1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ



Samankaltaiset tiedostot
1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

Opas HansaBook-palvelun käyttöön

Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Ovaport. Käyttöohje. ID6640 V Ohjelmaversiot

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita...

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE

Sähköinen Express Import -palvelu

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

Sisältö 1 Tekijänoikeudet Johdatus M-Filesiin Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto M-Filesin päivittäinen käyttö...

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0

Mikä on facebook? Rekisteröityminen

Paniikkihäiriön nettiterapiankäyttöohje

Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS

Maarit Hynninen-Ojala. Moodle Opiskelijan opas

OMA ESITE SISÄLLYSLUETTELO

OPETTAJAN MANUAALI

EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.6

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu

Näkymä kun olet kirjautuneena ajanvarausjärjestelmään ja sen ajanvarausnäkymässä

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje jäsenille, pikaperehdytys Omakoirapalveluun

UUTTA. Hintaluokat. Hintaluokilla määritellään laituripaikkojen hinnat keskitetysti. Paikan hinta näkyy kaikkialla aina paikkatiedon ohessa.

Oma Elisa käyttöohjeet. Elisa Ring

Luo ensimmäisenä uusi kansio sellaiseen paikkaan esim. työpöydälle, että löydät kansion helposti. Nimeä kansio esim. Uusin tallennusohjelma 2012.

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6

oma.riistakolmiot.fi - käyttöohje

Transkriptio:

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakuajan lähestyessä, sekä työnantaja/työpaikkakouluttaja että opiskelija saavat tästä ilmoituksen sähköpostiinsa. Tämän ilmoituksen jälkeen työpaikkakouluttaja ja opiskelija käyvät tuttuun tapaan arviointikeskustelun, jonka jälkeen työnantaja/työpaikkakouluttaja kirjaa arvosanat tutkinnon osittain verkkopalveluun. Työnantajan/työpaikkakouluttajan suorittamasta arviointien tallentamisesta verkkopalveluun opiskelija saa myös sähköpostiinsa viestin. Opiskelija voi klikata suoraan sähköpostissa olevaa linkkiä päästäkseen palvelun sivuille. Käyttöliittymän kirjautumissivulle pääsee myös kirjoittamalla selaimen osoite kohtaan: https://www.oppisopimuskeskus.fi/ Verkkopalvelun etusivulla kirjaudutaan sisään palveluun. Syötä Käyttäjätunnus- ja Salasana kenttiin tunnuksesi. Huom! Mikäli tunnuksissa on sekä isoja että pieniä kirjaimia, pitää ne kirjoittaa täsmälleen samalla tavalla. Tämän jälkeen klikkaa nuolta tai paina Enter painiketta. Unohtuiko salasana? linkin alta saat uuden salasanan ja tarvittaessa myös käyttäjätunnuksesi jos olet unohtanut sen/ne. (Tämä edellyttää että sähköpostiosoitteesi jonka annat on sama kuin järjestelmäämme on tallennettu.) Jos muistat käyttäjätunnuksen laita pylpyrä kohtaan käyttäjätunnukseni ja kirjoita tunnus riville niin salasana lähetetään järjestelmässämme olevaan sähköpostiosoitteeseesi. Muussa tapauksessa laita pylpyrä kohtaan sähköpostiosoitteeni ja kirjoita sähköpostiosoite riville niin salasana lähetetään järjestelmässämme olevaan sähköpostiosoitteesi.

2 (5) Muista tietoturva! Jos Windows ehdottaa salasanan tallentamista tulevia käyttökertoja varten, vastaa kysymykseen Ei. Älä luovuta tunnuksiasi muiden käyttöön. Kirjautumisen jälkeen avautuu alla oleva sivu. Etusivulla näkyy edellisen kirjautumisen ajankohta. Ajankohtaista otsikon alla näkyy oppisopimuskeskuksen viesti. Onni Olavi Opiskelija Opiskelija, Onni Salasanan vaihto valinnalla päästään vaihtamaan salasana. Huom! salasanan vaihto on suositeltavaa heti ensimmäisellä kirjautumiskerralla. Salasanoina ei kannata käyttää liian helppoja salasanoja, esim. perheenjäsenten nimiä, lemmikin nimeä yms. mikä on helposti arvattavissa. Hyvä salasana pitää sisällään pieniä ja isoja kirjaimia sekä erikoismerkkejä ja numeroita. Salasanan pituus on vähintään 8 merkkiä!

3 (5) Arviointikeskustelun kuittaaminen Arviointikeskustelu käydään koulutuskorvausten hakemisen yhteydessä kolme kertaa vuodessa. Työnantaja kirjaa työnantajan/työpaikkakouluttajan käyttöliittymässä arviointikeskustelun tulokset. Tämän jälkeen opiskelija kirjautuu omalla tunnuksellaan verkkopalveluun ja valitsee Kuittaa arviointikeskustelu. Huom! Valinta Kuittaa arviointikeskustelu on näkyvissä vain silloin kun opiskelijalla on kuittaamattomia arviointikeskusteluja. Valinnalla Kouluttavan yrityksen arvioinnit opiskelija voi tarkastella jo kuitattuja arviointeja Arviointikeskustelu sivulla näkyvät ne merkinnät (arvosanat sekä mahdollinen sanallinen arviointi), jotka työnantaja/työpaikkakouluttaja ovat sinne vieneet arviointikeskustelun pohjalta. Opiskelija tarkastaa arvioinnit ja niiden paikkansa pitävyyden.

4 (5) Tarkastettuaan, vastasivatko tiedot käytyä arviointikeskustelua, opiskelija rastittaa joko Kyllä tai Ei vaihtoehdon. Muuta arviointikeskusteluun tai koulutukseen liittyvää kohtaan opiskelija voi kirjoittaa palautetta oppisopimuskeskukselle mistä tahansa oppisopimukseen liittyvästä asiasta. Tähän kohtaan kirjoitetut palautteet tulevat ainoastaan oppisopimuskeskuksen tietoon. Opiskelija voi myös rastittaa kohdan Haluan, että minuun otetaan yhteyttä, mikäli katsoo sen aiheelliseksi. Lomakkeen tarkastamisen ja täyttämisen jälkeen klikataan Lähetä painiketta, jolloin tiedot lähtevät oppisopimuskeskukseen. Paluu-valinta palauttaa pääsivulle. Kun tiedot on hyväksytty Lähetä-painikkeella, opiskelija saa ilmoituksen: Arviointikeskustelun kuittauksen jälkeen avautuu mahdollisesti palautekysely (aloitus- tai toteutusvaiheenkysely). Toivomme Teidän vastaavan näihin kysymyksiin jotta pystymme kehittämään ja parantamaan toimintaamme. Päättöarvioinnin kuittaaminen Päättöarvioinnin kuittaaminen tapahtuu samoin kuin muunkin arviointikeskustelun kuittaaminen. Lisänä on työsuhteeseen liittyvä kysymys johon tulee vastata. Kun päättöarviointi on lähetetty avautuu palautesivu. Toivomme Teidän vastaavan kysymyksiin jotta saamme kehitettyä toimintaamme. Palautesivun tallennuksen jälkeen tulee ilmoitus arviointikeskustelun kuittauksen lähetyksestä.

5 (5) Muut toiminnot Sovelluksen ensimmäisellä sivulla (avautuu kirjautumisen jälkeen) voidaan myös tehdä seuraavat valinnat: Hops näyttää opiskelijan oppisopimusta koskevat tiedot, kuten esim. oppiaika sekä koulutuksen tavoite. Sivulta pääsee katsomaan myös opintojen sisältöä sekä mahdollisia muutoksia oppisopimukseen (keskeytys, purku). Kouluttavan yrityksen arvioinnit sivulla pääsee katsomaan aikaisempia arviointeja. Mikäli opiskelijalla ei ole vielä suoritettuja arviointeja, arviointikohta on tyhjä. Tältä sivulta voit myös tarvittaessa tulostaa arvioinnit. Omat tiedot sivulla näkyvät opiskelijan henkilökohtaiset tiedot, jotka on kirjattu oppisopimuksen teon yhteydessä. Muuta omia tietoja sivulla pääsee muuttamaan tietojaan. Kentissä näkyvät ne tiedot, joita opiskelija voi muuttaa. Muutoksen jälkeen klikataan Lähetä painiketta, jonka jälkeen sivun yläosaan tulee näkyviin Omien tietojen muutospyyntö. Tiedot ovat odotustilassa, kunnes oppisopimuskeskus on hyväksynyt ne. Jos kyseessä on osoitteenmuutos on tärkeää että alkaen kenttään laitatetaan muuttopäivä, koska osoitetta käytetään yhtenä opintososiaalisten etujen maksuperusteena. Takaisin etusivulle kaikista valinnoista päästään Paluu valinnalla. Palvelun lopettaminen Palvelun käytön jälkeen kirjaudutaan ulos sivun oikeassa yläkulmassa olevaa Kirjaudu ulos painiketta käyttäen. On myös hyvä tyhjentää selaimen sivuhistoria, jotta ulkopuoliset eivät pääse väärinkäyttämään palvelua. Valitse selaimen ylävalikosta Työkalut valikko ja sieltä Internet asetukset ja Sivuhistoria kohdasta Tyhjennä painike.