yhteentoimivuus joustavuus skaalautuvuus Helvar reititinjärjestelmät P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "yhteentoimivuus joustavuus skaalautuvuus Helvar reititinjärjestelmät P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s"

Transkriptio

1 yhteentoimivuus joustavuus skaalautuvuus Helvar reititinjärjestelmät P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s

2 Reititinjärjestelmät Marina Bay Sands, Singapore Nykyään melko vaatimattomissakin valaistusasennuksissa yhdistyvät sekä toimisto- ja liikerakentamisen sekä arkkitehtonisten sovellusten ohjausjärjestelmien yhdistäminen yhteen järjestelmään ei ole ollut helppoa. liikerakentamisen tarpeet että arkkitehtoniset valaistuselementit. Mietitään vaikka hotelleja, joissa on energiatehokas valaistus julkisissa tiloissa ja tunnelmavalaistus oleskelutiloissa, tai toimistorakennuksia, joissa energiaa säästävä sisävalaistus yhdistyy rakennusten julkisivujen arkkitehtuuria korostavaan valaistukseen. DIGIDIM 910- ja Imagine 920 -reitittimien avulla voidaan integroida kaupalliset ja arkkitehtoniset valaistusjärjestelmät. Ne hyödyntävät molempien parhaat puolet ja yksinkertaistavat asentajien, järjestelmäintegroijien ja valaistussuunnittelijoiden työtä merkittävästi. Tällainen valaistuksen eri ohjaussovellusten lähentyminen on aiemmin ollut haaste valaistuksen suunnittelijoille ja asentajille. Toimisto- ja DIGIDIM 910- ja Imagine 920 -reitittimien avulla voidaan integroida myös kolmansien osapuolten järjestelmiä, kuten taloautomaatiojärjestelmiä.

3 Viiteprojektit Helvar-reititinjärjestelmän toimivaksi osoittautunut laajennettavuus ja joustavuus tekevät siitä monipuolisen ratkaisun, jota voidaan käyttää erilaisissa sovelluksissa energiatehokkaasta kaupallisesta valaistuksesta uusimpiin arkkitehtonisiin valaistussovelluksiin. Järjestelmän Ethernet (TCP/IP) -runkoratkaisun ansiosta reitittimiä voidaan yhdistellä ja niillä voidaan ohjata mitä tahansa yleisesti käytettyä valonlähdettä halogeenilampuista ja loisteputkista LED-valoihin. Bocconi-yliopisto, Italia Oasis of the Seas & Allure of the Seas, RCCL Ozeaneum, Saksa Tapiola Group, Suomi

4 DIGIDIM 910 reititin Tuoteratkaisu DIGIDIM-reititinjärjestelmä käyttää normaalia Ethernet-yhteyttä liittämään DALI -verkot saumattomasti yhteen. Moduulirakenteen ansioista käyttökohteita voidaan vapaasti laajentaa yhden toimistohuoneen ratkaisusta aina suurimpiin toimistorakennuksiin saakka. Perustoiminnot ovat heti käytettävissä asennuksen jälkeen ilman ohjelmointitarvetta. Järjestelmään saadaan lisättyä monipuolisempia Verkkovirta DALI DALI ETHERNET toimintoja Microsoft Windows -pohjaisella ohjelmointityökalulla. Kukin reititin kykenee ohjaamaan kahta DALI-aliverkkoa, joissa voi kussakin olla 64 ohjainlaitetta tai kuormaliitäntää. Järjestelmä tarjoaa energiansäästöominaisuuksia valon säädön, läsnäolotunnistuksen ja vakiovalotoiminnon avulla. Automaatiota voidaan lisätä ohjelmoimalla Tärkeimmät edut Kaksi DALI-aliverkkoa (enint. 128 laitetta) Ethernet-portti verkon runkona Jännitelähde soveltuu yleisimpiin maailmassa käytettyihin jakelujännitteisiin Ethernet I/O -komennot DALI-turvavalaistuksen tuki Astronominen kello valmiiksi erilaisia kalenteritoimintoja. OPC-palvelinohjelmistolla voidaan liittyä taloautomaatiojärjestelmiin. Äärimmäistä luotettavuutta Kaikki tiedot tallennetaan itse järjestelmään, joten päivittäisessä käytössä ei tarvita erillistä tietokonetta. Keskusyksiköstä luopumisella on varmistettu se, että yksittäinen vika ei voi aiheuttaa koko järjestelmän kaatumista. Järjestelmään voidaan tarvittaessa kytkeä tietokone vianselvitystä ja lokitietojen keräämistä varten. Täydentävät komponentit Helvar tarjoaa myös laajan valikoiman DALI-yhteensopivia ohjauslaitteita kaikkia reititinjärjestelmiä varten. Modulaaristen ohjauspaneelien valikoimassa on painikkeilla, pyörivillä säätimillä ja liukusäätimillä tai näiden yhdistelmillä varustettuja malleja, joihin on tarjolla erilaisia viimeistelyvaihtoehtoja niin, että ne sopivat mihin tahansa moderniin sisustukseen. Muita komponentteja ovat DALI-Multisensori, seinä- tai DIN-kiskoasenteiset säätimet sekä sisäänmeno- ja ulostuloyksiköt. Lisäksi Helvarilta on saatavilla kattava valikoima viimeisimpään DALIprotokollaan perustuvia ohjattavia elektronisia liitäntälaitteita (EL-iDim).

5 Imagine 920 reititin Tuoteratkaisu Imagine 920 -reititin kattaa ohjauksen standardiprotokollat, mm. DALI, DMX, Ethernet (TCP/IP) ja Helvar S-DIM, kaikkien yleisten valonlähteiden ja kolmansien osapuolten järjestelmien ohjausta varten. Kaikki tekniikka on pakattu helposti asennettavaan DIN-kiskokoteloon. Ohjaus Arkkitehtonisissa sovelluksissa käyttäjä voi järjestelmän avulla ohjata valaistusta ja luoda oikean tunnelman. Järjestelmä tuo mukavuutta ja turvallisuutta yhdellä napinpainalluksella. Toimisto- ja liikerakentamisen sovelluksissa eniten energiansäästöä saadaan hyödyntämällä vakiovaloa, Verkkovirta DALI DALI Pakko-ohjausportti S-DIM DMX ETHERNET läsnäolotunnistusta ja ajastettuja valaistustoimintoja. Valvonta 920-reititin pystyy valvomaan järjestelmää ja tallentamaan lokitietoja sen tilasta, mikä on erittäin tärkeää taloautomaatiojärjestelmissä. Valaistustasoja voidaan valvoa, ja niitä voidaan käyttää järjestelmän energiankulutuksen ilmaisimena. Lisäksi voidaan valvoa ja testata DALI-hätävalaistuslaitteita joko manuaalisesti tai ajastetuilla testeillä. Ominaisuudet Kaksi DALI-aliverkkoa (enint. 128 laitetta) DMX-portti (sisään tai ulos) S-DIM-portti Helvar Imagine -laitteille Ethernet-portti verkon runkona Pakko-ohjausportti S-DIM Jännitelähde soveltuu yleisimpiin maailmassa käytettyihin jakelujännitteisiin Ethernet-verkkoratkaisu Reititinjärjestelmä perustuu Ethernet-väylän käyttöön, josta on tullut kaupallisten sovellusten verkkostandardi. Tämä tarjoaa lisää joustavuutta luovien valaistusratkaisujen toteuttamiseen, kun toimitaan kolmansien osapuolten Ethernet-ominaisuutta tukevien komponenttien kanssa. Lisäksi Ethernetin käyttö yksinkertaistaa asennusta eikä kallista kaapelointia ja työkaluja tarvita. Ethernet-väylän avulla voidaan useita reitittimiä liittää toisiinsa ja sen avulla modulaariset verkkoratkaisut ovat mahdollisia. Niitä on helppo skaalata muuttuvien tarpeiden mukaan, joten järjestelmää voidaan käyttää pitkälle tulevaisuuteen. Reitittimen joustavuus varmistaa sen, että vaatimusten muuttuessa perusmuutoksia voidaan tehdä ohjelmallisesti ilman uudelleenkaapelointia, jolloin sekä rahaa että aikaa säästyy.

6 Yhden reitittimen järjestelmä Yksittäisiä reitittimiä käytetään tavallisesti keskikokoisissa sovelluksissa, kuten neuvotteluhuoneissa, auditorioissa tai ravintoloissa. Kahteen DALI-aliverkkoon voi liittää jopa 128 DALI-laitetta, mukaan luettuina Helvarin DIGI- DIM-laitteet: kytkinpaneelit kuormaliitännät (säädettävä, kytkettävä, DMX (sisään/ulos) 1-10 V) DALI-multisensorit DALI-liitäntälaitteet (EL-iDim). DMX-porttia voidaan käyttää joko DMX-tiedon lähettämiseen (esim. värillisten LED-valaisinten ohjaus) tai DMX-tiedon vastaanottamiseen (esim. ohjauspöytä). S-DIM-portissa on nopea RS485-sarjaliitäntä, Jopa 252 kanavaa joka käyttää Helvarin S-DIM-protokollaa. Tämän avulla 252-kanavaisen Helvar Imagine -laitteiden ohjaus on mahdollista. 920-reitittimet liitetään ja määritetään standardinmukaisella 10/100 Mbit/s Ethernet-liitännällä, joka käyttää Internet (TCP/IP) -protokollaa. 920-reitittimen virtalähteenä on yleisverkkoliitäntä ( VAC, Hz). EL-iDim DALI-liitäntälaitteita Jopa 64 DALI-laitetta (EL-sc)

7 Järjestelmien integrointi Yhä useammin valaistussovelluksissa tarvitsee ohjata muutakin kuin valaistusta, minkä vuoksi DIGIDIM 910- ja Imagine 920 -reitittimien järjestelmäintegraatio-ominaisuuksista on hyötyä. 920-reititinjärjestelmä otetaan käyttöön ja ohjelmoidaan Helvarin Designer-ohjelmiston avulla. Paneeli-PC ja Helvar Touchstudio -ohjelmisto Lisäksi Designer-ohjelmistoon voidaan lisätä valinnainen OPC-lisäsovellus (OPC-palvelin). OPC on ohjelmallinen tiedonsiirtoliittymä, jonka Muunnin avulla vuorovaikutteinen ohjaus ja tiedonsiirto avoimesti Helvar-reititinjärjestelmän ja ulkoisen isäntäjärjestelmän, kuten taloautomaatiojärjestelmän (OPC-asiakkaan) välillä on mahdollista. Ethernet I/O -komentosarjan avulla suora integrointi on mahdollista. Tällöin ohjelmistoliittymää (OPC linkki) ei tarvita ja reititinjärjestelmä voidaan yhdistää suoraan muihin Ethernet-ominaisuudella varustettuihin järjestelmiin, kuten taloautomaatiojärjestelmään tai LCD-kosketuspaneeliin. Ethernet-komentoja (TCP tai UDP) voidaan käyttää Helvar-reititinjärjestelmän ohjaamiseen ja kyselyihin sekä komentojen lähettämiseen ulkoisiin järjestelmiin. Perinteisempi järjestelmien integrointi voi hyötyä Helvarin DALI-sarjaliitäntä 503AV:stä. Standardinmukaisilla, sarjamuotoisilla RS232-sanomilla voidaan ohjata ja kysellä reititinjärjestelmää.

8 Verkkoratkaisut Useita Helvar-reitittimiä voi verkottaa yhdeksi saumattomaksi järjestelmäksi suuria järjestelmäratkaisuja suunniteltaessa. Toimistokerrokset Pääasiassa loistelamppukuormia ohjattaessa DI- Ethernet-kytkin GIDIM 910 -reititin on kustannustehokkaampi ratkaisu kuin 920-reititin. 910-reitittimessä on kaksi DALI-aliverkkoa. Niitä voidaan käyttää DALI-liitäntälaitteille (EL-iDim), multisensoreille (312) suurinta mahdollista energiansäästöä varten ja DIGIDIMkäyttäjäliittymille käsiohjausta varten. Lisäksi voidaan ottaa mukaan ja valvoa DALI-hätälaitteita. Paneeli-PC ja Helvar Touchstudio -ohjelmisto Kongressikeskus Kongressikeskuksissa Imagine 920 -reititin voi ohjata kaikkia tavanomaisia valaistuskuormia DIGI- DIM- ja S-DIM-kuormaliitäntöjen avulla (himmennettävä, päälle-/poiskytkevä, 1-10 V, DSI ja PWM). Myös DMX-laitteita (sisäänmeno tai ulostulo) voidaan liittää. Reititinjärjestelmän avulla myös valkokankaiden ja/tai AV-laitteiden ohjaus on mahdollista, ja siihen voidaan liittää ohjauslaitteita tilojen DMX (sisään) osiin jakamista varten. Ravintola Reitittimellä voidaan ohjata kokonaisvaltaisesti ravintolasovellus, joissa on erilaisia valaistuskuormia (esim. loistelamppu, LED, kylmäkatodi ja halogeeni). Erilaisia valaistusnäkymiä voidaan ohjelmoida piristämään huoneen tunnelmaa aamiaisen aikana tai rentouttamaan sitä illallisella. Tätä voidaan ohjata ajastetuilla tapahtumilla tai manuaalisesti kytkinpaneelien tai LCD-kosketuspaneelien välityksellä. DMX (ulos) Digitaalinen DALI-valaisin elektronisella EL-iDim -liitäntälaitteella Ohjattava 1-10 V:n valaisin elektronisella EL-sc -liitäntälaitteella DALI-turvavalaisimet

9 DMX-ohjauspöytä DIGIDIM Multisensor (312) Ohjauspaneelit (1xx/2xx)

10 Designer-ohjelmisto Helvar Designer on Microsoft -yhteensopiva ohjelmistopaketti. Se on suunnittelijoille tarkoitettu intuitiivinen työkalu Helvar 910- ja 920-reititinjärjestelmien suunnitteluun, käyttöönottoon ja ohjelmointiin. Designer sisältää perusohjelmiston ja valinnaisia lisäohjelmistomoduuleja. Helvarin jatkuva ohjelmisto- ja laitekehitys varmistaa järjestelmän komponenttien yhteensopivuuden ja luotettavan toiminnan. Suunnittelu Designerin avulla on mahdollista suunnitella offline-periaatteella toimistossa tai luoda ja hienosäätää valaistusjärjestelmän suunnittelua tosiaikaisesti. Järjestelmän tiedot voidaan turvata kolmitasoisella salasanasuojauksella. Näkymien tietoja voidaan siirtää muiden Microsoft -pakettien, kuten Excelin, välillä. Käyttöönotto Designer-ohjelmiston tärkeä ominaisuus on Helvar-järjestelmälaitteiden käyttöönotto. Tämä on tavallisesti kertaluonteinen tehtävä, joka tehdään fyysisen laiteasennuksen valmistuttua. Tässä ensimmäisessä vaiheessa kaikki järjestelmän laitteet tunnistetaan, testataan, nimetään ja ryhmitellään. Ohjelmointi Tässä vaiheessa ohjelmoidaan järjestelmän laitteiden äly. Ohjelmoitu toiminnallisuus määräytyy valaistussuunnittelijan tai loppukäyttäjän tarpeiden mukaan. Toimintoja ovat mm: Valaistusnäkymät ja himmennysajat Linkit, sekvenssit ja ehdollinen logiikka Multisensoriäly Mahdollisuus jakaa huone osiin

11 Valvonta, lokitietojen keruu ja raportointi Designer sisältää myös järjestelmän tapahtumien valvonnan ja lokitietojen keruun. Sen avulla voidaan tuottaa laitteiden toiminnan diagnostiset raportit ja helpotetaan vianetsintää. Valaistusnäkymien tai kuormatason valvonta reaaliajassa Hätätestitulosten lokitietojen keruu Lokitietoihin tulee automaattisesti aikaleima Lokitietojen keruu kiintolevylle (CSV-tiedostomuoto, MS Excel -yhteensopiva) Integrointi - OPC & Ethernet I/O Monet talojärjestelmät ovat yhdentymässä ja edellyttävät jonkin tason integrointia. Tätä varten käytettävissä ovat seuraavat integrointivaihtoehdot: OPC-moduuli tarjoaa liittymän (OPC-palvelimen) avoimeen liitäntään, vuorovaikutteiseen ohjaukseen ja tiedonsiirtoon Helvar-reititinjärjestelmien ja ulkoisten isäntäjärjestelmien, kuten LVI:n (OPC-asiakkaan), välillä. Ethernet I/O -moduuli tarjoaa työkalun suoraan reititinjärjestelmän käyttöön. Reititinjärjestelmää voidaan ohjata ja valvoa ethernet-komennoilla (joko TCP tai UDP). Vaihtoehtoisesti Helvar-reititin voi lähettää ethernet-komentoja ulkoisiin, ethernet-yhteensopiviin laitteisiin. Mahdollisia sovelluksia ovat suora PC-yhteys Helvarin järjestelmään mukautettuja ohjelmistopohjaisia edustaratkaisuja varten sekä paneeli-pc havainnollista käyttöliittymää ja esimerkiksi ethernet-pohjaisen ääni- ja kuvayhdyskäytävän ohjausta varten. Lisätietoja ethernet I/O -komentojen käytöstä löytyy Designer-ohjelmiston ohjetiedostosta. DALI-hätätievalaistus Valinnaisella DALI-hätätievalaistuksen ohjelmamoduulilla valvotaan ja testataan DALI-hätätievalaistuslaitteita. Heti käyttövalmis ja automaattinen EM-laiteryhmittely Manuaaliset testit ja automaattisesti ajastettu testi Toimintatestit (lyhyt toimintatesti) Kestotestit (perusteellinen testi) Reaaliaikainen tai lokiraportointi (CSV-tiedostomuoto) Suunnittelunäkymä Tämän valinnaisen ohjelmistomoduulin (saatavilla v4.3 alkaen) avulla AutoCAD-piirustusten tuonti ja Helvar-järjestelmälaitteiden kerrostaminen graafisesti on mahdollista. Tämä helpottaa ja nopeuttaa käyttöönottoa.

12 DALI 1 Power/Status Dali 1 Dali 2 Link/Activity Tekniset tiedot DIGIDIM 910 reititin 910 Digidim Router 45mm 100mm 158mm 58mm DIN-kiskokotelo 9U leveä, paino 265 g Liitännät L N E L N E 910 Digidim Router RJ45 DA- Ethernet DA+ DALI 1 DALI 2 DA+ DA- Tuotekuvaus DIGIDIM-reititin käyttää normaalia ethernet-protokollaa (TCP/ IP) useiden DALI-verkkojen yhdistämiseen. Reitittimessä on kaksi teholähteellä varustettua DALI-aliverkkoa, joilla Tekniset tiedot Verkkoliitäntä: Ulkoinen suojaus: Valmiusvirta: VAC, 45 Hz 65 Hz 4 A 2,5 W voidaan käyttää yhteensä 128:aa DALI-ohjauslaitetta ja Maksimi kokonaishävikki: 4,2 W kuormaliitäntää. DALI virtalähde: 2 x 250 ma Ominaisuudet Kaksi DALI-aliverkkoa 250 ma:n virransyötöllä Ympäristön lämpötila: 0 40 C Suhteellinen kosteus: 90% max, ei tiivistymistä Varastointilämpötila: C Ethernet-portti verkon runkona OPC-tuki, voidaan liittää taloautomaatiojärjestelmiin Ethernet I/O -komennot DALI-turvavalaistuksen tuki IP-suojausluokka: 30 (ilman liittimiä) Jatkuvan tuotekehitysohjelman vuoksi oikeudet muutoksiin pidätetään.

13 Tekniset tiedot Imagine 920 reititin Imagine 45mm 100mm 158mm 58mm DIN-kiskokotelo 9U leveä, paino 260 g Liitännät L N E L N E Imagine 920 Imagine Router RJ45 DALI 1 DA- DA+ DA- DA+ Source DALI 2 Sink OVR Ethernet S-DIM DMX Tuotekuvaus 920 Imagine -reititin käyttää Ethernet-liitäntää (TCP/IP) verkon runkona DIGIDIM/DALI-, DMX- ja S-DIM-verkkojen yhdistämiseen. Järjestelmään voidaan liittää PC-tietokone Tekniset tiedot Verkkoliitäntä: Ulkoinen suojaus: Valmiusvirta: VAC, 45 Hz 65 Hz 4 A 2,5 W ohjausta, valvontaa ja lokitietojen keruuta varten. Ominaisuudet Kaksi DALI-aliverkkoa 250 ma:n virransyötöllä S-DIM-portti Helvar Imagine -laitteille Maksimi kokonaishävikki: 4,3 W DALI virtalähde: 2 x 250 ma (sisäänrakennettu) Ympäristön lämpötila: 0 40 C Suhteellinen kosteus: 90% max, ei tiivistymistä Varastointilämpötila: C DMX-portti (sisään tai ulos) Pakko-ohjausportti S-DIM OPC-tuki, voidaan liittää taloautomaatiojärjestelmiin Ethernet I/O -komennot DALI-turvavalaistuksen tuki IP-suojausluokka: 30 (ilman liittimiä) Jatkuvan tuotekehitysohjelman vuoksi oikeudet muutoksiin pidätetään.

14 Helvar yhteystiedot Helvarilla on jälleenmyyjiä ympäri maailman. Katso lisää tietoa internetsivuiltamme Pääkonttori, Suomi Helvar Oy Ab Yrittäjäntie 23 FI Karkkila Tel: Fax: Iso-Britannia Helvar Ltd Hawley Mill Hawley Road Dartford Kent, DA2 7SY Tel: Fax: Saksa Helvar GmbH Philipp-Reis-Straße 4-8 DE Heusenstamm Tel.: Fax.: Italia Helvar S.r.l. Via W-Tobagi 26/1 IT Peschiera Borromeo (MI) Tel: Fax: Unkari Helvar Kft. Lomb u. 31/b. HU-1139 Budapest Tel: or Fax: Ruotsi Helvar AB Åsögatan 155 SE Stockholm Tel: Fax: Ranska Helvar Bureau France 12 Allée Joséphine de Beauharnais FR Saint-Leu-la-Forêt Tel: Fax: Venäjä Representative Office of Helvar Oy Ab Sadovnicheskaya naberezhnaya 79 Moscow, Tel: Kiina Helvar Lighting (Suzhou) Co., Ltd. 15F International Building, 2 Suhua Road, SIP, Suzhou, , China Tel.: Fax: Jatkuvan tuotekehitysohjelman vuoksi oikeudet muutoksiin pidätetään. REF B Finnish 14/03/2011

Valaistusjärjestelmien sovellukset. P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s

Valaistusjärjestelmien sovellukset. P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s järjestelmiä ohjausta energiansäästöä Valaistusjärjestelmien sovellukset P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s Valaistussovellukset Helvar on 1921 perustettu kansainvälinen perheyritys, joka

Lisätiedot

helppokäyttöinen energiatehokas heti käyttövalmis idim - vaivatonta energiansäästöä People Innovations Solutions

helppokäyttöinen energiatehokas heti käyttövalmis idim - vaivatonta energiansäästöä People Innovations Solutions helppokäyttöinen energiatehokas heti käyttövalmis idim - vaivatonta energiansäästöä People Innovations Solutions Kuvittele mielessäsi helppokäyttöisin valonohjausjärjestelmä, joka koskaan on suunniteltu.

Lisätiedot

Valaistusjärjestelmien sovellukset

Valaistusjärjestelmien sovellukset Valaistusjärjestelmien sovellukset VALAISTUSSOVELLUKSET Helvar on 1921 perustettu kansainvälinen perheyritys, joka on erikoistunut energiatehokkaiden valaistuskomponenttien valmistamiseen ja erilaisten

Lisätiedot

SOVELLUKSET. Helvar keskittyy ammattimaisen valaistuksen LED-ratkaisuihin. TOIMINNALLISUUS - TOIMISTOT, KOULUT, TERVEYDENHUOLTO

SOVELLUKSET. Helvar keskittyy ammattimaisen valaistuksen LED-ratkaisuihin. TOIMINNALLISUUS - TOIMISTOT, KOULUT, TERVEYDENHUOLTO LED-ratkaisut SOVELLUKSET Helvar keskittyy ammattimaisen valaistuksen LED-ratkaisuihin. LED-ratkaisujen jatkuvasti kehittyvän teknologian ansiosta yhä useampia sovelluksia voidaan suunnitella tämän teknologian

Lisätiedot

Picture by: Matti Kolho. 40 vuotta valonohjausta

Picture by: Matti Kolho. 40 vuotta valonohjausta Picture by: Matti Kolho 40 vuotta valonohjausta Energiansäästö Tunnelman luominen Efektivalaistus Helppokäyttöisyys Turvallisuus Valonohjauksen tarpeet Hehkulamppu Yleisin lampputyyppi Helpoin säätää Voidaan

Lisätiedot

Iso-Britannia. Saksa. Ruotsi. Venäjä. Kiina

Iso-Britannia. Saksa. Ruotsi. Venäjä. Kiina Tuoteluettelo 2014 Pääkonttori, Suomi Helvar Oy Ab Yrittäjäntie 23 FI - 03600 Karkkila Finland Tel: +358 9 5654 1 Iso-Britannia Helvar td Hawley Mill Hawley Road Dartford Kent, DA2 7SY United Kingdom Tel:

Lisätiedot

DALI Taustaa, olevaa, uutta ja tulevaa. Henri Juslén

DALI Taustaa, olevaa, uutta ja tulevaa. Henri Juslén DALI Taustaa, olevaa, uutta ja tulevaa Henri Juslén DALI ON. DALI - YRITYKSET Logo License Procedure 1. Signed DALI member agreement 2. Conformity with IEC 62386 + DALI tester 3. Registration of device

Lisätiedot

ABB i-bus KNX taloautomaatio. Sakari Hannikka, 11.5.2016 Kiinteistöjen ohjaukset KNX vai ABB-free@home? ABB Group May 11, 2016 Slide 1

ABB i-bus KNX taloautomaatio. Sakari Hannikka, 11.5.2016 Kiinteistöjen ohjaukset KNX vai ABB-free@home? ABB Group May 11, 2016 Slide 1 Sakari Hannikka, 11.5.2016 Kiinteistöjen ohjaukset KNX vai ABB-free@home? May 11, 2016 Slide 1 ABB i-bus KNX taloautomaatio May 11, 2016 Slide 2 KNX on maailman ainoa avoin standardi kotien ja rakennusten

Lisätiedot

Avoimet standardit ja integraatio

Avoimet standardit ja integraatio Avoimet standardit ja integraatio Avoimet standardit ja integraatio Trendin ainutlaatuinen lähestymistapa avoimiin standardeihin ja integraatioon tarjoaa odottamasi hyödyt, sekä markkinoiden johtavat innovaatiot

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Helvarin valaistusjärjestelmät Helvar 4 Yhden DALI alueen DIGIDIM 6 DIGIDIM-reititin 8 Imagine-reititin 10

Sisällysluettelo. Helvarin valaistusjärjestelmät Helvar 4 Yhden DALI alueen DIGIDIM 6 DIGIDIM-reititin 8 Imagine-reititin 10 Sisällysluettelo Helvarin valaistusjärjestelmät Helvar 4 Yhden DAI alueen DIGIDIM 6 DIGIDIM-reititin 8 Imagine-reititin 10 1 Reitittimet 910 DIGIDIM-reititin 12 920 Imagine-reititin 13 2 Säätimet ja ohjaimet

Lisätiedot

ENERGIAN SÄÄSTÖ VALAISTUKSEN KEINOIN LÄHTEVÄN TAVARAN VARASTO, HELVAR OY AB

ENERGIAN SÄÄSTÖ VALAISTUKSEN KEINOIN LÄHTEVÄN TAVARAN VARASTO, HELVAR OY AB LÄHTEVÄN TAVARAN VARASTO, HELVAR OY AB liittymällä Elinkeinoelämän 1 SUUNNITTELULLE ASETETUT TAVOITEET - energiatehokkuuden parantaminen - alueen näkötehtävien näköolosuhteiden parantuminen - investoinnin

Lisätiedot

VERSA. monipuolinen hälytinkeskus. Versa

VERSA. monipuolinen hälytinkeskus. Versa VERSA monipuolinen hälytinkeskus VERSA on nykyaikainen hälytinkeskus. Edullinen VERSA soveltuu suurenkin kohteen järjestelmäksi. Keskukseen sopii laaja valikoiman langattomia ilmaisimia. Hälytyksensiirto

Lisätiedot

MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN

MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN Busch-Installationsbus EIB Ensto Busch-Jaeger Oy 2 Modernia taloautomaatiota Busch-Installationsbus EIB-väylätekniikalla EIB European Installation Bus on väyläpohjainen

Lisätiedot

ABB Oy, Harri Liukku 16.9.2013. Harri Liukku, ABB Oy 23.1.2014 Pitäjänmäen tehdashallin valaistusratkaisujen

ABB Oy, Harri Liukku 16.9.2013. Harri Liukku, ABB Oy 23.1.2014 Pitäjänmäen tehdashallin valaistusratkaisujen ABB Oy, Harri Liukku 16.9.2013 Harri Liukku, ABB Oy 23.1.2014 Pitäjänmäen tehdashallin valaistusratkaisujen uudistus Älyä ja energiatehokkuutta kiinteistöihin Energiankäyttö aiheuttaa eniten ympäristökuormitusta

Lisätiedot

LumiStone inspiroivaa muotoa ja suorituskykyä

LumiStone inspiroivaa muotoa ja suorituskykyä Lighting LumiStone inspiroivaa muotoa ja suorituskykyä LumiStone /// Käyttämällä tyylikkäitä, suorityskykyisiä valaisimia voidaan toimistoihin, myymälöihin, hotelleihin ja ravintoloihin luoda miellyttävä,

Lisätiedot

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS 2015 Kaikki kodin sähkötoiminnot yhdessä järjestelmässä VALVONTA AUTOTALLIN OVET VERHO-OHJAUS OHJAUSJÄRJESTELMÄ ENERGIANKULUTUS LÄMMITYS VALAISTUS

Lisätiedot

ClearFlood Large paras ratkaisu perinteisten valonheittimien korvaamiseen

ClearFlood Large paras ratkaisu perinteisten valonheittimien korvaamiseen Lighting ClearFlood Large paras ratkaisu perinteisten valonheittimien korvaamiseen ClearFlood Large ClearFlood Large on suunniteltu vastaamaan erilaisten valonheitinten käyttökohteiden vaatimuksia. Valaisin

Lisätiedot

EL-sc ohjattava liitäntälaite. l i g h t i n g t h e w a y forward

EL-sc ohjattava liitäntälaite. l i g h t i n g t h e w a y forward EL-sc ohjattava liitäntälaite l i g h t i n g t h e w a y forward EL-sc -tuoteperhe - Ylivoimaisten valaisimien liitäntälaite Vakio- ja sivukiinnitys 21mm kotelossa. Tämän päivän tilojen jatkuvasti muuttuvat

Lisätiedot

ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheilu- ja aluevalaistukseen

ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheilu- ja aluevalaistukseen Lighting ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheilu- ja aluevalaistukseen ClearFlood ClearFlood on ledivalonheitin, jossa on useita valovirtavaihtoehtoja eri käyttökohteisiin. Valonheittimessä käytetty

Lisätiedot

DALI-koulutus, teoriaosio

DALI-koulutus, teoriaosio DALI-koulutus, teoriaosio DALI-valaistuksenohjausjärjestelmä ja valaistuksenohjauksen tarpeet DALI-järjestelmän fyysinen rakenne DALI-järjestelmän osoitejärjestelmä ja ohjelmallinen rakenne DALI-järjestelmän

Lisätiedot

I T. SurePath. Järjestelmä on täysin yhteensopiva kaikkien DALI hyväksyttyjen turva- ja poistumistievalojen kanssa.

I T. SurePath. Järjestelmä on täysin yhteensopiva kaikkien DALI hyväksyttyjen turva- ja poistumistievalojen kanssa. SurePath Järjestelmä on täysin yhteensopiva kaikkien DALI hyväksyttyjen turva- ja poistumistievalojen kanssa. SurePath on DALI pohjainen turvavalaistuksen valontajärjestelmä joka tarjoaa täysin yhteensopivan

Lisätiedot

SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä

SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä Lighting SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä SmartBalance, suspended SmartBalance-valaisin vastaa sekä toiminnallisuutta että muotoilua koskeviin vaatimuksiin. Entistä paremman energiatehokkuuden

Lisätiedot

RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ HALLITSE KIINTEISTÖSI TALOTEKNIIKKAA WWW.FIDELIX.FI

RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ HALLITSE KIINTEISTÖSI TALOTEKNIIKKAA WWW.FIDELIX.FI RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ HALLITSE KIINTEISTÖSI TALOTEKNIIKKAA HALLITSE KIINTEISTÖSI TALOTEKNIIKKAA WWW.FIDELIX.FI Fidelixillä on 25 vuoden kokemus Fidelix Oy on luotettava

Lisätiedot

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Web Services. Web Services

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Web Services. Web Services Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Standardoidutu tapa integroida sovelluksia Internetin kautta avointen protokollien ja rajapintojen avulla. tekniikka mahdollista ITjärjestelmien liittämiseen yrityskumppaneiden

Lisätiedot

SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä

SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä Lighting SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä SmartBalance, suspended SmartBalance-valaisin vastaa sekä toiminnallisuutta että muotoilua koskeviin vaatimuksiin. Entistä paremman energiatehokkuuden

Lisätiedot

IQ3XCITE JÄRJESTELMÄ

IQ3XCITE JÄRJESTELMÄ IQ3XCITE JÄRJESTELMÄ IQ3xcite-järjestelmän esittely Tämän päivän rakennusten hallinnointi ja valvonta on aina vain kehittyneempää. Rakennusautomaatiojärjestelmä tulee räätälöidä jokaisen asiakkaan tarpeiden

Lisätiedot

EV011 EV012 EV002 EV004 EV100 EV102 1 mod. 1 mod. 4 mod. 4 mod. 5 mod. 5 mod. 230 V AC (+10%/-15%), 50 HZ 6 W 6 W 6 W 6 W 15 W 15 W

EV011 EV012 EV002 EV004 EV100 EV102 1 mod. 1 mod. 4 mod. 4 mod. 5 mod. 5 mod. 230 V AC (+10%/-15%), 50 HZ 6 W 6 W 6 W 6 W 15 W 15 W himmentimet Mitta moduleina imellisjännite Tehohäviö nimelliskuormalla Himmennysperiaate Kuorman tyyppi hehkulamput 3 V halogeenilamput pienj. halog.lamput muuntajalla pienj. halog.lamput el. muuntajalla

Lisätiedot

Kehittyneitä mutta yksinkertaisia energiaa säästäviä valaistusratkaisuja

Kehittyneitä mutta yksinkertaisia energiaa säästäviä valaistusratkaisuja Lighting Kehittyneitä mutta yksinkertaisia energiaa säästäviä valaistusratkaisuja Philips Dynalite on kehittänyt gateway-laitteita, joiden avulla eri valmistajien järjestelmät ja niiden yhteysprotokollat

Lisätiedot

HSM Halton SAFE Valvonta ja ohjauskeskus

HSM Halton SAFE Valvonta ja ohjauskeskus HSM Halton SAFE Valvonta ja ohjauskeskus Version: 19.10.2011 HSM toimii yhdessä toimilaitteella (käyttöjännite 24 V) varustettujen Haltonin palonrajoittimien kanssa Palonrajoittimien sulkutoiminta tulipalotilanteessa

Lisätiedot

Asennusohje SLC-16 Tilannevalo-ohjain. ApplyLight SLC-16 Asennusohje

Asennusohje SLC-16 Tilannevalo-ohjain. ApplyLight SLC-16 Asennusohje ApplyLight SLC-16 Asennusohje 1 TÄRKEÄÄ TIETOA ENNEN ASENTAMISTA Keskusyksikkö toimii suojajännitteellä. Tarkista muuntajan yhteensopivuus (Max 15VAC, suositeltava jännite 12VAC, vähintään 16VA). Keskusyksikössä

Lisätiedot

DIMLITE Single. Sähkönumero Käyttöohje

DIMLITE Single. Sähkönumero Käyttöohje DIMLITE Single Sähkönumero 2604220 Käyttöohje T1 sisääntulo T1 sisääntulo Yksittäispainikeohjaus Nopea painallus T1 painikkeesta sytyttää valaistuksen viimeisimmäksi aseteltuun tilannearvoon. Toinen lyhyt

Lisätiedot

ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheilu- ja aluevalaistukseen

ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheilu- ja aluevalaistukseen Lighting ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheilu ja aluevalaistukseen ClearFlood ClearFlood on ledivalonheitin, jossa on useita valovirtavaihtoehtoja eri käyttökohteisiin. Valonheittimessä käytetty

Lisätiedot

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Pitää ihmiset turvassa, tietoisena, ja viihdyttää Boschilla on yli 100

Lisätiedot

Iridium gen3 älykäs tievalaisin

Iridium gen3 älykäs tievalaisin Lighting Iridium gen3 älykäs tievalaisin Iridium gen3 LED Medium Iridium gen3 on ensimmäinen älyvalaisin, joka on suunniteltu saumattomaan liitettävyyteen. Sen käyttöönotto sujuu vaivattomasti: kun valaisin

Lisätiedot

PowerBalance 2 kestävää suorituskykyä

PowerBalance 2 kestävää suorituskykyä Lighting PowerBalance 2 kestävää suorituskykyä PowerBalance gen2 PowerBalance 2 on Philipsin energiatehokkain toimistostandardien mukainen ledivalaisin. Valaisin puolittaa energiakustannukset T5-ratkaisuun

Lisätiedot

Vain kaksi valonlähdettä

Vain kaksi valonlähdettä DECOLINE Vain kaksi valonlähdettä Halogeenivapaa Decoline, tulevaisuuden valaisin. Nykypäivän toimistovalaisimissa on useimmiten 3 loisteputkea. Perinteisessä ylä- ja alavalollisessa toimistovalaisimessa

Lisätiedot

SMART CITY käytännön kokemuksia. VALOA seminaari, Oulu 25.11.2015 Kari Kananen, Tuotepäällikkö Valopaa Oy

SMART CITY käytännön kokemuksia. VALOA seminaari, Oulu 25.11.2015 Kari Kananen, Tuotepäällikkö Valopaa Oy SMART CITY käytännön kokemuksia VALOA seminaari, Oulu 25.11.2015 Kari Kananen, Tuotepäällikkö Valopaa Oy ilumination Älykäs valaistuksen ohjausjärjestelmä Miellyttävä ympäristö Valaistuksen optimointi

Lisätiedot

Metronomis LED valon ja varjon leikkiä

Metronomis LED valon ja varjon leikkiä Lighting Metronomis LED valon ja varjon leikkiä Metronomis LED Torch Metronomis LED on ensimmäinen valaisinsarja, joka tarjoaa laajan valikoiman erityisesti ulkovalaistukseen tarkoitettuja valaistustehosteita.

Lisätiedot

Älykkään valaistuksen mahdollisuudet

Älykkään valaistuksen mahdollisuudet Älykkään valaistuksen mahdollisuudet Jaakko Ketomäki Erikoistutkija, Interactive buildings VTT Technical Research Centre of Finland Älykäs valaistus? Tehokas valaistus Valaistustapa Valaisinsijoittelu

Lisätiedot

IHC Sovellusesimerkkejä

IHC Sovellusesimerkkejä IHC Sovellusesimerkkejä Tässä dokumentissa on esitelty esimerkinomaisesti IHC-yksiköiden kytkentöjä valaistuksen ohjaukseen. Esimerkit ovat yhtä lukuunottamatta ns stand alone -kytkentöjä eli yksiköt toimivat

Lisätiedot

FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset

FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset Kahdeksan tai 12 ryhmää yhteensopiva kaikkien Siemensin kollektiivisten paloilmaisimien kanssa kattava yhteensopivuus kahdella valittavissa olevalla ilmaisinlinja-asetuksella

Lisätiedot

24/7. Käytä ECL Comfortia etänä - tietokoneella tai älypuhelimella. Aina käytössä. www.ecl.portal.danfoss.com

24/7. Käytä ECL Comfortia etänä - tietokoneella tai älypuhelimella. Aina käytössä. www.ecl.portal.danfoss.com Käytä ECL Comfortia etänä - tietokoneella tai älypuhelimella ECL Portal on tietoliikennesovellus, jonka avulla pystyt etäohjaamaan kaukolämmitysjärjestelmääsi. ECL Portalia on helppo käyttää, olit sitten

Lisätiedot

ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41

ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41 ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41 1. YLEISTÄ Tiedonsiirtoyksikkö TBLZ-1/2-1-3-41 on tarkoitettu GOLDilmankäsittelykoneeseen malleihin 4, A ja B. Yksikkö koostuu seuraavista osista: 1. 4-moduulinen standardikotelo

Lisätiedot

FC2040 Paloilmoituskeskus

FC2040 Paloilmoituskeskus FC2040 Paloilmoituskeskus FS20 (MP5.0) Sinteso Kompakti, esikasattu, mikroprosessorilla ohjattu paloilmoituskeskus 504 osoitteelle Paloilmoituskeskus voi olla yksittäinen tai verkotettu Yhteen verkkoon

Lisätiedot

CoreLine Batten kirkas valinta

CoreLine Batten kirkas valinta Lighting CoreLine Batten kirkas valinta CoreLine Batten Olipa kyseessä uusi rakennus tai vanhan tilan kunnostus, asiakkaat haluavat valaistusratkaisuja, jotka tarjoavat laadukasta valoa ja huomattavia

Lisätiedot

Kustannustehokasheitinr atkaisualuevalaistukseen

Kustannustehokasheitinr atkaisualuevalaistukseen Lighting Kustannustehokasheitinr atkaisualuevalaistukseen Coreline tempo large CoreLine Tempo Large -valikoiman tehokkaat valonheittimet on suunniteltu perinteisen tekniikan suoraan korvaamiseen asennuksena,

Lisätiedot

TALOMAT Light. asennus- ja käyttöohje T104

TALOMAT Light. asennus- ja käyttöohje T104 TALOMAT Light asennus- ja käyttöohje T104 Talomat Light -järjestelmä sisältää seuraavat komponentit: ohjausyksikkö 1 kpl kytkinsovitin 2 kpl 4-os talomat -painike 1 kpl 1-os kytkimen asennuskehys 1 kpl

Lisätiedot

Panorama 2CMC481005B0201 FI Energiamittarit Luotettava tapa mitata energiankulutusta

Panorama 2CMC481005B0201 FI Energiamittarit Luotettava tapa mitata energiankulutusta Panorama 2CMC481005B0201 FI Energiamittarit Luotettava tapa mitata energiankulutusta Miksi sähköenergiaa mitataan? Energian hinta nousee jatkuvasti, siksi energiankulutuksen mittaaminen on sekä yritys-

Lisätiedot

Tekninen Tuki. Access Point asennusohje

Tekninen Tuki. Access Point asennusohje Access Point asennusohje Langattoman signaalin kantoaluetta on kätevä laajentaa Access Pointia ja ns. siltausta käyttämällä. Access Pointin pohjassa on WAN MAC Address (MAC osoite). Kirjoita tämä ylös

Lisätiedot

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Ensto-valaistus Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Miksi Ensto-valaistus Laaja valikoima ratkaisuja koteihin ja kiinteistöihin Energiatehokkuus Toimivuus Taloudellisuus Ilkivallan ehkäisy

Lisätiedot

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki Huonesäädin STRA-04 STRA-04 on valmiiksi ohjelmoitu kommunikoiva huonesäädin lämmityksen ja jäähdytyksen ohjaukseen jälkikäsittelyjärjestelmissä. Se soveltuu toimistoihin, kouluihin, sairaaloihin, hotelleihin,

Lisätiedot

DESIGO. Rakennusautomaatiojärjestelmä, joka kasvaa vaatimusten mukaan DESIGO. astustamattomasti. Siemens Building Technologies DESIGO PX 1

DESIGO. Rakennusautomaatiojärjestelmä, joka kasvaa vaatimusten mukaan DESIGO. astustamattomasti. Siemens Building Technologies DESIGO PX 1 DESIGO Rakennusautomaatiojärjestelmä, joka kasvaa vaatimusten mukaan 1 Kaikkiin kohteisiin oikea ratkaisu SIGMAGYR Integral Visonik DESIGO Unigyr Synco Kommunikoivat säätimet Stand-alone säätimet Järjestelmätuotteet

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet metis -tuoteperhe metis -tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja toimintavarmoja GSM-valvonta- ja ohjauslaitteita. Ne voivat lähettää viestejä ilmaisimien ja antureiden tilan

Lisätiedot

Turvavalaisimet. Ledvalaisimet Akkuyksikkövalaisimet

Turvavalaisimet. Ledvalaisimet Akkuyksikkövalaisimet Turvavalaisimet Ledvalaisimet Akkuyksikkövalaisimet Led Turvavaloja Eltek -mallisto Honeywell Life Safety on käyttänyt paljon aikaa ja resursseja uuden Eltek turvavalomalliston kehittämiseen. Uudessa mallistossamme

Lisätiedot

ARGUS läsnäolotunnistimet. Energiatehokkaaseen valaistuksen ohjaukseen

ARGUS läsnäolotunnistimet. Energiatehokkaaseen valaistuksen ohjaukseen ARGUS läsnäolotunnistimet Energiatehokkaaseen valaistuksen ohjaukseen Energian käyttö voi lisääntyä dramaattisesti seuraavien 20 vuoden aikana Energiaa säästävien tuotteiden ja ratkaisujen kysyntä on voimakkaassa

Lisätiedot

5 VUODEN TAKUU* HPS-C-PRO + Korkean teholuokan säätimet touch screen -käyttöliittymällä Säätimiä 230V kuumakanaville.

5 VUODEN TAKUU* HPS-C-PRO + Korkean teholuokan säätimet touch screen -käyttöliittymällä Säätimiä 230V kuumakanaville. 2-144 5 VUODEN TAKUU* * 2 vuoden takuu kosketusnäytölle touch screen -käyttöliittymällä Erittäin nopean ja tarkan lämmönsäädön omaavat kuumakanavasäätimet ovat ykkösvalinta, ei ainoastaan vakiokohteisiin,

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. Sisäänrakennettu kaiutin

Asennus- ja käyttöohjeet. Sisäänrakennettu kaiutin Asennus- ja käyttöohjeet Sisäänrakennettu kaiutin 1258 00 Laitekuvaus 2 Gira-ovipuhelinjärjestelmä voidaan liittää sisäänrakennetun kaiuttimen kanssa postilaatikoihin, puheyksiköihin, oven sivulle asennettaviin

Lisätiedot

CoreLine High-bay ensiluokkainen valon laatu sekä alhaiset energia- ja huoltokustannukset

CoreLine High-bay ensiluokkainen valon laatu sekä alhaiset energia- ja huoltokustannukset Lighting CoreLine High-bay ensiluokkainen valon laatu sekä alhaiset energia- ja huoltokustannukset CoreLine Highbay Vuonna 2013 menestyksekkäästi lanseeratun CoreLine High-bay -valaisimen seuraava sukupolvi

Lisätiedot

Modernia tekniikkaa asumiseen

Modernia tekniikkaa asumiseen Modernia tekniikkaa asumiseen kuva: BEMI Automation Maailmanlaajuinen talo- ja rakennusautomaatiostandardi Mikä on KNX? Lyhenne KNX tarkoittaa liitettävyyttä, kytkettävyyttä ja yhteensopivuutta. Ne ovat

Lisätiedot

MICRA HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ SMS-VIESTEILLÄ

MICRA HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ SMS-VIESTEILLÄ 1 (8) MICRA HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ SMS-VIESTEILLÄ Made in EU Poland, valmistaja Satel. Micra on aito ammattitason hälytysjärjestelmä omakotitaloihin, verstaisiin, maatalouteen ja muihin pienempiin kohteisiin.

Lisätiedot

em4 3G, GPRS tai Ethernet Loggaus ja hälytys Analogiset tulot/lähdöt Etäkäyttö Keskus Pienoislogiikat

em4 3G, GPRS tai Ethernet Loggaus ja hälytys Analogiset tulot/lähdöt Etäkäyttö Keskus Pienoislogiikat Keskus Pienoislogiikat em4 3G, GPRS tai Ethernet Loggaus ja hälytys Analogiset tulot/lähdöt Etäkäyttö www.oem.fi, asiakaspalvelu@oem.fi, PUH, 0207 499 499, FAX 0207 499 456 1 / 6 Toiminta Crouzet logiikkaperhe

Lisätiedot

ÄLYKÄS ÄÄNENTOISTOJÄRJESTELMÄ

ÄLYKÄS ÄÄNENTOISTOJÄRJESTELMÄ Poistumishälytys- ja turvakuulutusjärjestelmä ÄLYKÄS ÄÄNENTOISTOJÄRJESTELMÄ EN 54-16 Joustava ja laajentuva järjestelmä - täysin digitaalinen audio Modulaariset keskusyksiköt Täysi integrointi paloilmoitinlaitteisiin

Lisätiedot

AEGIS-valaisimet Boschilta Turvallista valaistusta

AEGIS-valaisimet Boschilta Turvallista valaistusta AEGIS-valaisimet Boschilta Turvallista valaistusta 2 AEGIS-valaisimet AEGIS-valaisimet Turvallista valaistusta Constant Light -tekniikka (patenttia haettu) kompensoi LED-valon heikentymistä. Black Diamond

Lisätiedot

Valvontajärjestemä FICO-2

Valvontajärjestemä FICO-2 Valvontajärjestelmä FICO-2 Valvontajärjestemä FICO-2 Valvontajärjestelmä FICO-2 on tarkoitettu moottoroitujen palopeltien valvontaan ja testaukseen. Järjestelmä voi ohjata yhtä tai kahta palopeltiä sekä

Lisätiedot

DESIGO PX. Automaatiojärjestelmä LVIS- ja rakennusteknisiin laitoksiin. Building Technologies

DESIGO PX. Automaatiojärjestelmä LVIS- ja rakennusteknisiin laitoksiin. Building Technologies DESIGO PX Automaatiojärjestelmä LVIS- ja rakennusteknisiin laitoksiin Building Technologies s Skaalautuva automaatiojärjestelmä DESIGO PX -rakennusautomaatio- ja ohjausjärjestelmä on suunniteltu lämmitys-,

Lisätiedot

CoreLine Tempo Small - kustannustehokas heitinratkaisu aluevalaistukseen

CoreLine Tempo Small - kustannustehokas heitinratkaisu aluevalaistukseen Lighting CoreLine Tempo Small - kustannustehokas heitinratkaisu aluevalaistukseen Coreline tempo small CoreLine tempo small -valikoiman tehokkaat valaisimet on suunniteltu korvaamaan suoraan perinteinen

Lisätiedot

PowerBalance Tunable White, upotettava. Parantaa yleistä terveyden ja hyvänolon tunnetta. Hyödyt

PowerBalance Tunable White, upotettava. Parantaa yleistä terveyden ja hyvänolon tunnetta. Hyödyt Lighting PowerBalance Tunable White, upotettava Parantaa yleistä terveyden ja hyvänolon tunnetta upotettava Oikeanlainen valaistus voi vaikuttaa myönteisesti ihmiskehon erilaisiin fysiologisiin toimintoihin.

Lisätiedot

DigiStreet älykäs tie- ja katuvalaistus

DigiStreet älykäs tie- ja katuvalaistus Lighting DigiStreet älykäs tie- ja katuvalaistus DigiStreet Philips DigiStreet -valaisimet on kehitetty pitkäikäisiksi, kestäviksi ja hyvin kaupunkimiljöösen sopiviksi. Philipsin erityinen ledimoduuli

Lisätiedot

DIMLITE Daylight. Sähkönumero 2604221. Käyttöohje

DIMLITE Daylight. Sähkönumero 2604221. Käyttöohje DIMLITE Daylight Sähkönumero 2604221 Käyttöohje T1 / T2 sisääntulot Yksittäispainikeohjaus Nopea painallus Tx painikkeesta sytyttää valaistuksen sytytyshetkellä valitsevaan päivänvalotilanteeseen tai viimeisimmäksi

Lisätiedot

Swegon CASA. -liesikuvut. Keittiön kärynpoiston uudet rytmit. Blues Pop Salsa Tango. www.swegon.com/casa

Swegon CASA. -liesikuvut. Keittiön kärynpoiston uudet rytmit. Blues Pop Salsa Tango. www.swegon.com/casa Swegon CASA Keittiön kärynpoiston uudet rytmit -liesikuvut Blues Pop Salsa Tango www.swegon.com/casa Teemana tehokas kärynpoisto Swegon CASA UUTUUDET Blues Moderni ja tyylikäs liesikupu huoltovapailla

Lisätiedot

CityCharm Cordoba - Tunnelmaa ja optimaalista suorituskykyä

CityCharm Cordoba - Tunnelmaa ja optimaalista suorituskykyä Lighting CityCharm Cordoba - Tunneaa ja optimaalista suorituskykyä CityCharm Cordoba CityCharm Cordoba on suunniteltu käytettäväksi kaupunkialueilla, joissa valaistuksen miellyttävyydellä, tunnealla ja

Lisätiedot

Verkkoasetusten ohjeet

Verkkoasetusten ohjeet Älyvaraajan ohjaus 1 Älyvaraajan liittäminen kodin internet-reitittimeen... 2 1.1 Älyvaraajan liittäminen internetiin Ethernet-kaapelilla... 2 1.2 Älyvaraajan liittäminen internetiin langattomasti WPS

Lisätiedot

CoreView Panel tasainen valopinta

CoreView Panel tasainen valopinta Lighting CoreView Panel tasainen valopinta CoreView Panel Uppo- ja ripustusasennettava CoreView Panel on ledipohjainen valaisin, jonka innovatiivinen ohut muoto tuottaa tasaisen valopinnan. Valaisin tarjoaa

Lisätiedot

Jokin ulkopuolisen valmistajan 24V tai 230V jännitetasolla toimiva säädin

Jokin ulkopuolisen valmistajan 24V tai 230V jännitetasolla toimiva säädin Sivu 1/6 PEMCO PMFC- puhallinpattereiden ohjaus Pemcon puhallinpattereiden ohjaus on toteutettu sekä suunnittelija, että käyttäjän kannalta mahdollisimman helpoilla ja tehokkailla ratkaisuilla. Pemco tarjoaa

Lisätiedot

Radioohjauslaitteet. innovaatioita, taitoa ja perinteitä. Älykkäitä ratkaisuja kaikkiin asuintiloihin. Radio-ohjattu säätö

Radioohjauslaitteet. innovaatioita, taitoa ja perinteitä. Älykkäitä ratkaisuja kaikkiin asuintiloihin. Radio-ohjattu säätö Radio-ohjattu säätö Kodin lämmitysjärjestelmän radio-ohjattu säätö sopii ihanteellisesti uusiin rakennuksiin ja korjauskohteisiin. Se lisää myös suunnittelun vapautta ja auttaa säästämään kustannuksia.

Lisätiedot

Suorakulmainen SlimBlend Erinomainen teho, edistynyt hallinta

Suorakulmainen SlimBlend Erinomainen teho, edistynyt hallinta Lighting Suorakulmainen SlimBlend Erinomainen teho, edistynyt hallinta Suorakulmainen SlimBlend, ripustettava Rakennusten omistajat ja vuokraajat haluavat toimistostandardien kanssa yhteensopivaa valaistusta.

Lisätiedot

Kätevin tapa korvata purkauslamput LED-lampuilla

Kätevin tapa korvata purkauslamput LED-lampuilla LED-lamput TrueForce LED HPL Kätevin tapa korvata purkauslamput LED-lampuilla UUSI! Kustannustehokas LED-lamppuvaihtoehto kaupunki- ja puistovalaistukseen Tärkeimmät ominaisuudet Pieni koko Kevyt vain

Lisätiedot

Glydea. Moottoroidut verhot. www.sunsystems.fi

Glydea. Moottoroidut verhot. www.sunsystems.fi Glydea Moottoroidut verhot www.sunsystems.fi Moottoroi verhot...... ja nauti! Tunnet olevasi kuin teatterissa aina kun Glydea -moottoroitu verho liukuu silkinpehmeästi kiskollaan. Sopii täydellisesti kotiteatteriin!

Lisätiedot

Standalone UPS system. PowerValue 11/31 T 10 20 kva 1-vaiheinen UPS kriittisille kuormille

Standalone UPS system. PowerValue 11/31 T 10 20 kva 1-vaiheinen UPS kriittisille kuormille Standalone UPS system PowerValue 11/31 T 10 20 kva 1-vaiheinen UPS kriittisille kuormille Energiatehokas UPS skaalattavalla varakäyntiajalla Kriittisten laitteiden ja järjestelmien, kuten esim. talo- ja

Lisätiedot

Termostaatit Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin

Termostaatit Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin Termostaatit Termostaatit Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin Käyttökohteet Fricon termostaatit takaavat mukavuuden ja säästävät energiaa julkisissa, kaupallisissa ja asuinkiinteistöissä.

Lisätiedot

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi Testo 106-T1:ssä on erittäin nopea ja tarkka NTC-anturi yhdistettynä ohueen mittauskärkeen joka ei jätä jälkiä. Testo 106-T1 soveltuu erinomaisesti elintarvikkeiden lämpötilojen mittaukseen esimerkiksi

Lisätiedot

Yleistä. Probyte GSM-PLUG PROBYTE OY

Yleistä. Probyte GSM-PLUG PROBYTE OY Probyte GSM-PLUG PROBYTE OY Yleistä PROBYTE GSM PLUG on reaaliaikainen ja interaktiivinen GSM-ohjauslaite, jolla käyttäjä voi helposti ohjata puhelimen välityksellä verkkokäyttöistä laittetta. Käyttäjä

Lisätiedot

KESKUSAKKUJÄRJESTELMÄ FZLV. Valvottu 24 V:n keskusakkujärjestelmä VER 16-03

KESKUSAKKUJÄRJESTELMÄ FZLV. Valvottu 24 V:n keskusakkujärjestelmä VER 16-03 KESKUSAKKUJÄRJESTELMÄ FZLV Valvottu 24 V:n keskusakkujärjestelmä VER 16-03 Reitti selväksi se on fi losofi amme ja liikeideamme. Accenta AB markkinoi ja myy laajaa opasvalaisin-, turvavalaistus- ja varavalaistusvarusteiden

Lisätiedot

LumiStreet perusvalikoima tievalaistukseen

LumiStreet perusvalikoima tievalaistukseen Lighting LumiStreet perusvalikoima tievalaistukseen LumiStreet Pienikokoinen LumiStreet on monipuolinen, energiaa säästävä ja kustannustehokas ledivalaisin. Se vastaa tievalaistuksen perusvaatimuksiin

Lisätiedot

IV Produkt AHU Controls, sovelluksen kuvaus

IV Produkt AHU Controls, sovelluksen kuvaus IV Produkt AHU Controls, sovelluksen kuvaus Yleistä IV Produkt AHU Controls on lisävaruste, koodi STI-102, joka on saatavana sovelluksena (mobiilisovellus). IV Produkt AHU Controls -sovelluksella voit

Lisätiedot

IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera

IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera Ver. 1.0 Pika-asennusohje Sisältö 1. Laitevaatimukset...3 2. Laitteen Asennus...4 2.1 IP kameran Liitännät...4 2.2 IP kameran asennus...4 3. IP -Kameran hallinta...6

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

CoreLine Waterproof kirkas valinta

CoreLine Waterproof kirkas valinta Lighting CoreLine Waterproof kirkas valinta CoreLine Waterproof Olipa kyseessä uusi rakennus tai vanhan tilan kunnostus, haluavat asiakkaat valaistusratkaisuja, jotka tarjoavat laadukasta valoa ja huomattavia

Lisätiedot

Varoituksista. VAARA: VAARA kertovat tilanteista, joihin saattaa liittyä omaisuusvahinkojen, loukkaantumisen tai kuoleman vaara.

Varoituksista. VAARA: VAARA kertovat tilanteista, joihin saattaa liittyä omaisuusvahinkojen, loukkaantumisen tai kuoleman vaara. Dell Vostro 460 Asennus- ja ominaisuustiedot Varoituksista VAARA: VAARA kertovat tilanteista, joihin saattaa liittyä omaisuusvahinkojen, loukkaantumisen tai kuoleman vaara. Näkymä edestä ja takaa 1 optinen

Lisätiedot

Pentura Mini LED erittäin ohut runkovalaisin koteihin toimistoihin tai myymälöihin

Pentura Mini LED erittäin ohut runkovalaisin koteihin toimistoihin tai myymälöihin Lighting Pentura Mini LED erittäin ohut runkovalaisin koteihin toimistoihin tai myymälöihin Pentura Mini LED Pentura Mini LED on erittäin ohut runkovalaisin. Sen leditekniikka säästää energiaa ja tuottaa

Lisätiedot

CitySphere miellyttävä ja mukava tunnelma omalla ainutlaatuisen värisellä valaistuksella

CitySphere miellyttävä ja mukava tunnelma omalla ainutlaatuisen värisellä valaistuksella Lighting CitySphere miellyttävä ja mukava tunnelma omalla ainutlaatuisen värisellä valaistuksella CitySphere CitySphere on pylvään päähän asennettava ledivalaisin, joka luo miellyttävän tunnelman julkisiin

Lisätiedot

Copenhagen LED ajatonta muotoilua

Copenhagen LED ajatonta muotoilua Lighting Copenhagen LED ajatonta muotoilua Copenhagen LED Small Copenhagen-valaisin kehitettiin yhdessä Kööpenhaminan kaupunkiarkkitehtuurista vastaavan toimiston kanssa ja sen tarkoituksena oli parantaa

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER PRO CONTROLLER PC-8016 KAMEROILLA VARUSTETTU KOTIAUTOMAATIOKESKUS Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

LUXOMAT net. Luo valoa. Standardina DALI. Älykäs valaistuksenohjaus ja paljon muuta. nylund.fi

LUXOMAT net. Luo valoa. Standardina DALI. Älykäs valaistuksenohjaus ja paljon muuta. nylund.fi Luo valoa Älykäs valaistuksenohjaus ja paljon muuta Standardina nylund.fi Dali Compact stand-alone -ratkaisu Tehokas valaistuksen hallintajärjestelmä pieniin ja keskikokoisiin projekteihin. Luxomatin stand-alone

Lisätiedot

Turvallisuutta kotiin ABB-Welcome

Turvallisuutta kotiin ABB-Welcome Turvallisuutta kotiin ABB-Welcome ABB-Welcome Omakotitalon ovipuhelinjärjestelmä Nykymaailmassa on hyvä tietää kenelle ovensa avaa. Laadukkaalla videotunnistuksella voidaan varmistaa kodin turvallisuus.

Lisätiedot

Verkkodatalehti MAC800 ASIAKASKOHTAISET ANALYYSIJÄRJESTELMÄT

Verkkodatalehti MAC800 ASIAKASKOHTAISET ANALYYSIJÄRJESTELMÄT Verkkodatalehti MAC800 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T 15267 14181 certified certified Tilaustiedot Tyyppi MAC800 Tuotenumero Pyynnöstä Tuotteen tarkat laitespesifikaatiot ja suorituskykytiedot voivat

Lisätiedot

ELIT IHC -ohjauskeskukset Helpoin ratkaisu nykyaikaisen pientalon sähköistykseen.

ELIT IHC -ohjauskeskukset Helpoin ratkaisu nykyaikaisen pientalon sähköistykseen. ELIT IHC -ohjauskeskukset Helpoin ratkaisu nykyaikaisen pientalon sähköistykseen. ELIT IHC helpoin ratkaisu nykyaikaisen pientalon sähköistykseen Pientalon rakentajat vaativat tänä päivänä sähköistykseltä

Lisätiedot

VARAAJAT JATKAVAT MATKAA

VARAAJAT JATKAVAT MATKAA HAWKER MODULAARISET VARAAJAT JATKAVAT MATKAA VAIKKA OSA JOUKKUEESTA PUUTTUISIKIN... MODULAR: ASETTAA UUDEN STANDARDIN HUIPPUTEHOKAS JA LUOTETTAVA Varaajan algoritmi hallinnoi moduuleja, jotka tarvitsee

Lisätiedot

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy:

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: A10 GSM vanhusvahti Asennusohje Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: http://www.microdata.fi/pdf/kingpigeon/kingpigeon_a10_asennusohje.pdf Laitteen maahantuoja: Microdata

Lisätiedot

StyliD PremiumWhite ihanteellinen yhdistelmä erittäin laadukasta valoa ja energiansäästöä muoti- ja huonekalumyymälöihin

StyliD PremiumWhite ihanteellinen yhdistelmä erittäin laadukasta valoa ja energiansäästöä muoti- ja huonekalumyymälöihin Lighting StyliD PremiumWhite ihanteellinen yhdistelmä erittäin laadukasta valoa ja energiansäästöä muoti- ja huonekalumyymälöihin StyliD PremiumWhite StyliD PremiumWhite -valaisimilla saa luotua myymälään

Lisätiedot