistiin useiden kampanjatahojen omissa lehdissä kesän aikana: TTK:n Telmassa, Tekryn Promossa, THL:n ja STM:n Tessossa, SPEKin Paloposti Ladyssä ja Spektaakkelissa, Vakesin Tapaturmavakuutuksessa, LT:n Liikennevilkussa sekä Tukesin julkaisussa. Monet osapuolet laittoivat nettisivulleen Tapaturmapäivän bannerin ja linkin Tapaturmapäivän sivustolle. Kampanjan jakomateriaalina ollutta jääkaappimagneettia jaettiin kampanjatahojen henkilöstölle ja asiakkaille Tapaturmapäivää edeltävällä viikolla yhteensä kpl. Luvussa ovat mukana päätapahtumassa Vaasassa jaetut magneetit.

6 6 2.6 Mediaviestintä Kampanjan ennakkotiedote lähetettiin medialle Liikenneturvasta 5.7. Samalla julkaistiin uusi verkkosivusto, josta ohjattiin hakemaan lisätietoja. Varsinainen tiedote lähetettiin torstaina 5.8. Molemmat tiedotteet laadittiin sekä suomeksi että ruotsiksi. Päätapahtuman järjestäjä Vaasan kaupunki lähetti omat tiedotteensa samaan aikaan erityisesti oman alueensa medialle sekä järjesti lehdistötilaisuuden aamulla ennen seminaaria. Tapaturmapäivää käsiteltiin sanomalehdissä 80 kertaa, joista valtakunnallisissa ja maakunnallisissa ykköslehdissä 36 kertaa. Uutistoimistoista STT käsitteli aihetta 2 kertaa ja FNB kerran. Lisäksi aihe oli esillä TV2:n Pohjanmaan uutisissa ja viestintäryhmän jäsenet antoivat kolme haastattelua radioon. Cisionin julkisuusraportin mukaan osumien vastaava mainosarvo on euroa. Verkko-osumia oli noin 50. Verkko-osumista voi havaita, että kampanjan osapuolet olivat ottaneet aiheen kiitettävästi esille. (Cisionin mediaseuranta ja raportti mediaosumista verkossa liitteinä) 2.7 Radiomainonta Tapaturmapäivän radiospottia esitettiin Suomen Radioiden liiton 49 jäsenasemalla (320 taajuutta) ajalla Toistoja 25 sekunnin spotilla oli valtakunnallisesti 1728, yhteensä 32 kertaa/radioasema. Kampanjan tavoittavuus oli yli 15 -vuotiasta suomalaista eli % kohderyhmästä (OTH 6,3). Edellisvuonna 2009 toistoja oli selkeästi enemmän: 96 kertaa/radioasema, valtakunnallisesti yhteensä kertaa. Silloin tavoitettiin yli 15-vuotiasta suomalaista eli 72,07 % kohderyhmästä. (Radiomainonnan raportti liitteenä) 2.8 Verkkomainonta Verkkomainonta käsitti MTV3-verkkosivuston haltuunoton Tapaturmapäivänä Bannereilla houkuteltiin tutustumaan Tapaturmapaiva.fi-sivustoon ja osallistumaan kilpailuun. Bannerit toteutti Hallanvaara Oy. Dagmarin kampanja-analyysin mukaan Tapaturmapäivän kampanja tavoitti yhden päivän aikana yhteensä eri ihmistä, jotka kohtasivat viestin keskimäärin neljä kertaa kertaa. Mainoksen nähneistä eri ihmisistä takeoverin näkyvyyselementtejä oli klikannut 2,21 % ja kaikista mainosnäytöistä klikkiin johti 0,64 %. Tämä on Dagmarin kampanjapankin perusteella alakanttiin näinkin suurelle näkyvyydelle. Kampanjan luovaratkaisu ei ole saanut sivuston kävijöitä aktivoitumaan riittävästi. Klikkihinnaltaan kampanja on selvästi keskiarvojen alle ja kontaktihinnaltaan hieman keskiarvojen yläpuolella. (Dagmarin raportti verkkomainonnasta liitteenä)

7 7 2.9 Jääkaappimagneettien jakotapahtumat Kampanjan tunnuksesta valmistettiin kpl pyöreitä, 6 cm:n kokoisia jääkaappimagneetteja. Magneetit toimitti Jerkka Tuote Oy. Magneetteja toimitettiin sisäiseen jakeluun 19 yhteistyökumppanille. Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Oulussa toteutettiin Tapaturmapäivänä jakotapahtumia, joissa jaettiin yhteensä magneettia. Toteutuksesta vastasi Addlife Oy. Jakajia oli yhteensä 24. Vaasassa magneetteja jaettiin toritapahtumassa sekä kaupungin työntekijälle. (Raportti jakelutapahtumien toteutuksesta liitteenä) 2.10 Kilpailu Tapaturmapaiva.fi -sivustolla pääsi osallistumaan kilpailuun, jonka palkintona oli 500 euron arvoinen matkalahjakortti. Kilpailuun houkuteltiin osallistumaan radiomainoksissa, jakotapahtumien jääkaappimagneeteissa ja verkkomainonnalla (MTV3-sivuston haltuunotto). Kilpailuun osallistui yli henkilöä. Kilpailussa tiedusteltiin, mistä vastaaja oli saanut tietää Tapaturmapäivästä. Yli 60 % vastanneista sanoi saaneensa tiedon netistä, 15 % radiosta, 7 % lehdestä ja saman verran ystävältä. Palkinto voitti Tiina Nerep Espoosta 2.11 Vaasan päätapahtuma Tapaturmapäivän päätapahtuman yhteistyökumppani Vaasa järjesti yhteistyössä THL:n ja Länsi- ja Sisä- Suomen AVIn kanssa asiantuntijaseminaarin Kohti kokonaisvaltaista lasten ja nuorten tapaturmien ehkäisyä, jossa osallistujia oli 115. Seminaaria ennen, samana aamuna Vaasan kaupunki järjesti lehdistötilaisuuden. Toritapahtuman järjestämiseen osallistui Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto, kasvatus- ja opetusvirasto, vapaa-aikaviraston nuoriso-osasto, päiväkoteja, SPR, poliisi- ja pelastuslaitos, SPEK ja VPK, Liikenneturva, Terveys ry, Hälsa & Trafik, Maatalousyrittäjien eläkelaitos ja vakuutusyhtiöt OP-Pohjola, Fennia ja Lähivakuutus. Lisäksi sisäsatamassa järjestettiin meripelastusnäytös, kirjastoissa oli näyttely tapaturma-aiheisista kirjoista ja apteekit sekä Tropiclandia ja Wasalandia osallistuivat tapahtumaan. Tapahtumapäivä sijoittui Vaasassa järjestettävälle Sinnekulttuuriviikolle ja se sai hyvin näkyvyyttä paikallisissa viestimissä jo ennen tilaisuutta. Tapaturmapäivän tapahtumista ilmoiteltiin paikallisissa lehdissä: Pohjalainen, Wasabladet ja Vaasan Ikkuna.

