POLKUPYÖRÄ ON YMPÄRISTÖN YSTÄVÄN VALINTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "POLKUPYÖRÄ ON YMPÄRISTÖN YSTÄVÄN VALINTA"

Transkriptio

1 YMPÄRISTÖRAATI kokoontui perjantaina Raati aloitti toimintansa uudelleen uusien jäsenten kanssa. Raadin tarkoitus on kertoa ympäristön asioista koululaisille. Ympäristöraati keskusteli syö mitä otat kampanjasta, joka oli vuonna Ensimmäisessä kokouksessa pohdimme mitä tekisimme tänä vuonna. Keksimme että tekisimme tänä vuonna vessat kuntoon kampanjan. Toinen ehdotus oli, että istutettaisiin sipuleita kukkapenkkiin. Tämä ehdotus toteutetaan pian. Mietimme myös miten koulua saisi viihtyisämmäksi. Jos sinulle tulee kysyttävää tai ehdotuksia niin kerro luokkasi ympäristöraatilaisille. Olivia ja Veera 6B POLKUPYÖRÄ ON YMPÄRISTÖN YSTÄVÄN VALINTA ME 114 LOKAKUU PÄÄTOIMITTAJA marketta.sarahonka@edu.hel.fi

2 KOLMOSET RETKEILIVÄT UUTELASSA VUOSAARESSA 24. SYYSKUUTA Koulu alkoi normaalia aiemmin. Lähdimme luokasta hakemaan polttopuita, jonka jälkeen lähdimme Kontulan metroasemalle. Matkustimme Vuosaaren Uutelaan metrolla ja dösällä.vuosaaresta Uutelaan matka oli tylsä, vaikka näimme kuolleita koppakuoriaisia. Uutelassa söimme eväitä, paistoimme makkaraa ja aloimme kirkkistä. Pyöriminen makkaran kanssa oli tylsää.osa luokan tytöistä teki teltan sateenvarjoista. Muutama oppilas unohti kenkien käytön Uutelassa. Huikea tapaus oli se, kun löysimme kookospähkinän ja eräs kaatunut puu näytti possulta! Paluumatkalla näimme kaksi joutsenta ja Timo uhkaili aiheesta jälki-istunnolla huutajia. Metrossa muutamat pojat nukkuivat. Päivä päättyi yhteisesti luokasta ja lähdimme kotiin. Matkustimme metrolla ensin Itäkeskukseen. Sieltä jatkoimme metrolla Vuosaareen. Metroasemalta kävelimme pitkän, tylsän ja raskaan matkan Uutelaan metsäpolkuja pitkin. Uutelassa sytytimme nuotion makkaran paistoa varten. Söimme omia eväitä, mustikoita ja joimme pillimehut päälle. Makkara maistui hyvältä ja muutaman mielestä pahalta. Uutelassa leikimme kirkkistä, piirsimme ja tutkimme metsää. Hienoin hetki oli, kun saavuimme perille ja näimme meren. Paluumatkalla hikoilimme paljon, näimme koppakuoriaisia, kuolleita ampiaisia ja kaksi varsin elävää joutsenta. Olihan mahtava reissu!

3 3A KERTOO UUTELAN RETKESTÄÄN Kun menimme koulun kanssa Uutelaan, niin siellä oli kivaa. Me paistoimme siellä makkaroita ja leikimme kirkonrottaa. Kaikilla piti olla myös omat eväät ja kaikki 3-luokkalaiset tulivat sinne. Me leiriydyimme metsään ja siellä oli aivan ihanat maisemat. Tuntui ihan kuin meri kutsui minua lähemmäksi. Minea löysi sieltä kookos-pähkinän. Siinä oli vielä pikkaisen maitoa. Söin siellä myös mustikoita. ne olivat hyviä. Otin sinne yhden petsopin. Se on lelu. Minä leikin sillä melkein koko ajan. Minusta kivointa oli se, että istuin kivellä ja katsoin merta. Minusta ärsyttävintä oli pitkä matka. Emilia 3 A Kävimme eräänä päivänä meidän luokan kanssa Uutelassa. Sinne meidän piti mennä metrolla. Menimme ensin Itäkeskukseen, sitten Vuosaaren metroon. Kun nousimme metrosta, menimme kaupungin halki ja sitten metsään. Metsässä kävelimme ylös ja alas. Kun sitten pääsimme perille, niin kaikkien jalat olivat poikki. Kun olimme perillä, aloimme leikkiä. Opettajat sytyttivät nuotion samalla, kun söimme eväitä ja leikimme. Sitten menimme syömään makkaraa. Eräät meidän luokkalaiset nimeltään Enni, Minea ja Ajla löysivät kookoksen. Kun olimme lähdössä, kävimme katsomassa kartalta missä olimme ja sitten menimme katsomaan kalliolta sitä, kuinka meri ja taivas yhtyvät. Kun näimme sen, se näytti kuin olisi seissyt veden päällä. Sitten me puhuimme matkasta ja seuraavana päivänä koulussa teimme kartat. Meri 3 A Torstaina menimme Uutelaan ja grillasimme siellä makkaraa. Leikimme Kirkistä ja söimme eväät. Minusta siellä oli kivaa, kun saimme leikkiä hippaa. Dhruv 3 A Torstaina menimme Uutelaan. Näin makkaran ja joutsenen. Söin makkaraa ja join ja kävelin viisi kilometriä. Näin meren ja veneitä ja taloja ja leikimme hippaa. Tuomas 3 A

4 4C-luokan mukavan erilainen koulupäivä MATIKKALUOKKA ORIGOSSA Matikkaluokka ORIGO toimii Kumpulan tiedekampuksella, Helsingin yliopiston matematiikan laitoksen tiloissa. Alussa meille esiteltiin laitoksen tiloja. Oppilaat saivat nähdä, kuinka opiskelijat ratkaisivat vaikeita ja pitkiä matematiikan laskuja. Erityistä ihmetystä aiheutti se, että opiskelijat saivat harjoitella laskutehtäviä tusseilla suoraan pöydän pintaan. Päivän varsinaisena ohjelmana oli ratkaista erinäisiä ongelmanratkaisutehtäviä ja toiminnallisia pulmia. Oppilaat työskentelivät ahkerasti ja käyttäytyivät mainiosti. Matikkapulmat olivat tosi innostavia. Puolentoista tunnin aherruksen jälkeen saimme vihdoin syödä eväitä ja lähdimme kotimatkalle. Meillä oli aivan taatusti mukavan erilainen koulupäivä. Vierailusta on nyt myös kirjoitettu lyhyt juttu Origo-luokan blogiin:

5 SYKSYN TUNNELMAA 1-2 E LUOKASSA Päätimme askarrella syksyiset siilit pudonneista lehdistä. Keräsimme ensin kauniin värisiä lehtiä pihalta. LEIKKASIMME RUSKEASTA KARTONGISTA SIILIN MUOTOI- SEN MALLIN. IRROTIMME LEHDISTÄ KANNAT JA LIIMASIMME LEHDET SIILIN SELKÄÄN. SILLE LIIMATTIIN MYÖS SIL- MÄ JA PIIRRETTIIN TUSSILLA NENÄ. NYT SIILIT ILAHDUTTAT MEITÄ LUOKAN SEINÄLLÄ ENNEN KUIN VALMISTAUTUVAT TALVIHORROKSEEN.

6 JOKERIEN Oppilaat olivat valmistautuneet tilaisuuteen fanikyltein. KIUSAAMISEN VASTAINEN KOULUKIERTUE PYSÄHTYI MYÖS VESALAN ALA-ASTEELLA Joillakin oli jopa hienot pelipaidat otettu mukaan. Joukkuemaskotti hauskutti ja innostutti yleisöä. Kaikki oppilaat saivat kaksi lippua seuraavan illan Jokerien kotiotteluun ja tietysti tärkeät SPORTTIKORTIT, joihin kerätään liikuntasuorituksia syystalven aikana. Liigapelaajat Jesse Joensuu ja Tommi Huhtala vastasivat innokkaiden oppilaiden kysymyksiin.

7 TAIKA-PETTERI KOULUKIERTUEELLA TV:stä tuttu Taika-Petteri tuli vierailemaan Vesalan ala-asteella. Häntä odotti innokkaana noin 510 oppilasta. Hänellä oli mukanaan Jakke-jääkarhu- ja Nikke -poika nuket. Nikke ei osannut puhua muusta kuin kauniista tytöstä keltaisessa mekossa. Jakkea taas ujostutti innokas yleisö. Hän viihdytti oppilaita beatboxaamalla ja esittelemällä nukkejaan sekä puhumalla tunteista. Oppilaat oppivat hieman beatboxaamista hauskalla tavalla. Kuulimme myös tuttujen TVsarjojen alkumusiikkeja. Maija ja Ada 4A

8 Uusi kuraattori esittäytyy Aloitin tänä syksynä koulukuraattorina Vesalan ala- ja yläasteilla. Aiemmin työskentelin kuraattorina kaksi vuotta Pohjois-Helsingissä. Olen muutenkin tehnyt töitä lasten ja nuorten kanssa. Vaikka uuteen työpaikkaan tuleminen hieman jännitti, tulin tänne myös innoissani. Olin nimittäin kuullut, miten hyvä ilmapiiri täällä on. Tämä osoittautui todeksi: olen tavannut täällä vain mukavia lapsia ja aikuisia! Onkin tärkeää, että koulussa on hyvä ilmapiiri ja kaikkien on hyvä tulla kouluun. Sen varmistaminen on myös kuraattorin työtä. En opeta työkseni, mutta voin käydä keskustelemassa luokassa esimerkiksi kaveritaidoista. Kuraattorilta saa apua moniin vaikeisiin tilanteisiin, jotka liittyvät esimerkiksi kavereihin tai perheeseen. Monet pulmat selviävät vanhempien ja opettajan avulla, mutta joskus on hyvä pyytää kuraattori mukaan. Jos et itse tiedä, milloin kuraattorilta saa apua, aikuiset yleensä osaavat auttaa siinä. Voit itsekin käydä kysymässä. Työhuoneeni on terveydenhoitajan ja koulupsykologin huoneiden vieressä ja yhteystietoni löytyvät esimerkiksi koulun nettisivuilta. Minua saa tulla moikkaamaan myös muuten vain! Olen opiskellut sosiaalityötä yliopistossa. Se tarkoittaa, että osaan auttaa erityisesti, kun ihmisten välillä on pulmia. Voin myös miettiä kanssasi, mikä auttaa, että jaksaa käydä koulua. On tärkeää levätä ja etsiä koulun lisäksi asioita, joissa on hyvä ja joista tykkää. Syysloma on tärkeä, jotta sen jälkeen jaksaa opiskella loppusyksyn. Rentouttavaa syyslomaa ja mukavaa syksyä! Anna Nádasi koulukuraattori Äsh Kuva unohtui. Eipä hätää. Käyhän joskus tervehtimässä minua.

9 Kuraattorin syyslomavinkit Näistä vinkeistä voi olla hyötyä muutenkin, mutta erityisesti nyt lomalla voit kokeilla näitä: 1.Rentoudu rauhassa. Syyslomaa ei tarvitse täyttää tekemisellä, vaan välillä voi vain olla. Voit miettiä, milloin sinulla on rento olo. Onko se esimerkiksi sohvalla lämpimän peiton alla? 2. Nauti luonnosta. Tutkijat ovat todenneet, että pelkästä luonnossa olemisesta tulee hyvä olo ja aivot saavat lepoa. Hieno paikka on esimerkiksi Uutela Vuosaaressa, missä on sekä merta että metsää. 3. Tee asioita, joista sinulla tulee hyvä mieli. Monet harrastukset ovat tauolla syyslomalla, mutta silloin voi olla myös erikseen järjestettyä syyslomatoimintaa. Hakusanalla syysloma voi löytää tekemistä osoitteesta harrastushaku.fi, joka on muutenkin hyvä sivu harrastusten etsimiseen. Myllypurossa Liikuntamyllyssä on erityisesti torstaina ja perjantaina klo tekemistä 1,5 euron sisäänpääsymaksulla. Myös nuorisotaloilla voi olla erityistä tekemistä syyslomalla, kysy sieltä lisää! 4. Uppoudu kirjaan tai elokuvaan. Voisiko vanhempasi tai kaverisi lähteä kanssasi leffaan? Suosittelen erityisesti animaatiota Inside out mielen sopukoissa. Se kertoo tunteista tosi hauskalla ja viisaalla tavalla ja sai kuraattorilta viisi tähteä. Esimerkiksi japanilainen animaatio Marnie tyttö ikkunassa on myös elokuvateattereissa.

10 KOULURAVINTOLASSA LOKA-MARRASKUUSSA LÄHIRUOKA JA LUOMUVIIKKO Tiistai kermaista kirjolohikeittoa Keskiviikko porkkanaohukaisia, juuresperunasosetta Torstai kaali-jauhelihalaatikkoa luomuohrasta Perjantai fisuburgeri SYYSLOMAVIIKKO Maanantai lihamakaronilaatikkoa Tiistai hernekeittoa, kasvissosekeittoa Keskiviikko kirjolohikiusausta Torstai kasvispyöryköitä, punajuuripihvejä Perjantai broilericurrya, riisiä Maanantai jauhelihapihvejä Tiistai kasvislasagnettea Keskiviikko silakkamurekepihvejä, pinaattikastiketta Torstai makkarakeittoa Perjantai kalkkunakastiketta Maanantai jauheliha-spagettivuokaa Tiistai broilerikastiketta Keskiviikko kasviswokkia Torstai ohrapuuroa, mehukeittoa, kaali-jauhelihakeittoa Perjantai lahnapuikkoja, kasvispyöryköitä (Muutoksia saattaa tulla. Joka päivä on myös kasvisvaihtoehto tarjolla.)

11 TÄNÄ SYKSYNÄ Innostuimme tutkimaan luontoa ja kuvaamaan jännitystarinoita tablettien avulla. Osaamme myös muokata tarinoitamme. Olemme saaneet uusia kivoja kavereita. Opetamme ystävillemme vaikkapa omaa äidinkieltämme välitunneilla. Pipo ja lapaskausi on alkanut, muistuttavat pupuset. Opimme paljon uusia asioita; esimerkiksi soittamaan Tempo-orkesterissa viulua.

12

ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA

ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA Aurinkoista KESÄÄ! ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA marketta.sarahonka@edu.hel.fi Keväinen tervehdys täältä koulusta! Lukuvuosi 2014-2015 lähenee kovaa vauhtia loppuaan! Luonnossa on jo kauan ollut

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti!

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Ensimmäinen kohteemme tällä viikolla oli Anttolan palvelukeskus. Aloitimme aamun reippaasti pihapeleillä. Yksi asukkaista ymmärsi petanquen idean

Lisätiedot

OMAN VUORON ODOTTAMINEN. Materiaali 2018 Viitottu Rakkaus Kuvat MyCuteGraphics.com Diapohjat SlidesCarnival.

OMAN VUORON ODOTTAMINEN. Materiaali 2018 Viitottu Rakkaus   Kuvat MyCuteGraphics.com Diapohjat SlidesCarnival. OMAN VUORON ODOTTAMINEN Materiaali 2018 Viitottu Rakkaus www.viitotturakkaus.fi Kuvat MyCuteGraphics.com Diapohjat SlidesCarnival.com OMAN VUORON ODOTTAMINEN OMAN VUORON ODOTTAMINEN Oman vuoron odottaminen

Lisätiedot

Luomu vehnähiutalepuuroa juurespalat. Kirjolohikiusausta L G N S K salaattia. Juustoista perunakasvisvuokaa L G N S K

Luomu vehnähiutalepuuroa juurespalat. Kirjolohikiusausta L G N S K salaattia. Juustoista perunakasvisvuokaa L G N S K 25. 29.4.2016 Viikko 17/1 Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Luomukaurapuuroa marjoja Ruisvelliä Luomu vehnähiutalepuuroa Leipää kaakao 4-viljan velliä täysmehua Jauhelihaperunasosevuokaa

Lisätiedot

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa Maanantai 22.6. Hei olen Joni ja aloitin kesätyöt tänään. Päivä alkoi aamupäivästä kahdentoista pintaan perehdytyksellä työtoimista, sekä ohjeista blogin pitämisen suhteen. Loppu päivä menikin hyllyttäessä

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ! ME 111 MAALISKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ! ME 111 MAALISKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ! ME 111 MAALISKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA marketta.sarahonka@edu.hel.fi Ympäristöraadin terveiset Viikolla 13 kiinnitimme ruokalassa huomiota hyvään ruokalakäyttäytymiseen ja ruokahävikin

Lisätiedot

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Hyvinvoinnin puolesta Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Johtava lasten liikuttaja Missio Edistää lasten sekä nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla Yli

Lisätiedot

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Jos suunnittelet muuttoa, on hyödyllistä pohtia etukäteen, millaiset asiat ovat sinulle tärkeitä

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

Paloaukean päiväkoti. Eläimet mukana päiväkodin arjessa

Paloaukean päiväkoti. Eläimet mukana päiväkodin arjessa Paloaukean päiväkoti Eläimet mukana päiväkodin arjessa Heti sisään astuessa me isin ja äidin kanssa tiedämme, mitä päiväkodissa tapahtuu tällä viikolla. Seinällä, melkein katossa asti on iso näyttö. Näytöllä

Lisätiedot

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu Kiveen hakattu 2/2013 Aleksis Kiven peruskoulu Sisällysluettelo Pääkirjoitus Minun proggikseni 3 Proggislogokilpailu 2013 5 Sarjakuvia 6 Koulu alkoi ja musiikki soi 10 Koululehti sai nimen 12 Lomatoivoituksia

Lisätiedot

8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä

8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä 8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä Tunnelmia Kupittaan luistelumadolta ja keilauksesta Tulin madolle vähän ennen klo 9. Odotimme, että muut laittoivat luistimensa ja tekivät tilaa. Kun pääsimme

Lisätiedot

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus 7.3.2011 17.4.2011 Joni Kärki ja Mikko Lehtola Matka alkoi Oulaisten rautatieasemalta sunnuntaina 16.3. Juna oli yöjuna, ja sen oli tarkoitus lähteä matkaan

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

Metsä/Luonto

Metsä/Luonto Tutkimme ja kokeilemme Metsä/Luonto 2016 2017 Työn tehneet: 7-8 vuotiaat Pirtin koulun iltapäiväkerholaiset Tähdet: Aleksi H, Anniina H., Anniina R., Arttu H., Arttu K., Eelis, Eeva, Hilma, Kerttu, Leevi,

Lisätiedot

VESALASSA ONNISTUMME. Marraskuu on ollut Vesalan ala-asteella kiireinen kuin jouluviikolla konsanaan. Kohokohtana. toteutettu PAJAPÄIVÄ, josta

VESALASSA ONNISTUMME. Marraskuu on ollut Vesalan ala-asteella kiireinen kuin jouluviikolla konsanaan. Kohokohtana. toteutettu PAJAPÄIVÄ, josta VESALASSA ONNISTUMME Marraskuu on ollut Vesalan ala-asteella kiireinen kuin jouluviikolla konsanaan. Kohokohtana oli Helsingin kaupungin RUUTIhankerahoilla toteutettu PAJAPÄIVÄ, josta tässä ja seuraavilla

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Kemin kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkojen tarveselvitys

Kemin kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkojen tarveselvitys Kemin kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkojen tarveselvitys Vastaajia yhteensä 261 kpl Naisia 195kpl (74,7%) Miehiä 66 kpl (25,3%) Vastanneiden ikä Mielestäni alakoulun (0-6 lk) oppilaan lähikoulun tulisi

Lisätiedot

Luomu vehnähiutalepuuroa juurespalat. Kirjolohikiusausta L G N S K salaattia. Juustoista perunakasvisvuokaa L G N S K

Luomu vehnähiutalepuuroa juurespalat. Kirjolohikiusausta L G N S K salaattia. Juustoista perunakasvisvuokaa L G N S K 21.12-23.12.2015 Viikko 52/1 Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai kaurapuuroa marjoja Ruisvelliä vehnähiutalepuuroa Jauhelihaperunasosevuokaa L G S K Hernekeittoa luomuherneistä M L G N K /

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH)

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) Sunnuntai Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Klo 18.00-19.00 Tuloinfo. Taloon ja toisiin tutustuminen Maanantai

Lisätiedot

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS:

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Rauman freinetkoulun 2lk:n luokkalehti 5# helmikuu 2011 KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Oppilaan haastattelu 2 Mikaelin arvoitus 2 Kaksi merenneitoa 3 Kirjaesittely 3 Hiihtoloma 5 Hiihtoretki 5 Silja Europalla

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

Kysely Piispanlähteen alakoulun oppilaille keväällä 2012 1. Kerro luokkasi

Kysely Piispanlähteen alakoulun oppilaille keväällä 2012 1. Kerro luokkasi Sivu 1/50 Kysely Piispanlähteen alakoulun oppilaille keväällä 2012 1. Kerro luokkasi Sivu 2/50 2. Sukupuolesi Sivu 3/50 3. Syntymäaika Sivu 4/50 4. Rastita kaksi mielestäsi tärkeintä oppiainetta. Sivu

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

TAKU 1 AKU 2 NUMERO 2. Leirin avajaiset. Sää huomenna 14 [1] Lieskahdus. Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA. Pelastusjohtaja Harri Setälä

TAKU 1 AKU 2 NUMERO 2. Leirin avajaiset. Sää huomenna 14 [1] Lieskahdus. Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA. Pelastusjohtaja Harri Setälä Leirilehti 11.06.2015 NUMERO 2 Leirin avajaiset Pelastusjohtaja Harri Setälä Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA TAKU 1 ILOISIA LEIRIKASVOJA AKU 2 Sää huomenna 14 RUOAKSI HUOMENNA: 7.30 aamupala: kaurapuuro,

Lisätiedot

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA Lähdimme vappuaamuna 1.5.jännittävälle elokuvamatkalle Irlantiin Kitisenrannan koulun pihalta. Mukana olivat Taneli Juntunen (9b), Joonas Tuovinen (9b),

Lisätiedot

Ranska, Chamonix TAMMIKUU

Ranska, Chamonix TAMMIKUU Ranska, Chamonix TAMMIKUU Tulin Ranskaan 2.1.2013 Riitan & Katjan kanssa. Oltiin hotelilla, joskus 9 jälkeen illalla. Sain oman huoneen ja näytettiin pikaisesti missä on suihkut ja vessat. Ensimmäisenä

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Nyhkälä 29.1.2015 luokat 4.-6. ohjaava opettaja Sari Metsäkivi 30.1.2015 luokat 1.-3. ohjaava opettaja Heidi Rouvali

Nyhkälä 29.1.2015 luokat 4.-6. ohjaava opettaja Sari Metsäkivi 30.1.2015 luokat 1.-3. ohjaava opettaja Heidi Rouvali Kaikkien Ahmoon koulun oppilaiden kuuleminen lukuvuonna 2014-2015 1. Oppilasneuvostojen kuuleminen Ahmoo 28.1.2015 Mukana Silja Silvennoinen ja Eija Pajarinen Nyhkälä 29.1.2015 luokat 4.-6. ohjaava opettaja

Lisätiedot

Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo

Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo 10.00 16.00. Liikennepuistossa järjestettiin ensimmäisen kerran koko perheen talvitapahtuma jossa ohjelmassa oli huskyvaljakkoajelua,

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017 Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017 Sunnuntai Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Klo 18.00-19.00 Tuloinfo. Taloon ja toisiin tutustuminen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Rehtorin haastattelu s. 2

SISÄLLYSLUETTELO. Rehtorin haastattelu s. 2 SISÄLLYSLUETTELO Rehtorin haastattelu s. 2 Oma tyyli s. 3-7 Tulevien seiskojen vanhempainilta s. 8-10 Ysigaala s. 11-18 Sarjakuva, tehnyt Severi Hölsö s. 19 Lehdentekijät: Ella-Riikka Pukkinen Roosa-Maria

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

Luomu vehnähiutalepuuroa juurespalat. Kirjolohikiusausta L G N S K. salaattia. Juustoista perunakasvisvuokaa VL G N S K

Luomu vehnähiutalepuuroa juurespalat. Kirjolohikiusausta L G N S K. salaattia. Juustoista perunakasvisvuokaa VL G N S K 9.11. 13.11.2015 Viikko 46/1 Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai kaurapuuroa marjoja Ruisvelliä vehnähiutalepuuroa Leipää kaakao 4-viljan velliä Jauhelihaperunasosevuokaa L G S K Kasvisperunasosevuokaa

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Kunkussa viikonlopun kovimmat bileet. Avoinna -04 Vapaa Pääsy!

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Kunkussa viikonlopun kovimmat bileet. Avoinna -04 Vapaa Pääsy! .com - Tapahtumia Perjantai 22.09.2017 Aiempaa kokemusta ratsastuksesta ei tarvita. Eri taitotasoille omat safarit klo 09:00-20:00 OMATOIMINEN FARMIKIERROS, kotieläimiin tu Dj Kunkku Lauantai 23.09.2017

Lisätiedot

SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011

SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011 SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011 Tälle koko lukuvuodelle olemme suunnitelleet teemaksi MATKALLA Tutkimusmatkamme lähtee minusta itsestä ja laajenee käsittämään ainakin Suomen ja Pohjoismaat. Otamme toimintaamme

Lisätiedot

Bulgaria, Pazardzhik 4.3.-15.4.2014

Bulgaria, Pazardzhik 4.3.-15.4.2014 Bulgaria, Pazardzhik 4.3.-15.4.2014 Janet Valliovuo ja Ramoona Rahja, Horaca11 Johdanto Lähdimme ulkomaille, koska halusimme kokeilla jotain erilaista ja kokeilla rajojamme. Halusimme lähteä Iso-Britanniaan,

Lisätiedot

Preesens, imperfekti ja perfekti

Preesens, imperfekti ja perfekti Preesens, imperfekti ja perfekti ennen nyt Neljä vuotta sitten olin töissä tehtaassa. Nyt minä olen lähihoitaja. r Olen työskennellyt sairaalassa jo kaksi vuotta. J Joo, kävin toissapäivänä. Sinun tukka

Lisätiedot

KUVAJUTTU Lapsen nimi: Päivämäärä: Päiväkoti/koulu: Lomakkeen täyttäjä:

KUVAJUTTU Lapsen nimi: Päivämäärä: Päiväkoti/koulu: Lomakkeen täyttäjä: KUVAJUTTU Lapsen nimi: Päivämäärä: Päiväkoti/koulu: Lomakkeen täyttäjä: Lapsen kanssa järjestetään kahdenkeskeinen arviointihetki 2 kertaa vuodessa: alkukartoitus ja seuranta puolen vuoden päästä. Tutustu

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Luokkalehti 2015. Tässä koulumme 5-6 luokan toimittama luokkalehti vuoden 2015 mukavimmista koulupäivistä.

Luokkalehti 2015. Tässä koulumme 5-6 luokan toimittama luokkalehti vuoden 2015 mukavimmista koulupäivistä. Luokkalehti 2015 Tässä koulumme 5-6 luokan toimittama luokkalehti vuoden 2015 mukavimmista koulupäivistä. Pia Kauton valokuvapaja Pia Kautto kävi Länsipuolen koululla opettamassa valokuvausta ja kuvan

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:24 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:24 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. Matematiikka YHT2.1. Ma Fyke

Lisätiedot

22 vastausta. Tiivistelmä. Olen. Vuosiluokkani on. Alakouluni oli. Muokkaa tätä lomaketta. Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot

22 vastausta. Tiivistelmä. Olen. Vuosiluokkani on. Alakouluni oli. Muokkaa tätä lomaketta. Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot vastausta Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot vesa.raasumaa@gmail.com Muokkaa tätä lomaketta Tiivistelmä Olen 5% Tyttö 5 % Poika 5 % 5% Vuosiluokkani on 8,% 3,8% 7. 5 % 8. 8. % 9. 7 3.8 % 5% Alakouluni

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä 7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä montako tietokirjaa pitää myydä, että olisit suomessa bestseller? Bestseller-listalle Suomessa tietokirjalla on päässyt vuonna 2014 jos on myynyt yli 13500 kappaletta tai

Lisätiedot

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Vertaile itseäsi ja kirjan päähenkilöä. Mitä teissä on samaa, mitä erilaista? 2. Kirjoita kirje valitsemallesi kirjan henkilölle. 3. Kuvittele,

Lisätiedot

KIUSAAMISEN EHKÄISY- JA PUUTTUMISMALLI MERIUSVAN KOULUSSA

KIUSAAMISEN EHKÄISY- JA PUUTTUMISMALLI MERIUSVAN KOULUSSA KIUSAAMISEN EHKÄISY- JA PUUTTUMISMALLI MERIUSVAN KOULUSSA Hyvä ja turvallinen oppimisympäristö on sekä perusopetuslain että lastensuojelulain kautta tuleva velvoite huolehtia oppilaiden sosiaalisesta,

Lisätiedot

Avoin päiväkoti SoPeVa

Avoin päiväkoti SoPeVa Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Lokakuun ohjelma VIIKKO 40, teema Varpaat vauhtiin Maanantai 29.9 8.30 12.00 ja * Vapaaehtoinen, ohjattu

Lisätiedot

Maanantai 21.7.2014: Viimeinen kokonainen työviikko!

Maanantai 21.7.2014: Viimeinen kokonainen työviikko! Maanantai 21.7.2014: Viimeinen kokonainen työviikko! Maanantaiaamuna otimme suunnan kohti moision terveyskeskus-sairaalaa. Aamupäivän vietimme Sinivuokko osastolla. Siellä muutamat vanhukset lähtivät heti

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Vesijumppakurssi Tahko Span kylpylässä

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Vesijumppakurssi Tahko Span kylpylässä .com - Tapahtumia Maanantai 25.09.2017 Aiempaa kokemusta ratsastuksesta ei tarvita. Eri taitotasoille omat safarit klo 09:00-20:00 OMATOIMINEN FARMIKIERROS, kotieläimiin tu Tiistai 26.09.2017 Vesijumppakurssi

Lisätiedot

Jutellaan murrosiästä! Tietoa ja tehtäviä kasvamisesta ja kehittymisestä 5.- ja 6.-luokkalaisille

Jutellaan murrosiästä! Tietoa ja tehtäviä kasvamisesta ja kehittymisestä 5.- ja 6.-luokkalaisille Jutellaan murrosiästä! Tietoa ja tehtäviä kasvamisesta ja kehittymisestä 5.- ja 6.-luokkalaisille 1 Hei koululainen! Tässä tehtävävihkossa käsitellään murrosikään liittyviä asioita. Tehtävät ovat kotitehtäviä,

Lisätiedot

HYKKI HERÄÄ! Koko koulun yhteinen aamuviritys

HYKKI HERÄÄ! Koko koulun yhteinen aamuviritys HYKKI HERÄÄ! Koko koulun yhteinen aamuviritys Kaikki liikkeelle yhdessä Miksi HYKKI HERÄÄ? Liikunta ja fyysinen aktiivisuus parantaa / kehittää / lisää muisti, tarkkaavaisuus, tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisutaidot

Lisätiedot

Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Facebook -> Avoin päiväkoti Sopeva

Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Facebook -> Avoin päiväkoti Sopeva Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Facebook -> Avoin päiväkoti Sopeva Syyskuun 2015 ohjelma Viikko 37 Maanantai 7.9 8.30 16.00 *Perhekerhoon

Lisätiedot

AJATTELE ITSE! Liite 1. Mikä päihteissä kiehtoo? PäihteetönPää Materiaalia oppitunnille. Työversio/luonnos oppilaan työvihosta versio

AJATTELE ITSE! Liite 1. Mikä päihteissä kiehtoo? PäihteetönPää Materiaalia oppitunnille. Työversio/luonnos oppilaan työvihosta versio Liite 1 AJATTELE ITSE! Mikä päihteissä kiehtoo? Työversio/luonnos oppilaan työvihosta versio 20.10.2017 Muutoksia tulossa. Tätä vihkoa käytetään vain, jos oppilailla ei ole omia tietokoneita tai tabletteja

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30 Koulukysely oppilaille 1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30 1/16 2/16 N Prosentti Hirvijärvi 0 0% Jurvan yhtenäiskoulu 0 0% Kangas 0 0% Keskikylä 30 100% Kirkonkylä 0 0% Koivisto 0 0% Koskue 0

Lisätiedot

LUONTO24PALAUTE 5B-luokka

LUONTO24PALAUTE 5B-luokka LUONTO24PALAUTE 5B-luokka yök tyydyttävä kivaa superia Oliko leirillä kivaa 4 15 Tulisitko uudelleen 7 12 Oliko ohjaajat kivoja 4 8 7 Miten yöpyminen sujui 2 7 5 5 Mitä pidit luontopolkurasteista 1 9 9

Lisätiedot

NUKKETEATTERIN KÄYTTÖOHJEET

NUKKETEATTERIN KÄYTTÖOHJEET RUDOLF KOIVU NÄYTTELYYN LIITTYVÄ NUKKETEATTERI NUKKETEATTERIN KÄYTTÖOHJEET Itsekseen tekeville Nukketeatterissa voi leikkiä teatteriesitystä kokeilemalla nukeilla näyttelemistä erilaisissa lavasteissa.

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Vuoreksen koulu lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017 ja keväällä 8.1. - 11.5.2018. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Koululaisten oma yhteiskunta

Koululaisten oma yhteiskunta Koululaisten oma yhteiskunta Yrityskylä on peruskoulun kuudensille luokille suunnattu yhteiskunnan, työelämän ja yrittäjyyden opintokokonaisuus. Yrityskylä-opintokokonaisuus muodostuu opettajien koulutuksesta,

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

Piristyspartio. Viikko 3. Maanantai 15.6.2015 Anttolaa ja Mikkelin siltakemmakat

Piristyspartio. Viikko 3. Maanantai 15.6.2015 Anttolaa ja Mikkelin siltakemmakat Piristyspartio Viikko 3 Maanantai 15.6.2015 Anttolaa ja Mikkelin siltakemmakat Maanantaiaamuna suuntasimme kohti Anttolaa. Vastaanotto oli lämmin sekä ystävällinen ja tunsimme itsemme tervetulleiksi. Aloitimme

Lisätiedot

Matka maailman ympäri projekti lapsille

Matka maailman ympäri projekti lapsille Matka maailman ympäri projekti lapsille 1 KEHITTÄMISTEHTÄVÄN SUUNNITELMA Matka maailman ympäri projekti lapsille. Lähdimme työstämään tehtävää yhdessä Kirsi Nousiaisen kanssa. Meillä molemmilla on esikouluryhmissämme

Lisätiedot

Löytölintu. www.modersmal.net/finska

Löytölintu. www.modersmal.net/finska www.modersmal.net/finska Löytölintu Olipa kerran metsänvartija, joka lähti metsään metsästämään. Siellä hän kuuli lapsen huutoa. Hän seurasi ääntä ja saapui vihdoin korkean puun juurelle, jonka latvassa

Lisätiedot

Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 2011-2012

Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 2011-2012 Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 11-12 Lasten kyselyn saivat huoltajien kyselyn yhteydessä 4 lasta, joista palautui 25. Vastausprosentti muodostui siten 62,5%. Lasten kysely muodostui

Lisätiedot

BEST LEIRIKOULU EVER! 2014

BEST LEIRIKOULU EVER! 2014 BEST LEIRIKOULU EVER! 2014 1.päivä Maanantaiaamuna (22.9) koko luokka kokoontui yhdeksältä kellotornille. Jännitys oli ilmassa, lähdemme tänään leirikouluun Saksaan! Tatu oli jakanut meidät edellispäivänä

Lisätiedot

Kansainvälinen neulontapäivä 12.6.2010 Taito Helskyssä!

Kansainvälinen neulontapäivä 12.6.2010 Taito Helskyssä! Kansainvälinen neulontapäivä 12.6.2010 Taito Helskyssä! Vaaleanvihreä patalappu asuu nyt Kruununhaassa Meritullinkadulla, vanhan jugendtalon sisäpihalle antavan huoneiston keittiössä. Lappu roikkuu kavereineen

Lisätiedot

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero.

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. VILU Kevät 2016 Pääkirjoitus: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. Penkkarit ja vanhojen tanssit menivät vilauksessa ja loma tulee vastaan, vaikka kuinka yrittäisit sitä vältellä. Luntakin on satanut,

Lisätiedot

Oppilaskysely Opetuspalvelut

Oppilaskysely Opetuspalvelut Oppilaskysely 2019 Opetuspalvelut Taustatietoja Oppilaat vastasivat kyselyyn ajalla 25.4. 17.5.2019 saamansa linkin kautta Kyselyyn vastasi 3330 oppilasta 2019 kyselyyn vastasi 76% kaikista perusopetuksen

Lisätiedot

Kaija Jokinen - Kaupantäti

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Kaija Jokinen - Kaupantäti Kun menet kauppaan, ajatteletko sitä mitä piti ostaa ja mahdollisesti sitä mitä unohdit kirjoittaa kauppalistaan? Tuskin kellekään tulee

Lisätiedot

Kasvis-perunasosevuokaa (soija) L G N S K. Kasvishernekeittoa luomuherneistä L G N S K. Juustoista perunakasvisvuokaa

Kasvis-perunasosevuokaa (soija) L G N S K. Kasvishernekeittoa luomuherneistä L G N S K. Juustoista perunakasvisvuokaa 21.12-27.12.2015 vk 52/1 Aamupala Lounas Kasvisruoka Välipala Päivällinen Iltapala kaurapuuroa marjoja Jauheliha-perunasosevuokaa L G S K Kasvis-perunasosevuokaa (soija) Sämpylä luomuviljoista Kalkkuna-juureskeittoa

Lisätiedot

PERJANTAI 18.10. MAANANTAI 21.10.

PERJANTAI 18.10. MAANANTAI 21.10. PERJANTAI 18.10. YÖKAHVILA, Aika: klo 18.00 23.30, 8lk 18v Paikka: Nuorisotalo Wanha Vesilaitos (Kauppakatu 1b) Hinta: Maksuton, 0-promillea Lisätietoja: nuoriso-ohjaaja Teemu Eskelinen p. 044-7100380

Lisätiedot

(soija) L G N S K. Kasvishernekeittoa luomuherneistä L G N S K. Juustoista perunakasvisvuokaa. Kasvispihvit M L G N S K (soija) Kikhernekastiketta

(soija) L G N S K. Kasvishernekeittoa luomuherneistä L G N S K. Juustoista perunakasvisvuokaa. Kasvispihvit M L G N S K (soija) Kikhernekastiketta Helsingin kaupungin palvelukeskus ovat Portaat luomuun -ohjelman tasolla 3 14.-20.3.2016 vk 1/11 Aamupala Lounas Kasvisruoka Välipala Päivällinen Iltapala kaurapuuroa Kasvis-perunasosevuokaa marjoja (soija)

Lisätiedot

Vanhusten ruokalista vk 49-3

Vanhusten ruokalista vk 49-3 Ateriapäivä: 30.11.2015-24.1.2016 Sivu: 1 Maanantai 30.11.2015 Tiistai Keskiviikko 2.12.2015 Torstai 3.12.2015 Perjantai 4.12.2015 Lauantai 5.12.2015 Sunnuntai 6.12.2015 Aamupala Aamupala Aamupala Aamupala

Lisätiedot

Mesikämmen 2/2006 2/2006

Mesikämmen 2/2006 2/2006 Mesikämmen 2/2006 2/2006 Partiolippukunta Mankkaan Eräsusien tiedotuslehti 2/2006 2 Mesikämmen 2/2006 Mesikämmen on partiolippukunta Mankkaan Eräsusien virallinen tiedotuslehti. Päätoimittaja ja taitto:

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

UUDENVUODEN YMPÄRISTÖLUPAUS -KILPAILU

UUDENVUODEN YMPÄRISTÖLUPAUS -KILPAILU UUDENVUODEN YMPÄRISTÖLUPAUS -KILPAILU Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osasto ry Laivapuiston perhetalo Tiiliruukinkatu 1 33200 Tampere Kilpailun yhdyshenkilö: Kaija Reiman-Salminen Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Puolivälin päiväkoti. Luonnon hyvinvointivaikutuksia ääninä ja valoina

Puolivälin päiväkoti. Luonnon hyvinvointivaikutuksia ääninä ja valoina Puolivälin päiväkoti Luonnon hyvinvointivaikutuksia ääninä ja valoina Miltä kuulostaa kevät, kun vesi tippuu jääpuikoista? Miten kurjet kutsuvat kavereitaan ja miten sammal rapisee? Joskus kun tulen päiväkotiin,

Lisätiedot

Etelä Hesaan. Lomamieli ilman lentomatkaa!

Etelä Hesaan. Lomamieli ilman lentomatkaa! Etelä Hesaan Elisa Anttonen Ilona Damski Aura Kajaniemi Antti Kemppainen Vanamo Korell Inka Luhtanen Antton Nuotio Marja Ojala Emmi Pakkanen Ida-Sofia Tuomisto Eija Vehviläinen Sandra Wirtanen Lomamieli

Lisätiedot

1. palvelupiste: mitattiin verenpainetta, veren sokeriarvoja sekä testattiin tasapainoa

1. palvelupiste: mitattiin verenpainetta, veren sokeriarvoja sekä testattiin tasapainoa IkäArvokas palvelupäivä Kangaslammin seurakuntasalissa keskiviikkona 23.9.2015 klo 11-15 Leiripäivään kutsuttiin mukaan erityisesti kotona yksin asuvia ikäihmisiä, jotka harvoin pääsevät mukaan toimintaan

Lisätiedot

Juhannuskylän koulupolku Juhannuskylä - Tammela

Juhannuskylän koulupolku Juhannuskylä - Tammela HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Juhannuskylän koulupolku Juhannuskylä - Tammela lv. 2018-2019 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 3.9. - 7.12.2018 ja keväällä 7.1. -

Lisätiedot

Ryhmäytymispäivät houkuttelivat tutustumaan uusiinkin kavereihin

Ryhmäytymispäivät houkuttelivat tutustumaan uusiinkin kavereihin 1/2016 1.9.2016 Paanan koulun oma julkaisu, Paanan Posti, ilmestyy jatkossa kuukausittain. Luvassa tietoa koulun ajankohtaisista asioista ja tapahtumista sanoin sekä kuvin. Ryhmäytymispäivät houkuttelivat

Lisätiedot

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti Joki Minä asun omakotitalossa. Talo sijaitsee Kemijärven rannan lähellä. Talon ja rannan välimatka on noin 20 metriä. Tänä keväänä Kemijoen pinnan jää alkoi sulaa aikaisemmin kuin ennen. Kaiken jään sulamisen

Lisätiedot

Lasten arviointikyselyn tuloksia APIP-toiminnasta 4/2014 (lv. 13-14)

Lasten arviointikyselyn tuloksia APIP-toiminnasta 4/2014 (lv. 13-14) Lasten arviointikyselyn tuloksia APIP-toiminnasta 4/14 (lv. 13-14) Lasten kyselyn saivat huoltajien kyselyn yhteydessä lasta, joista palautui 16. Vastausprosentti oli 4,7 %. Lasten kysely muodostui 12

Lisätiedot

Haukan Sanomat Saapumislehti

Haukan Sanomat Saapumislehti Haukan Sanomat Saapumislehti KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kaakkois-Suomen pelastusalanliiton palokuntanuorten koulutusleiri 30.6 5.7.2013, Utin leirikenttä, Kouvola Tervetuloa kauan odotetulle palokuntanuorten

Lisätiedot

Taloyhtiön asukkaiden kuulumisia. Kaaduin takahuoneessa ja kaikki muut työntekijät nauroivat KATSO YLLÄTYSTULOS!

Taloyhtiön asukkaiden kuulumisia. Kaaduin takahuoneessa ja kaikki muut työntekijät nauroivat KATSO YLLÄTYSTULOS! TOIMITTAJAT PISTIVÄT KESÄN JÄÄTELÖT JÄRJESTYKSEEN SIVU 3 KATSO YLLÄTYSTULOS! Kaaduin takahuoneessa ja kaikki muut työntekijät nauroivat -Rasmus SIVU 2 Taloyhtiön asukkaiden kuulumisia. SIVU 6 KUINKA KAUPPA

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/5 Märynummen koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Märynummen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

TYYTYVÄISYYSKYSELY 2013

TYYTYVÄISYYSKYSELY 2013 Iloisuus / Oppiminen 700 600 500 400 300 Huono Ei osaa sanoa Hyvä 200 100 0 4-6v. 7-12v. 13-15v. Aikuiset Kaikki Vastausprosentit 16,3 59,5 11,2 12,2 100 Luovuus 400 350 300 250 200 150 Huono Ei osaa sanoa

Lisätiedot

Lautasuon päiväkoti. Lehtimaja

Lautasuon päiväkoti. Lehtimaja Lautasuon päiväkoti Lehtimaja Keväällä me teimme majan meidän lähimetsäämme. Ensin me kävimme metsässä katsomassa, mihin maja rakennettaisiin. Hyviä paikkoja oli monia mutta lopulta päädyimme paikkaan,

Lisätiedot

OPS 2016 - Kohti uudenlaista koulua

OPS 2016 - Kohti uudenlaista koulua OPS 2016 - Kohti uudenlaista koulua Runosmäen koulun oppilaiden ajatuksia syksyllä 2013 Mikä on koulun perustehtävä? - Paikka, jossa opettajat opettavat ja oppilaat oppivat - Tarjota oppimisympäristö,

Lisätiedot