Taitaja 2011 Hiusmuotoilu 302. Naisten hiusten trendikäs leikkaus, värjäyskäsittely, viimeistely ja ehostus asiakkaalle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Taitaja 2011 Hiusmuotoilu 302. Naisten hiusten trendikäs leikkaus, värjäyskäsittely, viimeistely ja ehostus asiakkaalle"

Transkriptio

1 Testi A Naisten hiusten trendikäs leikkaus, värjäyskäsittely, viimeistely ja ehostus asiakkaalle Työskentelyaika: 3,5 tuntia, sisältää työn suunnittelun Kilpailutehtävässä tehdään järjestäjän hankkiman naismallin hiuksiin leikkaus ja värjäys vähintään kolmella värillä sekä ehostus. Hiusvärien tulee erottua selkeästi toisistaan sekä mallin pohjaväristä. Hiuksiin myös leikataan ja viimeistellään trendikäs malli, joka on oltava selkeä muutos. Asiakkaalle tehdään päiväehostus. Kirjallinen työsuunnitelma on esitettävä tuomareille ennen työn aloittamista. Tee avuksesi mallikansio, jonka avulla voit keskustella / suunnitella uutta mallia asiakkaasi kanssa. Työssä tapahtuvat muutokset / korjaukset on ilmoitettava työskentelyn aikana jollekin tuomarille. Kilpailija valitsee asiakkaalleen vähintään neljä (4) hänen hiuksiinsa ja käyttötarkoituksiinsa sopivaa tuotetta. Värjäys: Värjäys toteutetaan vähintään kolmella värillä Voidaan käyttää raitoja Värjäyksessä saa käyttää vaalennusainetta Hiusvärien tulee erottua selkeästi toisistaan ja pohjaväristä Värjäyksessä käytetään järjestäjän antamia tuotteita Kampauksen viimeistely: Hiusten viimeistelytekniikka vapaa Kaikki harjat ja kammat sallittu Kaikki järjestäjän antamat viimeistelytuotteet sallittu Värilliset vaahdot ja suihkeet kielletty Hiusten leikkaus: Voidaan toteuttaa ennen ja /tai jälkeen värjäyksen Kaikki hiustenleikkauksessa käytettävät välineet sallittuja Leikkaustekniikka ja -rakenteet vapaat Päiväehostus: Kilpailija tuo mukanaan omat ehostuksessa tarvittavat välineet. Ehostuksessa on mahdollisuus käyttää NEEsarjan tuotteita (Veijo Kinnunen Oy), mutta kilpailija saa myös itse tuoda omat ehostustuotteet. Värjäystulos tarkastetaan kuivana ennen viimeistelyä Työsuunnitelma oltava arvioinnin aikana esillä mikä työ (asiakas) on kenenkin kilpailijan tekemä.

2 Testi B Miesten muodikas mallinmukainen permanenttikäsittely, leikkaus ja viimeistely harjoituspäähän Työskentelyaika: 2 tuntia Kilpailutehtävässä kilpailija toteuttaa muodikkaan ja trendikkään mallinmukaisen kihartamiskäsittelyn miehelle. Kilpailutehtävässä tehdään myös leikkaus ja viimeistely, mutta pääpaino arvioinnissa on kihartamiskäsittelyn toteutuksessa. Leikkauksen saa toteuttaa ennen rullausta. Kihartamiskäsittely toteutetaan ennalta ilmoitettuun harjoituspäähän. Kilpailija saa käyttää ainoastaan ns. tavallisia permanenttirullia max 25 kpl, mutta niiden koko ja sijoittelu päähän on kilpailijan vapaasti päätettävissä. Kiharasta tarkistetaan tyvi- ja latvataitteet märkänä, ennen leikkauksen viimeistelyä. Kilpailijan tulee huolehtia siitä että objektiiviset tuomarit ovat tarkistaneet nämä asiat ennen kuin hän jatkaa leikkausta. Kiharan viimeistely tehdään ns. sormiviimeistelynä. Takaosan ja sivujen yhdistymisen mallinmukaiseen etuosaan jokainen kilpailija saa suunnitella ja toteuttaa kilpailutilanteessa haluamallaan tavalla. Taka- ja sivuosien toteutuksesta ei tehdä erillistä kirjallista suunnitelmaa. Toteutus: Jokainen kilpailija tuo mukanaan oman ehdotelman muodikkaasta kihartamiskäsittelystä miehelle. Oma ehdotus valokuvataan oppilaitoksessa valmiiksi värillisenä kuvana kokoa A4. Työ kuvataan vain suoraan edestä ja riittävän läheltä (marginaalit kuvan reunoilla max. noin 3 cm). Kilpailijat valitsevat ennen kilpailun aloittamista kaksi työtä, joita hän ehdottaa toteutettavaksi työksi. Kahdesta eniten ääniä saaneesta työstä arvotaan kilpailupäivän aamuna kilpailussa toteutettava työ. Työ toteutetaan harjoituspäähän Pivot Point Manuel ) Etuosa toteutetaan mallikuvan mukaisesti Takaosa ja sivujen yhdistyminen etuosaan oman suunnitelman mukaisesti Rullaukseen saa käyttää max.25 rullaa (perusrullat) Viimeistelyssä käytetään ainoastaan fööniä, diffuuseria ja sormia eli mitään työvälineitä tai kiinnitysvälineitä ei saa käyttää. Leikkauksen toteutuksessa kaikki työvälineet ovat sallittuja Koneen käyttö on sallittu, mutta tallojen käyttö kielletty. Kilpailija voi leikata työtään vielä viimeistelyn jälkeen kuivana, mutta ainoastaan vapaalla kädellä eli mitään muita työvälineitä tai klipsejä ei saa käyttää. Muotoilutuotteina käytetään järjestäjän antamia tuotteita Viimeistely katsotaan alkaneeksi kun kilpailija tarttuu fööniin! Mahdolliset tyvitaitteet ja kuminauhan jäljet märkänä Mahdolliset latvataitteet ennen leikkauksen viimeistelyä märkänä Etuosa arvioidaan mallinmukaisuuteen verraten Takaosassa ja sivuosissa arvioidaan kiharan, leikkauksen ja viimeistelyn taidokkuus, muodikkuus ja siisteys sekä yhteensopivuus etuosaan. mikä työ on kenenkin tekemä. Objektiiviset tuomarit tarkastavat tyvi ja latvataitteet Objektiiviset tuomarit seuraavat viimeistelyn Tähän työhön ei tehdä 30 % muutosta

3 Testi C Miesten hiusten trendikäs leikkaus, värjäyskäsittely ja viimeistely asiakkaalle Työskentelyaika: 3 tuntia, sisältää työn suunnittelun Kilpailutehtävässä tehdään järjestäjän hankkiman miesmallin hiuksiin värjäys vähintään kahdella värillä. Hiusvärien tulee erottua selkeästi toisistaan sekä mallin pohjaväristä. Hiuksiin myös leikataan ja viimeistellään trendikäs malli, joka on oltava selkeä muutos. Tee avuksesi mallikansio, jonka avulla voit keskustella / suunnitella uutta mallia asiakkaasi kanssa. Kirjallinen työsuunnitelma on esitettävä tuomareille ennen työn aloittamista. Työssä tapahtuvat muutokset/ korjaukset ilmoitettava työskentelyn aikana jollekin tuomarille. Kilpailija valitsee asiakkaalleen vähintään neljä (4) hänen hiuksiinsa ja käyttötarkoituksiinsa sopivaa tuotetta. Värjäys: Värjäys toteutetaan vähintään kahdella värillä Voidaan käyttää raitoja Värjäyksessä saa käyttää vaalennusainetta Hiusvärien tulee erottua selkeästi toisistaan Värjäyksessä käytetään järjestäjän antamia tuotteita Kampauksen viimeistely: Hiusten viimeistelytekniikka vapaa Kaikki harjat ja kammat ovat sallittuja Kaikki järjestäjän antamat viimeistelytuotteet ovat sallittuja Värilliset vaahdot ja suihkeet on kielletty Hiusten leikkaus: Voidaan toteuttaa ennen ja / tai jälkeen värjäyksen Kaikki hiustenleikkauksessa käytettävät välineet ovat sallittuja Leikkaustekniikka ja -rakenteet vapaat Värjäystulos tarkastetaan kuivana ennen viimeistelyä Työsuunnitelma oltava arvioinnin aikana esillä Kotihoito-ohjeet ja tuotevalinnat arvioidaan. mikä työ (asiakas) on kenenkin kilpailijan tekemä.

4 Testi D Pitkien hiusten trendikäs juhlakampaus koristeella harjoituspäähän Radio NRJ-gaalaan Työskentelyaika: 3,5 tuntia Kampauksen teemana on Radio NRJ-Gaala. Kilpailutehtävässä kilpailija toteuttaa trendikkään juhlakampauksen koristeella valokuvassa olevaan juhlapukuun. Kaikki kampausrakenteet ja tekniikat ovat sallittuja. Kilpailupäähän voidaan toteuttaa 30 % muutos. Valokuva puvusta, johon sopivaksi juhlakampaus koristeella / koristeilla suunnitellaan ja toteutetaan, lähetetään kouluille etukäteen. Kampauksen työsuunnitelmakaavake lähetetään kouluille etukäteen. Kilpailija tekee koristeen/koristeet itse valitsemistaan materiaalista. Kampauksen työsuunnitelma tulee tehdä etukäteen. Työsuunnitelmassa saa käyttää valokuvia/piirroksia. Kilpailijan tulee kuitenkin varautua siihen, että työsuunnitelmaan tehdään kilpailutilanteessa 30 % muutoksesta aiheutuva korjaus / lisäys. Puku (tai kuva siitä) on myös esillä kilpailualueella. Puku on valmistettu kestävän kehityksen periaatteella Savon ammatti- ja aikuisopistossa. Puvun materiaalina on käytetty nahkaa ja tylliä. Koriste materiaali: Koriste / koristeet tuodaan kilpailupaikalle itse tehtyinä /suunniteltuna. Valmista koristetta tai koristepohjaa ei saa käyttää. Koristeeseen käytetyistä koristemateriaaleista tulee ottaa valokuva, ennen koristeen valmistusta. Valokuva tuodaan tulostetussa muodossa mukana ennen kilpailun alkua. Muuta kuin kuvassa olevaa materiaalia ei saa koristeeseen käyttää. Koriste saa peittää hiuksista korkeintaan 1/3. Kaikki koristeen kiinnitystekniikat on sallittu. Koriste on oltava nähtävillä työskentelyn alkaessa. Lajivastaava kerää koristemateriaalista otetut valokuvat ennen kilpailun alkua torstaina. Kampauksen toteutus: Työ toteutetaan annettuun harjoituspäähän (Pivont Point DIANA ) Kaikki kampaustekniikat ovat sallittuja. Omat työvälineet on sallittu Valkin ja verkon käyttö ovat sallittuja. Kaula- ja korvakorut ovat sallittuja. 30 % muutos; mahdollinen hiusten värjäys / leikkaus / ehostus Toteutetaan annetussa ajassa Kaikki järjestäjän antamat värit ovat sallittuja Kilpailija tuo mukanaan omat ehostuksessa tarvittavat välineet. Ehostuksessa on mahdollisuus käyttää NEEsarjan tuotteita (Veijo Kinnunen Oy), mutta kilpailija saa myös itse tuoda omat ehostustuotteet. Työn lopputulos tarkastetaan täysin valmiina Suunnitelma oltava esillä arviointivaiheessa Subjektiiviset tuomarit eivät ole paikalla työskentelyn aikana ja he eivät missään vaiheessa arviointia tiedä mikä työ on kenenkin tekemä.

5 Taitajat 2011 Hiusmuotoilun yhteistyökumppanina toimii Kpss Finland Oy. Kilpailussa ovat käytössä seuraavat tuotteet: Shampoot ja hoitotuotteet: Color Shampoo Color Conditioner Deep Cleansing Shampoo Curl Conditioner Rich Repair 60 sec. treatment Värjäystuotteet: Topchic Colorance Soft Color New Blonde Oxycur Platin Silklift Elumen sekä edellä mainittuihin tuotteisiin hapetteet Permanenttituotteet: Evolution Vitensity Texturizer sekä edellä mainittuihin tuotteisiin kiinnitteet Viimeistelytuotteet: Stylesign -tuotteet Kisoissa käytetään vain annettuja tuotteita sekä laitteita. Omat pientyövälineet kuten sakset, razorit, kammat, harjat, ehostusvälineet kilpailija tuo mukanaan. Myös oman föönin ja suoristusraudan voi tuoda. Kpss sponsoroi kilpailijoille työasun. Työkengät ja mustat housut jokainen tuo itse. Kilpailupaikalta löytyy myös jokaiselle suojaessut sekä kertakäyttöhansikkaita. Kisoissa käytettävät Pivont point harjoituspäät tilattavissa Arviointikohteet ja niiden pisteytykset ym. infoa lähetetään kilpailijoille ja huoltajille hyvissä ajoin ennen kilpailua.

Naisten hiusten trendikäs leikkaus, värjäyskäsittely, viimeistely ja ehostus asiakkaalle

Naisten hiusten trendikäs leikkaus, värjäyskäsittely, viimeistely ja ehostus asiakkaalle Testi A Naisten hiusten trendikäs leikkaus, värjäyskäsittely, viimeistely ja ehostus asiakkaalle Työskentelyaika: 3,5 tuntia, sisältää työn suunnittelun Yleiskuvaus: Kilpailutehtävässä tehdään järjestäjän

Lisätiedot

302 Hiusmuotoilu. Palvelut. 302 Hiusmuotoilu. Kuva: Skills Finland / Pasi Hakala. Lajivastaavat. Karita Wallivaara.

302 Hiusmuotoilu. Palvelut. 302 Hiusmuotoilu. Kuva: Skills Finland / Pasi Hakala. Lajivastaavat. Karita Wallivaara. Palvelut 302 Hiusmuotoilu Kuva: Skills Finland / Pasi Hakala Lajivastaavat Karita Wallivaara 1 / 21 Koulutuskeskus Salpaus karita.wallivaara(at)salpaus.fi puh. 044 708 0248 Mari Mäki-Antti Koulutuskeskus

Lisätiedot

Semifinaalitehtävä Taitaja2015 Hiusmuotoilu 302. Tekijät: Nimi: Margit Pirjamo Oppilaitos: Koulutuskeskus Sedu

Semifinaalitehtävä Taitaja2015 Hiusmuotoilu 302. Tekijät: Nimi: Margit Pirjamo Oppilaitos: Koulutuskeskus Sedu Semifinaalitehtävä Taitaja2015 Hiusmuotoilu 302 Tekijät: Nimi: Margit Pirjamo Oppilaitos: Koulutuskeskus Sedu Päiväys: 23.10.2014 1 Sisällysluettelo Johdanto / tehtävän yleiskuvaus Tehtävämoduulien kuvaus

Lisätiedot

Paikka: Stadin ammattiopisto Meritalon toimipaikka Haapaniemenkatu 7-9, HELSINKI

Paikka: Stadin ammattiopisto Meritalon toimipaikka Haapaniemenkatu 7-9, HELSINKI LAJI Aika: 1.10.2017 11.00 18.00 Paikka: Stadin ammattiopisto Meritalon toimipaikka Haapaniemenkatu 7-9, 00530 HELSINKI Ilmoittautuminen kilpailuun: Sähköpostilla 25.9.2017 mennessä osoitteeseen taneli.ylinen@edu.hel.fi

Lisätiedot

WorldSkills Abu Dhabi Seuraavat WorldSkills kilpailut järjestetään Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa Abu Dhabissa

WorldSkills Abu Dhabi Seuraavat WorldSkills kilpailut järjestetään Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa Abu Dhabissa WorldSkills Abu Dhabi 2017 Seuraavat WorldSkills kilpailut järjestetään Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa Abu Dhabissa 14.-19. lokakuuta 2017 Hiusmuotoilu on perinteisesti mukana kilpailemassa maailman

Lisätiedot

EuroSkills, Göteborg 2016

EuroSkills, Göteborg 2016 EuroSkills, Göteborg 2016 Seuraavat EuroSkills kilpailut järjestetään Ruotsissa Göteborgissa 1. 3.12.2016 Hiusmuotoilu on perinteisesti mukana kilpailemassa Euroopan parhaan parturikampaajan tittelistä.