8 8 3. Kehittämiskohteet Tänä vuonna panostettiin erityisesti sisäiseen viestintään ja markkinointiin. Kampanjan osapuolet olivatkin aktiivisesti mukana ja antoivat tilaa Tapaturmapäivälle lehdissään, nettisivustoillaan ja sisäisillä jääkaappimagneettien jakeluillaan. Slogan Arjen käyttö on sallittua aiheutti jonkin verran keskustelua moniselitteisyydellään. Vaasan kaupunki sai erittäin hyvin eri tahoja mukaan suunnittelemaan ja ideoimaan yleisötapahtumia. Tapaturmapäivä ajoittui kulttuuriviikolle ja edellisenä iltana oli vietetty Taiteiden yötä. Tapaturmapäivänä oli erittäin lämmin ja aurinkoinen päivä ja toritapahtuma onnistui kokonaisuudessaan hyvin. Kaikki esittelypöydät olisi ollut hyvä saada lähemmäksi ns. toiminnallisia rasteja, jotta ne olisivat kiinnostaneet enemmän. Kuva: Pekka Mäkynen Asiantuntijaseminaaria pidettiin onnistuneena ja sisällöltään mielenkiintoisena. Lyhyet minuutin esitykset olivat monipuolisia, mutta aikataulu ei sallinut keskustelua, mitä oli hieman moitittu. Osallistujia oli kaikkiaan 115. Tänä vuonna THL osallistui aktiivisesti seminaarin toteuttamiseen yhteistyössä Vaasan alueen viranomaisten kanssa. Seminaarin yhteyteen Vaasan kaupunki järjesti lehdistötilaisuuden, jossa oli paikalla ministeri Paula Risikon lisäksi kaupungin ja AVIn sekä Tapaturmapäivän edustajia. Tilaisuus sujui muuten hyvin, mutta työnjaossa oli hieman epäselvyyttä. Mediasta paikalla oli mm. STT, Pohjalainen, Ilkka ja Vasabladet. Alueellinen media käsitteli aktiivisesti Tapaturmapäivää ja Vaasan päätapahtumaa. Myös STT oli aktiivinen, minkä vuoksi kampanja näkyi hyvin paikallis- ja ilmaisjakelulehdissä. Ministeri Risikon avauspuhe ja siitä tehty lehdistötiedote menivät myös hyvin läpi mediassa. Päätapahtumapaikkakunnan ja kampanjaorganisaation välillä on hyvä sopia selkeästi työnjaosta. Yleensä kampanja on maksanut tapahtuman lehti-ilmoitukset ja niiden suunnittelun sekä markkinoinut tapahtumaa verkkosivustollaan. Lisäksi seminaarin järjestelyihin on osallistuttu tarpeen mukaan. Tapaturmapäivät ajoittuvat aina arkipäivälle, perjantaille ja se tuo joka vuosi haasteensa kävijöiden saamiselle yleisötapahtumiin. Liitteet: Seurantaraportit Raportti magneettien jakelutapahtumista Raportti radiomainonnasta Raportti verkkomainonnasta (Dagmar) Julkisuusraportti (Cision) Raportti mediaosumista verkossa Verkkokäynnit Tapaturmapaiva.fi-sivustolla

9 Tapaturmapäivä

10 Arjen käyttö on sallittua Kuudessa kaupungissa toteutettiin yhtäaikaa perjantaina Tapaturmapäivä - jääkaappimagneettien jakelu. Kampanja toteutettiin Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lahdessa, Jyväskylässä sekä Oulussa. Jalkautuksen tavoitteena oli lisätä Tapaturmapäivän tunnettuutta ja ohjata ihmisiä nettisivuille osallistumaan kilpailuun ja sitä kautta saada heidät tutustumaan Tapaturmapäivän ideaan. Jakeluun osallistui yhteensä 24 työntekijää. He olivat puettu punaisiin Tapaturmapäivä - T-paitoihin sekä magneetteja jaettiin kampanjan mukaan brändätyistä kangaskasseista. Jääkaappimagneetteja jaettiin perjantain aikana yhteensä noin kpl.

