Yhdistyksemme vuoden 2010 kolmas jäsenkirje, ole hyvä. Muista säilyttää tämä kirje, löydät tästä loppuvuoden tapahtumat aikatauluineen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhdistyksemme vuoden 2010 kolmas jäsenkirje, ole hyvä. Muista säilyttää tämä kirje, löydät tästä loppuvuoden tapahtumat aikatauluineen."

Transkriptio

1 Sivu 1 JÄSENKIRJE 3/2010 Yhdistyksemme vuoden 2010 kolmas jäsenkirje, ole hyvä. Muista säilyttää tämä kirje, löydät tästä loppuvuoden tapahtumat aikatauluineen. Jakson tärkeät päivämäärät: Ettonet apuvälineet, Ettonetin tiloissa Ahjokatu 5 Lahti, klo Jäsenilta, Päijät-Hämeen Näkövammaisten toimintakeskus Puistokatu 9 klo Yhdistyksen syyskokous, Ristinkirkko klo Yhdistyksemme perinteinen joulujuhla, Ristinkirkko klo Jäsenillat Jäseniltaa vietetään Ettonet:n tiloissa Lahdessa Sopenkorven kaupunginosassa osoitteessa Ahjokatu 5, jonne meidät on kutsuttu kyseisen yrityksen toimesta. Ettonet on yritys joka valmistaa tuotteita ikääntyville, taikka alentuneen toimintakyvyn omaaville ihmisille luoden heille itsenäisen ja turvallisen elämän omassa kodissaan. Yritys tekee tuotteita myös erilaisiin palvelutaloihin luomalla näin asuinympäristöstä kodikkaan ja viihtyisän. Joten nyt on oiva mahdollisuus tutustua heidän tuotteisiinsa paikan päällä, antaa palautetta ja kehittämisideoita. Paikalle saavutaan klo jokainen omalla kyydillään. Lisäinfoa: Pidettävänä jäseniltana paikalle saapuu MS-liiton Järjestösuunnittelija Marketta Kerminen-Tolvanen kertomaan uusista ja ajankohtaisista asioista ja kuulumisista liiton puolesta. Tällä kertaa jäseniltaa vietetään poikkeuksellisesti Päijät-Hämeen Näkövammaisten toimintakeskuksen tiloissa osoitteessa Puistokatu 9 Lahti. Ilta alkaa klo Yhdistyksemme syyskokous alkaen klo Ristinkirkon kahviossa. Käsiteltävinä ja päätettävinä asioina on yhdistyksen hallituksen henkilö valinnat. Kaikki mukaan osallistumaan keskusteluihin ja henkilövalintoihin! Yhdistyksemme perinteinen koko perheen yhteistä joulujuhlaa vietetään jälleen. Edellisen vuoden tapaan mukavan joulutunnelman saattamiseksi kaipaamme esiintymishenkisiä ja haluisia henkilöitä toteuttamaan yhdessä tätä mukavaa jouluista iltaa. Joten, jos tunnet perhe- tai tuttavapiirissäsi ihmisen/ihmisiä lapsista aikuisiin, jotka haluaisivat tuoda yhteistä jouluiloa esiintymällä joulujuhlassa, niin ota yhteyttä Jukka Saniin (p ). Joulujuhlan yhteydessä järjestettäviin arpajaisiin vastaanotetaan jälleen palkintoja vastaan. Jos haluat osaltasi tukea ja lahjoittaa jotain pientä, niin mahdolliset palkinnot voi toimittaa yhdistyksen toimistolle Sopenkorvenkatu 15 B 2 krs. Palkinnoista voi ilmoittaa etukäteen soittamalla Jukalle tai Ismolle ja sopia toimittamisesta toimistolle.

2 Sivu 2 Liikunta Ohjattua terveysliikuntaa: - Oppimiskeskus Optiimi tarjoaa yhdistyksemme jäsenille ohjattua terveysliikuntaa syksyllä 2010 tiloissaan Hoitajankatu 3, Lahti. Ohjattuun toimintaan osallistuville henkilöille tarjotaan myös yksilöaika fyysisen toimintakyvyn arviointia varten ja toinen ohjausaika henkilökohtaista ohjausta varten. Ohjattuun terveysliikuntaan sisältyy mm. allasterapiaa, kuntosali- ja saliliikuntaa. Kaikkiaan terveysliikuntakertoja on 10 käyntikertaa ja hinnaksi muodostuu yhdelle käynnille 40 / 10 henkilöä. Eli 4 / henkilö / käyntikerta (jos mukana on 10 henkilöä). Lisäksi yhdistys tukee toimintaa maksamalla puolet kuluista, näin yhden käynti kerran hinnaksi muodostuu 2 / henkilö. Hinta sisältää ohjatun toiminnan ja välineet. Mukaan mahtuu 10 henkilöä, ilmoittautuminen mennessä Jukalle (p ). Yksilöllinen toimintakyvyn arvioinnit toteutetaan peräkkäisinä päivinä, joko tai Itse harjoituspäivät ovat: ma 20.9, ti 5.10, ti 26.10, ti 2.11, ti 9.11, ma 15.11, ma 22.11, ti ja ti 7.12 klo Lisäinfoa: - Muista myös seurata asuinkuntasi erityisryhmille tai muuta vastaavaa liikuntatarjontaa paikallislehdistä ja kuntasi verkkosivuilta. - Muistakaa myös että yhdistys tukee edelleen yhdistyksen kanssa yhteistyössä toteutettuja mm. eri liikuntaryhmien kustannuksia maksamalla puolet niistä kuitteja vastaan. Liikuntavastaava: Jukka Sani p MS-liiton tiedotukset - Tiesitkö, että järjestösuunnittelijan palvelut ovat myös käytettävissäsi. Voit kysyä mistä tahansa sairastamiseen liittyvästä epäselvästä asiasta. Järjestösuunnittelija voi yhdessä kanssasi keskustella ja jäsentää, millaisista palveluista tai tukimuodoista voisi olla apua arjessa selviytymisen helpottamiseksi. Ole rohkeasti yhteydessä järjestösuunnittelija Marketta Kerminen-Tolvanen, p tai marketta.kerminen-tolvanen@ms-liitto.fi. Kuntoutusta: - Avain lehden liittenä 4/2010 jaettiin Kuntoudu & virkisty 2/2010 -esite, jossa on tiedot kaikista loppuvuonna järjestettävistä MS-liiton kursseista. Kursseille voi hakea esitteessä olevalla lomakkeella tai sähköisesti: Avokuntoutuskurssi Lahdessa: Kohti parempaa mielialaa -avokuntoutuskurssi järjestetään syksyllä Lahdessa. Kurssi kokoontuu kahdeksana tiistai-iltana Wanhassa Herrassa. Ensimmäinen kerta Kurssin ohjaajana toimii psykologi Jukka Kuokkanen. Ryhmään valitaan hakemusten perusteella kahdeksan osallistujaa. Tarkemmat tiedot kurssista Kuntoudu & virkisty esitteen 2/2010 sivulla 22 tai MS-liiton www -sivuilla. Kurssille hakemiseen ei tarvita lääkärin suositusta. Hakuaika päättyy Lisätietoja kunotutussuunnittelija Kirsi Mattila p tai kirsi.mattila@ms-liitto.fi.

3 Sivu 3 Tarjolla kursseja myös Helsingissä: - Viikonloppukurssi työelämässä oleville Kurssilla käydään läpi erilaisia ammatillisen kuntoutuksen mahdollisuuksia, joilla voidaan tukea työssä jaksamista. Hakuaika päättyy Lisätietoja Kirsi Mattilalta. Maskun neurologisen kuntoutuskeskuksen internet -sivut uudistuivat: - MS-liiton ylläpitämän Maskun neurologisen kuntoutuskeskuksen internet -sivut ovat saaneet uuden ilmeen. Uudistuksella on haluttu selkeyttää sivujen rakennetta ja helpottaa niiden käyttöä. Kuntoutuskeskuksen internet -sivuihin voi tutustua osoitteessa Muut asiat - Kuten varmaan moni tarkkaavainen lukija huomasi, niin edellisestä jäsenkirjeestä (2/2010) puuttui kokonaan sivu numero kaksi. Syynä oli käyttämämme ulkopuolisen kopiointipalvelualan yrityksen unohdus. Heiltä oli jäänyt pois nidonta vaiheessa sivu numero kaksi, eli pahoittelen yrityksen puolesta asiaa. Päijät-Hämeen Omaishoitajat ja Läheiset ry: - Toivottaa edelleen tervetulleeksi kaikki ihmiset tervetulleeksi ryhmään! Riittää, että ihminen kokee itse olevansa omaishoitaja ja kaipaavansa vertaistukea. Ei tarvitse esimerkiksi asua samassa osoitteessa hoidettavan kanssa tai olla viralliselta statukseltaan omaishoitaja. Oletko nuori tai työikäinen ja huolehdit sairaasta, vammaisesta tai ikääntyvästä läheisestäsi? Ehkä lapsestasi, puolisostasi tai vanhemmastasi? Jos haluat tutustua toisiin samassa tilanteessa oleviin ihmisiin, niin nuorten ja työikäisten omaishoitajien vertaistukiryhmä voisi olla sinua varten. kerran kuussa torstaina 19.8, 16.9, ja KLO PÄIJÄT-HÄMEEN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY:N TILOISSA, OSOITTEESSA: RAUTATIENKATU 23 A 19 LAHTI TERVETULOA! Osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä, virallista omaishoitajuutta tai asumista samassa osoitteessa hoidettavan kanssa. Ryhmä on maksuton. Ilmoittautumista ei tarvita. Lisätietoja ryhmästä: Projektityöntekijä Taru Tolonen, puh: , taru.tolonen@dnainternet.net - Muistakaa myös seurata kotisivujamme ja sieltä löytyvää ajankohtaista lisätietoa monista eri asioista. Sivut löytyvät osoitteesta:

4 Sivu 4 Sivuilta löytyvät mm. kaikki jäsenkirjeet (myös viime vuoden) sähköisessä muodossa, sekä muita asiakirjoja ja linkkejä tai tietopaketteja eri tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Mikäli esim. tässä kirjeessä ilmoitettuihin päivämääriin, kellonaikoihin tms. tulee muutoksia, niin ne päivitetään reaaliajassa kotisivuillemme. Joten sieltä löytyy aina uusin ja ajan tasalla oleva tieto asiasta kuin asiasta jotka koskevat yhdistystämme. Sivuilta löytyy myös ns. sähköinen lomake jolla voit päivittää omat osoitetietosi ja muuttuneet puhelinnumerosi ajan tasalle. Kerhot - Eri kerhojen kokoontumisajat ja paikat, sekä kerhojen vetäjät yhteystietoineen löytyvät ohesta. Edelleen kerhojen vetäjät kuuluttavat isää innokkaita jäseniä mukaan kerhojen toimintaan ja niiden toiminnan kehittämiseen, tuomalla esiin omia ajatuksiaan ja ideoitaan. Eli ottakaa rohkeasti yhteyttä eri kerhojen vetäjiin ja kysykää lisää kerhotoiminnasta. Asikkalan MS-kerho (Pirkko Kotiniitty p pirkko.kotiniitty@pp.ine.fi) Kokoontuu: Palvelukeskus Oltermanni, Terveystie 1 C, Asikkala. Asikkalan Ms-kerho kokoontuu pääsääntöisin kerran kuukaudessa lukuun ottamatta kesäaikaa. Kerhossamme keskustellaan vapaamuotoisesti sillä hetkellä esiin nousevista asioista. Kerhon vetäjä tiedottaa kerholaisille MS-tautiin liittyvistä uusista asioista. Yritämme saada mahdollisimman moni kerholainen mukaan tapaamisiin. Tapaamisista ilmoitamme Päijät-Häme lehdessä, jotta uudetkin jäsenet osaisivat tulla tapaamisiin ja he ovat tervetulleita mukaan. Heinolan MS-Oma-apu-kerho (Irma Hartikainen p ) Kokoontuu: Niemelän Palvelutalossa. Kokoontuu jokaisen kuukauden ensimmäinen torstai Niemelän palvelutalolla klo Aihe on aina vapaa, keskustelemme mitä kuuluu ja kuuntelemme toistemme kokemuksia ja koska olemme melkein kaikki mummoja, niin lastenlapset ovat melko usein puheenaiheena. Sairauksista myös keskustellaan ja jokainen kertoo omista kokemuksistaan jos niin haluaa. Olen mm. itse saanut useita vinkkejä miten selviytyä päivän askareista näiden keskustelujen ansiosta. Toivotamme kaikki tervetulleiksi kerhoomme, uusia aina tarvitaan tervetuloa. Hollolan MS-kerho (Helena Pekonniemi p ja Anssi Matoniemi p ) Kokoontuu: Palvelutalo Huilissa, Terveystie 25, Hollola. Hollolan MS-kerho kokoontuu joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina Palvelutalo Huilissa. Kerhossa rupattelemme ajankohtaisista asioista, niitä näitä tai yritämme pysyä jossakin teemassa. Uudet jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tutustumaan ja tapaamaan muita jäseniä. Rupattelun ohessa nautimme tietysti kahvia ja pullaa... Kerhon vetäjinä Helena ja Anssi Nastolan MinäSinä-kerho (Heli Kukkonen p ) Kokoontuu: Nastolan Kunnantalolla, Pekkalantie 5, Nastola. Kerho kokoontuu joka kk. ensimmäinen torstai kesää lukuun ottamatta, jolloin lomailemme. Kerhossa on ollut aktiivisia jäseniä Pidämme kokoontumiset Nastolan kunnantalon kahviossa. Paikka on kuntalaisille ilmainen, kahvitukset hoidamme itse. Illan keskustelun aiheet ovat vapaamuotoisia ja sana on kaikille vapaa. Tarkoituksena olisi ensi vuoden puolella kysyä vierailijoita esim. Nastolan seurakunnasta puhumaan vapaaehtoistyöstä. Jatkamme myös vierailuja muihin kerhoihin ja paljon muuta mukavaa yhdessäoloa. Lisäksi Nastolassa toimii tasapaino/liikunta ryhmä joka on suunnattu MS-potilaille. Ryhmä toimii Nastolan terveyskeskuksessa kuntoutus puolella josta voi kysyä lisätietoja p Anne Herkola.

5 Sivu 5 Harnes vertaistukiryhmä (Soile Helenius p ) Kokoontuu: Wanha Herra, Laaksokatu 17, Lahti. Harnes kerho kokoontuu säännöllisesti Ravintola Wanhassa Herrassa. Kerhon toiminta on hyvin aktiivista, kiitos jäsenten. Kerhossa keskitytään nimensä mukaisesti harvinaisten neurologisten sairauksien kanssa elävien ihmisten yhteisiin tapaamisiin kaiken mukavan merkeissä. Teemme erilaisia retkiä, käymme syömässä, keskustelemme ja teemme paljon muuta yhteistä vointimme ja kuntomme sallimissa rajoissa. Tervetuloa mukaan yhteiseen toimintaan. Miesten kerho (Harri Jokinen p ) Nimensä mukaisesti kerhossa kokoontuu MS:n tai Harneksen kanssa elävät yhdistyksemme miesjäsenet. Kerho kokoontuu erilaisten keskustelujen merkeissä toimistomme tiloissa Sopenkorvessa. Tule rohkeasti mukaan tarinoimaan ja jakamaan kokemuksia. Omaisten kerho (Pauli Hermunen p ) Omaisten kerho kokoontuu kerran kuukaudessa joka kuukauden viimeinen maanantai. Osanottajia on ollut 4-10 henkeä. Uudet omaiset tervetuloa mukaan yhteisiin keskusteluhetkiin ja myös ideoimaan uusia muotoja viettää aikaa yhdessä. Nuorten kerho Nuora (Taru Leskinen p taru.leskinen@phnet.fi) Kokoontuu tarvittaessa yhdistyksen toimistolla Sopenkorvessa. Ota rohkeasti yhteys soittamalla tai sähköpostilla Taruun, jos haluat tulla mukaan. Ikä ei ole esteenä, kaikki jotka tuntevat itsensä nuoreksi ovat tervetulleita mukaan ja tuomaan uusia ideoita miten voidaan viettää jatkossakin aikaa yhdessä. Kässä kerho (Tuija Aittakallio p ) Kerhon tarkoituksena on kokoontua vanhan ajan ompeluseurojen malliin, kahvin, seurustelun (vertaistuen) ja kädentaitojen äärellä samanhenkisten ihmisten kanssa. Käsityö- tai sairauspakkoa ei ole, siis omaisetkin mukaan! Jos kiinnostaa tai on kysyttävää, niin soita rohkeasti Tuijalle. Mukavan lämmintä syksyn alkua ja ruska-aikaa odotellessa Seuraava jäsenkirje 1/2011 ilmestyy vuodenvaihteen jälkeen. Ystävällisin terveisin: Päijät-Hämeen MS-yhdistys ry Sihteeri

Esteetön KesäMäSä-tapahtumaa vietetään jälleen alkaen klo 12.00 Lahden satamassa. Kansainvälinen MS-päivä Lahdessa paikkana: Lahden tori klo 15 18.

Esteetön KesäMäSä-tapahtumaa vietetään jälleen alkaen klo 12.00 Lahden satamassa. Kansainvälinen MS-päivä Lahdessa paikkana: Lahden tori klo 15 18. Sivu 1 JÄSENKIRJE 2/2011 Yhdistyksemme vuoden 2011 toinen jäsenkirje, ole hyvä. Muista myös säilyttää tämä kirje, löydät tästä vuoden toisen neljänneksen tapahtumat aikatauluineen. Jakson tärkeät päivämäärät:

Lisätiedot

Esteetön KesäMäSä-tapahtumaa vietetään jälleen alkaen klo 12.00

Esteetön KesäMäSä-tapahtumaa vietetään jälleen alkaen klo 12.00 Sivu 1 JÄSENKIRJE 2/2010 Yhdistyksemme vuoden 2010 toinen jäsenkirje, ole hyvä. Muista myös säilyttää tämä kirje, löydät tästä vuoden ensimmäisen neljänneksen tapahtumat aikatauluineen. Jakson tärkeät

Lisätiedot

Yhdistyksemme vuoden 2011 ensimmäinen jäsenkirje, ole hyvä. Muista säilyttää tämä kirje, löydät tästä loppuvuoden tapahtumat aikatauluineen.

Yhdistyksemme vuoden 2011 ensimmäinen jäsenkirje, ole hyvä. Muista säilyttää tämä kirje, löydät tästä loppuvuoden tapahtumat aikatauluineen. Sivu 1 JÄSENKIRJE 1/2011 Yhdistyksemme vuoden 2011 ensimmäinen jäsenkirje, ole hyvä. Muista säilyttää tämä kirje, löydät tästä loppuvuoden tapahtumat aikatauluineen. Jakson tärkeät päivämäärät: 18.1. 15.2.

Lisätiedot

Lauantaina 23.5. 2015 kesän avaa KesäMäSä

Lauantaina 23.5. 2015 kesän avaa KesäMäSä JÄSENKIRJE 2/2015 1 Aurinkoista kevättä kaikille! Yhdistyksemme vuoden 2015 toinen jäsenkirje, ole hyvä. Kirjeessä vuoden toisen neljänneksen tapahtumat aikatauluineen sekä kerhojemme yhteystiedot. Lauantaina

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS JÄSENKIRJE

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS JÄSENKIRJE PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS JÄSENKIRJE 1/16 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry toimii nimensä mukaisesti Päijät-Hämeen talousalueella. Yhdistyksen jäsenistöön kuuluu MS-tautia tai

Lisätiedot

Värikästä syksyä kaikille!

Värikästä syksyä kaikille! JÄSENKIRJE 3/2015 1 (6) Värikästä syksyä kaikille! Yhdistyksemme vuoden 2015 kolmas jäsenkirje, ole hyvä. Kirjeessä loppuvuoden tapahtumat aikatauluineen sekä kerhojemme yhteystiedot. Huomaa jäseniltojen

Lisätiedot

Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 17.3.2014 Ristinkirkossa. Paikalla oli 14 yhdistyksemme jäsentä.

Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 17.3.2014 Ristinkirkossa. Paikalla oli 14 yhdistyksemme jäsentä. Toimintakertomus 2014 1(5) YLEISTÄ Päijät-Hämeen MS-yhdistys ry on Päijät-Hämeen keskussairaalapiirin alueella toimiva MS-tautia ja eräitä harvinaisia neurologisia sairauksia (esim. harnes) sairastavien,

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN NEUROYHDISTYS RY JÄSENTIEDOTE 3/2015

KESKI-SUOMEN NEUROYHDISTYS RY JÄSENTIEDOTE 3/2015 s KESKI-SUOMEN NEUROYHDISTYS RY JÄSENTIEDOTE 3/2015 Sääntöuudistuksen myötä 40-vuotiaan yhdistyksemme nimi on nyt muuttunut Keski-Suomen neuroyhdistys ry:ksi. Uusi nimi kuvaa paremmin jäsenistöämme, joka

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan esittely

Yhdistyksen toiminnan esittely Yhdistyksen toiminnan esittely Oulun Seudun yhden Vanhemman Perheet ry on valtakunnallisen Yhden Vanhemman Perheiden liitto ry:n jäsenyhdistys joka toimii Oulun seudulla, pitäen sisällään seuraavat kunnat

Lisätiedot

VIRTAPIIRI 1/2019 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS

VIRTAPIIRI 1/2019 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS VIRTAPIIRI 1/2019 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry toimii nimensä mukaisesti Päijät-Hämeen talousalueella. Yhdistyksen jäsenistöön kuuluu MS-tautia

Lisätiedot

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen Leija-hanke 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen YVPL Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry Olemme lastensuojelujärjestö Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö,

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN Opiskelijakunta Lamko 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 Tutortuntien suunnittelu... 2 Tutortuntien sisältö... 3 Jokaisella kerralla:... 3 Ensimmäiset tutortunnit... 3 Teemat... 3

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen merkeissä.

Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen merkeissä. Pohjois-Savon AVH-yhdistys JÄSENKIRJE Tulliportinkatu 52 (II kerros) 1/2016 70110 KUOPIO 15.1.2016 HYVÄT JÄSENET Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen

Lisätiedot

VIRTAPIIRI 1/2017 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS

VIRTAPIIRI 1/2017 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS VIRTAPIIRI 1/2017 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry toimii nimensä mukaisesti Päijät-Hämeen talousalueella. Yhdistyksen jäsenistöön kuuluu MS-tautia

Lisätiedot

Alkaa 12.9 klo , jatkuen tiistaisin. Paikka: OmaisOiva-toimintakeskus, Kauppakatu 34 A 1, Kajaani

Alkaa 12.9 klo , jatkuen tiistaisin. Paikka: OmaisOiva-toimintakeskus, Kauppakatu 34 A 1, Kajaani Alkaa 12.9 klo 13 14.30, jatkuen tiistaisin. Paikka: OmaisOiva-toimintakeskus, Kauppakatu 34 A 1, 87100 Kajaani Alkaa12.9, 24.10, 21.11, klo10 11.30 Alkaa 13.9 jatkuen 27.9, 11.10, 25.10, 8.11, 22.11,

Lisätiedot

KUNTOUTUSTA JA TUETTUJA LOMIA OMAISHOITAJILLE

KUNTOUTUSTA JA TUETTUJA LOMIA OMAISHOITAJILLE KUNTOUTUSTA JA TUETTUJA LOMIA OMAISHOITAJILLE 26.3.2018 MERJA JÄNTTI TOIMINNANSUUNNITELIJA TALOUDEN JA TOIMINNAN TUKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALA KELAN KUNTOUTUSKURSSIT KENELLE: KAIKENIKÄISILLE OMAISHOITAJINA

Lisätiedot

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä RYHMÄKALENTERI Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä Kevät 2017 Lukijalle Tähän Ryhmäkalenteriin on koottu tietoa Evijärven alueella toimivista ikäihmisille suunnatuista ryhmistä.

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan!

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten

Lisätiedot

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä RYHMÄKALENTERI Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä 2018 Sisällys Lukijalle... 2 Aijjoos-toiminta... 3 Eläkeliiton Evijärven yhdistys ry... 3 Eteläpohjalaiset Kylät ry... 3 Järviseudun

Lisätiedot

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5 26100 Rauma puh (02) 821 1065 www.friskituult.fi friski@friskituult.fi RAUMAN MTY FRISKI TUULT RY 1 Sisällys Yhdistyksen

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 4/2013. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa

JÄSENTIEDOTE 4/2013. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry JÄSENTIEDOTE 4/2013 Tässä tiedotteessa Yhdistyskuulumiset... 2 Yhdistyksen syyskokous... 2 Yhdistyksen toimisto suljettu!... 2 Toimiston tila vuokrattavana... 2

Lisätiedot

Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi!

Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! Lapsiparkkiin ovat tervetulleita 0-6 vuotiaat lapset. Lapsiparkissa hoitajina toimivat perhetyöntekijät. Tee rauhassa ruokaostokset, piipahda vaatekaupassa

Lisätiedot

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy.

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy. ELOKUU TAPAHTUMAT: To 6.8. Klo 11.00-14.30.Virkistyspäivä Pyhännän Ahvenjärvellä. Mukana Anne Happo, Muistiluotsista. Lähtö Haapaveden toimiston pihalta klo 9.00. Mahdollisuus on nousta matkan varrelta

Lisätiedot

Rakenna kotikulmillesi Naapuruuspiiri. Soile Ataçocuğu & Kalevi Möttönen 2015

Rakenna kotikulmillesi Naapuruuspiiri. Soile Ataçocuğu & Kalevi Möttönen 2015 Rakenna kotikulmillesi Naapuruuspiiri Soile Ataçocuğu & Kalevi Möttönen 2015 Tämä on alueellinen mahdollisuus. Silmukka kerrallaan kutoen, paikalliset mahdollisuudet huomioiden alueellisten toimijoiden

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea

Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset Maarit Väisänen OMAISHOITO MIKKELISSÄ Valtakunnallisiin arvioihin perustuen Mikkelissä on n. 3000 omaishoitajaa,

Lisätiedot

Vuoden 2016 kurssit. Meillä jälleen! MS-tauti

Vuoden 2016 kurssit. Meillä jälleen! MS-tauti Vuoden 2016 kurssit MS-tauti Parkinsonin tauti Avh Epilepsia Omaishoitajat Primaarinen ataksia ALS Lihassairaus ja/tai dystrofia Myastenia gravis (MG) CP-oireyhtymä Kehitysvammat ja -häiriöt sekä monivammat

Lisätiedot

HELSINGIN INVALIDIEN YHDISTYS RY

HELSINGIN INVALIDIEN YHDISTYS RY HELSINGIN INVALIDIEN YHDISTYS RY Helsingin Invalidien Yhdistys ry (HIY) Perustettu vuonna 1938 HIY:ssä on noin 1700 jäsentä (2017) HIY edistää fyysisesti vammaisten henkilöiden yhdenvertaisuutta ja valvoo

Lisätiedot

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Sähköpostilla 2. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan (numerot lehden viimeisellä aukeamalla) 3. Kirjeellä/kortilla 4. Facebookisssa,

Lisätiedot

Ryhmäkalenteri. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä 2019

Ryhmäkalenteri. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä 2019 Ryhmäkalenteri Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä 2019 Sisällys Lukijalle... 3 Aijjoos-toiminta... 4 Eläkeliiton Evijärven yhdistys ry... 4 Eteläpohjalaiset Kylät ry... 4 Järviseudun

Lisätiedot

Läheiset ry. Etelä-Karjalan Omaishoitajat ja. o Perustettu vuonna 2002. o Jäseniä noin 320. o TAVATA-projekti 2003-2005

Läheiset ry. Etelä-Karjalan Omaishoitajat ja. o Perustettu vuonna 2002. o Jäseniä noin 320. o TAVATA-projekti 2003-2005 Etelä-Karjalan Omaishoitajat ja Läheiset ry o Perustettu vuonna 2002 o Jäseniä noin 320 o TAVATA-projekti 2003-2005 o VOIMAVARAKETJU projekti 2006-2008 o KATVE-projekti 2009 2011 o PUHUMALLA PUHTIA TAPAAMALLA

Lisätiedot

Tervetuloa Mäntyrinteeseen

Tervetuloa Mäntyrinteeseen Tervetuloa Tervetuloa Kurjenpesään! Mäntyrinteeseen Muuttajalle ja hänen läheisilleen Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa KURJENPESÄÄN! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme.

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

TOIMISTO: HALLITUS: JÄSENMAKSU:

TOIMISTO: HALLITUS: JÄSENMAKSU: JÄSENKIRJE 2/2010 Pohjois-Pohjanmaan epilepsiayhdistys ry Isokatu 47, 90100 Oulu, 4 krs. Puh. 044 287 1136 pp.epilepsia@luukku.com http://epilepsia.fi/pohjois_pohjanmaa TOIMISTO: Yhdistyksen toimisto sijaitsee

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Atalan koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Atalan koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Atalan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Kevään 2011 ohjelma Säännöllisesti kokoontuvat ryhmät: Astrokerho Kerho on avoin kaikille astrologiasta kiinnostuneille. Kerhossa opimme katsomaan astrologiselta kartalta

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

Pienten lasten kerho Tiukuset

Pienten lasten kerho Tiukuset Pienten lasten kerho Tiukuset Kerhotoiminnan varhaiskasvatussuunnitelma 2014 2015 Oi, kaikki tiukuset helähtäkää, maailman aikuiset herättäkää! On lapsilla ikävä leikkimään, he kaipaavat syliä hyvää. (Inkeri

Lisätiedot

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2014 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2014 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry 1 AVUSTUKSET 2014 toiminta-avustukset Lieksan Kuuloyhdistys ry jäs. 151 Yhdistys toimii alueensa kuulonhuollon hyväksi jakaen tietoutta apuvälineistä ja niiden käytöstä sekä ohjaten jäseniään hakemaan

Lisätiedot

Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET

Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry JÄSENKIRJE Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET PÄIVYSTYSAJAT TOIMISTOLLA Kuukauden ensimmäinen maanantai klo 12.00-14.00

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry JÄSENTIEDOTE 2/2015 Tässä tiedotteessa Yhdistyskuulumiset... 2 Hallituksen kokoukset... 2 Toimiston kesäloma... 2 Lahden Seudun me itse... 2 Vapaa-ajan toiminta...

Lisätiedot

Omaisyhdistys satakuntalaisille

Omaisyhdistys satakuntalaisille Omaisyhdistys satakuntalaisille 5.2.2015 Perustettu 2009 Hallituskatu 10 28100 Pori Toiminnanohjaaja Jaakko Viitala Tammikuu 2015 Isolinnankatu 16 28100 Pori Toiminnanjohtaja Elina Uusivuori Henkilöstö

Lisätiedot

Mikäli numerosta ei vastata, jätä yhteistietosi merkkiäänen jälkeen vastaajaan, niin soitamme sinulle.

Mikäli numerosta ei vastata, jätä yhteistietosi merkkiäänen jälkeen vastaajaan, niin soitamme sinulle. Pohjois-Savon aivohalvausyhdistys ry JÄSENKIRJE 3/2013 Tulliportinkatu 25 B 2.krs. pihan puoli 70100 Kuopio 27.8.2013 Hyvät jäsenet Aurinkoinen, lämmin kesä alkaa olla muistoissamme. Toivon, että olette

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018 Lauantai 1.12. 12.00-13.00 Iloa musiikista Ohjaajana Marjatta Aarne Sunnuntai 2.12. 16.00-19.00 Aava Iranilaisten naisten liikunta- ja vertaistukiryhmä

Lisätiedot

VIRTAPIIRI 2/2017 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS

VIRTAPIIRI 2/2017 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS VIRTAPIIRI 2/2017 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry toimii nimensä mukaisesti Päijät-Hämeen talousalueella. Yhdistyksen jäsenistöön kuuluu MS-tautia

Lisätiedot

VIRTAPIIRI 1/2018 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS

VIRTAPIIRI 1/2018 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS VIRTAPIIRI 1/2018 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry toimii nimensä mukaisesti Päijät-Hämeen talousalueella. Yhdistyksen jäsenistöön kuuluu MS-tautia

Lisätiedot

LÄNNEN ALUEVERKOSTO , Lielahtikeskus

LÄNNEN ALUEVERKOSTO , Lielahtikeskus LÄNNEN ALUEVERKOSTO 13.8.2019, Lielahtikeskus facebook lannenalueverkosto Illan ohjelma klo 16.30 klo 17.00 Kahvit ja tervetuloa Kesän kuulumiset ja lyhyt esittäytymiskierros mitä odotan syksyltä? Alueverkoston

Lisätiedot

Avoin Paja INSPIS. KESÄ-ELOKUU Inspis kiinni

Avoin Paja INSPIS. KESÄ-ELOKUU Inspis kiinni KESÄ-ELOKUU 2019 - Inspis kiinni 15.-26.7.2019 Inspis on kaikille 18 vuotta täyttäneille avoin matalan kynnyksen mielekkään tekemisen keskus. Toimintamme on tarkoitettu sinulle, joka koet hyötyväsi mielen

Lisätiedot

CADDIES asukaskyselyn tulokset

CADDIES asukaskyselyn tulokset CADDIES asukaskyselyn tulokset Kysely toteutettiin 27.4.-17.5.2009 Kyselyyn vastattiin Internet-pohjaisella lomakkeella osoitteessa http://kaupunginosat.net/asukaskysely tai paperilomakkeella Arabianrannan,

Lisätiedot

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen)

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen) Näin homma toimii seminaari sekä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry 15 - vuotta Aika: Torstai 31.10.2013 Paikka: Wegeliussali, ODL, Albertinkatu 16, 90100 Oulu 9.30 Aamukahvi 10.00 Musiikkiesitys

Lisätiedot

Ilmailuinsinöörien kerho perjantai, 12. kesäkuuta 2009. Jäsenkirje 1/2009

Ilmailuinsinöörien kerho perjantai, 12. kesäkuuta 2009. Jäsenkirje 1/2009 Jäsenkirje 1/2009 Vuosi 2009 on ehtinyt jo kesän kynnykselle. Ilmailuinsinöörien kerho lähestyy teitä nyt toimikauden ensimmäisellä jäsenkirjeellä, jossa esitellään tämän vuoden johtokunta, kartoitetaan

Lisätiedot

2011 KURSSI-info 16-24v. nuorille

2011 KURSSI-info 16-24v. nuorille ...talking to You! 2011 KURSSI-info 16-24v. nuorille Invalidiliiton Lahden kuntoutuskeskus Kuntoutusta 16-24 vuotiaille nuorille siistii olla kimpassa Nuoruudessa tunne-elämä, fyysiset ominaisuudet ja

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta ikääntyvien parissa Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi Setlementti Louhela ry

Vapaaehtoistoiminta ikääntyvien parissa Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi Setlementti Louhela ry Vapaaehtoistoiminta ikääntyvien parissa Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi 2.2.2016 Setlementti Louhela ry Oikeus hyvään elämään iästä ja toimintakyvystä riippumatta Iäkkäät ihmiset eivät ole yhtenäinen

Lisätiedot

Murkkufoorumi - Vertaisryhmät nuorten vanhemmille. Johanna Syrjänen, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry 19.2.2014 1

Murkkufoorumi - Vertaisryhmät nuorten vanhemmille. Johanna Syrjänen, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry 19.2.2014 1 Murkkufoorumi - Vertaisryhmät nuorten vanhemmille 19.2.2014 1 Linkki-toiminta Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n Murkkuneuvola hanke (RAY-rahoitus 2011-2015) Tavoitteet: 1. 12-18 vuotiaiden lasten

Lisätiedot

SYKSY 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE

SYKSY 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Sovellettu kuntosali klo. 9-10 sekä klo.10-11. Ohjattua kuntosaliliikuntaa pienryhmässä. Eläkeliiton Jaalan yhdistyksen kerho klo. 12, parittoman viikon

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Ryhmät alkavat tiistaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15.

Ryhmät alkavat tiistaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15. KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen Kevätkauden 2014

Lisätiedot

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere 10.00 Aamukahvi 10.20 Tervetuloa Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai 25.9.2012 klo 10.00-15.30 Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2 33101 Tampere 10.30 Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen

Lisätiedot

Hollolan kunnantalo, Virastotie 3. Kokoushuone Toivola. Katriina Haapakangas. Kärkölän järjestöedustaja,

Hollolan kunnantalo, Virastotie 3. Kokoushuone Toivola. Katriina Haapakangas. Kärkölän järjestöedustaja, Hollolan kunta / Muistio 1/2013 1 (5) n kokous Aika Tiistai 5.3.2013 kello 18.00 Paikka Hollolan kunnantalo, Virastotie 3. Kokoushuone Toivola. Läsnä Armas Hacklin Eija Koivuniemi Tiina Aarto Marjatta

Lisätiedot

VIRTAPIIRI 3/16 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS

VIRTAPIIRI 3/16 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS VIRTAPIIRI 3/16 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry toimii nimensä mukaisesti Päijät-Hämeen talousalueella. Yhdistyksen jäsenistöön kuuluu MS-tautia tai

Lisätiedot

Varkauden Seudun Omaishoitajat ry/omaisoiva

Varkauden Seudun Omaishoitajat ry/omaisoiva Varkauden Seudun Omaishoitajat ry/omaisoiva tuemme jaksamistasi YHDISTYSTIEDOTE 4/2018 Lämmin tervehdys kylmiin päiviin omaishoitajat ja läheisenne Syksy alkaa olla taputeltu ja sokkomatka ja teatteri

Lisätiedot

Alkaa klo , jatkuen tiistaisin. Paikka: OmaisOiva-toimintakeskus, Kauppakatu 34 A 1, Kajaani

Alkaa klo , jatkuen tiistaisin. Paikka: OmaisOiva-toimintakeskus, Kauppakatu 34 A 1, Kajaani Alkaa 9.1.2018 klo 13 14.30, jatkuen tiistaisin. Paikka: OmaisOiva-toimintakeskus, Kauppakatu 34 A 1, 87100 Kajaani Alkaa 9.1. jatkuen 6.2., 6.3., 3.4., klo10 11.30 Paikka: entinen Osuuspankki Alkaa 10.1.

Lisätiedot

Kevä tkäusi 2015. Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä.

Kevä tkäusi 2015. Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä. Kevä tkäusi 2015 Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä. 2015 Kevätkausi alkaa 5.1.2015 Tammikuun viides päivä polkaistaan käyntiin kaupungin ohjatut liikuntaryhmät. Tarjolla

Lisätiedot

ENSI VIIKOLLA

ENSI VIIKOLLA 1 Hyvä Klubin jäsen Klubin viikkokirje on ilmestynyt 5.10.2018 http://www.klubi.fi/viikkokirje.html ENSI VIIKOLLA 8.-14.10. Tiistai 9.10. klo 15.00 Iltapäivämatinea (avec ja ystävät) Kaksi Beethoven sonaattia

Lisätiedot

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät Tervetuloa

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät Tervetuloa Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät 2018 Tervetuloa Vauvakerho kokoontuu perjantaisin klo 10 11.30 takkahuoneella (E-ovi). Tervetuloa aamukahville. Kerhossa tapaat toisia vanhempia ja pääset

Lisätiedot

VIRTAPIIRI 2/2018 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS

VIRTAPIIRI 2/2018 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS VIRTAPIIRI 2/2018 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry toimii nimensä mukaisesti Päijät-Hämeen talousalueella. Yhdistyksen jäsenistöön kuuluu MS-tautia

Lisätiedot

Tervetuloa Mäntyrinteeseen

Tervetuloa Mäntyrinteeseen Tervetuloa Tervetuloa Höveliin Mäntyrinteeseen Muuttajalle ja hänen läheisilleen Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa HÖVELIIN! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Höveli sijaitsee

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Palvelukeskus Maijala

Palvelukeskus Maijala Palvelukeskus Maijala Perustietoa Maijalasta Asuntoja palvelukeskuksessa on 87 kpl, joista Mattilaksi kutsutussa E-talossa 21 kpl. Palvelukeskus Maijalassa on 79 yksiötä ja 8 kaksiota. Asunnot ovat savuttomia,

Lisätiedot

Espoon Maanpuolustusnaiset ry Jäsentiedote 1/2016

Espoon Maanpuolustusnaiset ry Jäsentiedote 1/2016 Espoon Maanpuolustusnaiset ry Jäsentiedote 1/2016 Hyvä Maanpuolustusnainen Tähän jäsentiedotteeseemme on kerätty muut kevätkauden tapahtumat. Jos et löydä etsimääsi maanpuolustustoimintaa tästä jäsentiedotteesta,

Lisätiedot

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Perhepalvelukeskus, Korkalonkatu 4, 96100 Rovaniemi Kuva: Pekka Ojaniemi Palveluja perheille Avoin päiväkoti Avoimen päiväkodin toiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille

Lisätiedot

Kompassi pajatoiminta syksy 2018

Kompassi pajatoiminta syksy 2018 Kompassi pajatoiminta syksy 2018 VKO MA TI KE TO PE joka kuun 1.vko Tuija ja Helena Tanssiryhmä Kirsi.J., Verna, Mia 2.vko Maija ja Ritva Kotitalous klo 9.00-13.00 Kirsi.Ku ja Kirsi.J klo 12.00-13.30 Kotitalouden

Lisätiedot

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä 2016 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten syksyn 2015

Lisätiedot

OLETKO YKSI MEISTÄ? KUULUTKO JOUKKOOMME?

OLETKO YKSI MEISTÄ? KUULUTKO JOUKKOOMME? OLETKO YKSI MEISTÄ? KUULUTKO JOUKKOOMME? Läheiseni on sairastunut, tulevaisuus huolestuttaa minua, mistä saisin tietoa? Tuetko ja avustatko läheistäsi arjessa? Ethän jää pohtimaan asioita yksin, vaan tule

Lisätiedot

KEVÄÄN 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE

KEVÄÄN 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE Sovellettu kuntosali klo. 10-11. Terveyskeskuksen jatkoryhmä, ilmoittautuminen. Kuntosaliryhmä klo. 13-14, ei Tasapainoryhmä klo. 14:45-15:45. Monipuolista tasapaino- ja lihasvoimaharjoittelua. Ei Paikka:

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry. Yhdistyksen hallitus. Toiminnanjohtaja

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry. Yhdistyksen hallitus. Toiminnanjohtaja Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset Ry Yhdistyksen hallitus OMA Hoivapalvelu Oy:n hallitus Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELI JA TOIMINTA-ALUE. 1. hoidon ja kuntoutuksen edistäminen, 2. sairaudesta tiedottaminen,

1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELI JA TOIMINTA-ALUE. 1. hoidon ja kuntoutuksen edistäminen, 2. sairaudesta tiedottaminen, KYMMENEN VIRRAN MS-YHDISTYS ry. 1(6) SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELI JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Kymmenen virran MS-yhdistys ry. Sen kotipaikka on Oulu ja pöytä- ja rekisteröimiskielenä

Lisätiedot

Minäkö omaishoitaja? Anne-Maria Halmesmäki 20.5.14

Minäkö omaishoitaja? Anne-Maria Halmesmäki 20.5.14 Minäkö omaishoitaja? Anne-Maria Halmesmäki 20.5.14 Neuvoja, neuvoja omaishoitajuus oli minulle aivan uusi asia. En ollut varmaan edes kuullut koko sanaa. Työikäinen puoliso-omaishoitaja Kun omaishoitajuus

Lisätiedot

Tervetuloa Kurjenmäkikotiin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen

Tervetuloa Kurjenmäkikotiin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa Kurjenmäkikotiin Muuttajalle ja hänen läheisilleen TERVETULOA Kurjenmäkikotiin! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Kurjenmäkikoti sijaitsee Kupittaan kaupunginosassa, osoitteessa

Lisätiedot

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA Naisagronomien jäsenkirje 2/2014 28. lokakuuta 2014 HYVÄ NAISAGRONOMI Syksy on jo pitkällä ja pian on taas vuosikokouksen aika, toivottavasti pääset osallistumaan. Kaipaamme myös ajatuksiasi ja toiveitasi

Lisätiedot

Omaishoito. Salon omaishoitajat ry Mari Ilvonen ja Milka Leppiniemi

Omaishoito. Salon omaishoitajat ry Mari Ilvonen ja Milka Leppiniemi Omaishoito Salon omaishoitajat ry Mari Ilvonen ja Milka Leppiniemi Mitä on omaishoitaminen? Omaishoito mahdollistaa sairastuneen, vammaisen tai iäkkään läheisen hoidon ja hoivan kotona. Omaishoidon taustalla

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 4 / 2014

JÄSENTIEDOTE 4 / 2014 JÄSENTIEDOTE 4 / 2014 Kuva Jaana Boström: Alastaro 3.10.2014 Tuttujen tuvan edustalta Kuva Jaana Boström: Toimiston kaktus keräsi voimaa taloyhtiön pihalla aidan vieressä ja 23.10.2014 kukinta oli todella

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

KIT -uutiskirje 2/2014. Täysi tohina päällä. Tutkimuksessa on saatu ensimmäisiä tuloksia

KIT -uutiskirje 2/2014. Täysi tohina päällä. Tutkimuksessa on saatu ensimmäisiä tuloksia 1/5 KIT -uutiskirje 2/2014 Täysi tohina päällä Kehitysvammaiset ihmiset töihin (KIT) projektissa kevät on ollut touhua täynnä: Tutkimuksessa on kerätty aineistoa ja saatu ensimmäisiä tuloksia. Työvalmentajarengas

Lisätiedot

Rauman kansalliset seniorit ry.

Rauman kansalliset seniorit ry. SYYSKAUDEN TOIMINTA 2016 SYYSKUU 9.9 klo 14.00 Kuukausitapaaminen, esitelmän aiheena suun terveys Terveyskasvatushammashoitaja Katriina Uusi-Pietilä 9.9 klo 12.00-14.00 Tietotekniikan vierihoitokokeilu

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

Tervetuloa Tienviittoja tulevaisuuteen ikäperheseminaariin 4.11.2014

Tervetuloa Tienviittoja tulevaisuuteen ikäperheseminaariin 4.11.2014 Tervetuloa Tienviittoja tulevaisuuteen ikäperheseminaariin 4.11.2014 Ohjelma 9.30 Avaussanat Riitta Hakoma, vammaispalvelujen johtaja, Etelä-Karjalan Sosiaali- ja terveyspiiri 9.45 Kehitysvammaisten Palvelusäätiön

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2013 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2013 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry 1 AVUSTUKSET 2014 toiminta-avustukset Lieksan Kuuloyhdistys ry jäs. 147 Yhdistys toimii alueensa kuulonhuollon hyväksi jakaen tietoutta apuvälineistä ja niiden käytöstä sekä ohjaten jäseniään hakemaan

Lisätiedot

Toimintakertomus 2018

Toimintakertomus 2018 1 Korson Eläkeläiset ry Toimintakertomus 2018 Yleistä: Viikkokerho ja kuoro kokoontuvat Korson seurakuntakeskuksessa, kirkkosali 2 ssa Tiistaisin. Kuoro harjoittelee ensin 12-14 ja viikkokerho sitten 14-16.

Lisätiedot

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018 NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten kevään ja

Lisätiedot

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 VAHVASTI VERTAISTUKEA koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 Jyväskylä, Kansalaistoiminnan keskus Matara www.matara.fi Virtaako voimaa vertaistoiminnasta? Voiko potilas itse olla terveydenhuollon kumppani?

Lisätiedot

HYVÄÄ SYKSYN JATKOA JA TAPAAMISIIN!

HYVÄÄ SYKSYN JATKOA JA TAPAAMISIIN! JÄSENTIEDOTE 3/2015 Kuva: Taina Kaarto 18.9.2015 HYVÄ LUKIJA! Syksy etenee ja olemme saaneet nauttia pitkään lämmöstä sekä kesäkukkien jatkuvasta hehkeästä kukinnasta. Metsän antimet ovat olleet runsaimmillaan

Lisätiedot

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen.

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen. Raskausajan valmennukset Suuhygienistin ja fysioterapeutin valmennus Suuhygienisti ohjaa suun hyvinvointiin liittyvistä asioista. Fysioterapeutin valmennuksessa opastetaan ergonomiasta, raskausajan liikunnasta

Lisätiedot

14.4. 2015 Mai-Brit Salo

14.4. 2015 Mai-Brit Salo 14.4. 2015 Mai-Brit Salo Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (PHLU) Alueellinen liikunnan ja urheilun järjestö, toimimme 18 kunnan alueella Päijät-Hämeessä Olemme yksi 15 aluejärjestöstä Autamme urheiluseuroja

Lisätiedot

ILOA ELÄMÄÄN - TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ILOA ELÄMÄÄN - TULE VAPAAEHTOISEKSI! ILOA ELÄMÄÄN - TULE VAPAAEHTOISEKSI! Vapaaehtoistyön periaatteet Vapaaehtoisten toiminta on tärkeä tapa tuoda vaihtelua, iloa ja virkistystä ikäihmisten arkeen sekä asumispalveluissa että kotihoidossa.

Lisätiedot