Lisätiedot

PARTURIT / SENIORIT / YHDISTELMÄKILPAILU / BARBERSHOP / 2 työtä samalle parrakkaalle elävälle mallille

PARTURIT / SENIORIT / YHDISTELMÄKILPAILU / BARBERSHOP / 2 työtä samalle parrakkaalle elävälle mallille PARTURIT / SENIORIT / YHDISTELMÄKILPAILU / BARBERSHOP / 2 työtä samalle parrakkaalle elävälle mallille aikaa kastella mallin hiukset. Parran muotoilu pitää olla tehty ennakkoon. 7. Vaatteet: Vaatteiden

Lisätiedot

One click is enough to make the world a better place.

One click is enough to make the world a better place. One click is enough to make the world a better place. MITÄ MUN TUKALLE VOI TEHDÄ.? Mä haluaisin hiustenleikkauksen. Mä haluan värin. Mä haluan kiharat. Mä haluan tasoituksen. Mä haluan kasvattaa mun hiuksia.

Lisätiedot

KAMPAAJAT / SENIORIT / YHDISTELMÄKILPAILU / 2 työtä samalle elävälle mallille

KAMPAAJAT / SENIORIT / YHDISTELMÄKILPAILU / 2 työtä samalle elävälle mallille KAMPAAJAT / SENIORIT / YHDISTELMÄKILPAILU / 2 työtä samalle elävälle mallille 1. TYÖ - DAY STYLE LONG HAIR OPEN / Fashion - Muoti / PÄIVÄKAMPAUS PITKÄT HIUKSET AUKI Kilpailijan pitää luoda kampaus pitkiin

Lisätiedot

One click is enough to make the world a be5er place.

One click is enough to make the world a be5er place. One click is enough to make the world a be5er place. MILLAINEN TUKKA SINULLA ON? MILLAISET HIUKSET SINULLA ON? - Minulla on pitkät ja tummat hiukset. - Joskus aamulla minulla on kiharat hiukset. - Minulla

Lisätiedot

Lämmittely LEIKKAUS VÄRJÄYS KIHARAT KÄSITTELY ÖLJYHOITO TASOITUS KASVATTAA KASVAA VÄRJÄTÄ VÄRJÄYTTÄÄ KUIVATA KALJU SIILI IROKEESI NUTTURA

Lämmittely LEIKKAUS VÄRJÄYS KIHARAT KÄSITTELY ÖLJYHOITO TASOITUS KASVATTAA KASVAA VÄRJÄTÄ VÄRJÄYTTÄÄ KUIVATA KALJU SIILI IROKEESI NUTTURA Lämmittely LEIKKAUS VÄRJÄYS KIHARAT KÄSITTELY ÖLJYHOITO TASOITUS KASVATTAA KASVAA VÄRJÄTÄ VÄRJÄYTTÄÄ LEIKATA LEIKKAUTTAA PESTÄ PESETTÄÄ TEHDÄ KAMPAUS KUIVATA KALJU SIILI IROKEESI NUTTURA LETIT PONINHÄNTÄ

Lisätiedot

Näytöslajit. Muoviala. Lajivastaava. Finalistit. Asko Hänninen Koulutuskeskus Salpaus asko.hanninen(at)salpaus.fi puh. 044 708 0148.

Näytöslajit. Muoviala. Lajivastaava. Finalistit. Asko Hänninen Koulutuskeskus Salpaus asko.hanninen(at)salpaus.fi puh. 044 708 0148. Näytöslajit Muoviala Lajivastaava Asko Hänninen Koulutuskeskus Salpaus asko.hanninen(at)salpaus.fi puh. 044 708 0148 Finalistit 1 / 8 Aatu Hiltunen Savon ammattija aikuisopisto Joona Reittu Savon ammattija

Lisätiedot

HIUSALAN PERUSTUTKINTO, PARTURI-KAMPAAJA (120 ov) OPETUSSUUNNITELMA 2010. Näyttötutkinto

HIUSALAN PERUSTUTKINTO, PARTURI-KAMPAAJA (120 ov) OPETUSSUUNNITELMA 2010. Näyttötutkinto HIUSALAN PERUSTUTKINTO, PARTURI-KAMPAAJA (120 ov) OPETUSSUUNNITELMA 2010 Näyttötutkinto SISÄLLYSLUETTELO HIUSALAN PERUSTUTKINTO, PARTURI-KAMPAAJA, 120 ov... 3 TUTKINNON HENKILÖKOHTAISTAMINEN... 3 TUTKINTOTILAISUUDET

Lisätiedot

Muovituotevalmistaja valmistaa työturvallisuutta noudattaen muoviraakaaineista/puolivalmisteista

Muovituotevalmistaja valmistaa työturvallisuutta noudattaen muoviraakaaineista/puolivalmisteista NÄYTÖSLAJI, MUOVIALA Yleiskuvaus kilpailulajista Muovituotevalmistaja valmistaa työturvallisuutta noudattaen muoviraakaaineista/puolivalmisteista erilaisia muovituotteita ja muovituotteiden osia erilaisten

Lisätiedot

KAMPAAJAT / SENIORIT / YHDISTELMÄKILPAILU

KAMPAAJAT / SENIORIT / YHDISTELMÄKILPAILU KAMPAAJIEN SENIOR SM-KILPAILUUN KUULUVAT: Day Style, Evening Style ja Trend Cut. SM-kilpailussa kaikki työt tulee tehdä elävälle mallille. KAMPAAJAT / SENIORIT / YHDISTELMÄKILPAILU 1. TYÖ - DAY STYLE LONG

Lisätiedot

Kilpailijan tulee osata arvioida omaa työskentelyä, työn laatua sekä sopeuttaa työskentely käytettävissä olevaan työaikaan.

Kilpailijan tulee osata arvioida omaa työskentelyä, työn laatua sekä sopeuttaa työskentely käytettävissä olevaan työaikaan. Pukuompelu lajikuvaus Kilpailija tuottaa kuvia vaatteiden esittelyyn ja valmistukseen sekä kuvaa kilpailutyön materiaaleja. Kilpailija luo mittasuhteiltaan ja muodoiltaan toimivan mallin/mallit. Mallinsuunnittelussa

Lisätiedot

OPPILAITOSKOHTAINEN OPETUSSUUNNITELMA. Hiusalan perustutkinto, PARTURI-KAMPAAJA

OPPILAITOSKOHTAINEN OPETUSSUUNNITELMA. Hiusalan perustutkinto, PARTURI-KAMPAAJA OPPILAITOSKOHTAINEN OPETUSSUUNNITELMA Hiusalan perustutkinto, PARTURI-KAMPAAJA Yhtymähallitus 22.9.2009 2 1. JOHDANTO... 4 2. HIUSALAN AMMATTIALAN KUVAUS JA ARVOPERUSTA... 5 3. HIUSALAN PERUSTUTKINNON

Lisätiedot

Osaamisvaatimukset perustuvat kiinteistönhoidon tutkinnon perusteisiin ja työelämän vaatimuksiin.

Osaamisvaatimukset perustuvat kiinteistönhoidon tutkinnon perusteisiin ja työelämän vaatimuksiin. TaitajaPLUS Kiinteistöpalvelut Finaalitehtävä 14.5.2013 Yleiskuvaus kilpailulajista Kiinteistönhoitaja tuottaa kiinteistönhuollon palveluita. Kiinteistönhoitaja huoltaa ja hoitaa tiloja, laitteita sekä

Lisätiedot

TaitajaPLUS - artesaani

TaitajaPLUS - artesaani TaitajaPLUS - artesaani Kuva: Skills Finland / Jaakko Manninen Finalistit Elina Rinta-Harri Invalidiliiton Järvenpään Koulutuskeskus 1 / 6 Timo Siponen Invalidiliiton Järvenpään Koulutuskeskus Maria Tormonen

Lisätiedot

Teollisuus. 603 Koneistus. Lajivastaavat. Kuva: Skills Finland / Jaakko Manninen. Tero Kuusisto Koulutuskeskus Salpaus tero.kuusisto(at)salpaus.

Teollisuus. 603 Koneistus. Lajivastaavat. Kuva: Skills Finland / Jaakko Manninen. Tero Kuusisto Koulutuskeskus Salpaus tero.kuusisto(at)salpaus. Teollisuus 603 Koneistus Kuva: Skills Finland / Jaakko Manninen Lajivastaavat Tero Kuusisto Koulutuskeskus Salpaus tero.kuusisto(at)salpaus.fi 1 / 9 puh. 044 708 0637 Tommi Ratia Koulutuskeskus Salpaus

Lisätiedot

Hiusalan perustutkinto

Hiusalan perustutkinto Hiusalan perustutkinto Sisällys 2.1 Pakolliset tutkinnon osat... 3 2.1.1 Hiusten leikkaaminen ja partakäsittelyt... 3 2.1.2 Kampaukset ja ehostus... 5 2.1.3 Värjäyskäsittelyt... 7 2.1.4 Permanenttikäsittelyt...

Lisätiedot

Taitaja2013 finaalitehtävät. 103 Automaalaus

Taitaja2013 finaalitehtävät. 103 Automaalaus Taitaja2013 finaalitehtävät 103 Automaalaus Eero Kettunen, Tiina Hirvonen Joensuu 22.5.2013 Finaalin kilpailutehtävät Kilpailutehtävät ovat ajoneuvomaalaukseen liittyviä työtehtäviä, joissa arvioidaan

Lisätiedot

303 Kauneudenhoito Palvelut 303 Kauneudenhoito Lajivastaavat

303 Kauneudenhoito Palvelut 303 Kauneudenhoito Lajivastaavat Palvelut 303 Kauneudenhoito Lajivastaavat Mari-Anne Laamo Koulutuskeskus Salpaus mari-anne.laamo(at)salpaus.fi puh. 044 708 0246 1 / 10 Päivi Björninen Koulutuskeskus Salpaus paivi.bjorninen(at)salpaus.fi

Lisätiedot

INTENSIIVISÄVYT 4 kpl LAVEERAAJA

INTENSIIVISÄVYT 4 kpl LAVEERAAJA PASTELLISÄVYT 4 kpl INTENSIIVISÄVYT 4 kpl LAVEERAAJA NEONSÄVYT 3 kpl SÄVYN VALINTA TEKNISTÄ TIETOA YMMÄRRÄ SUORAVÄRIN LUONNE Värin lopputulokseen vaikuttavat mm. pohjavärin tummuus ja sävyt, valittu Color

Lisätiedot

Palvelut. 308 Somistus. Lajivastaavat. Riikka Ihalainen Koulutuskeskus Salpaus riikka.ihalainen(at)salpaus.fi puh. 044 708 0436.

Palvelut. 308 Somistus. Lajivastaavat. Riikka Ihalainen Koulutuskeskus Salpaus riikka.ihalainen(at)salpaus.fi puh. 044 708 0436. Palvelut 308 Somistus Lajivastaavat Riikka Ihalainen Koulutuskeskus Salpaus riikka.ihalainen(at)salpaus.fi puh. 044 708 0436 1 / 11 Helena Suomala Koulutuskeskus Salpaus helena.suomala(at)salpaus.fi puh.

Lisätiedot

KAMPAUKSET JA EHOSTUS

KAMPAUKSET JA EHOSTUS 4.1.2. KAMPAUKSET JA EHOSTUS Tutkinnon suorittaja: Näyttöympäristö: 1. Työprosessin hallinta Kampauksen ja ehostuksen suunnitteleminen tekee toteuttamiskelpoisia kampausja ehostussuunnitelmia ja noudattaa

Lisätiedot

Korkean suorituskyvyn hiusväri rasittamatta hiuksia!

Korkean suorituskyvyn hiusväri rasittamatta hiuksia! TIE TOA VÄ REIS TÄ Korkean suorituskyvyn hiusväri rasittamatta hiuksia! ELUMEN- superväri on uusi täydellinen ja tehokas hiusväri, joka antaa poikkeuksellisen hyvän kiillon ja hehkuvan värin sekä erityisen

Lisätiedot

Rakentaminen. 402 Ilmastointiasennus. Lajivastaavat. Kuva: Skills Finland / Markku Heikkilä

Rakentaminen. 402 Ilmastointiasennus. Lajivastaavat. Kuva: Skills Finland / Markku Heikkilä Rakentaminen 402 Ilmastointiasennus Kuva: Skills Finland / Markku Heikkilä Lajivastaavat Esko Hakala Koulutuskeskus Salpaus esko.hakala(at)salpaus.fi 1 / 9 puh. 050 526 5943 Pasi Kaislavuo Koulutuskeskus

Lisätiedot

Turva-ala. Näytöslajit. Turva-ala. Lajivastaavat. Matti Kymäläinen Hyria koulutus matti.kymalainen(at)hyria.fi puh. 050 375 7209.

Turva-ala. Näytöslajit. Turva-ala. Lajivastaavat. Matti Kymäläinen Hyria koulutus matti.kymalainen(at)hyria.fi puh. 050 375 7209. Näytöslajit Turva-ala Lajivastaavat Matti Kymäläinen Hyria koulutus matti.kymalainen(at)hyria.fi puh. 050 375 7209 1 / 11 Koulutuskeskus Salpaus tommi.jaatinen(at)salpaus.fi puh. 044 708 0183 Tommi Jaatinen

Lisätiedot

1. Maalaus ja tapetointi finaalitehtävä

1. Maalaus ja tapetointi finaalitehtävä 1. Maalaus ja tapetointi finaalitehtävä Työt suoritetaan itsenäisesti työohjeita noudattaen. Tuomareilta saa kysyä tehtävästä, ja he päättävät vaikuttaako avun anto pisteytykseen. Vieraskielisen kilpailijan

Lisätiedot

TUOMAREIDEN PEREHDYTYSSUUNNITELMA

TUOMAREIDEN PEREHDYTYSSUUNNITELMA ETÄTEHTÄVÄ 5 TUOMAREIDEN PEREHDYTYSSUUNNITELMA 1) Kilpailun eettiset säännöt ja arvot Matkailulajiin osallistuminen on vapaaehtoista ja opiskelijan oma halu kilpailuun on otettu huomioon kilpailijoita

Lisätiedot

Valovoimainen kiiltosävyte

Valovoimainen kiiltosävyte Valovoimainen kiiltosävyte Kampaamoalalla vaatimukset kasvavat päivä päivältä ja kampaajan on ylitettävä asiakkaidensa odotukset kerta toisensa jälkeen. Asiakkaat odottavat entistäkin korkealaatuisempaa

Lisätiedot

C U T R I N C O L L E C T I O N

C U T R I N C O L L E C T I O N CUTRIN COLLECTION Cutrin_ZING-esite_v4.indd 1 Cutrin_ZING-esite_v4.indd 2 CUTRIN COLLECTION Kevään ZiNG!-tyylit ovat eloisa vastaus naisten ikuiseen haaveeseen täydellisestä hiusväristä ja leikkauksesta

Lisätiedot

Näyteikkunasomistus leluista Paviljongissa

Näyteikkunasomistus leluista Paviljongissa Finaalitehtävät Tehtävä 1, 24.4.2012 Näyteikkunasomistus leluista Paviljongissa Tehtävänäsi on toteuttaa sinulle arvotuista leluista näyteikkunasomistus. Huolehdit myös asiakasinformaation tuottamisesta

Lisätiedot

SM-liiga Nurmijärvi 2012

SM-liiga Nurmijärvi 2012 ITF Taekwon-Do Liitto ry Kauden pääkilpailu SM-liiga Nurmijärvi 2012 1. joulukuuta 2012 Paikka: Maaniitun koulu, Heikkiläntie 27, 01900 Nurmijärvi Aika: Lauantaina 1.12.2012 klo 9.00 18.00 Kenelle: Värivyöt

Lisätiedot

OPETUSSUUNNITELMA. HIUSALAN PERUSTUTKINTO, parturi-kampaaja VHP

OPETUSSUUNNITELMA. HIUSALAN PERUSTUTKINTO, parturi-kampaaja VHP OPETUSSUUNNITELMA HIUSALAN PERUSTUTKINTO, parturi-kampaaja VHP Sivu 2 (204) SISÄLLYSLUETTELO 1 AMMATTIALAN KUVAUS... 3 2 TUTKINNON RAKENNE... 4 3 AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖJEN SUUNNITELMA... 5 4 OPINTOJEN

Lisätiedot

ITF Taekwon-Do. SM-liiga I 2010. 6. helmikuuta 2010. Kutsumme teidät vuoden 2010 ensimmäiseen ITF Taekwon-don SM-liigan osakilpailuun.

ITF Taekwon-Do. SM-liiga I 2010. 6. helmikuuta 2010. Kutsumme teidät vuoden 2010 ensimmäiseen ITF Taekwon-don SM-liigan osakilpailuun. ITF Taekwon-Do SM-liiga I 2010 6. helmikuuta 2010 Kutsumme teidät vuoden 2010 ensimmäiseen ITF Taekwon-don SM-liigan osakilpailuun. Paikka: Viherlaakson koulun liikuntasali, Lukionahde 1, Espoo Aika: Lauantaina

Lisätiedot

Suunnitelma ammattiosaamisen näyttöjen toteuttamisesta ja arvioinnista Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja

Suunnitelma ammattiosaamisen näyttöjen toteuttamisesta ja arvioinnista Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja 1 Suunnitelma jen toteuttamisesta ja arvioinnista Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja Tutkinnon osan nimi ja sen laajuus (osp) Pakolliset tutkinnon osat Hiusalan yrittäjyys ja yritystoiminta 20osp

Lisätiedot

Espoon Kevätcup 2013

Espoon Kevätcup 2013 Espoon ITF Taekwon-Do ry Espoon Kevätcup 2013 6. huhtikuuta 2013 Paikka: Viherlaakson koulu, Lukionahde 1, 02710 Espoo Aika: Lauantaina 6.4.2013 klo 9.00 18.00 Kenelle: Värivyöt 9.gup 1.gup ja mustat vyöt

Lisätiedot

1. KOSMEETTINEN HOITAMINEN Arviointikohde Kiitettävä (3) Hyvä (2) Tyydyttävä (1) TÄYDENNETTÄVÄÄ ARV0SANA (hylätty, 1-3)

1. KOSMEETTINEN HOITAMINEN Arviointikohde Kiitettävä (3) Hyvä (2) Tyydyttävä (1) TÄYDENNETTÄVÄÄ ARV0SANA (hylätty, 1-3) 1. KOSMEETTINEN HOITAMINEN Arviointikohde Kiitettävä (3) Hyvä (2) Tyydyttävä (1) TÄYDENNETTÄVÄÄ ARV0SANA (hylätty, 1-3) 1.1 Ihon ja hiuksen anatomia ja fysiologia sekä elintavat ja ravitsemus hiustenhoidossa

Lisätiedot

Semifinaalitehtävän tehtäväpohja Taitaja2015_Huonekalupuuseppä_401_FI ( kieli) Tekijät: Nimi: Teemu Luoma Oppilaitos: Koulutuskeskus Sedu

Semifinaalitehtävän tehtäväpohja Taitaja2015_Huonekalupuuseppä_401_FI ( kieli) Tekijät: Nimi: Teemu Luoma Oppilaitos: Koulutuskeskus Sedu Semifinaalitehtävän tehtäväpohja Taitaja2015_Huonekalupuuseppä_401_FI ( kieli) Tekijät: Nimi: Teemu Luoma Oppilaitos: Koulutuskeskus Sedu Päiväys: 23.10.2014 1 Sisällysluettelo Johdanto / tehtävän yleiskuvaus

Lisätiedot

Semifinaalitehtävä Taitaja2015_Painotuotteen suunnittelu_203 _FI ( kieli)

Semifinaalitehtävä Taitaja2015_Painotuotteen suunnittelu_203 _FI ( kieli) Semifinaalitehtävä Taitaja2015_Painotuotteen suunnittelu_203 _FI ( kieli) Tekijät: Marjo Ahola, Jouko Kämäräinen, Hannu Korhonen Nimi: Juliste Oppilaitos: Kainuun ammattiopisto Sisällysluettelo Kilpailutehtävä

Lisätiedot

WWW.LOREALPARIS.FI L ORÉAL PARIS LEHDISTÖTIEDOTE

WWW.LOREALPARIS.FI L ORÉAL PARIS LEHDISTÖTIEDOTE WWW.LOREALPARIS.FI L ORÉAL PARIS LEHDISTÖTIEDOTE MATT & MESSY fashion style smart must-have wild TREND SETTING MODERN IRREVERENT Shine FREE FIBERpaste ROUGHED UP Natural look Villi, mystinen ja trendikäs.

Lisätiedot

Kilpailu on tarkoitettu parturi-kampaamoalan opiskelijoille sekä julkisissa että yksityisissä oppilaitoksissa.

Kilpailu on tarkoitettu parturi-kampaamoalan opiskelijoille sekä julkisissa että yksityisissä oppilaitoksissa. Säännöt Kilpailu on tarkoitettu parturi-kampaamoalan opiskelijoille sekä julkisissa että yksityisissä oppilaitoksissa. Teema: Cutrin Pohjoisen luonnon taika Suunnittele ja toteuta oma näkemyksesi: Mihin

Lisätiedot

Rakentaminen. 401 Huonekalupuuseppä. Lajivastaavat. Kuva: Skills Finland / Tuomas Mikkonen. Marko Varjos Koulutuskeskus Salpaus. 401 Huonekalupuuseppä

Rakentaminen. 401 Huonekalupuuseppä. Lajivastaavat. Kuva: Skills Finland / Tuomas Mikkonen. Marko Varjos Koulutuskeskus Salpaus. 401 Huonekalupuuseppä Rakentaminen 401 Huonekalupuuseppä Kuva: Skills Finland / Tuomas Mikkonen Lajivastaavat Marko Varjos Koulutuskeskus Salpaus 1 / 9 marko.varjos(at)salpaus.fi puh. 050 384 3905 Heikki Saraja Koulutuskeskus

Lisätiedot

Hius ja kauneudenhoitolan PALVELUHINNASTO alkaen sis. 24% alv.

Hius ja kauneudenhoitolan PALVELUHINNASTO alkaen sis. 24% alv. Hius ja kauneudenhoitolan PALVELUHINNASTO 1.8.2018 alkaen sis. 24% alv. Hinnat hiuksien pituuden mukaan: Lyhyet > leukalinjaan asti ylettyvät hiukset Puolipitkät> hartioille ylettyvät hiukset Pitkät >

Lisätiedot

Kilpailukutsu 1/ ITF Masala ry. Kirkkonummen väestönsuojan monitoimihalli, Kirkkotallintie 6, Kirkkonummi

Kilpailukutsu 1/ ITF Masala ry. Kirkkonummen väestönsuojan monitoimihalli, Kirkkotallintie 6, Kirkkonummi Kilpailukutsu 1/5 SM-liiga Masala 2013 Aika: Lauantai 26.10.2013, klo 9.00 18.00 Paikka: Kirkkonummen väestönsuojan monitoimihalli, Kirkkotallintie 6, Kirkkonummi Aikataulu: 9.00 Ilmoittautuminen ja punnitus

Lisätiedot

IT ja viestintäteknologia

IT ja viestintäteknologia IT ja viestintäteknologia 205 Tietokoneet ja verkot Kuva: Skills Finland / Tiina Salminen Lajivastaavat Joel Puodinketo 1 / 12 Koulutuskeskus Salpaus joel.puodinketo(at)salpaus.fi puh. 044 708 1060 Jorma

Lisätiedot

Espoon Taekwon-Do ry 1 of 5. SM-liiga, Espoo 2017 kilpailukutsu. Aika: Sunnuntai , klo Paikka:

Espoon Taekwon-Do ry 1 of 5. SM-liiga, Espoo 2017 kilpailukutsu. Aika: Sunnuntai , klo Paikka: Espoon Taekwon-Do ry 1 of 5 SM-liiga, Espoo 2017 kilpailukutsu Aika: Sunnuntai 09.04.2017, klo 9.00 18.00 Paikka: Leppävaaran lukion liikuntasali, Veräjäpellonkatu 10, 02650 Espoo Aikataulu: 9.00 Ilmoittautuminen

Lisätiedot

VAASAN AMMATTIOPISTO

VAASAN AMMATTIOPISTO VAASAN AMMATTIOPISTO OPETUSSUUNNITELMAN TUTKINTOKOHTAINEN OSA SOSIAALI-, TERVEYS- JA LIIKUNTA-ALA Parturi-kampaaja Dokumentin tiedot Dokumentin nimi Hiusalan perustutkinnon tutkintokohtainen opetussuunnitelma

Lisätiedot

Taitaja2015 Vaatteenvalmistus 307 FI

Taitaja2015 Vaatteenvalmistus 307 FI Semifinaalitehtävän tehtävä Taitaja2015 Vaatteenvalmistus 307 FI Tekijät: Virpi Lahti ja Sisko Latva-Karjanmaa Nimi: Esiliina Oppilaitos: Koulutuskeskus Sedu Päiväys: 2.12.2014 1 Sisällysluettelo 1 Tehtävään

Lisätiedot

Idean menestys oli valtava, sillä todella monet kampaajat kaikkialla maailmassa ovat valmiita maksamaan lisähintaa paremmasta

Idean menestys oli valtava, sillä todella monet kampaajat kaikkialla maailmassa ovat valmiita maksamaan lisähintaa paremmasta QC LAATU Vuonna 1999 veljekset Michael ja Peter Andersen päättivät perustaa Nordic HairContrastin. Heidän tarkoituksenaan oli luoda uusi menetelmä ja markkinoilla ollutta laadukkaampi tekniikka. Idean

Lisätiedot

HIUSALAN PERUSTUTKINTO. Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä. Opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa. Ammatilliset tutkinnon osat.

