SKF:n ratkaisut elintarviketeollisuudelle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SKF:n ratkaisut elintarviketeollisuudelle"

Transkriptio

1 SKF:n ratkaisut elintarviketeollisuudelle Elintarviketeollisuus asettaa SKF:lle monia haasteita korroosio, hilseily, ruoste, kostea ympäristö, korkeapainepesu, äärimmäiset lämpötilaerot jne. Teemme jatkuvasti työtä näiden haasteiden voittamiseksi. Tämä esite sisältää esimerkkejä tarjoamistamme ratkaisuista.

2 Lämpimät prosessit SKF:n Speedi-Sleeve-kulutusholkki SKF ChainLube, automaattinen ketjunvoitelujärjestelmä Laakeri korkeisiin lämpötiloihin Laakeriyksiköt keksiuuneihin Tiivisteet korkeisiin lämpötiloihin SKF DialSet oikean rasvamäärän annosteluun oikeaan aikaan Holkki korjaa kuluneet akselit Kulutusholkki SKF Speedi-Sleeve muodostaa uuden tiivistyspinnan vahingoittuneisiin akseleihin. Holkki vedetään vain akselin päälle ja se muodostaa uuden hienon pinnan tiivistettä varten. Akselia ei tarvitse hioa kalliisti uudelleen ja voit edelleen käyttää samaa tiivistekokoa. Ketjujen ruiskutusvoitelu ilman paineilmaa SKF ChainLube on kehitetty annostelemaan täsmälleen oikean määrän voiteluainetta rullaketjun jokaiseen lenkkiin. Ketju voidellaan automaattisesti käytön aikana, epäpuhtaudet pysyvät poissa ja voiteluainetta tarvitaan erittäin vähän. Laakerin käyttöikä nelinkertaistui kiviuunissa Kiviuuniin, jonka käyttölämpötila on +265 C, asennettiin SKF:n korkeita lämpötiloja sietävät laakerit. Tuloksena oli tasaisempi toiminta, uudelleenvoitelun tarve poistui ja laakerin käyttöikä piteni 9 kuukaudesta 3 vuoteen. Huoltovapaat laakerit korkeisiin käyttölämpötiloihin SKF:n laakerit korkeisiin lämpötiloihin on kehitetty kestämään pitkään vaativissa ympäristöissä. Grafiittipohjainen voiteluaine sietää erittäin korkeita lämpötiloja, kestää laakerin koko käyttöiän, ei vuoda ja sillä on NSF-hyväksyntä.

3 Kylmät prosessit Laakerit ja Solid Oil Laakerit ruostumattomasta teräksestä Y-laakeriyksiköt elintarviketeollisuudelle Laakerit ja erikoisrasva Kunnossapitotuotteet ja työkalut Tiivisteet alhaisiin lämpötiloihin SKF ChainLube, automaattinen ketjunvoitelujärjestelmä Eliniäksi voidellut laakerit alhaisiin lämpötiloihin Solid Oil on kiinteä kapseloitu voiteluaine, joka kestää laakerin koko käyttöiän. Aine pitää poissa kondenssiveden, jota laakerin sisälle muodostuu lämpötilan vaihdosten yhteydessä ja joka lyhentää laakerin käyttöikää. Solid Oil ei vuoda ja se kestää ympäristöissä, joita pestään jatkuvasti ja joissa esiintyy vahvoja kemikaaleja. Koneistetut tiivisteet, nopeaa ja helppoa SKF suunnittelee ja valmistaa tiivisteitä tarpeen mukaan juuri sen mittaisina, mallisina ja määräisinä kuin sinä haluat. Käytettävissä on suuri määrä eri materiaaleja ja profiileja. Tiivisteitä pidetään toisinaan vähäpätöisinä osina, mutta usein niiden merkitys laakerin käyttöiälle on ratkaiseva. Laakereiden turvallinen asennus SKF TMFT 36 on täydellinen työkalusarja kylmäasennusta varten. Virheelliset työtavat asennuksen aikana aiheuttavat usein ennenaikaisia laakerivaurioita. Holkki jakaa vasaran iskuvoiman tasaisesti laakerinrenkaalle ja minimoi laakerin vahingoittumisriskin. Ruostumattomat Solid Oil-laakerit kalan spiraalipakastimeen Pakastimen ketjukuljettimen laakerit eivät kestäneet pitkään, koska lämpötila vaihteli nopeasti puhdistuksen vuoksi ja vesi tunkeutui laakereiden sisään. SKF:n Solid Oil-voiteluaineella varustetut ruostumattomat urakuulalaakerit ja 2RS1-tiiviste pitävät nyt kosteuden ja veden poissa, ja laakerien käyttöikä on pidentynyt yhdestä vuodesta kahteen.

4 Kosteus Voiteluaineet Y-laakeriyksiköt elintarviketeollisuudelle Ruostumattomat urakuulalaakerit, joissa käytetään elintarviketeollisuuteen hyväksyttyä rasvaa tai Solid Oilvoiteluainetta Koneistetut tiivisteet SKF ChainLube, automaattinen ketjunvoitelujärjestelmä Erikoisrasva elintarviketeollisuudelle SKF LGFP 2 on voiteluaine, joka on tarkoitettu erityisesti elintarviketeollisuuden käyttöön. Se sietää hyvin vettä, antaa erittäin tehokkaan suojan korroosiolta ja täyttää kaikki elintarviketurvallisuudelle asetetut vaatimukset. LGFP 2 on hyväksytty myös halal- ja kosher-elintarvikkeiden käsittelyyn. Laakeriyksiköt kosteisiin ympäristöihin SKF:n Y-laakeriyksiköt elintarviketeollisuudelle on suunniteltu erityisesti kestämään märissä, kosteissa ja syövyttävissä ympäristöissä. Yksiköt valmistetaan ruostumattomasta tai sinkitystä teräksestä, ja laakeripesiä tehdään myös komposiittimateriaaleista. Kaiken perustana on niiden soveltuvuus juuri sinun laitteistoosi. Niiden tiivisteet on kehitelty erityisesti tähän käyttötarkoitukseen ja rasva on NSF H1- hyväksyttyä. Uudelleenvoitelua ei tarvita. Kymmenkertainen käyttöikä meijerin laakereille Jatkuva puhdistustarve korkeapainepesurilla aiheutti ruosteongelmia ja kuljetushihnan laakereiden vikaantumisia meijerissä. Laakereiden säännölliset vaihdot olivat kallis ratkaisu. SKF:n elintarviketeollisuudelle suunnitelluilla ruostumattomilla Y-laakeriyksiköillä laakereiden vaihtoväli yli kymmenkertaistui tunnista tuntiin. Ruostumattomat urakuulalaakerit ja elintarviketeollisuuteen hyväksytty rasva SKF:n ruostumattomat urakuulalaakerit, joissa käytetään NSF-hyväksyttyä rasvaa, soveltuvat erityisen hyvin kosteisiin ympäristöihin, joissa ruostumisalttius on suuri. Laakerit ovat tiivistettyjä tai suojattuja molemmin puolin.

