4. Olosuhteet Riittävä valaistus hyväksymismerkintöjen näkemiseen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "4. Olosuhteet Riittävä valaistus hyväksymismerkintöjen näkemiseen"

Transkriptio

1 TURVALLISUUSVARUSTEIDEN HYVÄKSYMISMERKINNÄT 1. Tarkastuksen käyttö Tässä ohjeessa selvitetään, mitä katsastajan on tiedettävä erilaisista turvallisuusvarusteiden hyväksymisistä ja kuinka niitä osoittavat merkinnät löytyvät eri varusteista. Nämä tarkastukset soveltuvat kaikkiin ryhmiin ja ovat toteutettavissa turvallisuustarkastuksessa ennen kilpailua. Voimassaolevat kypärien hyväksymisstandardit on lueteltu FIA:n sääntöjen liitteeseen J liittyvässä teknisessä listassa numero 25. Tämä luettelo on myös Suomen sääntökirjassa ja siihen tehtävät muutokset tiedotetaan niiden voimaantultua AKK:n virallisessa tiedotteessa. Samat kypäränormit pätevät niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Turvavöiden FIA:n standardit ovat (vaaditaan kv- ja tietyissä kansallisissa kilpailuissa) 8853/98 (5- ja 6-pistevyöt) ja 8854/98 (nelipistevyöt). Mikäli käytetään vöitä, joihin viimeinen käyttöaika on merkitty, ne eivät kelpaa kansallisestikaan tämän käyttöajan umpeuduttua. Ajopukujen ja muiden asusteiden FIA-hyväksyntää vaaditaan vain kv-kilpailuissa. Näistä säädellään FIA:n standardeissa Penkkien FIA-hyväksyntää vaaditaan kv-kilpailuissa sekä myös kansallisesti tietyissä ryhmissä ja lajeissa. Luokiteltujen suojakehikoiden tunnistusmerkintöjen paikat on kerrottu ko. luokitustodistuksessa. 2. Määritelmät Ei määritelmiä. 3. Välineet Ei erityisvälineitä. 4. Olosuhteet Riittävä valaistus hyväksymismerkintöjen näkemiseen 5. Ympäristö- ja työsuojeluvaatimukset Tarkastukseen ei sisälly erityisiä ympäristö- tai työsuojeluriskejä. 6. Tarkastuksen suoritus TO 14 Sivu 1 (12)

2 6.1 Kypärät Kypäränormien hyväksyntämerkit ovat joko tarralla kypärän ulkopinnalla tai tarralla, brodeerattuna tai ommeltuna sen sisäpinnalla siten kiinnitettynä etteivät ne irtoa vahingossa. Merkki voi olla vuorauskankaiden välissä tai alla siten, ettei se hieroudu irti ja merkkiä voi joutua etsimään pitkäänkin. Hyväksytyt normit ja niiden hyväksymismerkkien mallit löytyvät sääntökirjasta liite J:n kohdasta XIII, ajajien varusteet. Vain mallin mukaiset merkinnät hyväksytään. 6.2 Turvavyöt Kv-hyväksyttyjä turvavöitä vaaditaan kansainvälisissä ja joissakin kansallisissa kilpailuissa. Hyväksytyissä turvavöissä on kahdenlaisia lipukkeita: luokituslipukkeita ja tunnistuslipukkeita. Molemmissa lipukkeissa on luokitusnumero (Homologation number) ja vyön viimeinen käyttöpäivä (Date of the end of validity). Kuva 1- Luokituslipuke Kuva 2- Tunnistuslipuke TO 14 Sivu 2 (12)

3 6.2.1 Luokitusnumero FIA:n myöntämä luokitusnumero kertoo turvavyön tyypin ja sen hyväksymisvuoden. Symbolit järjestyksessä ovat: Kirjaimet FIA viittaa FIA:an. Seuraavana kirjaimena B tarkoittaa vyötä, jossa on neljä nauhaa kiinni ohjaajassa, C vyötä, jossa on viisi nauhaa ja D vyötä, jossa on kuusi nauhaa ohjaajassa kiinni. Seuraava numerosarja (mallissa 999) on FIA:n antama tunnusnumero Seuraava kirjain kuvaa lukon toimintatapaa: T on kierrettävä lukko ja P painonappi Kautta- merkin jälkeinen luku on vyön hyväksynnässä sovelletun standardin viitevuosi VYÖN TARKISTAMINEN Seuraavat kohdat on tarkistettava: Yksi lipuke turvavyön jokaista osaa kohden Vyön jokaisessa osassa on oltava hyväksymislipuke. Koska vyön käyttöaika on määrätty ja sen osien lukumäärä on määrätty, on vyön jokaisessa osassa oltava joko luokituslipuke tai tunnistuslipuke. Kuitenkin, jos kaksi vyön osaa on fyysisesti toisissaan kiinni, yksi lipuke riittää. Vyöstä on myös löydyttävä vähintään yksi luokituslipuke, koska se on ainoa lipuke, jossa on mainittu valmistajan nimi Vyön nauhojen lukumäärä ja luokitusnumero Vyö täytyy käyttää kokonaisuudessaan ja siinä on oltava tarkkaan sama määrä nauhoja kuin mitä siihen on luokiteltu. Nauhojen lukumäärä käy ilmi luokitusnumeron kirjaimista B, C tai D (ks. kohta luokitusnumero). Samassa vyössä voi kuitenkin olla useampia luokitusnumeroita osoittamassa, että vastaavaa vyötä voi käyttää useassa muodossa (esim. neljän tai viiden nauhan vyönä). Kaikissa tapauksissa vyön jokaisesta osasta on löydyttävä sama luokitusnumero (ks. esimerkki: vyö, jossa on 4 tai 5 nauhaa kiinni ohjaajassa.) Hyväksynnässä sovelletun standardin viitevuosi ja sen voimassaolo Viitevuosi (ks. kohta luokitusnumero) osoittaa vuoden, jolloin ko. vyön hyväksynnässä sovellettu standardi on viimeksi tarkistettu. Esimerkiksi /98 numerossa FIA D-999-T/98 kertoo, että TO 14 Sivu 3 (12)

4 tämän vyön hyväksynnässä on käytetty standardia, joka on tarkistettu vuonna Onkin tarpeellista tietää, mikä on FIA:n sääntöjen mukaan kulloisellakin hetkellä voimassaoleva vuosi. Näin ei tarvitse tietää eikä tarkistaa itse vyönstandardien viimeisimpiä muutoksia (esim. että lukon kielen on osoitettava alaspäin tai mikä on vyönauhan vähimmäisleveys) vaan pelkkä vuosiluvun tarkistus riittää. Esim. /98 kertoo, että vyössä on otettu huomioon kaikki tarvittavat yksityiskohdat, mitä sääntö sillä hetkellä vaatii. Tällä hetkellä voimassaoleva versio on tuo /98 ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan FIA:n tiedotteessa Vyön viimeinen käyttöpäivä Vyön viimeinen käyttöpäivä on kerrottu luokitus- ja tunnistuslipukkeissa SUOSITUKSET On muistettava, että rajun onnettomuuden yhteydessä auton turvavyöt venähtävät ja menettävät iskuja vaimentavan vaikutuksensa. Siksi on ensiarvoisen tärkeää vaihtaa vyöt, jotka ovat olleet voimakkaan hidastuvuuden vaikutuksessa. Katsastajien velvollisuutena onkin kieltää huonokuntoisten vöiden käyttö ja poistaa luokituslipuke vaikka käyttöaika ei vielä olisikaan ummessa (ks. myös vöiden maalaaminen sääntökirjan kohdasta 253.6). TO 14 Sivu 4 (12)

5 ESIMERKKI Vyö, jossa on kuusi nauhaa ohjaajan vartalossa kiinni: * Tässä tapauksessa alavöissä on vain yksi lipuke, koska ne ovat fyysisesti yhtä kappaletta. ** Luokituslipukkeet voi yhtä lukuun ottamatta korvata tunnistuslipukkeilla. TO 14 Sivu 5 (12)

6 Vyö, jossa on neljä nauhaa ohjaajan vartalossa kiinni: * Luokituslipukkeet voi yhtä lukuun ottamatta korvata tunnistuslipukkeilla. TO 14 Sivu 6 (12)

7 Vyö, jossa on viisi nauhaa ohjaajan vartalossa kiinni: * Luokituslipukkeet voi yhtä lukuun ottamatta korvata tunnistuslipukkeilla. TO 14 Sivu 7 (12)

8 Vyö, jossa on neljä tai viisi nauhaa ohjaajan vartalossa kiinni: * Luokituslipukkeet voi yhtä lukuun ottamatta korvata tunnistuslipukkeilla. 6.3 Ajoasut Ajohaalari Hyväksymismerkki on ommeltu puvun ulkopuolelle näkyvästi kiinni. FIA 1986 standardin mukainen merkki voi olla puvun rintamuksessa, mutta kuvan 1 mukainen FIA standardia osoittava 100 x 40 mm kokoinen merkki on ommeltu puvun kauluksen takaosaan puvun uloimpaan kangaskerrokseen helposti näkyville. Vaaleissa kankaissa käytetään tummansinistä merkkiä ja tummissa kankaissa keltaista merkkiä. TO 14 Sivu 8 (12)

9 6.3.2 Muut ajovarusteet Kuva 1. FIA standardin mukainen hyväksyntämerkki Kuvan 3 mukaiset hyväksymismerkit on suositeltu ommeltaviksi kuvan 4 mukaisiin paikkoihin. TO 14 Sivu 9 (12)

10 Kuva 3 Alusasujen, kypärähuppujen, sukkien ja kenkien hyväksyntämerkki Kuva 4 Alusasujen, kypärähuppujen ja sukkien hyväksyntämerkkien paikat TO 14 Sivu 10 (12)

11 6.4 Istuimet Penkkiin laitetun hyväksyntämerkin on oltava kooltaan vähintään 6 cm x 4 cm ja siitä on löydyttävä seuraavat tiedot: Käytetyn FIA Standardin numero. Valmistajan nimi. Istuimen mallinimi. FIA:n luokitusnumero ja vuosi. Istuimen valmistusvuosi ja kuukausi. Kirjainten vähimmäiskorkeus on 8 mm ja merkki on oltava kiinnitettynä istuimen sivulle ylävartalon alueelle. Irrotettaessa rikkoontuvia kalvotarroja on suositeltu käytettäväksi, mutta jos tarran käyttö ei ole käytännöllistä, esim. kokonaan verhoillussa istuimessa, merkki on joko brodeerattava tai ommeltava istuimen päällysteeseen (ks. kuva 5). Valmistusaika voidaan osoittaa erillisellä valmistusaikatarralla (ks. kuva 6) tai brodeeratulla/painetulla tekstillä. Metallikehyksellä varustetun istuimen rungossa on oltava vastaavat yksilöintitiedot kuin luokitustarrassa. FIA Standard ABC Seats Ltd. Model: Super Champion 1996 Homologation N CS Date of Manufacture : June 1996 Merkkien minimikorkeus on 8 mm Kuva 5 : Hyväksyntämerkki Month J F M A M J A S O N D Year Kuva 6 : Valmistusaikaa osoittava tarra Hyväksyntämerkkejä ei saa pitää saatavilla istuimen valmistajan tilojen ulkopuolella ja merkillä varustetun vaihtopäällyksen saa asentaa vain valmistaja tai sen virallinen korjauksia tekevä edustaja. Hyväksyntämerkki on FIA:n omaisuutta ja FIA varaa oikeuden merkin irrottamiseen tai särkemiseen omille tai ASN:n valtuuttamille (Suomessa AKK:n) virkailijoille. Tämä tehdään silloin, kun TO 14 Sivu 11 (12)

12 kilpailun katsastuspäällikkö on autolle sattuneen onnettomuuden jälkeen sitä mieltä, että istuin ei enää täytä sille asetettuja suojausvaatimuksia Istuimen käyttöaika: FIA-hyväksytyn istuimen käyttöaika on viisi vuotta istuimen hyväksyntämerkkiin laitetusta valmistusajasta lukien. Valmistaja voi antaa istuimelle kaksi vuotta lisäaikaa, jos istuin toimitetaan sille tarkistettavaksi. Lisäaika osoitetaan istuimeen kiinnitettävällä lisämerkillä, jossa on valmistajan laaduntarkistuksen tekemä leima. Lisämerkistä käy ilmi aika, milloin istuimen käyttöaika päättyy. 6.5 Luokitellut suojakehikot Luokitellun suojakehikon on oltava sen kuvaavan luokitustodistuksen kuvien mukainen. Kuvien määrä ja taso vaihtelevat, joten myös tarkastettavuus näiltä osin vaihtelee. Huomiota on kiinnitettävä liitoksiin ja kiinnityksiin jälkeen hyväksytyistä kehikkotyypeistä on lisäksi löydyttävä sen valmistenumero, jonka malli ja paikka on yksilöity luokitustodistuskaavakkeen toisen sivun ensimmäisessä kuvassa. 7. Raportointi Näitä tarkastuksia ei tyypillisesti raportoida erikseen vaan ne ovat osa turvallisuustarkastusta. Mikäli turvavarusteissa on puutteita, niiden suhteen yleensä pätee vain korjaus eli käytännössä yleensä uuden hankinta ja uusintanäyttö katsastuksessa. Tästä periaatteesta voidaan poiketa vain erikoistapauksissa. TO 14 Sivu 12 (12)

KILPAILIJATIEDOTE. Sijaitsee Teollisuuskatu 5 Tornio. Avoinna klo 12.00 alkaen Puh 045 652 3008 Katja Kehus. Opastus valtatie 4 lähtien.

KILPAILIJATIEDOTE. Sijaitsee Teollisuuskatu 5 Tornio. Avoinna klo 12.00 alkaen Puh 045 652 3008 Katja Kehus. Opastus valtatie 4 lähtien. TORNION ASFALTTISPRINT 30.06.2012 KILPAILIJATIEDOTE KILPAILUTOIMISTO Sijaitsee Teollisuuskatu 5 Tornio. Avoinna klo 12.00 alkaen Puh 045 652 3008 Katja Kehus. Opastus valtatie 4 lähtien. VARIKKO Varikkopaikaksi

Lisätiedot

Raasepori KILPAILIJAOHJE. Kansallinen pienoisralli. Järjestäjä: Ekenäs-Tammisaaren MK/UA

Raasepori KILPAILIJAOHJE. Kansallinen pienoisralli. Järjestäjä: Ekenäs-Tammisaaren MK/UA 09.11.2013 Raasepori KILPAILIJAOHJE Kansallinen pienoisralli Järjestäjä: Ekenäs-Tammisaaren MK/UA Tervetuloa kilpailemaan N3M Power Rally:n. Kilpailuun ilmoittautui yhteensä (103) kilpailijaparia. Kilpailuun

Lisätiedot

Talvikelit on parhaimmillaan lunta riittää ja aurinkoinen sää tilauksessa.

Talvikelit on parhaimmillaan lunta riittää ja aurinkoinen sää tilauksessa. 16.3.2013 Kilpailijaohje Tervetuloa Suopunkiralliin Kemijärvelle Talvikelit on parhaimmillaan lunta riittää ja aurinkoinen sää tilauksessa. Kilpailukeskus sijaitsee Kemijärvellä Salorantie 1, huoltoalue,

Lisätiedot

21.2.2009 KILPAILIJAINFO

21.2.2009 KILPAILIJAINFO 21.2.2009 KILPAILIJAINFO www.markowa.com/had 21.2.2009 - Hankiralli KILPAILIJAINFO Kilpailupäivän aikataulu 21.2.2009 Kello 09.00 Kilpailutoimisto avataan 09.00 Kilpailupapereiden tarkastus ja materiaalin

Lisätiedot

KILPAILIJATIEDOTE. Raakarautaränni

KILPAILIJATIEDOTE. Raakarautaränni Raakarautaränni 13.01.2013 KILPAILIJATIEDOTE Kilpailutoimisto Kilpailutoimisto sijaitsee kilpailupaikalla ja avataan klo 7.00. Kilpailutoimiston puhelinnumero kilpailuaamuna 0400 809 909. Nuortenluokan

Lisätiedot

OSALLISTUMME SINETÖITÄVIEN AUTOJEN ESIKATSASTUKSEEN, klo WE WILL ATTEND THE VOLUNTEER SCRUTINEERING ON FRIDAY, from 14 hrs till 16 hrs

OSALLISTUMME SINETÖITÄVIEN AUTOJEN ESIKATSASTUKSEEN, klo WE WILL ATTEND THE VOLUNTEER SCRUTINEERING ON FRIDAY, from 14 hrs till 16 hrs ENNAKKOTUTUSTUMISTIETOLOMAKE RECONNAISSANCE INFO Kilpailija nro / Competitor s no 1-ohjaaja/driver Matkapuhelin/mobile phone no. 2-ohjaaja/co-driver Matkapuhelin/mobile phone no. Tutustumisauton merkki

Lisätiedot

ENNAKKOTUTUSTUMISTIETOLOMAKE RECONNAISSANCE INFO

ENNAKKOTUTUSTUMISTIETOLOMAKE RECONNAISSANCE INFO Kilpailija nro / Competitor s no ENNAKKOTUTUSTUMISTIETOLOMAKE RECONNAISSANCE INFO 1-ohjaaja/driver Matkapuhelin/mobile phone no. 2-ohjaaja/co-driver Matkapuhelin/mobile phone no. Tutustumisauton merkki

Lisätiedot

20.2.2010 HELSINKI KILPAILIJAINFO

20.2.2010 HELSINKI KILPAILIJAINFO 20.2.2010 HELSINKI KILPAILIJAINFO Hankiralli KILPAILIJAINFO 20.2.2010 Kilpailupäivän aikataulu 20.2.2010 Kello 09.00 Kilpailutoimisto avataan 09.00 Kilpailupapereiden tarkastus ja materiaalin jako alkaa

Lisätiedot

28.2.2015 HELSINKI KILPAILIJAINFO. www.hankiralli.fi. 60v

28.2.2015 HELSINKI KILPAILIJAINFO. www.hankiralli.fi. 60v 28.2.2015 HELSINKI 28.2.2015 60v KILPAILIJAINFO www.hankiralli.fi KILPAILUN KULKU Kilpa-autojen purku trailereilta ja traileriparkki, renkaanvaihtoalue Kilpailupapereiden tarkastus ja materiaalin jako

Lisätiedot

Ralliautojen hyväksyminen museoajoneuvoksi

Ralliautojen hyväksyminen museoajoneuvoksi Ralliautojen hyväksyminen museoajoneuvoksi Laatinut: Hannu Lampinen 2009 ALUKSI SA-HK on FIVA:n alainen järjestö. FIVA tarkoittaa vapaasti käännettynä kansainvälistä vanhojen ajoneuvojen järjestöä. FIVA:n

Lisätiedot

1.Riihivuori RalliSprint

1.Riihivuori RalliSprint KILPAILIJATIEDOTE Ajo-ohje: Trailerit: Kilpailun varikko on rinteiden päällä, Riihivuoren piha-alueella, parkkitasanteilla. Riihivuori sijaitsee Muuramen keskustan tuntumassa seuraa kilpailun ja Riihivuoren

Lisätiedot

Päivämäärä 8.3.2014 Kilpailun järjestäjä Harrasteralli ry /Kajaanin Urheiluautoilijat ry.

Päivämäärä 8.3.2014 Kilpailun järjestäjä Harrasteralli ry /Kajaanin Urheiluautoilijat ry. KILPAILIJATIEDOTE Kilpailun nimi Shell Piippolaralli Päivämäärä 8.3.2014 Kilpailun järjestäjä Harrasteralli ry /Kajaanin Urheiluautoilijat ry. Paikkakunta Piippola 1. KILPAILUSTA YLEENSÄ 1.1 Kilpailun

Lisätiedot

Maanantai 19.1.2009 Kilpailun säännöt julkaistaan, ilmoittautuminen ja ennakkotutustumiskielto alkavat. Kilpailuun hyväksyttyjen lista julkaistaan.

Maanantai 19.1.2009 Kilpailun säännöt julkaistaan, ilmoittautuminen ja ennakkotutustumiskielto alkavat. Kilpailuun hyväksyttyjen lista julkaistaan. KILPAILUN SÄÄNNÖT Kilpailun nimi: 26. Suopunkiralli Aika: 28.3.2009 Kilpailun arvo: Kansallinen kilpailu, Alue 1 aluemestaruuskilpailu NEAFP Järjestäjä: Rovaniemen Urheiluautoilijat ry Paikkakunta: Rovaniemi

Lisätiedot

Sarjasäännöt. Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2015

Sarjasäännöt. Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2015 Sarjasäännöt Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2015 1. Yleistä Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan (myöhemmin Sarja), kaikki oikeudet ovat AKK- Motorsport ry:n (myöhemmin Liitto) omaisuutta. Sarjassa

Lisätiedot

XXXVI RANTARALLI 1.9.2012. Kansallinen pienoisralli ja alueen 7 aluemestaruusosakilpailu

XXXVI RANTARALLI 1.9.2012. Kansallinen pienoisralli ja alueen 7 aluemestaruusosakilpailu XXXVI RANTARALLI 1.9.2012 Kansallinen pienoisralli ja alueen 7 aluemestaruusosakilpailu Perinteinen Rantaralli rikkoo perinteitä tänä vuonna olemalla kolmen EK:n pienoisralli, jossa käytetään tiivistä

Lisätiedot

-Sprint Trailerit: Trailereita varten on varattu kartassa näkyvä alue. Seuraa opasteita!

-Sprint Trailerit: Trailereita varten on varattu kartassa näkyvä alue. Seuraa opasteita! -Sprint 4.10.2014 KILPAILIJATIEDOTE Ajo-ohje: Kilpailun varikko on Laukaan Betoni Oy:n Kuusan elementtitehtaan piha-alueella. Laukaan KK:sta n. 6 km pohjoiseen (Suolahdentie Äijäläntie Ränssintie) seuraa

Lisätiedot

KILPAILUNJOHTAJAT: Teemu Tikkaoja 040 500 7492 Lasse Lae 0500 661 381. SIHTEERI: Tiina Lae 050 500 2989. TURVAPÄÄLLIKÖ: Teemu Sillanpää 040 746 2876

KILPAILUNJOHTAJAT: Teemu Tikkaoja 040 500 7492 Lasse Lae 0500 661 381. SIHTEERI: Tiina Lae 050 500 2989. TURVAPÄÄLLIKÖ: Teemu Sillanpää 040 746 2876 KILPAILUNJOHTAJAT: Teemu Tikkaoja 040 500 7492 Lasse Lae 0500 661 381 SIHTEERI: Tiina Lae 050 500 2989 TURVAPÄÄLLIKÖ: Teemu Sillanpää 040 746 2876 RATATUOMAREIDEN PÄÄLLIKKÖ: Ismo Lepistö 040 864 4303 KILPAILIJOIDEN

Lisätiedot

OHJEISTUSTA: VÄRI TÄSSÄ: C22M29Y20K26 OLTAVA SELLAINEN HARMAA, JOKA EROTTUU PAIDASTA! JOS NÄYTTÄÄ ETTÄ TÄMÄ EI EROTU, TUMMENNETTAVA!

OHJEISTUSTA: VÄRI TÄSSÄ: C22M29Y20K26 OLTAVA SELLAINEN HARMAA, JOKA EROTTUU PAIDASTA! JOS NÄYTTÄÄ ETTÄ TÄMÄ EI EROTU, TUMMENNETTAVA! I M E I N S A G N A K I V X 4 1 0 2. 2. 8 I L L RA E J H O A J I L KILPAI tulla.fi www.tulla.fi www.tulla.fi www. Kuva: Kangasniemen Kunnallislehti tulla.fi OHJEISTUSTA: VÄRI TÄSSÄ: C22M29Y20K26 OLTAVA

Lisätiedot

TRAILERIT Seuraa liikenteenohjaajien opastusta trailereiden parkkeeraamiseksi Kiparin alueella.

TRAILERIT Seuraa liikenteenohjaajien opastusta trailereiden parkkeeraamiseksi Kiparin alueella. XXV KIPARI-SPRINT 15.3.2015 klo 12.00 Rautavaara KILPAILIJATIEDOTE Tervetuloa kilpailemaan Kiparin kunkun tittelistä Rautavaaralle! KILPAILUPAIKKA Rautavaaran Kiparilla (Kiparintie 731), seuraa opastusta

Lisätiedot

3.3.2012 PORVOO KILPAILIJAINFO

3.3.2012 PORVOO KILPAILIJAINFO 3.3.2012 PORVOO KILPAILIJAINFO Buff Hankiralli KILPAILIJAINFO 3.3.2012 KILPAILUPÄIVÄN AIKATAULU 3.3.2012 Kello 07.30 Kilpailutoimisto avataan 07.30 08.00 08.00 Kilpailupapereiden tarkastus ja materiaalin

Lisätiedot

Rallicoss SM kilpailuissa SuperCar turbon sinetöinti ohjeistetaan seuraavasti:

Rallicoss SM kilpailuissa SuperCar turbon sinetöinti ohjeistetaan seuraavasti: Rallicoss SM kilpailuissa SuperCar turbon sinetöinti ohjeistetaan seuraavasti: - Sarjasäännön mukaisesti jokaisesta autosta katsastus tarkistaa autossa kiinni olevan ahtimen. Mikäli ahtimessa ei ole Rallicross

Lisätiedot

Luettelo tunnusnumeroista 1801 (1) Huom. (2)

Luettelo tunnusnumeroista 1801 (1) Huom. (2) 3300 N:o 899 OSA III Lisäykset Lisäys VIII MÄÄRÄYKSET TUNNUSMERKINNÖISTÄ SEKÄ VAARALLISTEN AINEIDEN LUETTELO Säiliövaunujen, monisäiliövaunujen, irrotettavilla säiliöillä varustettujen vaunujen ja säiliökonttien,

Lisätiedot

EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen

EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen VIITETYÖKALUN KÄYTTÖOPAS ERIC (European Request Information Capture) on viitetyökalu, joka on suunniteltu koko Euroopan lainvalvonnan avuksi ja tueksi.

Lisätiedot

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3).

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3). Asennus Kuntolaite toimitetaan lähes valmiiksi asennettuna. Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen työkalujen ja rasvan lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseliä. 1. Toisen

Lisätiedot

MINI60 TEKNISET SÄÄNNÖT 2019

MINI60 TEKNISET SÄÄNNÖT 2019 MINI60 TEKNISET SÄÄNNÖT 2019 Versioloki: Ver 1.0 04/2019 MR Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Sallittut modifikaatiot... 3 3. Mittaustavat asteille... 4 4. Asteiden säätö... 5 5. Palotilan säätö... 5 6. Sylinteriputki...

Lisätiedot

LISÄMÄÄRÄYS 1 17.7.2013 klo 14.00. Sivu 1/8

LISÄMÄÄRÄYS 1 17.7.2013 klo 14.00. Sivu 1/8 Sivu 1/8 Kilpailun sääntöjä on niiden ilmestymisen jälkeen muutettu tai tarkennettu seuraavasti: I OHJELMA Muutokset: 1.8.2013 16.00 20.00 Nelivetomiehille kilpailutoimisto, vapaaehtoinen katsastus ja

Lisätiedot

Kellokukantie 7 01300 VANTAA. puh. 040 534 9977 henrik.frank@autourheilu.fi. puh. 0500 490 812 jorma.mikkola@hanaa.fi

Kellokukantie 7 01300 VANTAA. puh. 040 534 9977 henrik.frank@autourheilu.fi. puh. 0500 490 812 jorma.mikkola@hanaa.fi Sarjasäännöt F-Rallisarja 2016 1.Yleistä F-rallisarjan (myöhemmin Sarja) järjestää AKK-Motorsport ry (myöhemmin Liitto) ja kaikki sarjan oikeudet (mukaan lukien sähköisen median ja markkinointioikeudet)

Lisätiedot

Suomen lippu. lippu; liputus, liputtaa, nostaa lippu salkoon

Suomen lippu. lippu; liputus, liputtaa, nostaa lippu salkoon Suomen lippu Suomessa on laki, miten saat liputtaa. Lipussa on valkoinen pohja ja sininen risti. Se on kansallislippu. Jokainen suomalainen saa liputtaa. Jos lipussa on keskellä vaakuna, se on valtionlippu.

Lisätiedot

RAKENNUSMATERIAALIEN PÄÄSTÖLUOKITUS

RAKENNUSMATERIAALIEN PÄÄSTÖLUOKITUS Pukkila Kosteussulku 1 Pukkila Pikasaneerauslaasti Pukkila Klinkkerilaasti Luokitus on voimassa 18.12.2010 asti. :llä on oikeus merkitä luokitellut tuotteensa Pukkila Saumalaasti Pukkila Klinkkerisauma

Lisätiedot

Turvaistuinten ABC. Laura Loikkanen ja Ari-Pekka Elovaara

Turvaistuinten ABC. Laura Loikkanen ja Ari-Pekka Elovaara Turvaistuinten ABC Laura Loikkanen ja Ari-Pekka Elovaara Tieliikennelaki 88 a Kuljetettaessa henkilö-, paketti- tai kuorma-autossa lasta, jonka pituus on alle 135 cm, on käytettävä 88 :ssä tarkoitettua

Lisätiedot

HUOM! KILPAILUPAIKALLE SAAVUTAAN VT3:LTA SHELLIN / HESESTOPIN - RISTEYKSEN KAUTTA! TÄMÄ KOSKEE KILPAILIJOITA SEKÄ TOIMITSIJOITA.

HUOM! KILPAILUPAIKALLE SAAVUTAAN VT3:LTA SHELLIN / HESESTOPIN - RISTEYKSEN KAUTTA! TÄMÄ KOSKEE KILPAILIJOITA SEKÄ TOIMITSIJOITA. KILPAILIJAOHJE Parkanon Asfaltti-Rallisprint, Pahkalan Teollisuusalue 12.08.2012 KILPAILUTOIMISTO & LEHDISTÖKESKUS Sijaitsevat Parkanon Autokatsastuksen tiloissa, osoite: Teollisuustie 31, 39700 Parkano.

Lisätiedot

Sisäministeriön asetus vartijan ja järjestyksenvalvojan asusta ja järjestyksenvalvojan tunnuksista

Sisäministeriön asetus vartijan ja järjestyksenvalvojan asusta ja järjestyksenvalvojan tunnuksista 1 LUONNOS Sisäministeriön asetus vartijan ja järjestyksenvalvojan asusta ja järjestyksenvalvojan tunnuksista Sisäasiainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään yksityisistä turvallisuuspalveluista päivänä

Lisätiedot

Limes ry:n tunnus- ja merkkiohjesääntö

Limes ry:n tunnus- ja merkkiohjesääntö Limes ry:n tunnus- ja merkkiohjesääntö Hyväksytty ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa 24.1.2011 1 Sen lisäksi mitä Limes ry:n säännöissä tunnuksista, merkeistä ja huomionosoituksista mainitaan, noudatetaan

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(19) Omakoira-palvelun käyttö Sisältö: Yleistä... 3 Palvelussa tehtävät toiminnot...

Lisätiedot

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044.3 AJAJAT 044.3.1 Ajajien ikä 044.3.2 Ajovarusteet 044.4 RATA 044.5 HARJOITUKSET 044.6

Lisätiedot

034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN SM-KILPAILUT

034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN SM-KILPAILUT 034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN SM-KILPAILUT 034.1 MÄÄRITELMÄ 034.2 MOOTTORIPYÖRÄT, KILPAILULUOKAT JA NUMEROKILVET 034.2.1 Moottoripyörät ja kilpailuluokat 034.3 AJAJAT 034.3.1 Ajajan ikä 034.3.2 Kilpailuun

Lisätiedot

KILPAILIJAINFO HONG KONG HANKIRALLI 24.-25.2.2007 KILPAILUPÄIVÄN AIKATAULU

KILPAILIJAINFO HONG KONG HANKIRALLI 24.-25.2.2007 KILPAILUPÄIVÄN AIKATAULU KILPAILIJAINFO HONG KONG HANKIRALLI 24.-25.2.2007 KILPAILUPÄIVÄN AIKATAULU 24.2.2007 klo 08.00 Kilpailutoimisto avataan 08.00 Kilpailupapereiden tarkastus alkaa kilpailutoimistossa 08.30 Tuomariston 1.

Lisätiedot

Sarjasäännöt 125 Master

Sarjasäännöt 125 Master Sarjasäännöt 125 Master päivitetty 6.2.2017 versio 1.2017 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 1 Yleistä... 1 2 Sarjapisteet... 2 3 Kilpailutapahtuman sääntöjä... 3 4 Yleiset tekniset määräykset... 4

Lisätiedot

LMM RALLISPRINT KILPAILIJAOHJE. Lievestuore

LMM RALLISPRINT KILPAILIJAOHJE. Lievestuore LMM RALLISPRINT KILPAILIJAOHJE Lievestuore www.lmm.fi HYVÄT KILPAILIJAT Tervetuloa Laukaan Lievestuoreelle, Keski-Suomeen, ajamaan SM rallisprintkilpailua. Kilpailu on samalla Keski-Suomen aluemestaruussarjan

Lisätiedot

LAPPEENRANTA GP 27.4.2013. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt

LAPPEENRANTA GP 27.4.2013. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt LAPPEENRANTA GP 27.4.2013 Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt KILPAILUKUTSU: Joulella pisimmälle Lappeenranta GP on Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteistyönä

Lisätiedot

Käyttöopas yksityisautolle Android, ios ABAX MOBIILI

Käyttöopas yksityisautolle Android, ios ABAX MOBIILI Käyttöopas yksityisautolle Android, ios ABAX MOBIILI 2 The difference is ABAX The difference is ABAX 3 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Avaa ABAX-sovellus, ja klikkaa «Kirjaudu». Syötä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi

Lisätiedot

KILPAILIJAOHJE. Päivämäärä la 13.10.2012. päätösosakilpailu AKK:n Itä-Suomen aluemestaruusosakilpailu

KILPAILIJAOHJE. Päivämäärä la 13.10.2012. päätösosakilpailu AKK:n Itä-Suomen aluemestaruusosakilpailu KILPAILIJAOHJE Kilpailun nimi Tahkoralli Päivämäärä la 13.10.2012 Kilpailun arvo Kansallinen ralli, F-Cupin päätösosakilpailu AKK:n Itä-Suomen aluemestaruusosakilpailu Kilpailun järjestäjä Nilsiän Urheiluautoilijat

Lisätiedot

AutoFutur/KoneFutur lisäohje

AutoFutur/KoneFutur lisäohje Örumin 6-numeroisten tuoteryhmien käyttöönotto Yleistä Örumilla on tähän mennessä ollut käytössään 3-numeroiset alennusryhmät ja 6-numeroiset seurantaryhmät. Useimmille käyttäjille on riittänyt että ohjelmaan

Lisätiedot

-Sprint Trailereita varten on varattu kartassa näkyvä alue. Seuraa opasteita!

-Sprint Trailereita varten on varattu kartassa näkyvä alue. Seuraa opasteita! KILPAILIJATIEDOTE Ajo-ohje: Trailerit: Kilpailun varikko on Laukaan Betoni Oy:n Kuusan elementtitehtaan piha-alueella. Laukaan KK:sta n. 6 km pohjoiseen (Suolahdentie Äijäläntie Ränssintie) seuraa kilpailun

Lisätiedot

Digitointi aloitetaan vuodesta 1860 alkaen. Kirjamuotoiset kirkonkirjat digitoidaan perhelehtiin asti.

Digitointi aloitetaan vuodesta 1860 alkaen. Kirjamuotoiset kirkonkirjat digitoidaan perhelehtiin asti. hankinnan nimeäminen.pdf 1. Digitoitavat kirjatyypit Kirkon yhteisen jäsentietojärjestelmän DIGI-järjestelmään tullaan digitoimaan erityyppisiä kirjoja, joiden metatietoja järjestelmään tullaan tallentamaan.

Lisätiedot

HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus)

HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus) HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus) Microsoft Windows Vista Business Microsoft Winodows 7 Professional Upgrade

Lisätiedot

PRCF CLUB RACING 2008 - KILPAILUSÄÄNNÖT (Muutokset edelliseen versioon on merkitty eri värillä) 3.4.2008 MÄÄRITELMÄ

PRCF CLUB RACING 2008 - KILPAILUSÄÄNNÖT (Muutokset edelliseen versioon on merkitty eri värillä) 3.4.2008 MÄÄRITELMÄ PORSCHE RACING CLUB FINLAND RY PRCF CLUB RACING 2008 - KILPAILUSÄÄNNÖT (Muutokset edelliseen versioon on merkitty eri värillä) 3.4.2008 MÄÄRITELMÄ Porsche Racing Club Finland ry:n (PRCF) kilpailujen tarkoituksena

Lisätiedot

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstäpoisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

VA K 0 LA. 1969 Koetusselostus 741 Test report

VA K 0 LA. 1969 Koetusselostus 741 Test report VA K 0 LA Rukkila ACV Helsinki 10 12;Z Helsinki 43 41 61 Pitäjizinmäki VALTION MAATALOUSKONEIDEN TUTKIMUSLAITOS Finnish Research Institute of Engineering in Agriculture and Forestry 1969 Koetusselostus

Lisätiedot

JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA

JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA Pidä pelivaraa JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA Sisältö 3 Jalan ja pyörällä 4 Omilla teillä 5 Ajo pyöräkaistalla 6 Risteyksissä tarkkana 6 Opettele väistämissäännöt 7 Liikennemerkin mukaan 8 Kääntyvä väistää

Lisätiedot

Opera Hotel Edition. Arvonlisäverokantojen muutos Operaan 01.07.2010. Finland. Toukokuu 2010 MICROS-Fidelio Finland Oy, Hotel Systems HelpDesk

Opera Hotel Edition. Arvonlisäverokantojen muutos Operaan 01.07.2010. Finland. Toukokuu 2010 MICROS-Fidelio Finland Oy, Hotel Systems HelpDesk Opera Hotel Edition Arvonlisäverokantojen muutos Operaan 01.07.2010 Toukokuu 2010 MICROS-Fidelio Finland Oy, Hotel Systems HelpDesk Sivu / Page: 1 / 15 Document revision history Version Revision Author

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Lumiketju. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 14 R7700468

Installation instructions, accessories. Lumiketju. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 14 R7700468 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664147 Versio 1.0 Osa nro Lumiketju R7700468 Volvo Car Corporation Lumiketju- 30664147 - V1.0 Sivu 1 / 14 Varuste A0000162 R7700458 Sivu 2 / 14 R7700448

Lisätiedot

PÄÄTÖS 4.3.2013 13740/31/2011. A-Louhinta Oy. Rinnetie 70 21840 KARINAINEN. Hakemuksenne 23.12.2011

PÄÄTÖS 4.3.2013 13740/31/2011. A-Louhinta Oy. Rinnetie 70 21840 KARINAINEN. Hakemuksenne 23.12.2011 A-Louhinta Oy Rinnetie 70 21840 KARINAINEN Hakemuksenne 23.12.2011 Asia Kohde ja sen sijainti Päätös Päätöstä koskeva toiminta Räjähteiden pysyvä varastointi, laajennuslupa A-Louhinta Oy Kyrö (Pöytyä),

Lisätiedot

Ohjeistus Netti-Renkaan päivitykseen

Ohjeistus Netti-Renkaan päivitykseen Ohjeistus Netti-Renkaan päivitykseen Lehteen haetaan tiedot netistä vain seuraavilta sivuilta: seurakunnan kalenteri ja toimintaryhmät. Ilmoita muut lehteen mahdollisesti haluamasi ilmoitukset / muutokset

Lisätiedot

XVII KANGASNIEMI RALLI 6.2.2016. F-Rallisarja II-osakilpailu Alue 3 mestaruusosakilpailu SÄÄNNÖT

XVII KANGASNIEMI RALLI 6.2.2016. F-Rallisarja II-osakilpailu Alue 3 mestaruusosakilpailu SÄÄNNÖT XVII KANGASNIEMI RALLI 6.2.2016 F-Rallisarja II-osakilpailu Alue 3 mestaruusosakilpailu SÄÄNNÖT KILPAILUN SÄÄNNÖT Kilpailun nimi XVII Kangasniemi Ralli Päivämäärä 6.2.2016 Kilpailun arvo F-Rallisarjan

Lisätiedot

RIIPPULUKOT, KIINNIKKEET JA KETJUT

RIIPPULUKOT, KIINNIKKEET JA KETJUT RIIPPULUKOT, KIINNIKKEET JA KETJUT 29.1.2016 1 Riippulukot, kiinnikkeet ja ketjut LUKOT ja RIIPPULUKOT Lukot heloineen luetteloidaan vuoden 2012 alusta standardin SFS 7020 luokituksen mukaan ja standardin

Lisätiedot

CSEasyn toimintaperiaate

CSEasyn toimintaperiaate CSEasyn toimintaperiaate Pultti (6x) Rajoitinkappale Tavallinen vanne CSEasy-rengas CSEasy-sovitin Puristuslevy Sisäsovitin koostuu kolmesta esiasennetusta lohkosta ja yhdestä esiasennetusta kumisesta

Lisätiedot

Käyttöohje. Rullasuoja Rullasuoja Kotelolla Lamellisuoja

Käyttöohje. Rullasuoja Rullasuoja Kotelolla Lamellisuoja Käyttöohje Rullasuoja Rullasuoja Kotelolla Lamellisuoja Rullanauha / Suojat Käyttöohje Tiedot tarkistettu: 1.6.2015, versio 1.0 Alkuperäisen version kieli: saksa Oikeus teknisiin muutoksiin ja virheisiin

Lisätiedot

Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo

Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo Komponenttiluettelo ikkuna yleistä Täytetään KATSAssa yksittäishyväksynnän yhteydessä Ikkunalle pääsee siirtymään Navigointi-, Perustiedot - ja Katsastustapahtuma

Lisätiedot

GRP 0. Huom! Älä koskaan asenna vauvakaukaloa (Airbag) turvatyynyllä varustetulle istumapaikalle! 0 9 kk 0 10 kg. U10714 rev 01

GRP 0. Huom! Älä koskaan asenna vauvakaukaloa (Airbag) turvatyynyllä varustetulle istumapaikalle! 0 9 kk 0 10 kg. U10714 rev 01 GRP 0 0 9 kk 0 10 kg Huom! Älä koskaan asenna vauvakaukaloa (Airbag) turvatyynyllä varustetulle istumapaikalle! U10714 rev 01 VAROITUKSIA 1. Lue ohjeet huolellisesti ennen kuin kiinnität istuimen autoon.

Lisätiedot

PAX. PAX_GUARANT_FY13_FI.indd

PAX. PAX_GUARANT_FY13_FI.indd PAX PAX_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 18.12 PAX/KOMPLEMENT-vaatekaapit ja -sisusteet ovat läpäisseet tiukat laatu-, vahvuus- ja kestävyystestit. Ne on testattu tiukimpien mahdollisten kotikäyttöön tarkoitettujen

Lisätiedot

RAAHEN SHT SM-RALLISPRINT KLO KISAINFO

RAAHEN SHT SM-RALLISPRINT KLO KISAINFO RAAHEN SHT SM-RALLISPRINT 6.5.2017 KLO 14.00 KISAINFO Tervetuloa Raaheen! Raahen SHT SM-Rallisprint kilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä 133 kuljettajaa, jotka kaikki hyväksyttiin mukaan. Kisapäivän

Lisätiedot

JHS XXX ICT-palvelujen kehittäminen: Laadunvarmistus Liite 2: Tarkistuslistoja

JHS XXX ICT-palvelujen kehittäminen: Laadunvarmistus Liite 2: Tarkistuslistoja JHS XXX ICT-palvelujen kehittäminen: Laadunvarmistus Liite 2: Tarkistuslistoja Versio: 0.9 Julkaistu: n.n.2011 Voimassaoloaika: toistaiseksi 1 Yleistä Palvelun kehitys jakautuu vaiheisiin, joiden väleissä

Lisätiedot

Ajo- ja turvavarusteet

Ajo- ja turvavarusteet TIEDOTE ver. 1.2 13.02.2014 Ajo- ja turvavarusteet Kypärät Muistutetaan harrastajia, että Englantilaisen BSI BS 6658-85 type A/FR hyväksynnän voimassaolo kansainvälisesti päättyi 31.12.2013. Kansallisesti

Lisätiedot

24.-25.2.2007 HELSINKI KILPAILUN SÄÄNNÖT

24.-25.2.2007 HELSINKI KILPAILUN SÄÄNNÖT 24.-25.2.2007 HELSINKI KILPAILUN SÄÄNNÖT www.markowa.com/had KILPAILUN SÄÄNNÖT HONG KONG -HANKIRALLI 24.-25.02.2007 Kansallinen ralli / NEAFP/ AKK:n lupa n:o 15/R/07 Historic Rally Trophyn 3. osakilpailu

Lisätiedot

Ryhmä 1 yleisesti. HRT sarjassa eri ikäkaudet on yhdistetty Kuutiotilavuusjako >1300, >1600 ja yli 1600

Ryhmä 1 yleisesti. HRT sarjassa eri ikäkaudet on yhdistetty Kuutiotilavuusjako >1300, >1600 ja yli 1600 Ryhmä 1 Ryhmä 1 yleisesti Aikoinaan ykkösryhmä oli määrällisesti suurin Käytännössä Historicissa ryhmä 1 (T) auto voi olla ikäkausiin (G1) G2, H1, (H2), ja I. Ryhmä 3 on kaksipaikkaisten ( harvinaisten

Lisätiedot

Tervetuloa. Kilpailijaohje. Harto Lujala. 10. Huittisten Ralli 23.2.2013 KILPAILUPÄIVÄN AIKATAULU

Tervetuloa. Kilpailijaohje. Harto Lujala. 10. Huittisten Ralli 23.2.2013 KILPAILUPÄIVÄN AIKATAULU Tervetuloa Huittisten Urheiluautoilijoiden puolesta toivotan teidät taas lämpimästi tervetulleiksi Huittisten ralliin ja nauttimaan hienosta ja vaativasta reitistä jonka olemme Teille tänne Huittisten

Lisätiedot

SUOMEN RÖNTGENHOITAJALIITTO RY FINLANDS RÖNTGENSKÖTARFÖRBUND RF SÄÄNNÖT

SUOMEN RÖNTGENHOITAJALIITTO RY FINLANDS RÖNTGENSKÖTARFÖRBUND RF SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimenä on Suomen Röntgenhoitajaliitto ry, Finlands Röntgenskötarförbund rf. Kansainvälisissä yhteyksissä liitosta käytetään epävirallista nimeä The Society of Radiographers

Lisätiedot

Voimassa: Toistaiseksi. Paperittoman ajoneuvon rekisteröintikatsastus ja rekisteröinti

Voimassa: Toistaiseksi. Paperittoman ajoneuvon rekisteröintikatsastus ja rekisteröinti 1 (7) Antopäivä: 28.12.2015 Voimaantulopäivä: 4.1.2016 Säädösperusta: Laki Liikenteen turvallisuusvirastosta 2 Voimassa: Toistaiseksi Muutostiedot: TRAFI/49966/03.04.03.02/2015 Soveltamisala: Rekisteröintitehtävien

Lisätiedot

Eurokoodien mukainen suunnittelu

Eurokoodien mukainen suunnittelu RV-VAluAnkkurit Eurokoodien mukainen suunnittelu RV-VAluAnkkurit 1 TOIMINTATAPA...3 2 MITAT JA MATERIAALIT...4 2.1 Mitat ja toleranssit...4 2.2 Valuankkurin materiaalit ja standardit...5 3 VALMISTUS...6

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

IISALMI RALLISPRINT

IISALMI RALLISPRINT IISALMI RALLISPRINT 14.7.2013 OHJAAJAINFO 1. LUOKAT Kilpailussa ajetaan kilpailukutsun mukaiset luokat. Ajojärjestys : Naiset Seniorit Yleinen Historic Nuoret Juniorit 2. PÄÄTOIMIHENKILÖT Tuomariston puheenjohtaja:

Lisätiedot

Tieliikennemassojen korotus 3-5 -akselisille autoille tarkastettavat tiedot ja KATSA-merkinnät. Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä.

Tieliikennemassojen korotus 3-5 -akselisille autoille tarkastettavat tiedot ja KATSA-merkinnät. Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Tieliikennemassojen korotus 3-5 -akselisille autoille tarkastettavat tiedot ja KATSA-merkinnät Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Sisältö Tarkastettavat tiedot (diat 3-12) KATSA-merkinnät (diat

Lisätiedot

Historic-autojen FIA HTP-passien uusinta

Historic-autojen FIA HTP-passien uusinta TIEDOTE 31.01.2014 Historic-autojen FIA HTP-passien uusinta Historic-autojen HTP-passien uusiminen on aiheuttanut harrastajien toimesta runsasta keskustelua. Tällä tiedotteella on tarkoitus selventää asioita

Lisätiedot

Itsenäinen Suomi 100 vuotta -juhlarahan suunnittelukilpailu

Itsenäinen Suomi 100 vuotta -juhlarahan suunnittelukilpailu 1/6 Itsenäinen Suomi 100 vuotta -juhlarahan suunnittelukilpailu Suomen valtiovarainministeriön asettama Suomen itsenäisyyden 100- vuotisjuhlavuoden juhlarahalautakunta järjestää valtiovarainministeriön

Lisätiedot

Kalustovaatimukset, Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne

Kalustovaatimukset, Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Kalustovaatimukset, Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Cityliikenteen tarjouskilpailu 2016 Linja-autokalustoa koskevat vaatimukset Diaarinumero TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2. Kalustovaatimukset 1(6) Tässä

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Suomen Motoristit ry. Toimialueena on Suomi ja kotipaikkana Forssan kaupunki.

1. Yhdistyksen nimi on Suomen Motoristit ry. Toimialueena on Suomi ja kotipaikkana Forssan kaupunki. Suomen Motoristit ry Kuusimäenkatu 21 33560 TAMPERE 1 (6) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi: Suomen Motoristit ry Kotipaikka: Forssa Osoite: Kuusimäenkatu 21 33560 Tampere Rekisterinumero: 151.543 Merkitty rekisteriin:

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS 1(9) SOSIAALIVIRASTO Tarjouspyyntö nro 1/2011 Liite 1 27.5.2011

HELSINGIN KAUPUNKI HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS 1(9) SOSIAALIVIRASTO Tarjouspyyntö nro 1/2011 Liite 1 27.5.2011 HELSINGIN KAUPUNKI HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS 1(9) SOSIAALIVIRASTON SIJAISHUOLLON JA AVOHOIDON ASIAKKAIDEN KULJETUSTEN PUITEJÄRJESTELYHANKINTA, JONKA KAIKKI EHDOT ON VAHVISTETTU SISÄLLYS 1 HANKINNAN TAUSTA...

Lisätiedot

ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak

ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak 5040XXXXXX ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak SARJA SISÄLTÄÄ FI TVM110 KESKUSYKSIKKÖ JOHTOSARJA IRROTA AJONEUVON AKKU GPS ANTENNI GSM ANTENNI KIIHTYVYYSANTURI TARVIKEPUSSI TEKNISET TIEDOT Mitat...104 x 75 x 27

Lisätiedot

Katsastus Ralli Historic ralli trophyn 1. osakilpailu. RaisUA. kuva: jatko.fi

Katsastus Ralli Historic ralli trophyn 1. osakilpailu. RaisUA. kuva: jatko.fi Katsastus Ralli Historic ralli trophyn 1. osakilpailu RaisUA kuva: jatko.fi KILPAILIJAINFO KILPAILIJAINFO Plus Katsastus Ralli Riihikoski Raision Urheiluautoilijat ry Tervetuloa järjestämäämme Plus Katsastus

Lisätiedot

MOOTTORI / ENGINE KF6

MOOTTORI / ENGINE KF6 Luokitukseen voidaan tehdä muutoksia Karting lajiryhmän toimesta ja luokitusmuutokset tulevat voimaan joko välittömästi tai lajiryhmän ilmoituksen mukaan. LUOKITUSTODISTUS HOMOLOGATION FORM AKK-Motorsport

Lisätiedot

Kilpailun säännöt julkaistaan, ilmoittautuminen ja ennakkotutustumiskielto alkavat.

Kilpailun säännöt julkaistaan, ilmoittautuminen ja ennakkotutustumiskielto alkavat. KILPAILUN SÄÄNNÖT TENGTOOLS-ralli 22.8.2015 Kansallinen / F-cup ja Itä-Suomen alueen 3 aluemestaruus-osakilpailu Keski-Karjalan Urheiluautoilijat ry Kitee 1. OHJELMA 9.7.2015 11.8.2015 klo 21.00 16.8.2015

Lisätiedot

Kilpailijatiedote Keurusselka 5. miniralli

Kilpailijatiedote Keurusselka 5. miniralli Kilpailijatiedote Keurusselka 5. miniralli 10.2.2018 Kilpailun järjestäjä on Rallimiehet ry. HaMu ry jäsenyhdistys. Kilpailutoimisto aamulla 8.00 11.00 Lielahden Autokeskus Oy Arimontie. Viikinlahdenyrityspuisto

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

Opas ompelupalvelun käyttöön

Opas ompelupalvelun käyttöön Opas ompelupalvelun käyttöön Sisältö Esittely... 2 Hinnan näyttö... 2 Tekstiilien ja muiden tuotteiden yhteistilaus... 3 Metritavaran valitseminen... 3 Verhotyypin valitseminen... 4 Verhon mittatilaus...

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun valtioneuvoston asetuksen (1257/1992)

Lisätiedot

Kilpailun säännöt julkaistaan, ilmoittautuminen ja ennakkotutustumiskielto alkavat.

Kilpailun säännöt julkaistaan, ilmoittautuminen ja ennakkotutustumiskielto alkavat. KILPAILUN SÄÄNNÖT Kilpailun nimi AK Service ralli Päivämäärä 06.02.2010 Kilpailun arvo Pienoisralli Kilpailun järjestäjä Team-Sonkajärvi ry. Paikkakunta Sonkajärvi AKK:N lupanumero 9/ R/10 I OHJELMA 01.12.2009

Lisätiedot

Tekniikan Perustoimitsijakoulutus 2014

Tekniikan Perustoimitsijakoulutus 2014 Tekniikan Perustoimitsijakoulutus 2014 Miksi koulutamme Perustoimitsijakoulutuksen tavoite antaa yleiskuvan kilpailun toiminnasta, tekniikasta ja katsastuksesta Koulutus toimii pohjana varsinaisille tehtäville.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

Täyttää painelaitedirektiivin 97/23/EC vaatimukset. Kaasu, ryhmä 1.

Täyttää painelaitedirektiivin 97/23/EC vaatimukset. Kaasu, ryhmä 1. Operation haponkestävä teräs WAFER tyyppi C ont R o L Käyttö ja rakenne Versio Wafer tyyppi 411 (410) läppäventtiileitä käytetään vaativiin sulku- ja säätötehtäviin. Venttiili on tiivis molempiin virtaussuuntiin.

Lisätiedot

Käyttöohje. Turvallisuusohjeet HUOMIO! Epäasianmukainen käyttö voi aiheuttaa ainevahinkoja tai toimintahäiriöitä.

Käyttöohje. Turvallisuusohjeet HUOMIO! Epäasianmukainen käyttö voi aiheuttaa ainevahinkoja tai toimintahäiriöitä. 1 4 Käyttöohje Lue tämä käyttöohje huolellisesti ja säilytä se myöhempää tarvetta varten. Näin opit käyttämään -kelloasi oikein ja siitä on sinulle pitkään iloa. Käyttöohje on saatavilla myös verkossa:

Lisätiedot

Keuruu Ralli Kilpailun säännöt

Keuruu Ralli Kilpailun säännöt Kilpailun säännöt Keuruu Ralli17.8.2019 Kilpailunjärjestäjä Kilpailun järjestäjä toimii Rallimiehet ry. Harrastemootoriurheilun keskusjärjestö (HaMu) ry jäsenyhdistys. Yleiskuvauskilpailusta Kilpailu kuuluu

Lisätiedot

Voodoo Dragon. Voodoo Dragon. Käyttäjän opas. Versio 1.0

Voodoo Dragon. Voodoo Dragon. Käyttäjän opas. Versio 1.0 Voodoo Dragon Käyttäjän opas Versio 1.0 Tekijänoikeus Tätä käsikirjaa ei saa miltään osin kopioida tai luovuttaa missään muodossa tai millään tavalla: sähköisesti, mekaanisesti, valokopiona tai äänitteenä

Lisätiedot

Opetustapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä tehtävät tarkistukset (hylkäyksen syyt)

Opetustapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä tehtävät tarkistukset (hylkäyksen syyt) Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1 (7) Opetustapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä tehtävät tarkistukset (hylkäyksen syyt) Kun opiskelija ilmoittautuu opetustapahtumaan WebOodissa, järjestelmä tarkistaa

Lisätiedot

ORNÄS by fasetti H I N N A S T O

ORNÄS by fasetti H I N N A S T O ORNÄS by fasetti HINNASTO 09 Carl-Gustaf Nalle Hiort af Ornäs 9-996 ORNÄS ORIGINALS KANGAS JALKA koivu NAHKA mahonki lv mahonki koivu mahonki lv mahonki KATEGORIA SIESTA nojatuoli 95 490 590 750 60 70

Lisätiedot

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Sivu 1/8 WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Puh: 02-4870258, Web: www.wenda.fi, E-Mail: sales@wenda.fi Sivu 2/8 Kamiinan perustiedot: Kamiina on valmistettu merivettä kestävästä alumiinista,

Lisätiedot

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Yleistä Yleistä Tiedonsiirto alustan ja päällirakenteen välillä hoidetaan liittimen C259 konfiguroitavilla tuloilla ja lähdöillä.

Lisätiedot

LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YLEISTÄ Lue ohjekirjaa huolellisesti ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Säilytä ohjekirja tulevaisuudeksi. Sähköasennus on suoritettava

Lisätiedot