Säterinkallionkulman melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten SRV Yhtiöt Oyj

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Säterinkallionkulman melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten SRV Yhtiöt Oyj"

Transkriptio

1 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten SRV Yhtiöt Oyj Anne Kangasaho Siru Parviainen Projekti YMP

2 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten 2 (21) SISÄLTÖ 1 TAUSTATIEDOT MELUSELVITYKSEN MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT Melun ohjearvot Maastomalli Liikennetiedot Laskentamenetelmät MELUSELVITYKSEN TULOKSET Kaavaehdotuksen havainnekuvan mukainen massoittelu Kortteli Kortteli Kortteli Kortteli Kortteli Korttelin 1 vaihtoehtoinen massoittelu Kortteli Kortteli Melutasot laajemmalla alueella verrattuna nykytilanteeseen Virhelähteet TÄRINÄ JA RUNKOMELU ILMANLAATU Ilmanlaatuvyöhykkeet Tilanne selvitysalueella YHTEENVETO JA JOHTOPÄÄTÖKSET LIITTEET VIITTEET... 21

3 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten (21) 1 Taustatiedot Tässä työssä on selvitetty Espoon Leppävaaran n asemakaavaalueelle suunniteltavien asuinkorttelien melu- ja runkomelutilanne. Selvitys tehtiin SRV Yhtiöt Oyj:n toimeksiannosta, missä hankkeesta vastasi Anne Tiainen. Selvitys laadittiin Sito Oy:ssä, missä työhön osallistuivat tradenomi YAMK/ins. AMK Anne Kangasaho (projektipäällikkö ja laadunvarmistus) ja TkK Siru Parviainen (melumallinnus). Suunnittelualue sijaitsee Turunväylän ja Kehä I:n liittymän luoteispuolella. Aluetta rajaavat Linnoitustie ja Impilahdentie. Asuinrakennukset on suunniteltu sijoitettavan nykyisin rakentamattomalle alueelle. Uusien korttelien länsipuolella on asuinrakennuksia ja itäpuolella toimistorakennuksia, jotka hieman torjuvat Kehä I:n melua. Suunnitellun Raide-Jokerin reitti kulkee suunnittelualueen itäpuolella Linnoitustietä pitkin, ja alueen kaakkoispuolelle on suunniteltu pysäkki. Selvityksessä on tarkasteltu kaavaehdotuksen liitteenä olevan havainnekuvan mukaista massoittelua, jossa alueelle on sijoitettu asuinkerrostaloja viiteen kortteliin. Eteläisimmät korttelit on suunniteltu siten, että piha-alueet sijoittuvat asuinrakennusten keskelle, jolloin ne on hyvin suojattu melulta. Alueen luoteisimmassa korttelissa rakennukset ovat toisista erillään, koska melutasot ovat matalammat ja ohjearvot toteutuvat piha-alueilla. Suunnittelualueen kaakkoiskulmaan on sijoitettu pysäköintitalo. Suunnittelualueen havainnekuva [1], jonka mukaisessa tilanteessa melumallinnukset on laadittu, on esitetty kuvassa 1. Kuvassa näkyy myös korttelien numerointi, jota on käytetty jäljempänä raportissa. Kuva 1 Suunnittelualueen sijainti ja uudet rakennukset.

4 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten 4 (21) Lisäksi on raportoitu melutilanne aiemmin tutkitulle ja uuden kaavan mahdollistamalle vaihtoehtoiselle massoittelulle, jonka mukaan korttelissa 1 rakennukset sijoittuvat siten, että piha-alue avautuu pohjoiseen. Kuvassa 2 on esitetty havainnekuva [2] korttelin 1 osalta tällä vaihtoehdolla. Kuva 2 Korttelin 1 vaihtoehtoinen massoittelu. Meluselvityksessä on laskettu tieliikenteen aiheuttamat päivä- ja yöajan keskiäänitasot L Aeq, 7 22 ja L Aeq, 22 7 suunnitelman mukaisille oleskelualueille sekä rakennusten julkisivuille. Julkisivumelulaskentojen perusteella on määritetty tarvittaessa äänitasoerovaatimukset sekä selvitetty parvekkeiden toteuttamismahdollisuus ja lasitustarve. Lisäksi on tarkasteltu alueen vaiheittain toteuttamista ja sen mahdollisia lisäedellytyksiä meluntorjunnalle. Melulaskennat on tehty tieliikenteen ennusteliikennemäärillä. Lähtötietona melumallille on käytetty päivitettyä Espoon ja Kauniaisten kaupunkien direktiivin mukaisen meluselvityksen 2012 melumallia [3]. Selvityksessä on myös tarkasteltu tulevan Raide-Jokerin mahdollisia tärinä- ja runkomeluvaikutuksia, sekä määritetty alueen ilmanlaatuvyöhykkeet liikennemääriin perustuen. 2 Meluselvityksen menetelmät ja lähtötiedot 2.1 Melun ohjearvot Melulaskennan tuloksia on verrattu valtioneuvoston päätöksessä (993/1992) annettuihin melutason ohjearvoihin (Taulukko 1). Melun ohjearvot on tarkoitettu käytettäväksi maankäytön, liikenteen ja rakentamisen suunnittelussa sekä rakentamisen lupamenettelyissä. Ohjearvot on annettu erikseen päivä- (klo 7 22) ja yöajan (klo 22 7) melutasoille. Selvitysalueella on oleskelualueiden ohjearvoina sovellettu uusien asuinalueiden arvoja; päiväajalle db ja yöajalle 45 db. Julkisivujen äänitasoerovaatimuksen ( L) määrittämiseen sovelletaan asuinhuoneiden ohjearvoja, jotka ovat päiväajalle 35 db ja yöajalle 30 db.

5 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten (21) Taulukko 1 Valtioneuvoston päätöksessä (993/1992) annetut melutason ohjearvot Ohjearvot ulkona Päivällä Yöllä Asumiseen käytettävät alueet, virkistysalueet taajamissa ja taajamien välittömässä läheisyydessä sekä hoito- ja oppilaitoksia palvelevat alueet Uudet asumiseen käytettävät alueet, virkistysalueet taajamissa ja hoitolaitoksia palvelevat alueet Loma-asumiseen käytettävät alueet, virkistysalueet taajamien ulkopuolella ja luonnonsuojelualueet LAeq, klo 7 22 LAeq, klo 22 7 db db db 45 db 45 db 40 db 2.2 Maastomalli 2.3 Liikennetiedot Ohjearvot sisällä LAeq, klo 7 22 LAeq, klo 22 7 Asuin-, potilas- ja majoitushuoneet 35 db 30 db Opetus- ja kokoontumistilat 35 db - Liike- ja toimistohuoneistot 45 db - Melulaskenta perustuu melun leviämiseen 3D-maastomallissa, johon on mallinnettu melulähteet, rakennukset, meluesteet ja maastonmuodot sekä näiden akustiset ominaisuudet. Liikennemelulähteiden melupäästö määritetään liikennetietojen perusteella. Maastomalli ulottuu yli 1000 metrin etäisyydelle selvitysalueesta ja sisältää kaikki merkittävät tieliikenteen melulähteet sekä Raide-Jokerin. Melumallina on käytetty päivitettyä Espoon ja Kauniaisten kaupunkien direktiivin mukaisen meluselvityksen 2012 melumallia [3]. Selvitysalueen uudet rakennusmassat sekä suunnittelualueen pihojen korkeustasot on lisätty melumalliin havainnekuvien [1,2] mukaisesti. Vesistöt, laajat asfalttialueet, kadut ja rakennusten katot on mallinnettu akustisesti kovina (α =0). Huomioon on otettu myös Raide-Jokerin [4] Turunväylän ylittävän sillan varjostava vaikutus sekä Turunväylän meluseinä kaavaan merkityssä pituudessa. Tieliikenteen liikenne-ennuste on tämän selvityksen kunnallistekniikan yleissuunnitelmassa laadittu vuoden 2040 ennuste, joka on saatu Destialta. Liikennetiedot on esitetty taulukossa 2. Raide-Jokerin osalta on käytetty hankesuunnitelman [4] mukaisia liikennetietoja ja laskentamenettelyä, eli melupäästönä käytetty Artic-raitiovaunujen mittaustulosta, ja ohiajoja yhteen suuntaan on päivällä (klo 7-22) 122 kpl ja yöllä (klo 22-7) 28 kpl.

6 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten 6 (21) Taulukko 2 Liikennetiedot Katu Ennuste 2040 KAVL Nopeus [km/h] Liikenteen osuus % (päivä/yö) Raskas liikenne % (päivä/yö) Kehä I Liittymän kohdalla / 12 7,4 / 8,7 Liittymästä pohjoiseen / 12 7,4 / 8,7 Turunväylä Liittymän kohdalla / 12 7,4 / 8,7 Liittymästä länteen / 12 7,4 / 8,7 Impilahdentie / 6 5,8 / 6,4 Linnoitustie / 6 5,8 / 6,4 2.4 Laskentamenetelmät Melulaskennat on suoritettu CadnaA melulaskentaohjelmalla. Laskenta perustuu yleisesti Suomessa käytettäviin yhteispohjoismaisiin tie- ja raideliikennemelun laskentamalleihin (Nordic Prediction Method) [5]. Laskentamallien tarkkuus on lähietäisyydellä tyypillisesti ±2 db. Selvityksessä on laskettu päivä- ja yöajan keskiäänitasot (L Aeq ), jolloin niitä voi verrata valtioneuvoston antamiin melutasojen ohjearvoihin. Melutasot on selvitetty suunnitelman mukaisille oleskelualueille sekä rakennusten julkisivuille. Tärkeimmät laskenta-asetukset melulaskennassa: Laskentaruudukon koko 5 x 5 metriä. Jokainen ruutu on laskettu ilman ruutujen interpolointia Meluvyöhykkeiden laskentakorkeus 2 metriä Laskentasäde 2000 metriä Laskennassa mukana 2. kertaluvun heijastukset Rakennukset ja meluaidat heijastavia 1 db heijastusvaimennuksella. Kukin tiemelulähde yksittäisenä emissiolähteenä (pohjoismaisen tiemelumallin mukaisesti) Julkisivujen melutasot on laskettu jokaiselle kerrokselle suunnitelman mukaisesti 3 Meluselvityksen tulokset Melulaskennalla selvitettiin tie- ja raitiotieliikenteen aiheuttamat päivä- ja yöajan keskiäänitasot L Aeq, 7 22 ja L Aeq, 22 7 kaavaehdotuksen liitteenä olevan havainnekuvan mukaiselle massoittelulle, sekä aiemmin tutkitulle ja uuden kaavan mahdollistamalle vaihtoehtoiselle massoittelulle. Melutasot laskettiin sekä piha-alueille että julkisivuille. Tässä luvussa melutilannetta on käsitelty kortteleittain. Kuvaotteilla on esitetty meluvyöhykkeet pihoilla ja suurimmat julkisivutasot seinustoilla. Meluvyöhykekuvat ja suurimmat seinustoihin kohdistuvat julkisivumelutasot koko alueesta on esitetty liitteessä 1, ja 3D-kuvaotteet julkisivujen melutasoista kerroksittain on esitetty liitteessä 2.

7 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten (21) 3.1 Kaavaehdotuksen havainnekuvan mukainen massoittelu Kortteli 1 Kortteli 1 on suunnittelualueen eteläisin asuinkortteli, ja alueen suurista liikennemääristä johtuen melutasot korttelissa voivat nousta korkeiksi. Julkisivun ääneneristävyydessä ja parvekkeiden suojaamisessa on varmistettava, että riittävän alhaiset melutasot saavutetaan. Kuvassa 3 on esitetty meluvyöhykkeet sekä suurimmat julkisivuihin kohdistuvat melutasot korttelissa 1 päivällä ja yöllä. Kuva 3 Korttelin 1 melutasot päivällä (vasen kuva) ja yöllä (oikea kuva). Oleskelupiha sijoittuu rakennusten keskelle, ja sitä suojaavat asuinkerrostalot idässä, lännessä ja pohjoisessa sekä piharakennus ja maanpinnasta 6-7 m korkea meluseinä. Pihaa suojaavat myös rakennuksien eteläisimmät sisäpihan puoleiset parvekkeet, jotka ulkonevat seinästä. Oleskelupihan pohjoisosassa korkeustaso on + 27, ja pihan tasaus laskee etelään päin. Päivällä melutasot ovat alle ohjearvon db koko piha-alueella. Yöllä melutasot ovat alle ohjearvon 45 db lähes koko piha-alueella (valkoinen alue), ainoastaan pihan koilliskulmauksessa ohjearvo ylittyy. Selvityksen yhteydessä tarkasteltiin myös pihan eteläosan tasauksen korottamista. Kuvassa 4 on esitetty tilanne, jossa koko sisäpiha on mallinnettu korossa + 27, ja eteläisen meluesteen korkeus on ennallaan. 32 db db db Kuva 4 Korttelin 1 melutasot päivällä (vasen kuva) ja yöllä (oikea kuva). Koko sisäpihalla tasaus +27.

8 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten 8 (21) Melutasot pihalla ovat hieman korkeammat kuin tilanteessa, jossa piha laskee etelän suuntaan, mutta ohjearvo alittuu päivällä koko pihalla ja yöllä lähes koko pihalla. Näin ollen meluseinää ei tarvitse korottaa, kunhan pihan tasaus on korkeintaan Julkisivuihin kohdistuvat melutasot ovat paikoin korkeat, eteläisimmän nurkan ylimmässä kerroksessa noin 70 db. Että sisämelun ohjearvot saavutetaan, kaakkoon ja lounaaseen suuntautuvilla korttelin ulkoseinillä tarvitaan yli 30 db äänitasoerovaatimus. Muilla seinustoilla vaatimus on alle 30 db, jonka voidaan olettaa toteutuvan normaalein seinärakentein. Tarvittavat äänitasoerovaatimukset on merkitty seinustojen kohdalle kuvassa 3. Läntisimmän rakennuksen lounaisseinustalla tarvittava äänitasoerovaatimus on 32 db. Itäisimmällä rakennuksella kaakkoisseinustalla tarvittava äänitasoerovaatimus on db, suurin vaatimus rakennuksen eteläpäässä, ja lounaisseinustalla vaatimus on db. Parvekkeita on suunniteltu sijoitettavan sisäpihalle ja läntisimmän rakennuksen luoteisseinustalle. Ohjearvot saadaan toteutumaan, kunhan parvekkeet lasitetaan. Ylimmissä kerroksissa on mahdollisesti parvekkeita akustoitava. Erityistä huomiota on kiinnitettävä sisäpihan eteläisimpiin ulkoneviin parvekkeisiin, joiden Turunväylän puoleinen seinusta on rakennettava umpinaiseksi siten, että riittävä ääneneristys toteutuu. Selvityksessä tarkasteltiin myös vaiheittain toteutuksen vaikutuksia. Kuvassa 5 on esitetty tilanne, jossa suunnitelluista rakennuksista ainoastaan kortteli 1 on toteutettu. 32 db db db Kuva 5 Korttelin 1 melutasot päivällä (vasen kuva) ja yöllä (oikea kuva). Kortteleita 2-6 ei rakennettu. Mikäli kortteli 1 toteutetaan ensin, pihoilla melutasot ovat samat kuin lopullisessa tilanteessa, ja ohjearvot täyttyvät päivällä koko pihalla ja yöllä valtaosalla pihaa. Julkisivuihin kohdistuvat melutasot ovat sisäpihalla ja lounaaseen avautuvilla ulkoseinustoilla samat kuin lopullisessa tilanteessa, ja näiden osalta edellytykset parvekkeille ja ääneneristykselle pysyvät samana. Luoteeseen ja koilliseen suuntautuvilla ulkoseinustoilla melutasot ovat hieman korkeammat kuin lopullisessa tilanteessa, mutta ne pysyvät alle 65 db, jolloin äänitasoerovaatimus pysyy alle 30 db. Luoteisseinustan parvekkeet täytyy lopullisessakin tilanteessa lasittaa, joten tämän osalta lisävaatimuksia ei tule. Merkittävin vaikutus nähdään kaakon puoleisella ulkoseinällä, sillä korttelin 6 pysäköintirakennus ei enää suojaa sitä melulta. Seinustan pohjoispäässä melutaso on ylimmillään 68 db, kun lopullisessa tilanteessa se on 66 db. Näin ollen seinustan

9 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten (21) Kortteli 2 pohjoispäässä äänitasoerovaatimus on myös suurempi, 33 db lopullisen tilanteen edellyttämän 31 db sijaan. Kortteli 2 sijaitsee korttelin 1 pohjoispuolella, ja sen kohdalla melutasot ovat jo hieman matalammat, mutta erityisesti parvekkeiden sijoittamisessa on melutasot huomioitava. Kuvassa 6 on esitetty meluvyöhykkeet sekä suurimmat julkisivuihin kohdistuvat melutasot korttelissa 2 päivällä ja yöllä. Kuva 6 Korttelin 2 melutasot päivällä (vasen kuva) ja yöllä (oikea kuva). Oleskelupiha sijoittuu korttelin keskelle, ja suunnitellut rakennukset suojaavat sitä melulta. Ohjearvot alittuvat päivällä ja yöllä koko sisäpihan alueella ilman erillistä meluntorjuntaa. Julkisivuihin kohdistuvat melutasot ovat korkeimmat korttelin itäisellä seinustalla ylimmässä kerroksessa. Erityisiä ulkovaipan ääneneristysratkaisuja ei tarvita, koska suurin julkisivuun kohdistuva melutaso ylimmissä kerroksissa on 65 db ja äänitasoerovaatimus tällöin 30 db, joka toteutuu normaalein rakentein. Suunnitelman mukaan parvekkeet avautuvat sisäpihalle muutoin, paitsi eteläisimmissä rakennuksissa parvekkeet avautuvat etelään kadulle. Parvekkeilla ohjearvot toteutuvat lasituksen avulla, ja sisäpihalla alemmissa kerroksissa parvekkeet ovat melulta suojassa, eikä lasitusta ohjearvojen saavuttamiseksi välttämättä tarvita. Kuvassa 7 on esitetty tilanne jossa kortteli 2 on rakennettu ensin ilman muita suunniteltuja rakennuksia. Aluetta rakennettaessa on huomioitava, että korttelin 1 asuinrakennukset ja korttelin 6 pysäköintirakennus suojaavat korttelin 2 etelän ja idän puoleisia seinustoja melulta. Mikäli kortteli 2 rakennetaan ensin, melutasot seinustoilla ovat lopullista tilannetta korkeammat. Itäisellä seinustaan kohdistuvat melutasot ovat päivällä db, mikä edellyttää äänitasoerovaatimusta db, että sisämelun ohjearvot saavutetaan. Itäisempien rakennusten eteläseinustalla melutaso on päivällä db ja yöllä 60- db. Sisämelun ohjearvo saavutetaan äänitasoerovaatimuksella db. Seinustalle on suunniteltu myös parvekkeita, joiden toteuttaminen siten, siten, että ohjearvot

10 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten 10 (21) saavutetaan voi olla hankalaa ilman korttelien 1 ja 6 suojaavaa vaikutusta. Läntisemmän rakennuksen eteläseinustaan kohdistuva melutaso on päivällä db ja yöllä -60 db. Sisämelun ohjearvot toteutuvat normaalilla 30 db äänitasoerovaatimuksella, mutta parvekkeiden lasitus tulee tehdä tiiviinä, ja niitä tulee mahdollisesti akustoida, että ohjearvot toteutuvat ilman korttelin 1 suojaavaa vaikutusta. Pihoilla melutasot ovat hieman lopullista tilannetta korkeammat, mutta ohjearvot alittuvat koko pihalla päivällä ja yöllä db Kortteli db Kuva 7 Korttelin 2 melutasot päivällä (vasen kuva) ja yöllä (oikea kuva). Kortteleita 1 ja 3-6 ei rakennettu. Kortteli 3 sijaitsee korttelin 2 pohjoispuolella, ja sen kohdalla melutasot ovat jo niin matalat, että ohjearvojen saavuttaminen ei aiheuta ongelmia. Kuvassa 8 on esitetty meluvyöhykkeet sekä suurimmat julkisivuihin kohdistuvat melutasot korttelissa 3 päivällä ja yöllä. Kuva 8 Korttelin 3 melutasot päivällä (vasen kuva) ja yöllä (oikea kuva).

11 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten (21) Oleskelupiha sijoittuu korttelin keskelle, missä suunnitellut kerrostalot suojaavat sitä melulta. Ohjearvot alittuvat selkeästi sekä päivällä että yöllä ilman erillistä meluntorjuntaa. Julkisivuihin kohdistuvat melutasot ovat korkeimmat korttelin itäisellä seinustalla ylimmässä kerroksessa. Erityisiä ulkovaipan ääneneristysratkaisuja ei tarvita, koska suurin julkisivuun kohdistuva melutaso ylimmissä kerroksissa on db ja äänitasoerovaatimus tällöin 29 db, joka toteutuu normaalein rakentein. Suunnitelman mukaan korttelin itäreunan rakennuksien parvekkeet avautuvat sisäpihan suuntaan, ja kahden läntisen pistetalon parvekkeet avautuvat itään, etelään ja länteen. Ohjearvot saavutetaan parvekkeet lasittamalla, ja alemmissa kerroksissa lasitusta ei tarvita melun vuoksi. Kuvassa 9 on esitetty tilanne jossa kortteli 3 on rakennettu ensin ilman muita suunniteltuja rakennuksia Kortteli 4 Kuva 9 Korttelin 3 melutasot päivällä (vasen kuva) ja yöllä (oikea kuva). Kortteleita 1-2 ja 4-6 ei rakennettu. Piha-alueella melutasot ovat hieman lopullista tilannetta korkeammat. Päivällä ohjearvo alittuu koko pihan alueella. Yöllä 45 db ylittyy pihan eteläosassa, mutta valtaosalla pihaa melutasot jäävät alle ohjearvon. Julkisivuihin kohdistuvat melutasot ovat lopullista tilannetta hieman korkeammat, mutta äänitasoerovaatimus on suurimmillaan 30 db, eli erityisiä äänieristysratkaisuja ei tarvittane. Eteläseinustalla parvekkeet tulee lasittaa kaikissa kerroksissa. Kortteli 4 sijaitsee suunnittelualueen luoteiskulmassa, ja etäisyys melulähteisiin on jo niin suuri, että ohjearvojen saavuttaminen ei aiheuta ongelmia. Kuvassa 10 on esitetty meluvyöhykkeet sekä suurimmat julkisivuihin kohdistuvat melutasot korttelissa 4 päivällä ja yöllä. Ohjearvot alittuvat selkeästi päivällä ja yöllä koko korttelin alueella. Näin ollen oleskelupihat voidaan sijoittaa vapaasti korttelin alueelle. Suurimmat julkisivuihin kohdistuvat melutasot ovat rakennusten koillisosissa ylimmissä kerroksissa, tai db. Erityisiä ulkovaipan ääneneristysratkaisuja ei tarvita, koska suurin äänitasoerovaatimus on 22 db, joka toteutuu normaalein rakentein.

12 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten 12 (21) Suunnitelman mukaan parvekkeet avautuvat länteen ja etelään. Päivällä ohjearvot toteutuvat ilman lasitusta, ja yöajan ohjearvo 45 db saavutetaan lasituksella ilman ongelmia. Kuva 10 Korttelin 4 melutasot päivällä (vasen kuva) ja yöllä (oikea kuva). Kuvassa 11 on esitetty tilanne jossa kortteli 4 on rakennettu ensin ilman muita suunniteltuja rakennuksia. Kuva 11 Korttelin 4 melutasot päivällä (vasen kuva) ja yöllä (oikea kuva). Kortteleita 1-3 ja 5-6 ei rakennettu. Melutasot pihaoilla ovat hieman lopullista tilannetta suuremmat. Päivällä ohjearvo db alittuu koko piha-alueella. Yöllä 45 db ylittyy piha-alueen liepeillä, mutta valtaosalla pihaa melutasot jäävät alle ohjearvon. Julkisivuihin kohdistuvat melutasot ovat samoin hieman suuremmat kuin lopullisessa tilanteessa, mutta suurin äänitasoerovaatimus on 26 db, eli erityistä ääneneristystä ei tarvita ulkoseinille. Parvekkeilla ohjearvot saavutetaan helposti lasittamalla.

13 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten (21) Kortteli 5 Kortteli 5 sijaitsee suunnittelualueen koilliskulmassa, ja sen kohdalla melutasot ovat niin matalat, että ohjearvojen saavuttaminen ei aiheuta ongelmia. Kuvassa 12 on esitetty meluvyöhykkeet sekä suurimmat julkisivuihin kohdistuvat melutasot korttelissa 5 päivällä ja yöllä. Kuva 12 Korttelin 5 melutasot päivällä (vasen kuva) ja yöllä (oikea kuva). Ohjearvot alittuvat valtaosalla pihaa päivällä ja yöllä ilman erillistä meluntorjuntaa, sillä suunnitellut rakennukset suojaavat korttelia tehokkaasti melulta. Ainoastaan aivan pohjoisreunassa pienellä osaa pihaa ohjearvot ylittyvät. Julkisivuihin kohdistuvat melutasot ovat korkeimmat rakennusten itäisillä seinustoilla ylimmissä kerroksissa. Erityisiä ulkovaipan ääneneristysratkaisuja ei tarvita, koska suurin julkisivuun kohdistuva melutaso on 63 db ja äänitasoerovaatimus tällöin 28 db, joka toteutuu normaalein rakentein. Suunnitelman mukaan parvekkeet avautuvat länteen. Ohjearvot saavutetaan kaikilla suunnitelluilla parvekkeilla lasituksen avulla, alimmissa kerroksissa jopa ilman lasitusta. Kuvassa 13 on esitetty tilanne jossa kortteli 5 on rakennettu ensin ilman muita suunniteltuja rakennuksia. Kuva 13 Korttelin 5 melutasot päivällä (vasen kuva) ja yöllä (oikea kuva). Kortteleita 1-4 ja 6 ei rakennettu.

14 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten 14 (21) Melutasot ovat sekä pihoilla että julkisivuilla hieman lopullista tilannetta korkeammat. Ohjearvot toteutuvat koko pihalla päivällä ja yöllä ja parvekkeilla lasituksen avulla. Sisämelun äänitasoerovaatimus on sama kuin lopullisessa tilanteessa. 3.2 Korttelin 1 vaihtoehtoinen massoittelu Kortteli 1 Tässä luvussa on esitetty melutasot korttelin 1 vaihtoehtoisella massoittelulla, sekä verrattu melutilannetta kaavaehdotuksen liitteenä olevan havainnekuvan mukaiseen massoitteluun. Melutasoja on tarkasteltu korttelissa 1 lopullisessa tilanteessa, jolloin koko alue on rakennettu, sekä korttelille 1 yksinään. Lisäksi on tarkasteltu korttelin 2 melutasoja lopullisessa tilanteessa, koska korttelin 1 julkisivujen heijastukset ovat erilaiset. Kortteleita 3-5 ei ole tarkasteltu erikseen, sillä niiden melutilanne on sama molemmilla korttelin 1 tarkastelluilla vaihtoehdoilla. Tässä vaihtoehdossa korttelin eteläisellä reunalla on asuinrakennus, ja kortteli avautuu pohjoiseen. Kuvassa 14 on esitetty meluvyöhykkeet sekä suurimmat julkisivuihin kohdistuvat melutasot korttelissa 1 päivällä ja yöllä db db Kuva 14 Korttelin 1 melutasot päivällä (vasen kuva) ja yöllä (oikea kuva). Vaihtoehtoinen massoittelu. Oleskelupihat sijoittuvat korttelin sisälle, jolloin rakennukset suojaavat niitä hyvin melulta. Ohjearvo alittuu päivällä koko piha-alueella. Yöllä 45 db ylittyy pihan pohjoisosissa. Suurin julkisivuihin kohdistuva melutaso on 69 db, joka on hieman pienempi kuin kaavaehdotuksen massoittelussa. Toisaalta ero ei ole merkittävä, koska suurempi melutaso saavutetaan vain hyvin pienellä osaa seinustaa. Tällä vaihtoehtoisella massoittelulla suuremmalla osalla seinäpinta-alaa ylittyy 65 db, jolloin ääneneristykselle ja asuntojen sijoittelulle tulee enemmän vaatimuksia kuin kaavaehdotuksen mukaisella massoittelulla. Parvekkeet sijoittuisivat suunnitelman mukaan sisäpihan puolelle ja länteen avautuvalle ulkoseinustalle. Näillä ohjearvot saavutetaan lasittamalla. Kuvassa 15 on esitetty tilanne jossa kortteli 1 on rakennettu ensin ilman muita suunniteltuja rakennuksia.

15 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten (21) db db Kortteli 2 Kuva 15 Korttelin 1 melutasot päivällä (vasen kuva) ja yöllä (oikea kuva), vaihtoehtoinen massoittelu. Kortteleita 2-6 ei rakennettu. Korttelin itäisellä julkisivulla äänitasoerovaatimus on suurempi kuin lopullisessa tilanteessa, db. Pohjoisilla julkisivuilla melutasot ovat myös lopullista tilannetta hieman korkeammat, mutta ne jäävät alle 65 db, jolloin erityistä äänitasoerovaatimusta ei tarvitse asettaa. Korttelin 1 vaihtoehtoisella massoittelulla korttelin 2 eteläseinustaa vasten on pääosin avoin tila seinustan sijaan, minkä vuoksi julkisivujen heijastuksien vaikutukset ovat hieman erilaiset. Vaikutus on pienehkö, sillä kadulla rakennusten välissä liikennemäärät ovat kohtuullisen alhaiset. Erilaisia vaatimuksia ääneneristykselle vaihtoehtoinen massoittelu ei aiheuta. Melutasot kerroksittain on esitetty liitteessä 2 ja julkisivujen suurimmat melutasot alla kuvassa 16. Kuva 16 Korttelin 2 melutasot päivällä (vasen kuva) ja yöllä (oikea kuva). Vaihtoehtoinen massoittelu korttelilla 1.

16 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten 16 (21) Melutasot laajemmalla alueella verrattuna nykytilanteeseen Alueella vallitseviin melutasoihin vaikuttavat liikenteen aiheuttamat lähtömelutasot sekä melulta suojaavat elementit, esimerkiksi meluesteet ja rakennukset. Suunnittelualueen länsipuolella on nykyisiä asuinrakennuksia, ja jos hanke toteutuu, myös näillä melutilanne paranee jonkin verran, sillä suunnitellut rakennukset, maaston muotoilu, ja myös osaltaan Raide-Jokerin silta suojaavat niitä. Kuvissa 17 ja 18 on verrattu ennusteen 2040 mukaista tilannetta, jossa hanke on kokonaan toteutunut, Espoon meluselvityksen 2017 [6] meluvyöhykkeisiin. Kuva 17 Melutasot ennustetilanteessa 2040 päivällä, kaavaehdotuksen havainnekuvan mukainen massoittelu. Kuva 18 Melutasot nykytilanteessa päivällä.

17 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten (21) 3.4 Virhelähteet Suunnitellut rakennukset suojaavat nykyisiä rakennuksia erityisesti Kehä I:n ja liittymän aiheuttamalta melulta. Nykyisen meluesteen ja liikerakennusten välinen aukko käytännössä sulkeutuu, ja suojavaikutus on tehokas koko lähialueella. Parvekemelutasojen arviointi julkisivujen melutasojen perusteella on karkeaa, sillä ontelomaisen parvekkeen aiheuttamia lisäheijastuksia ja korostumia tai mahdollisten varjostavien rakenteiden, kuten parvekkeiden välisten seinien ja parvekelaattojen, varjostavaa vaikutusta on vaikea arvioida. Todelliset parvekemelutasot voivat poiketa merkittävästi (noin ± 4 db) laskennallisesti arvioiduista melutasoista. Pohjoismaisessa tiemelumallissa ei ole huomioitu risteysalueilla tapahtuvaa kiihdytystä. Tämä aiheuttaa melulaskentaan epävarmuutta risteysalueilla. 4 Tärinä ja runkomelu Raide-Jokerin rata kulkee hankesuunnitelman mukaan asemakaava-alueen ohi. Raiteet sijoittuvat Linnoitustien levennetylle katualueelle ja ylittävät siltaa pitkin Turunväylän. Raiteet kulkevat kaava-alueen ohi suoraa linjaa ja kaartuvat kaava-alueen pohjoisosassa Linnoitustietä myötäillen itään päin. n kaava-alue sijoittuu kovalle kallio- ja moreenimaaperälle. Kallion pinta nousee alueella aivan maanpintaan, alueella on avokalliomuodostelmia tai kalliopinta on alle metrin syvyydessä maanpinnasta. Radan suunnitteluperusteena on rakenteen painumattomuus. n alueelle rata perustetaan maanvaraisesti, erillistä stabilointia tai paalulaattaperustusta ei kovalla maalla tarvita. Teoriassa kovalla maaperällä voi ilmetä runkomelu- ja jopa tärinäongelmia. Lisäksi teoriassa kaarrekohdissa pyörät saattavat aiheuttaa kiskon värähtelyä, joka levitessään maaperän kautta ympäristön rakennuksiin aiheuttaa mahdollisen runkomeluriskin. Kovan maaperän kohteissa voidaan runkomelun leviämisen arviointia tehdä turvaetäisyyksiin perustuen. Arvioinnissa hyödynnetään yleisesti käytössä olevia VTT:n julkaisun Maaliikenteen aiheuttaman runkomelun arviointi -esiselvityksessä määritettyjä väylien ja asuinrakennuksien välisiä etäisyyksiä, joilla maaliikenteen aiheuttaman runkomelumelutason katsotaan olevan alle 35 db (pintaväylä), ja jota kauempana väylästä tarkempi värähtelytarkastelu ei yleensä ole tarpeen. Nopeudella 40 km/h liikkuvan raitiovaunun ja rakennuksen turvaetäisyytenä kovalla maaperällä on käytetty etäisyyttä 15 m (pehmeällä maaperällä vastaava on vähintään 5 metriä). n kaava-alueelle suunniteltujen asuinkiinteistöjen etäisyys rataan on pienimmillään noin 12 metriä, jolloin VTT:n julkaisun turvaetäisyys ei täyty. Suunniteltujen rakennuksien kohdalla oleva pysäkki, sekä alueen pohjoispään kaarre rajoittavat raitovaunun nopeutta tuntuvasti, ja näiden myötä nopeus on alueella todennäköisesti maksimissaan 30 km/h. Tämä huomioiden täyttyy riskietäisyys suurella todennäköisyydellä, eikä alueen kiinteistöissä ole runkomeluriskiä. Myöskään Raide- Jokerin hankesuunnitelmassa n aluetta ei ole tunnistettu tärinän kannalta riskikohteeksi, jossa myöhäisemmässä suunnitteluvaiheessa olisi toteutettava nykyhetken rakennuskantaselvitys sekä tarkempi riskikartoitus mahdollisen tärinähaitan torjumiseksi. Jatkosuunnittelussa on kuitenkin syytä varmistaa, ettei raitiotien käyttö aiheuta alueen kiinteistöissä runkomeluhaittaa.

18 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten 18 (21) Ilmanlaatu Kaava-alueen ilmanlaatu on selvitetty asiantuntija-arviona liikennemääriin (esitetty luvun 2.3 taulukossa 2) perustuen. Arvioinnin periaatteet ovat ELY-keskuksen oppaan Ilmanlaatu maankäytön suunnittelussa [7] mukaiset. Oppaassa sovelletaan HSY:n antamia suosituksia ilmanlaadun huomioimiseen. 5.1 Ilmanlaatuvyöhykkeet Selvityksessä on määritetty oppaan mukaisesti ilmanlaatuvyöhykkeet liikennemäärien perusteella. Ilmanlaatuvyöhykkeitä on olemassa kahden tyyppisiä, suositusetäisyydet ja minimietäisyydet, ja nämä on edelleen määritetty erikseen asuinrakennuksille ja herkille kohteille. Herkkiä kohteita ovat mm. päiväkodit ja sairaalat. Etäisyydet määritetään ajoradan reunasta lähtien siten, että ramppien reunasta huomioidaan vain niiden oma liikennemäärä, ja päätien liikennemäärään perustuvat etäisyydet määritetään sen reunasta lähtien. Kuvassa 19 on esitetty edellä mainitun oppaan taulukko ilmanlaadun suositus- ja minimietäisyyksistä. Taulukko on HSY:n uusimpien suositusten mukainen. Kuva 19 HSY:n ilmanlaatuvyöhykkeet ja altistuminen liikenteen päästöille liikennemäärän ja etäisyyden suhteen eri kohteissa (asuinrakennus ja herkkä kohde). Ilmanlaatuvyöhykkeet on määritetty siten, että niitä noudattamalla päästään alle vuosiraja-arvojen ja suositusetäisyydellä myös alle ohjearvojen. Etäisyydet suhtautuvat pitoisuuksiin seuraavasti: Asuntojen suositusetäisyydellä typpidioksidin pitoisuuden vuosikeskiarvo on noin 20 μg/m3 ( % vuosiraja- arvosta 40 μg/m3) ja pienhiukkasten noin 8,5 μg/m3. Asuntojen minimietäisyydellä typpidioksidin pitoisuuden vuosikeskiarvo on noin 24 μg/m3 (60 % vuosiraja-arvosta ja NO2 vrk-ohjearvo ylittyy harvoin) ja pienhiukkasten noin 10 μg/m3 (WHO:n vuosiohjearvo).

19 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten (21) 5.2 Tilanne selvitysalueella Kuvassa 20 on esitetty ilmanlaatuvyöhykkeet viimeisimmän havainnekuvan [8] päällä. Minimietäisyys on esitetty punaisella ja suositusetäisyys oranssilla. Kuva 20 Ilmanlaatuvyöhykkeet kaava-alueella. Turunväylästä minimietäisyys asuinrakennuksille on noin m ja suositusetäisyys 1 m. Kehä I:stä minimietäisyys asuinrakennuksiin on noin m ja suositusetäisyys noin 1 m. Korttelin 1 tontin eteläisin kulmaus sijoittuu minimietäisyyttä lähemmäs Turunväylää, mutta asuinrakennukset voidaan sijoittaa siten, että ne ovat kokonaan minimietäisyyttä kauempana. Kortteli 1 ja korttelin 2 eteläkulma eivät toteuta suositusetäisyyttä. Tiealue on avonainen, ja ilma pääsee sekoittumaan hyvin alueella, jolloin pitoisuudet laimenevat nopeammin kuin katukuilumaisessa ympäristössä. Lisäksi rakennukset suojaavat sisäpihoille sijoittuvia piha-alueita ja tiestä poispäin suuntautuvia parvekkeita, ja osaltaan tekevät tilanteesta oleskeluun tarkoitetuilla alueilla paremman kuin liikennemäärään ja etäisyyksiin perustuva tarkastelu osoittaa.

20 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten 20 (21) Rakennusten ja oleskelualueiden sijoittumisen sekä paikallisten olosuhteiden perusteella kaava-alueella ei todennäköisesti ole ilmanlaadun aiheuttamia ongelmia. 6 Yhteenveto ja johtopäätökset 7 Liitteet Suunnittelualue on haastava, sillä lähellä risteävät kaksi vilkasliikenteistä maantietä, joiden aiheuttamat melutasot ovat alueella kohtuullisen suuret. Erityisesti alueen eteläosissa melutasot ovat korkeat. Piha-alueiden melutasot ovat hyvin hallinnassa, sillä suunnitellut rakennukset torjuvat melua piha-alueilla, ja kaikille uusille rakennuksille voidaan osoittaa oleskelualue, jossa melutasot jäävät alle ohjearvon päivällä ja yöllä, osin merkittävästikin. Myöskään vaiheittain toteutus riippumatta järjestyksestä ei aiheuta tarvetta lisämeluntorjunnalle. Että sisämelun ohjearvot toteutuisivat, osalle seinustoja on asetettava äänitasoerovaatimus ΔL sisämelun ohjearvojen turvaamiseksi. Jos vaatimus on alle 30 db, voidaan ohjearvojen olettaa toteutuvan normaalein rakentein. Suurimmillaan äänitasoerovaatimus alueella on 35 db korttelissa 1. Yli 30 db äänitasoerovaatimuksia on lopullisessa tilanteessa vain korttelissa 1, mutta jos aluetta toteutetaan vaiheittain, myös korttelissa 2 äänitasoerovaatimus voi olla tätä suurempi. Parvekkeet on sijoitettu alueella pääosin avautumaan sisäpihoille, jolloin niillä saadaan ohjearvot toteutumaan lasituksen avulla. Eteläisimmässä korttelissa voidaan tarvita tiivistä lasitusta ja akustointia. Erityistä huomiota vaativat korttelin 1 sisäpihan eteläisimmät ulkonevat parvekkeet, jotka osaltaan suojaavat sisäpihaa melulta, ja joiden eteläisiin seiniin kohdistuu korkeat melutasot. Mikäli aluetta toteutetaan vaiheittain, on myös varmistettava, että korttelin 2 eteläseinustojen parvekkeilla ohjearvot toteutuvat. Korttelille 1 on tarkasteltu myös vaihtoehtoinen massoittelu. Verrattuna kaavaehdotuksen liitteenä olevan havainnekuvan massoitteluun, muiden kortteleiden melutasot pysyvät käytännössä samoina. Korttelissa 1 piha alue saadaan suojattua, ja parvekkeilla ohjearvot saavutetaan helpommin, mutta seinäpinta-alaa, johon kohdistuu yli 65 db melutaso, on huomattavasti enemmän kuin kaavaehdotuksen havainnekuvan mukaisella massoittelulla. Hankkeessa suunnitellut rakennukset myös suojaavat alueen länsipuolelle sijoittuvaan nykyistä rakentamista, ja alentavat lähialueen melutasoja. Alueen itäpuolelle sijoittuva Raide-Jokeri ei todennäköisesti aiheuta runkomelu- tai tärinähaittaa asunnoissa, mutta tämä tulee varmistaa jatkosuunnittelussa. Tarkastelun perusteella kaava-alueella ei todennäköisesti ole ilmanlaadun aiheuttamia ongelmia. Liite 1. Meluvyöhykkeet ja julkisivujen suurimmat melutasot ennustetilanteessa 2040 Melutasot päivällä klo 7-22, kaavaehdotuksen liitteenä olevan havainnekuvan mukainen massoittelu Melutasot yöllä klo 22-7, kaavaehdotuksen liitteenä olevan havainnekuvan mukainen massoittelu Melutasot päivällä klo 7-22, korttelin 1 vaihtoehtoinen massoittelu Melutasot yöllä klo 22-7, korttelin 1 vaihtoehtoinen massoittelu Liite 2. 3D-kuvat julkisivujen melutasoista

21 n melu-, tärinä- ja ilmanlaatuselvitys asemakaavaa varten (21) 8 Viitteet [1] 798, Alustava luonnos , Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen Oy. [2] 798, Alustava luonnos , Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen Oy. [3] Espoon ja Kauniaisten kaupunkien direktiivin mukainen meluselvitys 2012, Espoon kaupunki, Kauniaisten kaupunki, Sito Oy. [4] Raide-Jokeri, Hankesuunnitelma 2015, Espoon ja Helsingin kaupungit [5] Road traffic noise Nordic prediction method, TemaNord 1996:5, Nordic Council of Ministers [6] Espoon ja Kauniaisten kaupunkien direktiivin mukainen meluselvitys 2017, Espoon kaupunki, Kauniaisten kaupunki, Sito Oy. [7] Ilmanlaatu maankäytön suunnittelussa. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristö-keskus Hannu Airola, Uuden-maan ELY-keskus ja Maria Myllynen, HSY. [8] 798, Viitesuunnitelma , Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen Oy.

22 SRV Kaavaehdotusvaiheen meluselvitys, liite 1.1 Ennustetilanne v Melutasot päivällä klo 7-22 Kaavaehdotuksen liitteenä olevan havainnekuvan mukainen massoittelu Selitteet Päiväajan keskiäänitaso L Aeq, 7-22 > 45.0 db >.0 db >.0 db > 60.0 db > 65.0 db > 70.0 db > 75.0 db Mittakaava 1:10 (A4) Päivämäärä: CadnaA 2017 Nordic Prediction Method SPa

23 63 SRV Kaavaehdotusvaiheen meluselvitys, liite 1.2 Ennustetilanne v Melutasot yöllä klo 22-7 Kaavaehdotuksen liitteenä olevan havainnekuvan mukainen massoittelu Selitteet Yöajan keskiäänitaso L Aeq, 22-7 > 45.0 db >.0 db >.0 db > 60.0 db > 65.0 db > 70.0 db > 75.0 db Mittakaava 1:10 (A4) Päivämäärä: CadnaA 2017 Nordic Prediction Method SPa

24 SRV Kaavaehdotusvaiheen meluselvitys, liite 1.3 Ennustetilanne v Melutasot päivällä klo 7-22 Korttelin 1 vaihtoehtoinen massoittelu Selitteet Päiväajan keskiäänitaso L Aeq, 7-22 > 45.0 db >.0 db >.0 db > 60.0 db > 65.0 db > 70.0 db > 75.0 db Mittakaava 1:10 (A4) Päivämäärä: CadnaA 2017 Nordic Prediction Method SPa

25 63 SRV Kaavaehdotusvaiheen meluselvitys, liite 1.4 Ennustetilanne v Melutasot yöllä klo 22-7 Korttelin 1 vaihtoehtoinen massoittelu Selitteet Yöajan keskiäänitaso L Aeq, 22-7 > 45.0 db >.0 db >.0 db > 60.0 db > 65.0 db > 70.0 db > 75.0 db Mittakaava 1:10 (A4) Päivämäärä: CadnaA 2017 Nordic Prediction Method SPa

26 Meluselvityksen liite 2: 3D kuvat

27 2 Liitteen kuvista Liitteessä on kuvaotteet kaikista korttelien seinustoista lopullisessa tilanteessa kaavaehdotuksen liitteenä olevan havainnekuvan mukaisella massoittelulla Kortteleista 1 ja 2 on lisäksi kuvaotteet tilanteessa, jossa ne on toteutettu ensimmäisenä ilman muiden suunniteltujen rakennusten suojaa Kuvaotteet ovat niiltä ulkoseinustoilta, joiden kohdalla muutos on merkitsevä Kortteleista 1 ja 2 on lisäksi kuvaotteet korttelin 1 vaihtoehtoisella massoittelulla Korttelista 2 kuvaote on ainoastaan eteläisestä seinustasta, muilla seinustoilla tilanne pysyy samana Melutasot on esitetty kerroksittain Mikäli kerros on osin maan alla, pallojen sijainti kuvissa voi hämätä Rakennusten kattokorkeudet ovat kuitenkin suunnitelman mukaiset Esitetyt db arvot on aina pyöristetty ylöspäin Esimerkiksi arvo 65 tarkoittaa, että melutaso x on välillä < x = 65 db

28 3 Kortteli 1 Ulkoseinustat kaakosta Ulkoseinustat luoteesta ΔL = 32 db ΔL = db ΔL = 35 db

29 4 Kortteli 1 Sisäseinustat lännestä Sisäseinustat pohjoisesta

30 5 Kortteli 1 Sisäseinustat idästä Kortteli 1 yhteenveto Suurimmat melutasot eteläisillä ulkoseinillä Suurin melutaso 70 db Ulkonevilla, pihaa suojaavilla parvekkeilla huolehdittava riittävästä ääneneristyksestä Muilla parvekkeilla riittää normaali lasitus Äänitasoerovaatimus (ΔL) yli 30 db merkitty kuviin edellä (sisällä saavutetaan päivällä 35 db ja yöllä 30 db) Vaiheittain toteutus (seuraavalla kalvolla): äänitasoerovaatimus itäisellä seinustalla suurempi

31 6 Kortteli 1 ilman muita suunniteltuja rakennuksia Ulkoseinustat kaakosta Ulkoseinustat luoteesta ΔL = 32 db ΔL = 35 db ΔL = db

32 7 Korttelin 1 vaihtoehtoinen massoittelu Seinustat kaakosta Seinustat luoteesta ΔL = db ΔL = db

33 8 Korttelin 1 vaihtoehtoinen massoittelu Seinustat koillisesta Korttelin 1 vaihtoehtoinen massoittelu yhteenveto Suurimmat melutasot eteläisillä ulkoseinillä Suurin melutaso 69 db vähän pienempi kuin kaavaehdotuksen suurin arvo, koska seinusta hieman kauempana melulähteestä Parvekkeilla riittää normaali lasitus Äänitasoerovaatimus (ΔL) yli 30 db merkitty kuviin edellä (sisällä saavutetaan päivällä 35 db ja yöllä 30 db) Vaiheittain toteutus (seuraavalla kalvolla): äänitasoerovaatimus itäisellä seinustalla suurempi

34 Korttelin 1 vaihtoehtoinen massoittelu ilman muita suunniteltuja rakennuksia Seinustat kaakosta Seinustat luoteesta 9 ΔL = db ΔL = db

35 10 Kortteli 2 Etelästä Idästä

36 11 Kortteli 2 Lännestä Pohjoisesta

37 12 Kortteli 2 ilman muita suunniteltuja rakennuksia Ulkoseinustat idästä Ulkoseinuistat etelästä ΔL = 32 db ΔL = 31 db ΔL = 31 db ΔL = 32 db

38 13 Kortteli 2 korttelin 1 vaihtoehtoisella massoittelulla Etelästä

39 14 Kortteli 2, huomioita Suurimmat melutasot itäisellä ulkoseinustalla 65 db Parvekkeet voidaan sijoittaa suunnitelman mukaisesti normaalein lasituksin, suurelta osin päästään alle ohjearvojen jopa ilman lasituksia Äänitasoerovaatimus kaikilla seinustoilla enintään 30 db Vaiheittain toteutus, jos kortteli 2 toteutetaan ensimmäisenä Itäisellä seinustalla tarvittava äänitasoerovaatimus db Itäisen rakennuksen eteläseinustalla äänitasoerovaatimus db Niillä kohdin kun 65 db ylittyy asuntojen tulisi aueta myös hiljaisemman julkisivun suuntaan Korttelin 1 vaihtoehtoinen massoittelu Korttelin 2 eteläseinustalla melutasot hieman erilaiset erilaisen heijastuksen vuoksi Erot eivät ole merkitsevät, eivätkä vaadi lisätoimia ohjearvojen saavuttamiseksi

40 15 Kortteli 3 Etelästä Idästä

41 16 Kortteli 3 Lännestä Pohjoisesta

42 17 Kortteli 3, huomioita Suurimmat melutasot itäisellä ulkoseinustalla db Parvekkeet voidaan sijoittaa suunnitelman mukaisesti normaalein lasituksin, suurelta osin päästään alle ohjearvojen jopa ilman lasituksia Äänitasoerovaatimus kaikilla seinustoilla alle 30 db

43 18 Kortteli 4 Koillisesta Lounaasta

44 19 Kortteli 4, huomioita Suurimmat melutasot itäisimmällä rakennuksella db Parvekkeet voidaan sijoittaa suunnitelman mukaisesti, Käytännössä kaikkialla päästään alle ohjearvojen jopa ilman lasituksia Äänitasoerovaatimus kaikilla seinustoilla alle 30 db

45 20 Kortteli 5 Kaakosta Luoteesta

46 21 Kortteli 5, huomioita Suurimmat melutasot itäisellä ulkoseinustalla 63 db Parvekkeet voidaan sijoittaa suunnitelman mukaisesti läntiselle julkjisivulle, suurelta osin päästään alle ohjearvojen jopa ilman lasituksia Äänitasoerovaatimus kaikilla seinustoilla alle 30 db

47

48

49

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys Kotkan kaupunki Siru Parviainen Jarno Kokkonen Projekti YMP31215 19.12.2014 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Kotkan Rasinkylän asemakaava-alueelle suunnitellun asuinalueen melutasoja.

Lisätiedot

Niittyholman liikenteen ja ympäristön yleissuunnitelma, meluselvitys, Haukipudas, Oulu. Oulun kaupunki. Ins. (AMK) Tiina Kumpula

Niittyholman liikenteen ja ympäristön yleissuunnitelma, meluselvitys, Haukipudas, Oulu. Oulun kaupunki. Ins. (AMK) Tiina Kumpula Niittyholman liikenteen ja ympäristön yleissuunnitelma, meluselvitys, Oulun kaupunki Ins. (AMK) Tiina Kumpula 12.8.2014 Niittyholman liikenteen ja ympäristön yleissuunnitelma, meluselvitys, 12.8.2014 2

Lisätiedot

Raideliikennemeluselvitys korttelille 55042

Raideliikennemeluselvitys korttelille 55042 Jarno Kokkonen Siru Parviainen 18.10.2013 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Espoon kaupungin Koivuhovinlaakson asemakaava-alueen kortteliin (kuva 1) raideliikenteen aiheuttamia melutasoja.

Lisätiedot

Kivenlahden metrokeskuksen kunnallisteknisen yleissuunnitelman meluselvitys

Kivenlahden metrokeskuksen kunnallisteknisen yleissuunnitelman meluselvitys [Alaotsikko] Jarno Kokkonen, Siru Parviainen 19.4.2017 KAU42049 19.4.2017 1 (6) SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 2 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT... 2 2.1 Melun ohjearvot... 2 2.2 Maasto ja laskentamalli... 3 2.3 Liikennetiedot...

Lisätiedot

Tapiolan keskusprojekti Ainoa 4 meluselvityksen päivitys

Tapiolan keskusprojekti Ainoa 4 meluselvityksen päivitys Jussi Kurikka-Oja Jarno Kokkonen Projekti KAU174 LUONNOS 11.5.2016 2 (7) 11.5.2016 SISÄLTÖ 1 TAUSTATIEDOT... 3 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT... 4 2.1 Melun ohjearvot... 4 2.2 Maasto- ja laskentamalli...

Lisätiedot

Reelinkirinteen asemakaava-alueen meluselvitys

Reelinkirinteen asemakaava-alueen meluselvitys Sato-Rakennuttajat Oy Jarno Kokkonen Projekti KAU41792 12.3.2017 2 (7) 12.3.2017 SISÄLTÖ 1 TAUSTATIEDOT... 3 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT... 4 2.1 Melun ohjearvot... 4 2.2 Meluntorjuntaa koskevat asemakaavamääräykset...

Lisätiedot

Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu

Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu Kittilä Tiina Kumpula 21.3.2016 Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu 21.3.2016 2 (4) 1 Taustatiedot Kittilän kunnassa Taalojärven alueella on käynnissä

Lisätiedot

Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys. Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233

Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys. Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233 Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233 Raportti 1/5 Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Melun ohjearvot... 3

Lisätiedot

Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet

Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet Lempäälän kunta Jussi Kurikka-Oja 16.4.2014 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Lempäälän kunnan Pajalantien ja Hulikankulman asemakaava-alueiden

Lisätiedot

Kivenlahden metrokeskuksen meluselvitys

Kivenlahden metrokeskuksen meluselvitys Kivenlahden metrokeskuksen meluselvitys Jarno Kokkonen, Siru Parviainen 12.3.2018 KAU43046 Kivenlahden metrokeskuksen meluselvitys 12.3.2018 1 (7) SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 2 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT...

Lisätiedot

16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys

16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys 16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys Siru Parviainen 16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola 2 (3) 1 Taustatiedot ja nykytilanne

Lisätiedot

Tietäjäntie 4, asemakaava-alueen meluselvitys

Tietäjäntie 4, asemakaava-alueen meluselvitys Arkkitehtitoimisto CJN Oy Tiina Kumpula, Jarno Kokkonen YKK62364 15.12.2016 15.12.2016 2 (8) 1 Taustatiedot Tässä työssä on selvitetty Arkkitehtitoimisto CJN Oy:n toimeksiannosta Espoon Pohjois-Tapiolassa

Lisätiedot

Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys

Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys Ylöjärven kaupunki Anne Määttä Siru Parviainen 7.11.2013 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Ylöjärven kaupungin Kolmenkulman alueelle

Lisätiedot

Miilukorpi II Asemakaavan osa-alueen meluselvitys

Miilukorpi II Asemakaavan osa-alueen meluselvitys Miilukorpi Asemakaavan osa-alueen meluselvitys 12.2.2018 SISÄLLYS 1 Suunnittelukohde 1 2 Menetelmät ja lähtötiedot 3 2.1 Melutasojen ohjearvot 3 2.2 Melulaskennat 3 2.3 Melulaskennan maastomalli 4 2.4

Lisätiedot

Tytyrin kalkkitehdas, meluselvityksen täydennys

Tytyrin kalkkitehdas, meluselvityksen täydennys Lohjan kaupunki Jarno Kokkonen 2.5.2013 2.5.2013 1 (5) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT... 2 1.1 Melunohjearvot... 2 2 MELUNLASKENTATULOKSET... 2 2.1 Tutkitut melutilanteet... 2 2.2 Melun leviäminen ennustetilanteessa

Lisätiedot

Vanhan-Mankkaan tie 12 asemakaavamuutoksen meluselvitys

Vanhan-Mankkaan tie 12 asemakaavamuutoksen meluselvitys As. Oy Vanhan-Mankkaan tie 12 Olli Kontkanen Jarno Kokkonen Projekti YMP31460 14.9.2015 2 (8) 14.9.2015 SISÄLTÖ 1 TAUSTATIEDOT... 3 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT... 3 2.1 Melun ohjearvot... 3 2.2 Meluntorjuntaa

Lisätiedot

Meluselvitysraportti. Päiväys Projekti Nikulanväylä Asemakaavan meluselvitys Tilaaja Rauman kaupunki

Meluselvitysraportti. Päiväys Projekti Nikulanväylä Asemakaavan meluselvitys Tilaaja Rauman kaupunki Meluselvitysraportti Päiväys 08.01.2019 Projekti Asemakaavan Tilaaja Rauman kaupunki Meluselvitysraportti 1/6 Sisällys 1 Lähtökohdat... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Suunnittelualue... 2 2 Menetelmät ja lähtötiedot...

Lisätiedot

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Meluselvitys 1 (2) Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin

Lisätiedot

Valtatien 4 parantaminen välillä Joutsa-Toivakka, Joutsa Meluselvitys

Valtatien 4 parantaminen välillä Joutsa-Toivakka, Joutsa Meluselvitys 16T-1 Valtatien 4 parantaminen välillä Joutsa-Toivakka, Joutsa Meluselvitys Tiina Kumpula 21.6.2017 Tarkistanut: Martti Kokoi 29.6.2017 2 (6) 21.6.2017 Valtatien 4 parantaminen välillä Joutsa- Toivakka,

Lisätiedot

Ylöjärven Siltatien ja Ojapuiston meluselvitys

Ylöjärven Siltatien ja Ojapuiston meluselvitys eluselvitys Ylöjärven kaupunki Siru Parviainen Jarno Kokkonen 19.5.2014 1 Taustatiedot Tässä eluselvityksessä on tarkasteltu Ylöjärven kaupungin Ojapuiston aseakaavauutosalueen ja Siltatien aseakaava-alueen

Lisätiedot

Hailuodon kiinteä yhteys, tiesuunnitelma

Hailuodon kiinteä yhteys, tiesuunnitelma Oulu, Hailuoto MELUSELVITYS Tiina Kumpula 9.1.2018 9.1.2018 2 (6) SISÄLLYS 1 TAUSTATIEDOT... 3 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT... 4 2.1 Melun ohjearvot... 4 2.2 Maasto- ja laskentamalli... 4 2.3 Liikennetiedot...

Lisätiedot

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SIPOON KUNTA, KEHITYS- JA KAAVOITUSKESKUS, KAAVOITUSYKSIKKÖ Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16134 Raportti 1 (5) Manninen

Lisätiedot

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä 143-413-7-2 IKAALISTEN MYLLY OY Destia Oy Infrasuunnittelu Vantaa 20.2.2018 SISÄLLYS 1 SUUNNITTELUKOHDE 1 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT 2 2.1 Melutasojen

Lisätiedot

16T-2 Meluselvitys

16T-2 Meluselvitys 16T-2 Meluselvitys 11.11.2014 Meluselvitys 1 (3) Valtateiden 3 ja 18 parantaminen, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin pohjalta.

Lisätiedot

Raportti. Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys. Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072

Raportti. Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys. Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072 ! Raportti Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys 27.5.2016 Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072 Sisältö 1. Johdanto... 1 2. Laskentamalli... 1 2.1. Lähtötiedot... 1 2.1.1. Suunnittelualue...

Lisätiedot

Espoon Heiniemen korttelin ja puistoalueen 62P17 meluselvitys

Espoon Heiniemen korttelin ja puistoalueen 62P17 meluselvitys Raportti Espoon Heiniemen korttelin 62045 ja puistoalueen 62P17 meluselvitys 15.2.2018 SISÄLTÖ 1. Työn sisältö... 3 2. Lähtötiedot ja menetelmät...4 2.1. Laskentamalli... 4 2.2. Laskennassa käytetyt liikennemäärät...

Lisätiedot

Sipoonlahden asemakaavakohteen meluselvitys

Sipoonlahden asemakaavakohteen meluselvitys Realprojekti Oy Olli Kontkanen Jarno Kokkonen Projekti YMP31278 13.3.2015 2 (9) 13.3.2015 SISÄLTÖ 1 TAUSTATIEDOT... 3 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT... 4 2.1 Melun ohjearvot... 4 2.2 Meluntorjuntaa koskevat

Lisätiedot

Asolanväylä 48 50, Vantaa, meluselvitys

Asolanväylä 48 50, Vantaa, meluselvitys Pohjola Rakennus Oy Uusimaa Tiina Kumpula, Jussi Kurikka-Oja YKK62413 6.2.2017 6.2.2017 2 (9) 1 Taustatiedot ja tiivistelmä Tässä työssä on selvitetty Pohjola Rakennus Oy Uusimaan toimeksiannosta Vantaan

Lisätiedot

RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS

RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS Vastaanottaja Tampereen Tilakeskus Asiakirjatyyppi Meluselvitys ID 1 196 308 Päivämäärä 25.8.2014 RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA

Lisätiedot

Meluselvitysraportti. Päiväys Projekti Havumäentien meluselvitys Tilaaja Nurmijärven kunta

Meluselvitysraportti. Päiväys Projekti Havumäentien meluselvitys Tilaaja Nurmijärven kunta Meluselvitysraportti Päiväys Projekti n meluselvitys Tilaaja Nurmijärven kunta Meluselvitysraportti 1/7 Sisällys 1 Lähtökohdat... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Suunnittelualue... 2 2 Menetelmät ja lähtötiedot...

Lisätiedot

Lielahti, Tampere, asemakaavan muutos nro. 8625

Lielahti, Tampere, asemakaavan muutos nro. 8625 Lielahti, Tampere, asemakaavan muutos nro. 8625 31.8.2017 1 (7) Lielahti, Tampere, asemakaavan muutos nro. 8625 Meluselvitys, versio 1.0 Tiina Kumpula Donna ID 1 843 792 31.8.2017 YKK62667 Lielahti, Tampere,

Lisätiedot

Melumallinnus Pellonreuna

Melumallinnus Pellonreuna Melumallinnus Pellonreuna JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2017 (28.4.2017) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Kuokkalan Tikanväylän ja Pohjanlahdentien liikenteen aiheuttaman melun

Lisätiedot

Vantaa Kivistö Murron alueen yleissuunnitelman (nro ) meluselvitys Skanska talonrakennus Oy

Vantaa Kivistö Murron alueen yleissuunnitelman (nro ) meluselvitys Skanska talonrakennus Oy antaa Kivistö Murron alueen yleissuunnitelman (nro 021500) meluselvitys Skanska talonrakennus Oy Anne Kangasaho Siru Parviainen Projekti YMP31512 12.1.2016 antaa Kivistö Murron alueen yleissuunnitelman

Lisätiedot

LUUVANIEMENTIE 2-6, HELSINKI MELUSELVITYS

LUUVANIEMENTIE 2-6, HELSINKI MELUSELVITYS LUUVANIEMENTIE 2-6, HELSINKI MELUSELVITYS 23.02.2015 MELUSELVITYS LUUVANIEMENTIE 2-6, HELSINKI 2 Päivämäärä 23.02.2015 Laatija Tarkastaja Pasi Myyryläinen Jari Hosiokangas Sisältää Maanmittauslaitoksen

Lisätiedot

Liite 3, meluselvitys

Liite 3, meluselvitys Liite 3, meluselvitys Tiistinniitty I ja II osallistumis- ja arviointisuunnitelman meluselvitys KSK / Liikennesuunnittelu Olli Kontkanen Jarno Kokkonen Projekti YMP311 30.10.2015 Tiistinniitty I ja II

Lisätiedot

Espoo Nihtiportti, Atriumalue, Meluselvitys

Espoo Nihtiportti, Atriumalue, Meluselvitys Raportti Espoo Nihtiportti, 1601 Atriumalue, 11.1.2017 Projektinumero: 308300 Sisältö Sisältö... 1 1. Johdanto... 2 2. Lähtötiedot ja menetelmät... 2 2.1. Laskentamalli... 2 2.1.1. Lähtötiedot... 3 2.1.2.

Lisätiedot

Meijeritien asemakaavan meluselvitys

Meijeritien asemakaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PAIMION KAUPUNKI Meijeritien asemakaavan meluselvitys Raportti LUONNOS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 18.6.2015 Raportti 1 (5) Matti Manninen 18.6.2015 Sisällysluettelo 1 Taustaa...

Lisätiedot

Kirvestie 23, Tampere, asemakaavan muutos nro. 8684

Kirvestie 23, Tampere, asemakaavan muutos nro. 8684 Kirvestie 23, Tampere, asemakaavan muutos nro. 8684 27.7.2017 1 (8) Kirvestie 23, Tampere, asemakaavan muutos nro. 8684 Meluselvitys, versio 1.0 Tiina Kumpula Donna ID 1 810 730 27.7.2017 YKK62649 Kirvestie

Lisätiedot

Helsingin meluselvityksen 2017 täydennys. Melulaskennat yhteispohjoismaisella laskentamallilla

Helsingin meluselvityksen 2017 täydennys. Melulaskennat yhteispohjoismaisella laskentamallilla Helsingin meluselvityksen 2017 täydennys Melulaskennat yhteispohjoismaisella laskentamallilla SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 2 2 TULOKSET... 2 2.1 Melulle altistuvien asukkaiden ja herkkien kohteiden määrät...

Lisätiedot

Hangon Krogarsin meluselvitys

Hangon Krogarsin meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LANTMÄTARE AB ÖHMAN Hangon Krogarsin meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (5) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun

Lisätiedot

Majurinkatu 12 asemakaavamuutoksen liikennemeluselvitys

Majurinkatu 12 asemakaavamuutoksen liikennemeluselvitys Majurinkatu 12 asemakaavamuutoksen liikennemeluselvitys Päiväys Projekti YKK023 Tilaaja JLL (Jones Lang LaSalle Finland Oy) Kohde Raportti 1/10 Sisällys 1 Yhteystiedot... 2 1.1 Kohde... 2 1.2 Tilaaja...

Lisätiedot

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Vastaanottaja Lapuan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Päivämäärä 03/04/2013

Lisätiedot

KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI

KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.6.2014 KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI Päivämäärä 23.6.2014 Laatija

Lisätiedot

Tie- ja rakennussuunnitelman meluselvitys

Tie- ja rakennussuunnitelman meluselvitys Maantien 259 parantaminen välillä Kaukalotie-Uotsolantie, Sastamala Tie- ja rakennussuunnitelman meluselvitys Kannen kuva: Maanmittauslaitos 2018 / Destia Oy 2018 Maantien 259 parantaminen välillä Kaukalotie-Uotsolantie,

Lisätiedot

Vastaanottaja Rauman kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys, LUONNOS. Päivämäärä KARINKENTÄN ALUE, RAUMA LIIKENNEMELUSELVITYS

Vastaanottaja Rauman kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys, LUONNOS. Päivämäärä KARINKENTÄN ALUE, RAUMA LIIKENNEMELUSELVITYS Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Meluselvitys, LUONNOS Päivämäärä 22.6.2016 KARINKENTÄN ALUE, RAUMA LIIKENNEMELUSELVITYS KARINKENTÄN ALUE LIIKENNEMELUSELVITYS Päivämäärä 22.6.2016 Laatija

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS 15.4.2011 Laura Gröhn MUISTIO 15.4.2011 Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo 1. Työn tarkoitus... 3 2. Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Maastomalli... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu

Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu V8 Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu 19.11.2012 Projektinumero: 304316 2 (6) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Lähtötiedot ja menetelmät...

Lisätiedot

Lehmonsuon AK:n laajennuksen meluselvitys

Lehmonsuon AK:n laajennuksen meluselvitys KONTIOLAHDEN KUNTA Lehmonsuon AK:n laajennuksen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 6.10.2014 P25141 Raportti Puustinen Tomi 6.10.2014 Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun

Lisätiedot

Meluselvitys Iso-Iivarintielle välillä Vt 1 St 110

Meluselvitys Iso-Iivarintielle välillä Vt 1 St 110 PAIMION KAUPUNKI Meluselvitys Iso-Iivarintielle välillä Vt 1 St 110 Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P32583 Raportti 1 (7) Eskelinen Erja Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot...

Lisätiedot

Sörnäistenrannan-Hermanninrannan osayleiskaavaehdotus, vaikutusten arvioinnit. Selvitys liikennemelusta osayleiskaava-alueella 16

Sörnäistenrannan-Hermanninrannan osayleiskaavaehdotus, vaikutusten arvioinnit. Selvitys liikennemelusta osayleiskaava-alueella 16 Sörnäistenrannan-Hermanninrannan osayleiskaavaehdotus, vaikutusten arvioinnit Selvitys liikennemelusta osayleiskaava-alueella 16 KSV/L HHä 21.8.2007 SÖRNÄISTENRANTA-HERMANNINRANTA OSAYLEISKAAVAEHDOTUS

Lisätiedot

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS FCG Finnish Consulting Group Oy Kontiolahden kunta LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS Raportti 433-P11702 10.1.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Raportti I 10.1.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 Taustaa...

Lisätiedot

Meijeritien asemakaavan meluselvitys

Meijeritien asemakaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PAIMION KAUPUNKI Meijeritien asemakaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 22.12.2015 Raportti 1 (5) Matti Manninen 22.12.2015 Sisällysluettelo 1 Taustaa...

Lisätiedot

Espoon kaupunki. Meluselvitys Ruukinranta-asemakaava-alueelle

Espoon kaupunki. Meluselvitys Ruukinranta-asemakaava-alueelle Espoon kaupunki Meluselvitys Ruukinranta-asemakaava-alueelle 12.2.2011 Meluselvitys Ruukinranta asemakaava-alueelle 1 ESIPUHE Tämä meluselvitys on tehty Sitossa Espoon kaupungin toimeksiannosta osana meluja

Lisätiedot

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA EURAN KUNTA Keskustan osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (10) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot...

Lisätiedot

Valtatie 8 parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Meluselvitys

Valtatie 8 parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Meluselvitys 16T-1 Raportti parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Projektinumero: 306914 Sisältö Sisältö... 2 1. Johdanto / Toimeksianto... 3 2. Lähtötiedot ja menetelmät... 3 2.1. Laskentamalli... 4 2.2. Laskentamallin

Lisätiedot

Vastaanottaja Trafix Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA MELUSELVITYS

Vastaanottaja Trafix Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA MELUSELVITYS Vastaanottaja Trafix Oy Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 18.11.013 YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMA Päivämäärä 18.11.013 Laatija Jari Hosiokangas

Lisätiedot

Kissanmaa, Hipposkylä. Asemakaavan muutos nro. 8549

Kissanmaa, Hipposkylä. Asemakaavan muutos nro. 8549 Meluselvitys, versio 1.2 Jussi Kurikka-Oja Donna ID 1 799 439 29.11.2017 Tarkistanut: Tiina Kumpula 29.11.2017 YKK62631 29.11.2017 1 (9) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Suunnittelualue...

Lisätiedot

Engelinrannan alueen melutarkastelu

Engelinrannan alueen melutarkastelu Engelinrannan alueen melutarkastelu Hämeenlinna Tiina Kumpula, Jussi Kurikka-Oja 12.6.2015 Engelinrannan alueen melutarkastelu 12.6.2015 2 (7) 1 Taustatiedot Hämeenlinnan keskustassa on käynnissä kaavatyö,

Lisätiedot

SAMMONKATU ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS

SAMMONKATU ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS Vastaanottaja NCC Rakennus Oy/Asuminen Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 08/2011 SAMMONKATU 52-54 ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS SAMMONKATU 52-54 ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS

Lisätiedot

Kairankulman asemakaavan ja asemakaavan muutoksen meluselvitys

Kairankulman asemakaavan ja asemakaavan muutoksen meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PAIMION KAUPUNKI Kairankulman asemakaavan ja asemakaavan muutoksen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (9) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa...

Lisätiedot

FCG Planeko Oy. Pöytyän kunta KYRÖN MELUSELVITYS. Raportti 589-D4110

FCG Planeko Oy. Pöytyän kunta KYRÖN MELUSELVITYS. Raportti 589-D4110 FCG Planeko Oy Pöytyän kunta KYRÖN MELUSELVITYS Raportti 589-D4110 16.10.2009 FCG Planeko Oy Raportti I 16.10.2009 SISÄLLYSLUETTELO 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot... 1 3 Lähtötiedot... 2 3.1

Lisätiedot

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki 20.8.2009 Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT...

Lisätiedot

KASURILA 3 (OLKINUORA) ASEMAKAAVA, SIILINJÄRVI MELUSELVITYS

KASURILA 3 (OLKINUORA) ASEMAKAAVA, SIILINJÄRVI MELUSELVITYS Vastaanottaja Siilinjärven kunta Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 11.2.2011 KASURILA 3 (OLKINUORA) ASEMAKAAVA, KASURILA 3 (OLKINUORA) ASEMAKAAVA, Päivämäärä 11.2.2011 Laatija Tarkastaja Jari Hosiokangas

Lisätiedot

ISOKUUSI III (KAAVA NRO 8639), TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAA VARTEN. Vastaanottaja Tampereen kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys

ISOKUUSI III (KAAVA NRO 8639), TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAA VARTEN. Vastaanottaja Tampereen kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys Vastaanottaja Tampereen kaupunki Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 17.11.2016 ISOKUUSI III (KAAVA NRO 8639), TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAA VARTEN ISOKUUSI III, TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAA

Lisätiedot

Lahelanpelto II asemakaava ja asemakaavan muutos, Tuusula

Lahelanpelto II asemakaava ja asemakaavan muutos, Tuusula Ramboll Finland Oy Tuusulan kunta Lahelanpelto II asemakaava ja asemakaavan muutos, Tuusula Meluselvitys 27.3.2014 Lahelanpelto II asemakaava ja asemakaavan muutos, Tuusula Tuusulan kunta Meluselvitys

Lisätiedot

Leppävirran taajaman ja sen ympäristön osayleiskaava

Leppävirran taajaman ja sen ympäristön osayleiskaava Leppävirran taajaman ja sen ympäristön osayleiskaava Meluselvitys 17.3.2014 ALKUSANAT Meluselvitys on laadittu Leppävirran taajaman ja sen ympäristön osayleiskaavaa varten. Osayleiskaavan tavoitteina ovat

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS, VIHOLANKATU, NOKIA VRP-RAKENNUSPALVELU OY

ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS, VIHOLANKATU, NOKIA VRP-RAKENNUSPALVELU OY Vastaanottaja VRP- Rakennuspalvelu Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 17.7.2015 ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS, VIHOLANKATU, NOKIA VRP-RAKENNUSPALVELU OY ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS, VIHOLANKATU, NOKIA VRP-RAKENNUSPALVELU

Lisätiedot

Finnoon altaan linnustoalueeseen. meluhaitat Meluselvitysraportti Sito Oy FINNOON OSAYLEISKAAVA

Finnoon altaan linnustoalueeseen. meluhaitat Meluselvitysraportti Sito Oy FINNOON OSAYLEISKAAVA FINNOON OSAYLEISKAAVA Finnoon altaan linnustoalueeseen kohdistuvat meluhaitat raportti 12.4.2011 Sito Oy suunnittelukeskuksen julkaisuja 6/2011 FINNOON ALTAAN LINNUSTOALUEESEEN KOHDISTUVAT MELUHAITAT 12.4.2011

Lisätiedot

MESSUKYLÄNKATU 30-32, TAMPERE

MESSUKYLÄNKATU 30-32, TAMPERE Vastaanottaja Peab Oy Asiakirjatyyppi Raportti, Tampereen kaupungin ID numero 1578238 Päivämäärä 1.11.2016 MESSUKYLÄNKATU 30-32, TAMPERE ASEMAKAAVAN NRO 8619 MUUTOKSEN MELUSELVITYS MESSUKYLÄNKATU 30-32,

Lisätiedot

ISOKUUSI IV (KAAVA NRO 8717), TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAA VARTEN. Vastaanottaja Tampereen kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys

ISOKUUSI IV (KAAVA NRO 8717), TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAA VARTEN. Vastaanottaja Tampereen kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys Vastaanottaja Tampereen kaupunki Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 28.5.2018 ISOKUUSI IV (KAAVA NRO 8717), TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAA VARTEN ISOKUUSI IV, TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAA VARTEN

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki. Satamalahden meluselvitys. Jarno Kokkonen Olli Kontkanen Matti Romppanen

Mikkelin kaupunki. Satamalahden meluselvitys. Jarno Kokkonen Olli Kontkanen Matti Romppanen Mikkelin kaupunki Satamalahden Jarno Kokkonen Olli Kontkanen Matti Romppanen 8.12.2010 1 SISÄLTÖ LÄHTÖKOHDAT 1 1 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT 2 1.1 Melulaskenta 2 1.2 Liikennetiedot 2 2 TULOKSET 2 LIITTEET

Lisätiedot

HUHTIMON ALUE, RIIHIMÄKI LIIKENNEMELUSELVITYS

HUHTIMON ALUE, RIIHIMÄKI LIIKENNEMELUSELVITYS Vastaanottaja Riihimäen kaupunki Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 17.12.2015 HUHTIMON ALUE, RIIHIMÄKI LIIKENNEMELUSELVITYS HUHTIMON LIIKENNEMELUSELVITYS Päivämäärä 17.12.2015 Laatija Tarkastaja

Lisätiedot

ALAVIESKA KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN MELUSELVITYS. Työ: E Tampere,

ALAVIESKA KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN MELUSELVITYS. Työ: E Tampere, ALAVIESKA KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN MELUSELVITYS Työ: E26215 Tampere, 17.4.2013 PL 453 33101 TAMPERE Puhelin 010 241 4000 Telefax 010 241 4001 Toimistot: Turku, Tampere, Helsinki ja Oulu 17.4.2013 Alavieskan

Lisätiedot

Vastaanottaja Miesmäki Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä MIESMÄEN AK, POHTOLA, TAMPERE ASEMAKAAVAMUUTOKSEN (8498) MELUSEL- VITYS

Vastaanottaja Miesmäki Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä MIESMÄEN AK, POHTOLA, TAMPERE ASEMAKAAVAMUUTOKSEN (8498) MELUSEL- VITYS Vastaanottaja Miesmäki Oy Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 14.11.2017 MIESMÄEN AK, POHTOLA, TAMPERE ASEMAKAAVAMUUTOKSEN (8498) MELUSEL- VITYS MIESMÄEN AK, POHTOLA, TAMPERE, ASEMAKAAVAMUUTOKSEN (8498)

Lisätiedot

Koivukujan asemakaavamuutoksen meluselvitys

Koivukujan asemakaavamuutoksen meluselvitys LEMPÄÄLÄN KUNTA, KAAVOITUS Koivukujan asemakaavamuutoksen meluselvitys RaporttiLUONNOS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P35832p001 RaporttiLUONNOS 1 (7) Heiskanen Vesa Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2

Lisätiedot

52691 MELUSELVITYS SÄRKIJÄRVEN ERITASOLIITTYMÄN VT3 TAMPERE

52691 MELUSELVITYS SÄRKIJÄRVEN ERITASOLIITTYMÄN VT3 TAMPERE 52691 MELUSELVITYS SÄRKIJÄRVEN ERITASOLIITTYMÄN VT3 TAMPERE 2/7 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ 4 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT 4 2.1 Meluohjearvot 4 2.2 Laskentaohjelma 4 2.3 Lähtötiedot 5 3 TULOKSET 5 3.1 Tulosten tarkastelu

Lisätiedot

HIRVASKANKAAN (VT 4/UURAISTENTIE) MELUSELVITYS

HIRVASKANKAAN (VT 4/UURAISTENTIE) MELUSELVITYS repo002.dot 2013-09-20 HIRVASKANKAAN (VT 4/UURAISTENTIE) MELUSELVITYS E26192 SWECO YMPÄRISTÖ OY repo002.dot 2013-09-20 Muutoslista Hannele Kemppi Hannele Kemppi Elisa Huotari VALMIS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT

Lisätiedot

VII-122-1,88 ja 91 (Pyynikin sairaala), Tampere

VII-122-1,88 ja 91 (Pyynikin sairaala), Tampere Pirkanmaan YH - Rakennuttajaosuuskunta VII-122-1,88 ja 91 (Pyynikin sairaala), Tampere Meluselvitys 19.1.2006 (LUONNOS) Viite 82112160 Versio Pvm 19.1.2006 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut TKl Ramboll

Lisätiedot

SIILINJÄRVEN KUNTA PÄIVÄRINTEEN ASEMAKAAVA, MELUSELVITYS

SIILINJÄRVEN KUNTA PÄIVÄRINTEEN ASEMAKAAVA, MELUSELVITYS Vastaanottaja Siilinjärven kunta Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 6.3.2012 SIILINJÄRVEN KUNTA PÄÄRINTEEN ASEMAKAAVA, MELUSELVITYS PÄÄRINTEEN ASEMAKAAVA SIILINJÄRVEN KUNTA Päivämäärä 6.3.2012 Laatija

Lisätiedot

Linnajärventien itäosan AK-muutos, Lempäälä

Linnajärventien itäosan AK-muutos, Lempäälä Linnajärventien itäosan AK-muutos, Lempäälä Meluselvitys Tomi Puustinen, Tiina Kumpula YKK62286 27.3.2017 Linnajärventien itäosan AK-muutos, Lempäälä 27.3.2017 1 (7) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT... 2 1.1 Johdanto...

Lisätiedot

Hatanpään Puistokuja 23, Tampere

Hatanpään Puistokuja 23, Tampere Rambøll Finland Oy YH-Länsi Oy Hatanpään Puistokuja 23, Tampere Meluselvitys 8.2.2012 Hatanpään Puistokuja 23, Tampere YH-Länsi Oy Meluselvitys 8.2.2012 Viite 82128678 Versio Pvm 8.2.2012 Hyväksynyt Tarkistanut

Lisätiedot

Keskusta-asemanseudun osayleiskaavan meluselvitys

Keskusta-asemanseudun osayleiskaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIITE 30 MYNÄMÄEN KUNTA Keskusta-asemanseudun osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 10.6.2013 Raportti 1 (5) Matti Manninen 10.6.2013

Lisätiedot

LAK-alueen meluselvitys Veromiehen asemakaava-alueella

LAK-alueen meluselvitys Veromiehen asemakaava-alueella KALA 4.4.2011, Asia 53,, Liite 2.7a NCC Property Development Oy LAK-alueen meluselvitys Veromiehen asemakaava-alueella Jussi Jääoja, Jarno Kokkonen ja Anne Määttä Sito Oy marraskuu 2008 Kannen kuva: Sito

Lisätiedot

SWECO YMPÄRISTÖ OY t o.d o p re

SWECO YMPÄRISTÖ OY t o.d o p re 26992 SWECO YMPÄRISTÖ OY repo002.dot 2013-09-20 Sisältö 1 SUUNNITTELUKOHDE 1 2 YLEISTÄ TIETOA MELUSTA 1 3 MELUMALLINNUS JA MELUKARTTOJEN TULKINTA 1 3.1 Laskennan perusteet 1 3.2 Laskentaohjelma 2 3.3 Melukarttojen

Lisätiedot

Yritysperän asemakaavan muutos meluselvitys

Yritysperän asemakaavan muutos meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAKENNUSLIIKE S. OJALA JA POJAT Yritysperän asemakaavan muutos meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (6) Manninen Matti Sisällysluettelo

Lisätiedot

Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo

Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2012 (9.3.2012) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Ysitien(Vt 9) tieliikenteen aiheuttamaa melutasoa Etelä-Keljon

Lisätiedot

Kissanmaa, Hipposkylä. Asemakaavan muutos nro. 8549

Kissanmaa, Hipposkylä. Asemakaavan muutos nro. 8549 Meluselvitys, versio 1.3 Jussi Kurikka-Oja Donna ID 1 799 439 26.10.2018 Tarkistanut: Tiina Kumpula 26.10.2018 YKK62631 26.10.2018 1 (10) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Suunnittelualue...

Lisätiedot

Hiidenlinnan L72 asemakaava-alueen meluselvitys

Hiidenlinnan L72 asemakaava-alueen meluselvitys LOHJAN KAUPUNKI Hiidenlinnan L72 asemakaava-alueen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P37242P001 Raportti 1 (8) Heiskanen Vesa Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Arviointiperusteet...

Lisätiedot

Hangon Krogarsin meluselvitys

Hangon Krogarsin meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA LANTMÄTARE AB ÖHMAN Hangon Krogarsin meluselvitys Raportti REVISIO A, 26.2.2016, lisätty junaliikenne FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (6) Matti Manninen Sisällysluettelo

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS Kaavaselostus, liite 2: Epaala-Pälkänevedentie, meluselvitys Vastaanottaja Pälkäneen kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 5.8.2011 PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS PÄLKÄNEEN

Lisätiedot

PETSAMO, XXI KAUPUNGINOSA, KAAVA NRO. 8083, ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS

PETSAMO, XXI KAUPUNGINOSA, KAAVA NRO. 8083, ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS Vastaanottaja Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.8.2010 PETSAMO, XXI KAUPUNGINOSA, KAAVA NRO. 8083, ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS PETSAMO,

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan keskustaajaman OYK:n meluselvitys

Mänttä-Vilppulan keskustaajaman OYK:n meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI Mänttä-Vilppulan keskustaajaman OYK:n meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 18.11.2015 P23846P002 Raportti i P23846P002

Lisätiedot

Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys

Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys ROVANIEMEN KAUPUNKI Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 31.5.2016 P26781P002 Raportti 1 (5) Manninen Matti 31.5.2016 Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun

Lisätiedot

PIISPANMÄENTIEN MELUSELVITYS

PIISPANMÄENTIEN MELUSELVITYS PIISPANMÄENTIEN MELUSELVITYS 2018 11.12. 2018 PIISPANMÄENTIEN MELUSELVITYS 2018 Projekti Päivämäärä Laatija Tarkastaja 1510043645 11.12.2018 Jari Hosiokangas Timo Korkee Ramboll Säterinkatu 6 P.O.Box 25

Lisätiedot

MALLINNUSRAPORTTI TYÖNUMERO: HAAPAVEDEN KAUPUNKI KYLPYLÄSAAREN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU

MALLINNUSRAPORTTI TYÖNUMERO: HAAPAVEDEN KAUPUNKI KYLPYLÄSAAREN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU TYÖNUMERO: 20601225 HAAPAVEDEN KAUPUNKI KYLPYLÄSAAREN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista VALMIS FIMIKM FIMIKM FILAHD LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT

Lisätiedot

Meijerin asemakaavan muutoksen meluselvitys

Meijerin asemakaavan muutoksen meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NIVALAN KAUPUNKI Meijerin asemakaavan muutoksen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (7) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1

Lisätiedot

Kissanmaa, Hipposkylä. Asemakaavan muutos nro. 8549

Kissanmaa, Hipposkylä. Asemakaavan muutos nro. 8549 Kissanmaa, Hipposkylä. Asemakaavan muutos nro. 8549 Meluselvitys, versio 1.0, luonnos Jussi Kurikka-Oja Donna ID 1 799 439 21.6.2017 Tarkistanut: Tiina Kumpula 21.6.2017 YKK62631 Kissanmaa, Hipposkylä.

Lisätiedot

Asemakaava 7971, Ikuri

Asemakaava 7971, Ikuri Rambøll Finland Oy Tampereen kaupunki Asemakaava 7971, Ikuri Ympäristömeluselvitys 17.3.2006 Tampereen kaupunki Asemakaava 7971, Ikuri Meluselvitys 17.3.2006 Viite 82111273 Versio Pvm 17.3.2006 Hyväksynyt

Lisätiedot

Meluselvitysraportti

Meluselvitysraportti Meluselvitysraportti Päiväys Projekti Käräjätörmän pohjoisosan asemakaavan nro. Tilaaja Tampereen kaupunki Donna ID 2 054 458 Meluselvitysraportti 1/10 Sisällys 1 Lähtökohdat... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KYLÄNPÄÄN ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

NURMIJÄRVEN KYLÄNPÄÄN ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS repo002.dot 2013-09-20 NURMIJÄRVEN KYLÄNPÄÄN ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS E26275 SWECO YMPÄRISTÖ OY repo002.dot 2013-09-20 Muutoslista Kaavarajat vaihdettu ja raportti päivitetty 5.1.2015 Hannele Kemppi Hannele

Lisätiedot