HIUSALAN PERUSTUTKINTO. Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä. Opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa. Ammatilliset tutkinnon osat. HIUSALAN PERUSTUTKINTO Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa Ammatilliset tutkinnon osat Parturi-kampaaja Hyväksytty 19.5.2015 2 Sisällys 2.1 PAKOLLISET TUTKINNON OSAT:...

Lisätiedot

HIUSALAN PERUSTUTKINTO 2009 Aiemmin osoitetun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen

HIUSALAN PERUSTUTKINTO 2009 Aiemmin osoitetun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen A1 HIUSTEN LEIKKAAMINEN JA PARTAKÄSITTELYT 1. Työprosessin 1a) Hiusten ja hiuspohjan hoitokäsittelyn suunnittelu 1b) Hiusten leikkaus- ja partakäsittelyn suunnittelu suunnittelee hiusten ja hiuspohjan

Lisätiedot

The Professional Make-up Artists of Finland Suomen maskeeraajat ry S.M.Y.

The Professional Make-up Artists of Finland Suomen maskeeraajat ry S.M.Y. Tervehdys! The Professional Make-up Artists of Finland - Suomen maskeeraajat ry kutsuu teidät osallistumaan vuosittaisiin maskeerauksen SM-kilpailuihin. Tässä infopaketti kisoista. Kilpailut pidetään tuttuun

Lisätiedot

Rakentaminen. 410 Viherrakentaminen. Lajivastaavat. Kuva: Skills Finland / Markku Heikkilä

Rakentaminen. 410 Viherrakentaminen. Lajivastaavat. Kuva: Skills Finland / Markku Heikkilä Rakentaminen 410 Viherrakentaminen Kuva: Skills Finland / Markku Heikkilä Lajivastaavat Iiris Viljakainen Koulutuskeskus Salpaus iiris.viljakainen(at)salpaus.fi 1 / 11 puh. 050 384 3927 Pasi Akkala Koulutuskeskus

Lisätiedot

--- BRAND STATEMENT ---

--- BRAND STATEMENT --- TUOTEKUVASTO --- BRAND STATEMENT --- JAAMME KANSSASI INTOHIMOSI KAUNIISIIN HIUKSIIN. USKOMME, ETTÄ VAIN YHDESSÄ VOIMME SAAVUTTAA JOTAIN SUURENMOISTA, KUN PERUSTANA ON LUOVA ERINOMAISUUS, POIKKEUKSELLISEN

Lisätiedot

Semifinaalitehtävä. Taitaja2015_Visuaalinen myyntityö_308_fi

Semifinaalitehtävä. Taitaja2015_Visuaalinen myyntityö_308_fi Semifinaalitehtävä Tekijät: Nimi: Maria Hautala, Suvi Veijalainen Oppilaitos: Koulutuskeskus Sedu, Seinäjoki, Koulukatu Päiväys: 3.12.2014 1 Sisällysluettelo Johdanto Tehtävämoduulien kuvaus Ohjeet kilpailijalle

Lisätiedot

KILPAILIJAN OPAS 2014

KILPAILIJAN OPAS 2014 KILPAILIJAN OPAS 2014 KILPAILIJAN OPAS 2014 Vuoden 2014 Angostura Aromatic Bitters Global Cocktail challenge Finaali Finalistimaat: USA Kanada Iso-Brintannia Eurooppa Australia Uusi-Seelanti Etelä-Afrikka

Lisätiedot

Semifinaalitehtävän tehtäväpohja Taitaja2015 Kondiittorilaji 501 (suomi) Tekijät: Jarmo Paukku Nimi: Oppilaitos: Koulutuskeskus Sedu

Semifinaalitehtävän tehtäväpohja Taitaja2015 Kondiittorilaji 501 (suomi) Tekijät: Jarmo Paukku Nimi: Oppilaitos: Koulutuskeskus Sedu Semifinaalitehtävän tehtäväpohja Taitaja2015 Kondiittorilaji 501 (suomi) Tekijät: Jarmo Paukku Nimi: Oppilaitos: Koulutuskeskus Sedu Päiväys: 23.10.2014 1 Sisällysluettelo Kondiittori-lajin semifinaalitehtävä

Lisätiedot

HIUS- JA KAUNEUDENHOITOALAN PERUSTUTKINTO, KAMPAAJA

HIUS- JA KAUNEUDENHOITOALAN PERUSTUTKINTO, KAMPAAJA HIUS- JA KAUNEUDENHOITOALAN PERUSTUTKINTO, KAMPAAJA Sisällys Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto /Pakollinen tutkinnon osa/ Kampaajapalvelut 25 osp... 2 Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto/pakollinen

Lisätiedot

Kilpailukutsu 1/6. Kilpailijalla on oltava liiton lisenssi, sekä lisenssivakuutus tai oma vakuutus.

Kilpailukutsu 1/6. Kilpailijalla on oltava liiton lisenssi, sekä lisenssivakuutus tai oma vakuutus. Kilpailukutsu 1/6 SM-kilpailut 2015 Aika: Lauantai 7.2.2015, klo 9.00 18.00 Paikka: Maaniitun koulu, Heikkiläntie 27, Nurmijärvi Alustava aikataulu: 8.30 Tuomaripalaveri 9.00 Ilmoittautuminen ja punnitus

Lisätiedot

TaitajaPLUS Kiinteistönhoito

TaitajaPLUS Kiinteistönhoito TaitajaPLUS Kiinteistönhoito Tutkintonimike kiinteistönhoitaja Kuva: Skills Finland / Marjo Kokkonen Lajivastaava 1 / 9 Hannu Laitinen Erityisopettaja Kiipulan ammattiopisto p. 040 714 2922 hannu.laitinen(at)kiipula.fi

Lisätiedot

Dorpat SPA lahjakortti aina odotettu lahja!

Dorpat SPA lahjakortti aina odotettu lahja! Dorpat SPA lahjakortti aina odotettu lahja! Dorpat SPA lahjakortteja voi ostaa vapaasti valitulla arvolla ja vapaasti valittuun hoitoon / pakettiin. PÄIVÄPAKETIT Dorpat SPA päiväpaketti 49 * hierontakylpy

Lisätiedot

Mark Summary Form. Taitaja 2012. Skill Number 303 Skill Kauneudenhoito. Competitor Name

Mark Summary Form. Taitaja 2012. Skill Number 303 Skill Kauneudenhoito. Competitor Name Summary Form Skill Number 303 Skill Kauneudenhoito ing Scheme Lock 20-03-2012 09:18:23 Final Lock 26-04-2012 12:09:02 Criterion Criterion Description s Day 1 Day 2 Day 3 Day 4 Total Award A B C D E F Kestovärjäys,

Lisätiedot

Taitaja 2016 SEINÄJOKI. Ti 10. to 12.5.2016

Taitaja 2016 SEINÄJOKI. Ti 10. to 12.5.2016 Taitaja 2016 SEINÄJOKI Ti 10. to 12.5.2016 Sisältöä Kuka on Samppa Juryn toiminta Päätuomarin rooli Vastalauseen käsittely Esimerkkejä ongelmatilanteista Muistettavaa Taitaja 2016 Seinäjoki / Samppa 18.4.2016

Lisätiedot

HIUSALAN PERUSTUTKINNON VALTAKUNNALLISET TUTKINTOTEHTÄVÄT (täydennetty versio)

HIUSALAN PERUSTUTKINNON VALTAKUNNALLISET TUTKINTOTEHTÄVÄT (täydennetty versio) HIUSALAN PERUSTUTKINNON VALTAKUNNALLISET TUTKINTOTEHTÄVÄT (täydennetty versio) kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan perustutkinnon valtakunnallisten tehtävien laatimisessa. Hiusalan perustutkinnon näyttötutkinto

Lisätiedot

ESSENSITY. Edut. Color & Repair Shampoo. Color & Repair Hoitoaine. Color & Moisture Shampoo. Color & Moisture Hoitoaine

ESSENSITY. Edut. Color & Repair Shampoo. Color & Repair Hoitoaine. Color & Moisture Shampoo. Color & Moisture Hoitoaine ESSENSITY Klikkaa tästä saadaksesi tuotteista enemmän tietoa: Edut Color & Repair Shampoo Color & Repair Hoitoaine Color & Repair Intensiivinen naamio Color & Repair Intensiivinen suojaava seerumi Color

Lisätiedot

VÄRIKÄSITTELY 01 BONDER 02 ENHANCER VAIHE 3 VAIHE 1 VAIHE 4 VAIHE 5 VAIHE 2 KOTIHOITO 03 MAINTAINER. Anna vaikuttaa vähintään 5 min.

VÄRIKÄSITTELY 01 BONDER 02 ENHANCER VAIHE 3 VAIHE 1 VAIHE 4 VAIHE 5 VAIHE 2 KOTIHOITO 03 MAINTAINER. Anna vaikuttaa vähintään 5 min. STEP BY STEP FI Väri + Hapete SEKOITA HYVIN ENNEN BONDERIN LISÄÄMISTÄ. - Valmista värimassa valmistajan ohjeiden mukaisesti. - Sekoita väri ja hapete valmiiksi massaksi ennen Bonderin lisäämistä. 1g/ml

Lisätiedot

AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖJEN TOTEUTTAMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARVIOINTITOIMIKUNTAAN:

AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖJEN TOTEUTTAMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARVIOINTITOIMIKUNTAAN: Kansilomake (1) AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖJEN TOTEUTTAMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARVIOINTITOIMIKUNTAAN: TUTKINTO: Hiusalan perustutkinto AMMATTIOPISTO(T): Nivalan ammattiopisto OSAAMISALA: Hiusalan osaamisala,

Lisätiedot

Teollisuus. 601 Automaatioasennus. Lajivastaavat. Harri Wallenius Koulutuskeskus Salpaus harri.wallenius(at)salpaus.fi puh.

Teollisuus. 601 Automaatioasennus. Lajivastaavat. Harri Wallenius Koulutuskeskus Salpaus harri.wallenius(at)salpaus.fi puh. Teollisuus 601 Automaatioasennus Lajivastaavat Harri Wallenius Koulutuskeskus Salpaus harri.wallenius(at)salpaus.fi puh. 044 708 0025 Hannu Aaltonen Koulutuskeskus Salpaus hannu.aaltonen(at)salpaus.fi

Lisätiedot

The Professional Make-up Artists of Finland Suomen maskeeraajat ry, S.M.Y.

The Professional Make-up Artists of Finland Suomen maskeeraajat ry, S.M.Y. Suomen maskeeraajat ry Heidi Kjellman Eerikinkatu 22 B 31 00100 Helsinki Tervehdys! Suomen maskeeraajat ry kutsuu taas teidät osallistumaan vuosittaisiin maskeerauksen SM-kilpailuihin. Tässä seuraa infopaketti

Lisätiedot

Turva-ala. Yleiskuvaus kilpailulajista. Kilpailun luonne. Osaamisvaatimukset. Finaalin kilpailutehtävät ja käytettävissä oleva kilpailuaika

Turva-ala. Yleiskuvaus kilpailulajista. Kilpailun luonne. Osaamisvaatimukset. Finaalin kilpailutehtävät ja käytettävissä oleva kilpailuaika Turva-ala Yleiskuvaus kilpailulajista Yleiskuvaus kilpailulajista Turvallisuusala koostuu yhteiskunnan perusturvallisuuden ylläpitämiseksi toteutettavista viranomaistoiminnoista, yritysten, julkisyhteisöjen

Lisätiedot

Auto- ja kuljetustekniikka

Auto- ja kuljetustekniikka Auto- ja kuljetustekniikka Lajivastaavat 1 / 10 Unto Tervo Koulutuskeskus Salpaus unto.tervo(at)salpaus.fi puh. 050 526 5955 Jani Heikka Koulutuskeskus Salpaus jani.heikka(at)salpaus.fi puh. 044 708 0599

Lisätiedot

1. KOSMEETTINEN HOITAMINEN

1. KOSMEETTINEN HOITAMINEN 1. KOSMEETTINEN HOITAMINEN 1.1 Ihon ja hiuksen anatomia ja fysiologia sekä elintavat ja ravitsemus hiustenhoidossa 1.2 Hiusten ja hiuspohjan tilan määrittely 1.3 Hiuspohjan ja hiusten sairauksien tunnistaminen

Lisätiedot

Rakentaminen. 404 Maalaus ja tapetointi. Lajivastaavat. Kuva: Skills Finland / Jaakko Manninen

Rakentaminen. 404 Maalaus ja tapetointi. Lajivastaavat. Kuva: Skills Finland / Jaakko Manninen Rakentaminen 404 Maalaus ja tapetointi Kuva: Skills Finland / Jaakko Manninen Lajivastaavat Petri Vannula Koulutuskeskus Salpaus petri.vannula(at)salpaus.fi 1 / 8 puh. 050 387 1920 Jukka Raami Koulutuskeskus

Lisätiedot

Ohjeet kaihileikkausta varten

Ohjeet kaihileikkausta varten Ohjeet kaihileikkausta varten Harmaakaihileikkaus Harmaakaihi tarkoittaa sitä, että silmän mykiö on samentunut ja läpäisee huonosti valoa. Mistä harmaakaihi johtuu? Usein kaihi kehittyy iän myötä ilman

Lisätiedot

Kilpailukutsu 1/6. 2.9.2015 ITF Masala ry. Kirkkonummen väestönsuojan monitoimihalli, Kirkkotallintie 6, Kirkkonummi

Kilpailukutsu 1/6. 2.9.2015 ITF Masala ry. Kirkkonummen väestönsuojan monitoimihalli, Kirkkotallintie 6, Kirkkonummi Kilpailukutsu 1/6 SM-liiga Masala 2015 Aika: Lauantai 24.10.2015, klo 9.00 18.00 Paikka: Kirkkonummen väestönsuojan monitoimihalli, Kirkkotallintie 6, Kirkkonummi Aikataulu: 9.00 Ilmoittautuminen ja punnitus

Lisätiedot

Painotuotteen suunnittelu

Painotuotteen suunnittelu Painotuotteen suunnittelu Tehtäväosio A Hybridikotelon suunnittelu Kilpailupäivä: Tiistai 27.04.2010 Kilpailuaika: 10.00-17.00 Ruokailu: 11.30-12.30 Tauko: 14.30-14.45 Tehtävän kuvaus: Suunnittele nuorisoyhtyeelle

Lisätiedot

Hiusalan perustutkinnon suorittaminen ja arviointi Hiusalan tutkintotoimikunnan ohjeistus

Hiusalan perustutkinnon suorittaminen ja arviointi Hiusalan tutkintotoimikunnan ohjeistus Hiusalan perustutkinnon suorittaminen ja arviointi Hiusalan tutkintotoimikunnan ohjeistus Tutkintosuorituksien arvioinnissa kiinnitetään huomiota tutkinnon perusteissa määriteltyihin arvioinnin kohteisiin.

Lisätiedot

OPETUSSUUNNITELMA HIUSALAN PERUSTUTKINTO

OPETUSSUUNNITELMA HIUSALAN PERUSTUTKINTO OPETUSSUUNNITELMA HIUSALAN PERUSTUTKINTO Vahvistettu xx.xx.2015 Rehtorin päätös xx/xx/2015 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 3 2 TUTKINNON RAKENNE JA MUODOSTUMINEN... 4 3 AMMATILLISET TUTKINNON OSAT... 5 3.1 Pakolliset

Lisätiedot

A1 Hiusten leikkaaminen ja partakäsittelyt

A1 Hiusten leikkaaminen ja partakäsittelyt HIUSALAN PERUSTUTKINTO (tp2009) valtakunnallisten tutkintotehtävien arviointikriteerinumerointi Kaikille pakolliset tutkinnon osat A1 Hiusten leikkaaminen ja partakäsittelyt 1. Työprosessin 1A) Hiusten

Lisätiedot

Semifinaalitehtävä Taitaja2015_Putkisennus 405_FI (suomi/ruotsi)

Semifinaalitehtävä Taitaja2015_Putkisennus 405_FI (suomi/ruotsi) Semifinaalitehtävä Taitaja2015_Putkisennus 405_FI (suomi/ruotsi) Tekijät: Nimi: Samppa, Hannu Väätäinen ja Juha Kaukola-Risku Oppilaitos: Sedu, Kurikka Päiväys: 2.12.2014 1 Sisällysluettelo Putkiasennus

Lisätiedot

Teollisuus. 607 Koneenasennus ja kunnossapito. Lajivastaavat. Kuva: Skills Finland / Markku Heikkilä. 607 Koneenasennus ja kunnossapito

Teollisuus. 607 Koneenasennus ja kunnossapito. Lajivastaavat. Kuva: Skills Finland / Markku Heikkilä. 607 Koneenasennus ja kunnossapito Teollisuus 607 Koneenasennus ja kunnossapito Kuva: Skills Finland / Markku Heikkilä Lajivastaavat 1 / 13 Anssi Mikkola Koulutuskeskus Salpaus anssi.mikkola(at)salpaus.fi puh. 050 305 1019 Tommi Backman

Lisätiedot

Rakentaminen. 408 Talonrakennus, muuraus ja laatoitus. Lajivastaavat

Rakentaminen. 408 Talonrakennus, muuraus ja laatoitus. Lajivastaavat Rakentaminen 408 Talonrakennus, muuraus ja laatoitus Lajivastaavat Juha Heinlahti Koulutuskeskus Salpaus juha.heinlahti(at)salpaus.fi puh. 044 708 0394 1 / 10 Paavo Harju Koulutuskeskus Salpaus paavo.harju(at)salpaus.fi

Lisätiedot

Kilpailukutsu 1! / 6!

Kilpailukutsu 1! / 6! Kilpailukutsu 1! / 6! Joukkuekilpailut Aika: Lauantai 23.4.2016, klo 9.00 18.00 Paikka: Karamzinin koulu, Kulloonmäki, Espoo Alustava aikataulu: 8.30 Tuomaripalaveri 9.00 Ilmoittautuminen ja punnitus 9.45

Lisätiedot

Kilpailukutsu 1/8. Kirkkonummen väestönsuojan monitoimihalli, Kirkkotallintie 6, Kirkkonummi

Kilpailukutsu 1/8. Kirkkonummen väestönsuojan monitoimihalli, Kirkkotallintie 6, Kirkkonummi Kilpailukutsu 1/8 SM-kilpailut 2016 Aika: Lauantai 6.2.2016, klo 9.00 19.00 Paikka: Kirkkonummen väestönsuojan monitoimihalli, Kirkkotallintie 6, Kirkkonummi Alustava aikataulu: 9.00 Ilmoittautuminen ja

Lisätiedot

KAUNEUSHOITOLA LUMIERIN PALVELUT:

KAUNEUSHOITOLA LUMIERIN PALVELUT: KAUNEUSHOITOLA LUMIERIN PALVELUT: RAKENNEKYNNET: - Rakennekynnet tipeillä 85 - Rakennekynsien huolto 65 - Geelivahvistus omaan kynteen 69 - Yhden kynnen korjaus 8 - Geeli Rakennekynsienpoisto 37 - Varpaankynsien

Lisätiedot

Teollisuus. 606 Mekatroniikka. Lajivastaava. Timo Tommiska Koulutuskeskus Salpaus timo.tommiska(at)salpaus.fi puh. 044 708 0639.

Teollisuus. 606 Mekatroniikka. Lajivastaava. Timo Tommiska Koulutuskeskus Salpaus timo.tommiska(at)salpaus.fi puh. 044 708 0639. Teollisuus 606 Mekatroniikka Lajivastaava Timo Tommiska Koulutuskeskus Salpaus timo.tommiska(at)salpaus.fi puh. 044 708 0639 1 / 11 Jarmo Eloranta Koulutuskeskus Salpaus jarmo.eloranta(at)salpaus.fi puh.

Lisätiedot

Semifinaalien käytännön järjestelyt. Sami Karjalainen

Semifinaalien käytännön järjestelyt. Sami Karjalainen Semifinaalien käytännön järjestelyt Sami Karjalainen Esittely Sami Karjalainen 36v, Kainuun ammattiopisto, Kajaani Sähkö- ja automaatioalan opettaja Insinööri ylempi amk, master of engineering Opettajana

Lisätiedot

Hiusalan perustutkinto 2014

Hiusalan perustutkinto 2014 Ammatillisen perustutkinnon perusteet Hiusalan perustutkinto 2014 Parturi-kampaajan osaamisala, parturi-kampaaja Lausuntopyyntö 43/421/2014 OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN 2014 Hiusalan perustutkinto

Lisätiedot

Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja 2014

Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja 2014 Ammatillisen perustutkinnon perusteet Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja 2014 Määräys 43/011/2014 (sisältää määräyksen 4/011/2015 mukaiset muutokset ja oikaisut) (sisältää määräyksen 43/011/2015

Lisätiedot

Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja

Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja Ammatillisen perustutkinnon opetussuunnitelma Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja 2015 Hyväksytty 13.8.2015 SISÄLTÖ JOHDANTO... 4 Hiusalan perustutkinnon, parturi-kampaaja, toteutus ammatillisena

Lisätiedot

TAITAJAMÄSTARE 2012 YRITTÄJYYS Semifinaalit Joensuu/ Helsinki / Seinäjoki/ Rovaniemi 18.1.2012

TAITAJAMÄSTARE 2012 YRITTÄJYYS Semifinaalit Joensuu/ Helsinki / Seinäjoki/ Rovaniemi 18.1.2012 TAITAJAMÄSTARE 2012 YRITTÄJYYS Semifinaalit Joensuu/ Helsinki / Seinäjoki/ Rovaniemi 18.1.2012 Päivämäärä Lajin vastuuhenkilöt: Tea Ruppa, lajivastaava, Jyväskylän ammattiopisto Semifinaalikoordinaattori:

Lisätiedot

Han Moo Do. Jyväskylä Open 2015 KISAKUTSU

Han Moo Do. Jyväskylä Open 2015 KISAKUTSU Han Moo Do Jyväskylä Open 2015 KISAKUTSU www.jklhanmoodo.com Han Moo Do Jyväskylä Open Tervetuloa kilpailemaan Han Moo Do Jyväskylä Open -kilpailuihin 31.1.2015! Kilpailut järjestää Jyväskylän Han Moo

Lisätiedot

Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja 2014

Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja 2014 Ammatillisen perustutkinnon perusteet Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja 2014 Määräys 43/011/2014 OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN 2014 HIUSALAN PERUSTUTKINTO, PARTURI-KAMPAAJA 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO...

Lisätiedot

Color zoom 15 Hairstylist GUide

Color zoom 15 Hairstylist GUide Color zoom 15 Hairstylist GUide THE GLOBAL COLOR ZOOM 15 CREATIVE TEAM MINUSTA OLI AIVAN IHANAA HERÄTTÄÄ HENKIIN MUOTI-ILMAISU. RAKASTAN KAIKKEA KARKEAA JA HIOMATONTA. MINUN INTOHIMONI ON YKSIKERTAISESTI

Lisätiedot

Kutsu Taitaja2015 semifinaaleihin

Kutsu Taitaja2015 semifinaaleihin 1 Kutsu Taitaja2015 semifinaaleihin Vaatteen valmistus Tervetuloa Seinäjoelle tuomaroimaan Turun Taitaja2015-kilpailujen vaatteenvalmistuksen semifinaalikilpailuja. Semifinaaliin ilmoittautui 34 kilpailijaa

Lisätiedot

Helsinki, Espoo, Tampere, Lappeenranta, Loimaa, Vaasa, Iisalmi, Oulu

Helsinki, Espoo, Tampere, Lappeenranta, Loimaa, Vaasa, Iisalmi, Oulu 1 TAITAJA 2014 YRITTÄJYYS Semifinaali, paikkakuntaxxx Osoite:XXX Lajin semifinaalivastaavat: paikallinen koordinaattori Tuomarit: XXX XXX XXX Paikkakunnat: Helsinki, Espoo, Tampere, Lappeenranta, Loimaa,

Lisätiedot