STORAGE IT. EASY PILVI - EASY Pilvipalvelin. Palvelukuvaus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "STORAGE IT. EASY PILVI - EASY Pilvipalvelin. Palvelukuvaus"

Transkriptio

1 STORAGE IT EASY PILVI - EASY Pilvipalvelin Palvelukuvaus Y-tunnus: (12)

2 1. Sisällys 1. Sisällys Johdanto Käsitteet Palveluntuottaja Palvelusta sopiminen Velvollisuudet ja oikeudet Palvelu asiakkaan näkökulmasta Palvelu tietosuojan näkökulmasta Vastuut ja roolit: Henkilötietojen käsittely Palvelun tietoturvallisuus Palvelun suunnittelu ja toteutus Valvonta ja häiriötilanteet Toimitusprosessi Asennus ja käyttöönotto sisältävät: Irtisanominen Asiakaspalvelu-tasot Tekninen palvelukuvaus Pilvipalvelin koostuu Konesalit... 9 Y-tunnus: (12)

3 1. Johdanto Tällä palvelukuvauksella kuvataan Storage IT:n EASY pilvipalvelin palvelu. Asiakas hyväksyy myös tämän palvelukuvauksen ja tähän kuuluvien liitteiden ehdot hyväksyessään palvelun käyttöehdot sopimuksen teon yhteydessä. Mikäli asiakkaalla on tästä palvelukuvauksesta poikkeavia palveluja tai teknisiä ratkaisuja, kuvataan ne erillisessä liitteessä Käsitteet Asiakas tarkoittaa palvelua käyttävää organisaatiota. Palvelun tuottaja/toimittaja tarkoittaa Storage IT:tä. Kumppani tarkoittaa Storage IT:n jälleenmyyjäkumppania. Alihankkija tarkoittaa palvelun ylläpidosta vastaavia tahoja ja ulkopuolisia toimittajia. 2. Palveluntuottaja Palveluntuottajana toimii Storage IT Palvelusta sopiminen Palvelusta sopivat tahot ovat palveluntuottaja, asiakas ja tapauksesta riippuen myös kumppani Velvollisuudet ja oikeudet Palvelun käyttöön annetaan käyttäjätukea sähköpostitse sekä puhelinpalveluna tarjouksessa sekä yhteystiedoissa kuvatuin tavoin. Lisäksi erikseen sovittavalla tavalla asiakkaalla on mahdollisuus tilata toimittajalta tai mahdollisesti kumppanilta käyttökoulutuspalvelua. Tämän sopimuksen mukainen palvelu annetaan suomen kielellä, elleivät osapuolet erikseen toisin kirjallisesti sovi. Palveluun ei kuulu erityisten tai ulkopuolisten asiantuntijapalveluiden käyttö taikka asiakkaan vastuulla olevien seikkojen korjaus tai niistä aiheutuneet ylimääräiset toimet. Asiakkaan vastuulla oleviin seikkoihin luetaan mm. kaikki asiakkaan sisäisen infran vaatimat muutos- ja korjaustyöt. Tällaisista veloitetaan erikseen sovittava erillinen maksu hinnaston tai yleisten veloitusperiaatteiden mukaisesti. Palvelu on asiakkaalla käytettävissä 24/7. Toimittaja valvoo palvelun tuotantojärjestelmän toimivuutta 24/7 varmistaen palvelun käytettävyyden asiakkaille. Mahdollisen vikatilanteen ilmetessä toimittaja ryhtyy välittömästi korjaustöihin. Toimittajalla on oikeus toteuttaa päivitys-, huolto- ym. vastaavia toimenpiteitä, joiden vuoksi palvelu joudutaan tilapäisesti keskeyttämään. Y-tunnus: (12)

4 Huoltotöiden aiheuttamista palvelukatkoksista ilmoitetaan asiakkaalle aina etukäteen. Ilmoitukset toteutetaan pääasiallisesti sähköpostitse erikseen sovitusti, joko suoraan asiakkaalle tai asiakkaan yhteyshenkilölle kumppanin toimesta. Huoltotoimenpiteet, joiden ajaksi Palvelu joudutaan keskeyttämään, tehdään sellaisina aikoina, jolloin päivityskatkosta on mahdollisimman pieni haitta asiakkaalle. Toimittajan asiakaspalvelun ja muiden henkilötyöllä toteutettavien palvelujen palveluaika on 8-17 arkipäivinä. Poikkeavista palveluajoista ja sisällöistä voidaan erikseen määrätä tarjouksessa. Asiakkaan velvollisuutena on ilmoittaa toimittajalle tai kumppanille palveluun vaikuttavista muutoksista. Asiakkaan velvollisuutena on ilmoittaa toimittajalle tai kumppanille mahdollisista virheilmoituksista koskien varmuuskopiointia Palvelu asiakkaan näkökulmasta Palvelu sisältää EASY pilvipalvelimen (sovelluspalvelin), joka on yrityksille suunniteltu palvelinratkaisu. Palvelulla asiakkaan tärkeät ohjelmistot siirretään pilvikäyttöisiksi. EASY pilvipalvelin toimii ISO sertifioidusta kotimaisesta konesalista. EASY Web Access -toiminnolla tietojen käyttö on mahdollista mistä vain verkkoyhteyden kautta. Toiminto toimii web-selaimella. Kuva 1: Kuva pilvipalvelimen demosta Palvelussa: Palvelimet sijaitsevat turvallisessa suomalaisessa konesalissa. Asiakkaan ei tarvitse tehdä laite- tai ohjelmistoinvestointeja. Järjestelmäalustan valvonnan, ylläpidon ja versiopäivitykset toimittajan toimesta. Y-tunnus: (12)

5 Palvelimet ovat laajennettavissa (suorituskyky, kapasiteetti) asiakkaan tarpeiden mukaan. Palvelimia voidaan hallita erillisen EASY Web Access toiminnon avulla verkkoselaimesta ja mobiililaitteesta. Varmuuskopiointi hoidetaan automaattisesti toimittajan puolesta. Suomenkielinen asiakaspalvelu arkena klo Palvelu tietosuojan näkökulmasta EU:n yleiseen tietosuoja-asetuksen (EU) 2016/679 mukaan EASY Pilvipalvelin-palvelussa asiakas on rekisterinpitäjä ja toimittaja on rekisterin käsittelijä. Mikäli palvelu on ostettu kumppanin kautta, toimii kumppani pääkäsittelijänä ja toimittaja alikäsittelijänä. Toimittaja ostaa myös tapauksesta riippuen alihankintana konesalipalveluja alihankkijalta, joka silloin toimii rekisterin alikäsittelijänä. Toimittaja takaa sopimuksilla ja toimitusehdoilla, että kaikki osapuolet ymmärtävät ja sitoutuvat henkilötietojen käsittelyyn asetuksen mukaisella tavalla. 3.1 Vastuut ja roolit: Asiakas on rekisterinpitäjänä vastuussa palvelussa käsiteltävistä henkilötiedoista ja vastaa, että sillä on oikeus siirtää kyseiset henkilötiedot toimittajalle sopimuksen mukaiseen käsittelyyn. Asiakas vastaa toimittajan ohjeistamisesta henkilötietojen käsittelyyn. Asiakkaan nimettyjen henkilöiden tulee toimittaa toimittajalle mahdolliset henkilötietojen tietopyynnöt, sekä pyynnöt tietojen poistamisesta (ns. oikeus tulla unohdetuksi). Toimittaja toteuttaa pyynnöt siinä laajuudessa kuin se on mahdollista, ottaen huomioon voimassa olevan lainsäädännön (esim. tietojen lakisääteinen säilytysaika) ja viranomaismääräykset (esim. ansiotietojen ilmoittaminen verottajalle). Toimittaja vastaa henkilötietojen käsittelystä voimassa olevan lainsäädännön, tietosuoja-asetuksen ja asiakkaan ohjeistuksen mukaisesti. Toimittaja, asiakas, kumppani ja alihankkija kaikki vastaavat oman viestintäverkkonsa tietoturvasta. Osapuolet eivät vastaa omien vaikutusmahdollisuuksiensa ulkopuolella olevista palvelun käyttöä haittaavista tekijöistä tai niistä aiheutuvista vahingoista. Osapuolet sitoutuvat viipymättä ilmoittamaan, mikäli heidän tietoon tulee tai heillä on perusteltu syy epäillä järjestelmän tietosuojaa tai tietoturvaa koskevan poikkeaman tapahtuneen. Y-tunnus: (12)

6 3.2. Henkilötietojen käsittely Palvelussa asiakas, toimittaja ja tapauksesta riippuen kumppani sekä alihankkija käsittelee ja tallentaa henkilötietoja. Järjestelmässä käsitellään seuraavia tietoja: Nimi, organisaatio, sähköposti, puhelinnumero. Muista mahdollisista käsiteltävistä tiedoista sovitaan erikseen. Toimittaja noudattaa henkilötietoja käsitellessään lainsäädännön edellyttämää hyvää henkilötietojen käsittelytapaa ja tietojen suojaamista koskevia säännöksiä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaan rekisterin henkilötietoja käsitellään vain palvelun edellyttämässä laajuudessa, pääsy tietoihin rajataan, sekä teknisen että fyysisen tietoturvan keinoin. Toimittajalla on jatkuvuussuunnitelma toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi myös poikkeustilanteissa. Lisäksi toimittaja toteuttaa palvelun henkilötietosuojaa kappaleessa 5. kuvatuilla tietoturvamenetelmillä. Kuva 2. Toimittajan suoran asiakkaan henkilötiedon elinkaari Y-tunnus: (12)

7 Kuva 3. Kumppanin asiakkaan henkilötiedon elinkaari 4. Palvelun tietoturvallisuus Menetelmiä käsitellään tarkemmin palvelun teknisessä kuvauksessa kappaleessa Palvelun suunnittelu ja toteutus Palvelun suunnittelussa ja tuottamisessa on huomioitu tietoturvallisuuteen liittyvät vaatimukset. Palvelun tuotantoympäristö on turvallinen ja tehdyt integraatiot sekä yhteydet palveluun on toteutettu vaatimusten mukaisesti. Toimittaja hyödyntää erilaisia riskienhallintamenetelmiä, joiden avulla palvelujen tietoturvallisuusvaatimusten täyttymisen tarvetta ja toteutusta arvioidaan. Lisäksi palvelun riskejä seurataan säännöllisesti. Palvelun suunnittelussa ja tuottamisessa on huomioitu tietoturvallisuuteen ja tietosuojaan liittyvä lainsäädäntö. Henkilötietojen käsittelyyn liittyen on laadittu tietosuojaselosteet ja henkilötietojen käsittelyyn liittyviä tietoturvallisuusvaatimuksia on huomioitu palvelun suunnittelussa ja toteutuksessa. Palveluun pääsy rajoitetaan vain niihin työntekijöihin, joiden on palvelun toteuttamiseksi välttämätöntä päästä siihen käsiksi. Palvelutuottaja tekee säännöllisesti suorituskykytestauksia ja muutostilanteissa muutosten toimivuutta ja palvelun tietoturvallisuutta testataan etukäteen. Testaamisella varmistetaan myös tietojen yhdistämisen oikeellisuutta sekä palvelun häiriötöntä hyödyntämistä muutostilanteissa. Y-tunnus: (12)

8 4.2 Valvonta ja häiriötilanteet Palvelun suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitu normaalit odotettavissa olevat ulkoiset häiriöt ja tietoturvauhat. Palveluun on luotu valvontaprosesseja sekä prosessit häiriöhallintaa 5. Toimitusprosessi Käyttöönotossa toteutetaan asiakkaan määrittelemän tarpeen mukainen järjestelmä. Käyttöönotto sisältää EASY Pilvipalvelimen asennuksen ja määrittelyn asiakkaan tilaamilla ominaisuuksilla. Järjestelmään halutut muut ohjelmistojen asennukset sovitaan tapauskohtaisesti. Tarpeen mukaan voidaan järjestää erillinen käyttöönottokoulutus, josta sovitaan yksityiskohtaisesti yhdessä asiakkaan ja toimittajan kanssa Asennus ja käyttöönotto sisältävät: Yrityskohtaisen EASY pilvipalvelin-ratkaisun asennuksen Storage IT:n Datacenterissä. Käyttöoikeudet EASY pilvipalvelimeen sovitulle käyttäjämäärälle. Client-sovellusten yhteydet sovitulle käyttäjämäärälle (Remote Desktop). Palomuuri-sääntöjen sekä yhteyksien määrittelyn ja testauksen. Pääkäyttäjä-tunnusten lähettämisen asiakkaalle Irtisanominen Irtisanomisaika 3 kuukautta Tiedot poistetaan 3 päivää sopimuksen päättymisestä 6. Asiakaspalvelu-tasot 1. Taso Kumppani 2. Taso Storage IT Periaatteet: Toimittaja on taso 1 suorille asiakkaille. Kumppani hoitaa omien asiakkaidensa asiakaspalvelun. Toimittaja tarjoaa kumppaneiden myyjille ja asentajille asiakaspalvelun. Y-tunnus: (12)

9 7. Tekninen palvelukuvaus 7.1. Pilvipalvelin koostuu Alusta: o VMWare o Käyttöjärjestelmät: Windows Server 2008 R2, Windows Server o 2012 R2, Windows Server 2016 Muisti: Alkaen 2 GB RAM Levytila: Min. 40 GB vcpu (2,4 GHz): 1 8 kpl Yhteystavat: o Remote Desktop, Web Access o Site-to-site-VPN o SSL VPN Data centerin sisäinen verkkokortti, nopeus: 10 Gbit Verkkokortti, lkm: 1 4 kpl Hallintaominaisuudet: Remote desktop, Webportal, Mobile Optinen asema: DVD-ROM, ISO-image -levyasema Tavoitekäytettävyystaso: 98 % Asiakaspalvelu: arkisin klo 8-17, suomenkielinen Varmuuskopiointi: Päivittäin Varmuuskopioinnin palautus: 14 vrk Tietovaraston sijainti: Toimittajan konesali, Suomi 8. Konesalit Toimittaja ostaa alihankintana konesalitilaa Data Center Finlandilta. DataCenterillä on pääkaupunkiseudulla kaksi konesalia, jotka ovat yli 10 km etäisyydellä toisistaan. Konesalit ovat tietoliikenteen näkökulmasta kytketty toisiinsa DataCenterille dedikoiduilla kuituyhteyksillä. Kuituyhteyksissä hyödynnetään DataCenterin omistamia ja hallinnoimia DWDM-järjestelmiä. Kuvassa 1 on esitettynä peri- Y-tunnus: (12)

10 aatekuva kahdennetuista konesalien välisistä yhteyksistä. Kuva 4. Konesaliyhteyksien periaatekuva Tietoliikenteen näkökulmasta katsottuna voidaan konesalipari tunnistaa yhdeksi kahteen erilliseen fyysiseen sijaintiin laajennetuksi konesaliksi. Konesaleihin voidaan asentaa palvelimia eri arkkitehtuureilla erilaisten järjestelmien vaatimuksien mukaisesti. Verkkosegmentoinnit edusta- ja taustaverkon kautta voidaan suojata palomuurilla. Kaikki konesalin ulkopuolelta tuleva liikenne on palomuurisuojattu. Mikäli järjestelmässä on useampi rinnakkaispalvelin, voidaan ottaa käyttöön kuormantasauspalvelu joka jakaa kuorman määriteltyjen sääntöjen mukaisesti. Y-tunnus: (12)

11 Customer 1 Network VPN INTERNET MPLS Customer 2 Network-branch1 Network-branch2 Network-branch3 BGP Network-branch4 Network-branch5 Network-branchN Firewall cluster Network-transit Network-FE Layer 2 Network-FE Fiber connection with DWDM Network-BE Layer 2 Network-BE Network_Management Layer 2 Network_Management St orage, Backup, Monit oring, and Management FC St orage, Backup, Monit oring, and Management Kuva 5. Konesalien periaatekuva. Konesalien toiminta on toteutettu energia- ja ympäristöystävällisesti. Vapaajäähdytystä on mahdollista hyödyntää, kun ulkoilman lämpötila on alle 16 C. Konesaleissamme hyödynnetään vapaajäähdytystä jopa 9 kk vuodesta. Y-tunnus: (12)

12 Kahdennettu konesalipalvelu Kahdennettu konesalipalvelu tarjoaa asiakkaan erittäin kriittisille palvelin- ja tallennusjärjestelmille mahdollisuuden jakaa tietojärjestelmät kahteen eri laitetilaan. Kahdennetulla konesalipalvelulla voidaan tuottaa palvelut erittäin korkealla käytettävyydellä ja sitä kautta varmistaa asiakkaan liiketoiminnan jatkuvuus. DataCenterin käyttämät virtuaalipalvelinjärjestelmät mahdollistavat joustavat vaihtoehdot kahdennetulle konesalipalvelulle, jossa asiakkaan käyttämää sovellusta ei tarvitse erikseen muokata tähän tarkoitukseen. Kahdennetussa konesalipalvelussa voidaan kahdentaa koko järjestelmä tai osioita siitä, kuten esimerkiksi tallennusjärjestelmä. Yhteydet ulkomaailmaan, voidaan toteuttaa itsenäisesti kaikista konesaleista, joka mahdollistaa myös tietoliikennereittien varmennuksen asiakkaan tiloissa sijaitsevien työasemien ja sovelluspalvelimien välillä. DataCenterin konesalit mahdollistavat samojen julkisten IP-osoitteiden käyttämisen molemmissa konesaleissa samanaikaisesti, mikä mahdollistaa mm. aktiivi-aktiivi kahdennuksen toteuttamisen ja myös katastrofitilanteissa palvelut ovat palautettavissa toiseen konesaliin ilman suurempia muutostöitä. Y-tunnus: (12)

STORAGE IT. EASY PILVI - EASY Tiedostopalvelin. Palvelukuvaus

STORAGE IT. EASY PILVI - EASY Tiedostopalvelin. Palvelukuvaus STORAGE IT EASY PILVI - EASY Tiedostopalvelin Palvelukuvaus Sisällys 1. Johdanto... 3 1.1. Käsitteet... 3 2. Palveluntuottaja... 3 2.1. Palvelusta sopiminen... 3 2.2. Velvollisuudet ja oikeudet... 3 2.3.

Lisätiedot

EASY VARMA VARMUUSKOPIOINTI. Palvelukuvaus. Disaster Recovery as a Service. (DRaaS)

EASY VARMA VARMUUSKOPIOINTI. Palvelukuvaus. Disaster Recovery as a Service. (DRaaS) EASY VARMA VARMUUSKOPIOINTI Palvelukuvaus Disaster Recovery as a Service (DRaaS) Sisällys Sisällys... 2 1. Johdanto... 4 1.2 Käsitteet... 4 2. Palveluntuottaja... 5 2.1. Palvelusta sopiminen... 5 2.2.

Lisätiedot

STORAGE IT EASY TOIMI Toiminnanohjaus- ja dokumentinhallinta Palvelukuvaus

STORAGE IT EASY TOIMI Toiminnanohjaus- ja dokumentinhallinta Palvelukuvaus STORAGE IT EASY TOIMI Toiminnanohjaus- ja dokumentinhallinta Palvelukuvaus Y-tunnus: 1951781-9 www.storageit.fi 1(13) Sisällys Sisällys... 2 1. Johdanto... 3 1.2. Käsitteet... 3 2. Palveluntuottaja...

Lisätiedot

EASY VARMA. Palvelukuvaus. Varmuuskopiointi PK-yrityksille

EASY VARMA. Palvelukuvaus. Varmuuskopiointi PK-yrityksille EASY VARMA Palvelukuvaus Varmuuskopiointi PK-yrityksille Sisällysluettelo 1 Johdanto... 4 1.2 Käsitteet... 4 2 Palveluntuottaja... 4 2.1. Palvelusta sopiminen... 4 2.2. Palvelun tuottajan velvollisuudet

Lisätiedot

SAP alustat ja Live Patching

SAP alustat ja Live Patching SAP alustat ja Live Patching Niko Mourujärvi, Solutions Architect DataCenter Finland Oy Palvelua parhaalla asenteella Minä Niko Mourujärvi Solutions Architect, pre-sales, tuotteistus niko.mourujarvi@datacenter.fi

Lisätiedot

EASY PILVEN Myynnin opas - Storage IT

EASY PILVEN Myynnin opas - Storage IT EASY PILVEN Myynnin opas - Storage IT EASY Pilvi EASY Tiedostopalvelin: Tiedostojen tallennukseen ja jakamiseen soveltuva monipuolinen järjestelmä EASY Pilvipalvelin: Täysiverinen, skaalautuva käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

TOIMENPITEET ITPOINT OY ASIAKKAAN HENKILÖTIETOJEN TURVALLISUUDEN VARMISTAMISEKSI

TOIMENPITEET ITPOINT OY ASIAKKAAN HENKILÖTIETOJEN TURVALLISUUDEN VARMISTAMISEKSI TOIMENPITEET ITPOINT OY ASIAKKAAN HENKILÖTIETOJEN TURVALLISUUDEN VARMISTAMISEKSI SELONTEKO EU:N TIETOSUOJA-ASETUS GDPR:N VAATIMUSTEN TOTEUTTAMISTAVOISTA ITPOINT OY:SSA ITpoint Oy toimittaa asiakkaansa

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisteri- ja tietosuojaseloste 25.5.2018 EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Jyväs-Ateriat Ay Y-tunnus: 1996612-0 Kaakkovuorentie 10, 40320 JYVÄSKYLÄ Tietosuoja-asioista

Lisätiedot

Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki

Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki TARJOUS 70214 06.03.2014 Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto Anu Soukki PL 2205 00099 Helsingin kaupunki anu.soukki@hel.fi eero.saarinen@hel.fi tea.tikkanen@hel.fi

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Trimedia Oy

Tietosuojaseloste. Trimedia Oy Tietosuojaseloste Trimedia Oy www.trimedia.fi info@trimedia.fi +358 44 535 7215 1 Tietosuojaseloste 1. Rekisterin pitäjä Yritys valvoo antamiasi tietoja ja on vastuussa henkilötiedoista tietosuojalain

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Tämä on henkilötietolain (10 ja 24 ) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 14.5.2018. Viimeisin muutos 23.5.2018. 1. Rekisterinpitäjä Sareni Oy

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite 7 1 (6) Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa PISA 2021 -palvelusopimusta (Dnro ), jäljempänä

Lisätiedot

Helpten Oy. Tietosuojaseloste Päivitetty: Päivitetty viimeksi Kattavuus

Helpten Oy. Tietosuojaseloste Päivitetty: Päivitetty viimeksi Kattavuus Helpten Oy Tietosuojaseloste Päivitetty: 20.5.2018 Päivitetty viimeksi 20.5.2018 Kattavuus Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan Helpten Oy:n tietosuojaperiaatteista, tietoturvaa ja tietosuojaa koskevista

Lisätiedot

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 ANVIA PILVI kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 Anvia Pilvi TIESITKÖ, ETTÄ YLI PUOLET SUOMALAISYRITYKSISTÄ KÄYTTÄÄ PILVIPALVELUITA? Anvia Pilvi on suomalaisille yrityksille tarkoitettu palvelu,

Lisätiedot

Storage IT Automaattinen Tiedonvarmennuspalvelu. Palvelukuvaus 1 (5)

Storage IT Automaattinen Tiedonvarmennuspalvelu. Palvelukuvaus 1 (5) Storage IT Automaattinen Tiedonvarmennuspalvelu Palvelukuvaus 1 (5) 1. Palvelun yleiskuvaus Storage IT automaattinen tiedonvarmennuspalvelu on Storage IT Oy:n asiakkailleen tarjoama palvelu, joka mahdollistaa

Lisätiedot

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja peruste

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja peruste Northern Lights Ry:n jäsen- ja yhteistyökumppanirekisterin tietosuojaseloste Laatimispäivä: 27.01.2019 1. Rekisterinpitäjä Northern Lights Ry Y-Tunnus: 0829302-0 puheenjohtaja@northernlights.fi 2. Rekisteriasioiden

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Tämä on henkilötietolain (10 ja 24 ) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 15.5.2018. Viimeisin muutos 20.2.2019. 1. Rekisterinpitäjä (2293174-6

Lisätiedot

TIETOJA ASIAKKUUKSIIN LIITTYVIEN HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ

TIETOJA ASIAKKUUKSIIN LIITTYVIEN HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ TIETOSUOJASELOSTE 1 TIETOJA ASIAKKUUKSIIN LIITTYVIEN HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ Rekisterinpitäjä Tämä seloste sisältää EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 13 ja 14 artiklan edellyttämiä tietoja henkilötiedoista,

Lisätiedot

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta Liite 1 Henkilötietojen käsittelyn ehtoihin Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta (Dnro

Lisätiedot

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen.

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen. LiiteSopimusliite JAR1825129 Henkilötietojen käsittelyn ehdot 29.11.201822.10.2018 1 (5) JARDno-2017-1652 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa Sopimusta työterveyshuollon

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE (laajennettu) Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 EU Tietosuoja-asetus 2016/679

TIETOSUOJASELOSTE (laajennettu) Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 EU Tietosuoja-asetus 2016/679 TIETOSUOJASELOSTE (laajennettu) Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 EU Tietosuoja-asetus 2016/679 Laatimispäivä 24.5.2018 1 pitäjä Nimi Etelä-Pohjanmaan liitto Osoite Kampusranta 9 C, PL 109, 60101 Seinäjoki

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE. 4. Rekisterin käyttötarkoitus ja henkilötietojen käsittelyn peruste

TIETOSUOJASELOSTE. 4. Rekisterin käyttötarkoitus ja henkilötietojen käsittelyn peruste TIETOSUOJASELOSTE Katto2000 Oy noudattaa menettelytapoja ja prosesseja, joilla suojataan henkilötietoja tietosuojalainsäädännön vaatimusten mukaisesti. Tämä tietosuojaseloste sisältää tietojen keräämisen

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Tietosuojaselote Sivu 1 (4) Tietosuojaselote EU:n yleisen tietosuojaasetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Sakipa Oy Isännöinti Ytunnus: 23545863 osoite: Yrjönkatu 15, 28100 Pori p. 026344300

Lisätiedot

Asiakas- ja markkinointirekisteri. Tietosuojaseloste. Tilitoimisto Likvidi Oy

Asiakas- ja markkinointirekisteri. Tietosuojaseloste. Tilitoimisto Likvidi Oy Asiakas- ja markkinointirekisteri Tietosuojaseloste Sisällys 1 Rekisterinpitäjä 3 2 Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa 3 3 Tietosuojavastaava 3 4 Rekistereiden nimet 3 5 Henkilötietojen käsittelyn

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1 Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa Älykäs Turvallisuus - [Fasilitointi ja viitekehys Fasilitointi ja yhteiskehittäminen] sopimusta,

Lisätiedot

Verkkosivujen palautelomakkeen käsittelyä koskeva tietosuojaseloste

Verkkosivujen palautelomakkeen käsittelyä koskeva tietosuojaseloste TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Verkkosivujen palautelomakkeen käsittelyä koskeva tietosuojaseloste SISÄLLYSLUETTELO 1. Rekisterinpitäjä... 2 2. Mitä tietoja käsittelemme?... 2 3. Mihin tarkoitukseen henkilötietoja

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

Henkilötietolain (521/1999) 10 ja 24 :ssä säädetyistä tiedoista koostuva tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste on laadittu

Henkilötietolain (521/1999) 10 ja 24 :ssä säädetyistä tiedoista koostuva tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste on laadittu TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolain (521/1999) 10 ja 24 :ssä säädetyistä tiedoista koostuva tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste on laadittu 30.4.2018. REKISTERINPITÄJÄ Rekisterinpitäjänä toimii: Tili-Saarimaa

Lisätiedot

Valtion kalastonhoitomaksun myyntiä koskeva tietosuojaseloste

Valtion kalastonhoitomaksun myyntiä koskeva tietosuojaseloste TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Valtion kalastonhoitomaksun myyntiä koskeva tietosuojaseloste SISÄLLYSLUETTELO 1. Rekisterinpitäjä... 2 2. Mitä tietoja käsittelemme?... 2 3. Mihin tarkoitukseen henkilötietoja

Lisätiedot

Tampereen yliopisto Tietosuojailmoitus 1 (5) Tampereen yliopisto Tampereen yliopisto Kalevantie 4, Tampere Puh.

Tampereen yliopisto Tietosuojailmoitus 1 (5) Tampereen yliopisto Tampereen yliopisto Kalevantie 4, Tampere Puh. Tampereen yliopisto Tietosuojailmoitus 1 (5) Tietosuojailmoitus 1. Rekisterinpitäjä Tampereen yliopisto Yksikkö Tampereen yliopisto 33014 Tampereen yliopisto Kalevantie 4, 33100 Tampere Puh. 03 355 111

Lisätiedot

WestStar Oy Aleksanterinkatu 17 B Lahti. Liite Henkilötietojen käsittely

WestStar Oy Aleksanterinkatu 17 B Lahti. Liite Henkilötietojen käsittely 1 WestStar Oy 24.5.2018 2223699-7 Aleksanterinkatu 17 B 15110 Lahti Liite Henkilötietojen käsittely 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Osapuolet 2. Tausta ja tarkoitus 3. Määritelmät 4. Käsittelyn kohde ja tarkoitus

Lisätiedot

Akses Oy:n tietosuojaseloste asiakkaille ja yhteistyökumppaneille

Akses Oy:n tietosuojaseloste asiakkaille ja yhteistyökumppaneille Akses Oy:n tietosuojaseloste asiakkaille ja yhteistyökumppaneille Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan, miten Akses Oy käsittelee asiakkaidensa ja yhteistyökumppaneidensa henkilötietoja; mitä henkilötietoja

Lisätiedot

Asiakaskilpailuja koskeva tietosuojaseloste

Asiakaskilpailuja koskeva tietosuojaseloste TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Asiakaskilpailuja koskeva tietosuojaseloste SISÄLLYSLUETTELO 1. Rekisterinpitäjä... 2 2. Mitä tietoja käsittelemme?... 2 3. Mihin tarkoitukseen henkilötietoja käsitellään?... 2

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio. Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella.

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio. Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella. Tietosuojaseloste Sivu 1 (4) Tietosuojaseloste EU:n yleisen tietosuojaasetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Tili ja isännöinti Harri Nupponen Ytunnus: 12826942 osoite: Sammontie 7 as 8,

Lisätiedot

IT2018 ETP ERITYISEHTOJA TIETOVERKON VÄLITYKSELLÄ TOIMITETTAVISTA PALVELUISTA (PILVIPALVELU)

IT2018 ETP ERITYISEHTOJA TIETOVERKON VÄLITYKSELLÄ TOIMITETTAVISTA PALVELUISTA (PILVIPALVELU) IT2018 ETP ERITYISEHTOJA TIETOVERKON VÄLITYKSELLÄ TOIMITETTAVISTA PALVELUISTA (PILVIPALVELU) 1 SOVELTAMINEN 1.1 Näitä erityisehtoja sovelletaan tietoverkon välityksellä toimitettaviin ohjelmistopalveluihin.

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Uimahalli ja kuntosali Liprakan asiakasrekisteri Tiedonanto

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 1.2.1 Suodatettava liikenne... 3 1.3 Palvelun rajoitukset...

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.5.2018 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus

PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus 1 (7) PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus 18.04.2005 2 (7) Sisällysluettelo 1 REITTi -varmmennuspalvelun palvelukuvaus... 3 1.1 REITTi -varmennuspalvelu... 3 2 Tekninen toteutus... 4

Lisätiedot

Palvelukuvaus LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS.

Palvelukuvaus LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS. Palvelukuvaus 1 LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 3 1.1 Verkkoturvapalvelu... 3 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 3 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 3 1.2.1 Suodatettava

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojaseloste, koskien ohjelmistopalveluamme Admicomia

EU:n tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojaseloste, koskien ohjelmistopalveluamme Admicomia Alavieskan LVI Oy:n tietosuojaseloste EU:n tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojaseloste, koskien ohjelmistopalveluamme Admicomia 1. Rekisterinpitäjä Alavieskan LVI Oy Y-tunnus 0840417-3 Puurakenteentie

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Rekisteri- ja tietosuojaseloste TÄMÄ ON CORELLIA HELSINKI OY:N HENKILÖTIETOLAIN (10 JA 24 ) JA EU:N YLEISEN TIETOSUOJA-ASETUKSEN (GDPR) MUKAINEN REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE. LAADITTU 14.5.2018. VIIMEISIN

Lisätiedot

Sofor Oy:n asiakasrekisterin henkilörekisteriseloste

Sofor Oy:n asiakasrekisterin henkilörekisteriseloste 2018 :n asiakasrekisterin henkilörekisteriseloste Asiakasrekisterin henkilörekisteriseloste Sivu 2 (5) Sisältö: Rekisterinpitäjä 3 Rekisterin nimi 3 Tietojen käsittelyn tarkoitus 3 Rekisterin tietosisältö

Lisätiedot

Henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena on:

Henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena on: 1 (5) TIETOSUOJASELOSTE 1 YKSITYISYYTESI SUOJAAMINEN 2 REKISTERINPITOA KOSKEVAT YLEISET TIEDOT 3 TIETOJEN KÄYTTÖTARKOITUS Yksityisyytesi on meille tärkeää. Veho sitoutuu suojaamaan yksityisyyttäsi ja noudattamaan

Lisätiedot

Käyttöehdot Omakannan Omatietovaranto

Käyttöehdot Omakannan Omatietovaranto Käyttöehdot Omakannan Omatietovaranto 24.10.2018 Kela, Kanta-palvelut Kuvailulehti Julkaisija ja julkaisuaika Kela, Kanta-palvelut 24/10/2018 Tekijät Kela, Kanta-palvelut Julkaisun nimi Käyttöehdot Omakannan

Lisätiedot

1. YLEISKUVAUS... 2. 1.1. Palvelun rajoitukset... 2 2. PALVELUKOMPONENTIT... 2. 2.1. Sähköpostipalvelu... 2. 2.2. Sähköpostipalvelun lisäpalvelut...

1. YLEISKUVAUS... 2. 1.1. Palvelun rajoitukset... 2 2. PALVELUKOMPONENTIT... 2. 2.1. Sähköpostipalvelu... 2. 2.2. Sähköpostipalvelun lisäpalvelut... Palvelukuvaus 19.1.2015 1 Sisällysluettelo 1. YLEISKUVAUS... 2 1.1. Palvelun rajoitukset... 2 2. PALVELUKOMPONENTIT... 2 2.1. Sähköpostipalvelu... 2 2.2. Sähköpostipalvelun lisäpalvelut... 3 3. TOIMITUS

Lisätiedot

Olemme sitoutuneet suojaamaan asiakkaidemme yksityisyyttä ja tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa henkilötietojen käsittelyyn.

Olemme sitoutuneet suojaamaan asiakkaidemme yksityisyyttä ja tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa henkilötietojen käsittelyyn. Asiakasrekisterin tietosuojaseloste Yleistä Olemme sitoutuneet suojaamaan asiakkaidemme yksityisyyttä ja tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa henkilötietojen käsittelyyn. Kerromme tässä henkilötietojen käsittelystämme

Lisätiedot

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Tietosuoja- ja rekisteriseloste Tietosuoja- ja rekisteriseloste Evästeet Aparnasremontit.fi kerää joitakin käyttäjäkohtaisia tietoja käyttämällä evästeitä ( cookies ). Eväste on vierailijan selaimelle lähetettävä pieni tekstitiedosto,

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Kuntarekry.fi. case: pilvipalvelut 13.2.2014. KL-Kuntarekry Oy / Tuula Nurminen

Kuntarekry.fi. case: pilvipalvelut 13.2.2014. KL-Kuntarekry Oy / Tuula Nurminen case: pilvipalvelut 13.2.2014 KL-Kuntarekry Oy / Tuula Nurminen 1 11.2.2014 Pilvipalveluiden luokittelusta 1. Yksityinen pilvipalvelu, (Private cloud) Organisaation oma tai vuokrattu palvelu, jolloin resurssit

Lisätiedot

29.11.2015. Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301. Storage. Storage - trendit. 5 opintopistettä. Petri Nuutinen

29.11.2015. Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301. Storage. Storage - trendit. 5 opintopistettä. Petri Nuutinen Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301 5 opintopistettä Petri Nuutinen 5 opintopistettä Petri Nuutinen Storage Storage hallinnassa tärkeää saatavuus laajentaminen turvaaminen optimointi Storagen

Lisätiedot

Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille

Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille 1 Tietosuoja-asetuksesta Asetus astui voimaan 24.5.2016 ja sitä ryhdytään soveltamaan alkaen. Asetuksen sisältö on suoraan

Lisätiedot

LIITE 2. Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

LIITE 2. Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä LIITE 2 Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa SOPIMUS TUUSULAN KUN- NAN KULJETUSPALVELUASIAKKAIDEN MAKSUJÄRJESTELMÄN SEKÄ KULJETUKSEN

Lisätiedot

METANOIA INSITITUUTTI OY TIETOSUOJAREKISTERISELOSTE

METANOIA INSITITUUTTI OY TIETOSUOJAREKISTERISELOSTE METANOIA INSITITUUTTI OY TIETOSUOJAREKISTERISELOSTE Henkilötietolain (523/1999) 10 :n ja EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteriseloste (25.5.2018). Jos haluat käyttää oikeuttasi saada tietoa

Lisätiedot

IT-palvelusopimus 2018

IT-palvelusopimus 2018 IT-palvelusopimus 2018 IT-palvelusopimus 2018 1 / 6 1. Sopijapuolia koskevat tiedot ja yhteyshenkilöt Toimittaja Toimittajan nimi: Plus Verkot Oy Y-tunnus: 1014171-2 Alv.rek Toimittajan osoite: Kotkankallionkatu

Lisätiedot

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 ANVIA PILVI kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 Anvia Pilvi TIESITKÖ, ETTÄ YLI PUOLET SUOMALAISYRITYKSISTÄ KÄYTTÄÄ PILVIPALVELUITA? Anvia Pilvi on suomalaisille yrityksille tarkoitettu palvelu,

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Liisa Saviluoto, puh

Liisa Saviluoto, puh 1 Rekisterinpitäjä (y-tunnus: 0213072-2) Pohjoistullikatu 11, 23500 Uusikaupunki Puh. (02) 84 541, info@vsp.fi 2 Rekisteristä vastaava henkilö 3 Rekisterin nimi Liisa Saviluoto, liisa.saviluoto@vsp.fi,

Lisätiedot

REKISTERINPITÄJÄ JA YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA Rekisterinpitäjä: Tmi ML-hahmoterapia Yhteyshenkilö: Mikko Lounela Puh:

REKISTERINPITÄJÄ JA YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA Rekisterinpitäjä: Tmi ML-hahmoterapia Yhteyshenkilö: Mikko Lounela Puh: REKISTERINPITÄJÄ JA YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA Rekisterinpitäjä: Tmi ML-hahmoterapia Yhteyshenkilö: Mikko Lounela Puh: 0505490789 Sp: mikko.lounela@hahmoterapia.com REKISTERIN NIMI Tmi

Lisätiedot

Liite 2 : RAFAELA -aineiston elinkaaren hallinta

Liite 2 : RAFAELA -aineiston elinkaaren hallinta RAFAELA-hoitoisuusluokitus-jär je 1 Liite 2 : RAFAELA -aineiston elinkaaren hallinta Ohje: Lomake täytetään Tilaajan toimesta ja palautetaan Toimittajalle käyttöoikeussopimuksen mukana. 1. Aineiston omistajuus

Lisätiedot

Tietosuojaseloste (5)

Tietosuojaseloste (5) 1.10.2017 1(5) Tietosuojaseloste Tässä tietosuojaselosteesta (jäljempänä tietosuojaseloste ) on kuvattu henkilötietojen käsittelykäytännöt, mukaan lukien kuvaus kerätyistä henkilötiedoista ja niiden käsittelytavoista.

Lisätiedot

LAURA TM -rekrytointijärjestelmän tietoturva. Markku Ekblom Teknologiajohtaja Uranus Oy

LAURA TM -rekrytointijärjestelmän tietoturva. Markku Ekblom Teknologiajohtaja Uranus Oy LAURA TM -rekrytointijärjestelmän tietoturva Markku Ekblom Teknologiajohtaja Uranus Oy 17.1.2014 Toimintaympäristö Uranus on Suomessa perustettu, Suomessa toimiva ja suomalaisessa omistuksessa oleva yritys.

Lisätiedot

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Ahvenistontie 20, Hämeenlinna Y-tunnus:

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Ahvenistontie 20, Hämeenlinna Y-tunnus: TIETOSUOJASOPIMUS Luottamuksellinen Tämä Tietosuojasopimus on Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin palvelutuottajahakemuslomakkeen liite (Palse.fi). Hakemuslomakkeen allekirjoituksella Palveluntuottaja sitoutuu

Lisätiedot

HPK Kannattajat ry. Tietosuojaseloste. EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679

HPK Kannattajat ry. Tietosuojaseloste. EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679 EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679 Päivitetty: 24.05.2018 1. Rekisterinpitäjä HPK Kannattajat ry Kiekkoritarinkuja 3B 13130 Hämeenlinna info@hpkkannattajat.fi 2. Rekisteriyhdyshenkilö Rekisterinpitäjän

Lisätiedot

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ KOSKEVA LIITE

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ KOSKEVA LIITE 1 (5) HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ KOSKEVA LIITE 1 Johdanto 2 Käsiteltävät henkilötiedot Tämä henkilötietojen käsittelyä koskeva liite ( Liite ) on erottamaton osa Postin SmartShip-tilauskanavaa käyttävän

Lisätiedot

Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS. www.lounea.fi

Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS. www.lounea.fi Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 1 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1. YLEISKUVAUS... 3 2. PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1. Käyttöönotto ja opastus... 3 2.2. Huolto ja asennus... 3

Lisätiedot

R-kioskin uutiskirjettä koskeva tietosuojaseloste

R-kioskin uutiskirjettä koskeva tietosuojaseloste TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) R-kioskin uutiskirjettä koskeva tietosuojaseloste SISÄLLYSLUETTELO 1. Rekisterinpitäjä... 2 2. Mitä tietoja käsittelemme?... 2 3. Mihin tarkoitukseen henkilötietoja käsitellään?...

Lisätiedot

EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU

EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU 1 EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET EU:n tietosuoja-asetuksen huomioiminen järjestötoiminnassa GDPR = General Data Protection Regulation = EU:n tietosuoja-asetus = Euroopan parlamentin

Lisätiedot

Yleinen tietosuojaseloste

Yleinen tietosuojaseloste 1 (5) Yleinen tietosuojaseloste 1 Rekisterinpitäjä, Nisulankatu 78, 40720 Jyväskylä Puh. 010 504 6710, info@fuelk.com 2 Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Heini Ahven, Nisulankatu 78, 40720 Jyväskylä,

Lisätiedot

ESIKATSELUKAPPALE IT2015 ETP ERITYISEHTOJA TIETOVERKON VÄLITYKSELLÄ TOIMITETTAVISTA PALVELUISTA (PILVIPALVELU)

ESIKATSELUKAPPALE IT2015 ETP ERITYISEHTOJA TIETOVERKON VÄLITYKSELLÄ TOIMITETTAVISTA PALVELUISTA (PILVIPALVELU) IT2015 ETP ERITYISEHTOJA TIETOVERKON VÄLITYKSELLÄ TOIMITETTAVISTA PALVELUISTA (PILVIPALVELU) 1 SOVELTAMINEN 1.1 Näitä erityisehtoja sovelletaan tietoverkon välityksellä toimitettaviin ohjelmistopalveluihin.

Lisätiedot

Kangasalan Moottorikerhon tietosuojakäytännöt

Kangasalan Moottorikerhon tietosuojakäytännöt Kangasalan Moottorikerhon tietosuojakäytännöt Kerhon nimi: Kangasalan Moottorikerho Ry (Yhdistysnumero 93.425) Osoite: c/o Nallekarhuntie 2 36100 Kangasala Kangasalan Moottorikerho (myöhemmin kerho tai

Lisätiedot

Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste

Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste Tietosuojaseloste 1 (5) Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste 1. Rekisterin nimi Varustekorttirekisteri 2. Rekisterinpitäjä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos 3. Rekisterin vastuuhenkilö Palomestari Kalle

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun / rekisterin nimi: Liperin kunnan kiinteistöjen tallentava kamera-

Lisätiedot

Keräämämme tiedot voidaan jakaa asiakkaiden, huoltajan antamiin, viranomaisten antamiin ja eri järjestelmien keräämään tietoon.

Keräämämme tiedot voidaan jakaa asiakkaiden, huoltajan antamiin, viranomaisten antamiin ja eri järjestelmien keräämään tietoon. Karvian kunta vapaa-aikatoimen tietosuojaseloste Yleistä Olemme sitoutuneet suojaamaan liikunta-, raittius-, nuoriso- ja kulttuuritoimen asiakkaiden, kuntalaisten ja työntekijöidemme yksityisyyttä sekä

Lisätiedot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 25.5.2018 Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 2 (5) Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Muutokset käyttöehdoissa ja palvelussa... 3 3. Palvelun toimittaminen... 3 4.

Lisätiedot

2 Tahtoo henkilötietojen käsittelijänä

2 Tahtoo henkilötietojen käsittelijänä Tietosuojaseloste 28.01.2018 Tämä on henkilötietolain (523/1999) 10 :n ja 24 :n sekä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) 12 ja 13 artiklan mukainen yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja

Lisätiedot

Pertti Pennanen DOKUMENTTI 1 (5) EDUPOLI ICTPro1 29.10.2013

Pertti Pennanen DOKUMENTTI 1 (5) EDUPOLI ICTPro1 29.10.2013 Virtualisointi Pertti Pennanen DOKUMENTTI 1 (5) SISÄLLYSLUETTELO Virtualisointi... 2 Virtualisointiohjelmia... 2 Virtualisointitapoja... 2 Verkkovirtualisointi... 2 Pertti Pennanen DOKUMENTTI 2 (5) Virtualisointi

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.05.2018 1.

Lisätiedot

SUOMEN VAHINKOTEKNIIKKA OY:n tietosuojaseloste. EU:n tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojaseloste.

SUOMEN VAHINKOTEKNIIKKA OY:n tietosuojaseloste. EU:n tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojaseloste. SUOMEN VAHINKOTEKNIIKKA OY:n tietosuojaseloste EU:n tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojaseloste. 1. Rekisterinpitäjä SUOMEN VAHINKOTEKNIIKKA OY Y-tunnus: 2757081-2 Osoite: Ahokaari 1 B 05460 HYVINKÄÄ

Lisätiedot

I Osa: Sopimusehdot [Siirrä nämä ehdot soveltuvin osin sopimukseen]:

I Osa: Sopimusehdot [Siirrä nämä ehdot soveltuvin osin sopimukseen]: Henkilötietojen käsittelyn ehdot Versio 4 Maaliskuu 2018 1 (7) OHJE: Tämä asiakirja sisältää sopimusehtoja, jotka voidaan ottaa osaksi Tilaajan ja Palveluntuottajan välistä sopimusta silloin, kun Palveluntuottaja

Lisätiedot

Rekrytointia koskeva tietosuojaseloste

Rekrytointia koskeva tietosuojaseloste TIETOSUOJASELOSTE 1 (6) Rekrytointia koskeva tietosuojaseloste SISÄLLYSLUETTELO 1. Rekisterinpitäjä... 2 2. Mitä tietoja käsittelemme?... 2 3. Mihin tarkoitukseen henkilötietoja käsitellään?... 2 4. Säilytysaika...

Lisätiedot

Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö

Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö 2 1. Sopimuksen osapuolet Tämä sertifikaattitilisopimus ( Sopimus ) on solmittu seuraavien osapuolten välillä: Järjestelmän Ylläpitäjä

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyä koskevat erityisehdot ( DPA ) Suomen Tilaajavastuu Oy

Henkilötietojen käsittelyä koskevat erityisehdot ( DPA ) Suomen Tilaajavastuu Oy Henkilötietojen käsittelyä koskevat erityisehdot ( DPA ) Suomen Tilaajavastuu Oy 19.04.2018 Miksi ja milloin tarvitaan henkilötietojen käsittelyä koskevat erityisehdot EU:n yleinen tietosuoja-asetus tulee

Lisätiedot

Rekisteriseloste Tämä on Markkinoinnin Muurahainen Oy:n EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) (GDPR) mukainen seloste.

Rekisteriseloste Tämä on Markkinoinnin Muurahainen Oy:n EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) (GDPR) mukainen seloste. Rekisteriseloste Tämä on Markkinoinnin Muurahainen Oy:n EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) (GDPR) mukainen seloste. Mikäli ette hyväksy tätä selostetta, niin älä käytä tätä sivustoa tai anna

Lisätiedot

Palvelukuvaus Omakannan Omatietovaranto

Palvelukuvaus Omakannan Omatietovaranto Palvelukuvaus Omakannan Omatietovaranto 24.10.2018 Kela, Kanta-palvelut Muutoshistoria Versio Muutos Tekijä PVM 1.0 Ensimmäinen julkaistava versio pilotointivaihetta varten 1.1 Päivitetty sisältöä vastaamaan

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE. Yleistä. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä?

TIETOSUOJASELOSTE. Yleistä. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se, että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Ulkoistustoimittajan valvontapalvelu. Ville Mannonen / DataCenter Finland

Ulkoistustoimittajan valvontapalvelu. Ville Mannonen / DataCenter Finland Ulkoistustoimittajan valvontapalvelu Ville Mannonen / DataCenter Finland Datacenter Finland Oy Vuonna 2003 perustettu konesalipalveluita tuottava yritys Tarjoaa asiakkaileen korkean käytettävyyden konesalipalveluita

Lisätiedot

Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus

Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus 1. Sopimuksen kohde Alla mainitut asiakas ja toimittaja ovat tehneet tässä sopimuksessa sovituin ehdoin sopimuksen tietoverkon välityksellä

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1 (5) Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa palvelusetelisopimusta, jäljempänä Sopimus, jonka Tilaaja

Lisätiedot

Tietosuojailmoitus: yhdistetty rekisteröidyn informointiasiakirja (Tietosuoja-asetuksen (2016/679) artikla 13 ja 14).

Tietosuojailmoitus: yhdistetty rekisteröidyn informointiasiakirja (Tietosuoja-asetuksen (2016/679) artikla 13 ja 14). TIETOSUOJAILMOITUS 1 (5) Tietosuojailmoitus: yhdistetty rekisteröidyn informointiasiakirja (Tietosuoja-asetuksen (2016/679) artikla 13 ja 14). 1. Tietosuojailmoituksen nimi 2. Rekisterinpitäjä Nimi Hämeen

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä. Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu:

Lisätiedot

Tuotenäytteiden jakelua koskeva tietosuojaseloste

Tuotenäytteiden jakelua koskeva tietosuojaseloste TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Tuotenäytteiden jakelua koskeva tietosuojaseloste SISÄLLYSLUETTELO 1. Rekisterinpitäjä... 2 2. Mitä tietoja käsittelemme?... 2 3. Mihin tarkoitukseen henkilötietoja käsitellään?...

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS Palvelun rajoitukset Valvonta Ylläpito Edellytykset PALVELUKOMPONENTIT...

1 YLEISKUVAUS Palvelun rajoitukset Valvonta Ylläpito Edellytykset PALVELUKOMPONENTIT... PALVELUKUVAUS 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Palvelun rajoitukset... 2 1.2 Valvonta... 2 1.3 Ylläpito... 2 1.4 Edellytykset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Liitäntä... 3 2.2 Nopeusluokat...

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Valokaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Valokaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Valokaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Kuusamon energia- ja vesiosuuskunnan tietosuojaseloste

Kuusamon energia- ja vesiosuuskunnan tietosuojaseloste Päivitetty 1.1.2019 Kuusamon energia- ja vesiosuuskunnan tietosuojaseloste Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan Kuusamon energia- ja vesiosuuskunnan henkilötietojen käsittelyä. Käsittelyn kohteena ovat

Lisätiedot

Ficolo Oy COLOCATION - KONESALI-PALVELUT - (PILVI)PALVELUALUSTAT

Ficolo Oy COLOCATION - KONESALI-PALVELUT - (PILVI)PALVELUALUSTAT Ficolo Oy COLOCATION - KONESALI-PALVELUT - (PILVI)PALVELUALUSTAT Internap 23.7.2013: Amazon price cuts still no match for bare-metal cloud economics and performance A true bare-metal cloud offers better

Lisätiedot

Sairausvakuutuslain perusteella korvattavien matkojen suorakorvausmenettelyä koskevan henkilötietorekisterin tietosuojaseloste

Sairausvakuutuslain perusteella korvattavien matkojen suorakorvausmenettelyä koskevan henkilötietorekisterin tietosuojaseloste Tietosuojaseloste 1 (5) 22.5.2018 Sairausvakuutuslain perusteella korvattavien matkojen suorakorvausmenettelyä koskevan henkilötietorekisterin tietosuojaseloste 1 Rekisterinpitäjä KANSANELÄKELAITOS (Kela)

Lisätiedot

Backup Exec 3600 Appliance

Backup Exec 3600 Appliance Backup Exec 3600 Appliance Markku A Suistola Principal Presales Consultant Parempaa varmistusta kaikille! Ohjelmisto Appliance Pilvi Virtuaalisen ja fyysisen ympäristön suojaus 2 Perinteinen ratkaisu usein

Lisätiedot