5 Ilmanvaihto Valetut laakeripesät SKF:n asennoituvat laakerijärjestelmät Kunnonvalvonta ja toimenpideehdotukset Kunnossapitotuotteet ja työkalut Automaattiset voitelujärjestelmät Vaihteistot Uudistetut laakeripesät SKF:n SE-laakeripesä on pitemmälle kehitetty versio suosituista SNL-laakeripesistä. Uudet laakeripesät ovat malliltaan entistä tukevampia ja hygieenisempiä, kestävämpiä ja paremmin ruostesuojattuja, ja niissä on uusia, voitelua tehostavia toimintoja. SE:n rakenteelliset mitat ovat samat kuin edeltäjällään. Helppo akseleiden linjaus SKF TKSA on pitkälle kehitetty ja helppokäyttöinen linjauslaite. Akseleiden linjaus on mahdollista erittäin tarkasti laserin avulla ja mittausarvot on helppo lukea laitteen näytöltä. Tulos voidaan sen jälkeen tallentaa USB-kaapelin kautta tietokoneelle. Vältä välysongelmat SKF:n asennoituvat laakerijärjestelmät koostuvat pallomaisesta rullalaakerista ja CARB-kaarirullalaakereista. Koska CARB-kaarirullalaakerit mukautuvat sekä akselin vinoon asentoon että aksiaaliseen siirtymään, välysongelmia ei synny. Helpompi asennus, pitempi käyttöikä, vähemmän kunnossapitoa ja vähemmän tärinää ovat muutamia etuja. SKF SYSTEM 24 on varustettavissa monen tyyppisillä erittäin laadukkailla SKF:n voiteluaineilla. Yksiköt toimitetaan asennusvalmiina, eikä niiden käyttöönottoon tarvita työkaluja. Voit määrittää itse sopivan voiteluvälin. Poistoilmapuhaltimen laakerivika ratkesi Eräälle elintarvikkeita valmistavalle yritykselle poistoilmapuhaltimen laakerit aiheuttivat ongelmia. SKF ehdotti SKF:n asennoituvaa laakerijärjestelmää, SNL-laakeripesää, SKF SYSTEM 24-voitelujärjestelmää ja värähtelyanalyysiä. Tuloksena oli kunnossapitokustannusten aleneminen, värähtelyjen väheneminen, käyntilämpötilan lasku ja manuaalisen uudelleenvoitelun jääminen tarpeettomaksi. Korjaustoimenpiteiden väli piteni keskimäärin 4 vuoteen.

6 Pakkaaminen SKF:n Dry Lubrication-järjestelmä Lineaariliikkeen tuotteet Kuivavoiteluaineet Y-laakeriyksiköt elintarviketeollisuudelle Räätälöidyt tiivistysratkaisut Kunnossapitotuotteet ja työkalut Joustava ja automaattinen kuljetinhihnan voitelu SKF Dry Lubrication-järjestelmä on joustava ja täysin automaattinen kuljetinhihnoja varten suunniteltu voitelujärjestelmä. Ketjut ja kiskot voidellaan käyttämällä pientä määrää SKF Dry Film Lubricant-voiteluainetta. Minimaalinen määrä voiteluainetta, ei liukkaita lattioita, ei tahriintumista. Älykkäitä ratkaisuja lineaariseen liikkeeseen Mekatroniikka on yhdistelmä mekaniikkaa, elektroniikkaa ja digitaalitekniikkaa. Paineilmajärjestelmä tai hydrauliikka on mahdollista korvata vakaammilla, vähemmän energiaa kuluttavilla, puhtailla ja ympäristöystävällisillä vaihtoehdoilla. Yksi esimerkki on uusi CASM-sähkösylinteri. Se kuluttaa jopa 90 % vähemmän energiaa kuin vastaavat paineilmalla toimivat sylinterit, mutta kuitenkin sen suorituskyky on parempi. SKF:llä on suuri valikoima sähkösylintereitä, lineaarisia aktuaattoreita, nostinpylväitä, pyöriviä aktuaattoreita, ohjausyksiköitä, tarvikkeita jne. Voitelujärjestelmä PET-pullotustehtaan kuljetushihnaan Aiemmin kuljetinhihnat suihkutettiin suurilla määrillä vettä, johon oli sekoitettu voiteluainetta. Tämä aiheutti ongelmia ympäristön kosteuden, liukkaiden lattioiden, energian tuhlauksen, suuren siivoustarpeen jne. vuoksi. Vain pienen määrän voiteluainetta juuri oikeaan paikkaan ruiskuttavan SKF Dry Lubrication-järjestelmän asennuksen jälkeen ongelmat poistuivat. Lisäksi säästyi kuukausittain 320 litraa voiteluainetta ja 93 m 3 vettä, kutakin kuljetinhihnaa kohti. Erityisesti kuljetushihnoja varten kehitetty voiteluaine SKF Dry Film Lubricant LDTS 1 on kehitetty käytettäväksi juuri elintarviketeollisuuden kuljetinhihnoissa. Voiteluaine sisältää synteettistä öljyä, jossa on PTFE-lisäainetta, se on luonnollisesti NSF H1- hyväksytty ja sitä tarvitsee käyttää erittäin vähän.

7 Huolto ja palvelut SKF Solution Factory Koulutukset Mekaaniset palvelut Kunnonvalvonta ja toimenpide-ehdotukset Vikojen juurisyyanalyysit Koneiden parannukset Kunnossapitotuotteet ja työkalut Löydä paras ratkaisu SKF Solution Factoryn asiantuntijat auttavat sinua löytämään teknisiä ratkaisuja. Haluat ehkä ratkaisun, jota ei vielä ole olemassa, tai haluat vähentää kustannuksia mutta et tiedä mistä, tai haluat eroon odottamattomista toimintakatkoksista. Ota yhteys SKF:n edustajaasi, niin saat lisätietoja. Koulutus SKF:n kunnossapitokoulu tarjoaa sekä peruskoulutusta että pitemmälle edistyneitä kursseja useimmilta tekniikan osa-alueilta. Koulutukset ovat joko yleisiä tai erityisesti yrityksen tarpeisiin suunniteltuja, ja ne voidaan toteuttaa joko SKF:n tiloissa tai asiakkaan toimipaikassa. Esimerkkejä koulutusaiheista ovat laakerien asennus, laakeriviat, voitelu, kunnossapito, tehokas vian etsintä ja värähtelyjen analysointi. Apua paikan päällä SKF:n mekaaninen kunnossapitopalvelu tarjoaa useita erityyppisiä huoltopalveluita, kuten laakereiden asennusta ja irrottamista, voitelua, linjausta, tasapainotusta, 3D-mittausta, työstöä työstöä paikan päällä ja pumppujen tai sähkömoottoreiden kunnostusta. Ehkäisevä kunnossapito toi lisämakua suklaatehtaaseen Laitoksella käytetty kunnossapito oli aikaavievää ja herätti tyytymättömyyttä. SKF suositteli käyttäjälähtöisiä mittauksia SKF Microlog Inspector-järjestelmän ja avulla. Jo vuoden kuluttua oli säästynyt 8 työtuntia viikossa, joustavuus oli lisääntynyt ja laatu parantunut.

