C14 Pojat YJ1 Mustavalkoiset vastakkain 1-1

Päättäjäiset ja palkitut. Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle!

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan!

Naisille kolmas tappio kevätkierroksella

D12 pojat Särkänniemi Cupissa hopealle!

10 nopeaa taustoille: Marko Hopia

D 12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa.

A-pojat vaikeuksien voittoon

TET- harjoittelija Ville Karirinne

B-tytöt: Kauden viimeiden peli

PELAAMISEN PERIAATTEET

C14 YJ1 JA KAARINAN RYÖSTÖ

D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton!

C14 Pojat YJ1 Alueliigan kevät voitolla pakettiin. Alkukauden Summa summarum.

Hakan hyvä vire jatkuu

D13 Alueliigaa: HJS Valkoinen FC Haka D13 Mustat, 2-4!

C15 Pojat Harkkamatsi: PaRi FC HAKA 1-6

FC Haka C14 palasi tauolta voitokkaasti!

Juulia Ruutana on D-tyttöjen Syyskuun SubWay-pelaaja

C-tytöt Pärnu Summer Cupissa

KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN

HJS E10 Sininen Kausi

Hakan C15 pojille Futsalin piirinmestaruus 2016

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0

keskustelutilaisuus vanhemmille

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

P TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille.

C15 Pojat AL: FC HAKA-SalPa 3-1

Suuria tunteita Tehtiksellä: FC Haka C14 ÅIFK, 4-1!

Kysymys ka

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla.

D13 Piiriliigaa. Takana kaksi tahmeaa kierrosta P13 Piiriliigaa

TURNAUSSÄÄNNÖT Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

C2-D2 Final Four-turnaukset

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ

D12 Ottelut. Webasto-turnaus JJK haaste D02-pojat FC Loviisa haaste D02-pojat D02-pojat Akilles Green 2 0

SPL Tampere haavikatsastukset syys-lokakuu 2014 tytöt ja pojat 2002, 2003

SPL Tampere Haavikatsastukset Marraskuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003

SPL Kaakkois-Suomen piiri ry, Kimpisenkatu 17 B 29, Lappeenranta puh: , fax: , Internet:

SPL Tampere Haaviharjoitukset Marraskuu 2015 Pojat D13, 2003

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO

SPL Tampere Haavikatsastukset Lokakuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003

C15 Pojat AL: FC HAKA FC TPS valk. 1-0

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto)

TURNAUSINFO KELLOKOSKEN ALKU T00-02 RUUKKI GIRLS CUP

HYUNDAI-GIRL POWER -TURNAUSINFO 2014 PALLOLIITON 90-VUOTISJUHLATAPAHTUMA

Futsalista jalkapalloon ja takaisin. C15 Futsal-hopeaa välipäiväturnauksesta!

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx

Oppiminen ja oivaltaminen

Woman Volley ry. Seuratoiminta. Uutiskirje tammikuu Tukea seuralle Veikkauksen peleillä. Revontuliturnaus Junnuvaskooli 2017

Alueliigassa HJS Akatemian 6-0.

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa

Kesäkausi, täältätullaan. Me kehitämme - Me menestymme

Wartin kausi jatkuu Keuruun turnauksella 3.3. Panoksena siellä on pistejahti, joka toisi paikan sarjan lopputurnaukseen Saarijärvelle 17.3.

TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4

NoPS FC Haka Valkoinen D13 Piiriliigaa, 0-5.

Transkriptio:

C14 Pojat YJ1 Mustavalkoiset vastakkain 1-1 FC HAKA j YJ1:n lähti tappio niskassa kohti Turkua hakemaan TPS:ltä Alueliiga-pisteitä. Paikka oli Samppalinnanmäki, Paavo Nurmen Stadion kupeessa oleva Yläkenttä. Etelässä oli lämmintä ja paistoi aurinko. Tyyntä ennen myrskyä? Kyllä Turku on hieno kesäkaupunki. Aurajoen rannat pullistelevat houkutuksia lähteä laivajänikseksi. Kenttäkin oli positiivinen kokemus, pieni sievä Yläkenttä, hyvä uudehko tekonurmi. No, pukutilat kuin lavatanssibändillä eikä lämmittelylle ollut kunnon paikkaa. Mutta ei valiteta. Tai siis ei pitäisi ainakaan. Valittaa. Siis aina. Ja siitä aasinsillasta se valitus sitten alkaakin. Kovin paljon henkilökohtaisia virheitä. Videomateriaalin purkuvaiheessa pisti silmään erityisesti hyökkäyspään pelikäsitys ja pallokosketus. Ja liike. Tai sen puute. Näytti enemmänkin siltä, että hyökkääjät olivat tulleet puolustussuuntaan tapahtuvaan kävelykilpailuun. Hyökkäyssuuntaan juoksuaskelia otettiin näön vuoksi. Kuitenkin niin, ettei palloa vastaan tarvinnut tulla. Ja jos tultiin, niin lohkareet kolisi. Pelikäsityksestä, siis siitä, että ajatellaan, mikä paikka minulla on, missä olen nyt ja mihin liikun seuraavassa hetkessa ja voinko siirtymä tapahtua syöttämällä, voi olla parempi, etten sano mitään. Mutta mieleen tuli Kummelin vanha Vibrado-tango Päässä liiku ei mikään. Kaikille tulee virheitä. Tässäkin pelissä sekä puolustus ja keskikenttä tekivät virheitä. Mutta, kun henkilökohtaisten virheiden määrän laskee videomateriaalista, niin muiden virheet oli tasolla 5-15, kun hyöjkkääjien virheet olivat

