Utriainen vakuutti kympillä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Utriainen vakuutti kympillä"

Transkriptio

1 1 Utriainen vakuutti kympillä Tuplaan tähtäävän Lahden Ahkeran mestarin ajatukset ovat jo maastojuoksukisoissa ESS Juha Hölttä Jussi Utriainen juoksi ylivoimaiseen voittoon miesten metrillä torstaina Tampereella alkaneissa yleisurheilun Kalevan kisoissa. Ahkeran juoksija karkasi muilta kolme kilometriä ennen maalia ja sooloili voittoajakseen 29.46,55. Entinen pörssimeklari ja nykyisen lääketieteen opiskelija metsästää Tampereella kolmatta peräkkäistä Kalevan kisojen tuplamestaruutta ja metrillä. Meni kuten ajattelinkin. Tupla on taas kiikarissa ja on hyvä, että tässä on kaksi välipäivää, tuumi mestari. Sunnuntain vitosen jälkeen Utriainen jää kilpailutauolle, mutta kilpailee tällä kaudella radalla vielä Ruotsi-ottelussa ja Tour de run-finaalissa. Juoksijan ajatukset ovat kuitenkin jo loppuvuodessa. Päätavoite on joulukuussa Belgian Brysselissä juostavissa maastojuoksen EMkisoissa. Ja hyvänä välietappina toimivat marraskuun puolivälin PM-maastot Tanskassa. PM-kisoissa Utriainen puolustaa mestaruutta. Valmiudet maastoon Jussi Utriainen havitteli vielä keväällä paikkaa Pekingin olympiamaratonille, mutta keskeytti näyttöpaikassaan Rotterdamissa huhtikuussa. Jo keväällä hän pohdiskeli, olisiko järkevää unohtaa suosiolla maratonit ja keskittyä vain maastokisoihin ja lyhyempiin maantiejuoksuihin. Olen yrittänyt katujuoksijana, mutta parhaiten valmiuteni kai sopivat maastoon. Minulle ei näytä myöskään sopivan perinteinen harjoitustapa, että ennen tärkeitä kisoja vähennetään määrää ja lisätään tehoja, hän arveli. Ennen tärkeitä maratoneja hän on tehnyt niin, ja epäonnistunut. Samaa hän yritti ennen Lapinlahden Eliittikisoja, ja tulos oli surkea.

2 2 Nyt juoksin tiistaina kevytvauhtisen 35 kilometriä ja tänään juoksu kulki erinomaisesti. Minun ei auta vähentää määrää ennen kisoja, hän päätteli. Pesolalla helppoa Naisten pituushypyn karsinnassa Ahkeran Noora Pesola tarvitsi vain yhden yrityksen. Tänä kesänä ennätyksekseen 632 liitänyt Pesola lensi 606 ja sai aloittaa keskittymisen finaaliin. Ihan perusrutiinisuoritus ja finaaliin voi lähteä luottavaisin mielin, arvioi mestarisuosikki. Naisten 400 metrillä Ahkeran Maisa Korrilla oli tiukempaa. Loukkaantumisen jälkeen kisoihin palannut viime vuoden pronssimitalisti selviytyi kuitenkin seitsemäntenä ajalla 56,77 loppukilpailuun. Naisten kiekon karsinnan ykkönen oli Joensuun Katajaa edustaja nastolalainen Anita Hietalahti tuloksella 51,29. Sen sijaan Asikkalan Raikkaan Reetta-Kaisa Lusin 43,27 ei riittänyt finaaliin. Yhtä köpelösti kävi miesten 400 metrillä takavuosien moninkertaiselle mestarille Wilson Kirwalle ja toissa vuoden pronssimitalistille Mustapha Mabroukille. Lahden Ahkeran miesten ajat 49,85 ja 49,24 eivät riittäneet finaaliin. Pesola meni ennätyksestä sekaisin ESS Juha Hölttä Mahtava kisa, ihan nappipäivä, huokaili Noora Pesola voitettuaan perjantaina Tampereella naisten pituushypyn kultamitalin. Mitali oli Ahkeran 21-vuotiaalle huippulupaukselle ensimmäinen yleisessä sarjassa. Pesola oli kilpailun suosikki, mutta tapa, jolla hän sen otti, teki kultamitalista ainulaatuisen. Voittotulos oli 646, jolla hän paransi aiemmin tänä kesänä hyppäämäänsä ennätystä 14 sentillä. - Hypystä ei ole mitään muistikuvaa, ehkä jotain palautuu mieleen, kun katson iskän kuvaamaa videota, mestari arveli. - Menin ennätyshypystä ihan sekaisin, olin ihan pöö, Pesola naureskeli.

3 3 "Se oli siellä" Ennen tätä kesää Noora Pesolan ennätys oli toissa suvena hypätty 629. Viime kausi meni pilalle, kun hän loukkasi jalkansa SM-pikaviestin kultaankkurina. Parhaaksi tulokseksi jäi tuolloin 620. En uskonut pystyvam nam kovaan ennätysparannukseen, vaikka tiesin, että se oli siellä. Kun lasahtaa, se lasahtaa, nyt tuli petrausta kahden vuoden edestä, myhäili Pesola. Torstain karsinnan jälkeen Pesola tunnusti, ettei hyppääminen ollut ollut ihan ongelmatonta. Syytä hän ei kuitenkaan halunnut yksilöidä. - Nilkkaan sattui, hyppääjä tunnu,' Perjantaina. -Finaalissa entuntenut tai ajatellut kipua', kun finaaliin mennään, sinne mennään sellaisella fiiliksellä, että pikku kivut eivät tun nut missään, hän naurahti. 22-vuotiailla ei tällä kaudella ole isompia arvokisoja, mutta Ruotsi-ottelun lisäksi ohjelmaan kuuluvat ikäluokan PM-kisat. - Ensi vuonna olen viimeistä kautta junioreissa ja silloin pitäisi pärjätä jo isoissa kisoissa, suunnitteli 19-vuotiaiden toissa vuoden MM-kisoissa kahdeksanneksi sijoittunut hyppääjä.. Seuraavaksi tavoitteekseen Pesola tosin listasi "jonkun kisan ensi viikolla". Pienellä avustuksella hän kuitenkin tarkensi tulevan ennätyssuunnitelmansa. Se on Tuula Rautasen Lahden piirin ennätys 666. Yllätysmies Hennalasta Erkinheimo paransi ennätystään liki 500 pisteellä ESS-Juha Hölttä Jaakko Erkinheimo on armeijan miehiä ja Kalevan kisojen 10-ottelussa Hennalan Urheilukoulun yleisurheiluvalmentaja heitti pienimuotoisen pommin. Perjantaina 27 vuotta täyttänyt Ahkeran mies nappasi syntymäpäivälahjakseen yllättäen SM-pronssia. Kovin paukku ei kuitenkaan tullut mitalista, vaan tuloksesta jolla se tuli. Erkinheimo tuli Tampereelle ennätyksellä 6858.SM-ottelussa ennätys koheni liki 500 pisteellä 7339:ään.

4 4 - Olihan mitali yllätys, mutta useana vuonna olen ollut aiemminkin hyvässä kunnossa, mutta aina on tullut jotain, enkä ole saanut ehjää sarjaa aikaiseksi. - Nyt sitten natsasi kunnolla, mies myhäili. Pari vuotta totisemmin treenannut Erkinheimo uskoo, että jos onni on myötä, eikä loukkaantumisia tule, rajat ovat vielä katsomatta. - Nyt tein joka lajissa otteluennätykseni ja aika monessa henkilökohtaisen ennätykseni muutenkin. Silti parantamisen varaa on edelleen paljon, ja ihan joka osa-alueella. 17-vuotiaana seiväshypyssä SM-hopeaa voittanut nykyinen ottelija toivoo pääsevänsä Puolustusvoimain valmennusryhmiin itsekin. - Nyt toki harjoittelen jo varusmiesten kanssa, mutta haluaisin panostaa otteluun pari vuotta oikein tosissaan, hän suunnitteli. Seuraava mahdollisuus ennätysparannukseen on elokuun puolivälissä, kun Vääksyssä järjestetään toista kertaa ottelijoille Tallukka Compinet Event, johon on tulossa ainakin kotimainen Pekingin olympialaisista rannalle j Rautanen on Suomen nopein Ahkeran Seyi Omojuwa kiihdytti myös mitalin ESS Juha Hölttä Hollolan Urheilijat-46:n 21-vuotias pikajuoksija Joni Rautanen kirkasti lauantaina viime vuotisen hopeamitalinsa kultaiseksi yleisurheilun Kalevan kisoissa Tampereen Ratinassa. Miltä tuntuu olla Suomen nopein mies? Kyllähän se hyvältä tuntuu. Olin ennakkosuosikki ja kestin paineet, eikä aikakaan ollut paha vastatuuleen juostuna, mestari kommentoi. Rautasen voittoaika oli 10,52, kun vastatuulta oli 0,8 metriä sekunnissa. Hänen tänä kesänä juoksema ennätyksensä on 10,44, mutta viime vuonna juostu entinen ennätys vain sadasosaa eilistä voittoaikaa parempi. Olisi ollut hauskaa, jos olisimme juosseet takasuoralla myötätuuleen, mutta hyvä näinkin.

5 5 Varman päälle 100 metrin finalistit pääsivät matkaan vasta kolmannella yrittämällä. Toisen varaslähdön ottanut Ahkeran Nnamdi Anusim joutui katsomaan muiden juoksun sivusta. Kahden vilppilähdön jälkeen startti piti ottaa varman päälle. Se söi loppuaikaa, koska reaktioaikani oli tosi huono. Alkukiihdytyksen jälkeen oli kuitenkin tosi helppoa, Joni Rautanen arvioi. Aiemmin pituushyppyynkin keskittynyt lupaus siirtyi puhtaaksi sprintteriksi loukkaantumisten saattelemana vasta viime kesänä. Kahdessa vuodessa satasen ennätys on kohentunut lähes kolmella kymmenyksellä ja myötätuuleen Rautanen on tänä kesänä ehtinyt suoran jo ajassa 10,29. Eteenpäin on menty ja kehitys on kannustavaa. Se tuntuu hyvältä, hän myönsi. Olympiakisojen B-raja 10,28 ei jäänyt enää kauas, mutta Rautanen ei sitä kaihertele. Peking ei ollut edes tavoitteena. Se vähän harmittaa, että juhannuksen aikoihin jalkaan tuli tulehdus, enkä pystynyt ihan ehjään kauteen. Tänään hollololainen puolustaa viime vuoden hopeaansa 200 metrillä. Vastaan on tulossa puoli kierrosta puolisen sekuntia nopeammin kaarrejuoksusta tänäkin suvena selvinnyt Visa Hongisto. Käy miten käy, mutta torstaina ainon mennä Valkealaan juoksemaan Hongisto elovalkeasprintin ja sitten sunnuntaina Eliittikisafinaaliin Lappeenrantaan, suunnitteli Rautanen. Omojuwalla kramppasi Ahkeran nigerialaisvahvistus Seyi Omojuwa kirkasti naisten satasella viime vuotisen neljännen sijansa pronssiksi. Aivan tyytyväinen Lahdessa vuodesta 2005 asunut ja suomen kieltä opiskeleva juoksija ei kuitenkaan ollut. Pohkeeni kramppasi lopussa ja jouduin hieman hellittämään vauhtia, hän manasi.

6 6 Johanna Mannisen poisjäännin seurauksena tarjolla olisi periaatteessa ollut kirkkaampikin mitali. Sprintterin hienoiselle harmille on katetta, sillä hän juoksi lauantaina ajan 11, vuotiaan Omojuwan ennätys on kuitenkin 11,60. Viime vuonna Lappeenrannan Kalevan kisoissa debytoinut Omojuwa juoksi tuolloin heti hopeaa 200 metrillä. Ainakin heti lauantain kisan jälkeen hän uskoi, ettei krampilla ole merkitystä sunnuntain starteissa. Voin kilpailla 200 metrillä ihan normaalisti, juoksija vakuutti. Hammin harmi Miesten 800 metrillä Ahkeran leirissä odotettiin Jonas Hammilta jopa hopeaa olympialaisiin matkaavan Mikko Lahtion jälkeen. Hammin harmiksi Lahtiota hiillostettiin matkalla siihen malliin, että hän joutui pitämään Kalevan kisajuoksulle poikkeuksellisen kovaa vauhtia. Lahtion voittoaika oli harvinaisen kova 1.48,77. Kovana kirimiehenä tunnettu Hamm ei loppusuoralla pystynyt ohittamaan Robert Rotkirchia ja Rami Oravakangasta ja jäi siten neljänneksi. Tänään Hamm puolustaa Kalevan kisojen perinteisessä päätöslajissa metrillä Suomen mestaruuttaan. Siinä juoksussa puolestaan Hamm toivonee vetoapua, sillä kiritykki Lahtion ennätys on yli 10 sekuntia kehnompi kuin Hammin. Utriaisen kolminkertainen tupla ESS Juha Hölttä Ahkeran Jussi Utriainen tuuletteli iloisesti loppusuoralla. Nykyisin Kuopiossa asuva lääketieteen opiskelija voitti Kalevan kisojen ja metriä jo kolmannen kerran peräkkäin. Ratinassa mestaruudet näyttivät helpoilta, mutta juoksija itse oli toista mieltä. Ylivoimaisesti vaikein tupla, hän sanoi. Miksi?

7 7 Kun kaveri (Matti Räsänen) kaksi kierrosta ennen maalia hyökkää ohi ja kärkeen, sitä tulee mieleen kaikenlaista. Onneksi Matilla ei enää lopussa ollut voimia jatkaa samaa vauhtia. Minä jaksoin paremmin. Utriaisen voittoaika taktiikkajuoksussa oli vaatimaton 14.10,35, Jukka Keskisalon harjoituskaveri Räsänen jäi viimeisillä kierroksilla yli kuuden sekunnin päähän. Kisa oli hyvä, nyt tilanne Mattia vastaan on 3 1, laski Utrianen ja lupasi jatkaa tuplien jahtaamista ainakin Lahden vuoden 2012 Kalevan kisoihin asti. Enkä minä juoksemista koskaan lopeta, mutta sinne asti olen tosissani. Omojuwalle hopeaa Naisten 200 metrillä Ahkeran Seyi Omojuwa liitti palkintokokoelmiinsa jo toisen Kalevan kisojen hopeamitalin uusimalla viime vuotisen kakkossijansa. Lauantaina hän juoksi pronssia satasella. Sunnuntaina hänen aikansa oli 24,24, joka on nigerialaissyntyisen lahtelaisen kauden paras. Mestaruuteen Omojuwalla ei ollut mitään mahdollisuuksia, sillä ylivoimainen mestari Sari Keskitalo juoksi 23,59. Ennätys paranee! Miesten 200 metrillä Hollolan Urheilijoiden Joni Rautanen juoksi hopeaa lauantain satasen kultamitalin seuraksi. 21,38 kellottaneella hollolalaisella ei ollut mahdollisuuksi Pekingiin lähtevää Visa Hongistoa vastaan, sillä tämä karkasi jo kaarteessa ja voitti ajalla 20,88. Hopea maistuu hyvältä, mutta aika olisi voinut olla parempi. Takana on neljä kovaa juoksua, ja kestin ne hyvin. Voin olla ihan tyytyväinen. Rautasen viime vuodelta peräisin oleva ennätys on 21,26. Sen rikon varmasti tänä kesänä, hän lupasi. Hammin harmi Miesten metrillä Ahkeran Jonas Hammin mestaruuden puolustus päättyi 350 metriä ennen maalia. Joku osui jalkaani takaapäin ja lensin nurin.

8 8 Hammin kisa päättyi siihen ja juoksija raivosi aikansa etukaarteessa. Homma oli ihan hanskassa. Olisin varmasti voittanut juoksun, vakuutti Hamm poistuessaan stadionilta melkein nopeammin kuin kilpakumppanit ehtivät maaliin. Yllätysmestariksi juoksi Robert Rotkirch ja 800 metrin olympiaedustaja Mikko Lahtio jäi kiritaistelussa pronssille. Toivottavasti se oli opettava näpäytys kotimaisiin kilpakumppaneihinsa kesän aikana hieman ylimielisesti suhtautuneelle Lahtiolle. Loukkaantumisesta toipunut Heinolan Iskun Riku Marttinen juoksi neljänneksi. Myrskylän Myrskyn Matti Viren oli kahdeksas. Lattu: Vihdoinkin sinne päin Vuosina metrin aitajuoksun voittanut Ari-Pekka Lattu oli sunnuntaina huojentunut. Vuodesta 2001 alkanut mitaliketju jatkui Ratinassa, eikä hopea ollut mikään häpeä. Tyytyväisin lahtelainen oli kuitenkin siitä, että vauhti oli lähes puoli sekuntia parempaa kuin kertaakaan tänä kesänä. Vihdoinkin meni edes sinne päin, naurahti Ahkeran mies. Latun pohje revähti kevään Portugalin leirillä ja haaveet paluusta alle 50 sekunnin tasolle menivät sen siliän tien. Olen kolme viikkoa jäljessä suunnitellusta aikataulusta ja Jannesta (mestari-mäkelä). Pystyin vasta viikko sitten tekemään kesän ensimmäisen jättihappoharjoituksen. Latun hopea-aika oli 51,08, kun hän aiemmin kesällä oli juossut parhaimmillaan vain 51,53. Lauantain alkuerässä hän juoksi 51,63, mutta ei saanut esityksestään pelkästään kiitosta. Jotkut kritisoivat, että minun olisi pitänyt säästellä finaalia varten. En kuitenkaan koskaan ole juossut toista starttia huonommin, eikä niin käynyt nytkään, viestitti Lattu. Vaikka Lattu ei juuri Pekingin olympiakisoista koskaan haaveillutkaan, riittää hänelle tavoitetta loppukaudeksi. Seuraava startti on ensi sunnuntaina Lappeenrannan Eliittikisoissa. Tarkoitus on vielä rikkoa 50,50, ja siihen uskon.

9 9 50,50 on sikäli merkityksellinen, että sen saavuttamalla Lattu pääsisi Suomen urheiluliiton takautuvan tuen piiriin. Janne onnistui siihen tänään ja minä yritän pitää huolen siitä, että pääsen mukaan. Kolmikymppinen Ari-Pekka Lattu paljasti sunnuntaina, että hän aikoo juosta kilpaa täysillä enää ensi vuoden. Sen jälkeen teen jotain ihan muuta, mies tuumi ja katsoi kentälle marssineita kiekonheiton finalisteja. Rupean kiekonheittäjäksi, aitajuoksija ilmoitti. Latun liki kaksimetrinen varsi riittäisi varsin hyvin myös kiekkohäkkiin. Voimaa mäkihyppääjillekin rasvapronsentillaan pärjäävä aituri tarvitsisi lisää. Se ei kuitenkaan, kuulemma, ole ongelma. Katso näitä käsiä, Lattu pyysi ja näytti riukujaan. Ne ovat täysin käyttämättömät, hän vakuutti. Tästä se lähtee Ahkeran Collins Hart hyytyi loppusuoralla ja joutui tyytymään neljänteen sijaan. Toissa vuoden hopeamitalisti ei silti myynyt maataan, vaikka nykyisin Yhdysvalloissa asustaakin. Ihan mukava juoksu, tästä se lähtee, uskoi torstaina kotimaahan kahden ja puolen viikon kisalomalle saapunut lahtelainen. Hart saapui Suomeen niin vähän ennen Kalevan kisoja, ettei aikaero ennättänyt iskeä. Maitohapot sen sijaan tekivät tuloaan. Sori, sori. Nyt on pakko päästä verryttelemään, hapot tulevat ihan just, ilmoitti pianisti ja lähti harppomaan stadionin ulkopuolelle. Ihan oikein, pianisti. Yksi monilahjakkuuden harrastuksista on musiikki, eikä hän piilottele soittotaitojaan. Soitin Chopinia ja Beethovenia ja olin Alabaman osavaltion pianonsoiton mestaruuskisoissa kolmas, myönsi Hart kysyttäessä. Naisten 800 metrillä Ahkeran Maija Saarinen ei onnistunut kirkastamaan viimevuotista neljättä sijaansa mitaliksi.

10 10 Saarinen oli 500 metriä mukana mestaruustaitossa, mutta sitten tuli seinä vastaan. Saarinen oli kuudes. HKV niukasti Ahkeraa parempi ESS Kalevan kisat: Jonas Hammin kaatuminen Kalevan kisojen 1500 metrillä maksoi Lahden Ahkeralle kisojen parhaan seuran tittelin. Helsingin Kisa-Veikot sai finaaleista 3,5 pistettä enemmän kuin Ahkera. Ellei Hamm olisi kaatunut, hän olisi suurella todennäköisyydellä voittanut kilpailun. Ahkeran pistesaalis oli kasvanut kahdeksalla, koska Hamm olisi saanut yhdeksän pistettä, mutta toisaalta Torsti Kettula olisi pudonnut yhtä sijaa alemmaksi ja menettänyt pisteen. Samoin olisi tietysti käynyt HKV:n Mikko Lahtiolle. Se olisi merkinnyt Ahkeralle 5,5 pisteen voittoa tässä epävirallisessa kilpailussa. Kalevan kisojen kymmenen parasta seuraa olivat: 1) Helsingin Kisa-Veikot 77,5, 2) Lahden Ahkera 74, 3) Lappeenrannan Urheilu-Miehet 53, 4) Turun Weikot 49, 5) Tampereen Pyrintö 47, 6) Joensuun Kataja 43, 7) Jyväskylän Kenttäurheilijat 40, 8) Oulun Pyrintö 39, 9) Viipurin Urheilijat 36,5, 10) Kokkolan Veikot ja Nokian Urheilijat 36.

Utriainen ei enää yritä Pekingiin

Utriainen ei enää yritä Pekingiin Utriainen ei enää yritä Pekingiin Olympiamaratonille valmistautuva Kirwa täydensi Ahkeran miesten kaksoisvoiton ESS 19.5.2008 Juha Hölttä Jussi Utriainen juoksi sunnuntaina Vammalassa helponoloisesti maastojuoksun

Lisätiedot

Ahkeran viestit pronssitahdissa

Ahkeran viestit pronssitahdissa Ari-Pekka Lattu tuo viestin johdossa Mustapha Mabroukille. (HH) Ahkeran viestit pronssitahdissa Edes miesten 800 metrillä Lahteen ei saatu kirkasta mitalia ESS Juha Hölttä Pronssi oli Lahden Ahkeran väri

Lisätiedot

Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa

Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa Teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Jere

Lisätiedot

Copyright year ABB - 1. NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012

Copyright year ABB - 1. NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012 Copyright year ABB - 1 NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012 Copyright year ABB - 2 Tilanne: -Nokian Urheilijoilla on tällä hetkellä yleisurheilujoukkueessaan iso joukko erinomaisia nuoria huippu-urheilijoita.

Lisätiedot

Kuvat Heikki Helin 1

Kuvat Heikki Helin 1 Kuvat Heikki Helin 1 2 Porissa järjestettiin Yleisurheilun suomenmestaruuskilpailut Kalevan Kisat 30.7.-2.8.2015. Järjestävinä seuroina toimivat Porin yleisurheilu, Nakkilan Vire ja Noormarkun Nopsa. Porin

Lisätiedot

Kisauutisia vuodelta Syyshallit Kupittaalla

Kisauutisia vuodelta Syyshallit Kupittaalla Kisauutisia vuodelta 2013 Syyshallit Kupittaalla Sunnuntaina 17.11. käytiin syyshallit Kupittaan hallissa. Vankkaa edusti ainoastaan Maria Vähätupa (s. 2001). Maria kisasi vanhempien sarjassa (T15 kuulassa

Lisätiedot

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa.

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa. 28.3.2015 C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa. PK kesti maalivahti Jose Ylisalon johdolla KPK: n alkuminuuttien rynnistyksen, irtokiekot ja miehet siivottiin tehokkaasti maalin edestä

Lisätiedot

Kuvat Heikki Helin Yhteenveto Aulis Tiensuu

Kuvat Heikki Helin Yhteenveto Aulis Tiensuu Kuvat Heikki Helin Yhteenveto Aulis Tiensuu 1 Venla Pulkkanen Riina Mantila Roosa Kinnunen 2 Anni Sinelampi 3 Venla, Anni, Riina ja Roosa, T15 4x80 m aidat P15 4x 100 m: Arttu Sandberg, Karim Echabid,

Lisätiedot

LAHDEN AHKERAN YLEISURHEILUENNÄTYKSET 31.12.2013

LAHDEN AHKERAN YLEISURHEILUENNÄTYKSET 31.12.2013 LAHDEN AHKERAN YLEISURHEILUENNÄTYKSET 31.12.2013 M I E H E T 60 m 7,12 +1,5 Joonas Makkonen -88 2008 hallissa 6,67 Nnamdi Anusim -72 2005 100m 10,46 +1,1 Nnamdi Anusim -72 2007 150 m 17,15-0,3 Joonas Makkonen

Lisätiedot

Kuvat Heikki Helin 1

Kuvat Heikki Helin 1 Kuvat Heikki Helin 1 Lahden Ahkeralle 9 mitalia SM-viesteissä Mikkelissä juostuissa SM-viesteissä Lahden Ahkera saavutti neljä kultamitalia, kolme hopeamitalia ja kaksi pronssimitalia. Ahkeran tähdiksi

Lisätiedot

Tero Pitkämäki teki mitä lupasi

Tero Pitkämäki teki mitä lupasi 1 Tero Pitkämäki teki mitä lupasi Hollolan Joni Rautanen sai yllättäen MM-mahdollisuuden ESS 6.68.2007 Juha Hölttä Lappeenrannan Kalevan kisojen viikonloppu sujui juuri niin kuin Tero Pitkämäki oli suunnitellutkin.

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008 PÄIVÄKIRJA 26.5.2008 Tyttöjen kausi päättyi muutaman viikon takaisiin harrastesarjojen SM-kisoihin Jyväskylässä. Sijoitus oli hienosti neljäs, tosin harmittavasti 0.05 pisteen päässä pronssi mitalista.

Lisätiedot

Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan

Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan Press release 2011-06-12 Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan Niklas Ajo taisteli hienosti MM-pisteiden tuntumaan 125-kuutioisten luokan kauden kuudennessa osakilpailussa sateisessa Silverstonessa.

Lisätiedot

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65.

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65. Kisauutisia vuodelta 2011 Juoksukoulun ja heittopörssin palkitsemistilaisuus 27.10.2011 Liedon Parmaharjulla palkittiin juoksukoulussa ja heittopörssissä menestyneitä. Palkinnot jaettiin kaikissa sarjoissa

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

OLYMPIALAISEN VIISI. JA KYMMEN* OTTELUN PISTETAULUKKO

OLYMPIALAISEN VIISI. JA KYMMEN* OTTELUN PISTETAULUKKO OLYMPIALAISEN VIISI. JA KYMMEN* OTTELUN PISTETAULUKKO SUOMEN VOIMISTELU* JA URHEILULIITTO HELSINKI 1929 OLYMPIALAISEN VIISI* JA KYMMENOTTELUN PISTETAULUKKO I SUOMEN VOIMISTELU» JA URHEILULIITTO HELSINKI

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliitto

Suomen Suunnistusliitto Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto Kestävyys on kykyä työskennellä pitkään väsymättä Ja tällä kertaa pääosin maastossa! Lajin vaatimukset: 1. Sileän juoksussa kestävyysjuoksijan vauhti

Lisätiedot

1921-1959 Urho Saariaho Suomen mestaruus Seiväs 370 28-29.7.1934 Tampere Jukka Huovinen SM-hopeaa Kalevan kisat 110m aj. 15,7 10-11.8.

1921-1959 Urho Saariaho Suomen mestaruus Seiväs 370 28-29.7.1934 Tampere Jukka Huovinen SM-hopeaa Kalevan kisat 110m aj. 15,7 10-11.8. 3.11.2010 Lopullinen Raahen Vesan SM-mitalistit 1921-1999 Koonnut Eero Ukonaho 1921-1959 Urho Saariaho Suomen mestaruus Seiväs 370 28-29.7.1934 Tampere Jukka Huovinen SM-hopeaa Kalevan kisat 110m aj. 15,7

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu!

PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu! PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu! Maximen kisakausi on edennyt jo yli puolen välin. Yleensä harrastesarjassa kilpaileva joukkue aloitti kisakautensa Caribia cupin sm-sarjassa. Tavoitteena olivat

Lisätiedot

SM-hallit Kuva: Esa Salminen

SM-hallit Kuva: Esa Salminen Kuva: Esa Salminen SM-hallit 218 SM-hallit kisattiin tällä kertaa Tampereen Pirkkahallissa, aivan kuten kuten toissa talvena. Järjestelyt pelasivat pääosin erinomaisesti ja Pirkkahalli tarjosi mahtavat

Lisätiedot

Tuomo Salonen 8.10.2014. October 8, 2014 Runner's High Oy

Tuomo Salonen 8.10.2014. October 8, 2014 Runner's High Oy Tuomo Salonen 8.10.2014 October 8, 2014 Runner's High Oy 1 This is how I became me. October 8, 2014 Runner's High Oy 2 Esityksen sisältö Kuka olen? Vuodesta 1989 vuoteen 2014 Mitä urheilu on antanut? Vuosi

Lisätiedot

Kalle Rintamäki. Kisaraportti Kausi 2009 Luokka MX C/A

Kalle Rintamäki. Kisaraportti Kausi 2009 Luokka MX C/A Kalle Rintamäki Kisaraportti Kausi 2009 Luokka MX C/A Kisaraportti 2009 Kausi 2009 on paketissa ja aika kerrata tapahtumat. Kalle, on Erittäin motivoitunut urheilija, joka harjoittelee aina tosissaan ja

Lisätiedot

Kaija Jokinen - Kaupantäti

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Kaija Jokinen - Kaupantäti Kun menet kauppaan, ajatteletko sitä mitä piti ostaa ja mahdollisesti sitä mitä unohdit kirjoittaa kauppalistaan? Tuskin kellekään tulee

Lisätiedot

Maantiejuoksut jälleen takana - olosuhteet historian parhaimmat

Maantiejuoksut jälleen takana - olosuhteet historian parhaimmat Mari Järvenpää juoksi reittiennätyksen! Maantiejuoksut jälleen takana - olosuhteet historian parhaimmat YLEISURHEILU: PULLISTUKSEN MAANTIEJUOKSUT SAARIJÄRVI Teksti/Kuvat Arto Hyytiäinen Maantiejuoksut

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

St1 2015-2016. Juho Halonen Jussi Piirainen Vierumäki 28.5.2015

St1 2015-2016. Juho Halonen Jussi Piirainen Vierumäki 28.5.2015 St1 2015-2016 Juho Halonen Jussi Piirainen Vierumäki 28.5.2015 ST1 nuorten maajoukkue 2015-2016 Valmentajat: Jussi Piirainen ja Juho Halonen Urheilijat: Tytöt (6) Jasmi Joensuu (-96) Johanna Matintalo

Lisätiedot

SUOMEN URHELULIITTO ry:n HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖT Hyväksytty SUL hallituksen kokouksissa , ja

SUOMEN URHELULIITTO ry:n HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖT Hyväksytty SUL hallituksen kokouksissa , ja SUOMEN URHELULIITTO ry:n HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖT Hyväksytty SUL hallituksen kokouksissa 2.10.2008, 15.12.2012 ja 20.11.2015. 1 Suomen Urheiluliiton ansiomerkki, levyke, mitali ja standaari kotimaisille ja

Lisätiedot

2. Olli Ikäheimo Veljmiehet A Risto Kyttä Veljmiehet M

2. Olli Ikäheimo Veljmiehet A Risto Kyttä Veljmiehet M 2009 Mestaruus/kinkkukisa: Seuran Mestari Sami Päiväniemi 1. Nimi Seura LuokkaTulosTasoitus Sami Päiväniemi Veljmiehet M 1309 30 2. Olli Ikäheimo Veljmiehet A 1263 48 3. Risto Kyttä Veljmiehet M 1247 30

Lisätiedot

VAPAASUKELLUKSEN MM-KILPAILUT 2013 ALLASLAJIT, SERBIA 23.6 29.6

VAPAASUKELLUKSEN MM-KILPAILUT 2013 ALLASLAJIT, SERBIA 23.6 29.6 VAPAASUKELLUKSEN MM-KILPAILUT 2013 ALLASLAJIT, SERBIA 23.6 29.6 MEDIALLE Kuvapankki: http://www.elinaandjohanna.com/behind-the-scenesserbia-2013 Kisajärjestäjän sivut: http://www.aidapoolworldchampionships.com

Lisätiedot

MIESTEN FINAALIT 2011

MIESTEN FINAALIT 2011 MIESTEN FINAALIT 2011 Otteluohjelma la 03.09. klo 16.00 Sotkamo - Vimpeli su 04.09. klo 16.00 Vimpeli - Sotkamo la 10.09. klo 16.00 Sotkamo - Vimpeli tarvittaessa su 11.09. klo 16.00 Vimpeli - Sotkamo

Lisätiedot

MeLaRan järjestämissä kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa

MeLaRan järjestämissä kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa Meri-Lapin ratsastajat ry LEHDISTÖTIEDOTE Lahentie 95430 Tornio 29.6.2014 Järjestäjä MeLaRa ry Kilpailu Kansalliset kouluratsastuskilpailut Aika 28.-29.6.2014 Paikka Meri-Lapin Hevospalvelun talli MeLaRan

Lisätiedot

MIESTEN FINAALIT 2009

MIESTEN FINAALIT 2009 MIESTEN FINAALIT 2009 Kolmella voitolla mestariksi Finaalien historiaa Finaaleja on pelattu vuosina 1922-1930, 1932-1939, ja 1986-2008. Sen lisäksi sarjamuotoisessa järjestelmässä mestaruudesta on tasapisteissä

Lisätiedot

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu Kiveen hakattu 2/2013 Aleksis Kiven peruskoulu Sisällysluettelo Pääkirjoitus Minun proggikseni 3 Proggislogokilpailu 2013 5 Sarjakuvia 6 Koulu alkoi ja musiikki soi 10 Koululehti sai nimen 12 Lomatoivoituksia

Lisätiedot

OHJEITA URHEILIJOILLE JA HUOLTAJILLE

OHJEITA URHEILIJOILLE JA HUOLTAJILLE OHJEITA URHEILIJOILLE JA HUOLTAJILLE Kilpailuaikataulu... 2 Paikoitus... 2 Kisakanslia... 2 Huoltajakortti ja ohjelma... 2 Verryttelyalueet... 3 Kulunvalvonta ja oleskelu kentällä... 3 Kenttälajien suorituspaikat...

Lisätiedot

Alkukilpailun kysymykset

Alkukilpailun kysymykset Alkukilpailun kysymykset 1) Mikä on vuoden 2010 Kalevan kisojen tulosraja a) miesten keihäänheitossa b) naisten moukarinheitossa 2) Kuka on voittanut kolme henkilökohtaista olympiakultaa sileillä pikajuoksumatkoilla

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

Helsingin Jyry Yleisurheilu-uutisia 2009

Helsingin Jyry Yleisurheilu-uutisia 2009 Helsingin Jyry Yleisurheilu-uutisia 2009 19.12.2009 Helsingin Jyryn yleisurheilujaosto Tässä numerossa RAPORTTI RATINASTA (Tapani Ruotanen) JYRYN KESTÄVYYSJUOKSIJAT KOVASSA KUNNOSSA JUNIORIT VETERAANEJA

Lisätiedot

Poikien Superpesis 2012: pelinjohtajien arviot. Arvio oman lohkon neljästä puolivälieräjoukkueesta (ääntä) Lohko A

Poikien Superpesis 2012: pelinjohtajien arviot. Arvio oman lohkon neljästä puolivälieräjoukkueesta (ääntä) Lohko A Poikien Superpesis : pelinjohtajien arviot Arvio oman lohkon neljästä puolivälieräjoukkueesta (ääntä) Lohko A. Koskenkorvan Urheilijat. Oulujoen Kiekko Vimpelin Veto. Vaasan Maila. Seinäjoen Maila-Jussit

Lisätiedot

MAAILMANLIIGA 2013 SUOMI KANADA 31.5.-1.6.2013 CALGARY, KANADA

MAAILMANLIIGA 2013 SUOMI KANADA 31.5.-1.6.2013 CALGARY, KANADA MAAILMANLIIGA 2013 SUOMI KANADA 31.5.-1.6.2013 CALGARY, KANADA Joukkue Kanadaa vastaan 31.5.-1.6.2014 (numero, nimi, ikä, pituus, maaottelumäärä, mones kausi Maailmanliigassa, seura) (Maajoukkueen sivut:

Lisätiedot

KARHULAN URHEILIJAT / NUORISOVALMENNUSRYHMÄ

KARHULAN URHEILIJAT / NUORISOVALMENNUSRYHMÄ KARHULAN URHEILIJAT / NUORISOVALMENNUSRYHMÄ KILPAILUT KESÄ 2015 Tummennetut kilpailut tärkeitä KILPAILUJA löydät myös - kilpailukalenteri.fi Jakelu: Aino, Ali, Anna, Anni, Ansa, Carla, Ella, Elmeri,Eveliina,

Lisätiedot

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat Matkatyö vie miestä 5.4.2001 07:05 Tietotekniikka on helpottanut kokousten valmistelua, mutta tapaaminen on silti arvossaan. Yhä useampi suomalainen tekee töitä lentokoneessa tai hotellihuoneessa. Matkatyötä

Lisätiedot

Matti tapasi uuden naapurin Jussin. Matti: Hei, olen Matti. Asun talossa sinun rakennuksen oikealla puolella. Jussi: Hei! Olen Jussi, hauska tavata!

Matti tapasi uuden naapurin Jussin. Matti: Hei, olen Matti. Asun talossa sinun rakennuksen oikealla puolella. Jussi: Hei! Olen Jussi, hauska tavata! Matti tapasi uuden naapurin Jussin Matti: Hei, olen Matti. Asun talossa sinun rakennuksen oikealla puolella. Jussi: Hei! Olen Jussi, hauska tavata! M : Niin olet muuttanut uuteen taloon nyt. Miltä sinusta

Lisätiedot

4 x 600 m. 4 x 60 m aj

4 x 600 m. 4 x 60 m aj P11 12 Esbo IF 1 25 Esbo IF 2 39 Espoon Tapiot 1 82 Helsingin Kisa-Veikot 1 96 Helsingin Kisa-Veikot 2 145 Karhulan Katajaiset 1 179 Lahden Ahkera 1 195 Lahden Ahkera 2 219 Liperin Taimi 1 226 Naantalin

Lisätiedot

13-vuotias huippujuniori Emil Weckman motocrossin Euroopanmestaruuteen Hollannissa

13-vuotias huippujuniori Emil Weckman motocrossin Euroopanmestaruuteen Hollannissa Moottoripyöräily, motocross, EM-sarja, 6/-osakilpailu, Assen, Hollanti, su 30.8.2015. teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Lisätiedot

Merisuo & Storm Monenlaista luettavaa 1. Sisältö

Merisuo & Storm Monenlaista luettavaa 1. Sisältö Merisuo & Storm 1 Sisältö Opettajalle.................................... 3 Hiiri räätälinä (kansansatua mukaellen).............. 5 Tiainen ja karhu (kansansatua mukaellen)............ 7 Taikapata (kansansatua

Lisätiedot

Turun Senioriurheilijat ry

Turun Senioriurheilijat ry TOIMINTAKERTOMUS 2007 1 Yleistä Vuosia elämään.. ja elämää vuosiin! Turun Senioriurheilijat urheiluseura perustettiin 10 päivänä joulukuuta 2004 Kupittaan Urheiluhallissa kahdeksan henkilön toimesta. Seuran

Lisätiedot

M 4 x 100 m M 4 x 400 m

M 4 x 100 m M 4 x 400 m M 4 x 100 m SB 1 Tampereen Pyrintö 1 41,38 2 Helsingin Kisa-Veikot 1 42,39 3 Borgå Akilles 1 42,59 4 If Sibbo-Vargarna 1 42,94 5 Esbo IF 1 43,74 6 Kenttäurheilijat -58 1 44,01 7 Tampereen Urheilijat -38

Lisätiedot

KILPAILUSUUNNITELMA 2015 2016 1.9.2015

KILPAILUSUUNNITELMA 2015 2016 1.9.2015 KILPAILUSUUNNITELMA 2015 2016 1.9.2015 Miesten SM-liiga Runkosarja a) SM-lisenssien myöntämismäärän mukaan korkeintaan kymmenen (10) joukkueen kolminkertainen sarja, jonka perusteella määräytyvät pudotuspelien

Lisätiedot

Jesse Saarinen & Jaakko Jänis

Jesse Saarinen & Jaakko Jänis Jesse Saarinen & Jaakko Jänis Amazing Race Amazing racessa kilpailijat toimivat joukkueina, joissa on kaksi henkeä, jotka jotenkin tuntevat toisensa. Joillakin tuotantokausilla on ollut enemmänkin henkilöitä

Lisätiedot

Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla

Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla. Oheisesta linkistä voi katsoa Tatu Junnolan GoPro videon Siuntion radalta. http://youtu.be/u6le3o9xszm

Lisätiedot

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle.

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. Hän rakastaa minua. Tietenkin minä rakastan häntä. Kyllä minä uskon, että hän rakastaa minua... Hänhän on vaimoni! Joskus hän sanoo sen ääneenkin. Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. On hyvä

Lisätiedot

Harjoitteluanalyysi. Marika Teini suunnistus

Harjoitteluanalyysi. Marika Teini suunnistus Harjoitteluanalyysi Marika Teini suunnistus 24.9.2018 Kuka? 29-vuotias suunnistaja Oikeustieteen opiskelija Itä-Suomen yliopistossa 1.1.2018 alkaen liikunta-aliupseeri Puolustusvoimien Urheilukoulussa

Lisätiedot

JUNNUTIEDOTE. Huhtikuu 2013

JUNNUTIEDOTE. Huhtikuu 2013 JUNNUTIEDOTE Huhtikuu 2013 Aloitin Viipurin Urheilijoiden uutena nuorisovastaavana huhtikuun alussa eli muutaman päivän ajan olen suunnannut työmatkani Liikuntamyllyä kohti. Hypättyäni tehtävään erilaisista

Lisätiedot

NAISTEN FINAALIT 2014

NAISTEN FINAALIT 2014 NAISTEN FINAALIT 2014 Otteluohjelma la 06.09. klo 13.00 Lapuan Virkiä Kirittäret, Jyväskylä su 07.09. klo 13.00 Kirittäret, Jyväskylä Lapuan Virkiä la 13.09. klo 16.30 Lapuan Virkiä Kirittäret, Jyväskylä

Lisätiedot

Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta

Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta Kaikki ykköset 3, 5, 7 ja 10km radoilla oli lyhyemmät ykköset (56 ja 53). 9, 12 ja 15km radoilla pidemmät (62 ja 67). Lyhyillä ykkösillä oli

Lisätiedot

Ajo nousi letkan hänniltä taisteluun MM-pisteistä

Ajo nousi letkan hänniltä taisteluun MM-pisteistä Press release 2011-07-03 Ajo nousi letkan hänniltä taisteluun MM-pisteistä Niklas Ajo, 16, näytti todellisen taistelijan luonteensa 125-kuutioisten luokan kauden kahdeksannessa MM-osakilpailussa Mugellon

Lisätiedot

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu 2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu Jokaisella lapsella tulisi olla itsestään kuva yksilönä joka ei tarvitse ulkopuolista hyväksyntää ympäristöstään. Heillä

Lisätiedot

AIKAMUODOT. Perfekti

AIKAMUODOT. Perfekti AIKAMUODOT Perfekti ???! YLEISPERFEKTI Puhumme menneisyydestä YLEISESTI, mutta emme tiedä tarkasti, milloin se tapahtui Tiesitkö, että Marja on asunut Turussa? Minä olen käynyt usein Kemissä. Naapurit

Lisätiedot

avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland

avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland Taitaja9 täytti maaliskuussa 10 vuotta. Kilpailun isä, Pekka Ruokomäki sai idean kilpailusta syksyllä 2001. Espoon Matinkylässä

Lisätiedot

FITLANDIA-TREENIOPAS. - 8 kuukauden maraton-ohjelma

FITLANDIA-TREENIOPAS. - 8 kuukauden maraton-ohjelma FITLANDIA-TREENIOPAS - 8 kuukauden maraton-ohjelma ASIANTUNTIJA Maija Oravamäki Maija Oravamäki on liikuntalahjakkuus, joka on voittanut useita Suomen mestaruuksia eri lajeissa, edustanut Suomea arvokisoissa

Lisätiedot

NAISTEN FINAALIT 2015

NAISTEN FINAALIT 2015 NAISTEN FINAALIT 2015 Otteluohjelma la 05.09. klo 13.00 Lapuan Virkiä Kirittäret, Jyväskylä su 06.09. klo 13.00 Kirittäret, Jyväskylä Lapuan Virkiä la 12.09. klo 12.00 Lapuan Virkiä Kirittäret, Jyväskylä

Lisätiedot

TOTUUS TALOUDESTASI TERHI MAJASALMI

TOTUUS TALOUDESTASI TERHI MAJASALMI TOTUUS TALOUDESTASI TERHI MAJASALMI TALENTUM HELSINKI 2012 Copyright 2012 Talentum Media Oy ja Terhi Majasalmi ISBN: 978-952-14-1884-6 ISBN:978-952-14-1883-9 Ulkoasu: Lapine Oy Paino: BALTO print 2012

Lisätiedot

Naisten mitalistit: Mia Tarvainen (vas.), Maiju Marjamäki, Sari Virta, Marja Valkeavuori, Anna Hirvonen, Jenni Tikkanen (kuva: Kirsi Valkeavuori)

Naisten mitalistit: Mia Tarvainen (vas.), Maiju Marjamäki, Sari Virta, Marja Valkeavuori, Anna Hirvonen, Jenni Tikkanen (kuva: Kirsi Valkeavuori) ENNAKKOSUOSIKIT PITIVÄT PINTANSA ISTUMALENTOPALLON BEACH VOLLEYN SM-KISOISSA Ennakkosuosikit Eero Penttinen ja Antti Kärnä pokkasivat istumalentopallon beach volleyn kultaiset mitalit miesten sarjassa.

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot

Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä

Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä AJO MOTORSPORT Press release 2011-30-03 Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motorsport tähtää kovin ja samalla myös perustelluin tavoittein tulevana

Lisätiedot

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS Miten kohtelet muita? Ihmiset ovat samanarvoisia Vastuu ja omatunto Missä Jumala on? Opettajalle TAVOITE Oppilas saa keskustelujen ja tekstien kautta mahdollisuuden muodostaa ja syventää käsityksiään ihmisyydestä

Lisätiedot

Nykyaikainen 5-ottelu

Nykyaikainen 5-ottelu Nykyaikainen 5-ottelu Seminaari 5-ottelutuomareille Ohjelma Tilaisuuden avaus 1/2018 sovitut käytännöt kotimaisiin kisoihin - Miten nämä ovat toimineet? - Pack start:n käyttö kotimaisissa kisoissa - Yhdistetyn

Lisätiedot

Lisätietoja: www.shorinjiryu.fi

Lisätietoja: www.shorinjiryu.fi Vantaan Jukara KARATE JUDO AIKIDO KARATE Kausitiedote Syksy 2006 SHORINJIRYU KARATEN SM KILPAILUT Kokusai Shorinjiryu karaten avoimet SM-kilpailut järjestetään 28.10.2006 Espoossa. Jukarasta kisoihin lähtee

Lisätiedot

NAISTEN FINAALIT 2018

NAISTEN FINAALIT 2018 NAISTEN FINAALIT 2018 Otteluohjelma ke 05.09. klo 17.00 Kirittäret Manse PP la 08.09. klo 14.00 Manse PP Kirittäret su 09.09. klo 16.00 Kirittäret Manse PP tarvittaessa la 15.09. klo 13.00 Manse PP Kirittäret

Lisätiedot

REITTIANALYYSI MILA SPECIAL 1 SÖRNÄINEN, KATRI VALAN PUISTO

REITTIANALYYSI MILA SPECIAL 1 SÖRNÄINEN, KATRI VALAN PUISTO REITTIANALYYSI MILA SPECIAL 1 SÖRNÄINEN, KATRI VALAN PUISTO 18.11.2014 RTM Antti Vainio SININEN ON LYHYEMPI AAVISTUKSEN, MUTTA KAITEEN YLI HYPPÄÄMINEN JA PORTAAT HIDASTAVAT TODELLA PALJON. HITAAMPI VAIHTOEHTO

Lisätiedot

OLYMPIALAISEN KYMMENOTTELUN PISTETAULUKKO SUOMEN VOIMISTELU- JA URHEILULIITON KUSTANTAMA 1921

OLYMPIALAISEN KYMMENOTTELUN PISTETAULUKKO SUOMEN VOIMISTELU- JA URHEILULIITON KUSTANTAMA 1921 OLYMPIALAISEN KYMMENOTTELUN PISTETAULUKKO SUOMEN VOIMISTELU- JA URHEILULIITON KUSTANTAMA 1921 Parhaat kynimenottehitnlokset saavutetaan meidän välineillämme SUOMEN URHEILUAITTA URHEILUVÄEN URHEILULIIKE

Lisätiedot

Pika- ja aitajuoksu USA:n yliopistosysteemissä

Pika- ja aitajuoksu USA:n yliopistosysteemissä Pika- ja aitajuoksu USA:n yliopistosysteemissä USA:n yliopistojärjestelmä NCAA (National Collegiate Athletic Associotion) Motto: Oppiminen, tasapaino, henki, yhteisöllisyys, fair play ja asenne 3 tasolla

Lisätiedot

HUHTIKUU Kilpailupäivät

HUHTIKUU Kilpailupäivät HUHTIKUU Kilpailupäivät 1 Perjantai Jyväskylä Oulu 17 Sunnuntai Joensuu Tornio 2 Lauantai Toto76 FORSSA 18 Maanantai Oulu 3 Sunnuntai Seinäjoki Kouvola 19 Tiistai Tampere 4 Maanantai Kaustinen 20 Keskiviikko

Lisätiedot

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 1. Mistä sait tietoa Helsingin Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta? 2. Miksi hait Helsingin Konservatorion ammatilliseen koulutukseen? (tärkeimmät syyt) Vastaajien

Lisätiedot

Porvoon Ajot 2013/Borgå Akilles Cykling

Porvoon Ajot 2013/Borgå Akilles Cykling Porvoon Akilles pyöräilyjaosto/borgå Akilles 18.2.2013 Syntynyt kesäkuussa 1992 Aloitti kilpapyöräilyn 2004 M-12 sarjassa Ylioppilas 2012 Mäntsälän lukiosta Aloittaa lokakuussa 2012 varusmiespalveluksen

Lisätiedot

FITLANDIA-TREENIOPAS. 8 kuukauden maraton-ohjelma edistyneemmälle juoksijalle

FITLANDIA-TREENIOPAS. 8 kuukauden maraton-ohjelma edistyneemmälle juoksijalle FITLANDIA-TREENIOPAS 8 kuukauden maraton-ohjelma edistyneemmälle juoksijalle ASIANTUNTIJA Maija Oravamäki Maija Oravamäki on liikuntalahjakkuus, joka on voittanut useita Suomen mestaruuksia eri lajeissa,

Lisätiedot

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ JÄSENKIRJE LOKAKUU 2015 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS A- ja B-nuoret jälleen mitaleille, BANZAI! KuPS A- ja B-nuoret pelaavat ikäluokkansa kovatasoista SM-sarjaa,

Lisätiedot

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Tavoitteena 10km juoksukilpailu -

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Tavoitteena 10km juoksukilpailu - FITLANDIA-TREENIOPAS - Tavoitteena 10km juoksukilpailu - ASIANTUNTIJA Janne Ukonmaanaho Janne Ukonmaanaho on vuoden 2010 Barcelonan EM-kilpailujen 3000m esteiden 15., estejuoksun kaksinkertainen Suomen

Lisätiedot

SM Lahti. Kuvat: Heikki Helin

SM Lahti. Kuvat: Heikki Helin SM 14-15 2019 Lahti Kuvat: Heikki Helin 1 9.8 Pe Edith Rantala T14 sarjassa hyppäsi 255 ja sijoitus 11. Jorma Alm ja Juhani Laaksonen. 2 Jarmo Savinen P15 sarjan pojat odottavat kilpailun alkua, taustalla

Lisätiedot

Miesten kokema väkivalta

Miesten kokema väkivalta Miesten kokema väkivalta Lahden ensi- ja turvakoti ry; Jussi-työ 1 * Suomessa on toteutettu yksi tutkimus, jossa on tarkasteltu erikseen ja erityisesti miehiin kohdistunutta väkivaltaa (Heiskanen ja Ruuskanen

Lisätiedot

MESTARIT VAIHTUIVAT ULKOBOCCIAN MESTARUUSKISOISSA

MESTARIT VAIHTUIVAT ULKOBOCCIAN MESTARUUSKISOISSA MESTARIT VAIHTUIVAT ULKOBOCCIAN MESTARUUSKISOISSA EKL:n ulkoboccian henkilökohtaisista mestaruuksista kilpaili ennätysmäärä osallistujia 5.-6.8.2012 Virtain urheilukeskuksessa, kun 27 naista ja 42 miestä

Lisätiedot

LAHDEN AHKERAN YLEISURHEILUENNÄTYKSET 31.12.2015 N A I S E T

LAHDEN AHKERAN YLEISURHEILUENNÄTYKSET 31.12.2015 N A I S E T LAHDEN AHKERAN YLEISURHEILUENNÄTYKSET 31.12.2015 N A I S E T 50 m hallissa 6,76 Niina Pesola -79 2000 60 m hallissa 7,41 Seyi Omojuwa -85 2008 100 m 11,72 +1,8 Tiina Leppäkoski -90 2013 150 m 18,48-0,6

Lisätiedot

LENTOPALLON SM-LIIGA NAISET PUDOTUSPELIT 2009-2010 PUOLIVÄLIERÄT. OrPo - Somero

LENTOPALLON SM-LIIGA NAISET PUDOTUSPELIT 2009-2010 PUOLIVÄLIERÄT. OrPo - Somero LENTOPALLON SM-LIIGA NAISET PUDOTUSPELIT 2009-2010 PUOLIVÄLIERÄT - -, puolivälierien ottelut 1. ottelu: 13.3. klo 17:00, Orivesi 2. ottelu: 17.3. klo 18:30, 3. ottelu, tarvittaessa: 20.3. klo 17:00, Orivesi

Lisätiedot

LASYN PIIRIENNÄTYKSET

LASYN PIIRIENNÄTYKSET LASYN PIIRIENNÄTYKSET 31.12.2018 M 60 m hallissa 6,67 Nnamdi Anusim -72 Lahden Ahkera 2005 100 m 10,40 +1,7 Joni Rautanen -86 Hollolan Urheilijat -46 2010 hallissa 10,36 Joni Rautanen -86 Hollolan Urheilijat

Lisätiedot

Seuraluokittelun pistelaskuohjeet

Seuraluokittelun pistelaskuohjeet Seuraluokittelun pistelaskuohjeet JOHDANTO Seuraluokittelusäännöt uudistettiin SUL:n liittovaltuustossa 22.4.2006. Uusitut säännöt astuivat voimaan vuoden 2007 pistelaskentakauden alusta. Suomen Urheiluliiton

Lisätiedot

JUNIOR GAMES -SÄÄNNÖT (päivitetty 11.9.2015)

JUNIOR GAMES -SÄÄNNÖT (päivitetty 11.9.2015) JUNIOR GAMES -SÄÄNNÖT (päivitetty 11.9.2015) OPETTAJAN/HUOLTAJAN TEHTÄVÄT 1. Kerätä kaikki oman koulun oppilaat yhteen ja kertoa heille lyhyesti lajin säännöt: - hyväksytty/hylätty suoritus - montako suoritusta

Lisätiedot

SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012. Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com.

SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012. Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com. SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012 Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com Puheenjohtajalta Marko Ahtiainen puheenjohtaja p. 044 3044626 marko.ahtiainen@pohjois-savonliikunta.fi

Lisätiedot

Kannelmäen peruskoulun lehti

Kannelmäen peruskoulun lehti Kannelmäen peruskoulun lehti Tämä lehti on kannelmäen peruskoulun oppilaiden tekemä lehti Tässä lehdessä esitetään oppilaiden tekemiä eri töitä, piirroksia ja sarjakuvia sekä raportti Super Schools viikosta

Lisätiedot

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti Joki Minä asun omakotitalossa. Talo sijaitsee Kemijärven rannan lähellä. Talon ja rannan välimatka on noin 20 metriä. Tänä keväänä Kemijoen pinnan jää alkoi sulaa aikaisemmin kuin ennen. Kaiken jään sulamisen

Lisätiedot

Sunnuntaina startattiin rannasta klo 1400 aikoihin. Päällikkö keksi suunnata kohti Mjösundetin siltaa, matkalla rigattiin valmiiksi maailman parhaat

Sunnuntaina startattiin rannasta klo 1400 aikoihin. Päällikkö keksi suunnata kohti Mjösundetin siltaa, matkalla rigattiin valmiiksi maailman parhaat Andörja 27.07.08 Matkalle lähdettiin Turusta perjantaina klo 1800. Alku sujui hankalasti koska Villen kalsarit jäi Mietoisiin. Ajomatkaa kertyi kaiken kaikkiaan noin 1500 kilometriä. Perillä oltiin joskus

Lisätiedot

YHDISTELMÄ LEMPÄÄLÄN KUNNAN URHEILUSTIPENDIEN JA HUOMI- ONOSOITUSTEN SAAJISTA VUODEN 2007 URHEILUSAAVUTUKSISTA

YHDISTELMÄ LEMPÄÄLÄN KUNNAN URHEILUSTIPENDIEN JA HUOMI- ONOSOITUSTEN SAAJISTA VUODEN 2007 URHEILUSAAVUTUKSISTA YHDISTELMÄ LEMPÄÄLÄN KUNNAN URHEILUSTIPENDIEN JA HUOMI- ONOSOITUSTEN SAAJISTA VUODEN 2007 URHEILUSAAVUTUKSISTA LEMPÄÄLÄN KUNNAN PARHAINA PALKITTAVAT Vuoden miesurheilija TEEMU ROININEN 600 painonnosto

Lisätiedot

LASYN PIIRIENNÄTYKSET 31.12.2014

LASYN PIIRIENNÄTYKSET 31.12.2014 LASYN PIIRIENNÄTYKSET 31.12.2014 M 60 m sisärad. 6,67 Nnamdi Anusim -72 Lahden Ahkera 2005 100 m 10,40 +1,7 Joni Rautanen -86 Hollolan Urheilijat -46 2010 sisärad. 10,36 Joni Rautanen -86 Hollolan Urheilijat

Lisätiedot

Sisarusparit tennisseura LVS:n tuki ja turva

Sisarusparit tennisseura LVS:n tuki ja turva URHEILU 25.11.2017 Päivitetty: 25.11.2017 Sisarusparit tennisseura LVS:n tuki ja turva Holopaiset ja Kalliot vievät eteenpäin lahtelaista naistennistä. Yleensä tennis on koko perheen juttu ja Lahdessakin

Lisätiedot

MAAJOUKKUE MIEHET DISTANCE

MAAJOUKKUE MIEHET DISTANCE MAAJOUKKUE MIEHET DISTANCE ANALYYSI KAUDESTA 2015-2016 SUUNNITELMAT KAUDELLE 2016-2017 Valmentajakerhon kevätseminaari Vierumäki 28.5.2016 Teemu Pasanen Miesten valmentaja RAKENNE Joukkue Leirityskalenteri

Lisätiedot

Salon Voimailijat (SalVo) järjestivät Nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailut Ollikkalan koululla Salolla.

Salon Voimailijat (SalVo) järjestivät Nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailut Ollikkalan koululla Salolla. 18.-19.11.2017 Salon Voimailijat (SalVo) järjestivät Nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailut Ollikkalan koululla Salolla. Kuopion Painonnostajien nostajat savuttivat kullan ja 2 hopeaa. Kilpailut KP:sta

Lisätiedot

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS:

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Rauman freinetkoulun 2lk:n luokkalehti 5# helmikuu 2011 KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Oppilaan haastattelu 2 Mikaelin arvoitus 2 Kaksi merenneitoa 3 Kirjaesittely 3 Hiihtoloma 5 Hiihtoretki 5 Silja Europalla

Lisätiedot

HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010

HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010 HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010 HISTORIA TIETOJA TOIMINTA ALOITETTU 2001 SYKSYLLÄ VETÄJÄNÄ ALUSTA ALKAEN TAPIO PRÄTTÄLÄ LAJEINA KAIKKI MOOTTORIURHEILU LAJIT URHEILIJOITA LAJEISTA: motocross, enduro,

Lisätiedot

JOUKKUETAITOKILPAILUSÄÄNNÖT JA LAJIT 2014

JOUKKUETAITOKILPAILUSÄÄNNÖT JA LAJIT 2014 JOUKKUETAITOKILPAILUSÄÄNNÖT JA LAJIT 2014 C- pojat ja C-tytöt 1. Haran potkutaitotesti 2. Lyhyt ja pitkä syöttö (paritaito) + haltuunotto 3. Kuljetus, syöttö ja laukaus (paritaito) Kilpailupallo: pallo

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot