Osa III Kappale 1B Luokittelusäännökset Kansainvälisen Sulkapalloliiton Luokittelusäännökset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Osa III Kappale 1B Luokittelusäännökset Kansainvälisen Sulkapalloliiton Luokittelusäännökset"

Transkriptio

1 Osa III Kappale 1B Luokittelusäännökset Kansainvälisen Sulkapalloliiton Luokittelusäännökset Sisällysluettelo 1. Johdatus luokitteluun 2. Luokittelijat 3. Luokittelupaneelit ja luokitteluprosessi 4. Luokittelu: Pelaajien arviointi 5. Luokittelu: Kilpailuluokka ja Kilpailuluokan tila 6. Luokittelu: Epäonnistuminen luokittelusäännösten noudattamisessa 7. Luokittelu: Protestit ja valitukset 8. Erityissäännöt Paralympialaisiin ja suurtapahtumiin 9. Sanasto Liitteet Liite 1 Kilpailuprofiilit Liikuntavammaiset urheilijat Kilpailuprofiilit Vammaluokkien Kriteerit (Minimal Impairment Criteria- MIC) Liite A MIC Pyörätuoliluokat - WH 1, WH 2 25 Liite B MIC Pystyluokka Yläraajavamma SU 5 29 Liite C MIC Pystyluokka Alaraajavamma - SL 3, & SL 4 33 Liite D MIC Pystyluokka Lyhytkasvuisuus - SS Johdatus luokitteluun 1.1. Hallinto Nämä luokittelusäännökset ovat osa Kansainvälisen Sulkapalloliiton (BWF Badminton World Federation) yleisiä kilpailusääntöjä. Luokittelusäännöksiä sovelletaan kaikissa kansainvälisissä Vammaissulkapallon turnauksissa Luokittelusäännösten rakenne Luokittelusäännökset tarjoavat puitteet, joiden avulla luokitteluprosessi suoritetaan. Luokittelu n tehtävänä on määrätä pelaaja Kilpailuluokkaan (ryhmittelee pelaajat pelaamaan turnauksissa toisiaan vastaan) ja myöntää pelaajille Kilpailuluokan Tila (Competition Class Status), joka osoittaa milloin pelaajat pitäisi arvioida ja miten heidän kilpailuluokkansa voi kyseenalaistaa Kilpailuluokka määräytyy useiden prosessien myötä, jotka sisältävät mm. fysiologisen ja teknisen arvioinnin (sulkapallolle ominaiset tehtävät ja aktiviteetit) sekä tarkkailun harjoitus - ja/tai turnaustilanteessa, kuten kuvattu näissä luokittelusäännöksissä Kilpailuprofiili selittää, miten urheilija voidaan katsoa oikeutetuksi kilpailemaan tietyssä kilpailuluokassa. Kilpailuluokka määräytyy sen mukaan, miten urheilija täyttää kilpailuprofiilin vaatimukset kyseiseen kilpailuluokkaan Vammaissulkapallon Kilpailuprofiilit (sisältäen vammaluokkien kriteerit kilpailuluokkia varten), on esitetty näiden luokittelusäännösten liitteessä 1.

2 1.3. Luokittelusäännösten tarkoitus Termi luokittelu, kuten käytetty näissä säännöksissä, viittaa prosessiin, jonka avulla pelaajat arvioidaan sen perusteella, miten heidän vammansa vaikuttaa heidän kykyynsä kilpailla vammaissulkapallotapahtumissa. Tarkoituksena on tarjota puitteet oikeudenmukaiselle kilpailulle ja varmistaa, että pelaajien strategiat, taidot ja lahjakkuudet määrittävät heidän urheilullisen menestyksen. Luokittelun tehtävänä on taata, että tietyn tasoisella vammalla on todistettavissa olevia vaikutuksia kilpailumenestykseen Kilpailuprofiili selittää, kuinka pelaaja voi oikeutetusti kilpailla Vammaissulkapallotapahtumissa IPC (Kansainvälinen Paralympiakomitea) Luokittelusäännöt BWF on laatinut nämä luokittelusäännökset Kansainvälisen Paralympiakomitean (IPC) luokittelusääntöjen mukaisesti (IPC Code). Jos näiden luokittelusäännösten ja IPC luokittelusääntöjen välillä on ristiriitaisuuksia, IPC:n sääntöjä noudatetaan Määritelmät Termisanasto on liitetty näihin luokittelusäännöksiin. 2. Luokittelijat 2.1. Luokitteluhenkilöstö Kansainvälinen Sulkapalloliitto (BWF) määrittelee luokittelijat osaksi turnauksen toimihenkilöstöä BWF nimittää luokitteluhenkilöstön. Jokaisella on avainrooli hallinnossa, organisaatiossa ja luokittelun suorittamisessa / täytäntöönpanossa BWF:n turnauksissa tai BWF:n hyväksymissä turnauksissa. Kaikkien tasojen luokittelijoiden, myös luokittelijaharjoittelijoiden, täytyy noudattaa IPC:n luokittelijoiden menettelysääntöjä, jotka on eritelty IPC:n luokittelusäännöissä. Luokittelun johtaja (Head of Classification) Luokittelun johtaja on henkilö, joka on vastuussa BWF:n luokitteluasioiden hallinnoinnista, johtamisesta, koordinoinnista ja täytäntöönpanosta. Siinä tapauksessa, että luokittelun johtaja ei ole paikalla, hänen roolinsa voi hoitaa BWF:n määräämä henkilö tai ryhmä. Tällaisissa tapauksissa, näissä säännöissä viittauksilla Luokittelun johtajaan, viitataan kyseiseen henkilöön tai ryhmään. Luokittelupäällikkö (Chief Classifier) Luokittelupäällikkö nimitetään BWF turnaukseen tai BWF:n hyväks ymään turnaukseen ja hän on vastuussa luokittelun hallinnosta, johtamisesta, yhteistyöstä ja täytäntöönpanosta kyseisessä turnauksessa. Pääluokittelijan tehtä vät voivat sisältää (mutta eivät rajoitu) seuraavaa:

3 Yhteydenpito järjestelytoimikunnan kanssa ennen turnausta selvittääkseen ja ilmoittaakseen pelaajista, jotka tarvitsevat pelaaja-arvioinnin. Yhteydenpito järjestelytoimikunnan kanssa ennen turnausta varmistaakseen, että luokittelijoiden matkustus, majoitus ja työolosuhteet ovat kunnossa. Luokittelijoiden valvonta niin, että luokittelusääntöjä noudatetaan turnauksien aikana. Luokittelijoiden ja luokittelijaharjoittelijoiden valvonta heidän työssään luokittelupaneelissa. Turnauksen luokittelun hallinnointiin liittyvien asioiden johtaminen samassa linjassa luokittelusäännöksien kanssa. Luokittelija Luokittelija on henkilö, joka on nimetty ja vahvistettu BWF:n toimesta ja on pätevä arvioimaan pelaajia (osana luokittelupaneelia) kansainvälisissä kisoissa Vammaissulkapallon luokittelijoiden tulisi olla päteviä yhdessä tai molemmissa seuraavista ammateista. Lääkäri jolla on kokemusta vammaisten tai henkilöiden, joilla on toiminnallisia rajoituksia (kuvattu kilpailuprofiileissa), kanssa; tai Fysioterapeutti (tai vastaavan alan harjoittaja), joka on koulutettu työskentelemään vammaisten tai henkilöiden joilla toiminnallisia rajoituksia (kuvattu Kilpailuprofiileissa) kanssa Luokittelijat Tasot ja tehtävät Vammaissulkapallo jakaa luokittelijansa seuraavanlaisesti: Harjoittelija henkilö, jonka BWF on kouluttanut mutta joka ei vielä ole vahvistettu luokittelija. Harjoittelija ei voi olla luokittelupaneelin jäsen kansainvälisessä turnauksessa. Harjoittelijan toimenkuva sisältää luokitteluprosessiin osallistumisen ja havainnoinnin tutustuakseen luokittelusäännöksiin ja kehittääkseen pelaaja-arvioinnin osaamistaan. Hän avustaa tutkimuksissa ja osallistuu turnausten luokittelutapaamisiin. Luokittelijaharjoittelijan täytyy noudattaa luokittelijoiden menettelysääntöjä Taso 1 Kansainvälinen luokittelija Luokittelija, joka on hyväksytysti suorittanut BWF:n vammaissulkapallon harjoitteluosuuden ja on vahvistettu toimimaan luokittelupaneelin jäsenenä kansainvälisissä turnauksissa. Luokittelijan täytyy noudattaa luokittelijoiden menettelysääntöjä. Tason 1 luokittelijan tehtävät voivat sisältää (mutta eivät rajoitu) seuraavaa: Olla osa luokittelupaneelia BWF:n vammaissulkapallon hyväksymissä kilpailuissa. Olla osa protestipaneelia vammaissulkapallon hyväksymissä kilpailuissa. Osallistua luokittelutapaamisiin kilpailuissa ja.. Avustaa Luokittelun johtajan pyynnöstä luokittelijoiden koulutuksissa ja sertifioinneissa Taso 2 Vanhempi luokittelija Vanhempi luokittelija toimii kilpailuissa johtajan ominaisuudessa ja raportoi luokittelupäällikölle. Vanhemmat luokittelijat ovat suorittaneet BWF harjoittelun, näyttävät johtajuuskykyjä, osallistuvat luokittelusysteemin tutkimukseen ja kehittämiseen sekä omaavat riittävää kokemusta luokittelusäännösten toimeenpanosta kilpailuissa. Luokittelijan täytyy noudattaa luokittelijoiden menettelysääntöjä.

