Suomen metsäkeskuksen metsätietojärjestelmä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen metsäkeskuksen metsätietojärjestelmä"

Transkriptio

1 1 (8) Suomen metsäkeskuksen metsätietojärjestelmä Henkilötietolain (523/1999) 10 :n mukainen rekisteriseloste Rekisterinpitäjä Suomen metsäkeskus Julkiset palvelut y-tunnus Aleksanterinkatu 18 A, PL Lahti Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Rekisterin pitäjinä toimivat Suomen metsäkeskuksen johtaja ja alueyksiköissä toimivat aluejohtajat. Valtakunnallinen yhteystieto Vaihde Tai suoraan julkisen palvelun alueet Rannikon alue Maistraatinportti 4 A, HELSINKI, vaihde Lounais-Suomen alue Kuralankatu 2, TURKU, vaihde Hämeen-Uudenmaan alue Aleksanterinkatu 18 A, LAHTI, vaihde Kaakkois-Suomen alue Sammonaukio 4, KOTKA, vaihde Pirkanmaan alue Näsilinnankatu 48 D, TAMPERE, vaihde Etelä-Savon alue Mikonkatu 5, MIKKELI, vaihde Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alue Huhtalantie 2, SEINÄJOKI, vaihde Keski-Suomen alue Kauppakatu 19 B, JYVÄSKYLÄ, vaihde Pohjois-Savon alue Piispankatu 12, KUOPIO, vaihde Pohjois-Karjalan alue Siltakatu 20 B, JOENSUU, vaihde Kainuun alue Kauppakatu 25 A, KAJAANI, vaihde Pohjois-Pohjanmaan alue Rautionkatu 2 C, OULU, vaihde Lapin alue Hallituskatu 22, ROVANIEMI, vaihde

2 2 (8) Rekisterin nimi Suomen metsäkeskuksen metsätietojärjestelmä Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus Metsätietojärjestelmästä on säädetty laissa Suomen metsäkeskuksen metsätietojärjestelmästä (419/2011). Tietojärjestelmään sovelletaan myös henkilötietolakia (523/1999) ja lakia viranomaisen toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tietojärjestelmän henkilötiedot muodostavat henkilörekisterin. Rekisteri on Suomen metsäkeskuksen Julkisten palvelujen yksikön käytössä. Henkilötietoja käytetään hoidettaessa julkisia hallintotehtäviä, joista säädetään laissa Suomen metsäkeskuksesta (418/2011). Tällaisia tehtäviä ovat metsävaratietojen päivitys, yksityisten maanomistajien neuvonta, koulutus ja tiedotus, Metsäkeskukselle kuuluvien hallintoasioiden hoitaminen, suunnittelu- ja selvitystehtävät sekä erilaiset metsiin perustuvien elinkeinojen, metsien monimuotoisuuden säilymisen ja muun ympäristönsuojelun edistämiseen liittyvät tehtävät. Hallintoasioita koskevia tietoja saa käsitellä myös tilastollisiin tarkoituksiin ja tiedoista saa tuottaa muitakin tietoaineistoja, joista yksittäistä henkilöä koskevat tiedot eivät ole tunnistettavissa. Rekisterin tietosisältö Rekisteri koostuu sähköisestä automaattisen tietojenkäsittelyn avulla ylläpidettävästä tiedosta ja paperimuotoisesta asiakirja-arkistosta. Suomen metsäkeskuksen metsätietojärjestelmästä annetun lain mukainen metsätietojärjestelmä muodostuu seuraavista tiedoista: 1) Suomen metsäkeskuksesta annetun lain 8 :ssä säädettyihin julkisiin hallintotehtäviin liittyviä hallintoasioita koskevista tiedoista; 2) luonnollisiin henkilöihin liittyvistä metsävaratiedoista; 3) kiinteistöjen omistajuutta ja hallintaa koskevista luonnollisiin henkilöihin liittyvistä tiedoista; ja 4) luonnollisiin henkilöihin liittyvistä asiakastiedoista. Tietojärjestelmään tallennetaan henkilötietojen lisäksi muita järjestelmän käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisia tietoja. Tietojärjestelmä (atk) -rekisterin rakenne Metsätietojärjestelmä koostuu toisiinsa kytkeytyvistä tietokannoista ja käyttöliittymistä. Metsätietoja ylläpidetään Metsätietokannassa (Meti), metsävaratietokannassa (Aarni) ja AHJO-asiakkuustietokannassa. Metin, Aarnin ja Ahjon tietoja yhdistellään Julkaisukannassa. Metsään.fi-asiointipalvelu hyödyntää Julkaisukannan ja Ahjon tietoja. Meti-kanta sisältää metsälain ja kestävän metsätalouden rahoituslain toimeenpanoon ja valvontaan liittyvää ominaisuus- ja sijaintietoa, kiinteistö- ja omistajatietoa sekä metsikkötietoa (kuviokohtaiset metsäsuunnitelmatiedot). Lisäksi Meti-kannassa on muilta organisaatioilta saatua paikkatietoa, muun muassa peruskartta, kiinteistöt, Natura- ja luonnonsuojelualueet, tietoa uhanalaisten kasvi- ja eläinlajien esiintymistä, tietoa pohjavesialueista, tietoa muinaismuistokohteista sekä kuntien kaavoitustietoa. Meti-kantaa hyödynnetään käyttöliittymien kautta. Tietojärjestelmiä ovat asiakas- ja kiinteistötietojärjestelmä (Aste), metsälakijärjestelmä (Masto), kestävän metsätalouden rahoituslakijärjestelmä (Kemera) ja maastotarkastusten tietojärjestelmä (Virta, Hirvi-Virta) sekä näihin kytkeytyvä karttajärjestelmä.

3 3 (8) Rekisterin tietosisällön kuvaus Asiakas- ja kiinteistötieto (Aste) Asiakas- ja metsänomistajatiedot: Nimi, henkilötunnus tai Y-tunnus, osoitetiedot, sähköposti, pankkiyhteys, äidinkieli, metsänhoitomaksuvelvollisuus, verkkometsäsuunnitelman tilaustiedot sekä asiakkaiden ja omistajien ryhmittelytunnuksia. Tiedot kiinteistöistä ja niiden omistussuhteista Tietoa kiinteistöön liittyvistä rajoitteista Metsälakitieto (Masto) sekä vastaava paperiarkisto Tiedot metsälain mukaisista sähköisesti tai paperilla saapuneista metsänkäyttöilmoituksista ja taimikon perustamisilmoituksista ( saakka). Sähköisesti saapuneet ilmoitukset tallentuvat tiedonsiirtopalveluun (.xmltiedostona) ja Masto-tietotauluihin. Paperilla saapuneet ilmoitukset tallennetaan Masto-järjestelmään ja lomakkeet arkistoidaan. Metsänkäyttöilmoitus sisältää metsänomistajan nimi- ja yhteystiedot, kiinteistötiedot, hakkuuoikeuden haltijan, ilmoituksen tekemiseen valtuutetun sekä ilmoituksen laatijan nimi ja yhteystiedot sekä kohteen sijaintitiedon. Ilmoitukseen sisällytettävistä tiedoista on säädetty maa- ja metsätalousministeriön asetuksella metsänkäyttöilmoituksesta (1320/2013). Paperiarkistoon kootaan myös metsälain valvontaan ja toimeenpanoon liittyvät mahdolliset muut asiakirjat, esimerkiksi kuulemiseen, sopimukseen, velvoittavaan päätökseen ja Maaseutuvirastolle tehtävään esitykseen liittyvät dokumentit. Kestävän metsätalouden rahoituslakitieto (Kemera) sekä vastaava paperiarkisto Tiedot kestävän metsätalouden rahoituslain (1094/1996) mukaisista rahoitushakemuksista, hankesuunnitelmista, toteutusilmoituksista, rahoituspäätöksistä ja maksatuksista sekä Riistavahinkolain (105/2009) mukaiset tiedot hirvieläinvahinkojen korvaushakemuksista ja maksatuksista. Sähköisesti saapuneet asiakirjat tallentuvat tiedonsiirtopalveluun (.xmltiedostona) ja Kemera-tietotauluun. Paperilla saapuneet hakemukset tallennetaan Kemera-järjestelmään ja lomakkeet arkistoidaan. Hakemukset sisältävät metsänomistajan, asiamiehen ja vastuuhenkilön nimi- ja yhteystiedot, kiinteistötiedot sekä tuen, lainan tai korvauksen saajan nimi- ja pankkitilitiedot sekä kohteen sijaintitiedon. Paperiarkistoon kootaan myös rahoituslain valvontaan ja toimeenpanoon liittyvät muut asiakirjat, esimerkiksi kuulemiseen, vapaaehtoiseen takaisinperintään ja Maaseutuvirastolle tehtävään esitykseen liittyvät dokumentit. Maastotarkastusten tieto (Virta, Hirvi-Virta) Tunnistetiedot kaikista metsälaki- ja rahoituslakitietokantoihin tallennetuista hankkeista, suunnitelmista ja ilmoituksista sekä tiedot maastotarkastusten tuloksista. Virta-tietotaulut sisältävät tiedot kestävän metsätalouden rahoituslain mukaisista hakemusten, suunnitelmien ja toteutusilmoitusten tarkastuksista, metsälain mukaisista ilmoitusten tarkastuksista, korjuujälkitarkastuksista, uudistusalojen jälkihoito- ja uudistamisvelvoitteen tarkastuksista sekä hirvieläinvahinkoarvioinneista. Metsävaratieto (Aarni) Metsävaratiedon tietokanta ja -järjestelmä. Metsävaratieto sisältää kuviokohtaista maaperä- ja puustotietoa sekä toimenpide-ehdotukset ja monimuotoisuustietoa (mm. metsälain mukaiset elinympäristöt, muut luontokohteet).

4 4 (8) Aarni-tietojärjestelmässä on yhdistetty kiinteistö-, omistaja ja kuviokohtainen metsävaratieto. Asiakkuustieto (Ahjo) Vuonna 2010 käyttöön otettu asiakastiedon hallintajärjestelmä Sisältää vastaavat tiedot kuin Asiakas- ja kiinteistötietojärjestelmä (Aste) sekä lisäksi muuta yksityisasiakkaisiin ja metsäalan toimijoihin liittyvää asiakkuustietoa. Ahjo järjestelmä toimii myös uutiskirjeiden ja Metsään.fi palvelun asiakasrekisterinä. Uutiskirjeen asiakasrekisteri sisältää asiakkaan nimitiedon, sähköpostiosoitteen, kielivalinnan (suomi, ruotsi) sekä ryhmittelytiedot (metsänomistaja, muuten metsäasioista kiinnostunut). Metsään.fi asiakasrekisteri sisältää palveluntilaustiedot sekä henkilötietojen käsittelyyn liittyvät suostumukset ja kiellot. Sähköinen asiointipalvelu (Metsään.fi) Metsään.fi-palvelu hyödyntää ja päivittää muiden metsätietojärjestelmän tietokantojen tietoja. Lisäksi Metsään.fi-palveluun tallennetaan palvelussa laadittujen metsänkäyttöilmoitusten ja toimenpideilmoitusten tiedot ennen kuin ne lähetetään eteenpäin tiedonsiirtopalveluun. Muita tunnistautuneiden käyttäjien tietoja, joita säilytetään Metsään.fipalvelussa ovat toimijapalveluun tallennetut suosikit sekä tapahtumakohtaiset lokitiedot. Metsävaratiedon tiedonsiirtorajapinta Rajapinnan kautta siirretään metsävaratietoa toimijoille. Siirto edellyttää metsänomistajan suostumuksen. Tiedonsiirtorajapinta tallentaa lokitietoa siirretyistä tiedoista. Sähköpostikirjeiden lähetysjärjestelmä (Postiviidakko) Asiakkaille sähköpostina toimitettavien uutiskirjeiden yms. välittämiseen käytetään Postiviidakko-järjestelmää. Lähetyslistat muodostetaan Ahjojärjestelmässä. Postiviidakko-järjestelmään tallentuu lista vastaanottajien sähköpostiosoitteista. Säännönmukaiset tietolähteet Asiakas- ja kiinteistötieto (Aste) Rekisteriä päivitetään massapäivityksillä säännöllisesti väestötietojärjestelmän ja kiinteistötietojärjestelmän tiedoilla. Massapäivityksissä päivitetään asiakkaiden nimi, osoite, kieli ja kuolintieto sekä kiinteistöjen voimassaolo, pinta-ala ja lainhuutotiedot. Tiedot luovutetaan väestötietojärjestelmästä ja kiinteistötietojärjestelmästä Metsäkeskuksen käyttöön metsätalouden edistämistehtäviä ja erikseen säädettäviä viranomaistehtäviä varten. Rekisteriä päivitetään myös käsin omistajilta ja asiakkailta saaduilla tiedoilla sekä kiinteistötietojärjestelmän ja väestötietojärjestelmän mukaisilla tiedoilla. Vuoteen 2006 saakka asiakas- ja kiinteistötietoa päivitettiin verottajan maatilarekisteristä tuoduilla tiedoilla. Asiakkuustieto (Ahjo) Rekisteriä päivitetään Asiakas- ja kiinteistötietojärjestelmästä (Aste) kopioitavilla tiedoilla. Asiakastapahtumiin liittyvää tietoa päivitetään käsin tai automaattisena siirtona muista Metsätietojärjestelmään kuuluvista tietojärjestelmistä.

5 5 (8) Ahjo-järjestelmään sisältyvän Metsässä tapahtuu -uutiskirjeen asiakasrekisteriin tiedot saadaan asiakkailta näiden tilatessa Metsässä tapahtuu - uutiskirjeen Suomen metsäkeskuksen verkkosivuilta tai antamalla tilaustietonsa Metsäkeskuksen henkilöstölle. Tietoja saadaan myös asiakkaiden päivittäessä tilaustietojaan ja metsäkeskuksen Ahjo-asiakasrekisterin päivityksistä. Metsään.fi asiointipalveluun kirjaudutaan sähköisesti ja tieto palvelun tilauksesta tallentuu Ahjon asiakasrekisteriin. Suostumukset ja kiellot yhteystietojen ja henkilötietoja sisältävien metsätietojen käsittelyyn voidaan antaa sähköisesti Metsään.fi palvelussa tai ne tallennetaan paperilomakkeilta. Metsälakitieto (Masto) sekä vastaava paperiarkisto Metsälain mukaiset Metsäkeskukselle toimitetut ilmoitukset Metsälain noudattamisen valvontaan liittyvät muut asiakirjat ja tiedot Kestävän metsätalouden rahoituslakitieto (Kemera) sekä vastaava paperiarkisto Kestävän metsätalouden rahoituslain mukaiset metsäkeskukselle toimitetut rahoitushakemukset, hankesuunnitelmat ja toteutusilmoitukset Valtion tuen tai lainan käyttöön liittyvät asiakirjat ja tiedot Metsävaratieto Aarni-metsävaratietoa päivitetään inventointikierron mukaisella keilainaineistolla ja siitä edelleen johdetulla maastoa ja puustoa koskevalla tiedolla. Metsävaratietoa päivitetään myös metsänkäyttöilmoituksista ja rahoituslain hankkeista johdetulla toimenpidetiedolla sekä Metsään.fi-palvelun kautta tulevilla metsävaratiedon päivityspyynnöillä. Päivitys on jatkuvaa. Muilta organisaatioilta saatava tieto Maanmittauslaitos: maastotietokartta (peruskartta) ja kiinteistöraja-aineisto (krk). Päivitys tarpeen mukaan muutaman kerran vuodessa. Suomen ympäristökeskus: Natura- ja luonnonsuojelualueet, uhanalaisten eliöiden ja kasvien esiintymätieto, pohjavesialueet. Päivitys tietolähteen päivittymisen mukaan. ELY-keskukset: liito-oravien havaitut lisääntymis- ja levähdyspaikat. Päivitys tietolähteen päivittymisen mukaan. Museovirasto: muinaisjäännöksiä koskeva paikkatieto. Päivitys tietolähteen päivityksen mukaan. KATSO-tunnistuspalvelu: Metsään.fi-palveluun kirjautuneiden organisaatioiden sähköisessä tunnistautumisessa tarvittavat henkilötiedot. Säännönmukainen tietojen luovuttaminen, tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle Metsätietojärjestelmästä voidaan luovuttaa luonnollisen henkilön (maanomistajan) yhteystietoja metsätalouteen liittyvään suoramarkkinointiin sekä yhteystietoja mielipide- ja markkinatutkimukseen tai näihin rinnastettaviin osoitteellisiin lähetyksiin, ellei maanomistaja ole sitä kieltänyt. Lisäksi metsätietojärjestelmästä voidaan luovuttaa metsätalouteen liittyvää suoramarkkinointia varten maanomistajan yhteystietojen lisäksi metsävaratietoja ja niiden sijaintitietoa, jos maanomistaja on antanut siihen erillisen suostumuksen. Lomakkeet kiellon ja suostumuksen antamiseen ovat Metsäkeskuksen verkkosivuilla (www.metsakeskus.fi). Luonnollisiin henkilöihin liittyviä julkisia metsätietoja voidaan luovuttaa metsätietojärjestelmästä, kun viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 16 :n 3 momentissa säädetyt tietojen luovuttamisen edellytykset täyttyvät. Luonnollisiin henkilöihin liittyvien tietojen luovuttaminen sivulliselle edellyttää, että

6 6 (8) luovutuksensaaja voi käsitellä tietoja henkilötietolaissa tai Suomen metsäkeskuksen metsätietojärjestelmästä annetussa laissa säädetyllä perusteella. Tietojen luovuttaminen edellyttää yksilöityä hakemusta. Metsäkeskus tekee kustakin tietojenluovutuksesta hallintopäätöksen, jossa yksilöidään luovutettavat tiedot ja niiden käyttötarkoitus; mahdollinen tietojen luovuttaminen edelleen henkilötietolaissa säädetyillä edellytyksillä; määritellään luovutusmenettely; jos tietoja aiotaan yhdistää muihin tietoihin, määritellään yhdistettävät tiedot; viitataan henkilötietolain velvoitteisiin; päätökseen liitetään tietojen mahdollisia virheitä koskeva selvitys; sekä valitusosoitus. Mallilomake suostumuksen antamiseen metsätiedon käsittelyä varten on saatavissa Suomen metsäkeskuksen julkisen palvelun alueyksiköiden toimipisteistä. Muita kuin luonnollisiin henkilöihin liittyviä julkisia metsätietoja tietojärjestelmästä voidaan luovuttaa viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain mukaisesti. Metsäkeskuksen tehtäviä hoidettaessa metsätietojärjestelmästä toimitetaan erilaisia ilmoituksia veroviranomaiselle, Maanmittauslaitokselle, Valtiokonttorille ja ELY-keskuksille. Muuta metsätietojärjestelmään sisältyvää tietoa luovutetaan Maaseutuvirastolle sekä raportteina ja tilastomuodossa maa- ja metsätalousministeriölle ja Metsätalouden kehittämiskeskus Tapiolle. Teknisen käyttöyhteyden kautta julkisia tietoja voidaan luovuttaa viranomaiselle tai viranomaistehtäviä hoitaville tahoille laissa säädettyä tehtävää tai velvoitetta varten. Alla listattuja tietoja luovutetaan pääasiassa Masto ja Kemera -tiedoista. Nimija osoitetiedot perustuvat tietoja luovutettaessa Aste-järjestelmän tietoihin. Ilmoitus veroviranomaiselle Kestävän metsätalouden rahoituksesta annetun lain (1094/1996) mukaisista tukimaksatuksista. Valtion varojen tilitys maa- ja metsätalousministeriölle ja lainaluettelotiedosto valtionkonttoriin (Laki kestävän metsätalouden rahoituksesta (1094/1996) 32 ja Laki Suomen metsäkeskuksesta (418/2011) 25 ). Ilmoitus kirjaamisviranomaiselle panttioikeuden merkitsemisestä lainhuutoja kiinnitysrekisteriin, kirjauksen muuttamisesta tai poistamisesta sekä kiinteistön vapautumisesta panttioikeudesta (Asetus kestävän metsätalouden rahoituksesta (1311/1996) 16 ). Ilmoitus kiinteistörekisterin pitäjälle ympäristötukisopimuksesta karttoineen, tieto ympäristötukisopimuksen raukeamisesta, irtisanomisesta, purkamisesta ja sopimusehtojen muuttamisesta. (Maa- ja metsätalousministeriön päätös metsätalouden ympäristötuesta (144/2000) 12 3 momentti). Metsälain (1093/1996), kestävän metsätalouden rahoituslain (1094/1996) sekä metsän hyönteis- ja sienituhojen torjuntaa koskevan lain (263/1991) valvontaan liittyvien tarkastusten tulosten toimittaminen maa- ja metsätalousministeriölle. (Maa- ja metsätalousministeriön määräys metsäkeskusten ja maaseutuviraston suorittamasta metsälakien valvonta- ja tarkastustoiminnasta sekä tarkastustulosten raportoinnista. Määräys annetaan vuosittain). Tiedot hirvieläinten aiheuttamien metsävahinkojen korvaushakemuksista maa- ja metsätalousministeriön ja Maaseutuviraston ylläpitämään Riistavahinkorekisteriin (Riistavahinkolaki 105/ ) Yhdistelmä toimialueellaan edellisen kalenterivuoden aikana arvioiduista hirvieläinten aiheuttamista metsävahingoista sekä aikaisempien korvauspäätösten perusteella edelleen vireillä olevista korvattavista metsävahingoista maa- ja metsätalousministeriölle (Riistavahinkolaki 105/ ).

7 7 (8) Riistavahinkolain (105/2009) 36 :n perusteella metsäkeskuksella on salassapitosäännösten estämättä oikeus luovuttaa muulle viranomaiselle tai Euroopan yhteisön toimielimelle Riistavahinkolaissa säädettyä tehtävää hoidettaessa saatuja, korvauksen saajaa koskevia tietoja, jotka ovat välttämättömiä viranomaiselle tai toimielimelle säädetyn tarkastustehtävän suorittamiseksi tai sen valvomiseksi, että Euroopan yhteisön lainsäädäntöä on noudatettu. Lainaluettelo valtion saamisten perintää hoitavalle viranomaiselle hankkeista, joiden rahoitukseen on myönnetty kestävän metsätalouden rahoituksesta annetun lain (1094/1996) mukaista lainaa (Asetus kestävän metsätalouden rahoituksesta (1311/1996) 10 ). Ilmoitus valtion saamisten perintää hoitavalle viranomaiselle kestävän metsätalouden rahoituksesta annetun lain (1094/1996) :n ja :n nojalla takaisin maksettavaksi määrättyjen valtion saamisten perinnästä. Alueellisen ympäristökeskuksen metsäkeskukselle toimittamassa asiakirjassa mainittuun liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkaan kohdistuvaa metsänkäyttöilmoitusta koskeva ilmoitus alueelliselle ELY-keskukselle, maanomistajalle sekä tiedossaan olevalle maanomistajan edustajalle ja metsänhakkuuoikeuden haltijalle (Metsälaki 14 b ). Ilmoitus maanomistajalle, maanomistajan edustajalle ja metsänhakkuuoikeuden haltijalle metsänkäyttöilmoituksen käsittelyalueeseen liittyvästä metsäkeskuksen tiedossa olevasta erityisen tärkeästä elinympäristöstä tai suojelukohteesta. Suojelukohteeseen liittyvästä metsänkäyttöilmoituksesta Metsäkeskus ilmoittaa myös ELY-keskukselle (Metsälaki 7a ). Metsälain 16 :n mukaisen käsittelykiellon voimaansaattamiseksi asiaa koskevien tietojen ilmoittaminen Maaseutuvirastolle. Tietojen luovuttaminen Maaseutuvirastolle myös käsittelykiellon määräämiseksi, jos metsänkäyttöilmoitusta ei ole annettu metsälain 14 :ssä säädetyssä määräajassa. Käsittelykiellon tehosteeksi asetetun uhkasakon sekä asiaa koskevien myöhempien päätösten ilmoittaminen käräjäoikeudelle (Uhkasakkolaki (1113/1990) 19 ). Esitys Maaseutuvirastolle metsälain 20 :n 2 momentin velvoitteiden asettamisesta sekä ilmoitus käräjäoikeudelle kiinteistöä koskevasta metsälain 20 :n 2 momentin mukaisesta velvoitteesta sekä asiaa koskevista myöhemmistä päätöksistä ja päävelvoitteen täyttämisestä (Uhkasakkolaki (1113/1990) 19 ). Metsälain 21 :n mukaisen lakisääteisen panttioikeuden ilmoittaminen kirjattavaksi lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin sekä kirjauksen ilmoittaminen poistettavaksi (Maakaari (540/1995) 20 luvun 2 ja 6 ). Esitys Maaseutuvirastolle asettaa metsän hyönteis- ja sienituhojen torjunnasta annetun lain (263/1991) 9 :n mukaisen päävelvoitteen tehosteeksi uhkasakko tai teettämisuhka sekä ilmoitus käräjäoikeudelle asiaa koskevista myöhemmistä päätöksistä ja päävelvoitteen täyttämisestä (Uhkasakkolaki (1113/1990) 19 ).) Rekisterin suojauksen periaatteet, manuaalinen ja ATK:lla käsiteltävä aineisto Metsäkeskuksen paperiarkiston muodostaminen ja ylläpito perustuu maa- ja metsätalousministeriön antamaan arkistosääntöön (1571/621/2002). Metsätietojärjestelmästä annetun lain (419/2011) mukaan rekisterinpitäjä ratkaisee tietojärjestelmän käyttöoikeuksia koskevat asiat. Metsävaratietojärjestelmän käyttöoikeuksia myönnetään Metsäkeskuksen julkisen palvelun yksikön toimihenkilöille tehtävänkuvan edellyttämässä laajuudes-

8 8 (8) sa. Myönnettyjen käyttöoikeuksien laajuutta ja toimihenkilöiden tehtäväkuvauksia seurataan säännöllisesti. Muiden kuin tehtävissään rekisteriä tarvitsevien metsäkeskuksen toimihenkilöiden ja ulkopuolisten pääsy rekisteriin on estetty asianmukaisella tavalla. Metsäkeskuksen tietojärjestelmäkokonaisuus on auditoitu sisäisesti valtionhallinnon tietoturvallisuutta koskevan valtioneuvoston asetuksen (681/2010) mukaisia yleisiä tietoturvallisuusvaatimuksia vasten.

Kullaa 28.10.2014. Asiakkuusasiantuntija Jussi Somerpalo

Kullaa 28.10.2014. Asiakkuusasiantuntija Jussi Somerpalo Kullaa 28.10.2014 Asiakkuusasiantuntija Jussi Somerpalo Metsään.fi-palvelu Sähköinen asiointipalvelu metsänomistajille ja metsäalan toimijoille Metsäkeskuksen keräämät metsätiedot Hakkuu- ja hoitotyöehdotukset

Lisätiedot

Elinvoimaa metsistä -seminaari

Elinvoimaa metsistä -seminaari Elinvoimaa metsistä seminaari 6.11.2013 Veikko Iittainen Tavoitteena on: Tarjota metsänomistajille ajantasaista tietoa metsistä, jotta he tekevät tietoisia päätöksiä metsiensä hoidosta ja käytöstä Tarjota

Lisätiedot

HENKILÖREKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10. Laatimispäivä: 20.9.2011

HENKILÖREKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10. Laatimispäivä: 20.9.2011 HENKILÖREKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispäivä: 20.9.2011 1. Rekisterinpitäjä Nimi Pieksämäen kaupungin sosiaalilautakunta. 1.1.2009 Terveyslautakunta 1.1.2010 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5)

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) SL 33 Rekisteriseloste Henkilörekisteri 15.7.2013 HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) Laatimispäivä/Päivityspäivä 26.5.2014 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa

Lisätiedot

Sivu x/x Laatimispvm: 27.1.2009 Päivitetty/tarkastettu: 27.11.2013

Sivu x/x Laatimispvm: 27.1.2009 Päivitetty/tarkastettu: 27.11.2013 HENKILÖREKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Sivu x/x Laatimispvm: 27.1.2009 Päivitetty/tarkastettu: 27.11.2013 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5)

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) Laatimispäivä/Päivityspäivä 31.7.2013 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. nimi 2. pitäjä 3. vastuuhenkilö 4.

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 18 päivänä helmikuuta 2015. 130/2015 Maa- ja metsätalousministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 18 päivänä helmikuuta 2015. 130/2015 Maa- ja metsätalousministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 18 päivänä helmikuuta 2015 130/2015 Maa- ja metsätalousministeriön asetus Suomen metsäkeskuksen julkisen palvelun yksikön suoritteiden maksullisuudesta Annettu

Lisätiedot

Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä

Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä HENKILÖREKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 27.1.2009 Päivitetty/tarkastettu: 27.11.2013 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 24.1.2008 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Suomen Sairaalahygieniayhdistys

Lisätiedot

Nimi Tampereen kaupunki, kiinteistötoimi. Aila Taura p. 050 351 8256 Marjut Malo-Siltanen p. 040 801 6776 ja Jaana Rimpi-Muhonen p.

Nimi Tampereen kaupunki, kiinteistötoimi. Aila Taura p. 050 351 8256 Marjut Malo-Siltanen p. 040 801 6776 ja Jaana Rimpi-Muhonen p. Henkilötietolain (523/99) 10 :n mukainen REKISTERISELOSTE 1. Rekisterinpitäjä (tarvittaessa eli jos rekisterinpitäjällä ei toimipaikkaa EU:n alueella, myös edustaja) Nimi Tampereen kaupunki, kiinteistötoimi

Lisätiedot

Maa- ja metsätalousministeriö asetus kestävän metsätalouden rahoitukseen liittyvien asiakirjojen sisältövaatimuksista

Maa- ja metsätalousministeriö asetus kestävän metsätalouden rahoitukseen liittyvien asiakirjojen sisältövaatimuksista Maa- ja metsätalousministeriö asetus kestävän metsätalouden rahoitukseen liittyvien asiakirjojen sisältövaatimuksista Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään kestävän metsätalouden

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 11.2.2014 1. Rekisterinpitäjä Nimi Hevostoiminta Laukki Yksityinen elinkeinonharjoittaja, Y-tunnus 2601111-1 Yhteystiedot Puh: 040-186 2222,

Lisätiedot

Metsään.fi. METO Yrittäjät Hämeenlinna 25.3.2014 Veikko Iittainen

Metsään.fi. METO Yrittäjät Hämeenlinna 25.3.2014 Veikko Iittainen Metsään.fi METO Yrittäjät Hämeenlinna 25.3.2014 Veikko Iittainen 450 Toimijapalveluun kirjautuneiden käyttäjien määrän kehitys 400 350 300 250 200 150 100 50 0 1.12.2013 1.1.2014 1.2.2014 1.3.2014 27.3.2014

Lisätiedot

Sairaalan talousjohtaja. 3. Rekisterin nimi Niuvanniemen sairaalan potilaslaskutusrekisteri

Sairaalan talousjohtaja. 3. Rekisterin nimi Niuvanniemen sairaalan potilaslaskutusrekisteri REKISTERISELOSTE 1 (5) 1. Rekisterin pitäjä Nimi Niuvanniemen sairaala (valtion mielisairaala) Postiosoite Niuvankuja 65 70240 KUOPIO Puhelin 0295 242 111 (vaihde) 2. Rekisteriasioita hoitava henkilö tai

Lisätiedot

Oheisen mallin mukainen täytetty jäsenluettelon rekisteriseloste on pyydettäessä nähtävillä jokaisessa marttayhdistyksessä.

Oheisen mallin mukainen täytetty jäsenluettelon rekisteriseloste on pyydettäessä nähtävillä jokaisessa marttayhdistyksessä. Oheisen mallin mukainen täytetty jäsenluettelon rekisteriseloste on pyydettäessä nähtävillä jokaisessa marttayhdistyksessä. JÄSENLUETTELON REKISTERISELOSTE JA JÄSENEN INFORMOINTI Tällä lomakkeella ovat

Lisätiedot

Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä

Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä HENKILÖREKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 11.09.2012 Päivitetty/tarkastettu: 21.11.2013 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

3 REKISTERIN VASTUUHENKILÖT JA REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT

3 REKISTERIN VASTUUHENKILÖT JA REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT Rekisteriseloste HelMet-kirjastojen eli Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen asiakasrekisteri Rekisteriseloste ja rekisteröidyn informointi Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 9.3.2015 Salon kaupunki 416/07.01.01.02.01/2015 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

Lapsen huolto- ja tapaamisoikeuden rekisteri

Lapsen huolto- ja tapaamisoikeuden rekisteri Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Maritta Pesonen

Lisätiedot

Hakemus tietojen luovuttamisesta Salon Jätehuolto Oy:lle jätehuoltolautakunnan ylläpitämästä jäterekisteristä. Jätehuoltolautakunta 11.11.

Hakemus tietojen luovuttamisesta Salon Jätehuolto Oy:lle jätehuoltolautakunnan ylläpitämästä jäterekisteristä. Jätehuoltolautakunta 11.11. Jätehuoltolautakunta 46 11.11.2014 Jätehuoltolautakunta 18 09.06.2015 Hakemus tietojen luovuttamisesta Salon Jätehuolto Oy:lle jätehuoltolautakunnan ylläpitämästä jäterekisteristä 2373/07.01.04.01.02/2014

Lisätiedot

Laki maakaaren muuttamisesta

Laki maakaaren muuttamisesta LUONNOS 5.10.2015 Rinnakkaistekstit Laki maakaaren muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan maakaaren (540/1995) 6 luvun :n 2 momentti, 9 a luvun 10 :n 2 momentti ja 15 :n 1 momentti, 15

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 TALOUS- JA SUUNNITTELUKESKUS Tietotekniikkaosasto 13.11.2012

HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 TALOUS- JA SUUNNITTELUKESKUS Tietotekniikkaosasto 13.11.2012 HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 13.11.2012 HELMI-EXTRANET-KÄYTTÖPOLITIIKKA SISÄLTÖ 1 Extranet-tunnuksen käyttöpolitiikka 2 Käyttäjätunnusten myöntöperusteet 3 Salasanat Käyttäjätunnuksen hyväksyttävä

Lisätiedot

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN JA YLEIS- HYÖDYLLISEN INVESTOINTIHANKETUEN HAKEMISESTA JA TUKIHAKE- MUSLOMAKKEESTA

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN JA YLEIS- HYÖDYLLISEN INVESTOINTIHANKETUEN HAKEMISESTA JA TUKIHAKE- MUSLOMAKKEESTA MÄÄRÄYS Pvm. 17.6.2015 Dnro 1272/54/2015 Maaseutuviraston määräyskokoelma nro 58/15 Kumotaan Määräys Nro 33/15, Dnro 969/54/2015 Valtuutussäännökset: Laki (28/2014) 13 3. mom., 35 6. mom. 36 5. mom., 38

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 22.6.2011 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

Metsävaratiedon hyödyntäminen yksityismetsätaloudessa. Päättäjien Metsäakatemian kurssi 24.5.2012 Ari Meriläinen Suomen metsäkeskus

Metsävaratiedon hyödyntäminen yksityismetsätaloudessa. Päättäjien Metsäakatemian kurssi 24.5.2012 Ari Meriläinen Suomen metsäkeskus Metsävaratiedon hyödyntäminen yksityismetsätaloudessa Päättäjien Metsäakatemian kurssi 24.5.2012 Ari Meriläinen Suomen metsäkeskus 1 Metsäinventointi uudistuu Vanha tapa: aluesuunnittelu kuljetaan jalkaisin

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 313. Laki. metsäkeskuksista ja metsätalouden kehittämiskeskuksesta annetun lain muuttamisesta

SISÄLLYS. N:o 313. Laki. metsäkeskuksista ja metsätalouden kehittämiskeskuksesta annetun lain muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2007 Julkaistu Helsingissä 4 päivänä huhtikuuta 2007 N:o 313 320 SISÄLLYS N:o Sivu 313 Laki metsäkeskuksista ja metsätalouden kehittämiskeskuksesta annetun lain muuttamisesta... 999

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24 1 TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24 Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot (HetiL 10 ) että rekisteröidyille annettava informaatio henkilötietojen käsittelystä (HetiL

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE. Suomen Reumaliitto ry:n jäsenyhdistyksen henkilörekisteri 1. REKISTERIN NIMI. Hyvinkään Reumayhdistys ry:n henkilörekisteri.

REKISTERISELOSTE. Suomen Reumaliitto ry:n jäsenyhdistyksen henkilörekisteri 1. REKISTERIN NIMI. Hyvinkään Reumayhdistys ry:n henkilörekisteri. Suomen Reumaliitto ry:n jäsenyhdistyksen henkilörekisteri REKISTERISELOSTE 1. REKISTERIN NIMI Hyvinkään Reumayhdistys ry:n henkilörekisteri. 2. REKISTERINPITÄJÄ Nimi: Hyvinkään Reumayhdistys ry. Katu-/postiosoite:

Lisätiedot

Ei tietojen luovutuksia EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Ei tietojen luovutuksia EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Laatimispäivä: 20.2.2009 1. Rekisterinpitäjä MTV Oy (Y-tunnus: 1093944-1) Ilmalantori 2 00240 Helsinki Puhelin 010 300 300 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö

Lisätiedot

Wahreninkatu 4, Forssa Järveläinen-Kannisto Maarit

Wahreninkatu 4, Forssa Järveläinen-Kannisto Maarit 1 Rekisterinpitäjä Nimi Forssan kaupunki Forssan kaupunginkirjasto Puhelin (03) 4141 405 Postiosoite PL 55, 30101 Forssa 2 Rekisteriä hoitava henkilö tai yhteyshenkilö Käyntiosoite Nimi REKISTERISELOSTE

Lisätiedot

Joensuun kaupunki / seudullinen joukkoliikennejaosto Y-tunnus 0242746-2

Joensuun kaupunki / seudullinen joukkoliikennejaosto Y-tunnus 0242746-2 Tietosuojaseloste, laatimispäivä 6.6.2014 Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 1. Rekisterinpitäjä Joensuun kaupunki / seudullinen joukkoliikennejaosto Y-tunnus 0242746-2 Yhteystiedot Joensuun kaupunki,

Lisätiedot

Kaikille selosteille yhteiset tietoturvaa ja rekisteröidyn oikeuksia koskevat kohdat löytyvät asiakirjan lopusta.

Kaikille selosteille yhteiset tietoturvaa ja rekisteröidyn oikeuksia koskevat kohdat löytyvät asiakirjan lopusta. 1 TIETOSUOJASELOSTE JA REKISTERISELOSTEET mysafety käsittelee henkilötietoja lainsäädännön mukaisesti huolellisesti ja turvallisesti. mysafetyn käsittelemiin henkilötietoihin. Tutustu tietosuojaselosteeseen

Lisätiedot

Laki. kestävän metsätalouden määräaikaisen rahoituslain muuttamisesta

Laki. kestävän metsätalouden määräaikaisen rahoituslain muuttamisesta Laki kestävän metsätalouden määräaikaisen rahoituslain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan kestävän metsätalouden määräaikaisen rahoituslain (34/2015) 14, muutetaan 3 :n 3 momentti,

Lisätiedot

Paikkatiedon hyödyntämisen mahdollisuudet ja haasteet

Paikkatiedon hyödyntämisen mahdollisuudet ja haasteet Paikkatiedon hyödyntämisen mahdollisuudet ja haasteet Kehittyvä metsäenergia seminaari 18.11.2009 Jarmo Sinko Suunnittelupäällikkö Etelä-Pohjanmaan metsäkeskus 1 Esityksen sisältö Energiapuu metsävaratiedoissa

Lisätiedot

Ottolapsineuvonnan asiakasrekisteri

Ottolapsineuvonnan asiakasrekisteri Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Maritta Pesonen

Lisätiedot

Henkilötietolain (523/99) 10 :n mukainen REKISTERISELOSTE. Tampereen kaupunki/tampereen kaupunginkirjasto

Henkilötietolain (523/99) 10 :n mukainen REKISTERISELOSTE. Tampereen kaupunki/tampereen kaupunginkirjasto Henkilötietolain (523/99) 10 :n mukainen REKISTERISELOSTE Tallentava kameravalvontajärjestelmä Laatimispvm: 16.3. 2009 1. Rekisterinpitäjä (tarvittaessa eli jos rekisterinpitäjällä ei toimipaikkaa EU:n

Lisätiedot

Metsään peruskurssi. Sisältö

Metsään peruskurssi. Sisältö Laserkuva Metla Metsään peruskurssi Metsäomaisuuden hoito 19.3.2013 Metsävaratieto ja sen hyödyntäminen Marko Mustonen Metsäneuvoja Suomen metsäkeskus, Julkiset palvelut / Keski-Suomi Sisältö 1. Yleistä

Lisätiedot

Rekisteri kuntaan yksityisesti sijoitetuista lapsista

Rekisteri kuntaan yksityisesti sijoitetuista lapsista Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Maritta Pesonen

Lisätiedot

YEL- vakuutettujen rekisteri - Yrittäjän eläkelain mukaan vakuutetut

YEL- vakuutettujen rekisteri - Yrittäjän eläkelain mukaan vakuutetut 1 (4) Pvm Nro 19.3.2015 4 1 REKISTERINPITÄJÄ Nimi KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA Postiosoite PL 1 Postinumero ja -toimipaikka 00098 VARMA Puhelin 010 2240 Käyntiosoite Salmisaarenranta 11, Helsinki

Lisätiedot

HENKILÖTIETOLAIN (523/99) 10 :N MUKAINEN REKISTERISELOSTE (HRKS): Perintäsihteeri Sinikka Tuomi, puh. 019-758 4080

HENKILÖTIETOLAIN (523/99) 10 :N MUKAINEN REKISTERISELOSTE (HRKS): Perintäsihteeri Sinikka Tuomi, puh. 019-758 4080 HENKILÖTIETOLAIN (523/99) 10 :N MUKAINEN REKISTERISELOSTE (HRKS): 1. Rekisterinpitäjä Riihimäen kaupunki Talous- ja suunnitteluyksikkö Kalevankatu 1 11100 Riihimäki 2. Rekisteriasioita hoitava henkilö

Lisätiedot

Kaarinan kaupunki, Henkilöstöhallinto REKISTERISELOSTE kuntarekry.fi -palvelu 1/5 16.5.2012

Kaarinan kaupunki, Henkilöstöhallinto REKISTERISELOSTE kuntarekry.fi -palvelu 1/5 16.5.2012 kuntarekry.fi -palvelu 1/5 16.5.2012 1 Rekisterin nimi Kuntarekry.fi -palvelu 2 Rekisterinpitäjä A Kaarinan kaupunki / Henkilöstöhallinto Lautakunnankatu 4 20780 Kaarina Kaarinan kaupunki on rekisteröitynyt

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Nimi ja vastuualue Sosiaalityön johtaja Yhteystiedot Koulutie 6, 33960 Pirkkala Puh 050 401 2030

Tietosuojaseloste. Nimi ja vastuualue Sosiaalityön johtaja Yhteystiedot Koulutie 6, 33960 Pirkkala Puh 050 401 2030 1 17.2.2015 Selosteen laadinta-/ tarkastuspvm. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Perusturvalautakunta Yhteystiedot (osoite, puhelin, sähköposti, fax) Suupantie 11, 33960 Pirkkala Puh. 03 565 24000 2. Rekisterin

Lisätiedot

Laatimispvm: 16.6.2008. Lue täyttöohjeet ennen tietosuojaselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä.

Laatimispvm: 16.6.2008. Lue täyttöohjeet ennen tietosuojaselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 Laatimispvm: 16.6.2008 Lue täyttöohjeet ennen tietosuojaselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa

Lisätiedot

Metsävaratiedon keruu ja metsäsuunnittelu monipuolista toiminnan tukea

Metsävaratiedon keruu ja metsäsuunnittelu monipuolista toiminnan tukea Metsävaratiedon keruu ja metsäsuunnittelu monipuolista toiminnan tukea Metsäekonomistiklubi 9.2.2009 Pirjo Havia Metsätalouden kehittämiskeskus Tapio Lähtökohtia Metsäkeskuksilla sillanrakentajan rooli

Lisätiedot

Henkilöstöjohtaja Kirsi Jordan Yhteydenpyynnöt ja tiedustelut: Krista Selander (Business Partner, Recruitment), HR- Helpdesk, hrmail@digia.

Henkilöstöjohtaja Kirsi Jordan Yhteydenpyynnöt ja tiedustelut: Krista Selander (Business Partner, Recruitment), HR- Helpdesk, hrmail@digia. REKISTERISELOSTE Henkilötietolain (523/99) 10 mukainen rekisteriseloste REKISTERINPITÄJÄ Digia Oyj Valimotie 21 00380 Helsinki REKISTERIN VASTUUHENKILÖ JA REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT Henkilöstöjohtaja

Lisätiedot

Hämeenkyrön terveyskeskus. Yhteystiedot: Hämeenkyrön terveyskeskus Härkikuja 10 39100 Hämeenkyrö

Hämeenkyrön terveyskeskus. Yhteystiedot: Hämeenkyrön terveyskeskus Härkikuja 10 39100 Hämeenkyrö HÄMEENKYRÖN KUNTA REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Perusturva Terveyspalvelut 15.4.2014 1. Terveydenhuollon toimintayksikkö (rekisterinpitäjä) 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö Rekisteriasioiden

Lisätiedot

Osallistumisaika alkaa 6.2.2015 ja päättyy 6.3.2015. Päättymisajan jälkeen vastaanotettuja vastauksia ei oteta huomioon.

Osallistumisaika alkaa 6.2.2015 ja päättyy 6.3.2015. Päättymisajan jälkeen vastaanotettuja vastauksia ei oteta huomioon. 1. Järjestäjä,, (jäljempänä "Järjestäjä") 2. Osallistumiskelpoisuus Kilpailuun voivat osallistua kaikki yksityishenkilöt lukuun ottamatta niitä Järjestäjän palveluksessa olevia, jotka osallistuvat tämän

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä.

Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. HENKILÖREKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Tarkistettu/Laatimispvm: 7.11.2013 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

TARKISTUSLISTA HENKILÖTIETOJEN LUOVUTUSMENETTELYÄ SUUNNITELTAESSA HUOMIOON OTETTAVISTA ASIOISTA

TARKISTUSLISTA HENKILÖTIETOJEN LUOVUTUSMENETTELYÄ SUUNNITELTAESSA HUOMIOON OTETTAVISTA ASIOISTA TIETOSUOJAVALTUUTETUN TOIMISTO TARKISTUSLISTA HENKILÖTIETOJEN LUOVUTUSMENETTELYÄ SUUNNITELTAESSA HUOMIOON OTETTAVISTA ASIOISTA Päivitetty 27.07.2010 www.tietosuoja.fi 2 TARKISTUSLISTA HENKILÖTIETOJEN LUOVUTUSMENETTELYÄ

Lisätiedot

Mitä rekisteriviranomaisen pitää ottaa huomioon henkilötietoja luovuttaessaan?

Mitä rekisteriviranomaisen pitää ottaa huomioon henkilötietoja luovuttaessaan? Mitä rekisteriviranomaisen pitää ottaa huomioon henkilötietoja luovuttaessaan? Ylitarkastaja Raisa Leivonen Tietosuojavaltuutetun toimisto 9.4.2015 Tutkimuskäyttöön tietoja luovuttavien viranomaisten yhteistyöryhmä

Lisätiedot

Osallistumisaika alkaa 1.3.2013 ja päättyy 4.3.2013. Päättymisajan jälkeen vastaanotettuja osallistumisia ei oteta huomioon.

Osallistumisaika alkaa 1.3.2013 ja päättyy 4.3.2013. Päättymisajan jälkeen vastaanotettuja osallistumisia ei oteta huomioon. Viikonloppu.com:n avajaiskilpailun säännöt ja rekisteriseloste 1. Järjestäjä 2. Osallistumiskelpoisuus Kilpailuun voivat osallistua kaikki yksityishenkilöt lukuun ottamatta niitä Järjestäjän tai Yhteistyökumppanin

Lisätiedot

Parik säätiön tietosuojaseloste

Parik säätiön tietosuojaseloste Parik säätiön tietosuojaseloste Sisällysluettelo 1. Rekisterin nimi... 2 2. Rekisterinpitäjä... 2 3. Rekisterin vastuuhenkilö... 2 4. Rekisteriasioita hoitava(t) henkilö(t)... 2 5. Rekisterin käyttötarkoitus...

Lisätiedot

MTV Oy, Ilmalantori 2, 00240 Helsinki (jäljempänä "Järjestäjä")

MTV Oy, Ilmalantori 2, 00240 Helsinki (jäljempänä Järjestäjä) Säännöt ja rekisteriseloste 1. Järjestäjä, Ilmalantori 2, 00240 Helsinki (jäljempänä "Järjestäjä") Järjestäjä järjestää testiryhmän yhteistyössä Lumenen kanssa (jäljempänä "Yhteistyökumppani") 2. Osallistumiskelpoisuus

Lisätiedot

ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT

ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT 1 PÄÄTÖS Nro 57/12/2 Dnro PSAVI/136/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2012 ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT Matti Kulju ja Marja-Liisa

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE 1 (3) Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24. Mervi Suuronen Metsä Board Oyj Revontulenpuisto 2 02100 Espoo

TIETOSUOJASELOSTE 1 (3) Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24. Mervi Suuronen Metsä Board Oyj Revontulenpuisto 2 02100 Espoo TIETOSUOJASELOSTE 1 (3) Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 1. Rekisterinpitäjä Metsä Board Oyj Revontulenpuisto 2 02100 Espoo p. 010 4611 Laatimispäivä: 5.2.2015 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja/tai

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE 3.10.2012

TIETOSUOJASELOSTE 3.10.2012 TIETOSUOJASELOSTE 3.10.2012 Henkilötietolaki 10 ja 24 1. Rekisterinpitäjä Nimi Suomen Kulttuurirahasto Y-tunnus 0116947-3 Yhteystiedot PL 203 (Bulevardi 5 A) 00121 Helsinki 09-612 810 Telefaksi 09-640

Lisätiedot

ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323 115, nro YSO/134/2008) muuttaminen,

ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323 115, nro YSO/134/2008) muuttaminen, Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2011/2 Dnro ESAVI/32/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.4.2011 ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323

Lisätiedot

Kuntarekry.fi palvelun työnhakijatietokanta

Kuntarekry.fi palvelun työnhakijatietokanta REKISTERISELOSTE/TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 1 Rekisterin nimi Kuntarekry.fi palvelun työnhakijatietokanta Tietokanta koostuu kohdistetuista rekrytoinneista, sijaisrekrytoinneista

Lisätiedot

Asukasvalintojen tekeminen kaupungin vuokra-asuntoihin

Asukasvalintojen tekeminen kaupungin vuokra-asuntoihin HENKILÖREKISTERISELOSTE Rekisterin nimi: Rekisterinpitäjä: Vuokra-asuntohakemusrekisteri Keuruun Vuokra-asunnot liikelaitos Osoite: PL 125 42701 Keuruu Rekisteriasioita hoitavat henkilöt Vastuuhenkilö,

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 07.04.2008 Täyttöohjeet erillisessä lomakkeessa. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Ulkoasiainministeriö Yhteystiedot (osoite,

Lisätiedot

2. REKISTERINPITÄJÄ Nimi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

2. REKISTERINPITÄJÄ Nimi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri Rekisteriseloste 1 (5) 1. REKISTERIN NIMI Potilasrekisteri 2. REKISTERINPITÄJÄ Nimi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri Käyntiosoite Postiosoite Puhelinvaihde (08) 315 2011 3. REKISTERIASIOIDEN VASTUUHENKILÖ

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24 1 TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24 Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot (HetiL 10 ) että rekisteröidyille annettava informaatio henkilötietojen käsittelystä (HetiL

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

VALTIONTALOUDEN TARKASTUSVIRASTON YLEISOHJEET JÄLKI-ILMOITUKSEN TEKE- MISESTÄ VUODEN 2011 EDUSKUNTAVAALEISSA

VALTIONTALOUDEN TARKASTUSVIRASTON YLEISOHJEET JÄLKI-ILMOITUKSEN TEKE- MISESTÄ VUODEN 2011 EDUSKUNTAVAALEISSA Valtiontalouden tarkastusvirasto OHJE 1 (4) Dnro 394/40/2011 20.12.2011 Voimaantulo- ja voimassaoloaika: 1.1.2012 toistaiseksi. Sovelletaan 17.4.2011 pidettyjen eduskuntavaalien jälki-ilmoituksen tekemiseen

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 15.4.2014 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Intrum Justitia Oy Y-tunnus

Lisätiedot

1 Rekisterinpitäjä. 2 Yhteyshenkilö. 3 Rekisterin nimi. 4 Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

1 Rekisterinpitäjä. 2 Yhteyshenkilö. 3 Rekisterin nimi. 4 Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus 1 Rekisterinpitäjä Clementia Oy (2320280-1) Kiilakiventie 1, 90250 Oulu info@clementia.fi, 0403592019 2 Yhteyshenkilö Marko Heikkilä Kiilakiventie 1, 90250 Oulu marko@clementia.fi, 0403592019 3 Rekisterin

Lisätiedot

Ympäristötuki ja luonnonhoitohankkeet. Kemera-koulutus

Ympäristötuki ja luonnonhoitohankkeet. Kemera-koulutus Ympäristötuki ja luonnonhoitohankkeet Kemera-koulutus Kemeran ympäristötuki Ympäristötukea voidaan myöntää, kun metsän hoito tai käyttötoimenpiteissä otetaan monimuotoisuus huomioon metsälaissa säädettyä

Lisätiedot

Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä tammikuuta 2016.

Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä tammikuuta 2016. Luonnos 4.6.2015 Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Suomen metsäkeskuksen metsätietojärjestelmästä annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Suomen metsäkeskuksen metsätietojärjestelmästä

Lisätiedot

HS-Works Oy:n asiakastietokanta

HS-Works Oy:n asiakastietokanta HS-Works Oy Henkilötietolain (523/1999) 10:n mukainen rekisteriseloste HS-Works Oy:n asiakastietokanta Rekisteriseloste 8.5.2009 Sisällys 1 Rekisterinpitäjä...1 2 Rekisterin pitämisen peruste...1 3 Rekisterin

Lisätiedot

HE 27/2015 vp. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä tammikuuta 2016.

HE 27/2015 vp. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä tammikuuta 2016. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Suomen metsäkeskuksen metsätietojärjestelmästä annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi Suomen metsäkeskuksen

Lisätiedot

Kirjaaminen ja sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisissä palveluissa ja Henkilörekisterien uudistaminen

Kirjaaminen ja sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisissä palveluissa ja Henkilörekisterien uudistaminen Kirjaaminen ja sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisissä palveluissa ja Henkilörekisterien uudistaminen Sosiaali- ja Terveydenhuollon ATK-päivät 2015 Tampere Pia-Liisa Heiliö Neuvotteleva virkamies 12.5.2015

Lisätiedot

MALLI SOSIAALIHUOLLON ASIAKKAIDEN INFOR- MOINNISTA

MALLI SOSIAALIHUOLLON ASIAKKAIDEN INFOR- MOINNISTA TIETOSUOJAVALTUUTETUN TOIMISTO MALLI SOSIAALIHUOLLON ASIAKKAIDEN INFOR- MOINNISTA Päivitetty 27.07.2010 www.tietosuoja.fi SOSIAALIHUOLLON ASIAKKAIDEN INFORMOINTI HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ Henkilötietolaki

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Nimi ja vastuualue Sosiaalityön johtaja Yhteystiedot Koulutie 6, 33960 Pirkkala Puh 050 401 2030

Tietosuojaseloste. Nimi ja vastuualue Sosiaalityön johtaja Yhteystiedot Koulutie 6, 33960 Pirkkala Puh 050 401 2030 1 30.1.2015 Selosteen laadinta-/ tarkastuspvm. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Perusturvalautakunta Yhteystiedot (osoite, puhelin, sähköposti, fax) Suupantie 11, 33960 Pirkkala Puh. 03 565 24000 2. Rekisterin

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Selosteen laadinta-/ tarkastuspvm. 4.3.2015

Tietosuojaseloste. Selosteen laadinta-/ tarkastuspvm. 4.3.2015 1 Tekninen osasto Selosteen laadinta-/ tarkastuspvm. 4.3.2015 Täyttöohje lomakkeen lopussa. Lomakkeen numerot viittaavat ohjeiden kohtiin 1. Rekisterinpitäjä Nimi Pirkkalan kunta Yhteystiedot (osoite,

Lisätiedot

KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA 2 REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ TAI YHTEYSHENKILÖ. TEL-L vakuutettujen rekisteri (T):

KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA 2 REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ TAI YHTEYSHENKILÖ. TEL-L vakuutettujen rekisteri (T): Henkilötietolain (523/99) 1 (5) Pvm Nro 19.3.2015 3 1 REKISTERINPITÄJÄ Nimi KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA Postiosoite PL 1 Postinumero ja -toimipaikka 00098 VARMA Puhelin 010 2440 Käyntiosoite

Lisätiedot

Jatkoaika Mussalon sataman konttiterminaalin laajentamista koskevien töiden loppuunsaattamiseksi, Kotka

Jatkoaika Mussalon sataman konttiterminaalin laajentamista koskevien töiden loppuunsaattamiseksi, Kotka Etelä-Suomi Päätös Nro 223/2010/4 Dnro ESAVI/511/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 24.11.2010 ASIA HAKIJA Jatkoaika Mussalon sataman konttiterminaalin laajentamista koskevien töiden loppuunsaattamiseksi,

Lisätiedot

sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila Heikinkuja 4 04600 MÄNTSÄLÄ puhelin (vaihde) 019 264 5000 puhelin (vaihde) 019 264 5000

sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila Heikinkuja 4 04600 MÄNTSÄLÄ puhelin (vaihde) 019 264 5000 puhelin (vaihde) 019 264 5000 TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja - Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 1. Rekisterinpitäjä Mäntsälän kunta, Heikinkuja 4 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö

Lisätiedot

9. ASIAKASTIETOJEN SÄÄNNÖNMUKAISET HENKILÖTIETOJEN LUOVUTUKSET

9. ASIAKASTIETOJEN SÄÄNNÖNMUKAISET HENKILÖTIETOJEN LUOVUTUKSET LÄNNEN OMAVOIMA OY:N TIETOSUOJASELOSTE Laatimispäivä/päivitetty: 23.10.2013 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ 5. REKISTERIN

Lisätiedot

Perhepalvelujen johtaja Maritta Pesonen

Perhepalvelujen johtaja Maritta Pesonen 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa Tietosuojaseloste 1/5 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Maritta Pesonen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 PÄÄTÖS Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 ASIA HAKIJA Kivilammen maankaatopaikan laajennusta koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Lue täyttöohjeet ennen tietosuojaselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. Tampereen kaupunki, vammais-ja esteettömyysasiamies

Lue täyttöohjeet ennen tietosuojaselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. Tampereen kaupunki, vammais-ja esteettömyysasiamies TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 Laatimispvm: 25.7.2007 Lue täyttöohjeet ennen tietosuojaselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Opetusvirasto

HELSINGIN KAUPUNKI Opetusvirasto REKISTERISELOSTE SISÄLTÖ 1 REKISTERIN NIMI 2 REKISTERINPITÄJÄ 3 REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4 REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ 5 REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS 6 REKISTERIN PITÄMISEN PERUSTE 7 REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ

Lisätiedot

Laki rakennusten energiatodistustietojärjestelmästä

Laki rakennusten energiatodistustietojärjestelmästä Laki rakennusten energiatodistustietojärjestelmästä Energiatodistusten laatijoiden keskustelu ja verkostoitumistilaisuus 10.3.2015 Lainsäädäntöneuvos Riitta Kimari, ympäristöministeriö Tietojärjestelmä

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. 2a. Rekisterin voimassaoloaika Toistaiseksi

Tietosuojaseloste. 2a. Rekisterin voimassaoloaika Toistaiseksi 1 18.2.2015 Selosteen laadinta-/ tarkastuspvm. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Perusturvalautakunta Yhteystiedot (osoite, puhelin, sähköposti, fax) Suupantie 11, 33960 Pirkkala Puh. 03 565 24000 2. Rekisterin

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. 2a. Rekisterin voimassaoloaika Toistaiseksi

Tietosuojaseloste. 2a. Rekisterin voimassaoloaika Toistaiseksi 1 18.2.2015 Selosteen laadinta-/ tarkastuspvm. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Perusturvalautakunta Yhteystiedot (osoite, puhelin, sähköposti, fax) Suupantie 11, 33960 Pirkkala Puh. 03 565 24000 2. Rekisterin

Lisätiedot

Päätös 1 (3) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 11.2.2015 valtausoikeuden siirtoa koskeva hakemus.

Päätös 1 (3) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 11.2.2015 valtausoikeuden siirtoa koskeva hakemus. Päätös 1 (3) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro 19.3.2015 8982, 9095 Geologian tutkimuskeskus PL 77 96101 ROVANIEMI VALTAUSOIKEUDEN SIIRTOA KOSKEVA PÄÄTÖS Hakemus Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes)

Lisätiedot

Koordinaatit: Etelä-Häme Etelä-Savo Kaakkois-Suomi Kainuu Keski-Suomi Lappi Oulu Pohjanmaa

Koordinaatit: Etelä-Häme Etelä-Savo Kaakkois-Suomi Kainuu Keski-Suomi Lappi Oulu Pohjanmaa Hakijan nimi Yhteyshenkilö (jolle päätös lähetetään) Suomen riistakeskuksen merkinnät: 250, 251, 253 Lähiosoite Postinumero ja -toimipaikka Rhy nro Pvm / 20 Päätös nro Henkilötunnus ja puhelin Sähköposti

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012. 1057/2012 Maa- ja metsätalousministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012. 1057/2012 Maa- ja metsätalousministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012 1057/2012 Maa- ja metsätalousministeriön asetus Maanmittauslaitoksen maksuista sekä kaupanvahvistuksesta perittävistä maksuista ja

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 2.10.2008 / 15.9.2009 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Äänekosken

Lisätiedot

Järvenpään lasten ja nuorten lautakunta. Järvenpään kaupunki Hallintokatu 2, PL Järvenpää p. keskus

Järvenpään lasten ja nuorten lautakunta. Järvenpään kaupunki Hallintokatu 2, PL Järvenpää p. keskus 1. Rekisterinpitäjä Järvenpään lasten ja nuorten lautakunta Järvenpään kaupunki Hallintokatu 2, PL 41 04401 Järvenpää p. keskus 09 21 797 2. Osarekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Lasten

Lisätiedot

Metsälain muutostarpeet metsäsijoittajan näkökulmasta

Metsälain muutostarpeet metsäsijoittajan näkökulmasta Metsälain muutostarpeet metsäsijoittajan näkökulmasta Rauno Numminen: metsäsijoittaja vuodesta 1993 lähtien, metsän omistusta yksityisenä metsänomistajana, kolmen metsäyhtymän osakkaana ja kolmen yhteismetsän

Lisätiedot

Tampereen kaupunginkirjasto - Pirkanmaan maakuntakirjasto - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja

Tampereen kaupunginkirjasto - Pirkanmaan maakuntakirjasto - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja TAMPEREEN KAUPUNKI TIETOSUOJASELOSTE Tampereen kaupunginkirjasto - Pirkanmaan maakuntakirjasto - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 Laatimispvm: 31.1.2014

Lisätiedot

Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen rekisteriseloste

Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen rekisteriseloste Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen rekisteriseloste Johtoryhmä 7.2.2012 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA

Lisätiedot

Tutkittavan informointi ja suostumus

Tutkittavan informointi ja suostumus Tutkittavan informointi ja suostumus yhdistettäessä tutkittavilta kerättyjä tietoja rekisteritietoihin Ylitarkastaja Raisa Leivonen Tietosuojavaltuutetun toimisto 9.12.2010 Kysy rekisteritutkimuksen luvista

Lisätiedot

Tervetuloa Metsään peruskurssille!

Tervetuloa Metsään peruskurssille! Tervetuloa Metsään peruskurssille! 11.9.2013 Sonja Nurmi koulutusasiantuntija Suomen metsäkeskus Julkiset palvelut, Pirkanmaa Metsäalan toimintaympäristö Metsätalouden tunnuslukuja Suomalainen metsänomistaja

Lisätiedot