PAINEILMAPALVELUT. Keskity ydinosaamiseesi. Olemme luotettava kumppanisi kaikissa paineilma-asioissa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PAINEILMAPALVELUT. Keskity ydinosaamiseesi. Olemme luotettava kumppanisi kaikissa paineilma-asioissa."

Transkriptio

1 PAINEILMAPALVELUT Keskity ydinosaamiseesi. Olemme luotettava kumppanisi kaikissa paineilma-asioissa.

2 PAINEILMAPALVELUT Paineilma on monissa teollisuusprosesseissa välttämätön käyttövoima, mutta samalla myös perushyödyke sähkön, veden ja höyryn tapaan. Koska paineilmaa on hankalaa siirtää pitkiä matkoja, se tuotetaan muista perushyödykkeistä poiketen lähellä kulutuskohdetta. Kaikki on hyvin niin kauan kuin ilmaa riittää, mutta jos paineilman tuotto häiriintyy, tuotanto pysähtyy. Paineilma ei kuitenkaan yleensä ole yrityksen ydinosaamista. Usein niukat resurssit aiheuttavat myös sen, että erikoisaloihin, kuten paineilmaan ei ehditä perehtyä. Paineilmajärjestelmän ennakoiva kunnossapito ja oikein mitoitetut laitteet maksavat itsensä takaisin pienempinä korjauskuluina, käyttövarmuuden lisääntymisenä sekä energian säästönä. Yli 60 vuoden kokemuksemme paineilmasta ja vahva panostus paineilman teknologia- ja palveluratkaisuihin antaa meille mahdollisuuden auttaa asiakkaitamme keskittymään ydinosaamiseensa sekä parantamaan paineilman tuoton luotettavuutta ja kustannustehokkuutta. Palveluitamme on yksittäisten kompressoreiden ja kuivaimien huoltojen ja huoltosopimusten lisäksi palvelut, joissa vastaamme asiakkaamme paineilmajärjestelmän ohjauksesta tai tuotamme asiakkaan tarvitseman paineilman. Tällöin asiakas maksaa paineilmasta käytön mukaan. Olemme laitevalmistajista riippumaton yritys ja palvelujemme piiriin kuuluu kaikki kompressori- ja kuivainmerkit. Ammattitaitoinen huoltoverkkomme kattaa koko Suomen. Asiantunteva kumppanisi kaikissa paineilmaan liittyvissä asioissa. Huolto ja korjaukset Sarlin Syyni - paineilmajärjestelmän analysointi Vuotokartoitus Sarlin Optimi - paineilmajärjestelmän ohjaus ja optimointi Paineilman tuottopalvelut

3 Huolto ja korjaukset Paineilman keskeytyksetön tuotanto on tuotantoprosessin kannalta merkittävä tekijä oli kyseessä sitten pieni tai suuri paineilman käyttäjä. Pidämme paineilmajärjestelmänne kunnossa ja kustannukset kurisssa. Säännöllisesti ja ammattitaidolla tehty huolto ennaltaehkäisee laitteiden rikkoutumisia ja tuotantokatkoksia. Huoltoedustajamme ovat alan ammattilaisia. Teemme lamelli-, mäntä-, turbo-, scroll- sekä ruuvikompressoreiden määräaikaishuollot, öljynvaihdot ja erotinhuollot kaikille kompressorimerkeille. Huollamme myös paineilman jälkikäsittelylaitteet. Oikein huollettu paineilmajärjestelmä tuottaa toimilaitteille oikealaatuista paineilmaa pienillä kustannuksilla sekä parantaa käyttövarmuutta. Asennus- ja mittauspalvelut Huollamme ja korjaamme kompressorit, mm. Asennukset ja käyttöönotto ABS High Speed Ruuvielementtien vaihdot Bauer Tarkistukset CompAir Etädiagnoosi Hanwha Techwin Tekninen tuki ja konsultointi Hydrovane Paine- ja lämpötilamittaukset Jun-Air Kastepistemittaukset Vortex Tehomittaukset ja analyysit Laakerin värinämittaukset Ilman laadun mittaukset Ilmamäärämittaukset Kapasiteettimittaukset ja kapasiteettitarpeen arviot Airtec Atelier Francois Atlas Copco Belliss & Morcom Gardner Denver Kaeser Mehrer Tamrotor Huoltosopimukset Huoltovastuun voitte siirtää meille tekemällä kanssamme huoltosopimuksen kiinteään hintaan. Otamme vastuun kompressorien ja jälkikäsittelylaitteiden huolloista ja huollamme ne huolto-ohjelman mukaisesti. Saatte kiinteään hintaan osat ja työn. Tiedätte aina etukäteen vuositasolla, mitä laitteiden huolto maksaa. Huoltojen yhteydessä seuraamme koneiden tuntimääriä ja koneen koko huoltohistoria tallennetaan huollon seurantajärjestelmäämme. Sopimusta voidaan muuttaa joustavasti, mikäli kalusto tai paineilman tarve muuttuu. Sopimukseen voidaan sisällyttää usean eri valmistajan laitteita. Huoltosopimusasiakkaamme ovat aina etusijalla kiireellisissä huoltotai korjaustarpeissa.

4 Sarlin Syyni kertoo paineilmajärjestelmän tilan Paineilmajärjestelmään kuuluu kompressoreiden lisäksi paineilman jakeluverkko ja jälkikäsittelylaitteet, kuten suodattimet ja kuivaimet. Toimivassa paineilmajärjestelmässä kaikki laitteet toimivat moitteettomasti sekä yksittäin että kokonaisuutena. Sarlin Syyni on palvelu, jolla selvitämme koko paineilmajärjestelmän tilan. Mikäli esimerkiksi paine paineilmaputkistossa vaihtelee eikä paineilma aina riitä, voidaan Syynin avulla selvittää mistä ongelmat johtuvat. Tarvitaanko lisää kompressorikapasiteettia ja miten se pitäisi mitoittaa vai onko syynä ongelmiin liian pieni säiliökapasiteetti, alimitoitettu kuivain tms. Olemme tehneet noin 800 Syyni-analyysiä eri kokoisista paineilmajärjestelmistä. Mittaukset Yleensä mittausjakso kestää yhden viikon. Akkukäyttöisten loggereiden avulla tiedonkeruu voidaan suorittaa vapaasti koko tehdasalueelta. Mittaukset eivät aiheuta tuotantokatkoksia. Itse asiassa on toivottavaa, että mittauksen aikana tuotanto on mahdollisimman normaali. Mittausväli voi olla jopa 3 sekuntia. Mitattavat tiedot Kompressorit (myös muuttuvatuottoiset ja turbokompressorit): - virrankulutus (kokonaisteho) - kuormitukset, kevennykset jne. Tuottopaine kompressorien jälkeen Jälkikäsittelyn jälkeinen paine jokaisesta kompressoriasemasta Verkon paine useasta pisteestä Kuivaimille menevän paineilman lämpötila sekä kompressorihuoneen lämpötila Paineilman kastepiste Raportti Asiantuntijamme analysoi mitatun datan. Analyysin perusteella teemme kattavan raportin, jonka käymme läpi yhdessä kanssanne. Raportin avulla ymmärryksenne paineilmajärjestelmän toiminnasta syvenee. Samalla voimme keskustella käytännön keinoista, joilla voidaan puuttua mahdollisiin ongelmakohtiin ja saada aikaan konkreettisia tuloksia. Raportoimme myös keinot, joilla paineilmajärjestelmän toimintaa voidaan tehostaa. Akkukäyttöisten Sarlin Dataloggereiden avulla tiedonkeruu voidaan suorittaa koko tehdasalueelta.