15-30. Se herättää kysymyksen, miksi? Jalkapallossa kentällä pitää ajatella ja tehdä harkittuja ratkaisuja. Jalkapallo on shakkia. Siis paikat ja suunnat ovat tiedossa. Niitä harjoitellaan jatkuvasti. Niistä puhutaan jatkuvasti harjoituksissa. Ne asiat pitää muistaa ja toteuttaa myös peleissä. Jos haluaa menestyä. Jos haluaa, että joukkue menestyy. Nosta se pää ylös, katso: mitä, missä, milloin? Ja shakinpelaaja tietää ainakin 10 siirtoa eteenpäin. Sitten on se toinen suuri asia. Protestointi. Hyvät nuoret miehet ilmeisesti kerron teille uutisen: maailma ei ole oikeudenmukainen. On syytä tottua epäoikeudenmukaisuuteen. Oikeus on ansaittava. Kentällä. Elämässä. Jokaista väärää tuomiota ei kannata protestoida kirosanoin höystettynä. Tuomarit erehtyvät. Tuomarit tulkitsevat sääntöjä. Säännöt ovat samat kaikille, tulkinta vaihtelee. Kiroilu vaikuttaa tulkintaan. Kiroilu sucks. Myöskään jokaista omaa epäonnistumisen tuskaa ei tarvitse huutaa koko maailmalle kirosanojen saattelemena. Maailma ei auta. Virheiden karsiminen lähtee teistä itsestä. On nieltävä kiukkunsa, purtava hammasta, keskityttävä ja taisteltava eteenpäin. Jos mokaat niin mokaa edes hiljaa. Valittaminen omista mokista sucks. Peli oli tasainen, mutta ei mikään mestarin näyte. Päättyi 1-1. FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville(9), Joonas K.(10), Joonas V.(14), Henrik (15), Tuomas (17), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus(31), Tomy(35), Otto (42) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 46 : 1-0 35(-)

B-tytöt: #SaharassaVoitetaanAina B-tyttöjen kiireinen viikko jatkui ottelulla Maskun Palloseuraa vastaan. Edellisessä ottelussa otettu reilu voitto antoi mukavasti lisäenergiaa ja positiivisuutta mielialoihin ja tästäkin lähdettiin ottamaan täyttä pistepottia. Ottelu oli tärkeä, koska molemmat joukkueet taistelevat samoista keskikastin sijoituksista ja viimeisistä ylälohkon paikoista. Otteluun B-tytöt sai mainion lähdön. Nopeaan tahtiin läpisyötöt puhkoivat vieraiden puolustuksen ja taululla oli 2-0. Aikaa tähän ei montaa minuuttia mennyt. Tämän jälkeen vieraat päästettin turhan helposti otteluun mukaan. Muutama virhe ja vieraiden hyvä hyökkääjä rankaisi kahdella maalilla. Mutta Saharan kotitaika piti tässäkin ottelussa. Vieraat väsyivät ja kotijoukkue juoksutti nopeita hyökkääjiään läpisyötöillä. Lopulta vieraiden selkäranka katkesi ja peli päättyi 6-2. Maaleista 5 teki Eerika ja Ella yhden. Ottelusta otettiin todella tärkeät 3 pistettä ja se näkyi iloisina ilmeinä ottelun jälkeen. Jatkossa teemana on saada maalinteon onnistumisia useammalle pelaajalle. Tällä hetkellä maalinteko on liikaa 1-2 pelaajan varassa. Seuraavaksi vastaan tulee TPV sunnuntaina 31.5. Peli pelataan Saharassa klo 15. Nyt käännetään harkkapelissä koettu tappio voitoksi! (J Vierimaa) ps. Saharan saldo: 3voittoa, 0 tasuria ja 0 tappioo.

B-tytöt: 8-0! B-tyttöjen ottelukalenteriin oli toukokuun loppuun merkitty 3 kotipeliä 8 päivän sisään. Ensimmäisessä ottelussa lähdettiin kaatamaan porilaista Karhu-futis/LuVe YJ:tä. Ottelusta tulikin aikamoiset murskajaiset. Vastustaja oli liikkeellä 11 pelaajalla, joten aurinkoinen sää ja iso Saharan kenttä laittoi kuntotekijät koetukselle. Vastustajan peliä ei helpottanut myöskään yhden pelaajan loukkaantuminen ottelun alkupuolella. Kotijoukkue otti ottelun alun tarkasti, koska useissa otteluissa vastustaja on päässyt ensimmäisten minuuttien aikana helpoilla maaleilla johtoon. Ottelun alku oli tasaista, vaikkei vieraat montaakaan kertaa päässeet vaivaamaan Henen johtamaa puolustuslinjaa. Kotijoukkue liikutti palloa rauhallisesti ja harjoituksissa treenatut läpisyötötkin onnistuivat hyvällä prosentilla. Nopeat Eke & Eerika olivat jatkuvasti läpiajoissa vastustajan maalivahtia vastaan. Mitä pidemmälle ottelu eteni, alkoi vastustajan jalka painamaan ja kotijoukkue lisäsi vettä myllyyn. Ottelun loppu oli ihan täysin yhteen maaliin pelaamista. Paremmalla viimeistelyllä lopputulos olisi voinut olla kaksinumeroinen. Ottelussa saatiin onnistumisia koko joukkueena, ja se teki juuri tähän väliin erittäin hyvää. Viime peleissä on tullut aika pahastikin selkään, mutta tästä alkoi nousu! Ottelun maalit Eerika 5, Ella 2 ja Ida 1. Seuraavaksi torstaina 28.5. Saharan kotitaikaa tulee kokeilemaan Maskun Palloseura. #SaharassaVoitetaanAina (J Vierimaa)

FC Haka junioreiden VS-liite on ilmestynyt! Keväisin toteutettava FC Haka junioreiden liite on ilmestynyt keskiviikkona 27.5 Valkeakosken Sanomien välissä! D13 Mustat kukistivat sarjajohtajan 2-1 Alueliigan pelissä Roukossa Aurinkoinen päivä sai ansaitun ja hienon lopputuloksen kun D13 Mustat kukistivat sarjajohtaja KaaPon Kaarinasta Roukon nurmella pelatussa Alueliigan ottelussa lukemin 2-1. Ottelusta ennakoitiin tulevan tasaista vääntöä, mutta

sarjajohtajan tuleminen Valkeakoskelle sai Hakan poikiin extralatauksen. Lisäksi iso kenttä helpotti peliämme. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä molemmin puolin tunnustellen. Pikkuhiljaa Haka kuitenkin painoi peliä vääjäämättömästi kohti KaaPon maalia, jossa peli alkoikin pyöriä enemmän ja enemmän. KaaPo kuitenkin teki ottelun johtomaalin ajassa 11 läpiajosta ja ainoasta tilanteestaan. No hätä. Pallo keskelle, aloitus ja peli uudelleen KaaPon päätyyn. Hakan peli palkittiin ajassa 14 kun Seeti Salonen syötti upeasti kaaripallon maalin edustalla sniperina olleelle Jeremias Partaselle. No, Jerkku ei näistä yleensä erehdy. Jalka väliin, pallo maaliin ja nimi lehteen. Tässä oli yksi tämän kauden hienoimmista maaleista ja syötöistä. Tasainen vääntö jatkui puoliajan loppuun asti. Tauolle mentiin lukemissa 1-1. Toinen puoliaika. Peli taas KaaPon päätyyn. Ajassa 40, Wili Valtonen vapautti Sasha Hiltusen läpiajoon. Kuten arvata saattaa, pelimies laittaa tällaisista pallon maaliin. 2-1 Hakalle. KaaPo ei kuitenkaan antanut periksi vaan antoi reilun ja tiukan vastuksen. Peli liikkui päädystä toiseen. KaaPollakin oli paikkansa, mutta Hakan maalivahti Kalle Kohonen teki pari gamesaver-torjuntaa pelin loppupuolella hienoilla vastaantuloillaan. Lisäksi puolustuksemme kesti upeasti ja uhrautuvasti. Loppuminuutit menivät nitroja etsiskellen, mutta pojat kestivät joukkueena. Loppuvihellys ja sarjajohtajan kukistaminen oli tosiasia. Koko joukkueen voitto! Hyvä äijät! Tästä taas kohti seuraavaa peliä. Kiitokset myös KaaPolle

reilusta vastuksesta. Onnistujat: yllämainitut pistemiehet, puolustus, työmyyrä Timi Kivikko ja maalivahti Kalle Kohonen. Pari muuta vielä mainitakseni onnistujista: Juha, Veeti, Aksu, Mikko, Eetu, Antti, Tuomas ja Eemil. Maalit: 1-1, 14 min, Jerkku (Seeti) 2-1, 40 min, Sasha (Wili) D-tytöt pisteputkessa! D-tytöt kohtasivat Saharassa Parolan Visan tuulisissa oloissa. Ensimmäisellä puoliajalla Haka tytöillä oli myötätuuli ja hallitsivat peliä. Pelin kolmannella minuutilla Anniina Passila syötti Jenna Lehdon läpiajoon ja Jennan tarkalla sijoituksella Haka siirtyi johtoon. Haka loi hyvin paikkoja ja pelikellon näyttäessä 15 min, syötti Jutta Kortelainen Juulia Ruutanalle, joka tykitti Hakan 2-0 johtoon. Haka loi useita paikkoja ja puoliajalle siirryttin 2-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla oli ParVilla myötätuuli ja he hallitsivat peliä. 43 minuutin kohdalla he kavensivat ottelun 2-1 tilanteeseen. Loppuhetkillä pallo kävi molemmissa Hakan tolpissa, mutta hyvin pelannut maalivahti Hanna Ketonen esti lisämaalit. Kun lisämaaleja ei tullut niin Haka otti toisen peräkkäisen voittonsa. Myös Hakalla oli hyviä paikkoja, jotka ParVin maalivahti hoiti puolustuksensa avustuksella. Haka tytöillä oli kaikilla erittäin hyvä taisteluilme ja pelissä tsempparina palkittiin Jenna Lehto. Haka tyttöjen seuraava peli on Torstaina 4.6 Forssassa, Ryskettä vastaaan. Autojen pesupäivä la 23.5. ja su 24.5. Autosi puhtaaksi SEO Valkeakoskella! FC Haka juniorit pesevät jälleen autosi sekä sisältä, että päältä ensi viikonloppuna 23. 24.5. Lauantaina reippaat B-tytöt tarttuvat imuriin ja riepuihin klo 10:00 14:00 välillä ja siistivät autosi. Sunnuntaina ovat vuorossa jämäkät A-pojat, jotka hoitavat

autosi puhtaaksi klo 10:00 aina klo 16:een saakka, jos on tarvetta. Varaa aika pesulle SEO asemalta soittamalla 03-5841941 tai laittamalla varauksen osoitteeseen otto.hahl@gmail.com Tervetuloa! FC Haka juniorit ry. D13 Valkoinen jatkoi pisteputkeaan 3-1 voitolla FJK:sta D13 Valkoinen jatkoi pisteputkeaan FJK:n kustannuksella tiistaina 19.5.2015 pelatussa piirisarjan ottelussa aurinkoisessa kelissä Saharassa. Ottelun alku oli tasaista vääntöä kummaltakin joukkueelta. Kumpikin pystyi luomaan vaarallisia tilanteita toisen maalille. FJK:lla oli kuitenkin ylärima- ja tolppalaukaukset sekä muutama vaarallinen läpiajo, mutta kotijoukkueen maalivahti, Vikke Viitanen, piti joukkuetta hienosti pystyssä upeilla torjunnoillaan. Hienoimman tilanteen järjesti kuitenkin kotijoukkueen Tuomas Pynnönen, jonka hienon keskityksen jatkoi maaliin Wili Valtonen Kalle Multanen-puskullaan. Maalivahti voimaton ja peli Hakalle 1-0 3, joka oli myös taukotulos. Toiselle puoliajalle FJK tuli sisuuntuneena ja raivoisan prässin jälkeen Haka joutui kaatamaan pelaajan rangaistusalueella. Pallo pilkulle ja maalivahti Kalle Kohonen voimaton tarkassa sijoituksessa. Hyvin aavistettu, mutta

tarkka laukaus painui maaliin. 1-1 42. Tästä ei Haka kuitenkaan lannistunut vaan painoi peliä FJK:n päätyyn. Pallo liikkui mallikkaasti, peli parani koko ajan loppua kohden. Prässi palkittiin 53:lla minuutilla kun Eetu Leirin korkea kaaripallo tavoitti Wilin uudelleen. Kalle Multanen-pukkaus uudelleen ja pallo taas maalissa. Hieno maali! Loppunumerot 3-1 sinetöi Sasha Hiltunen Tuomas Pynnösen syötöstä vetämällä vastapalloon päivän kovimman pommin. Pallo ylänurkkaan ja nimi lehteen. Aikaa tällöin mennyt täysi 60. Loppuvihellys ja kättelyt. Pisteet kotona. Onnistujat: koko joukkue. Hyvin pelattu. Mainittakoon kuitenkin Wili kahdella maalillaan, Tuomas kahdella syötöllään, Sashan pommi ja Viken hieno peli ensimmäisellä puoliajalla. Päivän erikoisuus: Veeti syötti sisäsyrjällä ulkokierteisen pallon Maalit: 3 Wili (Tuoppi) 53 Wili (Eetu) 60 Sasha (Tuoppi) Thanks for visiting in our game AJ! Feel free to join us again. Much appreciated! Regards!

B-tytöt: maalit tiukassa B-tytöt kohtasivat äitienpäivänä kotipelissä sarjakärki Paimion Hakan. Kotipeli pelattiin Parolan tekonurmella. Vieraat näyttivät ottelun alussa miksi ovat sarjan kärjessä puhtaalla pelillä. Ensimmäiseen 20min 4 maalia, ja ottelu oli taputeltu. Toiselle puoliajalle saimme paremmin otetta pelistä ja muutamia hyviä paikkojakin saatiin, mutta verkkoon asti pallo ei löytänyt. Viikkoa myöhemmin vieraspelit jatkuivat Kemiönsaarella jossa vastaan asettui pirteästi kauden aloittanut KSF. Kotijoukkueen taktiikkana oli sama mikä usealla sarjan joukkueella: pitkiä syöttöjä linjan taakse ja 2-3 pelaajaa kovaa perään. Meidän muutenkin pieni joukkue kärsi useasta poissaolosta ja varsinkin puolustus oli uudistettu tähän peliin. Ottelun tulos ei kerro kaikkea ottelun voimasuhteista. Vielä kun tuomarit jättivät pari selvää paitsiomaalia viheltämättä niin pitkälle kotimatkalle lähdettiin tappio kärsineenä. Mutta tytöt taistelivat hyvin! Erityisesti plusmerkinnät joukkueen nuoriso-osastolle Nooralle ja Venlalle. Seuraavana otteluohjelmassa on 3 kotipeliä viikon sisään. Ensin pyöritetään porilaisia, niin etteivät kotionsa löydä! Viikolla näytetään maskulaisille miten palloa potkitaan. Ja härkäviikot päättää kuuma paikallispeli TPV:tä vastaan. Tavoitteena näistä on vähintään 7 pistettä. (JV)

D-tytöt taisteli voiton! D-tytöt matkasivat Tervakoskelle Patoa vastaan. Tytöt lähtivät taistelemaan ja tekemään maaleja paikoista, joita oli jo edellisissäkin peleissä luotu, mutta ei oltu saatu niistä maaleja. Jo ensimmäisellä puoliajalla saatiin riemuita, kun Anniina Passila pisti 2 kertaa verkot tötterölle! Puoliajalle mentiinkin 1-2 Hakan johtaessa. Toisella puoliajalla jatkui Haka tyttöjen upea taistelu ja Anniina kruunasi iltansa iskemällä hattutempun ja kun Jenna Lehto iski loppulukemiksi 1-4 niin Haka tyttöjen riemu oli ansaittu. Syöttöpisteet pelissä menivät kertaalleen Jutta Kortelaiselle sekä Anniina Passilalle. Padolla oli pelissä myös hyviä paikkoja ja Haka tyttöjen uhrautuva puolustuspeli takasi tytöille pisteet, tästä on hyvä jatkaa!! Pelissä tsemppari palkinnon sai 3+1 tehoilla hyvin taistellut Anniina Passila,joka siirtyi D-tytöt Ykkönen lohko 2 tehopörssin jaetulle piikkipaikalle!! Seuraava peli on tulevana perjantaina Saharassa 22.5 klo 18.00 Parolan Visaa vastaan. Tervetuloa kannustamaan Hakan D-tyttöjä samanlaiseen taisteluun!!