yhteentoimivuus joustavuus skaalautuvuus Helvar reititinjärjestelmät P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "yhteentoimivuus joustavuus skaalautuvuus Helvar reititinjärjestelmät P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s"

Transkriptio

1 yhteentoimivuus joustavuus skaalautuvuus Helvar reititinjärjestelmät P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s

2 Reititinjärjestelmät Marina Bay Sands, Singapore Nykyään melko vaatimattomissakin valaistusasennuksissa yhdistyvät sekä toimisto- ja liikerakentamisen sekä arkkitehtonisten sovellusten ohjausjärjestelmien yhdistäminen yhteen järjestelmään ei ole ollut helppoa. liikerakentamisen tarpeet että arkkitehtoniset valaistuselementit. Mietitään vaikka hotelleja, joissa on energiatehokas valaistus julkisissa tiloissa ja tunnelmavalaistus oleskelutiloissa, tai toimistorakennuksia, joissa energiaa säästävä sisävalaistus yhdistyy rakennusten julkisivujen arkkitehtuuria korostavaan valaistukseen. DIGIDIM 910- ja Imagine 920 -reitittimien avulla voidaan integroida kaupalliset ja arkkitehtoniset valaistusjärjestelmät. Ne hyödyntävät molempien parhaat puolet ja yksinkertaistavat asentajien, järjestelmäintegroijien ja valaistussuunnittelijoiden työtä merkittävästi. Tällainen valaistuksen eri ohjaussovellusten lähentyminen on aiemmin ollut haaste valaistuksen suunnittelijoille ja asentajille. Toimisto- ja DIGIDIM 910- ja Imagine 920 -reitittimien avulla voidaan integroida myös kolmansien osapuolten järjestelmiä, kuten taloautomaatiojärjestelmiä.

3 Viiteprojektit Helvar-reititinjärjestelmän toimivaksi osoittautunut laajennettavuus ja joustavuus tekevät siitä monipuolisen ratkaisun, jota voidaan käyttää erilaisissa sovelluksissa energiatehokkaasta kaupallisesta valaistuksesta uusimpiin arkkitehtonisiin valaistussovelluksiin. Järjestelmän Ethernet (TCP/IP) -runkoratkaisun ansiosta reitittimiä voidaan yhdistellä ja niillä voidaan ohjata mitä tahansa yleisesti käytettyä valonlähdettä halogeenilampuista ja loisteputkista LED-valoihin. Bocconi-yliopisto, Italia Oasis of the Seas & Allure of the Seas, RCCL Ozeaneum, Saksa Tapiola Group, Suomi

4 DIGIDIM 910 reititin Tuoteratkaisu DIGIDIM-reititinjärjestelmä käyttää normaalia Ethernet-yhteyttä liittämään DALI -verkot saumattomasti yhteen. Moduulirakenteen ansioista käyttökohteita voidaan vapaasti laajentaa yhden toimistohuoneen ratkaisusta aina suurimpiin toimistorakennuksiin saakka. Perustoiminnot ovat heti käytettävissä asennuksen jälkeen ilman ohjelmointitarvetta. Järjestelmään saadaan lisättyä monipuolisempia Verkkovirta DALI DALI ETHERNET toimintoja Microsoft Windows -pohjaisella ohjelmointityökalulla. Kukin reititin kykenee ohjaamaan kahta DALI-aliverkkoa, joissa voi kussakin olla 64 ohjainlaitetta tai kuormaliitäntää. Järjestelmä tarjoaa energiansäästöominaisuuksia valon säädön, läsnäolotunnistuksen ja vakiovalotoiminnon avulla. Automaatiota voidaan lisätä ohjelmoimalla Tärkeimmät edut Kaksi DALI-aliverkkoa (enint. 128 laitetta) Ethernet-portti verkon runkona Jännitelähde soveltuu yleisimpiin maailmassa käytettyihin jakelujännitteisiin Ethernet I/O -komennot DALI-turvavalaistuksen tuki Astronominen kello valmiiksi erilaisia kalenteritoimintoja. OPC-palvelinohjelmistolla voidaan liittyä taloautomaatiojärjestelmiin. Äärimmäistä luotettavuutta Kaikki tiedot tallennetaan itse järjestelmään, joten päivittäisessä käytössä ei tarvita erillistä tietokonetta. Keskusyksiköstä luopumisella on varmistettu se, että yksittäinen vika ei voi aiheuttaa koko järjestelmän kaatumista. Järjestelmään voidaan tarvittaessa kytkeä tietokone vianselvitystä ja lokitietojen keräämistä varten. Täydentävät komponentit Helvar tarjoaa myös laajan valikoiman DALI-yhteensopivia ohjauslaitteita kaikkia reititinjärjestelmiä varten. Modulaaristen ohjauspaneelien valikoimassa on painikkeilla, pyörivillä säätimillä ja liukusäätimillä tai näiden yhdistelmillä varustettuja malleja, joihin on tarjolla erilaisia viimeistelyvaihtoehtoja niin, että ne sopivat mihin tahansa moderniin sisustukseen. Muita komponentteja ovat DALI-Multisensori, seinä- tai DIN-kiskoasenteiset säätimet sekä sisäänmeno- ja ulostuloyksiköt. Lisäksi Helvarilta on saatavilla kattava valikoima viimeisimpään DALIprotokollaan perustuvia ohjattavia elektronisia liitäntälaitteita (EL-iDim).

