Savon Yrittäjät SAVON YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Savon Yrittäjät SAVON YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA"

Transkriptio

1 Savon Yrittäjät SAVON YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2009

2 SAVON YRITTÄJÄT, TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 SISÄLLYSLUETTELO 1. Taustaa 2. Yhteiskuntavaikuttaminen - mitä kunnallisvaalien jälkeen - yritysvaikutuksen selvittäminen kunnallisessa päätöksenteossa - EU-rahoituksen seuranta ja vaikuttaminen - sidosryhmäyhteistyö - nettikyselyjen käyttöönotto ja vakiinnuttaminen - muu yhteiskuntavaikuttaminen 3. Yritysten kilpailukyvyn parantaminen - yhteiskuntavaikuttamisen kautta - Pisnesrehvit - koulutukset paikallisyhdistyksissä - yrittäjien jaksaminen ja hyvinvointi - EU-hanketoiminnan hyödyntäminen - jäsenyritysten nettitori - OSUVA -hanke 4. Tapahtumat - Maakunnallinen Yrittäjäjuhla - Hulabalo - Pisnesrehvit - Paikallisyhdistysten tapahtumat - Yhteistyökumppaneiden tapahtumat 5. Viestintä ja tiedottaminen - viestinnän työkalut - viestinnän painotuksista 6. Muut jäsenpalvelut 7. Kilpailut ja palkitsemiset 8. Järjestötoiminta - hallitustyöskentely ja valiokunnat - järjestökoulutus 9. Jäsenhankinta ja pysyvyys 10. Talous - budjetti vuodelle arvonlisäverollisuuden selvittäminen

3 Savon Yrittäjien toimintasuunnitelma vuodelle Taustaa Vuosi 2009 on Savon Yrittäjien strategiajakson kolmas vuosi. Strategian keskeisimmissä taustoissa ei ole tapahtunut merkittävää muutosta; työvoiman saatavuus vaikeutuu, yrittäjien tyytymättömyys koulutustarjontaan kasvaa, Pohjois-Savossa väki vähenee ja ikääntyy, tuotannon määrä vähenee ja viennin kehitys on edelleen heikkoa. Pienille ja keskisuurille yrityksille tehdyn pk-barometrin mukaan maakunnan sisäisessä kehityksessä näkymät ovat selvästi eriytyneet. Kuopion seudun pk-yrittäjät näkevät tulevan vuoden erittäin positiivisena, vaikka maailman talous kangertelee ja yskii. Sitä vastoin muut maakunnan seudut ovat selvästi valtakunnan keskiarvon alapuolella, kun näkymiä tulevalle vuodelle arvioidaan. Ongelmallisinta koko Pohjois-Savoa tarkastellen on teollisen tuotannon määrän supistuminen, mikä Varkauden osalta on erityisen vaikea. Lisäksi Pohjois-Savoa vaivaa sama kehitys, kuin valtakunnassa; jatkajien löytyminen yrityksiin käy yhä vaikeammaksi ja kasvuhalukkaiden yritysten määrä vähenee yritysten lukumääräisestä kasvusta huolimatta. Uutiset maailmalta ovat sellaisia loppuvuonna 2008, että varovaisuus on saanut kaikki yritykset varpailleen. Investoinnit ovat pysähtyneet, tilausajat ovat lyhentyneet, tuotannollisten yritysten kapasiteetti on varattu vain muutamiksi viikoiksi etukäteen. Tunnelmat kokonaisuutena yritysten keskuudessa 2008 lopussa ovat epävarmat. Savon Yrittäjien järjestötoiminnan osalta vuosi 2008 oli resurssien lisäämisen ja valiokuntakokeilujen aikaa; perustettiin useita uusia valiokuntia, palkattiin järjestösihteeri paikallisyhdistysten tueksi koulutusten ja hyvinvointitoiminnan kehittämiseen sekä toteuttamiseen. Käynnistettiin EU-rahotteinen omistajanvaihdosten tukemiseen liittyvä hanke. 2. Edunvalvonnan ja yhteiskuntavaikuttamisen painopisteet v Kunnallisvaalien jälkeinen toiminta Savon Yrittäjät ja maakunnan paikallisyhdistykset olivat aiempaa aktiivisempia yrittäjien saamiseksi kuntavaaliehdokkaiksi. Ehdolla oli lähes 150 jäsenyrittäjää, vastaava luku vuonna 2004 oli 100. Yrittäjävaltuutettuja valittiin 67 jäsenyrittäjää.vaalien jälkeen heti vuoden 2009 alussa tarjotaan kunnille uusien valtuutettujen perehdyttämistilaisuuksiin yrittäjäjärjestön puheenvuoroa, jossa teemoina on elinkeinopolitiikka, yritysvaikutuksen selvittäminen, kunnan ja yrittäjien välinen yhteistyö erityisesti kuntien hankinnoissa ja palvelujen tuottamisessa. Yrittäjävaltuutetut kutsutaan Savon yrittäjien järjestöpäiville tammikuussa Vaikutetaan niin kunta- kuin maakuntatasolla puolueisiin, että erityisesti koulutuskuntayhtymiin, elinkeinoyhtiöihin sekä maakuntaliittoon valittaisiin luottamushenkilöiksi elinkeinotoiminnan asiantuntijoita yrittäjiä.

4 Vieraillaan heti em. organisaatioiden hallituksissa puheenjohtajiston tai työvaliokunnan voimin esittelemässä Savon Yrittäjien strategiaa, teemoja toiminnan tavoitteita sekä tarjotaan yhteistyötä ja avointa vuoropuhelua alueen ja sen pk-yritysten kilpailukyvyn parantamiseksi EU-rakennerahastovarojen käytön ohjaus ja seuranta Vuosina 2007 ja 2008 Savon Yrittäjät käytettiin runsaasti niin luottamushenkilöiden kuin toimiston resursseja EU- rahoituksen suuntaamiseen. Tulokset eivät ole olleen käytettyyn aikaan nähden kovin hyviä. Uudella, käytännössä vuonna 2008 käynnistyneellä EU:n ns. rakennerahastokaudella on myönnetty työllistämishankkeiden lisäksi varoja lähinnä julkisten organisaatioiden verkottumiseen, kehittämiseen ja yhteistyön parantamiseen liittyviin hankkeisiin. Alueen ja pk-yritysten kilpailukykyä niillä ei juurikaan paranneta. Valmistellaan hanketoimijoille hankearviointityökalu. Vuonna 2009 jatketaan vaikuttamista niin rahoittajiin kuin hallinnoijatahoihin, että Savon Yrittäjien strategian mukaisia hankkeita käynnistyisi ja hankkeissa on yrittäjäjärjestöllä vahva rooli. Kevennetään kuitenkin tätä aihealuetta edellisistä vuosista selvästi. Enemmänkin seurataan ja kommentoidaan, kuin ollaan syvällä itse suunnitteluprosesseissa. Mikäli maakuntaan saadaan aikaan vuonna 2008 suunnittelussa oleva laaja pk-yritysten koulutushanke ja hankkeen sisältö, organisaatio sekä toimintatapa ovat tavoitteidemme mukaisia, tuetaan sen toimintaa viestinnällisesi ja hyödynnetään hanketta. Tuetaan järjestöviestimien kautta omaa OSUVA omistajanvaihdoshanketta erityisesti jatkajakiinnostuksen vahvistamisessa Yritysvaikutuksen selvittäminen kunnallisessa päätöksenteossa Suunnitellaan ja toteutetaan kampanja yritysvaikutuksen selvittäminen kunnallisessa päätöksenteossa. Pohjataan kampanja Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan sekä Varpaisjärven kunnasta saatuihin kokemuksiin Sidosryhmäyhteistyö Pidetään vähintään kaksi kertaa vuodessa kokous TE-keskuksen, lääninhallituksen, maakuntaliiton ja MTK:n johdon kanssa joko yhdessä tai erikseen. Aiheina Savon Yrittäjien strategiat ja toiminta alueen pk-yritysten kilpailukyvyn parantamiseksi. Hyödynnetään Pohjois-Savossa toteutettua toimialajärjestöjen ja aluejärjestön pilottia yhteistyön muodostamisessa. Kutsutaan toimialajärjestöjen edustajat Savon Yrittäjien työvaliokunnan tai puheenjohtajiston vieraaksi. Tilaisuuden pohjalta sovitaan yhteistyön kohteet ja muoto. Puheenjohtaja ja toimitusjohtaja tapaavat säännöllisesti niin EK:n kuin Kauppakamarin johtoa, aiheina kunkin edunvalvonnan toimet, päällekkäisyyksien karsinta ja yhteinen vaikuttaminen. Pidetään vuoden aikana yksi tilaisuus, johon kutsutaan maakunnan tiedotusvälineiden edustajat. Malli koestetaan syksyn 2008 aikana. Jatketaan perinteisiä kansanedustajavierailuja eri paikallisyhdistyksissä. Tämän lisäksi, vierailukierroksen jälkeen työvaliokunta vierailee eduskunnassa purkamassa vierailujen antia.

5 Osallistutaan laajalla joukolla Suomen Yrittäjien järjestämään kunnallisjohdon seminaariin. Tavoitellaan 15 kuntajohtajan osallistumista Nettikyselyjärjestelmän luominen ja toteuttaminen Vakiinnutetaan vuoden 2009 aikana käytäntö, jossa kysytään sähköisesti alueen yrityksiltä kohdennetusti strategian mukaisista painopisteasioista, julkistetaan tuloksia ja käytetään vaikuttamistyössä. Aiheina mm. omistajanvaihdosasiat, kansainvälistyminen, sunnuntain aukioloajat, tiestön kunto, julkiset yrityspalvelut mikroyrityksissä, verotus, työllistämisen esteet, työvoiman saantiongelma Vahvistetaan tällä toiminnalla Savon Yrittäjien asiantuntijuutta pk-yritystoimintaan liittyvissä asioissa Muu yhteiskuntavaikuttaminen Julkaistaan kaksi kertaa vuodessa valtakunnallisen pk-barometrin maakunnalliset ja seudulliset tulokset. Toinen tilaisuuksista pidetään pelkästään toimittajille ja toinen laajemmalle joukolla päättäjiä. Otetaan valikoidusti kantaa erikseen valittuihin tärkeisiin aiheisiin. Julkaistaan puheenjohtajiston ja toimitusjohtajan toimesta mielipidekirjoituksia maakunnallisissa ja seudullisissa lehdissä 3. Yritysten kilpailukyvyn parantamiseen liittyvät toimenpiteet 3.1. Yhteiskuntavaikuttamisen kautta / edellinen kohta Edellisen yhteiskuntavaikuttamisen osion toimenpiteiden perustavoite on vaikuttaa yritysten kilpailukykyyn; valtuustoihin vaikuttaminen, rakennerahastojen hyödyntäminen, eri toimijoiden välisen yhteisyön lisääntyminen ja yritysvaikutuksen selvittäminen kuntien päätöksenteossa Pisnesrehvit 2009 Vuoden 2008 hyvän kokemuksen perusteella toteutetaan maaliskuussa yritysten verkottumistapahtuma Pisnesrehvit. Tilaisuuden sisältö perustuu Yrityssenssit mallin mukaisiin tapaamisiin ja aiheeseen liittyviin alustuksiin Koulutukset Pääosa Savon Yrittäjien alueella tapahtuvista yrittäjäjärjestön järjestämistä koulutuksista tehdään paikallisyhdistyksissä. Koulutustilaisuuksien järjestämiseen on käytettävissä Savon Yrittäjien järjestösihteerin työpanos, joka osan ajastaan käyttää yrittäjien jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyvään toimintaan. Järjestösihteerin työnjakoa, painotuksia ja roolitusta ohjaa koulutus- ja hyvinvointivaliokunta.

6 Hyödynnetään tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan koulutuksissa erilaisia EU-hankkeita. Viimeistellään Savon Yrittäjien koulutuksen, yrittäjien jaksamisen ja hyvinvoinnin linjaukset vuoden 2009 alkupuoliskolla 3.4. Yrittäjien jaksaminen ja hyvinvointi Vuoden 2009 alussa viimeistellään yhdessä jäsenyrittäjien koulutusten kanssa linjaukset yrittäjien jaksamisesta ja hyvinvoinnista; tavoitteet, toimintatapa, resurssit, yhteistyökumppanit, rahoitus, aluejärjestön tehtävä ja tuki, roolitukset, EU-hanketoiminnan hyödyntäminen, tiedotus 3.5. Jäsenyritysten nettitori Rakennetaan vuoden 2009 aikana järjestelmä ja toimintamalli sähköiselle kauppa- ja yritysten verkostoitumispaikalle. Nettitorilta yrittäjä voisi löytää kumppanin hankintaan, myyntiin, koulutuksiin, vientiin Siellä voi ostaa, myydä, ehkä arvioida tuotteita, kysyä toisilta yrittäjiltä, hakea alihankkijaa Ajankohta nettitorin lanseerauksen riippuu Savon Yrittäjien www-sivu ja uutiskirjejärjestelmästä, joka on mahdollista toteuttaa joko nykyistä kehittämällä tai ottamalla käyttöön Suomen Yrittäjien järjestelmä. 4. Tapahtumat 4.1. Maakunnallinen Yrittäjäjuhla Maakunnallinen Yrittäjäjuhla järjestetään viime vuosien perinteen mukaisesti siten, että järjestävän paikkakunnan paikallisyhdistys vastaa järjestelyistä. Tilaisuuteen kutsutaan jäsenyrittäjät ja sidosryhmien edustajat Hulabalo Maakunnan yrittäjien kevätkarkelo, teemallinen talviturkin heittämistapahtuma pidetään Kuopiossa. Tilaisuuteen kutsutaan jäsenyrittäjät Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät Helsingissä. Osallistutaan Valtakunnallisille Yrittäjäpäiville Helsingissä. Savon Yrittäjät järjestää yhteiskuljetuksen tapahtumaan Paikallisyhdistysten tapahtumat Savon Yrittäjät pitää yllä rekisteriä paikallisyhdistysten tapahtumista ja tiedottaa niistä säännöllisesti jäsenkuntaan. Lisäksi Savon Yrittäjät tukee koulutuksen ja hyvinvoinnin tapahtumien järjestelyjä näistä asioista vastaavan valiokunnan asettamien raamien mukaisesti

7 4.5. Huomioidaan alueella olevat yritystapahtumat Savon Yrittäjät tiedottaa ja kannustaa osallistumaan muiden tahojen järjestämiin tapahtumiin, jos tapahtuma tuottaa selvän edun jäsenistölle. 5. Viestintä ja tiedottaminen Viestinnässä jäsenille vuonna 2009 huomioidaan jäseniltä tullut viesti ettei ennätä osallistua. Perustetaan viestintä- ja tiedotustyöryhmä, jonka tehtävänä on pohtia kuinka viestinnän laatua parannetaan ja nostetaan. Vahvistetaan jäsenille menevässä tiedottamisessa edunvalvonnan asioista, myös yksinyrittäjien asiat. Samoin jäsenetujen hyödyntämistä sekä tietoiskuja; verovinkit, koulutusrahat, yritystukivinkit, työllistämistukiasiat 5.1. Savon Yrittäjä lehti Lehden tekemistä jatketaan kuten aiemmin. Savon Yrittäjät ry julkaisijana on ulkoistanut kustannustoiminnan. Lehti ilmestyy 10 kertaa vuoden aikana. Perustettavan viestintä- ja tiedotustyöryhmä pohtii lehden sisältöä ja elävöittämistä. Lisäksi selvitetään, onko lehti mahdollista 1. kerran vuodessa jakaa jokaiseen pohjoissavolaiseen talouteen esim. Yrittäjäpäivänä. Lisäksi Savon yrittäjälehden sähköistä lehteä markkinoidaan paremmin www-sivut ja uutiskirjeet Selvitetään vuoden alussa jatketaanko nykyisen järjestelmän kehittämistä vai otetaanko käyttöön Suomen Yrittäjien vastaavanlainen, mutta jäsenrekisteriin suoraan kytkeytyvä järjestelmä. Mikäli päädytään uuden käyttöön, siirto tehdään toukokuussa, jolloin varataan kuukauden ajaksi 1 2 hengen henkilöresurssi toimistolta. Sähköisiä uutiskirjeitä lähetetään kahdella tavalla; kerran kuukaudessa useita asioita sisältäviä ja n. 10 kpl vuodessa aina yhtä ajankohtaista asiaa käsittelevä viesti Savon Yrittäjien jäsentiedote Savon Yrittäjien jäsentiedote ilmestyy 6 kertaa vuodessa. Jäsentiedotteessa on alueellisten asioiden lisäksi tiivistelmä valtakunnallisesta Yrittäjäinfosta ja tieto, mistä jäsenyritykset löytävät Infon sisällön tarkemmin. Jäsentiedote sisältää aiempaa enemmän Savon Yrittäjien hallituksessa ja valiokunnissa käsiteltyjä asioita Paikallisyhdistysten jäsentiedotteet Savon Yrittäjät jatkaa paikallisyhdistysten jäsentiedotteiden tekemistä pelisääntöjä tarkennetaan vuoden 2009 aikana.

8 6. Muut jäsenedut 6.1 Neuvontapalvelut Savon Yrittäjät tarjoaa yhteistyökumppaneiden ja asiantuntijoiden kautta jäsenille maksutonta puhelinneuvontaa mm. yritysten laki-, työsuhde-, kirjanpito-, patentti-, turvallisuus ja ympäristöasioista. Työehtosopimusneuvontaa annetaan jäsenistölle keskitetysti Suomen Yrittäjien kautta. Vuoden 2009 aikana vaikutetaan Suomen Yrittäjiin, että tämä palvelu jatkossa vahvistuu erityisesti niillä aloilla, joilla ei ole toimialajärjestöä jäsenjärjestönä. 6.2 Jäsenedut ja alennukset Savon Yrittäjät tarjoaa 2-3 merkittävää alueellista jäsenetua, jotka hyödyttävät jäsenkuntaa mahdollisimman laajasti. Savon Yrittäjien www-sivuilta löytyy ajankohtainen tieto aluejärjestön sekä valtakunnallisista jäseneduista, joista tiedottamista lisätään aiemmasta 7. Kilpailut ja palkitsemiset 7.1 Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon saaja valitaan paikallisyhdistysten lähettämien esitysten perusteella hallituksen toimesta ja julkistetaan Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa Nuori Yrittäjä Nuori Yrittäjä kilpailun alueellinen voittaja valitaan paikallisyhdistysten tekemistä esityksistä ja lähetetään alueellisena esityksenä valtakunnalliseen kilpailuun. 8. Järjestötoiminta 8.1. Hallitustyöskentely Hallitustyöskentelyä muutetaan siten, että tarvittaessa kokouksessa on tavanomaisten kokousasioiden lisäksi ulkopuolisia esiintyjiä, vierailu, ohjelma tms. Yksi kokouksista on pitkä kokous, jossa suunnitellaan pitemmän aikavälin toimintaa, linjauksia tai strategiaa.

9 8.2. Valiokuntien toiminta Työvaliokunta ( ) Työvaliokunnan roolia vahvistetaan ja asioiden valmistelu keskitetään työvaliokuntaan. Päätetään vuonna 2009 hanke- ja työvoimavaliokunnan toiminta. Asiat käsitellään työvaliokunnassa, joka kokoontuu n. 8 kertaa vuodessa. Koulutus- ja hyvinvointivaliokunta ( ) Yhdistetään vuoden 2009 koulutus- ja hyvinvointivaliokuntien toiminta samaan valiokuntaan. Valiokunta keskittyy tukemaan paikallisyhdistyksissä toteutettavia koulutuksia ja hyvinvointitoimintaa. Valiokunta valmistelee linjaukset Savon Yrittäjien koulutuksen ja yrittäjien jaksamiseen liittyvästä toiminnasta. Tulevaisuusvaliokunta ( ) Järjestövaliokunnan nimi muutetaan tulevaisuusvaliokunnaksi. Järjestötoiminnan kehittämistehtävän lisäksi valiokunta pohtii ympäristössä tapahtuvia yritysten toimintaympäristöön tulevaisuudessa vaikuttavia tapahtumia, päätöksiä, viestejä sekä tuo ne hallitukselle päätöksiä ja toimenpiteitä varten Vaalivaliokunta ( ) Vaalivaliokunnan tehtävänä on puheenjohtajan valinnan ja Savon Yrittäjien hallituksen järjestäytymisen valmistelu. Tapahtumavaliokunta ( ) Maakunnallisen Yrittäjäjuhlan, Hulabalon ja Pisnesrehvien taakse ja tueksi perustetaan tapahtumavaliokunta. 8.3 Järjestökoulutus POMO-koulutus POMO1 joulukuussa 2008 vuoden 2009 uusille paikallisyhdistysten puheenjohtajille, varapuheenjohtajille ja aluejärjestön hallituksen uusille jäsenille POMO II Suomen Yrittäjien järjestämänä uusille puheenjohtajille, kannustetaan osallistumaan maksamalla osallistumismaksut ja matkakustannukset. Puheenjohtajien neuvottelupäivät Kannustetaan kustantamalla puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan osallistuminen sekä järjestämällä yhteiskuljetus valtakunnallisille puheenjohtajien neuvottelupäiville. Järjestöpäivä Paikallisyhdistysten hallitusten jäsenille ja uusille yrittäjävaltuutetuille tarkoitettu koulutus- ja infotilaisuus. Tavoitteena kaikkien luottamushenkilöiden osallistuminen kaikista paikallisyhdistyksestä. Hallituksen jäsenten koulutus Halukkaille aluejärjestön hallituksen jäsenille järjestetään koulutus, jonka sisältönä järjestötoiminnan lisäksi omaa yritystoimintaa hyödyttäviä aiheita, esim. johtaminen, viestintä, markkinointi.

10 8.3 Paikallisyhdistystoiminnan kehittäminen Asetetaan tavoitteeksi, että kaikki paikallisyhdistykset tekevät arvioinnin itsestään oman toimintansa kehittämiseksi. Lisäksi palkitaan alueellisesti parhaat paikallisyhdistykset, jotka osallistuvat myös valtakunnalliseen kilpailuun (sarjat alle 50 jäsentä, jäsentä ja yli 250 jäsentä. Lisäksi voidaan palkita yksi yhdistys yksittäisen idean, innovaation, tapahtuman tai toiminnon perusteella) 9. Oma hanketoiminta 9.1 OSUVA Jatketaan vuonna 2008 käynnistynyttä OSUVA hanketta, jonka tavoitteena on erilaisten omistajanvaihdostilanteiden tukeminen. Painotutaan hankkeen haasteellisimpaan osaan eli jatkajien hakemiseen. Hanke järjestää infotilaisuuksia yrittäjille vuoden 2008 mallin mukaisesti eri paikkakunnilla. Vuoden 2009 aikana koulutetaan omistajanvaihdososaamisen lisäämiseksi yrityspalveluhenkilöstöä Pohjois-Savossa 9.2 Oppiva Yritys Mikäli Pohjois-Savossa käynnistyy laaja yritysten koulutukseen painottuva hanke, Savon Yrittäjät on hankkeessa vahva yhteistyökumppani ottaen tarvittaessa osatoteuttajan roolin. 10. Jäsenhankinta ja pysyvyys Jäsentavoite Vuoden 2009 lopussa Savon Yrittäjien paikallisyhdistyksissä on 3900 jäsentä. Jäsenhankinta tehdään pääosin ostopalveluna Savon Yrittäjien toimesta Jäsenpysyvyys Jäsenpoistuma on vahvan kasvun takia ollut viime vuosina n %, kun yrityksiä poistuu n. 9 % yrityskannasta. Tavoitteena on vuonna 2009 poistuman saaminen alle 10 %:n vahvistamalla viestinnässä monipuolista toimintaa sekä toteuttamalla aluejärjestön ja paikallisyhdistysten yhteistyöllä kampanja niille jäsenille, jotka ovat viimeisen kahden vuoden aikana liittyneet jäseniksi. 11. Talous Tutkitaan vuoden 2009 aikana arvonlisäverolliseksi osittain hakeutumisen / erillisen yhtiön perustamisvaihtoehdot.

Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2013

Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2013 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2013 1 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2013 2 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2013 SISÄLLYS SAVON YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2013... 3 1. TAUSTAA... 3 2.

Lisätiedot

Savon Yrittäjät ry. Toimintasuunnitelma Savon Yrittäjät

Savon Yrittäjät ry. Toimintasuunnitelma Savon Yrittäjät Savon Yrittäjät Savon Yrittäjät ry Toimintasuunnitelma 2010 Savon Yrittäjät Haapaniemenkatu 40 70110 Kuopio p. (017) 368 0500 f. (017) 368 0506 www.savonyrittajat.fi Page 2 November 19, 2009 Savon Yrittäjät

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 1. Toiminnan tarkoitus Kuopion Yrittäjät ry toimii valtakunnallisen yrittäjäjärjestön paikallisena edunvalvojana Kuopiossa. Kuopion Yrittäjät tekee työtä pienten ja keskisuurten

Lisätiedot

Opin oven ja Savon Yrittäjien yhteistyö

Opin oven ja Savon Yrittäjien yhteistyö Opin oven ja Savon Yrittäjien yhteistyö Mia Hakulinen 1 Yrittäjillä on tärkeä rooli yhteiskunnan rattaiden pyörittämisessä Yritysten lukumäärän (263 001 kpl) jakautuminen kokoluokittain vuonna 2008 Keskisuuret

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012

Toimintasuunnitelma 2012 Toimintasuunnitelma 2012 Savon Yrittäjät ry YRITTÄJYYS KANTAA SUOMEA www.yrittajat.fi/aluejarjesto SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo... 1 1. Taustaa... 2 2. Yhteiskuntavaikuttaminen, edunvalvonta v. 2012...

Lisätiedot

Savon Yrittäjät ry. Toimintasuunnitelma Savon Yrittäjät

Savon Yrittäjät ry. Toimintasuunnitelma Savon Yrittäjät Savon Yrittäjät Savon Yrittäjät ry Toimintasuunnitelma 2011 Savon Yrittäjät Haapaniemenkatu 40 70110 Kuopio p. (017) 368 0500 f. (017) 368 0506 www.savonyrittajat.fi Page 2 January 5, 2011 Savon Yrittäjät

Lisätiedot

Nykytila Strategiakartta Strategian tarkennus. Sirpa Alho-Törrönen Savon Yrittäjät ry

Nykytila Strategiakartta Strategian tarkennus. Sirpa Alho-Törrönen Savon Yrittäjät ry Strategia 2014 2020 Nykytila Strategiakartta Strategian tarkennus Sirpa Alho-Törrönen Savon Yrittäjät ry 1 Savon Yrittäjien jäsenkehitys 1996-2012 5000 4500 4000 3500 3000 2500 2000 1500 1000 500 0 1996

Lisätiedot

Seinäjoen Yrittäjät ry. Strategiset linjaukset 2015 2020

Seinäjoen Yrittäjät ry. Strategiset linjaukset 2015 2020 1 Seinäjoen Yrittäjät ry Strategiset linjaukset 2015 2020 2 Strategia 2015-2020 MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Jäsenyritysten suunnitelmallinen ja johdonmukainen toimintaedellytysten

Lisätiedot

Savon Yrittäjät: Strategia 2015-2020. Strategiaryhmän esitys 22.4.2015

Savon Yrittäjät: Strategia 2015-2020. Strategiaryhmän esitys 22.4.2015 Savon Yrittäjät: Strategia 2015-2020 Strategiaryhmän esitys 22.4.2015 1 Savon Yrittäjien johtamisjärjestelmä Strategia 1/2015 Laatujärjestelmä ERILLIS- STRATEGIAT Päästrategiaa täydentävät. Esimerkiksi

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Hämeen Yrittäjät ry.

Toimintasuunnitelma. Hämeen Yrittäjät ry. Toimintasuunnitelma 2019 Hämeen Yrittäjät ry. Hämeen Yrittäjät TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Vaikuttaa Verkostoi Vahvistaa 13.9.2018 Toimintasuunnitelma 2019 2 1 Yhteinen matka Parannamme yrittäjien asemaa

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät Mervi Järkkälä

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät Mervi Järkkälä TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 Toiminta-ajatus ja tehtävä toimii Suomen Yrittäjät ry:n virallisena aluejärjestönä Tehtävä: Jäsenyritysten kilpailukyvyn ja menestymisedellytysten ylläpitäminen ja parantaminen.

Lisätiedot

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry toimintasuunnitelma 2019 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n toimintasuunnitelma toimintavuodelle 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Arvot ja Teema 2017 Uudistuva Pori Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Kiinnostavat uudet ajatukset ja kokeilut tarjoavat mahdollisuuksia monipuolistaa yritysten liiketoimintaa, rakentaa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan Yrittäjät

TOIMINTASUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan Yrittäjät TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 Toiminta-ajatus ja tehtävä Toiminta-ajatus: toimii Suomen Yrittäjät ry:n virallisena aluejärjestönä Tehtävä: Jäsenyritysten kilpailukyvyn ja menestymisedellytysten ylläpitäminen

Lisätiedot

Lapin Yrittäjät. Toimintasuunnitelma 2019

Lapin Yrittäjät. Toimintasuunnitelma 2019 Lapin Yrittäjät Toimintasuunnitelma 2019 1 ARVOT Mihin toimintamme perustuu? Rohkeus 2 Luotettavuus Uusiutuminen Tehtäväalueet mitä teemme? VAIKUTTAA VERKOSTOI VAHVISTAA V I E S T I I 3 Vaikuttaa q Resurssien

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018 MENESTYVÄ PORI YRITYS MENESTYVÄ KAUPUNKI

Toimintasuunnitelma 2018 MENESTYVÄ PORI YRITYS MENESTYVÄ KAUPUNKI Toimintasuunnitelma 2018 Arvot ja Teema 2018 Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Uudistuva Pori Uudistuva Yrittäjä Painopisteet 2018 Verkostoituminen yritysten välillä näkyy kannattavuudessa, ja auttaa yrityksiä

Lisätiedot

Luvian Koulukeskus valmistui syksyllä LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA toimintavuosi

Luvian Koulukeskus valmistui syksyllä LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA toimintavuosi Luvian Koulukeskus valmistui syksyllä 2016 LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017 39. toimintavuosi 1 Uusia tuulia! Luvian Yrittäjien 39. toimintavuosi käynnistyy Eurajoen kunnan nimen alla. Kunta saa

Lisätiedot

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA. Seinäjoen Yrittäjät ry

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA. Seinäjoen Yrittäjät ry STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA Seinäjoen Yrittäjät ry 1 2 Strategia 2017 2020 (Strategiakausi 2015 2020 ) MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Innostava jäsenyritysten

Lisätiedot

Kuopion Yrittäjien strategia

Kuopion Yrittäjien strategia Kuopion Yrittäjien strategia 2018-2020 ARVOT Ohjaavat päätöksen tekoa Rohkeus Luotettavuus Uusiutumiskyky TOIMINNAN TARKOITUS, MISSIO Miksi olemme olemassa? Pidämme yritysten puolta ja yrittäjistä huolta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto. Kokkola, Rovaniemi, Oulu ja Kajaani Syksy 2013 Kari Aalto

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto. Kokkola, Rovaniemi, Oulu ja Kajaani Syksy 2013 Kari Aalto Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto Kokkola, Rovaniemi, Oulu ja Kajaani Syksy 2013 Kari Aalto Taustaa Vuoden 2013 alusta Itä- ja Pohjois-Suomi yhdistivät EU-edunvalvontansa yhteen toimistoon. Itä-Suomen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan Yrittäjät

TOIMINTASUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan Yrittäjät TOIMINTASUUNNITELMA 2018 1 TOIMINTA-AJATUS JA TEHTÄVÄ Toiminta-ajatus: toimii Suomen Yrittäjät ry:n virallisena aluejärjestönä Tehtävä: Jäsenyritysten kilpailukyvyn ja menestymisedellytysten ylläpitäminen

Lisätiedot

STRATEGIA 2015 2017. Arvot: vapaus, vastuu ja luovuus. Rohkeus ja luotettavuus yhteiskuntavaikuttamisessa.

STRATEGIA 2015 2017. Arvot: vapaus, vastuu ja luovuus. Rohkeus ja luotettavuus yhteiskuntavaikuttamisessa. 1 (6) STRATEGIA 2015 2017 Kuopion yrittäjien arvot, missio ja visio Arvot: vapaus, vastuu ja luovuus. Rohkeus ja luotettavuus yhteiskuntavaikuttamisessa. Vapaus: oikeus ja vapaus yrittää ja tehdä työtä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 SISÄLLYS yhteiskuntavaikuttaminen ja yhteistyö koulutustoiminta tiedotustoiminta jäsenpalvelutoiminta vapaa-aika ja harrastustoiminta tapahtumat hallitustoiminta huomionosoitukset

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017 POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Julkaisija: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät Isokatu 4, 90100 Oulu puhelin 010 322 1980 ppy@yrittajat.fi www.ppy.fi SISÄLLYS POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT

Lisätiedot

Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Keski-Pohjanmaalla vihdoin päätösvalta!

Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Keski-Pohjanmaalla vihdoin päätösvalta! Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Keski-Pohjanmaalla vihdoin päätösvalta! 17.5.2018 Kaustinen Toimitusjohtaja Mervi Järkkälä Keski-Pohjanmaan Yrittäjät Yrittäjien oma järjestö: Keski-Pohjanmaan

Lisätiedot

AVAIMET YRITTÄJYYTEEN -Sparrausta ja tukea yritystoiminnan alkuun ja muutostilanteisiin

AVAIMET YRITTÄJYYTEEN -Sparrausta ja tukea yritystoiminnan alkuun ja muutostilanteisiin UUSIA YRITTÄJIÄ, YRITYSTEN KEHITTÄMISTÄ JA TÄHÄN LISÄOTSIKKO, Kuva: maaseutuverkosto; Contum O ja Jyrki Vesa -Sparrausta ja tukea yritystoiminnan alkuun ja muutostilanteisiin Hankkeen hallinnoija: ProAgria

Lisätiedot

Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2015

Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2015 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2015 1 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2015 2 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2015 SISÄLLYS SAVON YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2015... 3 1. SAVON YRITTÄJÄT...

Lisätiedot

Sulkava. Kuntaraportti

Sulkava. Kuntaraportti Sulkava Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Maalahti. Kuntaraportti

Maalahti. Kuntaraportti Maalahti Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Siilinjärvi. Kuntaraportti

Siilinjärvi. Kuntaraportti Siilinjärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Rautalampi. Kuntaraportti

Rautalampi. Kuntaraportti Rautalampi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Vesanto. Kuntaraportti

Vesanto. Kuntaraportti Vesanto Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Puumala. Kuntaraportti

Puumala. Kuntaraportti Puumala Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Rantasalmi. Kuntaraportti

Rantasalmi. Kuntaraportti Rantasalmi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012

Toimintasuunnitelma 2012 Menestyvä yritys Menestyvä kaupunki Toimintasuunnitelma 2012 Porin Yrittäjien Visio Yhdistyksen jäsentyytyväisyys ja pysyvyys ovat vertailuyhdistyksiä parempi ja jäsenmäärä on nousujohteinen. Yhdistyksen

Lisätiedot

Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä

Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä Turun kauppakamarin strategia 18.11.2016, Minna Arve Varsinais-Suomi 2030 Paras paikka menestyä. Paras paikka onnistua. Paikka olla onnellinen. MENESTYS ONNISTUMINEN

Lisätiedot

Raahe. Kuntaraportti

Raahe. Kuntaraportti Raahe Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Taivalkoski. Kuntaraportti

Taivalkoski. Kuntaraportti Taivalkoski Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Tervo. Kuntaraportti

Tervo. Kuntaraportti Tervo Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Leppävirta. Kuntaraportti

Leppävirta. Kuntaraportti Leppävirta Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Keitele. Kuntaraportti

Keitele. Kuntaraportti Keitele Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Sonkajärvi. Kuntaraportti

Sonkajärvi. Kuntaraportti Sonkajärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Vöyri. Kuntaraportti

Vöyri. Kuntaraportti Vöyri Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1. YHTEISKUNTAVAIKUTTAMINEN

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1. YHTEISKUNTAVAIKUTTAMINEN Toimintasuunnitelma 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1. YHTEISKUNTAVAIKUTTAMINEN 2. JÄRJESTÖTOIMINTA 3. JÄSENPALVELUT 4. VIESTINTÄ 5. YRITTÄJÄKOULUTUS 6. YRITTÄJYYSKASVATUS 7. ERITYISPROJEKTIT 1.YHTEISKUNTAVAIKUTTAMINEN

Lisätiedot

Lappeenranta. Kuntaraportti

Lappeenranta. Kuntaraportti Lappeenranta Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Parikkala. Kuntaraportti

Parikkala. Kuntaraportti Parikkala Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Ruokolahti. Kuntaraportti

Ruokolahti. Kuntaraportti Ruokolahti Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Luumäki. Kuntaraportti

Luumäki. Kuntaraportti Luumäki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Alueryhmätoiminta 2018

Alueryhmätoiminta 2018 Alueryhmätoiminta 2018 Alueryhmien tapaamisen tuotokset 22. - 23. 9.2017 Yhdistyksen johdon päivillä sovittua kevät 2017 Vuonna 2017 valitut alueryhmät muuttuvat jaostoksi. Jaostot päättävät keskinäisestä

Lisätiedot

Kempele. Kuntaraportti

Kempele. Kuntaraportti Kempele Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Muhos. Kuntaraportti

Muhos. Kuntaraportti Muhos Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Utajärvi. Kuntaraportti

Utajärvi. Kuntaraportti Utajärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

YHDESSÄ YRITYSTEN PUOLESTA

YHDESSÄ YRITYSTEN PUOLESTA 1 YHDESSÄ YRITYSTEN PUOLESTA KAUPPAKAMARI Työskentelemme elinvoimaisen Suomen puolesta. Suomi ilman hyvinvoivia yrityksiä on Suomi ilman hyvinvointia. Keskuskauppakamari ja 19 alueellista kauppakamaria,

Lisätiedot

Pietarsaari. Kuntaraportti

Pietarsaari. Kuntaraportti Pietarsaari Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Tavoite Orimattilan Kokoomus on mukana kehittämässä Orimattilan kaupunkia ja Päijät- Hämeen maakuntaa jäsenistönsä ja luottamushenkilöidensä välityksellä Kansallisen

Lisätiedot

Kauniainen. Kuntaraportti

Kauniainen. Kuntaraportti Kauniainen Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kitee. Kuntaraportti

Kitee. Kuntaraportti Kitee Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Seinäjoki. Kuntaraportti

Seinäjoki. Kuntaraportti Seinäjoki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kurikka. Kuntaraportti

Kurikka. Kuntaraportti Kurikka Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kauhava. Kuntaraportti

Kauhava. Kuntaraportti Kauhava Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kontiolahti. Kuntaraportti

Kontiolahti. Kuntaraportti Kontiolahti Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Ilomantsi. Kuntaraportti

Ilomantsi. Kuntaraportti Ilomantsi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Ylivieska. Kuntaraportti

Ylivieska. Kuntaraportti Ylivieska Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Polvijärvi. Kuntaraportti

Polvijärvi. Kuntaraportti Polvijärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Rääkkylä. Kuntaraportti

Rääkkylä. Kuntaraportti Rääkkylä Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Teuva. Kuntaraportti

Teuva. Kuntaraportti Teuva Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kristiinankaupunki. Kuntaraportti

Kristiinankaupunki. Kuntaraportti Kristiinankaupunki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Isokyrö. Kuntaraportti

Isokyrö. Kuntaraportti Isokyrö Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Toholampi. Kuntaraportti

Toholampi. Kuntaraportti Toholampi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto. Pohjois-Savon maakuntaseminaari Kari Aalto

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto. Pohjois-Savon maakuntaseminaari Kari Aalto Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto Pohjois-Savon maakuntaseminaari 27.9.2013 Kari Aalto Taustaa Vuoden 2013 alusta Itä- ja Pohjois-Suomi yhdistivät EU-edunvalvontansa yhteen toimistoon. Itä-Suomen EU-toimisto

Lisätiedot

Ajankohtaista maaseutuohjelmasta. Kukka Kukkonen, asiantuntija Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Maaseudun kehittämisen rahoitusinfo 25.2.

Ajankohtaista maaseutuohjelmasta. Kukka Kukkonen, asiantuntija Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Maaseudun kehittämisen rahoitusinfo 25.2. Ajankohtaista maaseutuohjelmasta Kukka Kukkonen, asiantuntija Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Maaseudun kehittämisen rahoitusinfo 25.2.2015, Pohto Sivu 1 26.2.2015 Ajankohtaista Ohjelmien ja säädösten tilanne

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2015 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2015... 3

Lisätiedot

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA Seinäjoen Yrittäjät ry

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA Seinäjoen Yrittäjät ry STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Seinäjoen Yrittäjät ry 1 Strategia 2019 2020 (Strategiakausi 2015 2020 ) MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Innostava jäsenyritysten

Lisätiedot

Kouvola. Kuntaraportti

Kouvola. Kuntaraportti Kouvola Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Vimpeli. Kuntaraportti

Vimpeli. Kuntaraportti Vimpeli Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lieksa. Kuntaraportti

Lieksa. Kuntaraportti Lieksa Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Pyhtää. Kuntaraportti

Pyhtää. Kuntaraportti Pyhtää Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Suomen Yrittäjät Tekoja yrittäjyyden puolesta

Suomen Yrittäjät Tekoja yrittäjyyden puolesta 1 Suomen Yrittäjät Tekoja yrittäjyyden puolesta 116 000 jäsenyritystä 400 paikallisyhdistystä 21 aluejärjestöä 52 toimialajärjestöä yli 4000 luottamushenkilöä yli 1200 jäsentä kuntien valtuustoissa Edunvalvontaa

Lisätiedot

Paltamo. Kuntaraportti

Paltamo. Kuntaraportti Paltamo Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

LAPIN YRITTÄJÄT RY TOIMINTASUUNNITELMA

LAPIN YRITTÄJÄT RY TOIMINTASUUNNITELMA LAPIN YRITTÄJÄT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 2 SISÄLTÖ 1. TOIMINTA-AJATUS 2. TAVOITTEET JA YLEISET TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET 2.1. Yleiset tavoitteet 2.2. Yleiset painopistealueet 3. EDUNVALVONTA JA VAIKUTTAMINEN

Lisätiedot

Iisalmi. Kuntaraportti

Iisalmi. Kuntaraportti Iisalmi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Loppi. Kuntaraportti

Loppi. Kuntaraportti Loppi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Janakkala. Kuntaraportti

Janakkala. Kuntaraportti Janakkala Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Hausjärvi. Kuntaraportti

Hausjärvi. Kuntaraportti Hausjärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Hamina. Kuntaraportti

Hamina. Kuntaraportti Hamina Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lahti. Kuntaraportti

Lahti. Kuntaraportti Lahti Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Heinola. Kuntaraportti

Heinola. Kuntaraportti Heinola Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

1. YRITYSTEN OSUUDET ERI TOIMIALOILLA

1. YRITYSTEN OSUUDET ERI TOIMIALOILLA 1. YRITYSTEN OSUUDET ERI TOIMIALOILLA Teollisuus (D) 9 Rakentaminen (F) 13 13 Kauppa (G) 22 22 Palvelut (H, I, K, O) 2 1 Muut 13 1 2 3 5 7 8 9 Helmikuu 27 KOKO MAA Pohjois-Pohjanmaa 29.11.217 1 2. HENKILÖKUNNAN

Lisätiedot

Orimattila. Kuntaraportti

Orimattila. Kuntaraportti Orimattila Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Hartola. Kuntaraportti

Hartola. Kuntaraportti Hartola Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kärkölä. Kuntaraportti

Kärkölä. Kuntaraportti Kärkölä Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Suomussalmi. Kuntaraportti

Suomussalmi. Kuntaraportti Suomussalmi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lapinlahti. Kuntaraportti

Lapinlahti. Kuntaraportti Lapinlahti Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Suonenjoki. Kuntaraportti

Suonenjoki. Kuntaraportti Suonenjoki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Pielavesi. Kuntaraportti

Pielavesi. Kuntaraportti Pielavesi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Humppila. Kuntaraportti

Humppila. Kuntaraportti Humppila Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Rauman kauppakamarin strategia. Strategia on johtava ajatus pitkäjänteisestä tavasta saavuttaa asetetut päämäärät.

Rauman kauppakamarin strategia. Strategia on johtava ajatus pitkäjänteisestä tavasta saavuttaa asetetut päämäärät. Rauman kauppakamarin strategia Strategia on johtava ajatus pitkäjänteisestä tavasta saavuttaa asetetut päämäärät. Rauman kauppakamarin visio, missio eli toiminta-ajatus ja arvot Kauppakamarin päämäärät

Lisätiedot

Sysmä. Kuntaraportti

Sysmä. Kuntaraportti Sysmä Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot