Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus/juhlasali, Nenonpelto. 2 1 Kokousedustajien ja heidän valtuuksiensa toteaminen sekä ääniluettelon hyväksyminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus/juhlasali, Nenonpelto. 2 1 Kokousedustajien ja heidän valtuuksiensa toteaminen sekä ääniluettelon hyväksyminen"

Transkriptio

1 VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Asialista YHTYMÄKOKOUS KOKOUSAIKA: kello Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus/juhlasali, Nenonpelto KOKOUSPAIKKA: KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Liite ISO 9001:2015 -sertifikaatin luovutus Vaalijalan kuntayhtymälle 1 Yhtymäkokouksen avaaminen 2 1 Kokousedustajien ja heidän valtuuksiensa toteaminen sekä ääniluettelon hyväksyminen 3 Yhtymäkokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta 5 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 6 2 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta , 4 Tilinpäätös vuodelta Vuosikertomus Vaalijalan toiminta- ja talousraportti , 6 Vaalijalan strategian päivitys vuosille , 8 Vaalijalan kehyssuunnitelma vuosille , 10 Sopimus Rautalammin kunnan kanssa Kuutinharjun kehittämisestä Kuntalain mukaiset sidonnaisuusilmoitukset ja -rekisteri 14 Yhtymäkokousedustajien aloitteet ja hallitukselle osoitettavat kysymykset

2 VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/18 YHTYMÄKOKOUS Sivu KOKOUSAIKA: kello Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus/juhlasali, Nenonpelto KOKOUSPAIKKA: SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: Liitteessä nro 1 mainitut yhtymäkokousedustajat MUUT SAAPUVILLA OLLEET: ASIAT: 1 - PÖYTÄKIRJAN Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS: PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN: Pöytäkirja on tarkastettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme Tarkastusaika: / 2018 Tarkastusaika: / 2018 Allekirjoitus PÖYTÄKIRJA Paikka ja päivämäärä PIDETÄÄN Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus, Nenonpelto, toimiston virallinen YLEISESTI ilmoitustaulu klo NÄHTÄVÄNÄ: Allekirjoitus Sirpa Kinnunen, ilmoitustaulunhoitaja

3 Yhtymäkokous Yhtymäkokouksen avaaminen Yht.kok. 1 Hallintosäännön 91 :n mukaan kuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja tai tämän estyneenä ollessa varapuheenjohtaja avaa kokouksen ja johtaa puhetta, kunnes kokoukselle on valittu puheenjohtaja ja yksi varapuheenjohtaja. Kokouksen pöytäkirjanpitäjänä toimii kuntayhtymän talousjohtaja tai hänen määräämänsä henkilö.

4 Yhtymäkokous Kokousedustajien ja heidän valtuuksiensa toteaminen sekä ääniluettelon hyväksyminen Yht.kok. 2 Perussopimuksen 11 :n mukaan kukin jäsenkunta nimeää yhtymäkokoukseen yhden edustajan. Kunnan äänimäärän ylittäessä yhden sadasosan kokouksen enimmäisäänimäärästä voi kunta nimetä kaksi edustajaa. Kunta voi valita kullekin edustajalle henkilökohtaisen varajäsenen. Kuntakohtainen, perussopimuksen 12 :n määräysten mukaisesti vuoden 2016 tilinpäätöksen mukainen äänimääräluettelo on liitteenä nro 1. Sen mukainen kokouksen enimmäisäänimäärä on ääntä, jolloin oikeus kahteen kokousedustajaan on kunnalla, jonka äänimäärä on vähintään 21 ääntä. Perussopimuksen 11 :n 2 momentin mukaan edustajavalinnoista on ilmoitettava kuntayhtymän hallitukselle kirjallisesti viimeistään seitsemän päivää ennen yhtymäkokousta. Ellei ilmoitusta ole tehty, on edustajan esitettävä kokouksessa kunnan antama valtuutus kunnan äänioikeuden käyttämisestä. Hallintosäännön 98 :n mukaan läsnä olevat edustajat ja varaedustajat todetaan nimenhuudolla. Nimenhuudon jälkeen saapuvan edustajan on ilmoittauduttava välittömästi puheenjohtajalle. Poistumisesta kesken kokouksen on ilmoitettava puheenjohtajalle.

5 Yhtymäkokous Yhtymäkokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Yht.kok. 3 Nimenhuudon jälkeen puheenjohtaja toteaa esteen ilmoittaneet tai muutoin poissa olevat kokousedustajat ja heidän saapuvilla olevat varaedustajansa, kokousedustajien äänimäärät (edelliset todetaan käytännössä puheenjohtajan johdolla suoritettavan nimenhuudon yhteydessä) sekä onko kokous laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen. Perussopimuksen 14 :n mukaan yhtymäkokouksen kutsuu koolle kuntayhtymän hallitus. Hallitus on päättänyt kokouksen koollekutsumisesta Kokouskutsu on lähetettävä vähintään 14 päivää ennen kokousta jäsenkuntien siihen mennessä ilmoittamille edustajille, jäsenkuntien kunnanhallituksille ja yhtymän hallitukselle. Kokouskutsu on postitettu edellä olevan mukaisesti Yhtymäkokous on päätösvaltainen, kun kokouksessa läsnä olevat edustajat edustavat vähintään puolta yhtymäkokouksen enimmäisäänimäärästä eli kokouksessa 1 015,5 ääntä. Yhtymäkokouksen asioiden valmistelu kuuluu kuntayhtymän hallitukselle. Päätösehdotus: Todetaan, että yhtymäkokouksessa läsnä olevien edustajan yhteenlaskettu äänimäärä on ääntä.

6 Yhtymäkokous Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta Yht.kok. 4 Yhtymäkokoukselle tulee valita puheenjohtaja ja yksi varapuheenjohtaja. Yhtymäkokouksen puheenjohtajuus on kokouskohtainen. Päätösehdotus: Yhtymäkokous nimeää kokousedustajien keskuudesta kokoukselle puheenjohtajan ja tämän estymisen varalta varapuheenjohtajan.

7 Yhtymäkokous Pöytäkirjan tarkastajien valinta Yht.kok. 5 Hallintosäännön 111 :n mukaan yhtymäkokouksen pöytäkirjan tarkastaa kaksi kullakin kerralla tähän tehtävään valittua yhtymäkokousedustajaa, jollei yhtymäkokous jonkin asian kohdalla toisin päätä. Päätösehdotus: Yhtymäkokous valitsee kokoukselle kaksi pöytäkirjan tarkastajaa.

8 Tarkastuslautakunta Yhtymäkokous Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2017 Tark.ltk 20 Tarkastuslautakunnan tehtävänä on arvioida yhtymäkokouksen asettamien tavoitteiden toteutumista. Kuntayhtymän hallituksen antamassa "Tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2017" -asiakirjassa on selvitys hallinnollisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta (asiakirja on tallennettu Essiin/ oheismateriaali). Liitteenä nro 5 on luonnos tarkastuslautakunnan arviointikertomukseksi vuodelta Päätösesitys: Tarkastuslautakunta antaa arviointikertomuksen kuntayhtymän toiminnasta vuodelta 2017 ja esittää sen yhtymäkokoukselle. Tarkastuslautakunta antaa yhtymäkokoukselle liitteenä nro 5 olevan arviointikertomuksen. Yht.kok. 6 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus liitteenä nro 2. Päätösehdotus: Yhtymäkokous merkitsee tiedoksi liitteenä nro 2 olevan tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2017.

9 Hallitus Tarkastuslautakunta Yhtymäkokous Tilinpäätös vuodelta 2017 Hallitus 42 Kuntalain 113 :n mukaan kunnan tilikausi on kalenterivuosi. Yhtymähallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta seuraavaan maaliskuun loppuun mennessä ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi. Tilintarkastajien on tarkastettava tilinpäätös toukokuun loppuun mennessä. Yhtymähallituksen on saatettava tilinpäätös tilintarkastuksen jälkeen yhtymäkokouksen käsiteltäväksi. Yhtymäkokouksen on käsiteltävä tilinpäätös kesäkuun loppuun mennessä. Tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus. Tilinpäätöksen tulee antaa oikeat ja riittävät tiedot kuntayhtymän tuloksesta, taloudellisesta asemasta, rahoituksesta sekä toiminnasta. Tätä varten tarpeelliset lisätiedot on ilmoitettava liitetiedoissa. Tilinpäätöksen allekirjoittavat yhtymähallituksen jäsenet sekä kuntayhtymän johtaja. Kuntalain 115 :n mukaan toimintakertomuksessa on esitettävä selvitys yhtymäkokouksen asettamien toiminnan ja talouden tavoitteiden toteutumisesta kuntayhtymässä. Toimintakertomuksessa on myös annettava tietoja sellaisista talouteen liittyvistä olennaisista asioista, jotka eivät käy ilmi kuntayhtymän taseesta, tuloslaskelmasta tai rahoituslaskelmasta. Tällaisia asioita ovat ainakin arvio todennäköisestä tulevasta kehityksestä sekä tiedot sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä ja keskeisistä johtopäätöksistä. Yhtymähallituksen on toimintakertomuksessa tehtävä esitys tilikauden tuloksen käsittelystä. Vaalijalan kuntayhtymän vuoden 2017 tilinpäätöksen keskeiset luvut (1000 ) talousarvioon ja edellisen vuoden tilinpäätökseen verrattuna ovat seuraavat:

10 Hallitus Tarkastuslautakunta Yhtymäkokous Hallitus 42 Käyttötalousosa TP 2016 TA 2017 TP 2017 TP2017 Muut.- % tot.- % tp 16/17 Toimintatuotot yhteensä ,3 5,3 - Siitä jäsenkuntien osuudet ,0 2,1 - Siitä ulkoiset tuotot ,1 3,3 Toimintakulut ,7 8,3 - Siitä ulk. toimintakulut ,3 7,0 Toimintakate ,3-48,0 Tuloslaskelmaosa Rahoituskulut ,6 7,0 Rahoitustuotot ,4-28,6 Vuosikate ,7-49,8 Sumu-poistot ,6 7,6 Satunnaiset tuotot/ kulut, netto 0 0 Tilikauden tulos ,8-79,8 Varausten muutos/netto ,1 Rahastojen muutokset/netto 0 Tilikauden yli-/alijäämä ,5-64,3 Investointiosa: Investointiosan menot ,3 29,5 Investointiosan tulot ,2 94,0 Pysyvien vastaavien hyöd.luov.voitot 7-100,0 Investoinnit /netto ,3 12,3 Tulorah:n korj.erät Vars.toiminnan ja investointien ,0 nettokassavirta ,6 130,0 Rahoitusosa Antolainauksen muutokset ,0 Lainakannan muutokset, netto ,2 68,8 Oman pääoman muutokset ,0 Muut maksuvalmiuden muutokset ,8 Tulorahoituksen riittävyys ,0-292,0

11 Hallitus Tarkastuslautakunta Yhtymäkokous Hallitus 42 Vuoden 2017 toimintatuotot olivat yhteensä 69,7 miljoonaa euroa, josta sisäisiä tuottoja 13,6 miljoonaa ja ulkoisia tuottoja 56,1 miljoonaa euroa. Edelliseen vuoteen verrattuna ulkoiset tuotot lisääntyivät 1,8 miljoonaa eli 3,3 %. Ulkoisista tuotoista jäsenkunnilta saadut myyntituotot olivat 38,9 miljoonaa eli 69,3 % kaikista toimintatuotoista. Muut kun jäsenkunnat ostivat palveluja Vaalijalalta 9,3 miljoonalla, joka on 16,6 % kaikista toimintatuotoista. Asiakasmaksuja kertyi 2,5 miljoonaa eli 4,5 % kokonaistuotoista. Peruskoulu sai valtionosuuksia ja kotikuntakorvauksia 1,5 miljoonaa eli 2,7 % kokonaistuotoista. Loppuosa tuotoista kertyi vuokrista, tuista ja avustuksista, muista pienemmistä toimintatuotoista. Yleisesti voidaan todeta, että viime vuosina jäsenkuntien suhteellinen osuus on kokonaistuotoista hieman pienentynyt ja ulkokuntien osuuden kasvu on hidastunut. Talousarvioon verrattuna liiketoiminnan myyntituotot ylittyivät 14 % kun taas kuntakorvaukset jäivät alle budjetoidun 3,6 %. Kuntakorvauksista jäsenkunnilta tulevat tulot alittuivat budjetoidusta 8,0 % eli 3,3 miljoonaa euroa. Ulkokunnilta saadut tulot sitä vastoin ylittyivät 22,9 % eli 1,7 miljoonaa euroa. Kokonaisuutena toimintatuottoja kertyi 1,7 miljoonaa vähemmän ja näin ollen jäätiin 2,9 % alle budjetoidun. Toimintakuluja kertyi yhteensä 67,8 miljoonaa euroa, joista sisäisiä kuluja oli 13,6 miljoonaa euroa ja ulkoisia 54,2 miljoonaa. Ulkoiset kulut kasvoivat edellisestä vuodesta 3,5 miljoonaa euroa eli 6,9 %. Talousarvioon verrattuna ulkoiset toimintakulut alittuivat 2,1 miljoonaa eli 3,7 %. Maksetut palkat olivat 34 miljoonaa, jossa kasvua edelliseen vuoteen oli 2,9 miljoonaa. Palkkamenojen kasvu selittyy pääasiassa palvelutoiminnan laajenemisesta johtuvasta henkilöstömäärän lisäyksestä. Palkkamenot alittivat talousarvion 0,4 miljoonalla eli 1,2 %. Kokonaisuudessaan henkilöstökulut alittivat talousarvion 2,2 miljoonaa eli 5 %. Sisäiset tuotot ja kulut ylittyivät talousarvioon verrattuna noin 1,9 miljoonalla eli 16,4 %. Sisäiset erät kasvoivat edellisestä vuodesta 1,7 miljoonalla eurolla. Poistot olivat 1,3 miljoonaa euroa ja peruspääoman korkoja jäsenkunnille ei maksettu lainkaan, koska korko oli miinus merkkinen koron tarkistushetkellä.

12 Hallitus Tarkastuslautakunta Yhtymäkokous Hallitus 42 Lainaa rahoituslaitoksilta oli vuoden lopussa 14,2 miljoonaa eli 1,8 miljoonaa enemmän kuin edellisessä tilinpäätöksessä. Tämän hetkiset lainat ovat kaikki pitkäaikaisia korkotukilainoja ja otettu kaikki palvelukotien rakentamiseen. Kassan riittävyys vuoden lopussa oli 24 päivää, kun sen edellisenä vuonna oli 36 päivää. Vuoden 2017 tilikauden tulos on ,61 euroa. Varausten ja rahastojen muutosten jälkeen tilinpäätös osoittaa ,07 euron ylijäämää. Nettoinvestoinnit olivat 4,6 miljoonaa euroa, joka alittaa talousarvion 0,1 miljoonalla eurolla. Liitteenä numero 2 on kuntayhtymän tilinpäätös vuodelta 2017, joka sisältää taseen, tuloslaskelman, rahoituslaskelman, talousarvion toteutuman sekä liitetiedot. Kuntayhtymän johtajan päätösehdotus: Hallitus päättää 1 allekirjoittaa vuoden 2017 tilinpäätöksen ja luovuttaa sen tiintarkastajille tarkastettavaksi 2 että tilinpäätökseen sisällytetään seuraavat kirjaukset: - poistoerokirjaukset, jolloin poistoeron muutokseksi jää ,87 euroa - varausten ja rahastojen muutokset, jolloin muutokseksi jää ,54 euroa - Sateenkaaren koulun investointivaraus siirretään Kompassin peruskorjaukseen sekä tehdään uusi investointivaraus ,58 euroa 3 esittää yhtymäkokoukselle, että tilikauden 2017 ylijäämä ,07 euroa siirretään taseen yli-/alijäämätilille. 4 antaa talouspalveluille valtuudet tehdä tilinpäätökseen tarvittaessa teknisiä tarkistuksia, jotka eivät saa kuitenkaan vaikuttaa tilikauden tulokseen tai muuttaa tuloksen käsittelyä

13 Hallitus Tarkastuslautakunta Yhtymäkokous Hallitus 42 5 saattaa tilinpäätöksen tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen edelleen yhtymäkokouksen käsiteltäväksi. Ehdotus hyväksyttiin. Tark.ltk 17 Tilintarkastaja esittää tilintarkastuskertomuksessaan tarkastustyönsä tulokset. Kuntalain 125 edellyttää, että kertomukseen sisällytetään lausunnot tilinpäätöksen hyväksyttävyydestä ja tilivelvollisen vastuuvapaudesta. Kertomukseen on sisällytettävä yksilöidyt tilivelvollisiin kohdistetut muistutukset. Tilintarkastajan on annettava tilintarkastuskertomus viimeistään toukokuun loppuun mennessä. Tilintarkastaja Pentti Tanskanen suoritti varainhoitovuoden 2017 tilinpäätöksen tarkastamisen 28. ja , tilintarkastuskertomus liitteenä nro 2. Tilintarkastaja on tilintarkastuskertomuksessaan esittänyt tilinpäätöksen hyväksymistä ja vastuuvapauden myöntämistä tilivelvollisille tarkastamaltaan tilikaudella Päätösehdotus: Tarkastuslautakunta 1 saattaa tilintarkastuskertomuksen yhtymäkokoukselle tiedoksi 2 esittää yhtymäkokoukselle, että vuoden 2017 tilinpäätös hyväksytään ja kuntayhtymän hallintoa ja taloutta hoitaneille hallituksen jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille myönnetään vastuuvapaus tilikaudella

14 Tarkastuslautakunta Yhtymäkokous Tark.ltk 17 Tarkastuslautakunta 1 saattaa tilintarkastuskertomuksen yhtymäkokoukselle tiedoksi 2 esittää yhtymäkokoukselle, että vuoden 2017 tilinpäätös hyväksytään ja kuntayhtymän hallintoa ja taloutta hoitaneille hallituksen jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille myönnetään vastuuvapaus tilikaudella Yht.kok. 7 Tilintarkastuskertomus on liitteenä nro 3 ja tilinpäätös liitteenä nro 4. Päätösehdotus: Yhtymäkokous 1 merkitsee tilintarkastuskertomuksen tiedoksi 2 päättää, että tilinpäätökseen sisällytetään seuraavat kirjaukset: - poistoerokirjaukset, jolloin poistoeron muutokseksi jää ,87 euroa - varausten ja rahastojen muutokset, jolloin muutokseksi jää ,54 euroa - Sateenkaaren koulun investointivaraus siirretään Kompassin peruskorjaukseen sekä tehdään uusi investointivaraus ,58 euroa 3 päättää, että tilikauden 2017 ylijäämä ,07 euroa siirretään taseen yli-/alijäämätilille 4 päättää vuoden 2017 tilinpäätöksen hyväksymisestä ja vastuuvapauden myöntämisestä kuntayhtymän hallintoa ja taloutta hoitaneille hallituksen jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille tilikaudelta

15 Hallitus Yhtymäkokous Vuosikertomus 2017 Hallitus 64 Vaalijalan kuntayhtymä on tehnyt kauan perinteisen vuosikertomuksen painotuotteena. Vuosikertomuksen tavoitteena on kertoa sidosryhmille Vaalijalan edellisen vuoden tapahtumista. Viime vuodet siitä on ollut pdf-versio Vaalijalan nettisivuilla. Vuodesta 2017 on tehty digitaalinen vuosikertomus, kertomus tullaan laittamaan Vaalijalan kotisivuille, linkki Sen jakelu on painotuotetta helpompaa ja käytettävyys parempi kuin pdf-tiedoston. Siinä on voitu käyttää enemmän kuvitusta ja sen laajuutta voidaan kasvattaa periaatteessa rajattomasti. Kuntayhtymän johtajan päätösehdotus: Hallitus merkitsee vuosikertomuksen 2017 tiedoksi ja saattaa sen yhtymäkokouksen tiedoksi. Ehdotus hyväksyttiin. Yht.kok. 8 Vuosikertomus 2017 on luettavissa Vaalijalan kotisivuilla Päätösehdotus: Yhtymäkokous merkitsee vuosikertomuksen 2017 tiedoksi.

16 Hallitus Yhtymäkokous Vaalijalan toiminta- ja talousraportti Hallitus 65 Talous ja hallinto Vaalijalan talouden nettotulos on toteutunut tammi-huhtikuussa budjetoitua paremmin. Huhtikuun lopun tilanteen mukaan toimintatuotot ovat toteutuneet 1,7 miljoonaa euroa budjetoitua pienempinä. Kasvua edellisvuoden vastaavaan ajan kohtaan on 0,2 miljoonaa euroa. Suurin osa tuotoista koostuu palvelujen myynnistä kunnille. Toimintakuluja on kertynyt hieman alle 2 miljoonaa euroa budjetoitua vähemmän. Edellisvuoteen verrattuna toimintakulut ovat lisääntyneet noin miljoonalla eurolla. Henkilöstömenot ovat toteutuneet talousarviota pienempinä. Jatkossa ero tulee hieman pienenemään budjettiin verrattuna uusien KVTES-palkankorotusten myötä. Tämän hetkisen arvion mukaan henkilöstömenot pysynevät loppuvuonna talousarvioraamissa. Neljän ensimmäisen kuukauden perusteella kuntayhtymän tämän vuoden tuloksesta näyttäisi tulevan budjetoidun mukainen eli noin 0,2 miljoonaa ylijäämäinen. Talven ja kevään aikana on suoritettu Vaalijalan toiminnanohjausjärjestelmän VISO:n ulkoinen auditointi sertifiointia varten (ISO 9001:2015). Se piirissä on perusopetusta lukuun ottamatta kaikki Vaalijalan toiminnat. Ulkoista auditointia on edeltänyt sisäiset auditoinnit, jotka aloitettiin Laadunkehittämistyö kohti ulkoista sertifiointia aloitettiin vuonna Nenonpellon yksiköihin on tehty työsuojelutarkastuksia, joissa ei havaittu poikkeamia, mutta tarvetta täydentää jonkin verran toimintaohjeistusta. Syksyllä työsuojelutarkastuksia jatketaan avopalveluissa. Työterveyshuollon yhteistyötä on tiivistetty. Pyrkimyksenä on lyhentää sairauslomia sekä käyttää tehokkaammin varhaisen tuen toimintamallia. Työterveyshuollon kanssa on aloitettu työkykyselvitys niiden työntekijöiden kohdalla, jotka ovat olleet sairaus- /kuntoutustuella pidempään kuin yhden vuoden. Uuden henkilöstön rekrytointia on tehty TE-toimistojen kanssa yhteistyössä sekä itsenäisesti. Koska valmiiden ammattilaisten saatavuus on heikentynyt, yhteistyötä eriasteisten oppilaitosten kanssa on tiivistetty.

17 Hallitus Yhtymäkokous Hallitus 65 Osaamis- ja tukikeskus Osaamis- ja tukikeskuksessa avattiin uusi peruskorjattu psykososiaalisen kuntoutuksen 9-paikkainen yksikkö Koralli helmikuun alusta, kaikki kuntoutuspaikat ovat täynnä. Keväällä on aloitettu uuden lasten yksikön suunnittelu Nenonpeltoon. Tilat korvaavat nykyisen oppilaskoti Kompassin tilat. Tiloihin tulee myös perheiden yksikkö, jossa läheiset ja perheet voivat tavata kuntoutuksessa olevia lapsia ja nuoria sekä asiantuntijoita. Perheiden yksikkö on kaikkien Nenonpellon oppilaskotien käytössä. Lasten ja nuorten kuntoutuksen kysyntä on edelleen kasvussa. Vaikka kuusipaikkainen Jolla-yksikkö aloitti toimintansa lokakuussa 2017, jonottaa kuntoukseen yli kymmenen lasta. Jono on tarkoitus saada purettua alkusyksystä. Kuntoutuksen viitekehyksiä kehitetään lasten ja nuorten sekä aikuisten kuntoutuksessa. Kriisiyksikkö Sataman yläkerrassa on toiminut nuorten aikuisten kuntoutujien nelipaikkainen Luoto-yksikkö. Keväällä on yläkerran toinen pääty remontoitu ja sinne avautui toukokuun puolessa välissä nuorten aikuisten nelipaikkainen Wirta-yksikkö. Molemmissa yksiköissä on kuntoutuksellisena viitekehyksenä yhteisökasvatus sekä yksilölliset että yhteisölliset terapiamuodot. Yhteistyössä avopalveluiden ja osaamis- ja tukikeskuksen kanssa on kartoitettu kaikki Pieksämäen alueen Vaalijalan päiväaikainen toiminta yhteiseksi tiekartaksi, joka löytyy osoitteesta Tavoitteena on asiakkaiden osallisuuden ja itsemääräämisoikeuden vahvistaminen. Asiakas voi koota päiväaikaisen toimintansa paletin 35 vaihtoehdosta yhteistyössä verkostonsa kanssa. Asiantuntijapalveluissa on kehitetty alkuvuodesta asiakastyön kirjaus- ja tilastointikäytäntöjä. Poliklinikkapalveluja ja liikkuvia kuntoutuspalveluja on sopeutettu kysyntään. Lääkäriresurssien niukkuus Nenonpellossa on keväällä pahentunut, vaikka erilaiset rekrytointikanavat ovat olleet käytössä. Muiden asiantuntijoiden resurssitilanne on ollut tyydyttävä.

18 Hallitus Yhtymäkokous Hallitus 65 Perusopetus Sateenkaaren erityiskoulun vakituisten oppilaiden määrä oli huhtikuun lopussa 61. Vakituisten oppilaiden käyttöpäiviä oli huhtikuun lopussa (v. 2017, 3 784), vastaavasti lyhytaikaisessa kuntoutuksessa olevien oppilaiden käyttöpäivämäärä oli 850 (v. 2017, 687). Oppilaspaikoille on kysyntää. Tällä hetkellä jonossa on 10 oppilasta, joille on kysytty koulupaikkaa niin, että he kävisivät kotoa käsin päivittäin koulua. Syksyllä aloittaa yhdestoista määräaikainen luokka lukuvuoden ajaksi. Konsultaatiopalvelut perusopetukseen kiinnostavat kuntia, mutta niiden maksullisuus on noussut esteeksi palvelun toteuttamiselle. Alkuvuodesta konsultaatiokäyntejä on tehty kahteen eri kuntaan. Uuden koulurakennuksen rakentaminen Nenonpeltoon alkoi toukokuussa ja se valmistuu lukuvuodelle Rakennuksessa on tilat viidelle luokalle. Koulun viereen tulee toiminnallinen liikunta- ja leikkipuisto koululaisten ja asiakkaiden käyttöön. Koulurakennuksen rahoitus toteutetaan kiinteistöleasing-sopimuksella Kuntarahoitus Oyj:n kanssa. Koulurakennus tulee Kuntarahoituksen omaisuudeksi ja Vaalijala vuokraa sen. Syksyllä kaksi Sateenkaaren erityiskoulun luokkaa siirtyy Pieksämäen keskustan tuntumaan entisen Tahiniemen koulun tiloihin. Tiloihin siirtyvät ne oppilaat, jotka ovat kuntoutuksessa edenneet siihen vaiheeseen, että eivät tarvitse oppimiseen enää niin vahvoja rakenteita, mitä Nenonpellossa on tarjolla. Tahiniemen koulun tiloista on matalampi kynnys siirtyä toisen asteen opintoihin. Yhteistyötä Spesian ja Seurakuntaopiston kanssa tiivistetään. Asuminen ja tekeminen Asumispalvelut ja tekemisen palvelut (päivätoiminta, työtoiminta, kuntouttava työtoiminta) ovat toteutuneet tammi-maaliskuussa 2018 suunniteltujen käyttöpäivien osalta tavoitteen mukaisesti. Avopalveluyksiköt tavoittelevat 105 %:n vuosikatetta, joka kattaa poistot, lainojen lyhennykset sekä Vaalijalan hallinnon vyörytykset. Vuoden 2018 alussa avattiin Mikkeliin Siekkilän palvelukoti. Palvelukotiin rekrytoitiin 35 sote-alan ammattilaista ohjaustehtäviin.

19 Hallitus Yhtymäkokous Hallitus 65 Sääksvuoren palvelukoti on parhaillaan rakenteilla Jyväskylään. Toiminta käynnistyy marraskuussa Kesän ja syksyn aikana palvelukotiin rekrytoidaan 40 työntekijää. Molemmissa palvelukodeissa on 15 asiakaspaikkaa autisteille ja vahvaa psykososiaalista tukea tarvitseville asiakkaille. Molemmat palvelukodit toteuttavat erityisen vaativaa, kuntouttavaa palveluasumista, jonka avulla puretaan laitosasumista. Tammikuussa 2018 ARA teki ehdollisen avustusvarauspäätöksen koskien Rautalammin Kuutinharjun korvaavia uusia asuinrakennuksia. Ne palvelevat aluksi nykyisiä Kuutinharjun palvelukodin asiakkaita. Rakennusten suunnittelussa otetaan huomioon laitoskuntoutuksen jälkeiset asuntotarpeet, joita Kuutinharju tulevaisuudessa tyydyttää. Viidessä Vaalijalan ohjatun asumisen yksikössä kehitetään palvelumuotoa ja tilaratkaisuja tulevaisuuden tarpeita vastaaviksi. Tukiasumisen palvelu tuotteistetaan ja otetaan laajemmin käyttöön palvelumuotona. Asumiskokeilun, asumisvalmennuspalvelun ja ammatillisen kuntoutuksen palveluiden käyttöä laajennetaan. Avopalveluissa on otettu käyttöön uudistetut palvelu- ja hoitosuunnitelmat, Minun elämäni suunnitelma asumispalveluissa sekä yksilöllinen toimintasuunnitelma työ- ja päivätoiminnassa. Kevään 2018 aikana suunnitelmien käyttöä arvioidaan ja kehitetään työntekijöiden palautteen pohjalta. Vuosittainen asiakas- ja läheispalaute on koottu yksiköittäin. Palautteesta johdetut kehittämiskohteet on viety yksiköiden toimintasuunnitelmiin. Erityisenä kehittämiskohteena on läheisyhteistyön muotojen kehittäminen ja suunnittelu yhdessä läheisten kassa. Palveluprosessien osalta avopalveluissa jalkautetaan valtakunnallisia asumisen ja tekemisen laatukriteereitä käytäntöön. Kriteerit on kuvattu palvelukuvauksiin ja ohjeisiin. Seuraavassa vaiheessa kehitetään kriteerien toteutumista arjen asiakastyössä. Vaalijala toimii kahdessa STM:n kärkihankkeessa vuoden 2018 loppuun saakka. Vaalijala toimii osatoteuttajana Essoten hallinnoimassa OSSI-hankkeessa, jossa kehitetään perhehoitopalvelua ja pilotoidaan omais- ja perhehoitokeskuksen toimintaa Etelä-Savon alueelle.

20 Hallitus Yhtymäkokous Hallitus 65 Vaalijalan hallinnoimassa Savon OTE-hankkeessa mallinnetaan uusia osallisuutta edistäviä päivätoimintapalveluja Mikkelissä, Varkaudessa, Pieksämäellä ja Kuopiossa (ryhmämuotoiset kurssipalvelut, klubit, ilta-aikainen toiminta, jalkautuva päivätoiminta). Kärkihankkeissa työskentelee avustusvaroin viisi Vaalijalan palkkaamaa projektityöntekijää. Kärkihankkeiden avulla on toteutettu alueellisia tilaisuuksia, joissa edistetään vammaisten ihmisten osallisuutta ja itsemääräämisoikeuden toteutumista. Hankkeet ovat myös suora kanava vaikuttaa uudistuvan lainsäädännön valmistelutyöhön. Avopalveluista on edustus säännöllisesti mukana valtakunnallisessa kehitysvammaalan asumisen neuvottelukunnassa (KVANK). Kuntayhtymän johtajan päätösehdotus: Hallitus merkitsee raportin tiedoksi ja saattaa sen edelleen yhtymäkokoukselle tiedoksi. Ehdotus hyväksyttiin. Yht.kok. 9 Päätösehdotus: Yhtymäkokous merkitsee raportin Vaalijalan toiminnasta ja taloudesta tiedoksi.

21 Hallitus Yhtymäkokous Vaalijalan strategian päivitys vuosille Hallitus 66 Vaalijalan kuntayhtymän voimassa oleva strategia on vuosille , liite nro 1. Strategia peruslinjaukset ovat edelleen oikeat, mutta muuttuva toimintaympäristö edellyttää päivityksiä strategiaan. Strategiapäivitys on käsitelty yhteistyötoimikunnassa ja tullaan käsittelemään 4.6. vanhempainneuvostossa, jonka lausunto toimitetaan yhtymäkokoukselle Se on ollut kommenteilla myös kaikilla Vaalijalan työntekijöillä. Strategian kuusi näkökulmaa ovat: Asiakkaat ja ostajat Henkilöstö Omistajat Palvelut Talous Toiminta-alue Sote- ja maakuntauudistus on huomioitu strategiassa siinä määrin kuin siitä on ollut tietoa käytettävissä. Strategiassa on kuitenkin tuotu näkökulmat esiin myös uudistuksesta riippumatta. Strategia vuosille on liitteenä nro 2. Kuntayhtymän johtajan päätösehdotus: Hallitus hyväksyy Vaalijalan strategian vuosille ja esittää sen yhtymäkokoukselle vahvistettavaksi. Ehdotus hyväksyttiin.

22 Yhtymäkokous Yht.kok. 10 Vaalijalan kuntayhtymän voimassa oleva strategia vuosille on liitteenä nro 5. Vaalijalan strategia vuosille on liitteenä nro 6. Päätösehdotus: Yhtymäkokous hyväksyy Vaalijalan strategian vuosille liitteen nro 6 mukaisesti.

23 Hallitus Yhtymäkokous Vaalijalan kehyssuunnitelma vuosille Hallitus 67 Kevään yhtymäkokous käsittelee kolmivuotisen kehyssuunnitelman ja antaa tarvittaessa ohjeistusta taloussuunnitteluun. Jäsenkunnilta pyydetään lausunnot kehyssuunnitelmasta, jotka puolestaan ohjaavat talous- ja toimintasuunnitelman jatkovalmistelua. Lausuntopyynnössä huomioidaan kuntakokouksessa esitetyt kannanotot. Kehyssuunnitelmaluonnos on liitteenä nro 3. Suunnitelman runko noudattaa pääosin edellistä kehyssuunnitelmaa ja siinä on huomioitu toiminnan tiedossa olevat muutokset ja päivitetyt linjaukset. Vaalijalan asema tulevassa sote- ja maakuntauudistuksessa on huomioitu käytettävissä olevien tietojen pohjalta. Eduskunta päättää ao. lainsäädännöstä kesä-heinäkuussa. Sosiaali- ja terveysministeriö asetti selvityshenkilöt tekemään arvion erityishuoltopiirien asemasta maakunta- ja soteuudistuksessa. Selvityshenkilöiden on tehtävä perusteltu esitys tulevista organisoitumismalleista mennessä. Esityksestä järjestetään lausuntokierros syksyllä. Selvityshenkilöt ovat Eksoten perhepalvelujen ja erityishuoltopiirin johtaja Riitta Hakomo ja sosiaalineuvos Markku Niemelä. Tasapainoisen talouden ylläpitäminen edellyttää kustannustehokasta toimintaa ja palvelujen joustavaa hinnoittelua. Ensi vuonna palkkaperusteiset menot arvioidaan nousevan 4 %, koska silloin maksetaan mm. 1,2 % suuruinen kertaerä. Vuonna 2020 palkkaperusteinen kustannuspaine vähenee, tosin täysimääräiset lomarahat tulevat silloin maksuun. Lakisääteisten sivukulujen mahdollista muutosta ei ole vielä voitu huomioida. Vuoden 2014 jälkeen ei yleistä suoritehintojen korotusta ole tehty. Vuodelle 2017 hintoja laskettiin 1,5 %. Vuodelle 2019 suunnitellaan Nenonpellon yksiköiden suoritehintojen kokonaisuudistusta, jonka tarkoituksena on hinnoittelun yksinkertaistaminen. Palkkaperustainen kustannuspaine huomioidaan suoritehinnoissa. Avopalvelujen suoritehinnat ovat yksikkökohtaiset ja niissä tehdään välttämättömät tarkistukset, jotka pohjautuvat toteutuneisiin kustannuksiin.

24 Hallitus Yhtymäkokous Hallitus 67 Vanhempainneuvosto antaa asiasta lausunnon , joka jaetaan yhtymäkokouksessa pöydälle. Kuntayhtymän johtajan päätösehdotus: Hallitus hyväksyy kehyssuunnitelman vuosille ja esittää sen edelleen yhtymäkokouksen hyväksyttäväksi. Ehdotus hyväksyttiin. Yht.kok. 11 Kehyssuunnitelma v liitteenä nro 7. Vanhempainneuvoston lausunto jaetaan kokouksessa, liite nro 8. Päätösehdotus: Yhtymäkokous hyväksyy vuosien kehyssuunnitelman liitteen nro 7 mukaisesti.

25 Hallitus Yhtymäkokous Sopimus Rautalammin kunnan kanssa Kuutinharjun kehittämisestä Hallitus 73 Kuutinharjun kaikki kolme 1970-luvulla rakennettua asuinrakennusta ovat tulleet teknisen käyttöikänsä loppupäähän. Niiden peruskorjaaminen ei ole taloudellisesti järkevää. Heikentyneen sisäilma johdosta on tehty muutoksia ilmanvaihtoon ja otettu ilmanpuhdistimet laajasti käyttöön. Toimenpiteillä sisäilma on saatu tyydyttävälle tasolle. Rakennusten käyttöikää on kuitenkin jäljellä enää muutama vuosi. Valtion asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myönsi Kuutinharjun palveluasuntojen uudisrakennuksille euron ehdollisen varauksen investointiavustukseksi ja euron korkotukilainaksi. Haettu avustus oli euroa, joten suunnittelu 18 asunnon rakentamiseksi on todella vaativa tehtävä. Hakemuksessa esitetty kustannusarvio oli 3,5 M :a, josta ARA on leikannut 0,7 M :a. Avustusprosentti tulee olemaan 40 eli pienempi kuin aikaisemmissa palvelukodeissa (50 %). Rakentamaan on tarkoitus päästä syksyllä Lisäkustannuksia hankkeelle tuottaa nykyisten rakennusten purkaminen ja Kuutinharjun lämmitysjärjestelmän uudistaminen polttoöljystä luopumiseksi. Hanke edellyttää myös kunnallistekniikan uusimista. Aikaisemmin esillä oli myös Kuutinharjun väistötilojen tarve, joita suunniteltiin mm. Rautalammin kunnan Toholahden toimintakeskukseen. Väistötilojen tarve kuitenkin poistui. Vaalijala on tehnyt hyvää yhteistyötä Rautalammin kunnan kanssa Kuutinharjun pulmien ratkaisemiseksi. Kunta on sitoutumassa tuomaan kaukolämmön Kuutinharjuun, hoitamaan nykyisten rakennusten purkamisen, parantamaan kunnallistekniikkaa, kevyen liikenteen väyliä ja osallistumaan toimintaa palvelevien muiden rakennusten kustannuksiin. Yhteensä kunnan panostuksen arvo on noin euroa. Vastineeksi Vaalijala luovuttaisi Kuutinharjusta kunnalle tonttimaata kahtena kappaleena yhteensä noin 3,5 ha:a. Kuutinharjun maa-alue on yhteensä noin 70 ha:a ja se on saatu vuonna 1940 lahjoituksena kauppaneuvoksetar Aina Peuralta. Lahjoittajan toive oli, että tilaa ja sen antamia etuja käytetään ensisijaisesti Sisälähetysseuran (Vaalijalan) harjoittaman huolto- ja kasvatustyön hyväksi.