5 Imagine 920 reititin Tuoteratkaisu Imagine 920 -reititin kattaa ohjauksen standardiprotokollat, mm. DALI, DMX, Ethernet (TCP/IP) ja Helvar S-DIM, kaikkien yleisten valonlähteiden ja kolmansien osapuolten järjestelmien ohjausta varten. Kaikki tekniikka on pakattu helposti asennettavaan DIN-kiskokoteloon. Ohjaus Arkkitehtonisissa sovelluksissa käyttäjä voi järjestelmän avulla ohjata valaistusta ja luoda oikean tunnelman. Järjestelmä tuo mukavuutta ja turvallisuutta yhdellä napinpainalluksella. Toimisto- ja liikerakentamisen sovelluksissa eniten energiansäästöä saadaan hyödyntämällä vakiovaloa, Verkkovirta DALI DALI Pakko-ohjausportti S-DIM DMX ETHERNET läsnäolotunnistusta ja ajastettuja valaistustoimintoja. Valvonta 920-reititin pystyy valvomaan järjestelmää ja tallentamaan lokitietoja sen tilasta, mikä on erittäin tärkeää taloautomaatiojärjestelmissä. Valaistustasoja voidaan valvoa, ja niitä voidaan käyttää järjestelmän energiankulutuksen ilmaisimena. Lisäksi voidaan valvoa ja testata DALI-hätävalaistuslaitteita joko manuaalisesti tai ajastetuilla testeillä. Ominaisuudet Kaksi DALI-aliverkkoa (enint. 128 laitetta) DMX-portti (sisään tai ulos) S-DIM-portti Helvar Imagine -laitteille Ethernet-portti verkon runkona Pakko-ohjausportti S-DIM Jännitelähde soveltuu yleisimpiin maailmassa käytettyihin jakelujännitteisiin Ethernet-verkkoratkaisu Reititinjärjestelmä perustuu Ethernet-väylän käyttöön, josta on tullut kaupallisten sovellusten verkkostandardi. Tämä tarjoaa lisää joustavuutta luovien valaistusratkaisujen toteuttamiseen, kun toimitaan kolmansien osapuolten Ethernet-ominaisuutta tukevien komponenttien kanssa. Lisäksi Ethernetin käyttö yksinkertaistaa asennusta eikä kallista kaapelointia ja työkaluja tarvita. Ethernet-väylän avulla voidaan useita reitittimiä liittää toisiinsa ja sen avulla modulaariset verkkoratkaisut ovat mahdollisia. Niitä on helppo skaalata muuttuvien tarpeiden mukaan, joten järjestelmää voidaan käyttää pitkälle tulevaisuuteen. Reitittimen joustavuus varmistaa sen, että vaatimusten muuttuessa perusmuutoksia voidaan tehdä ohjelmallisesti ilman uudelleenkaapelointia, jolloin sekä rahaa että aikaa säästyy.

6 Yhden reitittimen järjestelmä Yksittäisiä reitittimiä käytetään tavallisesti keskikokoisissa sovelluksissa, kuten neuvotteluhuoneissa, auditorioissa tai ravintoloissa. Kahteen DALI-aliverkkoon voi liittää jopa 128 DALI-laitetta, mukaan luettuina Helvarin DIGI- DIM-laitteet: kytkinpaneelit kuormaliitännät (säädettävä, kytkettävä, DMX (sisään/ulos) 1-10 V) DALI-multisensorit DALI-liitäntälaitteet (EL-iDim). DMX-porttia voidaan käyttää joko DMX-tiedon lähettämiseen (esim. värillisten LED-valaisinten ohjaus) tai DMX-tiedon vastaanottamiseen (esim. ohjauspöytä). S-DIM-portissa on nopea RS485-sarjaliitäntä, Jopa 252 kanavaa joka käyttää Helvarin S-DIM-protokollaa. Tämän avulla 252-kanavaisen Helvar Imagine -laitteiden ohjaus on mahdollista. 920-reitittimet liitetään ja määritetään standardinmukaisella 10/100 Mbit/s Ethernet-liitännällä, joka käyttää Internet (TCP/IP) -protokollaa. 920-reitittimen virtalähteenä on yleisverkkoliitäntä ( VAC, Hz). EL-iDim DALI-liitäntälaitteita Jopa 64 DALI-laitetta (EL-sc)

