1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Vorenvet vet 1 mg/ml injektioneste, suspensio 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

Samankaltaiset tiedostot
Kissa: Leikkauksen jälkeisen kivun lievitys kohdun ja munasarjojen poistoleikkauksen sekä pienten pehmytkudoskirurgisten toimenpiteiden jälkeen.

NOBIVAC RABIES VET. Adjuvantti: Alumiinifosfaatti (2 %) 0,15 ml (vastaten alumiinifosfaattia 3 mg)

VETOX vet 10 IU / ml, injektioneste, liuos naudalle, sialle, hevoselle, lampaalle ja koiralle

VALMISTEYHTEENVETO. Valmistetta ei saa antaa kanille, marsulle, hamsterille, gerbiilille eikä muille pienille jyrsijöille.

Ei saa käyttää tapauksissa, joissa esiintyy yliherkkyyttä vaikuttavalle aineelle tai apuaineille.

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. RIMADYL BOVIS VET 50 mg/ml injektioneste, liuos 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO. Tulehdusoireiden ja kivun lievittäminen lihas-, nivel- ja luustoperäisissä tautitiloissa sekä kirurgisten toimenpiteiden jälkeen.

Lihaksensisäinen antotapa ei ole hyväksytty hevoselle, koska käytettävissä ei ole riittäviä jäämäselvityksiä varoajan asettamiseksi.

Antimikrobisen hoidon tukena vähentämään kliinisiä akuutin hengitystieinfektion sekä akuutin utaretulehduksen oireita naudalla.

COMFORION VET 100 mg/ml injektioneste, liuos hevoselle, naudalle ja sialle

Eläimiä koskevat erityiset varotoimet Jos haittavaikutuksia ilmenee, tulee hoito keskeyttää ja ottaa yhteys eläinlääkäriin.

Tulehduksen ja kivun lievittäminen sekä akuuteissa että kroonisissa luusto-lihassairauksissa koirilla.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Carprofelican vet 50 mg/ml injektioneste, liuos, koirille ja kissoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Dalmarelin 25 mikrogrammaa/ml injektioneste, liuos lehmille ja kaneille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

Hevosilla valmiste on tarkoitettu akuutin tuki- ja liikuntaelinsairauksiin liittyvän tulehduksen lievitykseen.

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Revertor vet 5 mg/ml injektioneste, liuos koirille ja kissoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. PARVOERYSIN vet injektioneste, emulsio sialle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi 2 ml:n annos sisältää:

1. ELÄINLÄÄKEVALMISTEEN NIMI. AURIZON korvatipat, suspensio 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

Penovet vet 300 mg/ml ( IU/ml) injektioneste, suspensio

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Loxicom 20 mg/ml injektioneste, liuos naudoille, sioille ja hevosille

VALMISTEYHTEENVETO. Vaikuttava(t) aine(et): Hevosen puhdistettua antiseerumia, jonka vaikuttava aine on tetanusantitoksiini.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. SUISENG vet. Injektioneste, suspensio, sioille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Koostumus annosta kohti (2 ml):

Tulehduksen lievittäminen ja kuumeen alentaminen yksittäisillä eläimillä.

Hevonen: Tulehdusreaktion vähentäminen ja kivun lievittäminen sekä akuuteissa että kroonisissa luustolihassairauksissa.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Melovem 5 mg/ml injektioneste naudoille ja sioille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi ml sisältää: Vaikuttava aine

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

Veterelin vet 4 mikrog/ml injektioneste, liuos naudalle, hevoselle, sialle ja kanille

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Depo-Medrol vet 40 mg/ml injektioneste, suspensio 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

Erityiset varotoimenpiteet, joita eläinlääkevalmistetta antavan henkilön on noudatettava

Annosta tulee muuttaa eläimillä, joilla on munuaisten tai maksan vajaatoiminta, koska haittavaikutusriski on suurentunut.

Tiineys. Eläimet, joilla on akuutti tai subakuutti verenkierto-, suolisto- tai hengitystiesairaus.

VALMISTEYHTEENVETO. Sydän-, maksa- ja munuaisperäiset turvotukset. Hydrothorax, ascites ja epäspesifinen vesipöhö.

Farmakoterapeuttinen ryhmä: steroideihin kuulumaton anti-inflammatorinen lääkeaine, ATCvet-koodi QM01AE90

Carepen vet 600 mg intramammaarisuspensio lypsävälle lehmälle.