8 Seals Mechatronics Bearings and housings Services Lubrication systems The Power of Knowledge Engineering Yhdistämällä tuotteet, ihmiset ja sovelluskohtaisen osaamisen SKF tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja laitevalmistajille ja tuotantolaitoksille kaikilla keskeisillä teollisuuden toimialoilla kaikkialla maailmassa. Asiantuntemus monilla osaamisalueilla tukee SKF Life Cycle Management -lähestymistapaa, joka on hyväksi havaittu keino parantaa laitteiden luotettavuutta, optimoida toiminnan tehokkuutta ja energian säästöä sekä vähentää niiden elinkaarikustannuksia. Tällaisia osaamisalueita ovat laakerit ja laakeriyksiköt, tiivisteet, voitelujärjestelmät, mekatroniikka ja laaja valikoima palveluita aina 3D-tietokonemallinnuksesta pilvipohjaiseen kunnonvalvontaan sekä käyttöomaisuuden hallintapalveluihin. SKF:n globaali läsnäolo merkitsee SKF:n asiakkaille yhtenäisiä laatustandardeja ja tuotteiden maailmanlaajuista saatavuutta. Paikalliset toimipaikkamme mahdollistavat heille suorat yhteydet SKF:n henkilöstön asiantuntemukseen, tietämykseen ja innovatiivisuuteen. SKF BeyondZero on enemmän kuin ympäristön kestävää kehitystä edistävä ilmastostrategiamme: se on mantramme; ajattelutapamme, innovoiva ja toimiva. Meille SKF BeyondZero tarkoittaa, että vähennämme omien toimintojemme haitallisia ympäristövaikutuksia samalla, kun lisäämme ympäristöön kohdistuvia myönteisiä vaikutuksia. Sen teemme tarjoamalla asiakkaillemme entistä ympäristöystävällisemmäksi suunniteltua SKF BeyondZero -tuote- ja palveluvalikoimaa. Tuotteen, palvelun tai ratkaisun liittäminen SKF BeyondZero -valikoimaan edellyttää, että siitä on ympäristölle huomattavaa etua ilman ympäristöön kohdistuvia kielteisiä oheisvaikutuksia. CASM-sähkösylinterit kuuluvat SKF BeyondZero-tuotevalikoimaan, sillä ne kuluttavat hyvin vähän energiaa ja auttavat siksi pienentämään hiilidioksidipäästöjä. Tämä esite on laadittu yhteistyössä paikallisen valtuutetun jälleenmyyjäsi kanssa: Valtuutettu jälleenmyyjä SKF on SKF-yhtymän rekisteröity tavaramerkki. SKF-yhtymä 2014 Tämän julkaisun sisältö on julkaisijan omaisuutta eikä sitä saa kopioida (ei myöskään julkaista otteita siitä) ilman julkaisijan ennakkoon myöntämää kirjallista lupaa. Julkaisun tietojen oikeellisuus on huolellisesti tarkistettu, mutta julkaisija ei vastaa vahingoista tai taloudellisista menetyksistä, suorista tai epäsuorista eikä myöskään seurauksista, jotka mahdollisesti ovat syntyneet käyttämällä tämän julkaisun tietoja. PUB 65/P FI Tammikuu 2014 Tietty kuva/tietyt kuvat julkaistu Shutterstock.com:in annetun lisenssiluvan mukaan.

SKF Multilube pumppauskeskus. teollisuuden keskusvoitelujärjestelmiin

SKF Multilube pumppauskeskus. teollisuuden keskusvoitelujärjestelmiin SKF Multilube pumppauskeskus teollisuuden keskusvoitelujärjestelmiin SKF Multilube pumppauskeskus SKF keskusvoitelujärjestelmät ovat luotettava ratkaisu yksittäisten koneiden ja laitteiden voiteluun. Vaivaton

Lisätiedot

SKF Flowline monitor. Öljyvirtausmittauksen uusi ulottuvuus

SKF Flowline monitor. Öljyvirtausmittauksen uusi ulottuvuus Öljyvirtausmittauksen uusi ulottuvuus kiertovoitelun virtauksen va -virtausmittarijärjestelmä tuo uuden ulottuvuuden koneiden kiertovoitelujärjestelmien öljyvirtauksien mittaukseen ja valvontaan. Flowline-mittarit

Lisätiedot

SKF Multilube pumppauskeskus. liikkuvan kaluston keskusvoitelujärjestelmiin

SKF Multilube pumppauskeskus. liikkuvan kaluston keskusvoitelujärjestelmiin SKF Multilube pumppauskeskus liikkuvan kaluston keskusvoitelujärjestelmiin SKF Multilube pumppauskeskus SKF keskusvoitelujärjestelmät ovat luotettava ratkaisu raskaan liikkuvan kaluston voiteluhuoltoon.

Lisätiedot

SKF Maxilube pumppauskeskus. SKF DuoFlex kaksilinjainen keskusvoitelujärjestelmä

SKF Maxilube pumppauskeskus. SKF DuoFlex kaksilinjainen keskusvoitelujärjestelmä SKF Maxilube pumppauskeskus SKF DuoFlex kaksilinjainen keskusvoitelujärjestelmä SKF- keskusvoitelujärjestelmät parantavat käytettävyyttä Oikea voitelu ehkäisee vaurioiden syntymistä ja riittämättömän voitelun

Lisätiedot

SKF:n laakerinlämmittimet

SKF:n laakerinlämmittimet SKF:n laakerinlämmittimet SKF asiakaskeskeinen markkinajohtaja Jo yli 25 vuotta sitten SKF keksi käyttää induktiolämmitystä laakerien asennuksessa. Asiakaskeskeisten ratkaisujensa ansiosta SKF:stä on tullut

Lisätiedot

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19 Tyypit W 088, 110, 16,156, 199 ja 260 Välitykset 1:1, 2:1, :1 ja 4:1 Suurin lähtevä vääntömomentti 2419 Nm. Suurin tuleva pyörimisnopeus 000 min -1 IEC-moottorilaippa valinnaisena. Yleistä Tyyppi W on

Lisätiedot

SKF Flowline. SKF CircOil, öljykiertovoitelujärjestelmä

SKF Flowline. SKF CircOil, öljykiertovoitelujärjestelmä SKF Flowline SKF CircOil, öljykiertovoitelujärjestelmä SKF Flowline mullistaa käsitykset tehokkaasta kiertovoitelusta Teollisuus käyttää öljykiertovoitelua käyttökohteissa, joissa öljyvoitelun lisäksi,

Lisätiedot

Synteettiset Mobil-teollisuusvoiteluaineet. Suunniteltua suorituskykyä

Synteettiset Mobil-teollisuusvoiteluaineet. Suunniteltua suorituskykyä Synteettiset Mobil-teollisuusvoiteluaineet Suunniteltua suorituskykyä Erinomainen voiteluratkaisu takaa sujuvan toiminnan... Johtavaa teknologiaa Synteettiset Mobil-voiteluaineet - suunniteltua suorituskykyä

Lisätiedot

VESI VESI JA JÄTEVESI TEOLLISUUSRATKAISUJA

VESI VESI JA JÄTEVESI TEOLLISUUSRATKAISUJA VESI VESI JA JÄTEVESI TEOLLISUUSRATKAISUJA RA JOTKA JA Tämän päivän ympäristö on luonut monia uusia haasteita vesi- ja jätevesiteollisuudelle: väestönkasvu tiukemmat ympäristösäädökset energia- ja käyttökustannusten

Lisätiedot

KONE- JA METALLIALAN OPETUKSEN KEHITTÄMISSEMINAARI KOME 2015 Laakeriasennuksien opetuksen mahdollisuudet

KONE- JA METALLIALAN OPETUKSEN KEHITTÄMISSEMINAARI KOME 2015 Laakeriasennuksien opetuksen mahdollisuudet Schaeffler Group KONE- JA METALLIALAN OPETUKSEN KEHITTÄMISSEMINAARI KOME 2015 Laakeriasennuksien opetuksen mahdollisuudet Johdanto Mitkä asiat ovat keskeisiä opetuksessa? Etäopiskelu sekä tulevaisuuden

Lisätiedot

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv)

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Kaikki mahdollisuudet, täysi vastuu Atlas Copco tarjoaa juuri asiakkaan liiketoimintaan sopivat

Lisätiedot

FORUM. Puhtauden metsästys. SKF:n yksiriviset viistokuulalaakerit sivu 2. Vuosi merellä. SKF:n asiakaslehti No 29. sivu 3. sivu 4

FORUM. Puhtauden metsästys. SKF:n yksiriviset viistokuulalaakerit sivu 2. Vuosi merellä. SKF:n asiakaslehti No 29. sivu 3. sivu 4 FORUM SKF:n asiakaslehti No 29 SKF:n yksiriviset viistokuulalaakerit sivu 2 Puhtauden metsästys sivu 3 Vuosi merellä sivu 4 FORUM No 29 SKF:n yksiriviset viistokuulalaakerit Nyt myös tiivistettyinä SKF

Lisätiedot

Yksi Pohjois-Euroopan suurimmista liuku-, nivel- ja vierintälaakereiden toimittajista. Maailmanluokan logistiikka!

