Kaikki maailmassa ei ole langatonta. Valitse. valokuitu! Se ainoa luotettava ja huippunopea!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaikki maailmassa ei ole langatonta. Valitse. valokuitu! Se ainoa luotettava ja huippunopea!"

Transkriptio

1 Kaikki maailmassa ei ole langatonta. Valitse valokuitu! Se ainoa luotettava ja huippunopea!

2 Valokuituverkko on huippunopea tietoliikenneverkko, joka mahdollistaa kaikki tulevaisuuden laajakaistapalvelut, vain yhden liittymän kautta. Valokuitu on huoleton, toimintavarma ja pitkäaikainen sijoitus joka nostaa myös kiinteistösi arvoa. Savon Kuituverkko Oy on Pohjois-Savon kuntien omistama verkkoyhtiö, joka rakentaa Pohjois-Savoon huippunopeaa valokuituverkkoa. Yhtiö rakentaa samalla kuntien välille maakuntaverkkoa, joka tehostaa merkittävästi kuntien välistä yhteistyötä tulevaisuudessa. Lataa ja lähetä valon nopeudella! Etätyö TELEVISIOVIIHDEPALVELUT PANKKIPALVELUT videoneuvottelut OPISKELU VERKKOPELIT pilvipalvelut terveydenhuolto nettisurffailu 2 sähköinen asiointi yritystoiminta tiedostojen siirto ja lataaminen Savon Kuidun valokuituverkkoa rakennettu. Savon Kuitu suunnittelee valokuituverkon rakentamista näille alueille vuonna Keitele Rakentamista suunnitellaan toteutettavaksi vuonna 2015, mikäli saamme jatkoaikaa rakentamiselle ja alueella on tarpeeksi tilaajia. Kiuruvesi Vesanto Pielavesi Tervo Rautalampi Vieremä Iisalmi Maaninka Suonenjoki Näillä alueilla operaattoreina Kaisanet ja Rautavaaran tietoverkko-osuuskunta. Sonkajärvi Lapinlahti Kuopio Sinä päätät, rakennetaanko valokuituverkkoa kotikuntaasi Leppävirta Rautavaara RTVO Juankoski Varkaus Valokuituverkko rakentuu kysynnän mukaan: EU, valtio ja kunnat tukevat huippunopeiden tietoliikenneyhteyksien rakentamista haja-asutusalueille. Rakennettavaksi tulevat vain ne alueet, joilla kysyntää on riittävästi. Tilaamalla valokuituliittymän olet kehittämässä omaa lähiseutuasi ja vaikuttamassa sen tulevaisuuteen! RTVO Siilinjärvi Kaavi Tuusniemi 3

3 Näin valokuituliittymä rakennetaan kiinteistöösi. Savon Kuitu rakentaa valokuituliittymän kiinteistöösi sisälle saakka, asentaa päätelaitteen ja kytkee liittymän toimintakuntoon. Valokuituliittymä toteutetaan kiinteistöösi auraamalla se kaivinkoneella noin cm:n syvyyteen. Samalla maahan upotetaan kuidun kanssa muovinen varoitusnauha. Nauha varoittaa kaapelin sijainnista. Maastosta ja tilanteesta riippuen käytetään erilaista kalustoa, mm. kuvassa olevaa täryauraa, joka tekee maahan hyvin ohuen viillon joka on helppo peittää. Kuitupäätekotelo Ulkokaapeli Välikuitu Kotipäätelaite RJ-45 Kuitupäätekotelo ja kotipäätelaite sijoitetaan vierekkäin lämpimään tilaan. Mikäli otat käyttöösi Maxivision Viihteen televisiokanavapaketin, silloin päätelaite on hyvä sijoittaa television läheisyyteen. Huomioithan, että kotipäätelaitteessa oleviin kuituihin ei saa itse koskea eikä päätelaitetta saa itse irrottaa telineestä. Asiakas vastaa itse omasta sisäverkosta. Kotipäätelaite sisältä kuvattuna. Ennen valokuituliittymän toteutusta urakoitsija käy jokaisen asiakkaan luona ja yhdessä katsotaan sopiva reitti valokuitukaapelille asiakkaan piha-alueella. Kotipäätelaitteesta lähtee signaali eteenpäin tietokoneille, puhelimille tai televisiolle. Sisäverkossa signaali kulkee joko langattomasti tai normaalilla atk-kaapelilla, jota myyvät kodintekniikkaliikkeet. Savon Kuitu asentaa päätekotelon ja päättää valokuidun siihen. Päätelaite tarvitsee toimiakseen sähkövirran. Kuitupaneli Seinään poraus viistoon (noin 45 ) Reikä porataan VIISTOON, ettei kaapeli pääse taittumaan liikaa. Reiän tulee olla mm/ kaapeli. Kiinteistöön kannattaa rakentaa parikaapeliverkko tietokoneille ja muille laajakaistaa hyödyntäville laitteille (esim IPTV-päätelaite). Nämä laitteet liitetään aktiivilaitteessa ole- 4 vaan kytkimeen ja siitä palomuurin kautta Internetiin. Tietokoneen ja kytkimen välisen 5 Kiinteistön omistaja ei vedä kaapelia sisälle kiinteistöön, vaan sen tekee hitsaaja. Kiinteistön omistaja ei myöskään katkaise kaapelia. kaapelin kokonaispituus ei saisi ylittää 100 metriä. Tiedonsiirtoon kannattaa käyttää vähintään CAT6e luokan kaapelia ja tarvikkeita. Samalla kaapelilla voidaan tarvittaessa rakentaa tai uusia olemassa oleva puhelinverkko parikaapeliverkoksi. Jos liitettäviä laitteita on enemmän kuin 4 kpl, tarvitaan erillinen lähiverkkokytkin. Yksinkertaisin tapa hyödyntää kuituliittymää on käyttää aktiivilaitteessa olevaa langatonta tukiasemaa. Lisäksi jokaisessa laajakaistaa hyödyntävässä laitteessa tulee olla WLAN -vastaanotin. Uudemmissa tietokoneissa WLAN sovitin on jo vakiona. Muistathan kuitenkin, että parhaan hyödyn valokuidusta saat parikaapeliverkon avulla.

4 6 Tartu tilaisuuteen ja tee sijoitus tulevaisuuteen! Liittyminen valokuituverkkoon on edullisinta juuri nyt, kun verkkoa rakennetaan alueellasi. Valokuituliittymän hinta on euroa (sis. alv 24 %) sisältäen liityntäyhteyden runkoverkosta 300 metriin saakka. Hintaan sisältyy päätelaite ja liittymä asennetaan ja kytketään toimintavalmiiksi. (Hintaan ei sisälly mahdolliset sisäverkkotyöt). Kiinnostaako liittymän urakointi itse? Valokuituliittymä on mahdollista toteuttaa myös itseurakoiden. Itseurakointimahdollisuus tulee aina ensin varmistaa Savon Kuidulta, onko toteutus mahdollista. Itseurakoinnista on kerrottu enemmän itseurakointioppaassamme ja kotisivuillamme. Liittymismaksu itseurakoiden 550 /sis. alv 24% (sisältää sisäkaapelipaketin ja kotipäätelaitteen) Mikäli liittymä otetaan käyttöön myöhemmin kuin runkoverkon rakennus alueella tapahtuu, on liittymismaksu silloin 800. Ennen rakentamista laskutetaan ennakkomaksu 300 euroa ja loppumaksu kahdessa erässä sen jälkeen kun liittymä on rakennettu ja asennettu toimintakuntoon. Soita tai tilaa liittymä kotisivujemme/ paikallisten edustajien kautta! (yhteystiedot löydät kotisivuiltamme, Taajamissa saatavuus myös taloyhtiöihin. Pyydä yksilöllinen tarjous! Huoneistokohtaiset hinnat alk. 23,50 /kk. (sis. alv 24%) Muista kotitalousvähennys! Laajakaistan asennustyöt oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Vähennyksen voi tehdä myös yritysverotuksessa. Valon nopeudella nettiin! Valitse valokuituliittymääsi sopiva laajakaistapalvelu: 10M/10M 49,50 /kk 30M/10M 54,90 /kk 100M/10M 65,90 /kk 100M/100M 77,90 /kk (Hinnat sis. alv 24 %. Maxivision Viihteen Peruspalvelu -kanavapaketti ei sisälly 10M/10M laajakaistapalveluun. Sopimus on 24 kk määräaikainen, sen jälkeen toistaiseksi voimassaoleva). Sisältää: sähköpostipalvelu 5 osoitteelle/liittymä sähköpostin koko a 500 Mt Webmail -käyttöliittymä kotisivutila 200 Mt / sähköpostilaatikko HUIPPULAADUKASTA TELEVISIOKUVAA KUUKAUSIMAKSUSI HINNALLA! Laajakaistapalvelun kuukausihintaan sisältyy monipuolinen 22 kanavan Maxivision Viihde Peruspalvelu-paketti* Maxivision Viihde tuo laadukasta sisältöä ja uusia ulottuvuuksia telkkariisi, mm. Catch-up-ominaisuuden, jolla voit aloittaa jo menossa olevan ohjelman katselun alusta. Peruspalvelu-paketin ja muun Maxivision Viihteen tarjonnan hyödyntääksesi tarvitset Maxivision Viihdeboksin nyt tarjoushintaan 99 (149 e), jonka voit tilata osoitteesta: Muistathan myös huolehtia valokuituliittymäsi tietoturvasta viruksia ja haittaohjelmia vastaan. Nyt tarjoushintaan vain 99 Hinta voimassa vain verkosta tilattaessa.

5 IT-alan moniosaaja Juha Anttila Maaningalta: Hyvä nettiyhteys mahdollistaa yrityksen sijoittumisen maaseudulle. Juha Anttilan puheessa vilisevät pilvipalvelut, videoneuvottelut, pikaviestimet, internetyhteydet ja latausnopeudet. Ja ihmekös tuo, kun mies kehittää Suomen suurimpien yritysten, kuntien ja kaupunkien tiedon ja dokumenttien hallintaa Maaningalta käsin. - Saatan aloittaa aamulla työskentelyn läppärillä. Kun hyppään työhuoneesta junaan, jatkan saman materiaalin työstämistä tabletilla ja perille päästyäni teen viimeistelyt taksijonossa kännykälläni. Kaikki aineistot on talletettu pilveen ja se mahdollistaa työn jatkamisen eri välineillä päivän aikana. Asiakirjojen lisäksi pilvessä on nykyään kaikki muukin: tehtävälistat, kalenterit, keskustelut ja ihmiset, Anttila kuvaa työtapojen muutosta paikallisesta jaettuun. Vaikka maaseudulla valokuituyhteyden kuukausimaksut ovatkin usein vielä hieman korkeammat kuin kaupungissa, liittymisen hankintaa Anttila pitää samanlaisena kiinteistön perusparannusinvestointina kuin katon uusimista. - Jos 1800 euron liittymähinnan jyvittää kymmenelle vuodelle, sille tulee hintaa 15 euroa kuukaudessa. Aika vaikeaa se nykyään olisi pelkän päreenkään varassa mökissä asua, Anttila vertaa naurahtaen. - Siirryin pääkaupunkiseudun vilinästä maaseudun rauhaan jo yli 10 vuotta sitten ja perustin IITC:n, jonka tavoitteena on parantaa asiakkaidensa tiedonhallintaa. Hyvät nettiyhteydet mahdollistavat sen, ettei yhtiön sijoituspaikka ole niin kriittinen, vaan voimme toimia täältä Maaningaltakin käsin. Nopea internet on edellytys liiketoiminnallemme, Anttila kuvailee valokuidun merkitystä. (Teksti ja kuva: Minna Jaakkola, Kaista Savoon hanke.) 8 Kun IITC:n asiakkaat ovat ympäri Suomea, heidän palvelemiseksi valokuituyhteyden nopeus ja luotettavuus on välttämätön. Savon Kuidun asiakas, Juha Anttila Maaningalta. - Olen merkinnyt kalenteriini erilaisin värikoodein sen, osallistunko fyysiseen vai virtuaaliseen kokoukseen. Videoneuvotteluja on jo paljon enemmän kuin fyysisiä kokouksia. Kun päivän ensimmäinen kokous on Espooseen, toinen Kuopioon ja kolmas Rovaniemelle, en omalla helikopterillakaan pystyisi palavereja paikan päällä päivän aikana hoitamaan, Anttila kuvailee työpäiviään. Anttila pitää asiakkaiden kanssa säännöllisesti käytäviä videopalavereita tehokkaina. Tehokkuuden nimiin mies vannoo muussakin työskentelyssään.

6 Valokuidun puuhamies Erkki Pääkkönen: Mitä paremmat yhteydet, sitä paremmin kyläkunta jatkossa pärjää. Erkki Pääkkönen on monelle sisäsavolaiselle tuttu mies niin luottamustoimiensa kuin hierojan ammattinsa kautta. Hän kuuluu niihin ensimmäisiin tervolaisiin, jotka saivat valokuidun käyttöönsä jo viime syksynä. - Savon Kuidun edustajan kanssa yhdessä mietittiin, miten saisimme tältä meidän kylältä lisää liittyjiä. Minä sitten aloin soitella naapureille ja kesäasukkaille - ja käytiin niitä keskusteluja tulevaisuudesta jonkun konjakkilasinkin äärellä, Pääkkönen hymyilee. Pääkkönen näkee, että ikääntyvien kyläläisten kohdalla avainasemassa ovat lapset. - Erilaisia hoitotoimenpiteitä tullaan jatkossa hoitamaan näiden sähköisten hyvinvointipalveluiden kautta virtuaalisesti. Siksi olisi tärkeää, että lapset hommaisivat yhteyksiä vanhemmilleen, jotta mahdollisimman monessa mökissä olisi jatkossakin mahdollisuus elää. Savon Kuidun asiakas, Erkki Pääkkönen Tervosta. 10 entäs sitten jos käyttäjiä tuleekin lisää ja 11 - Täällä on myös runsaasti kaavoittamatonta rantaa, ja jos niillä rannoilla vielä joskus asutaan, yhteydet pitää olla kunnossa. Siksi maanomistajan tulisi katsoa myös huomiseen; jos ne langattomat yhteydet juuri tällä hetkellä toimivatkin, niin samaa yhteyttä jaetaan kasvavaan käyttöön? Pääkkösen elämä on monella saralla riippuvainen toimivasta internetyhteydestä. - Samaan aikaan kun saimme valokuidun, entinen kuparilankayhteys kerittiin pois. Pankkiasioiden ja sähköpostin lisäksi hoidan pientä verkkokauppaa, jossa olen palveluntuottajana. Kaikki luottamustehtäviin liittyvät kokousmateriaalit tulevat meille Tervon kunnassa sähköisesti. Sen lisäksi toimin hierojaopiskelijoiden tutkinnon arvioijana: opinnäytetyöt arvioidaan virtuaalisessa oppimisympäristössä. Ja vielä minä hullu lähdin lisää opiskelemaankin, ja sekin kaikki tapahtuu netissä, verkon suurkuluttaja nauraa. Pääkkönen on mukana Tervon kunnan ja Nilakan alueen sähköisten palvelujen kehittämisessä. Tervolaisten luottamushenkilöiden lisäksi koululaisille on hommattu ipadit: koululaisten työskentelytavat ja tiedonhaku monipuolistuvat ja kunnallisten päättäjien tiedon määrä jo kokoukseen tultaessa on huomattavasti suurempi sähköisten liitetiedostojen, oheisaineistojen ja niiden reaaliaikaisuuden vuoksi. - Toinenkin tie olisi voitu valita, mutta meillä on päätetty panostaa kunnan elinvoiman kehittämiseen. Ei tänä päivänä yhdenkään kunnan ole mahdollista ajatella, että ei meidän tarvitse olla yhteydessä muihin. Kyllä se on niin, että mitä paremmin hoidetut yhteydet meillä on, sitä paremmin eri kyläkunnat pärjäävät. Vai mitenkä kilpailukykyisiä olisivat tänään ne kylät, joissa ei olisi vesi- tai sähköverkkoa? - Ja onhan se hauska kuulla, kun it-alalla työskentelevä poika tulee käymään kotona Jyväskylästä ja ihmettelee, miten meillä täällä syrjässä voi olla paremmat yhteydet kuin suomalaisessa suurkaupungissa, Pääkkönen virnistää. (Teksti ja kuva: Minna Jaakkola, Kaista Savoon hanke.)

7 Usein kysyttyä FAQ = Frequently asked guestions 1. Mitä valokuitu on? Valokuitu on erittäin ohut, lasista valmistettu johdin, jota pitkin signaali siirtyy valon muodossa. Valokuitu on ominaisuuksiltaan ja tiedonsiirtokyvyltään ylivoimainen kuparikaapeleihin ja langattomiin yhteyksiin verrattuna. Sen tärkeimpiä etuja ovat luotettavuus, rajaton kapasiteetti ja valmius myös tulevaisuuden sähköisten palvelujen käyttöön. 2. Mitä eroa on valokuituliittymällä ja 4G:llä? 4G -yhteyden nopeudelle ei ole asetettu vaatimuksia eikä 4G näin ollen takaa nopeaa nettiä. Luotettavuudessa 4G-verkko häviää kiinteälle valokuituyhteydelle, jonka tarjoama kapasiteetti takaa varmat ja luotettavat yhteydet tulevaisuudessa. 3. Haluaisin tehdä etätöitä mökiltäni käsin, voinko hankkia valokuituliittymän kesämökilleni? Kyllä, myös vapaa-ajan asunnolle voi hankkia valokuituliittymän normaalin hinnoittelun mukaisesti. Liittymä on käytössä ympäri vuoden eikä sitä voi katkaista esimerkiksi talvikuukausiksi. 4. Onko valokuitu ukkosherkkä ja vaikuttavatko sähkökatkot toimintaan? Valokuitu ei ole ukkosherkkä, mutta valokaapelin metallivahvikkeet on syytä maadoittaa. Sähkökatkot vaikuttavat valokuituun kytkettävien laitteiden sähkönsyöttöön, ja sitä kautta myös yhteyden toimintaan. Suosittelemme suojaamaan sähköiset laitteet sähköverkon ja laitteen väliin sijoitettavalla ylijännitesuojalla. 5. Miten valokuituliittymä laskutetaan? Kun olet tehnyt tilauksen, saat ensin laskun ennakkomaksusta, 300 euroa. (Liittymismaksu) Laskun yhteydessä Sinulle lähetetään tilausvahvistus ja sopimusehdot. Loppumaksu laskutetaan sen jälkeen, kun liittymä on toimitettu ja asennettu kiinteistöösi, kahdessa erässä. (Korvaus rakentamiskustannuksista, oikeuttaa kotitalousvähennykseen) myynti@savonkuitu.fi asiakaspalvelu Löydät meidät myös facebookista

Kaikki maailmassa ei ole langatonta. Valitse. valokuitu! Se ainoa luotettava ja huippunopea!

Kaikki maailmassa ei ole langatonta. Valitse. valokuitu! Se ainoa luotettava ja huippunopea! Kaikki maailmassa ei ole langatonta. Valitse valokuitu! Se ainoa luotettava ja huippunopea! Valokuituverkko on seuraavan sukupolven tietoliikenneverkko, joka mahdollistaa kaikki tulevaisuuden laajakaistapalvelut,

Lisätiedot

Laajakaista kaikille VALOKUITURAKENTAMINEN POHJOIS-SAVOSSA 2014

Laajakaista kaikille VALOKUITURAKENTAMINEN POHJOIS-SAVOSSA 2014 Laajakaista kaikille VALOKUITURAKENTAMINEN POHJOIS-SAVOSSA 2014 Sinä päätät, rakennetaanko valokuituverkkoa kotikuntaasi Valokuituverkko rakentuu kysynnän mukaan: EU, valtio ja kunnat tukevat huippunopeiden

Lisätiedot

Savon Kuitu rakentaa valokuituliittymän kiinteistöösi toimintakuntoon asennettuna! Valokuitu avaa oven tulevaisuuden palveluille!

Savon Kuitu rakentaa valokuituliittymän kiinteistöösi toimintakuntoon asennettuna! Valokuitu avaa oven tulevaisuuden palveluille! Savon Kuitu rakentaa valokuituliittymän kiinteistöösi toimintakuntoon asennettuna! Valokuitu avaa oven tulevaisuuden palveluille! Savon Kuituverkko Oy on maakunnallinen verkkoyhtiö, jonka tehtävänä on

Lisätiedot

Tanhua Tanhuan alueella on selvitetty joulukuun aikana kyläläisten kiinnostusta liittyä valokuituverkkoon

Tanhua Tanhuan alueella on selvitetty joulukuun aikana kyläläisten kiinnostusta liittyä valokuituverkkoon Savukosken kunta ja Kuitua Pohjoiseen-hanke ovat käynnistäneet kartoituksen kiinnostuksesta liittyä alueelle mahdollisesti rakennettavaan valokuituverkkoon. Kyselyyn vastaaminen ei sido mihinkään. Kyseessä

Lisätiedot

Laajakaista kaikille. Valokuiturakentaminen Pohjois-Savossa

Laajakaista kaikille. Valokuiturakentaminen Pohjois-Savossa Laajakaista kaikille Valokuiturakentaminen Pohjois-Savossa Laajakaista on sijoitus tulevaisuuteen! Tilaamalla valokuituliittymän vaikutat omaan ja lähialueesi tulevaisuuteen! Valtioneuvosto on asettanut

Lisätiedot

Toimivia yhteyksiä! Valokuitu on sijoitus vuosikymmeniksi eteenpäin! Infopaketti. valokuidun tilaajalle

Toimivia yhteyksiä! Valokuitu on sijoitus vuosikymmeniksi eteenpäin! Infopaketti. valokuidun tilaajalle Toimivia yhteyksiä! Valokuitu on sijoitus vuosikymmeniksi eteenpäin! Infopaketti valokuidun tilaajalle Liittymän maatyöt Valokuitukaapeli aurataan tai kaivetaan maastossa noin 70 senttimetrin syvyyteen.

Lisätiedot

Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016

Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016 Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016 Huippunopea valokuituverkko nyt tulossa Pälkäneelle! Miksi valokuitu Pälkäneelle valokuitua rakennetaan avoimen verkon periaatteella, jolloin käyttäjä saa vapaasti valita

Lisätiedot

Tämän kesän valokuiturakentaminen on käynnistynyt Suonenjoen Iisvedeltä!

Tämän kesän valokuiturakentaminen on käynnistynyt Suonenjoen Iisvedeltä! Uutiskirje toukokuu 2015 Tämän kesän valokuiturakentaminen on käynnistynyt Suonenjoen Iisvedeltä! Savon Kuitu on aloittanut tämän kesän rakentamisprojektin Suonenjoen Iisvedeltä, jossa teollisuusalueen

Lisätiedot

Valokuiturakentaminen Pohjois-saVossa 2012

Valokuiturakentaminen Pohjois-saVossa 2012 Laajakaista kaikille Valokuiturakentaminen Pohjois-Savossa 2012 Laajakaistasta Kaista Savoon! Tule rakentamaan kaistaa Savoon! Pohjois-Savo on valokuiturakentamisen kärkimaakunta: missään muualla kuntien

Lisätiedot

Vauhtia verkkoon. Sadan megan Suomi

Vauhtia verkkoon. Sadan megan Suomi Vauhtia verkkoon Sadan megan Suomi 1 Sisältö 1. Mikä 100 megan laajakaista? sivu 2-3 4. Mitä kaikkea valokuidulla saa? sivu 6 2. Tee sijoitus tulevaisuuteen sivu 4 5. Tilaa huippunopea laajakaista kotiisi

Lisätiedot

100KUITU 100/100Mbit/s. 1000KUITU 1000/1000Mbit/s. 40 /kk. 60 /kk TILAUSSOPIMUS 1/4. Henkilötunnus. Sähköposti

100KUITU 100/100Mbit/s. 1000KUITU 1000/1000Mbit/s. 40 /kk. 60 /kk TILAUSSOPIMUS 1/4. Henkilötunnus. Sähköposti TILAUSSOPIMUS 1/4 Nimi Osoite Postinumero ja Postitoimipaikka Henkilötunnus Puhelinnumero Toimitusosoite (jos sama ei tarvitse täyttää) Sähköposti Asuntoni kuuluu seuraavan yhtiön (kunnan) alueella: Limingan

Lisätiedot

Otan valokuidun käyttööni heti, kun valokuitu on asennettu tai päivämäärästä (viimeistään 18 kk sisällä asennuksesta).

Otan valokuidun käyttööni heti, kun valokuitu on asennettu tai päivämäärästä (viimeistään 18 kk sisällä asennuksesta). TILAUSSOPIMUS 1/4 Nimi Osoite Postinumero ja Postitoimipaikka Henkilötunnus Puhelinnumero Sähköposti Asuntoni kuuluu seuraavan yhtiön (kunnan) alueella: Limingan Kuitu Oy Tyrnävän Kuitu Oy Lumijoen Kuitu

Lisätiedot

Valokuituliittymä. itse urakoiden!

Valokuituliittymä. itse urakoiden! Valokuituliittymä itse urakoiden! Itseurakointi lyhyesti Ota yhteyttä Savon Kuidun myyntiin. Selvitämme yhdessä onko liittymän toteutus mahdollista itseurakoiden. Taajama-alueella tai tiheästi asutuilla

Lisätiedot

Valokuituliittymä. itse urakoiden!

Valokuituliittymä. itse urakoiden! Valokuituliittymä itse urakoiden! Itseurakointi lyhyesti Ota yhteyttä Savon Kuidun myyntiin. Selvitämme yhdessä onko liittymän toteutus mahdollista itseurakoiden. Taajama-alueella tai tiheästi asutuilla

Lisätiedot

1 (2) Hyvä alueen asukas, Kaisanet Oy aloittaa valokuituverkkojen rakentamisen yhteistyössä Vaalan kunnan kanssa asuinalueellanne kesällä 2011. Rakentaminen on osa valtakunnallista Laajakaista 2015 -hanketta.

Lisätiedot

TERVETULOA VALOKAISTALLE!

TERVETULOA VALOKAISTALLE! TERVETULOA VALOKAISTALLE! SSPNET TÄNÄÄN VALOKUITUTEKNIIKAN EDELLÄKÄVIJÄ Olemme tietoliikenneyhteyksien ja internetpalveluiden luotettava asiantuntija. Tarjoamme jatkuvasti uusia tuotteita ja palveluja.

Lisätiedot

Pientalonrakentajan tietoliikenneopas. Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot

Pientalonrakentajan tietoliikenneopas. Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot Pientalonrakentajan tietoliikenneopas Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot MIKSI KUITULIITTYMÄ? IPP:n kuituliittymä on kuluttajille suunnattu kiinteähintainen liityntä nykyaikaiseen

Lisätiedot

Pälkäneen Valokuitu Oy

Pälkäneen Valokuitu Oy INFO 15.09.2016 INFO 16.09.2016 Tervetuloa Pälkäneen Valokuitu Oy:n järjestämään infotilaisuuteen valokuituverkon rakentamisesta ja verkossa tarjottavista palveluista Pälkäneen kunnan alueelle Pälkäneen

Lisätiedot

Onnistumisia yhdessä 14.6.2011

Onnistumisia yhdessä 14.6.2011 Onnistumisia yhdessä 14.6.2011 KAISANET - LAAJAKAISTAHANKKEET 2011 LAAJAKAISTA 2015 Hankkeiden toteutus 2011 14.6.2011 KAISANET - LAAJAKAISTAHANKKEET 2011 Kaisanet on jättänyt hanke-ehdotukset kaikkiin

Lisätiedot

Pohjois-Savoon tulossa kaikkien aikojen kuitukesä!

Pohjois-Savoon tulossa kaikkien aikojen kuitukesä! Pohjois-Savoon tulossa kaikkien aikojen kuitukesä! Kesästä 2013 on tulossa valokuiturakentamisen ennätysvuosi maakunnassamme. Laajakaista kaikille -rakentamista toteutetaan yli kymmenessä Pohjois-Savon

Lisätiedot

Kuituinfo taloyhtiöt

Kuituinfo taloyhtiöt Kuituinfo taloyhtiöt 5.2.2019 Oulun Seudun Sähkö, kuituliiketoiminta Kuiturakentaminen osaksi konsernin liiketoimintoja 2018. Sopii hyvin yhteen nykyisten infraliiketoimintojemme kanssa. Valokuituverkko

Lisätiedot

Valokuituverkko: huippunopea, varmatoiminen ja pitkäikäinen verkko

Valokuituverkko: huippunopea, varmatoiminen ja pitkäikäinen verkko 27.2.2014 Pekka Neittaanmäki Jukka Valkonen Valokuituverkko: huippunopea, varmatoiminen ja pitkäikäinen verkko Valokuituverkko edustaa varmatoimista ja pitkäikäistä huipputeknologiaa. Kuituverkossa tiedot

Lisätiedot

Oma valokuituverkko on edullisin ja luotettavin tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet omakoti- ja rivitaloihin

Oma valokuituverkko on edullisin ja luotettavin tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet omakoti- ja rivitaloihin Oma valokuituverkko on edullisin ja luotettavin tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet omakoti- ja rivitaloihin 1. Mihin valokuitua tarvitaan 2. Valokuitu vs kilpailevat teknologiat 3.

Lisätiedot

Tämän kesän valokuiturakentaminen käynnistyy ensimmäisenä Leppävirralla!

Tämän kesän valokuiturakentaminen käynnistyy ensimmäisenä Leppävirralla! Uutiskirje huhtikuu 2016 Tämän kesän valokuiturakentaminen käynnistyy ensimmäisenä Leppävirralla! Kevät tekee tuloaan kovalla vauhdilla ja sehän merkitsee valokuiturakentamiselle sitä, että rakentamistyöt

Lisätiedot

Taloyhtiöinfo. Keski-Suomen Valokuituverkot Oy

Taloyhtiöinfo. Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Taloyhtiöinfo Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Taloyhtiöinfo 1 Sisältö Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Tuotteet taloyhtiöille Valokuituliittymän hinta Internetpalvelut Valokuitu palvelujen mahdollistajana

Lisätiedot

LIITTYMÄHINNASTO. Kotitalouksille, taloyhtiöille, vapaa-ajan asunnoille yrityksille sekä paritaloihin

LIITTYMÄHINNASTO. Kotitalouksille, taloyhtiöille, vapaa-ajan asunnoille yrityksille sekä paritaloihin HINNASTO Voimassa 1.7.2017 alkaen toistaiseksi. Hinnat koskevat Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n verkkoa ja palveluita. Oikeudet hinnan muutoksiin pidätetään. Hintamuutokset ilmoitetaan osoitteessa www.ksvv.fi.

Lisätiedot

Pienkiinteistön valokuiturakentamisen ohje

Pienkiinteistön valokuiturakentamisen ohje Vrs 3.0 Pienkiinteistön valokuiturakentamisen ohje Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n valokuituliittymän toimitus kiinteistöön KSVV Oy toimittaa ja asentaa valokuituliittymän asiakkaalle käyttövalmiiksi.

Lisätiedot

14.2.2019 18.2.2019 1 Puhelinverkko Härkätien varteen vuonna 1897... Härkätielle maamme ensimmäinen täysin digitalisoitu kunta (Koski TL) vuonna 1985... Ensimmäinen digitaalinen matkapuhelinverkko (GSM)

Lisätiedot

LIITTYMÄHINNASTO kotitalouksille, vapaa-ajan asunnoille ja yrityksille sekä paritaloihin

LIITTYMÄHINNASTO kotitalouksille, vapaa-ajan asunnoille ja yrityksille sekä paritaloihin Voimassa 1.9.2016 alkaen toistaiseksi. Hinnat koskevat Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n verkkoa ja palveluita. Oikeudet hinnan muutoksiin pidätetään. Hintamuutokset ilmoitetaan osoitteessa www.ksvv.fi.

Lisätiedot

Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö

Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö Valokuitu kirkkaasti paras kiinteistöyhteys Soneran Laajakaista- ja tv-palvelut VTS Tampere 25.11.2014 Jukka Harju Sisältö Miksi valokuituyhteys on kirkkaasti

Lisätiedot

LIITTYMÄHINNASTO kotitalouksille, vapaa-ajan asunnoille ja yrityksille sekä paritaloihin

LIITTYMÄHINNASTO kotitalouksille, vapaa-ajan asunnoille ja yrityksille sekä paritaloihin HINNASTO Voimassa 1.9.2016 alkaen toistaiseksi. Hinnat koskevat Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n verkkoa ja palveluita. Oikeudet hinnan muutoksiin pidätetään. Hintamuutokset ilmoitetaan osoitteessa www.ksvv.fi.

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN ENSIHOITOPALVELUN TOIMINTATILASTOT 2013

POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN ENSIHOITOPALVELUN TOIMINTATILASTOT 2013 SAIRAANHOITOPIIRIN ENSIHOITOPALVELUN TOIMINTATILASTOT 2 (7) Saatavuustavoite Tavoite Riskialueluokka Vähintään hätäensiapuun pystyvä yksikkö Hoitotason yksikkö /Lääkäriyksikkö C D 8 min 15 min 30 min 30

Lisätiedot

Yritystunnus. Liikemerkkiä tulee käyttää vain tässä ohjeistossa olevassa muodossaan, eikä merkin ja logon suhteita tai paikkaa saa muuttaa.

Yritystunnus. Liikemerkkiä tulee käyttää vain tässä ohjeistossa olevassa muodossaan, eikä merkin ja logon suhteita tai paikkaa saa muuttaa. Graafinen ohjeisto Yritystunnus Kymijoen Kyläkuidun yritystunnus koostuu kahdesta elementistä, Kymijoen Kyläkuitu -nimen logotyypistä (Myriad Pro Semibold), sekä nimen eteen sijoitettavasta kolmivärisestä

Lisätiedot

AVOIMEN KUITULIITTYMÄN VALOKUITUOPAS

AVOIMEN KUITULIITTYMÄN VALOKUITUOPAS AVOIMEN KUITULIITTYMÄN VALOKUITUOPAS SISÄLLYSLUETTELO SUNET s. 3 Mikä on valokuitu? s. 4 Esikatselmus s. 5 Sisäpäätekotelon asennus s. 6 Maatyöt s. 7 Maatyöt tontin alueella s. 8 Ulkopäätekotelon asennus

Lisätiedot

Vuores-tietoverkko. Isokuusen Aurinkorinteen omakotirakentajille

Vuores-tietoverkko. Isokuusen Aurinkorinteen omakotirakentajille Vuores-tietoverkko Isokuusen Aurinkorinteen omakotirakentajille Tietoverkko Vuoreksen tietoverkon toteuttaa, omistaa ja ylläpitää Vuores Palvelu Oy, jonka osakkaita ovat Tampereen kaupunki sekä alueen

Lisätiedot

KAIKKI TARVITSEVAT KUIDUN VALOKUITUOPAS OMAKOTITALON OMISTAJALLE

KAIKKI TARVITSEVAT KUIDUN VALOKUITUOPAS OMAKOTITALON OMISTAJALLE KAIKKI TARVITSEVAT KUIDUN VALOKUITUOPAS OMAKOTITALON OMISTAJALLE 10/2017 OPPAASI TURVA- JA TIETOTEKNIIKASSA SISÄLTÖ KAIKKI TARVITSEVAT KUIDUN VALOKUIDUN VALOVOIMAISET EDUT NÄIN VALOKUITU VEDETÄÄN KOTIIN

Lisätiedot

Operaattorilaajakaista

Operaattorilaajakaista Palvelukuvaus 1.7.2018 PALVELUKUVAUS SISÄLLYSLUETTELO 1 Palvelun yleiskuvaus... 1 2... 1 2.1 Päätelaite... 1 2.2 Liittymän nopeus... 1 2.2.1 Liittymän nopeuden vaihteluvälit... 1 2.3 Rajaukset... 2 3 Tilaus

Lisätiedot

Pohjois- ja Etelä-Savon kasvihuonekaasupäästölaskenta 2010

Pohjois- ja Etelä-Savon kasvihuonekaasupäästölaskenta 2010 Kuntakoulutus 05.12.2012 Suonenjoki 12.12.2012 Mikkeli Pohjois- ja Etelä-Savon kasvihuonekaasupäästölaskenta 2010 Kimmo Koistinen, Sami Mörsky, Hannu Koponen Pohjois-Savon ELY-keskus etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Lisätiedot

Laajakaistaverkot kaikille. Juha Parantainen

Laajakaistaverkot kaikille. Juha Parantainen Laajakaistaverkot kaikille Juha Parantainen Liittymät Laajakaistaliittymät Suomessa 4 000 000 3 000 000 2 000 000 Mobiili (3G / 4G) Langaton (@450, WiMax) Kaapelimodeemi Kiinteistöliittymä DSL Valokuitu

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN ENSIHOITOPALVELUN TOIMINTATILASTOT 1.1.-31.3.2014

POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN ENSIHOITOPALVELUN TOIMINTATILASTOT 1.1.-31.3.2014 SAIRAANHOITOPIIRIN ENSIHOITOPALVELUN TOIMINTATILASTOT 1.1.-31.3.2014 Q1 2 (6) Saatavuustavoite Tavoite Riskialueluokka Vähintään hätäensiapuun pystyvä yksikkö Hoitotason yksikkö /Lääkäriyksikkö C D 8 min

Lisätiedot

ENSIHOITOPALVELUN TILASTO

ENSIHOITOPALVELUN TILASTO ENSIHOITOPALVELUN TILASTO 1.1.-30.6. 18.8. 2 (7) PSshp:n palvelutasopäätöksen sisältämät tavoitteet potilaan tavoittamisajasta Palvelun saatavuus riskiluokittain päivittäistehtävissä. Tavoittamisviiveet

Lisätiedot

Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä

Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä KYMP Viihde alk. 39,90 /kk KYMP Laajakaista Tarjous! ADSL 10/1 M 16,00 /kk (Kotkan alue. 18 kk sopimus ensimmäiset 6 kk -50 %. Norm. 32,00 /kk,

Lisätiedot

Infopaketti valokuituverkon laajentumisesta

Infopaketti valokuituverkon laajentumisesta Infopaketti valokuituverkon laajentumisesta Tämän tietopaketin tarkoituksena on tarjota kättä pidempää valokuituverkon laajentumisesta kiinnostuneille henkilöille. Tietopakettiin on pyritty kokoamaan perustiedot

Lisätiedot

Tervetuloa Avoimeen Kuituun!

Tervetuloa Avoimeen Kuituun! 23.12.2015 1 (6) Tervetuloa Avoimeen Kuituun! Kotisi on kytketty Avoimeen Kuituun ja pääset pian tilaamaan haluamiasi palveluja. Tämä opas kertoo sinulle, miten otat valokuituyhteyden käyttöön ja miten

Lisätiedot

Väliarvioinnin aineisto

Väliarvioinnin aineisto Väliarvioinnin aineisto Hankkeiden lkm Hakumenettelyt maakunnittain 60 50 40 30 20 8 49 14 8 Maakuntaliitot kilpailuttaneet 226 hanketta, joista noin puoleen hanke-ehdotuksia (117 hanketta) 43 Hankkeita,

Lisätiedot

OPAS OMAKOTITALON. rakentajalle

OPAS OMAKOTITALON. rakentajalle OPAS OMAKOTITALON rakentajalle RAKENTAJAN 1. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa oleellisimpia neuvoja omakotitalorakentajalle sähköistämiseen liittyvissä asioissa. Tarkempia tietoja sähköliittymän rakentamisesta,

Lisätiedot

Saimaan Kuitu Oy ja riskit. Toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen

Saimaan Kuitu Oy ja riskit. Toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen Saimaan Kuitu Oy ja riskit Toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen 1. Liittymämäärän kehittyminen 2. Osamaksumaksajien suuri osuus 3. Rakentamisen kalleus suhteessa tuloihin 4. Onko teknologiariskejä? 5. Näkymä

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2017

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2017 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2017 SISÄLLYSLUETTELO 1. Raportin tausta... 4 2. Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

Pohjois-Savon Kylät ry

Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä, kylätoiminnan edistäjänä

Lisätiedot

DNA TV AVAIN UUTEEN TELEVISIOON

DNA TV AVAIN UUTEEN TELEVISIOON DNA TV AVAIN UUTEEN TELEVISIOON Mikko Saarentaus Cable Days 23.4.2015 Hanasaari, Espoo Julkinen 1 SISÄLTÖ Uudistunut DNA DNA TV avain uuteen televisioon Ajankohtaista antenniverkosta uusi antennitelevisio

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2015

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2015 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. Raportin tausta... 3 2. Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016. Huippunopea valokuituverkko nyt tulossa Pälkäneelle!

Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016. Huippunopea valokuituverkko nyt tulossa Pälkäneelle! Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016 Huippunopea valokuituverkko nyt tulossa Pälkäneelle! Miksi valokuitu Pälkäneelle valokuitua rakennetaan avoimen verkon periaatteella, jolloin käyttäjä saa vapaasti valita

Lisätiedot

Oma valokuituverkko on edullisin, luotettavin ja usein myös ainoa tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet

Oma valokuituverkko on edullisin, luotettavin ja usein myös ainoa tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet Oma valokuituverkko on edullisin, luotettavin ja usein myös ainoa tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet Verkko-osuuskunta Perustettu 2011 Suomen ensimmäinen ja ainoa täysin omarahoitteinen

Lisätiedot

Vuokrasi sisältää nettiyhteyden

Vuokrasi sisältää nettiyhteyden 1 Vuokrasi sisältää nettiyhteyden Meillä on sinulle hyviä uutisia! Lahden Talojen ja Elisan tekemän sopimuksen mukaan vuokraasi sisältyy nettiyhteys. Saat yhteyden käyttöösi tilaamalla Saunalahti Laajakaistan

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2016

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2016 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Raportin tausta... 3 2. Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

Kuntaraportti Tuusniemi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Tuusniemi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Tuusniemi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

KUITU KOTIIN tietopaketti

KUITU KOTIIN tietopaketti KUITU KOTIIN tietopaketti Suupohjan seutuverkko (SSV) tuo tilaajalle valokuidun kotiin asti ja ylläpitää kuituverkon toimivuutta. SSV ei toimita internetyhteyttä kuidun kautta. Yhteyden toimivuudesta vastaa

Lisätiedot

Kunnan osarahoi+ama työmarkkinatuki v Lähde: Kela, Kelasto

Kunnan osarahoi+ama työmarkkinatuki v Lähde: Kela, Kelasto Kunnan osarahoi+ama työmarkkinatuki v. 2014-2016 Lähde: Kela, Kelasto 2.3.2017 Kun$en mahdollisuus vaiku1aa työmarkkinatuen sakkomaksuihin paranee Vuoden alusta on tullut voimaan lainmuutos, mikä mahdollistaa

Lisätiedot

Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Miksi valokuitu?

Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Miksi valokuitu? Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Miksi valokuitu? Miksi valokuitu? 1 Sisältö Mistä puolueetonta tietoa? Miksi valokuitu? Mihin maailma on menossa? Mitä hyötyä jo tänään? Mitä tarkoittaa pilvipalvelut Operaattori

Lisätiedot

Kuntaraportti Kiuruvesi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kiuruvesi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kiuruvesi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Suonenjoki. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Suonenjoki. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Suonenjoki Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Lapinlahti. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Lapinlahti. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Lapinlahti Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Rautavaara. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Rautavaara. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Rautavaara Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Keitele. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Keitele. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Keitele Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Leppävirta. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Leppävirta. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Leppävirta Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Rautalampi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Rautalampi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Rautalampi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Siilinjärvi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Siilinjärvi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Siilinjärvi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Varkaus. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Varkaus. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Varkaus Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Iisalmi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Iisalmi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Iisalmi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Kuopio. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kuopio. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kuopio Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Pohjois-Savon Kylät ry

Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä, kylätoiminnan edistäjänä

Lisätiedot

Ajankohtaiskatsaus. Kuntavaaliehdokkaiden perehdytysilta Kunnanjohtaja Matti Raatikainen

Ajankohtaiskatsaus. Kuntavaaliehdokkaiden perehdytysilta Kunnanjohtaja Matti Raatikainen Ajankohtaiskatsaus Kuntavaaliehdokkaiden perehdytysilta 14.3.2017 Kunnanjohtaja Matti Raatikainen Ohjelma 18.00 Kunnanjohtaja Matti Raatikainen / Tilaisuuden avaus ja yleiskatsaus kunnan talouteen ja toimintaan

Lisätiedot

RADIO-TV WESTERLUNDILTA LAMMILTA SAATTE UUTEEN LIITTYMÄÄNNE LÄHELTÄ JA LUOTETTAVASTI ASIANTUNTEVAN ASENNUSPALVELUN SEKÄ LAATULAITTEET LAATUMERKEIN...

RADIO-TV WESTERLUNDILTA LAMMILTA SAATTE UUTEEN LIITTYMÄÄNNE LÄHELTÄ JA LUOTETTAVASTI ASIANTUNTEVAN ASENNUSPALVELUN SEKÄ LAATULAITTEET LAATUMERKEIN... RADIO-TV WESTERLUNDILTA LAMMILTA SAATTE UUTEEN LIITTYMÄÄNNE LÄHELTÄ JA LUOTETTAVASTI ASIANTUNTEVAN ASENNUSPALVELUN SEKÄ LAATULAITTEET LAATUMERKEIN... Tarjoamme Teille päätelaitteet, televisiot sekä Verkon

Lisätiedot

Kuntaraportti Pielavesi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Pielavesi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Pielavesi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Kaavi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kaavi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kaavi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Vesanto. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Vesanto. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Vesanto Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Nuorten tilanne ja nuorisotakuu Pohjois-Savossa

Nuorten tilanne ja nuorisotakuu Pohjois-Savossa Nuorten tilanne ja nuorisotakuu Pohjois-Savossa - nuorten määrä - koulutus ja opiskelu - työttömyys, työnhaku ja työvoimapalvelut - työpajat ja etsivä nuorisotyö Tietoja vuositasolla Pohjois-Savon ELY-keskus

Lisätiedot

Kuntaraportti. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Tervo Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Valokuituverkon suunnitteluilta

Valokuituverkon suunnitteluilta Valokuituverkon suunnitteluilta Valokuituverkon suunnitteluilta Kahvit Tilaisuuden avaus; kunnan edustaja Laajakaista kaikille 2015 hanke ja sen eteneminen Kainuussa; Kainuun maakunta Näköpuhelimesta hyvinvointia

Lisätiedot

Savon Kuituverkko Oy - Kuntaomisteisen teleoperaattorin toiminta. 30.11.2014 Hyvän valokuituprojektin käytännöt, Kajaani

Savon Kuituverkko Oy - Kuntaomisteisen teleoperaattorin toiminta. 30.11.2014 Hyvän valokuituprojektin käytännöt, Kajaani Savon Kuituverkko Oy - Kuntaomisteisen teleoperaattorin toiminta 30.11.2014 Hyvän valokuituprojektin käytännöt, Kajaani Yhtiön perustamisprosessi 2010 Savon Kuituverkko Oy Yhtiö perustettiin 26.10.2010

Lisätiedot

Mikä on Kaista Savoon?

Mikä on Kaista Savoon? Mikä on Kaista Savoon? LVM:n Laajakaista kaikille hanke saa tuekseen kolmivuotisen viestintä- ja markkinointihankkeen Pohjois-Savossa. Kaista Savoon palvelee Pohjois-Savon kuntia, yrittäjiä ja kuntalaisia

Lisätiedot

Yhteenveto Pohjois-Savon kuntien tilinpäätöksistä v Lähde: Kysely Pohjois-Savon kunnilta

Yhteenveto Pohjois-Savon kuntien tilinpäätöksistä v Lähde: Kysely Pohjois-Savon kunnilta Yhteenveto Pohjois-Savon kuntien tilinpäätöksistä v. 2009 Lähde: Kysely Pohjois-Savon kunnilta 12.4.2010 Pohjois-Savon kuntien tilinpäätökset v. 2009 - vertailua edelliseen vuoteen Lähde: Kyselyt kuntien

Lisätiedot

As Oy Tampereen Neilikka

As Oy Tampereen Neilikka As Oy Tampereen Neilikka As Oy Tampereen Neilikka Keskisenkatu 6, 33710 Tampere As Oy Tampereen Neilikkaan valmistuu 37 asuntoa, joissa kaikissa on tasokkaat pintamateriaalit ja moderni varustetaso LaminaaJlaJat

Lisätiedot

5TOP. Asiakkaiden kertomaa. Julkinen tiedote Lähettäjä Kaista Savoon Sisä-Savon seutuyhtymä Jalkalantie 6, 77600 Suonenjoki. Miksi hankin valokuidun?

5TOP. Asiakkaiden kertomaa. Julkinen tiedote Lähettäjä Kaista Savoon Sisä-Savon seutuyhtymä Jalkalantie 6, 77600 Suonenjoki. Miksi hankin valokuidun? Julkinen tiedote Lähettäjä Kaista Savoon Sisä-Savon seutuyhtymä Jalkalantie 6, 77600 Suonenjoki 5TOP Asiakkaiden kertomaa 5TOP Miksi hankin valokuidun? Millaista elämä oli ennen valokuitua? Helpottaa työntekemistä

Lisätiedot

VASO-ASUKKAAN OPAS. DNA Kiinteistölaajakaista

VASO-ASUKKAAN OPAS. DNA Kiinteistölaajakaista VASO-ASUKKAAN OPAS DNA Kiinteistölaajakaista 1 Tervetuloa nopean laajakaistan pariin! Onneksi olkoon, olet tehnyt hyvän valinnan muuttaessasi Vason asuntoon.tämä on opas laajakaistan käyttöönottoon ja

Lisätiedot

Pohjois-Savo. Pohjois-Savo on väestömäärältään Suomen kuudenneksi suurin maakunta; asukasluku on noin

Pohjois-Savo. Pohjois-Savo on väestömäärältään Suomen kuudenneksi suurin maakunta; asukasluku on noin Pohjois-Savo Pohjois-Savo on väestömäärältään Suomen kuudenneksi suurin maakunta; asukasluku on noin 248 000 Maakunnan 21 kunnasta seitsemän on kaupunkia Pohjois-Savossa on väljä ja luonnonläheinen asuinympäristö,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYSPALVELUT TALOUSARVIO 2015

YMPÄRISTÖTERVEYSPALVELUT TALOUSARVIO 2015 Juankoski AVIn viranomaistarkastukset 22 2,38 52,40 tarkastuskäynti max 2h 18 79,34 1 428,12 pieneläinkäynti 66 173,71 11 464,86 Päiväaikainen pieneläinkäynti 448 48,94 21 925,12 suureläinkäynti 201 226,15

Lisätiedot

1(5) OHJE PIENTALON RAKENTAJALLE PIENTALON KUITULIITTYMÄ

1(5) OHJE PIENTALON RAKENTAJALLE PIENTALON KUITULIITTYMÄ 1(5) PIENTALON KUITULIITTYMÄ YLEISTÄ Pohjois-Hämeen Puhelin Oy:n (Myöhemmin PHPOY) kuituliittymä on kuluttajille suunnattu kiinteähintainen liityntä nykyaikaiseen optiseen kuituverkkoon. Kuituverkon kautta

Lisätiedot

Hallituksen esitys omistajakunnille. Savon Kuituverkko Oy, kuntakokous

Hallituksen esitys omistajakunnille. Savon Kuituverkko Oy, kuntakokous Hallituksen esitys omistajakunnille Savon Kuituverkko Oy, kuntakokous 17.1.217 Esitys omistajakunnille 1. Osakkaiden SVOP-sijoituksen tekeminen yhtiöön -------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Äänekoski Laajakaista Kaikille 2014

Äänekoski Laajakaista Kaikille 2014 Äänekoski Laajakaista Kaikille 2014 Teliasonera/Seppo Kuusisto /Relation/Identifier 0.1 Draft Äänekoski 2013 rakennetut ja 2014 rakennettavat rungot 50 % Vuonna 2014 rakennettava osuus liittymiä tarjotaan

Lisätiedot

Elisa Oyj Palvelukuvaus 1 (5) Elisa Yrityskaista 4.4.2013 Yritysasiakkaat versio 2.1. Elisa Yrityskaista

Elisa Oyj Palvelukuvaus 1 (5) Elisa Yrityskaista 4.4.2013 Yritysasiakkaat versio 2.1. Elisa Yrityskaista Elisa Oyj Palvelukuvaus 1 (5) -palvelu liittää yrityksen yhden toimipisteen Internetiin. sisältää reitittimen ja Internet-yhteyden sekä näiden ylläpidon ja huoltopalvelut. Palvelu tarjoaa kiinteän kaksisuuntaisen

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2018

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2018 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2018 Sisällys 1. Raportin tausta... 3 2. Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

16 Pohjois-Savo. 16.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

16 Pohjois-Savo. 16.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 16 Pohjois-Savo 16.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 16.1. POHJOIS-SAVO Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 3 kpl Taajaan asutut: 2 kpl Maaseutumaiset: 16 kpl Pohjois-Savo

Lisätiedot

Kytkentäohje KYTKENTÄOHJE. Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R. WLAN-reititin TP-Link Archer C7.

Kytkentäohje KYTKENTÄOHJE. Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R. WLAN-reititin TP-Link Archer C7. Kytkentäohje 1 KYTKENTÄOHJE Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R ja WLAN-reititin TP-Link Archer C7 2 KUITUPÄÄTTEEN TURVALLINEN JA LUOTETTAVA KÄYTTÖ Lue tämä ohje ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.

Lisätiedot

Pohjois-Savon väestörakenne v. 2013 sekä ennuste v. 2020 ja v. 2030

Pohjois-Savon väestörakenne v. 2013 sekä ennuste v. 2020 ja v. 2030 POHJOIS-SAVON SOTE-PALVELUIDEN TUOTTAMINEN Pohjois-Savon väestörakenne v. 2013 sekä ennuste v. 2020 ja v. 2030 Lähde: Tilastokeskus, ennuste vuodelta 2012 21.1.2015 Väestö yhteensä sekä 75 vuotta täyttäneet

Lisätiedot

Aluejärjestöraportti Savon Yrittäjät. Suomen Yrittäjät

Aluejärjestöraportti Savon Yrittäjät. Suomen Yrittäjät raportti Savon Yrittäjät Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/4 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Yhteenveto Pohjois-Savon kuntien tilinpäätöksistä Lähde: Kysely Pohjois-Savon kunnilta, huhtikuu 2012

Yhteenveto Pohjois-Savon kuntien tilinpäätöksistä Lähde: Kysely Pohjois-Savon kunnilta, huhtikuu 2012 Yhteenveto Pohjois-Savon kuntien tilinpäätöksistä 2011 Lähde: Kysely Pohjois-Savon kunnilta, huhtikuu 2012 Pohjois-Savon kuntien tilinpäätökset v. 2011 - vertailua edelliseen vuoteen Lähde: Kyselyt kuntien

Lisätiedot

TILAUS JA NÄYTTEENOTTOSELVITYS

TILAUS JA NÄYTTEENOTTOSELVITYS Hanke 4263007, Hanhikankaan pohjavesialueen rakennetutkimus Mikkelissä Tilaaja Jari Hyvärinen Työkohde Työmaa Hanhikangas Mikkeli Kunta Mikkeli Yksikön käsittely Päiväys 24.2.2015 Jari Hyvärinen, geologi

Lisätiedot

Taipalsaaren valokaapeliverkon ohjeita. Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet

Taipalsaaren valokaapeliverkon ohjeita. Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet Taipalsaaren valokaapeliverkon ohjeita Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet Palveluiden tuottajat VALOKUITUVERKON RAKENNE Internet/ operaattorien valokuituverkot

Lisätiedot