Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry VUOSIKERTOMUS 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry VUOSIKERTOMUS 2013"

Transkriptio

1 Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry VUOSIKERTOMUS 2013

2 1 Sisällys 1 YLEISTÄ Jäsenistö ja jäsenmaksut Hallinto Kirjanpito ja tilintarkastus Projektitoiminta AK4 Omaishoitajien jaksamisen tukemiseen PETU - Perheiden tukena Yritystoiminta RESURSSIT Henkilöstö Yhdistyksen toimitilat Vapaaehtoiset TIEDOTTAMINEN Ulkoinen tiedottaminen Sisäinen tiedottaminen YHTEISTYÖ Jäsenyydet ja edustukset TOIMINTA Koulutukset Matkat Toiminnanjohtajan eläkejuhlat Muut tilaisuudet TALOUS LOPUKSI... 8

3 2 1 YLEISTÄ Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry on vuonna 1997 perustettu yleishyödyllinen, taloudellista voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on valvoa omaishoitajien etua ja tukea heidän jaksamistaan omaishoitotyössä. Yhdistys on Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry:n paikallisyhdistys. Yhdistyksen sääntöjenmukainen toiminta-alue on koko Keski-Pohjanmaa. Yhdistyksen perustamisen jälkeen alueelle on syntynyt uusia omaishoitoyhdistyksiä ja nykyään jäsenalueena on Kokkola, Kannus, Kruunupyy, Pedersöre sekä Larsmo. Päämääränä on vanhusten ja vammaisten kotihoidon tukeminen, omaishoitajien hyvinvoinnin kohentaminen sekä omaishoitajien syrjäytymisen ehkäiseminen. Näiden tavoitteiden toteuttamiseksi yhdistys tekee viranomaisille esityksiä ja aloitteita omaishoitajien elinolojen ja elämänlaadun parantamiseksi, harjoittaa tiedotus- ja koulutustoimintaa, antaa ohjausta ja neuvontaa, järjestää erilaisia ryhmiä ja kerhoja, leirejä, lomia, matkoja ja muuta virkistystoimintaa. Toiminnan toteuttaminen mahdollistetaan hakemalla avustuksia ja toteuttamalla erilaisia projekteja. Kokkolan seudun Omaishoitajat ja Läheiset Ry toimii aktiivisesti omaishoitajien ja heidän läheistensä puolesta. Yhdistys ajaa omaishoitajien asiaa niin paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla (valtakunnallinen Omaishoitajat ja Läheiset liitto). Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on parantaa pitkäaikaissairasta, vammaista tai vanhusta kotona hoitavien omaishoitajien asemaa, tukea heitä sekä olla mukana kehittämässä omaishoitajille ja heidän hoidettavilleen suunnattuja palveluita ja tukitoimia toiminta-alueella. Yhdistyksen toimintaa ohjaavat arvot ovat yksilöllisyys, asiakaslähtöisyys, tasa-arvo sekä toiminnan laadukkuus. 1.1 Jäsenistö ja jäsenmaksut Toimikauden lopussa yhdistyksessä oli 361 henkilöjäsentä ja 15 yhteisöjäsentä eli jäseniä yhteensä 376. Yhdistykseen liittyi vuoden 2013 aikana 50 uutta jäsentä ja jäseniä erosi 21. Jäsenmäärä on ollut kasvussa, sillä joulukuussa 2012 yhdistyksellä oli 334 henkilöjäsentä ja 13 yhteisöjäsentä eli jäseniä yhteensä 347. Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n jäsenmaksu vuonna 2013 on ollut 20 euroa, josta Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:lle on palautunut 10 euroa/jäsen. Yhteisöjäsenmaksu on ollut valinnaisesti joko 50, 70 tai 100, jotka tulevat kokonaisuudessaan paikallisyhdistykselle. Yhdistyksen jäsenmaksutuotot ovat olleet yhteensä Jäsenet saivat liiton jäsenetuna Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n julkaiseman Lähellä-lehden neljä kertaa vuodessa sekä palvelu-ja lomaoppaan. Lisäksi yhdistys postitti jäsenilleen kaksi kertaa vuoden aikana oman jäsenkirjeen ja tapahtumalehtisen. Yhdistyksen tarjoama toiminta on avointa kaikille omaishoitajille ja läheisille jäsenyydestä riippumatta, koska RAY rahoittaa yhdistyksen toimintaa.

4 3 1.2 Hallinto Yhdistyksen hallitus valittiin pidetyssä sääntömääräisessä syyskokouksessa. Hallitus järjestäytyi pidetyssä järjestäytymiskokouksessa seuraavasti: Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Sihteeri(t): Leo Ilola Anna Hakala Raija Hakala, Antti Niemi, Paavo Yrjänä ja Lea Store Tuula Hänninen ja Kaarina Niemi Merja Jokela ja Kaarina Niemi Kokkolanseudun Omaishoitajat ja läheiset ry:n hallitus kokoontui toimikauden aikana yhteensä 9 kertaa. Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin ja syyskokous Yhdistyksen hallitus valitsi OMA Hoivapalvelu Oy:n yhtiökokoukseen edustajiksi Leo Ilolan ja Anna Hakalan. Yhdistyksen hallinnoimassa PETU - Perheiden tukena -projektin ohjausryhmässä yhdistystä edustaa Leo Ilola. 1.3 Kirjanpito ja tilintarkastus Kirjanpitopalveluista huolehtii Tilitoimisto Hietasaari & Co., joka toimii Kokkolassa. Varsinaisena tilintarkastajana toimi HTM Virve Puolitaival Tilintarkastus Kivi Oy:stä ja varatilintarkastaja HTM Arvo Pyykölä Tilintarkastustoimisto A. Pyykölä Oy:stä. 1.4 Projektitoiminta AK4 Omaishoitajien jaksamisen tukemiseen Raha-automaattiyhdistyksen kohdennetun toiminta-avustuksen tukemana AK4 Omaishoitajien jaksamisen tukemiseen jatkoi toimintaansa Kokkolassa ja Kannuksessa. Toiminnan tavoitteena on matalan kynnyksen kohtaamispaikan, omaishoitajien olohuoneen ylläpito sekä alueen omaishoitajien mahdollisimman laaja tavoittaminen. Tavoitteena on ylläpitää ja parantaa omaishoitajien fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ja terveyttä sekä tukea monipuolisesti heidän jaksamistaan ja omaishoitoparien arjessa selviytymistä. Lisäksi parantaa omaishoitajien- ja hoidettavien psykososiaalista hyvinvointia lisäämällä sosiaalisia kontakteja ja vertaistukea sekä järjestämällä mahdollisuuksia lepoon, virkistykseen ja harrastustoimintaan. AK4 on järjestänyt monipuolista vertaistuellista ryhmätoimintaa vuoden 2013 aikana: säännöllisesti kokoontuvia vertaistuki-, virike-, liikunta- ja harrasteryhmiä sekä virkistystoimintaa. Lisäksi on annettu järjestölähtöistä palveluohjausta ja neuvontaa sekä järjestetty koulutuksia ja tilaisuuksia. (Erillinen vuosiraportti)

5 PETU - Perheiden tukena Maaliskuussa 2013 käynnistyi PETU-Perheiden tukena -projekti, joka on raha-automaattiyhdistyksen rahoittama kehittämishanke (C8). Projekti toteutetaan yhteisprojektina Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n ja Kokkolan Kehitysvammaisten Tuki ry:n kanssa. Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry hallinnoi projektia. Projektin kohderyhmänä ovat perheet, joissa on erityistä tukea tarvitseva lapsi. Erityisesti panostetaan perheisiin, joissa on vastasyntynyt erityistä tukea tarvitseva lapsi tai hiljattain diagnosoitu vamma eli omaishoito tilanne on uusi. Kohderyhmänä kokkolalaiset perheet, joissa on alle 20-vuotias erityislapsi. PETU-projektin päätavoitteena on alueellisen yhteistyön kehittäminen ja tehostaminen sekä toimivan yhteistyöverkoston luominen sairasta tai vammaista lastaan hoitavien omaishoitajien tavoittamiseksi sekä heidän jaksamisensa tukemiseksi. Tavoitteena on riittävä tuki riittävän varhain yhdistämällä järjestölähtöinen tuki ja julkisen sektorin palvelukokonaisuus lakisääteisine tukimuotoineen. (Erillinen väliraportti) 1.5 Yritystoiminta Yhdistyksen vuonna 2007 perustama ja omistama sosiaalinen yritys OMA Hoivapalvelu Oy jatkoi toimintaansa. Yrityksen toimialana ovat kotipalvelut omaishoitajille, ikäihmisille, vammaisille ja muille apua tarvitseville. Toimitusjohtajana toimii Raija Norppa. Yrityksellä on oma hallitus, joka tukee yrityksen toimintaa. Yrityksen toimipaikka sijaitsee osoitteessa Tehtaankatu 43, Kokkola. Vuoden aikana yrityksessä on ollut työntekijää, joiden työaika keskimäärin 32,5 h/vko. 2 RESURSSIT 2.1 Henkilöstö Yhdistyksen henkilökunnassa tapahtui muutoksia vuoden 2013 aikana. Henkilökunnan vahvuus keskimäärin noin 4 henkilöä. PETU - Perheiden tukena -projektiin hakuprosessin jälkeen valittiin Johanna Lång, jonka tehtävänkuva muodostui projektityön lisäksi talous- ja henkilöstöhallinnoinnista sekä yhdistyksen tehtävistä. Yhdistyksen työntekijät, nimikkeet ja tehtävänjako: Kaarina Niemi, toiminnanjohtaja (kevät 2013 AK4 ja yhdistys, syksy 2013 PETU). Työsuhde päättyi Merja Jokela, toiminnan koordinaattori (AK4 50 % ja PETU 50 %). Työsuhde päättyi Johanna Lång, toiminnankoordinaattori alkaen (PETU 75 %, AK4 15 % ja yhdistys 10 %) Sari Tuikkanen, toiminnanohjaaja (AK4 100 %) Marjo Salmi, toiminnanohjaaja (AK4 100 %) Leena Koivusaari, toiminnanohjaaja alkaen (AK4 80 %)

6 5 2.2 Yhdistyksen toimitilat Yhdistyksellä on yhteisesti vuokratut toimitilat RAY:n rahoittamien Omaishoitajien jaksamista tukevan toiminnan AK4 ja PETU-projektin kanssa osoitteessa Isokatu 15 B, Kokkola. Yhdistyksen varoista maksetaan vuokraa 70,56 /kk. Yhdistyksen tiloissa on vuoden 2013 aikana käynyt n kävijää. Tilojen siivouksesta on huolehtinut työntekijät ja elokuusta lähtien siivouksesta on vastannut joka toinen viikko ulkopuolinen siivoojaa ostopalveluna (OMA Hoivapalvelu Oy). Tilojen kunnossapidosta vastaavat yhdistyksen vapaaehtoiset ja huoneiston omistaja. 2.3 Vapaaehtoiset Yhdistyksellä on vapaaehtoisia toimijoita henkilöä. Vapaaehtoiset toimivat erilaisissa avustavissa tehtävissä esim. leipovat yhdistyksen tilaisuuksiin, myyjäisiin ja avustavat tarjoiluissa, tekevät käsitöitä myytäväksi, vetävät vertaisryhmiä (keilaryhmä, kuntosaliryhmä), lisäksi Läheiset-kuoro on esiintynyt yhdistyksen tilaisuuksissa ja viihdyttänyt palvelutalojen asukkaita. 3 TIEDOTTAMINEN 3.1 Ulkoinen tiedottaminen Yhdistyksen Internet -sivusto on pyritty pitämään ajan tasalla. Syksyllä 2013 yhdistykselle on avattu myös facebook-sivut osoitteessa: Kaikesta toiminnasta, tapahtumista ja tilaisuuksista on ilmoitettu Keski-Pohjanmaan -lehden yhdistyspalstalla, joka on maksuton. Työntekijät ovat laatineet kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän tapahtuma-lehtisen, joka on lähetetty yhdistyksen jäsenille ja siinä on ilmoitettu AK4 (Omaishoitajien jaksamisen tukemiseen) ja PETU-projektin sekä yhdistyksen omista tapahtumista. Yhdistys on lähettänyt jäsenilleen kaksi jäsenkirjettä, jotka on postitettu kevään ja syksyn tapahtumakalenterien välissä. Lisäksi järjestämistämme merkittävistä tilaisuuksista ja tapahtumista sekä muista ajankohtaisisata asioista on lähetetty tiedotteita ja ollaan oltu yhteyksissä eri medioihin. Vuoden aikana on käyty useissa eri yhteistyökumppanien tilaisuudessa kertomassa yhdistyksen ja projektien toiminnasta sekä omaishoitajuudesta. Lisäksi yhdistyksen toimitiloissa, omaishoitajien olohuoneessa, on käynyt tutustumassa monia eri yhteistyötahoja ja opiskelijaryhmiä. Myös eri yhteistyötahojen kokouksia on pidetty toimitiloissamme. 3.2 Sisäinen tiedottaminen Sisäinen tiedottaminen kokouskutsut ja tilannekatsaukset on hoidettu pääosin sähköpostitse. Kokoontumiset ovat mahdollistaneet myös suullisen tiedottamisen. Sisäisessä tiedottamisessa on käytetty lisäksi kirjeitä, puhelinta ja henkilökohtaisia kontakteja.

7 6 4 YHTEISTYÖ Yhdistys on jatkanut tiivistä yhteistyötä mm. seurakuntien diakonityön, Kokkolan kaupungin, useiden sosiaali- ja terveysalanjärjestöjen kanssa (mm. Kokkolan Kehitysvammaisten Tuki ry, Muistiluotsi Keski-Pohjanmaan, Omaiset mielenterveystyön tukena Vaasanseutu ry), Kokkolan sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksen, Kokkolan ammattioppilaitoksen ja Centria ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Kokkolan kaupunki myönsi Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:lle pronssisen kunniamitalin ansiokkaasta toiminnasta Kokkolan kaupungin hyväksi. 4.1 Jäsenyydet ja edustukset Yhdistys on jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä: - Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry - Sosiaalialan Työnantaja ry - Elinkeinoelämän Keskusliitto EK - Kosti ry Yhdistyksestä on ollut edustus Kokkolan Vanhusneuvostossa vuosina (varsinainen jäsen Kaarina Niemi ja varajäsen Anneli Viitasalo). Edustus Voimaa vanhuuteen Kokkolassa työryhmässä, jonka tarkoituksena on edistää kotona asuvia toimintakyvyltään heikentyneiden itsenäistä selviytymistä ja elämänlaatua. Toiminnanohjaaja Marjo Salmi toimii yhtenä kuntakoordinaattorina työryhmässä. Työryhmä suunnitteli ja järjesti vuonna 2013 yhteensä 18 tapahtumaa. Kokkola palkittiin hyvä kello kauas kuuluu-palkinnolla Helsingissä , tunnustuksena laadukkaasta ikäihmisten terveysliikunnan kehittämistyöstä. Yhdistys on ollut mukana perustamassa Keski-Pohjanmaan kokemusosaamisen KPKOOS!- ohjausryhmää alueellemme. Keväällä 2013 perustetun ohjausryhmän tavoitteena on tukea, edistää ja kannustaa kokemusosaajia toiminnassaan ja rohkaista julkisia tahoja käyttämään kokemusosaajien tietoja ja taitoja hyväksi. Mukana ohjausryhmässä on yhdistysten, järjestöjen, koulujen ja julkisten tahojen edustajia. Jokainen ohjausryhmän edustaja vie asiaa eteenpäin omalla tahollaan. Ohjausryhmän kokouksia oli vuoden aikana 3. Ohjausryhmä suunnitteli ja toteutti alueellisen esitteen sekä yhteistyössä laadittiin lehdistötiedote/-tilaisuus. Ohjausryhmästä oli paikallisessa Kokkola-lehdessä esittely. Tukihenkilö- ja vapaaehtoistoiminnan kehittämisen VERKKARIT-työryhmässä, joka koostuu Keski- Pohjanmaan alueen sosiaali-ja terveysalan vapaaehtoistoimintaa organisoivien yhdistysten sekä muiden kansalaistoimintaa organisoivien tahojen toimihenkilöistä. Työryhmän tavoitteena on parantaa alueellisesti vapaaehtoistoiminnan ja tukihenkilötoiminnan edellytyksiä. Työryhmä kehittää

8 7 yhteistyötä yhdistysten ja eri organisaatioitten kesken, järjestää koulutuksia ja tukee niin vapaaehtoisten kuin vapaaehtoistoimintaa ohjaavien työntekijöiden jaksamista ja hyvinvointia. Verkkarit työryhmää organisoi Yhteisöklubi Silta. Verkkarit kokoontuivat vuoden aikana 8 kertaa kokouksin tai yhteisten tapahtumien merkeissä. Meiltä oli edustaja mukana kuudessa kokoontumisessa. 5 TOIMINTA 5.1 Koulutukset Yhdistyksen hallituksen jäsenille ja työntekijöille järjestettiin kehittämispäivä Villa Elbassa Kehittämispäivä sisälsi yhdistyskoulutusta, jonka teemana olivat mm. hallitustyöskentely ja johtaminen paikallisyhdistyksessä sekä projektitoiminta yhdistyksessä. Kouluttajana Omaishoitajat ja Läheiset -Liiton aluevastaava Sari Havela. OVET-koulutus järjestettiin syksyllä 2013 (2.10, 9.10, ja 23.10) omaishoitajien olohuoneessa. Koulutukseen osallistui 8 omaishoitajaa. Koulutuksen toteuttamisesta vastasivat yhdistyksen vapaaehtoiset Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry:n OVET-kouluttajakoulutuksen käyneet OVETohjaajat Kaarina Niemi ja Anna Hakala. Materiaali ja koulutusohjelman runko on kehitetty Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry:n OVET-hankkeessa. 5.2 Matkat Yhdistys sai lahjoituksen Lions Club Kokkola Tervakokolta, joka käytettiin jäsenien virkistysmatkaan, Halkosaaren kesäteatteriin. Osallistujia virkistysmatkalla oli 49. Yhdistyksen hallituksen jäsen Antti Niemi osallistui yhdessä yhdistyksen työntekijöiden kanssa Omaishoitajat ja Läheiset Liiton järjestämille neuvottelupäiville Vantaalla Yhdistys maksoi hallituksen jäsenen matka- ja majoituskulut. Yhdistyksen valtuuttamana Kaarina Niemi ja Leena Koivusaari osallistuivat Omaishoitajat ja Läheiset Liiton syyskokoukseen Helsingissä. Osa matka- ja majoituskuluista maksettiin yhdistyksen varoista. 5.3 Toiminnanjohtajan eläkejuhlat Yhdistyksen pitkäaikaisen työntekijän, toiminnanjohtaja Kaarina Niemen eläkejuhlia vietettiin Snellman kodilla , aloite juhlien järjestämisestä tuli omaishoitajilta. Tilaisuudesta lähetettiin kutsu kaikille yhdistyksen jäsenille ja eläkejuhlista ilmoitettiin yhdistyspalstalla. Paikalla oli yhteensä noin 80 omaishoitajaa ja eri yhteistyötahon edustajaa. Omaishoitajat Kokkolasta ja Kannuksesta olivat järjestäneet tilaisuuteen ohjelmaa.

9 8 5.4 Muut tilaisuudet Omaishoitajien Kirkkopyhä Kokkolan kirkossa järjestettiin yhteistyössä seurakuntien diakoniatyön kanssa Jumalanpalveluksen jälkeen oli tarjolla juhlalounas, jonka kustannuksista vastasivat srk ja yhdistys. Ruokailussa oli vapaaehtoinen ruokamaksu, jonka tuotto yhdistykselle. Kirkkopyhään ja juhlalounaaseen osallistui 74 omaishoitajaa ja hoidettavaa sekä heidän läheisiään. Juhlalounaan ja ohjelman päätyttyä jokaiselle omaishoitajalle jaettiin ruusut, näin huomioitiin heidän tärkeä työnsä juhlavuotena. Ruusut saatiin lahjoituksena Vakkurin ja Maria Havian kukkakaupasta. Omaishoitajien olohuoneessa on pidetty vuoden aikana kolme avoimien ovien tilaisuutta. Ensimmäinen tilaisuus pidettiin teemalla Uusien jäsenien treffit (kävijöitä 6). Toinen tilaisuus pidettiin , jolloin teemana oli tuetuille lomille hakeminen (kävijöitä 6). Valtakunnallisella Omaishoito viikolla pidettiin vielä perinteiset avoimien ovien päivät ja myyjäiset Päivän aikana omaishoitajien olohuoneessa vieraili 46 henkilöä. 6 TALOUS Yhdistyksen toiminnan rahoitus on tullut pääosin Raha-automaattiyhdistykseltä. Yhdistys on saanut toimintaansa kohdennettua toiminta-avustusta (AK4) Omaishoitajien jaksamisen tukemiseen ja kehittämishankkeeseen (C8) PETU-Perheiden tukena projektille Lisäksi Kokkolan kaupunki myönsi avustusta 1000 ja Kokkolan seurakuntayhtymä 6000 vuodelle 2013 yhdistyksen perustoiminnan turvaamiseen mm. työntekijän palkkaamiseen, vuokrakuluihin sekä yhdistyksen muuhun toimintaan. Yhdistys sai lahjoituksena Lions Club Kokkola Tervakokolta 1000, joka käytettiin lahjoittajien toiveesta jäsenien virkistysmatkaan. Toimintaa on lisäksi rahoitettu jäsenmaksuilla (4100 ) sekä järjestämällä arpajaiset ja adventtimyyjäiset, johon myytävät tuotteet on saatu lahjoituksena. Yhdistyksen taloudellinen tilanne on kartoitettu neljä kertaa vuodessa ja seurattu talousarvion toteutumista. Yhdistyksen tilinpäätös osoitti alijäämää -5424,26 euroa. 7 LOPUKSI Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n toimintakautta on haastanut toiminta-avustusten väheneminen ja työntekijöiden vaihtuminen. Yhdistyksen toiminnan keskiössä on ollut kuitenkin omaishoitajien ja heidän läheistensä jaksamisen tukeminen. Tätä työtä jatkamme edelleen yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015

KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY Sisällys KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY... 2 YHDISTYKSEN KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 HENKILÖSTÖ... 3 YHDISTYKSEN TOIMITILAT... 4 YHDISTYKSEN TALOUS...

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry. Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu. Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry. Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu. Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Yhdistyksen hallitus Toiminnankoordinaattori OMA Hoivapalvelu Oy:n

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry. Yhdistyksen hallitus. Toiminnanjohtaja

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry. Yhdistyksen hallitus. Toiminnanjohtaja Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset Ry Yhdistyksen hallitus OMA Hoivapalvelu Oy:n hallitus Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa.

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 1(3) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 2. Yhdistyksen tarkoituksen on toimia omaishoitajien

Lisätiedot

18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki

18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki 18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki Liiton ja yhdistyksien sääntöjen tarkastelua / Aluetyö AlueAvaimet: 18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki Liiton

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

OULUN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY SÄÄNNÖT

OULUN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY SÄÄNNÖT OULUN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ja sen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistys on paikallisyhdistys

Lisätiedot

Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry. Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n virallinen ensirekisteröintipäivämäärä

Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry. Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n virallinen ensirekisteröintipäivämäärä 1 SISÄLLYSLUETTELO sivu YLEISTÄ... 3 ORGANISAATIO hallitus... 5 henkilöstö... 5 tilintarkastus... 5 kirjanpito... 6 TOIMINTA yhdistyksen kokoukset ja jäsenet... 6 muu toiminta... 6 tiedottaminen... 8 TULEVA

Lisätiedot

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011 Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry Vuosikertomus 2010 Yleistä Toiminnan tarkoitus Tukea yhdessä Lihastautiliiton kanssa neuromuskulaarisia tauteja sairastavien ja

Lisätiedot

Järjestöjen järjestö Perustettu 1998

Järjestöjen järjestö Perustettu 1998 Järjestöjen järjestö Perustettu 1998 SYRJÄYTYMISEN EHKÄISY JA YHTEISÖLLISYYS kotona asumisen tukeminen kansalaisaktiivisuuden edistäminen toimintakyvyn ja itsenäisen suoriutumisen tukeminen työllistäminen

Lisätiedot

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ TOIMINTAKERTOMUS 2017 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2017... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Sääntömuutos... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset...

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Varsinaisia jäseniä ovat omaishoitajat ja muut yksityiset henkilöt jotka hyväksyvät yhdistyksen

Varsinaisia jäseniä ovat omaishoitajat ja muut yksityiset henkilöt jotka hyväksyvät yhdistyksen OULUN SEUDUN OMAISHOITAJAT RY SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Oulun seudun omaishoitajat ja sen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistys on paikallisyhdistys valtakunnallisessa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Omaishoitajien jaksamisen tukeminen (AK4) toiminnanohjaajat Sari Tuikkanen ja Marjo Salmi Sisällysluettelo 1 TAUSTAA... 1 2 KOHDE JA

Lisätiedot

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Säännöt 12.1.2012 1Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry:n säännöt SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry

Lisätiedot

Yhdessä ain rinnakkain. Harry Forsblom

Yhdessä ain rinnakkain. Harry Forsblom Yhdessä ain rinnakkain 1 Forssan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n toiminta käynnistyi 7.10.2004. Yhdistyksen toiminta-alueena ovat tällä hetkellä kaupungeista Forssa ja Somero sekä kunnista Jokioinen,

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry

Keravan Reserviläiset ry Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus Tuloslaskelma ja tase 2011 Yleistä Vuosi 2011 oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu 1/5 8.11.2016 Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen Yhdistyksen nimi on Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry, jota kutsutaan

Lisätiedot

KITES RY SÄÄNTÖMUUTOS 2012 Virve Obolgogiani KITES SÄÄNTÖMUUTOS 2012. 2 Yhdistyksen tarkoitus. Nykyiset säännöt:

KITES RY SÄÄNTÖMUUTOS 2012 Virve Obolgogiani KITES SÄÄNTÖMUUTOS 2012. 2 Yhdistyksen tarkoitus. Nykyiset säännöt: KITES SÄÄNTÖMUUTOS 2012 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja edistää monikielistä viestintää, monikulttuurista vuorovaikutusta ja niihin sisältyvää teknillistä sisällönhallintaa

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toiminta-alue

Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toiminta-alue Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry,. Liiton kotipaikka on Helsinki ja sen toiminta-alueena

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2015 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry

Toimintakertomus 2013. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 1 Toimintakertomus 2013 Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 2 Sisältö VERTAISTOIMINTA... 3 PAIKALLINEN YHTEISTOIMINTA... 3 TIEDOTTAMINEN... 3 TILAISUUDET... 3 LAHJOITUKSET... 4 KOKOUKSET... 4 VARAINHANKINTA...

Lisätiedot

2016 TOIMINTAKERTOMUS

2016 TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKERTOMUS 2016 TOIMINTAKERTOMUS 2016 Ylimattilantie 86110 PARHALAHTI http://www.parha.net Toimintakertomus 1.1. 31.12.2016 YLEISTÄ Yhdistys perustettiin 16.10.2010. Yhdistyksen virallinen rekisteröintipäivämäärä

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

Varsinainen toiminta. Tarkennettu Talousarvio Talousarvio 2014 2015. Ay avustus. Tuotot Ray avustukset 754 000 839 000

Varsinainen toiminta. Tarkennettu Talousarvio Talousarvio 2014 2015. Ay avustus. Tuotot Ray avustukset 754 000 839 000 1 (7) 22.9.2014/tl Varsinainen toiminta Tarkennettu Talousarvio Ay avustus Ray avustukset 754 000 839 000 Palkat 414 500 467 500 Palkkiot 12 500 8 000 Eläkekulut 91 000 88 750 Lakisääteiset sos.kulut 27

Lisätiedot

Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan toiminta-avustusten suuntaamisperusteet vuodelle 2015

Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan toiminta-avustusten suuntaamisperusteet vuodelle 2015 Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan toiminta-avustusten suuntaamisperusteet vuodelle 2015 Sosiaali -ja terveydenhuollon ja potilasyhdistysten, ehkäisevän päihdetyön, eläinsuojelutyön ja

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry. Nimi ja kotipaikka

SÄÄNNÖT. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry. Nimi ja kotipaikka SÄÄNNÖT Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry ja sitä kutsutaan näissä säännöissä yhdistykseksi.

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2014 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

PETU PERHEIDEN TUKENA 2013-2015 - PROJEKTI VUOSIKERTOMUS 2014

PETU PERHEIDEN TUKENA 2013-2015 - PROJEKTI VUOSIKERTOMUS 2014 PETU PERHEIDEN TUKENA 2013-2015 - PROJEKTI VUOSIKERTOMUS 2014 K O K K O L A N S E U D U N O M A I S H O I T A J A T J A L Ä H E I S E T RY Antti Salminen Toiminnanohjaaja K E H I T Y S V A M M A I S T

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös Turun Seudun Pool ry Tilinpäätös 1.6.2015 31.5.2016 Sisällys Sisällysluettelo...2 Toimintakertomus...3 Vuosikertomus...5 Taseet...7 Tilinpäätöksen allekirjoitukset...8 Toimintakertomus 2015-2016 YLEISTÄ

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea

Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset Maarit Väisänen OMAISHOITO MIKKELISSÄ Valtakunnallisiin arvioihin perustuen Mikkelissä on n. 3000 omaishoitajaa,

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Omaishoitajien jaksamisen tukeminen (AK4) toiminnanohjaajat Sari Tuikkanen ja Marjo Salmi Sisällysluettelo 1 TAUSTAA... 1 2 KOHDE JA

Lisätiedot

Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016

Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016 Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016 Aivoliitto ry Allergia- ja astmaliitto ry Epilepsialiitto ry Hengitysliitto ry Lihastautiliitto ry Mielenterveyden keskusliitto ry Munuais- ja

Lisätiedot

1 (7) 16.9.2015/tl. Talousarvio 2016. Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava 2 015 2016. Varsinainen toiminta. Ay avustus

1 (7) 16.9.2015/tl. Talousarvio 2016. Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava 2 015 2016. Varsinainen toiminta. Ay avustus 1 (7) 16.9.2015/tl Talousarvio 2016 Varsinainen toiminta Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava Ay avustus Ray avustukset 795 000 860 000 Palkat 440 000 479 000 Palkkiot, hallitus 6 000 6 000 Eläkekulut

Lisätiedot

Yhdistyksen tuki omaishoitajille

Yhdistyksen tuki omaishoitajille Salon seudun omaiset ja läheiset ry Yhdistyksen tuki omaishoitajille Omaishoitajien laki-ilta 26.2.2013 Kaupungintalo, Valtuustosali Seija Hyvärinen Toiminnan tavoitteet 1 Toiminnalla edistetään kotona

Lisätiedot

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä PIÄLLYSMIES Toimintasuunnitelma 2015 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa xx.xx.2014 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto...

Lisätiedot

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Syöpäpotilaat Cancerpatienterna i Finland ry. Kansainvälisissä yhteyksissä yhdistyksestä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 EKL:n Pohjois-Karjalan piiri ry 2 YLEISTÄ: Piirin 46. toimintavuotena keskitymme jäsenyhdistysten toimintamahdollisuuksiin. Piirin tarkoituksena on tukea ja ohjata liiton hallituksen

Lisätiedot

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen Leija-hanke 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen YVPL Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry Olemme lastensuojelujärjestö Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö,

Lisätiedot

OMAISHOITAJALIITON SÄÄNNÖT

OMAISHOITAJALIITON SÄÄNNÖT OMAISHOITAJALIITON SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toiminta-alue Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Omaishoitajaliitto ry, Närståendevårdarnas förbund rf, Carers

Lisätiedot

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen 4 Toiminnan tukeminen Yhdistyksen nimi on Oulun Insinööriopiskelijat

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry

Toimintakertomus 2014. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 1 Toimintakertomus 2014 Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 2 Sisältö VERTAISTOIMINTA... 3 PAIKALLINEN YHTEISTOIMINTA... 3 TIEDOTTAMINEN... 3 TILAISUUDET... 3 LAHJOITUKSET... 3 KOKOUKSET... 3 VARAINHANKINTA...

Lisätiedot

ASUNTOMESSUT KOKKOLASSA 2011 OSALLISTUMME YHDESSÄ ASUNTOMESSUILLE. TI 2.8.2011 klo 10.00 AKTIVA-JA TOIMIVA-PROJEKTIT 2007 2011

ASUNTOMESSUT KOKKOLASSA 2011 OSALLISTUMME YHDESSÄ ASUNTOMESSUILLE. TI 2.8.2011 klo 10.00 AKTIVA-JA TOIMIVA-PROJEKTIT 2007 2011 ASUNTOMESSUT KOKKOLASSA 2011 OSALLISTUMME YHDESSÄ ASUNTOMESSUILLE TI 2.8.2011 klo 10.00 ilmoittautumiset viimeistään 17.6.2011 mennessä Marjo/ 044 336 0124 Lipun hinta 10 euroa jäseniltä. Tapaamme asuntomessuportilla

Lisätiedot

2016 TOIMINTASUUNNITELMA

2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 1 1. Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry:n toiminnan tarkoitus ja visio vuodelle 2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry, ESTERY, on

Lisätiedot

PALOMA- projekti 2013-2015

PALOMA- projekti 2013-2015 Toimintamalli ikääntyvien maahanmuuttajien hyvinvoinnin lisäämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi Jyvässeudulla asuinalueittain PALOMA- projekti 2013-2015 PÄÄTAVOITE Pysyvän asuinalueittaisen toimintamallin

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

Toimintasuunnitelma 2013. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Toimintasuunnitelma 2013 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä 1 Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Tehtävät ja painopistealueet... 3. Hanketoiminta... 3 4. Hallinto... 5. Henkilökunta ja toimisto...

Lisätiedot

LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) 1 Yhdistyksen nimi on Liikkalan-Ruotilan kyläyhdistys ry ja sen kotipaikka on Anjalankoski. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Liikkalan ja Ruotilan alueiden

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Toimintasuunnitelma 2014 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto... 3 Henkilökunta

Lisätiedot

(Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on 135.654))

(Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on 135.654)) Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Tukiyhdistyksen mallisäännöt 1 - yksi (1) sääntömääräinen kokous vuodessa (Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 OmaisOiva jaksavat omaishoitajat Oivatoiminnanohjaajat Sari Tuikkanen ja Marjo Salmi Sisällysluettelo 1 TAUSTAA... 1 2 KOHDE JA TOIMINTA-ALUE...

Lisätiedot

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Perusta Toimintasuunnitelman perustana ovat yhdistyksen säännöt ja Suomen Reumaliiton vuoden toimintateema: Liikkeestä

Lisätiedot

Lohjan Seudun Allergia- ja Astmayhdistys ry 1

Lohjan Seudun Allergia- ja Astmayhdistys ry 1 Lohjan Seudun Allergia- ja Astmayhdistys ry 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1. Johdanto Yhdistys on järjestön alueellinen ja itsenäinen toimintayksikkö, jonka perustehtävänä on allergioista ja astmasta kärsivien

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö.

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö. KYRÖSKOSKEN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS KOSKEN KOPLA RY Säännöt 22.9.2014 (vuosikokous) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY

Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY Järjestötalo-hanke 1999-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry *

Lisätiedot

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. Rek.nro 149.234 Ensirek.pvm 13.6.1988 PIRKKA-HÄMEEN MEHILÄISHOITAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry 15.9.2011/tl

Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry 15.9.2011/tl 1 (9) Varsinainen toiminta Ay avustus Ray avustukset 879 000 666 000 1. Perusjärjestötyö a) Edunvalvonta Palkat 57 000 56 000 Lakisääteiset sosiaalikulut 10 000 10 000 Työterveyshuolto 500 500 Luontoisedut

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Kysely järjestöille ja yhdistyksille

Kysely järjestöille ja yhdistyksille Kysely järjestöille ja yhdistyksille Hyvä Keski-Pohjanmaan alueen järjestön tai yhdistyksen edustaja, Järjestöt mukana muutoksessa Keski-Pohjanmaalla -hanke aloitti syksyllä 2017 toimintansa keskipohjanmaalaisten

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

KESKI-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 KESKI-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keski-Suomen Syöpäyhdistys ry, lyhennettynä KSSY. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki ja sen toiminta-alue

Lisätiedot

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Inarijärvi-yhdistys ry ja sen kotipaikka on Inarin kunta. Yhdistyksen toiminta-alue käsittää Inarin, Utsjoen ja Sodankylän

Lisätiedot

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Joensuun Nuorisoverstas ja kotipaikka Joensuu. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorten elämänhallinnan valmiuksia

Lisätiedot

Suomen CP-liitto ry. www.cp-liitto.fi

Suomen CP-liitto ry. www.cp-liitto.fi Suomen CP-liitto ry Suomen CP-liitto ry on CP-, MMC- ja hydrokefaliavammaisten lasten, nuorten ja aikuisten sekä heidän omaistensa valtakunnallinen keskusjärjestö, jonka päätehtävät ovat oikeuksien valvonta

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan esittely

Yhdistyksen toiminnan esittely Yhdistyksen toiminnan esittely Oulun Seudun yhden Vanhemman Perheet ry on valtakunnallisen Yhden Vanhemman Perheiden liitto ry:n jäsenyhdistys joka toimii Oulun seudulla, pitäen sisällään seuraavat kunnat

Lisätiedot

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY SÄÄNNÖT 1 (5) VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka

Lisätiedot

Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen

Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen Neuvolan perhetyön asiakkaan ääni: Positiivinen raskaustesti 2.10.2003 Miten tähän on tultu? Valtioneuvoston

Lisätiedot

Yhdistys voi harjoittaa kustannustoimintaa sekä muistoesineiden myyntiä ja järjestää maksullisia tilaisuuksia, arpajaisia ja rahankeräyksiä.

Yhdistys voi harjoittaa kustannustoimintaa sekä muistoesineiden myyntiä ja järjestää maksullisia tilaisuuksia, arpajaisia ja rahankeräyksiä. KAAKKOIS-SUOMEN EPILEPSIAYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE 1 Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Epilepsiayhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lappeenrannan kaupunki ja sen toimialueena

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

Yhdistyksen säännöt. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pro-tukipiste, ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen nimestä voidaan kansainvälisissä yhteyksissä käyttää epävirallista englanninkielistä

Lisätiedot

MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT

MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT 1 MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1. Yhdistyksen nimi on Pohjois-Karjalan Martat ry, josta käytetään näissä säännöissä nimitystä piiri. Piirin kotipaikka on Joensuu, ja se kuuluu

Lisätiedot

Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry. Kumppanuuspöytä Maija Salonen

Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry. Kumppanuuspöytä Maija Salonen Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry Kumppanuuspöytä 08.11.2016 Maija Salonen Eläkeliitto numeroina Kattojärjestö Eläkeliitto - jäsenmäärä 130000 jäsentä - 20 piiriä - 403 paikallisyhdistystä

Lisätiedot

syksy 2013 Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry TOIMINTAAMME TUKEE:

syksy 2013 Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry TOIMINTAAMME TUKEE: syksy 2013 Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry TOIMINTAAMME TUKEE: Omaishoitajien OMA päivä Vasikkasaaressa to 15.8.2013 klo 9-15 klo 9.00 aamukahvi, tervetuloa leirille, aamuhartaus, lipunnosto

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry, käyttönimi Hyvinkään Setlementti ja sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki

Yhdistyksen nimi on Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry, käyttönimi Hyvinkään Setlementti ja sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki 1 Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry:n säännöt 16.4.2004 alkaen 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry, käyttönimi Hyvinkään Setlementti ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt SÄÄNNÖT

Yhdistyksen säännöt SÄÄNNÖT SÄÄNNÖT Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry Pohjoinen Makasiinikatu 7 A 2 00130 HELSINKI www.arene.fi 24.06.2015 Yhdistyksen säännöt Nimi: Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet

Lisätiedot

Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle

Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle Snellmaninkatu 3 B, Lappeenranta (ent. asemapäällikön talo) Toimisto avoinna klo 9.00-13.00 tai sopimuksesta Puh. 040 587 2451 Sähköposti:

Lisätiedot

Финляндская Ассоциация Русскоязычных Обществ ФАРО р.о. Suomen Venäjänkielisten Yhdistysten Liitto FARO ry

Финляндская Ассоциация Русскоязычных Обществ ФАРО р.о. Suomen Venäjänkielisten Yhdistysten Liitto FARO ry Финляндская Ассоциация Русскоязычных Обществ ФАРО р.о. Suomen Venäjänkielisten Yhdistysten Liitto FARO ry Hyväksytty kevätkokouksessa 20.4.2013 FARO ry:n Hallituksen vuosikertomus toimintakaudelta 1.1

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi Kotipaikka Etelä-Suomen Syöpäyhdistys Södra Finlands Cancerförening r.y. Helsinki Osoite Liisankatu 21 B

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi Kotipaikka Etelä-Suomen Syöpäyhdistys Södra Finlands Cancerförening r.y. Helsinki Osoite Liisankatu 21 B 15

Lisätiedot

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pilvenmäen Ravinaiset ry ja sen kotipaikka on Forssan kaupunki. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen)

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen) Näin homma toimii seminaari sekä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry 15 - vuotta Aika: Torstai 31.10.2013 Paikka: Wegeliussali, ODL, Albertinkatu 16, 90100 Oulu 9.30 Aamukahvi 10.00 Musiikkiesitys

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Tanssikas ry ja sen kotipaikka on Kouvola.

Yhdistyksen nimi on Tanssikas ry ja sen kotipaikka on Kouvola. SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Tanssikas ry ja sen kotipaikka on Kouvola. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoitus on taloudellista voittoa tavoittelematta toimia

Lisätiedot

Suomen luolaseuran säännöt

Suomen luolaseuran säännöt Suomen luolaseuran säännöt 14.6.2010 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen luolaseura ry., ruotsiksi Finlands grottförening rf. Kansainvälisissä yhteyksissä voidaan käyttää englanninkielistä

Lisätiedot

Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry:n säännöt

Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry:n säännöt 12.3.2012 1(5) Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry:n säännöt 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry ja sen kotipaikka on Masku 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Pienoisvenekerho

Lisätiedot

Ennaltaehkäisevien ja kuntoutumista tukevien toimintatapojen sekä kehittämistarpeiden kartoitus

Ennaltaehkäisevien ja kuntoutumista tukevien toimintatapojen sekä kehittämistarpeiden kartoitus Ennaltaehkäisevien ja kuntoutumista tukevien toimintatapojen sekä kehittämistarpeiden kartoitus Kotihoidon, tukipalveluiden ja palveluohjauksen henkilökunnalle syksyllä 2014 1. Ikä Vastaajien määrä: 86

Lisätiedot

SÄÄNNÖT 31.05.2005 YLEISTÄ. 1 Nimi. 2 Kieli. 3 Toiminta. Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää jousiammunnan harrastustoimintaa.

SÄÄNNÖT 31.05.2005 YLEISTÄ. 1 Nimi. 2 Kieli. 3 Toiminta. Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää jousiammunnan harrastustoimintaa. 1(5) YLEISTÄ 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Nuoli-Haukat r.y. ja sen kotipaikka on. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Kieli 3 Toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää jousiammunnan

Lisätiedot

Turun Opiskelevat Muotoilijat TOM ry. Yhdistyksen nimi on Turun Opiskelevat Muotoilijat TOM ry. ja sen kotipaikka on Turku.

Turun Opiskelevat Muotoilijat TOM ry. Yhdistyksen nimi on Turun Opiskelevat Muotoilijat TOM ry. ja sen kotipaikka on Turku. Turun Opiskelevat Muotoilijat TOM ry Säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Turun Opiskelevat Muotoilijat TOM ry. ja sen kotipaikka on Turku. 2 Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen edun hankkiminen siihen osallisille.

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen edun hankkiminen siihen osallisille. SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Lohjan Kylät ry. ja sen kotipaikka on Lohjan kaupunki. Yhdistyksen toiminta-alueena on Lohjan kaupunki ja siihen liittymispäätöksensä tehneet

Lisätiedot

OPINTOTOIMINNAN KESKUSLIITTO ry. CENTRALFÖRBUNDET FÖR STUDIEVERKSAMHET rf SÄÄNNÖT

OPINTOTOIMINNAN KESKUSLIITTO ry. CENTRALFÖRBUNDET FÖR STUDIEVERKSAMHET rf SÄÄNNÖT OPINTOTOIMINNAN KESKUSLIITTO ry CENTRALFÖRBUNDET FÖR STUDIEVERKSAMHET rf SÄÄNNÖT ------- Nämä säännöt on hyväksytty Opintotoiminnan Keskusliitto OK ry:n sääntömääräisessä kevätkokouksessa 21.5.2003 ja

Lisätiedot

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 I NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi on Toivalan Urheilijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Siilinjärven kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää liikuntakasvatusta

Lisätiedot

Turun Kaupunkilähetys -projekti a.k.a. The Best Project In The World!

Turun Kaupunkilähetys -projekti a.k.a. The Best Project In The World! Turun Kaupunkilähetys -projekti a.k.a. The Best Project In The World! SENIORIPYSÄKKI Senioripysäkki -toiminta on tarkoitettu eläkeikäisille (60+), jotka ovat kokeneet elämässään muutoksia ja luopumisia

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Tuloslaskelma ja Tase Yleistä Vuosi 2009 oli yhdistyksemme 51. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5)

Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5) Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lyömätön Linja Espoossa ry ja sen kotipaikka on Espoo. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Tarkoitus:

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1(4)

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1(4) 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka, kieli, toiminta-alue ja keskusjärjestö Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja pöytäkirja- ja rekisteröintikielenä

Lisätiedot

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 KUOPION SELKÄYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 2 Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Jäsenistö Vuoden 2016 lopussa jäsenmäärä oli 386 henkilöä. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä 30 henkilöä ja

Lisätiedot

Työtä - Sosiaalisuutta - Terveyttä. Jäsenistön suurennuslasin alla Turun Seudun TST ry Harri Laaksonen

Työtä - Sosiaalisuutta - Terveyttä. Jäsenistön suurennuslasin alla Turun Seudun TST ry Harri Laaksonen Työtä - Sosiaalisuutta - Terveyttä Jäsenistön suurennuslasin alla Turun Seudun TST ry Harri Laaksonen Tietoja TST ry:stä: Yhdistyksen nimi on Turun Seudun TST ry. Kotipaikka on Turku sekä toiminta-alueena

Lisätiedot

Toimintakertomus. vuodelta 2015

Toimintakertomus. vuodelta 2015 Toimintakertomus vuodelta 2015 31.12.2015 Kanta-Hämeen TOIMINTAKERTOMUS 1/8 JOHDANTO Kanta-Hämeen AVH-yhdistys ry. on valtakunnallisen kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö Aivoliitto ry:n jäsenyhdistys

Lisätiedot