Kysymys 1. Mistä tiedän verkkokaupasta ostaessani, toimiiko paketinohjauspalvelu juuri kyseisen



Samankaltaiset tiedostot
Sähköinen Express Import -palvelu

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

Aila Postareff-Jurvelin

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa!

Sisältö 1 Tekijänoikeudet Johdatus M-Filesiin Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto M-Filesin päivittäinen käyttö...

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko

1. Asennus Asennus

Huawei B593s DDNS ja portinohjaus. Johdatus dynaamiseen nimipalveluun

Verkkomarkkinointiopas. Verkkomarkkinointiopas. Pohjoiskarjalaisille pienyrityksille. Toni Haatainen Mika Heikura

Kirjallisuuden vaihto hankintatapana

YHDISTYSAVAINTA EI TARVITA, KOSKA Oikaistuja harhaluuloja kotisivuihin ja Yhdistysavaimeen liittyen.

WORD- ja EXCEL-opas Office 2010

Tiedon tuonti. Sisältö

OPETUSMATERIAALI. petolähettiläille OPETUSMATERIAALI. susilähettiläille

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

Mitä kaikkea elintarvikkeen pakkaus kertoo?

Ilmoitus oikeuksista

Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS

TYÖNHAUN TEHTÄVÄKIRJA

Elä sitä, mitä jo olet!

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS

Alkusanat ja sisällysluettelo

VERKKOKAUPPA JA MUU ETÄMYYNTI

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty

Maarit Hynninen-Ojala. Moodle Opiskelijan opas

! 10 vinkkiä turvallisempaan hoitoon!

Luova ympäristö lasten omaaloitteisen

Myynti, valmistus ja huolto: Mika Jylhä, Lohjantie 1 P, Hyvinkää Puh

Transkriptio:

Usein kysyttyjä kysymyksiä ohjauspalvelusta 26.3.2015 Kysymys 1. Mistä tiedän verkkokaupasta ostaessani, toimiiko paketinohjauspalvelu juuri kyseisen verkkokaupan lähetysten kohdalla? Miten ranskalaisen verkkokaupan paketti ohjataan saapuvaksi pakettiautomaattiin? Vastaus 1. Paketin ohjaus kannattaa olla aina aktivoituna, jolloin mahdollisimman moni verkkokaupasta tilattu paketti ohjautuu siihen noutopisteeseen, jossa mieluiten asioi. Kaikkien verkkokauppojen paketteja ei voi ohjata pakettiautomaattiin, koska myös muut toimijat kuin Posti jakavat paketteja. Vain Postin jaettavaksi tulevat paketit voi ohjata automaattiin. Kysymys ei siis ole siitä, onko verkkokauppa suomalainen vai ulkomainen vaan siitä, kenen kuljettamana paketti saapuu vastaanottajalle. Aina verkkokaupasta ei näe, mikä toimija paketin kuljettaa. Lyhyesti, paketinohjauspalvelu toimii kun: - Yritys on lähettänyt paketin Itellan sopimusasiakkaana, Itella Economy -toimitustavalla - Paketin sähköisissä tiedoissa on matkapuhelinnumerosi ja kotipostinumerosi - Olet aktivoinut paketinohjauspalvelusi ja tehnyt ohjauksen Mikäli tilausta tehdessäsi verkkokauppa kysyy sinulta matkapuhelinnumeroasi, niin palvelu todennäköisesti toimii kyseisen verkkokaupan lähetysten kohdalla. Aina verkkokaupassa antamasi puhelinnumeroasi kuitenkaan siirretä paketin tietoihin, jolloin ohjausta ei synny. Ohjauspalvelun toimivuuteen vaikuttaa myös se, vaatiiko tilaamasi tuotteen lajittelu ja kuljettaminen erikoiskäsittelyä. Sivulla www.posti.fi/ohjaus on lista esimerkkiverkkokaupoista, joiden kohdalla paketin ohjauspalvelun pitäisi yleensä toimia. Kannattaa kuitenkin huomata, että lista ei ole kattava. Ohjauspalvelu voi siis hyvinkin toimia myös sellaisen verkkokaupan kohdalla, jota ei listauksessa mainita. Kysymys 2. Minulla on ohjauspalvelussa asetettuna S-market Pakila pakettiautomaatti. Tilasin kuitenkin verkkokaupasta Alepa Paloheinä pakettiautomaattiin. Kumpaan paikkaan paketti ohjautuu? Monestako verkkokaupasta voi suoraan tilata tuotteita pakettiautomaattiin?

Vastaus 2. Tällä hetkellä yli 770 verkkokauppaa tarjoaa pakettiautomaattia toimitustapana verkkokaupassaan. Pakettisi ohjautuu siihen pakettiautomaattiin jonne valitsit sen toimitettavaksi verkkokaupassa. Ohjauspalvelua käyttämällä saat pakettisi automaattiin myös niistä tuhansista verkkokaupoista, joissa pakettiautomaattia ei voi suoraan vielä valita. Kysymys 3. Mitä tapahtuu, jos ohjauspalvelu ei toimikaan tietyn lähetyksen kohdalla? Vastaus 3. Tällöin paketti kuljetetaan sen osoitteen mukaan, jonka olet verkkokauppaan antanut tilauksen yhteydessä. Jos annoit tilauksen yhteydessä kotiosoitteesi, niin silloin lähetys viedään normaalisti kotiosoitteesi mukaiseen postiin odottamaan noutamistasi. Kysymys 4. En saa noutopaikan valinnassa haluamaani noutopaikkaa näkyviin, vaikka tiedän sen olevan olemassa. Missä vika? Vastaus 4. Kannattaa kokeilla hakua paikkakunnan nimen avulla, koska se antaa enemmän mahdollisia noutopaikkoja tulokseksi kuin postinumerolla haettaessa. Pelkällä postinumerolla haettaessa haku antaa maksimissaan 5 vaihtoehtoa, jolloin haluamasi noutopaikka ei välttämättä tule näkyville. Esimerkiksi jos hakukenttään laittaa postinumeron 02100, tuo haku valittavaksi ainoastaan 4 noutopaikkaa. Jos sen sijaan kirjoittaa hakukenttään "Espoo", saa valittavaksi lähes 20 vaihtoehtoa. Kysymys 5. Missä vaiheessa ja miten saan tiedon siitä, että pakettia ollaan viemässä ohjauspalvelun kautta valitsemaani Postin palvelupisteeseen? Vastaus 5. Lähetysten seurannassa näkyy merkintä Uudelleenohjauksen tarkenne 00000. Lähetysten seurantahan löytyy mm. osoitteesta www.posti.fi Kysymys 6. Mitä tapahtuu, jos olen valinnut Postin pakettiautomaatin haluamakseni noutopisteeksi, mutta minulle tuleva ohjattava lähetys onkin liian iso automaattiin tai ei jostain muusta syystä mahdu kyseiseen automaattiin? Vastaus 6. Pakettiautomaattiin menevän paketin maksimimitat ovat 60 cm x 36 cm x 60 cm. Mikäli paketti ei mahdu automaattiin, niin paketti ohjataan kotiosoitteesi mukaiseen postiin ikään kuin paketin ohjausta ei olisi ollutkaan käytössä. Joissakin tapauksissa paketti saatetaan myös viedä

valitsemaasi automaattia lähinnä olevaan postiin odottamaan noutoasi. Saat saapumisilmoituksella tiedon siitä, mistä voit pakettisi noutaa. Silloin kun olet vastaanottamassa todella suuria paketteja, kannattaa ohjauspalvelusta valita joku muu noutopaikka kuin automaatti tai ottaa ohjauspalvelu pois päältä. Kysymys 7. Jos ohjaan paketin ohjauspalvelun avulla pakettiautomaattiin, niin voinko myös palauttaa paketin pakettiautomaatin kautta? Vastaus 7. Paketinohjauspalvelulla automaattiin ohjattujen ja sieltä noudettujen pakettien palauttaminen ei toistaiseksi ole mahdollista teknisten rajoitteiden vuoksi. Voit palauttaa paketin mihin tahansa postiin. Kysymys 8. Voinko käyttää palvelua ruotsiksi? Vastaus 8. Palvelun käyttöliittymästä löytyvät versiot ruotsiksi ja englanniksi. Kysymys 9. Jos minulla on paketinohjauspalvelu päällä ja minulle lähetetään paketti työpaikalleni, niin ohjaako ohjauspalvelu pakettini? Minulle on lähetetty paketti pakettiautomaatilta, ohjautuuko myös tämä paketti? Vastaus 9. Ei ohjaa. Paketinohjauspalvelu voi ohjata vain sellaisia paketteja, jotka on lähetetty kotiosoitteeseesi. Paketinohjauspalvelu ei myöskään ohjaa pakettiautomaatilta lähetettyjä käteispaketteja. Kysymys 10. Viivästyttääkö Paketinohjauspalvelu pakettini kuljetusta? Vastaus 10. Paketinohjauspalvelu voi viivästyttää pakettisi kulkua 1-2 päivää.