Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän nimi on Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Iin kunta.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän nimi on Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Iin kunta."

Transkriptio

1 1 Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymän PERUSSOPIMUS 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka 2 Jäsenkunnat Kuntayhtymän nimi on Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Iin kunta. Kuntayhtymän jäsenkuntia ovat Ii, Pudasjärvi, Utajärvi, Yli-Ii, Ylikiiminki ja Vaala. Vuoden 2009 alusta jäsenkuntia ovat Ii, Pudasjärvi, Utajärvi, Yli-Ii ja Vaala. 3 Kuntayhtymän toiminta-ajatus ja tehtävät 4 Yhtymävaltuusto Kuntayhtymä edistää yhteistyössä seutukunnan jäsenkuntien, elinkeinoelämän, Pohjois-Pohjanmaan maakunnan liiton, muiden viranomaisten, järjestöjen ja yhteisöjen kanssa Oulunkaaren seutukunnan kehitystä, osaamista, markkinointia, kansainvälistymistä, innovaatioita, uuden teknologian hyväksikäyttöä, verkostoitumista ja yhteistyötä sekä huolehtii elinkeinojen kehittämistyöstä ja seutukunnan edun valvonnasta. Kuntayhtymä toimii alueiden kehittämisestä annetun lain ja muiden seutuyhteistyötä koskevien lakien tarkoittamana seutukunnan yhteistyöorganisaationa. Seutukunnan tehtäviin kuuluu myös kuntien palvelutuotannon yhteistyön koordinointi ja kehittäminen sekä seudullisen kuntapalvelutoimiston ja kuntaja palvelurakenneuudistuksen puitelain mukaisen yhteistoiminta-alueeseen liittyvät tehtävät. Uusien toimintojen toteuttamisesta tehdään erilliset tähän perussopimukseen liitettävät sopimukset. Yhtymävaltuustoon, josta käytetään nimitystä seutuvaltuusto, jäsenet valitaan kunnanvaltuuston toimikautta vastaavaksi ajaksi. Kukin kuntayhtymän jäsenkunta valitsee seutuvaltuustoon viisi edustajaa ja henkilökohtaista varajäsentä.

2 2 5 Kokoontuminen Kullakin jäsenellä on valtuustossa yksi ääni. Yhtymävaltuustolla on puheenjohtaja ja kaksi (2) varapuheenjohtajaa. Seutuvaltuuston on pidettävä vuosittain vähintään kaksi kokousta, kevätkokous 30.6 ja syyskokous mennessä. Seutuvaltuuston kutsuu koolle hallitus. Hallituksen on kutsuttava ylimääräinen seutuvaltuusto koolle, jos jäsenkunnat, joiden yhteinen äänimäärä on vähintään puolet kuntayhtymän jäsenkuntien yhteenlasketusta äänimäärästä, sitä mainitsemaansa asiaa varten vaativat. Kokouskutsu on toimitettava jäsenkunnille vähintään 1 viikkoa ennen kokousta. Menettelystä seutuvaltuustossa määrätään työjärjestyksessä. 6 Seutuvaltuuston tehtävät Seutukunnan yhteisissä asioissa ylintä päätösvaltaa käyttää seutuvaltuusto. Seutuvaltuuston tehtävänä on: 1. asettaa seutuyhteistyön tavoitteet sekä hyväksyy talousarvion, rahoituksen perusteet, talous- ja toimintasuunnitelmat, kuntayhtymän jäsenkuntien maksuosuudet sekä seutukunnan kehittämisohjelmat; 2. päättää toimenpiteistä, joihin tarkastuslautakunnan valmistelu, tilintarkastuskertomus ja siihen tehdyt muutokset antavat aihetta, hyväksyä tilinpäätös ja toimintakertomus sekä päättää vastuuvapaudesta tilivelvolliselle; 3. valita hallituksen jäsenet ja määrätä hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja; 4. hyväksyä tarpeelliset johtosäännöt ja organisaatiorakenteen perusteet; 5. valita jäsenet tarkastuslautakuntaan; 6. valita tilintarkastajat; 7. päättää luottamushenkilöiden taloudellisten etuuksien perusteista; 8. ohjata ja seurata seutukunnan kuntayhtymän toimielinten toimintaa; 9. koordinoida aluekehityslain ja muiden seutuyhteistyötä koskevien lakien tarkoittamaa Oulunkaaren seutukunnan yhteistyötä. Asiat käsitellään seutuvaltuustossa hallituksen valmistelusta. Jäsenkunnalla on oikeus saada haluamansa asia seutuvaltuuston käsiteltäväksi, jos se toimittaa kirjallisen esityksen hallitukselle niin aikaisin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

3 3 7 Tarkastuslautakunta, nimi ja koko Kuntayhtymällä on tarkastuslautakunta. Tarkastuslautakuntaan kuuluu kolme (3) jäsentä ja henkilökohtaiset varajäsenet. Jäsenistä määrätään puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, joiden tulee olla seutuvaltuutettuja. 8 Hallitus, koko ja toimikausi Kuntayhtymän hallituksessa, josta käytetään nimeä seutuhallitus, on kymmenen (10) jäsentä ja heillä kullakin henkilökohtainen varajäsen, jotka kaikki valitaan kuntayhtymän valtuuston toimikautta vastaavaksi ajaksi. Vuoden 2009 alusta jäseniä on yhdeksän (9), kun Ylikiimingin kunta liittyy Oulun kaupunkiin. Kuntayhtymän hallituksen kokoonpano määräytyy jäsenkuntien väestömäärän perusteella seuraavasti: Pudasjärven kaupunki; kolme (3) jäsentä ja henkilökohtaista varajäsentä Iin kunta; kolme (3) jäsentä ja henkilökohtaista varajäsentä Utajärven kunta; yksi (1) jäsen ja henkilökohtainen varajäsen Yli-Iin kunta; yksi (1) jäsen ja henkilökohtainen varajäsen Ylikiimingin kunta; yksi (1) jäsen ja henkilökohtainen varajäsen Vaalan kunta, yksi (1) jäsen ja henkilökohtainen varajäsen Seutuhallituksen kokoonpano on sovitettava sellaiseksi, että se vastaa jäsenkuntien valtuustoissa olevien ryhmien kunnallisvaaleissa saamaa ääniosuutta kunnallisvaalilaissa säädetyn suhteellisuusperiaatteen mukaisesti. Seutuhallituksessa pysyvinä asiantuntijajäseninä ovat johtotiimin jäsenet läsnäolo- ja puheoikeudella. Lisäksi kokouksiin voidaan kutsua kuultavaksi muita asiantuntijoita ja sidosryhmien edustajia. Seutuhallituksen esittelijänä toimii seutukuntajohtaja. 9 Seutuhallituksen tehtävät Seutuhallitus valvoo kuntayhtymän etua, edustaa kuntayhtymää ja hyväksyy seutukunnan kannalta oleelliset sopimukset. Seutuhallituksen tehtävänä on, ellei hallintosäännössä toisin määrätä.

4 4 1. johtaa seutuyhteistyötä; 2. vastata seutuvaltuuston asioiden valmistelusta, päätösten täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta; 3. vastata seutuyhteistyön hallinnosta ja taloudenhoidosta; 4. vastata tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laatimisesta; 5. päättää yhteistyöhankkeista; 6. antaa lausuntoja seutukuntaa koskevissa asioissa ja käsitellä muita seutukuntaa koskevia asioita; 7. tehdä seutukunnan kuntayhtymän toimialaan ja tehtäviin liittyvät tarpeelliset sopimukset, antaa lausunnot ja selvitykset mahdollisiin valituksiin; 8. valita seutukunnan henkilökunta kuitenkin niin, että hallitus voi tarvittaessa delegoida henkilöstövalinnat seutukuntajohtajalle. Edellä mainittujen tehtävien hoitamisesta määrätään tarkemmin hallintosäännössä. 10 Johtotiimi Seutuhallituksessa käsiteltävien asioiden valmistelua ja seutukunnan toiminnan koordinointia ja ohjausta varten seutukuntaorganisaation pysyvänä toimielimenä on johtotiimi. Johtotiimin tehtävänä on: 1. koordinoida seutuyhteistyötä ja tiimien toimintaa; 2. vastata strategisesta ohjauksesta sekä toiminnan ja tuloksien raportoinnista hallitukselle ja valtuustolle; 3. valmistella seutuhallituksessa käsiteltävät asiat yhdessä seutukuntajohtajan kanssa. Johtotiimin jäseninä ovat jäsenkuntien kunnanjohtajat, seutukuntajohtaja sekä elinkeinoelämän ehdotuksen pohjalta kaksi seutuhallituksen nimeämää elinkeinoelämän edustajaa. 11 Tiimit Seudullista kehittämistä varten asetetaan pysyviä toimialakohtaisia tiimejä ja määräaikaisia projektitiimejä. Pysyvät tiimit toimivat seudullisena johtoryhmänä toimialallaan. Tiimiorganisaatio vahvistetaan kulloinkin valtuuston hyväksymän kehittämisohjelman yhteydessä. 12 Nimenkirjoitus Kuntayhtymän hallintosäännössä määritellään, kenellä on kuntayhtymän nimenkirjoitusoikeus.

5 5 13 Talousarvio 14 Tilintarkastajat Kuntayhtymälle hyväksytään talousarvio tilikaudelle, joka on kalenterivuosi. Seutuvaltuusto valitsee kuntayhtymän hallintoa ja taloutta tarkastamaan vähintään yhden tilintarkastajan. Tilintarkastajan tulee olla julkishallinnon ja talouden tilintarkastajalautakunnan hyväksymä henkilö (JHTT -tilintarkastaja) tai yhteisö (JHTT yhteisö). Ellei tilintarkastajaksi valita yhteisöä, on valittava vähintään yksi varatilintarkastaja. Tilintarkastajien toimikausi on sama kuin seutukuntavaltuuston toimikausi. Muutoin hallinnon- ja tilintarkastuksesta on soveltuvin osin voimassa kuntalain määräykset. 15 Peruspääoma Kuntayhtymän peruspääoma muodostuu jäsenkuntien pääomasijoituksista, joka on tämän perussopimuksen liitteenä. Liittyessään kuntayhtymään kukin kunta on velvollinen sijoittamaan peruspääoman samalla periaatteella kuin muutkin jäsenkunnat. 16 Jäsenkuntien maksuosuudet Peruspääoman korottamisesta ja alentamisesta päättää seutuvaltuusto. Jäsenkunnat suorittavat kuntayhtymälle osuutensa talousarvion mukaisista kuntayhtymän ylläpidosta, johtamisesta, hallinnosta ja kirjanpidosta ja perussopimuksen 3 :n mukaisten tehtävien hoidosta aiheutuvista menoista. Maksu määräytyy sopimuskuntien asukaslukujen mukaisessa suhteessa. Asukaslukuna käytetään toimintavuoden alun kirjoitettua asukaslukua. Kuntayhtymän muut kustannukset, joihin luetaan kuntayhtymän toteuttamien projektien vuosittaiset tilinpäätöksen osoittamat kustannukset, jaetaan projektikohtaisesti projekteihin osallistuvien kuntien kesken niiden asukaslukujen mukaisessa suhteessa tai muutoin osallistuvien kesken sovittavalla tavalla. Jäsenkunnat suorittavat 1. ja 2. mom. tarkoitettavista maksuosuuksista talousarvion mukaan laskettuja ennakkoja. Tilikauden tulos on otettava huomioon seuraavassa laadittavassa talousarviossa.

6 6 17 Osuudet kuntayhtymän varoihin ja vastuu sen veloista Jäsenkuntien osuudet kuntayhtymän varoihin ja velkoihin määräytyvät maksuosuuksien mukaisessa suhteessa ellei seutuvaltuusto toisin päätä. 18 Jäsenkunnan eroaminen Jäsenkunta voi erota kuntayhtymästä eroilmoitusta seuraavan kalenterivuoden lopusta. Eroavalla jäsenkunnalla on oikeus saada peruspääomaa vastaava osuus kuntayhtymän varojen ja velkojen erotuksesta. Jos velat ovat suuremmat, on eroavan jäsenkunnan maksettava erotuksesta maksuosuuttaan vastaava määrä. 19 Kuntayhtymän purkaminen ja loppuselvitys Kuntayhtymä on purettava, jos seutuvaltuusto päättää asiasta ¾ enemmistöllä sekä jäsenkunnat sen 19 :n mukaisessa järjestyksessä hyväksyvät. Kuntayhtymän varojen ja velkojen osuus jaetaan jäsenkunnille niiden purkamispäätöksen tekohetken asukaslukujen mukaisessa suhteessa. Jos velat ovat varoja suuremmat, vastaavat jäsenkunnat erotuksesta niiden purkamispäätöksen tekohetken asukaslukujen mukaisessa suhteessa. Voimaantulo ja soveltaminen Allekirjoitukset: Tämä perussopimus tulee voimaan, kun kaksi kolmannesta jäsenkunnista sitä kannattaa ja niiden asukasluku on vähintään puolet kaikkien jäsenkuntien yhteenlasketusta asukasluvusta. Tämä perussopimus korvaa Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymän aikaisemmin voimassa olleen perussopimuksen. Hyväksytty Iin kunnanvaltuuston kokouksessa Iin kunta Hyväksytty Pudasjärven kaupunginvaltuuston kokouksessa

7 7 Pudasjärven kunta Hyväksytty Utajärven kunnanvaltuuston kokouksessa Utajärven kunta Hyväksytty Yli-Iin kunnanvaltuuston kokouksessa Yli-Iin kunta Hyväksytty Ylikiimingin kunnanvaltuuston kokouksessa Ylikiimingin kunta Hyväksytty Vaalan kunnanvaltuuston kokouksessa Vaalan kunta

8 8 Liite 15 PERUSPÄÄOMA Liittyessään kuntayhtymään kukin kunta on suorittanut asukaslukujen mukaisessa suhteessa maksuosuuden kuntayhtymän peruspääomaksi. Vaalan kunnan liittymi nen kuntayhtymän jäseneksi edellyttää asukasluvun mukaista pääoma osuutta ja samalla on syytä tasata myös muiden kuntien peruspääomat vastamaan asukaslukua. Kuntayhtymän jäsenkuntien peruspääoma on suhteutettu väestömäärän suhteessa seuraavasti: Utajärven ja Yli-Iin kuntien osalta tarvetta maksetun pääoman palautuk seen ei tehdä, vaan ylimaksu huomioidaan tarvittaessa jäsenkuntien kuntayhtymästä eroamisen tai kuntayhtymän purkautumisen yhteydes sä. Ylikiimingin kunnan peruspääoma ,85 eur. palautetaan vuo den 2009 alussa Oulun kaupungille vuoden 2008 vahvistetun tilinpää töksen mukaisesti.

Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymän hallitus

Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymän hallitus 1 Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymän PERUSSOPIMUS 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka 2 Jäsenkunnat Kuntayhtymän nimi on Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Iin kunta. Kuntayhtymän

Lisätiedot

Oulunkaaren kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän jäsenkuntia ovat Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi ja Vaala.

Oulunkaaren kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän jäsenkuntia ovat Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi ja Vaala. Oulunkaaren kuntayhtymän hallitus 12.5.2010 79 1 Oulunkaaren kuntayhtymän PERUSSOPIMUS 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka 2 Jäsenkunnat 3 Kuntayhtymän tehtävät Kuntayhtymän nimi on Oulunkaaren kuntayhtymä

Lisätiedot

Vakka-Suomen seutukunta kuntayhtymä. Perussopimus

Vakka-Suomen seutukunta kuntayhtymä. Perussopimus Perussopimus 01.01.2005 Työvaliokunta 24.06.2004 Yhtymähallitus 31.08.2004 Voimaantulo 01.01.2005 3 1. LUKU - Vakka-Suomen seutukunta Vakka-Suomen seutukunta n jäsenkunnat ovat kunnallisvaltuustojen yhtäpitävillä

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS PERUSSOPIMUKSEN TARKOITUS Itä-Lapin kuntayhtymän perussopimuksen tarkoituksena on organisoida hallinnollisesti Itä-Lapin kuntien yhteistyö. Itä-Lapin

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1.1.2009

POHJOIS-KARJALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1.1.2009 1(9) POHJOIS-KARJALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1.1.2009 1. LUKU KUNTAYHTYMÄ 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä ja sen kotipaikka on Joensuun kaupunki.

Lisätiedot

PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS

PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ ( PEMARNS SAMKOMMUN FÖR UTBILDNING ) PERUSSOPIMUS PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ 1 LUKU KUNTAYHTYMÄ 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka 2 Kuntayhtymän tehtävät 3 Jäsenkunnat 4

Lisätiedot

P E R U S S O P I M U S

P E R U S S O P I M U S 2.1.2008 1 (7) Voimassa H liite nro 1 1.1.2009 alkaen 24.4.2008 Hyväksytty valtuustossa 23.5.2008, V 10 P E R U S S O P I M U S 1. luku YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Jyväskylän

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä. Liikelaitoskuntayhtymä käyttää markkinointi- ja aputoiminimenä JIK ky -nimeä.

Kuntayhtymän nimi on JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä. Liikelaitoskuntayhtymä käyttää markkinointi- ja aputoiminimenä JIK ky -nimeä. 1 (7) JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Perussopimus A. Yleiset määräykset 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä. Liikelaitoskuntayhtymä käyttää

Lisätiedot

Helsingin seudun liikenne - kuntayhtymä (HSL)

Helsingin seudun liikenne - kuntayhtymä (HSL) Helsingin seudun liikenne - kuntayhtymä (HSL) Perussopimus 1.1.2012 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL:n perussopimuksen sisältö 1 luku Yleistä 1 Kuntayhtymän perustaminen ja jäsenkunnat 2 Toimialue

Lisätiedot

ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS

ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS Yhtymävaltuusto hyväksynyt 17.12.1996 26.11.2002 ( 4) 2.12.2004 ( 1-4) 29.11.2007 ( 17) 7.5.2009 ( 2, 5, 13 ja 14) 1.12.2011 ( 14 ja 19) 28.11.2012 ( 2, 5, 6,

Lisätiedot

Hallitus LIITE 2 Valtuusto LIITE 2 PERUSSOPIMUS

Hallitus LIITE 2 Valtuusto LIITE 2 PERUSSOPIMUS Hallitus 18.12.2006 LIITE 2 Valtuusto 12.1.2007 LIITE 2 PERUSSOPIMUS Kittilän kunnanvaltuusto hyväksynyt 13.11.2006 Ranuan kunnanvaltuusto hyväksynyt 14.11.2006 Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksynyt

Lisätiedot

Perussopimus on voimassa vahvistuspäivämäärästä alkaen toistaiseksi.

Perussopimus on voimassa vahvistuspäivämäärästä alkaen toistaiseksi. ASIAKIRJAN TIEDOT 1. Asiakirjan tarkoitus ja tavoitteet Kemi Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian (KY Lappia) perussopimuksessa määritellään yhtymän kotipaikka, jäsenkunnat ja tehtävät sekä päätöksentekoelimet

Lisätiedot

2. LUKU YHTYMÄKOKOUS 8 Tehtävät 5 9 Yhtymäkokousedustajien jäsenten lukumäärä ja toimikausi 6

2. LUKU YHTYMÄKOKOUS 8 Tehtävät 5 9 Yhtymäkokousedustajien jäsenten lukumäärä ja toimikausi 6 1 PERUSSOPIMUS SISÄLLYSLUETTELO 1. LUKU SAVONLINNAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ 2 1 Nimi ja kotipaikka 2 2 Tehtävät 2 3 Jäsenkunnat 3 4 Jäsenkunnan ottaminen ja ero 3 5 Jäsenkuntien osuudet ja vastuut 4 6 Peruspääoman

Lisätiedot

Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Perussopimus ehdotus, hallitus 26.8.2016 2 (2) Sopimuksen tarkoitus I luku Kuntayhtymä Allekirjoittaneet n jäsenkunnat ovat kunnanvaltuustojen yhtäpitävillä

Lisätiedot

PERUSSOPIMUS. Kuntayhtymän nimi on Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja sen kotipaikka on Rovaniemen

PERUSSOPIMUS. Kuntayhtymän nimi on Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja sen kotipaikka on Rovaniemen PERUSSOPIMUS Kemijärven kaupunginvaltuusto hyväksynyt 18.8.2014 Kittilän kunnanvaltuusto hyväksynyt 25.8.2014 Ranuan kunnanvaltuusto hyväksynyt 1.9.2014 Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksynyt 15.9.2014

Lisätiedot

Yhtymävaltuuston hyväksymä PERUSSOPIMUS

Yhtymävaltuuston hyväksymä PERUSSOPIMUS Yhtymävaltuuston 19.12.2012 hyväksymä PERUSSOPIMUS Kittilän kunnanvaltuusto hyväksynyt 14.12.2012 Ranuan kunnanvaltuusto hyväksynyt 11.12.2012 Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksynyt 10.12.2012 Sodankylän

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS PERUSSOPIMUKSEN TARKOITUS Itä-Lapin kuntayhtymän perussopimuksen tarkoituksena on organisoida hallinnollisesti Itä-Lapin kuntien yhteistyö. Itä-Lapin

Lisätiedot

TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty yv

TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty yv TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty yv 25.02.2013 10 SISÄLLYSLUETTELO I LUKU VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta 1 II LUKU TARKASTUSLAUTAKUNTA 2 Lautakunnan kokoonpano 1 3 Lautakunnan kokoukset

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN

POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN 1 (8) POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN Jäsenkuntien vuonna 2013 hyväksymä 1.6.2013 voimaan tuleva PERUSSOPIMUS 1. LUKU KUNTAYHTYMÄ 1 Nimi ja kotipaikka

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN MAAKUNTALIITTO -KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

PÄIJÄT-HÄMEEN MAAKUNTALIITTO -KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS PÄIJÄT-HÄMEEN MAAKUNTALIITTO -KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1 LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Päijät-Hämeen maakuntaliitto -kuntayhtymä, josta käytetään nimeä Päijät-Hämeen

Lisätiedot

Päijät-Hämeen liiton PERUSSOPIMUS. Päijät-Hämeen maakuntahallitus Voimaantulo

Päijät-Hämeen liiton PERUSSOPIMUS. Päijät-Hämeen maakuntahallitus Voimaantulo Päijät-Hämeen liiton PERUSSOPIMUS Päijät-Hämeen maakuntahallitus 13.5.2019 Voimaantulo 1.7.2019 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO B67 * 2019 SISÄLLYSLUETTELO 1 LUKU Yleiset määräykset... 4 1 Nimi ja kotipaikka...4

Lisätiedot

Kvalt liite 1 Kv

Kvalt liite 1 Kv Kvalt liite 1 Kv 10.11.2015 (muutokset tällä tyypittelyllä; :t 2, 14, 20 ja 27) KAINUUN LIITTO -KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS I YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Kainuun

Lisätiedot

JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1 JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS Kuntien hyväksymä vuonna 2010 I YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ja kotipaikka 2 Jäsenkunnat 3 Kuntayhtymän tehtävät II KUNTAYHTYMÄN TOIMIELIMET YHTYMÄVALTUUSTO

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Kemin kaupunki.

Kuntayhtymän nimi on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Kemin kaupunki. LÄNSI-POHJAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Perussopimus 1 (7) Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimus 1. Luku Kuntayhtymä 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tehtävät Kuntayhtymän nimi on Länsi-Pohjan

Lisätiedot

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus 8.9.2014 Järjestöpäivät 5.-6.9.2014 Liittokokous joka 3. vuosi - valitsee liittovaltuustoedustajat Liittovaltuusto 34 yhdistysten edustajaa 10 muuta edustajaa

Lisätiedot

Liite nro. 1 Luonnos Rovaniemen koulutuskuntayhtymän perussopimukseksi 1.1.2016 alkaen PERUSSOPIMUS

Liite nro. 1 Luonnos Rovaniemen koulutuskuntayhtymän perussopimukseksi 1.1.2016 alkaen PERUSSOPIMUS Liite nro. 1 Luonnos Rovaniemen koulutuskuntayhtymän perussopimukseksi 1.1.2016 alkaen PERUSSOPIMUS I LUKU - YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ja kotipaikka PERUSSOPIMUS Kuntayhtymän nimi on Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA TYJ säännöt S. 1 (6) I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus II LUKU Yhdistyksen nimi on Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry, ruotsiksi Arbetslöshetskassornas

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on Uudenmaan päihdehuollon kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki.

Kuntayhtymän nimi on Uudenmaan päihdehuollon kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. ^IIT^ ^ 1 UUDENMAAN PÄIHDEHUOLLON KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1 luku YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ia kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Uudenmaan päihdehuollon kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki.

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on Vaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Vaasan kaupunki.

Kuntayhtymän nimi on Vaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Vaasan kaupunki. 1(7) VAASAN SAIRAANHOITOPIIRI 1.1.2012 PERUSSOPIMUS 1. LUKU KUNTAYHTYMÄ 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Vaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Vaasan kaupunki. 2 Tehtävät

Lisätiedot

Voimassa oleva perussopimus (1.10.2004) Ehdotus uudeksi perussopimukseksi (voimaan 1.1.2015) 1 Nimi ja kotipaikka

Voimassa oleva perussopimus (1.10.2004) Ehdotus uudeksi perussopimukseksi (voimaan 1.1.2015) 1 Nimi ja kotipaikka Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän PERUSSOPIMUS 1 LUKU KUNTAYHTYMÄ 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Kuopion kaupunki. 2 Jäsenkunnat

Lisätiedot

2. aluekehittämisen lainsäädäntöön sisältyvät aluekehitysviranomaiselle kuuluvat tehtävät sekä niihin liittyvä maakunnallinen edunvalvonta;

2. aluekehittämisen lainsäädäntöön sisältyvät aluekehitysviranomaiselle kuuluvat tehtävät sekä niihin liittyvä maakunnallinen edunvalvonta; 1 (10) UUDENMAAN LIITON PERUSSOPIMUS Perussopimus astunut voimaan 4.3.2013 1. luku KUNTAYHTYMÄN NIMI, TEHTÄVÄT JA JÄSENKUNNAT 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Uudenmaan liitto, kuntayhtymä - Nylands

Lisätiedot

P E R U S S O P I M U S. 1 Nimi ja kotipaikka

P E R U S S O P I M U S. 1 Nimi ja kotipaikka P E R U S S O P I M U S 08.12.201124.01.2017 Luonnos LIITE 1 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Kuntayhtymä Raision - Naantalin vesilaitos. Kuntayhtymän kotipaikka on Raision kaupunki. 2 Jäsenkunnat

Lisätiedot

1. LUKU LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ

1. LUKU LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ 1.1/12.12.2014 1/7 Ohjeen luokka NordLabin toimintaohje Versio/pvm 1.1/12.12.2014 Laatijat S. Tuomola, valmistelutoimikunta Vastuuhenkilö Johtokunta Hyväksyjä Yhtymäkokous (12.12.2014) Jakelu vain sähköinen

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS PERUSSOPIMUKSEN TARKOITUS Itä-Lapin kuntayhtymän perussopimuksen tarkoituksena on organisoida hallinnollisesti Itä-Lapin kuntien yhteistyö. Itä-Lapin kuntayhtymä on

Lisätiedot

PERUSSOPIMUS YLÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ I YLEISET MÄÄRÄYKSET. 3 Kuntayhtymän tehtävä Kuntayhtymän tehtävänä on järjestää jäsenkuntien puolesta:

PERUSSOPIMUS YLÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ I YLEISET MÄÄRÄYKSET. 3 Kuntayhtymän tehtävä Kuntayhtymän tehtävänä on järjestää jäsenkuntien puolesta: 1 YLÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS I YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka 2 Jäsenkunnat Kuntayhtymän nimi on Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä ja sen kotipaikka on Iisalmen kaupunki.

Lisätiedot

Rannikko-Pohjanmaan sosiaali- ja perusterveydenhuollon kuntayhtymän perussopimus

Rannikko-Pohjanmaan sosiaali- ja perusterveydenhuollon kuntayhtymän perussopimus Rannikko-Pohjanmaan sosiaali- ja perusterveydenhuollon kuntayhtymä 1(8) Rannikko-Pohjanmaan sosiaali- ja perusterveydenhuollon kuntayhtymän perussopimus I YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Kuntayhtymän kotipaikka on Ylivieskan kaupunki.

Kuntayhtymän nimi on Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Kuntayhtymän kotipaikka on Ylivieskan kaupunki. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion PERUSSOPIMUS I YLEISTÄ Tällä sopimuksella Alavieskan kunta, Nivalan kaupunki, Sievin kunta ja Ylivieskan kaupunki sopivat kunta- ja palvelurakenneuudistusta koskevan puitelain

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN jäsenten vuonna 2007 hyväksymä PERUSSOPIMUS 1. LUKU LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN jäsenten vuonna 2007 hyväksymä PERUSSOPIMUS 1. LUKU LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN jäsenten vuonna 2007 hyväksymä PERUSSOPIMUS 1. LUKU LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ 1 Nimi ja kotipaikka 2 Jäsenet 3 Tehtävät Liikelaitoskuntayhtymän nimi

Lisätiedot

PERUSSOPIMUS Lapin ammattiopisto Lapin matkailuopisto Lapin Urheiluopisto

PERUSSOPIMUS Lapin ammattiopisto Lapin matkailuopisto Lapin Urheiluopisto PERUSSOPIMUS Kolarin kunnanvaltuusto hyväksynyt 24.8.2015 Kittilän kunnanvaltuusto hyväksynyt 28.9.2015 Kemijärven kaupunginvaltuusto hyväksynyt 26.10.2015 Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksynyt 19.10.2015

Lisätiedot

ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ

ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ 1.1.2005 - ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ P E R U S S O P I M U S 1. Luku SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Lisätiedot

Hämeen Maakuntaliiton kuntayhtymän perussopimus

Hämeen Maakuntaliiton kuntayhtymän perussopimus Hämeen Maakuntaliiton kuntayhtymän perussopimus 1. Luku Hämeen Maakuntaliiton kuntayhtymän jäsenkunnat ovat päättäneet kuntayhtymän perussopimuksen muuttamisesta ja sopineet kuntayhtymän hallinnon ja toiminnan

Lisätiedot

KUNTAYHTYMÄ KAKSINEUVOINEN PERUSSOPIMUS. Evijärven kunta ja Kauhavan kaupunki

KUNTAYHTYMÄ KAKSINEUVOINEN PERUSSOPIMUS. Evijärven kunta ja Kauhavan kaupunki KUNTAYHTYMÄ KAKSINEUVOINEN PERUSSOPIMUS Evijärven kunta ja Kauhavan kaupunki Voimaantulo 1.1.2019 2 Sisällysluettelo 1. Yleiset määräykset... 3 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka... 3 2 Kuntayhtymän jäsenkunnat...

Lisätiedot

Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän PERUSSOPIMUS 1 LUKU KUNTAYHTYMÄ. 1 Nimi ja kotipaikka

Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän PERUSSOPIMUS 1 LUKU KUNTAYHTYMÄ. 1 Nimi ja kotipaikka Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän PERUSSOPIMUS 1 LUKU KUNTAYHTYMÄ 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Kuopion kaupunki. 2 Jäsenkunnat

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/ Yhtymäkokous kokouskutsu 2/2017 22.6.2017 Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän yhtymäkokous pidetään 22.6.2017 klo 12.00 alkaen, Tampereen kaupunkiseutu, kokoushuone Tammer, Kelloportinkatu 1 B. Tampereella

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS LIITE Yh 23.3.2017 14 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS 2 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS 1 LUKU KUNTAYHTYMÄ JA SEN TEHTÄVÄT 1 Nimi ja kotipaikka 2 Jäsenkunnat 3 Kuntayhtymän tehtävät

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS SISÄLTÖ 1. LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET... 3 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka... 3 2 Kuntayhtymän jäsenkunnat... 3 3 Tehtävät... 3 2. LUKU TOIMIELIMET... 3

Lisätiedot

1. Luku VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1. 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta 1. 2. Luku TARKASTUSLAUTAKUNTA 1

1. Luku VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1. 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta 1. 2. Luku TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 Tarkastussääntö 1 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Luku VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta 1 2. Luku TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 2 Lautakunnan kokoonpano 1 3 Lautakunnan kokoukset 1 4 Lautakunnan tehtävät

Lisätiedot

1 (5) Luonnos 1 PÖYTYÄN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS I YLEISET MÄÄRÄYKSET. 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka

1 (5) Luonnos 1 PÖYTYÄN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS I YLEISET MÄÄRÄYKSET. 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka 1 (5) Luonnos 1 PÖYTYÄN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS I YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Pöytyän kansanterveystyönkuntayhtymä ja sen kotipaikka on

Lisätiedot

Kunnan hallinnon ja talouden valvonta järjestetään niin, että ulkoinen ja sisäinen valvonta yhdessä muodostavat kattavan valvontajärjestelmän.

Kunnan hallinnon ja talouden valvonta järjestetään niin, että ulkoinen ja sisäinen valvonta yhdessä muodostavat kattavan valvontajärjestelmän. TAIVALKOSKEN KUNTA TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty valtuustossa 15.11.1996 57 Voimaantulo 1.1.1997 1 luku Valvontajärjestelmä 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta Kunnan hallinnon ja talouden valvonta järjestetään

Lisätiedot

Tarkastussääntö. Yhtymähallitus 15.11.2011 131 Yhtymävaltuusto 29.11.2011 28

Tarkastussääntö. Yhtymähallitus 15.11.2011 131 Yhtymävaltuusto 29.11.2011 28 Tarkastussääntö Yhtymähallitus 15.11.2011 131 Yhtymävaltuusto 29.11.2011 28 Sisällysluettelo Valvontajärjestelmä... 1 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta... 1 Tarkastuslautakunta... 1 2 Lautakunnan kokoonpano...

Lisätiedot

Savon koulutuskuntayhtymän perussopimus

Savon koulutuskuntayhtymän perussopimus Savon koulutuskuntayhtymän perussopimus Voimaan 1.1.2017 alkaen Koulutus tekee hyvää! www.sakky.fi SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Perussopimus Sisällysluettelo 1 luku...1 Jäsenkunnat ja tehtävät...1 1...1...1

Lisätiedot

1. luku YLEISET MÄÄRÄYKSET luku KUNTIEN EDUSTAJAINKOKOUS JA YHTYMÄVALTUUSTO luku YHTYMÄHALLITUS luku MUU HALLINTO 5

1. luku YLEISET MÄÄRÄYKSET luku KUNTIEN EDUSTAJAINKOKOUS JA YHTYMÄVALTUUSTO luku YHTYMÄHALLITUS luku MUU HALLINTO 5 HÄMEEN MAAKUNTALIITON KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS Allekirjoittaneet Hämeen Maakuntaliiton kuntayhtymän jäsenkunnat ovat päättäneet kuntayhtymän perussopimuksen muuttamisesta ja sopineet kuntayhtymän hallinnon

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on Keski-Suomen liitto-kuntayhtymä. Nimestä voidaan käyttää myös muotoa Keski-Suomen liitto. Kotipaikka on Jyväskylän kaupunki.

Kuntayhtymän nimi on Keski-Suomen liitto-kuntayhtymä. Nimestä voidaan käyttää myös muotoa Keski-Suomen liitto. Kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. Allekirjoittaneet Keski-Suomen liiton jäsenkunnat ovat kunnanvaltuustojen yhtäpitävillä päätöksillä hyväksyneet kuntayhtymän perussopimuksen ja sopineet kuntayhtymän hallinnon ja toiminnan järjestämisestä

Lisätiedot

P O H J O I S S A V O N L I I T O N PE R U S S O P I M U S

P O H J O I S S A V O N L I I T O N PE R U S S O P I M U S 34/01.01.01.00/2010 P O H J O I S S A V O N L I I T O N PE R U S S O P I M U S Voimassa 1.11.2010 alkaen. 1. Luku YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ja kotipaikka 2 Toiminta ajatus ja tehtävät 3 Jäsenkunnat Kuntayhtymän

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI PERUSSOPIMUS

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI PERUSSOPIMUS KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI PERUSSOPIMUS Kh hyväksynyt 17.12.2008 Hallituskäsittelyt: 19.11.2012 ja 10.4.2013 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI SISÄLLYSLUETTELO 1 I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET... 1 1 KUNTAYHTYMÄN

Lisätiedot

Perussopimus Voimaan

Perussopimus Voimaan Perussopimus Voimaan 1.1.2018 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 LUKU JÄSENKUNNAT JA TEHTÄVÄT... 2 1 Nimi ja kotipaikka... 2 2 Jäsenkunnat... 2 3 Tehtävät... 2 4 Jäsenkuntien osuudet ja vastuut... 2 5 Jäsenkunnan eroaminen

Lisätiedot

JOHTOSÄÄNTÖ 26.11.2013. 1 Meri-Lapin kehittämiskeskus ry

JOHTOSÄÄNTÖ 26.11.2013. 1 Meri-Lapin kehittämiskeskus ry MERI-LAPIN KEHITTÄMISKESKUS RY 1 (4) JOHTOSÄÄNTÖ 26.11.2013 1 Meri-Lapin kehittämiskeskus ry Meri-Lapin kehittämiskeskus ry (jäljempänä kehittämiskeskus) on Kemin ja Tornion kaupunkien sekä Keminmaan,

Lisätiedot

Kuntayhtymien purkaminen ja perustaminen

Kuntayhtymien purkaminen ja perustaminen Kuntayhtymien purkaminen ja perustaminen Uuden kuntalain ja järjestämislain näkökulmasta Kuntien sote forum 27.1.2015 Kaupunginlakimies Tiina Mikkola Hallituksen esitys kuntalaiksi vp. 268/2014 Järjestämislakia

Lisätiedot

PERUSSOPIMUS. Raision seudun koulutuskuntayhtymä Yhtymähallitus Liite 2/2. Yhtymähallitus

PERUSSOPIMUS. Raision seudun koulutuskuntayhtymä Yhtymähallitus Liite 2/2. Yhtymähallitus PERUSSOPIMUS Raision seudun koulutuskuntayhtymä 1.6.2017 Yhtymähallitus 16.2.2017 Liite 2/2 Yhtymähallitus 20.4.2017 Yhtymävaltuusto 20.6.2017 Liite 1/x 2 Perussopimus 1 LUKU - KUNTAYHTYMÄ... 3 1 Nimi

Lisätiedot

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous 1 YHTYMÄKOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA JA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 OMN/123/00.02.00/2015 ERON MYÖNTÄMINEN

Lisätiedot

Seinäjoen koulutuskuntayhtymän. Tarkastussääntö. Hyväksytty yhtymävaltuustossa , 26

Seinäjoen koulutuskuntayhtymän. Tarkastussääntö. Hyväksytty yhtymävaltuustossa , 26 Seinäjoen koulutuskuntayhtymän Tarkastussääntö Hyväksytty yhtymävaltuustossa 16.12.2015, 26 Sisällys Valvontajärjestelmä... 3 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta... 3 Tarkastuslautakunta... 3 2 Lautakunnan

Lisätiedot

Muiden kuntien kanssa kuntayhtymä voi tehdä sopimuksia vapaaehtoisten tehtävien hoidosta täyttä korvausta vastaan.

Muiden kuntien kanssa kuntayhtymä voi tehdä sopimuksia vapaaehtoisten tehtävien hoidosta täyttä korvausta vastaan. ÖSTERBOTTENS FÖRBUND POHJANMAAN LIITTO PERUSSOPIMUS I YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Pohjanmaan liitto -kuntayhtymä. Nimestä voidaan käyttää myös muotoa Pohjanmaan liitto.

Lisätiedot

Osuuskunnan toiminimi on Vakka-Suomen Media Osuuskunta ja sen kotipaikka on Uusikaupunki.

Osuuskunnan toiminimi on Vakka-Suomen Media Osuuskunta ja sen kotipaikka on Uusikaupunki. luonnos 2.9.2014 OSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT Yleisiä säännöksiä 1 Toiminimi ja kotipaikka Osuuskunnan toiminimi on Vakka-Suomen Media Osuuskunta ja sen kotipaikka on Uusikaupunki. 2 Toiminnan tarkoitus ja toimiala

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on NuVa kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Nurmeksen kaupunki. Kuntayhtymän jäsenkunnat ovat Nurmeksen kaupunki ja Valtimon kunta.

Kuntayhtymän nimi on NuVa kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Nurmeksen kaupunki. Kuntayhtymän jäsenkunnat ovat Nurmeksen kaupunki ja Valtimon kunta. Luonnos 26.2.15 Allekirjoittaneet NuVa kuntayhtymän jäsenkunnat ovat kunnanvaltuustojen yhtäpitävillä päätöksillä hyväksyneet kuntayhtymän uusitun perussopimuksen ja sopineet kuntayhtymän hallinnon ja

Lisätiedot

KAINUUN LIITTO -KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

KAINUUN LIITTO -KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1 KAINUUN LIITTO -KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS I YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Kainuun liitto -kuntayhtymä. Nimestä voidaan käyttäämyös muotoa Kainuun liitto. Kotipaikka

Lisätiedot

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA luonnos 11.8.2014 SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA 1. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Vakka Suomen Sanomain kuntayhtymä (jäljempänä kuntayhtymä )

Lisätiedot

PERUSSOPIMUS. Luonnos 1.9.2014 Luonnos 28.10.2014

PERUSSOPIMUS. Luonnos 1.9.2014 Luonnos 28.10.2014 Luonnos 1.9.2014 Luonnos 28.10.2014 1 KUNTAYHTYMÄ... 4 1 Nimi ja kotipaikka... 4 2 Jäsenkunnat... 4 3 Tehtävät... 4 (4 Tehtävien toteuttaminen... 4) 4 Peruspääoma... 4 5 Jäsenkuntien osuudet... 5 2 YHTYMÄKOKOUS...

Lisätiedot

Kuntayhtymän jäsenkunnat ovat Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Vantaa.

Kuntayhtymän jäsenkunnat ovat Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Vantaa. 1 (8) HELSINGIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUT KUNTAYHTYMÄ SAMKOMMUNEN HELSINGFORSREGIONENS MILJÖTJÄNSTER PERUSSOPIMUS Allekirjoittaneet kaupungit ovat sopineet pääkaupunkiseudun kuntien jätehuoltoa ja joukkoliikennettä

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on Kymenlaakson Liitto - kuntayhtymä. Nimestä voidaan käyttää myös muotoa Kymenlaakson Liitto. Kotipaikka on Kouvolan kaupunki.

Kuntayhtymän nimi on Kymenlaakson Liitto - kuntayhtymä. Nimestä voidaan käyttää myös muotoa Kymenlaakson Liitto. Kotipaikka on Kouvolan kaupunki. 1 (9) KYMENLAAKSON LIITTO -KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS I LUKU YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ 1 Nimi ja kotipaikka 2 Jäsenkunnat Kuntayhtymän nimi on Kymenlaakson Liitto - kuntayhtymä. Nimestä voidaan käyttää myös muotoa

Lisätiedot

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka.

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka. PoPoPet Ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Omaisuus 4 Jäsenet Yhdistyksen nimi on PoPoPet Ry (Pohjois-Pohjanmaan hylättyjen pieneläinten tuki ja sijaiskoti ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Oulun seudun koulutuskuntayhtymän perussopimus

Oulun seudun koulutuskuntayhtymän perussopimus Oulun seudun koulutuskuntayhtymän perussopimus HYVÄKSYTTY JÄSENKUNTIEN KUNNANVALTUUSTOISSA: Hailuoto Ii Kempele Liminka Lumijoki Muhos Oulu Tyrnävä SOPIMUKSEN TARKOITUS Tällä sopimuksella allekirjoittajakunnat

Lisätiedot

TARKASTUSSÄÄNTÖ JOKIOISTEN KUNTA. Hyväksytty Jokioisten kunnan valtuusto Muutos Jokioisten kunnan valtuusto (muutettu 2 )

TARKASTUSSÄÄNTÖ JOKIOISTEN KUNTA. Hyväksytty Jokioisten kunnan valtuusto Muutos Jokioisten kunnan valtuusto (muutettu 2 ) Tarkastussääntö 1 JOKIOISTEN KUNTA TARKASTUSSÄÄNTÖ 2 VALVONTAJÄRJESTELMÄ 2 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta 2 TARKASTUSLAUTAKUNTA 2 2 Lautakunnan kokoonpano 2 3 Lautakunnan kokoukset 2 4 Lautakunnan tehtävät

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTA- YHTYMÄN PERUSSOPIMUS

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTA- YHTYMÄN PERUSSOPIMUS Voimaantulo 1.1.2009 Hall 6.5.2008, 55 Valt 28.5.2008, 14 SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTA- YHTYMÄN PERUSSOPIMUS I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 KUNTAYHTYMÄN NIMI JA KOTIPAIKKA Kuntayhtymän nimi on Salon seudun

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto -kuntayhtymän perussopimus

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto -kuntayhtymän perussopimus Kumoaa 1.1.2005 voimaan tulleen perussopimuksen. Voimaantulo 1.6.2010. I Yleiset määräykset 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Pohjois-Karjalan maakuntaliitto -kuntayhtymä, josta voidaan

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUK- SEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUK- SEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS PERUSSOPIMUS 1 (11) ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUK- SEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS Hyväksyttäväksi ISLABin yhtymäkokouksessa Hyväksyttäväksi jäsenten valtuustoissa 11 12/2016 Voimaantulo 1.1.2017

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty 21.10.1996

ORIVEDEN KAUPUNKI TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty 21.10.1996 TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty 21.10.1996 Voimaantulo 1.1.1997 Sisällysluettelo: ORIVEDEN KAUPUNGIN TARKASTUSSÄÄNTÖ...5 1. VALVONTAJÄRJESTELMÄ... 5 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta... 5 2. TARKASTUSLAUTAKUNTA...

Lisätiedot

MALMIN TERVEYDENHUOLTOALUE KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

MALMIN TERVEYDENHUOLTOALUE KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1 MALMIN TERVEYDENHUOLTOALUE KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS Hyväksytty 23.9.2003 104 kaupunginvaltuusto, Pietarsaaren kaupunki Hyväksytty 1.9.2003 52 kunnanvaltuusto, Pedersören kunta Hyväksytty 20.8.2003 30

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan liiton perussopimus

Etelä-Pohjanmaan liiton perussopimus Etelä-Pohjanmaan liiton perussopimus I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Etelä-Pohjanmaan liitto - kuntayhtymä. Nimestä voidaan käyttää myös muotoa Etelä-Pohjanmaan liitto.

Lisätiedot

Valvontajärjestelmä. Tarkastuslautakunta

Valvontajärjestelmä. Tarkastuslautakunta 1 Keski-Pohjanmaan liiton hallintosääntö 1.1.2011 30 Ulkoinen ja sisäinen valvonta Ulkoinen valvonta järjestetään toimivasta johdosta riippumattomaksi. Ulkoisesta valvonnasta vastaavat tarkastuslautakunta

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUT KUNTAYHTYMÄ SAMKOMMUNEN HELSINGFORSREGIONENS MILJÖTJÄNSTER

HELSINGIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUT KUNTAYHTYMÄ SAMKOMMUNEN HELSINGFORSREGIONENS MILJÖTJÄNSTER 1 ( 9 ) HELSINGIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUT KUNTAYHTYMÄ SAMKOMMUNEN HELSINGFORSREGIONENS MILJÖTJÄNSTER TAUSTA JA TARKOITUS Pääkaupunkiseudun neuvottelukunta päätti 12.2.2008, että pääkaupunkiseudun kaupunkien

Lisätiedot

Liitto voi hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja.

Liitto voi hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja. 1 SÄÄNNÖT 11.8.2010 NAISTEN VALMIUSLIITTO RY Nimi 1 Yhdistyksen nimi on Naisten Valmiusliitto ry, Kvinnornas Beredskapsförbund rf, josta jäljempänä käytetään nimitystä liitto. Sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on Keski-Suomen liitto-kuntayhtymä. Nimestä voidaan käyttää myös muotoa Keski-Suomen liitto. Kotipaikka on Jyväskylän kaupunki.

Kuntayhtymän nimi on Keski-Suomen liitto-kuntayhtymä. Nimestä voidaan käyttää myös muotoa Keski-Suomen liitto. Kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. Allekirjoittaneet Keski-Suomen liiton jäsenkunnat ovat kunnanvaltuustojen yhtäpitävillä päätöksillä hyväksyneet kuntayhtymän perussopimuksen ja sopineet kuntayhtymän hallinnon ja toiminnan järjestämisestä

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 0 02 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 Tarkastustoimi 1 Tarkastusjärjestelmä 2 Toimiala Helsingin kaupungin ulkoisessa

Lisätiedot

AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA TARKASTUSSÄÄNTÖ

AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA TARKASTUSSÄÄNTÖ AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 15.11.2006 SISÄLLYSLUETTELO VALVONTAJÄRJESTELMÄ...3 1 ULKOINEN JA SISÄINEN VALVONTA...3 TARKASTUSLAUTAKUNTA...3 2 TARKASTUSLAUTAKUNNAN

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

Koulutuskuntayhtymä OSAOn perussopimus

Koulutuskuntayhtymä OSAOn perussopimus Koulutuskuntayhtymä OSAOn perussopimus 1.7.2019 HYVÄKSYTTY JÄSENKUNTIEN KUNNANVALTUUSTOISSA Oulu Hailuoto Ii Kempele Liminka Lumijoki Muhos Tyrnävä SOPIMUKSEN TARKOITUS... 4 1 LUKU KUNTAYHTYMÄN YLEISET

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 190 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Kuntalain (410/2015) 32 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Vesi Kuntayhtymä PERUSSOPIMUS

Keski-Uudenmaan Vesi Kuntayhtymä PERUSSOPIMUS Keski-Uudenmaan Vesi Kuntayhtymä PERUSSOPIMUS 1 1 luku JÄSENKUNNAT JA TEHTÄVÄT 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka 2 Jäsenkunnat Kuntayhtymän nimi on Keski-Uudenmaan Vesi Kuntayhtymä ja sen kotipaikka on

Lisätiedot

PERUSSOPIMUS. I LUKU Sairaanhoitopiiri. 1 Nimi ja kotipaikka

PERUSSOPIMUS. I LUKU Sairaanhoitopiiri. 1 Nimi ja kotipaikka 1 PERUSSOPIMUS I LUKU Sairaanhoitopiiri 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Samkommunen Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Oulun seudun koulutuskuntayhtymän perussopimus

Oulun seudun koulutuskuntayhtymän perussopimus Oulun seudun koulutuskuntayhtymän perussopimus HYVÄKSYTTY JÄSENKUNTIEN KUNNANVALTUUSTOISSA Hailuoto Ii Kempele Liminka Lumijoki Muhos Oulu Tyrnävä SOPIMUKSEN TARKOITUS... 4 1 LUKU KUNTAYHTYMÄN YLEISET

Lisätiedot

PERUSSOPIMUS. ETELÄ-SAVON MAAKUNTALIITTO Maakuntahallitus 26, 22.02.2010. Voimaantulo 01.06.2010. Sisällysluettelo. 1. luku YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ

PERUSSOPIMUS. ETELÄ-SAVON MAAKUNTALIITTO Maakuntahallitus 26, 22.02.2010. Voimaantulo 01.06.2010. Sisällysluettelo. 1. luku YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ Voimaantulo 01.06.2010 PERUSSOPIMUS Sisällysluettelo 1. luku YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ 1 Nimi ja kotipaikka 2 Toiminta-ajatus, tehtävät ja niiden toteuttaminen 3 Maakunnan liittojen yhteistoiminta-alueet ja niiden

Lisätiedot

Raahen koulutusyhtymä

Raahen koulutusyhtymä Raahen koulutusyhtymä 1.1.2016 Rkky:n hallitus 5.5.2015 66 Rkky:n valtuusto 19.5.2015 4 JOHDANTO-OSA Allekirjoittaneet Raahen koulutusyhtymän omistajakunnat ovat kunnanvaltuustojen yhtäpitävillä päätöksillä

Lisätiedot

Perussopimus 2 (9) 11.5.2015 I YLEISET MÄÄRÄYKSET. 1 Nimi ja kotipaikka

Perussopimus 2 (9) 11.5.2015 I YLEISET MÄÄRÄYKSET. 1 Nimi ja kotipaikka 2 (9) I YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Päijät-Hämeen koulutuskonserni -kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Lahden kaupunki. 2 Jäsenkunnat Kuntayhtymän jäsenkunnat ovat Asikkalan

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUK- SEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUK- SEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS ISLABin johtokunta 2.11.2016 asia 4 48 LIITE 1 PERUSSOPIMUS 1 (10) ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUK- SEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS Hyväksyttäväksi ISLABin yhtymäkokouksessa Hyväksyttäväksi jäsenten

Lisätiedot