Yksi Pohjois-Euroopan suurimmista liuku-, nivel- ja vierintälaakereiden toimittajista. Maailmanluokan logistiikka! debearings.fi Yksi Pohjois-Euroopan suurimmista liuku-, nivel- ja vierintälaakereiden toimittajista. Maailmanluokan logistiikka! D&E Bearings on luotettava liuku-, nivel- ja vierintälaakereiden kokonaistoimittaja.

Lisätiedot

FORUM. Jokaisen laakerin pitäisi saada rinnalleen hyvä tiiviste sivu 2. Kunnonvalvonta lisää turvallisuutta Hojumin voimalaitoksessa sivu 4

FORUM. Jokaisen laakerin pitäisi saada rinnalleen hyvä tiiviste sivu 2. Kunnonvalvonta lisää turvallisuutta Hojumin voimalaitoksessa sivu 4 FORUM SKF:n asiakaslehti No 30 Jokaisen laakerin pitäisi saada rinnalleen hyvä tiiviste sivu 2 Kunnonvalvonta lisää turvallisuutta Hojumin voimalaitoksessa sivu 4 Hyviä uutisia elintarviketeollisuudelle

Lisätiedot

Turvallisuus vaatii laatua NESTEIDEN SUODATTAMINEN

Turvallisuus vaatii laatua NESTEIDEN SUODATTAMINEN Paperi- ja sellu Paperi tuotantoon, Kaivos t turbiineille Paperi- ja sellu Paperi tuotantoon, Kaivos t turbiineille BOLLFILTER SUODATINVALIKOIMA BOLLFILTER suodattimet asennetaan erilaisiin käyttökohteisiin

Lisätiedot

Kemira DesinFix. Innovatiivista veden desinfiointia

Kemira DesinFix. Innovatiivista veden desinfiointia Kemira DesinFix Innovatiivista veden desinfiointia Kemira - kemian alan huippuosaamista, tuotteita ja vedenkäsittelyteknologiaa maailmanlaajuisesti Vuoteen 2050 mennessä maapallon väestö kasvaa arviolta

Lisätiedot

YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO. CLX-ketjunostin INNOVATIIVISTA KUORMANKÄSITTELYÄ

YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO. CLX-ketjunostin INNOVATIIVISTA KUORMANKÄSITTELYÄ TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO TYÖPISTENOSTURIT CLX-ketjunostin INNOVATIIVISTA KUORMANKÄSITTELYÄ Konecranes CLX-ketjunostin UUDISTA

Lisätiedot

ROD -tyypin Sulkusyötin

ROD -tyypin Sulkusyötin Standardi: Q/HFJ02027-2000 ROD -tyypin Sulkusyötin KÄYTTÖOHJE Suomen Imurikeskus Oy Puh. 02-576 700-1 - SISÄLTÖ 1. RAKENNE... 3 2. TOIMINTAPERIAATE JA KÄYTTÖTARKOITUS4 3. TUOTTEEN PIIRTEET... 4 4. TYYPPISELITYS...

Lisätiedot

Valmistettu rankinta päivääsi varten

Valmistettu rankinta päivääsi varten Valmistettu rankinta päivääsi varten SpeedMax XL.404 -sahausjärjestelmä 19HX-ketju + SpeedMax XL -terälaippa + ketjupyörä NOPEAMPI. VAHVEMPI. KESTÄÄ PITEMPÄÄN Käytettävyysaika on ratkaiseva tekijä. Yksityiskohtien

Lisätiedot

Akselikytkimet. Nestekytkimet. Irrotuskytkimet. Nivelet ja nivelakselit. Ylikuormituskytkimet Keskipakoiskytkimet Vapaakytkimet

Akselikytkimet. Nestekytkimet. Irrotuskytkimet. Nivelet ja nivelakselit. Ylikuormituskytkimet Keskipakoiskytkimet Vapaakytkimet Kytkinvalikoimaamme sisältyy joustavia ja vääntöjäykkiä akselikytkimiä, pneumaattisia, hydraulisia, sähköisiä ja mekaanisia irrotuskytkimiä, nestekytkimiä, keskipakoiskytkimiä sekä laaja valikoima ylikuormituskytkimiä.

Lisätiedot

Akselikytkimet. Levyjarrut. Nestekytkimet. Kenkäjarrut. Irrotuskytkimet. Kitkamateriaalit. Nivelet ja nivelakselit. Rumpujarrut.

Akselikytkimet. Levyjarrut. Nestekytkimet. Kenkäjarrut. Irrotuskytkimet. Kitkamateriaalit. Nivelet ja nivelakselit. Rumpujarrut. Kytkinvalikoimaamme sisältyy joustavia ja vääntöjäykkiä akselikytkimiä, pneumaattisia, hydraulisia, sähköisiä ja mekaanisia irrotuskytkimiä, nestekytkimiä, keskipakoiskytkimiä sekä laaja valikoima ylikuormituskytkimiä.

Lisätiedot

Lisätietoja SKF:n tuotevalikoimasta saat Pole Position -ohjelmasta. Pyydä lisätietoja ja kysy jäsenyydestä SKF-edustajaltasi.

Lisätietoja SKF:n tuotevalikoimasta saat Pole Position -ohjelmasta. Pyydä lisätietoja ja kysy jäsenyydestä SKF-edustajaltasi. Lisätietoja SKF:n tuotevalikoimasta saat Pole Position -ohjelmasta. Pyydä lisätietoja ja kysy jäsenyydestä SKF-edustajaltasi. vsm.skf.com SKF Group 2006 PUB80/P7 6394 FI 06 SKF:n vetonivelsarjat UUTTA

Lisätiedot

Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla.

Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla. Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla. KALOCER KALOCER KALSICA ABRESIST KALSICA Piikarbidi Piikarbidi Kovasementti Valettu Kovasementti keraami Teollisuuden

Lisätiedot

kytodistettu suorituskyky ja luotettavuus

kytodistettu suorituskyky ja luotettavuus . kytodistettu suorituskyky ja luotettavuus SCPP 1 Kiertomäntäpumppu Käyttökohde Positiivisten syrjäytyspumppujen SCPP-sarja on suunniteltu käytettäväksi monenlaisissa sovelluksissa meijeri-, elintarvike-,

Lisätiedot

CHEVROLET. kuorma- ja linjavaunut. Vo iteluohjeita

CHEVROLET. kuorma- ja linjavaunut. Vo iteluohjeita CHEVROLET kuorma- ja linjavaunut Vo iteluohjeita VOITELUTAULUKKO Merkkien selitykset: Katso seuraavaa sivua MERKKIEN SELITYKSET N:o Koneosa Voiteluaine 1 9 Jousipultteja] 2 4 5 6, 12 7 10 18, 21 Olka-akselit

Lisätiedot

1 Kun laatu ratkaisee

1 Kun laatu ratkaisee Kun laatu ratkaisee 1 2 3 Sisällysluettelo: Yritysesittely...sivu 3 Merkintälaitteet ja -ratkaisut...sivu 4 Kappaleenkiinnitys...sivu 5 Työstönesteet ja voiteluaineet...sivu 6 Standardiosat...sivu 7 Ohutlevylinjat

Lisätiedot

ASENNUS- OHJEET KLINGER tiivisteille

ASENNUS- OHJEET KLINGER tiivisteille ASENNUS- OHJEET KLINGER tiivisteille VINKIT OIKEAN KLINGER TIIVISTEEN VALINTAAN SOVELTUVUUS Tarkista kemiallinen kestävyys tiivisteiden teknisistä tiedoista PAINE/LÄMPÖTILA Tarkista paineen ja lämpötilan

Lisätiedot

grundfos S-tube kanavajuoksupyörä EI KOMPROMISSEJA HUIPPULUOKAN HYÖTYSUHDE TINKIMÄTTÄ LÄPÄISYKYVYSTÄ

grundfos S-tube kanavajuoksupyörä EI KOMPROMISSEJA HUIPPULUOKAN HYÖTYSUHDE TINKIMÄTTÄ LÄPÄISYKYVYSTÄ grundfos S-tube kanavajuoksupyörä EI KOMPROMISSEJA HUIPPULUOKAN HYÖTYSUHDE TINKIMÄTTÄ LÄPÄISYKYVYSTÄ GRUNDFOS S-tube -KANAVAJUOKSUPYÖRÄ GRUNDFOS S-tube -KANAVAJUOKSUPYÖRÄ S-TUBE-JUOKSUPYÖRÄ - EI KOMPROMISSEJA

Lisätiedot

TURBO DIMMINUTOR Automaattinen kiintoainevesiseoksien kanavaseuloja ja murskain

TURBO DIMMINUTOR Automaattinen kiintoainevesiseoksien kanavaseuloja ja murskain 1 TURBO DIMMINUTOR Automaattinen kiintoainevesiseoksien kanavaseuloja ja murskain DIMMINUTOR seuloo ja murskaa automaattisesti veden mukana liikkuvat kiintoaineet läpi avokanavan. Laitetta voidaan käyttää

Lisätiedot

METALLIKOMPOSIITTIJÄRJESTELMÄT VALINTAOPAS

METALLIKOMPOSIITTIJÄRJESTELMÄT VALINTAOPAS METALLIKOMPOSIITTIJÄRJESTELMÄT VALINTAOPAS MCS METALLIKOMPOSIITTIJÄRJESTELMÄT Teollisuuden laitteet joutuvat alttiiksi haitallisille ympäristöolosuhteille, jotka syövyttävät metalliosia ja rakenteita.

Lisätiedot

FAVORIT. FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13

FAVORIT. FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13 FAVORIT FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13 Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. FAVORIT on korkealaatuinen ruoanlaittoastiasarja. Sarjan tuotteet testataan huolellisesti,

Lisätiedot

MACHINERY on laadunvarmistaja

MACHINERY on laadunvarmistaja MACHINERY on laadunvarmistaja Mitä tapahtuu huomenna? entä jos omaisuudelle tapahtuu jotain? entä jos kalustolle tapahtuu jotain? entä jos sinulle tapahtuu jotain? MACHINERY ennakoi, ennaltaehkäisee ja

Lisätiedot

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912 PASSION IN CRANES PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI Since 1912 PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä on maailman kehittynein työpajanosturi. Sen ainutlaatuiset

Lisätiedot

Takeesta laadukkaaksi tuotteeksi joustavasti yrityksesi tarpeen mukaan.

Takeesta laadukkaaksi tuotteeksi joustavasti yrityksesi tarpeen mukaan. Takeesta laadukkaaksi tuotteeksi joustavasti yrityksesi tarpeen mukaan. Noudatamme ISO9001:2015 laatustandardia Kumppanuutta kellon ympäri Korkeaa laatua yksilöllisesti Aivan kuten laadukkaat tuotteemme,

Lisätiedot

Oikea konsepti kaikkiin tarpeisiin. Lukitusjärjestelmät

Oikea konsepti kaikkiin tarpeisiin. Lukitusjärjestelmät Oikea konsepti kaikkiin tarpeisiin Lukitusjärjestelmät dormakaba Lukitusjärjestelmät Ensimmäinen askel kohti turvallisempaa ympäristöä dormakaban lukitusjärjestelmiä on saatavana eri konsepteina, jotka

Lisätiedot

UUSI! 998:28468. VESITÄYTTEINEN KAIVONSULKULAITE Kätevä ja tehokas kaivonsulkulaite, joka täytetään tavallisella hanavedellä.

UUSI! 998:28468. VESITÄYTTEINEN KAIVONSULKULAITE Kätevä ja tehokas kaivonsulkulaite, joka täytetään tavallisella hanavedellä. UUSI! VESITÄYTTEINEN KAIVONSULKULAITE Kätevä ja tehokas kaivonsulkulaite, joka täytetään tavallisella hanavedellä. Ennaltaehkäisevään vuodontorjuntaan. Tiivistä kaivonkannet esim. ennen pesuja, huoltoa

Lisätiedot

Alignment Systems. Tuotteet ja palvelut

Alignment Systems. Tuotteet ja palvelut Alignment Systems Tuotteet ja palvelut Tuotteet ja palvelut Ratkaisut tuottavuuden kasvattamiseksi Copyright Getty Images/Photographer s Choice RF/James Lauritz PRÜFTECHNIK Alignment Systems PRÜFTECHNIK

Lisätiedot

PERUSPERIAATTEET JA PUMPPUTYYPIT GRUNDFOSIN PUMPPUTYYPIT

PERUSPERIAATTEET JA PUMPPUTYYPIT GRUNDFOSIN PUMPPUTYYPIT PERUSPERIAATTEET JA PUMPPUTYYPIT GRUNDFOSIN PUMPPUTYYPIT Mitkäovat tärkeimmät valmistamamme pumpputyypit? Useimmat Grundfos-pumput ovat tyypillisiä keskipakopumppuja, mutta valikoimastamme löytyy myös

Lisätiedot

MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille

MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille Öljyvapaa paineilma 100% öljyvapaata paineilmaa Puhdas ja ehdottoman öljytön paineilma on elintärkeä käyttöhyödyke sairaaloiden ja terveyskeskusten

Lisätiedot

IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat

IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat on tarkoin testattu, jotta voisimme olla varmoja,

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen

TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen No. 981117101 Kuvaus Turvalukitus mahdollistaa rummun lukitsemisen letkunvaihdon yhteydessä. Räikkämekanismi lukitsee uloskelatun letkun halutulle

Lisätiedot

Myynti Suomessa. Vaateritie 8, 03250 Ojakkala PL 157, 03101 Nummela Puh. 044 7444 140 www.vaaateri.fi TUOTELUETTELO

Myynti Suomessa. Vaateritie 8, 03250 Ojakkala PL 157, 03101 Nummela Puh. 044 7444 140 www.vaaateri.fi TUOTELUETTELO Myynti Suomessa Vaateritie 8, 03250 Ojakkala PL 157, 03101 Nummela Puh. 044 7444 140 www.vaaateri.fi TUOTELUETTELO Ympäristöystävälliset PlastRex- tuotteet Yrityksistä FinnVaateri Oy on PlastRex tuotteiden

Lisätiedot

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE LÄMMÖNTALTEENOTTO Lämmöntalteenotto kuumista usein likaisista ja pölyisistä kaasuista tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden energiansäästöön ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

Lisätiedot

Repijäuppopumppu. Paineviemärijärjestelmän sydän

Repijäuppopumppu. Paineviemärijärjestelmän sydän Repijäuppopumppu Paineviemärijärjestelmän sydän Parhaimmillaan paineen alla Kun korkeuserot ja välimatkat estävät viettoviemärin käytön, jää vain yksi kustannustehokas ja joustava ratkaisu jäljelle. Jopa

Lisätiedot

FORUM. Online-mittaukset tuottavat tulosta Stora Enson sellutehtaassa sivu 4. Onko sinulla varaa olla analysoimatta laakerivaurioita?

FORUM. Online-mittaukset tuottavat tulosta Stora Enson sellutehtaassa sivu 4. Onko sinulla varaa olla analysoimatta laakerivaurioita? FORUM SKF:n asiakaslehti No 33 Onko sinulla varaa olla analysoimatta laakerivaurioita? sivu 2 Online-mittaukset tuottavat tulosta Stora Enson sellutehtaassa sivu 4 Onko sinulla varaa olla analysoimatta

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään.

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

INA/FAG Tuoteohjelma

INA/FAG Tuoteohjelma INA/FAG Tuoteohjelma Schaeffler Group - vahva yhteenliittymä Schaeffler Group on maailman johtavia vierintälaakereiden ja lineaarituotteiden valmistajia sekä merkittävä autoteollisuuden toimittaja. Konsernin

Lisätiedot

PUHDISTUS JA PYYHINTÄ

PUHDISTUS JA PYYHINTÄ Oikeat pyyhetarvikkeet mahdollistavat työn sujuvuuden ja kustannussäästöt PUHDISTUS JA PYYHINTÄ Tarkastele käyttettyjä konepyyhkeitänne. Huomaatko että niistä valtaosa on vain osittain likaisia? Koska

Lisätiedot

TUOTETIEDOT SAHATARVIKKEET. Text

TUOTETIEDOT SAHATARVIKKEET. Text TUOTETIEDOT Text SAHATARVIKKEET ProSelect on ainutlaatuinen valikoimamme metsäkoneiden varaosia, lisätarvikkeita ja kuluvia osia. Sarja on suunniteltu tarjoamaan metsäkoneen käyttäjälle mahdollisuus parantaa

Lisätiedot

SAVUKAASUPUHALTIMIEN ASENNUS JA HUOLTO-OHJE

SAVUKAASUPUHALTIMIEN ASENNUS JA HUOLTO-OHJE SAVUKAASUPUHALTIMIEN ASENNUS JA HUOLTO-OHJE LAITTEEN KÄYTÖSTÄ JA HUOLLOSTA VASTAAVALLE MIRACO OY 37800 TOIJALA puh. 03-5423205 fax. 03-5424243 YLEISTÄ 1. Puhallin tulee tarkistaa kuljetuksen aikana syntyneiden

Lisätiedot

Öljyntehostaja - 39 C

Öljyntehostaja - 39 C Tekniset tiedot Öljyntehostaja Ominaispaino 16 C 13.1 API Leimahduspiste 126 C Syttymislämpötila > 200 C Viskositeetti 40 C 53.4 SUS Viskositeetti 100 C 34.9 SUS (8.40) cst (2.60) cst Viskositeetti indeksi

Lisätiedot

Tekninen tuote-esite. Yleiskuvaus. Tekniset tiedot

Tekninen tuote-esite. Yleiskuvaus. Tekniset tiedot Tekninen tuote-esite Läppäventtiili kierteettömillä korvakekiinnikkeillä Avoimiin ja suljettuihin kylmän ja lämpimän veden järjestelmiin Lämmitys- ja jäähdytyskojeiden auki-kiinni sovelluksiin Yleiskuvaus

Lisätiedot

Moderni muuntajaomaisuuden kunnonhallinta. Myyntipäällikkö Jouni Pyykkö, Infratek Finland Oy Tuotepäällikkö Juhani Lehto, Vaisala Oyj

Moderni muuntajaomaisuuden kunnonhallinta. Myyntipäällikkö Jouni Pyykkö, Infratek Finland Oy Tuotepäällikkö Juhani Lehto, Vaisala Oyj Moderni muuntajaomaisuuden kunnonhallinta Myyntipäällikkö Jouni Pyykkö, Infratek Finland Oy Tuotepäällikkö Juhani Lehto, Vaisala Oyj Kunnonhallinnan strategia Muuntajan kunnossapito ja kunnonhallinta tulee

Lisätiedot

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet PÖYTÄLASIKKO KENTUCKY COLD Asennus- ja käyttöohjeet 4310302, 4310304, 4310322, 4310324 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 1 2. Laitteen käyttötarkoitus... 1 3. Laitteen käsittely... 1 4. Laitteen sijoitus...

Lisätiedot

Nokia Muunnin (CA-55) Asennusopas. 9238687 1. painos

Nokia Muunnin (CA-55) Asennusopas. 9238687 1. painos Nokia Muunnin (CA-55) Asennusopas 9238687 1. painos Copyright 2005 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän asiakirjan sisällön jäljentäminen, jakeleminen tai tallentaminen kokonaan tai osittain on kielletty

Lisätiedot

FORUM. SKF laajentaa voiteluainetarjontaansa sivu % pienempi energiankulutus sivu 4. Tiivistetty ja kestävä kaikissa olosuhteissa sivu 6

FORUM. SKF laajentaa voiteluainetarjontaansa sivu % pienempi energiankulutus sivu 4. Tiivistetty ja kestävä kaikissa olosuhteissa sivu 6 FORUM SKF:n asiakaslehti No 31 SKF laajentaa voiteluainetarjontaansa sivu 3 90 % pienempi energiankulutus sivu 4 Tiivistetty ja kestävä kaikissa olosuhteissa sivu 6 FORUM Nr 31 SKF:n köysipyöräyksikkö

Lisätiedot

WHEREVER THERE S A JOB TO BE DONE WE HAVE SOLUTIONS

WHEREVER THERE S A JOB TO BE DONE WE HAVE SOLUTIONS WHEREVER THERE S A JOB TO BE DONE WE HAVE SOLUTIONS WHATEVER THE JOB, YOU VE FOUND THE SOLUTION. THE CAN WITH THOUSANDS OF USES YKSI TUOTE. TUHANSIA KÄYTTÖKOHTEITA. 1 TUOTE - 5 OMINAISUUTTA! WD-40 MAAILMAN

Lisätiedot

KEVYTNOSTURIJÄRJESTELMÄT

KEVYTNOSTURIJÄRJESTELMÄT TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit SATAMANOSTURIT Raskaat haarukkatrukit KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO KEVYTNOSTURIJÄRJESTELMÄT XA-KEVYTNOSTURI- JÄRJESTELMÄT Konecranes Tehokkuutta ALUMIINIPROFIILILLA

Lisätiedot

Ota kumppaniksi. A UTC Fire & Security Company

Ota kumppaniksi. A UTC Fire & Security Company Ota kumppaniksi paloturvallisuuden ammattilainen A UTC Fire & Security Company Paloturvallisuus yhteinen asiamme Onko kiinteistön paloturvallisuus varmasti kunnossa? Omistajan ja vuokralaisen asenteet

Lisätiedot

Rosemount 3051S sähköiset ERS-anturit

Rosemount 3051S sähköiset ERS-anturit sähköiset ERS-anturit Uudentasoiset mittausratkaisut erityiskohteisiin Uusi ratkaisu vanhaan ongelmaan Kaikkialta löytyy mittauksia, joiden luotettava toiminta edellyttää sekä aikaa että voimavaroja. Tyypillisiä

Lisätiedot

Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR

Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR Sarja i.comp 3 Mahdollisuuksien summa tekee siitä erilaisen. Uuden käyttökonseptin ansiosta i.comp 3 tuottaa yksilöllisesti työn vaatiman paineilman.

Lisätiedot

Hiab XS 044 Kapasiteettiluokka 3,7 4,0 tm

Hiab XS 044 Kapasiteettiluokka 3,7 4,0 tm Hiab XS 044 Kapasiteettiluokka 3,7 4,0 tm Tuote-esite Ylivoimaista ulottuvuutta Hiab XS 044 on täydellinen nosturikokemus Hiab on aina yhdistetty korkeaan laatuun ja jatkuvaan kehitykseen. Erityisen ulottuvaksi

Lisätiedot

Ekocoil. Nestejäähdyttimet & Lauhduttimet

Ekocoil. Nestejäähdyttimet & Lauhduttimet Ekocoil Nestejäähdyttimet & Lauhduttimet Täydellisesti optimoitu Kokemus Asiantuntemus Optimointi Ekocoililla on useiden vuosikymmenten kokemus nestejäähdyttimien ja lauhduttimien suunnitelusta sekä valmistuksesta.

Lisätiedot

Elintarviketeollisuuden hapan vaahtopesuneste

Elintarviketeollisuuden hapan vaahtopesuneste P3-topax 56 Elintarviketeollisuuden hapan vaahtopesuneste OMINAISUUDET Erinomainen poistamaan mineraalisaostumia Poistaa hyvin rasvaa ja proteiinia Erittäin tehokas matalissa konsentraateissa Parannellut

Lisätiedot

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi Testo 106-T1:ssä on erittäin nopea ja tarkka NTC-anturi yhdistettynä ohueen mittauskärkeen joka ei jätä jälkiä. Testo 106-T1 soveltuu erinomaisesti elintarvikkeiden lämpötilojen mittaukseen esimerkiksi

Lisätiedot

VARISCO itseimevät jätepumput ST-R

VARISCO itseimevät jätepumput ST-R VARISCO itseimevät jätepumput ST-R Varisco ST-R -sarjan pumput ovat itseimeviä kierrätyspumppuja ja soveltuvat suuria kiintoaineita sisältävien lietteiden pumppaamiseen. Pumput asennetaan pumpattavan nesteen

Lisätiedot

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin.

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet syntyvät vain parhaista raaka-aineista. LuviaWoodin korkealuokkaisissa tuotteissa yhdistyvät tarkkaan valittu suomalainen puu ja

Lisätiedot

YKSIRIVISET URAKUULALAAKERIT metrinen mitoitus

YKSIRIVISET URAKUULALAAKERIT metrinen mitoitus SISÄLLYSLUETTELO Yksiriviset urakuulalaakerit Yksiriviset urakuulalaakerit tuumamitoissa Pienoisurakuulalaakerit aksiriviset urakuulalaakerit Yksiriviset viistokuulalaakerit Yksiriviset viistokuulalaakerit

Lisätiedot

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Your reliable partner Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Vacumat Eco tehokas joka tavalla Veden laatu vaikuttaa tehokkuuteen Veden laatu vaikuttaa jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

Cold Line -kylmäkalusteet

Cold Line -kylmäkalusteet Cold Line -kylmäkalusteet ENERGIATEHOKKUUS SÄÄSTÄÄ LUONTOA JA KUSTANNUKSIA Cold Line Elintarvikkeiden ja juo Cold Line -tuoteryhmä on eurooppalaisen kylmäkalustestandardin mukainen, erityisesti ravintoloiden

Lisätiedot

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla.

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla. Maalämpöjärjestelmät 17 k Miksi Vaillant? Koska tarjoae ympäristöystävällistä teknologiaa jopa vuoden takuulla. geotherm plus geotherm exclusiv geotherm Koska on lämpöä tulevaisuudessa. Lämpöjärjestelmät

Lisätiedot

Kurssit 2015. Ennakoivan kunnossapidon kurssit ammattilaisille

Kurssit 2015. Ennakoivan kunnossapidon kurssit ammattilaisille Kurssit 2015 Ennakoivan kunnossapidon kurssit ammattilaisille Kurssit 2015 Ennakoivan kunnossapidon kurssit ammattilaisille Sisältö Pyörivien koneiden linjauskoulutus... 3 Värähtelymittaus ja analysointi...

Lisätiedot

Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO

Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO SUOMI Tämä käyttöohje käsittää seuraavat tuotteet: CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250 ja CK 315 KÄYTTÖ Puhallinta

Lisätiedot

SÄILYTYSKANSI VOITELUKANNUT VÄHENTÄVÄT ÖLJYJEN EPÄPUHTAUKSIA PITKÄ NOKKA JA ROISKEITA KÄYTÖSSÄ YLEISKANSI

SÄILYTYSKANSI VOITELUKANNUT VÄHENTÄVÄT ÖLJYJEN EPÄPUHTAUKSIA PITKÄ NOKKA JA ROISKEITA KÄYTÖSSÄ YLEISKANSI NESTEIDEN KÄSITTELY TURVASÄILIÖT & ÖLJYKANNUT OIL SAFE SÄILYTYSKANSI VOITELUKANNUT VÄHENTÄVÄT ÖLJYJEN EPÄPUHTAUKSIA PITKÄ NOKKA JA ROISKEITA KÄYTÖSSÄ Oil Safe-järjestelmässä on monia etuja öljyn saastumisen

Lisätiedot

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 1 AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 1 PAKKAUS JA VARASTOINTI 2 TEKNISET TIEDOT. 3 ASENNUS.

Lisätiedot

VARISCO itseimevät keskipakopumput J

VARISCO itseimevät keskipakopumput J VARISCO itseimevät keskipakopumput J Teollisuuskäyttökohteet Nesteensiirto: puhtaat tai likaiset nesteet, neutraalit nesteet, hapot, emäkset; hiekka, muta- tai kiintoainesuspensiot; puhtaat tai likaiset

Lisätiedot

Punnituksen ja annostuksen kokonaisosaamista

Punnituksen ja annostuksen kokonaisosaamista Punnituksen ja annostuksen kokonaisosaamista 100 years of experience Lahti Precision Teknologiajohtaja punnitus- ja annostusprosesseissa Annostusprosessit Jatkuva annostus Eräannostus Automaatio Punnitus

Lisätiedot

Akkujen ylläpito. Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS!

Akkujen ylläpito. Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS! Yleistä akkujen ylläpidosta Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS! Akut sisältävät syövyttävää happoa. Tämän vuoksi on oltava varovainen sekä käytettävä asianmukaisia suojavarusteita työskenneltäessä akkujen

Lisätiedot

Lineaaritoimilaitteet 2SB5

Lineaaritoimilaitteet 2SB5 Lineaaritoimilaitteet 2SB5 Täydennys käyttöohjeeseen SIPOS 5 Painos 03.13 Oikeudet muutoksiin pidätetään! Sisällys Täydennys käyttöohjeeseen SIPOS 5 Sisällys Sisällys 1 Perustietoa... 3 1.1 Käyttöohjeeseen

Lisätiedot

Nokia Kannettava radio-hf HS-2R Käyttöohje. 9355494 2. painos

Nokia Kannettava radio-hf HS-2R Käyttöohje. 9355494 2. painos Nokia Kannettava radio-hf HS-2R Käyttöohje 9355494 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-2R noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä.

Lisätiedot

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM 2 Getinge Clean Management System GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM (CMS) -JÄRJESTELMÄ ENTISTÄ PAREMPI PROSESSI, AINUTLAATUINEN RATKAISU Getinge voi auttaa yritystäsi hallitsemaan

Lisätiedot

Jauhonjakokauha. Tuotekoodi A1194

Jauhonjakokauha. Tuotekoodi A1194 Jauhonjakokauha Tuotekoodi A1194 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen ja kokemuksen

Lisätiedot

G1 -sarjan voitelupumput

G1 -sarjan voitelupumput G1 -sarjan voitelupumput Progressive-sarjan voitelujärjestelmiin Sopii yrityksellesi ja budjettiisi G1 Standard- ja G1 Plus -pumput G-sarjan pumppuperheen edullisimmat mallit. Kustannustehokas ratkaisu

Lisätiedot

viiltosuojatut pelastuskäsineet

viiltosuojatut pelastuskäsineet Parempi suoja : SuperFabric HexArmor EXT Rescue sarjan käsineiden sisäkerros valmistetaan SuperFabric -materiaalista. Vaikka materiaalin viilto- ja pistosuojausominaisuudet ovat erinomaiset, tuntuu kangas

Lisätiedot

TEHDASTAKUU 50 V HUOLTOVAPAA SEINÄVERHOUS. Vinyylillä eroon maalaushuolista!

TEHDASTAKUU 50 V HUOLTOVAPAA SEINÄVERHOUS. Vinyylillä eroon maalaushuolista! TEHDASTAKUU 50 V HUOLTOVAPAA SEINÄVERHOUS Vinyylillä eroon maalaushuolista! Seinäverhous Ei huoltoa, ei kustannuksia Kaycan-huoltovapaa verhousmateriaali on voimakkaita ilmaston- ja lämpötilanvaihteluita

Lisätiedot

Ota yhteyttä. Edufix ja Blaser myynti. Contos konemyynti JOAKIM PÄÄSKY AKI SAINIO

Ota yhteyttä. Edufix ja Blaser myynti. Contos konemyynti JOAKIM PÄÄSKY AKI SAINIO Tuottavampi Ota yhteyttä TYÖSTÖKONE MYYNTI, ASENNUS, HUOLTO JA OPTIMOINTI Edufix huolto, myynti ja koulutus Edufix ja Blaser myynti Contos konemyynti JUKKA HONKANEN JOAKIM PÄÄSKY AKI SAINIO 0400 420 648

Lisätiedot

DUNIFORM YKSINKERTAISTAA TOIMINTAA

DUNIFORM YKSINKERTAISTAA TOIMINTAA DUNIFORM YKSINKERTAISTAA TOIMINTAA KOKONAISRATKAISU KONEET DUNIFORM AINUTLAATUINEN PAKKAUSRATKAISU Duniform on ruokapalveluiden toimittajille suunniteltu kokonaisratkaisu, joka yhdistää muotoilun, laadun

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-,

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, GODMORGON Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, NORRVIKEN- ja BREDVIKEN-pesualtaat sekä GODMORGON-lokerikot

Lisätiedot

GODMORGON. GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18

GODMORGON. GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18 GODMORGON GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18 Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGONkylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, EDEBOVIKEN-

Lisätiedot

Nokia langaton äänisovitin AD-47W

Nokia langaton äänisovitin AD-47W Nokia langaton äänisovitin AD-47W 9247383/1 SUOMI AD-47W-sovittimen avulla voit kytkeä langatonta Bluetooth-tekniikkaa tukevan yhteensopivan HF-laitteen tietokoneeseen (tai muuhun yhteensopivaan laitteeseen).

Lisätiedot

LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN. Enston sähkölämmittimet

LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN. Enston sähkölämmittimet LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN Enston sähkölämmittimet Mukavaa lämpöä tehokkaasti Sähkölämmitys on joustava ratkaisu kodin kaikkien tilojen lämmitykseen. Se on helppo, luotettava ja tehokas lämmitysmuoto,

Lisätiedot

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN UUSI TÄYDELLINEN HUURRE BY ARNEG -KYLMÄKALUSTEMALLISTO KÄYTÄ KYLMÄÄ JÄRKEÄ KYLMÄKALUSTEHANKINNOISSA OTA KOKO URAKKA HUURTEELTA Huurre on tunnustettu kylmäalan kokonaisosaaja,

Lisätiedot

Putken korjaus ja huolto

Putken korjaus ja huolto Putken korjaus ja huolto Laaja valikoima samalta toimittajalta. Ainutlaatuisen kestävät rakenteet. Nopeaa ja luotettavaa suorituskykyä. Tyyppi Mallien määrä Sivu Koepainepumput 2 9.2 Putkenjäädyttimet

Lisätiedot

Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen

Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact on todistetusti monipuolinen ja energiatehokas ilma/vesilämpöpumppu patteri- ja lattialämmitysjärjestelmiin sekä käyttöveden

Lisätiedot

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin 2 Modulaarinen kattokaiutin Suunniteltu helppoon asennukseen Sopii melkein kaikkiin kattotyyppeihin Innovatiivinen modulaarirakenne Helppo

Lisätiedot

GEBERIT-URINAALIJÄRJESTELMÄT SOPII KAIKKIIN TARPEISIIN

GEBERIT-URINAALIJÄRJESTELMÄT SOPII KAIKKIIN TARPEISIIN GEBERIT-URINAALIJÄRJESTELMÄT SOPII KAIKKIIN TARPEISIIN KAIKKI HYÖDYT YHDESTÄ LÄHTEESTÄ Joustavuus on Geberit-urinaalijärjestelmän tavaramerkki - järjestelmä on täydellinen ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Lisätiedot

Refrigeration and Air Conditioning Controls. Vihjeitä asentajille. Käytännön vihjeitä Asennustyön vaatimukset

Refrigeration and Air Conditioning Controls. Vihjeitä asentajille. Käytännön vihjeitä Asennustyön vaatimukset Refrigeration and Air Conditioning Controls Vihjeitä asentajille Käytännön vihjeitä Asennustyön vaatimukset R E F R I G E R A T I O N A N D A I R C O N D I T I O N I N G Sisällys Sivu Asennustyön vaatimukset...

Lisätiedot

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje TE 270217/01 LVI 3618240 Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje SISÄLTÖ Rakenne 2 Asennus 3-4 Käyttö ja ylläpito 5 Tekniset tiedot 5 Sähkökaavio 6 Lue tämä asennus- ja käyttöohje huolellisesti ennen

Lisätiedot

HALKAISTU MEKAANINEN TIIVISTE ERITTÄIN TEHOKAS HELPPO ASENNUS

HALKAISTU MEKAANINEN TIIVISTE ERITTÄIN TEHOKAS HELPPO ASENNUS 442 HALKAISTU MEKAANINEN TIIVISTE ERITTÄIN TEHOKAS HELPPO ASENNUS 442 HALKAISTU MEKAANINEN TIIVISTE 442 PATENTOITU Ero on ilmeinen Chestertonilla, maailman Split Seal teknologian johtajalla, on suurin

Lisätiedot