Jos epäilet, että isännän yksityisavain on joutunut vaaran kohteeksi, voit luoda uuden yksityisavaimen suorittamalla seuraavat toimenpiteet:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jos epäilet, että isännän yksityisavain on joutunut vaaran kohteeksi, voit luoda uuden yksityisavaimen suorittamalla seuraavat toimenpiteet:"

Transkriptio

1 Symantecin pcanywhere-tietosuojasuositusopas Tämä asiakirja sisältää tietoja pcanywhere 12.5 SP4- ja pcanywhere Solution versioihin tehdyistä parannetun tietosuojan muutoksista, keskeisimpien parannusten toiminnasta ja tarvittavista toimenpiteistä tietosuojauhkien vähentämiseksi. SSL-kättely ja -salaus TCP/IP:lle TCP/IP-yhteydet on nyt suojattu SSL-protokollalla, joka käyttää 256- tai 128-bittistä salausta. Salaus voidaan jättää käyttämättä valitsemalla vaihtoehto None (Ei mitään), mutta tällöinkin tarkistetaan tietojärjestelmän eheys. Symantec suosittelee optimaalisen suojaustason varmistamiseksi, että käytössä on oletusarvoinen 256-bittinen salaus. Vaihtoehdot "128-bittinen" ja None (Ei mitään) ovat käytettävissä suorituskyvyltään herkissä suojatuissa ympäristöissä. Itse allekirjoitetut SSL-varmenteet pcanywhere käyttää itse allekirjoitettuja SSL-varmenteita. Käytössä on kaksi avaintiedostoa: host.key ja host.cer. Host.key sisältää yksityisen avaimen, ja Host.cer käsittää X.509- varmenteen, joka sisältää julkisen avaimen. Yksityinen avain on suojattu käytönvalvontaluetteloilla, jotka sallivat ainoastaan pääkäyttäjien, tehokäyttäjien ja järjestelmän käyttää sitä. Varoitus: Yksityinen avaintiedosto on suojattava. Jos henkilö, jolla ei ole käyttöoikeutta, pääsee käsiksi yksityiseen avaintiedostoon, hän saattaa kyetä esiintymään isäntänä tai tekemään välimieshyökkäyksen (man-in-the-middle, MITM) ketä tahansa käyttäjää kohtaan, joka yrittää hallita isäntää etäyhteyden välityksellä. Jos epäilet, että isännän yksityisavain on joutunut vaaran kohteeksi, voit luoda uuden yksityisavaimen suorittamalla seuraavat toimenpiteet: 1. Pysäytä isäntäprosessi. 2. Poista yksityinen avaintiedosto ja varmennetiedosto. 3. Tyhjennä luotettujen varmenteiden luettelo. Katso ohjeet tämän asiakirjan Luotettujen varmenteiden luettelo -osiosta. 4. Käynnistä isäntäprosessi uudelleen. Kun isäntä on käynnistetty ja avaintiedostot eivät ole käytössä, isäntäprosessin aikana luodaan automaattisesti uusi joukko. SSL-allekirjoitusvahvistus Etäkäyttäjät vahvistavat isäntätietokoneen aitouden SSL-allekirjoitusvahvistuksella. Tämä vahvistus on tehtävä, jotta etätietokoneen ja isäntätietokoneen välille voidaan muodostaa suojattu yhteys ja jotta voidaan suojautua välimieshyökkäykseltä. Oletusarvoisesti etäkäyttäjä yrittää muodostaa yhteyden etätietokoneeseen TCP/IP-protokollalla ja tällöin käyttäjälle tulee näkyviin valintaikkuna, joka näyttää isäntätietokoneen julkisen

2 avaimen allekirjoituksen. Etäkäyttäjän tulee varmistaa, että valintaikkunassa oleva allekirjoitus on sama kuin isäntätietokoneen. Tämä allekirjoitus ei ole salainen. Se voidaan tulostaa, lähettää sähköpostitse tai ilmoittaa puhelimen välityksellä. Allekirjoitus on tallennettu kohteen cert.thumbprint.txt isäntähakemistoon. Jos etäkäyttäjä hyväksyy isäntävarmenteen valitsemalla Accept Always (Hyväksy aina), isännän julkinen avain tallennetaan paikallisesti Luotetut varmenteet -luetteloon ja se hyväksytään automaattisesti vastaisuudessa yhteyttä muodostettaessa. Jos haluat lisätietoja luotettujen varmenteiden luettelosta, tutustu tämän asiakirjan Luotettujen varmenteiden luettelo -osioon. Modeemin vaihdot Modeemiviestintää varten on nyt tarjolla uusi 256-bittinen salaustaso. Symantec suosittelee uuden salaustason käyttöä. Symantec suosittelee käytettäväksi ainoastaan alemman tason salausta, jos suojaus ei ole kovinkaan tai lainkaan tärkeää, vaikka nämä vaihtoehdot saattavatkin toimia paremmin joissakin ympäristöissä. Modeemiviestinnässä käytetty suojaus ei sisällä allekirjoituksen vahvistusvaihetta, ja sen vuoksi modeemiviestintä on altis isäntätietokoneeksi tekeytymiselle tai välimieshyökkäyksille. Hyökkääjä onnistuu tekemään tällaisia hyökkäyksiä vain, jos hän kykenee aktiivisesti manipuloimaan puhelinlinjan signaaleja. Jos hyökkääjä pystyy ainoastaan seuraamaan linjan signaaleja, hän ei voi aiheuttaa vahinkoa. Aikakatkaisukehotteen muutoksen hyväksyminen päivityksen aikana vs. uusi asennus Aikakatkaisun oletusasetus on muuttunut 10 sekunnista 30 sekuntiin. Suojauksen oletusasetukset AES256 on oletusarvoinen salaustaso kaikille yhteyksille. Symantec suosittelee, että oletusarvoiset suojausasetukset tarkistetaan manuaalisesti. Tarkista oletusarvoiset suojausasetukset suorittamalla tässä osiossa kuvatut toimenpiteet. Myös jos olet päivittänyt pcanywhere 12.5 SP4- tai pcanywhere Solution versioon,prompt to confirm connection (Kehote yhteyden vahvistamiseen -asetus säilyy samana, joksi se määritettiin ennen päivitystä. Määritä tämä asetus ja tarkista muut oletusasetukset suorittamalla tässä osiossa kuvatut toimenpiteet. 1. Siirry pcanywhere-sovelluksessa kohtaan Host Options > Security Options (Isäntävaihtoehdot > Suojausasetukset ja valitse seuraavat asetukset: Prompt when receiving (Anna kehote, kun vastaanotetaan) a remote TCP/IP session request (TCP/IP-etäistuntopyyntö) - Tämä asetus määrittää, tuleeko allekirjoitusvalintaikkuna näkyviin isäntätietokoneella. Prompt to confirm connection (Anna kehote yhteyden vahvistamiseen) - Tämä asetus määrittää, näytetäänkö valintaikkuna, joka kehottaa

3 isäntätietokoneen käyttäjää hyväksymään tai hylkäämään etähallintapyynnön. Jos kehote näytetään ja aikakatkaisuun tarvittava aika on kulunut (oletusasetus 30 sekuntia), käyttö estetään, ellei etäkäyttäjä ole superkäyttäjä, jolloin käyttö sallitaan. Jos kehotetta ei näytetä, kaikki etäkäyttäjät voivat jatkaa yhteyden käyttöä. 2. Siirry kohtaan Remote option > Encryption (Etäkäyttöasetus > Salaus) ja valitse seuraava asetus: Prompt when connecting over TCP/IP untrusted/unknown hosts (Anna kehote, kun muodostetaan yhteys TCP/IP:llä isäntätietokoneisiin, joihin ei luoteta tai joita ei tunneta) - Tämä asetus määrittää, näytetäänkö kehote yhdessä isäntätietokoneen julkisen avaimen allekirjoituksen kanssa. Isäntätietokoneen kehote näyttää TCP/IP-istuntopyynnöt on näkyvissä vain, jos etätietokoneen TCP/IP-kehote on myös valittu ja etäkäyttäjä ei hyväksy tai peruuta sitä viiden sekunnin kuluessa. Isäntätietokoneen kehote on näkyvissä viiden sekunnin ajan sen jälkeen, kun sen julkinen avain on siirretty etätietokoneelle. Istuntopyyntö jatkuu, jos etätietokoneen kehotetta ei ole määritetty esittämään epäluotettavia verkkoja, isäntätietokoneen varmenne on jo luotettujen varmenteiden luettelossa tai etätietokoneen käyttäjä valitsee viiden sekunnin kuluessa yhteyden muodostamisesta joko Trust (Luota) tai Deny (Estä). Kun yhteyttä jatketaan, isäntätietokoneen käyttäjä saa kehotteen vahvistaa yhteys oletusarvoisesti. Yhteyden kättelyn vaiheet Vaihe Etätietokone Isäntätietokone 1 Jos Prompt when connecting over TCP/IP untrusted/unknown hosts (Anna kehote, kun muodostetaan yhteys TCP/IP:llä isäntätietokoneisiin, joihin ei luoteta tai joita ei tunneta) on valittu, etätietokone rekisteröi takaisinsoiton käyttämällä varmennetta ssl_ctx_set_verify API. 2 Etätietokone käynnistää yhteyden kutsumalla toiminnon ssl_connect. 3 Isäntätietokone hyväksyy yhteyspyynnön kutsumalla toiminnon ssl_accept. 4 Isäntätietokone ajastaa isännän allekirjoitusvalintaikkunan ilmestymään viiden sekunnin kuluessa. 5 Jos etätietokone rekisteröi takaisinsoiton vaiheessa 1, etätietokoneen takaisinsoittotoiminto on nyt kutsuttu ja etätietokoneen allekirjoitusvalintaikkuna on näkyvillä. *Jos etäkäyttäjä valitsee Deny (Estä), yhteys keskeytetään ja isännän allekirjoituskehote ei näy, jos valinta tehdään ennen viiden sekunnin viivästystä, tai kehote suljetaan automaattisesti, jos se oli näkyvillä.

4 Jos käyttäjä valitsee Trust always (Luota aina), julkinen avain tallennetaan tulevaa käyttöä varten, ja etätietokone jatkaa kättelyprosessia. Jos käyttäjä valitsee Trust once (Luota kerran), etätietokone jatkaa kättelyprosessia. Close (Sulje)-painike sisältyi kehotteeseen, joten etäkäyttäjä voi sulkea kehotteen. Jos etäkäyttäjä kuitenkin valitsee Trust (Luota) tai Deny (Estä), yhteys jatkuu tai se keskeytetään, ja isäntäkehote sulkeutuu automaattisesti. Jos käyttäjä valitsee Deny (Estä), etätietokone keskeyttää yhteyden muodostamisen.* 6 Kättelyprosessi jatkuu, ja yhteys muodostetaan. 7 Jos isännän allekirjoitusikkuna ei ole vielä ilmestynyt näkyviin (viiden sekunnin viive on aina käytössä), sitä ei näytetä, koska se on peruutettu. 8 Etätietokone lähettää todennustiedot isäntätietokoneelle. 9 Jos isäntätietokone on määritetty antamaan kehote (isäntätietokoneen asetus 2), valintaikkuna tulee nyt näkyviin. Jos isäntätietokoneen käyttäjä valitsee Yes/Accept (Kyllä/Hyväksy), tietoja käytetään käyttäjän todentamiseen, ja prosessi jatkuu. Jos isäntätietokoneen käyttäjä valitsee No/Deny (Ei/Estä), isäntätietokone sulkee yhteyden. Varmenteiden hallinta Vanha varmenteiden hallintatoiminto on poistettu käytöstä. Uusi luottamusjärjestelmä antaa oletusarvoisesti etäpääkäyttäjälle kehotteen asettaa tietokoneen luottamusasetukset. Jos pääkäyttäjä valitsee Trust Always (Luota aina), tietokone lisätään luotettujen varmenteiden luetteloon. Pääkäyttäjälle ei lähetetä kehotetta seuraavan kerran, kun hän muodostaa yhteyden tähän nimenomaiseen tietokoneeseen. Jos pääkäyttäjä valitsee Trust Once (Luota kerran), luottamuskehote näytetään uudelleen, kun yhteys muodostetaan seuraavan kerran. Luotettujen varmenteiden luettelo Luotettujen varmenteiden luettelo on tiedosto, joka sisältää isäntätietokoneen luotetut varmenteet. Luettelo on tallennettu trusted_certs.pem-tiedostoon. Jos epäilet, että isäntätietokoneen yksityinen avain on joutunut vääriin käsiin, sinun tulee poistaa trusted_certs.pem-tiedosto. Kaikki isännät on tämän jälkeen määriteltävä uudelleen luotetuiksi.

5 pcanywhere-tietokoneen kuvantaminen Kun kuvannat pcanywhere-tietokoneen (fyysisen tai virtuaalisen), Symantec suosittelee, että poistat yksityisen avaimen, varmenteen ja paikalliset salausrekisterin avaintiedostot, jotka sijaitsevat seuraavissa sijainneissa: 64-bittiset versiot: HKLM\Software\Wow6432Node\Symantec\pcAnywhere\ Nykyinen versio\{hash} 32-bittiset versiot: HKLM\Software\Symantec\pcAnywhere\Nykyinen versio\{hash} Kun käytät uusia kuvia tai klooneja, nämä arvot määritetään uudelleen pcanywheren ensimmäisellä käyttökerralla. Salasanan käsittely Kun salausasetukseksi on asetettu None (Ei mitään), pcanywhere-salasanat lähetetään tekstimuodossa. Symantec suosittelee, että etäyhteyttä käyttäessäsi et koskaan käytä toimialueen pääkäyttäjän kirjautumistietoja. Luo sen sijaan omat kirjautumistunnukset etäkäyttöä varten. Symantec suosittelee myös, että noudatat normaaleja salasanaa koskevia periaatteita. Näitä ovat esimerkiksi seuraavat: Vaihda usein salasanaa Käytä vahvoja salasanoja Rajoita kirjautumistietojen käyttöä ja saatavuutta Rajoita etäkäyttökirjautumistietojen käyttölupien määrää Levysalaus Isäntätietokoneen ja etätietokoneen asetusten määritystiedostot on tallennettu levylle salatussa muodossa. Nämä tiedostot on salattu avaimella, joka on tietokonekohtainen. Jos tietokone on kloonattu toisesta tietokoneesta, johon on asennettu pcanywhere, avain on sama, ja tietokoneet voivat lukea toistensa tiedostoja. Oletusarvoisesti vain pääkäyttäjillä, tehokäyttäjillä ja järjestelmällä on oikeus käyttää isäntätietokoneen asetusten määritystiedostoja. Lisäksi kaikilla tietokoneen käyttäjillä on oletusarvoisesti etäkäyttöasetusten määritystiedostojen käyttöoikeus. Vaikka nämä tiedostot onkin salattu, ne eivät ole suojattuja. Kuka tahansa, jolla on näiden tiedostojen käyttöoikeus, saattaa kyetä purkamaan tiedoston salauksen ja tutustumaan sen sisältöön. Jos jokin näistä tiedostoista halutaan suojata, tiedostoon on määritettävä sopivat käytönvalvontaluettelot. Huomaa, että Mac- tai Linux-järjestelmiin ei voida tehdä salausta. Jos käytät näitä järjestelmiä, suojaa tiedostot tiedoston käyttölupien avulla. Asetusten määritystiedostojen tuonti ja vienti Oletusarvoisesti isäntätietokoneen ja etätietokoneen asetusten määritystiedostot salataan. Jos haluat siirtää jonkin näistä tiedostoista toiselle tietokoneelle, sinun on ensin poistettava salaus suorittamalla awfilemgr.exe.