11 Helsinki Helsingissä jakauduttiin neljäksi kahden hengen tiimiksi. Tiimit jakoivat magneetteja rautatieaseman, Kaisaniemen, Kampin ja Hakaniemen ympäristössä, Aleksanterinkadulla sekä Esplanadeilla. Magneetteja jaettiin

12 Tampere Tampereella jakauduttiin kahdeksi kahden hengen tiimiksi. Tiimit jakoivat magneetteja Hämeenkadun, rautatieaseman sekä torin ympäristössä. Magneetteja jaettiin

13 Turku Turussa oli yksi kolmen hengen tiimi. Magneetteja jaettiin yliopistostokadun, rautatieaseman sekä Turun torin ympäristössä. Magneetteja jaettiin

14 Lahti Lahdessa oli yksi kolmen hengen tiimi. Magneetteja jaettiin kauppakeskus Trion sekä torin ympäristössä. Magneetteja jaettiin

15 Jyväskylä Jyväskylässä oli yksi kolmen hengen tiimi. Magneetteja jaettiin kävelykadulla sekä sen ympäristössä. Magneetteja jaettiin

16 Oulu Oulussa oli yksi kolmen hengen tiimi. Magneetteja jaettiin rotuaarilla sekä sen ympäristössä. Magneetteja jaettiin

17 Yhteenveto Yleisesti ottaen ihmiset suhtautuivat positiivisesti Tapaturmapäivään. Tapaturmapäivä ei ollut ihmisille yleisesti tuttu ja monet kyselivät mistä on kysymys. Koulutetut työntekijät jakoivat kyselijöille tietoa Tapaturmapäivästä. Tapaturmapäivän slogan oli tarttuva ja ihmiset toistelivat ääneen arjen käyttö on sallittua, joka huvitti heitä. Ihmisiä ohjattiin nettiin tutustumaan sivustoihin. Moni sanoikin menevänsä sivuille tutustumaan ja osallistuvansa kilpailuun. Nuoremmat olivat vanhempia enemmän kiinnostuneita matkalahjakortin arvonnasta.

18 Yhteys Juho Wickström

19 TNS Mainonnan Atlas Tapaturmapäivä Radiomedia, Radiomainonnan Huomioarvotutkimus Viikko 33 / Elokuu 2010 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman TNS Gallup Oy:n lupaa. Projektinumero: 78509, Vastaava tutkija: Marjo Seppä TNS Gallup Oy Media

20 2 Tutkimuksen tavoite ja toteutus Tutkimuksen tavoite: Selvittää kampanjan huomioarvo, mainostettavan asian muistaminen mainoksesta, mainonnan herättämät ajatukset, mainonnasta pitäminen sekä mainonnan vaikuttavuus ja kokeminen. Menetelmä: Haastattelut tehtiin internetin välityksellä TNS GallupForumissa. Kohderyhmä: Suomen vuotta täyttänyt väestö Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Haastattelujen määrä: 295 kpl Tiedonkeräysaika: Otanta ja painotus Aineisto on painotettu vastaamaan viimeisintä Väestötilastoa ( ) vuotta täyttäneen väestön osalta sukupuolen, iän ja asuinpaikkakuntatyypin suhteen. Ikäpainotus on tehty molempien sukupuolten osalta erikseen seuraavissa luokissa: 15-24, 25-34, 35-44, ja vuotta. Asuinkuntapainotus on tehty neliluokkaisena: Suur-Helsinki, muut suuret kaupungit (Tampere, Turku, Jyväskylä, Lahti, Pori, Kuopio, Oulu), muut kaupungit, muut kunnat. Tutkimuksen toteutus: TNS Gallup Oy Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

21 Tapaturmapäivä Huomioarvo taustoittain, % Kaiken yhteiskunnallisen mainonnan keskiarvo % Kaikki 3 Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

22 Tapaturmapäivä Huomioarvo taustoittain, % Vertailu aiempiin mittauksiin Kaiken yhteiskunnallisen mainonnan keskiarvo % Kaikki 4 Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 * n-luku alle 30, tulos vain suuntaa-antava Media

23 Tapaturmapäivä Huomioarvo kanavakuuntelijoittain, % 5 ** n-luku alle 20, tulos ei luotettava Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

24 Tapaturmapäivä Mitä mainoksessa mainostettiin, % (Mainontaa kuulleista) 6 Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 * n-luku alle 30, tulos vain suuntaa antava Media

25 Tapaturmapäivä Mainoksen herättämät spontaanit ajatukset Poimintoja vastauksista 7 Positiivista. Positiivista Aina sattuu vahinkoja Ainakin kiinnitti huomiota tapaturmien mahdollisuuteen Ajatuksia jokapäiväisessä elämässä piileviin tapaturmamahdollisuuksiin ja yleiseen varovaisuuteen Arjen ja kotitapaturmat ovat aika yleisiä. Arjessa on monia erilaisia mahdollisuuksia joutua tapaturmaan, eikä niitä tule usein ajatelleeksi. Arkipäivän riskejä Arvonnan palkinto houkuttaa, taidan osallistua. Ehkä laittoi miettimään, että milloin sellaista päivää vietetään. Erikoinen, myyvä Hauska sanaleikki jäi pyörimään mieleen. Että arkiset asiat voi suojata. Hauskassa muodossa oleva valistus Hauskuutta vakavassa asiassa Herätti kiinnostuksen tapaturmapäivän tapahtumiin ja aiheisiin. Herätti mielenkiinnon, koska puhuja puhuu niin nopeasti, että jää kuuntelemaan, että mitä hänellä on sanottavana. Hyvä juttu Hyvä muistutus Ihan hauska idea Ihan hyvä tietoisku Järkevä info. Järkevä juttu Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Kaikessa päivittäisessä toiminnassa, on tapaturmariski. Koulun alku ja pienet lapset liikenteessä Koulunsa aloittaneita pitää varoa liikenteessä Lapsien liikkuminen liikenteessä on aina vaaran paikka Lähinnä kiinnostuin siitä, mikä on tapaturmapäivä Mia Nuutilalla on sexy ääni Missä vain voi sattua mitä vain Muistutti tarpeesta huolellisuuteen ja varovaisuuteen arjen tilanteissa Oikeita huomioita arjen asioista Ok Ok Ole huolellinen Ole varovainen Ole varovainen liikenteessä Olisi kiva saada lisää tietoa, jos vain muistaisi katsoa netistä. Turvallisuutta, ajan hallintaa Tärkeä asia sinänsä... Tätä piti oikein ajatella, että mitä siinä mainostetaan, mutta silti oli mielestäni hyvä mainos Media

