Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa"

Transkriptio

1 Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä Taksateksti hyväksytty Päijät-Hämeen jätelautakunta Liite 1. Ekomaksu ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut, hyväksytty Liite 2. Jäteasemamaksut sekä jätelava- ja suursäkkipalvelut, hyväksytty Liite 3. Maksut jätekeskuksessa, hyväksytty Liite 4. Asumisessa syntyvien lietteiden vastaanottomaksut, hyväksytty

2 Päijät-Hämeen jätetaksa 2 (11) Sisällys 1 Luku Soveltamisala ja yleiset velvoitteet Soveltamisala Määritelmät Luku Ekomaksu Ekomaksun määräytymisperusteet Ekomaksulla kustannettavat palvelut Luku Kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut Kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen alue Kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen jätemaksun perusteet Aluekeräyspistemaksun määräytymisperusteet Kiinteistöittäisen jätteenkuljetuksen astiakohtaisten maksujen määräytyminen Kiinteistöittäisen kuljetuksen lisämaksut Maksun määräytyminen erityisissä tilanteissa Luku Jäteasemamaksut ja jätekeskuksen vastaanottomaksut Jäteasemamaksut Lava- ja säkkipalveluiden maksut Jätekeskuksen maksut Kunnan toissijaisen jätehuollon järjestämisvelvollisuuden maksut Luku Lietteen vastaanottomaksut Lietteen vastaanottomaksut Luku Jätemaksun laskutus, perintä ja muutoksenhaku Jätemaksun määrääminen Jätemaksun laskutus Jätemaksun perintä ja ulosotto Muutoksenhaku jätemaksusta Luku Muut määräykset Mahdolliset taksamuutokset Voimaantulo Liite 1. Ekomaksu ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut alkaen Liite 2. Jäteasemamaksut sekä jätelava- ja suursäkkipalvelut alkaen Liite 3. Maksut jätekeskuksessa alkaen Liite 4. Asumisessa syntyvien lietteiden vastaanottomaksut alkaen... 11

3 Päijät-Hämeen jätetaksa 3 (11) 1 Luku Soveltamisala ja yleiset velvoitteet 1 Soveltamisala Tätä jätetaksaa sovelletaan kunnallisen yhdyskuntajätehuollon piiriin kuuluvien jätteiden jätehuoltoon. Lisäksi tätä jätetaksaa sovelletaan kunnallisen yhdyskuntajätehuollon piiriin kuuluvilla kiinteistöillä syntyvien tuottajavastuunalaisten jätteiden keräämiseen kunnan järjestämän kuljetuksen alueella. Jätetaksa on voimassa Päijät-Hämeen jätelautakunnan toimialueella. Jätetaksa ei koske kiinteistön haltijan järjestämässä jätteenkuljetuksessa palvelusta perittäviä yksityisoikeudellisia maksuja. Jäljempänä annetut jätetaksan määräykset ovat jätelainsäädäntöä ja jätehuoltomääräyksiä täydentäviä sitovia määräyksiä. 2 Määritelmät Tässä jätetaksassa tarkoitetaan Aluekeräyspisteellä kunnallisessa jätteenkuljetusjärjestelmässä kilpailutettua jätteen kuljetusta hoitavan tahon ylläpitämää alueellista jätteen keräyspaikkaa, johon kiinteistöittäisen jätteenkuljetuksen ulkopuolelle jäävät kiinteistöt toimittavat vähintään sekajätteensä ja energiajätteensä. Aluekeräyspisteessä voidaan kerätä muitakin jätelajeja. Aluekeräyspisteet on tarkoitettu päivittäisille jätteille. Asumisessa syntyvällä jätteellä kaikkea vakinaisessa asunnossa, vapaa-ajanasunnossa, asuntolassa ja muussa asumisessa syntyvää jätettä sen lajista, laadusta ja määrästä riippumatta. Asumisessa syntyvällä lietteellä asumisessa tai vastaavassa toiminnassa syntynyttä kiinteistön saostussäiliöihin, pienpuhdistamon lietesäiliöihin tai muihin käsittelyjärjestelmiin kertyvää laskeutuvaa tai kelluvaa ainesta, joka voidaan erottaa jätevedestä omana jakeena sekä umpisäiliölietettä. Ekomaksu on jätelain mukainen jätehuollon perusmaksu. Jäteasemalla Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n ylläpitämää valvottua jätteiden tuontipaikkaa, jossa ei ole käsittelytoimintaa. Jätekeskuksella Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n ylläpitämää jätteiden vastaanottopaikkaa, jossa on useita toimintoja ja jätteen käsittelyä sisältäen kierrätystä tai hyödyntämistä. Kiinteistöittäisellä jätteenkuljetuksella kunnan tai kiinteistön haltijan järjestämää jätteenkuljetusta, jossa jätelajit noudetaan kiinteistölle sijoitetusta keräyspisteestä tai kahden tai useamman kiinteistön yhteiskeräyspisteestä. Kiinteistön haltijan järjestämällä jätteenkuljetuksella kiinteistöittäistä jätteenkuljetusta, jossa kiinteistön haltija vastaa jätteenkuljetuksen hankkimisesta sopimalla asiasta yksityisen jätteenkuljetusyrityksen kanssa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

4 Päijät-Hämeen jätetaksa 4 (11) Kiinteällä yhdyskuntajätteellä vakinaisessa asunnossa, vapaa-ajan asunnossa, asuntolassa ja muussa asumisessa syntyvää jätettä, sekä laadultaan siihen rinnastettavaa hallinto-, palvelu- ja elinkeinotoiminnassa syntyvää jätettä, pois lukien asumisessa syntyvä liete. Kunnallisen yhdyskuntajätehuollon piiriin kuuluvilla jätteillä jätteitä, jotka jätelain nojalla kuuluvat kunnan jätehuollon järjestämisvelvollisuuden piiriin tai jotka käsitellään kunnan jätehuoltojärjestelmässä kunnan toissijaisen jätehuollon järjestämisvelvollisuuden perusteella. Kunnallisen yhdyskuntajätehuollon piiriin kuuluvilla kiinteistöillä kiinteistöjä, joilla syntyy kunnallisen yhdyskuntajätehuollon piiriin kuuluvia jätteitä. Kunnan järjestämällä jätteenkuljetuksella kiinteistöittäistä jätteenkuljetusta, jossa Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy tai kunta vastaa jätteenkuljetuksen kilpailuttamisesta sekä tilaamisesta noutamaan jätteet kiinteistöiltä jätehuoltomääräysten mukaisesti. Kunnan jätehuollon järjestämisvelvollisuuden piiriin kuuluvalla jätteellä asumisessa syntyvää jätettä, mukaan lukien asumisessa syntyvä liete, sosiaali- ja terveyspalveluissa, koulutustoiminnassa, valtion, kuntien, seurakuntien ja muiden julkisoikeudellisten yhteisöjen ja yhdistysten hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvä yhdyskuntajäte sekä se liikehuoneistoissa syntyvä yhdyskuntajäte, joka kerätään yhdessä asumisessa syntyvien jätteiden kanssa. Kunnan jätehuollon järjestämisvelvollisuuden piiriin toissijaisesti kuuluvalla jätteellä elinkeinotoiminnan jätettä, jonka haltija on pyytänyt liittymistä kunnan jätehuoltojärjestelmään muun palvelutarjonnan puutteen vuoksi, eikä asianmukaisen jätehuollon järjestäminen terveyden ja ympäristön suojelemiseksi muutoin ole mahdollista. Pyynnön kohteena oleva jäte on pystyttävä käsittelemään kunnallisessa jätehuoltojärjestelmässä. Kunnan jätehuoltojärjestelmällä kunnan järjestämän jätehuollon kokonaisuutta, jonka kautta kunta huolehtii kunnallisen yhdyskuntajätehuollon piiriin kuuluvista jätteistä. Kunnan jätehuoltojärjestelmä koostuu keräysja vastaanottopisteistä, kiinteistöittäisestä jätteenkuljetuksesta sekä jätteiden käsittelystä. 2 Luku Ekomaksu 3 Ekomaksun määräytymisperusteet Perusmaksu on asuinhuoneistokohtainen maksu. Maksu määräytyy sen mukaan, mikä on rakennuksen käyttötila ja asuntojen lukumäärä laskutushetkellä kiinteistötietojärjestelmässä. Ekomaksua on velvollinen maksamaan se, joka omistaa asunnon laskutushetkellä. Ekomaksu määrätään vuodeksi kerrallaan. Asiakasrekisterin käyttötiedon mukaisesti tyhjillään olevan vakituisen yhden asunnon talon osalta veloitetaan vapaa-ajanasunnon ekomaksu. Jos asiakkaan ilmoituksen tai muun tiedon mukaan asunto on kuitenkin käytössä, veloitetaan asunnon omistajalta vakituisen asunnon mukainen ekomaksu, jonka peruste on rakennuksen todellinen käyttö. Asiakasrekisteri päivitetään vuosittain.

5 Päijät-Hämeen jätetaksa 5 (11) Kun rakennuksen käyttötarkoitus on muu kuin asuminen, mutta rakennus on asuin- tai vapaa-ajan käytössä väestötietojärjestelmän käyttötiedon, asiakkaan ilmoituksen tai muun tiedon mukaan, veloitetaan rakennuksen omistajalta tämän mukainen ekomaksu, jonka peruste on rakennuksen todellinen käyttö. Usean asunnon rakennuksissa, joissa asuvat muodostavat käytännössä yhden ruokakunnan, ekomaksu määräytyy yhden asuinhuoneiston mukaan. Jos useampi saman omistajan asuinrakennus muodostavat yhden toiminnallisen kokonaisuuden tai pihapiirin, joka on yhden talouden käytössä, ekomaksu peritään vain yhden asunnon osalta. Maksu ei koske asuinkelvottomia asuntoja. Asunnon omistaja voi hakea ekomaksun poistamista kirjallisesti Päijät-Hämeen jätelautakunnalta 20 mukaisesti. Hakiessa tulee esittää todiste asunnon käyttökelvottomuudesta tai rakennuksen purkamisesta. 4 Ekomaksulla kustannettavat palvelut Ekomaksulla rahoitetaan jäteasemien ja kiertävien jätekeräyksien ylläpidosta syntyviä kustannuksia. Lisäksi ekomaksulla kustannetaan kotitalouksien veloituksetta vastaanotettavien jätteiden vastaanotosta ja käsittelystä, jäteneuvonnasta, suljettujen kaatopaikkojen jälkihoidosta sekä jätehuoltoviranomaisen toiminnasta syntyvät kustannukset. 3 Luku Kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut 5 Kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen alue Lukua 3 sovelletaan kunnan järjestämän kuljetuksen alueella. Kunnan järjestämää jätteenkuljetusta kiinteän yhdyskuntajätteen osalta järjestetään: 1) Kärkölässä, Orimattilan Artjärvellä kiinteän yhdyskuntajätteen kuljetuksessa sekä Heinolan ja Orimattilan taajama-alueen biojätteen kuljetuksessa 2) Heinolan ja Sysmän haja-asutusalueella kiinteän yhdyskuntajätteen kuljetuksessa Kaikki kunnan jätehuoltovelvollisuuden piiriin kuuluvat, joiden jätteiden keräyspaikkaan jäteauto pääsee esteettömästi ja turvallisesti, voivat liittyä kiinteistöittäiseen jätteenkuljetukseen. Biojätteen erilliskeräysvelvoitetta huoneistomäärältään pienemmät kiinteistöt voivat liittyä biojätteen erilliskeräykseen alueella, jossa sitä järjestetään. 6 Kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen jätemaksun perusteet Tyhjennysmaksu koostuu kuljetusmaksusta, käsittelymaksusta ja hallintomaksusta. Kärkölässä, Orimattilan Artjärvellä kiinteän yhdyskuntajätteen kuljetuksessa sekä Heinolan ja Orimattilan taajama-alueen biojätteen kuljetuksessa kuljetusmaksu määräytyy Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n toteuttaman hankintalain mukaisen kilpailutuksen perusteella. Käsittelymaksu määräytyy jätteen vastaanotto- ja käsittelykustannuksista. Hallintomaksuosuus määräytyy asiakaspalvelun, laskutuksen ja kuljetusten hallinnoinnista aiheutuvista kuluista.

6 Päijät-Hämeen jätetaksa 6 (11) Heinolan ja Sysmän haja-asutusalueella kiinteän yhdyskuntajätteen kuljetuksessa kuljetusmaksu ja käsittelymaksu määräytyvät Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n toteuttaman hankintalain mukaisen kilpailutuksen perusteella. Hallintomaksuosuus määräytyy Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:lle jätteenkuljetuspalvelun kilpailutuksesta ja valvonnasta aiheutuvista kustannuksista 7 Aluekeräyspistemaksun määräytymisperusteet Aluekeräyspistemaksua on velvollinen maksamaan se, joka on kiinteistönhaltija maksukauden/laskutuskauden ensimmäisenä päivänä. Aluekeräyspisteen maksukausi on yksi vuosi. Aluekeräyspistemaksuun voi hakea kirjallisesti kohtuullistamista 20 mukaisesti Päijät-Hämeen jätelautakunnalta, jos rakennusta ei käytetä tai jätehuolto on erittäin vaikeasti tavoitettavissa. 8 Kiinteistöittäisen jätteenkuljetuksen astiakohtaisten maksujen määräytyminen Kiinteistön haltija on velvollinen maksamaan kiinteistöittäisen jätteenkuljetuksen maksun. Tyhjennysmaksu määrätään kiinteistön keräilyvälineiden tyypin (tilavuus), tyhjennyskertojen, jätelajin sekä muiden palvelusuoritteiden mukaan. Keräilyvälineiden muutoksen vaikutus jätemaksuun otetaan huomioon jätemaksua alentavana tai kohottavana siitä lähtien, kun kiinteistön haltija tai jätteenkuljettaja on ilmoittanut muutoksesta jätteenkuljetuksen asiakaspalveluun. 9 Kiinteistöittäisen kuljetuksen lisämaksut Astiakohtaisten maksujen lisäksi voidaan periä seuraavia lisämaksuja: 1. Aluekeräyspisteen avainpantti Alueilla, joilla on lukollinen aluekeräyspiste, veloitetaan aluekeräyspisteen avaimesta panttimaksu. 2. Astiahuoltomaksu Astiahuoltomaksua käytetään asiakkaasta johtuvaan vuokratun jäteastian huoltoon, joka edellyttää astian kuljettamista väliaikaisesti pois tai kuljetusyrityksestä riippumattomaan jäteastian vaihtoon esimerkiksi sen rikkoutuessa. 3. Astiapesumaksu Heinolan ja Orimattilan taajama-alueella biojäteastian sisältää astian sisäsäkin ja pesun jätehuoltomääräysten mukaisesti. 4. Astiavuokra Astiavuokra sisältää astian kuukausivuokran sekä astian toimituksen ja pois viennin. Jos asiakas haluaa luopua astiasta keskeyttäessään jätehuollon alle vuodeksi, peritään astian poisnoudosta astiahuoltomaksu. Jos asiakas tilaa ylimääräisen astian alle vuoden pituiseksi määräajaksi, peritään astian poisnoudosta astiahuoltomaksu.

7 Päijät-Hämeen jätetaksa 7 (11) 5. Hukkanoutomaksu Jos astia tai astiaryhmän kaikki astiat ovat tyhjät tai astiaa ei voida tyhjentää asiakkaasta johtuvasta syystä, peritään kyseisen astiatyypin hukkanoutomaksu, joka on ko. astiatyypin kuljetusmaksuosuus. 6. Lisäjätemaksu Lisäjätteeksi tulkitaan jäte, joka on pakattu jätesäkkiin tai muuten merkitty selvästi jätteeksi sekä jätetty astian kylkeen tai jätekatokseen. Lisäjätteestä perittävä maksu määräytyy lisäjätteen tilavuuden perusteella. Jos lisäjätteet on pakattu käyttäen muuta kuin jätesäkkiä tai -pussia on ne aina merkittävä lisäjätteeksi ja niiden on oltava helposti kuormattavia ja kuljetukseen soveltuvia. Yli 1 m3:n lisäjäteeriä ei oteta kuormaan. Kärkölässä, Orimattilan Artjärvellä kiinteän yhdyskuntajätteen kuljetuksessa sekä Heinolan ja Orimattilan taajama-alueen biojätteen kuljetuksessa maksu jokaiselta 200 litran lisäjätemäärältä on jätetaksataulukon ko. jätelajin 240 litran jäteastian korotettuna 25 %:lla Heinolan ja Sysmän haja-asutusalueella kiinteän yhdyskuntajätteen kuljetuksessa lisäjätemaksusta veloitetaan Liitteen 1 mukaisesti. 7. Vetomaksu Lisämaksu veloitetaan keräysvälineen siirrosta jäteautolle kultakin alkavalta 10 metriltä, kun vetomatka ylittää un sisältyvän 10 metrin matkan. 10 Maksun määräytyminen erityisissä tilanteissa Kiinteistön jätehuollon tilapäisestä keskeytyksestä on ilmoitettava jätteenkuljetuksen asiakaspalveluun vähintään kaksi (2) viikkoa ennen keskeytyksen alkamista ja keskeytyksen tulee kestää vähintään neljä (4) viikkoa, jotta jätemaksu voidaan jättää perimättä keskeytysajalta. Keskeytys ei koske aluekeräyspisteiden vuosimaksuja. Jätemaksua ei peritä, jos keräysväline on jätteenkuljettajan laiminlyönnistä johtuen jäänyt tyhjentämättä. Kiinteistön haltijan tulee ilmoittaa laiminlyönnistä jätteenkuljetuksen asiakaspalveluun viipymättä. Laiminlyönniksi ei katsota, jos keräilyväline on ollut liian painavaksi täytetty tai rikkinäinen tai kiinteistön kunnossapitoon kuuluva tie jäteastialle on kulkukelvoton tai saattaa aiheuttaa vauriota ajoneuvolle. Taajamissa paikkaustyhjennys tehdään viimeistään viikon ja haja-asutusalueilla viimeistään kahden viikon kuluessa ilmoituksesta. Paikkaustyhjennyksestä peritään taksan mukainen maksu. Laiminlyönnin takia kertynyt ja jäteastian viereen pakatusta vastaavasta jätteestä peritään käsittelymaksu ja hallintomaksu ja se kuljetetaan maksutta.

8 Päijät-Hämeen jätetaksa 8 (11) 4 Luku Jäteasemamaksut ja jätekeskuksen vastaanottomaksut 11 Jäteasemamaksut Jäteasemien vastaanottomaksu määräytyy käsittely- ja vastaanottopaikkojen käsittelykustannusten mukaisesti. Maksuilla katetaan Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:lle jätteiden käsittelystä aiheutuvia kustannuksia. Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n ylläpitämillä jäteasemilla peritään maksutaulukon mukaisista jätteistä tilavuusperusteisia tai yksikkökohtaisia pienerämaksuja. Jätemaksun on velvollinen maksaman jätteen tuoja. Jätteentuonnissa on noudatettava Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n vastaanottoehtoja. 12 Lava- ja säkkipalveluiden maksut Jätelavapalvelua on saatavilla Liitteen 2 mukaisella alueella. Palvelua on saatavilla myös alueen ulkopuolella, jolloin kuljetuksesta veloitetaan tuntihinta puolen tunnin tarkkuudella. Perushinta sisältää lavan toimituksen ja lopputyhjennyksen. Välityhjennyksistä laskutetaan erikseen. Jätteistä laskutetaan Liitteen 3 mukaisesti. Jätelavasta laskutetaan päiväkohtaista vuokraa. Suursäkkipalvelua on saatavilla Liitteen 2 mukaisella alueella. Postitse toimitetun suursäkin hintaan lisätään postimaksu. 13 Jätekeskuksen maksut Jätekeskuksen käsittelymaksu määräytyy käsittelykustannusten mukaisesti. Jätekeskukseen vastaanotettavista kunnan vastuulle kuuluvista ja kunnan toissijaisen jätehuollon järjestämisvelvollisuuden piiriin kuuluvista jätekuormista peritään maksutaulukon mukainen punnitustapahtumakohtainen vaakamaksu sekä jätelajikohtainen painoon perustuva käsittelymaksu. Jätemaksun on velvollinen maksamaan se, joka tuo kuorman jätekeskukseen. Maksut voidaan laskuttaa jätteen tuottajalta, mikäli jätteen tuottaja on tehnyt Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n kanssa laskutussopimuksen. Jätteentuonnissa on noudatettava Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n vastaanottoehtoja. 14 Kunnan toissijaisen jätehuollon järjestämisvelvollisuuden maksut Kunnan toissijaisen vastuun piiriin kuuluvan jätteentuottajan on katettava jätemaksuissa vähintään kaikki palvelun tuottamisesta aiheutuvat kustannukset. Kunnan toissijaisen jätehuoltovastuun piiriin kuuluvien jätteiden taksan mukaisia maksuja voidaan kustannusperusteisesti joko alentaa tai korottaa enintään 25 %. Kustannusten määrään vaikuttavia tekijöitä voivat olla mm:

9 Päijät-Hämeen jätetaksa 9 (11) jäte-erän määrä jätteen laatu jäte-erän soveltuvuus vastaanottajan järjestelmään muut tapauskohtaiset tekijät Silloin, kun palvelutarve on jatkuvaa, Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n tulee tehdä jätteen haltijan kanssa kirjallinen sopimus enintään kolmeksi vuodeksi kerrallaan. 5 Luku Lietteen vastaanottomaksut 15 Lietteen vastaanottomaksut Lietteen käsittelymaksu määräytyy lietteen käsittely- ja vastaanottopaikkojen käsittelykustannusten mukaisesti. Vastaanottopaikoille vastaanotettavista kunnan vastuulle kuuluvista ja kunnan vastuulle toissijaisesti kuuluvista asumisessa syntyvästä lietteestä peritään jätelajikohtainen tilavuuteen perustuva käsittelymaksu. Jätemaksun on velvollinen maksamaan se, joka tuo kuorman lietteen vastaanottopaikkaan. Jätteentuonnissa on noudatettava vastaanottopaikan vastaanottoehtoja. 6 Luku Jätemaksun laskutus, perintä ja muutoksenhaku 16 Jätemaksun määrääminen Päijät-Hämeen jätelautakunta määrää jätemaksun tämän jätetaksan mukaisesti. 17 Jätemaksun laskutus Jätemaksun maksamista varten maksuvelvolliselle lähetetään jätelasku. Kiinteistö- ja osakeyhtiömuotoisissa kiinteistöissä ekomaksulasku ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen jätemaksulasku toimitetaan taloyhtiölle. Kiinteistönhaltijan järjestämässä jätteenkuljetuksessa lasku jätemaksun käsittelymaksusta toimitetaan kuljetusyritykselle. Jätelaskussa tulee olla maksettava määrä, eräpäivä, maksuosoite, maksun peruste riittävän tarkasti yksilöitynä, tieto viivästysseuraamuksista, ohjeet muistutuksen tekemistä varten sekä laskuttajan yhteystiedot maksuvelvollisen yhteydenottoa varten. Jätemaksulaskutus sisältää laskuttamisen, perinnän ja muun taloushallinnon sekä tarvittavien rekisterien toteuttamisen ja ylläpitämisen sekä maksuvelvollisille tiedottamisen kaikkine tehtävineen. Ekomaksulaskutusta, jäteasemien ja jätekeskuksen sekä Kärkölässä, Orimattilan Artjärvellä kiinteän yhdyskuntajätteen kuljetuksen sekä Heinolan ja Orimattilan taajama-alueen biojätteen kuljetuksen laskutusta hoitaa Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy. Heinolan ja Sysmän haja-asutusalueella kiinteän yhdyskuntajätteen

10 Päijät-Hämeen jätetaksa 10 (11) kuljetuksen laskutusta hoitaa Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n kilpailuttama jätteenkuljettaja. Lietteen vastaanottopaikkojen laskutusta hoitavat vesihuoltolaitokset. 18 Jätemaksun perintä ja ulosotto Laskuttaja lähettää maksumuistutuksen ja maksuvaatimuksen. Maksumuistutuksesta ja maksuvaatimuksista peritään perintälain mukainen perintäkulu (Laki saatavien perinnästä 513/1999). Jos maksua ei suoriteta määrä-ajassa, erääntyneelle määrälle on suoritettava erääntymispäivästä vuotuista viivästyskorkoa siten kuin korkolaissa (633/1982) säädetään. Jätemaksulasku on ilman oikeuden päätöstä ulosottokelpoinen. Maksuvaatimuksen jälkeen laskuttaja siirtää saatavan ulosotettavaksi. Päijät-Hämeen jätelautakunta hyväksyy ulosoton. Saatava vanhentuu viiden vuoden kuluttua sitä seuranneen vuoden alusta, jona se on määrätty tai maksuunpantu, ja muussa tapauksessa sitä seuranneen vuoden alusta, jona se on erääntynyt (Laki verojen ja maksujen täytäntöönpanosta 706/2007). 19 Muutoksenhaku jätemaksusta Maksuvelvollisella on oikeus tehdä 14 päivän kuluessa jätelaskun saamisesta kirjallinen muistutus Päijät- Hämeen jätelautakunnalle. Jätelautakunnan on tehtävä muistutuksen johdosta päätös. Jätelaskutusta hoitava taho lähettää muuttuneesta maksusta maksuvelvolliselle uuden jätelaskun. Jätemaksu on suoritettava jätelaskussa tai muistutuksen johdosta lähetetyssä uudessa jätelaskussa ilmoitettuna aikana muutoksenhausta huolimatta. Jätemaksuvelvollinen voi hakea muutosta jätemaksuun myös ennakkoon. 7 Luku Muut määräykset 20 Mahdolliset taksamuutokset Tätä taksaa ja liitteenä olevia jätemaksutaulukkoja muutetaan Päijät-Hämeen jätelautakunnan päätöksellä lukuun ottamatta arvonlisäveroa, jossa tapahtuvien muutosten vaikutus maksuihin huomioidaan voimaantulopäivästä lukien ilman lautakunnan erillistä päätöstä. 21 Voimaantulo Tämä jätetaksa tulee voimaan ja niillä kumotaan voimaan tullut Päijät-Hämeen jätetaksa.

11 Päijät-Hämeen jätetaksa 11 (11) Liite 1. Ekomaksu ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut alkaen Liite 2. Jäteasemamaksut sekä jätelava- ja suursäkkipalvelut alkaen Liite 3. Maksut jätekeskuksessa alkaen Liite 4. Asumisessa syntyvien lietteiden vastaanottomaksut alkaen

12 Liite 1. Ekomaksu ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut Ekomaksu /asunto/vuosi alv 0 % alv 24 % vakituinen asunto 22,18 27,50 vapaa-ajan asunto 12,10 15,00 Orimattilan Artjärvi Sekajäte /tyhjennys kuljetusmaksu käsittelymaksu hallintomaksu alv 0 % alv 24 % jäteastia enintään 140 l 2,50 1,58 0,70 4,78 5,92 jäteastia > 140 l l 2,50 2,70 0,70 5,90 7,32 jäteastia > 240 l l 2,50 4,39 0,70 7,59 9,41 jäteastia > 390 l l 2,50 7,43 0,70 10,63 13,18 Energiajäte /tyhjennys kuljetusmaksu käsittelymaksu hallintomaksu alv 0 % alv 24 % jäteastia enintään 140 l 2,50 0,29 0,70 3,49 4,33 jäteastia > 140 l l 2,50 0,50 0,70 3,70 4,59 jäteastia > 240 l l 2,50 0,82 0,70 4,02 4,98 jäteastia > 390 l l 2,50 1,39 0,70 4,59 5,69 Aluekeräyspiste /vuosi kuljetusmaksu käsittelymaksu hallintomaksu alv 0 % alv 24 % vakituinen asunto 1-2 asukasta 50,00 32,04 7,00 89,04 110,41 vakituinen asunto yli 2 asukasta 75,00 44,86 10,50 130,36 161,65 vapaa-ajan asunto 35,00 22,43 4,90 62,33 77,29 Astiavuokrat /kk alv 0 % alv 24 % jäteastia 140 litraa 2,00 2,48 jäteastia 240 litraa 2,50 3,10 jäteastia 360 litraa 3,30 4,09 jäteastia 660 litraa 5,00 6,20 Muut maksut alv 0 % alv 24 % lisäjäte sekajäte 200 l säkki 7,38 9,15 lisäjäte energiajäte 200l säkki 4,63 5,74 astiahuoltomaksu, /krt 24,20 30,01 vetomaksu, /alkava 10 m 0,40 0,50 aluekeräyspisteen avainpantti 16,13 20,00 aluekeräyspisteen avainpantti, sähköinen avain 29,03 36,00

13 Kärkölä Sekajäte /tyhjennys kuljetusmaksu käsittelymaksu hallintomaksu alv 0 % alv 24 % jäteastia enintään 140 l 2,34 1,58 0,70 4,62 5,72 jäteastia > 140 l l 2,34 2,70 0,70 5,74 7,12 jäteastia > 240 l l 2,34 4,39 0,70 7,43 9,21 jäteastia > 390 l l 2,34 7,43 0,70 10,47 12,98 Energiajäte /tyhjennys kuljetusmaksu käsittelymaksu hallintomaksu alv 0 % alv 24 % jäteastia enintään 140 l 2,34 0,29 0,70 3,33 4,13 jäteastia > 140 l l 2,34 0,50 0,70 3,54 4,39 jäteastia > 240 l l 2,34 0,82 0,70 3,86 4,79 jäteastia > 390 l l 2,34 1,39 0,70 4,43 5,49 Aluekeräyspiste /vuosi kuljetusmaksu käsittelymaksu hallintomaksu alv 0 % alv 24 % vakituinen asunto 1-2 asukasta 46,80 32,04 7,00 85,84 106,44 vakituinen asunto yli 2 asukasta 70,20 44,86 10,50 125,56 155,69 vapaa-ajan asunto 32,76 22,43 4,90 60,09 74,51 Astiavuokrat /kk alv 0 % alv 24 % jäteastia 140 litraa 2,00 2,48 jäteastia 240 litraa 2,50 3,10 jäteastia 360 litraa 3,30 4,09 jäteastia 660 litraa 5,00 6,20 Muut maksut alv 0 % alv 24 % lisäjäte sekajäte 200 l säkki 7,16 8,88 lisäjäte energiajäte 200 l säkki 4,43 5,49 astiahuoltomaksu, /krt 24,20 30,01 vetomaksu, /alkava 10 m 0,40 0,50 aluekeräyspisteen avainpantti 16,13 20,00 aluekeräyspisteen avainpantti, sähköinen avain 29,03 36,00

14 Heinolan haja-asutusalue Sekajäte /tyhjennys kuljetusmaksu käsittelymaksu hallintomaksu alv 0 % alv 24 % jäteastia enintään 140 l 3,90 1,58 0,80 6,28 7,79 jäteastia > 140 l l 3,90 2,70 0,80 7,40 9,18 jäteastia > 240 l l 3,90 4,39 0,80 9,09 11,27 jäteastia > 390 l l 3,90 7,43 0,80 12,13 15,04 Energiajäte /tyhjennys kuljetusmaksu käsittelymaksu hallintomaksu alv 0 % alv 24 % jäteastia enintään 140 l 3,90 0,29 0,80 4,99 6,19 jäteastia > 140 l l 3,90 0,50 0,80 5,20 6,45 jäteastia > 240 l l 3,90 0,82 0,80 5,52 6,84 jäteastia > 390 l l 4,10 1,39 0,80 6,29 7,80 Aluekeräyspiste /vuosi kuljetusmaksu käsittelymaksu hallintomaksu alv 0 % alv 24 % vakituinen asunto 1-2 asukasta 78,00 32,04 16,00 126,04 156,29 vakituinen asunto yli 2 asukasta 109,20 44,86 22,40 176,46 218,81 vapaa-ajan asunto 54,60 22,43 11,20 88,23 109,40 Astiavuokrat /kk alv 0 % alv 24 % jäteastia 140 litraa 3,00 3,72 jäteastia 240 litraa 3,00 3,72 jäteastia 360 litraa 3,50 4,34 jäteastia 660 litraa 3,50 4,34 Muut maksut alv 0 % alv 24 % lisäjäte sekajäte 200 l säkki 9,25 11,47 lisäjäte energiajäte 200 l säkki 6,50 8,06 astiahuoltomaksu, /krt 24,20 30,01 vetomaksu, /alkava 10 m 0,40 0,50 aluekeräyspisteen avainpantti 16,13 20,00 aluekeräyspisteen avainpantti, sähköinen avain 29,03 36,00

15 Sysmän haja-asutusalue Sekajäte /tyhjennys kuljetusmaksu käsittelymaksu hallintomaksu alv 0 % alv 24 % jäteastia l 3,98 2,05 0,30 6,33 7,85 jäteastia enintään 240 l 3,98 2,93 0,30 7,21 8,94 jäteastia l 3,98 4,18 0,30 8,46 10,49 jäteastia l 4,19 6,17 0,30 10,66 13,22 jäteastia enintään 800 l 4,19 7,67 0,30 12,16 15,08 jäteastia l 4,60 10,17 0,30 15,07 18,68 jäteastia enintään 2 m3 11,23 13,92 0,30 25,45 31,55 jäteastia enintään 4 m3 14,81 28,92 0,30 44,03 54,59 jäteastia enintään 6 m3 17,36 40,16 0,30 57,82 71,70 jäteastia enintään 8 m3 21,45 51,41 0,30 73,16 90,72 Energiajäte /tyhjennys kuljetusmaksu käsittelymaksu hallintomaksu alv 0 % alv 24 % jäteastia l 6,13 0,83 0,30 7,26 9,00 jäteastia enintään 240 l 6,13 1,10 0,30 7,53 9,34 jäteastia l 6,13 1,54 0,30 7,97 9,88 jäteastia l 6,64 2,34 0,30 9,28 11,51 jäteastia enintään 800 l 6,64 2,77 0,30 9,71 12,04 jäteastia l 7,45 3,42 0,30 11,17 13,85 jäteastia enintään 2 m3 14,30 4,61 0,30 19,21 23,82 jäteastia enintään 4 m3 17,36 8,82 0,30 26,48 32,84 jäteastia enintään 6 m3 20,42 13,14 0,30 33,86 41,99 jäteastia enintään 8 m3 25,53 17,46 0,30 43,29 53,68 Aluekeräyspiste /vuosi kuljetusmaksu käsittelymaksu hallintomaksu alv 0 % alv 24 % vakituinen asunto 1-2 asukasta 82,21 77,89 3,00 163,10 202,24 vakituinen asunto yli 2 asukasta 97,01 92,78 3,00 192,79 239,06 vapaa-ajan asunto 30,64 28,64 3,00 62,28 77,23 Astiavuokrat /kk alv 0 % alv 24 % litraa 1,80 2, litraa 2,00 2, litraa 3,20 3,97 600/660 litraa 4,00 4, litraa 8,50 10,54

16 Lisäjäte /kerta alv 0 % alv 24 % sekajäte l 7,28 9,03 sekajäte 240 l 8,25 10,23 sekajäte l 9,64 11,95 sekajäte l 12,10 15,00 sekajäte 800 l 13,76 17,06 sekajäte ,04 21,13 energiajäte l 8,49 10,53 energiajäte 240 l 8,78 10,89 energiajäte l 9,23 11,45 energiajäte l 10,69 13,26 energiajäte 800 l 11,14 13,81 energiajäte l 12,81 15,88 Muut maksut /kerta alv 0 % alv 24 % astiahuoltomaksu 50,00 62,00 vetomaksu 0,40 0,50

17 Orimattilan taajama-alue Biojäte kuljetusmaksmaksmaksmaksu alv 0 % maksu alv 24 % käsittely- hallinto- tyhjennys- tyhjennys- /tyhjennys jäteastia 140 l 3,40 2,05 0,70 6,15 7,63 jäteastia 140 l, yritykset 3,40 3,51 0,70 7,61 9,44 jäteastia 240 l 3,80 4,42 0,70 8,92 11,06 jäteastia 240 l, yritykset 3,80 7,58 0,70 12,08 14,98 haravointijäteastia 660 l 3,95 9,65 0,70 14,30 17,73 Astiavuokrat /kk alv 0 % alv 24 % jäteastia 140 l 1,50 1,86 jäteastia 240 l 1,75 2,17 Muut maksut /kerta alv 0 % alv 24 % astiahuoltomaksu 24,20 30,01 vetomaksu 0,40 0,50 Heinolan taajama-alue Biojäte kuljetusmaksmaksmaksmaksu alv 0 % maksu alv 24 % käsittely- hallinto- tyhjennys- tyhjennys- /tyhjennys jäteastia 140 l 3,20 2,05 0,70 5,95 7,38 jäteastia 140 l, yritykset 3,20 3,51 0,70 7,41 9,19 jäteastia 240 l 3,50 4,42 0,70 8,62 10,69 jäteastia 240 l, yritykset 3,50 7,58 0,70 11,78 14,61 haravointijäteastia 660 l 3,95 9,65 0,70 14,30 17,73 Astiavuokrat /kk alv 0 % alv 24 % jäteastia 140 l 1,50 1,86 jäteastia 240 l 1,75 2,17 Muut maksut /kerta alv 0 % alv 24 % astiahuoltomaksu 24,20 30,01 vetomaksu 0,40 0,50

18 Liite 2. Jäteasemamaksut sekä jätelava- ja suursäkkipalvelut Jäteasemien vastaanottomaksut Seka-, energia-, bio- ja hyötyjätteet alv 0 % alv 24 % sekajäte, 200 litraa 8,07 10,01 sekajäte, 1 m 3 21,78 27,01 energiajäte, 1m 3 5,65 7,01 biojäte, 1 m 3 LABIOlle 21,78 27,01 hyötyjäte, 1 m 3 5,65 7,01 Ei vastaanottomaksua kotitalouksilta risut, haravointijätteet, puu, kestopuu paperi, lasi, metalli, kartonki, romumetalli renkaat ilman vanteita tai vanteilla vaaralliset jätteet asukkailta maksutta 50 kg/50 litraa /vuosi, paitsi pakatut elohopealamput ja loisteputket sähkölaitteet 1-3 kpl/laitetyyppi/tuoja/tuontikerta Ei vastaanottomaksua risut, haravointijätteet, puu paperi, lasi, metalli, romumetalli, kartonki renkaat ilman vanteita tai vanteilla paristot, pienakut, lyijyakut, elohopealamput ja loisteputket ilman pakkauksia /kg ellei muuta mainita Vaaralliset jätteet alv 0 % alv 24 % käytetyt voiteluöljyt, vesipitoisuus < 10 % 0,09 0,11 käytetyt voiteluöljyt, vesipitoisuus >10 % 0,25 0,31 öljyinen kiinteä jäte, ml öljynsuodattimet 0,59 0,73 öljyinen vesi*, leikkuunesteet, säiliönpohjat 0,55 0,68 maali-, liima-, lakka- ja hartsijätteet* 1,16 1,44 jäähdytin-, kytkin- ja jarrunesteet* 0,76 0,94 liuottimet; bensiini, tinneri, tärpätti* 0,79 0,98 liuottimet (vesipitoiset) 1,07 1,33 valokuvauskemikaalit* 0,59 0,73 torjunta- ja kasvinsuojeluaineet* 2,30 2,85 elohopeapitoinen jäte* 25,27 31,33 kemikaalit, laboratorio- ja lajiteltavat 6,47 8,02 lääkejätteet* 3,54 4,39 pesuaineet ja vahat * 1,88 2,33 elohopelamput ja loisteputket (pakatut) 1,82 2,26 emäkset ja hapot, nestemäiset 1,64 2,03 ammoniakki 2,51 3,11 PCB-pit. kondensaattorit, saumanauhat* 3,87 4,80 lyijypitoiset saumausmassat 3,87 4,80 halonisammuttimet* 5,00 6,20 tynnyri 200 l (avaamaton), /kpl 28,00 34,72 jauhesammuttimet, kpl 12,10 15,00 *) hinta määräytyy määrän ja laadun perusteella Muut jätteet alv 0 % alv 24 % sähkölaitteet (yrityksiltä), /kg 0,68 0,84

19 kannot, 1 m 3 5,65 7,01 betoni- ja tiilijäte, 1 m 3 5,65 7,01 ylijäämämaat, enintään 1 m 3 5,65 7,01 erityisjäte, pienerä jäteasemalle, /erä 25,00 31,00 tietosuojapaperi, 40 l 12,10 15,00 tietosuojapaperi, 200 l 32,26 40,00 tuhoamistodistus, kpl 8,07 10,01 kattohuopa, 200 l 8,07 10,01 kattohuopa, 1 m 3 21,78 27,01 kipsilevyt, 200 l 8,07 10,01 kipsilevyt, 1 m 3 21,78 27,01 purkulasi, 200 l 8,07 10,01 purkulasi, 1 m 3 21,78 27,01 Jätelava- ja suursäkkipalvelut Lavapalvelu postinumero ja postitoimipaikka, alue alv 0 % alv 24 % LAHTI 145,16 180, LAHTI 145,16 180, LAHTI 145,16 180, LAHTI 145,16 180, LAHTI 145,16 180, LAHTI 169,35 210, LAHTI 169,35 210, LAHTI 169,35 210, LAHTI 185,48 230, LAHTI 169,35 210, LAHTI 169,35 210, KUKKILA 185,48 230, LAHTI 169,35 210, LAHTI 185,48 230, LAHTI 185,48 230, MÄKELÄ 185,48 230, LAHTI 169,35 210, LAHTI 145,16 180, VILLÄHDE 145,16 180, NASTOLA 169,35 210, NASTOLA 145,16 180, RUUHIJÄRVI 169,35 210, LAHTI 169,35 210, LAHTI 169,35 210, LAHTI 169,35 210, LAHTI 169,35 210, LAHTI 185,48 230, LAHTI 185,48 230, LAHTI 185,48 230, LAHTI 185,48 230, LAHTI 185,48 230, HOLLOLA 185,48 230, HOLLOLA 185,48 230, HOLLOLA 225,81 280, LAHTI 185,48 230, LAHTI 185,48 230,00

20 15980 MESSILÄ 185,48 230, UUSIKYLÄ 169,35 210, OKKERI 169,35 210, KUIVANTO 185,48 230, VIRENOJA 225,81 280, PENNALA 185,48 230, HEINÄMAA 185,48 230, HERRALA 225,81 280, HOLLOLA KK 225,81 280, KUTAJÄRVI 225,81 280, KALLIOLA 185,48 230, PAIMELA 225,81 280, VESIVEHMAA 225,81 280, VÄÄKSY 225,81 280, VIERUMÄKI 225,81 280, VIERUMÄKI 225,81 280,00 Lavapalveluiden lisämaksut alv 0 % alv 24 % tuntiveloitus /h, muut postinumerot, 1/2 h tarkkuudella 64,52 80,00 lavavuokra /pv (yön yli) 12,10 15,00 välityhjennys /kerta 104,84 130,00 Suursäkkipalvelu alv 0 % alv 24 % Suursäkki, /kpl, toimituskulut lisätään hintaan 12,90 16,00 Suursäkin nouto /krt, Lahti 50,81 63,00 Suursäkin nouto /krt, Hollola 54,84 68,00 Suursäkin nouto /krt, lisäsäkit Hollola ja Lahti 8,06 9,99

21 Liite 3. Maksut jätekeskuksessa Käsittelymaksut /tonni ellei muuta mainita Sekajätteet alv 0 % alv 24 % sekajäte LATElle 125,00 155,00 sekajäte LATElle, ei vastaanottomaksua 125,00 155,00 sekajäte LATElle, alle 50 % hyödynnettävää 145,00 179,80 sekajäte kp:lle 163,00 202,12 huonekalujäte LATElle 125,00 155,00 Biojätteet alv 0 % alv 24 % biojäte 79,00 97,96 biojäte, ei vastaanottomaksua 79,00 97,96 biojäte, teollisuus 79,00 97,96 biojäte, eläinperäinen teollisuus 79,00 97,96 biojäte, kauppa 79,00 97,96 biojäte, sekakuormat 79,00 97,96 tuhottava biojäte, laskutus vähintään 1000 kg:sta 163,00 202,12 haravointijäte, ilmainen 0,00 0,00 haravointijäte, maksullinen 45,00 55,80 haravointi- ja risujätteen sekakuormat 51,00 63,24 risut, ilmainen 0,00 0,00 risut MURRElle, ilmainen 0,00 0,00 risut maksullinen 15,00 18,60 risut MURRElle, maksullinen 15,00 18,60 Energiajätteet alv 0 % alv 24 % energiajäte MURRElle 60,00 74,40 energiajäte MURRElle, ei vastaanottomaksua 60,00 74,40 energiajäte LATElle 60,00 74,40 energiajäte LATElle, ei vastaanottomaksua 60,00 74,40 energiajäte murskauspalveluun 60,00 74,40 seulaylite hyödynnettäväksi MURRElle 60,00 74,40 energiajäte varastopalveluun 7,00 8,68 muovipakkaukset 0,00 0,00 Teollisuusjätteet alv 0 % alv 24 % teollisuusjäte, lk 1 163,00 202,12 teollisuusjäte, lk 1 jäteveroton 93,00 115,32 teollisuusjäte, lk 2 133,00 164,92 teollisuusjäte, lk 2, jäteveroton 58,00 71,92 teollisuusjäte LATElle 153,40 190,22 teollisuusjäte PIMA-kentälle 89,00 110,36 kattilatuhka 65,00 80,60 leijupetihiekka 65,00 80,60 lentotuhka PIMA-kentälle 50,00 62,00 välppähiekka 163,00 202,12 valuhiekka rakenteeseen 52,00 64,48 seulaylite LATElle 110,00 136,40 laitosrejekti LATE:lle 163,00 202,12 laitosrejekti kp:lle 163,00 202,12

22 Muut jätteet alv 0 % alv 24 % hiekoitushiekka PIMA-kentälle 39,50 48,98 hiekanerotushiekka PIMA-kentälle 51,00 63,24 lasi varastopalveluun 12,00 14,88 lasi; pakkauslasi yrityksiltä 131,50 163,06 lasi; pakkauslasi terveydenhuollosta 131,50 163,06 Erityiskäsiteltävät jätteet alv 0 % alv 24 % asbesti, laskutus vähintään 500 kg:sta 163,00 202,12 tuhottava erä kp:lle, laskutus vähintään 1000 kg:sta 163,00 202,12 tuhottava erä LATElle, laskutus vähintään 1000 kg:sta 163,00 202,12 tuhottava erä MURRElle, laskutus vähintään 1000 kg:sta 163,00 202,12 erityiskäsiteltävä jäte 163,00 202,12 erityisjäte terveydenhuollosta, toimitettuna käsittelijälle 159,00 197,16 erityisjäte, pienerä LATElle, /erä 25,00 31,00 Rakennusjätteet alv 0 % alv 24 % rakennusjäte LATElle 125,00 155,00 rakennusjäte LATElle, ei vastaanottomaksua 125,00 155,00 rakennusjäte LATElle, alle 50 % hyödynnettävää 145,00 179,80 rakennusjäte kp:lle 163,00 202,12 puru ja puupöly, epäpuhdas LATElle 145,00 179,80 puru, puhdas MURRElle 0,00 0,00 puujäte 0,00 0,00 puujäte varastopalveluun 7,00 8,68 puujäte murskauspalveluun 27,50 34,10 kannot 21,00 26,04 maa-aines, betonimurska; hinnoittelu laadun, määrän ja käsittelymenetelmän perusteella 10,00-52,00 12,40-64,48 maa-aines, sisältää jätettä; hinnoittelu laadun, määrän ja käsittelymenetelmän perusteella 40,00-163,00 49,60-202,12 maa-aines kp:lle, jäteverollinen 163,00 202,12 hiekkapuhallushiekka kp:lle 163,00 202,12 hiekkapuhallushiekka PIMA-kentälle 89,00 110,36 ylijäämämaa; hinnoittelu laadun, tarpeen ja sijoituspaikan perusteella 0,00-13, ,12 betoni; sivumitta alle 1 m 17,00 21,08 betoni; sivumitta 1-5 m 23,50 29,14 betoni; erikoiskappaleet 31,50 39,06 betoni; sisältää tiiltä 30,00 37,20 betonijäte säkeissä 22,90 28,40 betonikentän välivarasto 7,00 8,68 tiilijäte 8,50 10,54 tiilijäte kp:n rakenteeseen 52,00 64,48 asfalttijäte 8,30 10,29 saniteettiposliini 75,00 93,00 kestopuu 173,00 214,52 lasi; purkuikkunat pokineen 155,00 192,20 lasi; laminoitu lasi 100,00 124,00 eristevilla kp:lle 163,00 202,12 kattohuopa PHJ 85,00 105,40 kipsijäte 60,00 74,40 puunrungot kantokentälle 0,00 0,00

23 metalli 0,00 0,00 seulaylite verollinen kp:lle 133,00 164,92 seulaylite kp:n rakenteeseen 52,00 64,48 Pilaantuneet maat alv 0 % alv 24 % lievästi pilaantuneet maat kaatopaikan rakenteisiin; hinnoittelu tarpeen ja sijoituspaikan perusteella 5,00-52,00 6,20-64,48 voimakkaasti pilaantuneet maat; hinnoittelu laadun, tarpeen ja sijoituspaikan perusteella 30,00-70,00 37,20-86,80 PIMA-kentän välivarasto 7,00 8,68 kiviaines sekakuormat PIMA-kentälle 32,00 39,68 Nestemäiset jätteet alv 0 % alv 24 % rasvanerotuskaivoliete OILIlle 84,00 104,16 rasvanerotuskaivoliete LABIOlle 84,00 104,16 hiekanerotuskaivoliete 70,00 86,80 öljynerotuskaivoliete 200,00 248,00 sadevesihiekkakaivoliete 70,00 86,80 teollisuuden prosessiliete 99,00 122,76 puhdistamoliete 99,00 122,76 muu liete 99,00 122,76 öljyvahingon imeytysjäte 99,00 122,76 öljyinen vesi 240,00 297,60 säiliön pesuvesi, /erä 20,00 24,80 Muut maksut alv 0 % alv 24 % vastaanottomaksu, /kpl 13,00 16,12 punnitus, /kpl 15,00 18,60 tunnistekortti, maksullinen, /kpl 11,00 13,64 pienlaskutuslisä, /kpl 4,03 5,00 maksumuistutus, /kpl 4,03 5,00 ylimääräinen siirtomaksu, /tonni 25,00 31,00 ylimääräinen käsittelymaksu, /kpl 50,00 62,00 poikkeusaukiolo, /auto/päivä 20,00 24,80 tuhoamistodistus, /kpl 8,07 10,01 jäteastiatarra pieni, /kpl 1,21 1,50 jäteastiatarra iso, /kpl 2,42 3,00 laminoitu opastetaulu, /kpl 6,45 8,00 jätesäkkirulla (200 l), /rulla 2,42 3,00 hanskat (Synthex kesä), /pari 2,42 3,00 hanskat (Synthex talvi), /pari 2,82 3,50 pesuhalli käyttömaksu, /30 min 20,00 24,80 pesuhalli käyttömaksu, /45 min 30,00 37,20 peräkärryn vuokraus, /vrk 16,13 20,00 peräkärryn vuokraus, /viikonloppu 16,13 20,00

24 Liite 4. Asumisessa syntyvien lietteiden vastaanottomaksut Kunta Vesihuoltolaitos alv 0 % alv 24 % Asikkala Sakokaivoliete /m 3 Asikkalan vesi ja Satama Oy 7,50 9,30 Umpikaivoliete /m 3 7,50 9,30 Heinola Sakokaivoliete /m 3 Heinolan kaupungin vesihuoltolaitos 2,60 3,22 Umpikaivoliete /m 3 2,60 3,22 Hollola, Lahti Sakokaivoliete /m 3 Lahti Aqua Oy 8,00 9,92 Umpikaivoliete /m 3 8,00 9,92 Rasvanerotelukaivojäte /m 3 78,00 96,72 Tapahtumakäymäläjäte /m 3 78,00 96,72 Kärkölä Kärkölän Vesi Sakokaivoliete /m 3 10,00 12,40 Umpikaivoliete /m 3 8,00 9,92 Myrskylä Porlammin jäteveden puhdistamo, Lapinjärvi Sakokaivoliete /m3 15,25 18,91 Umpikaivoliete /m3 15,25 18,91 Myrskylä Loviisan Vesiliikelaitos Sakokaivoliete /m3 6,40 7,94 Umpikaivoliete /m3 6,40 7,94 Myrskylä Nivos Vesi Oy Sakokaivoliete /m3 10,89 13,50 Umpikaivoliete /m3 10,89 13,50 Myrskylä Porvoon vesi Sakokaivoliete /m 3 3,42 4,24 Umpikaivoliete /m 3 3,42 4,24 Orimattila Orimattilan Kaupungin vesilaitos Sakokaivoliete /m 3 8,00 9,92 Umpikaivoliete /m 3 8,00 9,92 Padasjoki Padasjoen kunnan viemärilaitos Sakokaivoliete /m 3 5,00 6,20 Umpikaivoliete /m 3 5,00 6,20

25 Pukkila Nivos Vesi Oy Sakokaivoliete /m 3 10,89 13,50 Umpikaivoliete /m 3 10,89 13,50 Sysmä Sysmän kunnan vesi- ja viemärilaitos Sakokaivoliete /m 3 18,00 22,32 Umpikaivoliete /m 3 7,00 8,68

Liite 2. Jäteasemamaksut sekä jätelava- ja suursäkkipalvelut

Liite 2. Jäteasemamaksut sekä jätelava- ja suursäkkipalvelut Liite 2. Jäteasemamaksut sekä jätelava- ja suursäkkipalvelut Jäteasemien vastaanottomaksut Seka-, energia-, bio- ja hyötyjätteet alv 0 % alv 24 % sekajäte, 200 litraa 8,87 11,00 sekajäte, 1 m 3 24,19 30,00

Lisätiedot

Liite 1. Ekomaksu ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut

Liite 1. Ekomaksu ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut Liite 1. Ekomaksu ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut Ekomaksu /asunto/vuosi vakituinen asunto 23,79 29,50 vapaa-ajan asunto 13,71 17,00 Orimattilan Artjärvi Sekajäte jäteastia enintään 140

Lisätiedot

Liite 1. Ekomaksu ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut

Liite 1. Ekomaksu ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut Jätetaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. Liite 1. Ekomaksu ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut Ekomaksu /asunto/vuosi vakituinen asunto 22,18 27,50 vapaa-ajan asunto 12,10 15,00 Orimattilan

Lisätiedot

Sysmä haja-asutus /tyhjennys alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 24% alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 24%

Sysmä haja-asutus /tyhjennys alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 24% alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 24% JÄTEMAKSUTAULUKKO LIITE Maksut 1.7.2017 alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. KUNNAN JÄRJESTÄMÄN JÄTTEENKULJETUKSEN MAKSUT SEKAJÄTTEEN KERÄYS Orimattilan Artjärvi Kärkölä alv 0

Lisätiedot

Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa

Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä Taksateksti hyväksytty Päijät-Hämeen jätelautakunta xx.xx.2019

Lisätiedot

LIITE JÄTEMAKSUTAULUKKO. Maksut alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. KUNNAN JÄRJESTÄMÄN JÄTTEENKULJETUKSEN MAKSUT

LIITE JÄTEMAKSUTAULUKKO. Maksut alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. KUNNAN JÄRJESTÄMÄN JÄTTEENKULJETUKSEN MAKSUT JÄTEMAKSUTAULUKKO LIITE Maksut 1.1.2017 alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. KUNNAN JÄRJESTÄMÄN JÄTTEENKULJETUKSEN MAKSUT SEKAJÄTTEEN KERÄYS Orimattilan Artjärvi Heinola haja-asutus

Lisätiedot

Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa

Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä Taksateksti hyväksytty Päijät-Hämeen jätelautakunta 30.11.2017

Lisätiedot

Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa

Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä Taksateksti hyväksytty Päijät-Hämeen jätelautakunta 22.11.2018

Lisätiedot

Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa

Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä Taksateksti hyväksytty Päijät-Hämeen jätelautakunta 14.6.2019

Lisätiedot

Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa

Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä Taksateksti hyväksytty Päijät-Hämeen jätelautakunta 30.11.2017

Lisätiedot

Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa

Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa 1.9.2017 Luonnos Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä Päijät-Hämeen jätetaksa 2 (11) Päijät-Hämeen

Lisätiedot

Kuulutus. Yrjölä, Askonkatu Lahti. Lahden kaupunki jätelautakuntaa. Päijät-Hämeen jätetaksa on

Kuulutus. Yrjölä, Askonkatu Lahti. Lahden kaupunki jätelautakuntaa. Päijät-Hämeen jätetaksa on Päijät-Hämeen jätetaksa Kuulutus Päijät-Hämeen jätelautakunta on kokouksessaan 15.2.2018 hyväksynyt Päijät-Hämeen jätetaksan, jokaa astuu voimaan 21.2.2018 alkaen. Päijät-Hämeen jätetaksa on nähtävillä

Lisätiedot

Päijät-Hämeen jätetaksan muutokset

Päijät-Hämeen jätetaksan muutokset Päijät-Hämeen jätetaksan muutokset Kuulutus Päijät-Hämeen jätelautakunta varaa mahdollisuuden vaikuttaa Päijät-Hämeen jätetaksan muutoksiin. Kuulutusmateriaali on julkisesti nähtävillä ajalla 18.3.- 31.3.2019

Lisätiedot

Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa

Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä Taksateksti hyväksytty Päijät-Hämeen jätelautakunta 22.11.2018

Lisätiedot

Liite 1. Ekomaksu ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut

Liite 1. Ekomaksu ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut Liite 1. Ekomaksu ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut Ekomaksu /asunto/vuosi vakituinen asunto 22,18 27,50 vapaa-ajan asunto 12,10 15,00 Orimattilan Artjärvi Sekajäte jäteastia enintään 140

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA

PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA Päijät-Hämeen jätelautakunta 11.2.2016 2 ja 3 Taksan liitteenä maksutaulukko voimassa olevista euromääräisistä maksuista, päivitetty Päijät-Hämeen jätelautakunta 11.2.2016 2 ja

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA 1.1.2013 ALKAEN Taksan liitteenä on maksutaulukko voimassa olevista euromääräisistä maksuista

PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA 1.1.2013 ALKAEN Taksan liitteenä on maksutaulukko voimassa olevista euromääräisistä maksuista PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA 1.1.2013 ALKAEN Taksan liitteenä on maksutaulukko voimassa olevista euromääräisistä maksuista I YLEISTÄ 1 Soveltamisalue Tätä taksaa sovelletaan Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n toimialueen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA

PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA Päijät-Hämeen jätelautakunta 15.10.2015 20 Taksan liitteenä maksutaulukko voimassa olevista euromääräisistä maksuista, päivitetty Päijät-Hämeen jätelautakunta 30.3.2017 10 I YLEISTÄ

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA

PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA Päijät-Hämeen jätelautakunta 14.2.2013 4 Taksan liitteenä maksutaulukko voimassa olevista euromääräisistä maksuista, päivitetty Päijät-Hämeen jätelautakunta 4.12.2014 42 I YLEISTÄ

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA

PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA Päijät-Hämeen jätelautakunta 14.2.2013 4 Taksan liitteenä maksutaulukko voimassa olevista euromääräisistä maksuista, päivitetty Päijät-Hämeen jätelautakunta 4.12.2014 42 I YLEISTÄ

Lisätiedot

Kuulutus. san. Yrjölä, Askonkatu Lahti. Lahden kaupunki jätelautakuntaa. Päijät-Hämeen jätetaksa

Kuulutus. san. Yrjölä, Askonkatu Lahti. Lahden kaupunki jätelautakuntaa. Päijät-Hämeen jätetaksa Päijät-Hämeen jätetaksa Kuulutus Päijät-Hämeen jätelautakunta varaaa kaikille henkilöille, yrityksille ja yhdistyksille sekä muille yhteisöille mahdollisuuden vaikuttaa Päijät-Hämeen jätetaksj san valmisteluun

Lisätiedot

JÄTELAUTAKUNTA JÄTETAKSA. Oy Botniarosk Ab:n toimialueella 01.05.2013

JÄTELAUTAKUNTA JÄTETAKSA. Oy Botniarosk Ab:n toimialueella 01.05.2013 JÄTELAUTAKUNTA JÄTETAKSA Oy Botniarosk Ab:n toimialueella 01.05.2013 Isojoen, Karijoen, Kaskisten, Kauhajoen, Kristiinankaupungin, Kurikan (Jurvan osalta), Närpiön ja Teuvan yhteinen jätelautakunta on

Lisätiedot

Liite 1. Ekomaksu ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut

Liite 1. Ekomaksu ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut Liite 1. Ekomaksu ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen maksut Ekomaksu /asunto/vuosi vakituinen asunto 22,18 27,50 vapaa-ajan asunto 12,10 15,00 Orimattilan Artjärvi jäteastia enintään 140 l 2,50 1,58

Lisätiedot

/tyhjennys. /tyhjennys

/tyhjennys. /tyhjennys VIII JÄTEMAKSUTAULUKKO 17 Maksut 1.5.2012 alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. Arvonlisäsarakkeen maksu on kahdelle desimaalille pyöristetty likiarvo. 18 SEKAJÄTTEEN KERÄYS (Maksu

Lisätiedot

XI JÄTEMAKSUTAULUKKO 18 Maksut 1.1.2015 alkaen

XI JÄTEMAKSUTAULUKKO 18 Maksut 1.1.2015 alkaen XI JÄTEMAKSUTAULUKKO 18 Maksut 1.1.2015 alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. Arvonlisäsarakkeen maksu on kahdelle desimaalille pyöristetty likiarvo. 19 SEKAJÄTTEEN KERÄYS Pakkaavaan

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA

PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTETAKSA Päijät-Hämeen jätelautakunta 11.2.2016 2 Taksan liitteenä maksutaulukko voimassa olevista euromääräisistä maksuista, päivitetty Päijät-Hämeen jätelautakunta 11.2.2016 2 I YLEISTÄ

Lisätiedot

TSV-JÄTETAKSA 2019 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Muurame

TSV-JÄTETAKSA 2019 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Muurame LUONNOS TSV-JÄTETAKSA 2019 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Muurame SISÄLTÖ YLEISTÄ KUNNAN TOISSIJAISELLE VASTUULLE KUULUVAN JÄTTEEN TAKSASTA... 3 1 Jätetaksan perusteet ja soveltamisalue...

Lisätiedot

LUONNOS TSV-JÄTETAKSA Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa. Jyväskylä Laukaa Muurame

LUONNOS TSV-JÄTETAKSA Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa. Jyväskylä Laukaa Muurame LUONNOS TSV-JÄTETAKSA 2020 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Laukaa Muurame Hyväksytty Jyväskylän seudun jätelautakunnassa xx.xx.20xx SISÄLTÖ YLEISTÄ KUNNAN TOISSIJAISELLE VASTUULLE

Lisätiedot

Sisällysluettelo JÄTE, :00, Pöytäkirja

Sisällysluettelo JÄTE, :00, Pöytäkirja Sisällysluettelo JÄTE, 27.10.2016 16:00, Pöytäkirja -3 Pöytäkirjan kansilehti (läsnäolijat)... 1-1 Pöytäkirjan kansilehti (vakiopykälät)... 3 16 Päijät-Hämeen jätetaksa 1.1 2017 alkaen... 4 Liite: Liite

Lisätiedot

HINNASTOT Vaakahinnasto Kujalan jätekeskus. Maan- ja lumenvastaanottoalueiden hinnasto. Jäteasemahinnasto

HINNASTOT Vaakahinnasto Kujalan jätekeskus. Maan- ja lumenvastaanottoalueiden hinnasto. Jäteasemahinnasto HINNASTOT 2019 Vaakahinnasto Kujalan jätekeskus Maan- ja lumenvastaanottoalueiden hinnasto Jäteasemahinnasto SISÄLLYSLUETTELO Jätteiden vastaanottopaikat ja yhteystiedot 3 Jätteiden vastaanotto- ja maksuehdot

Lisätiedot

Kuulutus. Päijät- Hämeen. alkaen. asiasta. Liite 1 Liite 4. Askonkatu Lahti. Lahden kaupunki Päijät-Hämeen.

Kuulutus. Päijät- Hämeen. alkaen. asiasta. Liite 1 Liite 4. Askonkatu Lahti. Lahden kaupunki Päijät-Hämeen. Päijät-Hämeen jätetaksan maksu jen tarkistus Heinolassa, Kärkölässä, Orimattilassa ja Padasjoella Kuulutus Päijät-Hämeen jätelautakunta varaa mahdollisuuden vaikuttaa Päijät- Hämeen jätetaksan maksuliitteiden

Lisätiedot

HANKO INKOO KARKKILA LOHJA HANKO INKOO KARKKILA LOHJA RAASEPORI

HANKO INKOO KARKKILA LOHJA HANKO INKOO KARKKILA LOHJA RAASEPORI JÄTEMAKSUTAULUKKO Maksut 1.1.2017 alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. Arvonlisäsarakkeen maksu on kahdelle desimaalille pyöristetty likiarvo. 1. Perusmaksu /asunto/kk /asunto/kk

Lisätiedot

JÄTETAKSA ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Äänekoski. Hyväksytty jätelautakunnassa SISÄLTÖ

JÄTETAKSA ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Äänekoski. Hyväksytty jätelautakunnassa SISÄLTÖ JÄTETAKSA 1.1.2018 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Äänekoski Hyväksytty jätelautakunnassa 7.11.2017 37 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ JÄTETAKSASTA JA JÄTEMAKSUISTA... 2 1 Jätemaksun perusteet ja soveltamisalue...

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA 2015. 1 Jätetaksan perusteet. 2 Soveltamisalueet. 3 Jätemaksujen maksuunpano. 4 Jätemaksun suorittamisvelvollisuus

JÄTEMAKSUTAKSA 2015. 1 Jätetaksan perusteet. 2 Soveltamisalueet. 3 Jätemaksujen maksuunpano. 4 Jätemaksun suorittamisvelvollisuus JÄTEMAKSUTAKSA 2015 1 Jätetaksan perusteet Jätelain 78 :n mukaan kunnan on perittävä järjestämästään jätehuollosta jätemaksua, jolla katetaan sille tehtävän hoitamisesta aiheutuvat kustannukset. Jätemaksulla

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA Jätetaksan perusteet. 2 Soveltamisalueet. 3 Jätemaksujen maksuunpano. 4 Jätemaksun suorittamisvelvollisuus

JÄTEMAKSUTAKSA Jätetaksan perusteet. 2 Soveltamisalueet. 3 Jätemaksujen maksuunpano. 4 Jätemaksun suorittamisvelvollisuus JÄTEMAKSUTAKSA 2017 Hyväksytty: Pohjanmaan jätelautakunta, 13.12.2016, 22 1 Jätetaksan perusteet Jätelain 78 :n mukaan kunnan on perittävä järjestämästään jätehuollosta jätemaksua, jolla katetaan sille

Lisätiedot

Jätemaksun perusteista määrätään jätetaksassa. Yksittäisten kiinteistöjen jätemaksut määrätään taksan perusteella.

Jätemaksun perusteista määrätään jätetaksassa. Yksittäisten kiinteistöjen jätemaksut määrätään taksan perusteella. 1 Jyväskylän seudun jätelautakunta MUURAMEN KUNNAN JÄTETAKSA 2017 Hyväksytty jätelautakunnassa 8.12.2016 8 1 JÄTEMAKSUN PERUSTEET JA SOVELTAMISALUE Jätelain (646/2011) 78 :n mukaisesti kunnan on perittävä

Lisätiedot

Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski

Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski JÄTEKESKUKSEN TAKSA 1.1.2019 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski Hyväksytty jätelautakunnassa

Lisätiedot

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2016. www.iuj.fi

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2016. www.iuj.fi Hinnasto yrityksille alkaen 1.1.2016 www.iuj.fi 1.1.2016 DOMARGÅRDIN JÄTEKESKUKSEN MAKSUT (PORVOO) Akut 0 0 Asbesti * 190,00 /t 235,60 /t Asfaltti * 16,82 /t 20,86 /t Betoni * 50,00 /t 62,00 /t Palakoko

Lisätiedot

1 Jätetaksan perusteet. 2 Soveltamisalueet. 3 Jätemaksujen maksuunpano. 4 Jätemaksun suorittamisvelvollisuus

1 Jätetaksan perusteet. 2 Soveltamisalueet. 3 Jätemaksujen maksuunpano. 4 Jätemaksun suorittamisvelvollisuus JÄTEMAKSUTAKSA 2019 Liite: 25 A Ehdotus: Pohjanmaan jätelautakunta 4.12.2018, 25 1 Jätetaksan perusteet Jätelain 78 :n mukaan kunnan on perittävä järjestämästään jätehuollosta jätemaksua, jolla katetaan

Lisätiedot

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2015. www.iuj.fi

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2015. www.iuj.fi Hinnasto yrityksille alkaen 1.1.2015 www.iuj.fi 1.1.2015 DOMARGÅRDIN JÄTEKESKUKSEN MAKSUT (PORVOO) Akut 0 0 Asbesti * 190,00 /t 235,60 /t Asfaltti * 16,82 /t 20,86 /t Betoni * 50,00 /t 62,00 /t Palakoko

Lisätiedot

LUONNOS JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2018 Hyväksytty jätelautakunnassa xx.xx.2017 X

LUONNOS JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2018 Hyväksytty jätelautakunnassa xx.xx.2017 X 1 LUONNOS JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2018 Hyväksytty jätelautakunnassa xx.xx.2017 X 1 JÄTETAKSAN PERUSTEET JA SOVELTAMISALUE Jätelain (646/2011) 78 :n mukaisesti kunnan on perittävä järjestämästään

Lisätiedot

TSV-JÄTETAKSA LUONNOS

TSV-JÄTETAKSA LUONNOS TSV-JÄTETAKSA LUONNOS 1.3.2018 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen Hyväksytty jätelautakunnassa XX XX SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ JÄTETAKSASTA JA JÄTEMAKSUISTA...

Lisätiedot

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2014. www.iuj.fi

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2014. www.iuj.fi Hinnasto yrityksille alkaen 1.1.2014 www.iuj.fi 1.1.2014 DOMARGÅRDIN JÄTEKESKUKSEN MAKSUT (PORVOO) Akut 0 0 Asbesti * 190,00 /t 235,60 /t Asfaltti * 16,82 /t 20,86 /t Betoni * 50,00 /t 62,00 /t Palakoko

Lisätiedot

PERÄMEREN JÄTELAUTAKUNNAN JÄTETAKSA

PERÄMEREN JÄTELAUTAKUNNAN JÄTETAKSA PERÄMEREN JÄTELAUTAKUNNAN JÄTETAKSA Perämeren jätelautakunnan xx.xx.201x hyväksymä, voimassa x.x.201x lähtien Tornion ja Kemin kaupungeissa sekä Keminmaan, Ylitornion ja Tervolan kunnissa 1. Yleistä 1.1

Lisätiedot

Limingan kunta Muhoksen kunta Tyrnävän kunta Utajärven kunta

Limingan kunta Muhoksen kunta Tyrnävän kunta Utajärven kunta 2019 Limingan kunta Muhoksen kunta Tyrnävän kunta Utajärven kunta Hyväksytty jätehuoltoviranomaisen :n kokouksessa 24.10.2018. Voimassa 1.1.2019 alkaen 2 1 Yleistä jätetaksasta Jätelain 646/2011 78 :n

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2015

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2015 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2015 jonka kaupunkirakennelautakunta on hyväksynyt 2.12.2014 sekä määrännyt tulemaan voimaan 1.1.2015 alkaen. 1 JÄTETAKSAN PERUSTEET Jyväskylän kaupunki perii jätemaksua

Lisätiedot

1 Tässä taksassa käytetään samoja määritelmiä kuin Pohjanmaan jätelautakunnan vahvistamissa jätehuoltomääräyksissä.

1 Tässä taksassa käytetään samoja määritelmiä kuin Pohjanmaan jätelautakunnan vahvistamissa jätehuoltomääräyksissä. JÄTEMAKSUTAKSA 2014 1 Tässä taksassa käytetään samoja määritelmiä kuin Pohjanmaan jätelautakunnan 19.12.2008 vahvistamissa jätehuoltomääräyksissä. Jätemaksut veloitetaan samanaikaisesti ja samalla laskulla

Lisätiedot

TORNION KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA. J u l k a i s s u t Tornion hallintopalvelut Nro 2

TORNION KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA. J u l k a i s s u t Tornion hallintopalvelut Nro 2 TORNION KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA J u l k a i s s u t 2014 Tornion hallintopalvelut Nro 2 Perämeren jätelautakunnan 11.3.2014 hyväksymä, Voimaantulopäivä 1.4.2014 Tornion ja Kemin kaupungeissa

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Mäntsälän kunta Tekninen lautakunta hyväksynyt 30.11.2011 187 Voimaantulo 1.1.2012 1 I YLEISTÄ 1 Mäntsälän kunnan jätehuolto on järjestetty jätelain ja

Lisätiedot

Yhdyskuntajätteen käsittelytaksan ja järjestetyn jätteenkuljetuksen kuljetustaksan muutos

Yhdyskuntajätteen käsittelytaksan ja järjestetyn jätteenkuljetuksen kuljetustaksan muutos Yhdyskuntajätteen käsittelytaksan ja järjestetyn jätteenkuljetuksen kuljetustaksan muutos Tela 17.4.2012 Valmistelija: Kuntatekniikka, rakennuspäällikkö Risto Lehtonen, puh. 234 4384 Jätelain mukaan jätehuollosta

Lisätiedot

HANKO INKOO KARKKILA LOHJA HANKO INKOO KARKKILA LOHJA RAASEPORI

HANKO INKOO KARKKILA LOHJA HANKO INKOO KARKKILA LOHJA RAASEPORI JÄTEMAKSUTAULUKKO Maksut 1.1.2017 alkaen, ellei muuta mainita. Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. Arvonlisäsarakkeen maksu on kahdelle desimaalille pyöristetty likiarvo. 1. Perusmaksu

Lisätiedot

JÄTEKESKUKSEN TSV-TAKSA

JÄTEKESKUKSEN TSV-TAKSA Sydän-Suomen jätelautakunta 18.12.2018 46 Liite 4 JÄTEKESKUKSEN TSV-TAKSA 1.1.2019 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Keravan kaupunki

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Keravan kaupunki JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Keravan kaupunki Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 17.12.2014 Voimaantulo 1.1.2015 I YLEISTÄ 1 Keravan kaupungin jätehuolto

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA. Hyväksytty Ylä-Savon Jätehuoltolautakunnan kokouksessa Voimassa alkaen

JÄTEMAKSUTAKSA. Hyväksytty Ylä-Savon Jätehuoltolautakunnan kokouksessa Voimassa alkaen 1 JÄTEMAKSUTAKSA Hyväksytty Ylä-Savon Jätehuoltolautakunnan kokouksessa 25.10.2017 Voimassa 1.1.2018 alkaen 2 1. YLEISTÄ Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n osakaskunnat, Iisalmi, Keitele, Kiuruvesi, Lapinlahti,

Lisätiedot

Lapinjärven jätetaksa 2015

Lapinjärven jätetaksa 2015 LIITE 1 1 Lapinjärven jätetaksa 2015 1 Yleistä 1 Lapinjärven kunnassa on kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetusjärjestelmä. Kiinteistökohtaisten jäteastioiden tyhjennysmaksuista ei määrätä tässä

Lisätiedot

HINNASTO 2016 3.3.2016

HINNASTO 2016 3.3.2016 HINNASTO 2016 3.3.2016 Kujalan jätekeskus Jäteasemat: Asikkala Heinola Hollola Lahti Orimattila Padasjoki Sysmä Maan- ja lumenkaatopaikat SISÄLLYSLUETTELO Jätteiden vastaanottopaikat ja yhteystiedot 3

Lisätiedot

HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010

HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010 HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO: 1. JÄTEASEMIEN VASTAANOTTOHINNAT 3 2. KIINTEISTÖN JÄTEMAKSUT 4-6 Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Ankkurikatu 8, 06100 Porvoo Asiakaspalvelu, puh.

Lisätiedot

HINNASTOT Vaakahinnasto Kujalan jätekeskus. Maan- ja lumenvastaanottoalueiden hinnasto. Jäteasemahinnasto

HINNASTOT Vaakahinnasto Kujalan jätekeskus. Maan- ja lumenvastaanottoalueiden hinnasto. Jäteasemahinnasto HINNASTOT 2018 Vaakahinnasto Kujalan jätekeskus Maan- ja lumenvastaanottoalueiden hinnasto Jäteasemahinnasto SISÄLLYSLUETTELO Jätteiden vastaanottopaikat ja yhteystiedot 3 Jätteiden vastaanotto- ja maksuehdot

Lisätiedot

Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa alkaen

Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa alkaen Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa 1.5.2017 alkaen 1 PORIN KIERRÄTYSKESKUKSEN JÄTEMAKSUT: Jätemaksu sis. alv 24 % Keräysmetalli maksutta

Lisätiedot

LIITE A: Jätemaksut kotitalouksille, julkisyhteisöille sekä sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluille

LIITE A: Jätemaksut kotitalouksille, julkisyhteisöille sekä sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluille Hyväksynyt Joensuun alueellinen jätelautakunta 8.12.2016 57. Taulukko 1. Perusmaksu. Vakinainen asunto Vapaa-ajan asunto Ilomantsi, Joensuu, Polvijärvi 19,27 23,89 9,64 11,95 Kontiolahti * 23,28 28,87

Lisätiedot

PAIMION, SALON JA SAUVON JÄTETAKSA VOIMASSA 1.1.2015 LÄHTIEN

PAIMION, SALON JA SAUVON JÄTETAKSA VOIMASSA 1.1.2015 LÄHTIEN Ehdotus 11.11.2014 Yliviivatut osat ovat v.2013-2014 taksasta. Yliviivatut osat poistetaan 1.1.2015 voimaantulevasta taksasta. PAIMION, SALON JA SAUVON JÄTETAKSA VOIMASSA 1.1.2015 LÄHTIEN Hyväksytty 11.11.2014

Lisätiedot

Kiinteistön jätemaksut määräytyvät tyhjennettävän jäteastian tilavuuden ja tyhjennysten lukumäärän perus-

Kiinteistön jätemaksut määräytyvät tyhjennettävän jäteastian tilavuuden ja tyhjennysten lukumäärän perus- 1 LUONNOS MUURAMEN KUNNAN JÄTETAKSA 2018 Hyväksytty jätelautakunnassa xx.xx.2017 x 1 JÄTEMAKSUN PERUSTEET JA SOVELTAMISALUE Jätelain (646/2011) 78 :n mukaisesti kunnan on perittävä järjestämästään jätehuollosta

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Mäntsälän kunta Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 3.12.2015 Voimaantulo 1.1.2016 I YLEISTÄ 1 Mäntsälän kunnan jätehuolto

Lisätiedot

Miehikkälän jätetaksa 2013

Miehikkälän jätetaksa 2013 LIITE 3 Tela 11.9.2013 102 Miehikkälän jätetaksa 2013 1 Yleistä 1 Miehikkälän kunta hoitaa jätelain mukaan kunnan vastuulle kuuluvan jätehuollon järjestämisen Miehikkälän alueella. Jätehuolto on järjestetty

Lisätiedot

HINNASTOT Vaakahinnasto Kujalan jätekeskus. Maan- ja lumenvastaanottoalueiden hinnasto. Jäteasemahinnasto

HINNASTOT Vaakahinnasto Kujalan jätekeskus. Maan- ja lumenvastaanottoalueiden hinnasto. Jäteasemahinnasto HINNASTOT 2017 Vaakahinnasto Kujalan jätekeskus Maan- ja lumenvastaanottoalueiden hinnasto Jäteasemahinnasto SISÄLLYSLUETTELO Jätteiden vastaanottopaikat ja yhteystiedot 3 Jätteiden vastaanotto- ja maksuehdot

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Esitys jätehuoltotaksaksi v.201 3 JÄTEMAKSUTAKSA V.2013. Tämä jätemaksutaksa on voimassa 1.1.2013 alkaen.

Mikkelin kaupunki Esitys jätehuoltotaksaksi v.201 3 JÄTEMAKSUTAKSA V.2013. Tämä jätemaksutaksa on voimassa 1.1.2013 alkaen. Kaupunginhallitus 17.12.20 12 59 Liite 3 Mikkelin kaupunki Esitys jätehuoltotaksaksi v.201 3 JÄTEMAKSUTAKSA V.2013 Tämä jätemaksutaksa on voimassa 1.1.2013 alkaen. Yleistä 1 Jätelain ja asetuksen perusteella

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA jonka tekninen lautakunta on hyväksynyt 30.11.2015 Voimaantulopäivä 1.1.2016 1 Kankaanpään kaupungin jätehuolto on järjestetty

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Valkeakosken kaupunki

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Valkeakosken kaupunki JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Valkeakosken kaupunki Tekninen lautakunta hyväksynyt 25.11.2008 Voimaantulo 1.1.2009 1 I YLEISTÄ 1 Valkeakosken kaupungin jätehuolto on järjestetty jätelain

Lisätiedot

Hinnasto. vastaanottomaksut yrityksille alkaen 1.1.2013. www.iuj.fi

Hinnasto. vastaanottomaksut yrityksille alkaen 1.1.2013. www.iuj.fi Hinnasto vastaanottomaksut yrityksille alkaen 1.1.2013 www.iuj.fi 1.6.2013 Yhteystiedot ja aukioloajat Domargårdin jätekeskus Avoinna Ritamäentie 20, 06200 Porvoo ma - pe 7-18, la 9-14 puh. 020 637 7080,

Lisätiedot

LIITE A: Jätemaksut kotitalouksille, julkisyhteisöille sekä sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluille

LIITE A: Jätemaksut kotitalouksille, julkisyhteisöille sekä sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluille Taulukko 1. Perusmaksu. Vakituinen asunto Vapaa-ajan asunto Ilomantsi, Joensuu, Polvijärvi 19,45 24,12 9,73 12,06 Kontiolahti * 23,56 29,22 11,79 14,62 Liperi ** 22,51 27,92 11,26 13,96 Kaikkien kuntien

Lisätiedot

HINNASTO 1/2009. 1.1.2009 alkaen

HINNASTO 1/2009. 1.1.2009 alkaen HINNASTO 1/2009 1.1.2009 alkaen YHTEYSTIEDOT: DOMARGÅRDIN JÄTEASEMA Ritamäentie 20, 06200 PORVOO AVOINNA: ma-pe 7.00-19.00 Puh 020 637 7080, fax 020 637 7050 la 9.00-14.00 PIENJÄTEASEMAT MÖMOSSENIN PIENJÄTEASEMA

Lisätiedot

ASKOLA LOVIISA PORNAINEN PORVOO SIPOO

ASKOLA LOVIISA PORNAINEN PORVOO SIPOO JÄTEMAKSUTAULUKKO Maksut 1.1.2017 alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. Arvonlisäsarakkeen maksu on kahdelle desimaalille pyöristetty likiarvo. 1. Perusmaksu /asunto/kk /asunto/kk

Lisätiedot

HUOM! Kohdat, joita on muutettu, on esitetty harmaalla pohjalla.

HUOM! Kohdat, joita on muutettu, on esitetty harmaalla pohjalla. LIITE 1 HUOM! Kohdat, joita on muutettu, on esitetty harmaalla pohjalla. JÄTEMAKSUTAKSA 1.4.2011 ALKAEN I YLEISTÄ 1 Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy (jätelaitos) hoitaa omistajakuntiensa lukuun seuraavat kunnan

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Riihimäen kaupunki

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Riihimäen kaupunki JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Riihimäen kaupunki Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 3.12.2015 Voimaantulo 1.1.2016 I YLEISTÄ 1 Riihimäen kaupungin jätehuolto

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA JÄTEMAKSUTAKSA Tekninen lautakunta lþ S 52. Kunnanhallitus hyväksynyt _l _2017 S. Tekninen ltk

HIRVENSALMEN KUNTA JÄTEMAKSUTAKSA Tekninen lautakunta lþ S 52. Kunnanhallitus hyväksynyt _l _2017 S. Tekninen ltk Tekninen ltk 8.0.20L7 I SZ LIITE 4 HIRVENSALMEN KUNTA JÄTEMAKSUTAKSA..208 Tekninen lautakunta lþ9207 S 52 Kunnanhallitus hyväksynyt _l _207 S 3 HIRVENSALMEN KUNTA JÄTEMAKSUTAKSA..208 ALKAEN S 2S Jätteiden

Lisätiedot

PAIMION, SALON JA SAUVON JÄTETAKSA VOIMASSA 1.1.2013 LÄHTIEN. Hyväksytty 29.11.2012 44 Kemiönsaaren, Paimion, Salon ja Sauvon jätelautakunta

PAIMION, SALON JA SAUVON JÄTETAKSA VOIMASSA 1.1.2013 LÄHTIEN. Hyväksytty 29.11.2012 44 Kemiönsaaren, Paimion, Salon ja Sauvon jätelautakunta PAIMION, SALON JA SAUVON JÄTETAKSA VOIMASSA 1.1.2013 LÄHTIEN Hyväksytty 29.11.2012 44 Kemiönsaaren, Paimion, Salon ja Sauvon jätelautakunta Sisällys YLEISTÄ... 3 1. SEKAJÄTTEEN ALUEKERÄYS... 3 1.1 Aluekeräysmaksu...

Lisätiedot

ASUKKAIDEN PALVELUPISTEET JA JÄTEASEMAHINNASTO Asikkala Heinola Hollola Kärkölä Lahti Myrskylä Orimattila Padasjoki Pukkila Sysmä

ASUKKAIDEN PALVELUPISTEET JA JÄTEASEMAHINNASTO Asikkala Heinola Hollola Kärkölä Lahti Myrskylä Orimattila Padasjoki Pukkila Sysmä ASUKKAIDEN PALVELUPISTEET JA JÄTEASEMAHINNASTO 2019 Asikkala Heinola Hollola Kärkölä Lahti Myrskylä Orimattila Padasjoki Pukkila Sysmä SISÄLLYSLUETTELO Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n toimialue 4 Palvelut

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Hyvinkään kaupunki

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Hyvinkään kaupunki JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Hyvinkään kaupunki Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 17.12.2014 Voimaantulo 1.1.2015 I YLEISTÄ 1 Hyvinkään kaupungin jätehuolto

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA jonka tekninen lautakunta on hyväksynyt 9.3.2015 Voimaantulopäivä 1.1.2015 1 Kankaanpään kaupungin jätehuolto on järjestetty jätelain

Lisätiedot

Ekomaksut Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 1.1.

Ekomaksut Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 1.1. Ekomaksut LIITE 2 / 22 Suupohjan jätelautakunta 2.11.2016 Jätetaksa Oy Botniarosk Ab:n toimialueella Jätemaksutaulukko nro 1 /vuosi /vuosi Asunnot, joissa asuu 1 henkilö 20,00 24,8 Asunnot, joissa asuu

Lisätiedot

Ekomaksut 01.01.2015. Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 01.01.

Ekomaksut 01.01.2015. Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 01.01. Ekomaksut Jätemaksutaulukko nro 1 /vuosi /vuosi Asunnot, joissa asuu 1 henkilö 20,00 24,8 Asunnot, joissa asuu 2 henkilöä 33,00 40,92 Asunnot, joissa asuu 3 henkilöä tai enemmän 38,00 47,12 Rivi- ja kerrostalot/asunto

Lisätiedot

Kuljetus alv. 0 % Ylimääräinen jäte on jätettä, joka on sijoitettu jäteastian ulkopuolelle. Ylimääräisestä jätteestä veloitetaan seuraavasti:

Kuljetus alv. 0 % Ylimääräinen jäte on jätettä, joka on sijoitettu jäteastian ulkopuolelle. Ylimääräisestä jätteestä veloitetaan seuraavasti: Palveluhinnasto 2013 voimassa 1.6.2013 alkaen Yleistä Lakeuden Etappi perii tämän hinnaston mukaisesti jätemaksut järjestämästään jätehuollosta ja siihen liittyvistä tehtävistä. Jätteen tuottaja, kiinteistön

Lisätiedot

Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa alkaen

Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa alkaen Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa 1.7.2019 alkaen 1 PORIN KIERRÄTYSKESKUKSEN JÄTEMAKSUT: Jätelaji Jätemaksu arvonlisäveroton sis. alv

Lisätiedot

YRITYSHINNASTO alkaen 1.1.2014

YRITYSHINNASTO alkaen 1.1.2014 YRITYSHINNASTO alkaen 1.1.2014 Lakeuden Etappi Oy Laskunmäentie 15 60760 Pojanluoma Puh. (06) 421 4900 Fax (06) 421 4999 yritysasiakkaat@etappi.com www.etappi.com 1.1.2014 alkaen ENERGIANA HYÖDYNNETTÄVÄT

Lisätiedot

Ympltk 7.6.2016 asianro 7 LIITE

Ympltk 7.6.2016 asianro 7 LIITE JÄTEMAKSUTAULUKKO Ympltk 7.6.2016 asianro 7 LIITE Maksut 1.7.2016 alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. KUNNAN JÄRJESTÄMÄN JÄTTEENKULJETUKSEN MAKSUT SEKAJÄTTEEN KERÄYS Orimattilan

Lisätiedot

Jätetaksa Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Oulu, Muhos ja Tyrnävä

Jätetaksa Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Oulu, Muhos ja Tyrnävä Jätetaksa 2014 Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Oulu, Muhos ja Tyrnävä 1 Johdanto Kunnan on järjestettävä jätelain mukaisesti sille kuuluva jätehuolto. Kunnan vastuu jätehuollon järjestämisessä perustuu

Lisätiedot

Kiertokapulan alueen kuntien yhteinen jätelautakunta hyväksynyt 28.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013

Kiertokapulan alueen kuntien yhteinen jätelautakunta hyväksynyt 28.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 Riihimäen kaupunki TAKSAT JÄTEMAKSUTAKSA Kiertokapulan alueen kuntien yhteinen jätelautakunta hyväksynyt 28.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 I YLEISTÄ 1 Riihimäen kaupungin jätehuolto on järjestetty jätelain

Lisätiedot

Jätetaksa 2015. Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu ja Tyrnävä

Jätetaksa 2015. Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu ja Tyrnävä Jätetaksa 2015 Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu ja Tyrnävä 1 Yleistä 1 Soveltamisalue ja -ala Oulun yhdyskuntalautakunnan määräämää jätetaksaa sovelletaan Hailuodon, Kempeleen, Limingan,

Lisätiedot

TSV-JÄTETAKSA ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen, Äänekoski SISÄLTÖ

TSV-JÄTETAKSA ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen, Äänekoski SISÄLTÖ 18.12.2018 45 Liite 2 Syd TSV-JÄTETAKSA 1.1.2019 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen, Äänekoski Hyväksytty jätelautakunnassa 18.12.2018 45

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. JÄTE, 6.6.2013 16:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. JÄTE, 6.6.2013 16:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO JÄTE, 6.6.2013 16:00, Pöytäkirja -3 Pöytäkirjan kansilehti (läsnäolijat)... 1-1 Pöytäkirjan kansilehti (vakiopykälät)... 3 12 Päijät-Hämeen jätetaksan tarkistaminen, Heinolan haja-asutusalueen

Lisätiedot

Ekomaksut 01.01.2015. Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 01.01.

Ekomaksut 01.01.2015. Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 01.01. Ekomaksut Jätemaksutaulukko nro 1 /vuosi /vuosi Asunnot, joissa asuu 1 henkilö 20,00 24,8 Asunnot, joissa asuu 2 henkilöä 33,00 40,92 Asunnot, joissa asuu 3 henkilöä tai enemmän 38,00 47,12 Rivi- ja kerrostalot/asunto

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA 2012 Nro 7 KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA jonka tekninen lautakunta on hyväksynyt 5.11.2012 Voimaantulopäivä 1.1.2013 1 Kankaanpään kaupungin jätehuolto on järjestetty

Lisätiedot

Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 4.12.2013 Voimaantulo 1.1.2014

Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 4.12.2013 Voimaantulo 1.1.2014 Riihimäen kaupunki JÄTEMAKSUTAKSA JÄTEMAKSUTAKSA Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 4.12.2013 Voimaantulo 1.1.2014 I YLEISTÄ 1 Riihimäen kaupungin jätehuolto on järjestetty

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2007

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2007 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2007 Kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt 12.12.2006 sekä määrännyt tulemaan voimaan 1.1.2007 alkaen. 1 Järjestämästään jätehuollosta aiheutuvien jätteen kuljetus-,

Lisätiedot

JÄTETAKSA 1.1.2016 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen

JÄTETAKSA 1.1.2016 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen JÄTETAKSA 1.1.2016 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen Hyväksytty jätelautakunnassa 8.12.2015 56 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ JÄTETAKSASTA JA JÄTEMAKSUISTA...

Lisätiedot

Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksa 1.1.2015 alkaen Savo- Pielisen jätelautakunnan toiminta-alueella

Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksa 1.1.2015 alkaen Savo- Pielisen jätelautakunnan toiminta-alueella Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksa 1.1.2015 alkaen Savo- Pielisen jätelautakunnan toiminta-alueella Taksan perusteet ja soveltamisala Kuntien jätehuoltoviranomainen, Savo-Pielisen

Lisätiedot

KUKKUROINMÄEN ALUEJÄTEKESKUS JÄTTEENKÄSITTELYHINNASTO. Hinnasto on voimassa 1.1.2011 alkaen

KUKKUROINMÄEN ALUEJÄTEKESKUS JÄTTEENKÄSITTELYHINNASTO. Hinnasto on voimassa 1.1.2011 alkaen 1/6 KUKKUROINMÄEN ALUEJÄTEKESKUS JÄTTEENKÄSITTELYHINNASTO Hinnasto on voimassa 1.1.2011 alkaen Aukioloajat ma pe 7.00 20.00 Vastaanotto puh. 010 841 1813 Laskutus puh. 010 841 1804 Jäteneuvonta puh. 010

Lisätiedot

1.2 Jätemaksua on velvollinen maksamaan sellaisen kiinteistön haltija, jonka kiinteistöllä syntyvien jätteiden käsittelyn kunta on järjestänyt.

1.2 Jätemaksua on velvollinen maksamaan sellaisen kiinteistön haltija, jonka kiinteistöllä syntyvien jätteiden käsittelyn kunta on järjestänyt. LUONNOS PERÄMEREN JÄTELAUTAKUNNAN JÄTETAKSA Perämeren jätelautakunnan xx.xx.2019 hyväksymä, voimassa 1.4.2019 lähtien Tornion ja Kemin kaupungeissa sekä Keminmaan, Ylitornion ja Tervolan kunnissa 1. Yleistä

Lisätiedot

JÄTETAKSA ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen

JÄTETAKSA ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen JÄTETAKSA 1.1.2018 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen Hyväksytty jätelautakunnassa 7.11.2017 37 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ JÄTETAKSASTA JA JÄTEMAKSUISTA...

Lisätiedot

Jätetaksa 1.2.2016 alkaen

Jätetaksa 1.2.2016 alkaen Sivu 1 / 9 Jätetaksa 1.2.2016 alkaen Hyväksynyt Ylä-Savon jätehuoltolautakunta xx.xx.2016 Iisalmi Kiuruvesi Keitele Lapinlahti Pielavesi Sonkajärvi Vieremä Sivu 2 / 9 1 Yleistä jätetaksasta Ylä-Savon Jätehuolto

Lisätiedot