6 Kun olet poistanut salauksen, voit siirtää tiedoston uuteen järjestelmään ja tuoda sen käyttämällä samaa työkalua. Tuontiprosessi salaa tiedoston uuden tietokoneen avaimella. Isäntätietokoneen ja etätietokoneen käyttäminen Ketkä voivat käyttää isäntätietokonetta Pääkäyttäjät ja tehokäyttäjät voivat suorittaa isäntäprosessin. Näillä käyttäjillä on käyttöoikeus kaikkiin isäntätietokoneen asetusten määritystiedostoihin, yksityiseen avaimeen ja X.509- varmenteeseen. Ketkä voivat käyttää etätietokonetta Kaikki käyttäjät, jotka pystyvät kirjautumaan ikkunaan, voivat käyttää etätietokonetta. Näillä käyttäjillä on käyttöoikeus kaikkiin etätietokoneen asetusten määritystiedostoihin ja luotettujen varmenteiden luetteloon. Isäntätietokonetta käyttävien käyttäjien ympäristö Etätietokoneen käyttäjät, jotka voivat muodostaa yhteyden isäntätietokoneeseen, voivat tehdä isäntäjärjestelmään muutoksia, jotka voivat vaarantaa järjestelmän toiminnan. Joitakin toimintoja, joita etäkäyttäjä voi suorittaa ainoastaan etäistunnon aikana: Käynnistää pääkäyttäjän komentorivin Käynnistää tietokoneen uudelleen Huomaa, että kun isäntätietokone toimii palveluna, näkyviin tulee kehote antaa kirjautumistiedot. Jos sen sijaan isäntätietokone suoritetaan sovelluksena, kirjautumistietoja ei pyydetä. Internet-pohjaiset etätietokoneen hallintaistunnot pcanywhere Access Server ei ole enää turvallinen internet-pohjaisiin etähallintaistuntoihin. Analysoituaan Access Server -palvelimen yhteydet Symantec ei enää suosittele Access Server - palvelimen käyttöä. Jos Access Server ei ole käytettävissä, Symantec suosittelee, että käytät VPN:ää internetpohjaisiin etähallintaistuntoihin. Unable to attach to specified device (Ei voida liittää määritettyyn laitteeseen) -virhe Virheviesti Unable to attach to specified device (Ei voida liittää määritettyyn laitteeseen) näytetään useissa eri tapauksissa. Määritä ongelman perimmäinen syy suorittamalla seuraavat toimenpiteet annetussa järjestyksessä. 1. Varmista, että sekä etätietokone että isäntätietokone käyttävät samaa salausta. 2. Tarkista todennustyyppi ja varmista, että annat oikeat kirjautumistiedot. 3. Jos olet pääkäyttäjä, luo seuraavissa sijainneissa sijaitsevat isäntä- tai avaintiedostot uudelleen poistamalla ne ja käynnistämällä sitten pcanywhere-konsolin uudelleen.

7 Vista tai uudempi versio: C:\ProgramData\Symantec\pcAnywhere\Hosts XP: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Symantec\pcAnywhere\Hosts 4. Varmista, että verkkoyhteys isäntäjärjestelmään toimii kunnolla. Tarkista, että palomuuri on määritetty oikein, tai lähetä isäntäjärjestelmään tiedustelupaketti jne.

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat:

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat: NAPPULA-VARMENTEEN ASENNUSOHJE 1/17 Suosittelemme käyttämään Nappulaa uusimmalla versiolla Firefox- tai Chrome- tai Applen laitteissa Safariselaimesta. Tästä dokumentista löydät varmenteen asennusohjeet

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai sähköiseen

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai

Lisätiedot

Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys

Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys SISÄLLYSLUETTELO 1. Kaikille käyttäjille Johdanto...3 Tietoja oppaasta...3 Tavaramerkit... 4 Mikä on RICOH Smart Device Connector?...

Lisätiedot

KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIA LANGATON VIERAILIJAVERKKO 2(7) VERKKOYHTEYDEN MÄÄRITTELY WINDOWS XP:LLE (WINDOWS XP SP3)

KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIA LANGATON VIERAILIJAVERKKO 2(7) VERKKOYHTEYDEN MÄÄRITTELY WINDOWS XP:LLE (WINDOWS XP SP3) LANGATON VIERAILIJAVERKKO 1(7) LANGATTOMAN VIERAILIJAVERKON KÄYTTÖ Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia tarjoaa vierailijoiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön suojatun langattoman verkon

Lisätiedot

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS Asennusopas Observit RSS Versio 5.3 Huomautus Tämä opas on uusia asennuksia varten. Axis-kamerapaketti sisältää käytettävän lehtisen. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tukeen: +46 60 61 67 50. Tarjoaja:

Lisätiedot

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas Sivu 1/5 Kytkentäopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows 7 Windows Server 2008

Lisätiedot

Ohjelmistojen eta ka ytto

Ohjelmistojen eta ka ytto 1 Ohjelmistojen eta ka ytto Sisältö Yleistä ohjelmistojen etäkäytöstä... 1... 2 Ongelmia ja ratkaisuja... 6 Citrix-asiakasohjelmiston oletusasetusten palautus... 10 Yleistä ohjelmistojen etäkäytöstä Citrix-asiakasohjelmiston

Lisätiedot

Unifaun OnlinePrinter

Unifaun OnlinePrinter Unifaun OnlinePrinter Unifaun Online 2013-10-14 2 Sisältö 1 Unifaun OnlinePrinter tulostusasetukset... 3 2 Automaattinen asennus - Unifaun Online Printer... 4 3 Javan asentaminen... 6 4 Vianmääritys Internet

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Tietoja Google Cloud Printistä Tulostaminen Google Cloud Printillä Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja Google

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Coolselector Asennusohje

Coolselector Asennusohje MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Coolselector Asennusohje Täydellinen valinta on vain muutaman klikkauksen päässä www.danfoss.fi/kylma Yleiset vaatimukset Windows XP asennus Windows 7 asennus Asennuksen poisto

Lisätiedot

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 1(6) ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Tietoturvan perusteet - Syksy 2005. SSH salattu yhteys & autentikointi. Tekijät: Antti Huhtala & Asko Ikävalko (TP02S)

