86 Työllisyydenhoidon ja muiden työllisyyttä tukevien toimien raportti tammi-joulukuu Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "86 Työllisyydenhoidon ja muiden työllisyyttä tukevien toimien raportti tammi-joulukuu Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T"

Transkriptio

1 Tampere Ote pöytäkirjasta 8/ (8) 86 Työllisyydenhoidon ja muiden työllisyyttä tukevien toimien raportti tammi-joulukuu 2017 TRE:4349/ /2017 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Valmistelijan yhteystiedot Ohjelmajohtaja, yksikön johtaja Regina Saari, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Juha Yli-Rajala, Konsernijohtaja Päätösehdotus Työllisyydenhoidon ja muiden työllisyyttä tukevien toimien raportti kaudelta tammi-joulukuu 2017 merkitään tiedoksi. Kokouskäsittely Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden johtaja Teppo Rantaselle ja ohjelmajohtaja Regina Saarelle. He olivat asiantuntijoina läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn aikana. Perustelut Raporttiin on koottu työllisyystilannetta kuvaavia yleisiä indikaattoreita sekä tietoa työllisyyttä edistävistä toimista. Vuoden 2017 keskeinen asia oli työvoima- ja yrityspalveluiden alueellisen kokeilun valmistelu ja sen käynnistyminen elokuun alussa. Raportissa tehdään muutamia nostoja työllisyyskokeilun puitteissa tehtävästä kehittämistyöstä ja uusista avauksista. Lisäksi raportoidaan työllistymistä edistävien palveluiden (työllisyyspalvelut ja sosiaalipalvelut) toteumatiedot. Työttömyys ja avoimet työpaikat Työllisyyskehitys jatkui suotuisana. Joulukuussa 2017 Tampereen työttömyysaste oli 14,3 prosenttia ja se laski vuoden takaisesta neljä prosenttiyksikköä. Työttömyys on ollut laskussa joulukuusta 2016 lähtien. Joulukuussa työttömiä oli Tampereella yhteensä , joka on henkilöä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Koko maan työttömyysaste oli joulukuun lopussa 11,2 %. Työttömyyden merkittävästä laskusta huolimatta Tampereen työttömyysaste oli 20 suurimman kunnan vertailussa edelleen neljänneksi korkein.

2 Tampere Ote pöytäkirjasta 8/ (8) Pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut selvästi. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita tamperelaisia oli joulukuussa henkilöä, mikä on henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten (- 31 %). Nuorisotyöttömyyden lasku on jatkunut. Joulukuussa 2017 Tampereella oli alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita yhteensä 2 731, mikä on 564 henkilöä vähemmän kuin edellisvuonna samaan aikaan (- 17 %). Vaikka nuorisotyöttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys laskivat vuoden 2017 aikana selvästi, kaupungin työmarkkinatukimenot kasvoivat hieman. Työmarkkinatilanteen paraneminen on kohdistunut etupäässä helpommin työllis-tyviin työnhakijoihin ja etenkin pisimpään työmarkkinatukea saaneiden määrä on edelleen suuri. Tammi-joulukuun työmarkkinatukimenot olivat yhteensä euroa, mikä on 1,0 % enemmän kuin vuonna Positiivista kuitenkin on, että elo-joulukuussa 2017 kaupungin työmarkkinatukikustannus olivat noin euroa pienemmät kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin (- 2,8 %). Tampereen kaupunki maksaa päivää työmarkkinatukea saaneiden asiakkaiden työmarkkinatukimenoista 50 %. Yli 1000 päivää työttömänä olleiden työmarkkinatukimenoista kaupunki maksaa 70 %. Tampereen haasteellista rakennetyöttömyyttä kuvaa, että kaikista niistä työnhakijoista, joista kaupunki maksaa työmarkkinatukimenoja, 47 % on saanut työmarkkinatukea yli 1000 päivää. Vastaava luku muissa Pirkanmaan kunnissa on noin 33 %. Monet em. työttömistä ovat saaneet jo ennen työmarkkinatuelle siirtymistään 500 päivää ansioturvaa ja heidän kohdallaan kysymys on useiden vuosien työttömyydestä. Uusien avoimien työpaikkojen määrä on vuositasolla kasvanut. Pirkanmaan TE-toimistossa oli joulukuun aikana avoimena yhteensä työpaikkaa, joista oli uusia paikkoja. Uusien paikkojen määrä kasvoi 21 % edellisvuoden joulukuuhun verrattuna. Tampereella uusia avoimia työpaikkoja oli (+ 23 %). Työpaikkojen määrä kasvoi Tampereella vuositasolla eniten prosessi- ja kuljetustyöntekijöiden sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmissä. Lisää tietoa työllisyystilanteesta löytyy kaupungin tietojohtamispalveluiden ylläpitämästä, kuukausittain päivitettävästä työllisyyskatsauksesta osoitteessa (Tietoa Tampereesta, Tietonäköala). Työvoima- ja yrityspalveluiden alueellinen kokeilu Työvoima- ja yrityspalveluiden alueellinen kokeilu (työllisyyskokeilu) käynnistyi ja kestää kokeilulain mukaan vuoden 2018 loppuun. Kunnat ovat esittäneet kokeilujen jatkamista maakuntauudistukseen saakka. Pir-kanmaan kokeilualueen muodostavat Tampereen kaupunkiseutu sekä Sastamala ja Punkalaidun.

3 Tampere Ote pöytäkirjasta 8/ (8) Työllisyyskokeilu on Tampereella kaupunginhallituksen ohjauksessa toteutettava kehitysohjelma. Ohjelman tavoitteeksi on asetettu työttömien määrän ja työmarkkinatukimenojen aleneminen sekä vaikuttavien ja asiakaslähtöisten palveluiden ja toimintamallien rakentaminen sektoreiden ja toimijoiden yhteistyönä maakuntauudistuksen jälkeiseen aikaan. Työllisyyskokeilun resursointi muodostuu kokeilukuntien osoittaman panostuksen lisäksi TE-toimistosta kuntien työnjohdon alle siirtyneistä työntekijöistä (Pirkanmaan kokeilualueella 76, joista Tampereella 56) ja käytettävissä olevista TE-hallinnon palveluista asiakkaille. Tampereella työllisyyskokeilun avulla toteutetaan osaltaan Tampereen pormestariohjelman tavoitetta työllisyyden ja yrittäjyyden edistämisestä, ja vaikuttaviin työllisyyspalveluihin tehtiin jo syksyllä 2017 pormestariohjelman mukaisia lisäpanostuksia. Vuosien 2017 ja 2018 lisäpanostukset kohdistuvat palveluvolyymien merkittävään kasvattamiseen, rohkeisiin kokeiluihin ja asiakaspalveluhenkilöstön määrään. Työllisyyskokeilussa kunnat vastaavat kokeilulaissa määritellyn asiakasryhmän osalta myös osasta lakisääteisiä työvoimaja yrityspalveluita. Pirkanmaan kokeilun asiakaskohderyhmä on työttömät työnhakijat, jotka eivät saa palkansaajan tai yrittäjän ansiopäivärahaa. Pirkanmaan kokeilun vastuulle siirtyi Pirkanmaan TE-toimistosta elokuun alussa yhteensä noin työtöntä. Tampereen osuus tästä oli yli asiakasta. Kokeilun asiakaskohderyhmä on dynaaminen ja uusia asiakkaita tulee työllisyyskokeilun piiriin jatkuvasti. Työttömien määrän vähennyttyä kokonaisasiakkaiden määrä on kuitenkin kokeilun aikana kasvanut yli 10 %. Asiakastyö perustuu OMA-valmentajamalliin, jossa jokaisella asiakkaalla on nimetty vastuutyöntekijä. OMA-valmentajan päätehtävä on arvioida asiakkaan palvelutarpeet ja ohjata palveluihin. Palvelutarpeiden arvioinnissa käytetään apuna sähköistä Kompassi-työkalua. Asiakastyö on päässyt kokeilun alun siirtymävaiheen jälkeen täyteen käyntiin vuoden vaihteessa. Työllisyyskokeilussa kehitetään vaikuttavia palveluita rakenteellisten uudistusten ja nopeiden kokeiluiden kautta. Erilaisia palvelukokeiluja on meneillään useita kymmeniä, osa näistä digitaalisia. Työllisyyden ja yrittäjyyden edistämiseksi työllisyyspalveluiden, ammatillisen koulutuksen ja yrityspalveluiden toimintaa yhdistetään työnhakija- ja työnantaja-asiakkaiden palvelutarpeiden mukaisesti. Lisäksi työllisyyskokeilun puitteissa määritellään yhteistyörajapinnat ja asiakasvastuut hyvinvointipalveluiden kanssa valmistautuen samalla maakuntauudistukseen. Näillä toimilla on valmistauduttu maakunnallisten palvelualustojen rakentamiseen maakuntauudistuksen jälkeiseen aikaan.

4 Tampere Ote pöytäkirjasta 8/ (8) Nostoja työllisyyskokeilun avauksista ja kehittämistyöstä Sosiaali-ja terveyspalvelujen siirtyessä maakuntaan sivistyspalvelujen merkitys kaupungin suurimpana palvelusektorina korostuu. Nuorten vastavalmistuvien nopea työllistäminen korostuu tulevaisuudessa kaupungin työllisyyspalvelujen toiminnassa, toisaalta taas työttömien osaamisen kehittäminen on työllistymisen parantamiseksi keskeisellä sijalla. Työllisyyskokeilun puitteissa palveluja organisoidaan uudella tavalla työllisyyspalveluiden ja ammatillisen koulutuksen (Tredu) yhteistoimintana. Tavoitteena on luoda palvelumalli, jossa työllisyyspalveluiden ja Tredun palvelut kytkeytyvät tiiviisti yhteen yhteisten tavoitteiden, yhteisten asiakkaan palvelutarpeesta lähtevien palveluiden ja yhteisten tilaratkaisujen muodossa. Työllisyyspalvelut ja Tredu ovat yhdessä rakentaneet työvoimaa tarvitseville aloille tähtääviä tiiviitä ja pääosin työelämässä toteutettavia uusia koulutuksia. Koulutusten pituus on 5-12 kuukautta ja tavoitteena on osatutkinto ja työllistyminen. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat yli 25-vuotiaat työttömyysetuudella opiskelemaan tulevat työllisyyskokeilun asiakkaat. Työllisyyskokeilun yrityskoordinaattorit auttavat yhteistyöyritysten löytämisessä. Jo sovittuina ovat koulutukset kiinteistöpalvelualalle ja maanrakennukseen. Hiedanrannan kehitysohjelman toteutuksessa Tredu ja työllisyyspalvelut ovat osaltaan mukana. Lisäksi työllisyyspalveluiden ja Tredun yhteistyössä kehitetään maahanmuuttajien kotoutumisen ja työllistymisen palveluita sekä tarjotaan tukea valmistumisen jälkeiseen työllistymiseen Tredun opiskelijoille. Syksyllä valmisteltiin maahanmuuttajaneuvonta Mainion siirtymistä osaksi työllisyyspalveluita vuoden 2018 alusta. Samalla Mainion toimintaa tehostetaan kolmella kokoaikaisella eri kielisellä neuvojalla (somali, persia ja arabia). Perusneuvonnassa palvelua annetaan 17 eri kielellä. Mainio hoitaa erikielisiä vastaanottopalveluita työllisyysasioissa nyt myös Tredun Santalahdentien toimipisteen aulassa sekä videochattinä. Työllisyyskokeilussa vahvistetaan myös työllisyyspalveluiden ja yrityspalveluiden yhteistyötä ja luodaan niiden yhdyspinnalle uusia toimintamalleja. Tavoitteena on varmistaa, että yrityksille tarjottavat palvelut muodostavat entistä saumattomamman, koko yrityksen elinkaaren aikaisen kokonaisuuden. Syksyllä 2017 kartoitettiin yritysten palvelukokemuksia sekä rakennettiin yhteistä toimijaverkostoa. Työllisyyskokeiluun on rekrytoitu 10 yrityskoordinaattoria, joiden tehtävänä on työllistämisen ja rekrytoinnin palvelujen tunnettuuden sekä saatavuuden rakentamisen. Yrittäjyyden valmennukseen on erikoistunut neljä asiantuntijaa. Yhteistyössä kaupungin työllisyyspalveluiden, Pirkanmaan yrittäjien, Kauppakamarin, SAK:n ja Tredun kesken on valmisteltu nykyaikaista oppipoika-kisälli-mestari -mallia, jossa yritykset saavat helposti ja riskittömästi oppijan kasvamaan yritykseensä.

5 Tampere Ote pöytäkirjasta 8/ (8) Pääpaino on nuorten työllistymiskynnyksen madaltamisessa. Kasvunpaikan tarjoava yritys ja sinne sijoittuva oppija saavat joustavasti ja kattavasti apua allianssin vahvoilta ja sitoutuneilta toimijoilta. Tailor s House -toiminta käynnistyy kevään 2018 aikana. Kaupungin työllisyyspalvelut koordinoi toimintaa sekä palkkaa ns. räätälit, jotka toimivat yhteyshenkilöinä ja mahdollistajina. Työllisyyspalveluiden yrityskoordinaattorit ja OMA-valmentajat tuovat Tailor s House een oppijoita (työnhakijoita), kasvunpaikkayrityksiä sekä kattavan työllisyydenhoidon keinovalikoiman. Hyvinvointipalveluiden kanssa on käynnissä yhteistyörajapintojen ja asiakasvastuiden määrittely, jolla valmistaudutaan samalla maakuntauudistukseen. Maakuntauudistuksen yhteydessä on tarpeen rakentaa jo nyt kaupun-gin työllisyyspalveluista ja oppilaitoksista asiakaspalvelun yhdyspinnat ja toimivat palveluprosessit sosiaali- ja terveyspalveluihin. Sujuvien ja oikeaaikaisten asiakasprosessien rakentamisessa on mukana sosiaalija ter-veyspalveluiden, työllisyyspalveluiden ja koulutuspalveluiden (Tredu) lisäksi myös Kela. Kela on ilmaissut haluavansa olla mukana asiakkaita koskevassa viranomaisyhteistyössä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kela on osoittanut työllisyyspalveluiden kanssa tehtävään asiakasyhteistyöhön kuusi asiantuntijaa, jotka ovat tavoitettavissa Skypen välityksellä tai kasvokkain. Työllisyyskokeilun aikana on arvioitu tarvittaessa monialaisesti työttömien palvelutarpeita. Kokeilun kohderyhmän työttömissä on merkittävä määrä henkilöitä, jotka tarvitsevat työllistyäkseen työllisyyspalvelujen rinnalla sa-manaikaisesti sosiaali ja terveyspalveluja. Työllisyyspalvelujen ja sosiaalija terveyspalvelujen yhteistyönä on luotu uudenlaisia toimintamalleja tämän kohderyhmän auttamiseksi. Toimintamalleja ja vastuujakoja valmistellaan niin, että ne toimivat myös maakuntauudistuksen jälkeen. Työttömien joukossa on myös paljon henkilöitä, joiden kohdalla työ, koulutus tai työllistymistä edistävät palvelut eivät ole ajankohtaisia tai mahdollisia. Nämä asiakkaat tarvitsevat pääasiassa ensisijaisesti sosiaali- ja terveyspalveluja. Tämän kohderyhmän kohdalla työttömyysturvan saamisen lakisääteiset edellytykset eivät yleensä täyty, vaikka he työnhakijoina ovatkin. Työllisyyspalveluista on yhdessä erityisesti aikuissosiaalityön kanssa rakennettu toimintamallia ja määritelty palveluvastuita tilanteissa, joissa työttömän palvelutarve on sosiaali- ja terveyspalveluissa, eikä hän pysty osallistumaan työllisyyspalveluihin eikä ole oikeutettu työttömyysetuuteen. Työllisyyspalveluiden ja sosiaalipalveluiden toteumatiedot Liitteenä olevassa raportissa työllisyyspalveluiden vuoden 2017 raportointi jakautuu työllisyyskokeilua edeltävään ja sen käynnistymisen jälkeiseen aikaan. Kaudet eivät ole keskenään

6 Tampere Ote pöytäkirjasta 8/ (8) vertailukelpoisia työllisyyspalveluiden muuttuneen roolin ja lakisääteisten vastuiden vuoksi. Työllisyyspalveluiden asiakasmäärä on työllisyyskokeilun käynnistymisen myötä noussut moninkertaiseksi. Kokeilun alkaessa kaupungin vastuulle siirtyi yli asiakasta. Vuoden 2017 lopussa asiakkaita oli Asiakasmäärän kasvu selittyy uusien työttömyysjaksojen lisäksi mm. sillä, että kokeilun alkaessa työvoimakoulutuksessa tai muissa palveluissa olleet työnhakijat siirtyvät kokeilun asiakkaiksi vasta siinä vaiheessa, kun palvelu päättyy. Vaikka kokeilun asiakasmäärä on noussut, työttömien (ei palvelussa olevien) määrä ja osuus asiakkaista on laskenut: Asiakkaista oli työttömiä kokeilun alkaessa ja vuoden lopussa Työnhakija-asiakkaita kerätään palautetta systemaattisesti digitaalisen asiakaspalautejärjestelmän avulla. Myös työnantajaasiakkaiden osalta otetaan käyttöön vastaava järjestelmä. Työnhakija-asiakkaiden antama asiakaspalaute oli syksyn 2017 aikana hyvin myönteistä (NPS-luku vuoden lopussa +69 asteikolla ). Erityisesti hyvää palautetta on saatu käyntiasiointina tapahtuvasta henkilökohtaisesta jatkosuunnitelmien laadinnasta, asiakkaiden kuuntelemisesta ja yhteistyön sujuvuudesta omavalmentajan kanssa. Työllisyyskokeilun asiakkaille on torjuttu runsaasti palveluita ja asiakaskunnan aktivointiaste nousi marraskuun loppuun mennessä 25,2 %:iin kokeilun alun 17,5 %:sta. Joulukuussa aktivointiasteessa tapahtui kausiluontoinen pieni pudotus. Kokeilussa alkaneista palkkatuki- ja työkokeilujaksoista 44 % kohdistui yrityksiin, 33 % kolmannelle sektorille ja 22 % kuntaorganisaatioon. Kuntouttavassa työtoiminnassa toteutui vuonna 2017 yhteensä työtoimintapäivää. Kuntouttavassa työtoiminnassa olleista ja palvelun päättäneistä asiakkaista eteni tutkintoon johtavaan koulutukseen 24 % ja aloitti työn avoimilla markkinoilla tai palkkatuettuna 16 %. Vaikuttavuustulokset ovat erinomaisia, kaikkiaan työllistymispolulla eteni peräti 53 % palvelun päättäneistä. Keväällä 2017 tehdyllä kuntouttavan työtoiminnan innovatiivisella, vaikuttavuusperusteisella hankinnalla on ollut merkittävä vaikutus myös palvelun hintaan. Kuntouttavan työtoiminnan keskipäivähinta laski 24 prosenttia vuoden 2016 tasosta. Sosiaalipalveluiden järjestämissä sosiaalisen kuntoutuksen ja osallisuutta vahvistavan kuntouttavan työtoiminnan palveluissa aloitti vuonna 2017 yhteensä asiakasta. Työvalmennussäätiö Sykkeellä oli tammi-joulukuussa kuntouttavassa työtoiminnassa keskimäärin 144 asiakasta kuukaudessa. Tampereen Sarka Oy työllisti vuoden loppuun mennessä yhteensä 130 työtöntä palkkatuella.

7 Tampere Ote pöytäkirjasta 8/ (8) Konserniohjeen mukaan Tampereen kaupungin toimintayksiköiden (konsernihallinto, konsernipalvelut, palvelualueet ja liikelaitokset) tulee ottaa työllisyydenhoidon palveluiden asiakkaita työllistämistoimenpiteisiin. Työtilaisuuksia on tarjottava avustavissa tehtävissä määrä, joka vastaa vähintään viittä prosenttia toimintayksikön henkilöstöstä. Tammijoulukuussa 2017 kaupungin yksiköissä aloitti yhteensä 703 asiakasta erilaissa työllistämistoimenpiteissä. Kokonaistavoiteesta jäätiin hieman, kun työllistettyjen määrä vastasi noin 4,7 % kaupungin henkilöstömäärästä. Kaupungin yksiköissä olleista 703 asiakkaista oli työkokeilussa 39 %, palkkatukityössä (pl. velvoitetyöllistetyt) 36 %, velvoitetyöllistettynä 19 % ja kuntouttavassa työtoiminnassa 6 %. Tiedoksi Teppo Rantanen, Taru Kuosmanen, Regina Saari, Maritta Närhi, Mari Selin-Kivenvuori, Tuula Mikkonen, Katja Piiksi/Sarka Oy, Jyrki Koskinen/Syke Liitteet 1 Liite Kh Työllisyydenhoidon raportti 1-12_2017

8 Tampere Ote pöytäkirjasta 8/ (8) Muutoksenhakukielto 86 Muutoksenhakukielto Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee: -vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 ) -virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhalti-jayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 2 mom.) -etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 )

586 Työllisyydenhoidon ja muiden työllisyyttä tukevien toimien raportti tammi-elokuu Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T

586 Työllisyydenhoidon ja muiden työllisyyttä tukevien toimien raportti tammi-elokuu Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Tampere Ote pöytäkirjasta 52/2017 1 (8) 586 Työllisyydenhoidon ja muiden työllisyyttä tukevien toimien raportti tammi-elokuu 2017 TRE:4349/00.01.03/2017 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Valmistelijan

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T. Valmistelijan yhteystiedot Työllisyysjohtaja Regina Saari, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T. Valmistelijan yhteystiedot Työllisyysjohtaja Regina Saari, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 38/2018 1 (6) 453 Elinvoima- ja kasvupalveluallianssin kehitysohjelman valmistelutilanne sekä katsaus työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen kokeilun toteutumiseen TRE:7046/00.01.02/2018

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Pormestari

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Pormestari Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Lausunto julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi TRE:1901/14.05.00/2018 Lisätietoja päätöksestä Pormestarin sihteeri

Lisätiedot

386 Työllisyydenhoidon ja muiden työllisyyttä tukevien toimien raportti tammi-huhtikuu Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T

386 Työllisyydenhoidon ja muiden työllisyyttä tukevien toimien raportti tammi-huhtikuu Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Tampere Ote pöytäkirjasta 31/2017 1 (9) 386 Työllisyydenhoidon ja muiden työllisyyttä tukevien toimien raportti tammi-huhtikuu 2017 TRE:4349/00.01.03/2017 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Valmistelijan

Lisätiedot

220 Valtuustoaloite sosiaalisen raportoinnin aloittamiseksi Tampereella - Jari Heinonen ym. Valmistelija / lisätiedot: Närhi Maritta

220 Valtuustoaloite sosiaalisen raportoinnin aloittamiseksi Tampereella - Jari Heinonen ym. Valmistelija / lisätiedot: Närhi Maritta Tampere Ote pöytäkirjasta 9/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 220, 14.08.2017 Z/Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta, 47, 26.04.2017 Kaupunginhallitus, 269, 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto,

Lisätiedot

146 Työllisyydenhoidon ja muiden työllisyyttä tukevien toimien raportti tammi-joulukuu Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T

146 Työllisyydenhoidon ja muiden työllisyyttä tukevien toimien raportti tammi-joulukuu Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Tampere Ote pöytäkirjasta 21/2017 1 (8) Kaupunginhallitus, 146, 06.03.2017 Kaupunginhallitus, 125, 20.02.2017 146 Työllisyydenhoidon ja muiden työllisyyttä tukevien toimien raportti tammi-joulukuu 2016

Lisätiedot

325 Valtuustoaloite digisyrjäytymisen ehkäisemiseksi - Jari Heinonen ja Aarne Raevaara. Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen Taru

325 Valtuustoaloite digisyrjäytymisen ehkäisemiseksi - Jari Heinonen ja Aarne Raevaara. Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen Taru Tampere Ote pöytäkirjasta 14/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 325, 20.11.2017 Sosiaali- ja terveyslautakunta, 40, 05.10.2017 Kaupunginhallitus, 606, 23.10.2017 325 Valtuustoaloite digisyrjäytymisen ehkäisemiseksi

Lisätiedot

Tredun Santalahden toimipiste, Santalahdentie 10, Tampere. 41 Teemakeskustelu: Seudullinen työllisyyskokeilu ja maahanmuuttajat

Tredun Santalahden toimipiste, Santalahdentie 10, Tampere. 41 Teemakeskustelu: Seudullinen työllisyyskokeilu ja maahanmuuttajat Tampere Pöytäkirja 1/2017 1 (9) Aika 14.12.2017, klo 16:15-17:45 Paikka Tredun Santalahden toimipiste, Santalahdentie 10, Tampere Käsitellyt asiat 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 40 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KAUPUNKISEUDUN TYÖLLISYYSPALVELUT Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu

KAUPUNKISEUDUN TYÖLLISYYSPALVELUT Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu KAUPUNKISEUDUN TYÖLLISYYSPALVELUT Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu 10.4.2018 Regina Saari Ohjelmajohtaja 1 11.4.2018 Työvoima- ja yrityspalveluiden alueellisen kokeilun asiakaskohderyhmänä

Lisätiedot

Hallitusohjelman linjauksia työvoima- ja yrityspalveluihin (TE-palvelut)

Hallitusohjelman linjauksia työvoima- ja yrityspalveluihin (TE-palvelut) Hallitusohjelman linjauksia työvoima- ja yrityspalveluihin (TE-palvelut) Kuntajohtajafoorumi Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus 10.10.2019 2 Työvoima- ja yrityspalvelujen uudistaminen: 3 Työvoima- ja yrityspalvelujen

Lisätiedot

Työllisyyspalvelujen ja oppilaitosten yhteistyötilaisuus

Työllisyyspalvelujen ja oppilaitosten yhteistyötilaisuus Asiakaslähtöinen tulevaisuuden työllisyydenhoidon malli 8.11.2011 Regina Saari työllisyysjohtaja Tampereen kaupunki Työllisyyspalvelujen ja oppilaitosten yhteistyötilaisuus 1 22.11.2018 Tulevaisuuden kunta

Lisätiedot

22 Selvitys arviointikertomukseen annettavaa lausuntoa varten (yhteistoiminta-alueen asia) Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T

22 Selvitys arviointikertomukseen annettavaa lausuntoa varten (yhteistoiminta-alueen asia) Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (6) 22 Selvitys arviointikertomukseen annettavaa lausuntoa varten (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:8684/02.02.01/2016 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Valmistelijan

Lisätiedot

Työvoima- ja yrityspalveluiden alueellinen kokeilu Tampereen kaupunkiseudulla ja Sastamala-Punkalaidun alueella

Työvoima- ja yrityspalveluiden alueellinen kokeilu Tampereen kaupunkiseudulla ja Sastamala-Punkalaidun alueella Työvoima- ja yrityspalveluiden alueellinen kokeilu 2017-18 Tampereen kaupunkiseudulla ja Sastamala-Punkalaidun alueella Regina Saari ohjelmajohtaja Tampereen kaupunki Taustaa Tampereen kaupunkiseutu hakeutui

Lisätiedot

Työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliset kokeilut 2017 ja TE-palveluiden ohjausryhmä

Työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliset kokeilut 2017 ja TE-palveluiden ohjausryhmä Työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliset kokeilut 2017 ja 2018 TE-palveluiden ohjausryhmä 2.6.2017 Kokeilualueet 3 maakunnallista kokeilua 5 yhden tai useamman kunnan alueella toteutettavaa kokeilua Mukana

Lisätiedot

Tampere Pöytäkirja 7/ ( 7) Kaupunginhallituksen konsernijaosto

Tampere Pöytäkirja 7/ ( 7) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Tampere Pöytäkirja 7/2019 1 ( 7) Aika 28.05.2019, klo 13:00-14:53 Paikka Tammerkoski- sali Käsitellyt asiat 80 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 81 Pöytäkirjan tarkastus 82 Ei julkinen 83 Tiedoksi

Lisätiedot

Miten kunnissa valmistaudutaan tulevaan

Miten kunnissa valmistaudutaan tulevaan Miten kunnissa valmistaudutaan tulevaan 4.12.2018 Regina Saari työllisyysjohtaja Tampereen kaupunki Maakuntafoorumi: Kasvupalvelut ja työllisyys 1 4.12.2018 Tulevaisuuden kunta Kuntaliitto, Kunnat 2021

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 25.8. klo 9.00 Työttömyys kasvaa, mutta hitaasti Naisten työttömyys kasvaa, miesten vähenee Työttömyyden kasvu jatkui myös kuussa,

Lisätiedot

14 Valtuustoaloite toimeentulotuen byrokratian keventämiseksi - Anna Kontula ym. Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen Taru

14 Valtuustoaloite toimeentulotuen byrokratian keventämiseksi - Anna Kontula ym. Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen Taru Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 14, 23.01.2017 Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta, 44, 07.12.2016 Kaupunginhallitus, 216, 19.12.2016 Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Kaupunkiseudun työllisyyspalvelut

Kaupunkiseudun työllisyyspalvelut Kaupunkiseudun työllisyyspalvelut Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu 13.9.2017 Tommi Eskonen palvelupäällikkö, TYPin johtaja Tampereen kaupunki Yleisesittely Työllisyydenhoidon kehitysohjelma

Lisätiedot

26 Sara Hildénin taidemuseon talousarvion seurantaraportti Sara Hildénin taidemuseon näyttelyohjelman valmistelun nykytilanne

26 Sara Hildénin taidemuseon talousarvion seurantaraportti Sara Hildénin taidemuseon näyttelyohjelman valmistelun nykytilanne Tampere Pöytäkirja 5/2017 1 (8) Aika 29.08.2017, klo 16:20-17:57 Paikka Sara Hildénin taidemuseo Käsitellyt asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan tarkastus 26 Sara Hildénin taidemuseon

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 22.7. klo 9.00 Uuden työvoiman tarve hiipui selvästi kuussa Kainuussa Lomautukset ja oppilaitoksista valmistuneet kohottivat työttömyyttä

Lisätiedot

454 Tampereen kaupungin vammaispoliittisen ohjelman ( ) arviointiraportti. Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen Taru

454 Tampereen kaupungin vammaispoliittisen ohjelman ( ) arviointiraportti. Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen Taru Tampere Ote pöytäkirjasta 39/2017 1 (10) Kaupunginhallitus, 454, 07.08.2017 Z/Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta, 62, 17.05.2017 Z/Sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta,

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 26.8. klo 9.00 Uutta työvoimaa tarvitaan Kainuussa niukasti Pitkäaikaistyöttömyys kasvoi kuussa lähes kolmanneksen vuoden takaisesta

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu Julkistettavissa 21.7. klo 9.00 Työttömyys kääntyi kasvuun myös Kainuussa Määrärahojen loppuminen alkaa heijastua työttömyyteen Alkuvuoden

Lisätiedot

219 Valtuustoaloite koskien lastensuojelun keinoja puuttua huoltokiusaamiseen ja vieraannuttamiseen - Sirkkaliisa Virtanen ym.

219 Valtuustoaloite koskien lastensuojelun keinoja puuttua huoltokiusaamiseen ja vieraannuttamiseen - Sirkkaliisa Virtanen ym. Tampere Ote pöytäkirjasta 9/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 219, 14.08.2017 Kaupunginvaltuusto, 106, 19.12.2016 Z/Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta, 45, 27.04.2017 Kaupunginhallitus, 298, 15.05.2017

Lisätiedot

Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen kokeilun tilastollinen tilannekatsaus

Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen kokeilun tilastollinen tilannekatsaus Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen kokeilun tilastollinen tilannekatsaus 1 29.10.2018 Volyymilukuja työllisyyskokeilussa Alkaneet työllistymistä edistävät palvelut työllisyyskokeilussa Lähteet:

Lisätiedot

Työttömien määrä väheni Kainuussa

Työttömien määrä väheni Kainuussa NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, maaliskuu Julkistettavissa 23.4. klo 9.00 Työttömien määrä väheni Kainuussa Kainuun työttömyyden kehitys poikkeaa koko maan kehityksestä Kainuun työttömyydessä

Lisätiedot

Vantaan pitkäaikaistyöttömyyden

Vantaan pitkäaikaistyöttömyyden Työraide Vantaan pitkäaikaistyöttömyyden kuntakokeiluhanke Kuntaliiton lehdistötilaisuus 4.11. Anne Matilainen, projektipäällikkö, Vantaan kaupunki Työraide työllisyyden kuntakokeiluhanke Kesto 1.9.2012-31.12.2015

Lisätiedot

222 Valtuustoaloite kaupungin toimenpiteiksi yhdenvertaisuuslain esteettömyystavoitteiden viemiseksi yrityksiin - Tampereen vihreä valtuustoryhmä

222 Valtuustoaloite kaupungin toimenpiteiksi yhdenvertaisuuslain esteettömyystavoitteiden viemiseksi yrityksiin - Tampereen vihreä valtuustoryhmä Tampere Ote pöytäkirjasta 9/2017 1 (6) Kaupunginvaltuusto, 222, 14.08.2017 Kaupunginvaltuusto, 57, 20.02.2017 Z/Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta, 67, 17.05.2017 Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Miesten työttömyysaste marraskuussa Etelä-Savossa lähes 5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin naisten

Miesten työttömyysaste marraskuussa Etelä-Savossa lähes 5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin naisten NÄKYMIÄ JOULUKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Miesten työttömyysaste marraskuussa Etelä-Savossa lähes 5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin naisten Työllisyyskatsaus, marraskuu 2013 20.12.2013 klo 9:00 Työttömät

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013 NÄKYMIÄ 2013 KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013 Julkistettavissa 23.7.2013 klo 9.00 Kainuussa työttömyys kasvoi kesäkuussa samaa tahtia kuin koko maassa Työttömyys kasvoi sekä Kainuussa

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, joulukuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, joulukuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 20.1.2015 klo 9.00 Työttömyys kasvoi Kainuussa rajusti vuoden lopulla Lomautukset lisääntyivät ja uuden työvoiman tarve oli lähes

Lisätiedot

230 Valtuustoaloite selvityksen tekemiseksi Viistokadun palauttamiseksi ratikan rakentamisen ajaksi - Aila Dündar-Järvinen

230 Valtuustoaloite selvityksen tekemiseksi Viistokadun palauttamiseksi ratikan rakentamisen ajaksi - Aila Dündar-Järvinen Tampere Ote pöytäkirjasta 9/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 230, 14.08.2017 Kaupunginvaltuusto, 20, 23.01.2017 Yhdyskuntalautakunta, 134, 02.05.2017 Kaupunginhallitus, 342, 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto,

Lisätiedot

Lomautukset pitivät Kainuun työttömyyden korkealla myös elokuussa

Lomautukset pitivät Kainuun työttömyyden korkealla myös elokuussa NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 23.9. klo 9.00 Lomautukset pitivät Kainuun työttömyyden korkealla myös kuussa Työttömyysjaksot pitkittyvät, kun uutta työvoimaa

Lisätiedot

Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta. Työllisyyskatsaus, marraskuu klo 9.

Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta. Työllisyyskatsaus, marraskuu klo 9. NÄKYMIÄ JOULUKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta Työllisyyskatsaus, marraskuu 2015 22.12.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, lokakuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, lokakuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 24.11. klo 9.00 Työttömyys vähenee Kainuussa Työttömyyden muuta Suomea suotuisampi kehitys jatkuu. Kainuu on edelleen ainoa manner-

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, elokuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, elokuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 22.9. klo 9.00 Kausivaihtelu pudotti työttömien määrää Myös vuositasolla pientä laskua Työttömien määrä putosi Kainuussa kuussa

Lisätiedot

Työttömyys väheni Kainuussa likipitäen vuoden takaisiin lukemiin

Työttömyys väheni Kainuussa likipitäen vuoden takaisiin lukemiin NÄKYMIÄ 2015 KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, tammikuu 2015 Julkistettavissa 24.2.2015 klo 9.00 Työttömyys väheni Kainuussa likipitäen vuoden takaisiin lukemiin Kainuussa työttömyyden kehitys

Lisätiedot

Etelä-Savon työttömyys pahimmillaan sitten vuoden 2005 joulukuun. Työllisyyskatsaus, joulukuu klo 9.00

Etelä-Savon työttömyys pahimmillaan sitten vuoden 2005 joulukuun. Työllisyyskatsaus, joulukuu klo 9.00 NÄKYMIÄ TAMMIKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savon työttömyys pahimmillaan sitten vuoden 2005 joulukuun Työllisyyskatsaus, joulukuu 2014 20.1.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli

Lisätiedot

Orvokki-kabinetti, keskusvirastotalo, 6.kerros

Orvokki-kabinetti, keskusvirastotalo, 6.kerros Tampere Pöytäkirja 6/2018 1 (7) Aika 03.09.2018, klo 16:00-16:12 Paikka Orvokki-kabinetti, keskusvirastotalo, 6.kerros Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kaupunkiseudun työllisyyspalvelut

Kaupunkiseudun työllisyyspalvelut Kaupunkiseudun työllisyyspalvelut Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Regina Saari ohjelmajohtaja Tampereen kaupunki TAUSTAA Päätös työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisesta kokeilusta

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, toukokuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, toukokuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 24.6. klo 9.00 Työttömyys painui Kainuussa vuoden takaista alemmaksi Kainuu pyristelee muuhun maahan nähden vastavirtaan työttömyyden

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, syyskuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, syyskuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllikatsaus, kuu Julkistettavissa 21.10. klo 9.00 Kainuussa työttömyys pitkittyy ja pysyttelee selvästi vuoden takaista korkeammalla Jo neljännes työttömistä on ollut

Lisätiedot

Etelä-Savossa TE-toimiston aktivointipalveluissa 350 henkilöä edellisvuoden lokakuuta vähemmän. Työllisyyskatsaus, lokakuu klo 9.

Etelä-Savossa TE-toimiston aktivointipalveluissa 350 henkilöä edellisvuoden lokakuuta vähemmän. Työllisyyskatsaus, lokakuu klo 9. NÄKYMIÄ MARRASKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa TE-toimiston aktivointipalveluissa 350 henkilöä edellisvuoden lokakuuta vähemmän Työllisyyskatsaus, lokakuu 2015 24.11.2015 klo 9.00 Työttömät

Lisätiedot

Etelä-Savossa työpaikkoja avoinna työnvälityksessä 14 % edellisvuoden tammikuuta enemmän. Työllisyyskatsaus, tammikuu

Etelä-Savossa työpaikkoja avoinna työnvälityksessä 14 % edellisvuoden tammikuuta enemmän. Työllisyyskatsaus, tammikuu NÄKYMIÄ HELMIKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa työpaikkoja avoinna työnvälityksessä 14 % edellisvuoden tammikuuta enemmän Työllisyyskatsaus, tammikuu 2014 25.2.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: JOULUKUU 2013 puh. 029 504 8050 ja 029 504 8051 Julkistettavissa 21.1.2014 klo 9.00 www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 350 '000 300 250 200 (1)

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, marraskuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, marraskuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 22.12. klo 9.00 Työvoiman kysyntä kasvaa Työvoiman kysynnässä on koko kuluvan vuoden ollut merkkejä piristymisestä. TE-toimistoon

Lisätiedot

Työllistymisen toimenpidesuunnitelma Ruokolahti

Työllistymisen toimenpidesuunnitelma Ruokolahti Työllistymisen toimenpidesuunnitelma 2017-2018 Ruokolahti 2(7) Aluksi Työllistymisen toimenpidesuunnitelma on kunnan ja työllistymistä edistävän monialainen yhteispalvelun (TYP) välinen suunnitelma rakennetyöttömyyden

Lisätiedot

33 Valtuustoaloite Tammerkosken tehdasmaiseman hakemiseksi Unescon maailmanperintökohteeksi - Kokoomuksen ja RKP:n Tampereen valtuustoryhmä

33 Valtuustoaloite Tammerkosken tehdasmaiseman hakemiseksi Unescon maailmanperintökohteeksi - Kokoomuksen ja RKP:n Tampereen valtuustoryhmä Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2018 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 33, 19.02.2018 Sivistys- ja kulttuurilautakunta, 18, 25.01.2018 Kaupunginhallitus, 72, 05.02.2018 33 Valtuustoaloite Tammerkosken tehdasmaiseman

Lisätiedot

229 Valtuustoaloite liikenteen sujuvoittamiseksi - Keskustan Tampereen valtuustoryhmä. Valmistelija / lisätiedot: Nurminen Mikko

229 Valtuustoaloite liikenteen sujuvoittamiseksi - Keskustan Tampereen valtuustoryhmä. Valmistelija / lisätiedot: Nurminen Mikko Tampere Ote pöytäkirjasta 9/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 229, 14.08.2017 Kaupunginvaltuusto, 24, 23.01.2017 Yhdyskuntalautakunta, 128, 02.05.2017 Kaupunginhallitus, 336, 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto,

Lisätiedot

Yli työtöntä Etelä-Savossa kesäkuun lopussa. Työllisyyskatsaus, kesäkuu klo 9:00

Yli työtöntä Etelä-Savossa kesäkuun lopussa. Työllisyyskatsaus, kesäkuu klo 9:00 NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Yli 9 000 työtöntä Etelä-Savossa kesäkuun lopussa Työllisyyskatsaus, kesäkuu 2014 22.7.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli kesäkuun lopussa

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, marraskuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, marraskuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 23.12. klo 9.00 Työttömyys kasvoi Kainuussa kuussa selvästi vähemmän kuin koko maassa keskimäärin Uusia työttömiä on aiempaa vähemmän,

Lisätiedot

Etelä-Savossa työttömiä yhtä paljon viimeksi tammi-helmikuussa Työllisyyskatsaus, joulukuu klo 9:00

Etelä-Savossa työttömiä yhtä paljon viimeksi tammi-helmikuussa Työllisyyskatsaus, joulukuu klo 9:00 NÄKYMIÄ TAMMIKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa työttömiä yhtä paljon viimeksi tammi-helmikuussa 2006 Työllisyyskatsaus, joulukuu 2013 21.1.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille. Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs.

Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille. Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs. Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs. Kauppakamarin Hankintainfo Vantaa 6.3.2015 Työttömyys Vantaalla tammikuussa 2015 1/2015 1/2014 Muutos

Lisätiedot

Pirkanmaan kuntien allianssimalliesitys

Pirkanmaan kuntien allianssimalliesitys Pirkanmaan kuntien allianssimalliesitys Alustava versio uuden maakunnan allianssin toimivuudesta ja sen edellytyksistä kuntien ja maakunnan yhteistyössä järjestämänä johtaja Teppo Rantanen, Tampereen kaupunki

Lisätiedot

Työttömyys kasvoi Etelä-Savossa heinäkuussa. Työllisyyskatsaus, heinäkuu klo 9.00

Työttömyys kasvoi Etelä-Savossa heinäkuussa. Työllisyyskatsaus, heinäkuu klo 9.00 NÄKYMIÄ ELOKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Työttömyys kasvoi Etelä-Savossa heinäkuussa Työllisyyskatsaus, heinäkuu 2015 25.8.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli heinäkuun lopussa työttömänä

Lisätiedot

Uudet avoimet työpaikat syyskuu elokuu syyskuu syyskuu 2016/2015

Uudet avoimet työpaikat syyskuu elokuu syyskuu syyskuu 2016/2015 Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston tiedote 25.10.2016 Syyskuun 2016 tilannekatsaus (tilastopäivä 30.9.2016) Työttömyyden vuositason kasvu hidastui huomattavasti Pirkanmaan TE-toimistossa oli syyskuun

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, lokakuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, lokakuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 25.11. klo 9.00 Työttömyys kasvoi Kainuussa kuussa vähemmän kuin koko maassa keskimäärin Työttömyyden kasvun pääasiallinen syy

Lisätiedot

Etelä-Savossa työttömien määrä lisääntynyt vuodentakaisesta eniten rakennus- ja kuljetustyössä. Työllisyyskatsaus, heinäkuu

Etelä-Savossa työttömien määrä lisääntynyt vuodentakaisesta eniten rakennus- ja kuljetustyössä. Työllisyyskatsaus, heinäkuu NÄKYMIÄ ELOKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa työttömien määrä lisääntynyt vuodentakaisesta eniten rakennus- ja kuljetustyössä Työllisyyskatsaus, heinäkuu 2014 26.8.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

Etelä-Savossa työttömyys on lisääntynyt vuodentakaisesta tilanteesta koko maata vähemmän kaikissa ammattiryhmissä

Etelä-Savossa työttömyys on lisääntynyt vuodentakaisesta tilanteesta koko maata vähemmän kaikissa ammattiryhmissä NÄKYMIÄ MARRASKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa työttömyys on lisääntynyt vuodentakaisesta tilanteesta koko maata vähemmän kaikissa ammattiryhmissä Työllisyyskatsaus, lokakuu 2013 26.11.2013

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 214 puh. 29 54 85 Julkistettavissa 21.1.214 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 35 3 25 (1) 2 15 1 5 (2) 28 '9 '1 '11 '12 '13

Lisätiedot

Uudet avoimet työpaikat tammikuu joulukuu tammikuu tammikuu 2017/2016

Uudet avoimet työpaikat tammikuu joulukuu tammikuu tammikuu 2017/2016 Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston tiedote 21.2.2017 Tammikuun 2017 tilannekatsaus (tilastopäivä 31.1.2017) Työttömyys aleni reippaasti sekä vuosi- että kuukausitasolla Pirkanmaalla oli tammikuun 2017

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, joulukuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, joulukuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 27.1.2016 klo 9.00 Piristynyt työvoiman kysyntä laski työttömyyttä viime vuonna Vuosi päättyi työllisyyden suhteen myönteisiin

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, syyskuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, syyskuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllikatsaus, kuu Julkistettavissa 20.10. klo 9.00 Työttömyys vähenee jälleen Kainuussa Yksi taustalla oleva syy on ikärakenne Työttömyys on alkukesän jälkeen palannut

Lisätiedot

Työttömien määrä laskee kesää kohti viime vuoden tapaan. Työllisyyskatsaus, huhtikuu klo 9.00

Työttömien määrä laskee kesää kohti viime vuoden tapaan. Työllisyyskatsaus, huhtikuu klo 9.00 NÄKYMIÄ TOUKOKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Työttömien määrä laskee kesää kohti viime vuoden tapaan Työllisyyskatsaus, huhtikuu 2015 27.5.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli huhtikuun

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: ELOKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 24.9.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) Kuvio 1.

Lisätiedot

Palvelu- ja myyntityön työpaikkoja tänä vuonna työnvälityksessä selvästi viime vuosia vähemmän. Työllisyyskatsaus, syyskuu

Palvelu- ja myyntityön työpaikkoja tänä vuonna työnvälityksessä selvästi viime vuosia vähemmän. Työllisyyskatsaus, syyskuu NÄKYMIÄ LOKAKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Palvelu- ja myyntityön työpaikkoja tänä vuonna työnvälityksessä selvästi viime vuosia vähemmän Työllisyyskatsaus, syyskuu 2014 21.10.2014 klo 9:00 Työttömät

Lisätiedot

Kirjastotalo Metso, kokoustila-kataja, pohjakrs. 88 Apulaispormestari esittäytyy ja kertoo kaupunkiympäristön palvelualueen ajankohtaisista asioista

Kirjastotalo Metso, kokoustila-kataja, pohjakrs. 88 Apulaispormestari esittäytyy ja kertoo kaupunkiympäristön palvelualueen ajankohtaisista asioista Tampere Pöytäkirja 10/2017 1 (11) Aika 21.11.2017, klo 14:00-17:00 Paikka Kirjastotalo Metso, kokoustila-kataja, pohjakrs. Käsitellyt asiat 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 86 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Teppo Rantanen. Valmistelijan yhteystiedot Ohjelmajohtaja Regina Saari, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Teppo Rantanen. Valmistelijan yhteystiedot Ohjelmajohtaja Regina Saari, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 36/2017 1 (6) 172 Työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista kokeilua koskevien yhteistyösopimusten hyväksyminen ja työ- ja elinkeinoministeriön lausuntopyyntö kokeilua koskevasta

Lisätiedot

Kaupunkiseudun työllisyyspalvelut

Kaupunkiseudun työllisyyspalvelut Kaupunkiseudun työllisyyspalvelut Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu 17.11.2017 kjk Regina Saari ohjelmajohtaja Tampereen kaupunki Yleisesittely Työllisyydenhoidon kehitysohjelma 2017-2018:

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Linnamaa Reija. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Linnamaa Reija. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 13/2017 1 (6) Kaupunginvaltuusto, 303, 13.11.2017 Kaupunginhallitus, 589, 09.10.2017 Kaupunginhallitus, 616, 30.10.2017 303 Tampereen strategia 2030 TRE:5818/00.01.02/2017 Kaupunginvaltuusto,

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: TOUKOKUU 214 puh. 29 54 85 ja 29 54 8253 Julkistettavissa 24.6.214 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 35 3 25 (1) 2 15 1 5 (2) Kuvio

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Männikkö Jukka. Valmistelijan yhteystiedot Talousjohtaja Jukka Männikkö, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Männikkö Jukka. Valmistelijan yhteystiedot Talousjohtaja Jukka Männikkö, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2018 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 7, 22.01.2018 Kaupunginhallitus, 703, 18.12.2017 7 Tampereen kaupungin vuoden 2017 tilinpäätösennuste TRE:3389/02.02.01/2017 Kaupunginvaltuusto,

Lisätiedot

Uudet avoimet työpaikat marraskuu lokakuu marraskuu marraskuu 2016/2015

Uudet avoimet työpaikat marraskuu lokakuu marraskuu marraskuu 2016/2015 Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston tiedote 20.12.2016 Marraskuun 2016 tilannekatsaus (tilastopäivä 30.11.2016) Työttömyystilanteessa selvä käänne Pirkanmaan TE-toimistossa oli marraskuun 2016 viimeisenä

Lisätiedot

Kuntaliitto yhteistyön tukena

Kuntaliitto yhteistyön tukena Kuntaliitto yhteistyön tukena Rakenteellisen työttömyyden haasteet Hämeessä yhteistyöseminaari Pääsihteeri Erja Lindberg Tehtäväjako Nykyisen lakisääteisen tehtäväjaon puitteissa TE-toimistot vastaavat

Lisätiedot

KAUPUNKISEUDUN TYÖLLISYYSPALVELUT Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu

KAUPUNKISEUDUN TYÖLLISYYSPALVELUT Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu KAUPUNKISEUDUN TYÖLLISYYSPALVELUT Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu 28.3.2018 Regina Saari Ohjelmajohtaja 1 Työ- ja elinkeinoministeriön päätöksen mukaan työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T. Valmistelijan yhteystiedot Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T. Valmistelijan yhteystiedot Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2018 1 (7) Kaupunginhallitus, 19, 15.01.2018 Asunto- ja kiinteistölautakunta, 72, 13.12.2017 Kaupunginhallitus, 10, 08.01.2018 19 Asunto- ja maapolitiikan linjaukset 2018-2021

Lisätiedot

TE-toimiston aktivointipalvelut alensivat maaliskuussa työttömyysastetta Etelä-Savossa yli 6 prosenttiyksikköä

TE-toimiston aktivointipalvelut alensivat maaliskuussa työttömyysastetta Etelä-Savossa yli 6 prosenttiyksikköä NÄKYMIÄ HUHTIKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS TE-toimiston aktivointipalvelut alensivat maaliskuussa työttömyysastetta Etelä-Savossa yli 6 prosenttiyksikköä Työllisyyskatsaus, maaliskuu 2014 24.4.2014 klo

Lisätiedot

24 Lautakunnan päätösvallan siirto työllisyydenhoidon viranhaltijoille työllisyyskokeilun ajaksi. Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T

24 Lautakunnan päätösvallan siirto työllisyydenhoidon viranhaltijoille työllisyyskokeilun ajaksi. Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (5) 24 Lautakunnan päätösvallan siirto työllisyydenhoidon viranhaltijoille työllisyyskokeilun ajaksi TRE:3979/00.02.01/2017 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo

Lisätiedot

Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut, kokoustila Omena, Sumeliuksenkatu 11, Tampere. Neuvoston jäsenille kokoontuminen alakerrassa.

Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut, kokoustila Omena, Sumeliuksenkatu 11, Tampere. Neuvoston jäsenille kokoontuminen alakerrassa. Tampere Pöytäkirja 6/2018 1 (12) Aika 13.12.2018, klo 16:04-18:15 Paikka Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut, kokoustila Omena, Sumeliuksenkatu 11, Tampere. Neuvoston jäsenille kokoontuminen alakerrassa.

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, toukokuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, toukokuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 24.6. klo 9.00 Lomautukset kasvattivat työttömyyttä Kainuussa Työvoiman kysyntä takkuilee ja työttömyyden väheneminen odotuttaa

Lisätiedot

Rovaniemen työllisyysyksikkö

Rovaniemen työllisyysyksikkö Rovaniemen työllisyysyksikkö Syksyn 2017 aikana on alettu kokoamaan yhteen tiimiä, joka kehittää Rovaniemen kaupungin työllisyyspalveluita mm.kuntatyöllistämisen kehittämistä, työllistämishankkeiden hallinnointia

Lisätiedot

Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, Tampere. 51 Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimitusjohtajan katsaus

Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, Tampere. 51 Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimitusjohtajan katsaus Tampere Pöytäkirja 7/2018 1 (12) Aika 18.12.2018, klo 16:33-17:19 Paikka Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, 33180 Tampere Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

107 Raportti Tampereen Tilakeskus Liikelaitoksen strategian toteutumisesta 1-11/2017. Valmistelija / lisätiedot: Heikkinen Mauri

107 Raportti Tampereen Tilakeskus Liikelaitoksen strategian toteutumisesta 1-11/2017. Valmistelija / lisätiedot: Heikkinen Mauri Tampere Ote pöytäkirjasta 17/2017 1 (5) 107 Raportti Tampereen Tilakeskus Liikelaitoksen strategian toteutumisesta 1-11/2017 TRE:224/00.01.02/2015 Valmistelija / lisätiedot: Heikkinen Mauri Valmistelijan

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, huhtikuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, huhtikuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 27.5. klo 9.00 Työttömyys pysytteli kuussa kutakuinkin vuoden takaisella tasolla Kainuussa Työvoiman kysyntä piristyi selvästi,

Lisätiedot

Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston tiedote Maaliskuun 2017 tilannekatsaus (tilastopäivä ) Työttömyyden väheneminen kiihtyi

Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston tiedote Maaliskuun 2017 tilannekatsaus (tilastopäivä ) Työttömyyden väheneminen kiihtyi Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston tiedote 27.4.2017 Maaliskuun 2017 tilannekatsaus (tilastopäivä 31.3.2017) Työttömyyden väheneminen kiihtyi Pirkanmaan TE-toimistossa oli maaliskuun 2017 viimeisenä

Lisätiedot

Vantaan työllisyyspalveluiden esittely. Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja

Vantaan työllisyyspalveluiden esittely. Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja Vantaan työllisyyspalveluiden esittely Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja Työttömyys Vantaalla 16 000 14 000 12 000 10 000 8 000 6 000 4 000 2 000 Työttömyys Vantaa 2006-2017 0 2017 2016 2015 2014

Lisätiedot

Pirkanmaan kuntien allianssimalliesitys

Pirkanmaan kuntien allianssimalliesitys Pirkanmaan kuntien allianssimalliesitys Alustava versio uuden maakunnan allianssin toimivuudesta ja sen edellytyksistä kuntien ja maakunnan yhteistyössä järjestämänä 1 7.3.2018 Johdanto Valmistelussa oleva

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 22.1.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) 28 '9 '1

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: KESÄKUU 214 puh. 29 4 8 Julkistettavissa 22.7.214 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 3 3 2 (1) 2 1 1 (2) Kuvio 1. Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

Uudet avoimet työpaikat lokakuu syyskuu lokakuu lokakuu 2016/2015

Uudet avoimet työpaikat lokakuu syyskuu lokakuu lokakuu 2016/2015 Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston tiedote 22.11.2016 Lokakuun 2016 tilannekatsaus (tilastopäivä 31.10.2016) Työttömyyden vuositason kasvu hidastui huomattavasti Pirkanmaan TE-toimistossa oli lokakuun

Lisätiedot

TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Anna-Liisa Lämsä

TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Anna-Liisa Lämsä TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Mikä TYP on? TYP eli työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu on toimintamalli, jossa TE-toimisto, kunta

Lisätiedot

98 Kestävä Tampere kohti hiilineutraalia kaupunkia - tiekartan tilannekatsaus, ympäristöpolitiikan päivityskatsaus sekä linjaukset

98 Kestävä Tampere kohti hiilineutraalia kaupunkia - tiekartan tilannekatsaus, ympäristöpolitiikan päivityskatsaus sekä linjaukset Tampere Ote pöytäkirjasta 9/2018 1 (6) Yhdyskuntalautakunta, 98, 15.05.2018 Kaupunginhallitus, 665, 27.11.2017 98 Kestävä Tampere 2030 - kohti hiilineutraalia kaupunkia - tiekartan tilannekatsaus, ympäristöpolitiikan

Lisätiedot

Kausivaihtelu pienensi maaliskuussa työttömyyslukuja vain vähän. Työllisyyskatsaus, maaliskuu klo 9.00

Kausivaihtelu pienensi maaliskuussa työttömyyslukuja vain vähän. Työllisyyskatsaus, maaliskuu klo 9.00 NÄKYMIÄ HUHTIKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Kausivaihtelu pienensi maaliskuussa työttömyyslukuja vain vähän Työllisyyskatsaus, maaliskuu 2015 23.4.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli

Lisätiedot

Aktiivisen työvoimapolitiikan meneillään olevat askeleet työvoimapolitiikan maakunnallistaminen/kunnallistaminen

Aktiivisen työvoimapolitiikan meneillään olevat askeleet työvoimapolitiikan maakunnallistaminen/kunnallistaminen Aktiivisen työvoimapolitiikan meneillään olevat askeleet työvoimapolitiikan maakunnallistaminen/kunnallistaminen 14.2.2017 Paasitorni Kehittämispäällikkö Erja Lindberg Lähde: KEHA-keskus 2 14.2.2017 Kuntien

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS. Lisätiedot: Ennakkotiedot: TAMMIKUU 2009 puh ja Julkistettavissa klo 9.

TYÖLLISYYSKATSAUS. Lisätiedot: Ennakkotiedot: TAMMIKUU 2009 puh ja Julkistettavissa klo 9. TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: TAMMIKUU 29 puh. 1 64 85 ja 1 64 851 Julkistettavissa 24.2.29 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) 21 '2 '3 '4

Lisätiedot

391 Lausunto luonnoksesta liikenne- ja viestintäministeriön asetukseksi maanteiden ja rautateiden runkoverkosta ja niiden palvelutasosta

391 Lausunto luonnoksesta liikenne- ja viestintäministeriön asetukseksi maanteiden ja rautateiden runkoverkosta ja niiden palvelutasosta Tampere Ote pöytäkirjasta 32/2018 1 (5) 391 Lausunto luonnoksesta liikenne- ja viestintäministeriön asetukseksi maanteiden ja rautateiden runkoverkosta ja niiden palvelutasosta TRE:5481/08.01.00/2018 Valmistelija

Lisätiedot

Työttömyys helpottui vain hieman tammikuusta helmikuuhun Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, helmikuu klo 9:00

Työttömyys helpottui vain hieman tammikuusta helmikuuhun Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, helmikuu klo 9:00 NÄKYMIÄ MAALISKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Työttömyys helpottui vain hieman tammikuusta helmikuuhun Etelä-Savossa Työllisyyskatsaus, helmikuu 2014 25.3.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Työvoimapalvelut maakuntauudistuksessa

Työvoimapalvelut maakuntauudistuksessa Työvoimapalvelut maakuntauudistuksessa Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan avoin kuuleminen Eduskunnan Pikkuparlamentin auditorio 1.3.2017 Varatoimitusjohtaja Timo Reina Nyt näyttää vahvasti siltä, että:

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: KESÄKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 23.7.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) 28 '9 '1

Lisätiedot