5 Vuotokartoituksella paineilmavuodot kuriin Paineilman käyttäjien kompressorikapasiteetista kuluu keskimäärin 5-30 % pelkkiin paineilmavuotoihin. Vuodot ovat usein suurin yksittäinen energiaa tuhlaava tekijä paineilman tuottamisessa. Pahimmillaan paineilman lisäkapasiteetin hankintatarve aiheutuu vuodoista eikä paineilman kulutuksen lisääntymisestä. Vuodot tulevat kalliiksi ja aiheuttavat tuotantohäiriöitä Vuodon määrä riippuu sekä paineesta että reiän koosta. Näennäisesti pienillä vuodoilla saattaakin olla suuri merkitys kompressoreiden kapasiteetin kuluttajina. Pneumaattisen toimilaitteen vikatoiminnon taustalla on usein vuoto. Vuodon kasvaessa sylinterissä tai muussa toimilaitteessa teho ei enää riitäkään, vaan liikerata jää vaillinaiseksi ja seurauksena on toiminnan keskeytys. Kartoitamme vuodot puolestanne Paineilman vuotoja on vaikea kuulla tehdasmelussa ja siksi siihen tarvitaan erilliset vuotojen etsintälaitteet. Käytössämme on laadukas vuotojen etsintälaitteisto. Vuotomäärän arvioinnissa käytämme apuna ilmamäärämittaria, jonka avulla saadaan käsitys vuodon todellisista kustannuksista. Käymme paineilmajärjestelmänne läpi kartoituksen pohjaksi Etsimme vuodot sovitulta alueelta, tuotanto voi olla käynnissä mittausten aikana Dokumentoimme löydetyt vuodot: sijainti, vuodon suuruus Saatte raportin, josta käy ilmi löydetyt vuodot sekä arvio niiden suuruudesta Käymme raportin läpi kanssanne Vuotoreiän halkaisija mm Vuotomäärä 6 bar l/min Kustannukset / vuosi*) , *) 60 / MWh Tehdashalleista ja tuotantotiloista on usein löydettävissä kymmenittäin vuotoja, joiden yhteenlaskettu vuosikustannus voi olla useita kymmeniä tuhansia euroja. Uusia vuotoja syntyy jatkuvasti, siksi vuotojen korjaaminen ja säännöllinen vuotokartoitus kannattaakin ottaa osaksi kunnossapitoprosessia.

6 Paineilmajärjestelmän ohjaus ja optimointi Sarlin Optimi on palvelu, jolla varmistamme paineilmajärjestelmänne optimaalisen toiminnan ja olemme mukana sen kehittämisessä. Paineilmajärjestelmänne kokonaiskustannukset pienenevät välittömästi - mittarit todentavat tämän. Palvelun toteuttamisessa hyödynnämme Sarlin Balance -paineilman hallintajärjestelmää, joka on myös teidän käytössänne. Paineilmaa energiatehokkaasti - jopa 30% säästö Vastaamme siitä, että paineilma tuotetaan tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Käytössä on ilmantarpeen mukaan sopivin kompressoriyhdistelmä ja kompressoreiden paras toiminta-alue, mikä säästää energiaa ja laitteita. Ohjaus tunnistaa paineen vaihtelut vertaamalla jatkuvasti tuotto- ja verkkopainetta ja pitää saamiensa tietojen perusteella verkkopaineen tasaisena. Usean painetiedon avulla ohjaus reagoi nopeasti paineilman kulutuksen muutoksiin eikä kompressorin jälkeistä tuottopainetta tarvitse ylimitoittaa. Myös tämä säästää energiaa. Seuraamme ja raportoimme Tarkistamme säännöllisesti paineilmajärjestelmän ja ohjauksen toiminnan etäyhteyden kautta. Päivystäjämme seuraa hälytyksiä, tarkistaa hälytyksen syyn sekä informoi yhteyshenkilöänne. Teemme säännöllisesti raportin Balance-ohjauksen sekä paineilmajärjestelmän toiminnasta. Käymme raportin läpi yhdessä kanssanne. Tämä on hyvä tilaisuus hyödyntää Sarlinin paineilmaosaamista paineilmajärjestelmänne kehittämisessä. Paineilmajärjestelmän kunnossapito helpottuu Voitte seurata paineilmajärjestelmän toimintaa reaaliaikaisesti omasta työpisteestä, vaikka laitteet sijaitsevat eri puolilla tehdasaluetta. Sarlin Balance voidaan liittää myös tehdasautomaatiojärjestelmäänne. Hälytykset ja tapahtumat rekisteröityvät hälytys- ja tapahtumalistaukseen. Hälytykset voidaan ohjata myös tekstiviestinä GSM-puhelimeen. Liityntä kompressorin tai kuivaimen omaan ohjauspaneeliin mahdollistaa kompressoreiden ja kuivaimien tarkan kunnonvalvonnan yhdestä pisteestä. Joustava ratkaisu Katso video Sarlin Balancesta Vastaamme järjestelmän suunnittelusta, asennuksesta, käyttöönotosta ja koulutuksesta. Annamme 100 % tyytyväisyys- ja 99,9 % käytettävyystakuun. Palvelun tuotamme kiinteällä kuukausimaksulla. Sopimus ei edellytä pitkää sitoutumista ja tarpeiden muuttuessa, kuten kapasiteetin lisäämisen yhteydessä, sitä voidaan joustavasti muuttaa. Sarlin Balance sopii kaikenkokoisten paineilmajärjestelmien ja -kompressoreiden ohjaukseen ja valvontaan. Kompressorit voivat olla keskenään eri merkkisiä ja tyyppisiä, esim. Atlas Copco, CompAir, Kaeser, Gardner Denver. Sarlin Balance ohjaa myös turbokompressoreita ja adsorptiokuivaimia. Ohjausjärjestelmään voidaan liittää myös muita ohjattavia laitteita. Seurattavia tapahtumatietoja: Painetasot eri puolilla verkkoa Energian- ja ilmankulutus Kompressoreiden ja kuivaimien käyntitiedot Kastepisteet ja lämpötilat. Tiedot tallentuvat myös historiatietoihin.

7 Paineilman tuottopalvelut Investointivarat jaetaan yrityksissä tarkkojen vertailujen perusteella. Suorille tuotannollisille investoinneille lasketaan taksinmaksuajat hyvinkin tarkkaan. Apuhyödykkeitä tuottavalle korvausinvestoinnille, kuten paineilmalaitteistolle, takaisinmaksuajasta tulee yleensä hyvinkin pitkä. Käytännössä tehtaissa korjataan jopa yli 20 vuotta vanhoja paineilmalaitteita, koska uusiin ei myönnetä investointivaroja. Paineilmajärjestelmään kuuluu yleensä useita kompressoreita ja jälkikäsittelylaitteita. Vaikka yksittäiset laitteet olisivatkin energiatehokkaita, niin puutteellisesti ohjattuina tai väärin yhdisteltyinä kokonaisuuden energiatehokkuus voi silti jäädä heikoksi. Paineilmalaitteiden elinkaarikustannuksista % on energiakuluja. Tästä syystä vanha ja huonokuntoinen laitteisto tulee helposti kalliimmaksi kuin uusi, paineilman nykytarpeeseen mitoitettu energiatehokas laitteisto. Yksinkertaisin vaihtoehto investoinnille on ns. huoltoleasing-sopimus, jolloin paineilmaa tuotetaan uusilla laitteilla, mutta vastuu mm. operoinnista ja järjestelmän energiatehokkuudesta jää tilaajalle. Mikäli tavoitteena on optimaalinen energiatehokkuus ja vakaa painetaso ilman oman henkilökunnan panosta, puhutaan jo palvelun hankinnasta. Sarlin Tuotto -palvelu Otamme kokonaisvastuun paineilmajärjestelmän operoinnista. Maksatte vain käyttämästänne paineilmasta. Paineilman tuotamme laitekokoonpanolla, joka soveltuu tarpeisiinne parhaiten. Tavoitteenamme on selkeät kustannussäästöt. Paineilmajärjestelmän optimoinnissa ja valvonnassa hyödynnämme kehittämäämme Sarlin Balance -ohjausjärjestelmää. Sarlin Takuutuotto -palvelu Vastaamme kiinteään kuukausihintaan laitteiden rahoituksesta, huolloista ja korjauksista. Esimerkki prosessiteollisuuden yrityksen paineilmakuluista. Palvelun piiriin voi kuulua yksittäinen kompressori tai kokonainen paineilmajärjestelmä.

8 Sarlin Oy Ab on teollisen paineilman, automaation sekä ympäristöystävällisen energiateknologian edelläkävijä. Meillä on halu löytää paras, toimivin ja ennakko-odotukset ylittävä tekninen ratkaisu, joka aidosti auttaa asiakkaan liiketoimintaa. Vastaamme ratkaisumme toimivuudesta. Kotimaisena toimijana ymmärrämme suomalaisen teollisuuden haasteita. Suomalaisten asiakkaiden menestyminen on elinehtomme. Toteutamme asiakkaillemme sopivimmat teknologiaratkaisut ja hoidamme niiden ylläpidon ja huollon. AUTOMAATIO Mittaus Tiedonsiirto Käyttö ja valvonta Koneturvallisuus Räjähdysvaarallisten tilojen turvallisuus ENERGIA CHP mikroturbiinilaitokset CHP moottorivoimalaitokset Kombi- ja Trigeneration-laitokset ORC-laitokset Kaasun tankkausasemat LNG, CNG Biokaasulaitokset Biokaasun käsittely ja jalostus LNG ja LBG asiakasjärjestelmät PAINEILMA Kompressorit Paineilman jälkikäsittelylaitteet Huoltopalvelut Paineilman tuottopalvelut Paineilmajärjestelmän optimointipalvelu/ Sarlin Balance Syyni-järjestelmäanalyysi Vuotokartoitukset TEOLLISUUSUUNIT Metallien lämpökäsittely Alumiinin sulatus Kuumasinkitys Modernisoinnit ja kunnostukset Kaasu- ja poltintekniikka PROSESSITEKNIIKKA Vesien suodatus ja desinfiointi Veden analysointi Kaasuhälyttimet Sarlin Oy Ab Käyntiosoite Kaivokselantie 3, Vantaa Postiosoite PL 750, Helsinki Puhelin Faksi Sähköposti 3/2017 Automaatio Energia Paineilma Teollisuusuunit

PAINEILMAPALVELUT. Keskity ydinosaamiseesi. Olemme luotettava kumppanisi kaikissa paineilma-asioissa.

PAINEILMAPALVELUT. Keskity ydinosaamiseesi. Olemme luotettava kumppanisi kaikissa paineilma-asioissa. PAINEILMAPALVELUT Keskity ydinosaamiseesi. Olemme luotettava kumppanisi kaikissa paineilma-asioissa. PAINEILMAPALVELUT Paineilma on monissa teollisuusprosesseissa välttämätön käyttövoima, mutta samalla

Lisätiedot

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET ENERGIARATKAISUT. Asiakaskohtaiset, korkean hyötysuhteen kokonaisratkaisut sekä uusiin että saneerauskohteisiin.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET ENERGIARATKAISUT. Asiakaskohtaiset, korkean hyötysuhteen kokonaisratkaisut sekä uusiin että saneerauskohteisiin. YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET ENERGIARATKAISUT Asiakaskohtaiset, korkean hyötysuhteen kokonaisratkaisut sekä uusiin että saneerauskohteisiin. Sarlinilta ympäristöystävälliset energiaratkaisut Sarlin Oy Ab on ympäristöystävällisen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET ENERGIARATKAISUT

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET ENERGIARATKAISUT YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET ENERGIARATKAISUT Ympäristöystävällisen energian hyödyntämiseen asiakaskohtaisesti räätälöityjä korkean hyötysuhteen kokonaisratkaisuja sekä uus- että saneerauskohteisiin. Sarlinilta

Lisätiedot

Sarlin Balance Paineilmajärjestelmän ohjaus, optimointi, tiedonkeruu ja valvonta

Sarlin Balance Paineilmajärjestelmän ohjaus, optimointi, tiedonkeruu ja valvonta Sarlin Balance Paineilmajärjestelmän ohjaus, optimointi, tiedonkeruu ja valvonta www.sarlin.com Sarlin Balance kustannustehokas ratkaisu paineilmajärjestelmän ohjaukseen ja valvontaan Sarlin Balance on

Lisätiedot

SARLIN OPTIMI Paineilmajärjestelmän ohjaus-, optimointi-, tiedonkeruu- ja valvontapalvelu

SARLIN OPTIMI Paineilmajärjestelmän ohjaus-, optimointi-, tiedonkeruu- ja valvontapalvelu SARLIN OPTIMI Paineilmajärjestelmän ohjaus-, optimointi-, tiedonkeruu- ja valvontapalvelu www.sarlin.com SARLIN OPTIMI Varmistamme paineilmajärjestelmänne jatkuvan optimaalisen toiminnan ja olemme mukana

Lisätiedot

Energiatehokas paineilmajärjestelmä Osa 2/2

Energiatehokas paineilmajärjestelmä Osa 2/2 Energiatehokas paineilmajärjestelmä Osa 2/2 Paineilmajärjestelmän energiatehokas käyttö Koulutusmateriaali Olemassa olevan paineilmajärjestelmän energiatehokas käyttö Paineilmajärjestelmän energiatehokas

Lisätiedot

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus SIGMA AIR UTILITY Osta vain paineilmaa Kuvitelkaa tilanne, jossa uusi paineilmajärjestelmä ei edellytä minkäänlaisia investointeja: hankinta ei vaadi sen paremmin

Lisätiedot

Lääkkeellinen paineilma Referenssejä

Lääkkeellinen paineilma Referenssejä Lääkkeellinen paineilma Referenssejä www.sarlin.com Määräykset täyttävää lääkkeellistä paineilmaa Sarlin Oy Ab toimittaa energiatehokkaat ja määräysten mukaiset lääkkeellisen paineilman tuottamisen kokonaisratkaisut.

Lisätiedot

Energiatehokas paineilmajärjestelmä Osa 1/2

Energiatehokas paineilmajärjestelmä Osa 1/2 Energiatehokas paineilmajärjestelmä Osa 1/2 Energiatehokkaan paineilmajärjestelmän suunnittelu KOULUTUSMATERIAALI Energiatehokkaan paineilmajärjestelmän suunnittelu Paineilmajärjestelmän suunnittelussa

Lisätiedot

www.almig.de RUUVIKOMPRESSORIT Ilman tuotto : 0.39 3.24 m 3 /min 13 120 acfm

www.almig.de RUUVIKOMPRESSORIT Ilman tuotto : 0.39 3.24 m 3 /min 13 120 acfm www.almig.de RUUVIKOMPRESSORIT Ilman tuotto : 0.39 3.24 m 3 /min 13 120 acfm 2 MEILTÄ LÖYTYY TUOTE LÄHES KAIKKIIN TARPEISIIN ALMiG Kompressoren GmbH Nimi, joka takaa huipputeknologian paineilmaalalla.

Lisätiedot

JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22

JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22 JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22 ILMANKÄSITTELYLAITTEISTO ON TÄRKEÄ INVESTOINTI ATLAS COPCON LAATUILMA ON ÄLYKÄS VALINTA TARVITSET LAADUKASTA ILMAA ATLAS COPCO FX: KUIVAA ILMAA LUOTETTAVASTI Paineilma voi sisältää

Lisätiedot

ÄLYKÄS LÄMMÖNJAKOKESKUS

ÄLYKÄS LÄMMÖNJAKOKESKUS ÄLYKÄS LÄMMÖNJAKOKESKUS HELEN HOITAA Lämmönjakokeskus on taloyhtiön lämmitysjärjestelmän tärkein laitteisto, joka tulee uusia säännöllisin väliajoin. Helen tarjoaa huolettoman palvelukokonaisuuden laiteuusintaan,

Lisätiedot

MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille

MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille Öljyvapaa paineilma 100% öljyvapaata paineilmaa Puhdas ja ehdottoman öljytön paineilma on elintärkeä käyttöhyödyke sairaaloiden ja terveyskeskusten

Lisätiedot

MACHINERY on laadunvarmistaja

MACHINERY on laadunvarmistaja MACHINERY on laadunvarmistaja Mitä tapahtuu huomenna? entä jos omaisuudelle tapahtuu jotain? entä jos kalustolle tapahtuu jotain? entä jos sinulle tapahtuu jotain? MACHINERY ennakoi, ennaltaehkäisee ja

Lisätiedot

KAESER-tuotevalikoima. Enemmän paineilmaa vähemmällä energialla. www.kaeser.com

KAESER-tuotevalikoima. Enemmän paineilmaa vähemmällä energialla. www.kaeser.com KAESER-tuotevalikoima Enemmän paineilmaa vähemmällä energialla www.kaeser.com Tuotteemme yhdellä silmäyksellä Kompressorit käsityöammattien ja verstaiden tarpeisiin CLASSIC-sarja Paineenkorotuskompressorit

Lisätiedot

Huollettu varavoimakone turvaa sähkönsaannin jakelukatkon sattuessa. Huolenpitosopimus

Huollettu varavoimakone turvaa sähkönsaannin jakelukatkon sattuessa. Huolenpitosopimus Huollettu varavoimakone turvaa sähkönsaannin jakelukatkon sattuessa Huolenpitosopimus Varmista varavoimakoneen luotettavuus huolenpitosopimuksella Luotettavuuden ylläpitämiseksi tulee varavoimakonetta

Lisätiedot

Kylmäjärjestelmien etävalvonta

Kylmäjärjestelmien etävalvonta Kylmäjärjestelmien etävalvonta Palvelumme on reaaliaikainen, jonka avulla asiakkaamme kaupan ja kylmäalalla saavat reaaliaikaista tietoa etäkohteista. Mikäli kohteissa tapahtuu jotain poikkeuksellista,

Lisätiedot

ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz

ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz Raskaansarjan ammattilainen Paras valinta paineilman tuoton optimointiin ESN -sarjan ruuvikompressori on malliesimerkki nykyaikaisesta ruuvikompressorista.

Lisätiedot

Käänteentekevä energiatehokkuus

Käänteentekevä energiatehokkuus 01 FI Käänteentekevä energiatehokkuus Uudet öljyttömät muuttuvanopeuksiset ruuvikompressorit Mullistava öljyttömän paineilman teknologia Ultima U75 U160 Muuttuvanopeuksiset Ultima uutta tehokkuutta Ultima

Lisätiedot

Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin. Elinkaaripalvelu

Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin. Elinkaaripalvelu Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin Elinkaaripalvelu Sisällys Kuvaus... 4 5 Palveluprosessi Palvelut...6 7 Laitteet palveluna Etätuki Lähituki Huoltopalvelut...8 Ennakkohuollot Korjaushuollot Pilvipalvelut

Lisätiedot

TEOLLISUUDEN ENERGIAKATSELMUKSET. 13.12.2011, Arttu Peltonen

TEOLLISUUDEN ENERGIAKATSELMUKSET. 13.12.2011, Arttu Peltonen TEOLLISUUDEN ENERGIAKATSELMUKSET 13.12.2011, Arttu Peltonen ENERGIAKATSELMUS Tavoite on vähentää kohteen energian- ja vedenkulutusta, kustannuksia sekä hiilidioksidipäästöjä ja näin toteuttaa kansallista

Lisätiedot

Mietitkö uuden koneen hankkimista? Seuraavat 60 sekuntia voivat säästää Sinulta pitkän pennin

Mietitkö uuden koneen hankkimista? Seuraavat 60 sekuntia voivat säästää Sinulta pitkän pennin Mietitkö uuden koneen hankkimista? Seuraavat 60 sekuntia voivat säästää Sinulta pitkän pennin Alusta alkaen oikein Viisaat päätökset, hyvät tulokset Alusta alkaen järkevästi ja huolellisesti harkittu työstökoneinvestointi

Lisätiedot

Energiatehokkuuden optimointi Mahdollisuudet ja työkalut yrityksille. Salo 9.10.2014 Juha-Pekka Paavola Finess Energy Oy

Energiatehokkuuden optimointi Mahdollisuudet ja työkalut yrityksille. Salo 9.10.2014 Juha-Pekka Paavola Finess Energy Oy Energiatehokkuuden optimointi Mahdollisuudet ja työkalut yrityksille Salo 9.10.2014 Juha-Pekka Paavola Finess Energy Oy ENERGIANSÄÄSTÖ? ENERGIATEHOKKUUS! ENERGIATEHOKKUUS Energian tehokas hyödyntäminen

Lisätiedot

ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013

ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013 ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013 Energia?! Kiinteistön käyttäjät sekä tekniset laitteistot käyttävät ja kuluttavat energiaa Jokin laite säätää ja ohjaa tätä kulutusta. Ohjauslaitteet keskitetty

Lisätiedot

Paineilmasäiliöt Tilavuus l

Paineilmasäiliöt Tilavuus l Paineilmasäiliöt Tilavuus 90 10.000 l www.kaeser.com Paineilmasäiliö Ei huolta vuodoista! Kaikki yhdeltä toimittajalta Varastoina ja puskureina toimivilla paineilmasäiliöillä on tärkeä tehtävä paineilmajärjestelmässä:

Lisätiedot

Laikas Oy on toimialueensa MARKKINAJOHTAJA konepajateollisuudessa

Laikas Oy on toimialueensa MARKKINAJOHTAJA konepajateollisuudessa Laikas Oy on toimialueensa MARKKINAJOHTAJA konepajateollisuudessa Laikas Oy on vuonna 2005 perustettu tekniseen tukkukauppaan ja huoltopalveluihin erikoistunut perheyritys. Päätoimipaikkamme on Vieremällä

Lisätiedot

EKOHUOLTO+ Kustannustehokkaan kiinteistön täysihoito. 1 Lassila & Tikanoja Oyj

EKOHUOLTO+ Kustannustehokkaan kiinteistön täysihoito. 1 Lassila & Tikanoja Oyj EKOHUOLTO+ Kustannustehokkaan kiinteistön täysihoito 1 Lassila & Tikanoja Oyj TAVOITTEENA ENERGIATEHOKKUUS ENERGIATEHOKKUUDEN AVAIN ON ASENTEISSA JA OSAAMISESSA Ennakoiva kiinteistöhuolto: Ekohuolto koulutetut

Lisätiedot

Energiaeksperttikoulutus Osa 2 LÄMMITYS (1/2) Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi

Energiaeksperttikoulutus Osa 2 LÄMMITYS (1/2) Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi Energiaeksperttikoulutus Osa 2 LÄMMITYS (1/2) Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi 1 4.11.2015 Lauri Penttinen Sisältö Tietoa lämmitystavoista Kiinteistön

Lisätiedot

RUUVIKOMPRESSORIT L23 L29 L23RS L29RS KIERROSNOPEUSSÄÄTÖISET MALLIT.

RUUVIKOMPRESSORIT L23 L29 L23RS L29RS KIERROSNOPEUSSÄÄTÖISET MALLIT. RUUVIKOMPRESSORIT L23 L29 L23RS L29RS KIERROSNOPEUSSÄÄTÖISET MALLIT www.sarlin.com ÄLYKÄSTÄ PAINEILMATEKNIIKKAA 22-30 kw KIINTEÄ- JA KIERROSNOPEUSSÄÄTÖISET MALLIT Kokonaisvaltainen laatuajattelu Perehdymme

Lisätiedot

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista.

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista. Taloudellista ja vihreää energiaa Scancool-teollisuuslämpöpumput Teollisuuslämpöpumpulla 80 % säästöt energiakustannuksista! Scancoolin teollisuuslämpöpumppu ottaa tehokkaasti talteen teollisissa prosesseissa

Lisätiedot

VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus. Salo

VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus. Salo VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Salo 9.4.2019 VALONIA Kuntien yhteinen palvelukeskus Toiminut vuodesta 1997 alkaen eri nimillä ja aluksi Turun kaupungin alla

Lisätiedot

Koja. SMARTAiR. Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa. Tulevaisuuden ilmankäsittelykone

Koja. SMARTAiR. Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa. Tulevaisuuden ilmankäsittelykone Koja Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa Tulevaisuuden ilmankäsittelykone Koja Säästää syödessäänkin Hyvän sisäilman kustannukset saadaan jo etukäteen selville. Ennakointi, käytön optimointi ja tiedot todellisista

Lisätiedot

tarvitsetko tilaa ja kustannustehokkuutta?

tarvitsetko tilaa ja kustannustehokkuutta? tarvitsetko tilaa ja kustannustehokkuutta? Optimointiin ja hätään Tilan määrä Kun pääkonttoriin iskee vesivahinko tai luokat täyttyvät koululaisista, vastaus on Cramo. Saat laadukkaat ratkaisut kaikkiin

Lisätiedot

Mekatroniikan peruskurssi Luento 1 / 15.1.2013

Mekatroniikan peruskurssi Luento 1 / 15.1.2013 Lappeenranta University of Technology, Finland Mekatroniikan peruskurssi Luento 1 / 15.1.2013 Rafael Åman LUT/Älykkäiden koneiden laboratorio Tehonsiirto voidaan toteuttaa: Mekaanisesti Hydraulisesti Pneumaattisesti

Lisätiedot

Moderni muuntajaomaisuuden kunnonhallinta. Myyntipäällikkö Jouni Pyykkö, Infratek Finland Oy Tuotepäällikkö Juhani Lehto, Vaisala Oyj

Moderni muuntajaomaisuuden kunnonhallinta. Myyntipäällikkö Jouni Pyykkö, Infratek Finland Oy Tuotepäällikkö Juhani Lehto, Vaisala Oyj Moderni muuntajaomaisuuden kunnonhallinta Myyntipäällikkö Jouni Pyykkö, Infratek Finland Oy Tuotepäällikkö Juhani Lehto, Vaisala Oyj Kunnonhallinnan strategia Muuntajan kunnossapito ja kunnonhallinta tulee

Lisätiedot

Tinkimätöntä luotettavuutta ja tehokkuutta

Tinkimätöntä luotettavuutta ja tehokkuutta 01 FI Tinkimätöntä luotettavuutta ja tehokkuutta Ruuvikompressorit Huippuluokan kompressorit L55 - L140 L55RS - L132RS Kiinteä- ja muuttuvanopeuksiset Kun laatu ratkaisee CompAirin voidellut ruuvikompressorit

Lisätiedot

Tinkimätöntä luotettavuutta ja tehokkuutta

Tinkimätöntä luotettavuutta ja tehokkuutta 01 FI Tinkimätöntä luotettavuutta ja tehokkuutta Ruuvikompressorit UUTTA Huippuluokan kompressorit L30 - L45 L30 e - L45 e L30RS - L45RS Tehokkuuden uusi sukupolvi CompAirin uusi L-sarja Teollisuus tuntee

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

DATAKESKUSTEN JA KRIITTISTEN TILOJEN ELINKAARIRATKAISUT TOIMINTAVARMA TURVALLINEN OIKEIN MITOITETTU ENERGIATEHOKAS

DATAKESKUSTEN JA KRIITTISTEN TILOJEN ELINKAARIRATKAISUT TOIMINTAVARMA TURVALLINEN OIKEIN MITOITETTU ENERGIATEHOKAS Kaipaatko koko elinkaaren kattavaa suunnittelu- ja ylläpito-osaamista? Etsitkö kilpailuetua ympäristöä ja energiaa säästävistä ratkaisuista? Haluatko vaihtoehtoja kiinteistö- ja laitekeskeiselle kehittämiselle?

Lisätiedot

Tinkimätöntä luotettavuutta ja tehokkuutta Ruuvikompressorit

Tinkimätöntä luotettavuutta ja tehokkuutta Ruuvikompressorit 01 FI Tinkimätöntä luotettavuutta ja tehokkuutta Ruuvikompressorit Huippuluokan kompressorit L160 L290 L160RS L290RS Kiinteä- ja muuttuvanopeuksiset Kun luotettavuus ratkaisee CompAir L-sarja Teollisuus

Lisätiedot

Varavoimakoneiden huoltopalvelut

Varavoimakoneiden huoltopalvelut Varavoimakoneiden huoltopalvelut pidämme sen käynnissä! Huolettomuutta toimivalla huollolla Hienoinkaan auto ei säilytä käyttövarmuuttaan ilman säänöllistä, ammattitaitoisesti tehtyä huoltoa. Sama pätee

Lisätiedot

ENERGIANKÄYTÖN SEURANTA JA ANALYSOINTI Energiatehokas vesihuoltolaitos 3/2018

ENERGIANKÄYTÖN SEURANTA JA ANALYSOINTI Energiatehokas vesihuoltolaitos 3/2018 ENERGIANKÄYTÖN SEURANTA JA ANALYSOINTI Energiatehokas vesihuoltolaitos 3/2018 ENERGIANKÄYTÖN SEURANTA JA ANALYSOINTI Energiankäytön seuranta ja analysointi on keskeinen ja välttämätön osa energiatehokkuustyötä.

Lisätiedot

www.klinkmann.fi Wonderware ratkaisut energiayhtiöille

www.klinkmann.fi Wonderware ratkaisut energiayhtiöille Wonderware ratkaisut energiayhtiöille 1 Klinkmann tekniset asiantuntijapalvelut ja koulutus Asiantuntijapalvelut Hot-line toimistoaikana (puhelin ja e-palvelu) Tekninen konsultointi ja järjestelmämääritykset

Lisätiedot

Xylem-huolto on aina paikalla KAIKEN KATTAVAT HUOLTOPALVELUT KAIKILLE PUMPUILLE JA PUMPPAAMOILLE

Xylem-huolto on aina paikalla KAIKEN KATTAVAT HUOLTOPALVELUT KAIKILLE PUMPUILLE JA PUMPPAAMOILLE Xylem-huolto on aina paikalla KAIKEN KATTAVAT HUOLTOPALVELUT KAIKILLE PUMPUILLE JA PUMPPAAMOILLE Me huollamme kaikki pumput ja pumppaamot Me Xylemillä tiedämme, että tehokkaintakin pumppujärjestelmää on

Lisätiedot

CASE: Kaso Oy Säästöä kymmeniä tuhansia euroja

CASE: Kaso Oy Säästöä kymmeniä tuhansia euroja CASE: Kaso Oy Säästöä kymmeniä tuhansia euroja Helsingin Suutarilassa sijaitsevan Kaso Oy:n tuotantoprosessiin kuuluu runsaasti hitsausta ja maalausta sekä paineilmalla toimivia työkaluja. Vuoden 2018

Lisätiedot

SIGMA AIR MANAGER 4.0

SIGMA AIR MANAGER 4.0 Syysriihi 2017 SIGMA AIR MANAGER 4.0 Avain teollisuus 4.0 -teknologiaan www.kaeser.com / Page 1 1. Menneisyydestä - Tulevaisuuteen Historia 1991 MAC 4 / 41 Cascade Control 2000 SIGMA CC Control System

Lisätiedot

Älykäs kaukolämpö. Risto Lahdelma. Yhdyskuntien energiatekniikan professori. Energiatekniikan laitos. Insinööritieteiden korkeakoulu Aalto-yliopisto

Älykäs kaukolämpö. Risto Lahdelma. Yhdyskuntien energiatekniikan professori. Energiatekniikan laitos. Insinööritieteiden korkeakoulu Aalto-yliopisto Älykäs kaukolämpö Risto Lahdelma Yhdyskuntien energiatekniikan professori Insinööritieteiden korkeakoulu Aalto-yliopisto risto.lahdelma@aalto.fi 1 Älykäs kaukolämpö Lähtökohtana älykkyyden lisäämiseen

Lisätiedot

VALTION TUKEMA ENERGIAKATSELMUS. pk-teollisuuden energiakulut hallintaan

VALTION TUKEMA ENERGIAKATSELMUS. pk-teollisuuden energiakulut hallintaan VALTION TUKEMA ENERGIAKATSELMUS pk-teollisuuden energiakulut hallintaan ENERGIAKATSELMUS tuottaa mittauksiin ja laskelmiin perustuvaa tietoa kohteen energiankulutuksen jakautumisesta löytää energian ja

Lisätiedot

www.kaeser.com Analyysit ja neuvonta

www.kaeser.com Analyysit ja neuvonta Analyysit ja neuvonta ADA ja KESS säästävät energiaa KAESER auttaa säästämään energiakustannuksia ADA-analyysi (Air Demand Analysis) ja KESS-järjestelmä (KAESER Energy Saving System) muodostavat perustan,

Lisätiedot

MODERNISAATIO. Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa. 2010 Konecranes. Kaikki oikeudet pidätetään. 11.5.2011 1 Modernisaatio

MODERNISAATIO. Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa. 2010 Konecranes. Kaikki oikeudet pidätetään. 11.5.2011 1 Modernisaatio MODERNISAAIO Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa 11.5.2011 1 Modernisaatio 11.5.2011 2 Modernisaatio MODERNISAAIO ON AVAIN OPIMOINIIN urvallinen ja luotettava nosturi on häiriöttömän

Lisätiedot

Demand Response of Heating and Ventilation Within Educational Office Buildings

Demand Response of Heating and Ventilation Within Educational Office Buildings Demand Response of Heating and Ventilation Within Educational Office Buildings Toinen sija kilpailussa: HVAC World Student Competition Kiinteistöjen ja energiajärjestelmien uudet rajapinnat Energiajohtaminen

Lisätiedot

BAUER turvallisen hengitysilman tuotto- ja jakeluratkaisut

BAUER turvallisen hengitysilman tuotto- ja jakeluratkaisut BAUER turvallisen hengitysilman tuotto- ja jakeluratkaisut Sarlin - ja saat aina optimiratkaisun paineilmatarpeisiisi Tämä tarkoittaa teknisesti ja taloudellisesti oikein mitoitettua ratkaisua yksittäisestä

Lisätiedot

Älykkäät sähköverkot puuttuuko vielä jotakin? Jukka Tuukkanen. Joulukuu 2010. Siemens Osakeyhtiö

Älykkäät sähköverkot puuttuuko vielä jotakin? Jukka Tuukkanen. Joulukuu 2010. Siemens Osakeyhtiö Älykkäät sähköverkot puuttuuko vielä jotakin? Jukka Tuukkanen Smart grid mahdollistaa tulevaisuuden vision toteutumisen Strateginen suunnittelu Mistä aloittaa? Mihin investoida? Mitä teknologioita valita?

Lisätiedot

Smart Generation Solutions

Smart Generation Solutions Jukka Tuukkanen, myyntijohtaja, Siemens Osakeyhtiö Smart Generation Solutions Sivu 1 Miksi älykkäiden tuotantosovellusten merkitys kasvaa? Talous: Öljyn hinnan nousu (syrjäseutujen dieselvoimalaitokset)

Lisätiedot

RATKAISUT RATKAISUT. Muut palvelut Myymäläratkaisut. Muut palvelut. Puhaltimet Syklonit Öljysumunerottimet

RATKAISUT RATKAISUT. Muut palvelut Myymäläratkaisut. Muut palvelut. Puhaltimet Syklonit Öljysumunerottimet Työympäristö Ilmansuojelu Letku- ja kaapelikelat Liikuteltavat suodattimet Painepesurit Teollisuusimurit Kohdepoisto Paineruiskut Keskussiivous Letkusuodattimet Patruunasuodattimet Kasettisuodattimet QF-pikapantaputkistot

Lisätiedot

Snellmanin Lihanjalostus Oy Snellmans Köttförädling Ab

Snellmanin Lihanjalostus Oy Snellmans Köttförädling Ab Snellmanin Lihanjalostus Oy Snellmans Köttförädling Ab HALUAMME ANTAA IHMISILLE MAHDOLLISUUDEN PAREMPAAN Lihanjalostuksen energiatehokkuus Esityksen laatija 18.10.2019 Snellmanin Lihanjalostus Oy Snellmans

Lisätiedot

Tinkimätöntä luotettavuutta ja tehokkuutta

Tinkimätöntä luotettavuutta ja tehokkuutta 02 FI Tinkimätöntä luotettavuutta ja tehokkuutta Ruuvikompressorit Huippuluokan kompressorit L07 - L22 L07RS - L22RS Kiinteä- ja muuttuvanopeuksiset Laatua yksityiskohtia myöten CompAirin L-sarja Teollisuus

Lisätiedot

ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE

ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE KIINTEISTÖN ENERGIA- TEHOKKUUTTA LUODAAN JOKA PÄIVÄ Kiinteistöjen tehokas energiankäyttö on fiksua paitsi ympäristön kannalta, myös taloudellisesta

Lisätiedot

WIS KOMPRESSORIT PURE AIR

WIS KOMPRESSORIT PURE AIR PURE AIR KOMPRESSORIT WIS 1500-2000 - 2500-3000 WIS : LAADUKASTA PUHDASTA PAINEILMAA Tietyt valmistusprosessit vaativat ehdottoman öljytöntä paineilmaa, jotta ne täyttävät niille asetetut laatuja puhtausvaatimukset.

Lisätiedot

Energiatehokas koti asukas avainasemassa. Asuminen ja ilmastonmuutos Ajankohtaisseminaari 12.2.2008 Päivi Laitila

Energiatehokas koti asukas avainasemassa. Asuminen ja ilmastonmuutos Ajankohtaisseminaari 12.2.2008 Päivi Laitila Energiatehokas koti asukas avainasemassa Ajankohtaisseminaari Päivi Laitila Motiva - asiantuntija energian ja materiaalien tehokkaassa käytössä Motiva yhtiönä 100 % valtion omistama valtionhallinnon sidosyksikkö

Lisätiedot

Suomen teollisuuden kunnossapitäjä

Suomen teollisuuden kunnossapitäjä Suomen teollisuuden kunnossapitäjä PEPT Oy Ab on vuonna 1992 perustettu perheyritys, jonka merkittävintä osaamista ovat teollisuuden eristys- ja telinetyöt sekä LVI-eristäminen. PEPT Oy Ab tarjoaa teollisuudelle

Lisätiedot

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv)

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Kaikki mahdollisuudet, täysi vastuu Atlas Copco tarjoaa juuri asiakkaan liiketoimintaan sopivat

Lisätiedot

WLAN-PALVELU LUOTETTAVASTI KÄYTTÖÖNNE

WLAN-PALVELU LUOTETTAVASTI KÄYTTÖÖNNE WLAN-PALVELU LUOTETTAVASTI KÄYTTÖÖNNE LANGATON LÄHIVERKKO, HELPOMMIN AVAIMET KÄTEEN TOIMITUKSENA Seurakunnat voivat tilata langattoman lähiverkon eli WLAN-palvelun (Wireless Local Area Network) käyttöönsä

Lisätiedot

tuottaa mittauksiin ja laskelmiin perustuvaa tietoa kohteen energiankulutuksen jakautumisesta paikallistaa energian ja veden käytön

tuottaa mittauksiin ja laskelmiin perustuvaa tietoa kohteen energiankulutuksen jakautumisesta paikallistaa energian ja veden käytön tuottaa mittauksiin ja laskelmiin perustuvaa tietoa kohteen energiankulutuksen jakautumisesta paikallistaa energian ja veden käytön tehostamismahdollisuudet esittää toimenpide-ehdotukset ja selkeät laskelmat

Lisätiedot

6. KOMPRESSORIT VAUNUKOMPRESSORIT KOMPRESSORIT PAINEILMA- JA LOUHINTAKALUSTO

6. KOMPRESSORIT VAUNUKOMPRESSORIT KOMPRESSORIT PAINEILMA- JA LOUHINTAKALUSTO . T VAUNUT T ILMA- JA LOUHINTAKALUSTO Katso lähin vuokraamo: ramirent.fi tai soita 0800 171 414 RAMIRENT TUOTELUETTELO 2017 155 VAUNUT KAESER M2 Soveltuu paineilmatyökaluille ja kiinteiden kompressoriasemien

Lisätiedot

Ruuvikompressorit. Vakionopeuksinen ESM sarja & muuttuvanopeuksinen VS sarja. Rely on GD to provide the perfect fit

Ruuvikompressorit. Vakionopeuksinen ESM sarja & muuttuvanopeuksinen VS sarja. Rely on GD to provide the perfect fit Ruuvikompressorit Vakionopeuksinen ESM 7-22 -sarja & muuttuvanopeuksinen VS 7-22 -sarja Rely on GD to provide the perfect fit Ehdotonta luotettavuutta Paineilman käyttäjät tarvitsevat luotettavan, taloudellisen

Lisätiedot

Ota yhteyttä. Edufix ja Blaser myynti. Contos konemyynti JOAKIM PÄÄSKY AKI SAINIO

Ota yhteyttä. Edufix ja Blaser myynti. Contos konemyynti JOAKIM PÄÄSKY AKI SAINIO Tuottavampi Ota yhteyttä TYÖSTÖKONE MYYNTI, ASENNUS, HUOLTO JA OPTIMOINTI Edufix huolto, myynti ja koulutus Edufix ja Blaser myynti Contos konemyynti JUKKA HONKANEN JOAKIM PÄÄSKY AKI SAINIO 0400 420 648

Lisätiedot

Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä

Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä TYÖVAATE- PALVELUMME pitää huolta Ihmisistä Turvallisuus on taitolaji. Työstä Paras suoja työllesi. Tyylistä Tyylipuhtaasti töihin. 2 Monta hyvää

Lisätiedot

Yksi kumppani kaikki elinkaaripalvelut

Yksi kumppani kaikki elinkaaripalvelut Yksi kumppani kaikki elinkaaripalvelut Schneider Electricin keskitetty Field Services -ylläpitopalvelu kattaa kaikkien teknisten järjestelmiesi elinkaaripalvelut alusta loppuun. Vihdoinkin yksi kumppani

Lisätiedot

www.kaeser.com KAESER AIR SERVICE Huoltopalvelut

www.kaeser.com KAESER AIR SERVICE Huoltopalvelut KAESER AIR SERVICE Huoltopalvelut KAESER AIR SERVICE 10 pisteen arvoista palvelua Toimintavarmuus on yksi keskeisistä paineilmatuotannolle asetetuista vaatimuksista. Parhaat ja tehokkaimmat komponentit

Lisätiedot

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE LÄMMÖNTALTEENOTTO Lämmöntalteenotto kuumista usein likaisista ja pölyisistä kaasuista tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden energiansäästöön ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

Lisätiedot

Atlas Copco Jäähdytyskuivaimet. FD 5-4000 6 4000 l/s / 12 8480 cfm

Atlas Copco Jäähdytyskuivaimet. FD 5-4000 6 4000 l/s / 12 8480 cfm Atlas Copco Jäähdytyskuivaimet FD 5-4000 6 4000 l/s / 12 8480 cfm Taitoa ja vastuuta kokonaisvaltaisesti Atlas Copcon kompressorit tuottavat luotettavasti ja taloudellisesti ensiluokkaista paineilmaa.

Lisätiedot

Verkosto2011, 2.2.2011, Tampere

Verkosto2011, 2.2.2011, Tampere Verkosto2011, 2.2.2011, Tampere Sähköverkkoliiketoiminnan tavoitetila 2030 Jarmo Partanen, 040-5066564 Jarmo.partanen@lut.fi Perususkomuksia, vuosi 2030 sähkön käyttö kokonaisuutena on lisääntynyt energiatehokkuus

Lisätiedot

Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä

Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä Nykyaikainen kaukolämpö on maailman huipputasoa. Kaukolämpö on saanut kansainvälisesti mittavaa tunnustusta energiatehokkuutensa ansiosta. Kaukolämpöasiakkaalle

Lisätiedot

Biokaasu maatiloilla tilaisuus

Biokaasu maatiloilla tilaisuus Biokaasu maatiloilla tilaisuus Kankaanpää 22.01.2019 Markku Riihimäki Riihimäki Yhtiöt Oy 0400 323 730 markku@riihimaki-yhtiot.fi Valintaan vaikuttavat tekijät Valitse tilanteesi mukainen vaihtoehto Biokaasulaitoksia

Lisätiedot

T o i m i i k o ta l o s i l ä m m i t y s -

T o i m i i k o ta l o s i l ä m m i t y s - T o i m i i k o ta l o s i l ä m m i t y s - l a i t t e i s t o t u r v a l l i s e s t i, e n e r g i a t e h o k k a a s t i j a y m pä r i s t ö ä s ä ä s tä e n? Ky s y n u o h o o j a l t a s i!

Lisätiedot

Valtakunnallinen asunto- ja yhdyskuntapäivä 2019 Ossi Porri

Valtakunnallinen asunto- ja yhdyskuntapäivä 2019 Ossi Porri Valtakunnallinen asunto- ja yhdyskuntapäivä 2019 Ossi Porri Esitysmateriaalit Leanheat-yritys kahdella sivulla Tekoälysäädön toimintaperiaate Mitä tehdään ja mitä on saatu aikaiseksi? Yhteenveto ja käytännön

Lisätiedot

Vaihteistojen. huollot ja modernisoinnit. K a t s a - Geared for you

Vaihteistojen. huollot ja modernisoinnit. K a t s a - Geared for you Vaihteistojen huollot ja modernisoinnit K a t s a - Geared for you 2 Vaihdehuoltopalvelut Katsa Huolto palvelee teollisuuden vaihdehuolto-ja korjaustarpeissa alkuperäisvalmistajasta riippumatta. Palvelumme

Lisätiedot

Hyvinkään Lämpövoima. Vastuulliset lämmitysratkaisut ja palvelut hyvinkääläisille Asiakkuus- ja verkostopäällikkö Sami Pesonen Hyvinkään Lämpövoima Oy

Hyvinkään Lämpövoima. Vastuulliset lämmitysratkaisut ja palvelut hyvinkääläisille Asiakkuus- ja verkostopäällikkö Sami Pesonen Hyvinkään Lämpövoima Oy Hyvinkään Lämpövoima Vastuulliset lämmitysratkaisut ja palvelut hyvinkääläisille Asiakkuus- ja verkostopäällikkö Sami Pesonen Hyvinkään Lämpövoima Oy Palvelemme Hyvinkääläisiä vastuullisesti Visio (ja

Lisätiedot

AEL Energy Manager koulutusohjelma. Käytännön energiatehokkuusosaajia yrityksiin

AEL Energy Manager koulutusohjelma. Käytännön energiatehokkuusosaajia yrityksiin AEL Energy Manager koulutusohjelma. Käytännön energiatehokkuusosaajia yrityksiin Markku Harmaala, AEL 2018 Tuloksia Ohjelmaan osallistuneiden projektitöillä keskiarvoina säästynyt/yritys: 232 897 1620

Lisätiedot

Energiatehokas taloyhtiö Kiinteistövahdilla

Energiatehokas taloyhtiö Kiinteistövahdilla Energiatehokas taloyhtiö Kiinteistövahdilla Tasaista lämpöä jokaiseen asuntoon Lämmitä fiksusti Kiinteistövahti-palvelun avulla taloyhtiöt voivat parantaa asumismukavuutta, optimoida lämmityskustannuksia

Lisätiedot

www.kaeser.com Paineilmateknisiä järjestelmäratkaisuja asiantuntemuksella

www.kaeser.com Paineilmateknisiä järjestelmäratkaisuja asiantuntemuksella www.kaeser.com Paineilmateknisiä järjestelmäratkaisuja asiantuntemuksella KAESER KOMPRESSOREN maailmanlaajuisesti arvostettu järjestelmätoimittaja Tarkka jyrsintä ja hionta SIGMA-profiililla varustetut

Lisätiedot

100% Öljytöntä paineilmaa - takuulla

100% Öljytöntä paineilmaa - takuulla 01 FI 100% Öljytöntä paineilmaa - takuulla Öljyttömät ruuvikompressorit Kiinteänopeuksiset & Muuttuvanopeuksiset (RS) Innovatiivista öljytöntä kompressoriteknologiaa D75 D315 D110RS D315RS - ja vesijäähdytteiset

Lisätiedot

WVM -adsorptiokuiv aimet paineilmalle

WVM -adsorptiokuiv aimet paineilmalle WVM -adsorptiokuiv uivaime aimet paineilmalle Tasainen kuivaustulos ja säädettava kastepiste. Ei paineilman kulutusta Uusi patentoitu WVM - adsorptiokuivain edustaa kuivaintekniikan viimeisintä kehitystä.

Lisätiedot

Suptek Pumppusi asiantuntija

Suptek Pumppusi asiantuntija 1 Suptek Pumppusi asiantuntija Suptek Oy on teollisuuden pumppujen asiantuntija. Huoltomme pitää laitteesi kunnossa ja prosessisi pyörimässä. Myynniltämme saat nykyisen tai tulevien tarpeidesi mukaisen

Lisätiedot

Yksinkertaistettu teollisuuden energiatase

Yksinkertaistettu teollisuuden energiatase Yksinkertaistettu teollisuuden energiatase Mistä energia tulee? Mihin se kuluu? Esim. Tuotanto, verkosto, jakelu, käyttö, kierrätys Paljonko eri vaiheiden hyötysuhteet on? Mitkä ovat vastaavat luvut muilla

Lisätiedot

Aktiivibioreaktori kasvi- ja eläintiloille. Miika Ilonen - Miilahti Oy

Aktiivibioreaktori kasvi- ja eläintiloille. Miika Ilonen - Miilahti Oy Aktiivibioreaktori kasvi- ja eläintiloille Miika Ilonen - Miilahti Oy Ratkaisun esittely Aktiivimenetelmään perustuva pienbioreaktori, joka voidaan toteuttaa joko kiinteänä tilalle tai toimia siirrettävänä

Lisätiedot

RUUVIKOMPRESSORIT L-AIRSTATION L07 L22 VAKIONOPEUS L07RS L22RS KIERROSNOPEUSSÄÄTÖ.

RUUVIKOMPRESSORIT L-AIRSTATION L07 L22 VAKIONOPEUS L07RS L22RS KIERROSNOPEUSSÄÄTÖ. RUUVIKOMPRESSORIT L07 L22 VAKIONOPEUS L-AIRSTATION L07RS L22RS KIERROSNOPEUSSÄÄTÖ www.sarlin.com EDISTYKSELLINEN SUUNNITTELU VAKIONOPEUS JA KIERROSNOPEUSSÄÄTÖ UUSI TÄYSIN INTEGROITU ILMAPÄÄ Tehokaan ilmapään

Lisätiedot

Hyvinkään Vuokra-Asunnot Oy: Lämmityksen ohjaus- ja seurantajärjestelmä

Hyvinkään Vuokra-Asunnot Oy: Lämmityksen ohjaus- ja seurantajärjestelmä Hyvinkään Vuokra-Asunnot Oy: Lämmityksen ohjaus- ja seurantajärjestelmä Osallistumishakemukseen liittyviä kysymyksiä saapui määräaikaan 15.11.2014 klo 12.00 mennessä 18 kappaletta. Ohessa on yhteenveto

Lisätiedot

Biokaasun hyödyntäminen liikennepolttoaineena. Informaatiotilaisuus 16.4.2015 Jari Kangasniemi

Biokaasun hyödyntäminen liikennepolttoaineena. Informaatiotilaisuus 16.4.2015 Jari Kangasniemi Biokaasun hyödyntäminen liikennepolttoaineena Informaatiotilaisuus 16.4.2015 Jari Kangasniemi Osakeyhtiö perustettu 1.1.2015, sitä ennen liikelaitoksena vuodesta 1995 Oulun kaupungin 100 %:sti omistama

Lisätiedot

Maatilamittakaavan biokaasulaitoksen energiatase lypsylehmän lietelannan sekä lietelannan ja säilörehun yhteiskäsittelyssä

Maatilamittakaavan biokaasulaitoksen energiatase lypsylehmän lietelannan sekä lietelannan ja säilörehun yhteiskäsittelyssä Maatilamittakaavan biokaasulaitoksen energiatase lypsylehmän lietelannan sekä lietelannan ja säilörehun yhteiskäsittelyssä Maataloustieteen päivät 2014 ja Halola-seminaari 12.2.2014 Tutkija, FM Ville Pyykkönen

Lisätiedot

PALVELUKUVAUS JA HINNASTO. Enermix Oy 2017, oikeudet muutoksiin pidätetään

PALVELUKUVAUS JA HINNASTO.   Enermix Oy 2017, oikeudet muutoksiin pidätetään PALVELUKUVAUS JA HINNASTO www.alyvesi.fi Enermix Oy 2017, oikeudet muutoksiin pidätetään Enermix Oy Luotettava kumppanisi Enermix Oy on johtava energiansäästöön, vedensäästöön, talotekniikan automaatioon,

Lisätiedot

Kiinteistön toimivuuden mittarit liikekiinteistöissä

Kiinteistön toimivuuden mittarit liikekiinteistöissä Kiinteistön toimivuuden mittarit liikekiinteistöissä Heikki Ihasalo YIT Kiinteistötekniikka Oy BAFF-Seminaari 22.5.2008 Tausta Rakennusautomaation kehittyminen Mikrotietokoneet mahdollistivat valvomot

Lisätiedot

AIRIA BioHAT UUSI VOIMALAITOSKONSEPTI. Reijo Alander TTY

AIRIA BioHAT UUSI VOIMALAITOSKONSEPTI. Reijo Alander TTY AIRIA BioHAT UUSI VOIMALAITOSKONSEPTI Reijo Alander TTY 12.5.2017 Teknisiä menetelmiä liike-enrgian tuottamiseksi Menetelmä Polttoaine Kehitysajankohta Höyrykone KPA, öljy, kaasu 1700-luku Höyryturbiini

Lisätiedot

ESM 7 22-sarjan. ruuvikompressorit

ESM 7 22-sarjan. ruuvikompressorit ESM 7 22-sarjan ruuvikompressorit Ehdotonta luotettavuutta Paineilman käyttäjät tarvitsevat luotettavan, taloudellisen ja monipuolisesti varustellun kompressorin, joka vaatii vähän lattiatilaa. Gardner

Lisätiedot

DEMECAN TARINA. Perustettu 2008 Perustaja Pekka Vinkki Kotipaikka Haapavesi 100% suomalaisomisteinen

DEMECAN TARINA. Perustettu 2008 Perustaja Pekka Vinkki Kotipaikka Haapavesi 100% suomalaisomisteinen Tervetuloa! DEMECAN TARINA Perustettu 2008 Perustaja Pekka Vinkki Kotipaikka Haapavesi 100% suomalaisomisteinen Kaikki henkilöosakkaat työskentelevät yhtiön palveluksessa Demecan VISIO on tehdä maataloudesta

Lisätiedot

ENERGIAYHTIÖN NÄKÖKULMIA AURINKOENERGIASTA. AURINKOSÄHKÖN STANDARDOINTI, SESKO Atte Kallio,

ENERGIAYHTIÖN NÄKÖKULMIA AURINKOENERGIASTA. AURINKOSÄHKÖN STANDARDOINTI, SESKO Atte Kallio, ENERGIAYHTIÖN NÄKÖKULMIA AURINKOENERGIASTA AURINKOSÄHKÖN STANDARDOINTI, SESKO Atte Kallio, 20.9.2016 ESITYKSEN SISÄLTÖ Helen lyhyesti Suvilahden ja Kivikon aurinkovoimalat PPA-uutuus Muuta aurinkoenergiaan

Lisätiedot

DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2

DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2 DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2 S&A Matintupa 2007 Ohjelman käynnistys Ohjelma käynnistyy tuplaklikkaamalla DATALOGGER ohjelmakuvaketta. Ohjelma avautuu tuplaklikkaamalla Datalogger kuvaketta.

Lisätiedot

PNEUMAATTINEN SAUMANSULKIJA. Käyttökäsikirja. Malli, jossa on automaattipysäytys

PNEUMAATTINEN SAUMANSULKIJA. Käyttökäsikirja. Malli, jossa on automaattipysäytys PNEUMAATTINEN SAUMANSULKIJA Käyttökäsikirja Malli, jossa on automaattipysäytys 2 Yleistä Konetta voidaan hyvin käyttää useimpien tyyppiä m 82, VM 84 tms. olevien saumojen sulkemiseen. Koneen rakenne on

Lisätiedot

Energia ja ympäristö liiketoiminta-alue. DM 420002 01-2009 Copyright Tekes

Energia ja ympäristö liiketoiminta-alue. DM 420002 01-2009 Copyright Tekes Energia ja ympäristö liiketoiminta-alue Energia- ja ympäristöklusteri Energialiiketoiminta Ympäristöliiketoiminta Energian tuotanto Polttoaineiden tuotanto Jakelu Siirto Jakelu Jalostus Vesihuolto Jätehuolto

Lisätiedot