26 Tapaturmapäivä Mainoksen herättämät spontaanit ajatukset Poimintoja vastauksista 8 Neutraalia Negatiivista Kuulosti vakuutusyhtiön mainokselta Kysymyksen: 'Ai onko sellainenkin päivä olemassa? Jaha, että loman jälkeinen arki on hengästyttävän täysi Joku vakuutusyhtiön mainos Joskus on joku erityinen tapaturmapäivä? Järjenkäyttö olisi todellakin suotavaa liikenteessä. Harmi vaan, ettei suomalaisilla ole resursseja. Mainos Mainos muitten joukossa Mitä kaikkea pitäisi varoa Mitähän tuohon tapaturmapäivään oikein sisältyy Naisääni oli hyvin kuunneltava, selkeä ja asiallinen. Itse asia tuli hyvin esille. Alun miesäänen lukema lista oli aivan liian pitkä ja esitystapa poikkesi liikaa jatkosta. En pitänyt. Neutraali No eipä paljon mitään. Onko vakuutukset kunnossa? Pitäis käydä kuullus osoitees kattomas Pitäisi olla kokoajan varuillaan tapaturmien vuoksi Puntti Valtosen ääni Vakuutusten myyntiyritys Mistä kysymys? Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Jotain sekojuttua, eipä taida olla mitään kiinnostavaa. Nyt en kyllä pysynyt kärryillä. Oli aika epäselvä, mutta mainosti tapaturmapaiva.fi:tä Oli aika sekava. Milloin päivä on? Olipas ärsyttävä mainos. Puhe oli liian nopeaa ja epäselvää. Mainoksen seuraaminen oli vaivalloista. Rasittava mainos Rasittava miesääni ja aika sekava kokonaisuus Rasittava miesääni. En jaksaisi kuunnella. Se oli jotenkin sekava. Sekava Liian epäselvä! Liian levoton kuunneltavaksi Liian pitkä Liian pitkä ja sekava mainos, et en jaksanut kiinnostua. Liian pitkä, sekava, en pystynyt liittämään miehen sanomisia mainostettavaan asiaan Liian sekava, jotta jaksaisi kuunnella Liian sekavaa Liikaa asiaa ahdettu tähän Media

27 Tapaturmapäivä Mainoksesta pitäminen, Keskiarvo (asteikko 1-4) Kaiken yhteiskunnallisen mainonnan keskiarvo ,49 Kaikki 2,69 Mainontaa kuulleet 9 Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 * n-luku alle 30, tulos vain suuntaa antava ** n-luku alle 20, tulos ei luotettava Media

28 Tapaturmapäivä Mainoksesta pitäminen, Hajonta %, (Kaikki vastaajat) 10 Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

29 Tapaturmapäivä Mainoksesta pitäminen, Keskiarvo (asteikko 1-4, kaikki vastaajat) Vertailu aiempiin mittauksiin, kohderyhmässä kaikki vastaajat Kaiken yhteiskunnallisen mainonnan keskiarvo ,49 Kaikki 11 * n-luku alle 30, tulos vain suuntaa antava Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 19 / Toukokuu 2010 Media

30 Tapaturmapäivä Mainosten vaikuttavuus, % (Mainontaa kuulleet) 1/2 12 Kaikki vastaajat (n=43) Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

31 Tapaturmapäivä Mainosten vaikuttavuus, % (Mainontaa kuulleet) 2/2 13 Kuunnellut kaupallista radioasemaa lähes joka päivä (n=28*) * n-luku alle 30, tulos vain suuntaa antava Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

32 Tapaturmapäivä Mainoksen vaikuttavuus, % (Mainontaa kuulleista, Sopii erittäin + melko hyvin -vastaukset) Vertailu aiempiin mittauksiin 14 Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

33 Tapaturmapäivä Mainoksen kokeminen, % (Mainontaa kuulleista) 15 Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 * n-luku alle 30, tulos vain suuntaa antava Media

34 Tapaturmapäivä Mainoksen kokeminen, % (Mainontaa kuulleista) Vertailu aiempiin mittauksiin 16 Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

35 Yhteenveto Media

36 Tapaturmapäivä Yhteenveto, %, Huomioarvo kaikissa vastaajissa (n=295), muut luvut mainontaa kuulleissa (n=43) 18 Vaikuttavuus, % (Sopii erittäin + melko hyvin -vastaukset) Kokeminen, % Radiomedia radiokampanjan jälkimittaus. Viikko 33 / Elokuu 2010 Media

37 Asiakas: Liikenneturva Tuote: Tapaturmapäivä Kohderyhmä: Kaikki Kampanja aika: Yhteyshenkilö: Raija Piitulainen Suunnittelija: Juho Koikkalainen Verkkokampanjan raportti ROI Markkinoinnin kustannustehokkuus SEM Mediakustannus Netto CPT CPT CPUC CPC Kustannus CPC Tavoite 0 0,00 0,00 #JAKO/0! #JAKO/0! Kampanja ,21 8,81 1,59 1,38 Kampanja analyysi: Tapaturmapäivän kampanja tavoitti yhden päivän aikana yhteensä eri ihmistä, jotka kohtasivat viestin keskimäärin neljä kertaa. Mainoksen nähneistä eri ihmisistä takeoverin näkyvyyselementtejä oli klikannut 2,21 % ja kaikista mainosnäytöistä klikkiin johti 0,64 %. Tämä on meidän kampanjapankin perusteella alakanttiin näinkin suurelle näkyvyydelle. Näinpä kampanjan luovaratkaisu ei ole saanut sivuston kävijöitä aktivoitumaan riittävästi. Klikkihinnaltaan kampanja on selvästi keskiarvojen ki alle ja kontaktihinnaltaan k hieman keskiarvojen ki yläpuolella. l ll Verkkokampanjan tulokset SEM Sivuston statistiikka Tavoittavuus Aktivointi Google Adwords Koko sivu Maalisivu Välitön poistuminen Mainosnäytöt Nettokontaktit OTS Klikit Nettoklikit Nettoklikki% Klikit Sijainti Nollataso Tavoite , ,00 % Tavoite Kampanja , ,21 % Kampanja Kampanjassa on lisäksi ajettu mainontaa klikkiseurannassa Nettoklikit 0 OTS: Oppoturnity to see CPT: Cost per Thousand, CPUC: Cost per Unique Click, CPC: Cost per click Nollataso: Kävijät ennen kampanjan alkua

38 Asiakas: Liikenneturva Tuote: Tapaturmapäivä Kohderyhmä: Kaikki Kampanja aika: Yhteyshenkilö: Raija Piitulainen Suunnittelija: Juho Koikkalainen Verkkokampanjan tulokset ROI Tavoittavuus Aktivointi Markkinoinnin kustannustehokkuus Media Mainosnäytöt Nettokontaktit OTS Klikit Nettoklikit Nettoklikki% Mediakustannus Netto CPT CPT CPUC CPC Dominanssi Mtv3 Etusivu PE vk 32 1x1 pixel + klikkiseuranta , ,02 % ,26 8,81 1,59 1,38

39 Asiakas: Liikenneturva Tuote: Tapaturmapäivä Kohderyhmä: Kaikki Kampanja aika: Yhteyshenkilö: Raija Piitulainen Suunnittelija: Juho Koikkalainen Materiaalit M i k k M i k i i M i ä töt Klikit Klikki% Mainoskoko Mainoksen nimi Mainosnäytöt Klikit Klikki% 980x400, 3 kpl 160x600, 300Takeover ,64

40 Julkisuusraportti+ Liikenneturva Elokuu 2010 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu A Helsinki tel: +358 (0) fax: +358 (0)

41 Sivu 2(7) Liikenneturva Kaisa Hara PL HELSINKI Julkisuusraportti+ Kuukausi: Elokuu 2010 Tilaus: Julkisuusraportti+ antaa Sinulle yksityiskohtaista tietoa mediaseurantatoimeksiantosi tuottamasta julkisuudesta edelliseltä kuukaudelta sekä trenditietoa viimeisten 13 kuukauden ajalta. Julkisuusraportti+ sisältää: 1. Julkisuuden määrä kuukausittain 2. Julkisuuden yhteenlaskettu levikki kuukausittain 3. Osumien vastaava mainosarvo kuukasittain 4. Julkisuuden määrän jakautuminen mediaryhmittäin kuukausittain 5. Edellisen kuukauden julkisuuden jakautuminen mediaryhmittäin 6. Viimeisten 12 kuukauden julkisuuden jakautuminen mediaryhmittäin 7. Julkisuuden määrän jakautuminen lehtiryhmittäin kuukausittain 8. Edellisen kuukauden julkisuuden jakautuminen lehtiryhmittäin 9. Viimeisten 12 kuukauden julkisuuden jakautuminen lehtiryhmittäin 10. Osumalista edellisen kuukauden julkisuudesta Julkisuusraportti+ sisältää vain Suomessa ilmestyviä julkaisuja. Vastaava mainosarvo lasketaan koko osumalle. Vastaava mainosarvo lasketaan printtimedioista. Levikkitiedot perustuvat Suomen Mediatarkastus Oy:n ja kustantajien julkaisemiin levikki- ja painosmäärälukuihin. Yhteenlaskussa on käytetty tuoreinta levikkitietoa myös takautuvasti. Julkisuusraportti+ ei sisällä katsoja- ja kuuntelijalukuja. Julkisuusraportti+ ei huomioi mahdollisia palautettuja/hyvitettyjä osumia.

42 Liikenneturva Copyright Oy Cision Finland Ab 1. Osumien lukumäärä, koko mediakenttä Tilaus: Kuukausi: Elokuu 2010 Sivu 3(7) Osumien levikki, painettu media Osumien vastaava mainosarvo( ), painettu media

43 Liikenneturva Copyright Oy Cision Finland Ab Tilaus: Kuukausi: Elokuu 2010 Sivu 4(7) 4. Julkisuuden määrä mediaryhmittäin Osumia kpl Sanomalehdet Aikakauslehdet Uutistoimistot Radio TV 5. Julkisuuden intermediajakuma, Elokuu % 3% 1% 6. Julkisuuden intermediajakauma, edelliset 12 kk 3% 3% 1% 92% 92% Sanomalehdet Aikakauslehdet Uutistoimistot Radio TV

44 Liikenneturva Copyright Oy Cision Finland Ab Tilaus: Kuukausi: Elokuu 2010 Sivu 5(7) 7. Julkisuuden määrä lehtiryhmittäin Osumia kpl Top Ten Muut valtak. ja maak.lehdet Aluelehdet Paikallislehdet Ilmaisjakelulehdet Aikakaus- ja ammattilehdet 8. Julkisuuden jakautuminen lehtiryhmittäin, Elokuu Julkisuuden jakautuminen lehtiryhmittäin, edelliset 12 kk 8% 4% 10% 8% 4% 10% 33% 34% 33% 34% 12% 12% Top Ten Muut valtak. ja maak.lehdet Aluelehdet Paikallislehdet Ilmaisjakelulehdet Aikakaus- ja ammattilehdet

45 Liikenneturva Tilaus: Sivu 6(7) Copyright Oy Cision Finland Ab Kuukausi: Elokuu 2010 Osumien lukumäärä Levikki Yhteislevikki Artikkeli-AVE yhteensä ( ) Press- ja online osumat: Top Ten Aamulehti LT Hufvudstadsbladet LT Kaleva LT Keskisuomalainen LT Savon Sanomat LT Top Ten yhteensä Muut valtak. ja maak.lehdet Etelä-Suomen Sanomat LT Hämeen Sanomat LT Ilkka LT Kainuun Sanomat LT Keskipohjanmaa LT Kouvolan Sanomat LT Kymen Sanomat LT Maaseudun Tulevaisuus LT Pohjalainen LT Pohjolan Sanomat LT Satakunnan Kansa LT Uutispäivä Demari LT Vasabladet LT Muut valtak. ja maak.lehdet yhteensä Aluelehdet Aamuposti LT Itä-Häme LT Itä-Savo LT Länsi-Suomi LT Länsi-Uusimaa LT Salon Seudun Sanomat LT Warkauden Lehti LT Österbottens Tidning LT Aluelehdet yhteensä Paikallislehdet Iijokiseutu LT Jämsän Seutu LT Kankaanpään Seutu LT Kansan Tahto LT Keski-Suomen Viikko LT Koillis-Lappi LT Lieksan Lehti LT Luumäen Lehti LT Nivala LT Pietarsaaren Sanomat LT Pohjois-Satakunta LT Pohjolan Työ LT Raahen Seutu LT Satakunnan Työ LT Siikajokilaakso LT Soisalon Seutu LT Suupohjan Sanomat LT

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012. www.aivovammaliitto.fi

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012. www.aivovammaliitto.fi Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012 www.aivovammaliitto.fi Aivovammaliiton visio 2014 Asiantunteva ja toimiva vammais- ja kansanterveysjärjestö Aivovammaliiton asiantuntevuus tarkoittaa monipuolista,

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintäopas

Urheiluseuran viestintäopas Urheiluseuran viestintäopas Urheiluseuran viestintäopas 2011 1 Urheiluseuran viestintäopas Sisältö Osa 1: Opas sisäiseen viestintään Alkuperäinen opas: Sisäisellä viestinnällä vireäksi. (2006). Tekijät:

Lisätiedot

Vuosikertomus. Keskisuomalainen Oyj

Vuosikertomus. Keskisuomalainen Oyj Vuosikertomus 2014 Keskisuomalainen Oyj KESKISUOMALAINEN-KONSERNI Keskisuomalainen-konserni on valtakunnallisesti merkittävä viestintäkonserni. Konserni toimii Uudellamaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa,

Lisätiedot

Vuosi, jona Alma Media keskittyi olennaiseen.

Vuosi, jona Alma Media keskittyi olennaiseen. Vuosi, jona Alma Media keskittyi olennaiseen. Sisältö Avainluvut 3 Kirje toimitusjohtajalta 4 Vuosi lyhyesti 6 Strategia 7 Segmenttitulokset 8 Talous ja tulos 10 Mediatoimiala 12 Markkinapaikat 16 Journalistin

Lisätiedot

ÄÄNESTÄMINEN NETISSÄ JA UURNALLA. Kysely äänestämisestä Allianssin vuoden 2011 Nuorisovaaleihin osallistuneiden yläasteiden ja lukioiden oppilaille

ÄÄNESTÄMINEN NETISSÄ JA UURNALLA. Kysely äänestämisestä Allianssin vuoden 2011 Nuorisovaaleihin osallistuneiden yläasteiden ja lukioiden oppilaille ÄÄNESTÄMINEN NETISSÄ JA UURNALLA Kysely äänestämisestä Allianssin vuoden 2011 Nuorisovaaleihin osallistuneiden yläasteiden ja lukioiden oppilaille SISÄLLYS: KYSELYN TAUSTAA 6 KYSELY NUORILLE ÄÄNESTÄMISESTÄ

Lisätiedot

OPAS TAPAHTUMAN VIESTINTÄÄN & MARKKINOINTIIN TAMPEREELLA

OPAS TAPAHTUMAN VIESTINTÄÄN & MARKKINOINTIIN TAMPEREELLA OPAS TAPAHTUMAN VIESTINTÄÄN & MARKKINOINTIIN TAMPEREELLA Mitä ja miksi? Markkinointi on yksi tärkeimmistä avaimista onnistuneeseen tapahtumaan. Tämä markkinointiopas on tehty käyttöösi tapahtumajärjestämisen

Lisätiedot

7+ OSUVAN VIESTINNÄN MENESTYSTARINOITA:

7+ OSUVAN VIESTINNÄN MENESTYSTARINOITA: 1/2009 Vaikeuksissa hyvät ideat virtaavat. näkemystä taantumasta 7+ OSUVAN VIESTINNÄN MENESTYSTARINOITA: ME NAISET, BMW, HARTELA, MASKU... MAIJA MALLIKAS, mitä mieltä sinä olet? Vastaa: www.hansaprint.fi/mielipide

Lisätiedot

EHYT IKÄHANKE ESITTÄYTYY. Hankkeen toiminnassa ja seminaarissa perehdytään hyvään ikääntymiseen 12-14 > 18 >

EHYT IKÄHANKE ESITTÄYTYY. Hankkeen toiminnassa ja seminaarissa perehdytään hyvään ikääntymiseen 12-14 > 18 > EHYT 3 17.9.2013 Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n järjestötiedote IKÄHANKE ESITTÄYTYY Hankkeen toiminnassa ja seminaarissa perehdytään hyvään ikääntymiseen 12-14 > Minna Lehtinen EHYT ry:n aluefoorumit jatkuvat

Lisätiedot

VALO SUOmALAISen yhteiskunnan ja LIIkUntAkULttUUrIn keskeiset muutokset Visio maalit Pelitapa menestystekijät joukkueemme henkilöstö jäsenet

VALO SUOmALAISen yhteiskunnan ja LIIkUntAkULttUUrIn keskeiset muutokset Visio maalit Pelitapa menestystekijät joukkueemme henkilöstö jäsenet VALOVUOSI 2014 Perustettu 18.6.2012 VALO Visio Olemme maailman liikkuvin urheilukansa ja Pohjoismaiden menestynein 2020 Maalit Liikkuva lapsuus luo perustan sekä liikkujan että urheilijan poluille Liikkujan

Lisätiedot

NonSordino. Unelmia uudesta työstä. Googlenainen. Ystävien kirja. Vuosilomalain. muutokset. Suunnittelualan. nousu. » s. 10. » s.

NonSordino. Unelmia uudesta työstä. Googlenainen. Ystävien kirja. Vuosilomalain. muutokset. Suunnittelualan. nousu. » s. 10. » s. NonSordino www.mamary.fi Markkinointiviestinnän, -tutkimuksen ja digimedia-alan ammattilaiset MaMa ry:n jäsenlehti 2 /2013 Unelmia uudesta työstä» s. 8 Googlenainen» s. 10 Ystävien kirja» s. 6 Vuosilomalain

Lisätiedot

Nuoret, liikunta ja doping -projektin loppuraportti

Nuoret, liikunta ja doping -projektin loppuraportti Nuoret, liikunta ja doping -projektin loppuraportti Elämä On Parasta Huumetta EOPH ry Projektipäällikkö VTL Tuuli Salospohja SISÄLLYS 1. JOHDANTO 1 1.1 Projektihakemus RAY:lle 2004 1 1.2 Projektin loppuselvitys

Lisätiedot

Amerikan mallin mukaiseen käytäntöön, jossa on varoitettu kissankin kuivaamista mikrouunissa. Ei suinkaan, tapahtuman pelastussuunnitelma

Amerikan mallin mukaiseen käytäntöön, jossa on varoitettu kissankin kuivaamista mikrouunissa. Ei suinkaan, tapahtuman pelastussuunnitelma Alle sadan hengen pilkkitapahtumassa vaaran aiheuttaa keväinen oikukas jää ja koskaan ei voi tietää kuinka paljon ihmisiä tulee johonkin yleisötapahtumaan. Mikäli tapahtuma järjestetään tilassa, joka on

Lisätiedot

Sosiaalisen median strategia

Sosiaalisen median strategia Sosiaalisen median strategia Fiksu toiminta somessa tukee työtämme Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus Sisällysluettelo Sosiaalisen median strategia 1. Sosiaalisen median opas 1.1. MEKU sosiaalisessa mediassa

Lisätiedot

Euroopan neuvoston Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia - eurooppalainen nuorisokampanja monimuotoisuuden ja osallisuuden edistämiseksi 2006-2007

Euroopan neuvoston Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia - eurooppalainen nuorisokampanja monimuotoisuuden ja osallisuuden edistämiseksi 2006-2007 Euroopan neuvoston Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia - eurooppalainen nuorisokampanja monimuotoisuuden ja osallisuuden edistämiseksi 2006-2007 Kansallisen kampanjan raportti ja arviointi Riikka Jalonen,

Lisätiedot

TAITAJA 2010 OULU LOPPURAPORTTI

TAITAJA 2010 OULU LOPPURAPORTTI TAITAJA 2010 OULU LOPPURAPORTTI Sauli Jaara Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Taitaja 2010 Oulu 20.10.2010 2 Sisältö 1 Esipuhe... 5 Visio Taitaja 2010... 6 2 Kisojen suojelija... 6 3 Järjestelyjen vastuutahot...

Lisätiedot

Ota selvää kampanjan arviointi

Ota selvää kampanjan arviointi Ota selvää kampanjan arviointi Sisältö Päivi Hollanti Perustietoa kampanjasta... 2 Kampanjan lähtökohdat... 2 Kampanjan tavoitteet ja kohderyhmät... 2 Kampanjaorganisaatio... 3 Kampanjan kustannukset...

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013. ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf

TOIMINTAKERTOMUS 2013. ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf TOIMINTAKERTOMUS 2013 ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf s i s ä l t ö SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE...3 2. YHDISTYSTOIMINTA...4 2.1. VERTAISTUKI...5 3. EDUNVALVONTA...6 4. TIEDON VÄLITTÄMINEN...7 4.1. NEUVONTA

Lisätiedot

RVL. Oikeudenmukaisuutta ja kohtuutta sivu 6. Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2015! rautatievirkamiesliiton jäsenlehti

RVL. Oikeudenmukaisuutta ja kohtuutta sivu 6. Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2015! rautatievirkamiesliiton jäsenlehti RAUTATIEVIRKAMIES RVL rautatievirkamiesliiton jäsenlehti 4 2014 Oikeudenmukaisuutta ja kohtuutta sivu 6 Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2015! Pääkirjoitus Puheenjohtaja Seppo Juselius 040 073

Lisätiedot

Haasta ja helli aivojasi 28 36. Ennakkoluulot karisevat kohtaamalla 16. Valmennus alkaa: Työpaikan päihdeohjelma. Tässä lakifirmassa

Haasta ja helli aivojasi 28 36. Ennakkoluulot karisevat kohtaamalla 16. Valmennus alkaa: Työpaikan päihdeohjelma. Tässä lakifirmassa www.tttdigi.fi T Y Ö H Y V I N V O I N N I N E R I K O I S L E H T I ttttyö Terveys Turvallisuus 4 2013 10,00 Maria Friman: Ennakkoluulot karisevat kohtaamalla 16 Haasta ja helli aivojasi 28 36 24 38 40

Lisätiedot

Brändimarkkinoijan FaceBook-opaS

Brändimarkkinoijan FaceBook-opaS Suomen ensimmäinen, aito ja alkuperäinen Brändimarkkinoijan FaceBook-opaS janne niini / Fiercer media 1 Lue kuinka Facebook-markkinoinnin avulla kasvatat brändiäsi kustannustehokkaasti ja tarkasti eri

Lisätiedot

perheyrit ys 1/2013 Perheyritysten liitto ry

perheyrit ys 1/2013 Perheyritysten liitto ry perheyrit ys 1/2013 Perheyritysten liitto ry Hankenin uusi tutkimuskeskus keskittyy perheyrityksiin SIVU 44 Talviakatemiassa perehdytään jatkuvuuteen SIVU 12 Berner Oy sai työelämäpalkinnon SIVU 30 1 Perheyritys

Lisätiedot

HYVÄ FIILIS KANNATTAA. Mr Työn Imu Jari Hakanen jättää stressin avantoon. Voita työpaikallesi 6 000 8 000 euron valmennus! 14

HYVÄ FIILIS KANNATTAA. Mr Työn Imu Jari Hakanen jättää stressin avantoon. Voita työpaikallesi 6 000 8 000 euron valmennus! 14 www.tttdigi.fi T Y Ö H Y V I N V O I N N I N E R I K O I S L E H T I ttttyö Terveys Turvallisuus 2 2013 10,00 HYVÄ FIILIS KANNATTAA 24 31 Mr Työn Imu Jari Hakanen jättää stressin avantoon Voita työpaikallesi

Lisätiedot

TOIMI. Toimituksellisten organisaatioiden kehittämishanke

TOIMI. Toimituksellisten organisaatioiden kehittämishanke TOIMI Toimituksellisten organisaatioiden kehittämishanke TOIMI-hanke, päätösseminaari 6.11.2014 Tutkimuspäällikkö Merja Helle Media Concepts Research Group, Aalto ARTS Mistä on kysymys? Media-alan kehittämis-

Lisätiedot

Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa.

Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa. Lea Vaitti Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa. Selvitys Kehitysvammaisten Tukiliiton jäsenyhdistysten toiminnasta Osaamme Toimimme Vaikutamme Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Lisätiedot

nro 1/2014 viestintätoimisto vca:n asiakaslehti lehti markkinointiviestinnästä innostuneille

nro 1/2014 viestintätoimisto vca:n asiakaslehti lehti markkinointiviestinnästä innostuneille nro 1/2014 viestintätoimisto vca:n asiakaslehti lehti markkinointiviestinnästä innostuneille pääväittämä Visuaalisuus viehättää Keuruulaispoikien maaseudun uusyrittäjyydestä kertova video keräsi hetkessä

Lisätiedot

MEDIAA VAIKUTTAVASTI KÄSIKIRJA NUORTEN MEDIAVAIKUTTAMISEEN

MEDIAA VAIKUTTAVASTI KÄSIKIRJA NUORTEN MEDIAVAIKUTTAMISEEN MEDIAA VAIKUTTAVASTI KÄSIKIRJA NUORTEN MEDIAVAIKUTTAMISEEN Sisällysluettelo 1. Mikä käsikirja?... 4 2. Mediavaikuttaminen... 6 3. Digitarina...11 4. Lyhytelokuva...14 5. Fotopikajuoksu...20 6. Lehtityö...22

Lisätiedot

URA. Arjessa kiinni. 28 Ylös tuolista 12 Vuosilomapalkka. EDUNVALVONTA Johtajasopimukset. ILMIÖ Kirosana yt. OIKEILLE URILLE Miten pukeutua töihin?

URA. Arjessa kiinni. 28 Ylös tuolista 12 Vuosilomapalkka. EDUNVALVONTA Johtajasopimukset. ILMIÖ Kirosana yt. OIKEILLE URILLE Miten pukeutua töihin? MCI URA Lehti yhteiskunta-alan korkeakoulutetuille 2-2014 EDUNVALVONTA Johtajasopimukset ILMIÖ Kirosana yt OIKEILLE URILLE Miten pukeutua töihin? KLIKKAA LISÄÄ www.uralehti.fi Arjessa kiinni 28 Ylös tuolista

Lisätiedot

Mitä minulle kuuluu? s. 10

Mitä minulle kuuluu? s. 10 Livsvillkor Munuais- ja maksaliitto ry 1/2011 Henkisen hyvinvoinnin teemavuosi Mitä minulle kuuluu? s. 10 Strategia toiminnan ohjenuoraksi s. 12 Pääkirjoitukset Ylläpidetään toivoa! Miten ylläpitää toivoa

Lisätiedot

YKKÖSKETJU LIIKUNTAEXTRA. Ykkösketju toivottaa kaikille lukijoille Rauhaisaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2012. Sivuilla 5-8

YKKÖSKETJU LIIKUNTAEXTRA. Ykkösketju toivottaa kaikille lukijoille Rauhaisaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2012. Sivuilla 5-8 Euroopan NMKY vierasilla 4.-6.11.2011 3 Nuorisopolitiikkaa ja kohtaamisia Berliinissä 4 LIIKUNTAEXTRA 5-8 Suomen NMKY:n syysliittopäivät Kuopiossa 9 Kohti urheiluvuotta 2012 10 Liitolta hyvää tarjolla

Lisätiedot

lehti markkinointiviestinnästä innostuneille Nro 1/2013 Viestintätoimisto VCA:n asiakaslehti Maailma muuttuu, Eskoseni

lehti markkinointiviestinnästä innostuneille Nro 1/2013 Viestintätoimisto VCA:n asiakaslehti Maailma muuttuu, Eskoseni lehti markkinointiviestinnästä innostuneille Nro 1/2013 Viestintätoimisto VCA:n asiakaslehti Maailma muuttuu, Eskoseni pääväittämä Viestijöiden elettävä mukana median kiihtyvässä murroksessa Nimet SPIN,

Lisätiedot