7 Järjestelmien integrointi Yhä useammin valaistussovelluksissa tarvitsee ohjata muutakin kuin valaistusta, minkä vuoksi DIGIDIM 910- ja Imagine 920 -reitittimien järjestelmäintegraatio-ominaisuuksista on hyötyä. 920-reititinjärjestelmä otetaan käyttöön ja ohjelmoidaan Helvarin Designer-ohjelmiston avulla. Paneeli-PC ja Helvar Touchstudio -ohjelmisto Lisäksi Designer-ohjelmistoon voidaan lisätä valinnainen OPC-lisäsovellus (OPC-palvelin). OPC on ohjelmallinen tiedonsiirtoliittymä, jonka Muunnin avulla vuorovaikutteinen ohjaus ja tiedonsiirto avoimesti Helvar-reititinjärjestelmän ja ulkoisen isäntäjärjestelmän, kuten taloautomaatiojärjestelmän (OPC-asiakkaan) välillä on mahdollista. Ethernet I/O -komentosarjan avulla suora integrointi on mahdollista. Tällöin ohjelmistoliittymää (OPC linkki) ei tarvita ja reititinjärjestelmä voidaan yhdistää suoraan muihin Ethernet-ominaisuudella varustettuihin järjestelmiin, kuten taloautomaatiojärjestelmään tai LCD-kosketuspaneeliin. Ethernet-komentoja (TCP tai UDP) voidaan käyttää Helvar-reititinjärjestelmän ohjaamiseen ja kyselyihin sekä komentojen lähettämiseen ulkoisiin järjestelmiin. Perinteisempi järjestelmien integrointi voi hyötyä Helvarin DALI-sarjaliitäntä 503AV:stä. Standardinmukaisilla, sarjamuotoisilla RS232-sanomilla voidaan ohjata ja kysellä reititinjärjestelmää.

8 Verkkoratkaisut Useita Helvar-reitittimiä voi verkottaa yhdeksi saumattomaksi järjestelmäksi suuria järjestelmäratkaisuja suunniteltaessa. Toimistokerrokset Pääasiassa loistelamppukuormia ohjattaessa DI- Ethernet-kytkin GIDIM 910 -reititin on kustannustehokkaampi ratkaisu kuin 920-reititin. 910-reitittimessä on kaksi DALI-aliverkkoa. Niitä voidaan käyttää DALI-liitäntälaitteille (EL-iDim), multisensoreille (312) suurinta mahdollista energiansäästöä varten ja DIGIDIMkäyttäjäliittymille käsiohjausta varten. Lisäksi voidaan ottaa mukaan ja valvoa DALI-hätälaitteita. Paneeli-PC ja Helvar Touchstudio -ohjelmisto Kongressikeskus Kongressikeskuksissa Imagine 920 -reititin voi ohjata kaikkia tavanomaisia valaistuskuormia DIGI- DIM- ja S-DIM-kuormaliitäntöjen avulla (himmennettävä, päälle-/poiskytkevä, 1-10 V, DSI ja PWM). Myös DMX-laitteita (sisäänmeno tai ulostulo) voidaan liittää. Reititinjärjestelmän avulla myös valkokankaiden ja/tai AV-laitteiden ohjaus on mahdollista, ja siihen voidaan liittää ohjauslaitteita tilojen DMX (sisään) osiin jakamista varten. Ravintola Reitittimellä voidaan ohjata kokonaisvaltaisesti ravintolasovellus, joissa on erilaisia valaistuskuormia (esim. loistelamppu, LED, kylmäkatodi ja halogeeni). Erilaisia valaistusnäkymiä voidaan ohjelmoida piristämään huoneen tunnelmaa aamiaisen aikana tai rentouttamaan sitä illallisella. Tätä voidaan ohjata ajastetuilla tapahtumilla tai manuaalisesti kytkinpaneelien tai LCD-kosketuspaneelien välityksellä. DMX (ulos) Digitaalinen DALI-valaisin elektronisella EL-iDim -liitäntälaitteella Ohjattava 1-10 V:n valaisin elektronisella EL-sc -liitäntälaitteella DALI-turvavalaisimet

9 DMX-ohjauspöytä DIGIDIM Multisensor (312) Ohjauspaneelit (1xx/2xx)

10 Designer-ohjelmisto Helvar Designer on Microsoft -yhteensopiva ohjelmistopaketti. Se on suunnittelijoille tarkoitettu intuitiivinen työkalu Helvar 910- ja 920-reititinjärjestelmien suunnitteluun, käyttöönottoon ja ohjelmointiin. Designer sisältää perusohjelmiston ja valinnaisia lisäohjelmistomoduuleja. Helvarin jatkuva ohjelmisto- ja laitekehitys varmistaa järjestelmän komponenttien yhteensopivuuden ja luotettavan toiminnan. Suunnittelu Designerin avulla on mahdollista suunnitella offline-periaatteella toimistossa tai luoda ja hienosäätää valaistusjärjestelmän suunnittelua tosiaikaisesti. Järjestelmän tiedot voidaan turvata kolmitasoisella salasanasuojauksella. Näkymien tietoja voidaan siirtää muiden Microsoft -pakettien, kuten Excelin, välillä. Käyttöönotto Designer-ohjelmiston tärkeä ominaisuus on Helvar-järjestelmälaitteiden käyttöönotto. Tämä on tavallisesti kertaluonteinen tehtävä, joka tehdään fyysisen laiteasennuksen valmistuttua. Tässä ensimmäisessä vaiheessa kaikki järjestelmän laitteet tunnistetaan, testataan, nimetään ja ryhmitellään. Ohjelmointi Tässä vaiheessa ohjelmoidaan järjestelmän laitteiden äly. Ohjelmoitu toiminnallisuus määräytyy valaistussuunnittelijan tai loppukäyttäjän tarpeiden mukaan. Toimintoja ovat mm: Valaistusnäkymät ja himmennysajat Linkit, sekvenssit ja ehdollinen logiikka Multisensoriäly Mahdollisuus jakaa huone osiin

11 Valvonta, lokitietojen keruu ja raportointi Designer sisältää myös järjestelmän tapahtumien valvonnan ja lokitietojen keruun. Sen avulla voidaan tuottaa laitteiden toiminnan diagnostiset raportit ja helpotetaan vianetsintää. Valaistusnäkymien tai kuormatason valvonta reaaliajassa Hätätestitulosten lokitietojen keruu Lokitietoihin tulee automaattisesti aikaleima Lokitietojen keruu kiintolevylle (CSV-tiedostomuoto, MS Excel -yhteensopiva) Integrointi - OPC & Ethernet I/O Monet talojärjestelmät ovat yhdentymässä ja edellyttävät jonkin tason integrointia. Tätä varten käytettävissä ovat seuraavat integrointivaihtoehdot: OPC-moduuli tarjoaa liittymän (OPC-palvelimen) avoimeen liitäntään, vuorovaikutteiseen ohjaukseen ja tiedonsiirtoon Helvar-reititinjärjestelmien ja ulkoisten isäntäjärjestelmien, kuten LVI:n (OPC-asiakkaan), välillä. Ethernet I/O -moduuli tarjoaa työkalun suoraan reititinjärjestelmän käyttöön. Reititinjärjestelmää voidaan ohjata ja valvoa ethernet-komennoilla (joko TCP tai UDP). Vaihtoehtoisesti Helvar-reititin voi lähettää ethernet-komentoja ulkoisiin, ethernet-yhteensopiviin laitteisiin. Mahdollisia sovelluksia ovat suora PC-yhteys Helvarin järjestelmään mukautettuja ohjelmistopohjaisia edustaratkaisuja varten sekä paneeli-pc havainnollista käyttöliittymää ja esimerkiksi ethernet-pohjaisen ääni- ja kuvayhdyskäytävän ohjausta varten. Lisätietoja ethernet I/O -komentojen käytöstä löytyy Designer-ohjelmiston ohjetiedostosta. DALI-hätätievalaistus Valinnaisella DALI-hätätievalaistuksen ohjelmamoduulilla valvotaan ja testataan DALI-hätätievalaistuslaitteita. Heti käyttövalmis ja automaattinen EM-laiteryhmittely Manuaaliset testit ja automaattisesti ajastettu testi Toimintatestit (lyhyt toimintatesti) Kestotestit (perusteellinen testi) Reaaliaikainen tai lokiraportointi (CSV-tiedostomuoto) Suunnittelunäkymä Tämän valinnaisen ohjelmistomoduulin (saatavilla v4.3 alkaen) avulla AutoCAD-piirustusten tuonti ja Helvar-järjestelmälaitteiden kerrostaminen graafisesti on mahdollista. Tämä helpottaa ja nopeuttaa käyttöönottoa.

12 DALI 1 Power/Status Dali 1 Dali 2 Link/Activity Tekniset tiedot DIGIDIM 910 reititin 910 Digidim Router 45mm 100mm 158mm 58mm DIN-kiskokotelo 9U leveä, paino 265 g Liitännät L N E L N E 910 Digidim Router RJ45 DA- Ethernet DA+ DALI 1 DALI 2 DA+ DA- Tuotekuvaus DIGIDIM-reititin käyttää normaalia ethernet-protokollaa (TCP/ IP) useiden DALI-verkkojen yhdistämiseen. Reitittimessä on kaksi teholähteellä varustettua DALI-aliverkkoa, joilla Tekniset tiedot Verkkoliitäntä: Ulkoinen suojaus: Valmiusvirta: VAC, 45 Hz 65 Hz 4 A 2,5 W voidaan käyttää yhteensä 128:aa DALI-ohjauslaitetta ja Maksimi kokonaishävikki: 4,2 W kuormaliitäntää. DALI virtalähde: 2 x 250 ma Ominaisuudet Kaksi DALI-aliverkkoa 250 ma:n virransyötöllä Ympäristön lämpötila: 0 40 C Suhteellinen kosteus: 90% max, ei tiivistymistä Varastointilämpötila: C Ethernet-portti verkon runkona OPC-tuki, voidaan liittää taloautomaatiojärjestelmiin Ethernet I/O -komennot DALI-turvavalaistuksen tuki IP-suojausluokka: 30 (ilman liittimiä) Jatkuvan tuotekehitysohjelman vuoksi oikeudet muutoksiin pidätetään.

13 Tekniset tiedot Imagine 920 reititin Imagine 45mm 100mm 158mm 58mm DIN-kiskokotelo 9U leveä, paino 260 g Liitännät L N E L N E Imagine 920 Imagine Router RJ45 DALI 1 DA- DA+ DA- DA+ Source DALI 2 Sink OVR Ethernet S-DIM DMX Tuotekuvaus 920 Imagine -reititin käyttää Ethernet-liitäntää (TCP/IP) verkon runkona DIGIDIM/DALI-, DMX- ja S-DIM-verkkojen yhdistämiseen. Järjestelmään voidaan liittää PC-tietokone Tekniset tiedot Verkkoliitäntä: Ulkoinen suojaus: Valmiusvirta: VAC, 45 Hz 65 Hz 4 A 2,5 W ohjausta, valvontaa ja lokitietojen keruuta varten. Ominaisuudet Kaksi DALI-aliverkkoa 250 ma:n virransyötöllä S-DIM-portti Helvar Imagine -laitteille Maksimi kokonaishävikki: 4,3 W DALI virtalähde: 2 x 250 ma (sisäänrakennettu) Ympäristön lämpötila: 0 40 C Suhteellinen kosteus: 90% max, ei tiivistymistä Varastointilämpötila: C DMX-portti (sisään tai ulos) Pakko-ohjausportti S-DIM OPC-tuki, voidaan liittää taloautomaatiojärjestelmiin Ethernet I/O -komennot DALI-turvavalaistuksen tuki IP-suojausluokka: 30 (ilman liittimiä) Jatkuvan tuotekehitysohjelman vuoksi oikeudet muutoksiin pidätetään.

14 Helvar yhteystiedot Helvarilla on jälleenmyyjiä ympäri maailman. Katso lisää tietoa internetsivuiltamme Pääkonttori, Suomi Helvar Oy Ab Yrittäjäntie 23 FI Karkkila Tel: Fax: Iso-Britannia Helvar Ltd Hawley Mill Hawley Road Dartford Kent, DA2 7SY Tel: Fax: Saksa Helvar GmbH Philipp-Reis-Straße 4-8 DE Heusenstamm Tel.: Fax.: Italia Helvar S.r.l. Via W-Tobagi 26/1 IT Peschiera Borromeo (MI) Tel: Fax: Unkari Helvar Kft. Lomb u. 31/b. HU-1139 Budapest Tel: or Fax: Ruotsi Helvar AB Åsögatan 155 SE Stockholm Tel: Fax: Ranska Helvar Bureau France 12 Allée Joséphine de Beauharnais FR Saint-Leu-la-Forêt Tel: Fax: Venäjä Representative Office of Helvar Oy Ab Sadovnicheskaya naberezhnaya 79 Moscow, Tel: Kiina Helvar Lighting (Suzhou) Co., Ltd. 15F International Building, 2 Suhua Road, SIP, Suzhou, , China Tel.: Fax: Jatkuvan tuotekehitysohjelman vuoksi oikeudet muutoksiin pidätetään. REF B Finnish 14/03/2011

SOVELLUKSET. Helvar keskittyy ammattimaisen valaistuksen LED-ratkaisuihin. TOIMINNALLISUUS - TOIMISTOT, KOULUT, TERVEYDENHUOLTO

SOVELLUKSET. Helvar keskittyy ammattimaisen valaistuksen LED-ratkaisuihin. TOIMINNALLISUUS - TOIMISTOT, KOULUT, TERVEYDENHUOLTO LED-ratkaisut SOVELLUKSET Helvar keskittyy ammattimaisen valaistuksen LED-ratkaisuihin. LED-ratkaisujen jatkuvasti kehittyvän teknologian ansiosta yhä useampia sovelluksia voidaan suunnitella tämän teknologian

Lisätiedot

itrack Älykäs kosketinkiskojärjestelmä

itrack Älykäs kosketinkiskojärjestelmä itrack Älykäs kosketinkiskojärjestelmä Älykäs Kosketinkiskojärjestelmä on ehdottomasti järkevä valinta kaikenlaisiin tiloihin, joissa monien erilaisten valaisimien on toimittava yhdessä muuttuvan ympäristön

Lisätiedot

Kiinteistö autömaatiö ja kysynna n jöustö

Kiinteistö autömaatiö ja kysynna n jöustö Kiinteistö autömaatiö ja kysynna n jöustö Kiinteistöautomaation vanhojen järjestelmien mahdollisuuksia kysynnän joustossa selvitettiin opinnäytetyössä: - Sami Salminen, Kysynnän jousto : Automaatiojärjestelmien

Lisätiedot

Aukotonta turvallisuutta

Aukotonta turvallisuutta Aukotonta turvallisuutta Sinteso paloilmoitusjärjestelmä Building Technologies 2 Uusi tuoteperhe palonilmaisuun, ohjauksiin ja hallintaan: Sinteso Sinteso -paloilmoitusjärjestelmä täyttää kaikki paloturvallisuusvaatimukset

Lisätiedot

toimistovalaistus Valaistusratkaisuja toimistotiloihin

toimistovalaistus Valaistusratkaisuja toimistotiloihin toimistovalaistus Valaistusratkaisuja toimistotiloihin Toimisto - haastava suunnittelukohde Toimistotiloille asetettavat vaatimukset ovat muuttuneet viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Työ on muuuttunut

Lisätiedot

Keskusjärjestelmät. volta 60 moduulia 4. Yhdistelmäylijännitesuojat SPA 6. Uudet kontaktorit ja releet 7. Johtokanavat + Toimistojakelu

Keskusjärjestelmät. volta 60 moduulia 4. Yhdistelmäylijännitesuojat SPA 6. Uudet kontaktorit ja releet 7. Johtokanavat + Toimistojakelu uutuudet 2014 Keskusjärjestelmät volta 60 moduulia 4 Yhdistelmäylijännitesuojat SPA 6 Uudet kontaktorit ja releet 7 Johtokanavat + Toimistojakelu Halogeenittomat johtokanavat 8 BRP-johtokanavat mustana

Lisätiedot

Netcon 3000. Monipuolinen ja skaalautuva käytönvalvontajärjestelmä. Energian tuotantoon, siirtoon ja jakeluun. Tehokas reaaliaikatiedon käsittely

Netcon 3000. Monipuolinen ja skaalautuva käytönvalvontajärjestelmä. Energian tuotantoon, siirtoon ja jakeluun. Tehokas reaaliaikatiedon käsittely Monipuolinen ja skaalautuva käytönvalvontajärjestelmä Energian tuotantoon, siirtoon ja jakeluun Tehokas reaaliaikatiedon käsittely Skaalautuu pienistä suuriin järjestelmiin Hajautettu käyttö usealta työpisteeltä

Lisätiedot

Versio 1.00. INTEGRA Ohjelma. Hälytyskeskus ASENNUSOHJE GDAŃSK. integra_i_fi 04/06

Versio 1.00. INTEGRA Ohjelma. Hälytyskeskus ASENNUSOHJE GDAŃSK. integra_i_fi 04/06 Hälytyskeskus INTEGRA Ohjelma Versio 1.00 ASENNUSOHJE GDAŃSK integra_i_fi 04/06 INTEGRA Asennusohje 1 VAROITUKSET Hälytysjärjestelmän asennuksen tulisi suorittaa vain asiantunteva henkilö. Lue huolellisesti

Lisätiedot

Älyä ulkovalaistuksen ohjaukseen. Tuotekatalogi 2013

Älyä ulkovalaistuksen ohjaukseen. Tuotekatalogi 2013 Älyä ulkovalaistuksen ohjaukseen Tuotekatalogi 2013 C2 SmartLight Oy on älykkäisiin ulkovalaistuksen ohjausratkaisuihin erikoistunut Suomalainen teknologiayritys. Yritys on perustettu 2004 ja sillä on

Lisätiedot

Mielenkiintoisia lukuhetkiä tuoteuutuuksien parissa!

Mielenkiintoisia lukuhetkiä tuoteuutuuksien parissa! Toukokuu Helmikuu 2008 2008 Mielenkiintoisia lukuhetkiä tuoteuutuuksien parissa! Mielenkiintoisia lukuhetkiä tuoteuutuuksien parissa! 2 Toukokuu 2008 Ajankohtaista Riittävätkö perheiden rahat rakentamisessa?

Lisätiedot

Beckhoff Älykästä rakennusautomaatiota

Beckhoff Älykästä rakennusautomaatiota Rakennusautomaatio Beckhoff Älykästä rakennusautomaatiota Beckhoffin PC-pohjaista ohjaustekniikkaa on hyödynnetty kaikilla teollisen automaation alueilla jo lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Nykypäivänä

Lisätiedot

säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis.

säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis. Mukavuutta, TURVALLISUUTTA ja energiansäästöä taustalla säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis. On yleinen fakta, että energian säästäminen säästää myös rahaa etenkin kun energian hinta

Lisätiedot

24. PROSESSIAUTOMAATIO

24. PROSESSIAUTOMAATIO 24. PROSESSIAUTOMAATIO 24.1. Yleistä Prosessiautomaation avulla parannetaan tuotannon tehokkuutta ja tuotteen laatua ja siten edistetään tehtaan kilpailukykyä. Muita tavallisia perusteita ovat yksitoikkoisten

Lisätiedot

Kardex Remstar Shuttle XP Hissityyppinen varastotila - suuri varastotiheys pienellä pohjapinta-alalla

Kardex Remstar Shuttle XP Hissityyppinen varastotila - suuri varastotiheys pienellä pohjapinta-alalla Standard Solution Vertical Lift System Kardex Remstar Shuttle XP Hissityyppinen varastotila - suuri varastotiheys pienellä pohjapinta-alalla Standard Solution Vertical Lift System Kardex Remstar Shuttle

Lisätiedot

Automaatio- ja turvallisuusratkaisut. tehokkaaseen kiinteistönhallintaan

Automaatio- ja turvallisuusratkaisut. tehokkaaseen kiinteistönhallintaan Automaatio- ja turvallisuusratkaisut tehokkaaseen kiinteistönhallintaan Fidelix FX-Net Joustava, skaalautuva ja avoin rakennusautomaatiojärjestelmä Fidelix FX-Net on vapaasti skaalattava tekninen valvonta-

Lisätiedot

INDOOR CLIMATE UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control Systemin Asennus- ja käyttöopas

INDOOR CLIMATE UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control Systemin Asennus- ja käyttöopas INDOOR CLIMATE UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor Control Systemin Asennus- ja käyttöopas 0 2009 Asennus- Ja Käyttöoppaassa Pikaopas...3 Johdanto...6 Tekijänoikeudet ja vastuuvapauslauseke...7 Uponor Control

Lisätiedot

HMI ajatuksen nopeudella Ideasta valmiiksi HMI-sovellukseksi nopeammin kuin koskaan

HMI ajatuksen nopeudella Ideasta valmiiksi HMI-sovellukseksi nopeammin kuin koskaan A Beijer Electronics magazine #APRIL 2012 HMI ajatuksen nopeudella Ideasta valmiiksi HMI-sovellukseksi nopeammin kuin koskaan Sivut 14 19 Tarkkaan suunniteltu automaatioratkaisu takaa Jarlsberg-tunnelin

Lisätiedot

COMPACT Air & Heat. Sisällysluettelo. Yleistä...18 Koneen tekninen kuvaus...21 Asennus...28 Lisävarusteet...31 Tekniset tiedot...35 Mitoitus...

COMPACT Air & Heat. Sisällysluettelo. Yleistä...18 Koneen tekninen kuvaus...21 Asennus...28 Lisävarusteet...31 Tekniset tiedot...35 Mitoitus... Air & Heat COMPACT Air & Heat COMPACT Air COMPACT Heat Sisällysluettelo Yleistä...18 Koneen tekninen kuvaus...21 Asennus...28 Lisävarusteet...31 Tekniset tiedot...35 Mitoitus...36 17 Nopea ja helppo asennus,

Lisätiedot

FERCS10 INTERNET- JA GSM-POHJAINEN HÄLYTYS-, ETÄVALVONTA- JA OHJAUSKESKUSYKSIKKÖ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

FERCS10 INTERNET- JA GSM-POHJAINEN HÄLYTYS-, ETÄVALVONTA- JA OHJAUSKESKUSYKSIKKÖ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FERCS10 INTERNET- JA GSM-POHJAINEN HÄLYTYS-, ETÄVALVONTA- JA OHJAUSKESKUSYKSIKKÖ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO TEKNISET TIEDOT... 4 1 JOHDANTO... 5 2 TÄRKEÄÄ LUKEA... 6 2.1 TURVALLISUUSOHJEET...6

Lisätiedot

Tuulivoimavaihteiden testaus Elkomen järjestelmällä s.4

Tuulivoimavaihteiden testaus Elkomen järjestelmällä s.4 News Elkome Systems Oy:n asiakaslehti 2/2009 Tuulivoimavaihteiden testaus Elkomen järjestelmällä s.4 Elkome Systems Oy Järjestelmätoimittaja... 3 Komponenttidatan tallennusja raportointijärjestelmä...

Lisätiedot

Viisi tapaa, joilla SharePoint voi säästää rahaa

Viisi tapaa, joilla SharePoint voi säästää rahaa Viisi tapaa, joilla SharePoint voi säästää rahaa Yhteenveto Nykyisessä epävarmassa taloudellisessa tilanteessa yritysten päätöksentekijöillä on entistä kovemmat paineet toimia kannattavasti. Yritykset

Lisätiedot

Toiminnallisuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kotiin KNX-taloautomaatio ja asennuskalusteet

Toiminnallisuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kotiin KNX-taloautomaatio ja asennuskalusteet Toiminnallisuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kotiin KNX-taloautomaatio ja asennuskalusteet Hyvin suunniteltu sähköistys parantaa kotisi viihtyisyyttä. Nykyaikaisen kodin sähkötekniikalta vaaditaan

Lisätiedot

HELPPOA KODINHALLINTAA KAIKILLE. Kodinhallintajärjestelmä ebts-100/140 KÄYTTÖOHJE

HELPPOA KODINHALLINTAA KAIKILLE. Kodinhallintajärjestelmä ebts-100/140 KÄYTTÖOHJE HELPPOA KODINHALLINTAA KAIKILLE Kodinhallintajärjestelmä ebts-100/140 KÄYTTÖOHJE EKE BUILDING TECHNOLOGY SYSTEMS EKE Kotiautomaatio, Piispanportti 7, 02240 Espoo 200043-G (2014-04a) Ebts-kodinhallintajärjestelmä

Lisätiedot

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla.

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla. Hyvä Forcen omistaja Onnittelemme Force-vastaanottimen valinnasta. Uusi Force-vastaanottimesi edustaa parhaimpia ja kehittyneimpiä ominaisuuksia, mitä uusi digitaalinen DVB-teknologia tarjoaa. Helposti

Lisätiedot

Anybus Gateways. Elkome Systems Oy. Elkome News 2/2011

Anybus Gateways. Elkome Systems Oy. Elkome News 2/2011 News Elkome Systems Oy Elkome News 2/2011 Mitsubishi CC-Link Beckhoff EtherCAT Phoenix Interbus Schneider Electric Modbus, CANopen Rockwell Automation DeviceNet, ControlNet, EtherNet/IP Siemens Profibus,

Lisätiedot

LUOTETTAVAA TEKNIIKKAA

LUOTETTAVAA TEKNIIKKAA SICK ASIAKASLEHTI 1_2014 EPÄVARMOINA AIKOINA MIKÄÄN EI VOITA LUOTETTAVAA TEKNIIKKAA IDpro KATTAA SICKIN ASIANTUNTEMUKSEN KOLMEN TUNNISTUSTEKNIIKAN OSALTA: - RFID-, laser- ja kamerapohjaiset koodinlukijat

Lisätiedot

Palvelukuvaus. Sonera Viestintäpalvelu VIP. 1.1 Palveluratkaisu 8.5.2014

Palvelukuvaus. Sonera Viestintäpalvelu VIP. 1.1 Palveluratkaisu 8.5.2014 Palvelukuvaus 8.5.2014 Sonera Viestintäpalvelu VIP 1.1 Palveluratkaisu Sonera Viestintäpalvelu VIP on yrityksille tarkoitettu viestintäratkaisu, joka yhdistää viestinnän palvelut sekä asiakaspalvelu-,

Lisätiedot

Pikaopas ja vianmääritysopas

Pikaopas ja vianmääritysopas Pikaopas ja vianmääritysopas SISÄLLYSLUETTELO Tärkeitä tietoja 3 Tietokoneen peruskäyttö 4 Turvallisuus ja käyttömukavuus... 4 Turvallisuusohjeet... 4 Tietokoneen turvallinen käyttäminen... 4 Tutustuminen

Lisätiedot

Yksi sovellus kaikkiin liiketoimintaprosesseihin

Yksi sovellus kaikkiin liiketoimintaprosesseihin Yksi sovellus kaikkiin liiketoimintaprosesseihin Aito integraatio 45 moduulia samassa tietokannassa Skaalautuva Yhdestä käyttäjästä aina 1 000 käyttäjään saakka samassa järjestelmässä Testattu ja käytetty

Lisätiedot

Uutuudet. Uudet konseptit, valaisimet ja lamput Philips Valaistus - Kevät 2011

Uutuudet. Uudet konseptit, valaisimet ja lamput Philips Valaistus - Kevät 2011 Uutuudet Uudet konseptit, valaisimet ja lamput Philips Valaistus - Kevät 2011 Lisätietoja: www.lighting.philips.fi www.philips.com/viewsandsolutions Tiedot voivat muuttua Graafinen tuotanto: Adnovate Tunne,

Lisätiedot