4 Vanhemman luokittelijan tehtäväkuva voi sisältää (mutta ei rajoitu) seuraavaa: Avustaa luokittelusäännösten tutkimuksessa, kehittämisessä ja selvennyksissä Osallistua luokittelijoiden työryhmiin Ottaa johtava rooli harjoittelijoiden, luokittelijoiden ja kansainvälisten luokittelijoiden koulutuksessa. Avustaa luokittelusäännösten ja kilpailuprofiileiden säännöllisissä tarkistuksissa; ja Luokittelijoiden valvonta ja arviointi 3. Luokittelupaneelit ja luokittelu 3.1. Luokittelupaneelit Luokittelupaneeli on ryhmä BWF:n valtuuttamia luokittelijoita, jotka arvioivat pelaajia ja myöntävät heille kilpailuluokat Luokittelun johtajan tai luokittelupäällikön tulisi nimetä luokittelupaneeli jokaiseen kilpailuun Luokittelupaneelissa pitäisi olla ainakin kaksi henkilöä ja yhden jäsenistä tulisi olla hyväksytty fysioterapeutti ja/tai lääkäri Luokittelupaneelin jäsenillä ei saa, jos mahdollista, olla merkittävää yhteyttä kehenkään pelaajaan (tai pelaajan tukihenkilöihin), joka voisi aiheuttaa puolueellisuutta tai eturistiriitoja Luokittelupaneelin jäsenillä ei pitäisi, jos mahdollista, olla mitään muuta virallista vastuutehtävää kilpailuissa Kansallinen luokittelu Kaikki pelaajat, jotka ovat oikeutettuja osallistumaan BWF:n hyväksymiin kilpailuihin, pitäisi olla, jos mahdollista, heidän oman jäsenliittonsa luokittelema. Kansallinen luokittelu pitäisi suorittaa Kilpailuprofiilien mukaisesti (Liite 1). Kansalliset luokittelijat tulisi olla koulutettuja BWF:n hyväksymien standardien mukaisesti Kansainvälinen luokittelu Kansainvälinen luokittelu viittaa pelaaja-arviointiprosessiin, joka suoritetaan ennen BWF:n hyväksymää kansainvälistä tai muuta suurta (Major) turnausta tai sen aikana Pelaajan täytyy olla sijoitettuna kilpailuluokkaan kansainvälisen luokittelupaneelin puolesta, ennen kuin hän on oikeutettu kilpailemaan kansainvälisessä tai muussa BWF:n hyväksymässä suuremmassa turnauksessa Kansainvälisen luokittelupaneelin täytyy suorittaa kaikki kansainväliset luokittelut ja sen tulisi muodostua virallisista luokittelijoista. Kansainvälisen luokittelupaneelin tulisi sisältää vähintään kaksi luokittelijaa ja suurkilpailuissa (Major Tournaments) täytyy olla ainakin kaksi luokittelupaneelia. (riippuen ja 3.3.5) Luokittelun johtaja tai luokittelupäällikkö voi päättää, että luokittelupaneeli voi erikoistapauksissa koostua yhdestä hyväksytystä ja ammattitaitoisesta lääkäristä tai fysioterapeutista, erityisesti silloin kun saatavissa olevien luokittelijoiden määrä on pieni ennen turnausta tai turnauksessa

5 ennalta arvaamattomien olosuhteiden takia. Tällaisissa tapauksissa pelaajalle tehdään väliaikainen luokittelu, joka pitää arvioida uudelleen seuraavassa kansainvälisessä turnauksessa, jossa on paikalla vähintään kaksi luokittelijaa Kansainvälinen luokittelija voi pyytää lääketieteellistä, liikunnallista tai tieteellistä asiantuntemusta, jos se kokee, että se voisi olla avuksi pelaaja-arvioinnin suorittamisessa Luokittelupaneelien valmistelu kilpailuihin Luokittelun johtajan pitäisi, jos mahdollista, nimetä luokittelupäällikkö ainakin kolme (3) kuukautta ennen kilpailutapahtumaa. Luokittelupaneeli pitäisi, jos mahdollista, nimetä kaksi (2) kuukautta ennen kilpailua Luokittelun johtaja voi toimia luokittelupäällikkönä kilpailussa. Luokittelun johtajan ja luokittelupäällikön tulisi työskennellä yhdessä järjestelytoimikunnan kanssa saadakseen selville ne pelaajat, jotka tarvitsevat arvioinnin kilpailutapahtumassa Luokittelupäällikön pitäisi toimittaa järjestelytoimikunnalle ja jäsenjoukkueille luokitteluaikataulu ennen kilpailua tai joukkueiden saapuessa kilpailutapahtumapaikalle. 4. Luokittelu: Pelaaja-arviointi 4.1. Pelaaja-arviointi Pelaaja-arviointi on prosessi, minkä avulla pelaaja on luokittelupaneelin toimesta arvioitu siten, että pelaaja voidaan sijoittaa tiettyyn kilpailuluokkaan ja hänelle voidaan antaa tietty kilpailuluokan tila Pelaaja-arviointi ja siihen liittyvät prosessit tulee suorittaa englanniksi Pelaaja ja asiaankuuluva Jäsen (jäsenliitto) ovat yhdessä vastuussa siitä, että pelaaja osallistuu pelaaja-arviointiin Pelaajan täytyy hyväksyä BWF:n pelaaja-arvioinnin suostumuslomakkeen ehdot ennen osallistumista pelaaja-arviointiin Pelaajan täytyy osallistua pelaaja-arviointiin kaikki vaadittavat asiakirjat mukanaan. Asiakirjojen täytyy olla täytettynä englanniksi. Kyseiset asiakirjat ovat: * Vammaissulkapallon Lääketieteellinen-tietolomake * Vammaissulkapallon pelaaja-arvioinnin suostumuslomake Pelaajan täytyy myös toimittaa kaikki tarvittavat lääketieteelliset ja muut arviointia tukevat tiedot englanniksi, liikuntavälineet (kilpailupyörätuoli, kilpailussa käytettävät proteesit jne.) ja muut BWF:n määrittämät asusteet. Pelaajan täytyy esittää yleisesti hyväksytty kuvallinen henkilötodistus kuten passi tai kansallinen henkilökortti ja hänen täytyy tuoda mukanaan passikuva.

6 Jos pelaajan terveydentila aiheuttaa kipua, joka rajoittaa tai estää täysipainoisen suorituksen, luokittelupaneeli voi päättää, ettei pelaaja-arviointia tehdä. Luokittelupaneeli voi, oman harkintansa mukaan, sopia pelaaja-arvioinnin tehtävän tällaisissa tapauksissa myöhempänä ajankohtana Pelaajan täytyy ilmoittaa säännöllinen lääkitys ja muu sen hetkinen lääkitys ennen pelaaja - arviointia. Luokittelupaneeli voi, oman harkintansa mukaan, kieltäytyä tekemästä pelaaja-arviointia, jos sen mielestä kyseinen lääkitys vaikuttaa fysiologisen ja lääketieteellisen arvioinnin tekemiseen. Luokittelupaneeli voi sopia pelaajaluokittelun tehtäväksi tällaisissa tapauksissa myöhempänä ajankohtana Jos pelaaja ei ilmoita käyttämiään lääkkeitä vaaditusti sääntöpykälän mukaan, luokittelupäällikkö voi pistää pelaajan kilpailuluokan ja / tai kilpailuluokan tilan syrjään ja vaatia, että pelaaja uusii pelaaja-arvioinnin. Jos tämä johtaa kilpailuluokan muutokseen, säännön 5.5. seuraamuksia sovelletaan Pelaajan mukana voi olla avustaja pelaaja-arvioinnin aikana. Avustajan pitäisi tuntea pelaajan vamma ja suorituskyky. Myös tulkki voi olla pelaajan mukana Luokittelupaneeli voi käyttää videokuvaa ja / tai valokuvia kaikkiin luokittelutarkoituksiin liittyen kyseiseen kilpailutapahtumaan Pelaaja-arviointiprosessi Pelaaja-arviointiprosessin täytyisi pitää sisällään seuraavaa: Fysiologinen arviointi Luokittelupaneeli suorittaa pelaajan fysiologisen arvioinnin BWF:n kilpailuprofiilien mukaisesti, joten tehdäkseen sen mahdolliseksi, pelaaja esittää vamman, joka oikeuttaa osallistumiseen vammaissulkapalloon Tekninen arviointi Luokittelupaneeli voi suorittaa pelaajan teknisen arvioinnin, mikä sisältää (mutta ei rajoitu) pelaajan suorituskyvyn arvioinnin muussa kuin kilpailullisessa ympäristössä, sekä erityisiä vammaissulkapallon tehtäviä ja aktiviteetteja. Keinoja, miten teknisen arvioinnin tulisi tapahtua, olisi täs mennettävä asianomaisen kilpailijan kilpailuprofiilissa. Luokittelijat voivat käyttää tiettyjä olosuhteita tarkkaillakseen pelaajan suorituskykyä simuloidussa sulkapallotilanteessa Fysiologisen ja teknisen arvioinnin täsmennetyt keinot Nämä säännöt voivat täsmentää joitakin fysiologisen ja teknisen arvioinnin menettelytapoja ja keinoja. Kyseiset keinot on sisällytetty Liite 1:een ja niitä voidaan muuttaa ja / tai päivittää BWF:n toimesta Tarkkailu-arviointi Luokittelupaneeli voi, jos katsoo tarpeelliseksi, suorittaa tarkkailu-arvioinnin, mikä tarkoittaa pelaajan sulkapallon erityistaitojen tarkkailua. Tarkkailu-arviointi voidaan tehdä videon välityksellä mutta se täytyy suorittaa loppuun ennen pelaajan Ensiesiintymistä.

7 5. Luokittelu: Kilpailuluokka ja Kilpailuluokan Tila 5.1. Kilpailuluokka ja Kilpailuluokan Tila Kilpailuluokka Kilpailuluokka on kategoria, johon pelaajat on sijoitettu vammasta johtuvan liikerajoitteisuuden mukaan ja sen miten kyseinen vamma vaikuttaa suorituskykyyn sulkapallossa Kilpailuluokka määräytyy pelaajalle palaaja-arvioinnin mukaisesti Pelaaja, jolla ei ole kilpailuluokkaa ennen kansainvälistä tai muuta suurkilpailua, sijoitetaan Esikilpailuluokkaan (Entry Competition Class) ennen pelaaja-arviointia. Esikilpailuluokka on kilpailuluokka, johon jäsenmaa sijoittaa pelaajan ennen kansainvälistä tai muuta suurkilpailua ilmaistakseen kilpailuluokan, missä pelaaja on aikeissa kilpailla. Kaikkien pelaajien, jotka on sijoitettu Esikilpailuluokkaan kilpailua varten, täytyy suorittaa pelaaja-arviointi ennen kilpailuun osallistumista Kilpailuluokan tila (Competition Class Status) Kilpailuluokan Tila määräytyy pelaajalle kilpailuluokkaan sijoittamisen jälkeen Kilpailuluokan tila osoittaa, missä laajuudessa pelaajan täytyy suorittaa pelaaja-arviointi ja onko (ja kenen osalta) pelaajan kilpailuluokka altis protesteille Kilpailuluokan tilan nimeäminen Kilpailuluokan tilasta käytetään seuraavanlaisia nimityksiä: Kilpailuluokan tila UUSI - New (N) annetaan pelaajalle: jota ei ole arvioitu kansainvälisen luokittelunpaneelin taholta mutta on sijoitettu Esikilpailuluokkaan jäsenmaan toimesta (seuraten kansallista luokittelua tai muuten), jotta pelaaja-arviointi voitaisiin tehdä. tai joka on arvioitu aiemmin kansainvälisen luokittelupaneelin toimesta ja sijoitettu Kilpailuluokkaan NE ja joka haluaa osallistua toiseen pelaaja-arviointiin. tai joka on aikaisemmin arvioitu vain yhden kansainvälisen luokittelijan toimesta kansainvälisessä kilpailussa ja jolle on määrätty väliaikainen luokittelu. N Pelaajien täytyy osallistua pelaaja-arviointiin ja läpäistä se ennen kilpailemista kansainvälisessä tai BWF:n hyväksymässä suurkilpailussa.

8 Kilpailuluokan tila TARKASTETTAVA - Review (R) Kilpailuluokan tila Tarkastettava (R) annetaan pelaajalle, joka on aiemmin arvioitu kansainvälisen luokittelupaneelin toimesta mutta vaatii uudelleenarvioinnin. Pelaajan täytyy osallistua pelaaja-arviointiin ja kilpailuluokka voi vaihtua ennen kilpailua. R- pelaajiin luetaan (mutta ei rajoitu) pelaajat, joilla on vaihteleva ja / tai progressiivinen vamma tai koska heidän ikänsä takia vammat eivät ole vielä stabilisoituneet, tai ovat rajatapauksia, tai edellinen status on T. R-pelaajien täytyy läpäistä pelaaja-arviointi ennen osallistumista kansainvälisiin tai BWF:n hyväksymiin suurempiin turnauksiin Kilpailuluokan tila VAHVISTETTU - Confirmed (C) Kilpailuluokan tila Vahvistettu (C) annetaan pelaajalle, joka on arvioitu kansainvälisen luokittelupaneelin toimesta, joka on päättänyt, että pelaajan kilpailuluokka ei tule muuttumaan. Pelaajalla, jolla on vahvistettu kilpailuluokka, ei luokka tule muuttumaan ennen kilpailua tai kilpailun aikana, eikä häneltä vaadita enää pelaaja-arviota BWF:n hyväksymissä kilpailuissa. Kilpailuluokassa C kilpailevan pelaajan täytyy kuitenkin osallistua pelaaja-arviointiin, jos erikoistilanteessa tehdään protesti tai jos luokittelusysteemi muuttuu Kilpailuluokan tila VÄLIAIKAINEN - Temporary (T) Kilpailuluokan tila Väliaikainen (T) on toinen mahdollinen merkintätapa BWF:n vammaissulkapallossa siirtymäajan loppuun (1 Heinäkuuta 2013) uusia luokittelusäännöksiä varten (voimassa 1 Tammikuuta 2012 alkaen). Tämä status osoittaa, että pelaajalla on mahdollisuus siirtyä toiseen kilpailuluokkaan. Pelaajaa voidaan ennakkoon pyytää olemaan läsnä tulevan turnauksen pelaaja-arvioinnissa, jotta hänelle voitaisiin osoittaa lopullinen Kilpailuluokka ja Kilpailuluokan Tila. Kun tämän kilpailuluokan tilan pelaajaa vaaditaan saapumaan uudelleen luokitukseen, pelaajan täytyy noudattaa tätä pyyntöä seuraavassa kansainvälisessä turnauksessa mihin hän osallistuu. Pyynnöstä pelaaja saa Kilpailuluokan tilan Tarkistettava (R) Rajoitukset Vahvistettu- tilan myöntämiseen Pelaajalle, joka haluaa kilpailla liikuntavammaisten kilpailuluokassa, ei voida myöntää Vahvistettu tilaa: ennen kuin Tarkkailu-arviointi ja / tai Ensiesiintymisen vaatimukset, jos luokittelupaneeli niin vaatii, on suoritettu. jos nykyisen kilpailuluokan määrännyt luokittelupaneeli muodostui vain yhdestä luokittelijasta.

9 5.2 Sopimattomuus ja Kilpailuluokka NE Jos pelaajalla ei ole asiaankuuluvaa luokittelusääntöjen mukaista vammaa, tai jos asiaankuuluvasta vammasta johtuva toiminnallinen rajoitus, joka ei ole pysyvä ja / tai joka ei estä pelaajaa kilpailemaan tasavertaisesti huippu-urheilussa vammattomien puolella, pelaajaa pidetään sopimattomana kilpailemaan vammaissulkapallossa Näissä tapauksissa pelaajalle määrätään kilpailuluokka NE Ei sopiva (Not Eligible) Jos kansainvälinen luokittelupaneeli sijoittaa pelaajan kilpailuluokkaan Ei sopiva (NE), pelaajalla on oikeus tulla arvioiduksi toisen luokittelunpaneelin osalta, joko samassa kilpailussa (jos toinen paneeli on paikalla) tai niin pian kuin on käytännössä jälkeenpäin mahdollista. Jos toista luokittelupaneelia ei turnauksessa ole, pelaaja ei voi kilpailla kyseisessä turnauksessa ja voi osallistua johonkin muuhun kansainväliseen turnaukseen toista pelaaja-arviointia varten. Jos toinenkin luokittelupaneeli vahvistaa, että pelaajan kilpailuluokka on NE, pelaajalla ei ole oikeutta kilpailla kyseisessä turnauksessa, eikä hänellä ole enää oikeutta tehdä protestia tai vaatia vielä yhtä pelaaja - arviointia Osaa ei sovelleta pelaaja-arviointiin, joka on tehty poikkeustilanteessa tehdyn protestin jälkeen. 5.3 Ensiesiintyminen Ensiesiintyminen tarkoittaa ensimmäistä kertaa, jolloin kilpailija kilpailee turnauksessa. Ensimmäinen esiintyminen yhdessä tapahtumassa / turnauksessa pätee kaikkiin turnauksiin samassa kilpailuluokassa Paikallinen turnauksen järjestelykomitea huolehtii, että kaikki joukkueet saavat yksityiskohtaiset tiedot ketkä pelaajat, jotka pelaavat kilpailuluokka s tatuksella N tai R tulevat ensimmäiseen esiintymiseensä. 5.4 Kilpailuluokan osoittaminen liikuntavammaisille pelaajille Fysiologisen ja teknisen arvioinnin suorittamisen jälkeen pelaajalle: tai a) määrätään kilpailuluokka ja kilpailuluokan tila; b) jos tarvitaan tarkkailuarviointia, määrätään alustava kilpailuluokka ja alustava kilpailuluokan tila Pelaajalla on lupa kilpailla sen jälkeen kun hänelle on määrätty alustava kilpailuluokka ja kilpailuluokan tila Jos luokittelupaneeli vaatii pelaajaa suorittamaan tarkkailuarvioinnin, sen tulisi tapahtua joko ennen ensiesiintymistä tai sen aikana.

10 5.4.4 Seuraten pelaajien, joilla on alustava kilpailuluokan tila Uusi (N), tarkkailuarviointia (joka voi olla tehty pelaajan ensiesiintymisessä): a) Luokittelupaneeli joko hyväksyy tai muuttaa pelaajan alustavan kilpailuluokan; ja b) Luokittelupaneeli muuttaa pelaajan alustavan kilpailuluokan tilan joko Tarkastettava (R), Vahvistettu (C) tai Väliaikainen (T) Seuraten pelaajien, joilla on alustava kilpailuluokan tila Tarkistettava (R), tarkkailuarviointia (joka voi olla tehty pelaajan ensiesiintymisessä): a) Luokittelupaneeli, joko hyväksyy tai muuttaa pelaajan alustavan kilpailuluokan. b) Luokittelupaneeli pitää pelaajan alustavan kilpailuluokan Tarkistaa (R), ennallaan tai muuttaa sen Vahvistetuksi (C) tai Väliaikaiseksi (T) Sääntöpykäliin ja sovelletaan sääntöä suhteessa vahvistettujen kilpailuluokkien määräämiseen Pelaajalle osoitettu kilpailuluokka ja kilpailuluokan tila tiedotetaan maajoukkueen edustajalle ja kilpailun paikalliselle järjestelytoimikunnalle niin pian kuin mahdollista ensiesiintymisen jälkeen. 5.5 Kilpailuluokkamuutokset Ensiesiintymisen jälkeen Pelaajan alustava kilpailuluokka voi muuttua ensiesiintymisen seuraamuksena. Jos pelaaja, jolla on alustava kilpailuluokka, tekee ensiesiintymisen kilpailussa, kyseistä kilpailua kutsutaan tässä tapauksessa Ensiesiintymisen kilpailuksi. Jos pelaajan alustava kilpailuluokka muuttuu ensiesiintymisen seuraamuksena: a) Kilpailuluokan muutos tulee voimaan heti ensiesiintymisen (turnauksen) jälkeen; b) Pelaajan saavutetut tulokset (myös mahdolliset mitalit) ensiesiintymisessä pysyvät voimassa; c) Pääluokittelija tiedottaa teknistä delegaatiota ja turnauksen paikallista järjestelyorganisaatiota muutoksista; d) Ensiesiintymisen jälkeen (tapahtumassa, ei yksittäisessä ottelussa) pelaaja on oikeutettu kilpailemaan niissä kilpailuissa, joihin pelaajan tarkastettu kilpailuluokka oikeuttaa Lopullinen vahvistus turnauksen lopussa Turnauksen pääluokittelijan täytyy vahvistaa luokittelunpaneelin osoittamat kilpailuluokat ja kilpailuluokan tilat ennen ja jälkeen jokaisen turnauksen. Jokaisen turnauksen jokaisen maan luokittelutulokset julkaistaan BWF:n nettisivuilla, normaalisti neljän (4) viikon kuluessa kilpailun loppumisesta.

11 6. Luokittelu: Epäonnistuminen arviointisäännöksien noudattamisessa 6.1. Pelaaja ei voi osallistua arviointiin Jos pelaaja ei voi osallistua arviointiin, pelaajalle ei määritellä kilpailuluokkaa tai kilpailuluokan tilaa, eikä hän voi osallistua kilpailuun Jos luokittelupäällikkö hyväksyy kohtuullisen selityksen pelaajan epäonnistumisesta osallistua arviointiin, pelaajalle voidaan antaa toinen ja samalla viimeinen mahdollisuus osallistua arviointiin Epäonnistuminen luokitteluun osallistumises sa sisältää seuraavat vaihtoehdot: ei osallistu arviointiin osoitettuna aikana ja oikeassa paikassa; tai ei osallistu arviointiin tarkoituksenmukaisin varustein / vaatetuksin ja / tai asiakirjoin; tai ei osallistu arviointiin vaadittavan avustajan kanssa Yhteistyökyvyttömyys arvioinnin aikana Pelaaja, joka luokittelupaneelin mielestä ei pysty tai on haluton osallistumaan pelaaja-arviointiin, on katsottava yhteistyökyvyttömäksi arvioinnissa Jos pelaaja ei tee yhteistyötä pelaaja-arvioinnin aikana, pelaajalle ei määrätä kilpailuluokkaa tai kilpailuluokan tilaa, eikä hän voi näin ollen osallistua kyseiseen turnaukseen Jos luokittelupäällikkö hyväksyy järkevän syyn epäonnistuneeseen yhteistyöhön, pelaajalle voidaan antaa toinen ja viimeinen tilaisuus osallistua ja tehdä yhteistyötä Kuka tahansa pelaaja, jonka huomataan olevan yhteistyökyvytön arvioinnin aikana, ei saa suorittaa muita vammaissulkapallon arviointeja seuraavien kahdentoista (12) kuukauden aikana lähtien siitä päivästä, jolloin pelaaja epäonnistuu yhteistyössä Tahallinen vääristely Pelaajaa, joka luokittelupaneelin mielestä, on tahallisesti vääristellyt taitoja ja / tai kykyjä, ei sijoiteta mihinkään kilpailuluokkaan eikä saa kilpailuluokan tilaa, eikä hän saa kilpailla kyseisessä vammaissulkapallon turnauksessa. Lisäksi: ja - Pelaaja ei saa suorittaa muita vammaissulkapallon pelaaja-arviointeja vähintään kahteen (2) vuoteen siitä hetkestä lähtien kun pelaaja on tahallisesti vääristellyt taitojaan / kykyjään; - Luokittelupäällikkö poistaa pelaajalle määrätyn kilpailuluokan ja kilpailuluokan tilan BWF:n vammaissulkapallon Masters-listalta; - Pelaajalle merkitään IM (Intentional Misrepresentation Tahallinen Vääristely) BWF:n vammaissulkapallon Masters-listalle ja BWF:n vammaissulkapallon nettilistalle; - Jäsenmaata tiedotetaan tilanteesta.

12 Pelaaja, joka toisen kerran ja eri tilanteessa, tahallisesti vääristelee taitoja ja / tai kykyjä, saa elinikäisen kiellon BWF:n vammaissulkapallon turnauksiin tai BWF:n hyväksymiin vammaissulkapalloturnauksiin ja hänelle voidaan määrätä myös muita rangaistuksia BWF:n (tarpeellisiksi) katsomalla tavalla Epäonnistunut osallistuminen / Asioiden vääristely ja seuraamukset pelaajan avustajalle BWF antaa rangaistuksen avustajalle, joka avustaa tai rohkaisee pelaajaa olla osallistumatta pelaaja-arviointiin tai ei tee yhteistyötä arvioinnin aikana; tahallisesti vääristelee taitoja ja / tai kykyjä tai häiritsee arviointiprosessia millään tavalla Ne, jotka neuvovat pelaajaa tahallisesti vääristelemään taitoja ja / tai kykyjä saavat rang aistuksen, joka on vähintään yhtä ankara kuin pelaajalle annettu rangaistus Tässä tapauksessa, avustajasta raportointi asianmukaisille tahoille on tärkeä askel pelaajien tahallisten vääristelyjen estämiseen Rangaistusten julkaiseminen BWF julkaisee pelaajille ja avustajille määrätyt rangaistukset ja niiden yksityiskohdat. 7. Luokittelu: Protestit ja Rangaistukset 7.1. Protestit Termiä Protesti käytetään näissä säännöksissä kuten IPC:n Luokittelusäännöissä International Standard for Protests and Appeals. Se viittaa menettelyyn, missä virallinen vastustus tehdään koskien pelaajan kilpailuluokkaa ja joka ratkaistaan myöhemmin Onnistunut protesti johtaa siihen, että luokittelupaneeli tekee pelaaja-arvioinnin Pelaajaan kilpailuluokasta voi tehdä protestin yksittäisessä turnauksessa ainoastaan kerran. Tämä rajoitus ei päde poikkeustapauksissa jätettyihin protesteihin BWF voi ratkaista protestin ainoastaan koskien BWF:n määräämää kilpailuluokkaa Protestit tulee ratkaista tavalla, joka minimoi vaikutuksen turnaukseen osallistumiseen, turnauksen aikatauluun ja tuloksiin Protesteja voidaan jättää ainoastaan turnauksen aikana (paitsi poikkeustapauksissa tehdyt protestit).

13 7.2. Milloin protestin voi jättää Jokainen Jäsen tai luokittelupäällikkö voi jättää protestin pelaajista, joiden kilpailuluokka status on N sen jälkeen kun pelaaja-arviointi ja kilpailuluokan määrittäminen on tapahtunut. Protestin ratkaisemisen seuraamuksena, pelaajalle määrätään kilpailuluokan tila: - Tarkastettava (R); tai - Vahvistettu (C); tai - Väliaikainen (T); tai - Ei oikeutettu kilpailemaan (NE) Jokainen Jäsenliitto/maa tai luokittelupäällikkö voi tehdä protestin pelaajista, joiden kilpailuluokan tila on Tarkastettava (R), sen jälkeen kun pelaaja-arviointi ja kilpailuluokan määrääminen on tapahtunut. Protestin jälkeen pelaaja pysyy Tarkastettavana (R) tai se vaihdetaan: - Vahvistettu (C) tila; tai - Väliaikainen (T); tai - Ei oikeutettu kilpailemaan (NE) Pelaajista, joilla Vahvistettu (C) kilpailuluokan tila, voi tehdä protestin vain poikkeustapauksissa Protestimenettelyt turnauksien aikana Protestit voi jättää jäsenmaan edustaja (joka on valtuutettu tekemään protestin, esimerkiksi joukkueenjohtaja ja / tai pääluokittelija) Protestit toimitetaan tapahtuman / kilpailun luokittelupäällikölle tai kyseiseen tapahtumaan osoitetulle henkilölle, jolla on oikeus ottaa BWF:n puolesta protestit vastaan Jäsenmaa voi tehdä protestin pelaajan kilpailuluokasta tunnin (1) kuluessa luokittelunpaneelin päätöksestä koskien kilpailuluokkien julkaisemista Protestit pitää jättää englanniksi sille määrätyllä protestilomakkeella (saatavissa turnauksen luokittelupäälliköltä). Protestilomakkeen täytyy sisältää seuraavat asiat: - Protestin kohteena olevan pelaajan nimi, maa ja laji - Yksityiskohdat protestoivasta asiasta; - Protestin syyt; - Protestia tukevat asiakirjat tai muut todisteet - Protestin jättäjän tai tarvittaessa luokittelupäällikön allekirjoitus; ja - Sadan (100) dollarin (US$) protestimaksu.

14 Saatuaan protestilomakkeen, luokittelupäällikkö suorittaa uudelleenarvioinnin määritelläkseen onko protestille pätevää syytä ja onko kaikki tarvittava tieto liitetty protestiin. Jos luokittelupäälliköstä näyttää siltä, että pätevää syytä protestille ei ole, tai protesti on jätetty ilman tarpeellisia tietoja, luokittelupäällikkö hylkää protestin ja ilmoittaa asiasta asianomaisille henkilöille. BWF pitää protestimaksun itsellään Jos protesti hylätään, luokittelupäällikkö ilmoittaa syyn jäsenmaalle niin pian kuin mahdollista Jos protesti hyväksytään, luokittelupäällikkö nimittää protestipaneelin tekemään pelaajaarvioinnin. Protestipaneeli koostuu kahdesta (2) luokittelijasta Vähintään toisella, tai jos mahdollista, kummallakaan protestipaneelin jäsenistä ei saisi olla suoraa yhteyttä arviointiin, joka johti viimeisimpään pelaajan kilpailuluokan määritykseen, ellei viimeisin määritys ole tapahtunut kauemmin kuin kuusi (6) kuukautta ennen protestin tekemistä Luokittelupäällikkö ilmoittaa protestipaneelin tekemän pelaaja-arvioinnin ajasta ja paikasta asiaankuuluville osapuolille Kaikki protestin mukana jätetyt asiakirjat tulee toimittaa protestipaneelille. Protestipaneelin tulisi suorittaa alustava arviointi ilman yhteyttä luokittelupaneeliin, joka määräsi pelaajan viimeisimmän kilpailuluokan Protestipaneeli voi etsiä lääketieteellistä, urheilullista tai tieteellistä asiantuntemusta (sisältäen alkuperäisen luokittelupaneelin) tarkastaessa uudelleen pelaajan kilpailuluokkaa Protestin jälkeinen pelaaja-arviointi noudattaa samaa prosessia kuin on kuvattu näissä säännöksissä. Kaikkia asiaankuuluvia osapuolia on informoitava päätöksestä niin pian kuin mahdollista pelaaja-arvioinnin jälkeen. BWF pitää protestimaksun, ellei protestia hyväksytä Protestipaneelin päätös on lopullinen, eikä siihen voi liittää enää muita protesteja Protesti poikkeusolosuhteissa Luokittelupäällikkö voi tehdä protestin poikkeustapauksissa koskien ketä tahansa pelaajaa ennen turnausta tai sen aikana. Poikkeustapaus voi johtua: - Muutoksesta pelaajan vamman tasossa; - Pelaajasta, joka osoittaa huomattavasti vähempää tai suurempaa kykyä verrattuna pelaajan nykyiseen kilpailuluokkaan turnauksen aikana tai sitä ennen. - Luokittelupaneelin tekemästä virheestä, joka on johtanut pelaajan sijoittamiseen kilpailuluokkaan, johon ei kykyjensä puolesta kuulu; tai - Kilpailuluokan määräämiskriteerit ovat muuttuneet pelaajan viimeisimmän arvioinnin jälkeen Protestin tekemisen tapa poikkeuksellisissa olosuhteissa on seuraavanlainen: Luokittelupäällikkö ilmoittaa pelaajalle ja asiaankuuluville jäsenmaille ja / tai kansallisille Paralympiakomiteoille, että protesti tehdään poikkeustapauksessa. Pykälään 7.3 viittaavat prosessit ja menettelytavat (silloin kun asiaankuuluvaa) pätevät poikkeustapauksissa tehtyihin protesteihin.

15 Pelaaja-arvioinnin jälkeinen protesti noudattaa samaa prosessia kuin kuvattu näissä säännöissä. Kaikkia osapuolia on informoitava protestipäätöksestä pelaaja-arvioinnin jälkeen niin pian kuin mahdollista Protestipaneelin päätös on lopullinen eikä siihen sovelleta mitään muita protesteja Vastuu protestisääntöjen noudattamisessa Protestin jättävä jäsen on yksinomaan vastuussa siitä, että kaikkia protestin prosessin vaatimuksia noudatetaan Jos pääluokittelija hylkää protestin, koska jäsenellä, joka protestin on jättänyt, ei ole tarpeeksi pätevää syytä protestille tai protestilomake on jätetty ilman kaikkia tarvittavia dokumentteja, jäsen voi jättää protestin uudelleen jos luokittelupäällikön esittämät puutteet protestia koskien pystytään korjaamaan. Siinä tapauksessa aikataulu protestin jättämiselle ei muutu Jos jäsen jättää protestin uudelleen, kaikkia protestimenettelyvaatimuksia sovelletaan. Epäselvyyden välttämiseksi toinen protestimaksu tulee myös maksaa (se palautetaan jos protesti hyväksytään) 7.6. Valitukset Termillä valitus - "appeal", tarkoitetaan virallista vastustusta luokittelumenettelyä vastaan, ja joka myöhemmässä vaiheessa ratkaistaan. BWF on nimittänyt kurinpitolautakunnan toimimaan valitustapauksissa niissä tapauksissa missä protesti on kuultu mutta sitä ei ole hyväksytty. Menettely kurinpitolautakuntaan tulleiden valitusten osalta on esitetty yksityiskohtaisesti BWF:n yleisissä kilpailusäännöksissä. Kurinpitolautakunnalla on toimivalta tarkistaa ainoastaan luokittelupäätöksissä ja protesteissa käytetyt menettelyt: - Taatakseen, että kaikkia asianmukaisia kilpailuluokan myöntämismenettelyjä on noudatettu; ja / tai - Taatakseen, että kaikkia asianmukaisia protestimenettelyjä on noudatettu Jos tapahtuman / kilpailun aikana valitusta ei ole hyväksytty, henkilö joka jätti alkuperäisen protestin voi viedä sen eteenpäin BWF valituspaneelille (viimeinen valitustaho BWF:n sisällä). Menettely kyseistä valitusta varten on selitetty yksityiskohtaisesti BWF:n kurinpitosäännöissä. 8. Erikoissäännöt Paralympialaisiin ja suurkilpailuihin Näitä Luokittelusäännöksiä voidaan muuttaa, täydentää tai korvata Paralympialaisten sekä maanosien paralympiakomiteoiden tai muiden IPC:n hyväksymien kilpailuiden luokitteluoppaalla. Kyseinen luo kitteluopas esittää yksityiskohtaisesti ajankohdat, jolloin luokitteluopas on etusijalla.

16 Glossary Activity Limitation Athlete Athlete Evaluation Athlete Support Personnel BWF Classification Competition Competition Class Competition Class Status Competition Profiles Conflict of Interest Event International Classification International Competition International Federation (IF) International Tournament IPC Toiminallinen rajoite Vaikeudet yksilöllä voi olla suorittaessa toimintoja jotka voivat sisältää korkean suorituskyvyn taitoja urheilussa. Pelaaja Pelaaja-arviointi Player Support Personal Badminton World Federation Luokittelu Tämä viittaa prosessiin, jonka mukaan pelaajat on arvioitu suhteessa heidän kilpailukykyisyyteensä vaikuttavaan vajaatoimintaan (toimintakyvyttömyyteen). Sen tarkoituksena on tarjota puitteet oikeudenmukaiselle / reilulle kilpailulle ja varmistaa, että strategiat, taidot ja lahjakkuus määrittelee kilpailumenestyksen. Luokitteluja tehdään varmistukseksi, että pelaajalla on asiaankuuluva vamma ja että vamma vaikuttaa pelaajan suorituskykyyn. Kilpailu Kilpailuluokka Tämä määräytyy luokitteluprosessin kautta. Kilpailuluokka ryhmittää kilpailijat yhteen kilpailussa. Kilpailuluokka status Tämä osoittaa milloin pelaajat tulisi arvioida ja kuinka heidän kilpailuluokkansa voidaan asettaa kyseenalaiseksi. Kilpailuprofiili tämä selittää kuinka pelaajaa voidaan pitää oikeutettuna kilpailemaan tietyssä kilpailuluokassa. Eturistiriita syntyy kun aikaisempi henkilökohtainen tai ammatillinen suhde vaikuttaa mahdollisesti luokittelijan kykyyn tehdä objektiivinen päätös tai arviointi Yksittäinen tapahtuma (Miesten yksilökisa, naisten yksilökisa, naisten joukkuekilpailu jne.) Kansainvälinen luokittelu Pelaaja-arvioinnin prosessi, joka tehdään BWF:n hyväksymän kansainvälisen tai muun major turnauksenaikana tai sitä ennen. Kansainvälinen kilpailu Kansainvälinen turnaus Kansainvälinen liitto Kansainvälisen paralympiakomitean tunnustama urheiluliitto. Kansainvälinen Paralympiakomitea voi ainoana maailmassa myöntää urheilulajille Para-statuksen Kansainvälinen turnaus Turnaus, jonka hallintoelimenä toimii kansainvälinen liitto Kansainvälinen Paralympiakomitea.

17 Local Organising Committee for a Competition Kilpailun paikallinen järjestelytoimikunta Local Organising Committee for a Tournament Turnauksen paikallinen järjestelytoimikunta Hallintoelin, joka on muodostettu tietyn turnauksen tai turnaussarjan järjestämiseksi ja hallinnoimiseksi. Major Tournament Suurkilpailu / turnaus Vammaissulkapallon Maailmanmestaruuskisat, maanosien mestaruuskisat ja muut multisport kilpailut, joissa voi ansaita BWF:n hyväksymiä ranking-pisteitä. Member Jäsen BWF:n jäsen tai BWF:n hyväksymä liitännäisjäsen, jolla on oikeus ilmoittaa pelaajia BWF:n hyväksymiin turnauksiin. National Competition National Federation National Paralympic Committee (NPC) National Tournament Paralympic Games Player Player Evaluation Player Support Personal Protest Provisional Classification Sport Class Sport Class Profiles Sport Class Status Tournament Kansallinen turnaus Kansainvälisen liiton hyväksymä organisaatio, joka on ainoa kansallinen hallintoelin kyseiselle urheilulajille. BWF: hyväksymä kansallinen organisaatio, joka on ainoa vammaisurheilijoiden edustaja kyseisessä maassa tai alueella. Sen lisäksi hyväksytty vammaissulkapallon jäsen, jolle BWF on International Federation (Kansainvälinen liitto). Kansallinen turnaus Turnaus, missä jäsenliitto tai kansallinen olympiakomitea on turnauksen hallintoelin tai osoittaa turnauksen tekniset toimihenkilöt. Paralympialaiset Yhteistermi kesä- ja talviparalympialaisille. Pelaaja Luokittelutarkoitusta varten, kuka tahansa, joka harrastaa sulkapalloa kansainvälisellä (kuten määritelty BWF:n säännöissä) tai kansallisella tasolla (kuten määritelty BWF:n säännöissä) tai kuka tahansa henkilö, joka harrastaa lajia alemmalla tasolla. Pelaaja-arviointi Prosessi, jonka mukaan pelaaja arvioidaan luokittelupaneelin toimesta, että pelaaja voidaan sijoittaa luokitteluluokkaan ja osoittaa kilpailuluokan tila. Pelaajan avustaja valmentaja, joukkueenjohtaja, manageri, tulkki, agentti, joukkueen henkilöstö, toimitsija, lääkinnällinen tai sairaanhoidollinen henkilö, joka työskentelee pelaajan apuna harjoituksissa tai kilpailussa. Protesti Menettelytapa jossa virallinen kilpailijan kilpailuluokan ja / tai kilpailuluokan tilan vastustaminen on jätetty ja myöhemmin ratkaistu. Väliaikainen luokittelu Väliaikainen luokittelu tehdään, jos vain yksi luokittelija suorittaa pelaajaarvioinnin. Pelaaja arvioidaan uudelleen seuraavassa kansainvälisessä turnauksessa, missä on vähintään kaksi luokittelijaa. Kilpailuluokka (Competition Class) Kilpailuprofiili Kilpailuluokan tila Sarja yksittäisiä kilpailuja liitettyinä yhteen saman sääntöelimen alle.

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON KANOOTTIPOOLON LAJIKOHTAISET YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT HYVÄKSYTTY : 12.6.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISET

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry:n laji- ja kilpailutoiminnan kurinpitomääräykset

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry:n laji- ja kilpailutoiminnan kurinpitomääräykset Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry:n laji- ja kilpailutoiminnan kurinpitomääräykset Kilpailu- ja sääntövaliokunta on käsitellyt kurinpitomääräykset 31.5.2016. VAU:n hallitus on hyväksynyt kurinpitomääräykset

Lisätiedot

JOUKKUEKILPAILUT. Kilpailujen säännöt

JOUKKUEKILPAILUT. Kilpailujen säännöt JOUKKUEKILPAILUT Kilpailujen säännöt International Taekwon-Do Federation All Europe Taekwon-Do Federation Suomen ITF Taekwon-Do ry Tekninen Valiokunta Suomen Antidopingtoimikunta Kilpailuiden järjestäjä

Lisätiedot

SM-KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT

SM-KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT SM-KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT Kilpailuiden säännöt All Europe Taekwon-Do Federation Suomen ITF Taekwon-Do ry Kilpa- ja huippu-urheiluvaliokunta Suomen Antidopingtoimikunta Kilpailuiden järjestäjä Suomen ITF

Lisätiedot

INDOOR-SARJAT

INDOOR-SARJAT INDOOR-SARJAT 2018-2019 30.9.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Naisten SM 2. Miesten SM 3. Naisten I divisioona 4. Miesten I divisioona 5. U16 SM 6. U13 Hokkiliiga 7. U11 turnaukset 8. Ikämiesten SM Naisten SM-sarja

Lisätiedot

Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n kurinpitomääräykset

Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n kurinpitomääräykset Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n kurinpitomääräykset SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilöt ja yhteisöt... 1 2 Rikkomuksen laatu... 1 3 Rangaistuslajit... 2 4 Rankaisuoikeus... 2 5 Ilmoitus

Lisätiedot

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry KURINPITOMÄÄRÄYKSET

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry KURINPITOMÄÄRÄYKSET Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry KURINPITOMÄÄRÄYKSET 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilo t ja yhteiso t: Liiton kuripitomääräysten alaisia ovat: - liiton jäsenseurat - kilpailutoimintaa harjoittavat

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliiton kurinpitomääräykset Hyväksytty liittohallituksessa

Suomen Cheerleadingliiton kurinpitomääräykset Hyväksytty liittohallituksessa Suomen Cheerleadingliiton kurinpitomääräykset Hyväksytty liittohallituksessa 16.06.2017 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilöt ja yhteisöt: Liiton kuripitomääräysten alaisia ovat: - liiton jäsenseurat - jäsenseurojen

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014. ESI istumalentopallo Lappeenranta

KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014. ESI istumalentopallo Lappeenranta KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014 ESI istumalentopallo Lappeenranta Se yksi ja alkuperäinen istumalentopallon MARJOLA BEACH VOLLEY turnaus JO VUODESTA 1993

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 0.08.013 1 (5) PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Kiimingin Kiekko-Pojat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja). SOPIMUSKAUSI Tämä

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Haukiputaan Ahmat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä 2. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja) 2.

Lisätiedot

Eurooppalaiset menettelysäännöt sovittelijoille

Eurooppalaiset menettelysäännöt sovittelijoille FI FI FI Eurooppalaiset menettelysäännöt sovittelijoille Näissä menettelysäännöissä vahvistetaan periaatteita, joita yksittäiset sovittelijat voivat halutessaan noudattaa omalla vastuullaan. Sovittelijat

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) 31.5.2010 Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä parantamaan informointia

Lisätiedot

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT PELATTAVAT SARJAT 1. Miesten SM 2. Naisten SM 3. I divisioona 4. U21 SM 5. U15 SM 6. U12 Hokkiliiga 8. Ikämiesten SM Miesten SM-sarja Joukkueet valitaan sarjaan hakemusten

Lisätiedot

Kilpailusäännöt 2018

Kilpailusäännöt 2018 Kilpailusäännöt 2018 Kilpailusäännöt 2018 Kilpailukausi muuttuu Lex Laukkanen kymmenkunta muuta pienempää muutosta 1.1.8. Kilpailut Monikansallinen määritys jää kokonaan pois Kilpailukauden muutos - Laatinut

Lisätiedot

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012.

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

35. FESTIVAL D'ARMOR Challenge Crédit Agricole (luokka U17) Pelaajat syntyneet 01/01/2000 ja 31/12/2001

35. FESTIVAL D'ARMOR Challenge Crédit Agricole (luokka U17) Pelaajat syntyneet 01/01/2000 ja 31/12/2001 SPORTING SÄÄNNÖT 35. FESTIVAL D'ARMOR Challenge Crédit Agricole (luokka U17) Pelaajat syntyneet 01/01/2000 ja 31/12/2001 1 - Turnaus Järjestäjä Yhdistyksen UNION SPORTS Plougonvelin (U.S.P.) Yhdistys vuoden

Lisätiedot

PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET

PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET I FIFA:N SÄÄNNÖT Pärnu Summer Cup 2013 järjestetään FIFA:n jalkapallon sääntökirjan pelisääntöjen (FIFA Laws of the Game 2012/2013: http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/81/42/36/lawsofthegame_2012_e.pdf)

Lisätiedot

2.1 joka rikkoo liiton voimassa olevia sääntöjä, määräyksiä tai päätöksiä, joita liiton sääntöjen nojalla on annettu ja annetaan;

2.1 joka rikkoo liiton voimassa olevia sääntöjä, määräyksiä tai päätöksiä, joita liiton sääntöjen nojalla on annettu ja annetaan; Esitys liittokokoukselle 9.4.2016 Suomen Sulkapalloliiton kurinpitosäännöt 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilöt ja yhteisöt: Suomen Sulkapalloliiton (jatkossa liiton) kurinpitosääntöjen alaisia ovat: 1.1

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013 18.12.2012 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton

Lisätiedot

1.1 Kilpailuissa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöissä määriteltyjä sääntöjä. 1.2 Mitkään kansallisen järjestön määräykset eivät ole voimassa.

1.1 Kilpailuissa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöissä määriteltyjä sääntöjä. 1.2 Mitkään kansallisen järjestön määräykset eivät ole voimassa. Espoon Merenkävijät ry KILPAILUKUTSU - EMK JATKOLUOKKAREGATTA 2018 Tapahtuma: Jatkoluokkaregatta 2018 Zoom8 SM Europe SM Laser Radial SM Laser 4.7 ranking Laser Standard ranking Järjestäjä: Espoon Merenkävijät

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNTÖJEN (ICR) MUUTOKSET A- ja B-tason TD-koulutus, Lahti Juha Kolu

KILPAILUSÄÄNTÖJEN (ICR) MUUTOKSET A- ja B-tason TD-koulutus, Lahti Juha Kolu KILPAILUSÄÄNTÖJEN (ICR) MUUTOKSET 2016-2017 A- ja B-tason TD-koulutus, Lahti 11.11.2017 Juha Kolu Kaikkia lajeja koskevat säännöt (ICR 200) ICR 205: Riippumatta kilpailijoiden iästä, sukupuolesta, rodusta,

Lisätiedot

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT 1 TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 Näillä säännöillä määritellään TUL:n kilpailujen järjestämistä,

Lisätiedot

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta.

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta. 1(5) SALIBANDY 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton salibandymestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Salibandyliiton sääntöjä ( www.salibandy.net ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin

Lisätiedot

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot.

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. TIE HUIPULLE TIE HUIPULLE!!! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 9.8.2010 KOM(2010) 426 lopullinen 2010/0231 (NLE) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja Sveitsin valaliiton välisen sopimuksen tekemisestä Sveitsin valaliiton osallistumista

Lisätiedot

Kilpailusäännöt Pararatsastus KS VIII Muutokset

Kilpailusäännöt Pararatsastus KS VIII Muutokset Kilpailusäännöt Pararatsastus KS VIII Muutokset Sallitut luokat ja vaadittavat kilpailuluvat 2-taso: FEI:n pararatsastusohjelmat Suositellaan FEI-tutustumis-, noviisi- ja joukkueohjelmia. Vähintään D-lupa,

Lisätiedot

SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET

SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET 1 Soveltamisala Suomen Uimaliiton (jäljempänä liitto) sääntöjen, kilpailumääräysten, edustusoikeusmääräysten, sarjamääräysten, näiden rangaistusmääräysten ja muiden

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus rautatiejärjestelmän turvallisuudesta ja yhteentoimivuudesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan rautatiejärjestelmän turvallisuudesta

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA JA LISÄPÖYTÄKIRJA ITÄVALLAN TASAVALLAN SUOMEN TASAVALLAN VÄLILLÄ

PÖYTÄKIRJA JA LISÄPÖYTÄKIRJA ITÄVALLAN TASAVALLAN SUOMEN TASAVALLAN VÄLILLÄ 1088 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - Protokoll und Zusatzprotokoll in finnischer Sprache (Normativer Teil) 1 von 6 PÖYTÄKIRJA JA LISÄPÖYTÄKIRJA ITÄVALLAN TASAVALLAN JA SUOMEN TASAVALLAN VÄLILLÄ

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) 1.6.2009 1. Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä

Lisätiedot

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan. 1(5) JÄÄKIEKKO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton jääkiekkomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton harraste- ja seniorisääntöjä ( www.finhockey.fi ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.9.2018 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

TÄRKEÄ OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS

TÄRKEÄ OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS PÄÄTÖS MAKSULLISTEN PALVELUJEN LUOKITTELUSTA (Euroopan kemikaaliviraston hallintoneuvoston päätös) TÄRKEÄ OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS Suomenkielinen versio on epävirallinen konsolidoitu versio Euroopan kemikaaliviraston

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

Tärkeimmät Sääntömuutokset. Voimassa 1.11.2013 (kansallisesti 1.1.2014)

Tärkeimmät Sääntömuutokset. Voimassa 1.11.2013 (kansallisesti 1.1.2014) Tärkeimmät Sääntömuutokset Voimassa 1.11.2013 (kansallisesti 1.1.2014) Vammaisurheilijan osallistuminen Lajinjohtaja voi tarvittaessa soveltaa sääntöjä mahdollistaakseen urheilijan osallistumisen, kuitenkin

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. Tällaisia kilpailuja

Lisätiedot

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla.

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla. hallitus 9.12.2014 EsJt:n muodostelmaluistelun pelisäännöt Muodostelmaluistelun tavoitteet EsJt:n muodostelmaluistelun tavoitteena on tarjota luistelijoita kehittävää, laadukasta, pitkäjänteistä, määrätietoista

Lisätiedot

Ulkoisen tarkastuksen tulosalue toimii tarkastuslautakunnan alaisuudessa. Kaupungin ulkoista tarkastusta johtaa kaupunginreviisori.

Ulkoisen tarkastuksen tulosalue toimii tarkastuslautakunnan alaisuudessa. Kaupungin ulkoista tarkastusta johtaa kaupunginreviisori. 1(5) VANTAAN KAUPUNGIN T A R K A S T U S S Ä Ä N T Ö Kaupunginvaltuuston 24.8.2015 7 hyväksymä. Voimassa 1.9.2015 alkaen. 1 Tehtäväalue Ulkoinen tarkastus vastaa kaupungin hallinnon ja talouden ulkoisen

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus 1 JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus Salon Kiekkohait ry Tämä ohje kuvaa seuran joukkueenjohtajan tehtävät ja vastuut PÄIVITETTY 27.3.2014 Ohjeen päivitysvastuu: seurasihteeri 2 Sisältö JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT...

Lisätiedot

Blue Diamond BBP- ja Team Elite BBP -sa a nno t.

Blue Diamond BBP- ja Team Elite BBP -sa a nno t. Blue Diamond BBP- ja Team Elite BBP -sa a nno t. Voimassa 1. tammikuuta 2015 alkaen Näitä sääntöjä, jotka koskevat Nu Skinin Blue Diamond ja Team Elite Business Builder -asemaa ( BD BBP ja TE BBP ), sovelletaan

Lisätiedot

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi Genuine Hockey Spirit Since 1979 Haukat G 2010 Kausi 2017-2018 Haukat seurana Perustettu 1979 Valon Sinettiseura vuodesta 1997 (entinen Nuori Suomi) Lajeina jääkiekko ja ringette Lapsia ja nuoria lisenssipelaajia

Lisätiedot

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 2.0

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 2.0 SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 2.0 2 (8) Dokumentin tiedot Dokumentti: Rating-manuaali Lisätieto: Versio: versio 2.0 Tekijä: SPTL Viimeksi muokattu: 30.1.2014 Dokumentin historia Versio

Lisätiedot

Sopimusrajoja koskevat ohjeet

Sopimusrajoja koskevat ohjeet EIOPABoS14/165 FI Sopimusrajoja koskevat ohjeet EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1 60327 Frankfurt Germany Tel. + 49 6995111920; Fax. + 49 6995111919; email: info@eiopa.europa.eu site: https://eiopa.europa.eu/

Lisätiedot

Puu- ja metsäsertifiointia koskevien valitusten käsittely

Puu- ja metsäsertifiointia koskevien valitusten käsittely Bureau Veritas Certification menettelytapa V3.0 Maaliskuu 2018 1 Bureau Veritas Certification Menettelytapa 1 ESITTELY Tämän Bureau Veritas Certificationin menettelytavan tarkoitus on määritellä vakioitu

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto. Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous 11.4.2015

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto. Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous 11.4.2015 Sivu 1(6) MARATON CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous Laatija / tiedustelut: Pekka Tulonen 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa

Lisätiedot

Suomen Ilmailuliitto ry. Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt

Suomen Ilmailuliitto ry. Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Suomen Ilmailuliitto ry Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Hyväksytty Suomen Ilmailuliitto ry:n lajivaliokunnan kokouksessa 29.11.2011 1(5) SUOMEN MESTARUUSKILPAILUJEN YLEISET SÄÄNNÖT Näitä sääntöjä

Lisätiedot

OTTELUTUOMARIOIKEUDET JA OTTELUTUOMAREIDEN KOULUTUS SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 4.5.2011

OTTELUTUOMARIOIKEUDET JA OTTELUTUOMAREIDEN KOULUTUS SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 4.5.2011 OTTELUTUOMARIOIKEUDET JA OTTELUTUOMAREIDEN KOULUTUS SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 4.5.2011 Tuomarioikeuksia ja koulutusta koskevat määräykset 3(7) 1. TUOMARIOIKEUDET Suomen Taekwondoliitossa on kolme kansallisten

Lisätiedot

Ohjeet pelaajien siirtymiseen

Ohjeet pelaajien siirtymiseen Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 12.11.2014 versio 1.2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen 2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen SISÄLLYSLUETTELO 1 SIIRTYMINEN SEURAN SISÄLLÄ 3 1.1 Pelaaminen ja harjoittelu

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

A. Naumanen. Tytöt U15-sarjassa. Esitys SAJL Nuorisokokoukselle

A. Naumanen. Tytöt U15-sarjassa. Esitys SAJL Nuorisokokoukselle A. Naumanen Tytöt U15-sarjassa Esitys SAJL Nuorisokokoukselle 25.10.2014 Tytöt U15 Nuorten kilpailujärjestelmä 2014-2016 hyväksyttiin syysliittokokouksessa 2013. Kilpailujärjestelmässä:! Pelattavaksi ehdotettavat

Lisätiedot

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 2 (13 ) LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT (LUOKAT I - M, YKSILÖT JA JOUK- KUEET, IKÄSARJAT 8-V. NAISTEN SARJA) Alla esitetään luokittain ja ikäkausittain

Lisätiedot

Säännöt & Asetukset. Säännöt & Asetukset. Versio 1.00 /

Säännöt & Asetukset. Säännöt & Asetukset. Versio 1.00 / Säännöt & Asetukset 1. Yleiset säännöt 1.1: Joukkueen koko: 6 pelaajaa. 1.2: Yksi pelaaja voi olla vain yhdessä joukkueessa turnauksen aikana. 1.3: Turnauksessa käytetään turnausjärjestäjän tarjoamia äänikanavia

Lisätiedot

Lennonjohtajan ja lennonjohtajaoppilaan lupakirja

Lennonjohtajan ja lennonjohtajaoppilaan lupakirja 1 (5) Antopäivä: 29.1.2013 Säädösperusta: Voimaantulopäivä: 1.2.2013 Voimassa: Toistaiseksi Tämä ilmailumääräys on annettu ilmailulain (1194/2009) 45, 46, 119 ja 120 :n nojalla ottaen huomioon lennonjohtajien

Lisätiedot

Vaasan Palloseuran Juniorit ry:n hallinto- ja toimintasääntö

Vaasan Palloseuran Juniorit ry:n hallinto- ja toimintasääntö Vaasan Palloseuran Juniorit ry:n hallinto- ja toimintasääntö Vaasan Palloseuran Juniorit ry:n hallituksen yhdistyksen sääntöjen 5 :n nojalla tekemän päätöksen mukaisesti määrätään: 1 Hyvä hallintotapa

Lisätiedot

TRAMPOLIININ LUOKKAKILPAILUJEN LUOKKAJÄRJESTELMÄ 2019

TRAMPOLIININ LUOKKAKILPAILUJEN LUOKKAJÄRJESTELMÄ 2019 TRAMPOLIININ LUOKKAKILPAILUJEN LUOKKAJÄRJESTELMÄ 2019 1. luokka: kaksi pakollista sarjaa, ei ikärajaa. Sarjojen viimeinen liike tehdään joko kerässä tai taitossa voimistelijan valinnan mukaan. Ei lentoaikaa.

Lisätiedot

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b 29 Seuran y-tunnus 14543583 20100 Turku www.turunringette.fi

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b 29 Seuran y-tunnus 14543583 20100 Turku www.turunringette.fi 1(5) Kausi: Joukkue: 1. Joukkueen toimihenkilöt Joukkueenjohtaja: Varajoukkueenjohtaja: Vastuuvalmentaja: Valmentaja: Valmentaja: Vastuuhuoltaja: Huoltaja: Rahastonhoitaja Suku- ja etunimi Valmentajakoulutus

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 3. huhtikuuta 2014 (OR. en) 7911/14 Toimielinten välinen asia: 2014/0079 (NLE) PECHE 147

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 3. huhtikuuta 2014 (OR. en) 7911/14 Toimielinten välinen asia: 2014/0079 (NLE) PECHE 147 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 3. huhtikuuta 2014 (OR. en) 7911/14 Toimielinten välinen asia: 2014/0079 (NLE) PECHE 147 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja Seychellien

Lisätiedot

Kisanostajan opas, Versio 1.1 1/5 SPNL kahvakuulavaliokunta 12.1.2015

Kisanostajan opas, Versio 1.1 1/5 SPNL kahvakuulavaliokunta 12.1.2015 Kisanostajan opas, Versio 1.1 1/5 Kisanostajan opas Sisällysluettelo 1. Oppaan tarkoitus... 2 2. Kisatarjonta, osallistumisoikeus ja ilmoittautuminen... 2 2.1 Salikisat... 2 2.2 Kansalliset kisat... 3

Lisätiedot

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2015 (4.2.2015)

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2015 (4.2.2015) NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2015 (4.2.2015) Naisten ja tyttöjen SM-4-ottelu ja telinekohtainen SM-kilpailu Naisten ja tyttöjen JunnuGym ja joukkue-sm-kilpailut NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-4-OTTELU JA TELINEKOHTAINEN

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä Oulun Rajakylän koulun vanhempainyhdistys 1 Yhdistyksen nimi on OULUN RAJAKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS ry ja se toimii Rajakylän koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Oulu. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

EM 2017 projekti Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen

EM 2017 projekti Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen 2014-2018 Alustus Suomen Bridgeliiton junioritoimikunta on tehnyt jo vuosia töitä koululais- ja junioripelaajiemme

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN

KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 20.-21.7.2013 Se yksi ja alkuperäinen istumalentopallon MARJOLA BEACH VOLLEY turnaus JO VUODESTA 1993 21. MARJOLA TURNAUS 2013 Tervetuloa

Lisätiedot

Työkalu joukkueen hallinnointiin

Työkalu joukkueen hallinnointiin Työkalu joukkueen hallinnointiin Zemiit Oy 1 sporttis-joukkueille Copyright Zemiit Oy palvelu joukkueille Joukkueen hallinnoijat tyypillisesti toimitsijoita erityisiä oikeuksia seuraaviin tapahtumat kutsut

Lisätiedot

MAALLIKON OPAS UINNIN LUOKITTELUUN 7.4.2009

MAALLIKON OPAS UINNIN LUOKITTELUUN 7.4.2009 MAALLIKON OPAS UINNIN LUOKITTELUUN 7.4.2009 YLEISTÄ LUOKITTELUSTA Vammaisurheilijoilla on jokin vamma tai heikkous kehon rakenteessa tai toiminnoissa, mikä haittaa urheilijan urheilu-/kilpailusuoritusta.

Lisätiedot

Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle

Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle 1 (2) Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle 24.11.2013 Liittohallituksen aloite 1: Henkilökohtainen arvopistejärjestelmä (Ranking) Järjestelmä lopetetaan

Lisätiedot

U R H E I L I J A S O P I M U S

U R H E I L I J A S O P I M U S U R H E I L I J A S O P I M U S Sopimuksen tausta ja tavoitteet Suomen Ilmailuliitto ry (jäljempänä SIL ) ja (SIL:n jäsenmaksun maksanut jäsen, jäljempänä Urheilija, molemmat yhdessä jäljempänä Osapuolet

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

JOUKKUEEN- JOHTAJA 5.12.2013

JOUKKUEEN- JOHTAJA 5.12.2013 JOUKKUEEN- JOHTAJA JOUKKUEENJOHTAJA Seuratoiminta on kaiken sydän Joukkueenjohtaja on joukkueen johtaja Joukkue on aina tiimi Vanhemmat ovat suurin voimavara Turnaus- ja ottelujärjestelyt Miksi tieto kulkee

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

SUOMEN VALJAKKOURHEILIJOIDEN LIITTO RY. KURINPITOMÄÄRÄYKSET (kurinpitosääntö) 1. VOIMASSA OLEVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET

SUOMEN VALJAKKOURHEILIJOIDEN LIITTO RY. KURINPITOMÄÄRÄYKSET (kurinpitosääntö) 1. VOIMASSA OLEVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET SUOMEN VALJAKKOURHEILIJOIDEN LIITTO RY KURINPITOMÄÄRÄYKSET (kurinpitosääntö) 1. VOIMASSA OLEVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 1.1 Liiton säännöt (liiton jäsenyys) Liiton varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä

Lisätiedot

VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012

VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012 VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012 Huom! Kohdat A ja B koskevat piirin sarjoissa vain miesten Kolmosta ja Nelosta! A. VAROITUSTEN KERTYMINEN 1. Pelaajan saamilla yksittäisillä varoituksilla on merkitystä

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa JyPK:ssa valmennus on valmennuslinjan ohjaama prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

Kilpailusäännöt

Kilpailusäännöt Kilpailusäännöt 2015-2016 Liitossa on operatiivista urheilutoimintaa varten kolme lajiryhmää: maastohiihto, mäkihyppy ja yhdistetty sekä alppilajit. Johtokunta kuultuaan lajiryhmien seuroja valitsee maastohiihdon

Lisätiedot

KESKUSKAUPPAKAMARIN KIINTEISTÖNARVIOINTILAUTAKUNNAN TYÖJÄRJESTYS

KESKUSKAUPPAKAMARIN KIINTEISTÖNARVIOINTILAUTAKUNNAN TYÖJÄRJESTYS KESKUSKAUPPAKAMARIN KIINTEISTÖNARVIOINTILAUTAKUNNAN TYÖJÄRJESTYS Keskuskauppakamarin kiinteistönarviointilautakunnan sääntöjen 8 :n mukaan lautakunta voi antaa tarkempia ohjeita ja määräyksiä asioiden

Lisätiedot

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 1.0

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 1.0 SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 1.0 2 (8) Dokumentin tiedot Dokumentti: Rating-manuaali Lisätieto: Versio: versio 1.0 Tekijä: SPTL Viimeksi muokattu: 22.9.2010 Dokumentin historia Versio

Lisätiedot

Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille 2014 2016

Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille 2014 2016 10.1.2014 Liittohallituksen päätös Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille 2014 2016 Suomen Uimaliiton arvokilpailujen valintajärjestelmästä ja -kriteereistä päättää liittohallitus huippu-uintiurheilun

Lisätiedot

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 Näissä määräyksissä säädetään liiton otteluissa annetuista varoituksista ja kentältäpoistoista seuraavista pelikielloista. Pelikiellot ovat kilpailun

Lisätiedot

1. Luku VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1. 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta 1. 2. Luku TARKASTUSLAUTAKUNTA 1

1. Luku VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1. 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta 1. 2. Luku TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 Tarkastussääntö 1 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Luku VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta 1 2. Luku TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 2 Lautakunnan kokoonpano 1 3 Lautakunnan kokoukset 1 4 Lautakunnan tehtävät

Lisätiedot

KURINPITOSÄÄNNÖT. (liittovaltuuston hyväksyttämät 9.5.2015)

KURINPITOSÄÄNNÖT. (liittovaltuuston hyväksyttämät 9.5.2015) KURINPITOSÄÄNNÖT (liittovaltuuston hyväksyttämät 9.5.2015) 1 Soveltamisala Suomen Koripalloliiton (jäljempänä liitto) kurinpitosääntöjen alaisia ovat a) liittovaltuuston jäsenet sekä liittohallituksen

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt

LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 3 1 Soveltaminen...3 2 L-SP:n piirinmestaruuskilpailut...3 3 Järjestämisoikeus...3 4 Sarjajako...4 5 Osanotto-oikeus...4

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf 25.-27.7.2018 1. Säännöt Kilpailussa noudatetaan Suomen Golfliiton julkaisemia Golfin sääntöjä (voimassa 1. tammikuuta

Lisätiedot

Muutoksenhaun käsittely

Muutoksenhaun käsittely Muutoksenhaun käsittely LIITE 9 Muutoksenhakuvaatimukset kilpailunjohtajan ratkaisusta on saatettava muutoksenhakukomitean kuultavaksi. Muutoksenhakukomitea kokoontuu mahdollisimman pian, ottaen kuitenkin

Lisätiedot

1.1 Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöissä (PKS) määriteltyjä sääntöjä.

1.1 Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöissä (PKS) määriteltyjä sääntöjä. KILPAILUKUTSU Optimistijollien karsintakilpailu 2/2017 Tapahtuma: Suomen Optimistijollaliiton karsintakilpailu 2/2017. Tapahtuma on suljettu kutsukilpailu, johon voivat osallistua kaikki Suomen Optimistijollaliitolta

Lisätiedot

Miksi säännöt tulisi uudistaa?

Miksi säännöt tulisi uudistaa? Miksi säännöt tulisi uudistaa? Sisältö 1. Mitä laki sanoo osakaskunnista... 1 2. Lain kanssa ristiriidassa olevat kohdat säännöissä... 2 1) osakaskunnan nimi ja kotipaikka sekä osakaskunnalle kuuluva yhteinen

Lisätiedot

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 3.0 MUUTOKSET KAUDELLE 2014-15

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 3.0 MUUTOKSET KAUDELLE 2014-15 SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 3.0 MUUTOKSET KAUDELLE 2014-15 2 (8) Dokumentin tiedot Dokumentti: Rating-manuaali Lisätieto: Versio: versio 3.0 Tekijä: SPTL Viimeksi muokattu: 28.7.2014

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. lokakuuta 2016 (OR. en) Hanke: asiakirjojen julkisuuteen sovellettava jäsenvaltioiden lainsäädäntö

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. lokakuuta 2016 (OR. en) Hanke: asiakirjojen julkisuuteen sovellettava jäsenvaltioiden lainsäädäntö Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. lokakuuta 2016 (OR. en) 13558/16 INF 185 API 107 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Asia: Neuvoston pääsihteeristö Valtuuskunnat Hanke: asiakirjojen julkisuuteen

Lisätiedot

Suomen Käsipalloliiton toimintaa suuntaavat arvot rakentuvat Valon kanssa laaditun Reilun Pelin ihanteisiin ja tavoitteisiin.

Suomen Käsipalloliiton toimintaa suuntaavat arvot rakentuvat Valon kanssa laaditun Reilun Pelin ihanteisiin ja tavoitteisiin. Antidopingohjelma 2015 SUOMEN KÄSIPALLOLIITTO 1. Ohjelman arvoperusta Suomen Käsipalloliiton toimintaa suuntaavat arvot rakentuvat Valon kanssa laaditun Reilun Pelin ihanteisiin ja tavoitteisiin. Käsipalloliiton

Lisätiedot

SUOMEN SULKAPALLOLIITON ANTIDOPINGOHJELMA. Hyväksytty liittohallituksessa 9.12.2015. 1. Ohjelman arvoperusta

SUOMEN SULKAPALLOLIITON ANTIDOPINGOHJELMA. Hyväksytty liittohallituksessa 9.12.2015. 1. Ohjelman arvoperusta SUOMEN SULKAPALLOLIITON ANTIDOPINGOHJELMA Hyväksytty liittohallituksessa 9.12.2015 1. Ohjelman arvoperusta Sulkapalloliiton Respect-kulttuuri pitää sisällään kanssapelaajien ja muiden toiminnassa mukanaolevien

Lisätiedot

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v. 1(5) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS Liigaan voivat osallistua Ratagolfliiton jäsenseurat rajoittamattomalla joukkuemäärällä. Kahdella ylimmällä sarjatasolla kuitenkin voi pelata

Lisätiedot

VÄRIVÖIDEN KILPAILUSÄÄNNÖT

VÄRIVÖIDEN KILPAILUSÄÄNNÖT VÄRIVÖIDEN KILPAILUSÄÄNNÖT Kilpailuiden säännöt All Europe Taekwon-Do Federation Suomen ITF Taekwon-Do ry Kilpa- ja huippu-urheiluvaliokunta Suomen Antidopingtoimikunta Kilpailuiden järjestäjä Suomen ITF

Lisätiedot

RANTAVESIPALLON KILPAILUMÄÄRÄYKSET

RANTAVESIPALLON KILPAILUMÄÄRÄYKSET RANTAVESIPALLON KILPAILUMÄÄRÄYKSET 1.6.2017 Sisällys 1 Tietoa rantavesipallon kilpailusäännöistä... 4 2 Lyhenteet... 4 3 Yleiset säännöt... 4 3.1 Säännöt... 4 3.2 Oma taloudellinen riski... 4 3.3 Pelikausi...

Lisätiedot

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO MIESTEN RANKINGJÄRJESTELMÄN PERUSTEET

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO MIESTEN RANKINGJÄRJESTELMÄN PERUSTEET SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO MIESTEN RANKINGJÄRJESTELMÄN PERUSTEET VERSIO 1.6 Sisällysluettelo 1 Dokumentin tiedot...2 1.1 Dokumentin historia...2 2 Yleistä...3 3 Pelaajan pistearvo...3 4 Kilpailuista saatavat

Lisätiedot

Tilastokeskus TK 11 249 00 VES:285251

Tilastokeskus TK 11 249 00 VES:285251 Tilastokeskus TK 11 249 00 VES:285251 Tilastokeskus sekä Tutkimusväen liitto TUTKI ry. ja Akava JS ry. ovat tehneet 18 päivänä helmikuuta 2000 tarkentavan virkaehtosopimuksen Tilastokeskuksen virkasuhteiseen

Lisätiedot

Kunnallinen Asetuskokoelma

Kunnallinen Asetuskokoelma N:o 490/2012 Pietarsaaren kaupungin Kunnallinen Asetuskokoelma TALOUS JA TILINTARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä 16.12.1996 9 muutettu kaupunginvaltuuston kokouksessa 30.1.2001 12 muutettu kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 1 (5) 11.6.2007 Taltionumero 1597 Diaarinumero 1690/3/06

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 1 (5) 11.6.2007 Taltionumero 1597 Diaarinumero 1690/3/06 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 1 (5) 11.6.2007 Taltionumero 1597 Diaarinumero 1690/3/06 Asia Valittaja Kansalaisuutta koskeva valitus Iranin kansalainen A Päätös, josta valitetaan Asian

Lisätiedot