VALMISTEYHTEENVETO. Busol vet 0,004 mg/ml injektioneste, liuos naudalle, hevoselle, kanille (FI)

VALMISTEYHTEENVETO. Duramune DAPPi injektiokuiva-aine, kylmäkuivattu ja liuotin suspensiota varten

VALMISTEYHTEENVETO. Kissa: Leikkauksenjälkeisen kivun lievittäminen ovariohysterektomian ja pienten pehmytkudosleikkausten jälkeen.

Leikkauksenjälkeisen kivunlievityksen turvallisuus kissoilla on dokumentoitu vain tiopentaali-/halotaanianestesian

0,5 ml rokoteannos yksittäisannosta varten tai 0,2 ml (50 annoksen tai 200 annoksen pakkaus) sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Propalin 50 mg/ml, siirappi koirille LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 ml valmistetta sisältää:

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Eurican Lmulti injektioneste, suspensio. 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi annos (1 ml) suspensiota sisältää:

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

Ei saa käyttää tapauksissa, joissa esiintyy yliherkkyyttä vaikuttavalle aineelle tai apuaineille.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Porceptal Vet 4 mikrog/ml injektioneste, liuos sioille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 ml injektionestettä sisältää:

Kivun ja tulehduksen lievittäminen koiran akuuteissa ja kroonisissa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksissa koirilla.

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Norocarp vet 50 mg/ml injektioneste, liuos koiralle ja kissalle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Rycarfa vet 50 mg/ml injektioneste, liuos, koirille ja kissoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Loxicom 0,5 mg/ml oraalisuspensio kissalle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi millilitra sisältää: Vaikuttava aine:

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Ketodolor vet 100 mg/ml injektioneste, liuos hevoselle, naudalle, sialle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Duoprim vet. injektioneste, liuos 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Vaikuttavat aineet:

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Dinolytic vet. 5 mg/ml injektioneste, liuos lehmälle, hevoselle ja sialle

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Ketodolor vet 100 mg/ml injektioneste, liuos hevoselle, naudalle, sialle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Estrumat vet. 0,25 mg/ml injektioneste, liuos 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS.

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Lactovac vet. injektioneste, suspensio 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi annos (5 ml) sisältää:

Kivun ja tulehduksen lievittäminen koiran akuuteissa ja kroonisissa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksissa.

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Dolpac vet tabletit keskikokoisille koirille (3 30 kg) 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO. Hevonen Luihin, niveliin ja lihaksiin vaikuttavat sairaudet, joihin liittyy akuutti kipu ja tulehdusreaktio:,

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Carprieve vet 50 mg purutabletti koiralle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi tabletti sisältää:

BORGAL vet VALMISTEYHTEENVETO 1 ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Borgal vet 2 LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Vaikuttavat aineet:

VALMISTEYHTEENVETO. Koira Lievän tai kohtalaisen sisäelimiin liittyvän kivun lievittämiseen. Rauhoittamiseen yhdessä medetomidiinin kanssa.

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

VALMISTEYHTEENVETO. 2 litraan vettä sekoitetussa liuoksessa ovat seuraavat ionikonsentraatiot:

VALMISTEYHTEENVETO. Kivun ja tulehduksen lievittäminen koiran akuuteissa ja kroonisissa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksissa.

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

GEEPENIL vet 24.0 g injektiokuiva-aine ja liuotin, liuosta varten. Valmiste on yhdistelmäpakkaus, jossa on injektiokuiva-aine ja steriili vesi.

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi millilitra käyttövalmista oraalisuspensiota sisältää amoksisilliinitrihydraattia vastaten amoksisilliinia 50 mg.

Pikkuporsaiden hoito Melovem ennen kastraatiota lievittää toimenpiteen jälkeistä kipua.

Injektioneste, suspensio. Vaaleanpunertava tai valkoinen neste, joka sisältää valkoista sakkaa. Sakka sekoittuu helposti ravisteltaessa.

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. GastroGard 370 mg/g oraalipasta hevoselle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 gramma sisältää:

Osa I B 1 Valmisteyhteenveto 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Dilaterol vet 25 mikrog/ml siirappi hevosille. 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

1 ml injektionestettä sisältää: Vaikuttava aine: Florfenikoli 300 mg

Erityiset varotoimenpiteet, joita eläinlääkevalmistetta antavan henkilön on noudatettava

Actinobacillus pleuropneumoniae, serotyyppi 2, kanta RP 1*

Ei saa käyttää tapauksissa, joissa esiintyy yliherkkyyttä vaikuttavalle aineelle tai apuaineille.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Norocarp 100 mg tabletti koiralle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi tabletti sisältää:

Ääreis- ja aivoverenkierron parantaminen. Haluttomuuden ja letargian vähentäminen ja yleisen olemuksen parantaminen koiralla.

VALMISTEYHTEENVETO. Ei saa antaa koirille, joiden tärykalvo on puhjennut. Ei saa antaa, jos on tunnettua yliherkkyyttä valmisteen jollekin aineosalle.

VALMISTEYHTEENVETO. 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Canidryl 50 mg tabletti koirille Karprofeeni. 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Vaikuttava aine:

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Canicaral vet 160 mg tabletit koirille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 tabletti sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO. Valmistetta käytetään seuraavien loisten häätämiseen naudalla, porolla ja sialla:

VALMISTEYHTEENVETO. Nauta (hieho, lehmä), hevonen (tamma), sika (ensikko) ja kani (naaras).

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Perlutex Vet. 5 mg tabletti 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Equibactin vet (333 mg/g + 67 mg/g) oraalipasta hevosille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 gramma sisältää:

CANIGEN DHPPi kuiva-aine, kylmäkuivattu, ja liuotin, injektionestettä varten, suspensio koiralle. Liuotin: Injektionesteisiin käytettävä vesi

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS 3. LÄÄKEMUOTO 4. KLIINISET TIEDOT

Normaalin nielemisrefleksin tulee olla palautunut, ennen kuin eläimelle tarjotaan ruokaa tai juomaa.

VALMISTEYHTEENVETO. Bentsyylipenisilliinille herkkien bakteerien aiheuttamat infektiot naudalla, sialla ja hevosella.

Valmistetta ei tule käyttää tiineillä ja imettävillä nartuilla eikä koirilla, joilla on maksan vajaatoiminta.

24 kuukautta 1. tehosterokotuksen jälkeen

VALMISTEYHTEENVETO. Marfloquin vet 20 mg/ml injektioneste, liuos naudoille (vasikat) ja sioille

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. XEDEN vet 50 mg tabletti koiralle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO. Nauta (vasikat lypsykarjatiloilla), sika (3 5 päivän ikäiset pikkuporsaat), lammas (karitsat).

Lääkevalmisteella ei enää myyntilupaa

V ALM I STEYH TEEN V ETO. Dinalgen vet 150 mg/ml injektioneste, liuos, naudalle, sialle ja hevoselle

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

VALMISTEYHTEENVETO 1

VALMISTEYHTEENVETO. Valmisteen kuvaus: Kellertävä liuos, liuoksen lievä tummeneminen tulpan lävistyksen jälkeen ei heikennä valmisteen tehoa.

Transkriptio:

VALMISTEYHTEENVETO

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Vorenvet vet 1 mg/ml injektioneste, suspensio 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Vaikuttava aine: Deksametasoni 21-isonikotinaatti 1 mg Apuaineet: Metyyliparahydroksibentsoaatti (E218), propyyliparahydroksibentsoaatti (E216). Täydellinen apuaineluettelo, katso kohta 6.1. 3. LÄÄKEMUOTO Injektioneste, suspensio. Valkoinen tai ruskeahko suspensio. 4. KLIINISET TIEDOT 4.1 Kohde-eläinlajit Nauta, hevonen, sika, koira, kissa. 4.2 Käyttöaiheet kohde-eläinlajeittain Valmistetta käytetään naudalle, hevoselle, sialle, koiralle ja kissalle monissa tautitiloissa, joissa sen glukogeenisista, anti-inflammatorisista ja anti-allergisista ominaisuuksista on etua. Esimerkkejä tällaisista taudeista ovat naudan asetonemia sekä ihon, liikuntaelinten ja hengityselinten tulehdustilat. Valmistetta voidaan myös käyttää tukihoitona shokissa. 4.3. Vasta-aiheet Valmistetta ei tule antaa tiineyden viimeisen kolmanneksen aikana, eikä eläimille joilla on osteoporoosi, diabetes, sieni- tai virusinfektio, Cushingin tauti, munuaisten vajaatoiminta tai kongestiivinen sydämen vajaatoiminta. Valmistetta ei tule käyttää akuuttien ja kroonisten infektioiden aikana ilman antibiootti- tai kemoterapiasuojaa eikä eläimille joilla on sarveiskalvon haavaumia. 4.4 Erityisvaroitukset kohde-eläinlajeittain Ei ole. 4.5 Käyttöön liittyvät erityiset varotoimet Eläimiä koskevat erityiset varotoimet Erityistä varovaisuutta on noudatettava hoidettaessa tiineitä ja kasvavia eläimiä sekä eläimiä joilla on todettu osteoporoosi, mahahaava, sokeritauti tai sydämen toimintavajaus. Diabetespotilailla insuliiniannosta saatetaan joutua lisäämään kortikosteroidihoidon aikana. Toistuvien injektioiden jälkeen valmisteen annostelu on lopetettava asteittain. Kortikosteroidit voivat häiritä immuunivastetta rokotettavilla eläimillä. Eri eläinlajeilla suonensisäinen annostelu on aiheuttanut kollapseja. Haittavaikutus on harvinainen (alle 3 tapausta 1 miljoonaa

annosta kohden) mutta vakava, ajoittain jopa kuolemaan johtava. Erityiset varotoimenpiteet, joita eläinlääkevalmistetta antavan henkilön on noudatettava Ei oleellista. 4.6 Haittavaikutukset (yleisyys ja vakavuus) Pitkäaikaiskäytössä tulee pyrkiä mahdollisimman pieneen annokseen sekä mahdollisimman harvoin tapahtuvaan annosteluun. Epäsuotuisat vaikutukset riippuvat myös yksilökohtaisesta herkkyydestä. Hyvin harvinaisissa tapauksissa voi ilmetä anafylaktisia reaktioita. Nämä reaktiot voivat olla kuolemaan johtavia. Endokriiniset sivuvaikutukset: Pitkäaikaiskäyttö saattaa ehkäistä elimistön omaa ACTH- ja kortisolieritystä sekä aikaansaada Cushingin tautia muistuttavia oireita. Lisääntyneeseen glukoneogeneesiin liittyvä negatiivinen valkuaistasapaino saattaa saada aikaan katabolisia vaikutuksia kuten osteoporoosia, lihas- ja ihoatrofiaa sekä heikentynyttä arpeutumista. Vaikutus hiilihydraattiaineenvaihduntaan voi pahentaa sokeritautia sekä aiheuttaa piilevän sokeritaudin puhkeamisen. Vaikutukset neste- ja elektrolyyttitasapainoon: Hypokalemian ja natriumretention seurauksena saattaa syntyä hypertoniaa sekä turvotuksia. 4.7 Käyttö tiineyden, laktaation tai muninnan aikana Valmistetta ei tule käyttää tiineyden viimeisen kolmanneksen aikana. 4.8 Yhteisvaikutukset muiden lääkevalmisteiden kanssa sekä muut yhteisvaikutukset Kortikosteroidien ja metoklopramidin samanaikainen käyttö voi aiheuttaa aggressiivista käyttäytymistä. Eräiden diureettien ja kortikosteroidin samanaikainen käyttö lisää hypokalemiariskiä. Valmiste saattaa pienentää sydänglykosidien, kaliumia säästävien diureettien ja oraalisten diabeteslääkkeiden terapeuttista leveyttä. Tulehduskipulääkkeiden ja kortikosteroidien samanaikaista käyttöä ei suositella lisääntyneen mahasuolikanavan haavautumisriskin vuoksi. 4.9 Annostus ja antotapa Ravista hyvin ennen käyttöä. Ohjeannokset: Nauta, hevonen: 0,02 mg/kg (1 ml/50 kg) lihaksensisäisenä kerta-annoksena. Sika: 0,02-0,03 mg/kg (2-3 ml/100 kg) lihaksensisäisenä kerta-annoksena. Koira, kissa: 0,03-0,05 mg/kg (0,3-0,5 ml/10 kg) lihaksensisäisenä tai ihonalaisena kerta-annoksena. Koiran ja kissan annos voidaan tarvittaessa uusia 4 päivän kuluttua. Injektoitaessa valmistetta jänne- ja nivelonteloihin käytetään pienempiä, ontelon volyymin mukaisia annoksia. 4.10 Yliannostus (oireet, hätätoimenpiteet, vastalääkkeet) Valmiste on tarkoitettu lähinnä kerta-annosluonteiseen käyttöön, joka harvoin aiheuttaa oireita yliannoksenakaan. Tarvittaessa oireenmukainen hoito. 4.11 Varoaika Teurastus: 42 vrk. Maito: 60 tuntia.

5. FARMAKOLOGISET OMINAISUUDET Farmakoterapeuttinen ryhmä: glukokortikoidit, ATCvet-koodi: QH02AB02 5.1 Farmakodynamiikka Deksametasoni 21-isonikotinaatti on deksametasonin pyridiini-4-karboksyylihappoesteri. Deksametasoni on voimakas, synteettinen glukokortikoidi, joka reagoi sytoplasman reseptoriproteiinien kanssa herkissä soluissa, siten että steroidi ja reseptori muodostavat kompleksin. Kompleksi modifioituu ja siirtyy nukleukseen, jossa se sitoutuu kromatiiniin ja ohjaa geenien transkriptiota. Useimmissa tapauksissa transkriptio lisääntyy, mikä näkyy mrna:n määrän lisääntymisenä ja lipokortiinin induktiona. Näin prostaglandiinien ja leukotrieenien synteesi vähenee. Deksametasoni 21-isonikotinaatin glukokortikoidivaikutus on 25 kertaa vahvempi kuin hydrokortisonin. Asetonitautitapauksissa valmiste saa aikaan nopeasti veren glukoosipitoisuuden palautumisen normaaliksi. Glukoositase pysyy tyydyttävänä vähintään 4 vuorokautta. Tämä vaikutusaika saavutetaan tavallisesti yhdellä annostuksella. Siedettävyys on erittäin hyvä. Muiden glukokortikoidien tavoin deksametasoni 21-isonikotinaatilla on analgeettisia, antieksudatiivisiä, glykokeenisiä, lipolyyttisiä, monosytopenisiä, neutrofiilisiä ja lymfopeenisiä ominaisuuksia. 5.2 Farmakokinetiikka Absorptio Lihaksensisäisen annon jälkeen imeytyminen on hidasta valmisteen mikrokiteisen koostumuksen vuoksi. Lihaksensisäisen annon jälkeen biologinen hyväksikäytettävyys on koirilla 40 % ja naudoilla noin 70 %. Jakautuminen Imeytymisen jälkeen deksametasoni 21-isonikotinaatti hydrolysoituu välittomästi deksametasoniksi ja penetroituu nopeasti kaikkiin kudoksiin rasvaa lukuunottamatta. Jakautumistilavuus suonensisäisen annon jälkeen on koirilla 1,3 l/kg, hevosilla 0,9 l/kg ja naudoilla 1,1 l/kg. Deksametasonista sitoutuu heikosti plasman proteiineihin, pääasiassa albumiiniin. Sitoutumisaste on koirilla 73 % ja naudoilla 74 %. Metabolia Deksametasonin lisäksi virtsan mukana erittyvät päämetaboliitit rotilla ja hevosilla ovat deksametasoniglukuronidi ja 6 -hydroksideksametasoni. Deksametasoni on ainoa farmakologisesti aktiivinen metaboliitti. Eliminaatio Deksametasoni 21-isonikotinaation puoliintumisaika suonensisäisen injektion jälkeen on koirilla 2,3 tuntia, hevosilla 0,9 tuntia ja naudoilla 4,8 tuntia. Eliminoitumisnopeus on koirilla 0,30 l/kg, hevosilla 0,74 l/kg ja naudoilla 0,16 l/kg tunnissa. Naudalla pääosa deksametasonista ja sen metaboliiteista eliminoituu ulostessa, hevosella virtsassa. Terveillä hevosilla lihaksensisäisen annon jälkeen deksametasonia on havaittavissa virtsassa vielä 6 päivää annon jälkeen. 6. FARMASEUTTISET TIEDOT 6.1 Apuaineet -Natriumkloridi -Polysorbaatti 80. -Metyyliparahydroksibentsoaatti (E218) -Propyyliparahydroksibentsoaatti (E216) -Injektionesteisiin käytettävä vesi

6.2 Yhteensopimattomuudet Ei tunneta. 6.3 Kestoaika 3 vuotta. Avattu pakkaus käytettävä 1 kuukauden kuluessa. 6.4 Säilytystä koskevat erityiset varotoimet Ei saa säilyttää yli 25 C lämpötilassa. Suojeltava kylmyydeltä. 6.5 Pakkaustyyppi ja sisäpakkauksen kuvaus Ruskea, lasinen injektiopullo 50 ml. 6.6 Erityiset varotoimet käyttämättömien lääkevalmisteiden tai niistä peräisin olevien jätemateriaalien hävittämiselle Käyttämätön valmiste tai siitä peräisin oleva jätemateriaali on hävitettävä kansallisten määräysten mukaisesti 7. MYYNTILUVAN HALTIJA Boehringer Ingelheim Vetmedica, 55216 Ingelheim/Rhein, Saksa 8. MYYNTILUVAN NUMERO 11168 9. ENSIMMÄISEN MYYNTILUVAN MYÖNTÄMISPÄIVÄMÄÄRÄ /UUDISTAMISPÄIVÄMÄÄRÄ 26.11.1993/20.6.2005 10. TEKSTIN MUUTTAMISPÄIVÄMÄÄRÄ 21.10.2011 MYYNTIÄ, TOIMITTAMISTA JA/TAI KÄYTTÖÄ KOSKEVA KIELTO Ei ole.