PUHEENJOHTAJAN PALSTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUHEENJOHTAJAN PALSTA"

Transkriptio

1

2 PUHEENJOHTAJAN PALSTA Tämä meidän yhdistys, Karhulan Latu ry, täytti keväällä 65 vuotta. Kunnioitettava ikä. Eläkeikäkö? Ei sinne päinkään, varsinkin jos katsotaan toimintaa. Hiihto tietenkin pitää aina pintansa; Otsonpolulla eli lentokentän ladulla on aina lukuisia hiihtäjiä, siis jos vaan sitä lunta riittää. Tarinaa latupohjan talkooporukasta löydät toisaalta tästä julkaisusta. Lasten retket keräisivät enemmän osallistujia kuin voidaan ottaa, tänä vuonna yläikärajaa nostettiin yleisön pyynnöstä, eli on erikseen isompien ja pienempien retkiä. Geokätköilytapahtumat eli miitit ovat keränneet Latumajalle tuvan täydeltä porukkaa. Kotiseuturetkillä tutustutaan erilaisiin kohteisiin lähellä ja välillä vähän kauempanakin. Viikoittain pyöritetään myös sauvakävelyä ja lentopalloa, kesäkeskiviikkoisin majailtoja. Osallistujia siis on ja olisi enemmänkin. Mutta miksi meitä tekijöitä on vaan vuosi vuodelta vähemmän. Ei se latu itsestään synny sinne lentokentän maastoon, Lapsia ei voi retkelle viedä ilman riittävää määrää aikuisia ohjaajia. Kaikki toiminta vaatii myös suunnittelua, yhteen sovittelua, tiedottamista. Mikset Sinä tulisi mukaan? Jos vähänkin kiinnostaa, niin otapa yhteyttä johonkin johtokunnan jäseneen. Osallistua voit juuri sen verran kuin itse haluat, vaikka vaan kerran vuodessa latupohjatalkoisiin tai säännöllisesti jonkun toiminnan vetäjänä, tai jotakin siltä väliltä. Tervetuloa mukaan! Pirjo Kopra Kansikuvassa Majaisäntä Alpo maalaa uutta laavua joenpartaalla. Iltanäkymät Rautulammelta kohti Raututuntureita.

3 KUNNIAPUHEENJOHTAJA NIILO KIRJAVAINEN JA KUNNIAJÄSEN HILKKA HEIKKILÄ OVAT POISSA Yhdistyksemme on menettänyt kaksi arvostettua kunniajäsentä kuluvan vuoden aikana. Hilkka Heikkilä toimi puheenjohtajana Hilkka osallistui vuosien varrella erittäin monipuolisesti yhdistyksemme toimintaan. Hän oli ahkerasti mukana kaikessa retkeilytoiminnassa mutta myös esim. lasten hiihtokouluissa, Metsä-Mörri-retkillä, vastasi Latuviestin tekemisestä. Ei siis ollut toimintasarkaa, missä hänen aktiivinen roolinsa ei olisi näkynyt. Hän toimi myös pitkään Latuneuvonaja. Kunniapuheenjohtajaksi nimitetty Niilo Kirjavainen oli yhdistyksemme puheenjohtajana ja Hän toimi aktiivisesti lasten hiihtokoulun vetäjänä aina 1970-luvulta alkaen. Niilo oli johtoryhmässä ja itsekin hiihti kaikki 10 pitkää laturetkeä, jotka ulottuivat Latukartanolta Luumäeltä Kotkaan, yhteensä 88 km. Se oli tuolloin 1980-luvulla Suomen eteläisin hiihtovaellus. Niilo Kirjavaisen ajatus oli hiihtoreitin saaminen ja niinpä hän tekikin hartiavoimin töitä, kun Kymin lentokentän maastoon alettiin kunnostaa Otsonpolkua. Suomen Ladun korkein kunniamerkki Tahko Pihkala -mitali myönnettiin hänelle Karhulan Ladun 55-vuotisjuhlassa Karhulan Latu kunnioittaa Hilkka Heikkilän ja Niilo Kirjavaisen arvokasta työtä yhdistyksemme ja kotkalaisen hiihdon ja retkeilyn hyväksi.

4 UUSI LAAVU NOUSI JOEN RANTAAN Nytpä voi paistella makkaraa, tuijotella tulen loimuun ja samalla ihailla kaunista jokimaisemaa uuden laavun alla aivan jokitörmässä. Talkoomiehet ahkeroivat ja niin saatiin komeasti laavu pystyyn. Majan varaisäntä Terohan se pontevasti aloitti jo edellisenä vuonna kaivauttamalla hyvät pohjat laavulle. Keväällä tilattiin valmiit hirret ja sitten pystyyn. Rakennuslupaa ei tarvittu, koska neliömäärä jää alle vaaditun. Mutta sen sijaan rakennustarkastajan määräys oli, että laavu on käsiteltävä tummaksi, jottei se erotu liian räikeästi joelta katseltuna. Hieman vielä viimeistellään tulipaikkaa ja ympäristöä, niin sitten kelpaa. Kiitos talkoolaisille! LATUALUEEN OMAT LEIRIPÄIVÄT Virolahdella Jo kolmatta kertaa kokoonnuimme Kymi-Vuoksen latualueen porukoilla leiripäivien merkeissä. Yhteensä yli 50 latulaista 13 eri latuyhdistyksestä kisaili lentopalloillen, ringoillen, uiden, saunoen, laavulla tulistellen, laulaen, tutustuen Salpalinjaan, geokätköillen, meloen ja sitten lopuksi ottamalla mittaa mölkkykisassa. Kisavoiton vei sekajoukkue Kouvolan, Valkealan ja Kuusaan Ladusta. Karhulan Ladun joukkue ei päässyt mitalisijoille asti. Kymmenisen latulaista polki paikalle Kotkasta pitkin kumpuilevaa museotietä Klamilaan. Ilma suosi tapahtumaamme mainiosti. Ensi vuodelle on jo kaavailtu leiripäiviä heinä-elokuun vaihteeseen Pohjois-Kymenlaakson maisemiin.

5 LIKAISEN TUSINAN TARINA VAINIKAN SEPOLTA Karhulan Ladun 65-vuotisjuhlassa palkittiin henkilöitä likaisen tusinan nimissä. Suurelle osalle juhlayleisöä jäi epäselväksi, minkälaisesta porukasta oli kyse. Niinpä ajattelin kertoa sen tässä pienellä tarinalla. Vuosien 2002 ja 2006 välisenä aikana tehtiin Otsonpolulla mittavia talkootöitä. Haketta levitettiin latu-uralle yli 4000 m 3 ja maakaasulinjalle tehtiin 12 siltaa. Talkooväen määrä vaihteli henkilön välillä. Syksyllä 2005 meitä oli 12 miestä leventämässä maakaasulinjan pohjoispäästä suuren voimalinjan alle johtavaa latupohjaa leveämmäksi. Kyseessä oli siellä edelleenkin kulkeva metsäautotie. Siinä ei nokka kauaa tohissut, kun puut oli kaadettu ja korjattu pois. Kyselijöille kerroin, että homman hoiti likainen tusina. Tästä sai talkooporukan ydinryhmä lempinimen Sepen Likainen Tusina. Asiahan on yhteinen kertoo Sepe Vainikka KUNTORATA OTSONPOLKU Kotkassa, Kymin lentokentän ympäristössä, kiertää Karhulan Latu ry:n pääasiassa talkootöinä aikaansaama 13 kilometrin pituinen kuntorata. Kuntorata on nimetty Otsonpoluksi. Kymin lentokenttä sijaitsee noin 10 kilometrin etäisyydellä Karhulan keskustasta pohjoiseen ja on noin 61 metriä merenpinnan yläpuolella. Lentokentän etäisyys merestä ja paikan sijainti aiheuttavat sen, että lumi tulee alueelle aikaisemmin ja pysyy pidempään kuin etelämpänä Kotkassa. Kuntorata Otsonpolku muodostuu metsäautoteistä, (4,5 km), maakaasulinjasta, (3,5 km), metsäpalstoista, sähkö- ja rajalinjoista, (5,0 km). Otsonpolku on kolme metriä leveä. Talvella siinä kulkee kaksi latua rinnan. Hiihtosuunnan voi valita mieltymystensä mukaan, mutta hiihtotyylinä käy vain perinteinen latu-uran kapeuden vuoksi. Radan suurin nousu on 25 m 500 m matkalla. Haketta on latupohjalle levitetty noin 6100 m3. Paperikoneen viiraa ja vilttiä Otsonpolulla on n. 9 km matkalla. Talkootyötunteja on kertynyt noin lähemmäs 6000 tuntia. Rahoitus hankkeelle on saatu kaupungin liikuntayksiköltä, paikallisilta teollisuus- ja liikelaitoksilta. Matti Urpalainen Ja jotta Otsonpolku saadaan pidettyä vastakin hienona ja suosittuna hiihtoreittinä, tarvitaan aina uusia talkoolaisia. Niinpä kehotus kuuluu: seuraa ilmoitusta tulevista talkoista ja lähde mukaan!

6 LASTEN RETKILLÄ ON TOUHUA JA VILINÄÄ Tehtävänanto oli kirjoittaa jotakin lastenretkistä... Tiedän että ne alkoivat 2010 ja niiden alkamisesta kuuluu kiitos Pirjo Kopralle, kuin myös siitä kuinka toimivaksi paketiksi ne ovat vuosien myötä hioutuneet. Mietin myös muita toimijoita ja yhteistyötahoja, jotka ovat toimintaa edesauttaneet. Moni heistäkin ansaitsee kiitoksensa, kuten vaikka Pentti Snygg, joka ammattitaidollaan ja olemuksellaan on kruunannut koko perheille järjestetyt onkiretket, tai vaikkapa paikallinen rautakauppa, joka lahjoitti puutarpeet pienten rakentajien linnunpönttöihin jne. Katselen kuvia näiltä retkiltä parin vuoden ajalta, innostuneita ilmeitä ja punaisia poskia. Kuinka jännittävää on pidellä ensimmäistä kalansaalistaan tai vaikkapa jännittää jousta asiantuntevan ohjaajan avustuksella ja sitä iloa kun nuoli osuu tauluun. Kuvat kertovat paljon, mutta niistä puuttuu jotakin oleellista. Esimerkiksi äänet, innostuneet huudahdukset, ihmettelevät kysymykset ja toisaalta myös asiantuntevat kommentit, kun joku yhdessä kohdattu kasvi tai pieni ötökkä onkin jo entuudestaan tuttu. Unohtamatta yhtä retkien tärkeimpää hetkeä, jolloin ei välttämättä kuulu kuin eväspapereiden rapinaa. Kuvista puuttuu myös tuoksut ja paljon muuta mitä näiden pienten retkeläisten kanssa on saatu jakaa. Retkeläisten itsensä pitäisikin kertoa mitä he ovat retkiltä saaneet ja mitkä on jäänyt erityisesti mieleen. Itse voin vain kertoa mitä nämä retket ovat antaneet minulle. Ne ovat täyttäneet sen tehtävän mihin ne on alunperin suunniteltukin, eli löytämään lähiluonto ja sen ihmeet. Vaikka metsässä on aina tullut liikuttua, niin aikuisena siitä ei ehkä osaakkaan ottaa kaikkea irti. Ei enää muistanut millaista on hyppiä kiveltä kivelle, kuinka pienehkö kallio voi olla vuori jne., mutta ennen kaikkea sen kuinka paljon enemmän luonnossa kokee ja näkee kun vähän hidastaa vauhtia ja katselee vähän tarkemmin. Näiden retkeläisten kanssa ei jää huomaamatta vaikkapa kuollut perhonen tai erikoisen muotoinen pikkukivi. Suurin kiitos kuuluukin näille pienille retkikavereille. Pienessä lähimetsässäkin on ainekset löytämisen ja tunnistamisen riemuun, suuriin seikkailuihin. Kiitos että olen saanut olla mukana, kirjoittaa Tommi Iivonen.

7 KARHULAN LADUN JOHTOKUNTA 2014 Puheenjohtaja Pirjo Kopra (lasten luontoretket) pirjo.kopra(at)kymp.net puh Varapuheenjohtaja Tommi Iivonen tommi.iivonen(at)a-klinikka.fi puh Sihteeri Jaana Terävä latutiedotus(at)gmail.com puh Tiedottaja, jäsensihteeri Helena Kempas (retkeily) helena.kempas(at)kymp.net puh Rahastonhoitaja Päivi Hankanen paivi.hankanen(at)kotka.fi Muut varsinaiset jäsenet Aimo Peltola (geokätköily) puh Alpo Puustell (majaisäntä) puh Sirkka Joukainen Tero Taimela Varajäsenet Matti Urpalainen (Otsonhiihto) matti.urpalainen(at)kymp.net puh Outi Teikari outi.teikari(at)kymp.net MUUT TOIMIHENKILÖT Eeva Olli (majaemäntä) puh Kyllikki Halles (lasten hiihtokoulu) puh Väinö Rehvonen (lentopallo) puh

8 JÄSENMAKSUT JA YHDISTYKSEN POSTI o Henkilöjäsenmaksu 21,50 o Perhejäsenmaksu 29,00 o Nuoriso- ja opiskelijajäsenmaksu 12,00 o Rinnakkaisjäsenmaksu 12,50 Voit ostaa jäsenyyden myös lahjaksi! Tarkemmat tiedot Suomen Ladun sivuilta: / Jäsenpalvelut / Hanki jäsen Liittyminen jäseneksi ja yhteystietojen päivitys käy helposti yhdistyksen kotisivujen kautta, Yhdistykselle voi lähettää postia osoitteella: o Karhulan Latu ry, Kaivokatu 12 A 2, Kotka HUOMIO PERHEJÄSENET: Syksyn aikana eri osoitteissa asuvat perhejäsenet tulevat saamaan kirjeen. Siinä kerrotaan että perhejäsenyys on tarkoitettu samassa taloudessa asuville aikuisille ja heidän lapsilleen. Mikäli eri osoitteessa asuvat perhejäsenenä olevat aikuiset haluavat jatkaa jäsenyyttään yhdistyksessä, heidän tulee muuttaa jäsenmuotonsa. Matkalla Virolahden leiripäiville.

9 Onko Futisgolf Karhulan Ladun seuraava uusi laji? Tutustumistehtävä leiripäivillä. Kajasuolla toukokuussa Markku Suoknuutin opastuksella.

10 KOTISEUTURETKET JATKUVAT! Tämän vuoden kotiseuturetket ovat suuntautuneet Kultaalle, Kaunissaareen ja jokimaisemiin Aleksanterinraitille. Vielä ovat edessä pyörä/auto/patikkaretki Moronvuorelle ja Satulavuolteelle Metsähallitus on rakentanut Moronvuoren kämpän pihapiiriin grillipaikan ja kunnostanut mökkiäkin. Lähde mukaan katsastamaan! Tarkemmat tiedot retkiesitteessä (esim. majalta), nettisivulla ja tulevissa lehtiilmoituksissa. JUHLAVUODEN ERIKOISRETKI JUNALLA JA PATIKOIDEN OTSONPOLULLE Hyppää junaan Kotkan satamasta klo tai sen jälkeen miltä pysäkiltä vaan Kymiin (klo 10.30) asti. Tavastilassa jätetään juna ja lähdemme patikoimaan n. 6 km Otsonpolulle. Perillä tulistelut ja evästelyt ja paluu iltapäivän junalle, lähtö Tavastilasta n. klo Retkistä tiedotetaan ja Kymen Sanomien järjestöpalstalla sekä Menot tänään-palstalla. Yhteyshenkilö Helena Kempas (helena.kempas(at)kymp.net tai ). YHDISTYKSEN T-PAITOJA (oranssi ja sininen) on edelleen satavana eri kokoja. Tiedustele asiaa majailtana sielläkäydessäsi!

11 TULEVAA TOIMINTAA (huom. muutokset mahdollisia) Tapahtumien tarkemmat tiedot löytyvät yhdistyksen kotisivun tapahtumakalenterista: Tapahtumista ilmoitellaan Kymen Sanomien järjestöpalstalla keskiviikkoisin Majaillat jatkuvat keskiviikkoisin syyskuun lopuille asti. Tervetuloa jäsenet pieniin talkoopuuhiin, saunaan ja uimaan. Samalla voi tarinoida muiden jäsenten kanssa talkookahvia hörppiessä! Sauvakävelyt jatkuvat maanantaisin klo 18 Luovin radalla. Kokoontuminen Jäähallin P-alueella. Lentopallo jatkuu tiistaisin ja perjantaisin klo Samskolassa. Yhteyshenkilö: Väinö Rehvonen, puh Kotiseuturetki Moronvuorelle ja Satulavuolteelle. HAILI-ILTA MAJALLA Jäsenten tapaaminen, yhteistä tarinointia, sauna kuumana, jokivesi kylmänä ja hailia paistuu, jos saalista on saatu! GEOEVENTTI on taas majalla Su klo Geokätköilijät tapaavat Karhulan Ladun 65-vuotisjuhlaretki junalla ja patikoiden Otsonpolulle Yhdistyksen pikkujoulut latumajalla. YHDISTYKSEN SYYSKOKOUS klo 18 klo 18 VPK:n talossa, Kymintie, Korkeakoski. Sääntömääräiset asiat. 57. OTSONHIIHTO Tiedustelut: Matti Urpalainen , matti.urpalainen(at)kymp.net

12 KYMI-VUOKSEN LATUALUE Latualueen yhdyshenkilönä on Henri Kekkonen Saimaan Ladusta ja isäntäyhdistyksenä on Likolammen Talviuimarit Valkealasta. Sähköposti: kymivuoksi.latualue (at) gmail.com KARHULAN LATU TIEDOTTAA Yhdistyksen asioista saat tietoa seuraavilla tiedotuskanavilla: Latuviesti, seuraava ilmestyy ensi vuoden alussa Kymen Sanomien järjestöpalstalla, jossa meillä on keskiviikkoisin oma ilmoitus. Seuraa myös muiden päivien ilmoituksia Etelä-Kymen retkeilyjärjestöjen toiminnasta jossa on ajankohtaista asiaa uutiset vaihtuvat ja tapahtumakalenteri päivittyy. Sieltä voit myös tarkistaa Latumajan varaustilanteen. jossa Karhulan Ladulla on oma sivunsa. Erityisen paljon siellä on tiedotuksia, kuvia ja tarinoita lasten retkistä. Voit myös kommentoida tapahtumia. Käy tykkäämässä! Kaikille avoimista toiminnoista ja tapahtumista kerrotaan myös Kymen Sanomien päivittäisellä menot-palstalla. Viralliset kokousilmoitukset julkaistaan sekä Kymen Sanomissa että Ankkurissa.

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

PUHEENJOHTAJAN PALSTA PUHEENJOHTAJAN PALSTA Karhulan Latu ry täyttää tänä vuonna 65 vuotta. Eläkeikä tuosta tulee ensimmäisenä mieleen. Mutta ei Karhulan Latu ole jäämässä eläkkeelle vaan päinvastoin, toimintaa kehitetään ja

Lisätiedot

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

PUHEENJOHTAJAN PALSTA PUHEENJOHTAJAN PALSTA Hei! Mitäpä ajattelit, kun tämän Latuviestin postissa sait? Olet jo enemmän tai vähemmän mukana toiminnassa, ja ajattelit katsoa, milloin tämän vuoden perinteiset tapahtumat onkaan

Lisätiedot

Latuviesti 1/2015 WWW.KARHULANLATU.NET

Latuviesti 1/2015 WWW.KARHULANLATU.NET Latuviesti 1/2015 WWW.KARHULANLATU.NET PUHEENJOHTAJAN PALSTA Vuosi on vaihtunut ja on taas aika katsoa kohti tulevaa. Lunta ja hiihtokelejä tietenkin odotellaan. Lumi toisi valoisuutta ja kauniita maisemia,

Lisätiedot

Latuviesti 2/2015 WWW.KARHULANLATU.NET www.facebook.com/karhulanlatu

Latuviesti 2/2015 WWW.KARHULANLATU.NET www.facebook.com/karhulanlatu Latuviesti 2/2015 WWW.KARHULANLATU.NET www.facebook.com/karhulanlatu PUHEENJOHTAJAN PALSTA Meitä jäseniä Karhulan Ladussa on reilut viisisataa, mutta hyvin pieni on se aktiivisten toimijoiden joukko. Sitä

Lisätiedot

Latuviesti 1/

Latuviesti 1/ Latuviesti 1/2017 www.karhulanlatu.net www.facebook.com/karhulanlatu PUHEENJOHTAJALTA Vuosi on alkanut mukavasti, johtokuntaan on saatu uusia jäseniä ja uudet jäsenet tuovat tietenkin myös uutta energiaa

Lisätiedot

PUHEENJOHTAJAN TERVEISET

PUHEENJOHTAJAN TERVEISET PUHEENJOHTAJAN TERVEISET Aloitin Karhulan Ladun puheenjohtajana tämän vuoden alussa, johtokunnassa olen ollut kolme vuotta ja saman ajan vetänyt ja kehittänyt lasten retkitoimintaa ja pari vuotta ehdin

Lisätiedot

Kukkulapolku 1 C 23 48350 Kotka. www.kotkanlatu.net

Kukkulapolku 1 C 23 48350 Kotka. www.kotkanlatu.net 2015 Kukkulapolku 1 C 23 48350 Kotka www.kotkanlatu.net Puheenjohtajan mietteitä! Kotkan Ladun taival latulaisten ja kuntalaisten liikuttajana on kestänyt 56 vuotta. Toimintapaikkana on jo 6 vuotta ollut

Lisätiedot

TERVEHDYS YHDISTYKSEMME JÄSENET!

TERVEHDYS YHDISTYKSEMME JÄSENET! 3 TERVEHDYS YHDISTYKSEMME JÄSENET! Edellinen toimintavuosi oli meille monella tapaa yhteistyön vuosi. Järjestimme itse tapahtumia, joissa kumppanina oli muita organisaatioita avustamassa tai sitten me

Lisätiedot

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

PUHEENJOHTAJAN PALSTA PUHEENJOHTAJAN PALSTA Hei! Kesä alkaa olla jo takana, ja vaikka varmaan on vielä lämpöisiäkin päiviä, niin ainakin tässä yhdistystoiminnassa ajatukset ovat jo paljon talven ja ensi vuoden toiminnassa.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2012.... yhdessä...

TOIMINTASUUNNITELMA 2012.... yhdessä... 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2012... yhdessä... 2 JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTASUUNNITELMA v. 2012 YLEISTÄ Jyväskylän Ladun tavoitteena on edistää kaiken ikäisten kuntoa, vireyttä ja terveyttä Suomen Ladun teeman

Lisätiedot

LIITE 2 KUNNOSSAPITO-OHJE JA LATUJEN LAATUKRITEERISTÖ. Hakkarin alueen reitit

LIITE 2 KUNNOSSAPITO-OHJE JA LATUJEN LAATUKRITEERISTÖ. Hakkarin alueen reitit LIITE 2 KUNNOSSAPITO-OHJE JA LATUJEN LAATUKRITEERISTÖ Hakkarin alueen reitit Tasaisen pohjan leveys 4,0 5 m. Urheilukentän reunoilla ylläpidetään hiihtohalstereita (2 kpl) Pohjan epätasaisuus 5 cm Radat

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

KOTKA. Kotka on Suomen merellisimpiä kaupunkeja. Se sijaitsee Suomenlahden rannikolla Helsingistä

KOTKA. Kotka on Suomen merellisimpiä kaupunkeja. Se sijaitsee Suomenlahden rannikolla Helsingistä Kuvat: Kotkan kaupunki KOTKA Kotka on Suomen merellisimpiä kaupunkeja. Se sijaitsee Suomenlahden rannikolla Helsingistä itään puolentoista tunnin ajomatkan päässä. Kotka on Kymijoen ja meren yhdyskohtaan

Lisätiedot

Suomen Ladun ajankohtaiset asiat

Suomen Ladun ajankohtaiset asiat Suomen Ladun ajankohtaiset asiat 12.1. Suomen Ladun jäsenyhdistysten uudet mallisäännöt 12.2. Muut ajankohtaiset asiat OSALLISTU Jäsenmaksujen ilmoittaminen 30.11. mennessä Liikuttaja-verkkolehti Alueyhdyshenkilöt

Lisätiedot

IITIN LATU RY. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa. 304. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja jäänyt pois,

IITIN LATU RY. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa. 304. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja jäänyt pois, IITIN LATU RY TOIMINTAKERTOMUS 1.1.2009-31.12.2009 1. YLEISTÄ Vuosi 2009 oli yhdistyksen 22. toimintavuosi. Tänäkin vuonna liikuntaa harrastettiin monipuolisesti, ja perinteiset Muumihiihto- ja metsämörrikoulut

Lisätiedot

Kukkulapolku 1 C 23 48350 Kotka www.kotkanlatu.net

Kukkulapolku 1 C 23 48350 Kotka www.kotkanlatu.net Kukkulapolku 1 C 23 48350 Kotka www.kotkanlatu.net PUHEENJOHTAJAN MIETTEITÄ! Taas on takana yksi toimintavuosi Kotkan Ladun historiassa. Yhdistyksemme on jo 57 vuotta tarjonnut liikuntapalveluja kuntalaisille.

Lisätiedot

SAARIJÄR Ä VEN LA L DUN U JÄSENTIEDOT O E E 20 2 09 0

SAARIJÄR Ä VEN LA L DUN U JÄSENTIEDOT O E E 20 2 09 0 SAARIJÄRVEN LADUN JÄSENTIEDOTE 2009 LIIKKUKAA LÄHELLÄ! Saarijärven Ladun 41. toimintavuosi on alkamassa. Niin meidän kuin Suomen Ladun teema on edelleen Läheltä liikkumaan. Kirjoittaessani tätä, minulla

Lisätiedot

Peikkoarvoitus Taikametsässä

Peikkoarvoitus Taikametsässä Peikkoarvoitus Taikametsässä Vaasa, Teeriniemen koulu luokat 2 A ja B Teeriniemen koulun kakkosluokat, yhteensä 30 oppilasta, päättivät osallistua kilpailuun Tämä metsä on meille tärkeä. Teeriniemen koulu

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN LATU JÄSENTIEDOTE

SAARIJÄRVEN LATU JÄSENTIEDOTE SAARIJÄRVEN LATU JÄSENTIEDOTE 2013 HYVÄ JÄSENEMME Talvipäivän seisaus ja joulukiireet ovat takana. Mieli halajaa tämän vuoden ulkoiluhaasteisiin. Varmaankin useimmilla Ladun jäsenillä on tapana huipentaa

Lisätiedot

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015... yhdessä... JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1. YLEISTÄ Jyväskylän Ladun tavoitteena on edistää kaiken ikäisten kuntoa ja terveyttä,

Lisätiedot

Ulkoile Osallistu Vaikuta

Ulkoile Osallistu Vaikuta Esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen - valitaan puheenjohtaja, sihteeri, 2 pöytäkirjan tarkastajaa, 4 ääntenlaskijaa 3. Virallisten kokousedustajien toteaminen 4. Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

SPL-KOUVOLA RY. Saksanpaimenkoiraliiton alaosasto

SPL-KOUVOLA RY. Saksanpaimenkoiraliiton alaosasto SPL-KOUVOLA RY Saksanpaimenkoiraliiton alaosasto JÄSENTIEDOTE 1/2014 YHTEYSTIEDOT: Johtokunta 2014 Puheenjohtaja Jenni Martikainen p. 040 756 9781 jenni_martikainen@luukku.com Jäsenet Ville Juntunen Jukka

Lisätiedot

Rauman Seudun Luonnonystävät. Jäsentiedote 1/2011

Rauman Seudun Luonnonystävät. Jäsentiedote 1/2011 Rauman Seudun Luonnonystävät Jäsentiedote 1/2011 Hyvät luonnonystävät Vuosi vaihtui ja sen myötä myös yhdistyksen puheenjohtaja. Ilona halusi välillä keskittyä muihin asioihin ja hänen ehdotuksestaan yhdistyksen

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Edunvalvonta Talentia Pohjois-Savo ry:n hallitus kokoontuu vuonna 2010 vähintään viisi kertaa. Hallitus pyritään muodostamaan

Lisätiedot

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN Opiskelijakunta Lamko 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 Tutortuntien suunnittelu... 2 Tutortuntien sisältö... 3 Jokaisella kerralla:... 3 Ensimmäiset tutortunnit... 3 Teemat... 3

Lisätiedot

Jäsentiedote 1/2015. Kuva Pertti Tiuttu.

Jäsentiedote 1/2015. Kuva Pertti Tiuttu. Jäsentiedote 1/2015 Kuva Pertti Tiuttu. HUITTISTEN LATU JA POLKU RY. perustettu 1976 Pankkiyhteydet: FI69 11193000052670 (Nordea) FI80 50590040008590 (OP) FI95 44561040010091 (SP) Toimihenkilöt vuonna

Lisätiedot

Suomen Ladun Yhdessä-teema käyntiin vuonna 2009

Suomen Ladun Yhdessä-teema käyntiin vuonna 2009 Suomen Ladun Yhdessä-teema käyntiin vuonna 2009 Silloin tutkimusten mukaan 40 % asuinkunnista on sinkkutalouksia Yli viidennes suomalaisista kokee yksinäisyyttä Yli puolet suomalaisista liikkuu pääsääntöisesti

Lisätiedot

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA 1/5 TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su 18.2.2018 KUNNIAKIRJA Saunaseura SaunaMafia ry täytti 9 vuotta ja samalla luovutimme savusaunojen lämmittäjälle Atte Salolle Saunamajurin kunniakirjan

Lisätiedot

Pieksän Ladun. Jäsentiedote 2015. www.pieksanlatu.fi. pieksanlatu(at)gmail.com

Pieksän Ladun. Jäsentiedote 2015. www.pieksanlatu.fi. pieksanlatu(at)gmail.com Pieksän Ladun Jäsentiedote 2015 www.pieksanlatu.fi pieksanlatu(at)gmail.com 1 Hei Latulaiset ja ulkoilukansa! Hiihtokauden lähestyessä toivotan kaikki ulkoilijat jälleen tervetulleeksi hiihtämään Partaharjun

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN!

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! 2 PÄÄKIRJOITUS Kommodori Heimo Valtonen Joulu on vietetty ja vuosi vaihdettu. Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Vielä on kuitenkin aikaa

Lisätiedot

Visuveden Teollisuusalueen markkinat 5-6.6.2015

Visuveden Teollisuusalueen markkinat 5-6.6.2015 Jäsentiedote 2 JÄÄHDYS-JM Kilpailun johtaja antoi tehtäväksi kirjoittaa hänen ajatuksiaan, minun kirjoittamana, joten tässä niitä nyt sitten tulee. 9.5.2015 kaasuteltiin jälleen kerran Jäähdysradalla jokkis-kisa,

Lisätiedot

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan.

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1(5) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2010 Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki Aika: Tiistai 9.11.2010 kello 19.15. Läsnä: Luettelo liitteenä 1. KOKOUKSEN

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

KAUHANOJAN - HATTULAN - JOENPERÄN - SIEPPALAN TIEDOTUSLEHTI PAJASANOMAT 1 /2012

KAUHANOJAN - HATTULAN - JOENPERÄN - SIEPPALAN TIEDOTUSLEHTI PAJASANOMAT 1 /2012 KAUHANOJAN - HATTULAN - JOENPERÄN - SIEPPALAN TIEDOTUSLEHTI TALVEN TAIKAA PAJASANOMAT 1 /2012 Joulukuussa näytti talven tulo jäävän muutamaan pakkasasteeseen ja lumihiutaleeseen, olihan joulukuussa jopa

Lisätiedot

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014... yhdessä... JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTASUUNNITELMA 2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. YLEISTÄ Jyväskylän Ladun tavoitteena on edistää kaiken ikäisten kuntoa ja

Lisätiedot

Kokkolan Latu ry. Jäsentiedote II/2016. www.kokkolanlatu.fi facebook.com/kokkolanlatu *********************************************************

Kokkolan Latu ry. Jäsentiedote II/2016. www.kokkolanlatu.fi facebook.com/kokkolanlatu ********************************************************* Kokkolan Latu ry Jeriksen lomaosakkeen Kokkolan Ladun viikot 2016 Viikot 31, 37, 43 ja 49 haettava 31.5.2016 mennessä. Jos useampi hakija samalle viikolle, arvotaan viikon saaja. Vko 25 vielä myös saatavilla

Lisätiedot

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä!

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä! Jyty Varkaus Ry Tammikuu 2015 Jäsentiedote 1 Hallituksen joulukuun kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Syyskokouksen päätökset 4 Yhdistyksen toimihenkilöt 2015 5 Hallitus 2015 6 Kuntokorttikausi

Lisätiedot

Keski-Karjalan maaseutupalveluiden asiakastyytyväisyyskysely 1 (5) Yhteenvetoraportti N=107 Julkaistu: 10.12.2012

Keski-Karjalan maaseutupalveluiden asiakastyytyväisyyskysely 1 (5) Yhteenvetoraportti N=107 Julkaistu: 10.12.2012 Keski-Karjalan maaseutupalveluiden asiakastyytyväisyyskysely 1 (5) Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Millä tavoin haluaisit saada ajankohtaista tietoa maaseutupalveluista? Laita järjestykseen, mikä tavoittaa

Lisätiedot

Talven törröttäjät, kuva Antti Kaskinen. Jäsentiedote 1/2014

Talven törröttäjät, kuva Antti Kaskinen. Jäsentiedote 1/2014 Talven törröttäjät, kuva Antti Kaskinen. Jäsentiedote 1/2014 HUITTISTEN LATU JA POLKU RY. perustettu 1976 Pankkiyhteydet: FI69 11193000052670 (Nordea) FI80 50590040008590 (OP) FI95 44561040010091 (SP)

Lisätiedot

EUROOPAN KULTTUURIYMPÄRISTÖPÄIVÄT 2016 PORUKAN PAIKAT, YHTEISET YMPÄRISTÖT

EUROOPAN KULTTUURIYMPÄRISTÖPÄIVÄT 2016 PORUKAN PAIKAT, YHTEISET YMPÄRISTÖT EUROOPAN KULTTUURIYMPÄRISTÖPÄIVÄT 2016 PORUKAN PAIKAT, YHTEISET YMPÄRISTÖT Cultural heritage -makers 2016, LASTU, Lapinlahti, Finland LASTU School of Architecture and Environmental Culture LASTU School

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2015 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2015... 3

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 Toiminta Hallitus Suomen Saksanpystykorva harrastaja Sapy ry:n tarkoituksena on tehdä eri saksanpystykorvia ja eri harrastusmuotoja tunnetuksi, tuoda rotujen harrastajat yhteen,

Lisätiedot

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016... yhdessä... JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 1. YLEISTÄ Jyväskylän Ladun tavoitteena on edistää kaiken ikäisten kuntoa ja terveyttä,

Lisätiedot

Jäsentiedote 2013. Huittisten Latu ja Polku ry Luontoliikuntaa jo yli 35 vuotta

Jäsentiedote 2013. Huittisten Latu ja Polku ry Luontoliikuntaa jo yli 35 vuotta Jäsentiedote 2013 Huittisten Latu ja Polku ry Luontoliikuntaa jo yli 35 vuotta HUITTISTEN LATU JA POLKU RY. perustettu 1976 Pankkiyhteydet: FI69 11193000052670 FI8 050590040008590 FI95 44561040010091 Toimihenkilöt

Lisätiedot

Länsituuli 83 ry:n jäsenlehti 1/ /2006

Länsituuli 83 ry:n jäsenlehti 1/ /2006 Länsituuli 83 ry:n jäsenlehti 1/ 2005 1/2006 Kevään tunnelmia Maaliskuun alku on ollut 5-10 astetta keskilämpötilaa kylmempi, joten talvi on ollut länsirannikollakin hiihto- ja luistelusäiden puolesta

Lisätiedot

Enemmän otetta. toimintaa perheille, joissa vanhemmalla on erityinen tuen tarve. Enemmän otetta -toiminta

Enemmän otetta. toimintaa perheille, joissa vanhemmalla on erityinen tuen tarve. Enemmän otetta -toiminta Enemmän otetta toimintaa perheille, joissa vanhemmalla on erityinen tuen tarve Enemmän otetta -toiminta Enemmän otetta - toimintaa järjestetään perheille, joissa vanhemmalla on erityinen tuen tarve. Toiminnan

Lisätiedot

Kokouksen avaus Seuran puheenjohtaja Harri Kallioinen toivotti kaikki tervetulleiksi ja avasi kokouksen 18:38.

Kokouksen avaus Seuran puheenjohtaja Harri Kallioinen toivotti kaikki tervetulleiksi ja avasi kokouksen 18:38. AJON JOHTOKUNNAN KOKOUS 1/2015 AIKA: 15.1.2015 klo 18:30 PAIKKA: Harri Kallioisen koti LÄSNÄ: Harri Kallioinen (pj), Laura Manninen (s), Tarja Nyyssönen, Mari Lehtiranta, Kari Ängeslevä, Pasi Tikka ja

Lisätiedot

Vantaan Ladun 25. isänpäivän polkuretki Isänpäivän polkuretki sunnuntaina 13.11.2011.

Vantaan Ladun 25. isänpäivän polkuretki Isänpäivän polkuretki sunnuntaina 13.11.2011. 25. isänpäivän polkuretki Isänpäivän polkuretki sunnuntaina 13.11.2011. Polkuretken teemana on SUUNNISTUS, Bisan majalla suunnistuksenohjausta, voit kokeilla suunnistustaitojasi suunnistusrasteilla Bisan

Lisätiedot

Rimmin Räpylä. Rimmilän kyläyhdistyksen tiedotuslehti 2/2015

Rimmin Räpylä. Rimmilän kyläyhdistyksen tiedotuslehti 2/2015 Rimmin Räpylä Rimmilän kyläyhdistyksen tiedotuslehti 2/2015 Puheenjohtajan palsta Vireä kyläyhdistyksemme on toiminut jo yli 13 vuotta ja aina vaan tekemistä riittää. Vappuna on yhteisiä menoja, äitienpäivän

Lisätiedot

syksy 2015 kevät 2014

syksy 2015 kevät 2014 syksy 2015 kevät 2014 Kuva Keimiöltä 2014 /Helmi Neuvonen Vuoden tunnus: Armo tulkoon kaikkien niiden osaksi, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta Kristusta, armo ja katoamattomuus. Ef. 6:24 Hyvä NNKY-väki

Lisätiedot

Kemin Latu on Suomen Ladun alaisuudessa toimiva jäsenyhdistys.

Kemin Latu on Suomen Ladun alaisuudessa toimiva jäsenyhdistys. 20.2.2017 KEMIN LATU ry. Jäsentiedote 2017 62 toimintavuosi Ulkoile hyvässä seurassa Kemin Latu on Suomen Ladun alaisuudessa toimiva jäsenyhdistys. Suomen Ladun jäsenenä pääset mukaan tapahtumiin, kursseille

Lisätiedot

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi.

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. 2007 Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. Nyt on hyvä muistella mennyttä kesää ja sen tapahtumia.

Lisätiedot

SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS 2008

SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS 2008 SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli ry:n 17.toimintavuosi. Yhdistyksen jäsenmäärä vuoden lopussa oli 107 + 2 kannattajajäsentä. 21.9. järjestettiin

Lisätiedot

Pilates/syvävenyttely Aseman koulu Tiistaisin 2.2. alkaen klo Ohjaajana Satu Hokkanen Järj. Lempeät Liikkujat.

Pilates/syvävenyttely Aseman koulu Tiistaisin 2.2. alkaen klo Ohjaajana Satu Hokkanen Järj. Lempeät Liikkujat. 55+ liikuntalukkari kevät 2016 Esan Kuntosalivuorot Kunnan kuntosali maanantaisin ja perjantaisin klo 16.00-18.00 Yhteyshenkilönä Saija Niittymäki p. 040 721 9546 Järj. Nuutajärven Esa ry Pilates/syvävenyttely

Lisätiedot

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 KUOPION SELKÄYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 2 Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Jäsenistö Vuoden 2016 lopussa jäsenmäärä oli 386 henkilöä. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä 30 henkilöä ja

Lisätiedot

Kevätkauden viikko-ohjelma Lapland Hotels Äkäshotelli ja Lapland Hotels Ylläskaltio 6.1-16.4.2013

Kevätkauden viikko-ohjelma Lapland Hotels Äkäshotelli ja Lapland Hotels Ylläskaltio 6.1-16.4.2013 Kevätkauden viikko-ohjelma Lapland Hotels Äkäshotelli ja Lapland Hotels Ylläskaltio 6.1-16.4.2013 Ennakkoilmoittautuminen aktiviteetteihin viimeistään edellisenä päivänä klo 12.00 mennessä Lapland Hotel

Lisätiedot

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä!

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Innostu ja innosta viestintä on kivaa! Viestintä ei ole pakollinen paha, vaan huikea mahdollisuus. Pienillä askelilla eteenpäin, hyvä viestintä sujuvoittaa

Lisätiedot

25.5.2016. Esityslista. Esityslista. 1. Kokouksen avaus. 2. Palkitsemiset -Suomen Ladun palkinnot ja huomionosoitukset

25.5.2016. Esityslista. Esityslista. 1. Kokouksen avaus. 2. Palkitsemiset -Suomen Ladun palkinnot ja huomionosoitukset 6. n hyväksyminen 2. Palkitsemiset -Suomen Ladun palkinnot ja huomionosoitukset 6. n hyväksyminen 1 OKM -mitalistit Opetus-ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 1 SISÄLTÖ 1) Uudet seura-asut 3 2) Yhteistyösopimus Aito Säästöpankin kanssa 3 3) Perjantaipalaverit 4 4) Varainhankintaa 5 5) Ajankohtaiset pelaaja- ja joukkueasiat 5

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY HALLITUS Rauno Veijanen jatkoi yhdistyksen puheenjohtajana ja Pasi Juuti sihteerinä. Varapuheenjohtajana toimi Hannele Rintavaara

Lisätiedot

Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt!

Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt! Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt! Kotipesä tarjoaa yhteistyössä Tampereen kaupungin, asukkaiden ja järjestöjen kanssa maksutonta, kaikille asukkaille avointa ryhmätoimintaa Tammelassa ja Linnainmaalla.

Lisätiedot

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Sähköpostilla 2. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan (numerot lehden viimeisellä aukeamalla) 3. Kirjeellä/kortilla 4. Facebookisssa,

Lisätiedot

Kuva Pertti Tiuttu. Jäsentiedote 2017

Kuva Pertti Tiuttu. Jäsentiedote 2017 Kuva Pertti Tiuttu. Jäsentiedote 2017 Huittisten Latu ja Polku ry. perustettu 1976 Pankkiyhteydet FI69 11193000052670 (Nordea) FI80 50590040008590 (OP) FI95 44561040010091 (SP) Toimihenkilöt vuonna 2017

Lisätiedot

50-vuotisjuhlamme tunnus on ; ikä rikkautena, kuten Eläkeläiset ry:llä. Pyrimme yhdistyksen sääntöjen mukaisesti toimimaan eläkeläisten edunvalvojana.

50-vuotisjuhlamme tunnus on ; ikä rikkautena, kuten Eläkeläiset ry:llä. Pyrimme yhdistyksen sääntöjen mukaisesti toimimaan eläkeläisten edunvalvojana. 1/4 KORSON ELÄKELÄISET RY 50-VUOTISHISTORIIKKI 50-vuotisjuhlamme tunnus on ; ikä rikkautena, kuten Eläkeläiset ry:llä. Pyrimme yhdistyksen sääntöjen mukaisesti toimimaan eläkeläisten edunvalvojana. Paikallistoiminnan

Lisätiedot

Tapahtuma Aika Paikka Yhteyshenkilö

Tapahtuma Aika Paikka Yhteyshenkilö Toimintasuunnitelma 2016 Päivitetty 25.3.2016 Keskiviikkomelonnat ovat 1-2 tunnin kestoisia porukalla tehtäviä kevyitä melontalenkkejä. Peruskurssien jälkeiset neljä ovat ohjattuja. Voi myös lähteä koskeen

Lisätiedot

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pilvenmäen Ravinaiset ry ja sen kotipaikka on Forssan kaupunki. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ Kesäohjelma 2016 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340 2538

Lisätiedot

Jäsentiedote 1/2016. Kuva Pertti Tiuttu.

Jäsentiedote 1/2016. Kuva Pertti Tiuttu. Jäsentiedote 1/2016 Kuva Pertti Tiuttu. HUITTISTEN LATU JA POLKU RY. perustettu 1976 Pankkiyhteydet: FI69 11193000052670 (Nordea) FI80 50590040008590 (OP) FI95 44561040010091 (SP) Toimihenkilöt vuonna

Lisätiedot

KERTTEEN-PALSINAN KYLÄYHDISTYS RY

KERTTEEN-PALSINAN KYLÄYHDISTYS RY KERTTEEN-PALSINAN KYLÄYHDISTYS RY Juhonkota TIEDOTUSLEHTI 1/2009 JOHTOKUNTA 2009 Seppo Huikuri, pj. 050-5273541 Marja-Leena Rantanen, vpj. 050-5226544 Raija Autio, sihteeri 040-5720820 Eija Anttonen 040-5247301

Lisätiedot

JOENSUUN LATU ry:n syyskokousten pöytäkirjat vv

JOENSUUN LATU ry:n syyskokousten pöytäkirjat vv JOENSUUN LATU ry:n syyskokousten pöytäkirjat vv. 2003-2007 Joensuun Latu ry:n sääntömääräinen syyskokous PÖYTÄKIRJA Aika: keskiviikko 14.11.2007 kello 18.05-19.20 Paikka: Koivupihan palvelukeskus, Ravintola

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN LADUN JÄSENTIEDOTE

SAARIJÄRVEN LADUN JÄSENTIEDOTE SAARIJÄRVEN LADUN JÄSENTIEDOTE 2012 TERVEHDYS PALAVASALMEN AVANTOSAUNALTA Vuoden viimeisenä tiistaina on ihan kauhea keli : tuulee niin, ettei meinaa pystyssä pysyä. On loskaista ja pimeää. Ajattelen,

Lisätiedot

1. JÄSENTIETOJEN PÄIVITYS

1. JÄSENTIETOJEN PÄIVITYS YRITTÄJÄNAISTEN KESKUSLIITTO 12.4.2006 JÄSENREKISTERISTÄ REKISTERIVASTAAVALLE Sisään jäsenrekisteriin osoitteella: www.yrittajanaiset.fi/yhdistykset - kirjoita yhdistyksen tunnus ja salasana, kysy keskusliitosta.

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN LATU JÄSENTIEDOTE 2015

SAARIJÄRVEN LATU JÄSENTIEDOTE 2015 SAARIJÄRVEN LATU JÄSENTIEDOTE 2015 HYVÄÄ LIIKUNTAVUOTTA 2015 Saarijärven Ladun 47. toimintavuosi on alkamassa. Nyt näyttää siltä, että tulossa on jälleen luminen oikea talvi. Vuosi sitten näytti aivan

Lisätiedot

Kotkan Latu Kallionsivu 1 A 6 48310 Kotka www.kotkanlatu.net

Kotkan Latu Kallionsivu 1 A 6 48310 Kotka www.kotkanlatu.net Kotkan Latu Kallionsivu 1 A 6 48310 Kotka www.kotkanlatu.net Puheenjohtajan kynästä Suomen Ladun teema Yhdessä oli vielä kuluneenkin vuoden teemana. Yhdessä liikkuminen onkin osoittautunut varsin toimivaksi.

Lisätiedot

JÄSENKIRJE. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen. Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia.

JÄSENKIRJE. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen. Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia. Johtokunta kokoontuu säännöllisesti puheenjohtaja Teemu Tuomisen

Lisätiedot

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1. Ursan puheenjohtaja Tapio Markkanen avasi kokouksen klo

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1. Ursan puheenjohtaja Tapio Markkanen avasi kokouksen klo Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2011 Paikka: Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki Aika: Tiistai 8.11.2011 kello 19.15. 1. KOKOUKSEN AVAUS Ursan puheenjohtaja

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2018 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2018 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2018 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Huittisten Seudun Invalidit ry:n pääpiste sijoittuu kaupunkiin neljän tien risteyksessä, josta matkataan Poriin, Tampereelle, Turkuun ja

Lisätiedot

Suomikoululainen. Puheenjohtajan Palsta: Yhteishenkeä tarvitaan. Jäsenkokous 04.02.2012 Tervetuloa! Kirjaston kuulumisia.

Suomikoululainen. Puheenjohtajan Palsta: Yhteishenkeä tarvitaan. Jäsenkokous 04.02.2012 Tervetuloa! Kirjaston kuulumisia. Suomikoululainen Tammikuu 2012 Puheenjohtajan Palsta: Yhteishenkeä tarvitaan Jäsenkokous 04.02.2012 Tervetuloa! Kirjaston kuulumisia 1 Puheenjohtajan palsta Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2012! Mitähän tuleva

Lisätiedot

Tietojamme saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) kyllä

Tietojamme saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) kyllä Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) vapaa-aikatoimi PAKOLLINEN!!! Yhdistyksille järjestetään kaavakkeen täyttöilta 17.9.2019 HAKIJA: Tietojamme saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut,

Lisätiedot

Kuvallinen viikkotiedote. Mitä se tarkoittaa?

Kuvallinen viikkotiedote. Mitä se tarkoittaa? Kuvallinen viikkotiedote Mitä se tarkoittaa? Taustaa Työskentelen Ammattiopisto Luovin Liperin yksikössä. Olen tehnyt työtä erityisopettajana ja kotitalousopettajana kehitysvammaisten nuorten ja aikuisten

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 2/2016 Liikuntapalvelukeskus Puistotie 9-11 48100 KOTKA Puh. 040 831 0389 Fax. 234 5424 3.3.2016

KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 2/2016 Liikuntapalvelukeskus Puistotie 9-11 48100 KOTKA Puh. 040 831 0389 Fax. 234 5424 3.3.2016 KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 2/2016 Liikuntapalvelukeskus Puistotie 9-11 48100 KOTKA Puh. 040 831 0389 Fax. 234 5424 3.3.2016 1 URHEILUSEUROILLE AVUSTUKSET VUODELLE 2016 Liikuntalautakunnan myöntämä Järjestöyhteistyöavustus

Lisätiedot

Körpäkkäsanomat 1/2006

Körpäkkäsanomat 1/2006 Körpäkkäsanomat 1/2006 Taustaa Puuveneiden perinneseura Körpäkkä on vuonna 2003 rekisteröity yhdistys, jonka toimintatarkoituksena on puuveneiden perinteiden vaaliminen. Alun perin yhdistyksen perustana

Lisätiedot

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee ISSN 0784-2503 6 1/2007 Kaikkien aikojen 100. Otteita vuosien varrelta proaprojekti etenee Martin Hildebrand PUHEENJOHTAJAN P A L S T A Monirunkovenelehdellä alkaa olla ikää. Käsissänne on lehtemme tasan

Lisätiedot

Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie 5 a Jämijärvi Vaaleankeltaiset alueet vapaa-aikasihteeri täyttää

Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie 5 a Jämijärvi Vaaleankeltaiset alueet vapaa-aikasihteeri täyttää Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie a HAKIJA: Tällä pohjavärillä olevat tiedot, saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) Liikunta Nuoriso Kulttuuri

Lisätiedot

Lasten museokesä 2013

Lasten museokesä 2013 Lasten museokesä 2013 Museoiden kesä on täynnä tapahtumia, ja moni niistä on tarkoitettu erityisesti lapsille. Haluaisitko kehrätä, oppia vanhan ajan valokuvauksesta ja otattaa itsestäsi visiittikorttikuvan

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012. www.saunamafia.fi Perustettu 18.2.2009 TAPAHTUMAT 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012. www.saunamafia.fi Perustettu 18.2.2009 TAPAHTUMAT 2012 SAUNASEURA 21.12.2012 1/5 KOKOUKSET TAPAHTUMAT 2012 Ti 29.5. klo 17:00 HALLITUKSEN I KOKOUS Kuusijärven kokoustalo Konkelossa. Kokous sujui aivan mukavissa merkeissä ja asiat sekä suunnitelmat tulivat

Lisätiedot

IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015

IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 VER29.3 Hallitus 2015 Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola, siht 040-0859670 Jouni Laurikainen, liik. ups. 040-8451070

Lisätiedot

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Kerro kokemuksia ja mielipiteitä Lahjan Päivästä. Tänä vuonna kampanjaa vietetään uudella konseptilla ja senkin vuoksi on tärkeää kuulla sinun mielipiteesi

Lisätiedot

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12.1. Liian pieni asunto Fereshten perheessä on äiti ja neljä lasta. Heidän koti on Hervannassa. Koti on liian pieni. Asunnossa on vain kaksi huonetta,

Lisätiedot

TD koulutus B-taso. Tuomarineuvoston toiminta. Tuomarineuvoston toiminta

TD koulutus B-taso. Tuomarineuvoston toiminta. Tuomarineuvoston toiminta Tuomarineuvoston toiminta Tuomarineuvoston toiminta Tuomarineuvoston tehtävät ICR 303 Ennen kilpailua > yhteyden otot, valmistelut, priorisointi, ilmoittautumiset, kilpailikutsu Organisaatio ICR 302.3,

Lisätiedot

LATTOMERI 2/2009. Lattomeren Kyläyhdistys ry 2/2009

LATTOMERI 2/2009. Lattomeren Kyläyhdistys ry 2/2009 LATTOMERI :n sääntömääräinen Lattomeren koululla keskiviikkona 4.11.2009 klo 18.00 Käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu. TERVETULOA! Länsi-Porin seurakunnan perhekerho Lattomeren kirkko

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Suomen Jalkapallovalmentajat ry SJV

Suomen Jalkapallovalmentajat ry SJV Suomen Jalkapallovalmentajat ry SJV Mikä on SJV? Suomen Jalkapallovalmentajat ry (SJV) on yhdistys Sinua varten! Suomessa on lähes 10 000 valmennus- tai ohjaustyötä tekevää miestä ja naista, jotka toimivat

Lisätiedot

Helppo, Tuottoisa, Turvallinen

Helppo, Tuottoisa, Turvallinen Oletko mökkiomistaja? Haluaisitko vuokrata mökkisi venäläisille turisteille? Helposti Tuottoisasti Turvallisesti Me tarjoamme keinon! majapaikka.fi kallista.ru Se on Helppo Tuottoisa Turvallinen Me tarjoamme

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y..

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y.. Kuva: YLE Etelä-Karjala TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu KITEEN SUKUSEUROJEN YHTEINEN KYLPYLÄVIIKONLOPPU...2 SYKSYN KAHVITILAISUUDELLE JATKOA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA...3 JUHLAVUOSI 2016...4 MUUTTUNEISTA

Lisätiedot

Ilmoittaudu ja tule mukaan!

Ilmoittaudu ja tule mukaan! Suomen Ladun 54. Leiripäivät Vantaan Hakunilassa Ilmoittaudu ja tule mukaan! Tule hetkeksi, päiväksi tai koko viikonlopuksi pelaamaan, kisaamaan, osallistumaan ja rentoutumaan, tule lauantai-iltana tanssimaan

Lisätiedot