Tietoturvan perusteet - Syksy 2005. SSH salattu yhteys & autentikointi. Tekijät: Antti Huhtala & Asko Ikävalko (TP02S) Tietoturvan perusteet - Syksy 2005 SSH salattu yhteys & autentikointi Tekijät: Antti Huhtala & Asko Ikävalko (TP02S) Yleistä SSH-1 vuonna 1995 (by. Tatu Ylönen) Korvaa suojaamattomat yhteydentottotavat

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID. Löydät kysymyksiisi vastaukset F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID

Lisätiedot

erasmartcard-kortinlukijaohjelmiston asennusohje (mpollux jää toiseksi kortinlukijaohjelmistoksi)

erasmartcard-kortinlukijaohjelmiston asennusohje (mpollux jää toiseksi kortinlukijaohjelmistoksi) erasmartcard-kortinlukijaohjelmiston asennusohje (mpollux jää toiseksi kortinlukijaohjelmistoksi) Sisällysluettelo 1 erasmartcard 3 2 erasmartcard-ohjelmiston normaali asennus 4 2.1 Ennen asennusta 4 2.2

Lisätiedot

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta Etusivu > Tietohallintokeskus > Ohjeet > Tutoriaalit > Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Ohjeet Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelman

Lisätiedot

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen Enigmail-opas Enigmail on Mozilla Thunderbird ja Mozilla Seamonkey -ohjelmille tehty liitännäinen GPG-salausohjelmiston käyttöä varten. Sitä käytetään etenkin Thunderbirdin kanssa sähköpostin salaamiseen

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

eduroamin käyttöohje Windows

eduroamin käyttöohje Windows eduroamin käyttöohje eduroamissa liitytään verkkoon käyttäen 802.1x:ää. Tätä varten tarvitaan suplikantti ja tietokoneissa voidaan käyttää Windowsin tai Linuxin oma suplikanttia. eduroamiin voidaan myös

Lisätiedot

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Laitteen ensimmäinen käyttöönotto 1. Aseta SIM-kortti laitteen pohjaan pyötätuen takana olevaan SIM-korttipaikkaan 2. Aseta mukana tullut ethernetkaapeli tietokoneen

Lisätiedot

Tiedostojen toimittaminen FINASiin 1(7)

Tiedostojen toimittaminen FINASiin 1(7) Tiedostojen toimittaminen FINASiin 1(7) Hyvä tekninen arvioija Haluamme FINAS - akkreditointipalvelussa varmistaa asiakkaiden tietojen luottamuksellisuuden säilymisen. Arviointiaineistot ja selosteet toimitetaan

Lisätiedot

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto Windows 10:n asennus, päivitysten tarkistus ja Abitti-asetukset Kytke tietokone verkkovirtaan ennen koneen käynnistämistä! Windows 10 Home käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

WEIKKA. Asennus opas. Hannu-Matti Lemettinen HML Productions 2009-2011

WEIKKA. Asennus opas. Hannu-Matti Lemettinen HML Productions 2009-2011 WEIKKA Asennus opas Hannu-Matti Lemettinen WEIKKA OHJELMAN ASENNUS Weikka ohjelman asennuksessa tarvitaan kaksi tiedostoa. Setup.exe sekä Weikka.msi tiedostot. Asennus käynnistetään suorittamalla (kaksoisnapsautus)

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas

Ohjelmiston asennusopas Ohjelmiston asennusopas Oppaassa kerrotaan, miten ohjelmisto asennetaan USB- tai verkkoyhteydellä. Verkkoasennus ei ole käytettävissä malleissa SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Jos haluat määrittää langattoman

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason.

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason. Pikaopas ESET Cybersecurity suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta huippuluokan ominaisuuksilla. Palkitussa NOD32-virustentorjuntajärjestelmässä ensimmäisen kerran esiteltyyn ThreatSense -tarkistusohjelmaan

Lisätiedot

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 Julkaisutiedot McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 McAfee epolicy Orchestrator -ohjelmiston kanssa käytettäväksi Sisällys Tietoja tästä julkaisusta Uudet toiminnot Parannukset Ratkaistut

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään.

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3.1 Laajakaistaliittymän asetusten tarkistus / Windows XP Seuraavien ohjeiden avulla tarkistat Windows XP -käyttöjärjestelmien asetukset ja luot Internet-yhteyden.

Lisätiedot

ESET CYBER SECURITY Mac Pikaopas. Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä

ESET CYBER SECURITY Mac Pikaopas. Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET CYBER SECURITY Mac Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET Cyber Security tarjoaa huippuluokan suojauksen tietokoneellesi haittaohjelmia vastaan. Alun perin palkitussa

Lisätiedot

WL54AP2. Langattoman verkon laajennusohje WDS

WL54AP2. Langattoman verkon laajennusohje WDS WL54AP2 Langattoman verkon laajennusohje WDS Näitä ohjeita seuraamalla saadaan langaton lähiverkko laajennettua yksinkertaisesti kahden tai useamman tukiaseman verkoksi. Tukiasemien välinen liikenne(wds)

Lisätiedot

Outlook Office 365. Tässä ohjeessa kuvataan miten sähköpostitili (IMAP) sekä Kotisivut.com Autentikoiva SMTPlisäpalvelu

Outlook Office 365. Tässä ohjeessa kuvataan miten sähköpostitili (IMAP) sekä Kotisivut.com Autentikoiva SMTPlisäpalvelu 1 Tämä ohje on tarkoitettu seuraaville Outlook-sähköpostiohjelman versioille: Outlook 2016 tai uudempi tai sekä Windows-käyttöjärjestelmille. Tässä ohjeessa kuvataan miten sähköpostitili (IMAP) sekä Kotisivut.com

Lisätiedot

Tuotetta koskeva ilmoitus

Tuotetta koskeva ilmoitus Suojaus Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET NOD32 Antivirus suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Javan asennus ja ohjeita ongelmatilanteisiin

Javan asennus ja ohjeita ongelmatilanteisiin Javan asennus ja ohjeita ongelmatilanteisiin Javaa tarvitaan Fivaldin Sovellusikkunan alaisiin sovelluksiin, jotka käyttävät Oracle Forms -tekniikkaa. Visma Fivaldin osalta suosittelemme aina käyttämään

Lisätiedot

Lync Online. Järjestelmänvalvojan perusopas

Lync Online. Järjestelmänvalvojan perusopas Järjestelmänvalvojan perusopas Sisällysluettelo Johdanto... 3 Kohdeyleisö... 3 Dokumentin sijainti... 3 Erityiset tiedot... 3 1. Lync Onlinen lataaminen ja asentaminen... 4 2. Määritä ulkoinen tietoliikenne...

Lisätiedot

ESET SMART SECURITY 6

ESET SMART SECURITY 6 ESET SMART SECURITY 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET Smart Security suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta

Lisätiedot

Visma Avendon asennusohje

Visma Avendon asennusohje Visma Avendon asennusohje 1 Versio 5.21 On tärkeää, että käytössäsi on aina uusin toimittamamme versio ohjelmistosta. Asentamalla viimeisimmän version saat käyttöösi ohjelman tuoreimmat ominaisuudet ja

Lisätiedot

WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY

WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 1 WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 10.4.2015 Lounea Oy Tehdaskatu 6, 24100 Salo Puh. 029 707 00 Y-tunnus 0139471-8 www.lounea.fi Asiakaspalvelu 0800 303 00 Yrityspalvelu 0800 303 01 Myymälät 0800 303

Lisätiedot

Visma GATEWAY INSTALLER. asennusopas

Visma GATEWAY INSTALLER. asennusopas Visma GATEWAY INSTALLER asennusopas 1 Sisällys Tietoa dokumentista...3 Tuetut käyttöjärjestelmät...3 GATEWAY INSTALLER sovelluksen itselatausohjelma...3 GATEWAY INSTALLER sovelluksen suorittaminen...4

Lisätiedot

erasmartcardkortinlukijaohjelmiston

erasmartcardkortinlukijaohjelmiston erasmartcardkortinlukijaohjelmiston asennusohje Sisällysluettelo 1. erasmartcard... 2 2. erasmartcard-ohjelmiston normaali asennus... 3 2.1. Ennen asennusta... 3 2.2. Asennus... 3 3. Muut asennustavat...

Lisätiedot

Seuraavat Windowsin käyttöjärjestelmäversiot tukevat Novell Filr -työpöytäsovellusta:

Seuraavat Windowsin käyttöjärjestelmäversiot tukevat Novell Filr -työpöytäsovellusta: Novell Filr -työpöytäsovellus lueminut Huhtikuu 2015 1 Tuotteen yleiskatsaus Novell Filr -työpöytäsovelluksella voit synkronoida Novell Filr -tiedostoja tietokoneesi tiedostojärjestelmän kanssa ja muokata

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Asennus ja aktivointi Edellinen versio Asennus Edellistä F-Secure Mobile Anti-Virus -tuoteversiota ei tarvitse poistaa. Tarkista F-Secure Mobile Security -sovelluksen

Lisätiedot

Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje uudet käyttäjät

Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje uudet käyttäjät 1 Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje uudet käyttäjät Uuden version asennuksessa on kaksi vaihetta: 1. SQL Server 2005 Express version asennus 2. Viljo 3.05 Praktiikka- ja

Lisätiedot

TEKNINEN OHJE VAIHTOTASETIETOJEN TIEDOSTORAPORTOINTIIN EXCEL-TYÖKIRJALLA

TEKNINEN OHJE VAIHTOTASETIETOJEN TIEDOSTORAPORTOINTIIN EXCEL-TYÖKIRJALLA TEKNINEN OHJE VAIHTOTASETIETOJEN TIEDOSTORAPORTOINTIIN EXCEL-TYÖKIRJALLA SUOMEN PANKKI Rahoitusmarkkina- ja tilasto-osasto 1 / 10 Versio Pvm Päivittäjä 1.0 20.2.2007 Härkönen, Tony 1.1 24.2.2007 Huhtaniska,

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

Järjestelmänvalvontaopas

Järjestelmänvalvontaopas Järjestelmänvalvontaopas Medtronic MiniMed Northridge, CA 91325 USA 800 646 4633 (800-MiniMed) 818 576 5555 www.minimed.com Edustaja EU:n alueella Medtronic B.V. Earl Bakkenstraat 10 6422 PJ Heerlen Alankomaat

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps Johdanto Älä altista Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitinta 200 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta tuotetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

POP-UP -IKKUNOIDEN SALLIMINEN

POP-UP -IKKUNOIDEN SALLIMINEN Sivu 1(5) Windows XP SP2 www.procountor.com Windows XP:n Service Pack 2:n (SP2) mukana tulee Internet Explorer 6:een mukaan pop-up ikkunoiden esto toiminto. ProCountor -Taloushallinto-ohjelmistossa voidaan

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tietoja AirPrintistä. Asetustoimet. Tulostaminen. Liite

AirPrint-opas. Tietoja AirPrintistä. Asetustoimet. Tulostaminen. Liite AirPrint-opas Tietoja AirPrintistä Asetustoimet Tulostaminen Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja AirPrintistä Tulostaminen AirPrintillä...

Lisätiedot

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TEHTÄVÄ 2: Symantec Endpoint Protection Manager, SEPM keskitetyn tietoturva hallintaohjelmiston asennus, sekä vaadittavien palveluiden/roolien käyttöönottaminen

Lisätiedot

6. Langattoman modeemin asennus

6. Langattoman modeemin asennus 6.1 Langattoman modeemin asetukset Cisco EPC3825 Huom! Langattoman verkon käyttöön liittyviä asetuksia voi muuttaa vain sellaiselta tietokoneelta, joka on liitetty laitteeseen verkkokaapelilla. Nyt olet

Lisätiedot

Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje vanhan version 2.08 tai aikaisemman käyttäjät

Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje vanhan version 2.08 tai aikaisemman käyttäjät 1 Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje vanhan version 2.08 tai aikaisemman käyttäjät Uuden version asennuksessa on kaksi vaihetta: 1. SQL Server 2005 Express version asennus

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröity tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Visma Econet -ohjelmat ActiveX on epävakaa -virheilmoituksen korjausohjeet

Visma Econet -ohjelmat ActiveX on epävakaa -virheilmoituksen korjausohjeet 1 Visma Econet -ohjelmat ActiveX on epävakaa -virheilmoituksen korjausohjeet Microsoft on julkaissut Office-paketteihin tietoturvapäivitykset. Seuraavat päivitykset aiheuttavat Visma Econet -ohjelmissa

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

Nokia C110/C111-langattoman lähiverkon kortti. Asennusopas

Nokia C110/C111-langattoman lähiverkon kortti. Asennusopas Nokia C110/C111-langattoman lähiverkon kortti Asennusopas VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA MOBILE PHONES Ltd ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuotteet DTN-10 ja DTN-11 noudattavat Euroopan neuvoston

Lisätiedot

SSH Secure Shell & SSH File Transfer

SSH Secure Shell & SSH File Transfer SSH Secure Shell & SSH File Transfer TIETOHALLINTO Janne Suvanto 1.9 2002 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Yleistä... 2 SSH Secure Shell ohjelman asetukset... 3 POP3 tunnelin asetukset... 6 Yhteyden

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Virustorjuntaohjelman F-Secure 5.54 asennus kotikoneelle

Virustorjuntaohjelman F-Secure 5.54 asennus kotikoneelle Virustorjuntaohjelman F-Secure 5.54 asennus kotikoneelle ennen asennusta poista vanha virustorjunta koneeltasi (F-Secure tai jokin muu virustorjuntaohjelma) ja käynnistä kone uuelleen F-Securen tapauksessa

Lisätiedot

Pikaopas. Ohjeiden etsiminen Hae ohjesisältöä napsauttamalla kysymysmerkkiä.

Pikaopas. Ohjeiden etsiminen Hae ohjesisältöä napsauttamalla kysymysmerkkiä. Pikaopas Microsoft Access 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Näyttökoon muuttaminen tai tietokannan sulkeminen

Lisätiedot

2.9 Verkkoresurssit ja tiedostojen suojaus

2.9 Verkkoresurssit ja tiedostojen suojaus 2.9 Verkkoresurssit ja tiedostojen suojaus Sisällönsuunnittelu Opiskelijan opas Ohjelmien yhteiskäyttö Tiedonsiirto ohjelmien välillä Sähköpostin työryhmäominaisuudet Työskentely-ympäristön mukauttaminen

Lisätiedot

VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS. Tulostuslokin tallennus verkkoon. Versio 0 FIN

VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS. Tulostuslokin tallennus verkkoon. Versio 0 FIN VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS Tulostuslokin tallennus verkkoon Versio 0 FIN Oppaassa käytetyt kuvakkeet Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkki kertoo, miten toimia tietyissä tilanteissa, tai

Lisätiedot

Ohjelmistojen eta ka ytto

Ohjelmistojen eta ka ytto Ohjelmistojen eta ka ytto Sisältö Yleistä ohjelmistojen etäkäytöstä... 2 Etäkäyttöpalvelun osoitteen muutos... 3 Ennen asennusta... 3 Asiakasohjelmiston käyttöönotto... 4 Ohjelmistojen etäkäyttö... 9 Ongelmia

Lisätiedot

MultiBoot. Käyttöopas

MultiBoot. Käyttöopas MultiBoot Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Home Media Server. Home Media Server -sovelluksen asentaminen tietokoneeseen. Mediatiedostojen hallinta. Home Media Server

Home Media Server. Home Media Server -sovelluksen asentaminen tietokoneeseen. Mediatiedostojen hallinta. Home Media Server 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut tuotteiden ja yritysten

Lisätiedot

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen OHJE 1 (17) Sisällys 1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen 2 1.1. Edellytykset 2 1.2. Tunnistautumisvaihtoehdot 2 1.2.1. KATSO-tunnuksella tunnistautumisen edellytykset 2 1.2.2.

Lisätiedot

ThinkVantage Fingerprint Software

ThinkVantage Fingerprint Software ThinkVantage Fingerprint Software Copyright Lenovo 2009. YHDYSVALTAIN HALLINNOSSA TYÖSKENTELEVÄT KÄYTTÄJÄT RAJOITETUT OIKEUDET: Myönnämme tuotteillemme ja/tai palveluillemme RAJOITETUT OIKEUDET. Se, miten

Lisätiedot

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP DHCP-käyttöönotto 1 1. YLEISTÄ...2 2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP...2 3. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN - RAS PPPoE Windows 2000 / XP...4 4. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN Windows

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Palomuurit. Palomuuri. Teoriaa. Pakettitason palomuuri. Sovellustason palomuuri

Palomuurit. Palomuuri. Teoriaa. Pakettitason palomuuri. Sovellustason palomuuri Palomuuri Teoriaa Palomuurin tehtävä on estää ei-toivottua liikennettä paikalliseen verkkoon tai verkosta. Yleensä tämä tarkoittaa, että estetään liikennettä Internetistä paikallisverkkoon tai kotikoneelle.

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri. Pikaohje

TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri. Pikaohje TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri Pikaohje Pikaohje Myyntipaketin sisältö 1. TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & palomuuri 2. AC-DC sähköverkkomuuntaja 3. RJ-11 puhelinjohto ja suomalainen

Lisätiedot

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas EPSON-digitaalikamera / Digitaalikamera Ohjelmisto-opas Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään osaa tästä julkaisusta ei saa jäljentää, tallentaa tai siirtää missään muodossa tai millään tavoin elektronisesti,

Lisätiedot

Henkilökohtaista käyttäjäystävällistä tietoturvaa! NTG Solo Secure

Henkilökohtaista käyttäjäystävällistä tietoturvaa! NTG Solo Secure Henkilökohtaista käyttäjäystävällistä tietoturvaa! NTG Solo Secure Kuinka moneen tietovuotoon teidän yrityksellänne on varaa? Palomuurit ja VPN ratkaisut suojelevat yritystä ulkopuolisia uhkia vastaan,

Lisätiedot

Lahden Teho-Opetus Oy. Opetusohjelmien Palvelinohjelma. Käyttö- ja asennusohjeet

Lahden Teho-Opetus Oy. Opetusohjelmien Palvelinohjelma. Käyttö- ja asennusohjeet Lahden Teho-Opetus Oy Opetusohjelmien Palvelinohjelma Käyttö- ja asennusohjeet YLEISTÄ Lahden Teho-Opetus Oy:n opetusohjelmia voidaan nyt käyttää verkon välityksellä siten, että itse opetusohjelma asennetaan

Lisätiedot

Langaton Tampere yrityskäyttäjän asetukset

Langaton Tampere yrityskäyttäjän asetukset Sivu 1/6 Langaton Tampere yrityskäyttäjän asetukset Tässä ohjeessa kerrotaan, miten teet kannettavan tietokoneesi ja WLANkännykkäsi määrittelyt. Ohjeet on tarkoitettu sellaiselle yritykselle, jolla on

Lisätiedot

Onko tietokoneessasi useita Java-ohjelmia tai vanhoja javoja?

Onko tietokoneessasi useita Java-ohjelmia tai vanhoja javoja? Onko tietokoneessasi useita Java-ohjelmia tai vanhoja javoja? Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas

Ohjelmiston asennusopas Ohjelmiston asennusopas Oppaassa kerrotaan, miten ohjelmisto asennetaan USB- tai verkkoliitännän kautta. Verkkoasennus ei ole käytettävissä malleissa SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Kaavio Kaaviossa kuvataan,

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Sonera Neuvottelupalvelut Microsoft Office 365 -sisäänsoittopalvelu. Pikaopas

Sonera Neuvottelupalvelut Microsoft Office 365 -sisäänsoittopalvelu. Pikaopas Sonera Neuvottelupalvelut Microsoft Office 365 -sisäänsoittopalvelu Pikaopas Sisältö Johdanto... 2 Järjestelmävaatimukset... 2 Vinkkejä audioneuvottelutoiminnon käyttöön... 3 Audioneuvotteluasetukset...

Lisätiedot

SQL Server 2008 asennus

SQL Server 2008 asennus SQL Server 2008 asennus 1. Yleistä... 3 2. Edellytykset... 3 3. SQL Server 2008 Express asennus... 4 4. Yhteystiedot... 6 2/6 1. YLEISTÄ Tässä ohjeessa käydään vaiheittain Microsoft SQL Server 2008 tietokantaohjelmiston

Lisätiedot

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Vastuuvapauslauseke ja takuun rajoitus... 2 1.2 Tarvittavat varusteet... 2 1.3 Etäohjattavat toiminnot... 3 2 SOVELLUKSEN ASENTAMINEN JA ALKUASETUKSET... 4 2.1 Sovelluksen

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Toimi näin, jos et pääse verkkopankkiin Mozilla Firefox-selaimella

Toimi näin, jos et pääse verkkopankkiin Mozilla Firefox-selaimella Toimi näin, jos et pääse verkkopankkiin Mozilla Firefox-selaimella Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje

Lisätiedot

Tamico Yrityssähköposti

Tamico Yrityssähköposti ------- Tamico Yrityssähköposti Pikakäyttöopas ver. 106165-6, 18.8.2014 Sisältö 1 Johdanto... 1 1.1 Yleistä palvelusta... 1 2 Web-sähköpostin käyttäminen Tamico Yrityssähköposti -palvelussa.... 2 2.1 Yrityssähköpostipalveluun

Lisätiedot

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen OHJE Sisällys 1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen... 2 1.1. Edellytykset... 2 1.2. suomi.fi -tunnistautumisvaihtoehdot... 2 1.2.1. KATSO-tunnuksella tunnistautumisen edellytykset

Lisätiedot

Office Synchronizer Julkaisutiedot. Versio 1.61

Office Synchronizer Julkaisutiedot. Versio 1.61 Office Synchronizer Julkaisutiedot Versio 1.61 Yrityksen hallinto Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 5475 Kellenburger Road Dayton, Ohio 45424-1099 U.S.A. Puhelin: +1-937-233-8921

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 16. marraskuuta 2015 Sisällys 3 Sisällys Fiery Driver Configurator...5 Järjestelmävaatimukset...5

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot