KODIN LÄMMITYS- JA JÄÄHDYTYSRATKAISU

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KODIN LÄMMITYS- JA JÄÄHDYTYSRATKAISU"

Transkriptio

1 C - 0M - 0Y - 1K C - 11M - 0Y - 0K 0C - 0M - 71Y - 0K 0C - 7M - 1Y - K KODIN LÄMMITYS- JA JÄÄHDYTYSRATKAISU Altherma on Daikinin valmistama tuote

2 KANNATTAVAA LÄMPÖPUMPPUTEKNIIKKAA Daikinin Altherma-lämmitys- ja -jäähdytysjärjestelmä perustuu lämpöpumpputekniikkaan, joka on monipuolinen ja taloudellinen vaihtoehto fossiilisia polttoaineita käyttävälle lämmityskattilalle. Lisäksi järjestelmässä on jäähdytystoiminto. Althermalla on hyvä energiahyötysuhde, joten se alentaa merkittävästi energian kulutusta ja CO 2 -päästöjä. Mikä on lämpöpumppu? 2 4 kwh uusiutuvaa lämpöä 3 5 kwh lämpöä LÄMPÖ PUMPPU 1 kwh sähköä 2 Lämpöpumppu ottaa alhaisessa lämpötilassa olevaa energiaa ympäristöstä ja nostaa sen lämpötilaa lämmitystarkoitusta varten. Lämpöpumpun hyötysuhde ilmaistaan tavallisesti järjestelmän hyötykertoimena, joka on yleensä 3 5. Toisin sanoen lämmön ottaminen uusiutuvasta lähteestä 1kW:n teholla tuottaa lämpöä 3 5 kw. Lämpöpumppujärjestelmät ovat siis 3 5 kertaa tehokkaampia kuin fossiilisia polttoaineita käyttävät lämmityskattilat. Lisäksi ne lämmittävät koko rakennuksen myös kaikkein kylmimpään aikaan. Lämpöpumppujärjestelmiä käytetään yhä enemmän myös Pohjoismaiden kylmässä ilmastossa. Lämpöpumppuja on asennettu jo miljoonia ympäri Eurooppaa, ja niiden suosio kasvaa nopeasti yhä useampien ihmisten havaitessa niiden edut. Tuoreiden tutkimusten mukaan lämpöpumppujen myynti on kaksinkertaistunut viimeisten viiden vuoden aikana 1. 1 Lähde: BSRIA-raportti 18733/3 versio 2. Altherma-tuotteilla on hyvä energiahyötysuhde, koska niissä käytetään tehokasta Daikinin invertterikäyttöistä kompressoria ja säädettävää lämpötilan asetusarvoa, joiden ansiosta järjestelmä toimii tarkasti rakennuksessa kulloinkin vallitsevan lämmitystarpeen mukaisesti. Lisäksi laite optimoi lämmönluovuttimen lämpötilan, mikä lisää käyttömukavuutta ja alentaa energian kulutusta.

3 SISÄLLYSLUETTELO Matalalämpötilajärjestelmä useita etuja 4 Järjestelmän pääosat 6 Monipuoliset kokoonpanot 8 Altherman edut 11 3 Pitkään kokemukseen perustuvat ratkaisut Daikin Europe N.V. Daikinilla on yli 40 vuoden kokemus lämpöpumppujen valmistuksesta. Daikin valmistaa yli miljoona kaupalliseen tai asuinkäyttöön tarkoitettua lämpöpumppua vuodessa. Koko järjestelmä, tärkeä kompressoriyksikkö mukaan lukien, valmistetaan Daikinin nykyaikaisissa tehtaissa. Daikin valmistaa itse kaikki kompressorinsa, joista noin 80 %:a käytetään lämpöpumppusovelluksissa. Daikinilla on kokemuksensa ansiosta selvä teknologinen etumatka kilpailijoihin nähden, ja se pystyy säilyttämään perinteisen markkinajohtajan asemansa ja käyttämään huipputekniikkaa Altherma-järjestelmässään.

4 MATALALÄMPÖTILAJÄRJESTELMÄ USEITA ETUJA 4 Lämmitystekniikan nopea kehitys ja entistä parempi rakennusten eristys mahdollistaa koko rakennuksen lämmittämisen kovallakin pakkasella vedellä, jonka lämpötila on 55 ºC tai jopa alhaisempi. Entistä pienempi lämpötilaero lämmönluovuttimen ja huoneen välillä mahdollistaa miellyttävän lämpötilan ja alhaisen energiankulutuksen. Useimmat vesikertoiset lämmitysjärjestelmät toimivat matalissa lämpötiloissa siirtäen lämpöä pattereiden tai lattialämmitysjärjestelmien kautta joko erikseen tai yhdessä. Optimoitua lämpöpumpputekniikkaa Lämpöpumput ovat puhtaita ja varmatoimisia, ja niissä on yleensä käytetty vedestä veteen - tai ilmasta ilmaan -tekniikkaa. Altherman ilmasta veteen - järjestelmässä yhdistyvät molempien menetelmien parhaat puolet: lämmönlähteenä ilma, alhaiset investointikulut 2, päästötön toiminta, helppo asennus ja huolto sekä vesikertoinen lämmitysjärjestelmä. Maksutonta energiaa ilmasta Matalan lämpötilan lämmitysjärjestelmissä lämmönlähteitä ovat fossiilisia polttoaineita käyttävät lämmityskattilat ja sähkö. Altherma on näitä tehokkaampi ratkaisu. Yli 2/3 Altherman vuoden aikana käyttämästä energiasta on saatavana maksutta ilmasta. Järjestelmän alin toimintalämpötila on 20 C 3. Altherma pystyy muodostamaan kaiken rakennuksen lämmittämiseen tarvittavan lämmön. Kaikki lämpöpumput tarvitsevat sähköä toimiakseen. Altherma pystyy tuottamaan 3,8 kw 4 lämpöä vain 1 kw:n sähkön kulutuksella. 2 Kallista porausta, laajamittaista kaivuutyötä tai hormin rakentamista ei tarvita. Siksi järjestelmä soveltuu hyvin kaupunkirakennuksiin tai rajallisiin tiloihin. 3 Järjestelmään kuuluu lisäsähkölämmitin. 4 Ennakkotieto Eurovent-standardin mukaisissa oloissa (ympäröivä ulkoilman lämpötila 7 C / lähtevän veden lämpötila 35 C).

5 Uudisrakentaminen 5 Uudet asunnot Monipuolinen käyttö ja helppo asennus Altherma-järjestelmässä on ulko- ja sisäyksikkö, jotka molemmat ovat pienikokoisia. Ulkoyksikkö voidaan sijoittaa huomiota herättämättömästi uusien tai vanhojen rakennusten ulkopuolelle. Sisäyksikkö voidaan asentaa mihin tahansa sopivaan paikkaan, joten erityistä teknistä tilaa ei tarvita. Saneerauskohteet Ympärivuotinen ratkaisu Altherma on enemmän kuin vain perusratkaisun tarjoava lämpöpumppu. Järjestelmä on suunniteltu tarjoamaan lämmin käyttövesi ympärivuotisesti. Lisäksi siihen on saatavana lisävarusteena jäähdytystoiminto lämpimiä kesäkuukausia varten, joten järjestelmä toimii tarpeiden mukaan ympäri vuoden. Saneerauskohteet

6 JÄRJESTELMÄN PÄÄOSAT Altherma on jaettu järjestelmä, jossa on ulkoyksikkö ja sisätiloissa oleva hydrobox-yksikkö. Se voidaan liittää kaikkiin tavanomaisiin matalan lämpötilan lämmönjakojärjestelmiin, kuten lattialämmitykseen tai patteriverkostoon. Ulkoyksikkö ottaa kylmää ilmaa ulkoa ja nostaa sen lämpötilaa. Yksikkö siirtää lämmön kylmäaineputkia pitkin sisätilaan asennettuun hydrobox-yksikköön. Lämpimän käyttöveden varaaja Järjestelmän ohjauslaitteet 6 Sisätilaan asennettava hydrobox-yksikkö Ulkoyksikkö Sisätilaan asennettava hydrobox-yksikkö Sisätilaan asennettava hydrobox-yksikkö siirtää kylmäaineessa olevan lämmön keskuslämmitysjärjestelmässä kiertävään veteen ja siitä pattereihin, lattialämmitysjärjestelmään ja lämpimän käyttöveden varaajaan. Yhdistetyssä lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmässä sisätilan hydrobox-yksikkö mahdollistaa jäähdytyksen alentamalla veden lämpötilan 7 C:een ja kierrättämällä sen puhallinkonvektoreiden läpi. Järjestelmä tuottaa kohtalaisen jäähdytyksen myös lattialämmitysjärjestelmän tai pattereiden kautta, mutta järjestelmään johdettavan veden lämpötilaa tulee rajoittaa. Tehdään kytkemällä järjestelmä jäähdytyksestä tai lämmityksestä lämpimän käyttöveden valmistus tilaan.

7 Lämpimän käyttöveden varaaja Ruostumattomasta teräksestä valmistettu varaaja pitää energiahyötysuhteen hyvänä ja täyttää lämpimän käyttöveden tarpeet. Säiliön yläosassa oleva sähkövastus ja alaosassa oleva lämpöpumpun lämmönvaihdin takaavat, että vesi lämpenee mahdollisimman alhaisella energiankulutuksella. Lisäksi automaattinen toiminto nostaa veden lämpötilan vähintään 70 C:een ainakin kerran viikossa legionella-bakteerin kasvun estämiseksi. Tavanomainen järjestelmän kokoonpano mukaan lukien lisävarusteena saatavat lämpimän käyttöveden varaaja ja jäähdytysjärjestelmä. 7 Järjestelmän ohjauslaitteet Hydrobox-yksikössä on järjestelmän ohjauslaitteet, käyttöliittymä ja viikkoajastin, jonka avulla sisälämpötilaa voidaan ohjata käyttäjän tarpeiden mukaan. Ajastin voidaan ohjelmoida tunti- tai päiväkohtaisesti, joten lämpötilaa voidaan laskea yön tai lomien ajaksi ja nostaa aamulla ennen ylösnousua tai lomalta kotiin paluuta. Siten käyttö on aina omien mieltymysten mukaista. Huonekohtaista lämpötilan säätöä ja käyttömukavuuden parantamista varten voidaan asentaa perinteinen huonesäädin.

8 MONIPUOLISET KOKOONPANOT Althermalla voi olla kolme kokoonpanoa: optimimitoitus, täystehomitoitus tai yhdistelmäratkaisu. Sopivalla kokoonpanolla optimoidaan investointi- ja käyttökustannusten välinen tasapaino ja laajennetaan Altherman käyttömahdollisuuksia. Daikinin asiantunteva asennushenkilöstö antaa lisätietoja, kuinka eri versiot soveltuvat tietyn tyyppisiin rakennuksiin. 8 Näiden kokoonpanojen lisäksi Altherma voidaan yhdistää myös vaihtoehtoisiin uusiutuviin lämmönlähteisiin, kuten aurinkopaneeleihin, joita käytetään talousveden lämmityksessä. Optimimitoitettu Altherma-järjestelmä Lämpöpumppu on mitoitettu tuottamaan prosenttia vuosittaisesta lämmitystarpeesta, ja loput 5 10 prosenttia tuotetaan lisäsähkövastuksilla. Yleensä kannattaa valita lämpöpumppu, joka kattaa 60 prosenttia kylmimmän ajan lämmitystehon tarpeesta. Useimpiin käyttökohteisiin suositellaan Altherman optimimitoitettua kokoonpanoa, koska se tarjoaa optimaalisen tasapainon investointi- ja käyttökustannusten välille. Lisäsähkövastus 5 Määritelmät: Optimimitoitus: Lämpöpumppua käytetään yhdessä lisäsähkövastusten kanssa vuoden kylmimmän ajan aiheuttamien lämmityspiikkien aikaan. Täystehomitoitus: Käytössä on vain lämpöpumppu, joka on mitoitettu kattamaan huipputarve. Yhdistelmäratkaisu: Lämpöpumppua käytetään yhdessä fossiilista polttoainetta käyttävän lämmityskattilan kanssa. Lämmitystarve 10% Lämpöpumppu + lisäsähkövastus Vuoden kylmin päivä Tasapainopiste 90 % vuosittaisesta lämmitystarpeesta Lämpöpumppu Hydroboxyksikkö Apulämmitintä käytetään vain tasapainopisteen alapuolella. Lämpöpumpun kattama alue Lisäsähkövastuksen kattama alue Lämpöpumpun ylimääräinen kapasiteetti Patterit/ lattialämmitys Lämpöpumpun kapasiteetti Tunnit 5 Asennettu hydoryksikön sisään.

9 Täystehomitoitettu Altherma-järjestelmä Lämpöpumppu on mitoitettu tuottamaan 100 prosenttia vuoden kylmimmän ajan lämmitystarpeesta. Ratkaisua suositellaan erittäin vähän energiaa kuluttaviin rakennuksiin ja lauhkeaan ilmastoon, jossa talvet eivät ole kylmiä. Hankintakustannukset voivat olla suuret, mutta energiankulutus on järjestelmistä pienin. Yhdistelmä Altherma-järjestelmä Yhdistelmäjärjestelmissä on kaksi erillistä lämmönlähdettä: lämpöpumppu ja fossiilista polttoainetta käyttävä lämmityskattila. Kaksiarvoisia järjestelmiä on kahta tyyppiä: sarjaan kytkettyjä 6 ja rinnan kytkettyjä. Sarjaan kytketyssä järjestelmässä lämmityskattila kattaa vain kapasiteettipiikit, kun taas rinnan kytketyssä järjestelmässä lämmityskattila kattaa vuoden kylmimmän ajan koko kapasiteetin. Rinnan kytkettyä yhdistelmäjärjestelmää suositellaan käytettäväksi, jos rakennuksessa on entuudestaan lämmitysjärjestelmä. Altherman lisääminen optimoi järjestelmän energiankulutuksen. 9 Lämmityskattila Lämpöpumppu Hydroboxyksikkö Patterit/ lattialämmitys Lämpöpumppu Hydroyksikkö Patterit/ lattialämmitys Lämmityskattilaa käytetään vain tasapainopisteen alapuolella. Vain lämpöpumppu Lämpöpumpun kapasiteetti Lämpöpumppu + lämmityskattila Vuoden kylmin päivä Lämmitystarve Vuoden kylmin päivä Lämmitystarve Tasapainopiste Lämpöpumpun kapasiteetti 100 % vuosittaisesta lämmitystarpeesta Lämpöpumpun kattama alue Lämpöpumpun ylimääräinen kapasiteetti Tunnit Lämpöpumpun kattama alue Lämmityskattilan kattama alue Lämpöpumpun ylimääräinen kapasiteetti Tunnit 6 Samalla kokoonpanolla kuin optimimitoitettu järjestelmä, mutta lisälämmitin on korvattu lämmityskattilalla.

10 TÄRKEIMMÄT TEKNISET TIEDOT HYDROBOX-YKSIKKÖ EKHBH007*** EKHBX007*** Toiminto Mitat K x L x S mm Lähtevän veden lämmitys C lämpötila-alue jäähdytys C Tyhjennysventtiili Materiaali Väri vain lämmitys sekä lämmitys että jäähdytys 895 x 487 x x 487 x ~ 55-7 ~ 20 kyllä galvanoitu teräs RAL9010 (neutraali valkoinen) TEHDASASENTEINEN LISÄLÄMMITIN *** VIRTALÄHDE TEHOPORTAAT 3V3 6V3 6W1 6T1 9W1 9T1 Sulakkeet ovat hydroyksikössä. 1~/230V 1 1~/230V 2 3N~/400V 2 3~/230V 2 3N~/400V 2 3~/230V 2 ULKOYKSIKKÖ ERYQ005A ERYQ006A ERYQ007A 10 Mitat K x L x S mm Nimelliskapasiteetti 7 lämmitys kw jäähdytys kw Nimellinen ottoteho jäähdytys kw lämmitys kw COP EER Lämpötila lämmitys C -alue jäähdytys C lämpimän käyttöveden valmistus toimintatila C Äänitehotaso lämmitys dba jäähdytys dba Paino kg Kylmäaine kg Virtalähde V1 Sulakkeen koko A 735 x 825 x 300 5,75 6,84 8,43 5,12 5,86 6,08 1,26 1,58 2,08 2,16 2,59 2,75 4,56 4,34 4,05 2,37 2,26 2,21-20 ~ 25 7 ~ ~ ,7 1~/ /50Hz 20 7 Jäähdytystoiminto on saatavilla hydroboxilla EKHBX007A. Ilmoitettu Eurovent-olosuhteissa, mittausolosuhteet: Lämmitys: ulkolämpötila Ta = +7 C; lähtevän veden lämpötila TLCW = +35 C, T=5 C, Jäähdytys: ulkolämpötila Ta = +35 C, lähtevän veden lämpötila TLWE = +7 C, T=5 C LÄMPIMÄN KÄYTTÖVEDEN VARAAJA Tilavuus Veden korkein lämpötila C Korkeus Läpimitta Sähkölämmitin Virtalähde Säiliön sisämateriaali Säiliön ulkomateriaali Väri Paino l mm mm kw kg EKSWW150V3 EKSWW200V3 EKSWW300V3 EKSWW200Z2 EKSWW300Z ~ / 230V 2~ / 400V ruostumaton teräs pelti neutraali valkoinen

11 LÄMPÖÄ ILMASTA VETEEN OTTAVA ALTHERMA-LÄMPÖPUMPPU Lämpöä ilmasta veteen siirtävä Altherma-lämpöpumppu on nykyaikainen ratkaisu perinteisten lämmitysjärjestelmien nykyisiin ja tuleviin ongelmiin, joita ovat kohoavat energiakustannukset ja epäsuotuisat ympäristövaikutukset. ALTHERMAN EDUT Taloudellinen vaihtoehto fossiilista polttoainetta käyttävälle lämmityskattilalle Altherma on vertailukelpoinen vaihtoehto tavanomaiselle fossiilista polttoainetta käyttävälle lämmityskattilalle, ja siinä on optimaaliset puhtaan, varmatoimisen ja vain vähäistä huoltoa vaativan lämpöpumpputekniikan ominaisuudet. Pienet energialaskut ja vähäiset CO2-päästöt Perinteiset polttoaineet alkavat käydä vähiin, ja ne kallistuvat koko ajan. Niiden hinnan noustessa käytännöllinen uusiutuvaa energianlähdettä käyttävä lämmitysjärjestelmä on ilmasta veteen -lämpöpumppu, joka maksutonta ulkoilman lämpöä käyttämällä on hyötysuhteeltaan ainakin kolme kertaa tehokkaampi kuin fossiilista polttoainetta käyttävä lämmityskattila. Tuloksena saadaan alhainen pääenergian käyttö, eikä lainkaan suoria CO2 -päästöjä. Helppo asennus Pienikokoinen ulkoyksikkö voidaan asentaa sopivaan paikkaan, eikä lämmön keräämiseksi tarvita porausta tai kaivuutyötä. Sisätilaan asennettava hydrobox-yksikkö ei tarvitse omaa teknistä tilaa tai lisärakenteita, kuten hormeja, polttoainesäiliöitä tai kaasuliitäntöjä. Altherma voidaan liittää tavanomaisiin alhaisen lämpötilan lämmönjako ja lattialämmitysjärjestelmiin ja konfiguroida käytettäväksi sekä uudis- että saneerauskohteissa. Ympärivuotinen ratkaisu Altherma on tarkoitettu tuottamaan lämmintä käyttövettä ympärivuotisesti. Lisävarusteena on saatavana jäähdytystoiminto lämpimiä kesäkuukausia varten. Daikinin edistynyt invertteritekniikka ja säädettävä lämpötilan asetusarvo takaavat aina tarkan ja tasaisen huonelämpötilan sekä mahdollisimman alhaisen energian kulutuksen.

12 Zandvoordestraat 300 Daikin on ilmastointilaitteiden, kompressoreiden ja jäähdytyslaitteistojen johtava valmistaja, joka osallistuu tiiviisti ympäristönsuojelun kehittämiseen. Daikinin tavoitteena on jo monen vuoden ajan ollut tulla ympäristöä säästävien tuotteiden johtavaksi toimittajaksi. Tämän tavoitteen saavuttaminen edellyttää ekologista tuotteiden suunnittelua ja energianhallintajärjestelmää, johon liittyy energian säästäminen ja jätteen määrän vähentäminen. B-8400 Oostende, Belgium Daikin Europe N.V:n laadunvalvontajärjestelmä on ISO9001-standardin mukainen ja LRQA:n hyväksymä. ISO9001-standardi koskee laadunvarmistusta tuotteen rakenteen, kehittämisen, valmistuksen ja tuotteeseen liittyvien palveluiden osalta. ISO14001-sertifiointi takaa tehokkaan ympäristöhallintajärjestelmän, joka suojaa ihmisten terveyttä ja ympäristöä toimiemme, tuotteidemme ja palveluidemme mahdollisilta vaikutuksilta. Ympäristönhallintajärjestelmä auttaa ylläpitämään ja parantamaan ympäristön laatua. Daikinin tuotteet täyttävät eurooppalaiset tuoteturvallisuusvaatimukset. Daikin Europe N.V. on osallisena Euroventin sertifiointiohjelmassa, joka koskee ilmastointilaitteita (AC), nestejäähdytyspaketteja (LCP) ja puhallinyksiköitä (FC). Sertifioitujen mallien sertifiointitiedot on lueteltu Euroventhakemistossa. Tämä kuvasto on laadittu vain tiedotustarkoituksessa. Kuvaston tiedot eivät muodosta Daikin Europe N.V:tä sitovaa tarjousta. Daikin Europe N.V. on pyrkinyt tarkistamaan tämän kuvaston tiedot mahdollisimman huolellisesti. Kuvaston sisällön kattavuudesta, tarkkuudesta, luotettavuudesta tai tiettyyn käyttötarkoitukseen sopivuudesta ei tarjota mitään suoraa tai epäsuoraa takuuta. Sama rajoitus koskee myös kuvaston esittelemiä tuotteita ja palveluita. Teknisiä tietoja voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta. Daikin Europe N.V. kieltää lain sallimassa suurimmassa laajuudessa vastuunsa kaikista suorista tai epäsuorista vahingoista koskien tämän kuvaston käyttöä ja/tai tulkintaa. Daikin Europe N.V.:llä on tekijänoikeudet kuvaston koko sisältöön. Daikinin tuotteiden jakelija: EPCI06-31 / / 06/06 / La Movida Painettu kloorittomalle paperille / painettu Belgiassa

Maalämpö DAIKIN ALTHERMA -MAALÄMPÖPUMPPU LÄMMITYS JA KUUMA KÄYTTÖVESI ESITE

Maalämpö DAIKIN ALTHERMA -MAALÄMPÖPUMPPU LÄMMITYS JA KUUMA KÄYTTÖVESI ESITE Maalämpö DAIKIN ALTHERMA -MAALÄMPÖPUMPPU LÄMMITYS JA KUUMA KÄYTTÖVESI ESITE Maalämpöp Kylmilläkin alueilla talvella maaperän lämpö on melko tasaisesti noin 10 º C yli 15 metrin syvyydellä. Tämä lämpö on

Lisätiedot

Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen

Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact on todistetusti monipuolinen ja energiatehokas ilma/vesilämpöpumppu patteri- ja lattialämmitysjärjestelmiin sekä käyttöveden

Lisätiedot

Luonnollinen. valinta DAIKIN ALTHERMA ILMA-VESI LÄMPÖPUMPPU LÄMMITYKSEEN, JÄÄHDYTYKSEEN JA KUUMAN KÄYTTÖVEDEN TUOTTAMISEEN ESITE

Luonnollinen. valinta DAIKIN ALTHERMA ILMA-VESI LÄMPÖPUMPPU LÄMMITYKSEEN, JÄÄHDYTYKSEEN JA KUUMAN KÄYTTÖVEDEN TUOTTAMISEEN ESITE Luonnollinen valinta DAIKIN ALTHERMA ILMA-VESI LÄMPÖPUMPPU LÄMMITYKSEEN, JÄÄHDYTYKSEEN JA KUUMAN KÄYTTÖVEDEN TUOTTAMISEEN ESITE 2 Luonnollinen valinta Kolme yhdessä: lämmitys, jäähdytys ja kuuma käyttövesi

Lisätiedot

Tehokkaasti ulkoilmasta

Tehokkaasti ulkoilmasta KORKEAN LÄMPÖTILAN LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT Tehokkaasti ulkoilmasta ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT SANEERAUSKOHTEET - LÄMMITYS - KÄYTTÖVESI DAIKIN ALTHERMA HT Daikin Altherma High Temperature Tehokkuus tarkoittaa matalia

Lisätiedot

Tehokkaasti ulkoilmasta

Tehokkaasti ulkoilmasta KORKEAN LÄMPÖTILAN LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT Tehokkaasti ulkoilmasta ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT SANEERAUSKOHTEET - LÄMMITYS - KÄYTTÖVESI DAIKIN ALTHERMA HT Daikin Altherma High Temperature Tehokkuus tarkoittaa matalia

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT. LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact ILMA/VESILÄMPÖPUMPPU

TEKNISET TIEDOT. LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact ILMA/VESILÄMPÖPUMPPU TEKNISET TIEDOT LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact ILMA/VESILÄMPÖPUMPPU Rev. 9B/2017 TEKNISET TIEDOT LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact ilma/vesilämpöpumppu HPSU Compact on todistetusti monipuolinen ja energiatehokas

Lisätiedot

MUKAVUUTTA JA ENERGIANSÄÄSTÖÄ KOTIISI. Ilmasta ilmaiseksi ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT LÄMMITYS - KÄYTTÖVESI - JÄÄHDYTYS DAIKIN ALTHERMA LT. www.recair.

MUKAVUUTTA JA ENERGIANSÄÄSTÖÄ KOTIISI. Ilmasta ilmaiseksi ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT LÄMMITYS - KÄYTTÖVESI - JÄÄHDYTYS DAIKIN ALTHERMA LT. www.recair. MUKAVUUTTA JA ENERGIANSÄÄSTÖÄ KOTIISI Ilmasta ilmaiseksi ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT LÄMMITYS - KÄYTTÖVESI - JÄÄHDYTYS DAIKIN ALTHERMA LT Daikin Altherma Low Temperature: energiatehokkuutta ja mukavuutta Investointi,

Lisätiedot

MUOTO. TOIMINTA. UUDELLEEN MUOTOILU. emura

MUOTO. TOIMINTA. UUDELLEEN MUOTOILU. emura MUOTO. TOIMINTA. UUDELLEEN MUOTOILU. emura SUUNNITELTU SINUA VARTEN MUOTOILU ON KAIKKI KAIKESSA. SE ON ENNEN KAIKKEA VALINTOJA JOTTA SAADAAN LUOTUA HOIKKIA, TYYLIKKÄITÄ JA HYVÄNNÄKÖISIÄ ILMASTOINTI- JÄRJESTELMIÄ.

Lisätiedot

NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu. Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo.

NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu. Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo. NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo. Kaikki yhdeltä toimittajalta!! KYSY ILMAINEN MITOITUSSUUNNITELMA JA KUSTANNUSARVIO.

Lisätiedot

Luonnollinen. valinta DAIKIN ALTHERMA ILMA-VESI LÄMPÖPUMPPU LÄMMITYKSEEN, JÄÄHDYTYKSEEN JA KUUMAN KÄYTTÖVEDEN TUOTTAMISEEN ESITE

Luonnollinen. valinta DAIKIN ALTHERMA ILMA-VESI LÄMPÖPUMPPU LÄMMITYKSEEN, JÄÄHDYTYKSEEN JA KUUMAN KÄYTTÖVEDEN TUOTTAMISEEN ESITE Luonnollinen valinta DAIKIN ALTHERMA ILMA-VESI LÄMPÖPUMPPU LÄMMITYKSEEN, JÄÄHDYTYKSEEN JA KUUMAN KÄYTTÖVEDEN TUOTTAMISEEN ESITE 2 Luonnollinen valinta Kolme yhdessä: lämmitys, jäähdytys ja kuuma käyttövesi

Lisätiedot

emura DAIKIN EMURA. MUOTO. TOIMINTA. UUDISTETTU. DAIKININ UUSI ILMASTOINNIN SISÄYKSIKKÖ.

emura DAIKIN EMURA. MUOTO. TOIMINTA. UUDISTETTU. DAIKININ UUSI ILMASTOINNIN SISÄYKSIKKÖ. emura DAIKIN EMURA. MUOTO. TOIMINTA. UUDISTETTU. DAIKININ UUSI ILMASTOINNIN SISÄYKSIKKÖ. 01 KOKONAISRATKAISU TAKAA MUKAVUUDEN KAIKKINA VUODENAIKOINA Uusi seinälle asennettava Daikin Emura -ilmastointilaite

Lisätiedot

Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010

Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010 Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010 Ari Aula Chiller Oy Lämpöpumpun rakenne ja toimintaperiaate Komponentit Hyötysuhde Kytkentöjä Lämpöpumppujärjestelmän suunnittelu Integroidut lämpöpumppujärjestelmät

Lisätiedot

ALFÉA EXCELLIA DUO. : 11 16 kw ( ) 190 L

ALFÉA EXCELLIA DUO. : 11 16 kw ( ) 190 L DUO : 11 16 kw ( ) COP.3 S 19 L Alféa Excellia KORKEA SUORITUSKYKY: Loistava ratkaisu lämmityssaneerauksiin Korkean suorituskyvyn omaavan AIféa Excellia avulla pystytään tuottamaan 6 C asteista käyttövettä

Lisätiedot

Jäspi-Lämpöakku 500, 700, 1500, 2000 ja 3000 l energiavaraajat

Jäspi-Lämpöakku 500, 700, 1500, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Jäspi-Lämpöakku, 700, 1, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Uutuus! Tehokas, kestävä ja kevyt haponkestävä käyttövesikierukka www.kaukora.fi Jäspi-Lämpöakku, 700, 1, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Yli 30 vuoden

Lisätiedot

www.scanoffice.fi Teollisuusrakennus Salon Meriniityn teollisuusalueella, (Teollisuuskatu, Örninkatu 15)

www.scanoffice.fi Teollisuusrakennus Salon Meriniityn teollisuusalueella, (Teollisuuskatu, Örninkatu 15) Teollisuusrakennus Salon Meriniityn teollisuusalueella, (Teollisuuskatu, Örninkatu 15) - Rakennus on kytketty kaukolämpöverkkoon - Lämmitettävän tilan pinta-ala on n. 2000 m 2 ja tilavuus n. 10 000 m 3

Lisätiedot

Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE

Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE Kotimaiset maalämpöpumput Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE Omakotitalot - Kerrostalot - Teollisuus Maalämpöpumppu Oilon Geocube 5 kw - 11 kw Rakennuksille 90-300 m² Suuri käyttöveden tuotto Oilon Geocube

Lisätiedot

Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput

Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput KAUKO-kiinteistölämpöpumput täydentävät Kaukomarkkinoiden talotekniikan tarjontaa. Euroopassa valmistetuissa KAUKO-kiinteistölämpöpumpuissa

Lisätiedot

5 Energiatehokkuus ja suorituskyky

5 Energiatehokkuus ja suorituskyky 5 Energiatehokkuus ja suorituskyky 5.1 ErP määritelmä Termi "ErP" sisältää kaksi direktiiviä, jotka ovat osa kasvihuonekaasujen vähentämistä koskevaa eurooppalaista ohjelmaa: - ekologisen suunnittelun

Lisätiedot

Uusi. innovaatio. Suomesta. Kierrätä kaikki energiat talteen. hybridivaihtimella

Uusi. innovaatio. Suomesta. Kierrätä kaikki energiat talteen. hybridivaihtimella Uusi innovaatio Suomesta Kierrätä kaikki energiat talteen hybridivaihtimella Säästövinkki Älä laske energiaa viemäriin. Asumisen ja kiinteistöjen ilmastopäästöt ovat valtavat! LÄMPÖTASE ASUINKERROSTALOSSA

Lisätiedot

TRILOGY ULKOASENTEISET ILMALAUHDUTTEISET VEDENJÄÄHDYTTIMET. Mikroprosessori JÄÄHDYTYS/LÄMMITYS/KÄYTTÖVESI C_GNR_0508

TRILOGY ULKOASENTEISET ILMALAUHDUTTEISET VEDENJÄÄHDYTTIMET. Mikroprosessori JÄÄHDYTYS/LÄMMITYS/KÄYTTÖVESI C_GNR_0508 TRILO TRILOGY ULKOASENTEISET ILMALAUHDUTTEISET VEDENJÄÄHDYTTIMET JÄÄHDYTYS/LÄMMITYS/KÄYTTÖVESI (lämm.) (sanit.) Kylmäaine Puhallintyyppi Mikroprosessori 44,5 148,8 58,3 207,1 14,6 209,1 scroll R410A aksiaali

Lisätiedot

Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput

Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput KAUKO-kiinteistölämpöpumput täydentävät Kaukomarkkinoiden talotekniikan tarjontaa. Euroopassa valmistetuissa KAUKO-kiinteistölämpöpumpuissa

Lisätiedot

Tekniset tiedot SI 130TUR+

Tekniset tiedot SI 130TUR+ Tekniset tiedot SI 13TUR+ Laitteen tekniset tiedot SI 13TUR+ Rakenne - Lämmönlähde Keruuliuos - Toteutus Yleisrakenne, vaihtokytkettävä - Säätö - Lämmönmäärän laskenta sisäänrakennettu - Asennuspaikka

Lisätiedot

TIV 500L TIP 320-750L TIDA 300-500L

TIV 500L TIP 320-750L TIDA 300-500L TIV 500L TIP 320-750L TIDA 300-500L Ruotsalaista Borö Pannan Ab laatua jo 1976 vuodesta saakka. Ruotsi on edelläkävijä niin maalämmössä kuin ilma-vesi lämpöpumpuissakin, siitä johtuen pitkäaikainen kokemus

Lisätiedot

Missiomme: talven kylmyyden lyöminen

Missiomme: talven kylmyyden lyöminen Optimised Heating 4 Missiomme: talven kylmyyden lyöminen Daikinin uuden sukupolven Split-valikoima kylmään ilmastoon Syitä Daikinin valintaan 2 Kun lämpötila laskee jäätymispisteen alapuolelle, on tärkeää,

Lisätiedot

IVT Optima. Se tehokas ulkoilmalämpöpumppu

IVT Optima. Se tehokas ulkoilmalämpöpumppu IVT Optima Se tehokas ulkoilmalämpöpumppu Kokonaan uusi teholuokka ilma/vesi-lämpöpumpuille IVT Optima ilma/vesi-lämpöpumppu on erittäin hyvä vaihtoehto. Se käyttää taloasi ympäröivään ilmaan varastoitunutta

Lisätiedot

Energiatehokkaaseen rakentamiseen. Uponor Combi Port ja Aqua Port

Energiatehokkaaseen rakentamiseen. Uponor Combi Port ja Aqua Port Energiatehokkaaseen rakentamiseen Uponor Combi Port ja Aqua Port Uuden sukupolven lämpimän käyttöveden valmistus ja lämmönjako Rakennukset muodostavat vähintään 40 % globaalista energiankulutuksesta ja

Lisätiedot

Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen

Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen Aurinko Maalämpö Kaasu Lämpöpumput Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen Kaasulämmityksessä voidaan hyödyntää uusiutuvaa energiaa käyttämällä biokaasua tai yhdistämällä lämmitysjärjestelmään

Lisätiedot

Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin

Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin Timo Luukkainen 2009-05-04 Ympäristön ja energian säästö yhdistetään parantuneeseen

Lisätiedot

Luonnollinen valinta MUKAVUUTTA JA ENERGIANSÄÄSTÖÄ KOTIISI DAIKIN ALTHERMA LT ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT

Luonnollinen valinta MUKAVUUTTA JA ENERGIANSÄÄSTÖÄ KOTIISI DAIKIN ALTHERMA LT ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT MUKAVUUTTA JA ENERGIANSÄÄSTÖÄ KOTIISI Luonnollinen valinta ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT Daikin Altherma LT tärkeimmät edut Säästää käyttökustannuksissa, lisää asumismukavuutta Sopii niin uudisrakentamiseen ja

Lisätiedot

Compact-Y Teknologiaa energian säästöön.

Compact-Y Teknologiaa energian säästöön. Compact-Y Teknologiaa energian säästöön. Uusissa Compact-Y jäähdytyslaitteissa ja lämpöpumpuissa käytetään R410A kylmäainetta ja energiaa säästämään suunniteltua AdaptiveFunction Plus käyttölogiikkaa.

Lisätiedot

5kW, 6kW, 8kW, 10kW, 14kW, 16kW model. Ilma-vesilämpöpumppu WATERSTAGE

5kW, 6kW, 8kW, 10kW, 14kW, 16kW model. Ilma-vesilämpöpumppu WATERSTAGE 5kW, 6kW, 8kW, 10kW, 14kW, 16kW model Ilma-vesilämpöpumppu WATERSTAGE 2 WATERSTAGE VESIPATTERI LÄMPIMÄN VEDEN TUOTTO KÄYTTÖVESI LATTIALÄMMITYS KÄYTTÖVESI- VARAAJA ULKOYKSIKKÖ FUJITSU GENERAL ilma-vesilämpöpumppu

Lisätiedot

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT?

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? HYVÄN OLON ENERGIAA Kaukolämmitys merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia. Se on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen. Kaukolämmön asiakkaana

Lisätiedot

Lämmityskustannusten SÄÄSTÖOPAS. asuntoyhtiöille

Lämmityskustannusten SÄÄSTÖOPAS. asuntoyhtiöille Lämmityskustannusten SÄÄSTÖOPAS asuntoyhtiöille Lämpöä sisään, lämpöä ulos Lämmön lähteet Lämpöhäviö 10-15% Aurinkoa 3-7% Asuminen 3-6% Lattiat 15-20% Seinät 25-35% Ilmanvaihto 15-20% Talotekniikka LÄMPÖÄ

Lisätiedot

Suomen lämpöpumppuyhdistys. SULPU ry.

Suomen lämpöpumppuyhdistys. SULPU ry. . Petri Koivula toiminnanjohtaja DI 1 Energia Asteikot ja energia -Miten pakkasesta saa energiaa? Celsius-asteikko on valittu ihmisen mittapuun mukaan, ei lämpöenergian. Atomien liike pysähtyy vasta absoluuttisen

Lisätiedot

2013 UUTUUS- MALLI. Mitsubishi Electric Ilmalämpöpumput MSZ-FH MALLISARJA

2013 UUTUUS- MALLI. Mitsubishi Electric Ilmalämpöpumput MSZ-FH MALLISARJA 2013 UUTUUS- MALLI Mitsubishi Electric Ilmalämpöpumput MSZ-FH MALLISARJA HANKINTA- TURVATUOTE Mitsubishi Electric Inverter -ilmalämpöpumput Anna luotettavan Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumpun lämmittää

Lisätiedot

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C - +

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C - + SPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter Paremman ympäristön puolesta. C 50-32 C - + LÄMMITYKSEEN ja ILMASTOINTIIN asuin- ja toimistorakennuksissa www.onninen.fi ENERGIA TEHOKKU UTTA Järjestelmä

Lisätiedot

ENERGIAN VARASTOINTI JA UUDET ENERGIANLÄHTEET. Lämpöpumput 1.10.2010

ENERGIAN VARASTOINTI JA UUDET ENERGIANLÄHTEET. Lämpöpumput 1.10.2010 ENERGIAN VARASTOINTI JA UUDET ENERGIANLÄHTEET Lämpöpumput 1.10.2010 Lämpöpumpun toiminta ja pääkomponentit Lämpöpumppu ottaa lämpöä alemmasta lämpötilatasosta ja siirtää sitä korkeampaan lämpötilatasoon.

Lisätiedot

LÄMMIN TALO. Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu

LÄMMIN TALO. Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu LÄMMIN TALO Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu Säästä rahaa uudella Ecodan Next Generation lämpöpumpulla Nyt Mitsubishi Electricin oman tuotekehityksen ansiosta Ecodan Next Generation

Lisätiedot

Tekniset tiedot LA 11PS

Tekniset tiedot LA 11PS Tekniset tiedot LA 11PS Laitteen tekniset tiedot LA 11PS Rakenne - Lämmönlähde Ulkoilma - Toteutus Yleisrakenne - Säätö WPM 2006 seinään asennettu - Asennuspaikka Ulkotila - Suoritustasot 1 Käyttörajat

Lisätiedot

PRO Greenair Heat Pump -laitesarja. Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla

PRO Greenair Heat Pump -laitesarja. Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla PRO Greenair Heat Pump -laitesarja Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla Raikas sisäilma energiatehokkaalla ilmanvaihdolla PRO Greenair Heat Pump -laitesarja Sisäänrakennettu ilmalämpöpumppu

Lisätiedot

Jäspi GTV ja Jäspi Ovali

Jäspi GTV ja Jäspi Ovali Jäspi GTV ja Jäspi Ovali Energiavaraajat lataa lämpöenergia talteen! jäspi gtv -energiavaraajat Jäspi GTV -energiavaraajat soveltuvat erinomaisesti niin uudis- kuin saneeraustalonkin lämmitysjärjestelmän

Lisätiedot

LÄMMIN TALO. Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu

LÄMMIN TALO. Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu LÄMMIN TALO Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu Säästä rahaa uudella Ecodan Next Generation lämpöpumpulla Nyt Mitsubishi Electricin oman tuotekehityksen ansiosta Ecodan Next Generation

Lisätiedot

Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin

Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin 05/2013 SCS10-15 SCS21-31 SCS40-120 SCS10-31 Scanvarm SCS-mallisto on joustava ratkaisu erityyppisiin maaenergiajärjestelmiin.

Lisätiedot

Siirrettävät ilmastointilaitteet

Siirrettävät ilmastointilaitteet Siirrettävät ilmastointilaitteet luovat kotiin ja työpaikoille helposti ja nopeasti miellyttävän ja raikkaan sisäilman. Jäähdyttäessään sisäilmaa ne poistavat samalla ilmasta liiallisen kosteuden sekä

Lisätiedot

Maalämpö sopii asunto-osakeyhtiöihinkin

Maalämpö sopii asunto-osakeyhtiöihinkin Maalämpö sopii asunto-osakeyhtiöihinkin Maalämpöä on pidetty omakotitalojen lämmitystapana. Maailma kehittyy ja paineet sen pelastamiseksi myös. Jatkuva ilmastonmuutos sekä kestävä kehitys vaativat lämmittäjiä

Lisätiedot

Thermia Diplomat Optimum G3 paras valinta pohjoismaisiin olosuhteisiin.

Thermia Diplomat Optimum G3 paras valinta pohjoismaisiin olosuhteisiin. Thermia Diplomat Optimum G3 paras valinta pohjoismaisiin olosuhteisiin. Ruotsin energiaviranomaisten maalämpöpumpputestin tulokset 2012 Tiivistelmä testituloksista: Ruotsin energiaviranomaiset testasivat

Lisätiedot

YLEISTIETOA LÄMPÖPUMPUISTA

YLEISTIETOA LÄMPÖPUMPUISTA YLEISTIETOA LÄMPÖPUMPUISTA Eksergia.fi Olennainen tieto energiatehokkaasta rakentamisesta Päivitetty 12.1.2015 SISÄLTÖ Yleistä lämpöpumpuista Lämpöpumppujen toimintaperiaate Lämpökerroin ja vuosilämpökerroin

Lisätiedot

Suomen lämpöpumppuyhdistys. SULPU ry.

Suomen lämpöpumppuyhdistys. SULPU ry. . Petri Koivula toiminnanjohtaja DI 1 Palkittua työtä Suomen hyväksi Ministeri Mauri Pekkarinen luovutti SULPUlle Vuoden 2009 energia teko- palkinnon SULPUlle. Palkinnon vastaanottivat SULPUn hallituksen

Lisätiedot

Suorahöyrystys tasavirtainvertteri

Suorahöyrystys tasavirtainvertteri Suorahöyrystys tasavirtainvertteri Usean yksikön samanaikainen jäähdytys ja lämmitys Seinäasennus MAFP Lattia tai kattoasennus Alakattoasennus Kasetti Kanavaasennus KPAFP SPAFP CAFP DSAFP Lisävarusteet

Lisätiedot

3/18/2012. Ennen aloitusta... Tervetuloa! Maalämpö. 15.3.2012 Arto Koivisto Viessmann Oy. Tervetuloa!

3/18/2012. Ennen aloitusta... Tervetuloa! Maalämpö. 15.3.2012 Arto Koivisto Viessmann Oy. Tervetuloa! Tervetuloa! Maalämpö 15.3.2012 Arto Koivisto Viessmann Oy Mustertext Titel Vorlage 1 01/2006 Viessmann Werke Ennen aloitusta... Tervetuloa! Osallistujien esittely. (Get to together) Mitä omia kokemuksia

Lisätiedot

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C C

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C C SPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter paremman ympäristön puolesta -32 C - +50 C LÄMMITYKSEEN ja ILMASTOINTIIN asuin- ja toimistorakennuksissa ENERGIA- TEHOKKUUTTA www.onninen.fi Järjestelmä

Lisätiedot

LÄMMIN TALO. Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu

LÄMMIN TALO. Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu LÄMMIN TALO Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu Tämän takia Ecodan Next Generation lämpöpumppu on ilman muuta oikea lämmitysvalinta taloosi: Omaa tuotekehitystä oleva lämmitysvaraaja

Lisätiedot

IVT Air Suunniteltu Pohjolan vaativiin oloihin muuntamaan jääkylmän ulkoilman miellyttäväksi lämmöksi

IVT Air Suunniteltu Pohjolan vaativiin oloihin muuntamaan jääkylmän ulkoilman miellyttäväksi lämmöksi IVT Air Suunniteltu Pohjolan vaativiin oloihin muuntamaan jääkylmän ulkoilman miellyttäväksi lämmöksi Kokonaan uusi teholuokka ilma/vesi-lämpöpumpuille IVT Air ilma/vesi-lämpöpumppu on erittäin hyvä vaihtoehto.

Lisätiedot

Ilmalämpöpumput (ILP)

Ilmalämpöpumput (ILP) Ilmalämpöpumput (ILP) 1 TOIMINTA Lämmönlähteenä ulkoilma Yleensä yksi sisäja ulkoyksikkö Lämmittää sisäilmaa huonejärjestelyn vaikutus suuri 2 1 ULKO- JA SISÄYKSIKKÖ Ulkoyksikkö kierrättää lävitseen ulkoilmaa

Lisätiedot

Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite

Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite Compact-sarja Aktiivinen ja passiivinen lämmön talteenotto Nilan Compact -sarja terveellisempi sisäilma kukkaroa säästäen Monipuoliset ratkaisut erilaisiin tarpeisiin

Lisätiedot

ENERGIATEHOKAS KARJATALOUS

ENERGIATEHOKAS KARJATALOUS ENERGIATEHOKAS KARJATALOUS PELLON GROUP OY / Tapio Kosola ENERGIAN TALTEENOTTO KOTIELÄINTILALLA Luonnossa ja ympäristössämme on runsaasti lämpöenergiaa varastoituneena. Lisäksi maatilan prosesseissa syntyvää

Lisätiedot

Ilmalämpöpumppu SUMMIT Performance. Viihtyisä energiaa säästävä koti ympäri vuoden

Ilmalämpöpumppu SUMMIT Performance. Viihtyisä energiaa säästävä koti ympäri vuoden Ilmalämpöpumppu SUMMIT Performance Viihtyisä energiaa säästävä koti ympäri vuoden SISÄLTÖ Energiatehokas lämpöpumppuratkaisu Kodista elämä alkaa. Siksi tarjoamme laajan valikoiman parhaita lämpöpumppumalleja

Lisätiedot

VIESMANN VITOCAL 200-S Ilma/vesi-lämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw

VIESMANN VITOCAL 200-S Ilma/vesi-lämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw VIESMANN VITOCAL 200-S Ilma/vesi-lämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw Tietolehti Tilausnumero ja hinnat: ks. hintaluettelo VITOCAL 200-S Tyyppi AWB 201.B/ AWB 201.C Split-rakenteinen sähkökäyttöinen lämpöpumppu,

Lisätiedot

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C - +50 C

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C - +50 C SPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter Paremman ympäristön puolesta. -32 C - +50 C LÄMMITYKSEEN ja ILMASTOINTIIN asuin- ja toimistorakennuksissa ENERGIA- TEHOKKUUTTA www.onninen.fi Järjestelmä

Lisätiedot

KOULUTUS, LAAJA, Vaihtoehtoisia tekniikoita

KOULUTUS, LAAJA, Vaihtoehtoisia tekniikoita KOULUTUS, LAAJA, Vaihtoehtoisia tekniikoita 1/2016 Vaihtoventtiilitekniikka Vaihtoehtoisia maalämpötekniikoita Lämpöpumppu vuorottelee lämmitystä lämmönjakoverkon ja käyttöveden välillä. Käyttövesi on

Lisätiedot

6 20 kw ILMA/VESI R 410 A. > Lämmitys ja jäähdytys > Veden lämpötila 30/35 C lämmitystilassa

6 20 kw ILMA/VESI R 410 A. > Lämmitys ja jäähdytys > Veden lämpötila 30/35 C lämmitystilassa Usean yksikön Lämpöpumput tasavirtainvertteri mataliin lämpötiloihin R A 0 60 PHR 6/0 Säästöt UUSIUTUVA ENERGIA PHR 6 0 kw > Lämmitys ja jäähdytys > Veden lämpötila 30/35 C lämmitystilassa (ja 8/3 C jäähdytystilassa)

Lisätiedot

Greenline HE E C 35 C A ++ A + A B C D E F G. db kw kw /2013

Greenline HE E C 35 C A ++ A + A B C D E F G. db kw kw /2013 Ι 55 C 35 C A B C D E F G 51 15 15 15 15 13 14 db kw kw db 2015 811/2013 Ι A B C D E F G 2015 811/2013 Tuoteseloste energiankulutuksesta Seuraavat tuotetiedot täyttävät EU-asetusten 811/2013, 812/2013,

Lisätiedot

ALFÉA EXCELLIA. : 11 16 kw COP 4.3

ALFÉA EXCELLIA. : 11 16 kw COP 4.3 EXCELLIA : 11 1 kw COP. Alféa Excellia KORKEA SUORITUSKYKY: Loistava ratkaisu lämmityssaneerauksiin Korkean suorituskyvyn omaavan AIféa Excellian avulla pystytään tuottamaan C asteista käyttövettä jopa

Lisätiedot

Tekniset tiedot LA 40TU

Tekniset tiedot LA 40TU Tekniset tiedot LA 4TU Laitteen tekniset tiedot LA 4TU Rakenne - Lämmönlähde Ulkoilma - Toteutus Yleisrakenne - Säätö - Lämmönmäärän laskenta sisäänrakennettu - Asennuspaikka Ulkotila - Suoritustasot 2

Lisätiedot

Tehoa ja energiaa: Ilma-vesilämpöpumppu Compress 6000 AW

Tehoa ja energiaa: Ilma-vesilämpöpumppu Compress 6000 AW Tehoa ja energiaa: Ilma-vesilämpöpumppu Compress 6000 AW 2 Ilma-vesilämpöpumppu Compress 6000 AW Nauti luonnonenergiasta ja tehokkuudesta Compress 6000 AW tekee energian säästämisestä helppoa hyödyntämällä

Lisätiedot

Ratkaisu suuriin kiinteistöihin. Lämpöässä T/P T/P 60-120

Ratkaisu suuriin kiinteistöihin. Lämpöässä T/P T/P 60-120 Ratkaisu suuriin kiinteistöihin Lämpöässä T/P T/P 60-120 T/P 60-120 Ratkaisu kahdella erillisvaraajalla T/P 60-120 -mallisto on suunniteltu suuremmille kohteille kuten maatiloille, tehtaille, päiväkodeille,

Lisätiedot

EXP. Hybridilämpöpumppujärjestelmä. Yksi tekee kahden työt

EXP. Hybridilämpöpumppujärjestelmä. Yksi tekee kahden työt Hybridilämpöpumppujärjestelmä Yksi tekee kahden työt Etevä ja energiatehokas 4. polven lämpöpumppu Kylmää ja lämmintä. Yhtä aikaa tai erikseen. Energian tarve jopa 34 % pienempi! Viimeisen kymmenen vuoden

Lisätiedot

Järjestelmäräätälöinti kohteen mukaan

Järjestelmäräätälöinti kohteen mukaan Järjestelmäräätälöinti kohteen mukaan Kiinteistölämpöpumput: Hotellit, toimistorakennukset Monipumppuratkaisut tai kiinteistölämpöpumput: Kerrostalot, asunto-osakeyhtiöt Monipumppuratkaisut tai kiinteistölämpöpumput:

Lisätiedot

POISTOILMAN LÄMMÖN TALTEENOTTO 50%

POISTOILMAN LÄMMÖN TALTEENOTTO 50% POISTOILMAN LÄMMÖN TALTEENOTTO ELINKAARIMALLILLA JOPA 50% SÄÄSTÖ LÄMMITYSKULUISSA PALVELUKONSEPTI MARKKINOIDEN EDELLÄKÄVIJÄLTÄ PARAS PALVELUKOKONAISUUS, 2 P A L V E L U K O N S E P T I JOKA PARANTAA ASUMISVIIHTYVYYTTÄ

Lisätiedot

Käyttöohje NILAN VGU250

Käyttöohje NILAN VGU250 Käyttöohje NILAN VGU250 Versio SW 1.23 1.6.2010 Käyttöohje NILAN VGU250 Käyttöohje NILAN VGU250 Järjestelmätyypit Sisältö Ohjausyksikkö on suunniteltu käytettäväksi seuraavien järjestelmien kanssa. Alla

Lisätiedot

ALFÉA EXCELLIA DUO. : 11 16 kw ( ) 190 L

ALFÉA EXCELLIA DUO. : 11 16 kw ( ) 190 L DUO : 11 16 kw ( ) COP.3 S 19 L Alféa Excellia Duo KORKEA SUORITUSKYKY: Loistava ratkaisu lämmityssaneerauksiin Korkean suorituskyvyn omaavan AIféa Excellia Duon avulla pystytään tuottamaan 6 C asteista

Lisätiedot

SAP Flexi Multi Split

SAP Flexi Multi Split PB097:0705 SAP Flexi Multi Split Ilmastointilaite lämmitykseen ja jäähdytykseen Vietämme paljon aikaamme sisätiloissa. Hyvä sisäilma on meille ensiarvoisen tärkeää. Puhdas, oikeanlämpöinen ilma on tärkeä

Lisätiedot

100% MAALÄMPÖÄ. Markkinoiden monipuolisin maalämpöjärjestelmä. Lämpöässä EMi / ELi 60-90

100% MAALÄMPÖÄ. Markkinoiden monipuolisin maalämpöjärjestelmä. Lämpöässä EMi / ELi 60-90 100% MAALÄMPÖÄ Markkinoiden monipuolisin maalämpöjärjestelmä Lämpöässä EMi 22-43 / ELi 60-90 Siirryimme öljylämmityksestä edulliseen maalämpöön. Lämpöässä EMi ja ELi markkinoiden joustavimmat maalämpöpumput

Lisätiedot

Tekniset tiedot LA 26HS

Tekniset tiedot LA 26HS Tekniset tiedot LA 26HS Laitteen tekniset tiedot LA 26HS Rakenne - Lämmönlähde Ulkoilma - Toteutus Yleisrakenne - Säätö WPM 26 seinään asennettu - Asennuspaikka Ulkotila - Suoritustasot 2 Käyttörajat -

Lisätiedot

T-MALLISTO. ratkaisu T 0

T-MALLISTO. ratkaisu T 0 T-MALLISTO ratkaisu T 0 120 Maalämpö säästää rahaa ja luontoa! Sähkölämmitykseen verrattuna maksat vain joka neljännestä vuodesta. Lämmittämisen energiatarve Ilmanvaihdon 15 % jälkilämmitys Lämpimän käyttöveden

Lisätiedot

Koja EXP. Yksi tekee kahden työt. Hybridilämpöpumppujärjestelmä

Koja EXP. Yksi tekee kahden työt. Hybridilämpöpumppujärjestelmä Yksi tekee kahden työt Hybridilämpöpumppujärjestelmä Etevä ja energiatehokas 4. polven lämpöpumppu Viimeisen kymmenen vuoden aikana satoihin kohteisiin ympäri maailman on asennettu Rhoss -järjestelmä ENERGIATEHOKKUUS

Lisätiedot

LISÄMAHDOLLISUUDET Säiliöön voidaan asentaa myös:

LISÄMAHDOLLISUUDET Säiliöön voidaan asentaa myös: XOTNK 500i või 500 Xi XOTNK 505-3000i vibra.se 150 235 345 495 770 400 200 100 1710 150 LISÄMHDOLLISUUDT Säiliöön voidaan asentaa myös: X/X3 K SOL Venttiili V Käyttöveden lämmönvaihdin o 22mm P=10/15 m

Lisätiedot

Lämpöässä Emi Mahdollisuuksien maaenergiaratkaisu 100% Emi 28. Emi 43 Emi 28P MAALÄMPÖÄ. Emi 43P

Lämpöässä Emi Mahdollisuuksien maaenergiaratkaisu 100% Emi 28. Emi 43 Emi 28P MAALÄMPÖÄ. Emi 43P Lämpöässä Emi Mahdollisuuksien maaenergiaratkaisu Emi 28 100% Emi 43 Emi 28P MAALÄMPÖÄ Emi 43P Lämpöässä Emi markkinoiden joustavin maalämpöpumppu Lämpöässä Emi-mallisto on ratkaisu monenlaisiin maaenergiajärjestelmiin.

Lisätiedot

Kiinteistölämpöpumppu CAHV P500. Lämpöä kiinteistöihin

Kiinteistölämpöpumppu CAHV P500. Lämpöä kiinteistöihin Kiinteistölämpöpumppu CAHV P500 Lämpöä kiinteistöihin Korkea lämpötila 70 C Invertteri -pumpulla Mitsubishi Electricin uusi energiatehokas korkealämpöinen ilmavesilämpöpumppu 70 C Invertteri korvaa vanhan

Lisätiedot

MAAKAASU ILMAVESILÄMPÖPUMPPU

MAAKAASU ILMAVESILÄMPÖPUMPPU ALFEA HYBRID DUO MAAKAASU ILMAVESILÄMPÖPUMPPU ALFEA HYBRID DUO GAS Mallit ALFEA HYBRID DUO GAS tri 11 Suoritusteho 11 kw ALFEA HYBRID DUO GAS tri 14 ALFEA HYBRID DUO GAS tri 16 14 kw 16 kw Kondenssikaasukattila

Lisätiedot

Toshiban Estia ilmasta veteen lämpöpumppu edustaa pitkälle kehitettyä Toshiba teknologiaa.

Toshiban Estia ilmasta veteen lämpöpumppu edustaa pitkälle kehitettyä Toshiba teknologiaa. Ilmasta veteen Lämpöpumppujärjestelmä Toshiban Estia ilmasta veteen lämpöpumppu edustaa pitkälle kehitettyä Toshiba teknologiaa. 2 Tulevaisuuden lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät! Askel oikeaan suuntaan

Lisätiedot

Lämpöässä T-mallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin T 10-15 T 21-31 T 40-120

Lämpöässä T-mallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin T 10-15 T 21-31 T 40-120 Lämpöässä T-mallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin T 10-15 T 21-31 T 40-120 T 10-31 Lämpöässä T-mallisto on joustava ratkaisu erityyppisiin maaenergiajärjestelmiin. Tyypillisiä T 10-31 -mallien

Lisätiedot

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla.

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla. Maalämpöjärjestelmät 17 k Miksi Vaillant? Koska tarjoae ympäristöystävällistä teknologiaa jopa vuoden takuulla. geotherm plus geotherm exclusiv geotherm Koska on lämpöä tulevaisuudessa. Lämpöjärjestelmät

Lisätiedot

Tekniset tiedot LA 12TU

Tekniset tiedot LA 12TU Tekniset tiedot LA 1TU Laitteen tekniset tiedot LA 1TU Rakenne - Lämmönlähde Ulkoilma - Toteutus Yleisrakenne - Säätö - Lämmönmäärän laskenta sisäänrakennettu - Asennuspaikka Ulkotila - Suoritustasot 1

Lisätiedot

ILMAVESILÄMPÖPUMPPU ALFÉA EXCELLIA ALFÉA EXCELLIA EXCELLIA DUO A++

ILMAVESILÄMPÖPUMPPU ALFÉA EXCELLIA ALFÉA EXCELLIA EXCELLIA DUO A++ ATLANTIC INTERFACE & ALFÉA EXCELLIA EXCELLIA DUO ILMAVESILÄMPÖPUMPPU ALFÉA EXCELLIA UUSI ÄLYKÄS OHJAUS Nykyaikaisin ja helpoin tapa talosi lämmitykseen Kompakti rakenne ja helppo asennus Ympäristöä säästävä

Lisätiedot

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista.

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista. Taloudellista ja vihreää energiaa Scancool-teollisuuslämpöpumput Teollisuuslämpöpumpulla 80 % säästöt energiakustannuksista! Scancoolin teollisuuslämpöpumppu ottaa tehokkaasti talteen teollisissa prosesseissa

Lisätiedot

Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu

Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu Ecodan-varaaja Käyttövesivaraajan tilavuus 200 l Varaaja sisältää säätöjärjestelmän, paisunta-astian, kiertovesipumpun, 3-portaisen 9 kw lisälämmitysvastuksen Valmius

Lisätiedot

Valitse sopiva. rinnakkaislämmitys

Valitse sopiva. rinnakkaislämmitys Valitse sopiva rinnakkaislämmitys KANSIKUVA: Shutterstock Ota yhteys asiantuntijaan: www.ley.fi Varmista, että talo on kokonaisuutena mahdollisimman energiatehokas: eristykset, ovet, ikkunat Arvioi, onko

Lisätiedot

KANNATTAA AINA MUKANA WI-FI. Ilma on ilmaista TALOUDELLINEN LÄMMITYS HELPPOKÄYTTÖINEN YMPÄRISTÖ TURVALLINEN

KANNATTAA AINA MUKANA WI-FI. Ilma on ilmaista TALOUDELLINEN LÄMMITYS HELPPOKÄYTTÖINEN YMPÄRISTÖ TURVALLINEN TALOUDELLINEN LÄMMITYS HELPPOKÄYTTÖINEN YMPÄRISTÖ TURVALLINEN KANNATTAA AINA MUKANA WI-FI Innova ilmalämpöpumppu Markkinoija Ahlsell Oy Jälleenmyynti: www.parhaatlampopumput.fi Ilma on ilmaista INNOVA

Lisätiedot

Pienet liiketilat. Pieni kasettiyksikkö SDI/DI Flexi DI Kasettiyksikkö SDI/DI Kattoasenteinen SDI/DI Kanava-asenteinen SDI/DI Twin Split SDI/DI

Pienet liiketilat. Pieni kasettiyksikkö SDI/DI Flexi DI Kasettiyksikkö SDI/DI Kattoasenteinen SDI/DI Kanava-asenteinen SDI/DI Twin Split SDI/DI Lämpöpumput ja jäähdytyslaitteet Pienet liiketilat Pieni kasettiyksikkö SDI/DI Flexi DI Kasettiyksikkö SDI/DI Kattoasenteinen SDI/DI Kanava-asenteinen SDI/DI Twin Split SDI/DI 2 Ominaisuudet Pieni neljään

Lisätiedot

Varaavan tulisijan liittäminen rakennuksen energiajärjestelmään

Varaavan tulisijan liittäminen rakennuksen energiajärjestelmään Varaavan tulisijan liittäminen rakennuksen energiajärjestelmään DI, TkT Sisältö Puulla lämmittäminen Suomessa Tulisijatyypit Tulisijan ja rakennuksessa Lämmön talteenottopiiput Veden lämmittäminen varaavalla

Lisätiedot

Kiinteistötekniikkaratkaisut

Kiinteistötekniikkaratkaisut Kiinteistötekniikkaratkaisut SmartFinn AUTOMAATIO SmartFinn Automaatio on aidosti helppokäyttöinen järjestelmä, joka tarjoaa kaikki automaatiotoiminnot yhden yhteisen käyttöliittymän kautta. Kattavat asuntokohtaiset

Lisätiedot

Tulistusmaalämpöpumppu Geopro SH. Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä

Tulistusmaalämpöpumppu Geopro SH. Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä Tulistusmaalämpöpumppu Geopro SH Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä Ympäristöystävällinen lämmitysenergia varastoituu maaperässämme Tavalla tai toisella me kaikki elämme luonnosta. Siitä meidän

Lisätiedot

Kylmävesiasema HALLA

Kylmävesiasema HALLA Kylmävesiasema Halla on erityisesti Suomen olosuhteisiin suunniteltu sisätiloihin asennettava kylmävesiasema. Valmis Plug & Play -kokonaisuus säästää aikaa ja rahaa sekä suunnittelu- että asennusvaiheissa.

Lisätiedot

FHM-Cx Sekoitusryhmät lattialämmitykseen

FHM-Cx Sekoitusryhmät lattialämmitykseen FHM-Cx Sekoitusryhmät lattialämmitykseen Käyttötarkoitus FHM-C5/C6-sekoitusryhmä (UPS-pumppu) Danfossin pienikokoista sekoitusryhmää käytetään virtaaman ja menoveden lämpötilan säätöön vesikiertoisissa

Lisätiedot

Lämpöässä Vm kaikki mitä tarvitset. Vm 9.0 Vm 11.0 Vm 14.0 Vm 17.0

Lämpöässä Vm kaikki mitä tarvitset. Vm 9.0 Vm 11.0 Vm 14.0 Vm 17.0 Lämpöässä Vm kaikki mitä tarvitset Vm 9.0 Vm 11.0 Vm 14.0 Vm 17.0 Lämpöässän Vm:n avulla lämmität, jäähdytät ja tuotat lämmintä käyttövettä helposti, edullisesti ja ekologisesti ympäri vuoden. Lämpöässä

Lisätiedot

Ilmalämpöpumppu Premium Performance. Tehokas tapa hallita sisäilmaa kodissasi

Ilmalämpöpumppu Premium Performance. Tehokas tapa hallita sisäilmaa kodissasi Ilmalämpöpumppu Premium Performance Tehokas tapa hallita sisäilmaa kodissasi SISÄLTÖ Energiatehokas lämpöpumppuratkaisu Kodista elämä alkaa. Siksi tarjoamme laajan valikoiman parhaita lämpöpumppumalleja

Lisätiedot

ALFÉA HYBRID DUO GAS

ALFÉA HYBRID DUO GAS ILMAVESILÄMPÖPUMPPU DUO GAS ILMAVESILÄMPÖPUMPPU INTEGROIDULLA 4 kw KAASUKONDENSSIKATTILALLA 3 mallia: 11, 14 ja 16 kw (kolmivaiheisia) Korvaa vanhan kaasukattilan Käyttövesisäiliö10L integroituna COP jopa

Lisätiedot

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla.

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla. Maalämpöjärjestelmät 17 k Miksi Vaillant? Koska tarjoae ympäristöystävällistä teknologiaa jopa vuoden takuulla. geotherm plus geotherm exclusiv geotherm Koska on lämpöä tulevaisuudessa. Lämpöjärjestelmät

Lisätiedot

MAALÄMPÖJÄRJESTELMÄ 11.3.2013 11.3.2013 1

MAALÄMPÖJÄRJESTELMÄ 11.3.2013 11.3.2013 1 Porin Puuvilla MAALÄMPÖJÄRJESTELMÄ Porin Puuvillan maalämpöjärjestelmä Lämmön ja jäähdytyksen y tuotanto o yhdistetty y Maaperää hyödynnetään lämmitykseen talvella Ja jäähdytykseen kesällä Myös ympärivuotinen

Lisätiedot