iphone 6s, iphone 6s Plus & ios9

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "iphone 6s, iphone 6s Plus & ios9"

Transkriptio

1 1 / 12 iphone 6s, iphone 6s Plus & ios9 Parhaat puhelimet muuttuivat paremmiksi! ü ü ü ü ü ü Supernopea sormenjälkilukija Parempi kamera (12 Megapikseliä ja 4k- video) 3D Touch (kosketusvoimakkuuden tunnistus) Samat suojakuoret sopii Uusi värivaihtoehto Joitakin kymppejä kalliimpi Totuttuun tyyliin uusista iphoneista julkaistiin piristysruiskeen saaneet, jo yhdeksänteen sukupolveen päässeet S- versiot. S tulee sanasta Speed ja tarkoittaa, että puhelimessa on paranneltu lähinnä sisuskaluja. Molemmissa malleissa on vakiona uusin käyttöjärjestelmäversio, ios 9. Uusien mallien hinta nousi hieman viime vuoteen nähden, johtuen euron kurssin heikkenemisestä. Puhelimet toimitetaan pelkistetyn tyylikkäässä valkoisessa pahvirasiassa, jonka kannessa on kohokuviolla toteutettu realistisen kokoinen värikuva sisällä olevasta puhelimesta. Kyseessä on saumaton ja ajatuksen voimalla toimiva koru, luksustuote ja nykyaikaisen elämän elinehto. Käyttäjällä on kaikki tieto kädessä ja laite on kokonaisuutena tyylinäyte.

2 2 / 12 iphone 6s iphone 6s on muutamaa häviävän pientä yksityiskohtaa lukuun ottamatta täysin identtinen edeltäjänsä kanssa - se on uuden näyttötekniikan johdosta 14 grammaa painavampi. 6s on myös ulkomitoiltaan muutaman millin kymmenyksen suurempi ja takakuoren alareunassa on pieni S- logo. Puhelin tuntuu kädessä yhtä hyvältä kuin edeltäjänsä. Uutena värivaihtoehtona hopean-, kullan ja tähtiharmaan rinnalle on tullut pinkiltä näyttävä ruusukulta, jonka näin livenä MobileSpa:ssa. Viime vuoden bendgate- jupakasta on selvästi otettu onkeen, sillä unibody- tyyppisessä kuorirakenteessa Apple on siirtynyt käyttämään uutta sarjan alumiiniseosta, joka on huomattavasti aiempaa jäykempää. Myös kuorirakenteen materiaalivahvuutta on lisätty hieman, joka myös osaltaan parantaa rakenteen jäykkyyttä. Kädessä väännellessä puhelimen rakenne tuntuu tukevalta. Rautapuolella suurin uudistus on Applen oman järjestelmäpiirin uusin A9- versio, joka sisältää nyt kaksi 1,84 GHz maksimikellotaajuudella toimivaa Twister- prosessoriydintä sekä PowerVR GT grafiikkasuorittimen, joka puolestaan koostuu kuudesta SIMD- laskentayksiköstä. RAM- muistin määrä on nostettu ensimmäistä kertaa iphonen historiassa kahteen gigatavuun ja myös muistin tyyppi on vaihtunut LPDDR4:ään. Data liikkuu iphone 6s:llä mobiiliverkossa ripeästi, sillä tuettuna on Cat6- nopeusluokka (300/50 Mbit/s) ja kaikki Suomessa käytössä olevat taajuusalueet. Tallennustilavaihtoehtoja on viime vuoden tapaan kolme 16, 64 ja 128 gigatavua. Apple on kuitenkin uudistanut tallennusratkaisua merkittävästi, sillä nyt NAND- kontrolleri perustuu PCI- E- liitäntään ja NVMe- protokollaan tietokoneiden SSD- levyjen tapaan. Lisäksi NAND- muisti perustuu nyt SLC- ja TLC- tekniikoita yhdistävään hybridiratkaisuun, joka tarjoaa oman nopeusetunsa kokonaisuuteen.

3 3 / 12 Pienin 16 gigatavun muistivaihtoehto on valitettavasti tämän hintaluokan puhelimessa liian vähän, etenkin kun siitä on jäljellä käyttäjän hyödynnettävissä vain noin 11,5 Gt. Applen olisikin pitänyt ehdottomasti nostaa edullisimman mallin tallennustilan määrää täksi vuodeksi 32 gigatavuun, sillä 16 Gt:n tallennustila ei ole vuoden 2015 high- end- puhelimessa nykyaikaa. Alussa 6s:n kameran käynnistyminen kesti tovin jos toisenkin, mutta sittemmin ongelma on kadonnut. Uusin ios9- versio tuntuu huomattavan vakaalta tässä puhelimessa. En ole vielä kertaakaan käynnistänyt puhelinta uudestaan tai tehnyt sille välimuistin tyhjennystä. Näytön merkittävin uutuusominaisuus on 3D Touch, joka mahdollistaa painalluksen voimakkuuden tunnistamisen näyttöpaneelin alle sijoitettujen 96 kapasitiivisen sensorin avulla. Puhelin antaa palautetta näytön painamisesta Taptic Engine - värähdysmoottorilla, joka tuottaa tavallista voimakkaamman ja terävämmän värähdysimpulssin. Kuvanlaadultaan näyttö ei eroa merkittävästi edeltäjämallista - se on kirkas ja tarjoaa loistokkaan värintoiston ja hyvät katselukulmat. FaceTime- kamera on uudistunut ja se perustuu nyt viiden megapikselin sensoriin, jonka parina on f2.2 objektiivi. Mielenkiintoisena uutuusominaisuutena puhelimen näyttöä voi tarvittaessa käyttää salamana Retina Flash - ominaisuuden avulla. Käytännössä puhelin mittaa ympäristön valaistusolosuhteet ja erillisen piirin avulla kykenee ohjaamaan näytön taustavalaistuksen hetkellisesti jopa kolme kertaa kirkkaammaksi kuin normaalisti. Testieni perusteella ominaisuus tuntuisi toimivan kohtalaisen hyvin. Etukameralla taltioitavan videon laatu on rajoitettu jostain syystä 720p- tarkkuuteen. NFC- lähikenttäviestintä on tuettuna, mutta se toimii vain Apple Pay - maksupalvelun yhteydessä. Takakuoren alla oleva litium- polymeeriakku on kapasiteetiltaan vaivaiset 1715 mah (6,55 Wh), joka on nykypäivän high- end- puhelimelle erittäin vähän. Lisäksi akun kapasiteetti on pienentynyt noin sata milliampeerituntia edeltäjämallista, joka johtuu paksumman 3D Touch - näytön ja Taptic Engine - värähdysmoottorin vaatimasta tilasta. Siitä huolimatta Apple lupaa akunkeston pysyneen vähintään edeltäjämallin tasolla.

4 4 / 12 iphone 6s Plus Suuremman iphone 6s Plussan ulkonäköä koskee täysin samat sanat kuin 6s:n. Laite on identtinen edeltäjämalli iphone 6 Plussaan nähden muutaman kymmenysmillin suurempia ulkomittoja, kasvanutta painoa ja takakuoren S- logoa lukuun ottamatta. Viimeistely on tasokasta ja laite tuntuu kädessä laadukkaalta ja tukevalta. Värivaihtoehdot ovat samat kuin sisarmallissa - uutena mukaan on tullut ruusukulta. Testikappaleeni oli väriltään kultainen. Kuorien sisältä iphone 6s Plussasta löytyy täysin samaa rautaa kuin pienemmästä sisarmallista (A9, 2 Gt RAM, Gt tallennustilaa, Cat6 LTE). Edullisimman mallin tallennustilan määrän suhteen Plussaa koskee samat moitteet: noin 11,5 Gt vapaata tallennustilaa lähes 900 euron hintaisessa älypuhelimessa ei ole enää nykyaikaista. Apple ilmoittaa iphone 6s Plussan u lkomitoiksi x 77.9 x 7.3 mm, eli uutuus on 0,1 mm edeltäjäänsä leveämpi ja p idempi s ekä 0,2 mm paksumpi. Painoa laitteella on 192 grammaa, joka on kasvanut 20 grammalla edeltäjästä. Myös Plussan tapauksessa lisäpaino johtuu pääosin 3D Touch - tekniikkaa tukevasta näyttöpaneelista. Rinnatusten kädessä p idettäessä painoeron huomaa, mutta ulkomittojen kasvua ei. Reunat tuntuvat miellyttävältä kämmentä vasten, mutta takakuoren suuremman tasaisen pinta- alan takia iphone 6s Plus ei istu käteen lainkaan niin hyvin kuin pienempi sisarmallinsa. Alumiinipinta on myös Plussan tapauksessa liukas kuivissa käsissä ja epämiellyttävän kylmä syys- ja talvisäällä. Oikean kyljen yläosassa sijaitseva virta- /lukituspainike on turhan korkealla sujuvaa käyttöä ajatellen, sillä siihen ei meinaa yltää sormella normaalista käyttöasennosta. Suurempien ulkomittojen myötä alumiinikuorten sisään mahtuu huomattavasti sisarmallia suurempi integroitu akku. Plussassa akun kapasiteetti on 2750 mah (10,45 Wh), joka on tämän kokoluokan puhelimeen keskitasoa pienempi ja valitettavasti myös 165 mah pienempi kuin edeltäjämallissa. Syy pienentymiseen on sama kuin sisarmallissa - 3D Touch näyttö ja Taptic Engine - värinämoottori vievät enemmän tilaa puhelimen sisältä. ipadin laturilla latausaikaa voi nopeuttaa myös tämän puhelimen tapauksessa, mutta se ei ole suositeltavaa, koska akkua ei ole suunniteltu ladattavaksi suuremmalla virralla.

5 5 / 12 Kotinäppäimessä sijaitseva sormenjälkitunnistin toimii erittäin nopeasti ja luotettavasti. Se ei toimi näytön ollessa sammutettuna, mutta näytön saa herätettyä kotinäppäintä painamalla ja samalla myös sormi tunnistuu. Tunnistinta on myös helppo käyttää puhelimen maatessa pöydällä. Kamerat Yksi iphone 6s:n suurimmista yksittäisistä uudistuksista löytyy kameraosastolta, sillä Apple on siirtynyt ensimmäistä kertaa käyttämään yli kymmenen megapikselin kamerakennoa. Kamera sijaitsee tuttuun tapaan takakuoren ylänurkassa ja sen vierestä löytyy mikrofonin aukko ja kaksisävyinen True Tone LED- salama. Kamera on tuttuun tapaan n. 0,8 mm takakuoren pinnasta kohollaan, mutta se on onneksi suojattu kestävällä safiirilasilla naarmuja vastaan. Uuden kamerasensorin tarkkuus on 12 megapikseliä ja sen pikselikooksi ilmoitetaan 1,22 mikrometriä, joka on hieman tavanomaista älypuhelinkameraa suurempi. Tarkennus perustuu vaiheentunnistustekniikkaan ja sen kerrotaan toimivan edeltäjämallia nopeammin. Kameran apuna toimii myös oma kuvaprosessori. Merkittävänä uudistuksena kamera tukee 4K- videokuvausta pahimpien kilpailijoiden tapaan. Tuettuna ovat myös mielenkiintoiset hidastetut kuvaustilat 1080p 120 FPS ja 720p 240 FPS - asetuksilla. iphone 6s Plussan kamera on yhtä tärkeää teknistä ominaisuutta lukuun ottamatta täysin identtinen pienemmän sisarmallinsa kanssa. Tämä tärkeä ominaisuus on viime vuoden Plus- mallin tapaan optinen kuvanvakain, jota ei siis ole iphone 6s:ssä. Muilta osin kamera perustuu samaan tekniikkaan molemmissa malleissa.

6 6 / 12 Kamera- sovelluksen uusi ominaisuus on vasemman reunan k eskellä sijaitseva Live Photos - painike, josta sen saa kytkettyä päälle ja pois. Live Photos - ominaisuuden ollessa toiminnassa kamera taltioi jokaisen otetun kuvan yhteyteen kolmen sekunnin v ideon, joka a lkaa ennen kuvan ottamista ja päättyy hieman kuvan ottamisen jälkeen. Videon (1920 x 1440) koko on samaa luokkaa kuvien kanssa, eli noin 3-4 Megatavua, joten etenkin 16 gigatavun mallin pieni muistimäärä tulee täyttymään entistä rivakammalla tahdilla. Live Photos - ominaisuuden v ideoita voi katsella galleriassa kuvan kohdalla näyttöä voimakkaammin painamalla (3D Touch). A lun t estien jälkeen totesin ominaisuuden varsin turhaksi ja kytkin sen pois päältä. iphone 6s Plussan kameran käyttöä ja toimintanopeutta koskevat huomiot eivät poikkea pienemmästä sisarmallista. Sen toiminta on simppeliä ja nopeaa. Ainoana poikkeuksena ovat hämäräkuvat, joissa Plus- mallin optinen kuvanvakain auttaa hieman tärähdysten estämisessä ja mahdollistaa pidempien suljinaikojen käyttämisen. Siinä missä iphone 6s laski suljinajan alhaisimmillaan 1/17 sekuntiin, pudotti iphone 6s Plus sen optisen kuvanvakaimen ansiosta alhaisimmillaan 1/4 sekuntiin, eli valotusaika oli noin neljä kertaa pidempi. 4K- video on laadultaan hyvää tasoa ja se tallentuu noin 50 Mbit/s bittivirralla. Ääniraita on kuitenkin pieni pettymys, sillä se tallentuu matalalla noin 80 kbit/s bittivirralla ja ainoastaan yksikanavaisena. Alla iphone 6s Plus - puhelimella hämärässä valaistuksessa kuvaamani 4k- video. Videon katsominen 4k- tarkkuudella vaatii mm. nopeahkon internet- yhteyden. Kuvaa ei ole jälkikäsitelty mitenkään. Kamera ei selvästikään pidä hämärästä valaistuksesta, sillä kuvaan tulee melkoisesti kohinaa. Youtubessa on useita 6s Plussalla kuvattuja 4k- testivideoita, jotka näyttävät aurinkoisen sään ansioista huomattavasti paremmilta. Tässä yksi esimerkki.

7 7 / 12 3D Touch Toistaiseksi vain iphone 6s - mallien yksinoikeutena oleva 3D Touch - ominaisuus on integroitu osaksi uutta ios 9 - käyttöjärjestelmää ja myös sovelluskehittäjille on annettu käyttöön sitä hyödyntävät ohjelmistorajapinnat. Toisin sanoen 3D Touchia hyödynnetään Applen omissa vakiosovelluksissa ja kasvavissa määrin myös kolmansien osapuolien sovelluksissa. 3D Touchin keskeiset toiminnot ovat nimeltään Quick Actions ja Peek & Pop. Paineen tunnistavaa tekniikkaa voi hyödyntää myös esimerkiksi piirtosovelluksissa tai vaikkapa autopeleissä lineaarisena kaasuna ja jarruna. Quick Actionsit liittyvät sovelluskuvakkeisiin ja ne mahdollistavat keskeisten toimintojen suorittamisen ilman sovelluksen avaamista. Toimintaperiaate on yksinkertainen: kun sovelluskuvaketta painetaan tavallista kovemmin ja pidetään lyhyt hetki pohjassa, sen ulkopuolinen näkymä sumenee, Taptic Engine - moottori ilmoittaa tukevalla värähdyksellä ja ruudulle avautuu valikko, joka sisältää sovelluksiin liittyviä keskeisiä toimintoja. Quick Action - tuki löytyy monesta Applen vakiosovelluksesta ja kasvavassa määrin myös suosituimmista kolmansien osapuolien sovelluksista, kuten Twitteristä, Facebookista ja Instagramista. Pikatoimintojen hyödyllisyys riippuu sovelluksesta, mutta kun ominaisuutta opettelee käyttämään, nopeuttaa se puhelimen käyttöä ainakin useammin käytetyissä sovelluksissa. Peek & Pop on puolestaan esikatseluominaisuus, joka on käytettävissä sovellusten sisällä. Ominaisuutta tukevia ios:n vakiosovelluksia ovat mm. sähköposti, nettiselain, kartat ja kalenteri. Peek & Pop koostuu kahdesta vaiheesta, joiden välillä siirrytään painallusvoimakkuutta kasvattamalla. Sovelluksessa olevaa kohdetta, kuten vaikkapa nettisivun linkkiä voimakkaammin painamalla se aukeaa näytölle esikatseluikkunaan (Peek), joka sulkeutuu heti kun sormi nostetaan näytöltä. Esikatseluikkunaa voi pyyhkäistä ylöspäin, jolloin ruudun alareunaan ilmestyy toimintokohtaisia pikakomentoja. Esimerkiksi linkin voi avata uudella välilehdellä tai lisätä lukulistalle. Sähköpostiviestiä esikatsellessa vasemmalle pyyhkäisemällä sen voi poistaa näppärästi. Jos esikatselunäkymää painetaan entistä voimakkaammin, sen sisältö avautuu koko näytölle (Pop).

8 8 / 12 Järjestelmäpiirin raa an suorituskyvyn osalta Apple näyttää jälleen A9- piirillään, miksi hertsien ja ytimien määrää ei kannata liiaksi tuijottaa. Applen oma huippuunsa viritetty piirisuunnittelu yhdistettynä sille optimoituun käyttöjärjestelmään takaavat lyömättömän lopputuloksen. Applen mukaan A9:n prosessorisuorituskyky on parantunut 70 % ja grafiikkasuorituskyky 90 % edellisen sukupolven A8- piiriin nähden. iphone 6s:n akunkesto oli pienestä akkukapasiteetista johtuen erityisen suuri yllätys, sillä tyypillisen yhden päivän (klo 8-24) jälkeen akussa oli virtaa jäljellä noin %. Tyypillinen laitteen ilmoittama käyttöaika oli näillä lukemilla kahdesta neljään tuntia. Vastaan tuli myös muutama raskaampi päivä, mutta niidenkään aikana akku ei loppunut kesken, vaan varausta oli päivän päätteeksi jäljellä n % n. 4,5-6 tunnin käyttöajalla. iphone 6s:llä selvisin pariin kertaan myös juuri ja juuri kaksi päivää. Quick Actionsien tapaan myös Peek & Pop on näppärä ominaisuus, jonka hyödyntäminen vaatii kuitenkin pientä totuttelua, jotta sitä oppii käyttämään luonnostaan. Kokonaisuudessaan 3D Touch on ehkäpä uusimman sukupolven iphone- mallien mielenkiintoisin ja innovatiivisin ominaisuus. Käytännön toteutukset ovat toistaiseksi melko yksinkertaisia, joskin toimivia, mutta on melko varmaa, että tekniikan suurin potentiaali on vielä hyödyntämättä. iphone 6s Plussan tapauksessa odotukset olivat huomattavasti suuremmasta akusta johtuen hieman sisarmallia korkeammalla ja se myös onnistui lunastamaan ne. Tyypillisen yhden päivän (klo 8-24) käytön jälkeen akkua oli jäljellä keskimäärin % laitteen ilmoittaessa käyttöajaksi noin 3,5 4,5 tuntia. Akku ei ollut kertaakaan lähelläkään tyhjentymistä kesken päivän ja pienimmilläänkin siitä oli päivän päätteeksi jäljellä 30 % n. kuuden tunnin käyttöajalla. Plussalla selvisin myös pariin otteeseen varsin vaivattomasti kahden päivän yli yhdellä latauksella. Testijakson sekalaiseen peruskäyttöön kuului mm. Facebookin käyttöä, WhatsApp- viestittelyä, Instagramin käyttöä, sähköpostien lukemista, nettiselausta, muutamia puheluita ja kameran käyttöä mobiilidatan, WLAN:in, Bluetoothin ja sähköpostisynkronointien ollessa jatkuvasti päällä.

9 9 / 12 ios 9 Apple esitteli ios- mobiilikäyttöjärjestelmänsä yhdeksännen version WWDC- tapahtumassa kesäkuun alussa ja virallisesti se lanseerattiin iphone 6s - puhelimien, ipad Pron ja ipad mini 4:n yhteydessä syyskuun alussa. Vanhempiin ios- laitteisiin se tuli saataville päivityksenä 16. syyskuuta alkaen. iphone 6s - puhelimissa ios 9 on luonnollisesti valmiiksi asennettuna ja tätä kirjoittaesa Apple on julkaissut jo myös ios , ja 9.1- päivitykset. ios 9:n moniajonäkymä on uudistunut visuaalisesti ja sen ylälaidasta on poistettu viimeisimpien ja suosikkiyhteystietojen kuvakkeet. Aiemmin sovellus- kortit liikkuivat näkymässä kaksiulotteisesti, mutta uudistuksen myötä ne ovat muuttuneet kolmiulotteisesti ja karusellimaisesti sivusuunnassa liikkuviksi. ios 9 ei tuo mukanaan merkittäviä uudistuksia käyttöliittymän ulkoasuun tai perustoimintoihin. Apple on pitänyt ios:n käyttöliittymän perusrakenteen samana alusta asti ja lisäillyt ominaisuuksia vuosien mittaan. Graafinen ulkoasu on pysynyt pääpiirteittään samana pari vuotta sitten julkaistun ios 7:n jälkeen, joka sai tuolloin täysin uudistetun pelkistetymmän visuaalisen ilmeen. Yksi ios 9:n keskeisistä uudistuksista liittyy Siriin ja hakutoimintoihin, joista Apple kertoo tehneensä entistä älykkäämpiä. Valitettavasti Suomen markkinoilla uudistukset jäävät varsin torsoiksi, sillä suurin osa uusista älykkäistä toiminnoista ei ole käytössä täällä pohjolassa. Sovelluskorttien koko on hieman kasvanut ja toteutus on näyttävämpi, mutta käytettävyyttä se ei juuri paranna. Sovellukset saa suljettua tuttuun tapaan ylöspäin pyyhkäisemällä. Sovellusvalikon saa auki kotinäppäintä kahdesti painamalla tai 3D Touch - tuellisissa puhelimissa myös näytön vasenta reunaa voimakkaammin painamalla. Uutta hakumoottoria hyödyntävä hakunäkymä avautuu joko vasemmanpuolimmaiselta kotinäkymän sivulta tai miltä tahansa kotinäkymän sivulta alaspäin pyyhkäisemällä. Mielestäni jompikumpi olisi riittänyt, turhaan samaan toimintoon pääsee kahdella tavalla.

10 10 / 12 ios 9:n mukana tulee muutama uusi sovellus, joista valitettavasti vain yhdestä on todellista iloa suomalaisille käyttäjille. Uudistunut muistiinpanosovellus kuuluu tähän hyödylliseen joukkoon. Muistiinpanoihin voi lisätä uudella sovelluksella tehtävälistoja, kuvia, videoita, karttoja tai vapaita piirustuksia. iphone 6s - malleissa piirtäminen tukee toki 3D Touch - ominaisuutta, eli näytön painamisvoimakkuus vaikuttaa piirustusjäljen paksuuteen. Liitteitä voi lisätä muistiinpanoihin suoraan muista sovelluksista jaa- toiminnon avulla. Kaikki muistiinpanot synkronoituvat icloudiin, joten ne ovat saatavilla käyttäjän kaikilla ios- laitteilla. Passbook- sovellus on muuttanut nimensä Walletiksi ja käyttäjä voi tallentaa sinne lentoliput, tiedot luottokorteistaan, etukorteistaan ja etukupongeistaan. Wallettia tukevat sovellukset linkittyvät automaattisesti omaksi kortikseen Walletin näkymään. Idea on hyvä, mutta valitettavasti Walletille ei ole Suomessa toistaiseksi juurikaan muuta käyttöä lentolippujen lisäksi, koska suomalaisyritykset eivät tarjoa yhteensopivia palveluita. Myöskään Walletia hyödyntävä Apple Pay - maksupalvelu ei ole toistaiseksi käytettävissä Suomessa. Uusien sovellusten listaan lukeutuu myös News- uutissovellus, joka ei kuitenkaan ole lainkaan saatavilla Suomessa myytävissä iphoneissa. Kartat- sovelluksessa uutena ominaisuutena on julkisen liikenteen pysäkit ja reitit, joita voi hyödyntää myös reittiä suunnitellessa. Valitettavasti joukkoliikenneominaisuudet ovat käytössä vain tietyissä maissa ja suurkaupungeissa, eikä Suomi kuulu toistaiseksi niiden joukkoon. ios 9 tuo kuitenkin vihdoin mukanaan virransäästötilan, joka löytyy asetusvalikon akku- alakohdasta. Alhaisen virran tila pienentää virrankulutusta rajoittamalla mm. taustatoimintoja, sovellusten päivityksiä, automaattisia latauksia ja visuaalisia tehosteita. Puhelin ehdottaa virransäästötilan kytkemistä automaattisesti akun varauksen laskiessa riittävän alhaiseksi. ios 9:n kerrotaan myös itsessään parantavan toiminta- aikaa tunnilla aiempiin ios- versioihin verrattuna.

11 11 / 12 Uutta on myös asetusvalikon hakutoiminto, joka helpottaa huomattavasti halutun asetuksen löytämisen valikoiden syövereistä. Tekstinsyötössä uudistuksia on tapahtunut QuickType- näppäimistön osalta. Näppäimistön käyttö on nyt selkeämpää, sillä painikkeiden kirjainten koko muuttuu shiftin/capslockin tilan mukaan, toisin kuin aiemmin, jolloin näppäinmerkinnät olivat aina suuria kirjaimia. 3D Touch - puhelimissa ja ipad Air - malleissa näppäimistöä voi käyttää kosketusalustana, jonka totesin helpottavan huomattavasti esimerkiksi kursorin siirtämistä ruudulla. Sovellusten välillä liikkumista helpottaa myös uusi paluupainike, joka näkyy pienenä tekstinä ruudun vasemmassa ylänurkassa. Paluupainike näkyy silloin, kun siirtyy ilmoituksen tai sovelluksen sisäisen linkityksen kautta toiseen sovellukseen. Ominaisuus osoittautui käytännössä todella käteväksi ja sitä on tullut käytettyä runsaasti. ios 9:n myötä käyttöjärjestelmän päivityksiä on parannettu. Siinä missä ios 8 - päivitys vaati tilaa yli neljä gigatavua, on ios 9 - päivitys kolme kertaa pienempi. Päivitysohjelman ei tarvitse enää purkaa päivityksen sisältöä erikseen laitteen muistiin, joten tarvittava tallennustila pysyy huomattavasti pienempänä. Lisäksi päivitykset on mahdollista ajoittaa esimerkiksi niin, että ne asentuvat käyttäjän nukkuessa. Kuvat- sovellus on kokenut pieniä uudistuksia, johon ei edes välttämättä osaa kiinnittää suurempaa huomiota. ios 9:n myötä kuvankaappaukset ja selfiet tallentuvat omiin erillisiin kansioihinsa, joka helpottaa niiden löytämistä muiden kuvien seasta. Lisäksi kuvien valitseminen ruudukkonäkymästä on nyt mahdollista pyyhkäisemällä haluttujen kuvien yli erillisten kuvien valitsemisen sijaan. Uusi ios 9 - käyttöjärjestelmä pyörii uusilla iphone 6s - malleilla vähemmän yllättäen nopeammin ja sulavammin kuin millään aikaisemmalla iphonella. Käyttöliittymän toimintanopeus on erittäin miellyttävällä tasolla. Vertailin iphone 6s - mallia edellisen sukupolven iphone 6:n kanssa rinnatusten ja huomasin havaittavan ja jossain tilanteissa jopa yllättävän selvän eron uusien mallien eduksi.

12 12 / 12 Puhelimien vertailu pähkinänkuoressa iphone 6s Hyvää Näppärän kokoinen myös yhdellä kädellä käytettäväksi Kuvanlaadultaan hyvä näyttö Yllättävän hyvä akunkesto kokoisekseen Huonoa Ei optista kuvanvakainta iphone 6s Plus Hyvää Hyvä suurikokoinen näyttö Kameran optisesta vakaimesta hyötyä hämärässä ja videokuvauksessa Hyvä akunkesto (suorastaan loistava valmiustilassa) Huonoa Kömpelön kokoinen ja lähes mahdoton käyttää yhdellä kädellä Yhteenveto Uudet iphone 6s ja iphone 6s Plus ovat laitteita, jotka ovat enemmän kuin osiensa summa. Toteutus on laadukasta, viimeistely hyvää ja pyöristetyt muodot tuntuvat mukavalta kädessä, mutta kyllä designista silti löytyisi vielä parannettavaa ja esimerkiksi takakuoren antenniraidat olisi voinut naamioida uusissa malleissa paremmin. Vaikka molemmat iphone 6s - mallit näyttävät samalta, on niiden käytettävyydessä suuri ero. iphone 6s on kooltaan näppärä, se sujahtaa vaivatta taskuun ja sen käyttö onnistuu helposti myös yhdellä kädellä. iphone 6s Plus sen sijaan tarjoaa huomattavasti enemmän näyttöpinta- alaa, mutta on kooltaan liian suuren ja kömpelön oloinen. Rautatasolla uudet iphone 6s - mallit eivät välttämättä vakuuta numeroiden valossa Android- kilpailijoihin verrattuna, mutta totuus on pitkälti toisenlainen. Tekninen toteutus on nimittäin hyvin viilattu ja viimeistelty kokonaisuus, joka pelaa lähes saumattomasti yhteen. Kaikki käyttämäni palvelut toimivat laitteissa kuten ennenkin. Apple on tehnyt sen jälleen. Minä haluan käyttää näitä puhelimia.

iphone 6 ja iphone 6 Plus

iphone 6 ja iphone 6 Plus Sivu 1 / 5 ja Plus Mahtavat uudet luuristandardit! Latureita ei tarvitse vaihtaa SIM-kortteja ei tarvitse vaihtaa (Nano-SIM) Samat värivaihtoehdot Apple jyrää jälleen uusilla iphone-malleilla. J Tälläkin

Lisätiedot

Googlen palvelut synkronoinnin apuna. Kampin palvelukeskus Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo

Googlen palvelut synkronoinnin apuna. Kampin palvelukeskus Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo Googlen palvelut synkronoinnin apuna Kampin palvelukeskus 31.01.2018 Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo Google-tili Jos käytät Gmail-sähköpostia niin sinulla on Google-tili (nn.nn@gmail.com)

Lisätiedot

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje Tervetuloa käyttämään Samsungin Galaxy Tab tietokonetta Laitteen keskeinen ominaisuus on 7 tuuman kosketusnäyttö, jonka alapuolella ole neljä (4) taustavalaistua ohjausnäppäintä, ja yläpuolella 1.3 pixelin

Lisätiedot

Tietokoneen, tabletin ja älypuhelimien hankinta. Seniorit nettiin syksy 2019 Raimo Anttila, Jukka Hanhinen, Tuulikki Paturi

Tietokoneen, tabletin ja älypuhelimien hankinta. Seniorit nettiin syksy 2019 Raimo Anttila, Jukka Hanhinen, Tuulikki Paturi Tietokoneen, tabletin ja älypuhelimien hankinta Seniorit nettiin syksy 2019 Raimo Anttila, Jukka Hanhinen, Tuulikki Paturi Mistä tänään puhutaan? Älypuhelimet Tietokoneet Tabletit VALINTA LÄHTEE TARPEESTA

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt

ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt Sivu 1 / 8 Mikä versio ipadissani on? Alkusyksyllä 2013 jaetuissa kaupungin luottamushenkilöiden ipadeissa käyttöjärjestelmän versio on

Lisätiedot

Tervetuloa Tietotunnille! Tutustutaan tabletteihin

Tervetuloa Tietotunnille! Tutustutaan tabletteihin Tervetuloa Tietotunnille! Tutustutaan tabletteihin Perusasioita tablettitietokoneista ja sovelluksista. Mikkelin seutukirjasto 5.9.2018 Tavoitteena tänään: Saada yleiskuva siitä, millainen laite tabletti

Lisätiedot

Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu

Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu Johdanto Tarkoituksenamme on parantaa Konebox.fi-verkkokaupan nettisivuja. Ensivaikutelman perusteella sivusto tuntuu todella kömpelöltä ja ahdistavalta. Sivu on

Lisätiedot

Videoista voimaa! Parempia videoita mobiilisti. Jonne Hirvonen.

Videoista voimaa! Parempia videoita mobiilisti. Jonne Hirvonen. Videoista voimaa! Parempia videoita mobiilisti Jonne Hirvonen Miksi video? Herättää huomiota Kertoo tarinoita Synnyttää tunteita Jää mieleen Videoita mobiilisti? Älypuhelin = tietokone + kamera = kaikki

Lisätiedot

Taskutulostin KÄYTTÖOPAS

Taskutulostin KÄYTTÖOPAS Taskutulostin KÄYTTÖOPAS Kiitos Polaroid Mint -taskutulostimen ostamisesta. Tämä käyttöopas on tarkoitettu tarjoamaan sinulle ohjeita, joita noudattamalla tämän tuotteen käyttö on turvallista eikä se aiheuta

Lisätiedot

Pikaopas: ReSound LiNX- kuulokojeen käyttäminen iphone puhelimen avulla

Pikaopas: ReSound LiNX- kuulokojeen käyttäminen iphone puhelimen avulla Pikaopas: ReSound LiNXkuulokojeen käyttäminen iphone puhelimen avulla Pikaopas: Made for iphone (MFi) -toiminnon ottaminen käyttöön ja käyttäminen Yhteensopivat laitteet ReSound LiNX on yhteensopiva MFi-toiminnon

Lisätiedot

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI 1 RAY MOBIILIASIAKASKORTTI Mobiiliasiakaskortti on matkapuhelimeen ladattava kortti, joka toimii perinteistä muovista asiakaskorttia vastaavana näyttökorttina. Siihen on personoitu asiakkaan nimi, asiakasnumero

Lisätiedot

Mittalaite ja puhelin on laitettu toimimaan automaattisesti yhdessä, sinun tulee seurata puhelimen antamia ohjeita mittauksen suorittamiseen.

Mittalaite ja puhelin on laitettu toimimaan automaattisesti yhdessä, sinun tulee seurata puhelimen antamia ohjeita mittauksen suorittamiseen. TIETOA MITTAUKSESTA VERENPAINE Olet saanut käyttöösi Beurer-mittalaitteen ja puhelimen. Mittalaitteella mitataan verenpaine ja syke. Mittauksen jälkeen puhelin lähettää mitatut arvot hoitajalle. Käsittele

Lisätiedot

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI 1 RAY MOBIILIASIAKASKORTTI Mobiiliasiakaskortti on matkapuhelimeen ladattava kortti, joka toimii perinteistä muovista asiakaskorttia vastaavana näyttökorttina. Siihen on personoitu asiakkaan nimi, asiakasnumero

Lisätiedot

Useimmin kysytyt kysymykset

Useimmin kysytyt kysymykset Useimmin kysytyt kysymykset Versio 1.1 1 1. Mikä mobiilikortti on? Mobiilikortti on matkapuhelimessa toimiva sovellus ja www.mobiilikortti.com osoitteessa oleva palvelu. Sovelluksen avulla voit siirtää

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 2100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Kuulokkeen osat 3 Käytä turvallisesti! 3 Pariliitos 4 Pariliitoksen muodostaminen 4 Pariliitostila 4 Päähän sovittaminen ja lataaminen 5 Säätäminen

Lisätiedot

HUAWEI MEDIAPAD T1 10" 4G 225 sis. alv

HUAWEI MEDIAPAD T1 10 4G 225 sis. alv HUAWEI MEDIAPAD T1 10" 4G 225 sis. alv Huawei Mediapad T1 10" 4G Tyylikkään ja tehokkaan tabletin sulavalinjainen unibody - muotoilu ja pintamateriaali tuntuvat miellyttävältä käytössä. Laitteen neliydinsuorittimen

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 PUHELIMESI ESITTELY Opi puhelimesi painikkeista, näytöstä ja sen kuvakkeista. Puhelimen näppäimet Puhelimen etupuolta katsoessasi näet seuraavat elementit: (Katso 1.1 Sivu 3)

Lisätiedot

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin PTZ-kamera, joka on suunniteltu sopimaan täydellisesti kaikkialle Kun kiinteä minidome-kamera ei riitä, mutta perinteinen PTZ-kamera on turhan

Lisätiedot

Makibes DM58 -älykello sykemittauksella

Makibes DM58 -älykello sykemittauksella Makibes DM58 -älykello sykemittauksella Kiitos kun ostit Makibes DM58 -älykellon. Asiakastyytyväisyys on meille tärkeää, joten jos tuotteen käytössä on jotain epäselvyyksiä tai ilmaantuu kysymyksiä, olethan

Lisätiedot

T&M Autori Versio Series 60 -puhelimiin

T&M Autori Versio Series 60 -puhelimiin T&M Autori Versio 5.0.0 Series 60 -puhelimiin Asennusohje 19. huhtikuuta 2010 TIETOMEKKA T&M Autori asennusohje - 2 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 2 1. YLEISTÄ 3 2. UUDEN MUISTIKORTIN ASENNUS 3 3. T&M

Lisätiedot

Maxivision Go käyttöliittymän ohje

Maxivision Go käyttöliittymän ohje Maxivision Go käyttöliittymän ohje Rekisteröityminen käyttöliittymään Käynnistyessään Viihdeboksi kysyy Maxivision tunnuksia. Nämä ovat samat tunnukset joilla kirjaudut my.maxivision.fi sivustolle. Syötä

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja:

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Versio A FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 3100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Toimintojen hallinta 3 Virta, pariliitos ja lataaminen 4 Kotelon virran kytkeminen 4 Pariliitoksen muodostaminen ensimmäistä kertaa 4 Pariliitostila

Lisätiedot

Pikaopas. The New Black. Kesäkuu 2014. Datscha Pikaopas The New Black (25.6.2014) 1 (14)

Pikaopas. The New Black. Kesäkuu 2014. Datscha Pikaopas The New Black (25.6.2014) 1 (14) Pikaopas The New Black Kesäkuu 2014 Datscha Pikaopas The New Black (25.6.2014) 1 (14) Taustatieto Tämä dokumentti on luotu helpottamaan uuden Datscha version käyttämistä. Uusi versio julkaistaan 27. kesäkuuta

Lisätiedot

Hyvä mobiilikortin käyttäjä!

Hyvä mobiilikortin käyttäjä! Hyvä mobiilikortin käyttäjä! AKK-Motorsport ry:n jäsenkortti on tänä vuonna Lompakossa oleva mobiilikortti. Mobiilikortti toimii puhelimeen ladattavana Lompakko-sovelluksena, joka toimitetaan kaikille

Lisätiedot

Wöhler VIS 700 HD tarkastuskamera

Wöhler VIS 700 HD tarkastuskamera HOCHAUFLÖSENDER TOUCHSCREEN UUTTA KOSKETUS- NÄYTTÖ Wöhler VIS 700 HD tarkastuskamera teräväpiirtoa tarkastuksiin Technik nach Maß Made in Germany Wöhler VIS 700 HD tarkastuskamera HD-kosketusnäyttö ja

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen.

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas OT-Beileger_EU-DE_Siemens_V002_STAR_fi-FI.indd 1 05.07.17 11:27 Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

Oma Android-tabletti tutuksi. Hiiden Opisto / Eija Terävä / 2017

Oma Android-tabletti tutuksi. Hiiden Opisto / Eija Terävä / 2017 Oma Android-tabletti tutuksi Hiiden Opisto / Eija Terävä / 2017 Tärkeimmät sormikomennot tabletin näytöllä Kohdetta painetaan jonkin aikaa Aloitusnäytöllä ohjelmapainikkeen painaminen pitkään avaa muokkaustilan,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Zeblaze Vibe älykello

KÄYTTÖOHJE. Zeblaze Vibe älykello KÄYTTÖOHJE Zeblaze Vibe älykello Kiitos kun ostit Zeblaze Vibe älykellon. Asiakastyytyväisyys on meille tärkeää, joten jos tuotteen käytössä on jotain epäselvyyksiä tai ilmaantuu kysymyksiä, olethan asiakaspalveluumme

Lisätiedot

Upeita kuvia heikossakin valossa

Upeita kuvia heikossakin valossa Tiedote 6.8.2009 Upeita kuvia heikossakin valossa Uudet TX1 ja WX1 -mallit ovat yhteensopivia oman henkilökohtaisen valokuvaajan, Party-shot IPT-DS1:n kanssa. Sonyn Cyber-shot TX1 ja WX1 -kamerat esittelevät

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Vasteaika. Vasteaikaa koskeva ohje ei ole juuri muuttunut Robert B. Millerin vuonna 1968 pitämästä esityksestä:

Vasteaika. Vasteaikaa koskeva ohje ei ole juuri muuttunut Robert B. Millerin vuonna 1968 pitämästä esityksestä: Nielsen: "Olen tutkinut Webin käytettävyyttä vuodesta 1994, ja jokaisessa tutkimuksessa esiin on noussut sama asia: käyttäjät haluaisivat sivujen latautuvan nopeammin. Aluksi olin sitä mieltä, että käyttäjät

Lisätiedot

Testi: IPhone 4 ottaa mittaa Galaxy S:stä

Testi: IPhone 4 ottaa mittaa Galaxy S:stä Testi: IPhone 4 ottaa mittaa Galaxy S:stä 5.8.2010 15:48 Applen iphone 4:n myynti alkoi viime perjantaina Suomessa. Aiemmin kauppoihin tulleen Samsungin Galaxy S -puhelimen ominaisuuksissa on paljon samaa

Lisätiedot

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Vastuuvapauslauseke ja takuun rajoitus... 2 1.2 Tarvittavat varusteet... 2 1.3 Etäohjattavat toiminnot... 3 2 SOVELLUKSEN ASENTAMINEN JA ALKUASETUKSET... 4 2.1 Sovelluksen

Lisätiedot

Älypuhelimet. Sisällysluettelo

Älypuhelimet. Sisällysluettelo Älypuhelimet Jussi Huhtala Sisällysluettelo Älypuhelimen määritelmä Historia Laitteistoarkkitehtuuri Käyttöjörjestelmät Android Symbian ios Yhteenveto 1 Älypuhelin Puhelin joka sisältää normaalit puhelimen

Lisätiedot

Webinaarin osallistujan ohje

Webinaarin osallistujan ohje Webinaarin osallistujan ohje 9.10.2015 Webinaariohjelmisto Kiinko käyttää webinaareissaan WebEx-ohjelmistoa Se mahdollistaa tietokoneiden väliset neuvottelut, kokoukset ja koulutukset internet-yhteyden

Lisätiedot

KAMERA VIDEOKAMERA - GALLERIA

KAMERA VIDEOKAMERA - GALLERIA Heikki Aulio 24.01.2016 1 (8) LENOVO TAB2 10-30 TABLETIN KÄYTTÖOHJEITA Android 5.1.1 FOIBESSA KAMERA VIDEOKAMERA - GALLERIA Sisällys 1 KAMERA JA VIDEOKAMERA... 2 2 KAMERALLA KUVAAMINEN... 3 3 VIDEOKAMERALLA

Lisätiedot

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja digilehtiä: Joka kodin huoltovihko, Osakkaan remontit taloyhtiössä, Suomen Kiinteistölehti, Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Lisätiedot

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa Koe uusi Windows Windows 8 viidessä minuutissa Mitä tarvitset Päästäksesi nopeasti alkuun, tulee sinulla olla: Salasana langattomaan verkkoosi Salasana sähköpostitiliisi Tervetuloa! Tervetuloa Windows

Lisätiedot

Nettikalenterin tilausohjeet

Nettikalenterin tilausohjeet Nettikalenterin tilausohjeet Tässä dokumentissa kuvataan Nettikalenterin tilausohjeet erilaisille laitteille ja kalenteriohjelmille. Nettikalenterin tilaus toimii eri tavalla riippuen käytettävästä laitteesta,

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

bloggie - hauska ja helppo Mobile HD Snap -kamera

bloggie - hauska ja helppo Mobile HD Snap -kamera Tiedote 7.1.20100 bloggie - hauska ja helppo Mobile HD Snap -kamera Pieni ja kompakti MHS-PM5/PM5K ja MHS-CM5 tallentaa 1920x1080 teräväpiirtoisia MP4-videoita ja viiden megapikselin valokuvia. Tyylikäs,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Connect Control Light/Set Light/Set Kaksoisaika Mode Ajanotto Mode Control Mode Light/Set

KÄYTTÖOHJE Connect Control Light/Set Light/Set Kaksoisaika Mode Ajanotto Mode Control Mode Light/Set KÄYTTÖOHJE Kello käynnistyy lepotilasta painamalla mitä tahansa painiketta 2 sekunnin ajan. Pääset nyt asettamaan ajan järjestyksessä: kaupunki, DST( kesäaikaasetus), Tunnit, Minuutit, Sekuntit, Vuosi,

Lisätiedot

Pilvipalvelut Minne olemme menossa?

Pilvipalvelut Minne olemme menossa? Pilvipalvelut Minne olemme menossa? ESATKYn Pilvi 2011 seminaari 25.10.2011 Lappeenranta Jari Harju jari.harju@doaudit.fi GSM: 040 566 8833 1 Erilaisia pilviä 2 Pilvipalvelut Minne olemme menossa? ei-microsoft

Lisätiedot

Asiakas ja tavoite. Tekninen toteutus

Asiakas ja tavoite. Tekninen toteutus Asiakas ja tavoite Heikieli on vuonna 2015 perustettu yhden hengen asiantuntijayritys, joka tarjoaa käännös- ja oikolukupalveluita englannista ja saksasta suomeksi. Freelance-kääntäjiä on Suomessa paljon,

Lisätiedot

Liitä Moto Mod Huomautus: 360 CAMERA Varoitus:

Liitä Moto Mod Huomautus: 360 CAMERA Varoitus: 360 CAMERA Liitä Moto Mod Aseta objektiivi puhelimen takaosassa sijaitsevan 360-kameran päälle, ja aseta sitten Moto Mod -moduuli puhelimen reunoihin ja takaosaan, kunnes kuulet niiden napsahtavan yhteen.

Lisätiedot

1. Ceepos Mobiilimaksu... 3

1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 CEEPOS MOBIILIMAKSU 2 1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 2. Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksen määritykset... 3 2.1. Sovelluksen lataaminen... 3 2.2. Sovelluksen avaaminen... 4 2.2.1. Käyttäjäksi rekisteröityminen...

Lisätiedot

Ceepos mobiilimaksaminen

Ceepos mobiilimaksaminen Ceepos mobiilimaksaminen Käyttöohje Versio 1.0 Servica Oy Servica Oy Ceepos mobiilimaksaminen 2 (14) Sisällys 1 Ceepos Mobiilimaksu... 3 2 Sovelluksen määritykset... 3 2.1 Sovelluksen lataaminen... 3 2.2

Lisätiedot

Radio R 4.0 IntelliLink Usein kysytyt kysymykset

Radio R 4.0 IntelliLink Usein kysytyt kysymykset Sisältö 1. Audio... 1 2. Puhelin... 2 3. Apple CarPlay... 2 4. Android Auto... 5 5. Galleria... 7 6. Muuta... 7 1. Audio K: Miten vaihdan äänilähdettä, esimerkiksi FM-radiosta USB:lle? V: Vaihtaaksesi

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Tablet-tietokoneen ja älypuhelimen peruskäyttö. 4.11.2014 Jorma Flinkman

Tablet-tietokoneen ja älypuhelimen peruskäyttö. 4.11.2014 Jorma Flinkman Tablet-tietokoneen ja älypuhelimen peruskäyttö 4.11.2014 Jorma Flinkman Wikipedia.fi 2 Mikä ihmeen tabletti? Taulutietokone (tai paneelitietokone tai tabletti engl. tablet personal computer eli tablet

Lisätiedot

Helppokäyttöisyyttä Windows Vista käyttöjärjestelmän asetuksilla

Helppokäyttöisyyttä Windows Vista käyttöjärjestelmän asetuksilla Lena Wahlroos-Hänninen, Helsingin Tikoteekki 2009 1 Helppokäyttöisyyttä Windows Vista käyttöjärjestelmän asetuksilla Windows-käyttöjärjestelmä mahdollistaa useita eri helppokäyttötoimintoja, joilla voi

Lisätiedot

Sisällys. Q2 2014 taloudellinen ja operatiivinen katsaus Liiketoimintojen menestyminen Strategian toteutus Näkymät ja ohjeistus vuodelle 2014

Sisällys. Q2 2014 taloudellinen ja operatiivinen katsaus Liiketoimintojen menestyminen Strategian toteutus Näkymät ja ohjeistus vuodelle 2014 Sisällys Q2 2014 taloudellinen ja operatiivinen katsaus Liiketoimintojen menestyminen Strategian toteutus Näkymät ja ohjeistus vuodelle 2014 2 Q2 2014 keskeiset tapahtumat Tulos kasvoi Kireästä kilpailusta

Lisätiedot

Mobiilijäsenkortti. Mobiilikortin aktivointi

Mobiilijäsenkortti. Mobiilikortin aktivointi Mobiilijäsenkortti AKK-Motorsport ry:n jäsenkortti on Lompakossa oleva mobiilikortti. Mobiilikortti toimii puhelimeen ladattavana Lompakko-sovelluksena, joka toimitetaan kaikille Jäsenmaksunsa maksaneille

Lisätiedot

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Windows Phonet yleisesti Nokian Lumiat Vanhemmat WindowsPhone 7 Uudemmat WindowsPhone 8 Samsungin Windows Phone mallit HTC:n mallit www.windowsphone.com

Lisätiedot

Pilvimappi. Opas Mimoza Latifi. Kuitit talteen ja järjestykseen ilmaiseksi!

Pilvimappi. Opas Mimoza Latifi. Kuitit talteen ja järjestykseen ilmaiseksi! Pilvimappi Kuitit talteen ja järjestykseen ilmaiseksi! Opas 9.5.2017 Mimoza Latifi Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Boxissa tehtävät toimenpiteet... 2 2.1 Mobiilisovelluksen asentaminen ja käyttöönottaminen...

Lisätiedot

LoCCaM Riistakamerasovellus. Dimag Ky dimag.fi

LoCCaM Riistakamerasovellus. Dimag Ky dimag.fi LoCCaM Riistakamerasovellus Dimag Ky janne.koski @ dimag.fi +358505907788 Sovelluksen toimintaperiaate Toimintaperiaate yksinkertaistettuna on seuraavanlainen Kamera ottaa kuvan tai videon jonka lähettää

Lisätiedot

Nettikalenterin tilausohjeet

Nettikalenterin tilausohjeet Nettikalenterin tilausohjeet Tässä dokumentissa kuvataan Nettikalenterin tilausohjeet erilaisille laitteille ja kalenteriohjelmille. Nettikalenterin tilaus toimii eri tavalla riippuen käytettävästä laitteesta,

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Verenpainemittarit. Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95

Verenpainemittarit. Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95 Verenpainemittarit Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95 Tarkka verenpaineen mittaus ranteesta. Näytön kohteet: systolinen, diastolinen, pulssi, päivämäärä, aika Rytmihäiriöilmoitus Muistipaikkoja 60/henkilö,

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Internetin hyödyt ja vaarat. Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi?

Internetin hyödyt ja vaarat. Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi? Internetin hyödyt ja vaarat Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi? Linkit Chrome https://www.google.com/intl/fi/chrome/browser/ Firefox http://www.mozilla.org/fi/ Opera http://www.opera.com/fi Vertailu

Lisätiedot

Elotec Ajax. Aloitus

Elotec Ajax. Aloitus Elotec Ajax Aloitus Onnittelut uudelle Elotec Ajax järjestelmällesi! Tervetuloa uuden sukupolven hälytysjärjestelmän pariin. Uusi langaton teknologia mahdollistaa etäisyyksiä jopa 2000metriin saakka avoimissa

Lisätiedot

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Koulutuksen aikana harjoitellaan tiedostojen ja kuvien siirtoa Google Drive-palveluun sekä tiedostojen jakamista Lisäksi harjoitellaan Google Docs (Asikirjat)

Lisätiedot

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Koulutuksen aikana harjoitellaan tiedostojen ja kuvien siirtoa Google Drive-palveluun sekä tiedostojen jakamista Lisäksi harjoitellaan Google Docs (Asikirjat)

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet Käyttöohje Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Kameran osat ja painikkeet 1 1. Laukaisin 8. Mikro USB -portti 2. Mikrofoni

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 3 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytössä Mozzilla Firefox tai

Lisätiedot

1 / klo 8.46

1 / klo 8.46 KIRJAUDU HAE VALIKKO JULKAISTU 04.10.2017-08:26. Kuva: Yle/Pexels (CC0) WhatsAppilla pystyy tekstin lisäksi lähettämään kuvia, videoita ja ääniviestejä, tiedostoja sekä soittamaan ääni- ja videopuheluja.

Lisätiedot

ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016

ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016 ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016 Sisältö hyperlinkkeinä Miten ipad avataan ja suljetaan? Miten sovellukset avataan ja suljetaan? Kuinka luodaan kansio? Kuinka käytän

Lisätiedot

Windows 8 -kurssi. Kurssista

Windows 8 -kurssi. Kurssista Windows 8 -kurssi petri.kiiskinen@wellamo-opisto.fi Kurssista Maanantaisin ja keskiviikkoisin 9. 16.9.2013 Kolme kertaa 3 x 4 h = 12 h Klo 12:15 15:30 Puolessa välissä pidetään vartin kahvitauko Kännykät

Lisätiedot

Meetnow-palvelun käyttöopas

Meetnow-palvelun käyttöopas Meetnow-palvelun käyttöopas Maaliskuu 2017 1 Sisällysluettelo Yhteyden avaaminen videoneuvottelulaitteella käyttäen URI-osoitetta...3 Yhteyden avaaminen videoneuvottelulaitteella käyttäen ip-osoitetta...4

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW/J6925DW. Versio A FIN

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW/J6925DW. Versio A FIN AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J650DW/J670DW/J690DW/J695DW Versio A FIN Huomautusten selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa huomautusten tyyliä: Vinkit kertovat,

Lisätiedot

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DTS-100-12(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DTS-100-12(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Tämän laiteohjelmistopäivityksen uudet toiminnot ja niiden toiminta on kuvattu tässä. Käyttöopas ja mukana toimitetulla CD-ROM-levyllä oleva α-käsikirja sisältävät lisätietoja. 2010

Lisätiedot

DENACODE NUDDIS Käsikirja huoltajalle

DENACODE NUDDIS Käsikirja huoltajalle FINSKA LAPSI- JA KOULUTUSHALLINTO 2018-09-25 DENACODE NUDDIS Käsikirja huoltajalle Mikä on Nuddis? Nuddis on Bollnäsin kunnan digitaalinen läsnäolojärjestelmä esikoululle. Läsnäolojärjestelmän tarkoitus

Lisätiedot

HUOM! Latauskaapelia ei saa kytkeä laitteeseen ennen hyväksytyn maksuprosessin suorittamista! Kirjaudu

HUOM! Latauskaapelia ei saa kytkeä laitteeseen ennen hyväksytyn maksuprosessin suorittamista! Kirjaudu Ecariot mobiili applikaatio-ohje 1 (6) Ecariot Oy:n operoimissa maksullisissa latauslaitteissa on mahdollista käynnistää sähköauton lataus mobiiliapplikaation kautta. Applikaatiota voivat käyttää vain

Lisätiedot

Mobiililaitteiden ja sovellusten tietoturvallisuus mihin tulee kiinnittää huomiota?

Mobiililaitteiden ja sovellusten tietoturvallisuus mihin tulee kiinnittää huomiota? Mobiililaitteiden ja sovellusten tietoturvallisuus mihin tulee kiinnittää huomiota? Sisällys Tietoturvauhkia Sovellusten tietoturvallisuus» 1. Sovelluskaupat» 2. Sovelluksen tekijä» 3. Käyttöoikeudet»

Lisätiedot

BiiSafe Buddy Ohje. (C) Copyright 2017

BiiSafe Buddy Ohje. (C) Copyright 2017 1 BiiSafe Buddy Ohje Ohje 2 Tämä ohje kertoo, kuinka otat BiiSafe Buddyn käyttöösi, sekä kuvaa erilaisia käyttötapoja ja tuotteen ominaisuuksia. Varmista, että sinulla on: 1. BiiSafe Buddy -laite 2. Mobiililaite

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 2 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytät selaimena Mozilla, Firefox

Lisätiedot

Dell esitteli maailman pienimmän 13-tuumaisen kannettavan

Dell esitteli maailman pienimmän 13-tuumaisen kannettavan Lehdistötiedote 8.1.2014 Dell esitteli maailman pienimmän 13-tuumaisen kannettavan Julkistettu Dell XPS 13 on maailman pienin[1] 13-tuumainen kannettava, jossa on lähes reunaton näyttö ja jopa 15 tuntia

Lisätiedot

Käytön aloittaminen NSZ-GS7. Verkkomediasoitin. Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta.

Käytön aloittaminen NSZ-GS7. Verkkomediasoitin. Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Käytön aloittaminen FI Verkkomediasoitin NSZ-GS7 Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Käytön aloittaminen: ON/STANDBY Kytkee tai katkaisee soittimen

Lisätiedot

Salusfin Mobiilisovellus Käyttöohje

Salusfin Mobiilisovellus Käyttöohje Salusfin Mobiilisovellus Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Mobiilisovellus Asentaminen... 3 Mobiilisovellus Kirjautuminen... 3 Mobiilisovellus Kirjautuminen ja turvallisuus... 4 Mobiilisovellus Kotinäkymä...

Lisätiedot

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu Salon kaupunki Ceepos Mobiilimaksu 2 1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 2. Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksen määritykset... 3 2.1. Sovelluksen lataaminen... 3 2.2. Sovelluksen avaaminen... 4 2.2.1. Käyttäjäksi

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Pikaopas. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211304, 1. painos FI

Pikaopas. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211304, 1. painos FI Pikaopas Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211304, 1. painos FI Näppäimet ja osat 9 Kakkoskamera 10 Äänenvoimakkuus-/zoomausnäppäin 11 Medianäppäin 12 Näytön ja näppäinten lukituskytkin 13 Kuvausnäppäin

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J132W/J152W/J172W/J552DW/J752DW, MFC-J285DW/ J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J132W/J152W/J172W/J552DW/J752DW, MFC-J285DW/ J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J3W/J5W/J7W/J55DW/J75DW, MFC-J85DW/ J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään

Lisätiedot

Valon määrä ratkaisee Aukko

Valon määrä ratkaisee Aukko Valon määrä ratkaisee Aukko syväterävyys Suljinaika ISO liike ja terävyys valoherkkyys ja kohina Valon määrä ratkaisee / ajan esivalinta Bulb käytössä M-tilassa, valottaa niin kauan kuin painetaan laukaisinta

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (ios)

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (ios) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (ios) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan App Storesta...

Lisätiedot

CEM DT-3353 Pihtimittari

CEM DT-3353 Pihtimittari CEM DT-3353 Pihtimittari Sivu 1/5 CEM DT-3353 Pihtimittari Ongelma Mittarin ohjelmisto ilmoittaa NO DATA vaikka tiedonsiirtokaapeli on kytketty tietokoneen ja mittarin välille, mittarissa on virta päällä

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Käyttöohje HERE Maps. 1.0. painos FI

Käyttöohje HERE Maps. 1.0. painos FI Käyttöohje HERE Maps 1.0. painos FI HERE Maps HERE Maps näyttää lähellä olevat kohteet ja opastaa sinut perille. Voit etsiä kaupunkeja, katuja ja palveluja löytää perille tarkkojen reittiohjeiden avulla

Lisätiedot

Android ja Windows ovat

Android ja Windows ovat ETEVÄ ANDROID-EMULAATTORI: Tutustu Androidiin DroidX tuo Androidkokemuksen Windowstietokoneelle ja tarjoaa hauskan tavan tutustua mobiilijärjestelmään. Android ja Windows ovat varsin erilaisiin laitteisiin

Lisätiedot

4. 10.2010 ACCELBIT KARTTASELAIN TRACKER. Karttaselaimen Tracker- sovelluksen käyttöohje versio 1.0 AccelBit Oy

4. 10.2010 ACCELBIT KARTTASELAIN TRACKER. Karttaselaimen Tracker- sovelluksen käyttöohje versio 1.0 AccelBit Oy 4. 10.2010 ACCELBIT OY KARTTASELAIN TRACKER Karttaselaimen Tracker- sovelluksen käyttöohje versio 1.0 AccelBit Oy Sisältö Laitteistovaatimukset...3 Yleisesittely...3 Versiohistoria...3 Karttaselain Tracker

Lisätiedot

Mac. Valmistelut. Mac

Mac. Valmistelut. Mac Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW

AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW Ennen Brother-laitteen käyttöä Kuvakkeiden selitykset Tavaramerkit Tärkeä huomautus Kuvakkeiden selitykset Koko tässä Käyttöoppaassa käytetään

Lisätiedot