26 Hallitus Yhtymäkokous Hallitus 73 Sopimus Rautalammin kunnan kanssa ei olisi lahjakirjan tarkoituksen vastainen, koska sen tarkoituksena on edistää Vaalijalan palvelutoiminnan edellytyksiä Kuutinharjussa. Hallitus antoi kokouksessaan kuntayhtymän johtajalle valtuudet valmistella sopimus asiasta Rautalammin kunnan kanssa, sopimus on liitteenä nro 5 ja esisopimus kiinteistökaupasta liitteenä nro 5a. Kuntayhtymän johtajan päätösehdotus: Hallitus päättää esittää sopimuksen hyväksymistä yhtymäkokoukselle. Mikäli yhtymäkokous hyväksyy sopimuksen, annetaan kuntayhtymän johtajalle valtuudet tehdä sopimukseen ja esisopimukseen tarpeelliset tekniset korjaukset ja allekirjoittaa ne. Ehdotus hyväksyttiin. Yht.kok. 12 Sopimus Kuutinharjun alueen kokonaisvaltaisesta kehittämisestä on liitteenä nro 9 ja esisopimus kiinteistökaupasta liitteenä nro 10. Päätösehdotus: Yhtymäkokous hyväksyy sopimukset liitteen nro 9 ja 10 mukaisesti. Mikäli yhtymäkokous hyväksyy sopimukset, annetaan kuntayhtymän johtajalle valtuudet tehdä sopimukseen ja esisopimukseen tarpeelliset tekniset korjaukset ja allekirjoittaa ne.

27 Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Yhtymäkokous Kuntalain mukaiset sidonnaisuusilmoitukset ja -rekisteri Tark.ltk 43 Kuntalain mukaan alkaen on keskeisten luottamushenkilöiden ja viranhaltijaesittelijöiden tehtävä sidonnaisuusilmoitus ja se on rekisteröitävä ja julkaistava yleisessä tietoverkossa. Poliittisen edustuksellisuuden eräänä tarkoituksena on erilaisten intressien kanavoituminen päätöksentekoon. Sidokset yritys- ja yhdistystoimintaan voivat olla hyödyllisiä kosketuspintoja kunnallishallinnon ulkopuolelle. Sidoksiin voi kuitenkin liittyä epätervettä edunvalvontaa, jos päätöksenteon vaikuttimena on esimerkiksi sidonnaisuuteen liittyvä kiitollisuudenvelka tai taloudellinen riippuvuussuhde. Sidonnaisuudesta voi seurata myös esteellisyystilanne. Kuntaliiton ohjeistus sidonnaisuusilmoituksista ja -rekisteristä löytyy linkistä: Vaalijalan kuntayhtymässä velvollisuus koskee hallituksen jäseniä ja varajäseniä, tarkastuslautakunnan ja yhtymäkokouksen puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajaa sekä kuntayhtymän johtajaa. Sidonnaisuusilmoitus on tehtävä kahden kuukauden kuluessa siitä, kun henkilö on valittu luottamustoimeensa. Tarkastuslautakunta on vastuussa sidonnaisuusilmoitusten vastaanottamisesta, rekisterin tietosisällön virheettömyydestä ja siitä, ettei rekisteriin viedä ylimääräisiä tai sääntelyn näkökulmasta turhia tietoja. Tarkastuslautakunnan on tarkastettava ilmoitukset ennen tiedon viemistä rekisteriin ja yleiseen tietoverkkoon. Sidonnaisuusilmoitukset muodostavat henkilörekisterin, johon sovelletaan henkilötietolakia, rekisterinpitäjä on tarkastuslautakunta. Kuntayhtymä on hankkinut Sidonnaisuusrekisteri.fi-palvelun Suomen sidonnaisuusratkaisut Oy:ltä ja sidonnaisuusilmoitukset on pyydetty em. luottamushenkilöiltä ja kuntayhtymän johtajalta Kaikki eivät ole vielä ilmoitusta tehneet. Raportti sidonnaisuusilmoituksista on liitteenä nro 1.

28 Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Yhtymäkokous Tark.ltk 43 Päätösehdotus: Tarkastuslautakunta tarkastaa sidonnaisuusilmoitukset ja valvoo, että kaikki ilmoitusvelvolliset ovat antaneet ilmoituksensa sekä saattaa ne edelleen yhtymäkokouksen tiedoksi. Päätösehdotus hyväksyttiin. Puuttuvat ilmoitukset pyydetään lähettämään vuoden loppuun mennessä. Päätös laitetaan tiedoksi hallitukselle. Tark.ltk 4 Edellisen kokouksen jälkeen on saapunut yksi sidonnaisuusilmoitus, liite nro 1. Useista pyynnöistä huolimatta on edelleen kahden henkilön osalta ilmoitus saamatta ja yhden henkilön osalta ilmoitus on keskeneräinen-tilassa (ilmoitukset seuraavat esityslistan mukana). Päätösehdotus: Tarkastuslautakunta hyväksyy saapuneen ilmoituksen Vaalijalan kuntayhtymän sidonnaisuusrekisteriin ja päättää jatkotoimenpiteistä niiden henkilöiden osalta, jotka eivät ole vielä ilmoitusta toimittaneet. Tarkastuslautakunta hyväksyi saapuneen ilmoituksen Vaalijalan kuntayhtymän sidonnaisuusrekisteriin ja päättää jatkaa vielä puuttuvien ilmoitusten pyytämistä. Yht.kok. 13 Vaalijalan sidonnaisuusrekisteri liitteenä nro 11. Päätösehdotus: Yhtymäkokous merkitsee tiedoksi liitteenä nro 11 olevan Vaalijalan sidonnaisuusrekisterin.

29 Yhtymäkokous Yhtymäkokousedustajien aloitteet ja hallitukselle osoitettavat kysymykset Yht.kok. 14 Hallintosäännön 122 :n mukaan kokouskutsussa mainittujen asioiden käsittelyn jälkeen on yhtymäkokousedustajalla oikeus tehdä kirjallisia aloitteita kuntayhtymän toimintaa ja hallintoa koskevissa asioissa. Aloite annetaan puheenjohtajalle. Aloitetta ei oteta heti käsiteltäväksi, vaan se lähetetään kuntayhtymän hallituksen valmisteltavaksi. Yhtymäkokous voi erikseen päättää, että aloitteesta käydään lähetekeskustelu siitä, miten asia on valmisteltava. Hallituksen on vuosittain kevätkokouksessa esitettävä yhtymäkokoukselle luettelo kokousedustajien tekemistä ja hallitukselle lähetetyistä aloitteista, joita yhtymäkokous ei edellisen vuoden loppuun mennessä ole lopullisesti käsitellyt. Samalla on ilmoitettava, mihin toimenpiteisiin niiden johdosta on ryhdytty. Yhtymäkokous voi todeta, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun. Hallintosäännön 123 :n mukaan yhteensä vähintään neljäsosaa kokouksessa edustettuina olevista äänistä edustavat kokousedustajat voivat tehdä kuntayhtymän hallitukselle osoitetun kirjallisen kysymyksen kuntayhtymän toimintaa ja hallintoa koskevasta asiasta. Hallituksen on vastattava kysymykseen seuraavassa yhtymäkokouksessa. Päätösehdotus: Yhtymäkokous päättää 1 liittää pöytäkirjaan mahdolliset yhtymäkokousedustajien jättämät hallintosäännön 122 :n tarkoittamat aloitteet ja 123 :n mukaiset hallitukselle osoitetut kysymykset; ja 2 päättää mahdollisten aloitteiden johdosta käytävästä lähetekeskustelusta.

30 Yhtymäkokous Valitusosoitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kuntalain 137 ja 138 :n mukaan oikeus kunnallisvalituksen tekemiseen tämän kokouksen päätöksistä on sillä, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa sekä lisäksi kuntayhtymän jäsenkunnalla tai sen jäsenellä. Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei valitusta kuitenkaan saa tehdä. Valitusosoitus Muutosta haetaan Itä-Suomen hallinto-oikeudelta (os. PL 1744, Kuopio) kirjallisella valituksella, joka valittajan itsensä tai hänen valtuuttamansa asiamiehen on annettava hallinto-oikeudelle kolmantenakymmenentenä (30) päivänä siitä, kun päätös on säädetyllä tavalla asetettu yleisesti nähtäville, tai jos päätös koskee jotakuta yksityisesti, tiedoksiantopäivästä. Valitusasiakirjat voi omalla vastuulla lähettää hallinto-oikeudelle myös postitse tai lähetin välityksellä, jolloin asiakirjat on jätettävä postiin niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Valituskirjassa on ilmoitettava - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon muutosta haetaan - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi sekä - muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä selvitys siitä päivästä, mistä valitusaika on valitusosoituksen mukaan laskettava. Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 80 euroa. Pöytäkirjan nähtäväksi asettaminen Kokouksesta kirjoitettu pöytäkirja pidetään nähtävillä Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen toimiston virallisella ilmoitustaululla Nenonpellossa kello

VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ

VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Asia lista HALLITUS KOKOUSAIKA: KOKOUSPAIKKA: 8.11.2017 kello 10.00 Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus, toimisto/kokoushuone 1 KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Liite 113 114 115 116 117 118

Lisätiedot

VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Hallitus Yhtymä kokous Vuosikertomus 2018 Hallitus 62 Vaalijalan kuntayhtym

VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Hallitus Yhtymä kokous Vuosikertomus 2018 Hallitus 62 Vaalijalan kuntayhtym VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Hallitus Yhtymä kokous 62 9 22.5.2019 12.6.2019 3 16 Vuosikertomus 2018 Hallitus 62 Vaalijalan kuntayhtymä teki vuodelta 2017 ensimma1sen kerran vain digitaalisen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

, kokous päättyy ilman eri ilmoitusta kello Vaalijalan tulevaisuuden tavoitteet ja kuntakokouksen koollekutsuminen

, kokous päättyy ilman eri ilmoitusta kello Vaalijalan tulevaisuuden tavoitteet ja kuntakokouksen koollekutsuminen V8AALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Asialista HALLITUS KOKOUSAIKA: 16.2.2018, kokous päättyy ilman eri ilmoitusta 19.2.2018 kello 14.00 Sähköinen kokous KOKOUSPAIKKA: KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Liite 35 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

\_\_ - \ Asialista V AALIJALAN KUNTA YHTYMÄ HALLITUS kello Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus, toimisto/kokoushuone 1

\_\_ - \ Asialista V AALIJALAN KUNTA YHTYMÄ HALLITUS kello Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus, toimisto/kokoushuone 1 V AALIJALAN KUNTA YHTYMÄ Asialista HALLITUS KOKOUSAIKA: KOKOUSPAIKKA: 17.4.2019 kello 10.00 Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus, toimisto/kokoushuone 1 KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Liite 43 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 31 25.3.2019 Tarkastuslautakunta 41 23.4.2019 4 1360/02.06.01.06/2018 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tilinpäätös ja toimintakertomus

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs)

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KOKOUSKUTSU 1 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymäkokous 27.4.2017 1 KOKOUSAIKA Torstai 18.5.2017 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/ (5) Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus, 42, Kunnanvaltuusto, 21,

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/ (5) Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus, 42, Kunnanvaltuusto, 21, Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (5) Kunnanhallitus, 42, 30.03.2015 Kunnanvaltuusto, 21, 15.06.2015 21 Kangasniemen kunnan tilinpäätös vuodelta 2014 KNGDno-2015-79 Kunnanhallitus, 30.03.2015, 42

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 112 27.03.2017 Kunnanvaltuusto 51 29.05.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen 972/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 112 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

NRO 1/2017. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan hyväksyminen. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet

NRO 1/2017. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan hyväksyminen. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2017 Kokousaika 26.4.2017 klo 12 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä

Lisätiedot

2 1 Kokousedustajien ja heidän valtuuksiensa toteaminen sekä ääniluettelon hyväksyminen

2 1 Kokousedustajien ja heidän valtuuksiensa toteaminen sekä ääniluettelon hyväksyminen VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Asialista YHTYMÄKOKOUS KOKOUSAIKA: 12.6.2019 kello 13.00 KOKOUSPAIKKA: Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus/juhlasali, Nenonpelto KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Liite 1 Yhtymäkokouksen avaaminen

Lisätiedot

NRO 1/2018. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet

NRO 1/2018. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2018 Kokousaika 9.5.2018 klo 10 15.30 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/ Christer Friskopf. Nina Schulman jäsen

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/ Christer Friskopf. Nina Schulman jäsen 1 KOKOUSAIKA klo 9.10 11.30, klo 12.10 12.50 KOKOUSPAIKKA Saksankatu 27, A-rak. kokoustila 1014 LÄSNÄ Pauli Marttila puheenjohtaja Tuija Näppinen varapuheenjohtaja Christer Friskopf jäsen Nina Schulman

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus. 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 6/2011 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai 28.3.2011 kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 122 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

!/::' "'c;/j ;..,, VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ. Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA

!/::' 'c;/j ;..,, VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ. Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA 041041 Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA Päivän ohjelma: klo 10.00 Kahvi + kokous Tutustuminen kuntoutusyksikkö Sataman toimintaan n. klo 12.00 Ruokailu KOKOUSAIKA: KOKOUSPAIKKA: kello 10.00 Vaalijalan osaamis-

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(8) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2019

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(8) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2019 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(8) KOKOUSAIKA Perjantai 29.3.2019 kello 13.00 14:33 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Kokoustila Viesti 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA 2/2018

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA 2/2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Tiistai 8.5.2018 kello 14:00 16.28 Koulutuskeskus JEDU Piippola neuvotteluhuone, Siikalatva Saapuvilla: Seppälä Tuomo, puheenjohtaja Niemelä Helinä, jäsen Piippo Sirpa, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi Aika Keskiviikko 10.4.2013 klo 10.00 12.25 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä.

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä. UTSJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1/15.5.20089 1 Kokousaika 15.5.2009 klo 9-14 Kokouspaikka Läsnä Kunnanvirasto, Utsjoki Pertti Kujala, pj Säde Guttorm, vpj Raimo-Esa Guttorm, j Seppo

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/2018 1 (6) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 15:00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 Kokousaika Tiistai. klo 9.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kokoushuone 2 Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Tytäryhteisön sisäinen valvonta

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

118 1 Sateenkaaren koulun urakkatarjousten hyväksyminen

118 1 Sateenkaaren koulun urakkatarjousten hyväksyminen VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Asialista HALLITUS KOKOUSAIKA: 4.10.2019 kello 10.00. Kokous päättyy ilman eri ilmoitusta 4.10.2019 kello 21.00. Sähköinen kokous KOKOUSPAIKKA: KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Liite 116

Lisätiedot

4 Vaalijalan hallituksen ja johdon seminaaripäivä

4 Vaalijalan hallituksen ja johdon seminaaripäivä VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Kokouskutsu TARKASTUSLAUTAKUNTA 24.1.2019 Päivän ohjelma: klo 10.00 Kahvi + kokous Tutustuminen kuntoutusyksikkö Sataman toimintaan n. klo 12.00 Ruokailu KOKOUSAIKA: 31.1.2019 kello

Lisätiedot

rj2 4IJ.. VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA

rj2 4IJ.. VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA Päivän ohjelma: klo 10.00 Kahvi + kokous Tutustuminen Linnan Cafen toimintaan n. klo 12.00 Ruokailu, Ravintola Taica KOKOUSAIKA: KOKOUSPAIKKA: kello 10.00 Linnan Cafe, Keskuskatu

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko. klo 9.00 Kunnanvirasto Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu pöytäkirja,

Lisätiedot

Keskiviikko klo 12.00

Keskiviikko klo 12.00 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 3/2019 Kokousaika Kokouspaikka Käsitellyt asiat Asia no Keskiviikko klo 12.00 Kunnanvirasto Valtuustosali 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2017

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2017 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2017 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Laillisuus ja päätösvaltaisuus: Asiat: Pöytäkirjan tarkastajat Tiistai 23.5.2017 klo 19.00-20.49 Pyhännän kunnantalo, Pyhäntä Näätänen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Torstai 11. 6.2015 klo 19.00-20.44 Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila Näätänen Teuvo Tallgren Anja Viinala Jarmo Hakkarainen Timo Ojakoski

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Mikkeli Ote pöytäkirjasta 6/2015 1 (7) Kaupunginhallitus, 125, 30.03.2015 Kaupunginhallitus, 207, 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto, 67, 15.06.2015 67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Pöytäkirja 2/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (7) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 11.00 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 9-18

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie KAJAANI Yhtymäkokous nro 1/2014

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie KAJAANI Yhtymäkokous nro 1/2014 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Perjantai 25.4.2014 kello 13.00 15.15 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, kokoustila Viesti 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Y h t y m ä v a l t u u s t o

Y h t y m ä v a l t u u s t o LIITE 2 Y h t y m ä v a l t u u s t o KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA 1/2016 Kokousaika Tiistai 24.5.2016 klo 16.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastian auditorio, Hattelmalantie 8 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Yhtymävaltuuston

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KOKOUSAIKA 30.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 19 20 21 1,2 22 3 23 4 24

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs)

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) KOKOUSKUTSU 3 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 20.3.2015 1 KOKOUSAIKA Torstai 26.3.2015 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) 9 Kuntayhtymän

Lisätiedot

147 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 147 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

147 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 147 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 6/2019 Lähettämispäivä Kunnanhallitus 21.3.2019 KOKOUSAIKA Torstai 28.3.2019 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 147

Lisätiedot

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 14.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 64 22.03.2005 VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖS 64/04/047/2005 KH 64 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous 1 YHTYMÄKOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA JA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 OMN/123/00.02.00/2015 ERON MYÖNTÄMINEN

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Keskiviikko 28.5.2014 klo 9.15 10.27 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

84 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 84 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

84 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 84 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 6/2016 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Keskiviikko 30.3.2016 kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 84

Lisätiedot

Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014

Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014 Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014 Uudenmaan liiton tilinpäätös 2013; tilinpäätöksen hyväksyminen 69/00.00.03.00/2014 MHS 10.03.2014 17 Kuntalain

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie KAJAANI Yhtymäkokous nro 1/2017

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie KAJAANI Yhtymäkokous nro 1/2017 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Perjantai 28.4.2017 kello 13.00 14.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, kokoustila Viesti 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

KHT, JHT Tapio Raappana, vastuullinen tilintarkastaja, KPMG Julkishallinnon Palvelut

KHT, JHT Tapio Raappana, vastuullinen tilintarkastaja, KPMG Julkishallinnon Palvelut Aika Paikka Perjantai 31.5.2019 klo 14.00, Korvanranta 50 (kokoustila 130, 1. krs), Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen: Vesa Haapala, puheenjohtaja Riitta-Maija Hokkanen Tiina Huilaja Ville Häkkinen Anna-Liisa

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

Jäsen Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen

Jäsen Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen Aika Perjantai 13.4.2012 klo 10.00-12.45 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Oppipoika ravintolat / Kokoustila Oltermanni, Korkalonkatu 33, 4. krs, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 64 22.03.2005 Kunnanvaltuusto 46 27.06.2005 VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖS 64/04/047/2005 KH 64 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone 17.5.2017 1 (5) Tarkastuslautakunnan kokous 17.5.2017 Aika keskiviikko 17.5.2017 klo 9.00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia ja otsikko 1. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Tiistai 12.6.2018 klo 19.00-20.55 Pyhännän kunnantalo, Pyhäntä Näätänen Teuvo Ollila Päivi Viinala Jarmo Hyvärinen Mikko Junno Seija

Lisätiedot

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 40 13.04.2004 VUODEN 2003 TILINPÄÄTÖS 28/04/047/2004 KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs)

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KOKOUSKUTSU 1 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymäkokous 29.4.2019 1 KOKOUSAIKA Tiistai 28.5.2019 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

KHT, JHT Tapio Raappana, vastuullinen tilintarkastaja, KPMG Julkishallinnon Palvelut

KHT, JHT Tapio Raappana, vastuullinen tilintarkastaja, KPMG Julkishallinnon Palvelut Aika Paikka Perjantai 1.6.2018 klo 9.00-11.40 Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Korvanranta 50 (kokoustila nro 130, 1. krs.), 96300 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen: Vesa Haapala, puheenjohtaja Riitta-Maija

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 3/

Muonion kunta Esityslista / 3/ Muonion kunta Esityslista / 3/2016 Kokouskutsu 12.5.2016 Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka Valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista Yhtymäkokous 25.9.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (7) 11.9.2019 2/2019 YHTYMÄKOKOUS Aika 25.9.2019 klo 14.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu (näytteenoton

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 14.4.2010 kello 8.00 10.15 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 3/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 16.5.2018 klo 9.00 13.45 KOKOUSPAIKKA Siikaisten uusi kunnanvirasto, kokoushuone LÄSNÄ Anneli Lahtinen puheenjohtaja Leo Forss varapuheenjohtaja Matti Anttila jäsen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kokousaika klo

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kokousaika klo KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 7 27.3.2017 180 + Kokousaika 27.3.2017 klo 17.00 19.17+ Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 2/

1 Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 2/ 1 KOKOUSAIKA klo 9.00 KOKOUSPAIKKA Saksankatu 27, A-rak. kokoushuone 1014 LÄSNÄ Pauli Marttila puheenjohtaja Tuija Näppinen varapuheenjohtaja Christer Friskof jäsen Nina Schulman jäsen POISSA MUUT Tuula

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/2017 28 Tarkastuslautakunta Kokousaika 30.08.2017 klo 07:00-08:50 Kokouspaikka Kirjolan koulu,neuvotteluhuone, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 15

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2011

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2011 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 13.4.2011 kello 9.00 10.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen

Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen Aika Torstai 19.2.2013 klo 10.00 13.05 Paikka Tarkastuslautakunta Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Hallintopalvelut / Kokoustila Puistikko (3. krs), Toripuistikko 5-7, 96200 Rovaniemi Jäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs)

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KOKOUSKUTSU 2 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymäkokous 1.11.2018 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 28.11.2018 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Yhtymähallitus 1/ klo Aleksanterinkatu 20, Porvoo

Yhtymähallitus 1/ klo Aleksanterinkatu 20, Porvoo 13.3.2019 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA 13.3.2018 klo 16.30 Aleksanterinkatu 20, Porvoo KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no Yh 1 : Kokouksen avaus... 3 Yh 2 : Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3

Lisätiedot

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi.

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.03.2015 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo jäsen Väisänen Raija jäsen MUUT

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 13.5.2016 1 KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA Aika: 13.5.2016 klo 9.00 12.15 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Läsnä Marja Jalli

Lisätiedot